• -=unicron=-
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 07-12 19:11
Index

Algemeen
edities
Releasedates
Systeemeisen
Links
Screenshots

Algemeen

KRIJG DE KUNST VAN HET OORLOGVOEREN ONDER DE KNIE EN WORD DE ONBETWISTE HEER EN MEESTER OVER HET MIDDELEEUWSE JAPAN

In 2000 vond Creative Assembly het strategiegenre opnieuw uit met Shogun: Total War. Dit spel was een nog niet eerder voorgekomen mix van 3D real-time veldslagen en een op beurten gebaseerd managementspel. Het was het eerste deel van een serie die talloze prijzen gewonnen heeft. Van Total War zijn nu meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht en wereldwijd zijn zowel de pers als de spelers uitermate lovend. Total War heeft altijd het voortouw genomen in het genre en vandaag de dag is het een van de meest succesvolle PC franchises ooit.

In 2011 brengen de makers van Rome en Empire: Total War het vervolg uit op Shogun: Total War, het spel waar het allemaal mee begon. Shogun 2: Total War zal zowel ervaren veteranen als beginners het volgende niveau op het gebied van strategiegames voor de PC laten ervaren. Shogun 2 is gebaseerd op 10 jaar ervaring in het maken van Total War en perfectioneert de serie dankzij een nieuwe en betere Kunstmatige Intelligentie (AI), revolutionaire multiplayer modi, totaal nieuwe campagnekaart opties en heroïsche 3D real-time gevechten.

Het is het midden van de16de eeuw in het middeleeuwse Japan. Het land, dat vroeger bestuurd werd door één regering, is nu uiteengevallen in talloze, elkaar bestrijdende clans. De speler neemt de rol op zich van een Daimyo - de clanleider - en moet veldslagen, economie en diplomatie gebruiken om het ultieme doel te bereiken: de eenwording van Japan onder zijn bevel. Zo kan hij de nieuwe Shogun worden - de onbetwiste heerser over Japan.

Shogun 2 speelt zich af in een tijd dat de oorlogen tussen de Samoerai op hun hoogtepunt waren en brengt een van de meest turbulente tijden in de geschiedenis van Japan tot leven.


Total War opnieuw gedefinieerd:

Shogun 2 is de ultieme verfijning van de originele formule met een nieuwe, hoogst geavanceerde AI, meer mogelijkheden en meer online functionaliteit dan ooit tevoren. Het resultaat is de perfecte mix van real-time veldslagen en een op beurten gebaseerd strategiespel, waardoor zowel veteranen op het gebied van Total War als nieuwe spelers zullen genieten van de fun en diepgang die de serie te bieden heeft.


Nieuwe voortgang van personages:

Kies uit 9 verschillende clans en strijd online en offline om de onbetwiste heerschappij over het middeleeuwse Japan. Zorg dat je zoveel mogelijk Experience punten krijgt om zowel je veldheer - jij dus - als je generaals en agenten op te waarderen. Clan 1# Chosokabe Clan 2# Data Clan 3# Uesugi Clan 4# Mori Clan 5# Shimazu Clan 6# Tokugawa

Solo en multiplayer gaming in optima forma:

Speel de hoofdcampagne solo of nodig een vriend uit om online samen of tegen elkaar te spelen in de Campaign Multiplayer modus. Doe met 8 spelers mee aan multiplayer veldslagen met je eigen avatar die je kunt opwaarderen. Ga aan top op het online klassement en laat de wereld zien wie er de baas is. Shogun 2 heeft bovendien opwindende nieuwe team spelmodi voor clans, wat totaal nieuw is in de Total War spellen.


Nextgen AI systeem:

De kunstmatige intelligentie (AI) is ontwikkeld op basis van de principes zoals Sun Tzu deze in het beroemde boek "The Art of War" heeft beschreven. De AI analyseert voortdurend de situatie en reageert met steeds grotere precisie en steeds meer variatie op elke zet die je doet.


Verbeterde gameplay in slagen te land en ter zee:

Veldslagen te land waren nog nooit zo realistisch dankzij bijvoorbeeld belegeringen van kastelen die uit meerdere fasen bestaan en terreinkenmerken die veranderen aan de hand van het weer en welk deel van de dag het is. Elk treffen wordt daardoor een intense, strategische uitdaging. Steek gebouwen in brand om de er bivakkerende manschappen naar buiten te dwingen en gebruik de speciale vaardigheden van je eenheden om de veldslag in je voordeel te beslissen. Zeeslagen bieden nu ook meer variatie dankzij het toevoegen van kustgevechten. Je kunt eilanden uitstekend inzetten als dekking voor je schepen, terwijl je zandbanken en riffen kunt gebruiken om de vijandelijke vloot in de val te laten lopen.


Toegankelijk en zeer uitgebreide opties om je imperium op te bouwen:

Een efficiënte gebruikersinterface maakt het besturen van je rijk ontzettend eenvoudig. Bouw en bestuur steden, rekruteer en train manschappen, bedrijf diplomatie en geef leiding aan de mensen om je heen. Elke optie wordt nu uitgelegd met uitgebreide tutorials waardoor de diepte van de campagnekaart van Shogun 2 - het hart en ziel van de Total War belevenis - geleidelijk aan duidelijk wordt.
edities

Total War: SHOGUN 2 - Standard Edition.
De kernervaring van SHOGUN 2.

Total War: SHOGUN 2 – Limited Edition.
Bevat een unieke speelbare factie (de Hattori-clan), het extra historische gevechtsscenario 'Nagashino', een complete wapenrusting voor je online avatar en een XP-beginsaldo dat je kunt gebruiken voor je online personage.

Total War: SHOGUN 2 – Collector’s Edition.
Een schitterende replica van een bamboedoos met een Shogun 2-illustratieboek en een gedetailleerde actiefiguur van Takeda Shingen, een van de grootste generaals van Japan. Dit naast de inhoud van de Limited Edition.


1# Total War: SHOGUN 2 - Standard Edition
2# Total War: SHOGUN 2 – Limited Edition
3# Total War: SHOGUN 2 – Collector’s Edition
4# Total War: SHOGUN 2 – Grand Master Edition
5# Total War: SHOGUN 2 - Limited Edition - with Bonus! by Sega of America Met The Battle of Kawagoe


Release Dates


Total War: Shogun 2 15 Maart 2011

Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai 23 Maart 2012

Het basisspel Total War: SHOGUN 2 is NIET vereist.Voor Fall of the Samurai


Systeemeisen PCMinimum RequirementsRecommended Requirements
Besturingssystemenwindows/XP/Vista/7windows/XP/Vista/7
Processor2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor , or AMD equivalent (with SSE2)2nd Generation Intel® Core™i5 processor (or greater), or AMD equivalent
Geheugen1GB RAM (XP), 2GB RAM (Vista / Windows7)2GB RAM (XP), 4GB RAM (Vista / Windows7)
Videokaart256 MB (shader model 3) 1024×768 minimum screen resolutionAMD Radeon HD 5000 and 6000 series graphics cards or equivalent 1280×1024 minimum screen resolution
Rumte op harde schijf20GB free hard disk space20GB free hard disk space
DirectX versieDirectX 9.0c compatible graphics cardDirectX 11 compatible graphics cardLinks


Uitgever: SEGA NL
Ontwikkelaar: The Creative Assembly
Spel info site: Shogun 2
Spel info site: Shogun 2 - Fall Of The Samurai
Forum: Shogun 2 forum


Total War: SHOGUN 2™ Demo will be available on Steam from 22 February 2011
Modding&Updates&DLC


Het updaten van Total War: SHOGUN 2 gebeurd door Steam

DLC 01# The Ikko Ikki Clan Pack 3,50€

DLC 02# Sengoku Jidai Unit Pack 1,99€

DLC 03# Rise of the Samurai is een nieuwe Campaign 6.99€

DLC 04# The Hattori Clan Pack 3.49€

DLC 05# Blood Pack 1.59€

Total War Center als over mods en zo.

Clan


Total War: Shogun 2 wikipedia info
1# Chosokabe Clan
2# Data Clan
3# Uesugi Clan
4# Mori Clan
5# Shimazu Clan
6# Tokugawa Clan
7# Takeda Clan
8# Oda Clan
9# Hattori Clan
Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai wikipedia info
Screenshots
[Voor 255% gewijzigd door -=unicron=- op 21-03-2012 17:58. Reden: Updaten 21-03-12]

Intel Core i7 3770K/MSI Big Bang MPower Z77/Kingston KVR1333D3N9HK4 32GB/Asus HD7970-DC2-3GD5/Samsung 830 series 128GB + 256GB


 • Karel V
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 22:19

Karel V

Een simpele ziel

Als ik het historisch kader zo lees valt me op dat de relatie tussen Japan en China vergelijkbaar is met de historische relatie tussen Engeland en Frankrijk. Eén relatie van wedijver, veroveringen op het eiland, diplomatieke bemoeienis en vanuit Japan weer bemoeienis op het vaste land.
Altijd weer mooi om te lezen dat RTW een sterk historisch kader aanbied. Dat geeft het spel enorme diepgang en maakt het breder dan vermaak.
Er komt nu zelfs een online personage, ai ai, ik begin toch wel wat te vrezen voor het verslavend karakter van deze game. Voor mij de belangrijkste reden om de series niet meer aan te schaffen.

The old Lie: Dulce et Decorum est Pro patria mori


 • BigFast
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 24-11 19:20

BigFast

Cantona.

offtopic:
Sun Tzu was een chinees...

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
BigFast schreef op vrijdag 24 december 2010 @ 14:49:
offtopic:
Sun Tzu was een chinees...
offtopic:
In de tijd van Sun Tzu bestond China nog niet, huidige China bestond uit verschillende, emt elkaar vechtende, koninkrijkjes. Sun Tzu behoorde tot de Wu.
Maarja, dat is mierenneuken. Hij was in ieder geval geen Japanner :POntopic:
Ik verheug me flink op dit spel. Ben heel erg benieuwd.
Het is dat-ie nog niet in de pre-order staat, anders had ik hem al besteld :P

Ik ben vooral benieuwd hoe het uitpakt met de 'tech-trees' van de generaaltjes en dergelijke.
Het lijkt me leuk om je generaals te specialiseren voor verschillende doeleinden. Op die manier heb je een stuk meer variatie in het leger.
Wat ik wel een beetje jammer vind is dat het aantal verschillende soorten units is teruggebracht, persoonlijk houd ik wel van veel variatie om op die manier de sterke kanten van jezelf optimaal te benutten.

Maar we zullen het allemaal wel merken. Nog een paar maandjes! :)

Edit:
Overigens, over huidig China gesproken: De Warring States Period (tijd van Sun Tzu) is wel een geweldig iets voor een uitbreiding bedenk ik me nu! :)

[Voor 10% gewijzigd door anandus op 24-12-2010 15:11]


 • Postius
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 25-08 16:41
Ik ben benieuwd of ik na die 10 JAAR(!!!) eindelijk is een keer normaal units op muren kan zetten? Ja graag?
Of de AI ook is een keer niet alles door je voorportaal naar binnenduwt(ach ik vond het wel lol, met 2000 man pikes en archers consequent volle stacks compleet whipen). Ook een zou het fijn zijn als de diplomatieke AI en de strategische AI is keer met elkaar verbinden. Oh en graag minder dan 84 game stopping bugs erin bij launch zou een keer leuk zijn maar dat is niet eens noodzakelijk, ik weet al niet beter meer.

Overigens shogun 1 hier nog liggen in Old skool mega karton verpakking, overigens kan ik mensen het boek "shogun" (weet de auteur zo niet meer) ook aanraden, episch.

@hierboven: sunzi/Sun tzu behoorde niet aan de Wu hij was slechts in een campagne de opper generaal. Verder is er eigenlijk niks over hem bekend, en zelfs wat er bekend is is vrij twijfelachtig.

@die ander: Hij was idd een chinees, maar zijn filosofie is lange tijd veel sterker aanwezig geweest in Japan dan in "Cultureel gedeeld China" (dat lijkt me dan de juiste verwoording voor china voor die tijd ;) ). Zeg maar hij was populairder in Japan dan in zijn thuisland(niet de persoon zelf, zijn leer).

[Voor 26% gewijzigd door Postius op 24-12-2010 19:11]

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

anandus schreef op vrijdag 24 december 2010 @ 15:08:
Ontopic:
Ik verheug me flink op dit spel. Ben heel erg benieuwd.
Het is dat-ie nog niet in de pre-order staat, anders had ik hem al besteld :P
Ik ben een trouw pre-orderaar van de serie maar ga dat niet weer doen.
Heb laatst rome total war uitgebreid gespeeld en kwam tot de conclusie dat de AI amper verbeterd is en de pathfinding op vestingen net zo k*t is als 10 jaar geleden.

Probeer maar eens met 10 (of x>1) cohorten door een poort te lopen... jammer maar ze moeten me eerst weer eens overtuigen van het feit dat ze wat nets afleveren. Graphics zijn leuk, maar niet zaligmakend.

Verder is er ook zoiets als het feit dat ze te weinig units erin hebben gestopt mi.


Allerlaatst: ik heb europe:tw en napoleon gekocht. Heb 2x betaald, 1x voor het spel en 1x voor de bugfix. Ben er niet echt van onder de indruk eerlijk gezegd. (vond Alexander: Total war trouwens een stuk interesanter dan Napoleon... alhoewel het hetzelfde concept is: verover in x jaar y provincies).
Zo zijn er per factie ongeveer twintig verschillende eenheden te verkrijgen.
Zoooo, wat een aantal!!! Wow! </sarcasm>

Het lijkt wel red-alert.

[Voor 6% gewijzigd door Boudewijn op 24-12-2010 19:13]

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Leeuwarden122
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 05-01-2014
Het weer in dit spel lijkt me echt vet. Zal het heel realistisch maken. Ook grappig dat je een chess game kan krijgen bij de CE trouwes.

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Over die 20 eenheden per factie, ik had juist begrepen dat er een totaal van 32 verschillende eenheden in het hele spel zaten? Maar misschien was ik misinformed.

[Voor 3% gewijzigd door anandus op 26-12-2010 11:44]


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

anandus schreef op zondag 26 december 2010 @ 11:43:
Over die 20 eenheden per factie, ik had juist begrepen dat er een totaal van 32 verschillende eenheden in het hele spel zaten? Maar misschien was ik misinformed.
Vind je dat ook niet betrekkelijk weinig?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Boudewijn schreef op zondag 26 december 2010 @ 14:33:
[...]

Vind je dat ook niet betrekkelijk weinig?
32 verschillende in het hele spel vind ik wat weinig.

Kijk, het hoeven er geen 100 te zijn, of 20 per factie, maar wel genoeg om flink wat variatie in de toegepaste strategie te kunnen gebruiken.
Ze willen het allemaal 'stroomlijnen' en daar krijg ik over het algemeen de kriebels van, want dat betekent meestal 'dumbing down'.

Maar ik weet het niet zeker van die 32, hoor, maar staat me iets van bij dat ik dat ergens gelezen heb :)

[Voor 9% gewijzigd door anandus op 26-12-2010 14:45]


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Inderdaad, daarom ook mijn referentie aan red alert.


Jammer, want dit is een van de weinig spellen die niet teveel down dumbte (bah anglicisme).

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • 134147
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 03-08-2017
anandus schreef op zondag 26 december 2010 @ 14:42:
[...]
32 verschillende in het hele spel vind ik wat weinig.

...
Het gaat toch meestal om 4 basistypen, +/- 10 interessante variates daarop en de rest gewoon sterkere eenheden van hetzelfde. Laat ze maar extra eenheden toevoegen in content packages, mij gaat het om de basis.

[Voor 12% gewijzigd door 134147 op 28-12-2010 19:01]


 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Systeemeisen zijn bekendgemaakt:
De Engelse ontwikkelaar The Creative Assembly heeft de systeemeisen bekendgemaakt van Total War: Shogun 2, de strategische game die op 15 maart verschijnt. De makers van de rts raden een Sandy Bridge-processor aan.

Ontwikkelaar The Creative Assembly legt in de gepubliceerde systeemeisen een duidelijke voorkeur voor de processoren van Intel aan de dag. Zo noemt de studio als minimum een 2GHz-dualcore-Intel-processor, een 2,6GHz singlecoreprocessor van Intel of een vergelijkbare processor van AMD, mits die over SSE2 beschikt. De makers raden een krachtiger systeem aan en ook daarbij heeft The Creative Assembly een voorkeur voor Intel. De makers raden een tweede generatie Core i5-processor van Intel aan, ofwel een gloednieuwe Sandy Bridge-processor. Die mag ook worden vervangen door een vergelijkbaar exemplaar van AMD.

In het minimale systeem moet verder een 256MB-DirectX 9.0c- grafische kaart zijn gemonteerd. Aangeraden wordt echter een kaart die met DirectX 11 overweg kan. Ook hier leggen de makers een duidelijke voorkeur aan de dag. Aangeraden wordt een kaart uit Radeon HD 5000- of 6000-serie van AMD. Vergelijkbare kaarten van Nvidia noemt de ontwikkelaar niet. Het spel neemt 20GB in beslag op de harde schijf.

 • Seriph
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 07-12 14:53
http://www.game.co.uk/Gam...ss-Set/~r353347/?s=shogun

Voor de europianen onder ons die toch die chess set willen hebben maar volgens mij zit hier dat poppetje niet bij. Zullen dus een keuze moeten maken tussen poppetje of chess set mocht je intresse hebben in de collectors editions. Tenminste zoals het er nu uit ziet.

Ik wou heel graag die grand master edition editie maar die komt niet naar europa.

@ hieronder Daar zit alleen helaas geen chess set bij en die wil ik ook.

[Voor 7% gewijzigd door Seriph op 07-01-2011 20:04]


 • -=unicron=-
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 07-12 19:11
Als ik het goed lees daar.Is het de Limited Edition met Chess Set.Is dus zonder bamboedoos, illustratieboek, Takeda Shingen actiefiguur zit er niet bij.Ben zelf of zoek naar een zaak in Nederland.Die de Collector’s Edition gaat verkopen.
Seriph schreef op vrijdag 07 januari 2011 @ 15:48:
http://www.game.co.uk/Gam...ss-Set/~r353347/?s=shogun

Voor de europianen onder ons die toch die chess set willen hebben maar volgens mij zit hier dat poppetje niet bij. Zullen dus een keuze moeten maken tussen poppetje of chess set mocht je intresse hebben in de collectors editions. Tenminste zoals het er nu uit ziet.

Ik wou heel graag die grand master edition editie maar die komt niet naar europa.

Intel Core i7 3770K/MSI Big Bang MPower Z77/Kingston KVR1333D3N9HK4 32GB/Asus HD7970-DC2-3GD5/Samsung 830 series 128GB + 256GB


 • williewonka03
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 05-08 21:14
als ze de AI niet al te dom maken en weinig bugs hebben dan wordt dit het spel van het jaar!

 • Mektheb
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 20:52
Boudewijn schreef op zondag 26 december 2010 @ 14:33:
[...]

Vind je dat ook niet betrekkelijk weinig?
Nee & Ja standaard is het niet veel.
Hoop dus er een verbouw mogelijkheid in de code zit.
Rome Total War was alles anders niet hardcoded, en je kon zelf units maken en toevoegen met 3dsmax en andere programma's zoals photoshop ze editten en models maken met textures en animatie's zelfs.

Bij de games erna is dit bijna zo goed als dichtgemuurd ( zover ik weet bij napoleon etc )
Hoe ze dat bij Shogun doen ben ik benieuwd naar, kan ik teminste zelf weer aan de slag op Twcenter.net ;)
En dan kan je dus toevoegen wat je wil en zelf creéeren.

[Voor 10% gewijzigd door Mektheb op 08-01-2011 16:47]


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Uhh maar dan ben ik de rol van gamedeveloper aan het overnemen. Ik vind het krom dat ik zou gaan betalen voor een product met minder mogelijkheden.... waarbij het dan wel weer mogelijk is dat ik ze zelf toevoeg. Lijkt me niet handig.

Of ik ruik weer een DLC kaskoetje aankomen.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Postius
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 25-08 16:41
Mektheb schreef op zaterdag 08 januari 2011 @ 16:44:
[...]

Nee & Ja standaard is het niet veel.
Hoop dus er een verbouw mogelijkheid in de code zit.
Rome Total War was alles anders niet hardcoded, en je kon zelf units maken en toevoegen met 3dsmax en andere programma's zoals photoshop ze editten en models maken met textures en animatie's zelfs.

Bij de games erna is dit bijna zo goed als dichtgemuurd ( zover ik weet bij napoleon etc )
Hoe ze dat bij Shogun doen ben ik benieuwd naar, kan ik teminste zelf weer aan de slag op Twcenter.net ;)
En dan kan je dus toevoegen wat je wil en zelf creéeren.
Medieval 2 zijn nog enkele epische total conversion mods uit. Third Age, Stainless Steel en Broken Crescent verbouwen medieval compleet en zijn superiuer aan het orginele spel(ook beter dan empire imo).

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


 • Mektheb
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 20:52
Postius schreef op zaterdag 08 januari 2011 @ 20:19:
[...]

Medieval 2 zijn nog enkele epische total conversion mods uit. Third Age, Stainless Steel en Broken Crescent verbouwen medieval compleet en zijn superiuer aan het orginele spel(ook beter dan empire imo).
Klopt, alleen ben ik nooit fan van Medieval geweest.
Tijdperk ligt me niet helemaal.

Maar @ Boudewijn
Mee eens, maar toch als er ruimte voor eigen inbreng is wil ik dat wel gebruiken
Zie het een beetje als GTA modden voor betere auto's en dingen.

Maar ja het had wel wat meer mogen zijn.
Maar goed als de game deze keer maar bugvrij is, en speelbaar en goed afgewerkt en niet zoals Empire
dan ben ik al blij.

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Boudewijn schreef op zaterdag 08 januari 2011 @ 17:08:
Of ik ruik weer een DLC kaskoetje aankomen.
Als je kijkt naar Empire en Napoleon dan zou ik er wel vanuit gaan.
Ik heb niet alle DLC (geen GOTY) en tel er voor mijn Empire al 8 en voor Napoleon 6.
Zou me niets verbazen, sterker nog, ik verwacht, dat er allerlei DLC komen. Los te kopen, als pre-order-bonus, etc.
Blijkbaar hebben ze daar voor henzelf een lucratief businessmodelletje in gevonden.

[Voor 10% gewijzigd door anandus op 08-01-2011 23:34]


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Ik vind DLC prima hoor... maar hier had ik echt het idee dat je een half spel (om maar niet te zeggen: een vod) kreeg waarbij je de andere helft voor nogmaals hetzelfde bedrag (van het originele spel) aan kan schaffen.
Erg niet-tof.

Ik heb 3 weken geleden oid Rome Barbarian invasion weer eens gespeeld, maar die was een stuk leuker dan de nieuwere delen, ondanks de graphics (en de replay value zit dus wel snor).

offtopic:
Maffia 2 was ook zo'n verhaal.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • mindcrash
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 22-11-2019

mindcrash

Rebellious Monkey

Bij Amazon UK verkopen ze de Limited Edition bamboedoos met figurine maar zonder schaakset.

Die ga ik denk ik halen, trouwens :)

[Voor 31% gewijzigd door mindcrash op 15-01-2011 14:30]

"The people who are crazy enough to think they could change the world, are the ones who do." -- Steve Jobs (1955-2011) , Aaron Swartz (1986-2013)


 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
Boudewijn schreef op zaterdag 08 januari 2011 @ 23:38:
Ik vind DLC prima hoor... maar hier had ik echt het idee dat je een half spel (om maar niet te zeggen: een vod) kreeg waarbij je de andere helft voor nogmaals hetzelfde bedrag (van het originele spel) aan kan schaffen.
Erg niet-tof.

Ik heb 3 weken geleden oid Rome Barbarian invasion weer eens gespeeld, maar die was een stuk leuker dan de nieuwere delen, ondanks de graphics (en de replay value zit dus wel snor).
Ik vind de graphics van Rome echt prima, misschien zouden ze die engine is een mooie multicore optimalisatie moeten geven. Verder hier en daar nog de bugs en glitches die er nog in zitten eruit hameren en je hebt een perfect spel, waar de sfeer stukken beter is dan bij ETW en NTW IMO. Verder ga ik STW2 helaas niet preorderen, ben het zat dat ze DLC's uitgeven en ik wacht even de serieuze reviews af :>
offtopic:
Maffia 2 was ook zo'n verhaal.
Agreed :(

 • badboyqxy
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 17:35
Houdt het aub nuttig en ontopic, dit voegt niet zoveel toe

[Voor 75% gewijzigd door psychoclown op 24-01-2011 10:55]


 • Bobmeister
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 21:09
..knip..

Ik betwijfel het. Hoe weet je trouwens dat er een demo komt?

[Voor 61% gewijzigd door psychoclown op 24-01-2011 10:55]


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
Ik hoop echt dat het dit keer een beetje af is als ze het uitbrengen. ETW was enorm instabiel in het begin. En het zou relaxed zijn als die computertegenstanders wat geloofwaardiger zijn. In ETW hebben ze soms legers lopen van alleen maar kanonnen en ben je op een gegeven moment met iedereen in oorlog.

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
haarbal schreef op zondag 23 januari 2011 @ 20:07:
Ik hoop echt dat het dit keer een beetje af is als ze het uitbrengen. ETW was enorm instabiel in het begin. En het zou relaxed zijn als die computertegenstanders wat geloofwaardiger zijn. In ETW hebben ze soms legers lopen van alleen maar kanonnen en ben je op een gegeven moment met iedereen in oorlog.
In het begin had ETW inderdaad wat kinderziekte doordat de engine nog vol bugs en irritante memory gaten zat, maar nu is hij prima speelbaar. Al ben ik het wel met je eens over de AI, op VH/VH zijn ze behalve de giga legers niet bepaald een uitdaging(op je eigen stomme fouten en rare intercept en ambush bugs na)

Ik kijk ook uit naar STW2, en voor 35 euro kan je denk ik niet mis gaan ;)

 • Resinman
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 22:15
Ik ben wel benieuwd wat de verschillen zullen zijn tussen de DX9 en DX11 instellingen voor een strategy game. Wat kunnen we verwachten?

btw: de limited edition voor €29,95

 • blueice85
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 06-12 08:46
[mierenneukmodus] more like €32,66 met de huideige wisselkoers [/mierenneukmodus] :+

desalniettemin een zeer goeie deal, thnx voor de tip. iemand ervaringen met www.zavvi.com mbt hun leveringssnelheid? wil hem natuurlijk wel zo snel mogelijk in mn pc stoppen. :)

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
Resinman schreef op maandag 24 januari 2011 @ 15:29:
Ik ben wel benieuwd wat de verschillen zullen zijn tussen de DX9 en DX11 instellingen voor een strategy game. Wat kunnen we verwachten?

btw: de limited edition voor €29,95
Ze gaan toch gebruik maken van de light and shader techniek van dx11? Bij dx9 mis je die dus, al vraag ik me eerder af of ze ook nog dx10 ondersteuning doen? ;)

 • Resinman
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 22:15
Ben weer wat wijzer geworden :)

The game will be one of the few titles that will use DirectX 11 graphical features to its fullest. What can you tell us about some of the more cooler aspects of the graphics in the game?

The engine was rewritten to support Direct X 11 and to take advantage of the latest DX11 hardware providing tessellation support and longer shaders essentially improving the level of detail and variety in the terrain, buildings and the units. The integration of DX11 also allows us to support asynchronous animation resulting in a more irregular and immersive experience; gone are the days of the clone army!

We are currently working with graphics partners to optimize our overall graphics performance and DX11 helps to both speed up the rendering and allows us to deliver visual improvements and an all-round smoother frame rate.Interview: We chat with The Creative Assembly about Total War: Shogun 2

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
Resinman schreef op dinsdag 25 januari 2011 @ 19:39:
Ben weer wat wijzer geworden :)

The game will be one of the few titles that will use DirectX 11 graphical features to its fullest. What can you tell us about some of the more cooler aspects of the graphics in the game?

The engine was rewritten to support Direct X 11 and to take advantage of the latest DX11 hardware providing tessellation support and longer shaders essentially improving the level of detail and variety in the terrain, buildings and the units. The integration of DX11 also allows us to support asynchronous animation resulting in a more irregular and immersive experience; gone are the days of the clone army!

We are currently working with graphics partners to optimize our overall graphics performance and DX11 helps to both speed up the rendering and allows us to deliver visual improvements and an all-round smoother frame rate.Interview: We chat with The Creative Assembly about Total War: Shogun 2
Dat ziet er mooi uit, als ze nu ook nog een betere multi core ondersteuning implementeren(wat ze ook beloven)

22 Feb. 2011 komt de Demo al :*)

 • Paterpor
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 14:34
Iemand al iets gehoord van de demo? Kijk er wel naar uit, wil testen hoe ie draait op mijn PC.

 • Bobmeister
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 21:09
Paterpor schreef op dinsdag 22 februari 2011 @ 11:13:
Iemand al iets gehoord van de demo? Kijk er wel naar uit, wil testen hoe ie draait op mijn PC.
Vanavond om 6 uur!

http://twitter.com/#!/totalwar

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03

 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
Nou, om 18.00u zit ik op f5 te rammen :P. Hopelijk hebben ze een torrent want bij zoiets zijn servers vaak snel overbelast.

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • prOnorama2
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 05-12 05:55
Ah hier kijk ik wel naar uit heb als laatste Medieval Total War gespeeld een paar jaar terug, die nieuwere periode van Empire Total War interesseerde me niet zo, maar deze weer wel.

Ga de demo ook maar even uitproberen.

 • colink0
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 29-11 09:20
De demo staat nu op steam :)

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
5943Mb is het overigens. Dus dat duurt wel even...

 • Resinman
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 22:15
Here we go :)

[Voor 35% gewijzigd door Resinman op 22-02-2011 18:23]


 • -=unicron=-
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 07-12 19:11
Tip bij 200MB+ kan je in de encyclopedia kijken.zijn HTML.Moet jammer genoeg weg.Kan pas kijken naar 23 uur.Voor de mensen die de demo gaan spelen veel fun.

Intel Core i7 3770K/MSI Big Bang MPower Z77/Kingston KVR1333D3N9HK4 32GB/Asus HD7970-DC2-3GD5/Samsung 830 series 128GB + 256GB


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
steam servers busy. Gelukkig hebben de belgen een datalimiet en kan je gewoon daar downloaden :P

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • Paterpor
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 14:34
haarbal schreef op dinsdag 22 februari 2011 @ 19:17:
steam servers busy. Gelukkig hebben de belgen een datalimiet en kan je gewoon daar downloaden :P
Eila eila, door jullie kan ik maar tegen 150kb/s downloaden! (En tegenwoordig mogen we zo goed als ongelimiteerd downloaden :p)

 • Bobmeister
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 21:09
Ben hem nu eindelijk aan het downloaden :) Zit al op 65% in 20 minuten, downloaden gaat met 4.5 MB/s :D
Ik verwacht er veel van, ik hoop dat mijn verwachtingen waarheid worden :)

 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
De demo draait hier prima op een q6600@3.3 met een 260gtx. Hij stond standaard op very high/ultra, en dat draaide redelijk maar ik heb hem op medium gezet, dan draait hij merkbaar vloeiender en ziet het er alsnog uitstekend uit.

Ik had wel een bugje aan het eind van de tutorial campain, ik had de 2e tutorial battle een paar keer geweigerd en ge-autoresolved, toen liep het spel niet vast maar was er geen manier om de advisor weg te klikken of iets anders te doen.

Maar goed, het voelt een stuk beter aan dan empire qua looks en vloeiende gameplay.

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • An1mA
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 24-09 18:47
@haarbal op welke resolutie? Vind het niet super vloeiend lopen met alles open en op 1920*1080, i5-750@4ghz en 5850@5870 speeds.

Ook heb ik een zeer irritant probleem, als ik naar rechts ga met me muis kom ik uit op me 2de scherm

http://eu.battle.net/d3/en/profile/An1mA-1336/hero/65094263


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
Ik heb maar 1 scherm, 1920x1200. Op zich is het bij total war niet echt nodig om een hoge fps te hebben, maar het speelt toch prettiger. Daarom heb ik hem maar op medium gezet.

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • Jeoh
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 22:20

Jeoh

blaat

Leuke demo, maar het stelt natuurlijk niets voor als alles inclusief de Battle AI scripted is. Verder is het gebrek aan AA natuurlijk onvergeeflijk in een game uit dit decenium.

[Voor 30% gewijzigd door Jeoh op 23-02-2011 14:05]


 • Mektheb
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 20:52
Jeoh schreef op woensdag 23 februari 2011 @ 14:05:
Leuke demo, maar het stelt natuurlijk niets voor als alles inclusief de Battle AI scripted is. Verder is het gebrek aan AA natuurlijk onvergeeflijk in een game uit dit decenium.
True, maar ik hoop daar verandering in komt en zoals altijd rome total war etc speelde ik ook alleen op gemiddeld of hoger, maar nu was het inderdaad een lachertje.
Maar ik zie het als een sneak previeuw tot de echte game komt, kan zelf niet wachten
Gistere toch aardig rap met 3mb via steam de demo binnengeharkt :)

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
So far inderdaad een leuke demo. Draait ook heel erg vloeiend met alles op ulta (nouja, geen AA aan, maar dat zit ook niet in de demo).
So far vind ik het leuk, goeie sfeer wordt neergezet, het speelt lekker weg en de engine draait enorm soepel.
Jeoh schreef op woensdag 23 februari 2011 @ 14:05:
Verder is het gebrek aan AA natuurlijk onvergeeflijk in een game uit dit decenium.
In het normale spel zit trouwens wel AA.

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
anandus schreef op woensdag 23 februari 2011 @ 14:08:
So far inderdaad een leuke demo. Draait ook heel erg vloeiend met alles op ulta (nouja, geen AA aan, maar dat zit ook niet in de demo).
So far vind ik het leuk, goeie sfeer wordt neergezet, het speelt lekker weg en de engine draait enorm soepel.

[...]
In het normale spel zit trouwens wel AA.
Ik mis juist nog die sfeer die STW en RTW en MTW2 hadden, maar ik kan niet echt zeggen wat het is..Er miste naar mijn gevoel weer iets, wat ik ook al bij ETW en NTW miste. Ik kijk er nog wel naar uit, maar ietsje minder enthousiast. :(

Is het iemand al gelukt de historical battle op VH te halen, ik dacht dat doe ik even maar hij is wel erg moeilijk gescript.

 • JHas
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 16-06 14:30
Ik vind de demo een mooie inkijk in t uiteindelijke product! De campaign is een tutorial en zeer beperkt, logisch!

De scipted battle loopt goed, units reageren lekker en het ziet er goed uit! De battle an sich is niet te winnen! vooralsnog alleen op normal gelukt!

Mooi: De pijlen zichtbaar in lijf slachtoffer! Ubervet!

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
JHas schreef op woensdag 23 februari 2011 @ 18:17:
Ik vind de demo een mooie inkijk in t uiteindelijke product! De campaign is een tutorial en zeer beperkt, logisch!

De scipted battle loopt goed, units reageren lekker en het ziet er goed uit! De battle an sich is niet te winnen! vooralsnog alleen op normal gelukt!
Hij is wel te winnen(op een moeilijker niveau), maar aardig lastig.
Mooi: De pijlen zichtbaar in lijf slachtoffer! Ubervet!
Je zou eens de FreePlay Mod is kunnen proberen

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=428223

Dat maakte me toch alweer heel wat positiever tegenover shogun, al merk je nog steeds dat er flink wat bugs en stuff in zit dat het nog niet optimaal laat lopen(demo i know).

[Voor 5% gewijzigd door karstnl op 23-02-2011 22:31]


 • JHas
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 16-06 14:30
Nice, een open demo mod.

Het enige waar ik mij zorgen om maak is dat ze het spel te makkelijk hebben gemaakt. Buildings etc. Maar dat moet nog blijken.

Heeft iemand al een gevoel van bij de AI?

 • Jveer
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13:33
Ik ben pas begonnen met Rome Total War (hele gave game!) om een beetje het Total War gevoel te krijgen in afwachting van deze game. Want het tijdperk waar Shogun zich afspeelt, spreekt me meer aan dan de Romeinse tijd of de Middeleeuwen. Maar wauw... wat is die historical battle moeilijk zeg! (voor een noobje als mij :P)

De eerste wave van enemies kreeg ik wel dood, maar daarna krijg ik ineens te horen dat me friendly general niet mee gaat vechten omdat meneer zich "beledigd" voelt doordat een messenger niet gebuigt heeft voor hem... WTF!! Na die melding was ik in 10 minuten door al me units heen en had ik verloren :(

Maar toch gaf het me een goed gevoel, de sfeer is geweldig! En het is een lekker moeilijk spel. Hier ga ik veel tijd aan besteden :o

 • JHas
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 16-06 14:30
Moet je tot die tijd stainless steel MTW2 spelen. Kan je kijken hoe gaaf een TW kan zijn. (darthmod empire ook niet onaardig hoor)

 • karstnl
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 21:03
JHas schreef op donderdag 24 februari 2011 @ 09:02:
Nice, een open demo mod.

Het enige waar ik mij zorgen om maak is dat ze het spel te makkelijk hebben gemaakt. Buildings etc. Maar dat moet nog blijken.
Dat heb ik ook al, volgens mij maken ze het te simplistisch om meer nieuwe gamers aan te trekken. Geef mijn maar meer micro.
Heeft iemand al een gevoel van bij de AI?
De AI is volledig gescript in de DEMO, de "nieuwe sun tzu" ai zit er nog niet in.

Het viel mij wel erg op dat de units wel erg snel lopen, zelfs als ze moe zijn...nouja leuk voor snelle MP potjes, :z
JHas schreef op donderdag 24 februari 2011 @ 11:51:
Moet je tot die tijd stainless steel MTW2 spelen. Kan je kijken hoe gaaf een TW kan zijn. (darthmod empire ook niet onaardig hoor)
Seconded that, daar kan veel van geleerd worden door CA. Al hebben ze daar hun community voor; die ze nu liever niet meer zien modden..

[Voor 22% gewijzigd door karstnl op 24-02-2011 12:12]


 • JHas
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 16-06 14:30
Bij de community is duidelijk een wil en een weg, De demo is nu al meerdere malen gemod. Wat de spellen van EA juist zo goed doet lopen is de modbaarheid. Als het spel, ik ga het gewoon kopen, te makkelijk is doen we gewoon darthmod oid spelen, komt vanzelf.

Persoonlijk vind ik het juist wel leuk dat het allemaal soepel reageert. Kan mij voorstellen dat de snelheid ook wel hoger dan in europa lag. Harnas is lichter en de gevechtsstijl sneller en soepeler ipv beuken met kilo's staal aan een ketting.

Vooralsnog geen spijt van het kopen van een verse game comp voor dit spel.

 • Jveer
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13:33
Bedankt voor de tip JHas, ik zal is kijken of het wat is :D

 • anandus
 • Registratie: februari 2001
 • Niet online
Hmm.. Weet iemand wat die update van 392Mb inhoudt?

 • Semisane
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
anandus schreef op donderdag 24 februari 2011 @ 20:34:
Hmm.. Weet iemand wat die update van 392Mb inhoudt?
Och, Creative Assembly kennende zal het wel een bug fix zijn. :P

Eerste impressie:

Ik moet weer een beetje wennen aan de gevechten...de juiste mannetjes op de juist plaats etc. Bij ETW was het toch veel line infanterie en wat houwitsers en kanonnen er achter en klaar, nu moet je toch echt wel nadenken, ook om dat de tegenstander zomaar besluit om zomaar een aanval af te buigen naar een zwakke flank.

Wel vind ik de generaal nu daadwerkelijk iets toevoegen, heb er al een paar keer goed gebruik kunnen maken van zijn aanwezigheid.

De historische battle is idd wel pittig, maar vooral omdat je troepen zo verdeeld staan in het begin, het "eerste" leger weet ik nog wel te routen, maar daarna heb ik te weinig troepen over om de verrader aan te pakken.

Grafisch is het erg mooi, maar om eerlijk te zijn vind ik dat wat minder belangrijk dan de game play.

Ik ben tot nu toe tevreden met de diplomatie die nu ook werkelijk handige optie lijkt te hebben, hopelijk werken die ook goed en gaat de tegenstander niet standaard overal nee op zeggen of absurde eisen stellen.

De verschillende skill trees zien er goed en begrijpelijk uit, maar goed daar is in de demo nog niet heel veel mee te doen. Wel interesant dat je je assasins, monks etc nu ook specifieke skills kan aanleren, ook de filmpjes van die gasten zijn weer leuk, vooral als het niet goed gaat.

Tot nu toe nog geen gamebreaking bugs tegengekomen, maar goed dit is wel een erg gescripte demo dus dat is wel te verwachten. (Hoewel ETW dat bij de demo wel voor elkaar kreeg. )

Het lijkt er bijna op dan Creative Assembly iets heeft geleerd van het debacel dat ETW was.

 • ArmouredSPony
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 23-11 16:14

ArmouredSPony

ArmouredSpacePony

Yeeeah, historic battle op very hard gehaald. Met 50% van m'n troepen over dus dat ging best goed.

Ik zal ook even vermelden hoe ik het heb gedaan. Alle units soort bij soort op die open vlakte gooien. Infantry voorop in twee groepen met archers ervoor. Cav. aan de zijkant en de vijand op je units laten vallen en dan cav er direct achterop knallen. Als het goed is heb je de eerste groep down voordat de tweede komt. Daar kun je tegen vechten bij de rivier. Daarna ff uit laten lopen en weer achterop knallen met je cav. :D

[Voor 68% gewijzigd door ArmouredSPony op 25-02-2011 22:00]


 • JHas
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 16-06 14:30
Gelukt. Battle op very hard! Ben helemaal in de hoek gaan staan, daar bij je general. Alle troepen daar laten verzamelen op twee horses na en een spearunit, deze gebruik je op de open vlakte om katana en matchlock units op te vangen en te slopen. Met een beetje oefening pak je 2 paarden units en 3 a vier samurai.

De rest zet je klaar als volgt. spear, samurai, archers. De paarden laten omlopen en in de rug als ze op je spearmen lopen. Klaar ben je!

 • Postius
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 25-08 16:41
JHas schreef op donderdag 24 februari 2011 @ 14:07:
Bij de community is duidelijk een wil en een weg, De demo is nu al meerdere malen gemod. Wat de spellen van EA juist zo goed doet lopen is de modbaarheid. Als het spel, ik ga het gewoon kopen, te makkelijk is doen we gewoon darthmod oid spelen, komt vanzelf.

Persoonlijk vind ik het juist wel leuk dat het allemaal soepel reageert. Kan mij voorstellen dat de snelheid ook wel hoger dan in europa lag. Harnas is lichter en de gevechtsstijl sneller en soepeler ipv beuken met kilo's staal aan een ketting.

Vooralsnog geen spijt van het kopen van een verse game comp voor dit spel.
Total war is juist extreem rot te modden en het is een wonder wat voor mods er uit zijn.
Stainless Steel, broken crescent en Ultimate Darth Mod(voor TW2, TW2 en ETW) zijn beter dan de spellen van de creative assembly, vooral stainless steel en broken crescent zijn pareltjes.

@hieronder: Rome heeft idd ook goeie mods(was de eerste die echt gemod werd) maar ik prefereer zelf dan toch de goeie mods voor medieval 2, graphics en alleszijn het zelfde en voor de rest is het vrij identiek.

[Voor 9% gewijzigd door Postius op 28-02-2011 14:39]

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


 • Mektheb
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 20:52
Rome blijft toch de beste kwa mods verkrijgbaar :), maar heb er al wel weer zin in ! ( shogun 2)

 • Jveer
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13:33
Ik heb de Collector's Edition al een tijdje in de pre order staan :) Dus nog een paar nachtjes slapen en dan zeg ik Rome TW voor een tijd gedag.

 • bones
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 21:56
demo gespeeld, kan de historic battle niet winnen, ook niet op easy. :(

Verder draait de game op hi res niet echt goed op me 24 inch, word tijd voor een nieuwe videokaart denk ik.

Vind het wel een vette game verder, houd echt van de japanse stijl dus stukken leuker dan de vorige europese battles met guns.

 • Joost B
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 25-08-2015

Joost B

Josti ftw

QFT. had E:TW en dat was echt een complete let-down. Heb nu de demo gedaan en het begint weer lekker ouderwets te kriebelen :+

Liberate Tuteme ex Inferis


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TweakJerommeke
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 16:51

TweakJerommeke

Stay a while and listen

Demo is echt geweldig, speelt vloeiend en de gevechten en omgevingen zien er prachtig uit. Hier ga ik weer veel tijd in steken. Enig minpuntje wat ik heb kunnen ontdekken is dat de letters/interface te klein is als je op een grote tv aan het spelen bent waar je toch zo'n 1,5-2m vanaf zit =(.

 • lampekap06
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 21:43
Bij getgames gepreordered voor minder dan 3 tientjes :) Bij release krijg je pas de code waarmee je in Steam kunt downloaden maar je krijgt wel Rome erbij voor de verzameling. Misschien heb je deze coupon nodig " romansamurai "

 • Joost B
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 25-08-2015

Joost B

Josti ftw

lampekap06 schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 12:52:
Bij getgames gepreordered voor minder dan 3 tientjes :) Bij release krijg je pas de code waarmee je in Steam kunt downloaden maar je krijgt wel Rome erbij voor de verzameling. Misschien heb je deze coupon nodig " romansamurai "
ik hoop voor je dat dat klopt, want als ik de currency verander naar euro's staat er doodleuk 49.99. Of hebben ze het al afgeschreven? want dan is 29.99 pond --> 35 euro best el cheapo

Liberate Tuteme ex Inferis


 • Mektheb
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 20:52
Joost B schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 13:35:
[...]

ik hoop voor je dat dat klopt, want als ik de currency verander naar euro's staat er doodleuk 49.99. Of hebben ze het al afgeschreven? want dan is 29.99 pond --> 35 euro best el cheapo
35 euro kost het normale spel toch ook in nederland ? volgens pricewatch etc

 • lampekap06
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 21:43
Joost B schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 13:35:
[...]

ik hoop voor je dat dat klopt, want als ik de currency verander naar euro's staat er doodleuk 49.99. Of hebben ze het al afgeschreven? want dan is 29.99 pond --> 35 euro best el cheapo
Met de blauwe knop gaan beide games in de mand, en met de coupon wordt het samen £23.99 (= €28 nogwat afgeschreven bij paypal). Dus wat goedkoper dan downloaden bij game.co.uk en zelfs wat goedkoper dan in de winkel. Ik zie dat ik het wat duidelijker had kunnen beschrijven...

[Voor 8% gewijzigd door lampekap06 op 09-03-2011 18:00]


 • -=unicron=-
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 07-12 19:11
Total War: Shogun 2 - Collector's Edition Unboxing Video! featuring Mark O'Connell and Craig Laycock from The Creative Assembly!

Intel Core i7 3770K/MSI Big Bang MPower Z77/Kingston KVR1333D3N9HK4 32GB/Asus HD7970-DC2-3GD5/Samsung 830 series 128GB + 256GB


 • Shabbaman
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 23:35

Shabbaman

Got love?

Tot nu toe heb ik wel plezier met de demo. Jammer dat je maar 3 battles zelf kan doen, maar je kan niet alles hebben. Het accent van de voiceover is trouwens hilarisch.

"Our words are backed with NUCLEAR WEAPONS!" - Mahatma Gandhi


 • haarbal
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 21:25
Mektheb schreef op maandag 28 februari 2011 @ 11:53:
Rome blijft toch de beste kwa mods verkrijgbaar :)
en nu maar 2,50 _/-\o_

Mechwarrior Online: Flapdrol


 • Nick The Heazk
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:18

Nick The Heazk

Zie jij er wat in?

Deze nieuwe TW ligt weer meer in de lijn van mijn persoonlijke voorkeur :). De vorige twee delen spraken me niet zo erg aan. De demo ziet er alvast veelbelovend uit, al hoop ik dat het een beetje vlot zal draaien op mijn systeem (Rome en Medieval 2 draaien zonder probleem op de hoogste settings).

[Voor 3% gewijzigd door Nick The Heazk op 13-03-2011 12:12]

Performance is a residue of good design.


 • k995
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 19:05
lampekap06 schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 17:57:
[...]


Met de blauwe knop gaan beide games in de mand, en met de coupon wordt het samen £23.99 (= €28 nogwat afgeschreven bij paypal). Dus wat goedkoper dan downloaden bij game.co.uk en zelfs wat goedkoper dan in de winkel. Ik zie dat ik het wat duidelijker had kunnen beschrijven...
Idd bedankt voor de tip.

 • Ulx
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 07-10-2020

Ulx

Wizard

Zie ik vanmorgen het spel liggen bij de FRS (Amsterdam CS) , dus gelijk gekocht, krijg ik nu ineens een melding dat het pas vanaf morgen 13.00 gespeeld mag worden..... Da's wel bijdehand van Sega/Steam zeg.

Leg het dan niet in de winkel. Ik heb er geen boodschap aan dat het spelletje pas op dag X gespeeld mag worden. Als je niet wilt dat je spel voor de officiele releasedatum verkocht wordt moet je maar een week na de release de winkels gaan bevoorraden. Scheelt Sega/CA wat omzet, maar da's dan hun eigen keuze.

Ik vraag me af of dit toegestaan is: Volgens mij heb ik nu een niet werkend produkt gekocht. En ik zie nergens op de verpakking een sticker die dit aangeeft.


nou ja, Fallout NV opstarten dan maar.

Assignment rejected by specialist


 • D3ft0n3
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 07-12 21:18
Yay, af :D Tere ere van de release hou ik het maar op:

Ignorance Is Bliss


 • Joost B
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 25-08-2015

Joost B

Josti ftw

D3ft0n3 schreef op maandag 14 maart 2011 @ 13:43:
Yay, af :D Tere ere van de release hou ik het maar op:

[afbeelding]
Niiiiiiice _/-\o_

Liberate Tuteme ex Inferis


 • D3ft0n3
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 07-12 21:18
Ulx schreef op maandag 14 maart 2011 @ 12:34:
Zie ik vanmorgen het spel liggen bij de FRS (Amsterdam CS) , dus gelijk gekocht, krijg ik nu ineens een melding dat het pas vanaf morgen 13.00 gespeeld mag worden..... Da's wel bijdehand van Sega/Steam zeg.

Leg het dan niet in de winkel. Ik heb er geen boodschap aan dat het spelletje pas op dag X gespeeld mag worden. Als je niet wilt dat je spel voor de officiele releasedatum verkocht wordt moet je maar een week na de release de winkels gaan bevoorraden. Scheelt Sega/CA wat omzet, maar da's dan hun eigen keuze.

Ik vraag me af of dit toegestaan is: Volgens mij heb ik nu een niet werkend produkt gekocht. En ik zie nergens op de verpakking een sticker die dit aangeeft.


nou ja, Fallout NV opstarten dan maar.
Mijn verkoopster was er verplicht bij te zeggen dat hij pas morgen te spelen is. Lijkt me niet helemaal de normale gang van zaken, maar het zal me een rotzorg zijn. Nu alvast lekker het boekje lezen enz. :')
Dank :D

Ignorance Is Bliss


 • TweakJerommeke
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 16:51

TweakJerommeke

Stay a while and listen

Dat de winkels het spel eerder in de schappen leggen is niet SEGA's probleem. Ik kreeg gisteren de melding dat mijn CE bij Zavvi verstuurd is. Zal nog wel even duren voordat het hier is.

 • -=unicron=-
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 07-12 19:11
Ik heb de Total War: Shogun 2 - Collector's Edition van de TNT post ontvangen om 13.20.Ben het spel er nu aan het op zetten.Foto's komen nog.Foto's ImageShack

Op Steam staat nog een update1 - 561,5MB

[Voor 33% gewijzigd door -=unicron=- op 15-03-2011 15:53]

Intel Core i7 3770K/MSI Big Bang MPower Z77/Kingston KVR1333D3N9HK4 32GB/Asus HD7970-DC2-3GD5/Samsung 830 series 128GB + 256GB


 • Boudewijn
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

De mijne lag rond 10.00 op de mat. Lekker ben je eigen baas en moet je veel doen, krijg je dit binnen.
Ik heb het tot nu toe nog weten te weerstaan :P.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • SCIxX
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 19:41
TVP, demo duurde me wat lang dus heb ik af moeten breken (kon niet saven), desalniettemin 2 battles gespeeld en het bevalt me erg goed, ga ik zeker spelen!

 • psychoclown
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 23-11 12:35
TVP's zijn niet nodig want we hebben bookmarks (linksboven: http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/bookmark.gif) :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • BTU_Natas
 • Registratie: juli 2004
 • Nu online

BTU_Natas

Superior dutchie

Heb em gekocht bij de frs, 39,95 voor de limited edition.

Heerlijk hoe nu iedereen mee vecht in een gevecht.. dus niet alleen de voorste soldaten, maar gewoon de gehele unit. Kan alleen geen AA instellen, wat ik knap irritant vind. Verder loopt ie niet al te soepel op de map, ervaar kleine schokjes..Wat gezien mijn hardware gewoon onzin is. Morgen maar ff de cpu op 4.5 zetten en meer testen, iemand anders nog ervaringen?

 • Joost B
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 25-08-2015

Joost B

Josti ftw

BTU_Natas schreef op dinsdag 15 maart 2011 @ 22:23:
Heb em gekocht bij de frs, 39,95 voor de limited edition.

Heerlijk hoe nu iedereen mee vecht in een gevecht.. dus niet alleen de voorste soldaten, maar gewoon de gehele unit. Kan alleen geen AA instellen, wat ik knap irritant vind. Verder loopt ie niet al te soepel op de map, ervaar kleine schokjes..Wat gezien mijn hardware gewoon onzin is. Morgen maar ff de cpu op 4.5 zetten en meer testen, iemand anders nog ervaringen?
niet gevalletje van vertical sync? was igg bij mij wel, toen ik het uitzette (demo weliswaar) was het weg

Liberate Tuteme ex Inferis


 • BTU_Natas
 • Registratie: juli 2004
 • Nu online

BTU_Natas

Superior dutchie

Heb ik wel aanstaan ja, maar heb verder geen last in welk ander spel dan ook. Maarja, dan moet ik dus meer fps genereren lijkt me.

 • siknu
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 03-08 14:09
lampekap06 schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 17:57:
[...]


Met de blauwe knop gaan beide games in de mand, en met de coupon wordt het samen £23.99 (= €28 nogwat afgeschreven bij paypal). Dus wat goedkoper dan downloaden bij game.co.uk en zelfs wat goedkoper dan in de winkel. Ik zie dat ik het wat duidelijker had kunnen beschrijven...
Ik heb ook van deze aanbieding gebruik gemaakt echter kreeg ik hem voor 17,99 Pond, omgerekend zo'n 20,78 Euro (volgens mij een foutje op de site met korting op korting). De key had ik maandag rond 23.00 uur in de postvak in zitten, jammer alleen dat ze niet de Limited Edition konden aanbieden. De coupon code werkte sinds eergisteren helaas niet meer

 • Bobmeister
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 21:09
Wat zijn de eerste reacties na het spelen van dit spel? Is het een grote verbetering t.o.v. Empire en Napoleon?
Hoe zijn de gevechten? Intens? Hoe is de besturing?

 • ArmouredSPony
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 23-11 16:14

ArmouredSPony

ArmouredSpacePony

Het spel is enorm goed, er zitten nog wat kleine bugs in maar het speelt echt geweldig. Beter dan Empire & Napoleon, deze haalt het niveau van rome bijna weer. :D En hij is aardig zwaar, dus je moet een goed systeem hebben wil je alles op ultra draaien met grote legers.

 • Sak3d
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 14-11 12:54

Sak3d

Reise, Reise

BTU_Natas schreef op dinsdag 15 maart 2011 @ 22:23:
Heb em gekocht bij de frs, 39,95 voor de limited edition.

Heerlijk hoe nu iedereen mee vecht in een gevecht.. dus niet alleen de voorste soldaten, maar gewoon de gehele unit. Kan alleen geen AA instellen, wat ik knap irritant vind. Verder loopt ie niet al te soepel op de map, ervaar kleine schokjes..Wat gezien mijn hardware gewoon onzin is. Morgen maar ff de cpu op 4.5 zetten en meer testen, iemand anders nog ervaringen?
Ook geen AA in de volledige versie 8)7 ?

 • ArmouredSPony
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 23-11 16:14

ArmouredSPony

ArmouredSpacePony

Ik kan het wel iig.

 • DoO_darkrush_NL
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 10-09-2011

DoO_darkrush_NL

is my name

Ook hier een vestiging dat het spel heel goed is. Empire en Napoleon waren vooral leuk door de multiplayer campaigns, maar de Rome singleplay was een van de beste. Hier staat weer een dijk van een game denk ik. Heb het spel pas een uurtje of 2 gespeeld, maar de indrukken zijn heel goed.

Ik heb singleplay drop-in battles geprobeerd, en het werkt tot nu toe perfect. Binnen 3 minuten had ik steeds een tegenstander. Het maakt de campaign wel veel moeilijker, maar ook uitdagender. Ik speel op hard, en ja, het is echt hard.

Verder even rondgeneust in de multiplayer lobby. Daar is heel veel nieuws te vinden. Nog niet veel mee gedaan. Maar ik zag al een clan voorbij komen met 130 leden. En waarom die clans zo belangrijk zijn, dat kun je wel vinden in de online reviews die er van het spel zijn. Ziet er allemaal erg interessant uit.

Oh, het ziet er grafisch ook heel mooi uit, zelfs op mijn laptopje (i3, radeon 5165, 4gb ram). Niet alles op ultra, maar wel het meeste, 2x af, geen AA en ook geen extra mooie schaduwen. En toch mooi! Draait prima. De laadtijden zijn voor mij wel lang, maar eenmaal in gevecht gaat het vlekkeloos.

AMD Athlon 64 3200+ I MSI K8N Neo Platinum I 1536mb DDR 400 I Nvidia Geforce 6800 GT 256mb GDDR3 I Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro I Creative Megaworks THX 550 I 1x Zalman Casefan I 1X Glacialtech Casefan I Philips CD-Rewriter 48x I PSU 400 Watt No-Name


 • Delph
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 21-10 11:36
Ik ben op hard begonnen maar dat valt me vies tegen, binnen een paar beurten komen ze mij binnenvallen met grote legers. Waar concentreren jullie je op in het begin?

 • DoO_darkrush_NL
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 10-09-2011

DoO_darkrush_NL

is my name

Zelfde probleem ^^^^ ben ook benieuwd :p. Morgen helaas heel vroeg op, morgen avond weer proberen mijn rijkje te redden als dat nog lukt.

- edit -
Misschien leuk om een tweakers clan op te richten voor het online gedeelte?

[Voor 24% gewijzigd door DoO_darkrush_NL op 16-03-2011 22:35]

AMD Athlon 64 3200+ I MSI K8N Neo Platinum I 1536mb DDR 400 I Nvidia Geforce 6800 GT 256mb GDDR3 I Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro I Creative Megaworks THX 550 I 1x Zalman Casefan I 1X Glacialtech Casefan I Philips CD-Rewriter 48x I PSU 400 Watt No-Name

Pagina: 1 2 3 4 5 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee