Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KLK
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:18
(Eerste keer dat ik een dergelijk topic post, spaar mij :*) )

Het Low Budget 720p Camera topic.

Dit topic op GoT is hét topic als het gaat over Full-HD Camera's (meestal 1080p). Meeste camera's filmen 1080p in 30fps, of 1080i in 60 fps. Tegenwoordig zijn er ook goedkope camera’s beschikbaar die filmen in 720p met zowel 30fps als 60fps. Ze komen in zogenoemde ‘pocket-size’ formaten, en in normale camcordervorm.
Het andere topic over de full-hd camera's dekt toch niet het gebied waar ik geintresseerd in ben. Het budget van deze camera’s ligt bijvoorbeeld anders, namelijk tussen de 100 en 200 euro, in plaats van de €500+ camera’s uit het andere topic.

Ook omdat er nog relatief weinig gebruikerservaring bestaat op internet over deze apparaten, open ik hier een discussietopic.

Ook zal ik een voorbeeld geven van mijn situatie:
Zelf was ik een tijdje geleden op zoek naar een camera om een brommertrip te filmen. Plan was om 2 weken met een paar brommers op vakantie te gaan (Richting Parijs), en dan alles te filmen. Op zo’n trip vraag je nogal wat van een camera. Omdat er in een tent geslapen wordt (zonder elektriciteit), moesten we een oplossing vinden om toch de camera op te kunnen laden. Ook moest hij tegen een stootje kunnen, liefst ook tegen vocht, en hij mocht niet te duur zijn (oppassen op een apparaat van enkele honderden euro’s is niet zo fijn op zo’n trip). Verder moest alles het liefst in HD worden opgenomen. Heel wat punten spraken elkaar tegen (HD != goedkoop, HD camera op ordinary batterijen???). Ook willen we de camera gebruiken voor zeiltripjes, waar meestal ook geen elektriciteit aanwezig is, maar wel veel wind, water en andere weersomstandigheden. Toen ben ik mij gaan verdiepen in de low-budget oplossingen. Eerst kwam ik bij de Sanyo camera’s. De Sanyo HD1010 was te duur, dus zijn we gaan kijken naar de Sanyo HD700. Mooie camera, goede kwaliteit, 720p, en extra accu’s waren niet duur. Toch konden we ons niet in de prijs vinden. Al snel kwam ik bij de Toshiba Camileo camera’s. Leuke camera’s maar toch zaten we nog een beetje met het opladen van de accu’s. Uiteindelijk werd ik op de Kodak Zi6 gewezen. Leuke camera voor dat geld, en werkte op 2 AA Batterijen, iets dat ideaal voor ons is. Na diverse reviews, en beeldmateriaal was ik toch wel onder de indruk van dit apparaatje. Het filmmateriaal wat er beschikbaar is, staat op Youtube. Die kwaliteit vond ik al zeer goed. Het kon dus alleen maar beter. Enkele ogenblikken later viel mijn oog op de Kodak zx1, bijna hetzelfde apparaat, met iets betere specs, maar… Weersbestendig. Dit is dus de ideale camera voor ons, en nog goedkoop ook. Deze link naar de pricewatch laat op moment een prijs van rond de 130 euro zien. Helaas zit er op de kodak camera’s geen enkele vorm van beeldstabilisatie. Dit kan ik achteraf wel oplossen met bijvorbeeld iMovie, waar een soort van beeldstabilisatie inzit. Dit duurt helaas wel lang om te renderen, en er zal vast wel beeldkwaliteit verloren gaan.
Deze camera heeft voor onze doeleinden dus een veel grotere waarde dan de duurdere HD camera’s.


Oke, leuk, maar welke camera’s zijn er?
Pocket size camera’s
NaamResolutieEnergieLink naar PW
Creative Vado HD720p 60fpsIngebouwde accuLink
Flip Mino HD720pIngebouwde accuX
Kodak ZX1720p 60fps2x AA, 2x AA oplaadbaar + oplader bijgeleverdLink
Kodak Zi6720p 60fps2x AA, 2x AA oplaadbaar + oplader bijgeleverdLink

Camcorder style
NaamResolutieEnergieLink naar PW
Aiptek Digitale HD Camera 720pIngebouwde accuLink (Blokker)
Medion E47001 MD 85858 720pIngebouwde accuLink
Medion MD 85806 720pIngebouwde accuLink
Sanyo HD700720pIngebouwde accuLink
Toshiba Camileo H10 720pIngebouwde accuLink
Toshiba Camileo PX1333E-1720pOnbekendLink


Natuurlijk kan er ook gefilmd worden met fotocamera's. Vaak zijn deze wel beperkt in lengte van opname.

Fotocamera's
NaamResolutieEnergieLink naar PW
Panasonic Lumix DMC-TZ5720p + 9MPOnbekendLink
Lumix DMC-FT1720p + 12MPOnbekendLink


Waar hebben we het nu eigenlijk over? Om dat te laten zien heb ik hier enkele Youtube video's. Helaas is dit niet de volledige kwaliteit, maar geeft toch een aardige indruk (Wel even op het knopje HD klikken :P)

Kodak Zx1 film Ringweg Eindhoven. Hier kan je zien dat er geen beeldstabilisatie opzit.
Link

Kodak Zx1 en Kodak Zi6 lichttest :
Link

In het volgende topic staan enkele samples van de Sanyo HD700 :
Link

Heeft iemand ervaring met soortgelijke camera’s? Raadt iemand het af om een bepaalde camera te kopen? Laat je ideeën en informatie over dit onderwerp in dit topic achter :)

[Voor 14% gewijzigd door KLK op 13-05-2009 11:57]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Welkom topic! Hier was echt nog weinig over te vinden op GOT. Ik heb een paar dagen geleden de Flip Mino HD besteld. Als ik 'm in handen heb zal ik wat ervaringen posten. Zou komende week geleverd moeten worden!

Oh, redenen om juist deze te kopen:
1) Formaat
2) Compatibiliteit met OS X
3) Aanbieding dus redelijk geprijsd (€165,- incl. verzenden @ iBood)
4) Goeie slecht-licht capaciteiten
Niet de beste videokwaliteit, geen verwisselbaar geheugen / batterij maar voor mijn gebruik wegen punt 1 en 2 hierboven zwaarder.

Oh en iMovie image stabilizer werkt iha zeer goed inderdaad.

[Voor 48% gewijzigd door Zpottr op 07-05-2009 16:57]

Zoef


 • Paul1994
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 22-02 00:14
Goed dat je hierover een topic begint ;-)! Meeste mensen die eens een keer een filmpje willen maken hoeven niet gelijk de hoogste kwaliteit, denk ik zo..

 • u_nix_we_all
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Hee leuk topic. Ik heb laatst bij Blokker een cameraatje gekocht wat ook wel in het lijstje mag. Hij lijkt een beetje op deze .

Die van mij was alleen nog goedkoper ( € 80 ) , het is een aiptek AHD C100.
- 720p30
- kantelbaar schermpje
- 5 Mpix cmos
- NP60 accu
- HDMI + TV-out , usb 2.0
- SD-kaart tot 16 GB (volgens handleiding, vermoedelijk werkt 32 GB ook wel)

Werkt best aardig, beeldkwaliteit is ongeveer wat je mag verwachten van een apparaatje met een vaste lens, de geluidskwaliteit valt tegen.

[Voor 6% gewijzigd door u_nix_we_all op 07-05-2009 17:09]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • -DarkShadow-
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Panasonic DMC-TZ5

Iets duurder dan de camera's die hier genoemd worden, maar ik denk dat de output veel beter is.

Specialist in:
Soldeerstations
Oscilloscoop


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Zeer interessant topic. Mede vanwege het feit dat er weinig echte reviews in dit segment zijn te vinden. Ik mis overigens misschien wel de grootste speler in dit segment, namelijk Sanyo (integraal onderdeel van het moederconcern van Panasonic).

Om -DarkShadow- te completeren zijn er nog wel meer fotocamera's die een 720P output hebben, waarbij Panasonic een grootaandeelhouder is. Voor een overzicht klik hier. Kies dan even bij movie clips voor 1280. Let er wel op dat de lengte van de filmpjes met een fotocamera vaak kort is. In de meeste gevallen zo'n 12 minuten maximaal in HD. De langst mogelijke lengte van een videoclip met een fotocamera is vanwege belastingen 30 min.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Salvatron
 • Registratie: April 2003
 • Niet online

Salvatron

embrace the suck

Een gewone videocamera kan ook wel op gewone penlites werken. Dit kun je doen door de draad van de camera naar de adapter door te knippen en een behuizing te nemen waar je de oplaadbare penlites in doet. Dan moet je zoveel batterijen pakken dat er rond de 7 volt uitkomt. Dit lijkt goed te werken. Het is echter niet perse veel goedkoper dan li-ion-accu's, maar je kunt wel een hoop oplaadbare penlites meenemen.

Lucht en leegte, zegt Prediker, alles is leegte.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Als je weet wat een beetje adapter voor een videocamera kost, en je wilt je camera ook nog op het net kunnen aansluiten dan laat je bovengenoemde techniek denk ik wel uit je hoofd!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Salvatron
 • Registratie: April 2003
 • Niet online

Salvatron

embrace the suck

Anoniem: 22659 schreef op vrijdag 08 mei 2009 @ 16:43:
Als je weet wat een beetje adapter voor een videocamera kost, en je wilt je camera ook nog op het net kunnen aansluiten dan laat je bovengenoemde techniek denk ik wel uit je hoofd!
Je kunt de draad altijd weer aan elkaar maken met een connector. En een adapter moet omstreeks de 7 volt geven om een camcorder te laten werken, terwijl camcorders niet veel stroom gebruiken, dus je hoeft niet perse een camcorder-adapter te hebben om de camcorder op het net aan te sluiten.

Lucht en leegte, zegt Prediker, alles is leegte.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Waarbij zowel Sony als JVC (Panasonic en Canon weet ik niet) gebruik maken van een eigen stekker die werkelijk aan geen enkel ander apparaat hangt ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Salvatron
 • Registratie: April 2003
 • Niet online

Salvatron

embrace the suck

Anoniem: 22659 schreef op vrijdag 08 mei 2009 @ 20:13:
Waarbij zowel Sony als JVC (Panasonic en Canon weet ik niet) gebruik maken van een eigen stekker die werkelijk aan geen enkel ander apparaat hangt ;)
Dan gebruik je toch gewoon die stekker?

Lucht en leegte, zegt Prediker, alles is leegte.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Heinzzzz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18-01 09:17
Dit is idd een handig topic. Ik ben ook een hele tijd opzoek geweest naar een geschikte videocamera. Mijn vakantie is altijd actief, dus ik zocht iets gemakkelijks, klein en met een goede kwaliteit (minimaal HD).

Canon HF100 +-800 euro
Eerst wilde ik voor de canon HF100 gaan. Ik wilde een hd camera (liefst full hd) met een hele goede beeldkwaliteit en veel dingen om aan te kunnen passen zoals bijvoorbeeld focus.Ook moest het compact zijn zodat het makkelijk mee te nemen is en het moest een beetje tegen een stootje kunnen (vandaar een camera met sd opslag geheugen). Een heel groot nadeel vond ik echter de prijs van rond de 800 euro. Dit is erg veel geld en ik wist niet zeker of ik hem echt heel veel zou gebruiken. Omdat hij zo duur is zal ik bijvoorbeeld niet gaan filmen als het een beetje regent, of als ik iets actiefs ga doen.

Ik heb toen nog even gekeken naar een aantal onderwatercamera's. Dit is namelijk ideaal om mee te nemen als je iets actiefs gaat doen en ook bij bijvoorbeeld regen hoef je je nergens zorgen over te maken. De kwaliteit van de video's vond ik echter veel te beroerd. Toen heb ik besloten om er voorlopig geen te halen.

Mino HD, creative vado, kodak zx1
+- 150 euro
euro
Toen las ik opeens een stukje in krant over de mino HD en dat leek mij wel wat, lekker goedkoop en toch hd. De kwaliteit was natuurlijk veel en veel minder dan bijvoorbeeld de cannon, maar ik vond het net kunnen. Een heel groot nadeel vond ik echter dat je het geheugen niet kon uitbreiden en het een interne accu had.

Toen kwam ik de creative en kodak tegen. De beeldkwaliteit van de creative was een stukje beter alleen had ook deze camera als heel groot nadeel dat het geheugen niet uitgebreid kan worden (dat wil ik graag omdat ik geen laptop mee wil nemen op vakantie, en ook niet zuinig wil doen met filmen). De kodak had echter wel verwisselbaar geheugen en was ook nog eens spatwaterdicht. Maar ook deze had nadelen, namelijk geen macro opnamen, niet normaal zoomen (schokkerig en digitaal trouwens) en het grootste gemis: geen beeldstabilisatie (hebben de mino en creative trouwens ook niet). Ik heb echter een programmaatje gevonden welke het beeldmateriaal kan stabiliseren en dit van virtualdud met als plugin deshaker, en dit werkte nog best goed.

Panasonic ft1
+-330 euro
Toen mijn besluit bijna vast stond kwam ik opeens de panasonic ft1 tegen en deze was voor mij perfect. Verwisselbare accu en geheugen. Hd video's met beeldstabilisatie, macrostand, ledlamp en zoomen tijdens filmen (optisch 4.6x). Het geluid tijdens het filmen is trouwens voor mij net goed genoeg, maar verwacht daar niet veel van. Grootste nadeel bij het geluid is dat je hoort wanneer je zoomt, maar met leuk monteren is dat wel weg te krijgen. De kwaliteit van de video's vind ik behoorlijk goed, beter dan de creative, mino en kodak iig.

Ook is het eigenlijk een fotocamera, dus er zijn ook nog eens leuke foto's mee te maken (12 MP, ik weet het, zegt niets over de kwaliteit). Ook is hij redelijk compact en stofbestendig en waterdicht tot 3 meter. Nu zal ik hem waarschijnlijk niet gebruiken onderwater omdat ik daar geen goed gevoel bij krijg (water en electrische apparatuur kan niet goed gaan) maar ik hoef zeker niet bang te zijn voor gebruik bij regen en op het water. Als je wilt weten hoe de beeldkwaliteit is kun je op internet een aantal samples vinden.

Prijs was nog net te doen. Heb hem gister binnengekregen en tot nu toe erg tevreden mee.

PS: De panasonic is geen videocamera, maar ik vind hem toch goed in dit topic passen.

 • KLK
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:18
Ik heb de camera's even toegevoegd. Zijn de panasonics trouwens 60fps of 30fps?

Weet iemand trouwens ook hoe het exact zit met de compatibiliteit van de films van de Kodak Zx1 en iMovie. Kunnen deze rechtstreeks geimporteerd worden, of moeten ze eerst geconverteerd worden?

En weet iemand toevallig uit ervaring hoe lang een Zx1 met een batterijlading doet?

Anoniem: 84479

Ik ben in het bezit van de Kodak ZX1 en vind het een fantastisch apparaatje.
Ik loop echter wel tegen een probleem aan.

Op mijn iMac (OS 10.5) werkt het geluid niet synchroon.
Met welk programma ik ook gebruik.. het probleem blijft.

Op window computers werkt het wel goed.

Volgens de gegevens is de ZX1 ook geschikt voor de iMac.
Weet iemand wat hier aan de hand zou kunnen zijn?

 • JanPedaal
 • Registratie: November 2003
 • Niet online

JanPedaal

Coureur extraordinaire

Kleine aanvulling op de startpost en op -DarkShadow-:
de Panasonic TZ5 heeft een verwisselbare accu, die wordt opgeladen met een externe lader. De accu's zijn los bij te kopen. Hoewel ik de camera met name voor foto's gebruik, is de HD filmkwaliteit niet onaardig. Geluid is overigens wel bagger.

Release your inner hooligan - With great power comes great responsibility, with horsepower comes no responsibility


 • MeijsteR
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
Ik ben eigenlijk op zoek naar zo'n soort camera alleen wil ik graag een normaal formaat (Zoals de meeste 1080p camera's). Iemand enig idee welke ik zou kunnen nemen?

Anoniem: 22659

Je zou even kunnen kijken naar de Sony Webbie modellen, hoewel ik denk dat die niet in NL verkrijgbaar zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ComaKip
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 09-03 18:25
De Blokker verkoopt de Qmedia QDVH-596-B voor EUR 189,-. Er is weinig review te vinden. Iemand die daar ervaring mee heeft?

[Voor 22% gewijzigd door ComaKip op 15-05-2009 12:06]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Volgens mij kun je voor hetzelfde bedrag de Sony Webbie krijgen. Daarin zou ik toch wat meer vertrouwen hebben dan in een QMedia. Daarnaast zie ik CMOS staan en ik ben erg bang voor een rolling shutter in een dergelijk model.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Marcoryn
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 30-04-2019

Marcoryn

life is 001100111

De webbie lijkt me idd ook een mooi alternatief.

Iemand enig idee of het opladen middels usb kan? en
of je er ook gewoon fotoos mee kan maken of dat dit alleen kan dmv een snapshot
uit een filmpje?

[Voor 196% gewijzigd door Marcoryn op 15-05-2009 21:07]

Life is what U make it


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Marcoryn
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 30-04-2019

Marcoryn

life is 001100111

Uiteindelijk besloten een Vado te halen. Mede door de vele positieve reacties op youtube en diverse fora.

Het toestel ligt lekker in de hand en maakt werkelijk voortreffelijke opnames. Ik sta er echt versteld van.
Het updaten naar nieuwe firmware ging makkelijk en er zit een snellaad functie op. Normaal duurt het laden zo'n 7 uur!!!, nu met snelladen een uurtje of 4 voor een volle accu (was mij nog niet bekend).

Verder zit er leuke software op het apparaat zelf, helaas moet je voor enkele functies betalen :'(

Zowel binnen als buiten maakt hij mooie opnames en de wide angle lens geeft een mooi beeld.

Echt zeer tevreden en voor het geld wat je er voor neerlegd een prima apparaat. Op de diverse marktplaatsen ligt de prijs nog redelijk onder de winkelprijzen.

Life is what U make it


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hexagram
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Als er meer ervaringen binnenkomen (of bijv. mooie filmpjes op Vimeo/Youtube) laat het even weten. Ben zelf ook zéér benieuwd en in de markt voor zo'n camera. De Creative Vado staat momenteel op de hoogste plek bij mij..

Ben benieuwd!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KLK
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:18
Ik heb dit weekend dus de Kodak Zx1 aangeschaft (75 euro op Marktplaats, helemaal compleet :D)

Ik ga binnenkort wel even wat filmpjes online zetten, alleen nog even kijken hoe (filmpje van 20 sec is ong. 35MB). De beeldkwaliteit is echt goed, maar de beeldstabilisatie mis ik wel... Maar zoals eerder gezegd weet iMovie daar wel raad mee, al kost het wel wat tijd op mijn simpele macbookje om de beelden te analyseren. Ook brengt deze stabilisatie achteraf wel wat kwaliteitsverlies met zich mee, maar dat is wel acceptabel.

Geluidskwaliteit ben ik nog niet echt over uit, nog niet uitgebreid genoeg getest.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Nu is er lowboudget camera op ibood. Ik heb zelf eentje besteld, het is Toshiba Camileo H20.
Dat zou beter werken dan H10.

Reviews zijn er al, maar bieden zelden beeld materiaal. Youtube laat ook nogal weinig zien van H20.
Wordt dus vervolgd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KillGhost
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-03 21:23
MrDummy schreef op maandag 18 mei 2009 @ 13:33:
Nu is er lowboudget camera op ibood. Ik heb zelf eentje besteld, het is Toshiba Camileo H20.
Dat zou beter werken dan H10.

Reviews zijn er al, maar bieden zelden beeld materiaal. Youtube laat ook nogal weinig zien van H20.
Wordt dus vervolgd.
Ik ben daar ook wel benieuwd over. Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bestellen of niet.

No guts, no glory!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:27
In de aanbiedingen topic werd gevraagd of ik hier mijn bevindingen van mijn zoektocht naar een 720p camcorder wilde posten.
Ik had eerst een Casio Exilim compactcamera. Videofunctie (640x480/30fps) en foto's waren beide niet slecht, maar merkte op reis dat het soms toch net wat tekort schoot. Mijn eerste aanschaf werd dus een DSLR en nu een betaalbare 720p camcorder.

Mijn eisen waren als volgt:
- Goede kwaliteit beeld/geluid voor een zo laag mogelijke prijs
- Compact
- Het liefst ook SD kaartjes, die dingen dalen tenslotte als een gek in prijs en het is zonde als je over een tijdje met een paar ingebakken GB zit als je voor een paar euro één of meerdere kaartjes kan halen met meer capaciteit. Ik trek ook liever een SD kaartje eruit dan dat ik via USB moet gaan rotzooien.
- Foto functies kunnen me gestolen worden

Als Tweaker(en zuinige student) heb ik uiteraard zoveel mogelijk opties onder de loep genomen en hier mijn bevinden op basis van reviews, samplevideos, vergelijkingen etc.

Toshiba Camileo S10/P10/P30/H20 (130-190 euro)De Camileo's leken me op het eerste gezicht het meest interessant. Toshiba had in mijn ogen toch een goede naam, de specs zien er papier erg goed uit en de qua prijs is de prijs is enorm laag. Qua specs verschillen ze vrijwel niet van elkaar, allemaal dezelfde 1080p(let op, geen 1920x1080 maar 1440x1080) resolutie met dezelfde sensor en verschillen lijken vooral cosmetisch te zijn. De H20 is iets groter en duurder, maar dan heb je wat meer zoom en doe je langer op de batterij. De S10 leek mij echter het meest interessant vanwege het strakke compacte design.
Helaas bleken het goedkope rebranded Chinese cameraatjes te zijn en was de beeldkwaliteit behoorlijk bedroevend. Bij goed zonlicht ziet het er allemaal redelijk uit, maar het geluid is niet om aan te horen en zodra er twee wolken verschijnen wordt het een blurry mess. Ook het drilpudding effect(CMOS shutter roll) is enorm veel aanwezig bij bewegingen, de kleuren zijn grauw, de zoom is schokkerig en de autofocus traag. De zoomfunctie heeft dus weinig nut aangezien het beeld is enorm vaag is na het in of uitzoomen. De reacties van mensen die dat ding daadwerkelijk hebben (of eentje uit de voorgaande reeks) waren ook overweldigend negatief.
Goedkoop is bij deze camera's duurkoop en ik zou ze koste wat het kost proberen te vermijden.

+ Prijs
+ Design
+ SD kaarten
- Slechte beeldkwaliteit
- Trage en schokkerige zoomfunctie
- Slechte autofocus
- Slecht geluid

Flip Mino HD/Creative Vado HD/Kodak ZX1 (pakweg 150 euro)


Ik gooi deze allemaal op één hoop, aangezien de verschillen minimaal zijn. Praktisch dezelfde prijs als de Camileo's, maar dan een stuk minder features. De beeldkwaliteit is wel wat beter, maar je mist weer alle opties en optische zoom. De apparaatjes zijn wel weer erg compact. Zelf ben ik geen groot fan van de telefoon formfactor met een minuscuul schermpje. Deze apparaatjes bieden in mijn ogen weinig meerwaarde ten opzichte van een compactcamera met videofunctie op het gebruiksgemak na. Het geluid is ook ongeveer even brak. Ze zijn duidelijk ontworpen om snel een filmpje te schieten voor Youtube(en dan het liefst van iemand die dichtbij staat en praat). Als dat je doel is, dan is het ideaal, maar voor mij was het allemaal veel te beperkt. Ook het ingebakken geheugen vind ik persoonlijk niet ideaal.

+ Prijs
+ Compact
+ Eenvoud
- Ingebakken geheugen
- Geen optische zoom
- Slecht geluid
- Matig tot slecht beeldkwaliteit in minder goede omstandigheden

Sanyo Xacti VPC-CG10 (230 euro)


Ik moet zeggen dat ik niet echt bekend was met het merk Sanyo, behalve dat ik wist dat ze batterijen verkopen. Het schijnt echter een erg populair merk te zijn in Japan en begint nu ook hier meer voet aan de grond te krijgen. Zo waren ze de eerste met een Full HD compact camcorder voor de consumentenmarkt.
De beeldkwaliteit van de CG10 is in ieder geval stukken beter dan die van de eerder genoemde camcorders. Kleuren zien er veel levendiger, beeldstabilisatie werkt fatsoenlijk, zoom is niet de snelste, maar wel soepel en met een snelle autofocus. In schemering wordt het wel wat minder, het valt nog wel te volgen. Ook niet onbelangrijk is dat het geluid van de Sanyo's behoorlijk goed is. Er zit ook functies op om het geluid van de wind te verminderen, automatisch te focussen op gezichten etc.

+ Qua beeldkwaliteit is er geen betere camera voor die prijs
+ Geluid goed
+ Optische zoom
+ Meer opties, features en functies
+ SD kaartjes
- Duurder
- Onder slechte lichtomstandigheden wordt het beeld minder goed
- Interface/bediening schijnt niet altijd even handig te zijn


---------------------

Ik ga dus zelf voor de Sanyo Xacti CG10. Weliswaar wat duurder dan de andere cams maar imo de meeste bang for the buck en ook de goedkoopste pocket HD camcorder waar nog enigszins fatsoenlijke beelden uitkomen. Op de Xacti TH1 na is het gat tussen deze camera en de duurdere camera's behoorlijk groot.

Voor de rest is het allemaal gebaseerd op een hele sloot samplevideos, de schaarse reviews, ervaringen van anderen en eventueel hoe andere camera's uit dezelfde reeks of de voorgangers presteerden (om toch een goed beeld te krijgen). Op of aanmerkingen kan natuurlijk altijd

[Voor 5% gewijzigd door BarôZZa op 18-05-2009 15:32]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • KillGhost
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-03 21:23
Geweldige post! Hier heb ik wat aan. Ik zal eens kijken naar die Sanyo. Bedankt!

No guts, no glory!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Op basis van de eerste regel van je uitgebreide post voel ik me enigszins aangesproken :P Waanzinnig leuk stuk. Chapeau!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Ik heb besloten om Camileo H20 eerst te bekijken (van ibood dus) en zal dus op diverse punten uittesten, ook de rolling shutter effect. Eigenlijk zit rolling shutter in bijna alle (goedkope) CMOS video camera's. Sanyo waarschijnlijk ook als die CMOS gebruikt.

Je moet weten dat CMOS werkt als soort fotoscanner. Het scant rij voor rij af. Dat is enige nadeel van een CMOS sensor. Rolling shutter effect zal daarom voorkomen bij zo'n CMOS sensor.
CMOS censor is wel goedkoper en kan zelfs betere kleuren maken bij goed gebruik. Dat laat Canon EOS toestellen zien.

CCD werkt daartegen als echte progessieve sensor: het pakt meteen alle pixels in een keer. Maar het is ook duurder (zowat bijna pure Sony product) en kent geen rolling shutter, maar kan niet fel licht verdragen welke levert op witte verticale streep in het beeld.
Daarbij is er wat kritiek op CCD kwetsbaarheid waardoor er als alternatief CMOS is ontwikkeld.

Ik zal voor H20 een review maken dat meer uitgebreid is dan andere reviews. Met videobeelden en foto's :)

Mocht het inderdaad tegenvallen, dan gaat ie terug en zal ik overgaan op de 720p Sanyo toestel. Er is verder bijna niks goedkopers dan Sanyo.

[Voor 6% gewijzigd door MrDummy op 18-05-2009 23:19]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TgR_KILLER
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 14:40
Zit ook nog te twijfelen tussen Toshiba en Sanyo wil een camera maar wel een goede. Ok voor het geld van een budget krijg je nooit een super camera. de Toshiba doet het in het donker niet echt goed maar het groote probleem wat ik tot nu toe vond is dat als hij HD filmt de accu maar net een half uur mee zou gaan. Nogal weinig dus :P

Wat ook nog een "probleem" is bij de Toshiba's is dat ze in .mov opnemen. En op internet al genoeg gevonden dat geen 1 video editor er makkelijk mee om kan gaan zoals pinaccle of sony vegas.

Vind het wel vreemd dat bij HD camera's er eigenlijk niet echt een middenmoot is kwa prijs. Ik bedoel de eerste zijn 1/200 euro dan is er een hele tijd niks en begint het pas weer bij 5/600 euro. En die laatste zijn me net wat te duur. Alles wat erutssen zit zijn geen HD camera's die maken misschien wel mooie beelden enkel voor foto's zijn ze niet te gebruiken en dat is wel weer een eis voor mij.

AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, GigaByte GTX1050Ti 4G, MSI B450M, 970 EVO 500GB+160 GB, CM 550watt, AOC 24”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

TgR_KILLER schreef op dinsdag 19 mei 2009 @ 12:47:
Alles wat erutssen zit zijn geen HD camera's die maken misschien wel mooie beelden enkel voor foto's zijn ze niet te gebruiken en dat is wel weer een eis voor mij.
Jawel. Xacti camera's. Hun camera's vullen de ruimte tussen 200 tot 600 op. Eerst VPC-CG10 en VPC-HD700, dan VPCHD1010 en VPCHD2000 als eindpunt. Eerste toestellen doen 720p, de volgende kunnen 1080p.
Sanyo heeft zelfs aantal waterdichte camera's, wat bijzonder maakt. Niet elke merk heeft dat. (Ze hebben ook waterdichte Full HD videocamera.)

Van andere merken is er inderdaad grote gat. Tot 300-400 kunnen de camera's niet eens 720p claimen of komen niet hoger dan 800k pixels, wat wijst op 640x480 of DVD kwaliteit. Slechts 1 camera springt eruit, Canon FS100, met zijn afwijkende 1152 x 864 sensor voor minder dan 300 Euro.

Voor 720p filmen zitten we dus met beperkt aantal merken die minder dan 300 kosten. Toshiba en Sanyo zijn hier opvallende namen, verder aantal onbekende merken zoals QMedia. Let wel, van Qmedia duiken er dezelfde varianten op de Marktplaats. Nog een Chinese kloon.

Er is nog wel paar fotocamera's met HD filmfunctie. Hiervoor kun je lezen in Computer!Totaal blad van Juni 2009 (nummer 6, 18e jaargang) daar hebben ze aantal fototoestellen getest.
Uit het blad zijn aantal camera's als toppers naar voren gekomen:
- Samsung WB500 met zijn bedienbare 10X zoom
- Fujifilm Finepix S2000 HD
De redactie geeft zelfs als tip voor: Toshiba Camileo P30. Met als opmerking: film niet in het donker.

Bedenk wel dat goedkope toestellen over CMOS sensor beschikken. Daardoor kunnen ze lagere prijzen maken dan toestellen met CCD.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

MrDummy schreef op dinsdag 19 mei 2009 @ 19:41:
Slechts 1 camera springt eruit, Canon FS100, met zijn afwijkende 1152 x 864 sensor voor minder dan 300 Euro.
Hiermee wek je de indruk dat de camera in een hogere resolutie filmt dan PAL, hetgeen niet waar is. De meeste camera's hebben een sensor met 800k pixels, terwijl PAL 400k pixels telt. Deze filmen ook niet in HD.


Flip Mino HD vs Kodak Zi6Edit:
Van de Toshiba P30 word ik helemaal misselijk:

[Voor 80% gewijzigd door Anoniem: 22659 op 19-05-2009 20:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TgR_KILLER
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 14:40
haha mig29 :P misselijk zelfs ;) heb ook in de andere topics zitten bladeren wel veel posts van jou tegen gekomen btw..

Ik ga met hemelvaart eens bij de Media Markt kijken moet er toch nog zijn omdat de toetsen van me vaders toetsenbord binnen een maand al totaal versleten zijn. En ga eens kijken of ze daar iets hebben. Budget is rekbaar tot zon 500 euro.. Spendeer liever wat meer dan te weinig maar moet niet te gek worden dan wachten we nog maar een tijdje.

Maar ondertussen zoveel verschillende camera's voorbij zien komen vooral ook in het ander topic dat ik door de bomen het bos niet meer zie haha.

AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, GigaByte GTX1050Ti 4G, MSI B450M, 970 EVO 500GB+160 GB, CM 550watt, AOC 24”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Ik heb even gekeken over rolling shutter probleem met CMOS, en stuit zelfs op dure 3CMOS FullHD camera's van Sony die ook rolling shutter probleem hebben. Een professionele camera met lastig probleem.

Ik kom ook nog lekker ruwe testvideo tegen van Sanyo CG10, en die heeft ook zoals verwacht rolling shutter effect, maar leek minder ernstig te zijn. Maar bij veel pannen niet.

Die P30 testvideo heeft zelfs wobble effect erbij. Dat wijst dus op lage CMOS shutter snelheid.

Maar dan ook, als je camera met CMOS sensor hebt, zul je rekening moeten houden met de rolling shutter effect. Er is op dit moment bijna geen CMOS camera met global shutter techniek.
Er worden wel processing technieken onderzocht om rolling shutter effect klein te houden en terug te draaien: beeld recht trekken. Om effect te kunnen berekenen heb je zeker diverse sensoren nodig om te "voelen" wat camera doet. Gyroscopische sensoren en orientatie sensoren zouden hier helpen wanneer de rolling shutter kan optreden. Je kan niet via beeldsensor berekenen, want dan worden sommige bewegingen weer fout berekend.

Sanyo Xacti HD1000 / HD1010 is waarschijnlijk nog goedkoopste (Full)HD camera nog met CCD sensor. De nieuwe HD2000 heeft helaas CMOS sensor. HD1010 kost rond 400 Euro. Beetje veel voor je?

Kijken we verder. Dan komen we toch nog andere Sanyo tegen: XACTI VPC-HD2. Oudere model van eind 2007, maar wel 720p filmen en CCD sensor. Helaas niet meer gewoon te koop in de winkels. Ebay ook zeer zeldzaam. Vergeet het maar.
Nog meer 720p met CCD sensor?
Op dit moment heb ik Xacti HD700 gevonden. Voor prijs van 270 Euro heb je 720p camera met CCD sensor.
Maar:

zie je klassieke CCD probleem. Daar moet je rekening mee houden. CMOS kent dat probleem niet.


en
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uAUtWtXoeBI]
Laat zien dat ook bij shake geen wobble ontstaat.
HD700 blijkt al veel langer op markt te staan, sinds eind 2007. Het is nog steeds te koop, als surprise, en doordat ie "oud" is zijn de prijzen ook lager. Blijkt bijna samen met HD2 op markt gezet te zijn.

Je moet weten dat nieuwste Xacti toestellen CMOS sensoren hebben. Wil je CCD nemen, dan moet je oudere modellen nemen, of duurdere toestellen nemen. Maar beslist geen Sanyo meer.
De voorgestelde CG10 is met CMOS sensor. Goedkoop, maar je kunt rolling shutter effect verwachten.

HD700 heeft mijn interesse. Er zijn geen camera's onder 300 Euro klasse met CCD en 720p dan dit, en andere zeer moeilijk te vinden HD2.
Tenslotte: er zijn geen lovende woorden over beeldkwaliteit. Stills moet je niet veel verwachten en in low light heeft sensor wat meer moeite. Voor video filmen is HD700 wel voldoende, maar wel met de zoom dat maar 1 snelheid kent. Geluidopname is wel goed, maar zoek je graag mic ingang, dan moet je diggen naar zeldzame HD2, of ga voor duurdere HD1010.

[Voor 6% gewijzigd door MrDummy op 19-05-2009 22:30]


Anoniem: 22659

Je hebt gelijk. Met name het wobble effect is erg. Alleen een beetje rolling shutter zou ik wel overleven denk ik. Hier een gewoon voorbeeldje van een HD2000. Met rolling shutter dus!


 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Anoniem: 22659 schreef op woensdag 20 mei 2009 @ 09:45:
Je hebt gelijk. Met name het wobble effect is erg. Alleen een beetje rolling shutter zou ik wel overleven denk ik. Hier een gewoon voorbeeldje van een HD2000. Met rolling shutter dus!

[video]
Ik heb Sanyo VPC-WH1 beelden gezien op youtube, zoals tijdens MotoGP Japan 2009. Sterk ingezoomd, de beeld schudt en wiebelt op de eigenaardige wijze en door eigen stabilisatie is het ook niet leuk meer om naar te kijken. Het lijkt dan alsof beeld "eigenwijs" blijft plakken.
Uitgezoomd neemt de effect af, maar sterke zoom met 30x is effect heel groot. Vergeet digitale zoom helemaal.

De beelden zijn mooi scherp, maar met CMOS moet je zuinig zijn met pannen, liefst langzaam!
Rolling shutter zorgt voor wat problemen, en dat is niet altijd fijn.

[Voor 21% gewijzigd door MrDummy op 20-05-2009 11:53]


Anoniem: 174427

Misschien is dit ding ook wel interessant?

http://www.techradar.com/...ording-on-a-budget-584240

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Als je topic wat meer doorneemt, zul je zien dat er mogelijke problemen zijn de beelden.
Ik heb H20 besteld bij ibood, daar ga ik goed mee analyseren (en terugsturen als ie te erg is) en weet ik meer welke gebreken er zijn.

Anoniem: 22659

MrDummy schreef op woensdag 20 mei 2009 @ 11:36:

Ik heb Sanyo VPC-WH1 beelden gezien op youtube, zoals tijdens MotoGP Japan 2009. Sterk ingezoomd, de beeld schudt en wiebelt op de eigenaardige wijze en door eigen stabilisatie is het ook niet leuk meer om naar te kijken. Het lijkt dan alsof beeld "eigenwijs" blijft plakken.
Uitgezoomd neemt de effect af, maar sterke zoom met 30x is effect heel groot. Vergeet digitale zoom helemaal.

De beelden zijn mooi scherp, maar met CMOS moet je zuinig zijn met pannen, liefst langzaam!
Rolling shutter zorgt voor wat problemen, en dat is niet altijd fijn.
Ik geloof je gelijk, maar ik heb ook de indruk dat de stabilisator niet helemaal lekker werkt in die camera. Hierdoor krijg je onrustig beeld. In het volgende filmpje wordt niet heel erg gezoomd, maar de hoeveelheid rolling shutter vind ik meevallen!

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=DJaFofXWhN0]

 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:27
MrDummy schreef op woensdag 20 mei 2009 @ 11:36:
[...]

Ik heb Sanyo VPC-WH1 beelden gezien op youtube, zoals tijdens MotoGP Japan 2009. Sterk ingezoomd, de beeld schudt en wiebelt op de eigenaardige wijze en door eigen stabilisatie is het ook niet leuk meer om naar te kijken. Het lijkt dan alsof beeld "eigenwijs" blijft plakken.
Uitgezoomd neemt de effect af, maar sterke zoom met 30x is effect heel groot. Vergeet digitale zoom helemaal.

De beelden zijn mooi scherp, maar met CMOS moet je zuinig zijn met pannen, liefst langzaam!
Rolling shutter zorgt voor wat problemen, en dat is niet altijd fijn.
Als je sterk inzoomt moet je een tripod gebruiken. Dat lijkt me vrij logisch. Zeker wanneer je 30x zoom gaat gebruiken. Digitale zoom moet je standaard al vergeten.VPC-TH1, behoorlijk indrukwekkend voor een cameraatje van zo'n 270 euro als je het mij vraagt.

Anoniem: 174427

@ mr dummy,

Sorry voor mijn debiele post een paar posts terug! Ik was op het werk en had wat anders gevonden! En dacht ff snel posten.

Alleen schijnbaar wat misgegaan met copy paste! En nu kan ik het niet weer vinden 8)7

 • Marcoryn
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 30-04-2019

Marcoryn

life is 001100111

Weet iemand misschien een goeie softwarematige oplossing om de hd filmpjes een beetje te stabiliseren.
Ik ken de mogelijkheid in Imovie en de plugin van virualdub (deshaker) maar ben benieuwd of er meer zijn.
Reeds gegoogled en weinig gevonden..

Life is what U make it


 • Salvatron
 • Registratie: April 2003
 • Niet online

Salvatron

embrace the suck

Magix videodeluxe heeft ingebouwde video-stabilisatie, en waarschijnlijk veel andere videobewerkingsprogramma's ook. Echter zul je denk ik waarschijnlijk wel last krijgen van het rolling shutter effect; de video is dan wel stil maar de rolling shutter valt wel op.

Lucht en leegte, zegt Prediker, alles is leegte.


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Marcoryn schreef op woensdag 20 mei 2009 @ 22:25:
Weet iemand misschien een goeie softwarematige oplossing om de hd filmpjes een beetje te stabiliseren.
Ik ken de mogelijkheid in Imovie en de plugin van virualdub (deshaker) maar ben benieuwd of er meer zijn.
Reeds gegoogled en weinig gevonden..
Heb wel aardige ervaringen met iStabilize.

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TgR_KILLER
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 14:40
Heb uiteindelijk toch geen H20 gekocht. Las teveel reacties over de slechtere punten. Las OA veel dat de .mov files die de camera maakt niet echt handig te editen zijn en de autofocus bij inzoemen is gewoon waardeloos..

Heb nu een Sony CX105 gekocht voor net onder de 500 euro :)

AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, GigaByte GTX1050Ti 4G, MSI B450M, 970 EVO 500GB+160 GB, CM 550watt, AOC 24”


 • HopOnline
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 17-03 09:30
Op school werken wij met Canon XL2, natuurlijk niet te vergelijken met deze camera's. Maar voor thuis zoek ik een beetje een betaalbare camera als student.

Ik wil hem vooral gebruiken als ik naar een festival of op vakantie ga. En gewoon zomaar wat proberen met filmen en editten.

Maar ik kom er nog niet uit welke camera er nou het beste voor is.

Op deze site is nu de Toshiba H10 voor 130,- euro.
http://www.onedayonly.nl/

 • TgR_KILLER
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-03 14:40
Ik zal je alvast helpen. Ik wilde eerst ook zon toshiba maar als je lang genoeg zoekt om je enkel slechte reacties tegen. Editten kan je sowieso vergeten want het .mov formaat waarin het filmt is nauwlijks te editten.

Tevens hebben al die dingen nogal slecht geluid en de focus bij zoomen is om te huilen zo slecht. De enige camera's die ik vond die nog "budget" waren waren enkele Sanyo (als je t zo schrijft..) staan hier in het topic volgens mij ook wel wat. maar voor onder de 200 euro heb je niet echt een fatsoenlijke camera volgens mij.

AMD Ryzen 5 2600, 8 GB RAM, GigaByte GTX1050Ti 4G, MSI B450M, 970 EVO 500GB+160 GB, CM 550watt, AOC 24”


 • HopOnline
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 17-03 09:30
TgR_KILLER schreef op donderdag 28 mei 2009 @ 18:45:
Ik zal je alvast helpen. Ik wilde eerst ook zon toshiba maar als je lang genoeg zoekt om je enkel slechte reacties tegen. Editten kan je sowieso vergeten want het .mov formaat waarin het filmt is nauwlijks te editten.
Waarom kan je niet editten met bijvoorbeeld Final Cut dan?

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Ik heb Toshiba H20 in huis via iBood.

De eerste indruk:
- De camera kan opgeladen worden via USB, wat hem mooi universeel maakt.
- De videoscherpte is goed voor 720p en 1080p. Het is gelukkig niet upscaled shit.
- Met zonnig weer buiten is er genoeg licht. De videobeelden zijn dan acceptabel en er is genoeg detail te zien.
- Hij is klein en zit goed in de hand.
- De rolling shutter effect bij snel pannen is (bijna) niet te zien als er veel licht is, zoals tijdens zonnig weertje. Dat laat zien dat shutter snelheid snel genoeg is.
- Makkelijk te bedienen, menu systeem is voldoende duidelijk. Het went vrij snel.
- Camera knop heeft twee stappen (scherp zetten - ontspannen) en dat is apart voor een videocamera.
- Knoppen zijn goed te bedienen met de duim.
- Goede schuifplaat die de connectoren bedekken. Je hoeft niet bang zijn dat er wat afbreekt.
- Klaar staan voor volgende opname is binnen enkele seconden. Ruim acceptabel.

Wat me minder blij maakt:
- Ondanks veel licht buiten is er toch blijkbaar wat mis met het dynamische bereik. Alles mag goed verlicht zijn door het zonnig weer, maar de schaduwen zijn toch "extra zwart". Beetje te hard eigenlijk en vreemd processing methode.
- De zoomfunctie werkt optisch goed, maar digitale zoom maakt wel met stappen.
- De ingezoomde beelden hebben meer kans op trillende beeld en wobble effect is klein beetje te merken met de oplettende oog. Uitgezoomd gaat het allemaal iets beter.
- Binnenhuis opname bij weinig licht neemt shutter snelheid af, en dus neemt rolling shutter effect meer toe. Ga je snel pannen, dan worden rechte lijnen zeker schuine lijnen.
- De low light performance is niet echt bevredigend. Er ontstaan zelfs verticale bandings in het beeld wat nog meer boel minder mooi maakt. Ook alles wat bijna zwart is eerder zwart. Dit effect zie je ook bij goed zonlicht buiten.
- De night mode maakt het iets goed op low light performance, maar je krijgt wel 15 fps voor ipv 30 fps.
- De LCD scherm is slecht te zien in low light, je krijgt indruk dat je opgenomen beeld bijna helemaal zwart is. Jammer dat LCD scherm niet "versterkt" is. Op mijn monitor zit er toch nog wat meer "licht" in.
- De EV instelling werkt niet op de video, maar op camera functie.
- Witte ruis in de zwakverlichte foto's. Dat is nog aparte ruis, meestal zou het donker worden, maar er zit wel witte ruis in wat de foto's in weinig licht niet mooi maakt.
- Wobble effect valt mee in lowlight situatie uit je vrije hand filmen. Alleen rolling shutter effect blijft aanwezig. Dan heb ik nog niet over ingezoomd beeld waar wobble effect wel iets toeneemt en meer opvalt.
- 1 microfoon, dus mono geluid. Ondanks dat geluidstream AAC stereo is genoteerd. De tv uitgang heeft ook maar 1 geluidsstekker. Mja...
- 1080p mode is 1440 pixels breed. Maar in mediaplayer maakt het geen breedbeeld van, je ziet duidelijk dat het beeld samengedrukt is. Aspect ratio is dus verkeerd, die staat op 4:3. Met 720p mode is alles wel weer correct. Je zult dus zelf moeten oprekken naar 1920x1080 met de goede software. De meegeleverde software zou 4:3 blijven gebruiken (nog niet getest)
- autofocus is sloom. Bij inzoomen moet je paar sec wachten totdat het beeld goed is. Iemand die graag beetje snel bij wil blijven kan dat niet echt waarderen. Voor de beginner is dat niet zo ernstig, maar het kan wel me wat irriteren.

De rolling shutter is niet opvallend aanwezig, zolang je langzaam pant. Volgens de videolessen hoor je ook niet zo snel te pannen voor de kijkers. Wil je iets goed laten zien aan anderen, dan hoor je ook langzaam te pannen. In praktijk ga je ook niet als een gek heen en weer pannen, tenzij je heen en weer zwemmende vis wil volgen. Wat mij betreft zal panning probleem geen groot issue worden. Elke CMOS videocamera heeft rolling shutter effect, alleen het verschilt per camera. Is de sensor veel gevoeliger of heeft prima lens met laag F waarde, dan is shutter snelheid iets hoger, en rolling shutter effect wordt minder sterk.
Met prijs van 170 Euro bij iBood (199 in vele shops) is het voor beginner aardig acceptabel toestel.

Voor mij is het niet acceptabel genoeg door low light performance en het trage autofocus, en trillende beelden bij inzoomen. Het is vrijwel zeker dat ik terug laat brengen naar iBood. Eerst nog wat testen op beeld, foto en geluid, dan heb ik genoeg review materiaal. De HDMI test komt ook nog. Ik ben wel positief over de scherpte beeld en het gemak van USB. Met h264 compressie worden videobestanden ook niet snel groot. De camera heeft goede punten door de lage prijs, maar ik kan niet gebruiken omdat ik ook eens in low light moet filmen.

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

MrDummy schreef op donderdag 28 mei 2009 @ 22:05:
Voor mij is het niet acceptabel genoeg door low light performance en het trage autofocus, en trillende beelden bij inzoomen. Het is vrijwel zeker dat ik terug laat brengen naar iBood.
offtopic:
Ik ben zeeeer benieuwd of je je geld terug krijgt. Het zijn allemaal wel vervelende puntjes maar het produkt is niet defect me dunkt. En het kopen op afstand gebeuren gaat niet meer op als je het ding gebruikt hebt toch?

Maar veel succes gewenst (ben zelf nogal gallisch van iBood - Flip Mino HD bleek een levertijd te hebben van vier weken ipv de beloofde paar dagen...)

En dan on-topic: dat ik dat ding nu eindelijk kan gaan testen! Dus binnenkort een schrijfsel hier over de Mino HD.

[Voor 12% gewijzigd door Zpottr op 28-05-2009 22:46]

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Stel dat ik kan kiezen uit:
- Sanyo HD700
en
- Sanyo VPC-CG10

Welke zou ik nemen?

HD700 zal geen rolling shutter probleem hebben, maar zou meer low light probleem hebben dan CG10, omdat CMOS meer lichtgevoeliger is.

En HD700 heeft aanbieding met gratis accu en 4GB SDHC atm, dat heeft CG10 nog niet.

Oh, Sanyo VPC-TH1 kan ook erbij dankzij 30x optische zoom. De prijs is vrijwel hetzelfde en heeft betere lens. Uit Youtube video's (zoek eens onder DMX-TH1 omdat daar meer video's van zijn) is gebleken dat autofocus iets beter doet tijdens inzoomen. Er is gezegd dat handmatige focus ook mogelijk is in TH1. De sensor is wel iets kleiner wat meer ruis met zich meebrengt.

TH1 lijkt meer mijn keuze te hebben.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rhepius
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 08-02 00:02
Ik heb zojuist een Sanyo Xacti HD1010 gekocht tijdens de "iBOOD hunt" voor €300,--. Zodra ik hem binnen heb zal ik mijn ervaring delen! :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

rhepius schreef op vrijdag 29 mei 2009 @ 03:37:
Ik heb zojuist een Sanyo Xacti HD1010 gekocht tijdens de "iBOOD hunt" voor €300,--. Zodra ik hem binnen heb zal ik mijn ervaring delen! :)
Ik wil ook graag 'm kopen, maar ik moet wel slapen, want ik ben al meer brak, en ik weet niet of ik deze kan verwachten.
Eigenlijk kun je niet HD1010 zeggen als budget 720p camera. Het is Full HD camera en in winkel kost het meer. Het hoort dus in Betaalbare HD camera-topic, niet hier.

HD1010 is met CCD CMOS sensor, dus je krijgt mogelijk wat geen rolling shutter problemen mee.

Edit:
Blijkbaar met CMOS sensor, maar wel grotere sensor en lens is al stukken beter.
Sterker nog, HD1010 is nog een keer langs geweest en ik heb in reflex gelijk net kunnen betalen. Het was even schrikken, maar ik ben ook blij.
Hoewel er paar artikelen daarna, in korte tijd, een Panasonic HDC-HS9 60GB HDD Full-HD Camcorder verschijnt erna terwijl ik in de wachtrij voor betalen zit, dus dat is jammer, maar je hebt dit of dat. Kans pakken of laten schieten, zo is hunt...

[Voor 28% gewijzigd door MrDummy op 29-05-2009 15:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Toshiba Camilieo H20 bijna geheel getest, heb aardig wat film en foto materiaal gemaakt, dan kan ik een uitgebreide review over schrijven. Wordt vervolgd! :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 305466

hallo,

Ik ga in augustus samen met mijn vriendin backpacken door europa, hiervoor ben ik op zoek naar een video camera waar je ook foto's mee kan maken.

Omdat we niet heel veel mogelijkheden hebben om veel bagage mee te nemen leek het me een goed idee om deze twee dingen te combineren in 1 aparaat.

Nu is mijn budget tot 200 euro.

Voor mij is het belangrijk dat hij mooie foto's maakt en dat ik er leuke filmpjes mee kan maken denk aan filmpje vna het strand, EIffeltoren en dat soort dingen de camping filmen. Verder moet de accu redelijk lang mee kunnen gaan omdat ik vooral backpack en niet altijd over electischiteit beschik. en verder moet hij gewoon gebruiksvriendelijk zijn.

De camera's waar ik nu vooral de focus op heb zijn: de Toshiba s10, P10, P30 en H20 en v an Sanyo VPC-CG9 en van Aiptek PocketDV T300 en de Aiptek PocketDV Z300 HD mischien kunnen jullie helpen om er 3 over te houden en daar de keuze uit te maken

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Neem Sanyo. Dat werkt beter dan Aiptek en Toshiba's.

 • jonamolenaar
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 27-11-2022
Anoniem: 305466 schreef op dinsdag 09 juni 2009 @ 21:09:
hallo,

Ik ga in augustus samen met mijn vriendin backpacken door europa, hiervoor ben ik op zoek naar een video camera waar je ook foto's mee kan maken.
Heb eigenlijk precies de zelfde eisen als jouw. Zoek iets wat daarnaast ook nog een beetje hufter proof is. Wil hem gaan gebruiken tijdens enduro ritten. Tevens goede foto's er mee maken etc.

Waar nu mijn belangstelling naar uit ga is de Panasonic Lumix TS1.

Belangerijkste spec.
* Waterproof, Schok- en stofbestendig
* HD Video 720p AVCHD lite met HDMI output
* iA Mode voor video en foto opname inclusief Gezichtsherkkings Pro
* 28mm Groothoeklens en 4.6x Optische Zoom LEICA DC VARIO-ELMAR Lens (28-130mm)
* 2.7-inch, 230k-dot resolutie met grote kijkhoek
* 1/2.33-inch 12.1 Megapixels CCD
Veel informatie hier
Hebben jullie nog tips, opmerkingen over mijn mogelijke aankoop. Misschien betere goedkopere concurrenten?

Alvast bedankt

 • Heinzzzz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18-01 09:17
jonamolenaar schreef op maandag 15 juni 2009 @ 18:00:
[...]


Heb eigenlijk precies de zelfde eisen als jouw. Zoek iets wat daarnaast ook nog een beetje hufter proof is. Wil hem gaan gebruiken tijdens enduro ritten. Tevens goede foto's er mee maken etc.

Waar nu mijn belangstelling naar uit ga is de Panasonic Lumix TS1.

Belangerijkste spec.
* Waterproof, Schok- en stofbestendig
* HD Video 720p AVCHD lite met HDMI output
* iA Mode voor video en foto opname inclusief Gezichtsherkkings Pro
* 28mm Groothoeklens en 4.6x Optische Zoom LEICA DC VARIO-ELMAR Lens (28-130mm)
* 2.7-inch, 230k-dot resolutie met grote kijkhoek
* 1/2.33-inch 12.1 Megapixels CCD
Veel informatie hier

[afbeelding]


Hebben jullie nog tips, opmerkingen over mijn mogelijke aankoop. Misschien betere goedkopere concurrenten?

Alvast bedankt
Ik zocht precies hetzelfde en heb uiteindelijk ook deze gekocht (hij heet trouwens in europa dmc-ft1). Heb hem nu een tijdje kunnen testen en ik vind het echt een super prijs kwaliteit verhouding. Filmpjes zien er echt heel goed uit en ook het geluid vind ik erg goed. Heb ook op pinkpop gefilmt en ondanks het harde geluid is het lekker om naar te luisteren, totaal niet te merken dat de microfoon het harde geluid niet aan kan. Filmpjes worden wel apart opgeslagen, maar ik gebruik zoiezo sony vegas om het leuk in elkaar te zetten, dus dan is dat geen probleem. Sony vegas werkt trouwens perfect alleen heeft het me even geduurd om de goede rendersettings te vinden om geen kwaliteitsverlies te krijgen.

Foto's zien er ook goed uit, maar dit vindt ik altijd wel moeilijk te beoordelen, tuurlijk kan het beter maar het is geen spiegelreflex, soms is het alleen even zoeken naar de beste setting. Lowlight performance is redelijk, dit ligt heel veel aan de situatie. Als het echt donker is met een felle lichtbron heb je er nauwelijks last van, maar ik heb één keer gefilmt waarbij het een beetje schemerig was en toen viel het wel veel op. Wat ik trouwens heel relaxt vind is dat er een flitser en een led licht op zit. Met die led is er in het donker nog heel veel te zien als je filmt. Ook dat hij waterdicht is vind ik ideaal. Vriend van me stond raar te kijken toen ik zonnebrand eraf spoelde met water, en ook een golf water tijdens het varen maakte niets uit, heerlijk.

Natuurlijk zijn er nadelen:
- korte batterijduur. met1 accu heb ik ongeveer 3 kwartier gefilmt en 60 foto's gemaakt. Maar dit probleem heb ik verholpen door een extra accu erbij te kopen (heb er een kunnen vinden van 27 euro)
-maximaal een kwartier achter elkaar filmen (op 1 sd kaart kan dus wel meer dan kwartier opgenomen worden). Is alleen bij de europese versie (dmc-ft1) de ander versie (dmc-ts1) kan wel onbeperkt filmen, dit heeft dacht ik te maken met belasting. Van dit nadeel ga ik denk ik geen last krijgen, weet niet wanneer ik meer dan een kwartier achter elkaar wil filmen.
-Met filmen wil hij weleens moeite hebben met scherpstellen, maar dat is alleen bij snel bewegen. Wat ik wel weer goed vindt is dat het scherpstellen vloeiend verloopt.
-Als je bij het filmen inzoomt dan hoor je dat. Je hoort het knopje heen en weer schuiven. Maar omdat ik de filmpjes toch bewerk in sony vegas, monteer ik het gewoon even weg.

De nadelen zijn erg klein en het is dus een heerlijk apparaat, en voor backpacken ideaal natuurlijk. Er zijn ook andere waterdichte camera's, maar daar is de videokwaliteit veel lager, design lelijk en onhandig (canon) of maakt hij minder mooie foto's. Maar ik zou daar nog wel even naar kijken, misschien zijn die beter voor jou. Hier een lijstje:

- Olympus Stylus 850
- Olympus Stylus 1050
- Olympus Stylus 1030SW
- Olympus Stylus 720
- Olympus Stylus 770SW
- Stylus Tough-8000 Digital Camera
- Pentax Optio W20
- PENTAX Optio 30
- SeaLife Reefmaster ECO Shot
- Sealife DC500 Digital Camera
- Vivitar Vivicam 6200W
- Canon D10

[Voor 9% gewijzigd door Heinzzzz op 15-06-2009 23:39]


Anoniem: 305466

hallo,

ik heb ervoor gekozen om de Sanyo VPC-CG10 te kopen morgen komt hij binnen ik zal me reactie geven over dit product.

 • jonamolenaar
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 27-11-2022
Anoniem: 305466 schreef op dinsdag 16 juni 2009 @ 18:35:
hallo,

ik heb ervoor gekozen om de Sanyo VPC-CG10 te kopen morgen komt hij binnen ik zal me reactie geven over dit product.
Super dat je een beslissing hebt gemaakt. Sta nogs steeds op het punt :P

@Heinzz
die accu die je gekocht heb is dat een originele van Panasonic of aftermarket?

 • Heinzzzz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18-01 09:17
jonamolenaar schreef op dinsdag 16 juni 2009 @ 19:37:
[...]


Super dat je een beslissing hebt gemaakt. Sta nogs steeds op het punt :P

@Heinzz
die accu die je gekocht heb is dat een originele van Panasonic of aftermarket?
Nee dat is idd geen originele panasonic. Maar ik heb voor een andere camera ook weleens zoon nepding gekocht en die doet het bijna net zo goed. Koop ik liever 2 iets minder goede (de originele heb ik niet goedkoper kunnen vinden dan 55 euro) dan 1 panasonic waar je denk ook veel voor het merkje betaald.

 • wessel99
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 03-02 21:28
Heb nu een paar weken de VPC-WH1 (waterdichte broertje van de TH1) en erg tevreden over de kwaliteit! Alleen een echte low-light modus (groen) zou lekker geweest zijn, nu word het beeld gewoon erg schokkerig en slecht als het echt donker word en er geen lichtbronnetjes meer zijn.

Verder ongelofelijk tevreden, super zoom, zoom kan ook met 2 snelheden in/uitzoomen, super waterdicht (al veel gebruik van gemaakt op de zeilboten) en prima beeld!

Ohja en ik haal met 1 accu +/- 4 uur opnemen!!! ook zeker het vermelden waard!! Neem altijd op in 720P

[Voor 10% gewijzigd door wessel99 op 16-06-2009 22:03]


 • jonamolenaar
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 27-11-2022
Oke, is een goeie, accu is een accu. Ben vanmiddag bij de Saturn wezen kijken in Utrecht. De camera beet gehad. Ziet er prachtig uit.
Verkoper adviseerde om de Sandisk Extreme III omdat deze het meest stabiel enzovoort zijn. Is een merk als Transcend echt zoveel minder??

 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:27
Meest stabiel? Mooie verkooppraatjes. Dat soort kaartjes zijn wat sneller, dus het gaat wat sneller om je bestandjes op je pc te krijgen. Voor de rest maakt het geen zak uit.

Anoniem: 22659

Hangt er een beetje vanaf. De Ultra II kaartjes zijn stiekem verlaagd naar class2. Hierdoor wordt de hoogste resolutie HD-film niet meer ondersteunt. Hierbij verdwijnt dus de hoogste kwaliteitsstand in het menu. Lagere kwaliteit is dus nog wel mogelijk. Een Sandisk videoHD kaart kopen kan ook.

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Anoniem: 22659 schreef op woensdag 17 juni 2009 @ 23:02:
Hangt er een beetje vanaf. De Ultra II kaartjes zijn stiekem verlaagd naar class2.
Ik heb nog wel kunnen opnemen met HD1010 in hoogste stand. Ik stop zelfs goedkope Kingston kaart in, het neemt nog steeds op. Met adata 16gb class 6 van 29,95 is geen probleem.

Ultra II class 2 heeft snelheden die je eerder class 6 van maakt als je vergelijkt met budget class 6 kaart.
Het is wel gemene manier van Sandisk om ons lastig te maken met Ultra II class 2, maar ook voor andere fabrikanten die bewust class 2 uitsluiten in aantal camera's. Sandisk wist dat en maakt er dus bewust gebruik van. Want de kaarten van Sandisk zijn gewoon "te goed". En om duurdere kaartversie, Extreme III, gedwongen te kunnen verkopen die als class 6 is gemarkeerd.

Toch hebben sommigen Ultra II als class 4 gekocht. Hoeveel dat er zijn weet ik niet.

 • Heinzzzz
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 18-01 09:17
Ik heb idd ook gewoon een class 6 van een goedkoper merk gekocht (transcend 16gb €37,-). Misschien dat het bij de hele goede camera's full HD niet snel genoeg is maar met de DMC-FT1 werkt het perfect.

[Voor 3% gewijzigd door Heinzzzz op 18-06-2009 12:37]


Anoniem: 22659

@mrdummy: ik snap je post niet helemaal. Vroeger waren alle Sandisk Ultra kaarten van class 4. Als je nu een nieuwe kaart koopt, zal het erom hangen of ie class 2 of class 4 is. Goed op de verpakking kijken dus. Op zich is het een logische stap, aangezien veel mensen kiezen voor de prijs van een class 6 Transcend kaart. Dat die kaart waarschijnlijk lagere doorvoersnelheden heeft als de UltraII serie van Sandisk lijkt mij een goede reden van Sandisk om de class van zijn kaarten te verlagen!

 • jonamolenaar
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 27-11-2022
Vandaag de camera (panasonic FT1) gekocht. Bij Saturn nieuwe vestiging ring Utrecht. Mooie winkel met prima personeel, werd goed geholpen. Heb er een verzekering twv 54 bij genomen. Is voor drie jaar allrisk, ben ik normaal niet zo van. Vond het dus danig aantrekkelijk dat ik toch maar heb gedaan.

Laatste vraag
Nu zijn er ook SDHC video kaartjes verkrijgbaar, is die ook een verkoop truc of heeft dit wel degelijk meer waarde. Heb testen bekeken van diverse SD kaarten en die van Transcend komen er over het algemeen goed uit.

Ga volgend weekend weg, neem de camera natuurlijk mee. Zal mijn bevindingen posten :)

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

SDHC video zijn iets van class 6 zeg maar. Ze hebben minimale schrijfsnelheid voor (Full)HD video camera. Eigenlijk zijn er verder geen bijzonderheden dan "deze kaart heeft goede schrijfsnelheid speciaal voor je videocamera" dus je hoeft het niet kopen. Class 4 of 6 doet ook prima.

Anoniem: 22659

Je hebt zelf eerder het volgende antwoord gehad:
http://www.dslr.nl/?cat=workshops&id=1318

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Hoe zou je vergelijken met Sandisk Video versie met Kingstons Video versie?

Hoe zou dat gaan met snelheden van Kingston?

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 22659

Ik heb gisteren in de stad even staan kijken bij een demo van de Creative Vado HD. Ik was best onder de indruk van wat een dergelijk camera'tje nog doet op een 32" LCD. De camera heeft absoluut een resolutievoordeel tov een standaard 800k pixels PAL model. Er was een vergelijking met een JVC everio. Wat ik zo snel heb gezien was dat de Creative duidelijk voordeel had van een hogere resolutie. Lijnen waren duidelijk veel vloeiender dan van de JVC. Daarnaast zat er meer doortekening in objecten dicht bij de camera. De Creative had ook veel minder ruis dan de JVC. Wat opvallend was dat de JVC scherper was dan de Creative. Geen verschil als in dag en nacht, maar het verschil was waarneembaar. Verder waren de kleuren van de JVC beter (kleurechter). Tot slot was het beeld van de JVC helderder dan dat van de Creative. Ik denk dat deze vergelijking bij iedere vergelijking tussen een standaard PAL model en budget 720P camera stand houdt.

 • uutgrunn
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 17-02 13:17
Weet iemand over nog een goede mini camera (volgens jullie) in de aanbieding is ergens?
Zoek eentje onder de 100 euro.

 • KLK
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 11:18
@ Uutgrunn :

Als het alleen voor de fun is, zou je naar deze kunnen kijken :
http://www.pixmania.nl/nl...ital-mini-camcorder-zwart

Voor 30 eurotjes flink lol.


Ik ben dus op vakantie geweest met de Kodak Zi6, en het is mij goed bevallen. De film heb ik bewerkt met iMovie, en mijn macbook heeft ongeveer 20 uur moeten renderen om het beeld trillingsvrij te krijgen (Nou was het ongeveer 10 gig aan beeldmateriaal met een niet al te snelle macbook). Nadeel daarvan is, is dat het beeld wat verder wordt ingezoomed, zodat soms wat details buiten beeld vallen. Dit kan alsnog achteraf handmatig aangepast worden met een enkele klik. Uiteindelijk een super rustig beeld overgehouden, en mooi scherp, zelfs de shots die vanaf een turbulente brommer zijn gefilmd.

Met de bijgeleverde oplaadbare batterijen heb ik 2 dagen gedaan, de rest van de tijd gespendeerd met goedkope hema batterijen, die het minder dan een dag volhielden (maar daar was de prijs van de batterijen ook naar).

Ik heb er zelf een Gorillapod statiefje bij, en een 16 gig class 4 kaartje. Een week gefilmd, en flink wat foto's genomen, en ik kwam op 10 gig uit. Hij gebruikt ongeveer 1,5MB per seconde video op HD60.

De film zelf zet ik binnenkort even online, kunnen jullie zelf oordelen.

Anoniem: 22659

Een camcorder onder de 100 euro vinden is al een hele opgave. Dan kom je eigenlijk uit bij de Flip Mino. Zelf zou ik er inderdaad 50 euro bij smijten en dan voor een kodak Zi6 gaan. Daar heb je over een jaar ook nog plezier van!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jan-E
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09-03 06:14
Zpottr schreef op donderdag 28 mei 2009 @ 22:40:
En dan on-topic: dat ik dat ding nu eindelijk kan gaan testen! Dus binnenkort een schrijfsel hier over de Mino HD.
@Zpottr: het Flip Video Programma heeft een optie Save for E-mail. Heb je dat al eens geprobeerd? Hoe lang duurt dat opslaan en wat voor bestandsgroottes levert het dan op?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrDummy
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 17-08-2022

MrDummy

Nog steeds gek op anime...

Anoniem: 22659 schreef op maandag 29 juni 2009 @ 13:57:
Een camcorder onder de 100 euro vinden is al een hele opgave.
Er bestaan wel fotocamera's met filmfunctie. Weinigen kunnen ook zoom gebruiken, zoals Samsung i85.
Ver kom je niet mee. Als videocamera voor rond 100 Euro zal je nooit genieten van HD beelden.
Vind je toch nog eentje, dan zit er geen zoom op of kwaliteit is erg slecht, op "china"-niveau.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Jan-E schreef op zondag 12 juli 2009 @ 16:31:
[...]
@Zpottr: het Flip Video Programma heeft een optie Save for E-mail. Heb je dat al eens geprobeerd? Hoe lang duurt dat opslaan en wat voor bestandsgroottes levert het dan op?
Ik ben mijn belofte een beetje aan het verzaken zie ik :) Binnenkort maar eens doen.

Je verwijst naar een support doc dat volgens mij niet meer up-to-date is. In de versie van de Flip-software die ik hier heb (4.1) zit wel een e-mail knop maar die verkleint het filmpje en verstuurt het (denk ik) naar een Flip-server en maiolt vervolgens een link daarheen. Als je wilt exporteren om zelf te mailen kan dat ook zie ik.

Ik ben even met een filmpje aan het testen ; het is 6:33 lang en ik schat dat de conversie (als de voortgangsbalk tenminste klopt) zo'n 25min gaat duren op mijn wat oudere MacBook (Core Duo) die ook nog allerlei andere dingen aan het doen is. Laat het nog wel weten als ie klaar is.

Edit: 24 minuten duurde de conversie :/ maar goed, mijn machine is vrij druk met vanalles. Nu wachten of het mailtje komt.

Edit2: Een paar minuten daarna is er een mailtje verstuurd met een link naar een Flip-pagina met een embedded filmpje op 480x270. Ziet er op dat formaat goed uit maar is dus zonder truuks niet te downloaden.

[Voor 21% gewijzigd door Zpottr op 12-07-2009 17:48]

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jan-E
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09-03 06:14
Zpottr schreef op zondag 12 juli 2009 @ 17:09:
Edit2: Een paar minuten daarna is er een mailtje verstuurd met een link naar een Flip-pagina met een embedded filmpje op 480x270.
Hoeveel MB was dat filmpje?
Ziet er op dat formaat goed uit maar is dus zonder truuks niet te downloaden.
Bedoel je dat het op een streaming WMV-server staat?

[Voor 12% gewijzigd door Jan-E op 12-07-2009 18:15]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Jan-E schreef op zondag 12 juli 2009 @ 18:13:
[...]
Hoeveel MB was dat filmpje?
Weet ik niet, je krijgt het bestand niet te zien via deze methode. Ik heb nog een ander filmpje gemaakt via de "Online" functie en dat is een kleine 80 MB voor 6:33min H.264 (640x360).
[...]
Bedoel je dat het op een streaming WMV-server staat?
Nee, streaming video. Niet alles is WMV :) Volgens mij is het een .mov container en ook h.264.

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jan-E
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09-03 06:14
Zpottr schreef op zondag 12 juli 2009 @ 18:23:
Weet ik niet, je krijgt het bestand niet te zien via deze methode. Ik heb nog een ander filmpje gemaakt via de "Online" functie en dat is een kleine 80 MB voor 6:33min H.264 (640x360).
Gruwel, dat is voor onze eisen veel te hoog. Moet trouwens ook veel kleiner kunnen.
Nee, streaming video. Niet alles is WMV :)
Realiseerde ik me ook nadat ik het gepost had ;)
Volgens mij is het een .mov container en ook h.264.
Kun je me een linkje sturen (per DM of PM)?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Jan-E schreef op zondag 12 juli 2009 @ 18:28:
[...]
Gruwel, dat is voor onze eisen veel te hoog. Moet trouwens ook veel kleiner kunnen.
[...]
Realiseerde ik me ook nadat ik het gepost had ;)
[...]
Kun je me een linkje sturen (per DM of PM)?
Ja, zal ik zo doen.

Overigens las ik over gebruiksgemak; dat ligt wel hoog bij deze cameraatjes. Ik weet niet of Windows iets heeft dat op Folder Actions lijkt maar daarmee zou je automatisch een scriptje kunnen starten dat de video's converteert en uploadt nadat de gebruiker het cameraatje heeft aangesloten en de video's geladen zijn. Is een camera die verbonden blijft met de PC trouwens niet handiger?

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jan-E
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09-03 06:14
Zpottr schreef op zondag 12 juli 2009 @ 18:47:
Overigens las ik over gebruiksgemak; dat ligt wel hoog bij deze cameraatjes.
Ja, zo iets las ik ook in de New York Times...
Ik weet niet of Windows iets heeft dat op Folder Actions lijkt maar daarmee zou je automatisch een scriptje kunnen starten dat de video's converteert en uploadt nadat de gebruiker het cameraatje heeft aangesloten en de video's geladen zijn.
Folder Actions kent Windows niet echt, maar we kunnen natuurlijk wel iets automatiseren.
Is een camera die verbonden blijft met de PC trouwens niet handiger?
Dat biedt niet echt voordelen: de sessies vinden soms op kantoor, soms bij de clienten thuis plaats. In het laatste geval is er vaak geen internetverbinding, dus dan zou ik niet weten wat het voordeel is om een connectie tussen camera en PC te hebben. En het is trouwens ook nog maar afwachten of al die therapeuten een laptop hebben, die ze mee kunnen nemen naar de clienten.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Linkje naar geexporteerd bestand (640x360); een kwart van het standaardformaat:
http://www.filedropper.com/2009-12-07175736 - laat even weten of dit werkt.

Linkje naar stream gemailed bestand (480x270); vrij blokkerig:
(verwijderd, niet langer nodig)

Overigens zet de band wel zo'n muur van gitaargeweld neer dat de mic het niet echt trekt in de tweede helft :)

Je ziet in de lichtere delen goed dat de camera niet meer zo veel niveau's over heeft daarvoor, maar buiten dat is de slecht-licht performance van een Flip echt behoorlijk goed.

[Voor 53% gewijzigd door Zpottr op 13-07-2009 15:26]

Zoef


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jan-E
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 09-03 06:14
Zpottr schreef op zondag 12 juli 2009 @ 19:05:
Linkje naar geexporteerd bestand (640x360); een kwart van het standaardformaat:
http://www.filedropper.com/2009-12-07175736 - laat even weten of dit werkt.
Niet achter de wireless verbinding, waar ik nu zit. Maar thuis staat mijn servertje je MB's nu te downloaden. Glasvezel...
Linkje naar stream gemailed bestand (480x270); vrij blokkerig:
(verwijderd, niet langer nodig)
Dat schiet inderdaad niet echt op. Wel valt me op dat het Flash is geworden.
ik hoop dat je van Mogwai houdt; overigens zetten die wel zo'n muur van gitaargeweld neer dat de mic het niet echt trekt in de tweede helft :) Je ziet in de lichtere delen dat de camera niet meer zo veel niveau's over heeft daarvoor.
Nooit van gehoord. Het beeld deed me wel denken aan de band van een vriendje van me. Ook niet bepaald het geluid van een Stradivarius.

[Voor 4% gewijzigd door Jan-E op 13-07-2009 17:30]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Jan-E schreef op zondag 12 juli 2009 @ 19:24:
Dat schiet inderdaad niet echt op. Wel valt me op dat het Flash is geworden.
Ja, h.264 via Flash denk ik? Zie ook je PM.
Nooit van gehoord. Het beeld deed me wel denken aan de band van een vriendje van me. Ook niet bepaald het geluid van een Stradivarius.
Hmm, da's toch echt iets heel anders ;)

[Voor 35% gewijzigd door Zpottr op 12-07-2009 20:30]

Zoef


Anoniem: 22659

Zeer veel belovende review van de Sanyo VPC-CG10

Enige nadeel dat ik ben tegen gekomen is de low light performance.

 • deimos
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-02 18:58
Ik weet niet of dit de geschikte topic ervoor is, maar is 60 fps genoeg om video's in slow motion af te spelen? Met mijn camera op de nokia n82 is dat vrijwel onmogelijk, ook al neemt hij 30 fps op.

Ik wil namelijk mijn golf/tennis swing in slow motion af spelen, maar ik weet niet ik daar echt een high speed camera voor nodig heb...

 • BarôZZa
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 14:27
Met 60 fps kan je vloeiend 2x vertraagd afspelen. Of dat genoeg is voor een golf/tennis swing moet je zelf bepalen. Anders kan je beter naar die Casio cameraatjes kijken die bizar veel fps hebben (wel in een lagere resolutie).
Anoniem: 22659 schreef op woensdag 15 juli 2009 @ 09:55:
Zeer veel belovende review van de Sanyo VPC-CG10

Enige nadeel dat ik ben tegen gekomen is de low light performance.
De lenshoek is ook niet echt groot. Dat is op zich wel een nadeel in kleinere ruimtes. Groothoek vind ik vaak toch net wat mooier. En rolling shutter blijft een probleempje. Statief is op zich wel een must voor wat strakke shots.

Anoniem: 22659

Videocamera's hebben sowieso geen groothoek ;)

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

kenkreutzer schreef op donderdag 16 juli 2009 @ 20:32:
Ik weet niet of dit de geschikte topic ervoor is, maar is 60 fps genoeg om video's in slow motion af te spelen? Met mijn camera op de nokia n82 is dat vrijwel onmogelijk, ook al neemt hij 30 fps op.

Ik wil namelijk mijn golf/tennis swing in slow motion af spelen, maar ik weet niet ik daar echt een high speed camera voor nodig heb...
FPS is niet het hele verhaal. Ik denk dat je een echte shutter nodig hebt hiervoor, aangezien cameraatjes met een CMOS sensor die simpelweg x keer per seconde van boven naar beneden worden uitgelezen (en dat is wel wat je in dit topic verwacht, gezien low budget) niet kunnen omgaan met snelle beweging. Je moet je dan echt voorstellen dat je lichaam nog verder beweegt terwijl een plaatje wordt opgenomen en het zou me niet verbazen als je daardoor met kromme armen of een kromme club op de foto staat :).

Zoef


 • deimos
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-02 18:58
Zpottr schreef op donderdag 16 juli 2009 @ 21:32:
[...]

FPS is niet het hele verhaal. Ik denk dat je een echte shutter nodig hebt hiervoor, aangezien cameraatjes met een CMOS sensor die simpelweg x keer per seconde van boven naar beneden worden uitgelezen (en dat is wel wat je in dit topic verwacht, gezien low budget) niet kunnen omgaan met snelle beweging. Je moet je dan echt voorstellen dat je lichaam nog verder beweegt terwijl een plaatje wordt opgenomen en het zou me niet verbazen als je daardoor met kromme armen of een kromme club op de foto staat :).
Hmm, heb je misschien enige idee welke camera's daarvoor in de aanmerking komen?

http://www.youtube.com/re...+vision&search_type=&aq=f

Eigenlijk zou ik zulke video's willen krijgen.

[Voor 14% gewijzigd door deimos op 17-07-2009 17:44]


 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

kenkreutzer schreef op vrijdag 17 juli 2009 @ 17:43:
Hmm, heb je misschien enige idee welke camera's daarvoor in de aanmerking komen?
Nope, sorry :) ik denk ook niet dat dit het topic is daarvoor.

[Voor 10% gewijzigd door Zpottr op 17-07-2009 18:24]

Zoef


Anoniem: 22659

Ik denk dat een lichte kromming als gevolg van rolling shutter volledig van ondergeschikt belang is. Bij rechte lijnen maakt dit uit, maar voor deze toepassing maakt dat weinig uit!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Anoniem: 22659 schreef op vrijdag 17 juli 2009 @ 18:46:
Ik denk dat een lichte kromming als gevolg van rolling shutter volledig van ondergeschikt belang is. Bij rechte lijnen maakt dit uit, maar voor deze toepassing maakt dat weinig uit!
Tja... gefilmd @ 60fps, afgespeeld @ 6fps, met rolling shutter:
http://www.appliedcolorsc..._P2462_R_60fpsC_6fpsP.mov
en
http://www.appliedcolorsc...olfswing_60fps_6fps_U.mov (camera ondersteboven)
Maar dat moet de vraagsteller maar beantwoorden. Ik ben geen golfer maar kan me zomaar voorstellen dat je hier weinig aan hebt.

[Voor 7% gewijzigd door Zpottr op 17-07-2009 22:30]

Zoef


Anoniem: 22659

Ik ben het met je eens dat de vraagsteller hierop antwoord moet geven, maar:
-ik heb het idee dat een club sowieso al doorbuigt als je hem door de lucht beweegt
-ik denk dat de aandacht hierbij volledig op het lichaam wordt gericht en dat de club totaal van ondergeschikt belang is

 • deimos
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-02 18:58
Anoniem: 22659 schreef op zaterdag 18 juli 2009 @ 08:27:
Ik ben het met je eens dat de vraagsteller hierop antwoord moet geven, maar:
-ik heb het idee dat een club sowieso al doorbuigt als je hem door de lucht beweegt
-ik denk dat de aandacht hierbij volledig op het lichaam wordt gericht en dat de club totaal van ondergeschikt belang is
Dat klopt, in de filmpje zie je enkel zijn benen en de club, hele lichaam is van noodzaak. Maar het lijkt mij niet dat de kwaliteit beter wordt wanneer je van een groter afstand filmt.

En of een club buigt, maar in zo'n swing vision is de kwaliteit dan een stukken beter zoals deze, en lijkt het zelfs alsof het helemaal niet buigt: http://www.youtube.com/watch?v=d4z01QOUdFo

Maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken dat de golfclub in dat ander filmpje veel flexer is dan de pro's gebruiken :P

Jullie beweren dus dat je met een 60fps camera niet veel beters zou kunnen krijgen dan deze filmpjes?

[Voor 19% gewijzigd door deimos op 18-07-2009 13:13]


 • Kwyjibo
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 04-02-2022
Hallo allemaal,

Sinds 2 maanden ben ik al op zoek naar de beste low-budget hd camera, maar ik kom er maar niet uit. Mijn budget is niet heel hoog (student) liefst rond of onder de 350 euro.

Zelf zit ik te denken aan de Sanyo-WH1 omdat deze ook onder water kan (erg leuk voor op vakantie). Maar ik lees veel slechte reviews dat hij het niet goed doet bij weinig licht. Omdat ik ook 's avonds graag wat wil filmen is dit dus niet gewenst.

Wat is nou op dit moment de beste HD camera waar ik me aan kan gaan wagen. Heb dit topic al helemaal gelezen maar kom er maar niet uit.

Help!
en alvast bedankt!

 • Zpottr
 • Registratie: Mei 2000
 • Niet online

Zpottr

Henk

Kwyjibo schreef op zaterdag 18 juli 2009 @ 14:02:
Wat is nou op dit moment de beste HD camera waar ik me aan kan gaan wagen. Heb dit topic al helemaal gelezen maar kom er maar niet uit.
Zonder dat jij vertelt wat je wilt hebben kan niemand daar antwoord op geven. Het veld is nogal breed he, van fixed (zoom/focus/memory/batterij) zoals de Flip Mino HD tot camera's waar van alles op en af en groter en kleiner aan kan.

Zoef

Pagina: 1 2 3 ... 8 Laatste

Let op:
Voor HD camera's >250 euro kun je hier terecht.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee