• SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Mede-auteurs:
 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01 23:21

Grudgie

 • LoeWn
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 27-01 21:33

LoeWn

 • 3raser
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 27-01 13:15

3raser

MIUI
Ervaringen & Discussie


Inhoudsopgave
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg


Over MIUI
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg

MIUI is een custom ROM uit China. MIUI wordt uitgesproken als "Me You I". Het woord bestaat eigenlijk uit twee delen, namelijk MI en UI. UI staat voor User Interface, en MI staat volgens de makers voor Mobile Internet en Mission Impossible. MIUI komt standaard met alleen de Chinese taal. Het wordt door vrijwilligers vertaald naar onder andere het Engels en Nederlands. Het bedrijf achter MIUI is Xiaomi Tech.

De ROM bestaat niet alleen uit een aangepaste interface maar wordt tevens geleverd met een groot aantal tools en apps die het leven met je telefoon aangenamer en functioneler moeten maken. Zo heeft de ROM een geintegreerde blacklist voor lastige bellers en sms'ers, beheert het de root-toegang voor apps en beheert het vele permissies die apps nodig hebben om te kunnen functioneren. In de interface wordt het goede van de iPhone en van Android gecombineerd.

Bijzonder van MIUI is dat elke vrijdag een nieuwe versie uit komt. De versienummering is als volgt: *jaar*.*maand*.*dag*. Een voorbeeld van een versienummer is 3.5.10. Naast dit buildnummer is er ook een apart versienummer die de grote releases markeert. Op dit moment is dat versie 5.

MIUI wordt voor een beperkt aantal apparaten gemaakt. Xiaomi heeft zelf enkele toestellen uitgebracht die standaard met MIUI werden geleverd. Vrijwilligers maken de ROM geschikt voor andere toestellen. Dit zijn meestal toestellen die zij zelf ook hebben, of toestellen die populair zijn onder de gebruikers van het MIUI forum.
Uiterlijk
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg


De eerste grote verandering waar Android gebruikers tegenaan lopen is dat MIUI geen app-drawer heeft. De apps krijgen net als op de iPhone hun iconen rechtstreeks op het homescreen. Het homescreen heeft dan ook geen vast aantal schermen. Deze zijn uit te breiden naar wens, en worden automatisch toegevoegd als er geen plaats meer is voor nieuwe apps.

Een ander verschil in uiterlijk is de notificatiebalk. Deze geeft net als bij iedere versie van Android de meldingen weer en kan omlaag gesleept worden om de meldingen volledig te tonen. Er is echter een extra tabblad aan de balk toegevoegd die veelgebruikte systeeminstellingen snel kan in- en uitschakelen. Hier zijn dus geen widgets of knoppen voor nodig. Door een functie lang ingedrukt te houden ga je direct naar de instellingen van de betreffende functie. Door bijvoorbeeld de wifi functie vast te houden ga je direct naar de lijst met beschikbare netwerken.

Tips
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg
 • In de notificatiebalk staan verschillende sneltoetsen. Hiermee kun je bijvoorbeeld snel je wifi aan of uit zetten.
 • Houd de knop van de sneltoets in je notificatiebalk iets langer ingedrukt en je gaat automatisch naar het instellingen menu van die optie.
 • Druk op menu + volume-omlaag om een screenshot te maken. De screenshots kun je terug vinden in je gallerij.
 • Druk op de Home toets in je lockscreen. Je zaklamp gaat dan direct aan.

Versies
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg

MIUI is op 16 augustus 2010 gepresenteerd. Op dat moment was het een custom ROM, gemaakt door het start-up bedrijf Xiaomi. Het duurde nog ongeveer een jaar totdat Xiaomi ook telefoons uit ging brengen. Over de jaren heen is de ROM geëvolueerd tot de ROM dat het nu is. Hierbij zijn verschillende versies ontstaan. In tegenstelling tot andere custom ROM's, is er geen relatie tussen de Android versie en versie van de ROM.

Zie onderstaande tabel voor de verschillende versies.

MIUI versieAndroid versiesRelease*
MIUI V1> 2.216 August 2010
MIUI V2> 2.2Onbekend
MIUI V44.0.x - 4.1.x27 April 2012
MIUI V64.4.2 – 5.0.229 Augustus 2014
MIUI V74.4.4 – 6.x13 Augustus 2015
MIUI V9? - 7.x10 Augustus 2017

* Release date kan iets verschillen doordat niet alle ROM's in één keer uitgebracht worden en sommige devices later komen

MIUI ROM's
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg

Officiele Xiaomi ROM's
MIUI staat bekend als ontwikkelaars met een goed updatebeleid. Dit komt mede door hun structuur van het uitbrengen van ROM's. Er kan namelijk onderscheid gemaakt worden tussen Dev en Stable ROM's. Hierbij komt er elke week een dev ROM uit, welke dus de meest nieuwe features brengt. Eens per maand wordt de stable ROM uitgebracht welke uiteraard minder bugs zal bevatten en iets kan achterlopen op de dev ROM.

Verder is er nog een toesplitsing. Namelijk Chinese ROM's en Global ROM's. Het verschil hierbij is dat de Chinese versie minder talen heeft: Engels, Traditional Chinese en Simplified Chinese. Ook het toetsenbord wat meegelevert wordt is Chinees (Pinyin). De Global ROM ondersteunt meerdere talen. Nederland zit hier (volgens mij) tot nu toe nog niet bij. Het andere belangrijke verschil zijn de meegeleverde Apps. Aangezien Google Apps niet toegestaan zijn in China, levert Xiaomi met de chinese ROM zijn eigen alternatieven voor de Google Apps. Uiteraard zitten bij de global ROM wel gewoon Google Apps.

Samenvattend zijn er dus 4 verschillende ROM's:
 • Global dev. Wekelijks, meerdere talen, Google Apps
 • Chinese dev. Wekelijks, chinees/engels, Chinese Apps
 • Global stable. Maandelijks, meerdere talen, Google Apps
 • Chinese stable. Maandelijks, chinees/engels, Chinese Apps
Deze vier soorten ROM's zijn allemaal te installeren zonder dat de bootloader unlocked hoeft te worden. Deze kunnen zelfs via de updater app geinstalleerd worden. (Dit wil vaak nog problemen geven, hierdoor kan er uitgeweken worden naar fastboot)

ROM bij het ontvangen van je telefoon
Je krijgt je telefoon binnen. Maar wat niet duidelijk is, is welke ROM er precies op staat. Of het een Global, China, Dev, Stable betreft kun je allemaal vinden bij 'about phone'.. Maaaaaaar je hebt je Xiaomi toestel niet rechtstreeks bij het bedrijf gekocht, en de kans bestaat dat de verkoper er een andere ROM op heeft gezet dan Xiaomi standaard levert (china stable ROM als ik het goed heb). Vaak kan hier rotzooi in zitten. Denk aan onnodige apps, maar ook apps die in eerste instantie niet zichtbaar zijn maar wel veel kwaad kunnen. Het is dus qua beveiliging geen betrouwbare ROM. De kans bestaat uiteraard ook dat de verkoper er netjes de Global ROM op heeft gezet en verder niks mee gedaan heeft. Dan is deze prima voor gebruik.

Xiaomi.EU ROM
Dan is er als laatste nog een niet officiële ROM welke dus ook niet door Xiaomi gemaakt wordt, maar door developers. De Xiaomi.eu multilanguage ROM is gebasseerd op de Chinese dev. Dit betekent dat de ROM elke week geupdate wordt (maar er is ook een stable versie) en qua apps overeenkomt met de Global ROM. Qua talen zit er uiteraard ook een verschil in, namelijk dat de Xiaomi.eu ROM nog meer talen bevat (waaronder Nederlands) dan de Global. Deze talen zijn door de community zelf gedaan, en zijn dus niet van Xiaomi zelf, aangezien deze nog weleens fouten bevatten. De overige verschillen zijn niet heel denderend. De meest belangrijke is het verwijderen van alles wat chinees is, dus ook alle chinese apps.
Zie hier een complete lijst met unieke features van de Xiaomi.eu ROM.

Bij de nieuwere toestellen van Xiaomi dient de bootloader unlocked te worden en TWRP geinstalleerd te worden om deze ROM te kunnen installeren. Zie hiervoor [Centrale topic] Xiaomi Bootloader unlocken

Screenshots
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg

Video's
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg


[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=cN23UIuSELI]


Afsluitend
https://tweakers.net/ext/f/Xho3Qivcy9bhjXgrDvH0g7nf/full.jpg


Credits

Natuurlijk credits aan het MIUI team dat elke week z'n best doet om ons weer te verassen. Ook credits aan alle developers die MIUI beschikbaar maken voor de verschillende toestellen.Vraag stellen

Heb je vragen over MIUI, stel ze dan gerust.

Wil je ons helpen met dit topic up-to-date te houden? DM 3raser.

[Voor 255% gewijzigd door LoeWn op 22-08-2017 09:53]


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 16:19:
Aangeraden download* (MIUI 1.1.26)
Is dit met NL? En hoe kun je nu zien welke talen erin zitten?

Ik heb uiteraard in die post gekeken, maar kon nergens ontdekken wat voor taal.

[Voor 16% gewijzigd door Kalua op 27-01-2011 16:39]

Signature afgekeurd door Evanescent


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Kalua schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 16:37:
[...]


Is dit met NL? En hoe kun je nu zien welke talen erin zitten?

Ik heb uiteraard in die post gekeken, maar kon nergens ontdekken wat voor taal.
Nee, ik moet nog even kijken waar ik de nieuwste kan vinden. Ik zie op dit moment alleen nog maar een oude versie...

Edit: Deze versie heeft de Nederlandse taal ingebouwd, maar het is wel nog een oudere versie. Deze versie heeft trouwens Data2Whatever. Als je de Apps2SD+ versie wilt moet je deze pakken. Dit is trouwens wel voor de HTC Desire!

[Voor 32% gewijzigd door SpaceK33z op 27-01-2011 16:48]


 • mickjuh
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 24-01 19:05

mickjuh

Wubalubadubdub!

Mooie post. Zou dit ook wel graag willen proberen voor mijn HD2.

Ben wel benieuwd naar de ervaringen. Is het snel? Stabiel?

127.0.0.1 sweet 127.0.0.1


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
Data2Whatever heb je toch 2 ext partities nodig? Is het misschien handig om een kleine installatie handleiding in OP te plaatsen?

Signature afgekeurd door Evanescent


 • tcobo
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 01-07-2021
[quote]Anoniem: 320235 schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 15:57:
Ik heb momenteel niet veel tijd om de MIUI_AU versie Nederlandse vertaling die ik doe te updaten voor 1.1.26. 1.1.22 ook al geskipt ivm examens , morgen de laatste dus hoop daarna wel weer aan de slag te kunnen m ffies te updaten :).


Zoals je hier kunt zien gaat er wel een vertaling komen voor 1.1.26.

 • Ultraman
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-01 22:35

Ultraman

Moderator Harde Waren

Boefje

Goede topicstart en leuk dat er ook een MIUI topic is nu. Ik vind het wel een interessante ROM die ik zeker een keer ga proberen. Voorlopig zit ik echter nog om CM6.1.1 omdat die ook heerlijk goed werkt en wacht met smart op CM7. Misschien is dit wel een leuke ROM voor me om in de tussentijd te proberen :)


Waarom gebruik je de noemer T-Mobile G2? Noem het beestje als je hem geen "Desire Z", zoals hij hier bekend staat, wilt noemen dan "HTC Vision". Dat is immers het juiste model, ook XDA noemt het niet primair de G2, maar juist Desire Z/G2 in de fora en volgens mij Vision op de Wiki (of was dat CyanogenMod wiki? :+ )
Wat mij betreft hoef kun je hem prima bij zijn Nederlandse marktnaam "Desire Z" noemen hier, want zo ligt hij hier immers in de schappen. Ook mis ik hem tussen de downloads, hier even een link naar de XDA draad voor de Vision dan kun je die meenemen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=871344

[Voor 14% gewijzigd door Ultraman op 27-01-2011 17:05]

Als je stil blijft staan, komt de hoek wel naar jou toe.


 • savale
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 11:05
Mooie topicstart! Ik draai trouwens MUI 1.126 met een AOSP KERNEL 2.6.37 Ik laat wel even weten hoe dat bevalt. Ik heb met de stock rom altijd een slechte batterijduur gehad (1 a 1.5 dag = leeg)

 • I-Heine-I
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-01 18:02
Leuk dat er een MIUI topic is! Ik heb zelf een Samsung Galaxy Spica en ik kijk met jaloezie naar de mensen met een high-res Android. Het is tot nu toe niet gelukt om MIUI te porten naar MDPI telefoons als de Hero en G1, en dat vind ik wel erg jammer.

 • speedme
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 23-01 08:50
Ik wil deze ROM ook wel eens proberen hoor, het ziet er in ieder geval zeker gelikt uit :P
Ik heb een HD2 nu met NAND ROM draaien (Froyo)

Tesla Model 3 SR+ | Pearl White | 18" no aero caps | Black vegan leather seats | Black interieur


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
Data2whatever vereist inderdaad een 2e ext partitie:
Requirements

- A second partition (same as app2sd - Min 512 mb - 1024mb is highly recommended - max 2048 MB or there will be issues with market) in any format (as long as the kernel supports - ext2/3/4 support is default in most kernels - Ext4 or ReiserFS is recommended).
- An app2sd or non app2sd ROM (data2sd versions wont work) (this SHOULD work with most or at least many ROMs . Roms that are confirmed to work can be found in the post below. Please report to me it it works or not so i can update this thread. If it doesn't work i try to make it compatible asap. )
Apps2sd heeft maar 1 ext partitie nodig.

Handig om te vermelden in de OP?

Signature afgekeurd door Evanescent


 • kaaasje
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 13:43
Dus als ik het goed begrijp zijn er met deze rom twee mogelijkheden. Een Nederlandse variant installeren en achterlopen wat betreft de nieuwste updates. Of de Engelse variant installeren. Nu is dat wat mij betreft niet zo'n ramp, alleen hoe zit het met de language files van het keyboard? Kan ik de keyboard taal wel gewoon terug naar het Nederlands zetten?

Bij voorbaat dank

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
mickjuh schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 16:50:
Mooie post. Zou dit ook wel graag willen proberen voor mijn HD2.

Ben wel benieuwd naar de ervaringen. Is het snel? Stabiel?
Ik weet het niet van de HD2 versie, maar MIUI zelf is heel stabiel. Dat was trouwens een paar maanden geleden heel anders, toen had ik nog regelmatig FC's.
Kalua schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 16:55:
Data2Whatever heb je toch 2 ext partities nodig? Is het misschien handig om een kleine installatie handleiding in OP te plaatsen?
Klopt. Ik heb hier eerlijk gezegd de ballen verstand niet van, ik hou het gewoon bij de Apps2SD versie.
tcobo schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:00:
[quote]Anoniem: 320235 schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 15:57:
Ik heb momenteel niet veel tijd om de MIUI_AU versie Nederlandse vertaling die ik doe te updaten voor 1.1.26. 1.1.22 ook al geskipt ivm examens , morgen de laatste dus hoop daarna wel weer aan de slag te kunnen m ffies te updaten :).


Zoals je hier kunt zien gaat er wel een vertaling komen voor 1.1.26.
Dat is fijn. Ik kan hem denk ik wel helpen. Misschien kan ik zelfs voor elk toestel een versie maken, maar dan moet ik wel testers hebben. Ik heb zelf de HTC Desire.
Ultraman schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:00:
Goede topicstart en leuk dat er ook een MIUI topic is nu. Ik vind het wel een interessante ROM die ik zeker een keer ga proberen. Voorlopig zit ik echter nog om CM6.1.1 omdat die ook heerlijk goed werkt en wacht met smart op CM7. Misschien is dit wel een leuke ROM voor me om in de tussentijd te proberen :)


Waarom gebruik je de noemer T-Mobile G2? Noem het beestje als je hem geen "Desire Z", zoals hij hier bekend staat, wilt noemen dan "HTC Vision". Dat is immers het juiste model, ook XDA noemt het niet primair de G2, maar juist Desire Z/G2 in de fora en volgens mij Vision op de Wiki (of was dat CyanogenMod wiki? :+ )
Wat mij betreft hoef kun je hem prima bij zijn Nederlandse marktnaam "Desire Z" noemen hier, want zo ligt hij hier immers in de schappen. Ook mis ik hem tussen de downloads, hier even een link naar de XDA draad voor de Vision dan kun je die meenemen: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=871344
Dankje :). CM is ook leuk, maar saai vind ik. MIUI is veel leuker met de talloze aanpassingen. Er staan zelfs niet eens alle aanpassingen in het topic!

Ik was even vergeten dat de G2 hetzelfde was als de Desire Z. Ik blijf het maar raar vinden, met die speciale namen voor HTC telefoons. Vrij zinloos ook volgens mij. Op het forum van miui-dev.com stond trouwens HTC G2, daardoor kwam dat eigenlijk.
savale schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:12:
Mooie topicstart! Ik draai trouwens MUI 1.126 met een AOSP KERNEL 2.6.37 Ik laat wel even weten hoe dat bevalt. Ik heb met de stock rom altijd een slechte batterijduur gehad (1 a 1.5 dag = leeg)
Ik heb de beste ervaringen met de kernels van coutt, maar dat is altijd interessant om te weten.
I-Heine-I schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:13:
Leuk dat er een MIUI topic is! Ik heb zelf een Samsung Galaxy Spica en ik kijk met jaloezie naar de mensen met een high-res Android. Het is tot nu toe niet gelukt om MIUI te porten naar MDPI telefoons als de Hero en G1, en dat vind ik wel erg jammer.
Ja dat is inderdaad balen. Tijd voor een nieuw toestel dan :P. Volgens mij zijn er wel mensen aan begonnen, maar hebben ze het nooit afgemaakt. Komt denk ik ook omdat MIUI zovaak met een nieuwe versie komt, dan is de druk wat hoger om steeds de nieuwste versie te gebruiken en op die manier komt het nooit af.
speedme schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:29:
Ik wil deze ROM ook wel eens proberen hoor, het ziet er in ieder geval zeker gelikt uit :P
Ik heb een HD2 nu met NAND ROM draaien (Froyo)
MIUI is inderdaad heel erg gelikt :).
Kalua schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:32:
Data2whatever vereist inderdaad een 2e ext partitie:

[...]


Apps2sd heeft maar 1 ext partitie nodig.

Handig om te vermelden in de OP?
Ja. De OP is nog niet helemaal af, maar ik zal het er binnenkort bij zetten.
kaaasje schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 19:25:
Dus als ik het goed begrijp zijn er met deze rom twee mogelijkheden. Een Nederlandse variant installeren en achterlopen wat betreft de nieuwste updates. Of de Engelse variant installeren. Nu is dat wat mij betreft niet zo'n ramp, alleen hoe zit het met de language files van het keyboard? Kan ik de keyboard taal wel gewoon terug naar het Nederlands zetten?

Bij voorbaat dank
Ja, je zal altijd wel wat achter lopen. Ja, het toetsenbord kan je gewoon naar het Nederlands zetten. Vaak leveren ze HTC IME mod mee. Als dat niet zo het geval is kun je het natuurlijk ook zelf installeren ;).

[Voor 7% gewijzigd door SpaceK33z op 27-01-2011 19:35]


 • lasharor
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13:29

lasharor

7 december 2004

Wat ik nu een beetje jammer vindt is dat ik nergens kan vinden hoe ik die standaard iconen kan verbergen. Bij de installatie van MIUI zaten er al een aantal apps op een van de homescreens, (1x naar rechts) maar die gebruik ik dus nooit heb ze nu maar in een folder met "apps" gezet maar heb ze het liefst helemaal weg.

Met launcherpro was er altijd een optie om bepaalde apps te verbergen, maar die optie zit niet in de MIUI launcher, vandaar dat ik me ook afvraag of die optie ergens anders verstopt zit.

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
lasharor schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 19:34:
Wat ik nu een beetje jammer vindt is dat ik nergens kan vinden hoe ik die standaard iconen kan verbergen. Bij de installatie van MIUI zaten er al een aantal apps op een van de homescreens, (1x naar rechts) maar die gebruik ik dus nooit heb ze nu maar in een folder met "apps" gezet maar heb ze het liefst helemaal weg.

Met launcherpro was er altijd een optie om bepaalde apps te verbergen, maar die optie zit niet in de MIUI launcher, vandaar dat ik me ook afvraag of die optie ergens anders verstopt zit.
Dit is niet echt mogelijk. Er is wel een soort work-around, je kunt namelijk de apps in één folder zetten en dan op het bewerk tekentje klikken (links van de folder). Daar zie je wat opties staan. Als je 'Hide applications' aanvinkt zie je de applicaties niet elke keer meer. Nogmaals, dit is een work-around die het probleem niet helemaal oplost.

 • lasharor
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 13:29

lasharor

7 december 2004

SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 19:37:
[...]

Dit is niet echt mogelijk. Er is wel een soort work-around, je kunt namelijk de apps in één folder zetten en dan op het bewerk tekentje klikken (links van de folder). Daar zie je wat opties staan. Als je 'Hide applications' aanvinkt zie je de applicaties niet elke keer meer. Nogmaals, dit is een work-around die het probleem niet helemaal oplost.
Juist, dat had ik ook al gevonden. Maar, probleem is een beetje dat je dan een lege folder hebt die je niet kan verwijderen.

Hmm, misschien dat ik maar die apps in de "Tools" folder als verborgen neer zet, dat lijkt me dan de beste oplossing..

Edit: dat kan ook weer niet :/ zijn alle apps in die folder verborgen :(

[Voor 5% gewijzigd door lasharor op 27-01-2011 19:41]


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
lasharor schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 19:40:
[...]


Juist, dat had ik ook al gevonden. Maar, probleem is een beetje dat je dan een lege folder hebt die je niet kan verwijderen.

Hmm, misschien dat ik maar die apps in de "Tools" folder als verborgen neer zet, dat lijkt me dan de beste oplossing..

Edit: dat kan ook weer niet :/ zijn alle apps in die folder verborgen :(
Ochja, je kan ook niet alles hebben he ;). Je kan wel gewoon Launcher Pro gebruiken...

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Hmm ben ik net met je Ksens bezig geweest zie ik deze voorbij komen. Erg gelikt moet ik zeggen. Misschien deze morgen ook maar eens proberen :D Of meerdere telefoons nemen ;)

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


 • kaaasje
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 13:43
Ik heb zojuist op de desire de laatste versie van miui geinstalleerd. Ik krijg echter bij elke stock applicatie de volgende foutmelding.

EDIT
Sorry!

The application browser (process com.android.browser) has stopped unexpectedly. Please try again


Ik heb miui inmiddels 2 maal geinstalleerd. Beide keren met een full wipe. Toch loop ik telkens tegen dezelfde foutmelding aan. Heeft iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?


Na een "vastloper" die resulteerde in een reboot werd alles wel gesynced. Nu is is kijken of die miui rom iets voor mij is.

[Voor 14% gewijzigd door kaaasje op 27-01-2011 21:07]


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
kaaasje schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 20:54:
Ik heb zojuist op de desire de laatste versie van miui geinstalleerd. Ik krijg echter bij elke stock applicatie de volgende foutmelding.

Sorry!

The application browser (process com.android.browser) has stopped unexpectedly. Please try again

Ik heb miui inmiddels 2 maal geinstalleerd. Beide keren met een full wipe. Toch loop ik telkens tegen dezelfde foutmelding aan. Heeft iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen?
Kan je wat preciezer zijn? Ik ben niet helderziend. Welke ROM gebruik je? Ik gebruik zelf de versie die ik als 'aangeraden' heb gezet en die doet het perfect.
lekzzz schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 20:26:
Hmm ben ik net met je Ksens bezig geweest zie ik deze voorbij komen. Erg gelikt moet ik zeggen. Misschien deze morgen ook maar eens proberen :D Of meerdere telefoons nemen ;)
Tja, ik ga binnenkort weer verder aan kSense hoor ;). Niet iedereen houd van MIUI... Meerdere telefoons is ook leuk, dat hebben die developers op xda-developers vaak. Lijkt me best cool :P.

 • kaaasje
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 13:43
SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 21:11:
[...]

Kan je wat preciezer zijn? Ik ben niet helderziend. Welke ROM gebruik je? Ik gebruik zelf de versie die ik als 'aangeraden' heb gezet en die doet het perfect.
De fout lag bij mij. De eerste keer dat miui "vastliep" heb ik de batterij eruitgehaald en kwam de telefoon niet uit het boot scherm. Vervolgens heb ik de rom opnieuw geinstalleerd en hetzelfde gedaan. Nu heb ik de telefoon echter met rust gelaten toen die (in mijn ogen) vastliep. Vervolgens startte de telefoon opnieuw op en heb ik de rom werkend.

Nu kan ik voor de eerste keer gaan puzzelen hoe ik via titanium backup mijn apps terugzet. Is kijken hoe dat in zijn werk gaat =). Ik heb een back up van al mijn user apps op de sd kaart gezet in de map TitaniumBackup. Als ik op restore wil drukken vind titaniumbackup al deze apps echter niet terug.

 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-01 15:11
Zo, hij is ook bezig met erop zetten. Duurt wel lang moet ik zeggen. Hij is zeker al 15 min bezig met het pissende Android poppetje...

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 21:11:
[...]

Kan je wat preciezer zijn? Ik ben niet helderziend. Welke ROM gebruik je? Ik gebruik zelf de versie die ik als 'aangeraden' heb gezet en die doet het perfect.


[...]

Tja, ik ga binnenkort weer verder aan kSense hoor ;). Niet iedereen houd van MIUI... Meerdere telefoons is ook leuk, dat hebben die developers op xda-developers vaak. Lijkt me best cool :P.
Ach zoals het nu met back-uppen en terugzetten gaat valt het wel mee en kan ik het wel een keertje proberen. Kost dan niet veel tijd :)

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01 23:21

Grudgie

PSN: Grudgie7

Topicstarter
Backup van MIUI zelf werkt ook erg fijn! Beter als titanium zelf vind ik! :)

 • C00P
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 27-01 14:32
Heel mooi !

Ze zijn er nu ook aan bezig voor de Sony Ericson X10 :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=911726


Hoeveel mensen werken achter MIUI ? 1 persoon net zoals Cyanogen ?

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
C00P schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 21:35:
Heel mooi !

Ze zijn er nu ook aan bezig voor de Sony Ericson X10 :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=911726


Hoeveel mensen werken achter MIUI ? 1 persoon net zoals Cyanogen ?
Hartelijk dank voor het melden. Ik weet niet of je zelf een Sony Ericsson X10 hebt, maar kun je ons een beetje op de hoogte houden? Dan kan ik binnenkort of nu al die er ook bij zetten.

Achter MIUI werkt een Chinees dev-team. Dus meerdere mensen.

 • Anoniem: 69767
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 21:39:
[...]

Hartelijk dank voor het melden. Ik weet niet of je zelf een Sony Ericsson X10 hebt, maar kun je ons een beetje op de hoogte houden? Dan kan ik binnenkort of nu al die er ook bij zetten.

Achter MIUI werkt een Chinees dev-team. Dus meerdere mensen.
Is dat allemaal wel veilig, ik bedoel wie weet stuurt die rom je gmail-password wel door en/of creditcard gegevens..

 • DP Kunst
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-01 15:11
Relaxed, m'n Desire blijft bij mij hangen op het pissende Android poppetje... Heb t nu al 3x geprobeerd, geen resultaat. En heb natuurlijk ook geen microSD reader :(

Mijn nieuwe portfolio (Under Construction) | Benieuwd wat Solar Team Twente gaat doen?


 • Robbertvw1
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 09:59
Ik gebruik sinds 1,5e maand MIUI op m'n Desire en sinds een week ook op m'n HD2. Fantastische ROM! Lekker soepel, snel en er blijft er veel RAM over. Tot nu toe is de saaie calendar het enige minpuntje, maar daar zijn genoeg alternatieven voor.

Goed (en leuk) initiatief! Blijf dit topic zeker volgen!

Anoniem: 384977

Goed werk Grudgie & spacek33z!

Mijn eerste MIU ROM was 0.11.26 de AU versie en daarna ben ik over gestapt op de 12.03 versie.

Het bevalt me zo ontzettend goed dat ik vanaf versie 1.1.7 de versie gebruik met D2W, it's getting better! :D
Sinds D2W is uitgevonden/bedacht of hoe je het ook wilt noemen denk ik dat ik nooit meer over stap naar een andere ROM, dit is werkelijk waar geweldig!
Geen last meer van te weinig ruimte op je intern (geloof dat je hem max op 2 Gig kan zetten) en dan kan je dus echt een lading apps kwijt en snel is hij ook nog eens... kortom geweldige ROM!

Ik zal het hier zeker blijven volgen, want wanneer er een goede Dutch pack komt voor MIUI dan is hij af en is deze ROM perfect! Neem aan dat jullie er wel voor zorgen dat, wanneer de Dutch pack een feit is, er een flashable versie van komt zodat ik mijn MIUI gewoon kan blijven gebruiken zonder dat ik moet overstappen naar MIUI-AU.

Super werk mannen!

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Ik heb gisteren geleerd hoe je een flashable zip moet maken, dus dat komt wel goed. Morgen antwoord op alle onbeantwoorde vragen ;)

Anoniem: 384977

SpaceK33z schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 23:20:
Ik heb gisteren geleerd hoe je een flashable zip moet maken, dus dat komt wel goed. Morgen antwoord op alle onbeantwoorde vragen ;)
Dat zou echt geweldig zijn een Dutch pack voor de MIUI... Ik wacht af, dank je wel al vast in elk geval.

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Anoniem: 69767 schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 21:59:
[...]


Is dat allemaal wel veilig, ik bedoel wie weet stuurt die rom je gmail-password wel door en/of creditcard gegevens..
Ik weet wel zeker dat het veilig is. Elke week zijn er opnieuw tientallen Engelse developers hiermee bezig. Miui-dev.com is ook een Engelse website die elke week alles naar het Engels vertaald en aanpast. Denk je dan echt dat ze een virus of wat dan ook er in zouden laten zitten? Dit zou je net zo goed bij andere ROMs kunnen denken... Daar komt ook nog eens bij dat MIUI niet zomaar een kleine ROM is, in China is het veel bekender.
DP Kunst schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 22:20:
Relaxed, m'n Desire blijft bij mij hangen op het pissende Android poppetje... Heb t nu al 3x geprobeerd, geen resultaat. En heb natuurlijk ook geen microSD reader :(
Hoelang heb je gewacht? MIUI doet er wel even over hoor, 10 minuten is heel normaal. Ik heb gisteren dezelfde versie uitgeprobeerd en die deed het goed bij mij.
Anoniem: 384977 schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 22:48:
Goed werk Grudgie & spacek33z!

Mijn eerste MIU ROM was 0.11.26 de AU versie en daarna ben ik over gestapt op de 12.03 versie.

Het bevalt me zo ontzettend goed dat ik vanaf versie 1.1.7 de versie gebruik met D2W, it's getting better! :D
Sinds D2W is uitgevonden/bedacht of hoe je het ook wilt noemen denk ik dat ik nooit meer over stap naar een andere ROM, dit is werkelijk waar geweldig!
Geen last meer van te weinig ruimte op je intern (geloof dat je hem max op 2 Gig kan zetten) en dan kan je dus echt een lading apps kwijt en snel is hij ook nog eens... kortom geweldige ROM!

Ik zal het hier zeker blijven volgen, want wanneer er een goede Dutch pack komt voor MIUI dan is hij af en is deze ROM perfect! Neem aan dat jullie er wel voor zorgen dat, wanneer de Dutch pack een feit is, er een flashable versie van komt zodat ik mijn MIUI gewoon kan blijven gebruiken zonder dat ik moet overstappen naar MIUI-AU.

Super werk mannen!
Je gebruikt dan wel een oude versie van MIUI. MIUI 1.1.26 is al uit... Je kunt nieuwe versies gewoon over de oude heen flashen. Als je MIUI-Au gebruikt kan dat volgens mij ook (hun 1.1.26 versie is al uit).

 • FloRadix
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 27-01 16:46
Er is weer een nieuwe release, ze gaan snel de deur uit.....

MIUI 1.1.28 version update:
This update to fix Wednesday the 26th edition of the bug-based New Year

Phone:
Repair in the dial-up interface, to adjust the volume to adjust the ring volume media

SMS:
Restoration of the annex to adjust the order of insertion
Repair did not add contacts, click the pop-up boxes called mass
Fixed adjust the mass call and text alignment
FC Repair festival SMS
Repair SMS text edit box pop-up window with AutoCorrection capacity
SMS receipt Although the default to open repair, but the problem is not in force
Added 100 new Chinese New Year SMS

Desktop:
The problem of overlapping repair desktop icons
Fix delete icon from the dock icon is missing to cancel the issue election
Application of repair is sometimes open the question about the desktop will flash
Fix more stability and reduce the occurrence of fc.
Optimization of ring tones and vibrations ...

 • appies
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 10-12-2022
Kees; mooi initiatief, ter info - jan28 oftewel .28 is nu ook uit.

Voorganger was me voor.

[Voor 95% gewijzigd door appies op 28-01-2011 10:29. Reden: Dubbel]


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
Hoe kan ik nu het beste mijn data backuppen als ik van een senseHD rom kom? Ik wil graag alles behouden. Ik heb Mybackup pro, maar de laatste keer kreeg ik meteen na het restoren last van random reboots, waarschijnlijk door bepaalde settings terug te schrijven die in MIUI niet bestaan. Hoe hebben jullie dit gedaan?

Signature afgekeurd door Evanescent


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Kalua schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 10:34:
Hoe kan ik nu het beste mijn data backuppen als ik van een senseHD rom kom? Ik wil graag alles behouden. Ik heb Mybackup pro, maar de laatste keer kreeg ik meteen na het restoren last van random reboots, waarschijnlijk door bepaalde settings terug te schrijven die in MIUI niet bestaan. Hoe hebben jullie dit gedaan?
Als je via TitaniumBackup alleen maar de applicaties back-upped en misschien met een aparte app de SMS-jes ofzo nog back-upped, kan je bijna alles houden. Je moet inderdaad niet alles restoren, dan krijg je bij bijna elke ROM wel random reboots (tenzij de ROMs dezelfde basis hebben).

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
Hmmm zou het ook mogelijk zijn om mijn ext partitie gewoon niet te wissen? Of pakt MIUI de apps dan niet?

Signature afgekeurd door Evanescent


 • mat2005
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 05:51
Zijn ze ook van plan om straks de galaxy s te ondersteunen? Dat kan ik namelijk nergens vinden.

Canon Eos 40d, 28-105 F3.5-F4, 18-55 is F3.5-F5.6, Lowepro Slingshot 350AW, 70-200mm F4L,580EX II


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Als ik Miui voor het eerst op m'n Desire ga gebruiken moet ik dan eerst 1.1.26 installeren en dan MIUI_Au 1.1.14 R2 Release – STABLE BUILD er overheen doen voor NL :?

[Voor 13% gewijzigd door lekzzz op 28-01-2011 12:03]

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 320235

@Lekzz, Nee je kan direct R2 met NL flashen als je wilt. Alleen als je van een andere ROM komt (Dus GEEN Miui), moet je wel full wipe doen van tevoren


Zal voor 1.1.28 de vertaling van NL weer maken/updaten.... Ik hoop vandaag language source files (Chinese) van 1.1.28 te krijgen van iemand zodat ik mijne weer kan updaten hiervoor.

Zelf gebruik ik nu ook D2W versie (1.1.22 nog), bevalt goed icm met juicedefender lekkere batterijduur

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 320235 op 28-01-2011 12:15]


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Kalua schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 11:49:
Hmmm zou het ook mogelijk zijn om mijn ext partitie gewoon niet te wissen? Of pakt MIUI de apps dan niet?
Ligt aan je vorige ROM. Als die alleen maar apps erop heeft opgeslagen zou het moeten werken. Als het niet werkt doe je toch gewoon je ext partitie als nog wipen. Maak wel een backup...
lekzzz schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 12:01:
Als ik Miui voor het eerst op m'n Desire ga gebruiken moet ik dan eerst 1.1.26 installeren en dan MIUI_Au 1.1.14 R2 Release – STABLE BUILD er overheen doen voor NL :?
Nee, zo bedoelde ik het niet. Dan heb je namelijk weer 1.1.14 er op staan. Ik had het over de hele ROM updaten in mijn vorige post.
mat2005 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 11:55:
Zijn ze ook van plan om straks de galaxy s te ondersteunen? Dat kan ik namelijk nergens vinden.
Ik kwam net een poll tegen op de officiële MIUI.com site en daar waren ze aan 't stemmen naar welk apparaat MIUI geport moest worden: http://www.miui.com/thread-4243-1-1.html
Anoniem: 320235 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 12:13:
Zal voor 1.1.28 de vertaling van NL weer maken/updaten.... Ik hoop vandaag language source files (Chinese) van 1.1.28 te krijgen van iemand zodat ik mijne weer kan updaten hiervoor.

Zelf gebruik ik nu ook D2W versie (1.1.22 nog), bevalt goed icm met juicedefender lekkere batterijduur
Thanks! Stuur maar door als je 'm hebt, dan zal ik kijken of ik een all-in-one ROM kan maken (tenzij je dit niet wilt natuurlijk).

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
SpaceK33z schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 12:18:

[...]

Nee, zo bedoelde ik het niet. Dan heb je namelijk weer 1.1.14 er op staan. Ik had het over de hele ROM updaten in mijn vorige post.

[...]

Ik kwam net een poll tegen op de officiële MIUI.com site en daar waren ze aan 't stemmen naar welk apparaat MIUI geport moest worden: http://www.miui.com/thread-4243-1-1.html
Oke, tnx ga ik maar eens aan de slag, ben benieuwd. Leuk die pol, goed voor m'n Chinees ;-)

EDIT: Ging wel heel snel, binnen 10 minuten was ik klaar, nu backup restoren :9

[Voor 90% gewijzigd door lekzzz op 28-01-2011 12:51]

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

SpaceK33z schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 10:04:
[...]
Je gebruikt dan wel een oude versie van MIUI. MIUI 1.1.26 is al uit... Je kunt nieuwe versies gewoon over de oude heen flashen. Als je MIUI-Au gebruikt kan dat volgens mij ook (hun 1.1.26 versie is al uit).
Nee, had ik al gedaan, bedoelde toen D2W "ingebouwd" werd op MIUI 1.1.7 ben ik die gaan gebruiken, ik zit nu idd op 1.1.26 met D2W en las dat er al weer een update was dus die moet ik nog even halen.
Nee, hoor ik zit er elke vrijdag netjes bij om zo snel mogelijk de update binnen te halen ;)

Nu alleen nog een mooie vertaling... Ubomb misschien? Wel 1 die flashable is natuurlijk voor alle MIUI :D


EDIT: De 1.1.28 update kan ik (nog) niet gebruiken omdat deze voor de DESIRE Deodexed (Chinese) is zonder D2W... ff wachten op een update'je van XJ :) (En die is ook al onderweg :D)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 28-01-2011 12:30]


 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 25-01 20:29
ik raad alleen de vrijdag release aan om te downloaden, is het meest stable
en wat is D2W(data2whatever)
wat moet ik hier van maken?

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47

Signature afgekeurd door Evanescent


 • MacorgaZ
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 27-01 11:11
Raffie, merk jij nou ook gewoon tijdens "daily life"-gebruik dat je telefoon echt sneller is met D2W, of is het eigenlijk puur voor benchmarks? Wat is de class van je SD-kaart trouwens, want dat maakt natuurlijk ook wel uit qua snelheid.

Tesla Model 3 SR+ 2020 | Midnight Silver


Anoniem: 384977

MacorgaZ schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 12:48:
Raffie, merk jij nou ook gewoon tijdens "daily life"-gebruik dat je telefoon echt sneller is met D2W, of is het eigenlijk puur voor benchmarks? Wat is de class van je SD-kaart trouwens, want dat maakt natuurlijk ook wel uit qua snelheid.
Nice question...

Je merkt wel dat hij sneller is ja en wat betreft het benchmarken (quadrant) dan scoor je super hoog, mijn hoogste score is nu 2400+
Alleen moet je je niet te veel aantrekken van die benchmarks want zo betrouwbaar zijn ze volgens mij niet.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb welke class SD ik heb, ik denk 4, maar idd hoe hoger de class hoe sneller.

Mij gaat en ging het vooral om het feit dat je nu veel meer apps kan installen zonder dat je loopt te kl#ten dat het er niet meer op past omdat je intern vol is (dit geldt voor Desire, weet niet of andere HTC er last van hebben), door het aanmaken van de ext-en heb ik nu 859 mb vrije intern geheugen met een app of 70 denk ik wel meer zelfs want heb natuurlijk ook nog de system apps enz enz.

Dus als je nu wilt weten of het de moeite waard is zou ik zeggen... JA!
Tot dus ver heb ik nog helemaal geen spijt dat ik dit ben gaan gebruiken.

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Moet ik nu evengoed nog handmatig alles apps naar sd plaatsen want die melding krijg ik van Appds2sd

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Oh das een hele goeie, heb ik nog helemaal niet bij stil gestaan, omdat ik nu zoveel ruimte heb heb ik daar nog helemaal niet naar gekeken.


EDIT: Voor zo ver ik kan zien staan blijven er nog steeds een x-aantal apps op je intern staan die niet te verplaatsen zijn en de apps die ik erop heb staan die installen zichzelf (voor het grootste gedeelte) op de SD.
Moet eerlijk zeggen dat me dit nu niet meer zo veel uitmaakt omdat je interne geheugen groot genoeg is voorlopig om heel veel apps te installen.

EDIT2: Apps2SD ook even geinstalled, lijkt erop dat er toch een aantal app verplaats moeten worden naar SD, dit kan dan idd via Apps2SD, deze apps zijn dan waarschijnlijk nog niet geupdate dat ze standaard op je SD worden geinstalleerd.

[Voor 76% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 28-01-2011 13:39]


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
oke, dank, dan ga ik het ook maar even doen. Zou willen dat je ze allemaal te gelijk kan doen. De mogelijkheid is er wel om move all apps te zeggen maar vervolgens moet je ze nog één voor één verplaatsen :(

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Ja klopt, maar zo erg is het niet hoor... je kan immers ook geen 30 apps tegelijk installeren op je telefoon.

Anoniem: 384977

Denk eraan dat je wel je ext moet aanmaken en nog niet de laatste versie flashen want deze is er vooralsnog alleen maar in het Chinees... tenzij je de AU versie neemt (1.1.26 is goed te gebruiken)

 • mesm90
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 25-01 20:29
hmm ik zal wel iets over het hoofd zien maar ik kan niet echt vinden wat het nou precies inhoud
bij features staat namelijk dit
- Supports: Ext2, Ext3, Ext4 (and if kernel supports it: ) btrfs, ReiserFS
- Supports loop device as optional addon (as siberes data2sd)
- Flashable zip for many app2sd ROMs (no long setup required)
- It does a e2fsck (disk check) on every boot and creates a logfile on the sdcard (/sdcard/e2fscklog.txt)
- looks nice if you do a logcat on boot
- no "settings lost on reboot" bug like in my old or siberes script
- changes the scheduler for the sd-card and internal to noop for better performance on sd.
- Nandroid Backup of EXT2/3/4 external with AmonRa 2.0.0.1 or any clockwork recovery.
- Removes the common app2sd scripts on its own

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
mesm90 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 14:28:
[...]


hmm ik zal wel iets over het hoofd zien maar ik kan niet echt vinden wat het nou precies inhoud
bij features staat namelijk dit


[...]
Het komt er eigenlijk op neer dat de /data map gemount wordt op je ext partitie, waardoor de ruimte voor apps dus evenveel is als de grote van je Ext partitie

En dan krijg je dus bijvoorbeeld dit (Kijk naar Internal memory. Ik heb een 2GB ext4 partitie, met een bult apps geinstalleerd al):

[Voor 19% gewijzigd door Kalua op 28-01-2011 14:49]

Signature afgekeurd door Evanescent


Anoniem: 384977

@Kalua Precies.

 • I-Heine-I
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-01 18:02
Begrijp ik het nou goed, dat het dev team van MIUI altijd bepaalt op welke telefoon het mogelijk is? Cyanogenmod is geheel vrij en wordt door verschillende ontwikkelaars/community's naar telefoons geport, maar MIUI is tot nu toe voorbehouden aan een bepaalde selectie toestellen. Heeft dat te maken met het niet beschikbaar zijn van een source code? En ik hoor mensen over de moeilijkheid van het porten van MIUI naar MDPI, maar wat maakt dat zoveel moeilijker? Het is erg jammer dat op deze manier MIUI voorbehouden blijft aan de populairste toestellen :(

Anoniem: 384977

Ik geloof dat dat idd wel iets te maken heeft met de source code maar zeker weten doe ik dat niet.
Wat betreft porten van MIUI naar MDPI geen idee, daar heb ik geen sjoege van :)

Denk dat het idd wel jammer is dat het voorbehouden blijft aan bepaalde toestellen wat misschien ook wel weer een voordeel is het is wel een vrij unieke ROM hierdoor.

 • MacorgaZ
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 27-01 11:11
Ik vind het juist wel handig dat MIUI niet voor alle tientallen populaire Android-devices wordt gemaakt, dat zorgt alleen maar voor fragmentatie en uiteindelijk allemaal verschillende versies. Nu heb je dat de MIUI-rom perfect werkt op de Nexus One en Desire, in plaats van dat het op de Desire goed werkt op een paar dingen na omdat andere telefoons net weer wat andere hardware en dus software moeten hebben.

Raffie: bedankt voor de info! Je hebt zelf toevallig geen benchmarks qua tijd voor het opstarten van je telefoon, openen van een lange sms-thread, de desktopversie van Engadget laden in een browser, etc? Want met de normale apps2sd heb je natuurlijk ook al dat vrije ruimte-voordeel.

[Voor 25% gewijzigd door MacorgaZ op 28-01-2011 17:02]

Tesla Model 3 SR+ 2020 | Midnight Silver


 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
@Raffie75: Ik heb dezelfde MIUI als jou geinstalleerd, maar ik nog wel eens een spontane reboot. Heb jij dit ook? Ik kan er ook niet echt achter komen waardoor dit komt. Ook geeft mijn WiFi een error en dan moet ik deze weer opnieuw aanzetten. Ik heb dezelfde radio als jij, maar een andere kerenl(stock MIUI kernel), zou het flashen van een andere ker'nel dit kunnen verhelpen?

Signature afgekeurd door Evanescent


Anoniem: 384977

Kalua schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 18:00:
@Raffie75: Ik heb dezelfde MIUI als jou geinstalleerd, maar ik nog wel eens een spontane reboot. Heb jij dit ook? Ik kan er ook niet echt achter komen waardoor dit komt. Ook geeft mijn WiFi een error en dan moet ik deze weer opnieuw aanzetten. Ik heb dezelfde radio als jij, maar een andere kerenl(stock MIUI kernel), zou het flashen van een andere ker'nel dit kunnen verhelpen?
Mag ik aannemen dat je van een andere ROM komt?
Heb je al partities gemaakt, tenminste als je ook gebruik wilt maken van D2W?
Als ik me niet vergis kan je dit doen in Recovery mode (partities aanmaken).
Zorg dat je de ROM en de ENG pack (laatste versie) op je SD hebt staan.
Wipe dalvik cache
Wipe cache
Wipe data
Flash de ROM.
Voor je de telefoon reboot moet je de ENG pack installen daarna kan je rebooten.
Herstarten kan een paar minuten duren... er wordt geadviseerd hem een minuut of 10 a 15 te laten "acclimatiseren" voor goede prestatie, maw wacht even tot hij helemaal is opgestart (je pin invoeren en dan even laten "bijkomen")

Wat betreft radio en kernel, dit is volgens mij helemaal persoonlijk, de radio die ik gebruik is de nieuweste radio voor Desire en is nog niet officieel "goed" gekeurd of zo.
Je kan proberen een andere kernel te flashen maar denk dat dan alleen de prestatie vooruit of achteruit zal gaan, ik zou het gewoon proberen en kijken welke radio en kernel het beste voor je werken.

Wifi error zou trouwens kunnen komen omdat de radio die je gebruikt niet (goed) communiceerd met je telefoon de radio is nodig voor ontvangst denk dat je dan beter een andere radio kan proberen te flashen.

Kijk hier voor Desire Radio's

Anoniem: 384977

MacorgaZ schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 16:59:

Raffie: bedankt voor de info! Je hebt zelf toevallig geen benchmarks qua tijd voor het opstarten van je telefoon, openen van een lange sms-thread, de desktopversie van Engadget laden in een browser, etc? Want met de normale apps2sd heb je natuurlijk ook al dat vrije ruimte-voordeel.
Nee, ik heb geen benchmark voor al deze zaken.
Volgens mij heb je niet geheel gelijk wat betreft het vrije ruimte-voordeel met apps2sd, je houd altijd apps die zich een klein beetje nestelen op je intern dus deze kan snel vol raken met D2W maak je je intern groter en zal je minder problemen hebben met ruimte.


EDIT: Misschien heb je hier iets aan?
Benchmark van gisteren of eergisteren.

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 28-01-2011 19:01. Reden: EDIT]


 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
I-Heine-I schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 15:08:
Begrijp ik het nou goed, dat het dev team van MIUI altijd bepaalt op welke telefoon het mogelijk is? Cyanogenmod is geheel vrij en wordt door verschillende ontwikkelaars/community's naar telefoons geport, maar MIUI is tot nu toe voorbehouden aan een bepaalde selectie toestellen. Heeft dat te maken met het niet beschikbaar zijn van een source code? En ik hoor mensen over de moeilijkheid van het porten van MIUI naar MDPI, maar wat maakt dat zoveel moeilijker? Het is erg jammer dat op deze manier MIUI voorbehouden blijft aan de populairste toestellen :(
MIUI is closed-source, dus niet open-source zoals het Android Open Source Project. Dit maakt het inderdaad moeilijker / onmogelijk. Wat ik dan zelf nog vreemd vind is die port naar de Sony Ericsson X10, dat snap ik ook nog niet helemaal (die is namelijk niet door MIUI gemaakt).

 • I-Heine-I
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-01 18:02
SpaceK33z schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 19:23:
[...]

MIUI is closed-source, dus niet open-source zoals het Android Open Source Project. Dit maakt het inderdaad moeilijker / onmogelijk. Wat ik dan zelf nog vreemd vind is die port naar de Sony Ericsson X10, dat snap ik ook nog niet helemaal (die is namelijk niet door MIUI gemaakt).
Dat zou dan wel positief zijn, een port naar een toestel dat niet ondersteund is door het Miui team. Maar begrijp ik het goed: MIUI is afkomstig van een Chinese telefoonfabrikant? (Meizu?), en ze hebben zelf het initiatief genomen om hun android shell naar andere toestellen te porten? Het is dus vergelijkbaar met als HTC de source van Sense vrijgeeft aan ontwikkelaars om te porten naar niet-HTC toestellen. Er is weinig basisinformatie te vinden over de herkomst van MIUI. In dat geval begrijp ik inderdaad wel dat ze MIUI willen voorbehouden aan de high-end android telefoons; het is niet zeker of MIUI ook zo soepel zal lopen op apparaten als de Hero en G1.

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Iemand al opgevallen dat je bij Miui 1.1.14.R2 de datumnotatie niet anders kan instellen

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Geen idee... gebruik de AU versie niet... misschien dat het wel tijd word want een Nederlandse MIUI... GEWELDIG!!!!!!!!

Ubomb en Spacek33z.... please kom snel met een flashable pack Nederlands.

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
wat doe ik fout, ik heb op m'n Desire een andere bootanimation.zip in mijn Miui 1.1.14.R2 gezet en weer gezipt en veranderd op m'n sd kaart. Bij opnieuw flashen krijg ik een foutmelding. Aborted!

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

lekzzz schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 21:24:
wat doe ik fout, ik heb op m'n Desire een andere bootanimation.zip in mijn Miui 1.1.14.R2 gezet en weer gezipt en veranderd op m'n sd kaart. Bij opnieuw flashen krijg ik een foutmelding. Aborted!
Hier kan ik je niet mee helpen... Ben wel even wezen zoeken met QtADB maar ik kan niet 123 vinden waar de bootanimatie staat.
Volgens mij kan je deze verwijderen via ADB en hem vervangen door een andere gezippte bootanimatie.
Maar nogmaals... volgens mij zou dat kunnen weet het dus niet zeker, heb het met MIUI nog niet geprobeerd, wel een keer met LeeDrOid.

EDIT: er staat een bootanimation in /system/bin/, dit is alleen geen zip?

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 28-01-2011 22:03. Reden: EDIT]


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Ik vond hem in MIUI_Au.1.1.14.R2-signed.zip/system/media/bootanimation.zip

Hier leek het zo simpel

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Volgens mij is het ook niet moeilijk, je moet alleen wel die "oude" eruit halen anders werkt het niet en jou nieuwe erin plakken, dus niet unzippen of zippen gewoon knip en plak werk dacht ik.

Anoniem: 384977

Dit zelfde kan je ook bereiken door ADB te gebruiken en je zip te plakken in /system/media/
Wel eerst de oude eruit halen en daarna pas de nieuwe erin plakken... is volgens mij hetzelfde alleen heb je nu je ROM al draaiend, dus dit doe je pas nadat je de ROM hebt geflashed.

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
ADB is voor een PC toch? Heb namelijk een Mac

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Ja klopt, geloof het wel idd. Voor de mac weet ik niet hoe dat gaat/moet.
Volgens mij is het dan nog makkelijker maar hoe het moet...?

Anoniem: 320235

Ik doe de vertalingen wel, flashable zip of ROMS bouwen heb ik totaal geen verstand van :).

Ben halverwege met updaten naar 1.1.28. Hopelijk vanavond af en dan zal ik je wel opsturen wat ik heb & Stuur ik t naar MIUI AU die het inbouwen in hun ROM.

Anoniem: 384977

Anoniem: 320235 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 22:32:
Ik doe de vertalingen wel, flashable zip of ROMS bouwen heb ik totaal geen verstand van :).

Ben halverwege met updaten naar 1.1.28. Hopelijk vanavond af en dan zal ik je wel opsturen wat ik heb & Stuur ik t naar MIUI AU die het inbouwen in hun ROM.
Zou Spacek33z hier iets mee kunnen en een flashable hiervan kunnen maken?

EDIT: Misschien kan ik een PM of mail sturen naar markhuk van MIUI-dev of hij de flashable kan maken?

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 28-01-2011 22:37. Reden: EDIT]


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Als ik het in ieder geval op deze manier doe dan krijg ik:

E:No signature (705 files)
E:Verification failed

Installation abborted

Ik zoek wel even verder voor een Mac

[Voor 9% gewijzigd door lekzzz op 28-01-2011 22:39]

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Je zou eens kunnen zoeken op AW? zitten veel android gebruikers met erg veel know how...

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Anoniem: 384977 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 22:35:
[...]


Zou Spacek33z hier iets mee kunnen en een flashable hiervan kunnen maken?

EDIT: Misschien kan ik een PM of mail sturen naar markhuk van MIUI-dev of hij de flashable kan maken?
Markhuk gaat mij niet helpen iniedergeval, ik heb een beetje ruzie met hem :P. Ik weet niet of iemand het nog weet, maar ik had miui-blog.com gemaakt. Daar was hij niet blij mee, hij vond namelijk dat ik dat eerst aan MIUI zelf moest vragen of dat mocht. Dat had miui-dev.com immers ook gedaan. Toen heb ik besloten voor miui-dev.com artikelen te schrijven, maar dat heb ik niet gedaan (1tje heb ik er wel geschreven).

De reden hiervoor is eigenlijk dat markhuk (+ de anderen die op de chat waren) zo vreselijk irritant over mij praatten en zo zeiden van: "Ja, doe maar, ik geef er niks om." Dan heb ik er geen zin meer in natuurlijk. Nu zegt 'ie in een PM dat hij "teleurgesteld" is. Pech voor hem dan.
lekzzz schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 22:29:
ADB is voor een PC toch? Heb namelijk een Mac
Nee, het is er ook voor Mac. Ik gebruik ADB op mijn Mac enorm veel en het is niet zo moeilijk te installeren. Je moet wel eerst de instructies lezen en goed googlen.

[Voor 13% gewijzigd door SpaceK33z op 28-01-2011 23:19]


Anoniem: 384977

SpaceK33z schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 23:17:
[...]

Markhuk gaat mij niet helpen iniedergeval, ik heb een beetje ruzie met hem :P. Ik weet niet of iemand het nog weet, maar ik had miui-blog.com gemaakt. Daar was hij niet blij mee, hij vond namelijk dat ik dat eerst aan MIUI zelf moest vragen of dat mocht. Dat had miui-dev.com immers ook gedaan. Toen heb ik besloten voor miui-dev.com artikelen te schrijven, maar dat heb ik niet gedaan (1tje heb ik er wel geschreven).

De reden hiervoor is eigenlijk dat markhuk (+ de anderen die op de chat waren) zo vreselijk irritant over mij praatten en zo zeiden van: "Ja, doe maar, ik geef er niks om." Dan heb ik er geen zin meer in natuurlijk. Nu zegt 'ie in een PM dat hij "teleurgesteld" is. Pech voor hem dan.
Dit is wel jammer, maar ik begreep dat jij wel weet hoe je een flashable moet maken? Dit is toch voldoende voor onze Nederlandse MIUI gebruiker?
Echt ik zou het verschrikkelijk tof vinden als ik gewoon mijn ROM in het Nederlands heb... maar goed we wachten af.

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Anoniem: 384977 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 23:25:
[...]


Dit is wel jammer, maar ik begreep dat jij wel weet hoe je een flashable moet maken? Dit is toch voldoende voor onze Nederlandse MIUI gebruiker?
Echt ik zou het verschrikkelijk tof vinden als ik gewoon mijn ROM in het Nederlands heb... maar goed we wachten af.
Ja, ik snap het wel. Het is me een paar keer gelukt om een APK bestand aan te passen (decompilen/compilen) en weer terug te zetten, maar op de een of andere manier werkt soms de hele applicatie dan niet meer, zonder dat ik iets heb aangepast zelfs. Als ik daar achter kom snap ik het helemaal. Nog een beetje oefenen dus... ROMs maken kan ik sowieso al, dus dat is geen probleem.

PS: Ik kan het misschien desnoods wel bijleggen met markhuk, is alleen dat ik voorlopig niet meer op IRC ga met Engelse mensen. Die praten met z'n tienen tegelijk over wat ik fout heb gedaan en steunen toch altijd markhuk.

Komt ook nog eens bij dat die mensen bloedirritant zijn op IRC en een andere mening hebben over MIUI.

Markhuk vind namelijk dat MIUI alleen maar geschikt is voor mensen die slim genoeg zijn om het volledige root proces te snappen. Ik vind dat MIUI geschikt moet zijn voor iedereen en er een simpele handleiding moet worden geschreven. Je hoeft zelfs niet alles opnieuw te schrijven, als je alleen al linkt naar de de goede websites kom je al een heel eind.

[Voor 31% gewijzigd door SpaceK33z op 28-01-2011 23:35]


Anoniem: 384977

SpaceK33z schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 23:29:
[...]

Ja, ik snap het wel. Het is me een paar keer gelukt om een APK bestand aan te passen (decompilen/compilen) en weer terug te zetten, maar op de een of andere manier werkt soms de hele applicatie dan niet meer, zonder dat ik iets heb aangepast zelfs. Als ik daar achter kom snap ik het helemaal. Nog een beetje oefenen dus... ROMs maken kan ik sowieso al, dus dat is geen probleem.
Ben benieuwd, denk dat je dat nog wel gaat leren, ik begrijp daar de ballen van.
Is het niet iets voor jou om de eerste te zijn die een Nederlandse ROM maakt voor de Desire?
Denk dat er heel veel zijn die dat kunnen waarderen :D ik ben er dan denk ik wel één van! Een NL ROM op AW voor de Desire... ik denk dat dat gaat lopen als een trein!

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Anoniem: 384977 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 23:33:
[...]


Ben benieuwd, denk dat je dat nog wel gaat leren, ik begrijp daar de ballen van.
Is het niet iets voor jou om de eerste te zijn die een Nederlandse ROM maakt voor de Desire?
Denk dat er heel veel zijn die dat kunnen waarderen :D ik ben er dan denk ik wel één van! Een NL ROM op AW voor de Desire... ik denk dat dat gaat lopen als een trein!
Haha, nee er zijn al genoeg Nederlanders die ROMs maken hoor ;). Zoals richardtrip met DeFroST. Respect daarvoor, hij heeft duizenden malen meer verstand ervan dan ik hoor.

Edit: Hele domme vraag, maar wat bedoel je met AW?

[Voor 4% gewijzigd door SpaceK33z op 28-01-2011 23:37]


 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
@Spacek33z, Miui kan wel degelijk ook voor n00bs ja ;) ik kan het zelfs en heb dus niet veel verstand van het rooten, heb me gewoon wel ingelezen hoe of wat. Mensen zoals jij maken het wat mij betreft ook toegankelijker.

Het hele ADB verhaal gaat me denk ik boven m'n petje als ik het zo lees. Wilde kijken of ik jouw bootloader van Ksense in die van de Miui kon zetten :D Vind het namelijk geweldig en die van de Miui saai

[Voor 9% gewijzigd door lekzzz op 28-01-2011 23:44]

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 384977

Ah, ik wist niet dat DeFroST van een Nederlandse dev was... Ik ben ook eigenlijk alleen maar bekend met LeeDrOid en nu de laatste 3 maanden (ongeveer) met MIUI en die vind ik echt geweldig... of het nu in het Nederlands is of in het Engels.

AW is Androidworld, één van de grootste dan wel het grootste Android forum van de benelux.

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Anoniem: 384977 schreef op vrijdag 28 januari 2011 @ 23:45:
Ah, ik wist niet dat DeFroST van een Nederlandse dev was... Ik ben ook eigenlijk alleen maar bekend met LeeDrOid en nu de laatste 3 maanden (ongeveer) met MIUI en die vind ik echt geweldig... of het nu in het Nederlands is of in het Engels.

AW is Androidworld, één van de grootste dan wel het grootste Android forum van de benelux.
Tja, ik weet niet of richardtrip ook een account hier op Tweakers.net heeft. Maar wat hij heeft gedaan is toch wel heel vet. Zijn ROM is namelijk nogal bekend geworden :P.

Anoniem: 384977

De ROM ken ik wel van naam maar niet hoe hij werkt en of hoe hij eruit ziet, heb er wel het één en ander van gehoord op AW en XDA.

EDIT: DeFroST is al een tijdje niet meer geupdate. Zie dat hij bezig is met Gingerbread, vandaar geen updates meer voor DeFroST denk ik.

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 384977 op 29-01-2011 00:12]


Anoniem: 320235

Heb NL XML bestanden geupdate naar 1.1.28 en naar je gemailt via PM hier op tweakers spacekeez ..

Kijk maar of je er iets mee kunt :)

 • Kalua
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-01 21:47
Okee ik ben erachter wat bij mij de vele FC's en reboots opleverde. Het kwam door 2 dingen, SetCPU werkt niet goed met MIUI en er zijn meer mensen die er last van hebben, beter dus niet gebruiken. Het tweede was een thema wat ik gedownload had, deze zorgde voor veel Framework FC's, kijk hier dus ook mee uit. Ik heb alles gewiped en opnieuw geinstalleerd en nu werkt het wel goed.

Signature afgekeurd door Evanescent


 • kaaasje
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 13:43
Over thema's binnen MIUI gesproken. Ik probeer nu middels een folderorganizer de iconen te veranderen. Dit gaat echter niet. Heeft iemand nog tips om de iconen van applicaties te veranderen??

Anoniem: 384977

Kalua schreef op zaterdag 29 januari 2011 @ 09:58:
Okee ik ben erachter wat bij mij de vele FC's en reboots opleverde. Het kwam door 2 dingen, SetCPU werkt niet goed met MIUI en er zijn meer mensen die er last van hebben, beter dus niet gebruiken. Het tweede was een thema wat ik gedownload had, deze zorgde voor veel Framework FC's, kijk hier dus ook mee uit. Ik heb alles gewiped en opnieuw geinstalleerd en nu werkt het wel goed.
Dit ben ik niet helemaal met je eens Kalua, SetCPU werkt prima met MIUI gebruik het al vanaf het moment dat ik MIUI gebruik dus ook voor D2W.
Wat betreft het thema, ik heb geen idee dat zou kunnen, je zegt het zelf dus dat zal wel :), dat daar fout in zit wat een FC veroorzaakt.

Anoniem: 384977

kaaasje schreef op zaterdag 29 januari 2011 @ 11:12:
Over thema's binnen MIUI gesproken. Ik probeer nu middels een folderorganizer de iconen te veranderen. Dit gaat echter niet. Heeft iemand nog tips om de iconen van applicaties te veranderen??
Zou niet weten hoe dat moet.

Anoniem: 387430

Volgens mij kan je het beste alles uit de .ZIP halen van je thema wat je wilt gebruiken. Ik heb het zelfde gedaan heb nu de inexus Suave HD met de mooie Meizo (zwart / blauw) analoge clock.

 • kaaasje
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 13:43
Anoniem: 387430 schreef op zaterdag 29 januari 2011 @ 12:51:
[...]


Volgens mij kan je het beste alles uit de .ZIP halen van je thema wat je wilt gebruiken. Ik heb het zelfde gedaan heb nu de inexus Suave HD met de mooie Meizo (zwart / blauw) analoge clock.
Het gaat mij er juist om dat ik applicaties een ander icoon kan geven. Ik heb een flinke lading custom icons liggen. Het gaat er mij dus niet om om dingen uit de .zip te halen maar er juist aan toe te voegen. (Bij wijze van spreke.)

Of is dit precies wat je bedoelt? Ik zou namelijk niet weten hoe ik verschillende iconen aan een programma koppel d.m.v. een .zip bestand in android.

 • Lucky1965
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 05-04-2022
Hmmm, gaat dit ook beschikbaar komen voor de samsung galaxy S of vraag ik nu teveel?

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01 23:21

Grudgie

PSN: Grudgie7

Topicstarter
Lucky1965 schreef op zaterdag 29 januari 2011 @ 14:34:
Hmmm, gaat dit ook beschikbaar komen voor de samsung galaxy S of vraag ik nu teveel?
Er is al soort van MIUI rom uit voor Samsung Galaxy S.. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=824576

 • Grudgie
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 27-01 23:21

Grudgie

PSN: Grudgie7

Topicstarter
UPDATED 1/29/2010

MIUI XJ A2SD+ EN
-This is using the old school A2SD+ prior TO 2.5.7.2,
-internal memory issue is fix, at least from my end, flashed it 8+ times

MIUI XJ D2W EN
-This is using melethron's data2whatever 4d + sqlite hack by ownhere

Download below for available versions

What's in it:
- new default theme to Chinese New Year version
- added quickboot
- added xiaomi notes/text edit
- added fancywidget by gustaf
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- New APKs and MIUI Latest features (see miui changelog)
- Added OLD 3D Gallery > /data/app
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- All system apps in the deodexed miui dev rom
- Removed System Apps > AppShare, CloudService, Updater
- Added data apps > adobe flashplayer, adfree, google maps, old gallery 3d, Peacemanibk's Benchmark
- Edit: Ah there's one+ in the system > FM radio from previous versions
- (that's it, add what you need)
- Kernel: vorkKernel R8
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

For Both versions:
- Full Wipe + Wipe Dalvik Cache
- Install zip from sdcard
- Reboot, see wintimer log for waiting time, as if it's accurate, ha ha

Requirements for both:
FAT32 First partition, EXT2/3/4 second partition, Swap or No swap
Note that in D2W thread, d4 will format to EXT3 if it get's aligned.

(This log is old and does not make sense, so BE PATIENT.)
A2SD+ boot up after install takes about 10 minutes, So Wait, Have a beer!
D2W 5 mins, can't go for a pee.........
Wintimer log file below, my boot time after flashing for reference,
so be patient, timer starts after choosing reboot system:
A2SD
Start is press: ................... 08:31:36 PM
End is press: ..................... 08:40:12 PM
D2W
Start is press: ................... 09:16:25 PM
End is press: ..................... 09:19:35 PM

Others:
- Refer to MIUI changelog
- MIUI backup works well with me in restoring apps

Credits:
- mharkuk of miui-dev for the deodexed rom + english translations
- miui au dev team for language translations too
- melethron for Data2whatever, ownhere for sqlite3 hack,
- _brian_ for the miui sqlite mod file
- DHD boot screen i got from DHD section forum, but can't find where it originates

TIP WHEN YOU DON'T Have all ICONS in Desktop after Install:
-Press Menu Button > Settings > Programs > Manage Applications > Running > Find Launcher > Force Stop > Press Home Button > Drink another beer!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
VERSION THEME = NEW YEAR!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
AVAILABLE VERSIONS:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROM DOWNLOAD 1.1.28
A2SD+ DOWNLOAD (137mb INT MEM on Fresh Install, took me close to 10 mins @ first boot)
http://www.mediafire.com/?7gbvcybfup745gx
MD5
B7DBCE7C87E216A3F57F6B96380C5D36

D2W DOWNLOAD (took me less than 5 mins @ fist boot
http://www.mediafire.com/?l51oumi7r1s57b3
MD5
125ACC1414049877E5CBB6D0CDD69EEB


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
VERSION THEME = COMICALLY COOL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
AVAILABLE VERSIONS:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROM DOWNLOAD 1.1.26
A2SD+ DOWNLOAD (141mb INT MEM on Fresh Install)
http://www.mediafire.com/?r94u2t429sgfy2j
MD5
931F25962043559C0BC529189134D29E
D2W DOWNLOAD
http://www.mediafire.com/?92ezrirsxv5neez
MD5
73B971CD2FCB3AB82F961BC5B01CF4A2
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ROM DOWNLOAD 1.1.22
A2SD+ DOWNLOAD (141mb INT MEM on Fresh Install)
http://www.mediafire.com/?l5g1dflgzz899ld
MD5
20D11ED8C74677BBB1435B8D4EC10AEF
D2W DOWNLOAD
http://www.mediafire.com/?f13f7zajrxpkgds
MD5
50788EB41422C48C1B11B0E1DA213ED8
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


NEW YEAR SCREENS:


COMICALLY COOL SCREENS:


TAP BENCHMARK for D2W

 • SpaceK33z
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-01 18:02
Even voor degenen die er nou helemaal niks meer van snappen, bovenstaande post is bedoeld voor mensen met een HTC Desire. Op andere telefoons werkt dit niet.

 • lekzzz
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 17-12-2022
Zit de mogelijkheid om die banchmark te zien in een miui rom?

Xiaomi - Mi1/ Mi2/ Mi2S 32GB/ Mi3 64GB/ Mi4 64GB/ OnePlus Two 64GB / OnePlus3 64GB / Mi5s 64GB / Mi Mix1 / Mi6 128GB ceramic / Mi8 256GB / Mi10Pro 256GB


Anoniem: 320235

Geen benchmark prog in MIUI standaard, maar zelf gebruik ik Quadrant standaard.

Zojuist 1.1.28 D2W van XJ erop gezet...

Lekkere snelheid weer .. 1900 scores in Quadrant (Zonder Setcpu).
Nog wel engels deze (Vertaling wle opgestuurd naar flash, de maker van de stabiele A2SD MIUI AU),
plus MIUI Music App is nog chinees..

Verder nog geen commentaar behalve hierboven, net geflasht :). Batterij schijnt weer beter te zijn. Zal het zien
Pagina: 1 2 3 ... 15 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee