Op welke metingen doel je precies?Anoniem: 14038 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:00:
[...]
De metingen die hier uitgevoerd zijn komen redelijk overeen met wat algemeen bekend is dus is het nogal flauw om deze in twijfel te trekken omdat je het blijkbaar niet eens bent met de conclusie. Jouw meetscepsis lijkt mij dan meer een drogreden om een punt te maken.
De metingen waar ik over viel waren op zijn minst opvallend. Twee geheel verschillende metingen met dezelfde conclusie. 1 fout en 1 minder fout.
Daarnaast het verhaal over de lineaire versterker waar een vrij zinloze grafiek getoond werd. Opvalledn wederom zonder context: wat wilde hij daarmee bewijzen?
Het kan best zijn dat de meting klopt maar dan is er ook nog zoiets als een context waarin je deze brengt.
Je komt hier te vaak argumentatie tegen die hangt op een interpretatie van een meting En dat mijn beste is iets heel anders dan een feit!
Daarnaast is er zelden of nooit enige onderbouwing van de meting, hoe verricht, met welke apparatuur en met welke controleerbare en herhaalbare uitkomst.
Om elfenspul af te kraken is vaak slechts een matig gemotiveerde tekst voldoende.
En nogmaals: meten doe je gericht en daarmee beperkt je vaak het speelveld en de mogelijke conclusies. dat is echter geen wetenschap! Een open mind is een eerste stap op weg naar wetenschap. Die ontbreekt nogal eens.
Misschien moeten diverse meetaanhangers eerst dit eens lezen: Wikipedia: Falsifieerbaarheid
Let wel ( opnieuw, om allerlei hokjes figuren voor te zijn)
Ik heb niks met elfenspul en kom hier zeer komische leuke uitvindingen tegen waarvan de marketing waarschijnlijk de meeste energie kost
Maar volledig uitsluiten dat iets effect heeft door aan te geven dat je niks meetbaars gevonden is niet echt sterk.
Jouw tekst:
Je kan immers niet bewijzen dat iets niet bestaat.
Copyright and left by SED...