• Tenshu
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Mede-auteur:
 • Tsurany
 • Registratie: Juni 2006
 • Niet online

Tsuranyhttp://i55.tinypic.com/2hg8rva.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/10eq6wz.jpg
Op de HTC-persconferentie in Londen op 15 September werden er twee nieuwe toestellen in hun Desire-lijn gepresenteerd. Dat waren de Desire Z en de Dezire HD. De laatst genoemde telefoon is nét weer een stapje heftiger dan de HTC Desire. Het toestel biedt een snelle processor (Qualcomm MSM8255 1 ghz), hogere resolutie-camera (8 mp) en een groot (4.3 inch) scherm.

HTC Desire HD
HTC Desire HD in het engels

HTC Desire HD Nederlandstalige handleiding
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/34qtzso.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg


http://i52.tinypic.com/j9ysdh.jpg
HTC Sense is een complete ervaring die jou in het middelpunt plaatst, door simpelweg dingen te laten werken zoals ze horen te werken. Nu hebben wij deze ervaring naar online uitgebreid met HTCSense.com. Kijk met ons mee naar de voordelen die je krijgt door HTCSense.com te gebruiken.

Maak je geen zorgen als je je telefoon niet kunt vinden
HTCSense.com is de eerste plek waar je terecht kunt zodra je je telefoon kwijt bent.
Als dit jou overkomt, ga dan naar HTCSense.com en laat je telefoon afgaan... heel hard... zelfs als je telefoon op trillen staat. Hopelijk is je telefoon in de buurt - verstopt achter de bank of onder een stapel papieren.

Een andere mogelijkheid van HTCSense.com is het lokaliseren van je telefoon op de kaart. Wanneer je ziet dat je telefoon nog steeds in het cafe is waar je 20 minuten geleden was, gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en door te schakelen naar een andere telefoon.

In het ergste geval - als je ziet dat je telefoon op een plek is waar hij niet hoort te zijn (bijvoorbeeld nog in de trein die momenteel de stad uitgaat), gebruik dan HTCSense.com om je telefoon te vergrendelen en alle persoonlijke data te wissen.Bewaar al je herinneringen
HTCSense.com bewaart al jouw ontvangen en verzonden smsjes. Op die manier kun je makkelijk dat speciale smsje terug vinden. Omdat jouw geschiedenis speciale herinneringen of adressen van onvergetelijke locaties bevat, zal HTCSense.com deze informatie altijd bewaren, ook als je een nieuwe telefoon hebt. Om jouw leven nog makkelijker te maken op je thuis- of kantoorcomputer, kan je smsjes verzenden en ontvangen zonder je telefoon aan te raken.

Beheer je contacten gemakkelijk
HTCSense.com maakt het makkelijker dan ooit om foto’s van je vrienden die op je computer staan, toe te voegen op je telefoon. En natuurlijk kun je nieuwe vrienden toevoegen en hun details naar je telefoon sturen via je computer. Als jij je familie en collega’s gescheiden wilt houden, kun je met HTCSense.com handig verschillende contactgroepen maken. Dit alles kun je gemakkelijk uitvoeren met behulp van het grote scherm en het ruime toetsenbord.

Ontdek nieuwe plaatsen - pak je telefoon en ga erheen
Bijhouden wat je gedaan hebt en waar je geweest bent - en waar je graag heen wilt en wat je graag wilt zien - het is gemakkelijk op HTCSense.com met Footprints. Gebruik het geïntegreerde Google Maps en je computer om Footprints te creëren van alle coole plekken die je wilt zien. En Voila! Alle Footprints die jij creëert verschijnen op je telefoon. Nu kun je de weg naar dat nieuwe café of die verstopte jazz bar vinden.

Ontdek leuke, gebruiksvriendelijke en vertrouwde apps
Hou je ervan om je telefoon leuker en gebruiksvriendelijker te maken? Dan is HTCSense.com de plek voor jou. Daar vind jij een selectie, door HTC getest en bekritiseerde applicaties, die je met vertrouwen kunt installeren.

Deel te gekke apps met je vrienden Level 2
HTCSense.com heeft een handige manier om applicatie aan te bevelen die jij al geprobeerd hebt en waarvan jij denkt dat anderen het ook leuk vinden. Je ziet ook wat jouw vrienden leuk vinden en aanbevelen.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/24d3g5j.jpg
⎯ Op 6 December 2010 heeft Google de nieuwste versie van Android gepresenteerd: Android 2.3 aka Gingerbread. De nieuwe versie kent ondersteuning voor internetbellen en ondersteunt draadloze communicatie via nfc.

⎯ Op 19 December heeft Google de Gingerbread broncode vrijgegeven aan het Android Open Source Project. Vanaf dat moment konden ontwikkelaars, providers en fabrikanten aan de slag met Gingerbread.

Komt er een update voor de HTC Desire HD naar Android 2.3 Gingerbread?
HTC heeft nog niks officieel bekend gemaakt of Gingerbread naar De HTC Desire HD komt. Tegen over Techrader heeft HTC gezegd dat sommige telefoons uit eindelijk op Gingerbread zullen draaien.Lees meer: http://www.techradar.com/...ate--913929#ixzz18k9CQITo
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi55.tinypic.com/k1aw0j.jpg
De HTC Desire HD is verkrijgbaar vanaf 18 Oktober 2010 voor een adviesprijs van 549,- euro.


http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://oi56.tinypic.com/119xr9i.jpg
Processor1 GHz processor
BesturingssysteemAndroid 2.2 (FroYo) met HTC Sense
Scherm4.3-inch SLCD touch screen with 480 x 800 resolution (Super LCD)
Intern Geheugen1.5 GB
RAM768 MB
GeheugenuitbreidingmicroSD™ memory card (SD 2.0 compatible)
Gewicht164 grams (5.78 ounces) with battery
Afmetingen123 x 68 x 11.8 mm (4.84 x 2.68 x 0.46 inches)
NetwerkGSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, HSPA 900/2100 MHz (tot 2 Mbps upload en 7,2 Mbps download)
TrackballGeen
GPSinterne GPS-antenne
Wifi IEEE 802.11b/g/n WiFi
SensorenInternal GPS antenna, G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor en Ambient light sensor
Camera8.0 megapixel full color camera met auto focus en 2x LED flashlight
VerbindingenHSPA/WCDMA: • Europe/Asia: 900/2100 MHz • Upload snelheid tot en met 5.76 Mbps en download snelheid tot en met 14.4 Mbps
Quad-band GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz
BluetoothBluetooth 2.1 met FTP/OPP voor bestandsverkeer, A2DP voor draadloos stereo muziekluisteren en PBAP voor adresboektoegang vanaf je carkit
Audio3,5 mm stereo audio-aansluiting
AansluitingStandaard micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
Camera video opnemen720p HD video recording
Muziekformaten afspelenPlayback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9) • Recording: .am
Videoformaten afspelenPlayback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP and MP3), .xvid (MP4 ASP and MP3) • Recording: .3gp
Batterij1230 mAh battery
BatterijduurTalk time: Up to 320 minuten voor WCDMA, Up to 550 minuten for GSM
HTC WidgetsBookmarks, Calendar, Clock, Footprints, Friend Stream, Mail, Messages, Music, News, People, Photo Album, Photo Frame, Search, Settings, Stocks, Twitter, Weather and Downloadable widgets
Social NetworkingFacebook™ integration, Friend Stream, Photo sharing (on Facebook, Flickr, and Twitter), Video sharing on YouTube™, HTC Peep for twittering.
TetheringInternet delen via USB
Extra'sDolby® Mobile and SRS surround sound
E-book Reader Feature
Uni-Body Aluminium Design
Adobe Flash 10 Support
SRS Surround Sound
Automatic Face Tracking
Share pictures, video or music to your big screen TV or PC display via DLNA® (Digital Living Network Alliance)
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/i5x0y8.jpg
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/307rgcn.jpg
HTC event Londen

HTC Desire HD - A Closer Look
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ovTgnlASGAg&feature=channel]HTC Desire Family


HTC Desire HD Opstarten


HTC Desire HD vs iPhone 4
HTC Desire HD benchmark


Hands on HTC Desire HD (htcdesire-hd)


Hands on HTC Desire HD and HTD Desire Z (Phandroid.com)
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Lpqxle5f1j8]

Video opgenomen met de HTC Desire HD
Video's verwijderd die niet door de Desire HD maar door de Desire gemaakt waren. Video's die door de Desire HD gefilmd zijn worden gezocht en enkelen staan hier al.

Nieuwjaarsduik opgenomen door GoT gebruiker denniskrol


1e vorm Nggo-Mbie-Paei door GoT gebruiker YipMan


[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=rWpSJfLyY9E]
Optreden Don Diablo door GoT gebruiker Maarten00, geeft prestaties van Desire HD weer in slechte lichtomstandigheden.


http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i54.tinypic.com/4sb6g1.jpg
Tweakers.net
Wie kijkt naar de vele threads op GoT, en naar het aantal views op de preview en review van de HTC Desire, kan maar één conclusie trekken: het toestel dat de Taiwanese fabrikant dit voorjaar uitbracht, is een van de populairste smartphones aller tijden op Tweakers.net.

Niet zo gek dus dat veel tweakers reikhalzend naar de opvolger van deze smartphone hebben uitgezien. HTC weet dat en heeft daarom niet lang met de release gewacht. Slechts drie weken na de aankondiging ligt het toestel al in de winkel. Vanaf de buitenkant lijkt dat simpel, maar het is in feite een razend ingewikkelde operatie. Concurrent Nokia waagt zich daar bijvoorbeeld niet aan en kondigt toestellen maanden van tevoren aan.

Het zou fout zijn om de Desire HD dé opvolger van de Desire te noemen. Het toestel heeft in feite twee opvolgers gekregen en om dat te benadrukken, dragen zowel de Desire HD als de Desire Z de naam van de illustere voorganger.

Tweakers.net publiceerde op de dag van de aankondiging al een preview van de nieuwe vaandeldrager van HTC. Nu is het tijd voor een grondige review, waarin we onder meer het scherm en de processor aan tests onderwerpen om te zien wat er sinds de originele Desire is verbeterd.
Engadget
Did you know that the word "jumbo" originated from the name of an African elephant famed for being the largest of his kind? HTC will be well familiar with that tag having already rattled off the HD2, EVO 4G, and HD7 in a smartphone-dwarfing 4.3-inch form factor. And while that may not be the largest screen you can have your Android confectionery on today, it's arguably the upper limit of what we might consider a pocketable device. The HTC Desire HD follows, and seeks to improve upon, its laudable predecessors with an aluminum unibody construction, WVGA (800 x 480) display, 8 megapixel camera with dual LED flash plus 720p video, and a modern 1GHz CPU. That hardware is put at the service of Android's latest Froyo offering, complemented with an updated Sense that includes a web interface for controlling and discovering your phone remotely. It's a rich spec sheet, that much is unquestionable, but you're not just here for tenuous wildlife-related metaphors, you want to know if the whole is equal to, or perhaps even more than, the sum of its parts. Join us after the break for a deeper look at the Desire HD.
[...]
Gizmodo
The follow-up from this year's Desire, the Desire HD is better-suited to larger-pawed humans. As expected, it has a 4.3-inch display and 8MP camera with dual-flash. Capable of shooting video at 720p resolution, it's the European version of the EVO.

Running Android 2.2 (Froyo), the Desire HD has a 1GHz Snapdragon processor, and runs on 768MB of RAM. Internal storage is 1.5GB, expandable via the microSD card slot. That 4.3-inch display is actually a WVGA TFT LCD panel, with the overall size of the phone coming in at 123 x 68 x 11.8mm and weighing 164 grams.

The aforementioned 8MP camera shoots video in 720p, and has a dual-LED flash, for even brighter lighting—however stark it might be. The battery might not be the best we've seen in an Android phone, with the Desire HD using a 1230mAh battery, but hopefully the newly-improved Sense UI will be kinder to battery life.

—To see hands-on photos and opinion of the Desire HD, head on over here.

[...]

Tweaker.net User Reviews
Op Tweakers.net kan jij je eigen review plaatsen. Deze komen ook in de topic te staan. Zit die van jou er niet bij? Laat het mij dan via een DM weten, dan wordt deze toegevoegd aan de startpost.

HTC Desire HD Zwart review door SeekerNL
Hallo,

De reden dat ik dit review schrijf is omdat er nog geen is, ik besef dat mijn review kwaliteit niet beste is, maar ik werk dan ook niet voor de consumentenbond en doe dit puur om mijn eerste ervaring te delen in deze review. Voor spelfouten mijn excuses mijn Nederlands is niet perfect in spelling.

Ik kocht de HTC Desire HD in combinatie met een KPN Personal Sim, omdat dit abbonement is aan te passen na 3 maanden valt het voordelig uit en kan je bijna spreken van een echte gratis telefoo

[...]
HTC Desire HD Zwart review door tillow
Dag dag,
Gezien er nog niet heel veel 'reallife' ervaringen over de Desire HD zijn, hierbij mijn ervaringen.

Ik heb de Desire HD nu ruim een weekje in huis: wat een fantastisch apparaat! Ik had voorheen een Touch HD (zeer trage WiMo 6.1).

[...]
HTC Desire HD Zwart review door maikel_rox
HTC Desire Hd
Zo luid de teskt die ik lees op het doosje lees wanneer ik deze overhandigt krijg van de verkoper.
Het is teven ook de eerste keer dat ik een HTC bezit. Hiervoor heb ik tijden een Iphone 3g gehad.
deze werd echter zo traag en wekte zoveel irritatie op, dat het tijd was voor een nieuw toestel.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i55.tinypic.com/25zs3us.jpg
Hoe kan ik mijn batterij het beste opladen voor optimaal gebruik?
 • De eerste paar keren volledig opladen, en volledig leeg laten gaan voordat je hem opnieuw oplaadt.
 • Na deze paar keren gewoon zo vaak mogelijk aan de oplader hangen, dit is goed voor Lithium-ion accu’s.
 • Laat na 30 keer opladen de accu helemaal leeglopen. Dit zorgt ervoor dat de accu % status gekalibreerd wordt. Als je dit niet doet heb je kans dat je op gegeven moment grote verschillen in accu % status ziet.
 • De accu wordt tijdens en na de eerste maand gebruik steeds beter, dus bij de eerste paar keren opladen zal de accu nog niet 100% functioneren, omdat hij nog geconditioneerd moet worden.
 • Na 2 jaar van de productie datum bedraagt de capaciteit van Lithium-Ion accu’s nog ongeveer 80%. Het maakt niet uit of je hem gebruikt of niet, deze accu’s verslechteren na verloop van tijd. Deze vermindering is gekoppeld aan de technologie. Daarom is het aan te raden om te kijken naar de productie datum als je een tweede accu koopt in de toekomst. Nu geldt dat natuurlijk nog niet omdat de accu’s nu allemaal nieuw zijn.
HTC geeft zelf het volgende advies:
quote: HTC
To also help with Battery Life you can do these steps exactly:

1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more
2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour
3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour.
Your battery life should almost double, we have tested this on our devices and other agents have seen a major difference as well
http://i55.tinypic.com/2e4hilf.jpg

Wanneer je 3G gebruik kan je het volgende doen om een betere 'Battery Life' te krijgen.
 • Ga naar: Menu -> Instellingen -> Draadloze verbindingen -> Mobiel Netwerken -> Netwerkmodus
 • Standaard staat het op GSM/wcdma. Verander dit naar GSM Auto. Dit wordt niet door alle providers ondersteund en zal dan niet in het menu staan.
Wat is het verschil tussen GSM/wcdma / GSM Auto / wcdma Auto / Alleen GSM / Alleen wcdma?
 • WCDMA is de 3G variant van de GSM technologie.
 • GSM wordt uitgefaseerd ten opzichte van WCDMA.
 • GSM is meergebruikt dan WCDMA.
 • WCDMA en GSM gebruiken verschillende frequenties.
 • WCDMA bied hogere snelheden dan GSM.
WCDMA moet echter niet vergist worden met CDMA. CDMA is de tegenhanger van GSM en heeft zelf een aparte 3G variant, namelijk EV-DO.
GSM: Wat we in Nederland gebruiken, 2G.
CDMA: Wat onder andere in Amerika gebruikt wordt, 2G.
WCDMA: Wat we in Nederland gebruiken voor 3G, wordt samen met GSM gebruikt.
EV-DO: Wat onder andere in Amerika gebruikt wordt voor 3G technologie samen met CDMA.
HSDPA: Vorm van UMTS.
UMTS: Gebruikt WCDMA als onderliggende techniek voor de verbinding.

Verwarrend misschien, maar je kan dus kiezen uit GSM only, WCDMA only en automatisch switchen tussen GSM en WCDMA. Dan wissel je dus tussen 2G en 3G, tussen snel en traag zegmaar. GSM only geeft je dus trage snelheden aangezien 3G niet gebruikt kan worden en dat is juist nodig voor de echt snelle verbinding. En WCDMA only beperkt je tot enkel 3G waardoor je, wanneer er geen 3G bereik is, geen verbinding hebt.

Lees meer: Difference Between WCDMA and GSM | Difference Between | WCDMA vs GSM
http://i55.tinypic.com/2e4hilf.jpg

Hoe verkrijg ik ‘Temproot’ toegang doormiddel van ‘one-click root-methode’?
 • Download VISIONary
 • Open VISIONary en klik op ‘Temproot now’ en even wachten totdat de je weer terug komt in het menu. je hebt nu tijdelijke root. Let op: Wanneer je telefoon opnieuw start verdwijnt je tijdelijke root.
http://i55.tinypic.com/2e4hilf.jpg

Hoe verwijder ik system apps? Wanneer ik ‘Temproot’ hebt?

Nu is er keuze, het kan via de Terminal Emulator of via Titanium Backup.

Methode 1:
Installeer Terminal Emulator (Zie market) en voer daar onderstaande uit:

code:
1
su

Mount /system
code:
1
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock03 /system

Verwijder nu een app die je wilt verwijderen.
code:
1
rm /system/app/denaamvandeapp.apk

Je wilt bijvoorbeeld Amazon mp3 verwijderen. Als je het onderstaande uitvoert is de app van je telefoon af en komt het niet meer in de App-list te staan.
code:
1
rm /system/app/com.amazon.mp3.apk

Wil je weten wat er allemaal in /system/app staat? Voer het volgende uit.
code:
1
2
cd /system/app
ls

Nu krijg je een lijst met alle apk's/apps die in de deze folder staat.

Methode 2:
Een andere optie is het gebruiken van het programma Titanium Backup, dit programma kan je gebruiken om onder andere Apps te verwijderen. Het stappenplan staat hieronder:
 • Zorg voor (temp)root, hier kan je VISIONary voor gebruiken.
 • Download Titanium Backup uit de market.
 • Let op of Titanium Backup superuser rechten krijgt.
 • Druk de eerste keer dat je Titanium Backup start op de knop 'Problems?' en volg de stappen daarna.
 • Ga naar Backup/Restore om applicaties te beheren.
 • Verwijder applicaties door op een applicatie te klikken en op Un-install te drukken.
http://i55.tinypic.com/2e4hilf.jpg

Hoe kan ik de app uischakelen zonder deze te verwijderen?

Het uitschakelen van applicaties betekent dat ze niet meer actief aanwezig zijn op je telefoon. De bestanden staan er nog wel maar ze kunnen niet meer opgestart worden en komen ook niet meer in de applicatielijst voor. Het voordeel hiervan is dat je ze altijd weer kan actieveren en dat OTA updates mogelijk blijven.
Onthoud ook dat applicaties die standaard meegeleverd worden op een apart stuk opslag staan, deze verwijderen betekent niet dat je meer opslagruimte krijgt.
Hier zijn drie methodes voor.

Methode 1:
Dan vragen we nu even su rechten, let wel dat je VISIONary gedraaid hebt:
code:
1
su


Je kunt alle packages bekijken met het volgende statement:
code:
1
pm list packages


Minder duidelijk maar betere naamgeving van alle apps:
code:
1
pm list packages -f


Packages disablen en enablen gaat zo:
code:
1
2
pm disable <naam package>
pm enable <naam package>


Bijvoorbeeld:
code:
1
pm disable com.htc.htctwitter


Methode 2:
Of via ADB (command-line op je PC/Mac, is wat makkelijker typen)

— Voor Windows
 • Installeer android SDK (Google)
 • Activeer USB debugging in Settings -> Applications -> Development
 • Driver installen (staat in usb_driver map) vergeet niet de USB driver mod.
 • cmd openen en naar tools/ gaan in de SDK en dan adb shell
 • Nu voer je dezelfde commands in als hier boven.
— Voor Mac OS X & Linux
 • Installeer android SDK (Google)
 • Activeer USB debugging in Settings -> Applications -> Development
 • Open Terminal en voer dit uit: mv ~/Desktop/sdk/tools/adb /usr/bin/adb adb (Dit verplaats adb naar/usr/bin/adb en is het nu overal uit te voeren)
 • Daarna in Terminal: adb shell
Methode 3:
De derde methode om applicaties uit te disablen, 'freezen', is Titanium Backup te gebruiken. Hier heb je wel de volledige versie voor nodig.
 • Zorg voor (temp)root, hier kan je VISIONary voor gebruiken.
 • Download Titanium Backup uit de market.
 • Let op of Titanium Backup superuser rechten krijgt.
 • Druk de eerste keer dat je Titanium Backup start op de knop 'Problems?' en volg de stappen daarna.
 • Ga naar Backup/Restore om applicaties te beheren.
 • Verwijder applicaties door op een applicatie te klikken en op Freeze te drukken.
Paar leuke dingen om te disablen:
 • com.htc.htctwitter (Peep)
 • com.twitter.android (Twitter)
 • com.amazon.mp3 (Amazon, ook onderstaande uitvoeren)
 • com.amazon.mp3/com.amazon.mp3.client.activity.LauncherActivity
 • com.facebook.katana (Facebook)
 • com.htc.recommend.widget (HTC Likes widget)
 • com.htc.recommend (HTC Likes widget)
 • com.htc.wdm (HTC Hub)
 • com.htc.googlereader (News)
 • com.google.android.apps.genie.geniewidget (News and Weather)
 • com.htc.android.Stock (Stocks / Aandelen)
  • com.htc.StockWidget
 • com.futuredial (Transfer data)
 • com.htc.ereader (Reader)
 • com.htc.laputa.HtcLaputaInstaller (Locations Launcher)
 • com.htc.android.htcsetupwizard (Setup / hoef je maar 1 maal te runnen)
 • com.google.android.googlequicksearchbox (Google Search, standaard gebruik je HTC search, die precies hetzelfde doet)
 • com.htc.friendstream (Friend Stream (onderstaande zijn plugins van friendstream))
  • com.htc.socialnetwork.facebook
  • com.htc.socialnetwork.flickr
  • com.htc.FriendStreamWidget
  • com.htc.TwitterWidget
http://i55.tinypic.com/2e4hilf.jpg

Let op: Gebruik van VIOSIONary is op eigen risico.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/14488bt.jpg
V Wanneer ik met mijn HTC Desire HD gaat bellen blijft het beeld zwart? Wat kan ik eraan doen?
A Zorg dat je telefoon de laatste FOTA hebt geïnstalleerd, hierdoor wordt het probleem opgelost.

V De foto's van mijn contacten zijn na het synchroniseren een erg lage resolutie. Hoe los ik dit op?
A Er is daarvoor een soort van'workaround'. Maak een nieuw contact voor dezelfde persoon (Vul bij naam bijv. precies dezelfde naam in, en voeg een foto toen aan dit profiel), sla dit contact op in het telefoongeheugen. Koppel (menu > link) dit nieuwe contact met je Gmail contact, en kies dan voor de de foto uit het telefoongeheugen.

V Telefoon gaat langzaam? Wanneer ik bij accugebruik kijk gebruikt /INIT 100% CPU. Is dit op te lossen?
A Het opnieuw opstarten en de lag komen hoogst waarschijnlijk door de /INIT bug. Als je USB debugging modes aanzet dan is je apparaat een stuk sneller. (er loopt een proces genaamd /INIT op 100% van de processor). Dit is een android 2.2 bug.
USB debugging modes (Menu -> Instellingen -> Applications ->Ontwikkeling -> USB-foutopsporing)

V HTCSense.com werkt niet? Telefoonzoeker staat uit, maar op de telefoon is deze aangevinkt?
A HTCSense.com krijg je op de volgende manier werkend.
 • Ben je al ingelogd op HTCSense.com op je telefoon? Verwijderen dan deze account.
 • Open Google Talk op je telefoon en ga naar het menu en druk dan op afmelden.
 • Voeg nu je HTCSense.com account toe.
 • Open nogmaals Google Talk en meld je direct weer af.
 • Open de volgende Apps: Contacts, berichten, HTC Hub, HTC Sense en locaties.
 • Het kan een tijdje duren voordat HTCSense.com volledig werkt.
V Hoe zet ik mijn epub bestand in de Reader?
A Dat doe je op de volgende manier:
 • Open je reader op je DHD.
 • Maak een adobe acount aan. (een Kobo account is niet noodzakelijk tenzij je daar de boeken vandaan wil halen.)
 • Sluit je DHD aan op je PC zet de optie op "diskdrive"
 • Maak op je SD kaartje een nieuwe map genaamd "Digital Editions"
 • Zet de epub bestand in de map die je net hebt aangemaakt.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i51.tinypic.com/1se82r.jpg
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/35123086"] [HTC Desire HD] Rooten en Custom ROM's[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_topicrange/159/1429888"]Android Software & Discussie - Delen[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1426298"][ABBO] HTC Desire HD levertijden- en abonnemententopic[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1428745"]Accessoires voor de HTC Desire HD[/url]
 • [url="http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1430359"]Desire HD proximity sensor problemen[/url]
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i52.tinypic.com/2wnpguq.jpg
 • [url="http://dl4.htc.com/web_materials/Manual/HTC_Desire_HD/HTC_Desire_HD_Dutch_UM.pdf"]Nederlandse Handleiding[/url]
 • [url="http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875230"][GUIDE] Desire HD Camera guide [/url]
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/dvpu1h.jpg
De huidige Firmware is 1.72.405.3

Laatste update Informatie:
 • Prestatie verbeteringen voor de Camera en het Systeem
 • Onmogelijk maken te rooten en security unlock uit te voeren. Enkel met radio s-off kan je nog downgraden.
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg

http://i53.tinypic.com/2zflq4j.jpg
Verdere opmerkingen
Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets toevoegen aan de Startpost. Stuur dan Tenshu en/of Tsurany een DM!


Topic changelog:
 • 16-07-2010: HTC Desire HD gestart
 • 15-09-2010: Nieuwe specs toegevoegd
 • 22-09-2010: Video's & foto's toegevoegd
 • 22-10-2010: Tips en Trucs toegevoegd
 • 25-10-2010: Reviews geplaatst van Tweakers.net gebruikers.
 • 03-11-2010: Deel 2 gestart
 • 19-11-2010: Layout vernieuwd
 • 15-12-2010: Deel 3 gestart
 • 15-12-2010: Toegevoegd gebruik Titanium Backup voor applicatie management.
 • 16-12-2010: Nieuwe foto's toegevoegd en ADB methode aangepast voor OS X & Linux.
 • 16-12-2010: Verduidelijkt wat applicaties disablen inhoud.
 • 16-12-2010: Verschil GSM, CMDA, WCMDA, EV-GO uitgebreid.
 • 21-12-2010: Nieuwe kopje 'Updates' toegevoegd en een handige link voor het gebruik van de camera: Desire HD Camera guide.
 • 23-12-2010: FOTA informatie gewijzigd betreft nieuwe update en waarschuwing verwijdert onder Tips & trucks (FOTA ook op te halen wanneer je system apps verwijdert hebt.)
 • 02-01-2011: Films verwijderd aangezien ze met de Desire en niet de Desire HD gefilmd zijn, andere toegevoegd
http://i52.tinypic.com/34rhzc7.jpg
Deze topic is gemaakt door Tenshu en wordt samen met Tsurany onderhouden. De inhoud en de layout mag door niemand worden overgenomen zonder toestemming daar voor te hebben.

[Voor 255% gewijzigd door Tsurany op 05-01-2011 15:22]


 • Tenshu
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
De TopicStart is nog niet geheel compleet en wordt in de aankomende tijd aangepast. Heb jij tips voor in deze topic, dan kan je dat nutuurlijk naar ons sturen, doormiddel van een DM.

[Voor 79% gewijzigd door Tenshu op 15-12-2010 15:56]


 • Hoite
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-05 13:10

Hoite

Goed verhaal

*weg* Laat de TVP-tjes in het vervolg aub achterwege

[Voor 76% gewijzigd door pven op 15-12-2010 19:42]

Lekker kort.


 • Wierdo_NL
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 24-05 14:16
He mensen, ik heb mijn HTC DHD nu al een paar weken, en hij bevalt me prima.

Alleen, als ik mijn auto zit, en Bluetooth is gekoppeld, dan werkt hij perfect als carkit.
MAAARRR.... Als ik met Sygic Aura ga navigeren, dan gaat ook het geluid van Sygic dmv A2DP over de autoradio.
Dit zorgt er voor dat de eerste seconde niet te horen is.
(Over 600 meter) Links af.
Daarna kickt mijn MP3 weer in ( na 5 a 10 seconden in stilte te laden)

Is het op 1 of andere manier mogelijk, om mijn telefoon wijst te maken dat Sygic (of welk ander (in te stellen) programma) niet over de Bluetooth gaat?
Van mij mag het geluid van Sygic namelijk gewoon via de telefoon speaker.

There is a fine line between hobby and mentaldisorder


 • Houthekje
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 29-05 14:48
eej,
als ik bij mijn desire hd een beetje op de volume knopjes druk (+en- tegelijk) dan trilt het toestel terwijl het scherm gewoon op standby staat. Als hij dan in mijn zak zit in een vrij strak hoesje trilt hij nogal eens dus nogal eens zonder reden. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? :)

 • vinnieminnie
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-05 16:26
Geen idee, ik ben sowieso niet erg te spreken over het volume knopje.
Hoite schreef op woensdag 15 december 2010 @ 15:51:
Mooie TS!, zeer compleet aan het worden *O*
Ik zal ook mijn steentje bij te dragen om alle informatie toe te voegen die bij mij aanwezig is. Denk dat als iedereen bijdraagt we een zeer compleet topic gaan krijgen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Megupe
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:34
Lekker, weer een frisse start :)
Houthekje schreef op woensdag 15 december 2010 @ 16:18:
eej,
als ik bij mijn desire hd een beetje op de volume knopjes druk (+en- tegelijk) dan trilt het toestel terwijl het scherm gewoon op standby staat. Als hij dan in mijn zak zit in een vrij strak hoesje trilt hij nogal eens dus nogal eens zonder reden. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? :)
al opnieuw opgestart? Heb ook 1 keer gehad dat ie om de minuut bleef trillen, reboot en daarna geen last meer van gehad.

 • Houthekje
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 29-05 14:48
na een reboot doet hij het nog steeds jammer genoeg..

 • jodel99999
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 23-05 22:38
Bekijk myReact van jodel99999Bekijk de gallery van jodel99999Berichten: 2
Reg. datum: 10 februari 2007
--------------------------------------------------------------------------------
Vraagje, sinds ik nu niet meer weet waar ik het moet zoeken..
Schijnbaar na de eerste keer syncen met outlook, heb ik ja gezegd dat er dingen gekoppeld mogen worden.
Nu blijkt dat hij teveel dingen koppelt.

Oke, in outlook zelf is dit niet gebeurt , dus ik dacht geheugen kaart leegmaken......telefoon resetten....op laten starten ..etc etc tot hij werkt...en daarna weer syncen met outlook en alles is opgelost.

Nope , dus niet....alle contacten die van tevoren op de telefoon gekoppeld waren , zijn plotseling weer gekoppeld. ;(
Terwijl me niet gevraagd is of dit moest gebeuren, en in outlook staan ze nog wel goed.

Waar haalt hij nu de info vandaan om dit weer te doen, zie ik iets over het hoofd.
( ik heb ook even het htc sense account verwijderd ) :?

Thnx Jos

 • Totaalgeflipt
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 30-05 07:50

Totaalgeflipt

De enige echte

Mooie topicstart :-)

Anoniem: 334125

vinnieminnie schreef op woensdag 15 december 2010 @ 16:23:
Geen idee, ik ben sowieso niet erg te spreken over het volume knopje.
En ik anders ook al niet, mijn volumetoets om hem harder te zetten heeft het inmiddels al begeven! Kan de telefoon alleen maar achter zetten en harder d.m.v. instellingen :(

Iemand een idee hoe dit op te lossen ?

Ook mijn WiFi doet het niet meer, komt telkens FOUT te staan.
HTC contacteren, garantie kwesite.
En WiFi, zegt hij meer dan alleen FOUT? Reboot al geprobeerd?

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Black1982
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 09-04-2021
Ik zag net dat de filmpjes in de TS die die video opname kwaliteit moeten demonstreren niet gemaakt zijn met een Desire HD, maar met een Desire, deze horen dus niet thuis in dit topic IMO.
Zal er morgen naar kijken als Tenshu me niet voor is. Ik heb geen idee hoe het zit maar zal er naar kijken.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • GentiLi
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
Anoniem: 334125 schreef op woensdag 15 december 2010 @ 21:52:
[...]


En ik anders ook al niet, mijn volumetoets om hem harder te zetten heeft het inmiddels al begeven! Kan de telefoon alleen maar achter zetten en harder d.m.v. instellingen :(

Iemand een idee hoe dit op te lossen ?
Lol, ik heb het ook, maar bij mij, de volumetoets om hem harder te zetten doet het wel, allen ik kan hem niet meer zachter draaien. :'(
Ik vermoed dat het met vocht te maken heeft. :?
Verder ik ben ook beniuwd of er iets aan te doen is...

[Voor 5% gewijzigd door GentiLi op 15-12-2010 23:20]


 • melkislekker
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 22-04 12:46
ERG vervelend dat er geen handleiding op papierformaat is meegeleverd, alsof men ook maar op zijn mobiel de handleiding gaat lezen.

Geeft htc of de provider de handleiding niet bij request :?

 • Dannisi
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 30-05 11:58
Wat is er tegen de PDF op je pc bekijken? Kan je nog sneller zoeken ook.

There is no place like 127.0.0.1


 • Mad_Cow
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-04 11:15
Is het ondertussen al iemand gelukt om de picasa plugin vooor de htc galerij te installeren

 • melkislekker
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 22-04 12:46
denniskrol schreef op woensdag 15 december 2010 @ 23:44:
Wat is er tegen de PDF op je pc bekijken? Kan je nog sneller zoeken ook.
Ik zit al 8 uur per dag achter mijn pc, dan raakt men afgedwaald en in een soort trance... denk dat iedereen me wel begrijpt.

Maar toch gewoon vreemd, nooit eerder meegemaakt dat ik geen handleiding kreeg.

 • GentiLi
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
melkislekker schreef op donderdag 16 december 2010 @ 00:10:
[...]


Ik zit al 8 uur per dag achter mijn pc, dan raakt men afgedwaald en in een soort trance... denk dat iedereen me wel begrijpt.

Maar toch gewoon vreemd, nooit eerder meegemaakt dat ik geen handleiding kreeg.
Helemaal er mee eens... De papier vervangt NIETS ;) Alleen men denkt ook op het milieu tegenwoordig, Denk er aan, als iedereen zo een boekje meegelevert had. Het zou echt een ramp zijn.
Dus PDF de beste oplossing... :*)

 • Hoite
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-05 13:10

Hoite

Goed verhaal

Tja, papier leest wat makkelijker, maar met een PDF kan je sneller zoeken.
Tevens is het voor een fabrikant veel goedkoper om een handleiding in PDF mee te sturen danwel beschikbaar te stellen. Het scheelt ze een hoop papier en waarschijnlijk ook het maken van een aparte beknoptere handleiding omdat die van xxx pagina's te lang is om bij elke telefoon in het doosje te proppen.

Lekker kort.


 • Sanction
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 334125 schreef op woensdag 15 december 2010 @ 21:52:
[...]


Ook mijn WiFi doet het niet meer, komt telkens FOUT te staan.
Is wel heel karig, de info die je geeft.

 • M3rcury
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online

M3rcury

Quick

denniskrol schreef op woensdag 15 december 2010 @ 23:44:
Wat is er tegen de PDF op je pc bekijken? Kan je nog sneller zoeken ook.
Ik heb het idee dat een boek/papier een stuk rustgevender aan je ogen is.

No signature required.


 • Sanction
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
M3rcury schreef op donderdag 16 december 2010 @ 01:53:
[...]


Ik heb het idee dat een boek/papier een stuk rustgevender aan je ogen is.
Ik ook. Maar ik ben dan ook een oudje. http://www.xs4all.nl/~olie/fok/smilies/Smilies/woutomatic_oud.gif

En ook offtopic. :P

 • Dannisi
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 30-05 11:58
M3rcury schreef op donderdag 16 december 2010 @ 01:53:
[...]


Ik heb het idee dat een boek/papier een stuk rustgevender aan je ogen is.
Maar...hoeveel mensen lezen echt de handleiding. Nu zijn tweakers natuurlijk niet representatief, maar 'de jeugd' leest sowieso geen handleidingen meer, scheelt toch weer geld.

There is no place like 127.0.0.1


 • agoNITE
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 09:28
Zijn er hier meer mensen die problemen hebben met de 'HTC Hub' op de DHD? Ik heb onlangs die LinkedIN widget gedownload, als ik deze onder downloads in de Hub aanklik krijg ik de melding dat er geen verbinding met de server is.

Ook kwam ik op XDA een aantal widgets tegen die ook via de HTC Hub te downloaden moeten zijn. Deze zie ik ook niet staan, alleen de 4 widgets waaronder dobbelsteen etc...

 • vinnieminnie
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-05 16:26
AgoNitE schreef op donderdag 16 december 2010 @ 09:24:
Zijn er hier meer mensen die problemen hebben met de 'HTC Hub' op de DHD? Ik heb onlangs die LinkedIN widget gedownload, als ik deze onder downloads in de Hub aanklik krijg ik de melding dat er geen verbinding met de server is.

Ook kwam ik op XDA een aantal widgets tegen die ook via de HTC Hub te downloaden moeten zijn. Deze zie ik ook niet staan, alleen de 4 widgets waaronder dobbelsteen etc...
Voor mij geldt hetzelfde, al kan ik me er niet druk om maken.

 • hansvk
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 15:31
Heb sinds gisteren de nieuwe versie van de Market erop. Na anderhalve maand werkt htcsense.com bij mij nog steeds niet goed.
HTCsense.com werkt bij mij niet via Firefox, wel via Internet Explorer, kan in ieder geval mijn telefoon laten flippen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • agoNITE
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 09:28
vinnieminnie schreef op donderdag 16 december 2010 @ 09:31:
[...]


Voor mij geldt hetzelfde, al kan ik me er niet druk om maken.
Lig er ook niet wakker van, maar toch een stukje functionaliteit welk niet werkt :)

 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
denniskrol schreef op donderdag 16 december 2010 @ 09:16:
[...]


Maar...hoeveel mensen lezen echt de handleiding. Nu zijn tweakers natuurlijk niet representatief, maar 'de jeugd' leest sowieso geen handleidingen meer, scheelt toch weer geld.
Ik lees handleidingen! Ik ben er gek op. Maar alsnog ben ik heel blij met pdf's want die kun je inderdaad heel makkelijk doorzoeken. Als ik moest kiezen tussen een 'analoge' handleiding of een pdf, zou ik zeker de pdf kiezen. Desnoods print ik wel wat ik leuk vind om op de wc te lezen. Ik heb zelfs als ik een normaal boek lees, dat ik de pdf zoekoptie mis... Ik ben bijvoorbeeld bezig met De broers Karamazov en ik heb speciaal daarvoor een pdf gedoenload (gratis) om zo nu en dan die ingewikkelde Russische namen op te zoeken omdat ik anders geen idee meer heb wie nou wie is... ;)

Wat anders: ik had een abonnement voor kaartupdates voor mijn TomTom en die is nu afgelopen. Nu zit ik er aan te denken om geen nieuwe kaarten meer te kopen voor de TomTom maar de navigatie te regelen met de DHD, die ik toch altijd bij mij heb! Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer... Er lijken DRIE apps op mijn DHD te staan die IETS met navigatie te maken hebben... maar ik lees ook her en der dat dat demo's zijn en dat je alsnog wat moet kopen... Wat is nou de beste en/of voordeligste optie voor navigatie op de DHD? Ja, dit is eigenlijk een Android app vraag, maar ik vraag het toch hier omdat ik nu even uit wil gaan van wat ik al op de DHD heb...

En BTW wat betreft de HTC Sense site: ik gebruik het nog geeneens... Lollig allemaal maar het is een hoop gedoe en ik heb het eigenlijk helemaal niet nodig...

Ik heb trouwens een 16 Gb microSD besteld: die 8 Gb is toch echt te weinig voor m'n mp3. Jammer dat 32 Gb zo duur is...

[Voor 8% gewijzigd door goldenoldie op 16-12-2010 11:00]


 • -Sovereign-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 27-11-2016
He ik heb nu een probleempje

Voorheen ging mijn desire HD keurig op toetsenblokkering en zwart scherm na zeg maar 15 seconden ofzo
Nu blijft het scherm mat met alle toetsen nog aan.
Ik weet dat ik handnmatig het scherm op zwart krijg door de power knop even in te drukken, maar dat is geen automatische oplossing
Heb gekeken bij de instellingen en ik zag bij beeld dat je battery kan saven maar dat werkt niet

Heeft iemand een idee hoe ik die automatische toetsenblokkering weer aan kan zetten??
J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 10:58:
Wat anders: ik had een abonnement voor kaartupdates voor mijn TomTom en die is nu afgelopen. Nu zit ik er aan te denken om geen nieuwe kaarten meer te kopen voor de TomTom maar de navigatie te regelen met de DHD, die ik toch altijd bij mij heb! Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer... Er lijken DRIE apps op mijn DHD te staan die IETS met navigatie te maken hebben... maar ik lees ook her en der dat dat demo's zijn en dat je alsnog wat moet kopen... Wat is nou de beste en/of voordeligste optie voor navigatie op de DHD? Ja, dit is eigenlijk een Android app vraag, maar ik vraag het toch hier omdat ik nu even uit wil gaan van wat ik al op de DHD heb...
Voordeligste optie is Ndrive, dat is met 20 euro voor kaarten en een gratis applicatie de meest voordelige.
Momenteel heb je Google Maps, Google Navigatie en HTC Navigatie op je telefoon staan, de eerste is meer een kaarten functie dan navigatie. De laatste twee zijn beiden navigaties met een iets ander principe, Google Navigatie werkt op basis van het constant downloaden van kaartmateriaal tijdens het navigeren. In Nederland prima, in het buitenland wil je dat niet vanwege de kosten. HTC werkt door middel van betalen, dan heb je offline maps en betaal je een vast bedrag per jaar voor navigatie.

Om eerlijk te zijn heb ik met beiden niet echt iets, Google Navigatie is leuk voor in Nederland maar niet voor in het buitenland. Daarnaast mist het voor mij wat kritieke opties zoals snelheidsweergave. Ik gebruik momenteel Sygic Mobile Maps en ben er erg tevreden over, een simpel systeem zonder cluttercrap, bevalt goed.

Ga nog wel eens duidelijk dat uitzoeken over HTC locations en navigatie en dat toevoegen aan de OP.
-Sovereign- schreef op donderdag 16 december 2010 @ 11:12:
He ik heb nu een probleempje

Voorheen ging mijn desire HD keurig op toetsenblokkering en zwart scherm na zeg maar 15 seconden ofzo
Nu blijft het scherm mat met alle toetsen nog aan.
Ik weet dat ik handnmatig het scherm op zwart krijg door de power knop even in te drukken, maar dat is geen automatische oplossing
Heb gekeken bij de instellingen en ik zag bij beeld dat je battery kan saven maar dat werkt niet

Heeft iemand een idee hoe ik die automatische toetsenblokkering weer aan kan zetten??
Het is de Time-out scherm optie bij menu, instellingen, beeld. Die zou je moeten hebben.

[Voor 16% gewijzigd door Tsurany op 16-12-2010 11:23]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • stijnos1991
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 30-05 06:45
Er zit een quickstart guide bij je telefoon en dat is meer dan voldoende om je van start te krijgen. Een PDF op je SD kaart is ideaal wat mij betreft om het e.e.a. op te zoeken.
Het argument 'rustiger aan je ogen' lijkt mij niet relevant. Volgens mij zoek je snel iets op in een handleiding en lees je het niet door zoals je doet met een leesboek. Ik denk dat niemand uren lang met de handleiding van de telefoon voor zich zit?

 • Necris Phayder
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 10-05-2022
Ik heb sinds gister ook eindelijk mijn DHD binnen. Gelijk spelen natuurlijk...

en nou zag ik dat er allemaal, in mijn ogen, nutteloze rommel op staat. zoals FriendStream, Amazon MP3, Aandelen, etc, etc. Nou had ik in de OP al wel gelezen dat deze te verwijderen zijn maar dat dit het ontvangen van FOTA's uitschakelt (zijn het eigenlijk wel system apps? het zijn apps van derden :?). Nou dit heb ik het liefst niet natuurlijk.

Freezen is misschien wel een optie, maar wat houd dit precies in... de apps staan nog wel in het menu, maar je kan ze niet starten? ze staan niet meer in het menu en dus ook niet meer opstartbaar?

Dit zou in mijn geval het beste zijn maat het liefst verwijder ik ze natuurlijk.
Ze staan niet meer in het menu en starten ook niet meer. Of je ze freezed of verwijderd maakt in de praktijk niks uit. Staat ook in de OP.

Nu net toegevoegd, maar dat zijn details... :+

[Voor 26% gewijzigd door Tsurany op 16-12-2010 12:21]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Dr. Retro
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 06-12-2021

Dr. Retro

Game Collector

ik volg dit topic al sinds ik op 11-11 mijn DHD kreeg, maar ik ben het volgende nog niet tegen gekomen:

als ik mijn telefoon vaak achter elkaar lock/unlock (bijvoorbeeld in een whatsapp gesprek met iemand) komt het na een tijdje voor dat hij de screenlock niet meer pakt.
Normaliter moet je altijd bij een unlock het balkje naar beneden slepen en afhankelijk van de locktijd moet ik ook mijn symbool invullen (met die 9 bollen). Wanneer ik hem echter vaak in korte tijd lock/unlock verdwijnen deze unlockmechanismen allebei, de telefoon gaat meteen naar het hoofdscherm als ik op de unlockknop druk.
De enige manier om het op te lossen is een restart..

Heeft iemand anders dit ook? en heeft iemand een idee waardoor het komt/hoe het op te lossen is?

http://www.dr-retro.com - http://www.retrogamebeurs.nl

Heb even naar die filmpjes gekeken en het lijkt dat een aantal om de originele Desire gaan, dat lijkt me inderdaad niet correct.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Frieda
 • Registratie: Mei 2002
 • Niet online
uit het vorige topic:

heeft iemand ervaring met het koppelen van de desire HD aan een bluetooth MMI systeem van Audi? hij leest bij mij alleen het adresboek van google en facebook uit.... maar dus niet van de SIM of de telefoon. en dan geeft hij ook nog eens bijna alle namen verkeerd weer, en zitten er zomaar emailadressen tussen in de telefoonlijst. beetje wazig.

krijg het echt niet voor elkaar, heb geprobeerd de contactlijsten uit te schakelen zodat ik alleen maar de telefoon contacts heb maar dit helpt ook niet. kan je nog ergens het handsfree profiel wijzigen oid?? ik ben echt ten einde raad inmiddels! :(


misschien handig om de linkjes naar de vorige delen in de startpost te zetten.

 • kraats
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:35

kraats

Ik rol

Frieda schreef op donderdag 16 december 2010 @ 12:30:
misschien handig om de linkjes naar de vorige delen in de startpost te zetten.
Als je op het 'driehoekje/pijltje' naast de topictitel klikt ga je naar het vorige deel.

Ik heb gisteren ook m'n Desire HD besteld. Ik loop nu ongeveer 3 maanden met een Legend om te testen voor het werk en ben al helemaal Android verslaafd. Hopelijk kan ik de goede ervaringen voortzetten met m'n DHD

Waar is Jos de Nooyer toch gebleven?


 • Tenshu
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
@Tsurany: Je bedoeld de Desire?

@Frieda; Heb je al bijvoorbeeld op Google gezocht? Terug naar het vorige deel kan je boven aan bij de titel aan de rechterkant. Daarom staan er geen links. ;)
AgoNitE schreef op donderdag 16 december 2010 @ 09:24:
Zijn er hier meer mensen die problemen hebben met de 'HTC Hub' op de DHD? Ik heb onlangs die LinkedIN widget gedownload, als ik deze onder downloads in de Hub aanklik krijg ik de melding dat er geen verbinding met de server is.

Ook kwam ik op XDA een aantal widgets tegen die ook via de HTC Hub te downloaden moeten zijn. Deze zie ik ook niet staan, alleen de 4 widgets waaronder dobbelsteen etc...
Ook ik heb precies dezelfde problemen met HTC Hub. LinkedIN komt bij mij wel in accounts toevoegen maar niet in de App-list. Er staan bij mij ook maar 4 widgets in en de nieuwe weergaven kan ik niet downloaden. Ik denk dat ik even contact op ga nemen met HTC.

[Voor 66% gewijzigd door Tenshu op 16-12-2010 12:59]

Ja dat bedoel ik inderdaad, vandaag gaat niet alles even goed.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • JeeVee
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 30-05 10:27

JeeVee

Mens agitat molem

Nederlandse handleiding als pdf beschikbaar :Y

Wellicht ten overvloede, er is een Nederlandse handleiding beschikbaar op de HTC-site, klik hier
om te dowloaden, de Engelse versie is al als pdf op het bijgeleverde SD-kaartje met de DHD meegeleverd. O-)

S22 Ultra 256GB originele Clear View Cover, 25W oplader

Heb de handleiding even toegevoegd, staat onder introductie. Eventueel apart stuk maken met links en dergelijken en het daar toevoegen.

[Voor 58% gewijzigd door Tsurany op 16-12-2010 13:15]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 10:58:
[...]Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet meer... Er lijken DRIE apps op mijn DHD te staan die IETS met navigatie te maken hebben... maar ik lees ook her en der dat dat demo's zijn en dat je alsnog wat moet kopen... Wat is nou de beste en/of voordeligste optie voor navigatie op de DHD? Ja, dit is eigenlijk een Android app vraag, maar ik vraag het toch hier omdat ik nu even uit wil gaan van wat ik al op de DHD heb..
Je hebt eigenlijk 2 systemen op de DHD: Maps/Navigation van Google en Locations/Car Panel van HTC?

Maps/Navigation:
- slecht verstaanbare voice navigatie
- dataverbinding nodig
- scherm verdwijnt wanneer je gebeld wordt
+ satelliet weergave tijdens navigeren
+ accurate navigatie
+ gratis

Locations/Car Panel
- minder mooi/duidelijk imo dan Google Maps
- betalend
+ inkomend gesprek schuift je navigatiescherm iets omhoog, je navigatie wordt dus niet verstoord
+ offline navigatie, geen dataverbinding nodig, ideaal voor in het buitenland dus
+ zeer duidelijk voice navigatie, keuze uit verschillende stemmen (zowel Nederlands als Vlaams)

Ik heb ze beiden getest en ik vind persoonlijk Maps er beter uitzien. Helaas is de stem moeilijk te verstaan en lopen de kosten in het buitenland snel op. De Car Panel werkt uiteindelijk ook heel goed, je kan een 30 dagen trial periode activeren op je DHD voor de Premium Navigation, dus je kan 'm gratis testen. Lifetime Benelux licentie kost je 30€, voor heel West-Europa 40€. Je kan dan nog afzonderlijk flitsinfo etc aankopen. Zelfde licenties voor slechts 1 jaar kost je 10€ minder dacht ik.

Probeer ze beiden eens zou ik zeggen, je hebt echt geen los navigatiesysteem meer nodig met de DHD.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ

Los navigatiesysteem heb je inderdaad niet nodig, vooral om dat meesten nog een kleiner scherm hebben ook :P

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Cybergamer
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 29-05 17:51

Cybergamer

Wanna Play a Game?

Ik zou graag eens een filmje willen zien van die HTC DHD Navigatie (niet google!).

Youtube heeft geen filmpjes hierover, of ik kan ze niet vinden. Lijkt mij echt iets voor me vader die een paar keer per jaar naar het buitenland gaat.

Nog geen lid van Gifts For Tweakers en voldoe je aan de eisen? Stuur een DM naar 1 vd Mods! | MaakJeSmaak | YouTube | Twitch

Kijk eens naar Ndrive, dat lijkt me iets voor je vader. Stuk goedkoper en prima als je een paar keer per jaar naar buitenland gaat ;)

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • dAVEc.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 20-04 23:53
Largamelion schreef op donderdag 16 december 2010 @ 13:39:
[...]
Je hebt eigenlijk 2 systemen op de DHD: Maps/Navigation van Google en Locations/Car Panel van HTC?

Maps/Navigation:
- slecht verstaanbare voice navigatie
- dataverbinding nodig
- scherm verdwijnt wanneer je gebeld wordt
+ satelliet weergave tijdens navigeren
+ accurate navigatie
+ gratis

Locations/Car Panel
- minder mooi/duidelijk imo dan Google Maps
- betalend
+ inkomend gesprek schuift je navigatiescherm iets omhoog, je navigatie wordt dus niet verstoord
+ offline navigatie, geen dataverbinding nodig, ideaal voor in het buitenland dus
+ zeer duidelijk voice navigatie, keuze uit verschillende stemmen (zowel Nederlands als Vlaams)

Ik heb ze beiden getest en ik vind persoonlijk Maps er beter uitzien. Helaas is de stem moeilijk te verstaan en lopen de kosten in het buitenland snel op. De Car Panel werkt uiteindelijk ook heel goed, je kan een 30 dagen trial periode activeren op je DHD voor de Premium Navigation, dus je kan 'm gratis testen. Lifetime Benelux licentie kost je 30€, voor heel West-Europa 40€. Je kan dan nog afzonderlijk flitsinfo etc aankopen. Zelfde licenties voor slechts 1 jaar kost je 10€ minder dacht ik.

Probeer ze beiden eens zou ik zeggen, je hebt echt geen los navigatiesysteem meer nodig met de DHD.
thx, hier wou ik ook over vragen :P ik denk dat ik een keer co-pilot ofzo erbij instaleer, dat schijnt ook wel fijn te zijn. ik ga t allemaal maar is een x uitproberen, gebruik voor mn werk veel navigatie(Hiker)

 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
@Tsurany en @Largamelion: bedankt voor alle uitleg over navigatie! : Ik ga Car Panel eens proberen. Lifetime voor 40,- is spotgoedkoop, lijkt me, als je het vergelijkt met TomTom. (Ik neem aan dat je dan ook altijd up to date maps kunt downloaden...?)

Lifetime is dan natuurlijk wel DHD-lifetime... ;)

EDIT
Trial geactiveerd: wow, cool, hij vind de gps zelfs binnen op het werk! De TomTom moet ik altijd buiten zetten of bij het raam. Ik vind het er trouwens wel okay uitzien ook. Je lijkt ook verder van 'de auto' af te zitten: de default vielt geeft daardoor een beter overzicht. Maar dat had ik op de TomTom natuurlijk ook kunnen instellen... En je kan heel makkelijk met de vinger op het scherm je view verplaatsen! (Dat kan op de TomTom toch niet...?)

Ik ga deze de komende maand gebruiken (met de TomTom standby voor het geval dat...:P )

EDIT

Ff wat anders: kan je ook de suggesties voor woorden aanpassen...? Of hoe dat ook heet? Op mijn DHD selecteert 'ie altijd móet (met accent) als ik gewoon moet wil tikken. En zo heeft 'ie wel meer vreemde voorkeuren (via wordt altijd VIA). In de handleiding lees ik alleen hoe je je eigen woordenboek kan aanpassen, maar het DHD-woordenboek kan ook wel wat aanpassingen gebruiken...

EDIT

Ach, wat SLIM van mijzelf. Toen ik bovenstaande typte bedacht ik me opeens dat je eigen woordenboek wellicht voorrang krijgt... Dus als test type ik gewoon 'moet' in een bericht en krijg 'móet' als suggestie: ik voeg 'moet' toe aan mijn eigen woordenboek en type opnieuw 'moet' en ja hoor: nu is gewoon 'moet' de default! Dus als je woorden hebt die altijd verkeerd gaan, moet je ze toevoegen aan je eigen woordenboek. :)

EDIT

O, hahahaha, laat maar... Ik bedacht me net wat anders en dat klopt (nog beter): als je een suggestie krijgt die je niet wilt, dan moet je de suggestie kiezen dieje wel wilt en dan is dat de volgende keer de default suggestie... ;) Tot nu toe vergat ik steeds op 'moet' te klikken en accepteerde ik steeds 'móet' zonder het door te hebben... Dus als je een verkeerde suggestie hebt geaccepteerd door op spatie te drukken, dan moet je dat niet handmatig aanpassen, maar dan moet je dat woord opnieuw typen en dan de gewenste versie aanklikken: dat is dan voortaan de default suggestie.

Zo, en nu mag iemand anders wat posten anders blijjf ik editen in deze post... :+

[Voor 95% gewijzigd door goldenoldie op 16-12-2010 16:23]


 • Cybergamer
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 29-05 17:51

Cybergamer

Wanna Play a Game?

@Tsurany:

Dank je wel voor de suggestie! Videos ervan zien er goed uit, zondag vertrekken we voor een weekje naar België, dus kunnen we verschillende navigatie programma's eens goed testen :)

Me Pa was al onder de indruk van Google Navigatie btw. :)
J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 15:52:
EDIT

Ach, wat SLIM van mijzelf. Toen ik bovenstaande typte bedacht ik me opeens dat je eigen woordenboek wellicht voorrang krijgt... Dus als test type ik gewoon 'moet' in een bericht en krijg 'móet' als suggestie: ik voeg 'moet' toe aan mijn eigen woordenboek en type opnieuw 'moet' en ja hoor: nu is gewoon 'moet' de default! Dus als je woorden hebt die altijd verkeerd gaan, moet je ze toevoegen aan je eigen woordenboek. :)
En woorden die je vaak gebruik in het ingebouwde woordenboek krijgen ook voorrang. Ook iets om rekening mee te houden. :)

[Voor 3% gewijzigd door Cybergamer op 16-12-2010 16:26]

Nog geen lid van Gifts For Tweakers en voldoe je aan de eisen? Stuur een DM naar 1 vd Mods! | MaakJeSmaak | YouTube | Twitch


 • Cybergamer
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 29-05 17:51

Cybergamer

Wanna Play a Game?

J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 15:52:
Zo, en nu mag iemand anders wat posten anders blijjf ik editen in deze post... :+
LOL! Ik gaf net in mijn post ook al aan de suggesties die je vaak gebruikt voorrang krijgen. :P

Nog geen lid van Gifts For Tweakers en voldoe je aan de eisen? Stuur een DM naar 1 vd Mods! | MaakJeSmaak | YouTube | Twitch


 • Tenshu
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Heeft iemand al Picasa en/of LinkedIN geïnstalleerd gekregen?
Deze staan in HTC Likes app.

[Voor 19% gewijzigd door Tenshu op 16-12-2010 16:30]


 • Ethnic
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 26-05 22:33
Waar kan ik HTC Desire HD het beste bestellen?
Welke provider?
Hoeveel jaar?
Is het voordeliger als ik vooruit wat meer betaal?
Internet met limiet (snel)? Of zonder limiet (traag?)?

Need your help!

 • melkislekker
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 22-04 12:46
offtopic:

Ik heb het aantal posts op 100 ingesteld, zodat ik niet steeds hoef te klikken naar pagina 76 en verder :')

Het probleem is nu dat de pagina zo lang is dat ik vergeet waar ik blijf als ik terugkom.

Weet iemand of er een markeer add-on of iets dergelijks is voor firefox, zodat de volgende keer ik enkel naar dit ezelsoor terug hoef te gaan :?

 • hansvk
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 15:31
Ik heb mijn universele houder voor in de auto binnen. Nu heb ik gekeken of ik de time-out van het scherm makkelijk kan instellen op "nooit uitschakelen" (wel zo handig als je in de auto bijv. flitsinfo of files wilt zien), anders dan via menu -> instellingen -> beeld -> Time-out scherm. Kon geen snelkoppeling maken op het startscherm. Weet iemand een andere optie?

 • turbojonny
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 29-05 21:01
h40d schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:38:
Ik heb mijn universele houder voor in de auto binnen. Nu heb ik gekeken of ik de time-out van het scherm makkelijk kan instellen op "nooit uitschakelen" (wel zo handig als je in de auto bijv. flitsinfo of files wilt zien), anders dan via menu -> instellingen -> beeld -> Time-out scherm. Kon geen snelkoppeling maken op het startscherm. Weet iemand een andere optie?
Is er niet zoiets als een app of instelling die je kunt kiezen of instellen zodat het beeldscherm niet uit aangaat als die oplaad. Maw als ik hem in de autohouder doe dat het scherm aanblijft?

 • tweakG5
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 30-05 11:35
Ik heb ooit een keer op internet gezien dat er voor de htc desire toestellen een website was gemaakt waar je een aantal dingen kon doen zoals je telefoon stil zetten of je verloren telefoon zoeken welke site was dat?

 • GentiLi
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
melkislekker schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:35:
offtopic:

Ik heb het aantal posts op 100 ingesteld, zodat ik niet steeds hoef te klikken naar pagina 76 en verder :')

Het probleem is nu dat de pagina zo lang is dat ik vergeet waar ik blijf als ik terugkom.

Weet iemand of er een markeer add-on of iets dergelijks is voor firefox, zodat de volgende keer ik enkel naar dit ezelsoor terug hoef te gaan :?
LOL, gewoon schrijf ff de tijd van de laatste post op ;) , en dan gaat het niet mis...

 • darkpluisje
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 29-05 21:31
Ethnic schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:30:
Waar kan ik HTC Desire HD het beste bestellen?
Welke provider?
Hoeveel jaar?
Is het voordeliger als ik vooruit wat meer betaal?
Internet met limiet (snel)? Of zonder limiet (traag?)?

Need your help!
Ten eerste zit je in het verkeerde topic...

Lees eerst de huisregels eens door, dan zie je dat wij geen helpdesk zijn.. Wij zijn ook mensen met een baan en een leven en zijn hier niet om jou op je wenken te bedienen... Je kan eerst zelf op internet zoeken, en als je er dan nog niet uitkomt laten zien waar je tussen twijfeld, waarom en dan vragen om advies..

 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
Ik heb m'n nieuwe microSD binnen. Als ik het goed heb begrepen kan ik gewoon via Windows ALLES van de microSD in de DHD kopieren naar de nieuwe microSD en dan moet het gewoon werken. (Right...?)

Ik zie wel allemaal dingen waarvan ik denk 'Wat moet ik hiermee?' Zo staat er een hele map van Asphalt 5 op de SD terwijl ik die demo verwijderd heb... Ook zie ik TWEE apk's van Let's golf 2: die game heb ik wel al geinstalleerd: dan kunnen die apk's toch gewoon weg...? De manual kan natuurlijk ook weg en eveneens HTCsync: nergens voor nodig om die 63 Mb kostbare ruimte in te laten nemen... Nog meer wat zomaar weg kan?

 • hansvk
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 15:31
turbojonny schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:41:
[...]


Is er niet zoiets als een app of instelling die je kunt kiezen of instellen zodat het beeldscherm niet uit aangaat als die oplaad. Maw als ik hem in de autohouder doe dat het scherm aanblijft?
Heb zojuist de app "Screen On Toggle" gevonden en geïnstalleerd. Ga deze eens proberen.

 • Dannisi
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 30-05 11:58
tweakG5 schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:45:
Ik heb ooit een keer op internet gezien dat er voor de htc desire toestellen een website was gemaakt waar je een aantal dingen kon doen zoals je telefoon stil zetten of je verloren telefoon zoeken welke site was dat?
4e kopje in de OP... :X

There is no place like 127.0.0.1


 • vinnieminnie
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-05 16:26
J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:49:
Ik heb m'n nieuwe microSD binnen. Als ik het goed heb begrepen kan ik gewoon via Windows ALLES van de microSD in de DHD kopieren naar de nieuwe microSD en dan moet het gewoon werken. (Right...?)

Ik zie wel allemaal dingen waarvan ik denk 'Wat moet ik hiermee?' Zo staat er een hele map van Asphalt 5 op de SD terwijl ik die demo verwijderd heb... Ook zie ik TWEE apk's van Let's golf 2: die game heb ik wel al geinstalleerd: dan kunnen die apk's toch gewoon weg...? De manual kan natuurlijk ook weg en eveneens HTCsync: nergens voor nodig om die 63 Mb kostbare ruimte in te laten nemen... Nog meer wat zomaar weg kan?
Er kan inderdaad van alles vanaf. Ik heb persoonlijk even gekeken welke mapjes de meeste ruimte innamen en daarvan heb ik de troep verwijderd. Ook alle mappen van htc navigatie verwijderd, afgezien van de Nederlandse map.

 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
vinnieminnie schreef op donderdag 16 december 2010 @ 18:30:
[...]


Er kan inderdaad van alles vanaf. Ik heb persoonlijk even gekeken welke mapjes de meeste ruimte innamen en daarvan heb ik de troep verwijderd. Ook alle mappen van htc navigatie verwijderd, afgezien van de Nederlandse map.
Maar hoe weet je wat troep is en wat niet...?
BabyXL schreef op donderdag 16 december 2010 @ 16:25:
@Tsurany:

Dank je wel voor de suggestie! Videos ervan zien er goed uit, zondag vertrekken we voor een weekje naar België, dus kunnen we verschillende navigatie programma's eens goed testen :)

Me Pa was al onder de indruk van Google Navigatie btw. :)
Hoop niet dat het mijn advies was voor NDrive, net even 5 minuten aangehad en wat en ruk programma, tis dat het goedkoop is maar BLEUHG!
Ethnic schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:30:
Waar kan ik HTC Desire HD het beste bestellen?
Welke provider?
Hoeveel jaar?
Is het voordeliger als ik vooruit wat meer betaal?
Internet met limiet (snel)? Of zonder limiet (traag?)?

Need your help!
Vind het een belediging voor mijn topic dat je dit hier zo post :(
J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 19:01:
[...]

Maar hoe weet je wat troep is en wat niet...?
Beetje logisch denken helpt wel. Is het van een app? Bedenk wat het is, niet nodig? Verwijder het. En zo kan je van veel dingen wel achterhalen wat het is. Weet je niet wat het is? Neemt het niet veel ruimte in? Laten zitten!

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
Tsurany schreef op donderdag 16 december 2010 @ 19:09:

[...]

Beetje logisch denken helpt wel. Is het van een app? Bedenk wat het is, niet nodig? Verwijder het. En zo kan je van veel dingen wel achterhalen wat het is. Weet je niet wat het is? Neemt het niet veel ruimte in? Laten zitten!
Hehehe, ja, zo heb ik het ook gedaan, ja... ;)

Zie trouwens dat m'n 16 Gb microSD maar 14,8 groot is... Had ik 'm misschien moeten formatteren met een bepaalde instelling...? (Ik heb nu net zowat 12 Gb aan data erop gezet, maar ik vraag het alsnog toch maar even...).
Dat is het 1000 vs 1024 verhaal, dus ja, dat klopt wel. 16Gb is 16000000000 bytes als je uitgaat van 1000, dat is weer 14,9Gb als je uitgaat van 1024.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
Tsurany schreef op donderdag 16 december 2010 @ 19:13:
Dat is het 1000 vs 1024 verhaal, dus ja, dat klopt wel. 16Gb is 16000000000 bytes als je uitgaat van 1000, dat is weer 14,9Gb als je uitgaat van 1024.
O ja, da's waar ook... Dat verhaal heb ik ooit al eens gehoord. Die fabrikanten weten wel welke eenheden ze kiezen... de schurken. 8)

Ik heb m'n nieuwe microSD nu in de DHD gedaan en het werkt prima! Alle apps doen het gewoon en nu is de player bezig zo'n 1800 mp3's op een rijtje te krijgen. :P Ik heb er nog een lange speelfilm opgezet en dan is er nog 1,5 Gb ruimte over. ;)

Trouwens, misschien is dit al bekend of oud nieuws, maar een tip voor degenen die moeite hebben het klepje onderaan de DHD te verwijderen: ik heb dat het afgelopen uur een paar keer gedaan en werd stikchagerijnig ervan... als je het doet zoals in de manual staat (twee duimen een beetje in het midden en dan duwen) dan is het ding haast niet eraf te krijgen... En toen merkte ik dat je VEEL makkelijker het dekseltje eraf krijgt als je 'm gewoon beetpakt aan de zijkanten van de telefoon...! Dus even indrukken met duimen in het midden maar dan vervolgens niet proberen te schuiven maar gewoon beetpakken aan de zijkanten en je trekt 'm er zo af! :) Dead easy!

[Voor 53% gewijzigd door goldenoldie op 16-12-2010 19:23]

J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 19:14:
[...]

O ja, da's waar ook... Dat verhaal heb ik ooit al eens gehoord. Die fabrikanten weten wel welke eenheden ze kiezen... de schurken. 8)
Mwah, of het nou Windows is of de fabrikanten, gewoon andere keuzes.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Anoniem: 88009

Zojuist toestel ontvangen. Ik hoor bij de oplader een toon die nog net binnen mijn gehoorbereik valt qua frequentie. Bekend probleem? Staat niet bij de FAQ.
Ik ken het probleem zelf niet maar adapters kunnen zo'n toon wel eens veroorzaken ja, naar mijn weten niet slecht of schadelijk.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
De player van de DHD laat de helft van de album art niet zien... terwijl ik alles in iTunes netjes heb geregeld en op de iPod zie ik wel alles... Enig idee hoe dit kan? Kan ik ook op een of andere manier album art toevoegen rechtstreeks op de DHD (dus zonder alle bestanden eerst weer in iTunes of wat dan ook te moeten zetten)?

Never mind: dit heeft natuurlijk niets met de DHD te maken, sorry.

[Voor 10% gewijzigd door goldenoldie op 16-12-2010 22:23]


 • Colors
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 10-05 18:37
Gebruiken julie eigelijk een screen protector of gebruiken julie gewoon een case ?

Ik gebruik het case van mij HTC HD 2 die past gewoon goed in mij DHD

 • GentiLi
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
Colors schreef op donderdag 16 december 2010 @ 22:40:
Gebruiken julie eigelijk een screen protector of gebruiken julie gewoon een case ?

Ik gebruik het case van mij HTC HD 2 die past gewoon goed in mij DHD
Doe maar wat je goed bevalt. Ik heb alles geprobeert en nu heb ik hem helemaal naakt, dus zo in mijn broekzak... :Y

[Voor 54% gewijzigd door GentiLi op 16-12-2010 22:57]


 • HB99
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-11-2014
Tenshu schreef op donderdag 16 december 2010 @ 16:29:
Heeft iemand al Picasa en/of LinkedIN geïnstalleerd gekregen?
Deze staan in HTC Likes app.
officiële Beta version:

info: http://m.linkedin.com/android
download: http://mobile-cdn.linkedi...ndroid/0.9.0/LinkedIn.apk

 • Wekko306
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 22:32
Anoniem: 88009 schreef op donderdag 16 december 2010 @ 20:21:
Zojuist toestel ontvangen. Ik hoor bij de oplader een toon die nog net binnen mijn gehoorbereik valt qua frequentie. Bekend probleem? Staat niet bij de FAQ.
Klopt, dat heeft de mijne ook. Op zich geen probleem, maar irritant als ik de telefoon 's nachts oplaad omdat ik dan die piep dus hoor.

Quest 2 kopen? Gebruik mijn referral link voor €30 store credit: https://www.oculus.com/referrals/link/BroodRoosterNL/


 • Stevie-P
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Dit kan in ieder geval met het programma Tasker. Een must-have voor de android gebruiker.
Je kan er allerlei scripts mee instellen, bijv als ik in de omgeving van kantoor ben & volgens google agenda heb ik een meeting -> activeer profiel stil.
turbojonny schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:41:
[...]


Is er niet zoiets als een app of instelling die je kunt kiezen of instellen zodat het beeldscherm niet uit aangaat als die oplaad. Maw als ik hem in de autohouder doe dat het scherm aanblijft?

 • Ceejay
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-02 09:55
Colors schreef op donderdag 16 december 2010 @ 22:40:
Gebruiken julie eigelijk een screen protector of gebruiken julie gewoon een case ?

Ik gebruik het case van mij HTC HD 2 die past gewoon goed in mij DHD
Ik heb een hele fijne screenprotector, van Ecell een ebayreseller. Mooi glad dus swipen gaat zelfs beter dan zonder. Past precies. 6 stuks voor minder dan 3 euro. Heb gelijk nog een setje besteld.

Maar goed als je wilt weten wat andere mensen hebben kijk dan even in het Desire HD accessoire topic.

 • Maarten00
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 24-05 22:11
J van E schreef op donderdag 16 december 2010 @ 19:14:
Trouwens, misschien is dit al bekend of oud nieuws, maar een tip voor degenen die moeite hebben het klepje onderaan de DHD te verwijderen: ik heb dat het afgelopen uur een paar keer gedaan en werd stikchagerijnig ervan... als je het doet zoals in de manual staat (twee duimen een beetje in het midden en dan duwen) dan is het ding haast niet eraf te krijgen... En toen merkte ik dat je VEEL makkelijker het dekseltje eraf krijgt als je 'm gewoon beetpakt aan de zijkanten van de telefoon...! Dus even indrukken met duimen in het midden maar dan vervolgens niet proberen te schuiven maar gewoon beetpakken aan de zijkanten en je trekt 'm er zo af! :) Dead easy!
Dan waarschuw ik je maar alvast, ik heb al een verhaal gelezen hier van iemand die op die manier zijn klepje dubbel heeft gevouwen! Dus pas op wat je doet! Ik zet altijd mijn duimen vrij aan de buitenkant van het klepje en schuif hem terug, werkt ook prima.

 • Dannisi
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 30-05 11:58
Zo heb ik mijn klepje ook gesloopt :P

There is no place like 127.0.0.1


 • hdpaddy
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 14-02 14:25

hdpaddy

Born to Ride

Nevermind, ik heb mijn vraag ff verplaatst.
p.s.
Mooie TS btw :P

[Voor 95% gewijzigd door hdpaddy op 17-12-2010 01:46]

Just frame, wheels and engine


 • agoNITE
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-05 09:28
Maarten00 schreef op donderdag 16 december 2010 @ 23:36:
[...]


Dan waarschuw ik je maar alvast, ik heb al een verhaal gelezen hier van iemand die op die manier zijn klepje dubbel heeft gevouwen! Dus pas op wat je doet! Ik zet altijd mijn duimen vrij aan de buitenkant van het klepje en schuif hem terug, werkt ook prima.
Ik heb eigenlijk helemaal geen moeite met het klepje op de onderkant. Vind het makkelijker te verwijderen dan de backcover van de Desire Classic..

 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
turbojonny schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:41:
[...]


Is er niet zoiets als een app of instelling die je kunt kiezen of instellen zodat het beeldscherm niet uit aangaat als die oplaad. Maw als ik hem in de autohouder doe dat het scherm aanblijft?
Is een standaard instelling die je kunt kiezen, geen aparte app voor nodig.
Ik weet niet zo goed hoe je die instelling kunt benaderen, maar ik kwam er achter op het moment dat ik 'm aan de pc hing.........
Boven in beeld kwam er een melding, die aanklikken en dan kom je in een scherm "ontwikkeling" daar kun je aanvinken "scherm gaat nooit uit tijdens opladen"

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
Frieda schreef op donderdag 16 december 2010 @ 12:30:
uit het vorige topic:

heeft iemand ervaring met het koppelen van de desire HD aan een bluetooth MMI systeem van Audi? hij leest bij mij alleen het adresboek van google en facebook uit.... maar dus niet van de SIM of de telefoon. en dan geeft hij ook nog eens bijna alle namen verkeerd weer, en zitten er zomaar emailadressen tussen in de telefoonlijst. beetje wazig.

krijg het echt niet voor elkaar, heb geprobeerd de contactlijsten uit te schakelen zodat ik alleen maar de telefoon contacts heb maar dit helpt ook niet. kan je nog ergens het handsfree profiel wijzigen oid?? ik ben echt ten einde raad inmiddels! :(


misschien handig om de linkjes naar de vorige delen in de startpost te zetten.
Misschien even op het Audiforum proberen?
Ik heb zelf ook MMI, maar gebruik het echt nooit voor adresboek. Vind het een rotsysteem qua zoeken naar namen, dat eikelige gedoe met draaien aan dat wieltje..........daarnaast kunnen er veel te weinig contacten overgezet worden (althans in mijn systeem, auto is uit 2006 maar systeem is er sinds introductie A6). Ik pak net zo lief effe snel de telefoon, het zoeksysteem is veel geavanceerder.

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • miles
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 29-05 09:46
Ik heb regelmatig dat als ik wil bellen na een seconde gestopt wordt met bellen en in m'n scherm staat dat de verbinding beeindigd is. (soms al voordat de telefoon is overgegaan). Ik heb dan wel twee of drie streepjes bereik (G).
Is er met de dhd ook een issue met een antenne of met syncen tijdens het bellen waar in rekening mee moet houden?
Op de plekken waar dit gebeurt kon ik voorheen met m'n vorige toestel en huidige provider wel gewoon bellen.
Uiteraard staat m'n phone ingesteld op automatisch switchen tussen GSM en WCDMA en heb ik ook al geprobeerd om alleen GSM te gebruiken.

 • Sheik
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 18-04-2019
Heb ik met mijn Z ook last van heel soms, geen idee wat de oorzaak is.

 • Gytax
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 18-01 11:58
Ik heb ook mijn DHD binnen. Wat is het toch een prachtspeeltje!
Gelijk geroot en aangepast naar mijn wensen.

Ik gebruik QuickSettings om het e.e.a. aan en uit te zetten. Vooral om mijn mobiele data verbinding uit te zetten om zo batterij te sparen. Werkt prima maar soms gaat de dataverbinding vanzelf weer aan.
Hebben meer mensen hier last van?

 • HB99
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-11-2014
turbojonny schreef op donderdag 16 december 2010 @ 17:41:
[...]
Is er niet zoiets als een app of instelling die je kunt kiezen of instellen zodat het beeldscherm niet uit aangaat als die oplaad. Maw als ik hem in de autohouder doe dat het scherm aanblijft?
ed31 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 08:49:
[...]
Is een standaard instelling die je kunt kiezen, geen aparte app voor nodig.
Ik weet niet zo goed hoe je die instelling kunt benaderen, maar ik kwam er achter op het moment dat ik 'm aan de pc hing.........
Boven in beeld kwam er een melding, die aanklikken en dan kom je in een scherm "ontwikkeling" daar kun je aanvinken "scherm gaat nooit uit tijdens opladen"
menu > settings > Display > Screen timeout - optie never turn off

of je gebruikt een widget, bijvoorbeeld:Dazzle of MySettings

 • m-buurman
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 15:41

m-buurman

hmmm...coffee!!

nevermind..

[Voor 83% gewijzigd door m-buurman op 17-12-2010 11:59]


 • HB99
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-11-2014
Houthekje schreef op woensdag 15 december 2010 @ 16:18:
eej,
als ik bij mijn desire hd een beetje op de volume knopjes druk (+en- tegelijk) dan trilt het toestel terwijl het scherm gewoon op standby staat. Als hij dan in mijn zak zit in een vrij strak hoesje trilt hij nogal eens dus nogal eens zonder reden. Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen? :)
De DHD van mijn vriendin deed dat ook, zij gebruikte toen een strak zittend "Valenta Deluxe Leather Pocket 11" hoesje. Na een "Factory data reset" en nu met een ander hoesje, is dit niet meer voorgekomen.

Anoniem: 381754

Huj,


Ik ben goed te spreken over mijn DHD, alleen er is een heel groot probleem. Internet werkt niet meer, niet na een reset, en ook niet na opnieuw instellen??? 3G antenne kapot??

 • Sanction
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 381754 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 12:46:
Huj,


Ik ben goed te spreken over mijn DHD, alleen er is een heel groot probleem. Internet werkt niet meer, niet na een reset, en ook niet na opnieuw instellen??? 3G antenne kapot??
Wat voor verbindingen heb je wel?

 • HB99
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-11-2014
Anoniem: 381754 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 12:46:
Huj,


Ik ben goed te spreken over mijn DHD, alleen er is een heel groot probleem. Internet werkt niet meer, niet na een reset, en ook niet na opnieuw instellen??? 3G antenne kapot??
Welke provider zit je, heeft die toevallig storing?

Alles al nagekeken bij:

menu > settings > Wireless & networks >

- Mobile network - aan
- en bij Mobile networks - de juiste instellingen

Data roaming (bij Telfort en Hi)
Access Point Names
Network mode - GSM/WCDMA auto
Enable always-on mobile data

 • daaan_1992
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 22:15
Heb nu een paar dagen al deze telefoon. De batterij gaat jammer genoeg wel heel erg hard. Nu heb ik bij de instellingen al een paar dingen veranderd. Bijvoorbeeld auto sync uitgeschakeld. Whatsapp die blijf bijvoorbeeld toch pushen, dat vind ik niet erg maar hoe zorg ik ervoor dat gmail bijvoorbeeld elk halfuur checkt in plaats van constant. Nu heb ik alleen de optie of constant(push) of niet en moet ik handmatig synchroniseren.

Ook wou ik bij energiebeheer trillingsfeedback uitzetten maar of ik hem nou aan of uit heb hij blijft trillen als ik op de onderste knopjes druk.. Iemand daar een idee over? Ik heb het scherm ook 20% helderheid staan prima te doen.

Verder iemand nog tips om batterij te besparen?

 • HB99
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-11-2014
daaan_1992 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 13:16:

Ook wou ik bij energiebeheer trillingsfeedback uitzetten maar of ik hem nou aan of uit heb hij blijft trillen als ik op de onderste knopjes druk.. Iemand daar een idee over? Ik heb het scherm ook 20% helderheid staan prima te doen.

Verder iemand nog tips om batterij te besparen?
Misschien:
menu > settings > Sound >
onderaan "Vibrate Feedback" uitzetten (Vibrate when I press onscreen buttons)

 • goldenoldie
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19-06-2019
daaan_1992 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 13:16:
Ook wou ik bij energiebeheer trillingsfeedback uitzetten maar of ik hem nou aan of uit heb hij blijft trillen als ik op de onderste knopjes druk.. Iemand daar een idee over? Ik heb het scherm ook 20% helderheid staan prima te doen.
Ha, bij mij duurde het ook een week voordat ik dat doorhad... ;) Die instellingen bij energiebeheerd werken ALLEEN als energiebeheer daadwerkelijk geactiveerd is... Die instellingen werken dus niet constant (daarvoor moet je alles elders instellen) maar alleen als de batterij een bepaald leegte-niveau heeft behaald en dat kan je bovenin het scherm instellen. Dus als je daar zet dat energiebeheer moet starten als de batterij op 15% is, DAN pas gaan alle instellingen in dat scherm daadwerkelijk werken!

Ik heb ook een hele tijd gedacht dat die instellingen ALTIJD gewoon werkten om de batterij te besparen, maar dat is dus niet zo. Dus trillen, schermhelderheid, Wifi aan en uit, etc. etc. moet je allemaal ergens anders instellen als je bepaalde instellingen ALTIJD zo wilt hebben.

 • LoBbY_1
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 12:05
Heeft er iemand van jullie ook last van een enorme battery drain van de agenda? Als ik in het verbruik kijk van de accu geeft deze aan dat het zelfs meer als het scherm aan energie gebruikt...

Is er ook een andere manier te zien of er een process is dat dit kan veroorzaken?

Een echte golver is nooit uitgeput


 • Razer
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 22:02
LoBbY_1 schreef op vrijdag 17 december 2010 @ 14:38:
Heeft er iemand van jullie ook last van een enorme battery drain van de agenda? Als ik in het verbruik kijk van de accu geeft deze aan dat het zelfs meer als het scherm aan energie gebruikt...

Is er ook een andere manier te zien of er een process is dat dit kan veroorzaken?
Kijk even in Deel 2, daar is dit enkele keren voorbij gekomen, ik heb er een oplossing voor geplaatst =)
Pagina: 1 2 3 ... 24 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Verkrijgbaarheid, levertijden, winkels en al het andere dat niet met de techniek van de telefoon zelf te maken heeft mag in het HTC Desire HD levertijden- en abbonemententopic.

Berichten met als inhoud informatie of discussie betreffende accessiores voor de HTC Desire HD mogen hier: HTC Desire HD accessoirestopic.

Vragen over Android software mogen in het Android Market en applicatietopic (deel 10) of in een van de eerdere delen.

Posten over het aanpassen van de software, door middel van custom ROMs, of daaraan gerelateerde onderwerpen, die mogen in dit topic.

Eventuele problemen met de meegeleverde SD-card welke zich voor lijken te doen naar de 1.72 OTA update mogen hier: HTC DESIRE HD - SD Kaart onherkenbaar na OTA update (1.72).Overige offtopic berichten zullen zonder verder bericht worden verwijderd!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee