Toon posts:

Windows Phone 7 - Informatie en verwachtingen - deel 2 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste
Acties:
 • 28.608 views

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20


http://tweakers.net/ext/f/tNznTakijNplJ2liqDI0noYr/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/jLVsrZR6WdKcBKAxc4Emy4gu/full.jpg
Windows Phone 7 is het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft, en zal in oktober 2010 op de markt verschijnen.
Windows Phone 7 is de opvolger van Windows Mobile 6, het vorige mobiele OS van Microsoft waar veel smartphones in het verleden op draaiden.
Met het nieuwe OS wil Microsoft de weg terugvinden in de wereld van de smartphones, waar ze de afgelopen jaren flink terrein hebben moeten inleveren op de Apple iPhone en Google Android.

WP7 zal compleet anders worden dan Windows Mobile 6, maar ook anders dan Apple iOS en Google Android.
WP7 is ontwikkeld als compleet nieuw besturingssysteem, waarin het gemakkelijk bedienen van de smartphone door de gebruiker met vingers op een capacitief scherm centraal staat. Bovendien wil Microsoft een zo goed mogelijke integratie van de verschillende onderdelen van het besturingssysteem, en een integratie van vele social media.

Ook voor Microsoft is WP7 compleet nieuw; een totale breuk met het verleden, een schone lei. Dat willen ze de consument ook graag laten weten met kreten als "Everything is different now" en "A different kind of phone".

Windows Phone 7 zal volgens berichten op 11 oktober 2010 gelanceerd worden. Het gaat dan in eerste instantie om een Engelse versie.
Een Nederlandse versie van het besturingssysteem wordt verwacht in 'medio 2011'.
Waarschijnlijk zullen er vóór die tijd wel Engelstalige toestellen op de Nederlandse markt verschijnen, helaas zal de werking hiervan in Nederland beperkt zijn.


http://tweakers.net/ext/f/20JU2TUw6zggxmVN0g6h1OXi/full.jpg
Een van de belangrijkste aspecten (zo niet hét belangrijkste) van een OS is natuurlijk de interface.
Inmiddels is al redelijk duidelijk hoe de interface van Windows Phone 7 eruit gaat zien, en het toverwoord is: anders.
Anders dan Windows Mobile 6, maar ook anders dan iOS, Android, Symbian. Anders dan alles wat we voorheen gezien hebben op smartphones.

Daar waar Android en iOS er heel fancy uitzien met veelkleurige icoontjes, graphics en effecten is de UI van WP7 juist heel strak vormgegeven. Denk hierbij aan strakke vormen (vierkanten/rechthoeken), het gebruik van slechts enkele kleuren met pastel-achtige tinten, en een strak lettertype.

http://tweakers.net/ext/f/jWBciBumEaCWOZbzevHq2J4U/full.jpg

Windows Phone 7 Homescreen
Het "Homescreen" van WP7 bestaat uit verschillende "Tiles".

De Tiles zijn vormgegeven als vierkante/rechthoekige blokken met daarop de beschrijvingen en/of een icoontje - veelal weergegeven in één monochrome kleur.
De gebruiker kan de Tiles naar eigen wens indelen, verwijderen en de kleur veranderen.

Update 04-10: Als achtergrondkleur heb je keuze uit twee opties: "dark" en "light", oftewel: zwart en wit.
Als voorgrondkleur heb je de keus uit 10 kleurtjes:


De Tiles zijn realtime en dynamisch, zo kunnen ze bijvoorbeeld de tijd en temperatuur weergeven, of een notificatie van een nieuw tekstbericht zodra deze ontvangen is, facebook-updates, foto's, and so on.
Het klikken op een Tile opent in de meeste gevallen de gekoppelde applicatie of "Hub".

Merk ook op dat het homescreen aan de onderkant "niet past". Anders dan in bijvoorbeeld Android loopt het homescreen nog door naar beneden, waar naartoe gescrolld kan worden en waar nog meer tiles neergezet kunnen worden.


http://tweakers.net/ext/f/MQcDT57gzxZ19wQDYzTtwEsa/full.jpg


De verschillende onderdelen van Windows Phone 7 zijn ingedeeld in wat Microsoft noemt "Hubs": People, Pictures, Calendar, Games, Music + Video, Maps, Marketplace en Office.
In de Hubs komt verschillende lokale en dynamische online content samen.

Ook de Hubs zijn qua interface erg anders vormgegeven dan we gewend zijn van andere besturingssystemen.
De Hubs zijn eigenlijk vormgegeven als één groot horizontaal panaroma. De verschillende "pagina's" van de hub zijn benaderbaar door dus horizontaal te scrollen. Een Hub kan dus uit meerdere horizontale pagina's bestaan. De pagina's lopen echter naadloos in elkaar over.

Microsoft kiest er ook bewust voor om de content precies niet op het scherm te laten passen. Zagen we in het homescreen dat het daar bewust werd afgekapt, in veel Hubs zien we aan de rechterkant een klein stukje van de volgende pagina. Hierdoor moet voor de gebruiker duidelijk worden dat er nog naar rechts gescrolled kan worden voor meer content.
Wat ook in veel hubs terug komt zijn de titels van de Hub, die in een relatief erg groot lettertype getoond worden. Geheel in lijn van het horizontale ontwerp van een Hub kan het dus ook voorkomen dat de titel niet geheel op de eerste pagina past, maar doorloopt in de tweede (horizontale) pagina. Dit is ook iets wat we nog niet eerder gezien hebben in anders mobiele besturingssystemen, en kan dus op veel gebruikers vreemd overkomen. Soms ziet het er erg leuk uit, maar het kan ook vrij dom overkomen als je bijvoorbeeld Powerpoint opstart en vervolgens "PowerPoir" ziet staan.

http://tweakers.net/ext/f/ZbFQAvxX6vPCbY8ivrxp8apo/full.jpg

Windows Phone 7 Keyboard
Het virtuele toetsenbord van WP7 is net als de rest ook heel monochroom vormgegeven, maar dit gaat niet ten koste van de functionaliteit.
Engadget schrijft in haar preview dit over het keyboard:
Let's just put this up front: the keyboard in Windows Phone 7 is really, really good. We're talking nearly as good as the iPhone keyboard, and definitely better than the stock Android option. It's one of the best and most accurate virtual keyboards we've used on any platform -- and that's saying a lot.
[...]
We were surprised at how refined the keyboard is -- when we saw it at MWC and MIX10, things were still quite stuttery and uneven. Those days are certainly gone, and we think Microsoft got this aspect of the phone's UI pitch perfect.

Gizmodo schrijft:
It's a wonderful keyboard: fast, smooth, intuitive and totally natural, even this phone's narrowish screen.
Het lijkt er dus op dat het virtueel keyboard van WP7 prima werkt. We zullen uiteraard nog even moeten wachten op meer reviews om een beter beeld hierover te krijgen.

http://tweakers.net/ext/f/h3l1jXwfCNDXYwNOiWPj0U4v/full.jpg
Alle WP7-toestellen hebben een hardwarematige Search-knop. Microsoft heeft liever dat je naar iets zoekt, dan dat je door 10 pagina's gaat scrollen. De Search-knop roept in iedere hub een contextuele zoekmogelijkheid op. In de People-hub zal de search dus zoeken in je contactpersonen, terwijl in de browser op het internet gezocht zal worden, enz.. Overigens is Microsoft's eigen Bing de standaard zoekmachine, wegens diepe integratie in het OS. Microsoft heeft gezegd andere partijen niet tegen te houden hun eigen zoekmachine te integreren. Het is nog niet bekend of bijv. Google dit van plan is - en hoe goed deze integratie dan zal zijn.

http://tweakers.net/ext/f/vMlIIJM3hH2mVKqnCuhiAjn9/full.jpg
De eerste versie van Windows Phone 7 zal beschikbaar zijn in vijf talen: Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.
'Medio 2011' wordt de Nederlandstalige versie verwacht.

http://tweakers.net/ext/f/rnbsfV9KdaOykOeiC7QpgHLe/full.jpg
Naar nu bekend, is er géén copy/paste-mogelijkheid in WP7. Microsoft meent dat de verschillende delen van het OS zo goed geintegreerd zijn met elkaar, en dat de "context-filter" van het OS dusdanig goed is, dat dit niet nodig is. Als je bijvoorbeeld een telefoonnummer krijgt in een E-mail, is dit nummer gemakkelijk op te slaan of te bellen. Hetzelfde geldt voor emailadressen, urls, adressen, etc.
Toch zijn er alsnog situaties denkbaar waarin copy/paste-functionaliteit erg handig kan zijn. De afwezigheid hiervan is daarom ook één van de grootst geachte minpunten van WP7 voor de lancering. Naar aanleiding van deze reacties overweegt Microsoft alsnog een copy/paste-functionaliteit te gaan integreren.
In de eerste versie van WP7 zal dit echter zeker nog niet gebeurd zijn.

http://tweakers.net/ext/f/xeni2qO8FC4gXhUhIjBu196c/full.jpg
Windows Phone 7 ondersteunt ook géén multitasking op de traditionele manier voor 3rd-party applicaties. Voor meegeleverde Microsoft-applicaties (hubs) is dit wel mogelijk.
Het is dus uiteraard wel mogelijk om muziek te luisteren tijdens het internetten - of een pagina van Internet Explorer open te laten staan terwijl je een smsje krijgt.

Voor 3rd-party applicaties heeft Microsoft een soort semi-multitasking verzonnen:
3rd-party applicaties kunnen worden "dehydrated". Dit wil zeggen dat wanneer een gebruiker een applicatie verlaat, de status van een programma wordt opgeslagen, en het programma verder geen resources gebruikt. Wanneer de gebruiker terugnavigeert naar het programma, wordt de status van de vorige sessie hersteld.
Dit alles zou snel en naadloos moeten gebeuren waardoor het voor de gebruiker lijkt alsof hij multitaskt. Het programma kan echter geen resources gebruiken in de tussentijd, dus het is denkbaar dat dit problemen oplevert in sommige situaties.
Hoe dit in de praktijk precies gaat uitpakken is nog te zien.
Microsoft heeft in ieder geval aangegeven dat ze gaan onderzoeken of ze wellicht in de toekomst multitasking "deels" terug kunnen brengen in WP7.
In de eerste versie van het OS zal dit nog niet gebeurd zijn.http://tweakers.net/ext/f/0mX35LC5wM2TiHGsgP6GsADg/full.jpg
"Hubs" zijn eigenlijk de meegeleverde geïntegreerde aplicaties van Windows Phone 7. Hierboven is beschreven hoe de hubs eruit zien, hier een overzichtje en beschrijving van de verschillende hubs in WP7.

http://tweakers.net/ext/f/9P5nsPmwTlLcg5uRnZkRvFew/full.jpg
Met de Phone-hub kun je bellen :).

http://tweakers.net/ext/f/YweoLBOPctlYdQFBLgRXNx2h/full.jpg
Social media is "hot". Microsoft probeert uiteraard daar ook in mee te springen door het zo naadloos mogelijk te integreren in Windows Phone 7.

De belangrijkste hub hiervoor is de People hub. De People hub is véél meer dan een standaard contactenlijst zoals we die vroeger kenden. In de People hub is het mogelijk om veel online profielen e.d. te koppelen aan je contacten. Zo kun je van je contacten meteen zijn/haar Facebook-status zien, het laatste smsje of mailtje van die persoon, of direct navigeren naar zijn haar adres. Oh ja, een telefoontje plegen kan natuurlijk ook.
http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/peoplehub_thumb.jpg

Gizmodo schrijft hierover:
The People hub might be the best social networking implementation yet on a phone
Dat ziet er dus veelbelovend uit.

Vanaf begin is duidelijk dat Microsoft in WP7 een nauwe samenwerking heeft met Facebook. Facebook is dan ook standaard aanwezig als Tile op het Homescreen (is uiteraard te verwijderen). Ook de People hub toont Facebook-updates bij je contacten als je dat ingesteld hebt.

Het is inmiddels ook duidelijk dat Twitter ook beschikbaar komt voor WP7. Meedere ontwikkelaars zouden hiermee bezig zijn, waaronder Seesmic.
Er zijn berichten dat deze Twitter-client de officiele Twitter-Hub gaat worden van WP7, maar officiële berichten zijn hierover nog niet gegeven door Microsoft, dus het is nog even afwachten hoe dit precies eruit gaat zien. Duidelijk is in ieder geval dat deze Hub ook in de stijl van WP7 is vormgegeven.
Onduidelijk is echter nog of de Hub al voorgeïnstalleerd zal zijn op de eerste generatie WP7 telefoons en of er integratie zal zijn met de People-Hub.
Ook is bekend dat er een FourSquare-app/hub beschikbaar komt.

Of er ook Hyves-integratie beschikbaar komt is nog niet bekend, al ligt het wel in lijn der verwachting dat de ontwikkelaars van Hyves hiermee op de proppen komen als WP7 een redelijk marktaandeel weet te verwerven.

http://tweakers.net/ext/f/phAkVlAXgA5OnLQFQtkEbmxj/full.jpg
Niet schrikken: de browser die in Windows Phone 7 is - hoe kan het ook anders - Internet Explorer. En hoewel menig tweaker daar in eerste instantie misschien niet vrolijk van wordt, lijkt het allemaal toch prima in orde te zijn.
De browser is een uitgeklede, op mobiel gebruik aangepaste versie van Internet Explorer, met een rendering engine halfweg tussen IE7 en IE8.
Technologiesite Engadget heeft WP7 gepreviewed en schrijft het volgende over de browser:
[...]
we've got to say that web browsing on Windows Phone 7 is actually a really pleasant experience.
[...]
Loading the desktop version of Engadget was just a hair slower than an iPhone 4, and just as importantly, rendering new parts of the page as you scroll is plenty fast -- not instantaneous, but fast enough so that you never find yourself consciously waiting for it to catch up. Zooming -- which is accomplished with a pinch gesture, of course -- is buttery smooth.

Engadget is dus positief over de browser. Ook andere previews, waaronder die van Gizmodo tonen dat beeld.
De browser ondersteunt uiteraard moderne features zoals pinch-to-zoom, meerdere tabs, inline search, etc.. Verder is het mogelijk om websites als Tile op het Homescreen te plaatsen.

Belangrijk om te vermelden is wel dat de browser in de eerste versie van WP7 géén Flash ondersteunt, net als de Apple iPhone. Hoewel de meeste iPhone-gebruikers zullen kunnen beamen dat dit in de praktijk amper een probleem vormt, is het wel iets om rekening mee te houden.
Adobe is wel bezig met Flash voor WP7, en een Microsoft-woordvoerder heeft gezegd dat dit "hopelijk" binnen 6 maanden na het uitkomen van WP7 beschikbaar zal zijn.
Hoe de browser presteert en functioneert ten opzichte van haar concurrenten is uiteraard nog even afwachten.

http://tweakers.net/ext/f/pHFjJKIH7AibftcOebg0Ijzi/full.jpg
Ook voor E-mail is uiteraard een hub beschikbaar. WP7 ondersteund hiervoor alle bekende providers (Gmail, Live mail, etc.), deze zijn allemaal gemakkelijk in te stellen. Ondersteuning voor POP/IMAP mailboxen is natuurlijk ook beschikbaar. Ook de E-mail-hub is geintegreerd met de People-hub.
Je kunt de interval van email-updaten zelf instellen (15 - 30 - 60 min of handmatig). Berichten worden niet in conversaties weergegeven. Het is niet mogelijk om meerdere accounts binnen te laten komen in één inbox (joined inboxes).
Engadget schreef over mail in WP7:
The email app on the phone is pretty terrific on the whole, providing a clean, clear layout and upfront options for your most-used functions.
[...]
Overall, the mail experience is solid, but not best in class. There's a lot here that is laudable (like the sheer snappiness of it), but there's also a fair amount that's missing. We'd really like to see Microsoft strive for threaded messaging, joined inboxes, and an improved server-side search by the time this hits the market, but we're guessing that's asking a lot.


http://tweakers.net/ext/f/Za3JApxfRV9gSCXXrZG9gzmL/full.jpg
Ook voor text-messaging (SMS) is een Hub. Smsjes worden weergegeven in conversaties, in de stijl van WP7 d.m.v. pastel-kleur-achtige vierkante tekstballonnen, erg clean en strak.


http://tweakers.net/ext/f/WGDaglmVcyFvEpN065nNjGxJ/full.jpg
De Calendar-hub is de agenda/kalender-applicatie van WP7. Ook deze kent een grote integratie met de rest van het OS. Zo kan een contactpersoon toegevoegd worden aan een agenda-item waarna je vanuit het Calendar rechtstreeks bijvoorbeeld de locatie op kunt zoeken in maps (mits je deze gegevens hebt ingevuld uiteraard).


http://tweakers.net/ext/f/RUk4tZD0TZbpiNhO5kjCHxbu/full.jpg
Vanuit de Pictures-hub kun je foto's maken en kijken. Dit is verder eigenlijk precies wat je ervan verwacht, en bevat alle moderne camera-instelmogelijkheden: white balance, image effects (grayscale, sepia, and the like), saturation, ISO, exposure, flash mode.
Engadget schrijft dat de fotosoftware tamelijk snel werkt - maar dit was met een testtoestel wat niet in productie gaat. Voor echte vergelijkingen van de snelheid van WP7 als het gaat om foto's nemen zullen we dus nog even moeten wachten.
In de Pictures-hub komen we ook weer Facebook-integratie tegen. In de "What's new"-tab kun je de laatst geuploade foto's van je Facebook-contacten zien. Ook kun je je eigen foto's direct naar je eigen Facebook-profiel uploaden.


http://tweakers.net/ext/f/aIB3f6T2SFUpm4VqTeLIy0sG/full.jpg
De Music+Video hub is, zoals de naam al zegt, de mediaspeler van WP7. Je kunt er muziek en video's mee afspelen. De interface is eigenlijk een bijna-exacte kopie van een de Zune HD, en werkt erg gebruiksvriendelijk met Coverflow-achtige mogelijkheden (al noemt Microsoft het natuurlijk geen Coverflow).
Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen bovendien met een Zune Pass-subscriptie rechtstreeks nummers (legaal) downloaden. In Nederland is dit voorlopig echter nog niet beschikbaar.
http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/musicvideo_thumb.jpg


http://tweakers.net/ext/f/C04CULyW7OAq72VqXUQezCuR/full.jpg
Onder de Office-hub zijn de verschillende bekende Microsoft Office-applicaties (Word, Excel, Powerpoint, OneNote) als mobiele variant beschikbaar.
Mobiel werken deze applicaties natuurlijk heel anders dan op een pc - dus het is maar de vraag of dit heel nuttig is. Al kan het natuurlijk altijd handig zijn om snel een Word-bijlage uit een e-mail te kunnen lezen, een compleet epistel schrijven op een smartphone is een ander verhaal natuurlijk.
Engadget vond dat de applicaties nogal wat functies missen, met name copy/paste.


http://tweakers.net/ext/f/lCrDjji3g1JUPVX5LaNDMWh2/full.jpg
In de Games-hub zijn diverse games speelbaar.
Ook ondersteunt WP7 Xbox Live. Er gaan echter geruchten dat dit in eerste instantie niet beschikbaar zal zijn in Nederland. Officiele berichtgeving is hier echter nog niet over geweest.

Update 21-09: Na contact met Microsoft is bevestigd dat XBox Live inderdaad in eerste instantie niet beschikbaar zal zijn in Nederland. Dit wordt verwacht "medio 2011".
http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/xboxlive_thumb.jpg


http://tweakers.net/ext/f/XqKlpPZ4v6r73GPI08eU3UaE/full.jpg
De maps-hub is de mobiele applicatie van Microsoft's Bing Maps. Hiermee kun je je locatie zien en dichtbijzijnde locaties, restaurants, etc. opzoeken. Je kunt een route plannen, maar Maps ondersteunt géén turn-by-turn navigatie.


http://tweakers.net/ext/f/V5u7IUOxbB6BBH5ZGp11PJqE/full.jpg
De Marketplace-hub is de hub waarin verschillende applicties te downloaden zijn voor WP7 - ook wel bekend als Appstore op de iPhone of Android Market op Android-toestellen.
Omdat WP7 nog niet uit is begint Microsoft met enige "achterstand" als het gaat op applicaties ten op zichte van Android en iOS.
Toch lijkt het echter dat veel belangrijke en nuttige applicaties van bijvoorbeeld social media en technologie- of nieuwssites snel beschikbaar zullen zijn.
Helaas is wel duidelijk dat in Nederland het niet mogelijk is om betaalde applicaties aan te schaffen, wegens het ontbreken van een betaalsysteem. Verwacht is dat dit geimplementeerd wordt bij de Nederlandse release (verwacht april 2011).

Update 21-09: Het is door Microsoft bevestigd dat Nederlandse gebruikers van de Engelse versie helaas géén beschikking zullen hebben over de Marketplace-dienst. Niet voor betaalde, maar ook niet voor gratis apps.
Deze zullen pas beschikbaar zijn vanaf de Nederlandse launch, verwacht 'medio 2011'.
http://tweakers.net/ext/f/FUEVOnPm1vewWvypDsVpLJpL/full.jpg
http://tweakers.net/ext/f/lJJNIF5hMsPpVa7kqO071Xzj/full.jpg
Om de gebruiker gegarandeerd een 100% goede Windows Phone 7-ervaring te kunnen geven heeft Microsoft een aantal hardware-eisen opgesteld. Telefoonfabrikanten moeten dus minstens aan deze eisen voldoen willen ze een toestel voorzien van WP7:
 • Capacitief, 4-punts multitouch screen
 • WVGA-resolutie (800*480)
 • 1 GHz ARM v7 "Cortext/Scorpion" of betere processor
 • DirectX9 rendering-capable GPU
 • 256MB RAM
 • 8GB Flash-geheugen
 • Accelerometer met compas, lichtsensor, nabijheidssensor (proximity sensor)
 • A-GPS
 • 6 hardware-knoppen: back, Start, search, camera, power/sleep, volume up, volume down
http://tweakers.net/ext/f/RZ8bSvjoyfHTpidjHZNYfUQX/full.jpg
Verschillende fabrikanten hebben bekend gemaakt toestellen te gaan produceren met Windows Phone 7. Dit zijn toe nu toe: HTC, Samsung, LG, Asus, Dell.

Er zijn allerlei geruchten en leaks te vinden over verschillende toestellen die van deze fabrikanten beschikbaar zouden komen. Dat zal de komende tijd alleen maar meer worden.
Ik ga hier echter alleen de bevestigde toestellen neerzetten, omdat ik dan pas zeker ben dat dit toestel daadwerkelijk komt en wat de specs en looks zijn.
Wil je de leaks/geruchten in de gaten houden dan stel ik voor dat je regelmatig hier kijkt: http://www.engadget.com/all/windowsphone7|windowsmobile7

LG Optimus 7
De LG Optimus 7 is op dit moment het enige bevestigde WP7 toestel. Exacte specificaties zijn nog niet bekend, want het toestel is wel al bevestigd maar nog niet officieel gepresenteerd. Verwacht wordt is dat dit rond de presentatie van WP7 zal gaan gebeuren.
http://tweakers.net/ext/f/hx73gvaW9Uqied0NL9Um6mHW/full.jpg
Hier enkele leuke screenshots/foto's en filmpjes van Windows Phone 7.

http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/homescreens_thumb.jpghttp://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/musicvideo_thumb.jpg
http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/peoplehub_thumb.jpg
http://bartvanraaij.nl/tweakers/wp7/xboxlive_thumb.jpg


-later meer-

Windows Phone 7 Hands-on (zie ook deel 2 en 3)


Microsoft Windows Phone 7 reclame
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=5q-HtdW03Zs]

Windows Phone 7 Walkthrough - Slashgear

-later meer-


http://tweakers.net/ext/f/B01Th714iMcf1hGnYvd60Mqk/full.jpg
Deze topicstart is gemaakt door HyperioN, in overleg met moderator RoD n.a.v. dit bericht.
Ik zal proberen de topicstart zo goed mogelijk up-to-date te houden.
Heb je op- of aanmerkingen, tips, etc., stuur dan even een DM of een mail naar http://gathering.tweakers.net/forum/user_email_gfx/83500/FFFFFF/000000.

Gebruikte bronnen:Changelog:
 • 17-09-10: 1e versie online geplaatst
 • 18-09-10: Inhoudsopgave/navigatie uitgebreid
 • 21-09-10: E-mail/Text-messasing hub-beschrijving gescheiden
 • 21-09-10: Info over XBox Live en MarketPlace aangepast n.a.v. Mailcontact met Microsoft NL.
 • 23-09-10: Walkthrough-filmpje toegevoegd
 • 04-10-10: Kleine toevoeging homescreen voor- en achtergrondkleuren.

[Voor 211% gewijzigd door HyperioN op 04-10-2010 00:20]


 • DefLite
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 22-10 17:51

DefLite

Why so serious?

Hele mooie TS!

[Voor 82% gewijzigd door DefLite op 17-09-2010 02:03]


 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
Hier wat demo's van apps op Windows Phone 7
http://www.digitaltrends....witter-and-more/?news=123

p.s. Prima topicstart.

 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

Nette TS! :)

Voor hen die geïnteresseerd zijn: de final van de Windows Phone 7 SDK is uit. Hier te vinden: http://developer.windowsphone.com/.

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Kijk eens aan, zeer mooie topicstart! Veel beter dan de vorige :)
mOrPhie schreef op vrijdag 17 september 2010 @ 10:09:
Nette TS! :)

Voor hen die geïnteresseerd zijn: de final van de Windows Phone 7 SDK is uit. Hier te vinden: http://developer.windowsphone.com/.
Ik las net ook dat de Panorma-view nu ook in je apps te ontwikkelen is. _/-\o_

[Voor 72% gewijzigd door Relief2009 op 17-09-2010 12:40]


 • sebasss
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:37
Aan de TS, misschien moet je dat stukje over Xbox live integratie nog even herzien. Volgens mij is het alleen maar een gerucht dat Xbox integratie niet beschikbaar is bij de launch. Je presenteert het nu als feit. Verder een erg mooie topicstart :)

 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
Mooie topicstart.

Ik heb inmiddels de 'final' ontwikkeltools binnen en inderdaad fijn dat o.a. de panorama en pivot-controls nu beschikbaar zijn.
Begin volgende maand kunnen de applicaties ingediend worden ter verificatie voor de WP7 marketplace.

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
/\/\|) schreef op zaterdag 18 september 2010 @ 01:39:
Begin volgende maand kunnen de applicaties ingediend worden ter verificatie voor de WP7 marketplace.
Is dat voor de nederlandse marketplace?

 • Axelfoley007
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 27-10 23:19
Stomme vraag misschien hoor?
maar is het mogelijk om een exchange account in het toestel te zetten?

 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

Axelfoley007 schreef op zaterdag 18 september 2010 @ 11:16:
Stomme vraag misschien hoor?
maar is het mogelijk om een exchange account in het toestel te zetten?

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • Axelfoley007
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 27-10 23:19
:> Bedankt!
@ HyperioN
Inderdaad. Was eigenlijk van te voren ook al te snappen. Waren wel über specs.
Ik denk dat de HD7 de Schubert is. Vind ik ook heel mooi. Vooral dat glimmende lichtkleur aluminium.
Voor degene die die video nog niet gezien heeft:
[HTC Schubert]

[Voor 140% gewijzigd door 614 op 18-09-2010 17:58]


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Om dit topic levend te houden, lijkt het me handig om volgende keer nieuwe videos hier te posten :D Ik zie dat er afgelopen vrijdag een aantal videos geupload zijn. Ziet er heel smooth uit :D

1 van die videos is deze game:

YouTube: Ilomilo game demo on Windows Phone 7

Meer videos hier te vinden: YouTube: Kanaal van Knowyourmobile

Ben zelf ook bezig met een Nederlandse blog/website a la iphoneclub genaamd WP7 Club (hoe orgineel). Als jullie ideeën hebben, laat het me weten.

[Voor 17% gewijzigd door Relief2009 op 19-09-2010 03:07]


 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
Anoniem: 80466 schreef op zaterdag 18 september 2010 @ 08:38:
[...]

Is dat voor de nederlandse marketplace?
Nee, alleen voor de marketplaces die in oktober van start zullen gaan.

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
Hier informatie over de codec lijst die Windows Phone 7 zal supporten:
http://wmpoweruser.com/up...nt-page-1/#comment-101912

 • IntoDevel
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 26-06 14:53
Wat mij erg tegenvalt is het ontbreken van (waarschijnlijk) de Zune marketplace en de marketplace voor (betaalde) apps in Nederland. Daarnaast verwacht ik ook niet dat Bing al zal zijn geoptimaliseerd voor de Nederlandse markt, terwijl dit toch ook een groot onderdeel is van de phone (dit komt in veel filmpjes terug). Toch zou ik graag een van de eerste modellen aanschaffen (al is het maar omdat mijn abbo afloopt tegen die tijd), maar daar moet dan wel de garantie bij zitten dat deze drie onderdelen later (in april) beschikbaar zullen zijn, want anders zal de hele ervaring erg gaan tegenvallen ben ik bang. Dus dit is in wezen een gok die je moet nemen. Wat denken jullie hier over? En zal het dan uitmaken als je een Engelstalig toestel hebt gekocht en vervolgens op de Nederlandse Zune Marketplace iets wil kopen?

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
IntoDevel schreef op zondag 19 september 2010 @ 11:47:
Wat mij erg tegenvalt is het ontbreken van (waarschijnlijk) de Zune marketplace en de marketplace voor (betaalde) apps in Nederland. Daarnaast verwacht ik ook niet dat Bing al zal zijn geoptimaliseerd voor de Nederlandse markt, terwijl dit toch ook een groot onderdeel is van de phone (dit komt in veel filmpjes terug). Toch zou ik graag een van de eerste modellen aanschaffen (al is het maar omdat mijn abbo afloopt tegen die tijd), maar daar moet dan wel de garantie bij zitten dat deze drie onderdelen later (in april) beschikbaar zullen zijn, want anders zal de hele ervaring erg gaan tegenvallen ben ik bang. Dus dit is in wezen een gok die je moet nemen. Wat denken jullie hier over? En zal het dan uitmaken als je een Engelstalig toestel hebt gekocht en vervolgens op de Nederlandse Zune Marketplace iets wil kopen?
Ik heb het liever over feiten dan een gerucht. En het lijkt me enorm dom van Microsoft om Windows Phone 7 dusdanig te beperken dat deze niet functioneel wordt. Een marketplace zal er sowieso in zitten, want wat heb je anders aan de telefoon? Er werken echt geen domme mensen daar bij Microsoft.

Zune kan ik wel begrijpen gezien de enorme problemen die er zijn wat betreft de muziekrechten binnen Europa. Maar het zou wel mogelijk moeten zijn gezien het succes van iTunes :)

 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
België krijgt al een franstalige marketplace bij de oktober launch, dus in april zullen we echt wel een nederlandse marketplace krijgen.

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
Wat ik vooral wil weten is of ik een Engelstalige versie straks eventueeel kan updaten en dan overschakelen op Nederlands.
Als de centrale update functie van Microsoft voor de Windows Phone 7 ook taalpakketen rondstuurt zou dat moeten kunnen.

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
IntoDevel schreef op zondag 19 september 2010 @ 11:47:
Wat mij erg tegenvalt is het ontbreken van (waarschijnlijk) de Zune marketplace en de marketplace voor (betaalde) apps in Nederland.
Op de Zune heb ik toegang tot de Zune marketplace doordat ik even een US adres heb gebruikt. Een creditcard gebruiken ligt echt wel moeilijk.
Je kunt overigens wel prepaid zaken kopen zoals de Zunepass (Xbox points?)
Leak van O2 Germany:
http://wmpoweruser.com/ex...se-date-pricing-revealed/

The Windows Phone 7 device will be released on the 42nd week of the year, confirming the 18th October release date rumoured elsewhere. The handset will cost 79 euro on O2 Germany on a 24 month 20 Euro per month contract, and 559 Euro commitment free.

Blijkbaar is de HD7 al snel leverbaar na de officiële Windows Phone 7 release.

.

[Voor 56% gewijzigd door 614 op 20-09-2010 15:39]


 • mrsar
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 17:34

mrsar

waar een sar is,is een wodka

Anoniem: 80466 schreef op zondag 19 september 2010 @ 21:10:
[...]


Op de Zune heb ik toegang tot de Zune marketplace doordat ik even een US adres heb gebruikt. Een creditcard gebruiken ligt echt wel moeilijk.
Je kunt overigens wel prepaid zaken kopen zoals de Zunepass (Xbox points?)
klopt,heb mijn pc op US gezet,en mijn adres op een willekeurige in de VS :P daarna via een bepaalde site een serial gekocht,die ingevoerd en ik kon een maand lang streamen/downloaden en 1 album "kopen" werkte perfect :) alleen video's wilden niet (mag niet vanaf een niet US IP) muziek mag wel.

Kan niet wachten op wp7 :P

steam: mr_sar1 / Battle.net : mrsar#2189


 • SebastianE
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 21-11-2020
En nu maar hopen dat er een HTC toestel aan komt met windows 7 en een fysiek toetsenbord, sta namelijk te popelen voor zon toestel :)

 • McBoom
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 25-10 07:32

McBoom

Broem

SebastianE schreef op maandag 20 september 2010 @ 16:29:
En nu maar hopen dat er een HTC toestel aan komt met windows 7 en een fysiek toetsenbord, sta namelijk te popelen voor zon toestel :)
Je bent niet de enige. Mijn perfecte toestel zou eigenlijk qua vormgeving op de Touch Pro lijken, maar dan iets groter en platter en, natuurlijk, qua hardware geüpdatet. En de Touch Pro heeft een toetsenbord van 5 rijen en niet, zoals je tegenwoordig vaak ziet, maar 4 of zelfs maar 3 rijen. Ik koop niet een toestel met hardware toetsenbord om alsnog allerlei toetsencombinaties te moeten maken. 8)7

The ramblings of an idiot


 • IntoDevel
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 26-06 14:53
De zune marketplace zal voorlopig alleen movie rental ondersteunen in Nederland. Zie hier.

Erg jammer dat de zune pass en het kopen van muziek niet beschikbaar zullen zijn. Wellicht dat dit later nog gaat komen?

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
IntoDevel schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 09:00:
De zune marketplace zal voorlopig alleen movie rental ondersteunen in Nederland. Zie hier.

Erg jammer dat de zune pass en het kopen van muziek niet beschikbaar zullen zijn. Wellicht dat dit later nog gaat komen?
Naast de betaalde service heb je ook allerlei gratis features in de Zune market place. Ik heb ben bijvoorbeeld bijvoorbeeld op 5 pod/vodcasts geabboneerd (waaronder BestOfYoutube en de Engadget show). Prima spul om je in een trein of zoiets mee te vermaken.

Als ik trouwens de door jou gelinkte post lees lijken de Europese landen die de Zune pass krijgen een goedkopere maar iets mindere variant te krijgen waarbij de prijs lager is (10 euro) maar ze geen 10 nummers per maand mogen houden.
Full specs of the Windows phone 7 HTC Mozart leaked
Met video over BT connectie maken
http://wmpoweruser.com/fu...hone-7-htc-mozart-leaked/

 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

Het valt me wel op dat het onderscheidend vermogen van een telefoon zeer minimaal is bij WP7. Vrijwel allemaal hebben ze een groot scherm en drie knoppen: back, home, search. Natuurlijk zal het verschil merkbaar zijn in termen van robuustheid, camerakwaliteit, en batterijduur en dergelijke, maar toch zien ze er allemaal, op wat nuances na, er redelijk hetzelfde uit. :)

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Denk dat het onderscheidend vermogen ook grotendeels gelimiteerd wordt door de restricties vanuit WP7 zelf. Extra knoppen of extra uitgangen zullen native niet ondersteund worden neem ik aan en zoverre heb ik ook helemaal nog geen qwerty model gezien.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
mOrPhie schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:20:
Het valt me wel op dat het onderscheidend vermogen van een telefoon zeer minimaal is bij WP7. Vrijwel allemaal hebben ze een groot scherm en drie knoppen: back, home, search. Natuurlijk zal het verschil merkbaar zijn in termen van robuustheid, camerakwaliteit, en batterijduur en dergelijke, maar toch zien ze er allemaal, op wat nuances na, er redelijk hetzelfde uit. :)
Je hebt het standaard big touch screen (met name HTC HD7 / Samsung Cetus)
maar je hebt ook:
Je hebt de LG Optimus 7 met querty slider
Je hebt de Dell Lightning die er heel anders uitziet
Je hebt de Asus die meer lijkt op een zwarte Zune HD

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
SinergyX schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:26:
en zoverre heb ik ook helemaal nog geen qwerty model gezien.
Dat was juist de eerste telefoon Windows 7 die officieel getoond werd twee weken terug in een demo met wifi DNLA streaming
De LG Optimus 7
http://www.infosyncworld....s/lg-optimus-7/11318.html

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
SinergyX schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:26:
Denk dat het onderscheidend vermogen ook grotendeels gelimiteerd wordt door de restricties vanuit WP7 zelf. Extra knoppen of extra uitgangen zullen native niet ondersteund worden neem ik aan en zoverre heb ik ook helemaal nog geen qwerty model gezien.
Er is dan ook nog niks officieel gepresenteerd.
Maar Microsoft ondersteunt Qwerty-sliders.. en geruchten/leaks zijn er ook al genoeg hoor, o.a.:
http://www.engadget.com/2...-phone-7-shows-off-a-lit/

/edit: ik ben dom en vergeet wat er in m'n eigen topicstart staat.
Wat ^hierboven staat dus ;) De LG is als enige bevestigde toestel al een qwerty-slider:
http://www.knowyourmobile...gets_official_at_ifa.htmlHeb net een mailtje gestuurd naar "De Nederlandse Windows Mobile Blog" van Microsoft Nederland, met daarin een aantal vragen die hier gesteld worden. O.a. of ze meer nieuws hebben rondom (het ontbreken van) XBox Live, Zune en Marketplace, maar ook met name de belangrijke vraag of Engelstalige toestellen die mensen hier evt. kopen in april 2011 automatisch ook beschikken over de features die dan beschikbaar komen op de Nederlandse markt, of dat ze in ieder geval een gratis upgrade krijgen.
Ben benieuwd of ze reageren.. Maar niet geschoten is altijd mis hè ;)

[Voor 43% gewijzigd door HyperioN op 21-09-2010 11:51]


 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

Anoniem: 80466 schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:38:
[...]

Je hebt het standaard big touch screen (met name HTC HD7 / Samsung Cetus)
maar je hebt ook:
Je hebt de LG Optimus 7 met querty slider
Je hebt de Dell Lightning die er heel anders uitziet
Je hebt de Asus die meer lijkt op een zwarte Zune HD
Zeker, zeker. Maar het zijn nog altijd nuanceverschillen, terwijl je bij Android grote schermen, kleine schermen, clamshells, blackberry-achtige modellen en dergelijke tegen komt. Dat vind ik nog wel 'ns jammer. 320x480 schijnt een resolutie te zijn die WP7 gaaat ondersteunen, maar ook in de final SDK tooling ben ik die resolutie nog niet tegen gekomen. :)

Het kwam eigenlijk voornamelijk uit mijn zoektocht naar welke resoluties mijn Apps moeten gaan ondersteunen, maar als je daarop gaat zoeken, dan kom je nu nog 1 resolutie tegen en dat is 800x480. Het maakt het ontwikkelen wel wat makkelijker natuurlijk, maar als je zo'n diverse groep aan hardware vendors hebt, dan zou het leuk zijn als zij ook wat creatiever konden zijn in het bouwen van verschillende telefoons. WP7 lijkt dat een beetje te beperken. :)
HyperioN schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:46:
[...]
Ben benieuwd of ze reageren.. Maar niet geschoten is altijd mis hè ;)
d:)b

[Voor 7% gewijzigd door mOrPhie op 21-09-2010 11:59]

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
mOrPhie schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:58:
[...]


Zeker, zeker. Maar het zijn nog altijd nuanceverschillen, terwijl je bij Android grote schermen, kleine schermen, clamshells, blackberry-achtige modellen en dergelijke tegen komt. Dat vind ik nog wel 'ns jammer. 320x480 schijnt een resolutie te zijn die WP7 gaaat ondersteunen, maar ook in de final SDK tooling ben ik die resolutie nog niet tegen gekomen. :)

Het kwam eigenlijk voornamelijk uit mijn zoektocht naar welke resoluties mijn Apps moeten gaan ondersteunen, maar als je daarop gaat zoeken, dan kom je nu nog 1 resolutie tegen en dat is 800x480. Het maakt het ontwikkelen wel wat makkelijker natuurlijk, maar als je zo'n diverse groep aan hardware vendors hebt, dan zou het leuk zijn als zij ook wat creatiever konden zijn in het bouwen van verschillende telefoons. WP7 lijkt dat een beetje te beperken. :) En dat Windows Phone 7 niet bagger wordt zodra je deze op een processor zet die het niet aankan (zie htc en samsung die android overal op gooien).


[...]


d:)b
Ik dacht juist gehoord te hebben dat WP7 alleen 800x480 ondersteunt? Het hele punt is dat WP7 juist de vrijheid beperkt omdat je dan anders allemaal rotzooi krijgt zoals ze nu op Android aan het doen zijn. Ik moet al kotsen bij het idee wat voor skin samsung op WP7 zou gooien als dat mogelijk zou zijn. Laat het ontwerpen over aan de echte software-mensen en laten hardware-bedrijven zich concentreren op hardware features.

Sorry maar als ik de laatste 5 smartphones pak met iOS, Android of WebOs dan verschillen ze in niets anders dan OS, bouwkwaliteit, scherm en Camera. Dit krijg je met Windows Phone 7 ook. Alleen beperkt men de hardware cpu-wise zodat elke telefoon dezelfde software experience geeft.

[Voor 7% gewijzigd door Relief2009 op 21-09-2010 13:32]


 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

Relief2009 schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 13:28:
[...]


Ik dacht juist gehoord te hebben dat WP7 alleen 800x480 ondersteunt?
Er was ooit sprake van dat 320x480 ook ondersteund zou worden. Nooit meer wat van gehoord en nu ook onvindbaar. Waarschijnlijk in de koelkast voor een later moment.
Het hele punt is dat WP7 juist de vrijheid beperkt omdat je dan anders allemaal rotzooi krijgt zoals ze nu op Android aan het doen zijn. Ik moet al kotsen bij het idee wat voor skin samsung op WP7 zou gooien als dat mogelijk zou zijn. Laat het ontwerpen over aan de echte software-mensen en laten hardware-bedrijven zich concentreren op hardware features.
Dat ben ik met je eens hoor, maar dat neemt niet weg dat meerdere resoluties voor meer diversiteit zou zorgen. :)
Sorry maar als ik de laatste 5 smartphones pak met iOS, Android of WebOs dan verschillen ze in niets anders dan OS, bouwkwaliteit, scherm en Camera. Dit krijg je met Windows Phone 7 ook. Alleen beperkt men de hardware cpu-wise zodat elke telefoon dezelfde software experience geeft.
Dat is niet waar. Momenteel worden er Android devices gemaakt in verschillende formaten en resoluties. Neem alleen al de HTC Desire (800x480), HTC Legend (480x320) en de Galaxy tab (1024x600). :) iOS is ook in 3 resoluties beschikbaar. Windows Phone 7 zal vast meer resoluties gaan ondersteunen (ben ik van overtuigd), maar het enige waar ik op wijs nu, is dat doordat er slechts 1 resolutie is en WP7 drie knoppen verplicht (back, home en search) de diversiteit van WP7-apparaten nog wat minimaal is. :)

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Zeker die powerpoint feature aan het einde lijkt me stoer :D
(in WM6.5 is het nog meer een controller, zoals de normale powerpoint controllers werken).

[Voor 43% gewijzigd door SinergyX op 21-09-2010 20:57]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Ik heb antwoord gekregen van een Microsoft NL-medewerker op mijn mail met vragen, met daarin toch wel enkele nieuwtjes :).
Vooropgesteld: mooi dat er zo snel gereageerd wordt, in de avonduren nog wel d:)b

Mijn vragen in italic, het antwoord van MS in bold:
Geachte heer,

Naar aanleiding van uw vragen mbt Windows Phone 7 in Nederland, bijgaand mijn reactie, voor zover ik die kan geven.

1. Het is bekend dat de Nederlandse taalversie pas volgend jaar beschikbaar zal zijn. Betaalde apps in de Marketplace zouden daarom sowieso niet beschikbaar zijn in Nederland wegens het ontbreken van een betalingssysteem.Op 13 juli schreef u: "Daarnaast werken we aan de beschikbaarheid van de application store met Engelse apps voor in eerste instantie de gratis apps."
Kunt u inmiddels bevestigen dat dit het geval is, en de gratis apps gegarandeerd wel beschikbaar zijn in NL?

MS: helaas, maar dat kunnen we niet bevestigen. Door het ontbreken van de Nederlandse taalversie zal Marketplace als dienst in Nederland niet ondersteund worden. Niet met betaalde en ook niet met gratis apps.

2. Is het inmiddels bekend in hoeverre XBox Live wel of niet beschikbaar zal zijn op Engelstalige Windows Phone 7-toestellen in Nederland?

MS: Ook Xbox Live op WP7 is een dienst die niet in Nederland wordt ondersteund.

In het geval dat XBox Live nog niet beschikbaar zal zijn; kunnen we er dan van uit gaan dat het wel volledig beschikbaar zal zijn vanaf de Nederlandse launch in april 2011?
MS: de beschikbaarheid van Nederlandse taal en diensten als Xbox Live wordt verwacht medio 2011 (en dus niet perse in april).

3. Vandaag is bekend geworden dat Zune Pass beschikbaar wordt in de UK, Frankrijk, Italië en Spanje, dezelfde landen als de eerste taalversies van WP7 in oktober. Is er al bekend of Zune Pass ook naar Nederland gaat komen, en zo ja, per april 2011?
MS: Ook hier geldt dat vanwege het ontbreken van de Nederlandse taalversie, de dienst Zune Pass niet wordt ondersteund. De Zune player zit overigens wel in de toestellen en daarbij is zgn side loading van muziek en video’s mogelijk via de PC synchronizatie.

En de belangrijkste vraag voor potentiële early-adopters van WP7 in Nederland:
4. Worden de features die beschikbaar komen met de Nederlandse launch in 2011 (m.n. betaalde Marketplace, dus het Nederlands betaalsysteem) automatisch beschikbaar voor de eigenaars van een Engelstalig toestel?

MS: Ja, maar dan zal dat de internationale (Engelstalige) versie zijn en dus niet de Nederlandse.


Zo nee, zal het mogelijk zijn om kostenloos te upgraden naar de Nederlandstalige versie?
MS: dit is vooral een vraag aan de fabrikanten, maar het is niet waarschijnlijk. Het zal dus eerder een Engelstalig toestel blijven met ondersteuning van de diensten in Nederland.

Ik hoop dat u de tijd wilt nemen deze vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden. Het zou een hoop duidelijkheid scheppen en kan potentiële early-adopters over de streep trekken.

MS: Ondanks de waarschijnlijk niet even positieve antwoorden, graag gedaan. Blijf vooral de berichtgeving volgen ten tijde van de introductie.

vriendelijke groet,

Maarten Sonneveld


Maarten Sonneveld | Business Group Lead Mobile Communications

Microsoft


Een aantal minder goede, en een enkel positief bericht.

Allereerst het antwoord op vraag 1: ook géén gratis apps uit de Marketplace!
Tot nu toe was het bericht dat de Marketplace in Nederland "beperkt" zou zijn, maar nu blijkt zal deze helemaal niet functioneren.. :'(
Je zit dus vast aan de meegeleverde applicaties/hubs bij WP7; daar zullen we het tot half 2011 mee moeten doen!
Het is nog even wachten welke applicaties/hubs er dus standaard in WP7 ingebakken zullen zitten..
Maar in het slechtste geval betekent dit dus: geen Twitter, geen YouTube, noem maar op. Althans, niet vóór de NL launch.
En in dat geval is het voor een potentiele early adopter veel minder interessant..

Vraag 2: géén XBox Live was ook bekend; maar naar nu blijkt is het nog niet zeker dat dit wel al meekomt met de Nederlandse launch in april, maar zullen we (of in ieder geval de XBox Live enthousiastelingen) moeten wachten tot "medio 2011", wat zeker een aantal maanden later kan zijn.

Vraag 4: het absolute positieve bericht van dit mailtje :)
Zodra de Nederlandse diensten (Marketplace, XBox Live, Zune) beschikbaar komen zullen deze ook beschikbaar zijn voor early-adopters met een Engelstalig toestel :) .
Je toestelsoftware zal hoogstwaarschijnlijk Engels blijven, maar daar zal niemand echt mee zitten lijkt me (ik vind dat zelfs wel leuk).


Ben benieuwd wat jullie van bovenstaande punten vinden..

[Voor 4% gewijzigd door HyperioN op 22-09-2010 20:32]

Het is afwachten, maar wellicht is punt 1 op te lossen door te doen alsof je in een van de landen met de 5 talen zit.

Bedankt voor het terugkoppelen van je vragen met antwoorden!

 • Anoniem: 80466
 • Registratie: maart 2003
 • Niet online
Het zal er inderdaad vanaf hangen of je toch toegang tot de engelstalige versie van al die diensten kan krijgen met bijvoorbeeld een buitenlands adres in je account.

Anders is de telefoon het komende half jaar in Nedeland een vrij zinloze aankoop.
Laten we hopen dat er snel na 11 oktober reviews komen met info over dit soort zaken in de praktijk.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 80466 op 22-09-2010 08:37]


 • mOrPhie
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 27-10 17:09

mOrPhie

denniebee

HyperioN schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 22:26:
Mijn vragen in italic, het antwoord van MS in bold:
Cool, tnx. :)

Ik vraag me alleen wel af wat hij met het eerste antwoord bedoelt. Het is nogal cryptisch, maar je zou er uit kunnen halen dat er geen Nederlandse apps verkocht zullen worden in de marketplace, maar dat je wellicht wel kunt koppelen aan de US marketplace. Of schiet ik nu door? :P

Een nieuwe techcommunity: https://technobabblenerdtalk.nl/. DM voor invite code.


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
mOrPhie schreef op woensdag 22 september 2010 @ 09:44:
[...]


Cool, tnx. :)

Ik vraag me alleen wel af wat hij met het eerste antwoord bedoelt. Het is nogal cryptisch, maar je zou er uit kunnen halen dat er geen Nederlandse apps verkocht zullen worden in de marketplace, maar dat je wellicht wel kunt koppelen aan de US marketplace. Of schiet ik nu door? :P
Precies, daar zat ik ook aan te denken. Hij zegt dus ook het ontbreken van de Nederlandse taalversie. Ik neem aan dat hij bedoelt dat WP7 zelf als OS Nederlands tot medio 2011 niet zal ondersteunen?

Trouwens, tekeningen gelekt van HD7:

http://www.engadget.com/2...o-windows-phone-7-trophy/

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
HyperioN schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 22:26:
Ik heb antwoord gekregen van een Microsoft NL-medewerker op mijn mail met vragen, met daarin toch wel enkele nieuwtjes :).
Vooropgesteld: mooi dat er zo snel gereageerd wordt, in de avonduren nog wel d:)b

Mijn vragen in italic, het antwoord van MS in bold:

[...]Een aantal minder goede, en een enkel positief bericht.

Allereerst het antwoord op vraag 1: ook géén gratis apps uit de Marketplace!
Tot nu toe was het bericht dat de Marketplace in Nederland "beperkt" zou zijn, maar nu blijkt zal deze helemaal niet functioneren.. :'(
Je zit dus vast aan de meegeleverde applicaties/hubs bij WP7; daar zullen we het tot april 2011 mee moeten doen!
Het is nog even wachten welke applicaties/hubs er dus standaard in WP7 ingebakken zullen zitten..
Maar in het slechtste geval betekent dit dus: geen Twitter, geen YouTube, noem maar op. Althans, niet vóór de NL launch.
En in dat geval is het voor een potentiele early adopter veel minder interessant..

Vraag 2: géén XBox Live was ook bekend; maar naar nu blijkt is het nog niet zeker dat dit wel al meekomt met de Nederlandse launch in april, maar zullen we (of in ieder geval de XBox Live enthousiastelingen) moeten wachten tot "medio 2011", wat zeker een aantal maanden later kan zijn.

Vraag 4: het absolute positieve bericht van dit mailtje :)
Zodra de Nederlandse diensten (Marketplace, XBox Live, Zune) beschikbaar komen zullen deze ook beschikbaar zijn voor early-adopters met een Engelstalig toestel :) .
Je toestelsoftware zal hoogstwaarschijnlijk Engels blijven, maar daar zal niemand echt mee zitten lijkt me (ik vind dat zelfs wel leuk).


Ben benieuwd wat jullie van bovenstaande punten vinden..
Ik mis 1 vraag en dat is of je met een Internationale versie WEL toegang hebt tot deze diensten?

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Je ziet ook rechts dat youtube overspoeld wordt door nieuwe Apps die binnenkort voor WP7 uitkomen. Geeft me wel goede hoop :)

 • Dutchy007
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 09:49
Beetje voorbarig, echter weet iemand of Swype beschikbaar komt voor WP7? Zo te zien is het al wel geport naar WM6.0-6.5.
Ik neem aan van wel, alleen het is toch een dealbreaker indien dit niet het geval is!

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Dutchy007 schreef op woensdag 22 september 2010 @ 10:37:
Beetje voorbarig, echter weet iemand of Swype beschikbaar komt voor WP7? Zo te zien is het al wel geport naar WM6.0-6.5.
Ik neem aan van wel, alleen het is toch een dealbreaker indien dit niet het geval is!
Dat moet de Swype ontwikkelaar zelf bepalen. Ik zelf zie het nut van Swype eerlijk gezegd niet.

 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
Ik vind het bericht dat de early adopters in Nederland zelfs geen gratis applicaties kunnen downloaden een grote tegenvaller.
Als ontwikkelaar wil ik (o.a.) een gratis applicatie waarvan de doelgroep voor een belangrijk deel (maar niet exclusief) in Nederland ligt al snel publiceren. Dat heeft nu beperkt zin. Terwijl ik de marketplace fee al wel betaald heb.
Bovendien wil(de?) ik een toestel aanschaffen om mijn applicaties te testen, maar als ik daarop geen applicaties van anderen kan installeren mis ik toch heel wat. Ik kan niet zien wat anderen doen en daaruit inspiratie opdoen.

Ik blijf WP7 een heel mooi platform vinden en ik hoop echt dat MS het niet verprutst (en dan bedoel ik niet de Nederlandse markt). Iphone ligt me niet en Android vind ik wel okee, maar meer ook niet.
/\/\|) schreef op woensdag 22 september 2010 @ 14:30:
Ik vind het bericht dat de early adopters in Nederland zelfs geen gratis applicaties kunnen downloaden een grote tegenvaller.
Als ontwikkelaar wil ik (o.a.) een gratis applicatie waarvan de doelgroep voor een belangrijk deel (maar niet exclusief) in Nederland ligt al snel publiceren. Dat heeft nu beperkt zin. Terwijl ik de marketplace fee al wel betaald heb.
Bovendien wil(de?) ik een toestel aanschaffen om mijn applicaties te testen, maar als ik daarop geen applicaties van anderen kan installeren mis ik toch heel wat. Ik kan niet zien wat anderen doen en daaruit inspiratie opdoen.

Ik blijf WP7 een heel mooi platform vinden en ik hoop echt dat MS het niet verprutst (en dan bedoel ik niet de Nederlandse markt). Iphone ligt me niet en Android vind ik wel okee, maar meer ook niet.
Da's inderdaad niet leuk. Niet voor de developers als gebruikers. En dan duurt april 2010 nog lang.
Volgens de geruchten is sideloading voor muziek en video al mogelijk.
Developers kunnen daarnaast ook applicaties sideloaden. Hopelijk komt die developers mogelijkheid ook (snel) beschikbaar voor gebruikers. Kan me niet voorstellen dat deze mogelijk niet al snel gevonden wordt en vrijgegeven wordt op het internet.

[Voor 6% gewijzigd door 614 op 22-09-2010 14:53. Reden: Spelling]


 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
Eerlijk gezegd hoop ik dat voor het grote publiek de marketplace wel de enige mogelijkheid blijft om applicaties te downloaden cq. kopen.
Je wilt als developer/publisher toch de investering terug zien cq. uit de onkosten komen als je bijvoorbeeld ook nog een server-infrastructuur moet onderhouden als je je applicatie daarmee moet ondersteunen. Als dat kan door bijvoorbeeld € 1 voor een app te vragen, hoop ik dat dit niet te makkelijk te omzeilen is.
Aangezien de WP7 SKD standaard trials ondersteund, kun je je gebruikers makkelijk eerst je app laten proberen voordat ze hem daadwerkelijk hoeven te kopen.

[Voor 14% gewijzigd door /\/\|) op 22-09-2010 15:11]


 • IntoDevel
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 26-06 14:53
mOrPhie schreef op woensdag 22 september 2010 @ 09:44:
[...]


Cool, tnx. :)

Ik vraag me alleen wel af wat hij met het eerste antwoord bedoelt. Het is nogal cryptisch, maar je zou er uit kunnen halen dat er geen Nederlandse apps verkocht zullen worden in de marketplace, maar dat je wellicht wel kunt koppelen aan de US marketplace. Of schiet ik nu door? :P
Aller eerst HyperioN, hulde voor de vragen en het feit dat je de antwoorden post!

In eerste instantie was ik ook teleurgesteld dat het niet mogelijk is om apps te installeren, maar na nog een keer lezen vind ik het wel logischer klinken dat je met een internationale phone wel op de internationale markt kan en dat hij het inderdaad alleen over Nederlandse 'taalondersteuning' heeft. Ik bedoel, dat kan ook met Windows Phone 6.5. En wat is er nou erg aan Englse apps op een Engelse phone? Wel zo consistent. Daarnaast is het zeker als developer veel fijner om een Engelse phone te hebben, omdat de voertaal op internet grotendeels engels is. Ik ben dan wel bang dat betaalde apps nog niet mogelijk zijn, omdat er geen bestaalsysteem is?!

Laten we optimistisch blijven _/-\o_ :+

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Haha, Nederlandse taal kan me geen zak schelen eerlijk gezegd. Ik importeer hem wel uit the UK :)

We moeten denk ik als Nederlanders accepteren dat producten hier eenmaal veel later komen, omdat we eenmaal een klein taalgebied hebben.

 • bobwarley
 • Registratie: november 2002
 • Niet online
Je hebt waarschijnlijk in het geheel geen toegang tot de Marketplace vanuit Nederland. Als je de FAQ van Microsoft over advertenties opvraagt voor Windows Phone 7, zie je staan:
What markets will be available for the Windows Phone 7 ads in apps solution?

The new Windows Phone 7 ad in apps offering is limited to the US market for the initial
launch. We will detail plans for international markets roll out in early 2011.
Aangezien je advertenties in apps voor andere markten niet kunnen, verwacht ik (a) dat het niet eens mogelijk zal zijn je app voor de NL markt aan te bieden; (b) zelfs als dat kan, dat veel developers het niet zullen doen (waarom gratis weggeven, als je er NIETS mee kan verdienen, zelfs niet met ads).

Op WP7 kun je niet eens eigen mp3s als ringtone instellen, how smart is that??


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Leuk dat op de frontpage MS al meteen als epic fail wordt neergezet door het 'uitstellen' van een land waar ze mischien een markt van een paar honderd duizend mensen mislopen :P

Nu vraag ik me af wat je zonder de store en Xbox live nog wel kan doen met de telefoon. Zoals ik in de demo filmpjes zag zit wel het basispakket op de telefoon, internet, muziek, facebook (ofzoiets?), sms, email, shared internet en de leuke remote control Windows 7 goodies. Als ik nu eerlijk kijk wat ik nu aan extra's op mijn huidige telefoon heb gezet, is het ook minimaal. Goed, wat spelletjes en Tomtom, verder gebruik ik bijna enkel de core features. Dan zou je zelfs zonder de store en xbox live toch al normaal kunnen werken met zo'n telefoon?
Relief2009 schreef op woensdag 22 september 2010 @ 18:24:
Haha, Nederlandse taal kan me geen zak schelen eerlijk gezegd. Ik importeer hem wel uit the UK :)
Zover ik lees is het een US only release, dus zelfs UK zal hem later krijgen dan de eerste release datum.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • bobwarley
 • Registratie: november 2002
 • Niet online
SinergyX schreef op woensdag 22 september 2010 @ 19:03:
Nu vraag ik me af wat je zonder de store en Xbox live nog wel kan doen met de telefoon. Zoals ik in de demo filmpjes zag zit wel het basispakket op de telefoon, internet, muziek, facebook (ofzoiets?), sms, email, shared internet en de leuke remote control Windows 7 goodies. Als ik nu eerlijk kijk wat ik nu aan extra's op mijn huidige telefoon heb gezet, is het ook minimaal. Goed, wat spelletjes en Tomtom, verder gebruik ik bijna enkel de core features. Dan zou je zelfs zonder de store en xbox live toch al normaal kunnen werken met zo'n telefoon?
Apple en Android gebruikers zijn het niet met je eens. Die downloaden best wel veel uit de Market. Denk alleen al aan spelletjes, widgets, en productivity tools. En Engelse uitspraak van Nederlandse straatnamen/instructies wordt best wel snel erg irritant heb ik gemerkt !! Dus als je er mee wilt gaan navigeren is WP7 tot de NL Launch midden 2011 niet erg interessant. Wacht nou maar gewoon tot de launch midden 2011, dan liggen er ook weer betere toestellen in de markt. En als je Gmail gebruikt is een native Gmail client ook wel zo fijn (pop3/imap doet niet labels, enz). Tja en dan nog Skypen, Twitteren enz. Een WhatsApp/Pingchat heb je ook niet (zal wel enkel MSN zijn geen andere clients). Ik wacht wel gewoon tot medio 2011. Ik wil het maximale uit m'n telefoon kunnen halen, ook in de toekomst.

En ook Dropbox App wil ik niet missen, want dat is echt super handig icm de perfecte Word/Excel support van Windows Phone 7.

[Voor 29% gewijzigd door bobwarley op 22-09-2010 19:34]

Op WP7 kun je niet eens eigen mp3s als ringtone instellen, how smart is that??


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
SinergyX schreef op woensdag 22 september 2010 @ 19:03:
Leuk dat op de frontpage MS al meteen als epic fail wordt neergezet door het 'uitstellen' van een land waar ze mischien een markt van een paar honderd duizend mensen mislopen :P

Nu vraag ik me af wat je zonder de store en Xbox live nog wel kan doen met de telefoon. Zoals ik in de demo filmpjes zag zit wel het basispakket op de telefoon, internet, muziek, facebook (ofzoiets?), sms, email, shared internet en de leuke remote control Windows 7 goodies. Als ik nu eerlijk kijk wat ik nu aan extra's op mijn huidige telefoon heb gezet, is het ook minimaal. Goed, wat spelletjes en Tomtom, verder gebruik ik bijna enkel de core features. Dan zou je zelfs zonder de store en xbox live toch al normaal kunnen werken met zo'n telefoon?


[...]

Zover ik lees is het een US only release, dus zelfs UK zal hem later krijgen dan de eerste release datum.
Dat denk ik niet. De UK krijgt bij Amerikaanse bedrijven vaak als 1 van de eerste landen nieuwe producten. Zie Nexus One bijvoorbeeld. Waarom? UK is engelstalig dus dat behoeft niet al teveel aanpassingen. Verder is er door Microsoft vandaag officieel bekend gemaakt dat in the UK alle 5 de providers WP7 toestellen zullen leveren. Dus een launch in Oktober for the UK lijkt me meer dan logisch en het lijkt me nogal onzinnig om 3/4 jaar van tevoren dit te melden :)

En zelfs als het een US launch alleen is, dan importeer ik hem wel uit usa :p

[Voor 5% gewijzigd door Relief2009 op 22-09-2010 20:38]


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
bobwarley schreef op woensdag 22 september 2010 @ 19:09:
[...]


Apple en Android gebruikers zijn het niet met je eens. Die downloaden best wel veel uit de Market. Denk alleen al aan spelletjes, widgets, en productivity tools. En Engelse uitspraak van Nederlandse straatnamen/instructies wordt best wel snel erg irritant heb ik gemerkt !! Dus als je er mee wilt gaan navigeren is WP7 tot de NL Launch midden 2011 niet erg interessant. Wacht nou maar gewoon tot de launch midden 2011, dan liggen er ook weer betere toestellen in de markt. En als je Gmail gebruikt is een native Gmail client ook wel zo fijn (pop3/imap doet niet labels, enz). Tja en dan nog Skypen, Twitteren enz. Een WhatsApp/Pingchat heb je ook niet (zal wel enkel MSN zijn geen andere clients). Ik wacht wel gewoon tot medio 2011. Ik wil het maximale uit m'n telefoon kunnen halen, ook in de toekomst.

En ook Dropbox App wil ik niet missen, want dat is echt super handig icm de perfecte Word/Excel support van Windows Phone 7.
Daar heb je dan weer wel gelijk in. Vele apps zul je nog niet op Windows Phone 7 vinden. Maar wie weet verrassen de grote bedrijven ons wel :)

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Van de HD7 zijn er al plaatjes gelekt. Ziet er goed uit!

http://www.engadget.com/2...-outdo-one/#disqus_thread

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
nieuws: Tot 'medio 2011' geen Marketplace voor Windows Phone 7 in Nederland

@Relief2009: als je de laatste bent die iets in een topic heeft gepost, maar toch nog iets wil toevoegen; gebruik dan a.u.b. de http://tweakimg.net/g/forum/templates/tweakers/images/icons/edit.gif-knop.
Relief2009 schreef op woensdag 22 september 2010 @ 18:24:
Haha, Nederlandse taal kan me geen zak schelen eerlijk gezegd. Ik importeer hem wel uit the UK :)
Mij ook niet, maar ik wil wel volledige functionaliteit. En als ik in Nederland geen enkele app kan downloaden tot "medio 2011", tja dan wordt het toch echt minder leuk.
Natuurlijk kom je met het basispakket aan apps/hubs al een heel eind, maar ik gebruik bijvoorbeeld geen FaceBook, maar wel Twitter. En ik wil ook wel eens een YouTube filmpje kunnen kijken.. Dus daar ga je al.
Zelfs op mijn 3-jaar oude Nokia N78 kon ik al Opera Mini, YouTube, Gmail, Hyves, Twitter, Sygic Maps (navigatie), NOS Mobiel, Uitzending Gemist installeren.

Dus in die zin zou nu een WP7-telefoon in Nederland kopen gewoon een stap terug zijn :|
We moeten denk ik als Nederlanders accepteren dat producten hier eenmaal veel later komen, omdat we eenmaal een klein taalgebied hebben.
Ja, maar andere bedrijven weten de verschillen vaak kleiner te houden volgens mij.
De Apple iPhone 4 werd op 7 juni gepresenteerd, op 24 juni uitgebracht in de US en op 30 juli in Nederland (en nog tientallen landen).. Amper een maand later.
En dat is betreft behalve nieuwe software (iOS 4) ook nieuwe hardware.

Maar goed, dat is eigenlijk ook appels en peren vergelijken omdat Apple natuurlijk al een flinke voet in de markt had met de vorige iPhones en iOS4 een doorontwikkeling is van iPhone OS 3..
Terwijl Microsoft veel meer opnieuw onderaan moet beginnen en moet onderhandelen met Nederlandse telco's en een Nederlandse vertaling from scratch moet schrijven.

Toch heb ik het gevoel dat met wat betere planning en overleg een betere oplossing mogelijk geweest zou zijn.

[Voor 8% gewijzigd door HyperioN op 22-09-2010 21:46]


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
HyperioN schreef op woensdag 22 september 2010 @ 21:30:
nieuws: Tot 'medio 2011' geen Marketplace voor Windows Phone 7 in Nederland

@Relief2009: als je de laatste bent die iets in een topic heeft gepost, maar toch nog iets wil toevoegen; gebruik dan a.u.b. de [afbeelding]-knop.

[...]

Mij ook niet, maar ik wil wel volledige functionaliteit. En als ik in Nederland geen enkele app kan downloaden tot "medio 2011", tja dan wordt het toch echt minder leuk.
Natuurlijk kom je met het basispakket aan apps/hubs al een heel eind, maar ik gebruik bijvoorbeeld geen FaceBook, maar wel Twitter. En ik wil ook wel eens een YouTube filmpje kunnen kijken.. Dus daar ga je al.
Zelfs op mijn 3-jaar oude Nokia N78 kon ik al Opera Mini, YouTube, Gmail, Hyves, Twitter, Sygic Maps (navigatie), NOS Mobiel, Uitzending Gemist installeren.

Dus in die zin zou nu een WP7-telefoon in Nederland kopen gewoon een stap terug zijn :|

[...]

Ja, maar andere bedrijven weten de verschillen vaak kleiner te houden volgens mij.
De Apple iPhone 4 werd op 7 juni gepresenteerd, op 24 juni uitgebracht in de US en op 30 juli in Nederland (en nog tientallen landen).. Amper een maand later.
En dat is betreft behalve nieuwe software (iOS 4) ook nieuwe hardware.

Maar goed, dat is eigenlijk ook appels en peren vergelijken omdat Apple natuurlijk al een flinke voet in de markt had met de vorige iPhones en iOS4 een doorontwikkeling is van iPhone OS 3..
Terwijl Microsoft veel meer opnieuw onderaan moet beginnen en moet onderhandelen met Nederlandse telco's en een Nederlandse vertaling from scratch moet schrijven.

Toch heb ik het gevoel dat met wat betere planning en overleg een betere oplossing mogelijk geweest zou zijn.
iOS4 is nauwelijks anders dan iOS1, 2 of 3. Dus het releasen gaat vanzelfsprekend sneller. WP7 is helemaal nu en moet je dus eerder met de release van de eerste iPhone. Daar duurde het ook maanden/1 jaar voordat er een Nederlandse release was :)

Er moet niet alleen onderhandeld worden met telco's, de taal moet ook klaar zijn, men moet onderhandelen over muziek/video-rechten en betaalwijze.

 • Olaf
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 22-10 17:26

Olaf

Nieuwscoördinator

 • Ginz
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 11:00

Ginz

Trek Superfly 5 powered

Anoniem: 80466 schreef op dinsdag 21 september 2010 @ 11:41:
[...]

Dat was juist de eerste telefoon Windows 7 die officieel getoond werd twee weken terug in een demo met wifi DNLA streaming
De LG Optimus 7
http://www.infosyncworld....s/lg-optimus-7/11318.html
Die foto's kloppen niet.... Volgens mij is dat gewoon een developers model, ofzo.

Dit is de Optimus 7:Zonder toetsenbord dus.

En dan schijnt er ook nog één te komen met toetsenbord:

"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
-
"You like it now, but you'll learn to love it later"

Verder specs van de HD7:


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

Parking meter widget :D

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Mooi toestel, die HD7 :)
Ben benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten. Ik hoop dat KPN/Hi een aantal leuke modellen gaat voeren.
Ik ben alleen niks wijzer geworden als het gaat om die Marketplace.
Op de FP wordt nu gemeld dat het wel mogelijk zou zijn om gratis apps te downloaden als je je telefoon op UK instelt.. :?
Onduidelijkheid alom. Zou dat wel graag zeker weten.. we wachten nog even af.
Die 8GB MicroSD in een non user-replaceable slot gaat nergens over zeg. Als het nou 8GB vast was en een lege microSD slot waar je één keer een 16 of 32GB kaartje in kon stoppen... 8GB is echt te weinig voor mij.

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


 • fdorp
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 16-09 08:17
Dit is een mooie walktrough trouwens. Misschien al gezien maar misschien ook niet.

YouTube: Windows Phone 7 Technical Review full walkthrough

Moet trouwens wel zeggen dat ik de gehele opbouw van WP7 best kan waarderen. Heb nu een Iphone welk ik te beperkt vind in zijn OS (uiteraard is daarbij de apps weer de sterke kant) en een overstap naar Android was eigenlijk eerstvolgende stap.
Voor mijn gevoel zit WP7 daar tussen in qua vrijheid en uitvoering. De strakheid en controle van IOS en wat meer vrijheid zoals bij Android. Android vind ik persoonlijk net iets te rommelig over komen in sommige dingen waardoor het lastig is voor ontwikkelaars om voor alle modellen een passende app te maken. Daar merk je wel dat er te weinig controle is waardoor dingen soms minder strak over kunnen komen.

Jammer dat we onderaan de lijst staan van direct kunnen meedoen met de volle kracht van deze OS maar ik denk best dat dit een hele grote zou kunnen worden. Meerdere mensen zijn het zat dat Apple nog steeds bepaalde dingen tegen houd bij de Iphone en T-mobile werkt al helemaal niet mee met de nieuwe prijzen die ze ervoor vragen.
Als de market bij WP7 gaat lopen net zoals het nu ook doet bij Android en bij alle drie de OS'en zo'n beetje dezelfde apps gaan verschijnen dan denk ik dat dit best gaat werken.

Alleen jammer dat idd dingen zoals copy/ paste juist bij Microsoft ineens niet meer kunnen worden toegepast.....
De samenvoeging van alle media per persoon is dan wel weer zeer geniaal.

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Die update van het artikel zit wel een fout in. Als ik mijn telefoon instel op UK, hoezo moet ik opeens een Amerikaanse creditcard hebben? Als hij in UK wordt geleverd neem ik aan dat deze niet alleen met een Amerikaanse creditcard werkt.

Hopelijk kunnen we voor de Europese modellen gewoon onze eigen creditcards gebruiken :)

 • /\/\|)
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 27-10 22:51
Bovendien schijnt Microsoft met verschillende partijen te onderhandelen over operator billing.
Dan betaal je gewoon via je telefoonrekening, handig als je geen credit card hebt.

 • IntoDevel
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 26-06 14:53
Thanks voor de update! Dat is al weer vele malen beter. Dingen als Twitter en YouTube zullen dan wel downloadbaar zijn (als die er niet al op staan), net als nu het geval is bij WM 6.x. Dit geeft voor mij wel de doorslag om straks toch voor een WP7 te gaan.
Ramon schreef op donderdag 23 september 2010 @ 15:09:
Die 8GB MicroSD in een non user-replaceable slot gaat nergens over zeg. Als het nou 8GB vast was en een lege microSD slot waar je één keer een 16 of 32GB kaartje in kon stoppen... 8GB is echt te weinig voor mij.
Dat zou voor mij gelukkig weer geen dealbreaker zijn. Al is meer natuurlijk altijd lekkerder.
Op m'n iPhone heb ik van de 8GB 5.6GB in gebruik. En daarvan nemen de 2 navigatie apps de meeste ruimte in.
bobwarley schreef op woensdag 22 september 2010 @ 19:09:
[...]
En Engelse uitspraak van Nederlandse straatnamen/instructies wordt best wel snel erg irritant heb ik gemerkt !! Dus als je er mee wilt gaan navigeren is WP7 tot de NL Launch midden 2011 niet erg interessant.
Nou heb ik altijd met een Nederlande stem genavigeerd, dus in hoeverre Engels niet pretiig of niet prettig is weet ik nog niet. Ik zal van de week eens kijken hoe dat bevalt.

Ik heb vanmiddag ook eens gekeken of je binnen de app de taal kan instellen.
In TomTom is de stem aan te passen en hoor ik de navigatiestem in 't Nederlands.
In Navigon voor iPhone kan ik de stem niet aanpassen.
Na wat zoeken op het internet lees ik dat in Navigon for Windows Mobile je de stem wel kan aanpassen.
NAVIGON MobileNavigator installer also lets you set the language and the voices you want to read the directions.

Engels als OS lijkt dus geen bezwaar te zijn om te kunnen navigeren in het Nederlands :)

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
HyperioN schreef op donderdag 23 september 2010 @ 14:33:
Mooi toestel, die HD7 :)
Ben benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten. Ik hoop dat KPN/Hi een aantal leuke modellen gaat voeren.
Ik ben alleen niks wijzer geworden als het gaat om die Marketplace.
Op de FP wordt nu gemeld dat het wel mogelijk zou zijn om gratis apps te downloaden als je je telefoon op UK instelt.. :?
Onduidelijkheid alom. Zou dat wel graag zeker weten.. we wachten nog even af.
Het probleem is dat HTC deze keer dezelfde ontwerpen (evo, hd2, desire hd) hergebruikt voor de HD7. Ik had toch een iets aparter ontworpen toestel verwacht. En de specs lopen al flink achter dan bij de Desire HD bijvoorbeeld.

Is het trouwens bekend of WP7 de nieuwe snapdragons (van desire hd) ondersteund?
Relief2009 schreef op donderdag 23 september 2010 @ 20:21:
[...]


Het probleem is dat HTC deze keer dezelfde ontwerpen (evo, hd2, desire hd) hergebruikt voor de HD7.
Waarom is dat een probleem?
Ik had toch een iets aparter ontworpen toestel verwacht.
Wat voor dingen had je graag anders gezien dan? Er zijn maar een paar dingen die je kan aanpassen aan een telefoon met een scherm en 3 knoppen.
En de specs lopen al flink achter dan bij de Desire HD bijvoorbeeld.
Dat komt uiteraard omdat Microsoft deze specs eist van Windows Phone 7 telefoons. (garandeert drivers van MS en daarmee stabiliteit) Daarnaast, de een draait Android en de andere Windows Phone 7 dus de specs zijn niet eens echt vergelijkbaar.
Is het trouwens bekend of WP7 de nieuwe snapdragons (van desire hd) ondersteund?
Lijkt me niet anders zou die wel gebruikt worden? Ongetwijfeld zal MS later andere SoC's gaan ondersteunen.

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


 • fdorp
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 16-09 08:17
Maar HTC heeft toch ook nog de Schubert in de geruchten molen zitten?
Op youtube is daarvan nu ook een filmpje geplaatst. Ziet er een stuk beter uit dan de HD7

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Relief2009 schreef op donderdag 23 september 2010 @ 20:21:
[...]


Het probleem is dat HTC deze keer dezelfde ontwerpen (evo, hd2, desire hd) hergebruikt voor de HD7. Ik had toch een iets aparter ontworpen toestel verwacht. En de specs lopen al flink achter dan bij de Desire HD bijvoorbeeld.
Huh? Welke specs heb jij dan gezien :?

Volgens mij zijn ze namelijk bijna identiek:
Desire HDHD7
CPU1 GHz1 GHz
RAM768MB512MB + 64MB
Scherm4,3" WVGA4,3" WVGA
Accu1230 mAh1230 mAh
Camera8 MP5 MP
Afmetingen123 x 68 x 11.8 mm 122 x 68 x 11.2mm


Dus ja, afgezien van de camera en de hoeveelheid werkgeheugen zijn het zowat tweelingbroertjes. Dus zeggen dat de HD7 "flink achterloopt" is echt onzin.
En nu vind ik een camera niet echt belangrijk; 5MP is voor mij méér dan genoeg. Bovendien zegt het aantal megapixels niks over de kwaliteit van de camera, enkel over het formaat dat hij kan schieten.
En het verschil in RAM zal in de praktijk ook niet uitmaken gok ik. Met name omdat WP7 geen (3rd-party) apps op de achtergrond laat draaien, lijkt het me dat 512MB ruim voldoende is om het systeem "snappy" te laten draaien. Ik verwacht trouwens dat de extra 64MB een soort van "dedicated" video-geheugen zal zijn; dus dan zit het met de grafische snelheid ook wel snor.

 • fdorp
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 16-09 08:17
Toch wel grappig om te zien dat je al verschillende kleuren tiles ziet in diverse filmpjes op youtube.

Alleen hopelijk worden de tiles bij T-Mobile niet zoals hier te zien is. Dat foute roze wil je toch echt niet hebben......

YouTube: Windows Phone 7 Technical Preview

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Kun je zelf aanpassen ;)

 • Kooj1980
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 17:48
Wat betreft de vergelijking van HD7 en Desire HD: was het niet zo dat de HD7 een ouder model 1GHz-processor ingebouwd had? Volgens de voorlopige geruchten dan...

[Voor 32% gewijzigd door Kooj1980 op 24-09-2010 10:19]

PSN: Kooi1980 - Xbox Live: Kooister


 • BruceWayne
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 22-10 13:01

BruceWayne

Heeft een alterego

WM7 was voor mij een grote onbekende, maar dit (fraaie!) topic heeft me wel wat inzicht gegeven. Ben blij dat het in ieder geval niet "weer" een copy van een iPhone achtig OS is, echt een eigen stijl en aanpak. Hoewel nu zeker tevreden met Android kijk ik met een schuin oog hiernaartoe. De stijl spreekt me erg aan namelijk, hopelijk dat de app store ook echt een vlucht neemt :)
En de (onvolledige) specs van de HTC Trophy.

 • justdowner
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 25-10 20:52
Ik had om eerlijk te zijn toch wel gehoopt op een 2e generatie Snapdragon (MSM8255 of MSM7230) in de HD7 aangezien dit toch het high end WP7 device van HTC moet worden. Alleen al vanwege de Adreno 205 GPU die zich grafisch zou moeten kunnen meten met de processor die Samsung waarschijnlijk zal gebruiken in zijn WP7 devices, maar vooral vanwege de kleinere formfactor dus hopelijk een betere accuduur. Na de specs van de HD7 nijg ik toch weer meer naar de Samsung i8700.
De eerste uitgebreide hands-on is er al. Helaas is in het Tsjechisch.
Goed om de eerste WP7 te zien met 16GB aan opslaggeheugen (al blijk ik in de praktijk aan 8GB genoeg te hebben). Ook mooi is om te zien dat Windows Phone 7 wederom zo soepeltjes werkt.
http://www.engadget.com/2...n-video-referred-to-as-o/

Direkt naar de video:

 • IntoDevel
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 26-06 14:53
Jammer het filmpje doet het hier niet meer.

[Voor 36% gewijzigd door IntoDevel op 25-09-2010 09:09. Reden: Nevermind, lag aan de internet verbinding op dat moment]


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
IntoDevel schreef op vrijdag 24 september 2010 @ 20:39:
Jammer het filmpje doet het hier niet meer. Of ligt dat aan de NS internetverbinding...?
Filmpje doet het prima. Helaas dat van de 20 minuten 15 minuten gelul is, dus zoveel heb je er niet aan. Je kunt hooguit kwijlen bij de soepelheid van het OS :P
HyperioN schreef op donderdag 23 september 2010 @ 23:00:
[...]

Huh? Welke specs heb jij dan gezien :?

Volgens mij zijn ze namelijk bijna identiek:
Desire HDHD7
CPU1 GHz1 GHz
RAM768MB512MB + 64MB
Scherm4,3" WVGA4,3" WVGA
Accu1230 mAh1230 mAh
Camera8 MP5 MP
Afmetingen123 x 68 x 11.8 mm 122 x 68 x 11.2mm
Je moet jezelf niet blind kijken op de specs. De Desire HD heeft de volgende generatie snapdragons met een gpu die 4x krachtiger is. Zoals iemand al opmerkte, deze gpu kan zich bijna meten met de gpu's in de hummingbird.
justdowner schreef op vrijdag 24 september 2010 @ 11:53:
Ik had om eerlijk te zijn toch wel gehoopt op een 2e generatie Snapdragon (MSM8255 of MSM7230) in de HD7 aangezien dit toch het high end WP7 device van HTC moet worden. Alleen al vanwege de Adreno 205 GPU die zich grafisch zou moeten kunnen meten met de processor die Samsung waarschijnlijk zal gebruiken in zijn WP7 devices, maar vooral vanwege de kleinere formfactor dus hopelijk een betere accuduur. Na de specs van de HD7 nijg ik toch weer meer naar de Samsung i8700.
Samsung zal hoogstwaarschijnlijk ook snapdragons gebruiken, omdat Microsoft dit ook eist. Tenzij de hummingbird ook ondersteund wordt, maar daar heb ik niets van gehoord.

@de rest

Bron binnen Nokia zegt dat Nokia naar WP7 aan het kijken is. Dat zou wel apart zijn :)

[Voor 25% gewijzigd door Relief2009 op 24-09-2010 22:55]


 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Hmm vreemd. Het nieuws is al 10 dagen oud maar heb ik blijkbaar gemist..
Maar toch goed om te melden dat YouTube-support en Twitter-hub standaard ingebakken lijken in de final versie van WP7:
http://www.neowin.net/new...pport-for-windows-phone-7

Van dezelfde site:
http://www.neowin.net/new...e-7-devices-on-october-21
Daar lijkt het dus dat allereerst op 11 oktober er een launch-party zal zijn in New York, gevolgd door diverse launches in Europese landen (UK, Duitsland, Frankrijk, Spanje) op 21 oktober.
Hopelijk komen de Nederlandse telco's niet lang daarna met wat leuke aanbiedingen :)
Relief2009 schreef op vrijdag 24 september 2010 @ 22:46:
[...]
Je moet jezelf niet blind kijken op de specs. De Desire HD heeft de volgende generatie snapdragons met een gpu die 4x krachtiger is. Zoals iemand al opmerkte, deze gpu kan zich bijna meten met de gpu's in de hummingbird.
Ah, oké, daar had ik me nog niet in verdiept..
[...]
Samsung zal hoogstwaarschijnlijk ook snapdragons gebruiken, omdat Microsoft dit ook eist. Tenzij de hummingbird ook ondersteund wordt, maar daar heb ik niets van gehoord.

@de rest
Bron binnen Nokia zegt dat Nokia naar WP7 aan het kijken is. Dat zou wel apart zijn :)
Dat zou wel leuk zijn :) Ik vind Nokia qua hardware nog altijd een sterke speler op de markt.
En hun nieuwe toestellen N8 en E7 vind ik er echt érg gaaf uitzien. Het bewijs dat je ook met smartphones-met-groot-touchscreen kunt afwijken in design.
Lijken me ook zeer degelijk met het aluminium body.

Jammer alleen dat ze er Symbian^3 op zetten, dat OS ziet er zo gedateerd uit.. Die blauwe knoppen en vierkantjes met lelijk afgeronden hoekjes, fugly. Dus wat dat betreft goed nieuws als Nokia WP7-toestellen zou gaan maken.
Denk alleen dat - als het bericht al waar is, niks is nog bevestigd - we er nog een tijdje op zullen moeten wachten..

Ik was nog eens aan het kijken in de geruchtenmolen van WP7-toestellen, en die Samsung i8700 ziet er ook erg nice uit naar mijn mening:

Je moet iets doen als je je verveelt hè ;)

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

HyperioN schreef op maandag 27 september 2010 @ 00:27:
Hmm vreemd. Het nieuws is al 10 dagen oud maar heb ik blijkbaar gemist..
Maar toch goed om te melden dat YouTube-support en Twitter-hub standaard ingebakken lijken in de final versie van WP7:
http://www.neowin.net/new...pport-for-windows-phone-7
Als zij het zelf inbouwen, zou het dus deel kunnen uitmaken van hun 'multitask' gedeelte? Youtube minimaliseren en gewoon kunnen laten doorspelen is momenteel wel een missende feature op de huidige WM6.5 (ook als je vergrendeld stopt hij met spelen).

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
Oeh stel je voor, een N8 met WP7.

*kwijl

[Voor 22% gewijzigd door Relief2009 op 27-09-2010 11:00]


 • HollovVpo1nt
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 15:51

HollovVpo1nt

I like gadgets

Wat design betreft vind ik de HTC HD2 toch het allermooiste toestel op de markt en van de aankomende toestellen. Ik heb er een silcon case omheem, maar telkens als ik hem eraf moet halen om bijv. van simkaart te veranderen kan ik het niet helpen om hem toch weer goed te bekijken.. schitterend ding. Zo dun ook.. Jammer dat er waarschijnlijk geen update komt naar WP7. Alhoewel HD2+Cookies Home Tab+Degelijk achtergrond = jizz

[Voor 3% gewijzigd door HollovVpo1nt op 27-09-2010 17:54]


 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Relief2009 schreef op maandag 27 september 2010 @ 11:00:
Oeh stel je voor, een N8 met WP7.

*kwijl

;)

Maar precies zoals de N8 zal 'ie natuurlijk niet worden, want die heeft te lage specs (640*360 scherm, 680MHz CPU), en niet de vereiste hardware-buttons.
HollovVpo1nt schreef op maandag 27 september 2010 @ 17:54:
Wat design betreft vind ik de HTC HD2 toch het allermooiste toestel op de markt en van de aankomende toestellen. Ik heb er een silcon case omheem, maar telkens als ik hem eraf moet halen om bijv. van simkaart te veranderen kan ik het niet helpen om hem toch weer goed te bekijken.. schitterend ding. Zo dun ook.. Jammer dat er waarschijnlijk geen update komt naar WP7. Alhoewel HD2+Cookies Home Tab+Degelijk achtergrond = jizz
Niet eens waarschijnlijk niet, maar absoluut zeker niet: http://www.engadget.com/2...to-windows-phone-7-serie/
De hobby-scene (xda-developers) zal het waarschijnlijk wel lukken, maar een officiële upgrade komt er dus zeker niet.
Qua formaat: de HD7 is net zo dun, even breed, alleen 1,5mm langer. ;)
Maar de HD2 is verder inderdaad een erg mooi toestel, mij maak je alleen absoluut niet warm met WM6.5, ongeacht welke UI-schil ze erop zetten of niet.

 • Relief2009
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 20-10 12:46
HyperioN schreef op maandag 27 september 2010 @ 18:21:
[...]

[afbeelding]
;)

Maar precies zoals de N8 zal 'ie natuurlijk niet worden, want die heeft te lage specs (640*360 scherm, 680MHz CPU), en niet de vereiste hardware-buttons.

[...]
Niet eens waarschijnlijk niet, maar absoluut zeker niet: http://www.engadget.com/2...to-windows-phone-7-serie/
De hobby-scene (xda-developers) zal het waarschijnlijk wel lukken, maar een officiële upgrade komt er dus zeker niet.
Qua formaat: de HD7 is net zo dun, even breed, alleen 1,5mm langer. ;)
Maar de HD2 is verder inderdaad een erg mooi toestel, mij maak je alleen absoluut niet warm met WM6.5, ongeacht welke UI-schil ze erop zetten of niet.
Sexy sexy photoshop :P Nu ff hypen en engadget laten geloven dat ie echt eraan komt :+
Hoop op een snelle release in Nederland?

Op MobileCowboys: "Nederlandse Windows Phone 7 presentatie toch op 11 Oktober"
http://www.mobilecowboys.nl/nieuws/12974


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 18:06

SinergyX

____(>^^(>0o)>____

HyperioN schreef op maandag 27 september 2010 @ 18:21:
Maar de HD2 is verder inderdaad een erg mooi toestel, mij maak je alleen absoluut niet warm met WM6.5, ongeacht welke UI-schil ze erop zetten of niet.
Maar tot die tijd kunnen ze zich druk maken met android op de HD2 ;)

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Soundless
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 23-08 22:59
Ik zat erg te twijfelen of dat de Engelse versies in Nederland nou wel of geen toegang zouden krijgen tot de Marketplace. Ik besloot dus maar contact op te nemen met iemand van http://blogs.microsoft.nl/blogs/windowsmobile/default.aspx .

Het volgende gesprek is gevoerd by mail:

Legende:
Ik
MS Medewerker

26 September 2010
Goeiedag,Ik heb een vraag over de WP7 Marketplace. Ik heb op Tweakers.net gelezen dat de Nederlandse Marketplace pas medio 2011 beschikbaar zal zijn. Wel zal dit jaar nog de Engelse versie beschikbaar zijn in Nederland.
Vraag 1: Zullen degenen met de Engelse versie toegang hebben tot de Marketplace?
Vraag 2: Wat is het verschil tussen de Engelse en Nederlandse marketplace? Is het alleen de taal of is het zo dat de apps die op de Engelse marketplace staan, niet beschikbaar zullen zijn op de Nederlandse marketplace (tenzij die ook daarop wordt gezet)? Ik dank u voor uw tijd en hoop spoedig iets van u te horen.


27 September 2010
Bijgaand mijn antwoorden op uw vragen:
1. Door het ontbreken van de Nederlandse taalversie zal Marketplace als dienst in Nederland niet ondersteund worden. Niet met betaalde en ook niet met gratis apps. De in de update op het Tweakers artikel besproken methode om toch toegang te krijgen tot Marketplace wordt niet door Microsoft Nederland ondersteund.
2. Er bestaat geen "Nederlandse" Marketplace. Er is 1 (internationale) Marketplace en die zal medio 2011 ook in Nederland ondersteund (en dan dus vertaald) worden. Hierin zullen dan zeker ook Nederlandse apps zitten.


27 September 2010
Bedankt voor uw tijd en antwoord. Nog 1 vraag:
Betekend dit allemaal dat de telefoons die voor de Nederlandse release gekocht worden nooit toegang zullen krijgen tot de Marketplace? Dus als ik als Nederlander in oktober een Engelse Windows 7 toestel koop, is het dan zo dat ik medio 2011 wel op de Marketplace kan of is het dan zo dat ik nooit op de Marketplace kan (tenzij ik besluit naar Amerika te verhuizen..).


29 September 2010
Ja, gelukkig wel. Tegen de tijd dat Marketplace als dienst ook officieel in Nederland aangeboden wordt (wat in de planning parallel zal lopen met Nederlandstalige software), zullen de gebruikers van de eerder beschikbare Engelstalig toestellen daar ook toegang toe krijgen. Dit hangt samen met de login-methode (Live-ID) die per land moet zijn goedgekeurd.


29 September 2010
Oh dat is prachtig nieuws. Mijn laatste vraag: mag ik deze info, of beter gezegd deze mail, delen op tweakers?


29 September 2010
Wat netjes dat u het vraagt. Ja, dat mag, maar wel met de toevoeging dat dit de planning is waar niet iets zeker mee wordt gegarandeerd/bevestigd.Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik ben in ieder geval erg blij met dit nieuws!

 • bobwarley
 • Registratie: november 2002
 • Niet online
Soundless schreef op woensdag 29 september 2010 @ 17:58:
Ik zat erg te twijfelen of dat de Engelse versies in Nederland nou wel of geen toegang zouden krijgen tot de Marketplace. Ik besloot dus maar contact op te nemen met iemand van http://blogs.microsoft.nl/blogs/windowsmobile/default.aspx .
Oftewel: geen toegang tot de Marketplace vanuit NL met een UK toestel (behalve via "hacks"). Erg jammer. Ik wacht wel op de NL release, heb ik tenminste GRATIS turn-by-turn navigatie gewoon in een Nederlandse stem en NL woord-voorspelling van het woordenboek etc..Een navigatie-app kopen wordt lastig zonder UK creditcard, en navigatie is voor mij een must (het liefst gratis nog via Bing of Google Maps).

[Voor 9% gewijzigd door bobwarley op 29-09-2010 18:59]

Op WP7 kun je niet eens eigen mp3s als ringtone instellen, how smart is that??


 • bvedwin
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 10-02-2018
Soundless schreef op woensdag 29 september 2010 @ 17:58:
Ik zat erg te twijfelen of dat de Engelse versies in Nederland nou wel of geen toegang zouden krijgen tot de Marketplace. Ik besloot dus maar contact op te nemen met iemand van http://blogs.microsoft.nl/blogs/windowsmobile/default.aspx .

Het volgende gesprek is gevoerd by mail:

Legende:
Ik
MS Medewerker

26 September 2010
Goeiedag,Ik heb een vraag over de WP7 Marketplace. Ik heb op Tweakers.net gelezen dat de Nederlandse Marketplace pas medio 2011 beschikbaar zal zijn. Wel zal dit jaar nog de Engelse versie beschikbaar zijn in Nederland.
Vraag 1: Zullen degenen met de Engelse versie toegang hebben tot de Marketplace?
Vraag 2: Wat is het verschil tussen de Engelse en Nederlandse marketplace? Is het alleen de taal of is het zo dat de apps die op de Engelse marketplace staan, niet beschikbaar zullen zijn op de Nederlandse marketplace (tenzij die ook daarop wordt gezet)? Ik dank u voor uw tijd en hoop spoedig iets van u te horen.


27 September 2010
Bijgaand mijn antwoorden op uw vragen:
1. Door het ontbreken van de Nederlandse taalversie zal Marketplace als dienst in Nederland niet ondersteund worden. Niet met betaalde en ook niet met gratis apps. De in de update op het Tweakers artikel besproken methode om toch toegang te krijgen tot Marketplace wordt niet door Microsoft Nederland ondersteund.
2. Er bestaat geen "Nederlandse" Marketplace. Er is 1 (internationale) Marketplace en die zal medio 2011 ook in Nederland ondersteund (en dan dus vertaald) worden. Hierin zullen dan zeker ook Nederlandse apps zitten.


27 September 2010
Bedankt voor uw tijd en antwoord. Nog 1 vraag:
Betekend dit allemaal dat de telefoons die voor de Nederlandse release gekocht worden nooit toegang zullen krijgen tot de Marketplace? Dus als ik als Nederlander in oktober een Engelse Windows 7 toestel koop, is het dan zo dat ik medio 2011 wel op de Marketplace kan of is het dan zo dat ik nooit op de Marketplace kan (tenzij ik besluit naar Amerika te verhuizen..).


29 September 2010
Ja, gelukkig wel. Tegen de tijd dat Marketplace als dienst ook officieel in Nederland aangeboden wordt (wat in de planning parallel zal lopen met Nederlandstalige software), zullen de gebruikers van de eerder beschikbare Engelstalig toestellen daar ook toegang toe krijgen. Dit hangt samen met de login-methode (Live-ID) die per land moet zijn goedgekeurd.


29 September 2010
Oh dat is prachtig nieuws. Mijn laatste vraag: mag ik deze info, of beter gezegd deze mail, delen op tweakers?


29 September 2010
Wat netjes dat u het vraagt. Ja, dat mag, maar wel met de toevoeging dat dit de planning is waar niet iets zeker mee wordt gegarandeerd/bevestigd.Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Ik ben in ieder geval erg blij met dit nieuws!
Goed initiatief! Bedankt voor het delen van deze toch weer iets meer verhelderende informatie... Zo wordt WP7 toch nog een serieuze kandidaat voor mij.

 • Soundless
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 23-08 22:59
bobwarley schreef op woensdag 29 september 2010 @ 18:56:
[...]


Oftewel: geen toegang tot de Marketplace vanuit NL met een UK toestel (behalve via "hacks"). Erg jammer. Ik wacht wel op de NL release, heb ik tenminste GRATIS turn-by-turn navigatie gewoon in een Nederlandse stem en NL woord-voorspelling van het woordenboek etc..Een navigatie-app kopen wordt lastig zonder UK creditcard, en navigatie is voor mij een must (het liefst gratis nog via Bing of Google Maps).
Volgens mij heb je het niet helemaal begrepen ( of ik heb jou niet begrepen, kan ook :P) maar er staat dus:

'Tegen de tijd dat Marketplace als dienst ook officieel in Nederland aangeboden wordt (wat in de planning parallel zal lopen met Nederlandstalige software), zullen de gebruikers van de eerder beschikbare Engelstalig toestellen daar ook toegang toe krijgen.'

Dus Nederlanders met een Engelstalig toestel krijgen in 2011 wel toegang tot de Marketplace.

 • HyperioN
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 05-10 21:20
Soundless schreef op woensdag 29 september 2010 @ 17:58:
Ik zat erg te twijfelen of dat de Engelse versies in Nederland nou wel of geen toegang zouden krijgen tot de Marketplace. Ik besloot dus maar contact op te nemen met iemand van http://blogs.microsoft.nl/blogs/windowsmobile/default.aspx .
Het volgende gesprek is gevoerd by mail:
[...]
Volgens mij is dit geenszins meer nieuws dan we al hadden.. :?
Tenminste, ik had vorige week al begrepen dat het zo zou worden. Maar toch bedankt voor je input Soundless :) d:)b
bobwarley schreef op woensdag 29 september 2010 @ 18:56:
[...]
Oftewel: geen toegang tot de Marketplace vanuit NL met een UK toestel (behalve via "hacks").
Ik verwacht niet dat er echt een "hack" nodig is, maar dat het ingeven van "UK"/"USA" als je resident adress in je Windows Live-account al voldoende zou moeten zijn.
In de Zune Marketplace is dat namelijk mogelijk:
hAl in 'nieuws: 'In Nederland geen Xbox Live voor Windows Phone 7''.
Anoniem: 80466 in "Windows Phone 7 - Informatie en verwacht..."

Vanwege de gelijkenissen tussen de Zune HD en WP7 verwacht ik eenzelfde beleid voor de WP7 marketplace.
Zeker weten doen we dat echter niet tot de eerste toestellen Nederlandse gebruiker bereiken ben ik bang.

[Voor 26% gewijzigd door HyperioN op 29-09-2010 20:25]

De LG Optimus 7 is al te bestellen in Duitsland :o
http://www.computeruniver...-black.asp#InfoDataHeader
461 euro


[Voor 12% gewijzigd door 614 op 29-09-2010 21:23]


 • bvedwin
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 10-02-2018
HyperioN schreef op woensdag 29 september 2010 @ 20:14:
[...]

Volgens mij is dit geenszins meer nieuws dan we al hadden.. :?
Tenminste, ik had vorige week al begrepen dat het zo zou worden. Maar toch bedankt voor je input Soundless :) d:)b
Toch wel volgens mij. Uit de eerdere berichtgeving kwam naar voren dat je met een UK/USA-toestel nooit toegang tot de Nederlandse Marketplace zou krijgen, en dus de eventuele Nederlandse apps nooit zou kunnen installeren op jouw UK/USA-telefoon. Uit de nieuwe reactie in de mailwisseling van Soundless blijkt dat één globale Marketplace komt, waarin ook de Nederlandse apps te downloaden/kopen zijn en dat je die wel degelijk op je UK/USA-telefoon kunt installeren.
Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor het bespreken van individuele Windows Phone 7-toestellen graag individuele topics openen.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee