• Tenshu
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online


http://i55.tinypic.com/2hg8rva.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/10eq6wz.jpg
Op de HTC-persconferentie in Londen op 15 September werden er twee nieuwe toestellen in hun Desire-lijn gepresenteerd. Dat waren de Desire Z en de Dezire HD. De laatst genoemde telefoon is nét weer een stapje heftiger dan de HTC Desire. Het toestel biedt een snelle processor (Qualcomm MSM8255 1 ghz), hogere resolutie-camera (8 mp) en een groot (4.3 inch) scherm.

HTC Desire HD
HTC Desire HD in het engels
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/34qtzso.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg


http://i52.tinypic.com/j9ysdh.jpg
HTC Sense is een complete ervaring die jou in het middelpunt plaatst, door simpelweg dingen te laten werken zoals ze horen te werken. Nu hebben wij deze ervaring naar online uitgebreid met HTCSense.com. Kijk met ons mee naar de voordelen die je krijgt door HTCSense.com te gebruiken.

Maak je geen zorgen als je je telefoon niet kunt vinden
HTCSense.com is de eerste plek waar je terecht kunt zodra je je telefoon kwijt bent.
Als dit jou overkomt, ga dan naar HTCSense.com en laat je telefoon afgaan... heel hard... zelfs als je telefoon op trillen staat. Hopelijk is je telefoon in de buurt - verstopt achter de bank of onder een stapel papieren.

Een andere mogelijkheid van HTCSense.com is het lokaliseren van je telefoon op de kaart. Wanneer je ziet dat je telefoon nog steeds in het cafe is waar je 20 minuten geleden was, gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en door te schakelen naar een andere telefoon.

In het ergste geval - als je ziet dat je telefoon op een plek is waar hij niet hoort te zijn (bijvoorbeeld nog in de trein die momenteel de stad uitgaat), gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en alle persoonlijke data te wissen.Bewaar al je herinneringen
HTCSense.com bewaart al jouw ontvangen en verzonden smsjes. Op die manier kun je makkelijk dat speciale smsje terug vinden. Omdat jouw geschiedenis speciale herinneringen of adressen van onvergetelijke locaties bevat, zal HTCSense.com deze informatie altijd bewaren, ook als je een nieuwe telefoon hebt. Om jouw leven nog makkelijker te maken op je thuis- of kantoorcomputer, kan je smsjes verzenden en ontvangen zonder je telefoon aan te raken.

Beheer je contacten gemakkelijk
HTCSense.com maakt het makkelijker dan ooit om foto’s van je vrienden die op je computer staan, toe te voegen op je telefoon. En natuurlijk kun je nieuwe vrienden toevoegen en hun details naar je telefoon sturen via je computer. Als jij je familie en collega’s gescheiden wilt houden, kun je met HTCSense.com handig verschillende contactgroepen maken. Dit alles kun je gemakkelijk uitvoeren met behulp van het grote scherm en het ruime toetsenbord.

Ontdek nieuwe plaatsen - pak je telefoon en ga erheen
Bijhouden wat je gedaan hebt en waar je geweest bent - en waar je graag heen wilt en wat je graag wilt zien - het is gemakkelijk op HTCSense.com met Footprints. Gebruik het geïntegreerde Google Maps en je computer om Footprints te creëren van alle coole plekken die je wilt zien. En Voila! Alle Footprints die jij creëert verschijnen op je telefoon. Nu kun je de weg naar dat nieuwe café of die verstopte jazz bar vinden.

Ontdek leuke, gebruiksvriendelijke en vertrouwde apps
Hou je ervan om je telefoon leuker en gebruiksvriendelijker te maken? Dan is HTCSense.com de plek voor jou. Daar vind jij een selectie, door HTC getest en bekritiseerde applicaties, die je met vertrouwen kunt installeren.

Deel te gekke apps met je vrienden Level 2
HTCSense.com heeft een handige manier om applicatie aan te bevelen die jij al geprobeerd hebt en waarvan jij denkt dat anderen het ook leuk vinden. Je ziet ook wat jouw vrienden leuk vinden en aanbevelen.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi55.tinypic.com/k1aw0j.jpg
De HTC Desire HD is verkrijgbaar vanaf 18 Oktober 2010 voor een adviesprijs van 549,- euro.


http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi56.tinypic.com/119xr9i.jpg
Processor1 GHz processor
BesturingssysteemAndroid 2.2 (FroYo) met HTC Sense
Scherm4.3-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution (Super LCD)
Intern Geheugen1.5 GB
RAM768 MB
GeheugenuitbreidingmicroSD™ memory card (SD 2.0 compatible)
Gewicht164 grams (5.78 ounces) with battery
Afmetingen123 x 68 x 11.8 mm (4.84 x 2.68 x 0.46 inches)
NetwerkGSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 900/2100 MHz (tot 2 Mbps upload en 7,2 Mbps download)
TrackballGeen
GPSinterne GPS-antenne
Wifi IEEE 802.11b/g/n WiFi
SensorenInternal GPS antenna, G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor en Ambient light sensor
Camera8.0 megapixel full color camera met auto focus en 2x LED flashlight
VerbindingenHSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload snelheid tot en met 5.76 Mbps en download snelheid tot en met 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
BluetoothBluetooth 2.1 met FTP/OPP voor bestandsverkeer, A2DP voor draadloos stereo muziekluisteren en PBAP voor adresboektoegang vanaf je carkit
Audio3,5 mm stereo audio-aansluiting
AansluitingStandaard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
Camera vidoe opnemen720p HD video recording
Muziekformaten afspelenPlayback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .am
Videoformaten afspelenPlayback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3) • Recording: .3gp
Batterij1230 mAh battery
BatterijduurTalk time: Up to 320 minuten voor WCDMA, Up to 550 minuten for GSM
HTC WidgetsBookmarks, Calendar, Clock, Footprints, Friend Stream, Mail, Messages, Music, News, People, Photo Album, Photo Frame, Search, Settings, Stocks, Twitter, Weather and Downloadable widgets
Social NetworkingFacebook™ integration, Friend Stream, Photo sharing (on Facebook, Flickr, and Twitter), Video sharing on YouTube™, HTC Peep for twittering.
TetheringInternet delen via USB
Extra'sDolby® Mobile and SRS surround sound
E-book Reader Feature
Uni-Body Aluminium Design
Adobe Flash 10 Support
SRS Surround Sound
Automatic Face Tracking
Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/i5x0y8.jpg
Binnenkort nieuwe foto's beschikbaar

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/307rgcn.jpg
HTC event Londen

HTC Desire HD - A Closer Look
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ovTgnlASGAg&feature=channel]HTC Desire Family


HTC Desire HD camera sample 720p / Android 2.2 FroYo


b]HTC Desire HD Opstarten/b]


HTC Desire HD vs iPhone 4
HTC Desire HD benchmark


Hands on HTC Desire HD (htcdesire-hd)


Hands on HTC Desire HD and HTD Desire Z (Phandroid.com)
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Lpqxle5f1j8]

Video opgenomen met de HTC Desire HD
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YpfWRQ7kz9g]http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/4sb6g1.jpg
Tweakers.net
Wie kijkt naar de vele threads op GoT, en naar het aantal views op de preview en review van de HTC Desire, kan maar één conclusie trekken: het toestel dat de Taiwanese fabrikant dit voorjaar uitbracht, is een van de populairste smartphones aller tijden op Tweakers.net.

Niet zo gek dus dat veel tweakers reikhalzend naar de opvolger van deze smartphone hebben uitgezien. HTC weet dat en heeft daarom niet lang met de release gewacht. Slechts drie weken na de aankondiging ligt het toestel al in de winkel. Vanaf de buitenkant lijkt dat simpel, maar het is in feite een razend ingewikkelde operatie. Concurrent Nokia waagt zich daar bijvoorbeeld niet aan en kondigt toestellen maanden van tevoren aan.

Het zou fout zijn om de Desire HD dé opvolger van de Desire te noemen. Het toestel heeft in feite twee opvolgers gekregen en om dat te benadrukken, dragen zowel de Desire HD als de Desire Z de naam van de illustere voorganger.

Tweakers.net publiceerde op de dag van de aankondiging al een preview van de nieuwe vaandeldrager van HTC. Nu is het tijd voor een grondige review, waarin we onder meer het scherm en de processor aan tests onderwerpen om te zien wat er sinds de originele Desire is verbeterd.
Engadget
Did you know that the word "jumbo" originated from the name of an African elephant famed for being the largest of his kind? HTC will be well familiar with that tag having already rattled off the HD2, EVO 4G, and HD7 in a smartphone-dwarfing 4.3-inch form factor. And while that may not be the largest screen you can have your Android confectionery on today, it's arguably the upper limit of what we might consider a pocketable device. The HTC Desire HD follows, and seeks to improve upon, its laudable predecessors with an aluminum unibody construction, WVGA (800 x 480) display, 8 megapixel camera with dual LED flash plus 720p video, and a modern 1GHz CPU. That hardware is put at the service of Android's latest Froyo offering, complemented with an updated Sense that includes a web interface for controlling and discovering your phone remotely. It's a rich spec sheet, that much is unquestionable, but you're not just here for tenuous wildlife-related metaphors, you want to know if the whole is equal to, or perhaps even more than, the sum of its parts. Join us after the break for a deeper look at the Desire HD.
[...]

Tweaker.net User Reviews
Op Tweakers.net kan jij je eigen review plaatsen. Deze komen ook in de topic te staan. Zit die van jou er niet bij? Laat het mij dan via een DM weten, dan wordt deze toegevoegd aan de startpost.

HTC Desire HD Zwart review door SeekerNL
Hallo,

De reden dat ik dit review schrijf is omdat er nog geen is, ik besef dat mijn review kwaliteit niet beste is, maar ik werk dan ook niet voor de consumentenbond en doe dit puur om mijn eerste ervaring te delen in deze review. Voor spelfouten mijn excuses mijn Nederlands is niet perfect in spelling.

Ik kocht de HTC Desire HD in combinatie met een KPN Personal Sim, omdat dit abbonement is aan te passen na 3 maanden valt het voordelig uit en kan je bijna spreken van een echte gratis telefoo

[...]
HTC Desire HD Zwart review door tillow
Dag dag,
Gezien er nog niet heel veel 'reallife' ervaringen over de Desire HD zijn, hierbij mijn ervaringen.

Ik heb de Desire HD nu ruim een weekje in huis: wat een fantastisch apparaat! Ik had voorheen een Touch HD (zeer trage WiMo 6.1).

[...]
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i55.tinypic.com/25zs3us.jpg
Hoe kan ik mijn batterij het beste opladen voor optimaal gebruik?
 • De eerste paar keren volledig opladen, en volledig leeg laten gaan voordat je hem opnieuw oplaadt.
 • Na deze paar keren gewoon zo vaak mogelijk aan de oplader hangen, dit is goed voor Lithium-ion accu’s.
 • Laat na 30 keer opladen de accu helemaal leeglopen. Dit zorgt ervoor dat de accu % status gekalibreerd wordt. Als je dit niet doet heb je kans dat je op gegeven moment grote verschillen in accu % status ziet.
 • De accu wordt tijdens en na de eerste maand gebruik steeds beter, dus bij de eerste paar keren opladen zal de accu nog niet 100% functioneren, omdat hij nog geconditioneerd moet worden.
 • Na 2 jaar van de productie datum bedraagt de capaciteit van Lithium-Ion accu’s nog ongeveer 80%. Het maakt niet uit of je hem gebruikt of niet, deze accu’s verslechteren na verloop van tijd. Deze vermindering is gekoppeld aan de technologie. Daarom is het aan te raden om te kijken naar de productie datum als je een tweede accu koopt in de toekomst. Nu geldt dat natuurlijk nog niet omdat de accu’s nu allemaal nieuw zijn.
quote: HTC
To also help with Battery Life you can do these steps exactly:

1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more
2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour
3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour.
Your battery life should almost double, we have tested this on our devices and other agents have seen a major difference as well
Hoe verkrijg ik ‘Temproot’ toegang doormiddel van ‘one-click root-methode’?
 • Download VISIONary
 • Open VISIONary en klik op ‘Temproot now’ en even wachten totdat de je weer terug komt in het menu. je hebt nu tijdelijke root. Let op: Wanneer je telefoon opnieuw start verdwijnt je tijdelijke root.
Hoe verwijder ik system apps? Wanneer ik ‘Temproot’ hebt?

Nu is er keuze, of installeer Terminal Emulator (Zie market) en voer daar onderstaande:

code:
1
su

Mount /system
code:
1
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock03 /system

Verwijder nu een app die je wilt verwijderen.
code:
1
rm /system/app/denaamvandeapp.apk

Je wilt bijvoorbeeld Amazon mp3 verwijderen. Als je het onderstaande uitvoert is de app van je telefoon af en komt het niet meer in de App-list te staan.
code:
1
rm /system/app/com.amazon.mp3.apk

Wil je weten wat er allemaal in /system/app staat? Voer het volgende uit.
code:
1
2
cd /system/app
ls

Nu krijg je een lijst met alle apk's/apps die in de deze folder staat.


Hoe kan ik de app uischakelen zonder deze te verwijderen?
Dan vragen we nu even su rechten, let wel dat je VISIONary gedraaid hebt:
code:
1
su


Je kunt alle packages bekijken met het volgende statement:
code:
1
pm list packages


Minder duidelijk maar betere naamgeving van alle apps:
code:
1
pm list packages -f


Packages disablen en enablen gaat zo:
code:
1
2
pm disable <naam package>
pm enable <naam package>


Bijvoorbeeld:
code:
1
pm disable com.htc.htctwitter
Paar leuke dingen om te disablen:
 • com.htc.htctwitter (Peep)
 • com.twitter.android (Twitter)
 • com.amazon.mp3 (Amazon, ook onderstaande uitvoeren)
 • com.amazon.mp3/com.amazon.mp3.client.activity.LauncherActivity
 • com.facebook.katana (Facebook)
 • com.htc.recommend.widget (HTC Likes widget)
 • com.htc.recommend (HTC Likes widget)
 • com.htc.wdm (HTC Hub)
 • com.htc.googlereader (News)
 • com.google.android.apps.genie.geniewidget (News and Weather)
 • com.htc.android.Stock (Stocks / Aandelen)
  • com.htc.StockWidget
 • com.futuredial (Transfer data)
 • com.htc.ereader (Reader)
 • com.htc.laputa.HtcLaputaInstaller (Locations Launcher)
 • com.htc.android.htcsetupwizard (Setup / hoef je maar 1 maal te runnen)
 • com.google.android.googlequicksearchbox (Google Search, standaard gebruik je HTC search, die precies hetzelfde doet)
 • com.htc.friendstream (Friend Stream (onderstaande zijn plugins van friendstream))
  • com.htc.socialnetwork.facebook
  • com.htc.socialnetwork.flickr
  • com.htc.FriendStreamWidget
  • com.htc.TwitterWidget
Of via ADB (command-line op je PC, is wat makkelijker typen)
 • Installeer android SDK (Google)
 • Activeer USB debugging in Settings -> Applications -> Development
 • Driver installen (staat in usb_driver map) vergeet niet de USB driver mod.
 • cmd openen en naar tools/ gaan in de SDK en dan adb shell
 • Nu voer je dezelfde commands in als hier boven.
Let op: Gebruik van VIOSIONary is op eigen risico.
Wanneer je system apps verwijderd is het niet meer mogelijk om FOTA's te kunnen ontvangen.

http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/14488bt.jpg
V Wanneer ik met mijn HTC Desire HD gaat bellen blijft het beeld zwart? Wat kan ik eraan doen?
A Zorg dat je telefoon de laatste FOTA hebt geïnstalleerd, hierdoor wordt het probleem opgelost.

V De foto's van mijn contacten zijn na het synchroniseren een erg lage resolutie. Hoe los ik dit op?
A Er is daarvoor een soort van'workaround'. Maak een nieuw contact voor dezelfde persoon (Vul bij naam bijv. precies dezelfde naam in, en voeg een foto toen aan dit profiel), sla dit contact op in het telefoongeheugen. Koppel (menu > link) dit nieuwe contact met je Gmail contact, en kies dan voor de de foto uit het telefoongeheugen.

V Telefoon gaat langzaam? Wanneer ik bij accugebruik kijk gebruikt /INIT 100% CPU. Is dit op te lossen?
A Het opnieuw opstarten en de lag komen hoogst waarschijnlijk door de /INIT bug. Als je USB debugging modes aanzet dan is je apparaat een stuk sneller. (er loopt een proces genaamd /INIT op 100% van de processor). Dit is een android 2.2 bug.
USB debugging modes (Menu -> Instellingen -> Applications ->Ontwikkeling -> USB-foutopsporing)

V HTCSense.com werkt niet? Telefoonzoeker staat uit, maar op de telefoon is deze aangevinkt?
A HTCSense.com krijg je op de volgende manier werkend.
 • Ben je al ingelogd op HTCSense.com op je telefoon? Verwijderen dan deze account.
 • Open Google Talk op je telefoon en ga naar het menu en druk dan op afmelden.
 • Voeg nu je HTCSense.com account toe.
 • Open nogmaals Google Talk en meld je direct weer af.
 • Open de volgende Apps: Contacts, berichten, HTC Hub, HTC Sense en locaties.
 • Het kan een tijdje duren voordat HTCSense.com volledig werkt.
V Hoe zet ik mijn epub bestand in de Reader?
AOp de volgende manier:
 • Open je reader op je DHD.
 • Maak een adobe acount aan. (een Kobo account is niet noodzakelijk tenzij je daar de boeken vandaan wil halen.)
 • Sluit je DHD aan op je PC zet de optie op "diskdrive"
 • Maak op je SD kaartje een nieuwe map genaamd "Digital Editions"
 • Zet de epub bestand in de map die je net hebt aangemaakt.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/1se82r.jpg
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/35123086"] [HTC Desire HD] Rooten en Custom ROM's[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_topicrange/159/1429888"]Android Software & Discussie - Delen[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1426298"][ABBO] HTC Desire HD levertijden- en abonnemententopic[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1428745"]Accessoires voor de HTC Desire HD[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1430359"]Desire HD proximity sensor problemen[/url]
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/dvpu1h.jpg
De huidige Firmware is 1.132.405.6

Laatste update Informatie:
 • Verbeteren scherm besturing
 • Prestatieverbeteringen voor Youtube-client
 • Lagfixes
 • Exchange 2010 fixes
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/2zflq4j.jpg
Verdere opmerkingen
Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets toevoegen aan de Startpost. Stuur mij dan een DM!


Topic changelog:
 • 16-07-2010: HTC Desire HD gestart
 • 15-09--2010: Nieuwe specs toegevoegd
 • 22-09--2010: Video's & foto's toegevoegd
 • 22-10--2010: Tips en Trucs toegevoegd
 • 25-10--2010: Reviews geplaatst van Tweakers.net gebruikers.
 • 03-11--2010: Deel 2 gestart
 • 19-11--2010: Layout vernieuwd
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg
Deze topic is gemaakt door Tenshu. De inhoud en de layout mag door niemand worden overgenomen zonder toestemming daar voor te hebben.

[Voor 255% gewijzigd door Tenshu op 09-12-2010 16:46]


 • Tenshu
 • Registratie: augustus 2006
 • Niet online
Hier gaan we weer verder!

[Voor 148% gewijzigd door Tenshu op 03-11-2010 18:54]


 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Laatst nieuwe OTA update.is : 1.132.405.6)

Youtube Bugfix
Better Screencontrols
Lagfixes
Exchange 2010 fixes

op XDA wordt verteld in meerdere reply's dat er in de benchmarks een stijging is te zien van de scores naar 2045, en de lag weg is. Ook lijkt proximity sensor probleem weer verbeterd te zijn. Dat schijnt dus de 'better control' te wezen in de changelog.
I did notice a little better performance after the latest update, thought it was fine before but now feels like the phone is fully awake Tested benchmarks and a nice boost, im happy Those small lags i felt before seams to be gone to, nice.


Never had a problem with proximitything, so i cant say but i guess they fixed it. Wow HTC does a great job of taking care of us, i feel more secure now and may well stay with HTC in the future if they keep this good service.
Van 1.32.405.3 NAAR 1.32.405.6 :

http://fotadl.htc.com/OTA...eleasee5ll2fe6a4u8c87y.zi

[Voor 8% gewijzigd door Soullancer op 03-11-2010 22:45]


 • martjah
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 16:02

martjah

Appel

hmmm wanneer controleert de telefoon op updates ?

ik heb namelijk die vorige update pas eergisteren binnen gehaald want toen kwam de melding pas (had geen proximity problemen dus ging niet handmatig zoeken)
en nu is er weer een nieuwe versie uit (nu aan het installeren.)

Ik vind trouwens de batterij duur zeer wisselvallig terwijl mijn gebruik toch minder wisselvallig is.
Het lijkt wel of sommige apps op de achtergrond actief blijven en de telefoon in standby snel leegtrekken.

 • Gieneke
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 15-02-2011
Ik vrees dat ik een probleempje heb met mn DHD. Ik ben de nieuwe update gaan installeren maar nu heb ik al ongeveer een half uur het icoon van de telefoon in beeld met een rood driehoek met uitroepteken erin. Hebben jullie enig idee wat dit betekend en wat ik er aan kan doen? Heb al gezocht op google maar kom hiermee niet tot een oplossing.

 • martjah
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 16:02

martjah

Appel

ik heb alleen een rood driehoekje met uitroepteken als ik aan het roamen ben, ik heb daar een programmatje voor geïnstalleerd (real roaming)

 • tsjabbie70
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 15-09 01:35
Gieneke schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:23:
Ik vrees dat ik een probleempje heb met mn DHD. Ik ben de nieuwe update gaan installeren maar nu heb ik al ongeveer een half uur het icoon van de telefoon in beeld met een rood driehoek met uitroepteken erin. Hebben jullie enig idee wat dit betekend en wat ik er aan kan doen? Heb al gezocht op google maar kom hiermee niet tot een oplossing.
ja dat normaal blijft die niet zo lang staan het heb denk ik geen nut (om te batery) te verwijderen maaar weet niet wat het dan doet durf ik je niet te zeggen icoon blijft maar 5 a 10 staan

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Zijn er mensen met bereik problemen!? Ik heb bijna nooit vol bereik en hier binnenshuis soms geeneens een streepje. Overigens kan ik wel gewoon bellen. Meestal komen er dan tijdens het bellen pas streepjes. Soms van geen streepje naar vol bereik.

Zelfs buiten heb ik bijna nooit VOLLEDIG bereik.

Dit nu met vodafone, ik had hiervoor T-mobile, maar kan me niet voorstellen dat Vodafone zulk slecht bereik heeft.
Familielid met Vodafone beweert bijna altijd vol bereik te hebben.

Ga zodalijk eens mijn t-mobile kaartje plaatsen, kreeg eerder het internet daarvan niet werkend. Nu toch wel een poging waard.

Ik heb overigens ook gewoon 2 OTA updates gehad.! Toestel 1e batch Vodafone.

[Voor 6% gewijzigd door Jamievanm op 03-11-2010 20:00]


 • tsjabbie70
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 15-09 01:35
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:54:
Zijn er mensen met bereik problemen!? Ik heb bijna nooit vol bereik en hier binnenshuis soms geeneens een streepje. Overigens kan ik wel gewoon bellen. Meestal komen er dan tijdens het bellen pas streepjes. Soms van geen streepje naar vol bereik.

Zelfs buiten heb ik bijna nooit VOLLEDIG bereik.

Dit nu met vodafone, ik had hiervoor T-mobile, maar kan me niet voorstellen dat Vodafone zulk slecht bereik heeft.
Familielid met Vodafone beweert bijna altijd vol bereik te hebben.

Ga zodalijk eens mijn t-mobile kaartje plaatsen, kreeg eerder het internet daarvan niet werkend. Nu toch wel een poging waard.
ik heb ook vodafone 2 a 3 streepjes terwijl ook al heb ik geen 1 streepje hebt wel mij gewoon kan bellen en gaat over als ik geen streepjes der hebt staan Vaag

[Voor 4% gewijzigd door tsjabbie70 op 03-11-2010 20:01]


 • Gieneke
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 15-02-2011
tsjabbie70 schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:41:
[...]

ja dat normaal blijft die niet zo lang staan het heb denk ik geen nut (om te batery) te verwijderen maaar weet niet wat het dan doet durf ik je niet te zeggen icoon blijft maar 5 a 10 staan
Ik heb de batterij verwijderd. Dit leek te helpen. Echter toen ik opnieuw probeerde de update te installeren kreeg ik opnieuw hetzelfde probleem. Ik wacht wel even met de update. :|

 • Wekko306
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 20:28
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:54:
Zijn er mensen met bereik problemen!? Ik heb bijna nooit vol bereik en hier binnenshuis soms geeneens een streepje. Overigens kan ik wel gewoon bellen. Meestal komen er dan tijdens het bellen pas streepjes. Soms van geen streepje naar vol bereik.

Zelfs buiten heb ik bijna nooit VOLLEDIG bereik.

Dit nu met vodafone, ik had hiervoor T-mobile, maar kan me niet voorstellen dat Vodafone zulk slecht bereik heeft.
Familielid met Vodafone beweert bijna altijd vol bereik te hebben.

Ga zodalijk eens mijn t-mobile kaartje plaatsen, kreeg eerder het internet daarvan niet werkend. Nu toch wel een poging waard.

Ik heb overigens ook gewoon 2 OTA updates gehad.! Toestel 1e batch Vodafone.
Welke optie bij Menu > Settings > Wireless & Networks > Mobile Networks > Network Mode heb je geactiveerd?
Wanneer ik deze op WCDMA only of WCDMA/GSM auto heb staan heb ik ook altijd minder streepjes bereik dan wanneer hij op GSM only staat. Zou dat het kunnen zijn?

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Voor zover ik zie geeft dat mij inderdaad volledig bereik waar ik eerst 1 streepje had.

Wat verandert deze instelling verder?!

Heb even gegoogled, maar kon nog niet helemaal begrijpen hoe of wat.

Wat ik verder opmerk.

Telefoon stoort opeens keihard met mijn Computer.
Wanneer ik geen bereik(streepjes) heb, kan ik gewoon bellen en ook gewoon internetten.

[Voor 29% gewijzigd door Jamievanm op 03-11-2010 20:10]


 • tsjabbie70
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 15-09 01:35
Wekko306 schreef op woensdag 03 november 2010 @ 20:03:
[...]

Welke optie bij Menu > Settings > Wireless & Networks > Mobile Networks > Network Mode heb je geactiveerd?
Wanneer ik deze op WCDMA only of WCDMA/GSM auto heb staan heb ik ook altijd minder streepjes bereik dan wanneer hij op GSM only staat. Zou dat het kunnen zijn?
heb het getest wat jij zegt en idd nu brand alle streepjes ;-) weten we dan ook weer >:)
Je hebt dus gewoon bereik, wat jij geen bereik noemt is dat er geen streepjes staan, dat is heel wat anders. Als je kan bellen dan heb je gewoon bereik he, hoe moet je anders kunnen bellen?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Slecht bereik dan?! Die streepjes zijn toch de indicatie van de kwaliteit van je (provider)netwerkverbinding?!

Waarom staan er dan geen streepjes terwijl je wel bereik hebt?!

Misschien kun je naast je vlotte opmerking ook nog uitleg geven.:)

 • Arunia
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 23:55
Als je hem op GSM only zet, maakt dat veel uit? Hier hebben we toch geen WCDMA?

 • tsjabbie70
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 15-09 01:35
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 20:19:
Slecht bereik dan?! Die streepjes zijn toch de indicatie van de kwaliteit van je (provider)netwerkverbinding?!

Waarom staan er dan geen streepjes terwijl je wel bereik hebt?!

Misschien kun je naast je vlotte opmerking ook nog uitleg geven.:)
na volgens mij is dat je beriek (hoe minder streepjes hoe slechter het bereik is en ja zal wel met kwaliteit ook maken hebben) ;-)

 • Psycho_Mantis
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 15:51

Psycho_Mantis

Wow. So Amaze.

Ik kan dit jullie wel uitleggen,

Als je telefoon wel GSM berijk heeft en heel slecht 3g bereik, kan je nog prima bellen (indicatie van signaal sterkte is laag). Alleen je 3g verbinding is slecht, dus internet zal wel traag werken of uiteindelijk toch over GPRS gaan (indicatie van signaal sterkte is hoog). Als hij over GPRS gaat zal hij toch ineens vol bereik hebben.
Vergeet niet als je 3G heb dat je alsnog gewoon over het GSM netwerk belt, teminste zo ver ik het heb begrepen.

Ik ben momenteel nog gebruiker van de HTC Hero, maar ik heb vandaag ook maar is een HTC Desire HD besteld. Dus ik moet nog even wachten met het volledig meepraten :P

[Voor 6% gewijzigd door Psycho_Mantis op 03-11-2010 20:27]

PVoutput

Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 20:19:
Slecht bereik dan?! Die streepjes zijn toch de indicatie van de kwaliteit van je (provider)netwerkverbinding?!
Hoe objectief zijn die streepjes? Er is immers geen standaard voor, bij de ene telefoon kan een streepje betekenen dat je nog prima bereik hebt, bij de andere telefoon dat je eigenlijk helemaal geen bereik hebt. Het kan prima zijn dat de DHD aangeeft dat er slecht bereik is door geen streepjes te tonen, terwijl er opzich nog genoeg bereik om te bellen.
Waarom staan er dan geen streepjes terwijl je wel bereik hebt?!
HTC's interpretatie van de signaal sterkte die niet overeenkomt met de signaal sterkte die nodig is om te bellen.
Misschien kun je naast je vlotte opmerking ook nog uitleg geven.:)
Vooruit dan :)

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Totaalgeflipt
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 18:59

Totaalgeflipt

De enige echte

Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:54:
Zijn er mensen met bereik problemen!? Ik heb bijna nooit vol bereik en hier binnenshuis soms geeneens een streepje. Overigens kan ik wel gewoon bellen. Meestal komen er dan tijdens het bellen pas streepjes. Soms van geen streepje naar vol bereik.

Zelfs buiten heb ik bijna nooit VOLLEDIG bereik.

Dit nu met vodafone, ik had hiervoor T-mobile, maar kan me niet voorstellen dat Vodafone zulk slecht bereik heeft.
Familielid met Vodafone beweert bijna altijd vol bereik te hebben.

Ga zodalijk eens mijn t-mobile kaartje plaatsen, kreeg eerder het internet daarvan niet werkend. Nu toch wel een poging waard.

Ik heb overigens ook gewoon 2 OTA updates gehad.! Toestel 1e batch Vodafone.
Ik ben recentelijk ook over gestapt van hi naar vodafone. Ik verneem ook problemen met bereik. Wat mij voornamelijk opvalt, is dat ik een sms krijg van een gemist gesprek. Maar geen gemiste oproep heb.

Over het GSM/WCDMA verhaal. Is mij onduidelijk wat te doen. En wat slim is.

 • Fire69
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 21:46
Logisch toch dat je een sms krijgt als je geen gemiste oproep hebt?
Je krijgt die sms omdat je op het netwerk niet bereikbaar was. Moest je wel bereikbaar geweest zijn (ie. bereik gehad hebben), zou je op je telefoon gewoon een melding van een gemiste oproep hebben. :P

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 18:59

Totaalgeflipt

De enige echte

Fire69 schreef op woensdag 03 november 2010 @ 20:53:
Logisch toch dat je een sms krijgt als je geen gemiste oproep hebt?
Je krijgt die sms omdat je op het netwerk niet bereikbaar was. Moest je wel bereikbaar geweest zijn (ie. bereik gehad hebben), zou je op je telefoon gewoon een melding van een gemiste oproep hebben. :P
Opzich logisch, echter had ik mijn telefoon op tafel liggen. Een was niet aan het bewegen ofzo

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Voor zover ik begrijp is WCDMA hier niet van toepassing. Echter wanneer ik hem op GSM only zet krijg ik niet meer dan een G. Zelfs na herhaaldelijk rebooten niet. Switch ik terug naar Automatisch, dan krijg ik nog steeds alleen G. Echter na een reboot gewoon 3g of HSDPA.!

Apart allemaal.

 • Fire69
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 21:46
Zet eens op GSM Only en reboot dan? :)

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 21:03:
Voor zover ik begrijp is WCDMA hier niet van toepassing. Echter wanneer ik hem op GSM only zet krijg ik niet meer dan een G. Zelfs na herhaaldelijk rebooten niet. Switch ik terug naar Automatisch, dan krijg ik nog steeds alleen G. Echter na een reboot gewoon 3g of HSDPA.!

Apart allemaal.
Deed ik ook! :)

Btw spontaan mijn Kaartje verandert naar mijn nog drie maanden lopende T-mopbile abonnement. Wat een verademing zeg. De dekking van vodafone is ronduit belachelijk in Lelystad. Zelfs op straat verandert het per 100en meters. T-mobile, bijna overal H+ :)
Over 3 maanden de vodafone er weer in. Wat zal ik dan weer teleurgesteld zijn. :) Echter wanneer vodafone goed bereik heeft is het nternet wel heel erg snel. :)
Thuis = verplicht overschakelen tot wfii

[Voor 34% gewijzigd door Jamievanm op 03-11-2010 23:05]


 • darkpluisje
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 19-08 11:20
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 19:54:
Zijn er mensen met bereik problemen!? Ik heb bijna nooit vol bereik en hier binnenshuis soms geeneens een streepje. Overigens kan ik wel gewoon bellen. Meestal komen er dan tijdens het bellen pas streepjes. Soms van geen streepje naar vol bereik.

Zelfs buiten heb ik bijna nooit VOLLEDIG bereik.

Dit nu met vodafone, ik had hiervoor T-mobile, maar kan me niet voorstellen dat Vodafone zulk slecht bereik heeft.
Familielid met Vodafone beweert bijna altijd vol bereik te hebben.

Ga zodalijk eens mijn t-mobile kaartje plaatsen, kreeg eerder het internet daarvan niet werkend. Nu toch wel een poging waard.

Ik heb overigens ook gewoon 2 OTA updates gehad.! Toestel 1e batch Vodafone.
op het moment dat je niet belt geeft hij het 3G bereik. Op het moment dat je dan gaat bellen schakeld hij naar gsm en geeft hij dat bereik weer, waardoor het lijkt alsof je oppeens beter bereik hebt (hij geeft gewoon wat anders weer met dezelfde streepjes) Gewoon de schakeling tussen 3g en gprs

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Als dit echt zo is, dan is het duidelijk. :)

@ updateprobleem hier boven.

Misschien eens de lader aansluiten ? :)

 • Dutchmarc
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 22-01 17:21
Ineens krijg ik achter elkaar deze melding:

"De applicatie Google Services Framework (proces com.google.process.gapps) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw."

Het probleem lijkt ook al opgelost. Via Google kwam ik er achter dat het met Google Talk te maken heeft. Dat maar es opgestart en sindsdien (30 min) is de foutmelding niet meer geweest.

Ik ben helemaal niet van het chatten dus eigenlijk wel benieuwd en niet heel blij met waarom ik ingelogd moet zijn in Google Talk. Iemand die daar een (niet al te diep technish) licht op kan schijnen?

 • WouterJ666
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 26-03-2011
Heb de DHD gekoppeld aan m'n bluetooth carkit van m'n Golf VI GTI, voor handsfree bellen. Dat werkt goed. Wat echter vrij irritant is dat de DHD alle telefoongeluidjes (dus bijv. al het geluidje als je de volumeknop van de DHD aanraakt) doorstuurt naar de autospeakers via BT en op die momenten steeds je muziek onderbreekt. Dit is ook zo bij de navigatie. Als je een aanwijzing krijgt wordt deze via de autospeakers afgespeeld en de muziek steeds even tijdelijk onderbroken.

Vrij irritant, is dit ook uit te zetten (zonder BT helemaal de nek om te draaien dus, het bellen moet eigenlijk wel blijven werken via BT) ?

 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Voor de mensen die de laatste tijd klagen over LAG en BATTERIJEN die snel leeg lopen :
The /init bug has presented itself on numerous handsets including the HTC Desire, Nexus One and Droid X models. It seems to be specific to Android 2.2 and reports the same symptoms on all handsets. Primarily this is due the 99% CPU usage causing system slowdown and left unchecked, high battery usage. It is not specific to HTC Sense ROMs as it also presents itself on stock releases. The only solution so far is a reboot. Hard Reboots and altering system settings seem to have no effect on the reproduction of this bug.
Probleem schijnt bekend te wezen. Init (Bug) proces @ 99%, maakt telefoon traag en slurpt batterij door zijn hoge activity.

 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
WouterJ666 schreef op woensdag 03 november 2010 @ 23:04:
Heb de DHD gekoppeld aan m'n bluetooth carkit van m'n Golf VI GTI, voor handsfree bellen. Dat werkt goed. Wat echter vrij irritant is dat de DHD alle telefoongeluidjes (dus bijv. al het geluidje als je de volumeknop van de DHD aanraakt) doorstuurt naar de autospeakers via BT en op die momenten steeds je muziek onderbreekt. Dit is ook zo bij de navigatie. Als je een aanwijzing krijgt wordt deze via de autospeakers afgespeeld en de muziek steeds even tijdelijk onderbroken.

Vrij irritant, is dit ook uit te zetten (zonder BT helemaal de nek om te draaien dus, het bellen moet eigenlijk wel blijven werken via BT) ?
Systeemgeluiden uit zetten (Stille modus) van je telefoon.

 • Colors
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 15-06 11:38
StormingSoul schreef op woensdag 03 november 2010 @ 23:06:
Voor de mensen die de laatste tijd klagen over LAG en BATTERIJEN die snel leeg lopen :


[...]


Probleem schijnt bekend te wezen. Init (Bug) proces @ 99%, maakt telefoon traag en slurpt batterij door zijn hoge activity.
Dan hoop ik dat er een fix komt

Mischien komt HTC wel met een update, ben beniewd
Want op de site van XDA zijn er ook al veel klachten dat de DHD traag word

 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Colors schreef op woensdag 03 november 2010 @ 23:24:
[...]


Dan hoop ik dat er een fix komt

Mischien komt HTC wel met een update, ben beniewd
Want op de site van XDA zijn er ook al veel klachten dat de DHD traag word
Zelfde als met de Proximity, Exchange en Fotolag.. hoe meer contact met HTC opgenomen word hoe sneller het opgelost word (Zie de vorige 2 updates)

 • Sorcerer8472
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 16-09 11:06

Sorcerer8472

Mens sana?

Nogmaals de reactie die ik het vorige topic ook postte: de video's in de OP zijn allemaal van de gewone Desire. Deze zijn in "HD 720p" opgenomen. Dus dan krijg je titels als "Video by Desire HD 720p" ... :+

Kijk maar naar hoe oud de video's zijn en ook naar de comments erbij...

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.


 • iichel
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 23:03

iichel

Gazoooo

StormingSoul schreef op woensdag 03 november 2010 @ 23:27:
[...]


Zelfde als met de Proximity, Exchange en Fotolag.. hoe meer contact met HTC opgenomen word hoe sneller het opgelost word (Zie de vorige 2 updates)
Mooi. Volgende stap: meer volume uit de speakers krijgen. >:)

*mompelt iets over niet te verstane navigatie.

/////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG


 • Maarten00
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 15-09 22:36
Jamievanm schreef op woensdag 03 november 2010 @ 22:31:
Als dit echt zo is, dan is het duidelijk. :)

@ updateprobleem hier boven.

Misschien eens de lader aansluiten ? :)
Als je telefoon onder de ~35% accucapaciteit over heeft, zal hij de update wel downloaden maar niet installeren. Hij geeft dan bij het installeren weer dat je hem eerst op moet laden voor hij geinstalleerd kan worden. Dus dat kan het probleem niet zijn!

 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Pluisje89 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 00:18:
[...]

Mooi. Volgende stap: meer volume uit de speakers krijgen. >:)

*mompelt iets over niet te verstane navigatie.
Heb je in de settings het volume voor systeem al op max staan? Kwam in vorige topic ook naar voren dat het nog wel eens wil helpen :)

 • Bullet NL
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 13:12

Bullet NL

Moderator Mobile

Eigen Wijs

StormingSoul schreef op woensdag 03 november 2010 @ 23:06:
Voor de mensen die de laatste tijd klagen over LAG en BATTERIJEN die snel leeg lopen :


[...]


Probleem schijnt bekend te wezen. Init (Bug) proces @ 99%, maakt telefoon traag en slurpt batterij door zijn hoge activity.
Vreemde bug, een die volgens mij niet speciek voor de DHD moet gelden, gezien meer toestelen met android 2.2 werken.

Cogitationis poenam nemo patitur


 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Bullet NL schreef op donderdag 04 november 2010 @ 00:33:
[...]


Vreemde bug, een die volgens mij niet speciek voor de DHD moet gelden, gezien meer toestelen met android 2.2 werken.
Als je de quote gelezen had.........
The /init bug has presented itself on numerous handsets including the HTC Desire, Nexus One and Droid X models

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Pfft....heb ook iets meer dan 1 week dit topic (maar dan deel I) niet meer gelezen...Sorry, te druk met spelen met mijn DHD :)

Volgens mij net zo'n 35-45 pagina's gelezen, pff...

Wat valt op:
- SD/Sim/Batterij klepjes die niet sluiten -> geen last van, sluit prima aan, wel ff voorzichtig los en vast maken als je de telefoon voor het eerst in gebruik neemt
- signaal verlies -> geen last van
- cameralens / omhulsel zit niet goed, beetje los, etc: -> geen last van. zit prima, geen driehoekjes uit en geen beweging in.
- GPS fix traag: bij mij idd ook. bij mijn vriendin lijkt ie een stuk sneller te gaan (heeft ook een DHD :P)
- Android market traag: soms ja, duidelijk market probleem, niet DHD
- Download snelheid market: wifi/mobiel internet snelheid afhankelijk: heb thuis 100 mbit full duplex en het down deel ervan werkt heerlijk samen met mijn DHD, downloaden gaat snel en ook grotere apps (spellen waar je 100 mb voor moet downloaden) gaat razendsnel
- Updates: ik heb er ook 2 gehad. Heb volgens mij 1 vd 1e batches van Vodafone (uit de winkel). Installeren ging prima: wel belangrijk dat je batterij voldoende is opgeladen (bericht kreeg ik iig aantal keer)
- Randen die op staan / dieper liggen: niet merkbaar
- Camerakwaliteit: ruk: mijn K850i vind ik echt mooier, de DHD heeft mijns insziens redelijk last van ruis. Overdag wel ok.
- Geluid speaker achter: niet bijster hard, wat al wel min of meer werd verwacht
- Lag: soms: rebootjee doet wonderen
- Overig:
Voor iemand onbekend met Android tot nu toe vind ik het een heerlijk OS. Folders op je homescreen aanmaken voor games, apps etc werkt lekker georganiseerd.
Friendstream eraf knikkeren als je geen facebook hebt, is ook zinvol.
1 homescreen bewust leeg gelaten, zodat mijn matrix wallpaper mooier overkomt :P
Heb homescreens ingericht voor configuratie (bluetooth, wifi, roaming, gps., profiel, helderheid, etc), spellen, social (ebuddy,hyves,,. whatsapp), praktisch (tijd (htc widget) en weer, eerstkomende afspraak, zaklamp, email, internet en berichten), locations.
HTC sense werkte bij mij wel meteen, heb pas account aangemaakt nadat ik GSM had.
Batterijduur; ongeveer 1 dag, met redelijk intensief gebruik - thuis WIFI aan (+/- 5-6 uur), veel angry birds, veel apps installeren en uninstallen, nieuwe games proberen, gps testen, sky maps etc, etc. Overdag heb ik wifi, gps, roaming etc uit omdat ik en geen wifi verbinding heb en mobiel internet abo pas over 4 weken in gaat.

Enige waar ik nu minder happy mee ben is toch de GPS fix die niet super snel lijkt bij mijn DHD. De 1e keer leek de fix bijna instant, nu duurt het mij echt te lang (is > 5minuten). Ik weet niet of dit kan komen doordat ik al zoveel rommel heb un-/installed en met settings heb lopen spelen, maar ook als ik alles weer naar mijn idee netjes heb afgesteld, is er geen verbetering merkbaar....tips heel erg welkom......

p.s.: twijfel je om de gsm/mini-laptop/smart-phone/iphone concurrent & beyond aan te schaffen......waarom????

Heerlijk apparaat en werkt als een trein :)

 • brentnl
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 09-09 22:03
Bullet NL schreef op donderdag 04 november 2010 @ 00:33:
[...]


Vreemde bug, een die volgens mij niet speciek voor de DHD moet gelden, gezien meer toestelen met android 2.2 werken.
Dat werd ook al gezegd ;) EDIT // stormingsoul was sneller }:O
The /init bug has presented itself on numerous handsets including the HTC Desire, Nexus One and Droid X models. It seems to be specific to Android 2.2 and reports the same symptoms on all handsets.
Wat betreft GSM vs WCDMA.. quotje uit vorige deel:
GSM Only - Only uses in G/E and never switches to 3G/H. Should have minimal battery usage.

GSM Auto (PRL) - Automatically switches between G/E/3G/H based on the PRL (Preferred Roaming List) for a provider on your phone. Not supported by all providers and may not be supported in certain regions. Should have moderate battery usage since it uses a predefined list to switch.

WCDMA Preferred - Automatically switches between G/E/3G/H based on the best/strongest signal available and is supported by all providers. Has high battery usage since it constantly scans the network for the strongest signal to switch.

WCDMA Only - Only uses HSDPA and will not switch to G/E/3G even if the HSPDA signal is too low. Use this only if you use your phone in a area with good coverage. Should have moderate battery usage.
en nog een quote van de eerste google hit op gsm vs wcdma
Summary:
1.WCDMA is a 3G technology while GSM is a 2G technology
2.GSM is slowly being phased out in favor of CDMA
3.GSM is still more widespread than CDMA
4.WCDMA and GSM uses different frequency bands
5.WCDMA offers much faster data speeds than GSM
6.WCDMA would soon replace GSM

Read more: Difference Between WCDMA and GSM | Difference Between | WCDMA vs GSM http://www.differencebetw...ma-and-gsm/#ixzz14GYiSC4n
+1 _/-\o_

[Voor 4% gewijzigd door brentnl op 04-11-2010 00:47]


 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Jongens op XDA zijn bezig om het beestje of de INIT bug te vangen in de logs, zodat er een oplossing gezocht kan worden en rebooten voor lag niet meer nodig is...

Zou ook moeten gaan schelen in de batterij duur! :)
Hoewel niet iedereen van dit probleem last heeft

 • garagaholic
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 09-09 21:03
Kan het zijn dat die init bug zich laat zien bij batterijverbruik onder de noemer "android systeem"? OMdat ie 99% CPU zou slurpen, lijkt me dat niet eens heel gek, gezien mijn "android systeem" hoger scoort op de verbruikslijst dan het scherm, en da's natuurlijk nogal vreemd :+. Ik heb echter totaal geen last van lag of uberhaupt langzame respons,

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
garagaholic schreef op donderdag 04 november 2010 @ 02:02:
Kan het zijn dat die init bug zich laat zien bij batterijverbruik onder de noemer "android systeem"? OMdat ie 99% CPU zou slurpen, lijkt me dat niet eens heel gek, gezien mijn "android systeem" hoger scoort op de verbruikslijst dan het scherm, en da's natuurlijk nogal vreemd :+. Ik heb echter totaal geen last van lag of uberhaupt langzame respons,
Dan zou je dat toch ook terug zien in de stats lijkt mij?
Heb mijn DHD net vd lader dus zegt nu niet zoveel, maar als ik me niet vergis was bij mij gister slechts iets van 6% vd accu gebruikt voor Android systeem (en bijvoorbeeld 10% voor de Matrix live wallpaper)

 • hansvk
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 16-09 11:03
StormingSoul schreef op donderdag 04 november 2010 @ 00:28:
[...]
Heb je in de settings het volume voor systeem al op max staan? Kwam in vorige topic ook naar voren dat het nog wel eens wil helpen :)
Dit geeft ook onvoldoende geluidvermogen. Overigens, die instellingen lopen gelijk met het veranderen van het volume met de volumeknop. Ik zou het normaal vinden dat het geluid goed hoorbaar is als het volume op 50 - 75 % staat.

 • mick3355
 • Registratie: augustus 2007
 • Laatst online: 11-04 19:27
Eventjes een andere vraag, heb sinds gister de DHD, en ik meende dat hotmail al klaar was voor microsoft activesync (dus push-mail) op android. Nu heb ik een beetje rondgekeken of mensen het al aan de praat hebben gekregen maar het lijkt erop dat het aan de mail-client van HTC ligt. Heeft iemand anders hier een oplossing voor? Anders hoop ik dat HTC snel met een update hiervoor komt.

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
mick3355 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 10:56:
Eventjes een andere vraag, heb sinds gister de DHD, en ik meende dat hotmail al klaar was voor microsoft activesync (dus push-mail) op android. Nu heb ik een beetje rondgekeken of mensen het al aan de praat hebben gekregen maar het lijkt erop dat het aan de mail-client van HTC ligt. Heeft iemand anders hier een oplossing voor? Anders hoop ik dat HTC snel met een update hiervoor komt.
Ik snap eigenlijk niet waarom een aantal mensen moeite heeft om hotmail aan de praat te krijgen op hun DHD.

Ik heb het voor mij en m'n vriendin ingesteld in 1 minuut en werkt perfect. Ik gebruik alleen wel de setting zo dat de mail 1 keer per kwartier wordt opgehaald....

Qua instelling stelde het weinig voor.....volgens mij heb ik pop3 versie gebruikt en niet activesync.....

 • mick3355
 • Registratie: augustus 2007
 • Laatst online: 11-04 19:27
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 11:27:
[...]


Ik snap eigenlijk niet waarom een aantal mensen moeite heeft om hotmail aan de praat te krijgen op hun DHD.

Ik heb het voor mij en m'n vriendin ingesteld in 1 minuut en werkt perfect. Ik gebruik alleen wel de setting zo dat de mail 1 keer per kwartier wordt opgehaald....

Qua instelling stelde het weinig voor.....volgens mij heb ik pop3 versie gebruikt en niet activesync.....
Hotmail aan de praat krijgen is het probleem niet, alleen sinds kort is er activesync beschikbaar voor hotmail wat Push-mail betekend. En dat bespaart stroom (niet geheel onbelangrijk voor de DHD)

 • superschotje
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 15:44
Als je toch push-mail i.c.m. Hotmail/Live wilt gebruiken, installeer dan bijv. "Improved Email" of een andere alternatieve e-mail client (evt. totdat de standaard client wel werkt..). Ikzelf gebruik "Improved Email" en moet zeggen dat ik het goed vind werken. Push mail werkt goed en er is een handige unread messages widget + mogelijkheid tot notificaties. Minpuntje: html mail werkt (nog) niet.

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
mick3355 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 11:34:
[...]


Hotmail aan de praat krijgen is het probleem niet, alleen sinds kort is er activesync beschikbaar voor hotmail wat Push-mail betekend. En dat bespaart stroom (niet geheel onbelangrijk voor de DHD)
Ah kijk, dat had ik dus ook niet geprobeerd :)

Vraagje daaraan gerelateerd dan: scheelt push significant qua stroom t.o.v. een pull elk half uur of uur? M.a.w. activesync, is dat compleet 'idle'?

 • vinnieminnie
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 11-04 14:00
Mijn abonnement is eindelijk ingegaan. Ik ben benieuwd oder ik het uithoud met 1 gb.
Ik heb gisteren overigens twaalf uur gedaan met mijn mobiel en had nog zesendertig procent batterij over. Ik zat constant op WiFi met automatische sync aan. Valt me zeer mee.

 • MM99
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 17:05

MM99

That is the way I am!

Zijn er al mensen die Windows Phone 7 op hun Desire HD geherinstalleerd hebben?

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Ozhan99 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 12:39:
Zijn er al mensen die Windows Phone 7 op hun Desire HD geherinstalleerd hebben?
Dus wat je eigenlijk vraagt is of mensen hun net nieuwe DHD hebben gepakt, Windows Phone 7 erop hebben gezet....dit enkel om WP 7 er daarna weer af te halen, dit alleen om het daarna te herinstalleren :P

denk dat ik het antwoord hier wel op weet ;)
j/k


Ander vraagje: is er iemand die weet of je de GPS fix kunt versnellen?
Mijn probleempje zit hem niet in het vinden van satellieten, dat gaat op zich snel zat...echter, vervolgens blijft ie lang (soms meer dan 15 minuten of langer) GPS postitie bepalen.....ik heb dan wel alleen 'GPS-satellieten gebruiken' en 'Telefoonzoeker' aangevinkt staan.

Overigens heb ik GPS zelf over het algemeen (bij niet gebruik navigatie) uit staan...

Wie-o-wie weet of daar iets aan te doen is (het sneller fixen vd GPS)?

 • Specht
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 08-09 16:00

Specht

Il Cuore Sportivo

Toch maar besloten om m'n abo gewoon sim only te verlengen.
Teveel negatieve reacties over de kwaliteit en problemen... ik wacht nog wel paar maandjes tot er wat beters komt of tot htc de DesireHD een kwaliteits upgrade geeft. :)

 • martjah
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 16:02

martjah

Appel

Specht schreef op donderdag 04 november 2010 @ 13:34:
Toch maar besloten om m'n abo gewoon sim only te verlengen.
Teveel negatieve reacties over de kwaliteit en problemen... ik wacht nog wel paar maandjes tot er wat beters komt of tot htc de DesireHD een kwaliteits upgrade geeft. :)
Nederlanders zijn goed in klagen ;) ben ik zelf ook.

Maar ik heb geen problemen gehad met mijn telefoon. Alleen het simkapje steekt minimaal uit, niet zoveel als bij andere mensen!

Ik wil niet meer zonder deze telefoon, het gaat allemaal zoooooh soepel :)

 • MM99
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 17:05

MM99

That is the way I am!

@paulus_01 haha. Ik bedoeld natuurlijk geïnstalleerd.

 • Bullet NL
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 13:12

Bullet NL

Moderator Mobile

Eigen Wijs

Ozhan99 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 12:39:
Zijn er al mensen die Windows Phone 7 op hun Desire HD geherinstalleerd hebben?
Los van het feit dat de gedachten van een tweaker vaak ondoorgrondelijk zijn, waarom zou je dit willen?
Mocht je toch opzoek zijn naar mensen die dit soort tweaks doen moet je op XDA zijn....

Cogitationis poenam nemo patitur


 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Specht schreef op donderdag 04 november 2010 @ 13:34:
Toch maar besloten om m'n abo gewoon sim only te verlengen.
Teveel negatieve reacties over de kwaliteit en problemen... ik wacht nog wel paar maandjes tot er wat beters komt of tot htc de DesireHD een kwaliteits upgrade geeft. :)
Ik denk dat de kwaliteit prima is.

Er worden nu tig van die toestellen door HTC afgezet en het is algemeen bekend dat mensen het eerder laten weten als iets negatief wordt ervaren dan als iets positief wordt ervaren.
Tel daarbij op dat het toestel pas net verkrijgbaar is en je hier op T.net op een site bent, waar de gebruikers een toestel helemaal binnenstebuiten keren, dan denk ik dat je opmerking t.a.v. kwaliteits upgrade niet conform de algemene gebruikerservaring is.

M.a.w. hier op T.net zijn we net wat kritischer, berichten over onze bevindingen, hoe klein en soms (relatief) onbelangrijk ook, maar sommige mensen lezen volgens mij pal langs alle positieve berichten heen.....

8)7

 • Bullet NL
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 13:12

Bullet NL

Moderator Mobile

Eigen Wijs

paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 14:19:
[...]


Ik denk dat de kwaliteit prima is.

M.a.w. hier op T.net zijn we net wat kritischer, berichten over onze bevindingen, hoe klein en soms (relatief) onbelangrijk ook, maar sommige mensen lezen volgens mij pal langs alle positieve berichten heen.....

8)7
Exact, ik denk dat je echt wel kan stellen dat de gemiddelde tweaker enorm kritich is.
Ik heb een Exemplaar welke door vodafone is geleverd uit de eerste batch die ze binnen hebben gekregen. Daarnaast ken ik nog 2 andere mensen die net zoals ik dat heb hun toestel direct bij de eerst verkrijgbaarheid hebben gekregen.

3 toetstellen van de eerste levering die geen problemen hebben met de prox sensor of slecht of niet goed sluitende klepjes.

Het gaat mij dan ook veel te ver om te zeggen dat de DHD een toestel is met structurele problemen.
Ik wil niets af doen aan de problemen die er wel zijn, maar denk toch echt dat dit niet de regel is.... eerder een uitzondering.

Cogitationis poenam nemo patitur


 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Bullet NL schreef op donderdag 04 november 2010 @ 14:24:
[...]


Daarnaast ken ik nog 2 andere mensen die net zoals ik dat heb hun toestel direct bij de eerst verkrijgbaarheid hebben gekregen.
Dan ken je er nu 3 ;)

Heb mijn DHD de 1e vrijdag dat ie in de winkel (Eindhoven) verkrijgbaar was bij Vodafone, weg laten leggen en heb deze paar dagen later opgehaald (na goedkeurig contract overzetting van T-mobile).
Die dag hadden ze er eigenlijk geen meer, maar toen ik vertelde dat er voor mij 1 apart was gelegd, kwamen ze met het allerlaatste exemplaar uit batch 1 (20 stuks) aan.

Nergens last van gehad tot nu toe (al mag, zoals hierboven geschreven, de GPS fix wel wat sneller :*) )

Klepjes, prox. sensor, wat dan ook...allemaal geen last van.

Vraag me trouwens in sommige gevallen af of men wel echt de prox. sensor bedoeld.....als je een tijd aan het bellen bent, kan ook je screenlock erop springen....dan moet je ff powerknop indrukken en gaat het scherm van zwart naar normaal ;)

 • BioHazard
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 20:15
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 14:53:
[...]


Dan ken je er nu 3 ;)

Heb mijn DHD de 1e vrijdag dat ie in de winkel (Eindhoven) verkrijgbaar was bij Vodafone, weg laten leggen en heb deze paar dagen later opgehaald (na goedkeurig contract overzetting van T-mobile).
Die dag hadden ze er eigenlijk geen meer, maar toen ik vertelde dat er voor mij 1 apart was gelegd, kwamen ze met het allerlaatste exemplaar uit batch 1 (20 stuks) aan.

Nergens last van gehad tot nu toe (al mag, zoals hierboven geschreven, de GPS fix wel wat sneller :*) )

Klepjes, prox. sensor, wat dan ook...allemaal geen last van.

Vraag me trouwens in sommige gevallen af of men wel echt de prox. sensor bedoeld.....als je een tijd aan het bellen bent, kan ook je screenlock erop springen....dan moet je ff powerknop indrukken en gaat het scherm van zwart naar normaal ;)
Ik ging lekker ff shoppen in Eindhoven, en had een Desire HD in gedachten. Liep lekker ff binnen, en naar buiten met een Desire HD. In Helmond was die namelijk overal foetsie. :D

Ik merk nu dat mijn batterij met de dagen wat vooruit gaat, int begin net een dag. Nu (14:57) heb ik nog 80% na allerlei gefieper op de DHD.

Ryzen 5600X-RTX3070 Gamebak // iPhone 11 Pro 256Gb // HP Elitebook 830 G7
2021 Ford Fiesta ST-Line MHEV // 2017 BMW R1200R


 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
BioHazard schreef op donderdag 04 november 2010 @ 14:57:
[...]

Ik ging lekker ff shoppen in Eindhoven, en had een Desire HD in gedachten. Liep lekker ff binnen, en naar buiten met een Desire HD. In Helmond was die namelijk overal foetsie. :D

Ik merk nu dat mijn batterij met de dagen wat vooruit gaat, int begin net een dag. Nu (14:57) heb ik nog 80% na allerlei gefieper op de DHD.
In Helmond foetsie...hoe kan dat nou ;) eh
Op welke dag ben je in Eindhoven geweest?

Toen ik mijn DHD op ging halen en die van mijn vriendin ook, was die van haar eigenlijk al weggegeven (was ook gereserveerd). Ze hadden echter net die dag een nieuwe batch binnen gekregen (woensdags volgens mij).

De mijne lag echter al keurig klaar bij de balie/toonbank/houten blok ;)

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Ding is nu idd op veel plekken uitverkocht!
Maar vraag me niet waarom.

Voorheen gebruiker van een Samsung Omnia Qwerty.
Daar steek je een simkaart+batterij erin en hij doet wat hij moet doen.

Wat mij nu opvalt:

- Vind de auto-rotate sensor te gevoelig.
- Camera is matig, veel ruis. En foto's zijn overbelicht.
- Luidspreker is te zacht, overigens de navigatie met Motonav is wel fatsoenlijk verstaanbaar. :)!
- Wifi valt weg wanneer je hand bovenop zit.
- Batterijduur is nu al wel iets beter(6 dagen). Kan ipv 2 uurtjes interneten misschien wel 3/4 uurtjes. :)
- Applicatielijst hakkelt erg! Niet overal altijd, maar onderaan hakkelt hij wel altijd!
Soms wordt de telefoon sloom, swype geeft dan al moeilijkheden, ik zie toch graag een lijn waar ik overheen trek ipv een woord dat plots uit het niets met vertraging verschijnt.


Ik heb overigens Schermhelderheid op 30% staan, eigenlijk te weinig om fijn te kijken. Maargoed, anders gaat die batterij binnn no-time leeg!

Overigens had ik met windows phones me 3g altijd utistaan wanneer ik het niet gebruikte, dit zal op deze phone bij het verbonden zijn ook wel enorm slurpen denk ik.

Bereik met Vodafone is gewoon slecht ivm T-mobile.

Ik bestel zsm de batterij van 1500 maH van Ebay, ben benieuwd. :)

Voor hotmailgebruikers : Download K-9 Mail Naar mijn idee ondersteund deze ook gewoon HTML. Perfect proggie!

@ pop3instellingen in HTCmail. Inkomende mail krijg ik ook aan de praat, echter uitgaande niet!

Volgende die reageert dat dat instellen een eitje is, graag je instellingen posten / screenshots.
:)

[Voor 15% gewijzigd door Jamievanm op 04-11-2010 16:43]


 • joblamie
 • Registratie: mei 2009
 • Niet online
Batterij wordt bijna altijd na een paar weken vanzelf beter. Na iedere oplaadbeurt merk je doorgaans verschil. Dus dat zit echt wel snor.

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
hmm...ben benieuwd....zat net beetje op XDA te lezen:
iemand heeft het erover dat de "Power" knop (aan de bovenkant vh toestel) niet echt uitsteekt, maar dat het lijkt alsof je die knop bijna het toestel in moet duwen....
hij kreeg daar meerdere reacties op van mensen die dat ook hadden.
Nu ik bij mijn toestel kijk, heb ik dat eigenlijk ook (heb een gel case, dus vandaar niet zonder meer zichtbaar).

Hoe zit dat bij jullie? steekt de Power knop zichtbaar uit, of zo goed als niet?

(degene die dat op XDA zette, heeft ook een nieuwer DHD exemplaar waar de knop wel zichtbaar uitsteekt).

 • martjah
 • Registratie: oktober 2007
 • Laatst online: 16:02

martjah

Appel

paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:27:
hmm...ben benieuwd....zat net beetje op XDA te lezen:
iemand heeft het erover dat de "Power" knop (aan de bovenkant vh toestel) niet echt uitsteekt, maar dat het lijkt alsof je die knop bijna het toestel in moet duwen....
hij kreeg daar meerdere reacties op van mensen die dat ook hadden.
Nu ik bij mijn toestel kijk, heb ik dat eigenlijk ook (heb een gel case, dus vandaar niet zonder meer zichtbaar).

Hoe zit dat bij jullie? steekt de Power knop zichtbaar uit, of zo goed als niet?

(degene die dat op XDA zette, heeft ook een nieuwer DHD exemplaar waar de knop wel zichtbaar uitsteekt).
de mijne staat gelijk aan de rest van de behuizing, ik vind dat nounet fijn omdat je dan niet perongeluk die knop induwt in je broekzak als je een strakkere broek hebt of met erin duwen.
mijn touch HD ging nog wel eens regelmatig aan dan.

 • MM99
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 17:05

MM99

That is the way I am!

Bullet NL schreef op donderdag 04 november 2010 @ 14:17:
[...]


Los van het feit dat de gedachten van een tweaker vaak ondoorgrondelijk zijn, waarom zou je dit willen?
Mocht je toch opzoek zijn naar mensen die dit soort tweaks doen moet je op XDA zijn....
Waarom ik dat zou willen? Omdat WP7 nieuw is en benieuwd ben hoe het werkt. XDA zitten indd veel tweakers, maar ik neem aan dat er op tweakers.net ook veel tweakers zitten :P

 • AmonTobin
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 15:43
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:27:
hmm...ben benieuwd....zat net beetje op XDA te lezen:
iemand heeft het erover dat de "Power" knop (aan de bovenkant vh toestel) niet echt uitsteekt, maar dat het lijkt alsof je die knop bijna het toestel in moet duwen....
hij kreeg daar meerdere reacties op van mensen die dat ook hadden.
Nu ik bij mijn toestel kijk, heb ik dat eigenlijk ook (heb een gel case, dus vandaar niet zonder meer zichtbaar).

Hoe zit dat bij jullie? steekt de Power knop zichtbaar uit, of zo goed als niet?

(degene die dat op XDA zette, heeft ook een nieuwer DHD exemplaar waar de knop wel zichtbaar uitsteekt).
Ik heb beide gevallen gehad met eerste batch toestellen van Vodafone (die overigens allemaal problemen hadden), dus het is niet zo dat alleen bij de nieuwe batches de powerknop uitsteekt. Eventuele conclusies die ze daaraan wilden hangen kunnen dus het raam uit.

Vind het op zich wel prettig als ie niet echt uitsteekt i.v.m. het niet perongeluk kunnen indrukken van de powerknop, maar aan de andere kant voelt het niet helemaal lekker aan. Het voelde iig alsof het niet zo hoorde, laat ik het zo stellen.

[Voor 4% gewijzigd door AmonTobin op 04-11-2010 15:48]


 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
AmonTobin schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:46:
[...]

Ik heb beide gevallen gehad met eerste batch toestellen van Vodafone (die overigens allemaal problemen hadden), dus het is niet zo dat alleen bij de nieuwe batches de powerknop uitsteekt. Eventuele conclusies die ze daaraan wilden hangen kunnen dus het raam uit.

Vind het op zich wel prettig als ie niet echt uitsteekt i.v.m. het niet perongeluk kunnen indrukken van de powerknop, maar aan de andere kant voelt het niet helemaal lekker aan. Het voelde iig alsof het niet zo hoorde, laat ik het zo stellen.
Ok thanks. Er werd ook niet echt een conclusie aan verbonden.
Bij mij steekt ie ook niet uit en de knop reageert gewoon goed.

/me-kruist-vingers en hoopt dat dat zo blijft

 • RonaldM
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 12:23
Volgende week verwacht ik mijn HTC Desire HD, nu heb ik een vraagje over het bijgeleverde 8GB geheugenkaartje, ik heb nl al een nieuw 32GB kaartje klaarliggen.

Als ik toch mijn simkaart moet plaatsen, dacht ik maar gelijk het kaartje om te wisselen. Ik weet niet of er al zaken op staan die ik eerst over moet zetten of moet installeren.

 • BioHazard
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 20:15
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:03:
[...]


In Helmond foetsie...hoe kan dat nou ;) eh
Op welke dag ben je in Eindhoven geweest?

Toen ik mijn DHD op ging halen en die van mijn vriendin ook, was die van haar eigenlijk al weggegeven (was ook gereserveerd). Ze hadden echter net die dag een nieuwe batch binnen gekregen (woensdags volgens mij).

De mijne lag echter al keurig klaar bij de balie/toonbank/houten blok ;)
Afgelopen vrijdagavond.

Ryzen 5600X-RTX3070 Gamebak // iPhone 11 Pro 256Gb // HP Elitebook 830 G7
2021 Ford Fiesta ST-Line MHEV // 2017 BMW R1200R


 • iichel
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 23:03

iichel

Gazoooo

Maarten00 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 00:28:
[...]

Als je telefoon onder de ~35% accucapaciteit over heeft, zal hij de update wel downloaden maar niet installeren. Hij geeft dan bij het installeren weer dat je hem eerst op moet laden voor hij geinstalleerd kan worden. Dus dat kan het probleem niet zijn!
:Y Notification, alarm en media @ max.

/////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG


 • iichel
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 23:03

iichel

Gazoooo

RonaldM schreef op donderdag 04 november 2010 @ 16:26:
Volgende week verwacht ik mijn HTC Desire HD, nu heb ik een vraagje over het bijgeleverde 8GB geheugenkaartje, ik heb nl al een nieuw 32GB kaartje klaarliggen.

Als ik toch mijn simkaart moet plaatsen, dacht ik maar gelijk het kaartje om te wisselen. Ik weet niet of er al zaken op staan die ik eerst over moet zetten of moet installeren.
Even 1:1 kopieren, staat al wel wat op, ca. 3GB

/////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG


 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Jamievanm schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:12:
Ding is nu idd op veel plekken uitverkocht!
Maar vraag me niet waarom.

- Wifi valt weg wanneer je hand bovenop zit.
- Batterijduur is nu al wel iets beter(6 dagen). Kan ipv 2 uurtjes interneten misschien wel 3/4 uurtjes. :)
- Applicatielijst hakkelt erg! Niet overal altijd, maar onderaan hakkelt hij wel altijd!
Soms wordt de telefoon sloom, swype geeft dan al moeilijkheden, ik zie toch graag een lijn waar ik overheen trek ipv een woord dat plots uit het niets met vertraging verschijnt.

:)
Monotav is wel verstaanbaar?
Is het dan wat software matigs dat de navigatie wat minder goed te verstaan is van HTC?

[Voor 42% gewijzigd door Soullancer op 04-11-2010 16:45]


 • Maarten00
 • Registratie: april 2009
 • Laatst online: 15-09 22:36
Pluisje89 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 16:42:
[...]

:Y Notification, alarm en media @ max.
Oke dat is vervelend, dan ligt het dus blijkbaar aan google maps. Misschien maar een melding van maken bij HTC of iets dergelijks dan.

 • Henkpaulus
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 12-12-2020
Ik vind het persoonlijk erg jammer dat deze de foto's zo slecht maakt, vooral als het wat donkerder word zie ik dat er heel veel ruis op komt.
Vind het voor de rest een super telefoon, alleen ben nu de fotokwaliteit van mijn c905 gewend en als ik jullie zo hoor komt deze telefoon er helemaal niet in de buurt. Of zie ik dat verkeerd?

 • Ch3cker
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-09 08:35

Ch3cker

Testlab Teamlead
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:27:
hmm...ben benieuwd....zat net beetje op XDA te lezen:
iemand heeft het erover dat de "Power" knop (aan de bovenkant vh toestel) niet echt uitsteekt, maar dat het lijkt alsof je die knop bijna het toestel in moet duwen....
hij kreeg daar meerdere reacties op van mensen die dat ook hadden.
Nu ik bij mijn toestel kijk, heb ik dat eigenlijk ook (heb een gel case, dus vandaar niet zonder meer zichtbaar).

Hoe zit dat bij jullie? steekt de Power knop zichtbaar uit, of zo goed als niet?

(degene die dat op XDA zette, heeft ook een nieuwer DHD exemplaar waar de knop wel zichtbaar uitsteekt).
Zou dit misschien te maken hebben met het niet ver genoeg in de behuizing schuiven van het toestel?
Als dat zo zou zijn lijkt het mij logisch dat bij één van beide gevallen de camera ook niet helemaal recht achter de lens zit. Interessante vraag imo. Post dus even of je camera recht zit, en of je aan/uit knop dan uitsteekt, of niet!

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
ah kijk, ik heb hem sinds woensdag 2 weken geleden....toen waren ze in Eindhoven in principe ook op (de 1e batch dan)

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Ch3cker schreef op donderdag 04 november 2010 @ 17:41:
[...]


Zou dit misschien te maken hebben met het niet ver genoeg in de behuizing schuiven van het toestel?
Als dat zo zou zijn lijkt het mij logisch dat bij één van beide gevallen de camera ook niet helemaal recht achter de lens zit. Interessante vraag imo. Post dus even of je camera recht zit, en of je aan/uit knop dan uitsteekt, of niet!
Ik heb geen speling op de camera en de lens zit redelijk recht achter het glazen plaatje....echter, wat is redelijk, hij is niet helemaal perfect gecentreerd, voor mij is dat nog redelijk recht.

Mijn sim kaart klep zit redelijk ok, een heel klein ieniemienie spleetje....
Echter, ik heb sinds het begin al een gel case eromheen, dus dan irriteer je je niet aan dat soort dingen (je ziet het immers toch niet)

 • iichel
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 23:03

iichel

Gazoooo

Maarten00 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 16:49:
[...]

Oke dat is vervelend, dan ligt het dus blijkbaar aan google maps. Misschien maar een melding van maken bij HTC of iets dergelijks dan.
Dit is met de premium navigation; ik denk niet dat ik op deze manier 30 euro ga betalen voor gesproken navigatie. :P

/////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG /////AMG


 • andreklaver
 • Registratie: augustus 2003
 • Laatst online: 20-05 23:58
Om nog maar eens terug te komen op het verwijderen van apps, het volgende. Ik heb die amazon.com app verwijderd zoals aangegeven in de Tips & Trucs op pagina 1 van dit draadje. Dat ziet er dus ongeveer zo uit:

VISIONary, terminal gedraaid, en vervolgens de volgende commando's:

su
pm disable com.amazon.mp3 (Amazon, ook onderstaande uitvoeren)
pm disable com.amazon.mp3/com.amazon.mp3.client.activity.LauncherActivity

Nu zie ik e'm niet meer terug in mijn app killer (die ik overigens liever kwijt dan rijk ben), echter...die amazon app staat nog wel onder het tabje 'running' onder manage applications. WTF? Ik heb ook al een paar keer een 'force stop' gedaan op dergelijke apps (amazon is niet de enige). Wat is hier aan de hand? Ik wil die apps echt niet meer terug zien, nergens!

 • Persianary
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 24-02-2011
Duurt een reboot bij jullie ook zo ontiegelijk lang??
Ik heb het getimed:

1 min tot htc opstart geluid
3 min tot simcode invoer! 8)7
Daarna nog een seconde of 15 dat het een beetje op gang komt.

Ik vind dit echt absurd lang, zelfs mijn oude Blackstone draaiende op Energy Rom startte sneller op en dat vond ik al irritant langzaam :S

 • Persianary
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 24-02-2011
Vandaag is Google Voice Search in het Nederlands uitgekomen, alleen het lukt me niet om in de instellingen Nederlands te kiezen omdat het er niet bij staat.

Iemand enig idee?

 • paulus_01
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 14-06 20:31
Persianary schreef op donderdag 04 november 2010 @ 18:51:
Duurt een reboot bij jullie ook zo ontiegelijk lang??
Ik heb het getimed:

1 min tot htc opstart geluid
3 min tot simcode invoer! 8)7
Daarna nog een seconde of 15 dat het een beetje op gang komt.

Ik vind dit echt absurd lang, zelfs mijn oude Blackstone draaiende op Energy Rom startte sneller op en dat vond ik al irritant langzaam :S
Heb het even voor je getimed met mijn DHD:

* Opstarten duurde 1 minuut 28 sec, toen pincode ingevoerd, 16 sec.later was ie operationeel.

 • Persianary
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 24-02-2011
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 19:08:
[...]

Heb het even voor je getimed met mijn DHD:

* Opstarten duurde 1 minuut 28 sec, toen pincode ingevoerd, 16 sec.later was ie operationeel.
Hey bedankt.

Enig idee waarom die van mij zo langzaam is dan? Zou het kunnen komen door het aantal apps dat je geïnstalleerd hebt staan? Heb er nu 207 (579MB). Ik zou niks anders kunnen verzinnen...
Als een deel daar van opstart als je telefoon opstart wel, anders niet.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Wackerstamfer
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 15-09 20:24
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 19:08:
[...]


Heb het even voor je getimed met mijn DHD:

* Opstarten duurde 1 minuut 28 sec, toen pincode ingevoerd, 16 sec.later was ie operationeel.
Apart, ik heb hem zelf nog niet (hoop volgende week! :P ) maar wel wat reviews gezien, één daarvan liet hem ook opnieuw booten, maar dat duurde toch echt maar een paar seconden...!

Hyundai Kona Electric Premium 64kWh Ceramic Blue


 • Persianary
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 24-02-2011
Mysth schreef op donderdag 04 november 2010 @ 19:38:
[...]

Apart, ik heb hem zelf nog niet (hoop volgende week! :P ) maar wel wat reviews gezien, één daarvan liet hem ook opnieuw booten, maar dat duurde toch echt maar een paar seconden...!
Ja dat klopt, dat is de slaapstand functie, die werkt bij mij ook, het gaat hier om een echte reboot.

 • Dutchmarc
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 22-01 17:21
Persianary schreef op donderdag 04 november 2010 @ 18:57:
Vandaag is Google Voice Search in het Nederlands uitgekomen, alleen het lukt me niet om in de instellingen Nederlands te kiezen omdat het er niet bij staat.

Iemand enig idee?
Super! Bij mij staat NLs er wel tussen. De eerste keer kreeg ik nog "Speak now" maar daarna "Nu spreken"
Ik kreeg ook de melding dat NLs beschikbaar is.

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 18:59

Totaalgeflipt

De enige echte

paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 15:27:
hmm...ben benieuwd....zat net beetje op XDA te lezen:
iemand heeft het erover dat de "Power" knop (aan de bovenkant vh toestel) niet echt uitsteekt, maar dat het lijkt alsof je die knop bijna het toestel in moet duwen....
hij kreeg daar meerdere reacties op van mensen die dat ook hadden.
Nu ik bij mijn toestel kijk, heb ik dat eigenlijk ook (heb een gel case, dus vandaar niet zonder meer zichtbaar).

Hoe zit dat bij jullie? steekt de Power knop zichtbaar uit, of zo goed als niet?

(degene die dat op XDA zette, heeft ook een nieuwer DHD exemplaar waar de knop wel zichtbaar uitsteekt).
Ik heb dit niet. Wat bij mij wel byzonder is, mijn volume - steekt verder uit dan mijn volume +.
Je ziet het niet met het oog, maar bij volume + moet ik echt veel beter drukken

 • vinnieminnie
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 11-04 14:00
Persianary schreef op donderdag 04 november 2010 @ 19:39:
[...]


Ja dat klopt, dat is de slaapstand functie, die werkt bij mij ook, het gaat hier om een echte reboot.
Bij mij duurt een echte reboot ook vrij lang, maar ik ben niks anders gewend dus ging er van uit dat dit normaal was.

 • garagaholic
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 09-09 21:03
Ten aanzien van de powerknop: die hoort toch op gelijk niveau te liggen met de rest van de behuizing? Ik kan er overheen wrijven met mn vinger en dan merk ik nauwelijks dat daar een knop zit, dat lijkt me ook gewoon de bedoeling van het ontwerp. Als ie echter diep verzonken zit in het toestel dan klopt het niet helemaal :P

 • Jamievanm
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 04-09 23:51
Henkpaulus schreef op donderdag 04 november 2010 @ 17:28:
Ik vind het persoonlijk erg jammer dat deze de foto's zo slecht maakt, vooral als het wat donkerder word zie ik dat er heel veel ruis op komt.
Vind het voor de rest een super telefoon, alleen ben nu de fotokwaliteit van mijn c905 gewend en als ik jullie zo hoor komt deze telefoon er helemaal niet in de buurt. Of zie ik dat verkeerd?
Nou, ik heb zelfs overdag binnen flinke ruis. Zal binnenkort eens wat uploaden, ook in 'zonlicht'. Ben echt teleurgesteld.

Mijn LG Renoir met 8 MP maakt nog beter foto's!
StormingSoul schreef op donderdag 04 november 2010 @ 16:45:
[...]


Monotav is wel verstaanbaar?
Is het dan wat software matigs dat de navigatie wat minder goed te verstaan is van HTC?
Ja het geluid verschilt per applicatie. Installeer bijvoorbeeld winamp, nou dat is nutteloos want het volume is misschien de helft van de originele muziekspeler.

 • Ch3cker
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-09 08:35

Ch3cker

Testlab Teamlead
paulus_01 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 18:29:
[...]


Ik heb geen speling op de camera en de lens zit redelijk recht achter het glazen plaatje....echter, wat is redelijk, hij is niet helemaal perfect gecentreerd, voor mij is dat nog redelijk recht.
En, hoe is de powerknop bij jou? Steekt ie uit, of niet? @garageholic, hoe zit bij jou de camera voor de lens? Netjes in t midden, of niet?

 • Fire69
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 21:46
Pluisje89 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 16:43:
[...]

Even 1:1 kopieren, staat al wel wat op, ca. 3GB
Huh? Hoe werkt dat dan bij mensen (Vodafoners dacht ik?) die een kaartje van maar 1GB of 2GB gekregen hebben? :?

 • Ch3cker
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-09 08:35

Ch3cker

Testlab Teamlead
Fire69 schreef op donderdag 04 november 2010 @ 21:00:
[...]


Huh? Hoe werkt dat dan bij mensen (Vodafoners dacht ik?) die een kaartje van maar 1GB of 2GB gekregen hebben? :?
Veruit de meeste mensen hebben een 8GB kaartje gekregen. Op enkele uitzonderingen na waar wisselend een 1, 2 of 4 GB kaartje mee is geleverd ipv een 8 GB kaartje.

 • Chadi
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 08-09 22:03
Persianary schreef op donderdag 04 november 2010 @ 18:51:
Duurt een reboot bij jullie ook zo ontiegelijk lang??
Ik heb het getimed:

1 min tot htc opstart geluid
3 min tot simcode invoer! 8)7
Daarna nog een seconde of 15 dat het een beetje op gang komt.

Ik vind dit echt absurd lang, zelfs mijn oude Blackstone draaiende op Energy Rom startte sneller op en dat vond ik al irritant langzaam :S
Dat is erg langzaam. Duurt hier volgens mij geen minuut.

 • BioHazard
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 20:15
Heeft iemand ook dat wanneer je belt, en het gesprek is af, moet ik het scherm aandrukken om op te kunnen leggen. Dus het scherm gaat niet aan wanneer ik de Dhd verwijder van mijn oor.

Ryzen 5600X-RTX3070 Gamebak // iPhone 11 Pro 256Gb // HP Elitebook 830 G7
2021 Ford Fiesta ST-Line MHEV // 2017 BMW R1200R


 • Ch3cker
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-09 08:35

Ch3cker

Testlab Teamlead
BioHazard schreef op donderdag 04 november 2010 @ 22:08:
Heeft iemand ook dat wanneer je belt, en het gesprek is af, moet ik het scherm aandrukken om op te kunnen leggen. Dus het scherm gaat niet aan wanneer ik de Dhd verwijder van mijn oor.
Dit is al een aantal keer hier voorbij gekomen ja. Staat geloof ik wel op iedere pagina van het oude topic. Je mag ook best eerst even lezen hoor, in plaats van zomaar je vraag neerplempen. :)

Velen hebben dat pas ná de update van HTC m.b.t. de proximity sensor problemen. Heb je deze update geïnstalleerd? Als je in een goed verlichte ruimte, of buiten met daglicht staat, gaat het scherm dan ook niet aan?

Mogelijke oplossingen :

1. Blaas hard in de sensor.
2. Installeer alle updates van HTC (er zijn er inmiddels 2)
3. Doe een factory reset, en installeer alle updates opnieuw.

Anders even contact opnemen met de kantenservice van HTC.

 • Soullancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 19:38
Ch3cker schreef op donderdag 04 november 2010 @ 22:34:
[...]


Dit is al een aantal keer hier voorbij gekomen ja. Staat geloof ik wel op iedere pagina van het oude topic. Je mag ook best eerst even lezen hoor, in plaats van zomaar je vraag neerplempen. :)

Velen hebben dat pas ná de update van HTC m.b.t. de proximity sensor problemen. Heb je deze update geïnstalleerd? Als je in een goed verlichte ruimte, of buiten met daglicht staat, gaat het scherm dan ook niet aan?

Mogelijke oplossingen :

1. Blaas hard in de sensor.
2. Installeer alle updates van HTC (er zijn er inmiddels 2)
3. Doe een factory reset, en installeer alle updates opnieuw.

Anders even contact opnemen met de kantenservice van HTC.
Eerst de updates draaien ipv dat blazen, zie halverwege pagina 1
Pagina: 1 2 3 ... 19 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Verkrijgbaarheid, levertijden, winkels en al het andere dat niet met de techniek van de telefoon zelf te maken heeft mag in het HTC Desire HD levertijden- en abbonemententopic.

Berichten met als inhoud informatie of discussie betreffende accessiores voor de HTC Desire HD mogen hier: HTC Desire HD accessoirestopic.

Vragen over Android software mogen in het Android Market en applicatietopic (deel 9).

Overige offtopic berichten zullen zonder verder bericht worden verwijderd!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee