Toon posts:

[Ervaringen] De systemen en notebooks van XXODD

Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste
Acties:

 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter

[Ervaringen] De systemen en notebooks van XXODDInhoudsopgave


Wie en wat is XXODD?

XXODD bestaat al langere tijd, voorheen stond het bekend als Promedion. Dit is geen Medion voor de pro's. Leverancier XS2 Europe veranderde de naam van zijn Promedion-productlijn na juridische dreigtaal van Aldi-leverancier Medion over de mogelijke verwarring. De leverancier van de Duitse discountgrutter achtte de kans op verwarring met zijn eigen naam Medion te groot en dreigde daarom juridische stappen tegen XS2 Europe te ondernemen. Als nieuwe naam is daarom gekozen voor XXODD. "Odd betekent 'afwijkend' en xodd is 'de factor van afwijking' die ook in wiskundige berekeningen wordt gebruikt. De de link is echter vooral gelegd met 'extreme odd', extreem afwijkend.


Ontwerpt XXODD zijn eigen notebooks?

Nee, XXODD maakt gebruik van het bareboneconcept. De barebones zijn van Clevo afkomstig welke prima barebones levert. XXODD maakt maakt gebruik van het BTO-concept (Build to Order) zoals Zepto en het merk BTO ook doen. Je notebook helemaal naar wens configureren kan op xxodd.nl. Het extreme van XXODD zit hem in de configuraties; zelfs een 9800M GTX of QX9300 zijn leverbaar in een notebook.


Help, ik zoek drivers!

Raak niet in paniek, die zijn te vinden in de downloadsectie van Clevo.


Open je een topic om XXODD aan te prijzen?

Nee, wel om de ervaringen te delen. Het is een algemeen topic gezien XXODD een redelijk exclusief merk is. De users op GoT hebben er anderhalf jaar lang gepost voordat we de 1000 posts hadden bereikt. Theoretisch gezien werd het tijd voor een nieuw deel, dat duurde langer dan gepland maar is er bij deze ;)


Voorgaande delen


Changelog
11-01-2009Startpost geplaatst
21-04-2009Nieuw design

[Voor 44% gewijzigd door DaMarcus op 03-05-2009 11:45]


 • zzzimon
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Ik wil volgende week de XNi 860tu gaan bestellen, en denk momenteel aan de volgende specificaties:
Intel Core 2 Duo P9600 (2,66GHz, 1066Mhz, 6Mb) PO
nVidia GeForce 9800m GS 1GB GDDR3
4GB DDR3 1066MHz geheugen (2x 2GB)
320GB SATA harde schijf 7200RPM (16Mb cache)
Intel 5300AGN 450Mbps WLAN (3 antennes)
Windows XP Professional (32 bit)
2 jaar pick up & return garantie

En voor de rest alles normaal. Maar ik zit te twijfelen of ik de processor en grafische kaart nog zal veranderen. Ik heb daar misschien nog wel geld voor over, maar dan moet de upgrade dat wel waard zijn. In het vorige topic werd gezegd dat de T9800 overkill is. Hoe denken jullie hierover? En aangezien dit geen P processor is, hoeveel tijd zal ik hierdoor zo ongeveer verliezen, op batterij?

En verder zit ik een heel klein beetje te kijken naar de.nVidia Quadro FX2700m. Ik werk voor mijn werk namelijk veel met 3D, met Sketchup om precies te zijn, met nogal complexe modellen, en daarna render ik die modellen ook. En in de toekomst (over zo'n 2 jaar) zal ik met Autocad gaan werken. Maar hij is wel weer een heel stuk duurder, en dat terwijl de 9800m al heel goed is. Kan iemand meer informatie geven over hoe groot het verschil tussen die 2 is, met 3D? Ik hoorde onder andere dat je bij een quadro meer ondersteuning krijgt, maar dat maakt mij niet zoveel uit, het gaat mij om de prestaties.

 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Een P9600 is een prima CPU waarmee je uit de voeten kan. Taken als CAD zullen grotendeels leunen op de GPU en niet op de CPU. Een T9800 is wat dat betreft overkill.

Daarentegen is een Quadro interessant als het om CAD gaat. Het verschil tussen een GeForce en een Quadro is met name het doel waarvoor de kaart gebruikt wordt. Een GeForce moet simpelweg zoveel mogelijk pixels per seconde op het beeld toveren, inclusief een paar fouten die we niet zien. Een Quadro daarentegen wordt gebruikt voor ontwerpwerk. Er mogen dus absoluut geen renderfouten gemaakt worden. Dit maakt de Quadro's zo duur. De geometry-engine van een Quadro werkt dus nauwkeuriger.

Daarbij is ook te vermelden dat niet alle instructies in de core zitten gebakken. De 3D-functies kunnen in de huidige moderne grafische kaarten op de kaart zelf geprogrammeerd worden (door de applicaties en de drivers). Zo kunnen de GeForce en Quadro kaarten dus dezelfde core hebben, echter worden ze door de software (in combinatie met de drivers) anders geprogrammeerd.

Op 3D-gebied presteren de Quadro en GeForce gelijk, qua games zal het geen verschil maken. Maar hoeverre vind je de Quadro belangrijk? Als je met CAD je brood verdient, pleit ik voor een Quadro. Wanneer het hobbymatig / freelance is, zou ik de GeForce nemen.

 • zzzimon
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Bedankt voor je snelle reactie. Mijn 3D werk is meer een bijbaan en opleiding, ik verdien er nog niet mijn brood mee, dat zal nog wel even duren. Ik blijf dan ook bij de eerder genoemde configuratie, ben benieuwd.

 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste,

De P9600 is meer dan voldoende zoals DaMarcus ook stelt.
T9800 is qua performance niet echt overkill (er zal in echte zware berekeningen een verschil merkbaar zijn) maar als u kijkt naar de prijs tot prestatie verhouding zou ik het onze klanten niet aanraden als ze hier om vragen. Enkel als de klant echt het snelste van het snelste wil. Maar dan is vermoedelijke de 570tu serie beter met zijn Core 2 Quad mogelijkheden. (tenzij het echt 15.4" moet zijn)

De 3D Kaart is ook vrij capabel en een goede match met de P9600. De 9800m GS is vergelijkbaar (ong. 10% minder snel in 3Dmark) met een Mobility Radeon HD 4870 om het even in perspectief te plaatsen. De GTX is niet zo extreem veel sneller, alleen op de Allerhoogste instellingen zal een duidelijk verschil merkbaar zijn. (AA / FSAA) Dus ook hier weer telt de prijs tot prestatie verhouding meer naar mijn mening dan de echte performance omdat het procentenwerk is.

Verder ga ik helemaal met DaMarcus meer qua verhaal over de Quadro, hij is stabieler en hierdoor (soms) wat trager in games, maar het scheelt allemaal niet zo enorm veel. Er zijn ooit mensen geweest die hun kaart omgemod hebben naar een Quadro. Voor een opleiding zou ik het dus bij een “normale” GeForce houden gezien de meerprijs en de (2ehands) verkoopwaarde.

Alleen, bent u zeker met de keuze voor een 32Bits os?


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

[Voor 5% gewijzigd door Notebook Totaal op 11-01-2009 16:52]

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • Bente2008
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 16-09-2009
Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van het (desktop) XXODD XLi 390t systeem (pc zit in scherm, vgl Apple), Het is een mooi design en heeft een touchscreen. Ik overweeg dit systeem aan te schaffen. Een andere optie voor mij zou zijn de Dell Studio Hybrid, ook vanwege het design, maar die heeft wel mindere specs. Wie heeft er ervaring met dit systeem?

 • zzzimon
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Het 32bits OS heb ik gekozen omdat ik weinig voordelen zie aan een 64 bits OS. Ja hij kan iets meer ram gebruiken, maar daar staat tegenover dat er minder drivers beschikbaar zijn. Als ik beetje rond surf lees ik sowieso dat XP 64 bits wordt afgeraden, dan nog eerder Vista 64 bits. Maar ik heb redelijk slecht ervaringen met Vista, en ik wacht liever tot Windows 7, vandaar mijn keuze voor XP 32 bits. Of hebben jullie nog meer voordelen voor XP 64 bits, of eventueel Vista, die opwegen tegen de nadelen?

 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
De voordelen van 64-bits zijn er; dit artikel leert je daar meer over.

 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Ik ben de laatste tijd een beetje aan het kijken naar een 12'-14' laptop, en toen kwam ik de XXODD XNi740tu tegen. Ik kan er alleen niks overvinden op het internet, heeft iemand hier ervaring met deze notebook?
(Ik kon er niks overvinden in de pricewatch of op de fora)

 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste,

Wat wilt u weten? Wij hebben hem al verkocht.
Dat u er (bijna) niks over kunt vinden klopt, XNi740tu is namelijk nog maar net toegevoegd aan het assortiment.

Qua design zit hij tussen de Xni720sr (speakers ingebouwd in scherm) en de XNi761s qua base.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

[Voor 47% gewijzigd door Notebook Totaal op 11-01-2009 23:28]

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Bedankt voor de snelle reactie, ik ben voornamelijk opzoek naar de ervaringen van mensen zelf over de kwaliteit. Maar als u hier toch bent, wat moet ik me voorstellen bij Intel Turbo Ram Memory 2.0?

Alvast bedankt

 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste,

2.0 is niet meer of minder dan de tweede versie. Turbomemory begon met 1Gb en wat “mindere” stabiliteit / opties. Bij de 2.0 versie kwamen de 2Gb en 4Gb versies in zicht met resp. hun eigen voordelen. (En compatibiliteit met nieuwere chipsets)
2GB of 4GB Intel Turbo Memory (NAND FLASH)
Start sneller op, applicaties openen sneller, schrijft data sneller naar harddisk
2GB voor Vista ReadyDrive en Vista ReadyBoost
4GB voor Vista ReadyDrive en User Controlled Application Pinning
(Application Pinning = kies programma's die je wil versnellen met Intel Dashboard software)
Zie: http://www.intel.com/desi...urbomemory/demo/demo.html


Maar zowel op onze als de xxodd site staat er als u gaat bij bestellen (bij ons onder het kopje upgrades) gewoon turbomemory, en geen specifieke vermelding van het 2.0 zijn achter de modules. Als u dus besteld krijgt u de meest recente versie voor uw notebook.

Mijn persoonlijke mening is overigs dat een 320Gb 7200rpm harddisk i.c.m. 4Gb doorgaans sneller werkt dan bijv. 2Gb normale ram + 2Gb TM (het blijft immers een buffer). Om TM echt effectief te laten zijn zou de TM kaart (gem. 40Mb per sec) sneller moeten zijn dan de harddisk. Maar dat is vaak niet het geval.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Oke, dat verklaard een hoop. Hartelijk bedankt!

 • zzzimon
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Ik denk dat ik mijn laptop toch maar met een 32 bits XP ga bestellen, en dan kan ik bij Windows 7 altijd nog voor een 64 bits kiezen. Er is blijkbaar wel een kleine snelheidswinst, maar ik zie een beetje op tegen het gedoe met de drivers, en ook codecs voor video moeten anders zijn lees ik, en films kijken op mijn laptop wil ik nog wel veel gaan doen. Dat 64 bits in de toekomst groot wordt geloof ik wel, maar bij XP geloof ik er nog niet helemaal in, en Vista wil ik niet. Of zeg ik hier nu hele rare dingen?

Edit: Ik zie dat XP 64 bits sowieso niet mogelijk is. In dat geval kies ik sowieso voor Windows XP Professional (32 bit), aangezien ik geen Vista wil. Ik heb geen vragen meer, dus zometeen naar de winkel!

[Voor 16% gewijzigd door zzzimon op 12-01-2009 16:24]


 • Gorion3
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 22:28

Gorion3

ABC++

Vandaag gebeld door XXODD :) De meneer aan de telefoon zijn dat ik hem waarschijnlijk voor het weekend kan ophalen :)

Awesomenauts! Swords & Soldiers


 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

@Gorion3: Dat is mooi, welke ga je kopen? Alvast veel plezier ermee!
(Edit: lees zojuist dat je de XNi740tu2 hebt bestelt, zou je er wat foto's/eerste indrukken van kunnen plaatsen?)
@Notebooktotaal: Nog even over de XXODD XNi740tu klopt het dat ondanks dat deze 14' is hij even groot is als de meeste XXODD 15' notebooks? Zoja, enig idee waarom men voor de 14' gekozen heeft?

[Voor 17% gewijzigd door Icyzer op 12-01-2009 19:41]


 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste,

XNi740tu2
Afmetingen: 359mm (B ) x 268mm (D) x 24,8mm/37mm (H)

XNi767su
Afmetingen: 359mm (B ) x 268mm (D) x 24,8mm/37mm (H)

Uw stelling klopt, de XNi767su is zelfs 100 gram lichter.
Maar, hij kost ook meer. Puur vanuit het kostenbesparing oogpunt dus.
De 740tu2 heeft overigs wel een hogere resolutie dan het 15.4" scherm van de 767su.


Ik hoop dat dit uw vraag beantwoord.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

Hallo,

Ik ben misschien binnenkort van plan om een laptop te kopen. Budget is ong 600 euro (een basismodel dus).

Wat wil ik:
- Hij is voornamelijk bedoelt voor de studie van volgend jaar, dus office en browsen (en eventuele studieprogramma's, denk aan een programma om eiwitten enz 3D te bekijken)
- Zo nu en dan een (klein) spelletje. Denk aan WoW, Anno 1701 enz.
- Hij moet dus niet al te zwaar en log zijn

Nu ben ik vooral aan het oriënteren, en ik kwam langs XXODD. Dit lijkt me een goed betrouwbaar merk (in tegenstelling tot bijv acer waar ik een slecht gevoel bij heb).

XXODD XNi740tu2 14”

http://www.xxodd.nl/index.php?p=artikel&ID=417&e=1

Dit lijkt me een mooi modelletje met een goede maat en een leuke prijs. Hij lijkt me erg geschikt voor mijn doeleinden maar ik heb nog even een vraagje:
* Intel Pentium Dual Core T3400 (2,16GHz, 667Mhz, 1Mb)
* 2GB DDR2 800MHz geheugen (2x 1GB)
* 160GB SATA harde schijf 5400RPM (8Mb cache)
* DVD-CD +/- brander
* Geen Intel Turbo Memory module
* Intel 5100AGN 300Mbps WLAN (2 antennes)
* geen Flash Drive
* Geen besturingssysteem
* Geen Office 2007 applicatiesoftware
* Geen Windows Live OneCare 2.0
* 2 jaar carry-in garantie
* Geen uitgebreide pixelcontrole
* QWERTY (US, internationaal)
Ik zit vooral een beetje met die processor, ik heb de volgende mogelijkheden om up te graden (even de duurste buiten beschouwing te laten)

Intel Core 2 Duo T6400 (2,00GHz, 800Mhz, 2Mb) [+ 50,00]
Intel Core 2 Duo P8400 (2,26GHz, 1066Mhz, 3Mb) PO [+ 105,00]

Is het verstandig om up te graden en een andere proc te nemen? die P8400 klinkt wel aanlokkelijk maar het zit dan wel ruim boven mijn budget. Als dat echt zeer veel beter is (en energiebesparender las ik) kan ik er nog over nadenken.

Of is er nog een ander model wat goed bij mijn eisen zou passen?

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Bartske schreef op dinsdag 13 januari 2009 @ 16:49:

Wat wil ik:
- Hij is voornamelijk bedoelt voor office en browsen
- Zo nu en dan een (klein) spelletje. Denk aan WoW, Anno 1701 enz.
- Hij moet dus niet al te zwaar en log zijn

XXODD XNi740tu2 14”

http://www.xxodd.nl/index.php?p=artikel&ID=417&e=1


Of is er nog een ander model wat goed bij mijn eisen zou passen?
Ik heb ongeveer de zelfde gedachtes als jij hebt over laptops, daarom vond ik de xni740tu2 ook wel wat, ik zit alleen nog te twijfelen over hoe groot en zwaar deze is :P

 • Gorion3
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 22:28

Gorion3

ABC++

Icyzer schreef op maandag 12 januari 2009 @ 19:20:
@Gorion3: Dat is mooi, welke ga je kopen? Alvast veel plezier ermee!
(Edit: lees zojuist dat je de XNi740tu2 hebt bestelt, zou je er wat foto's/eerste indrukken van kunnen plaatsen?)
..
zal ik zeker doen !

Awesomenauts! Swords & Soldiers


 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
WoW...klein spelletje... net even gekeken, 1GB aan geheugen in gebruik en met mijn Nvidia 9800m GTS 512MB haal ik 30fps in Dalaran... Denk niet dat WoW nog zo "klein" is sinds dynamic shadows in gebruik zijn genomen :P

 • zzzimon
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
Zojuist een 860tu besteld!

Maar ligt het aan mij, of heeft XXODD vandaag of gisteren de prijzen iets verlaagd? Want ik kwam op een lagere prijs uit dan ik in mijn gedachte had, bij exact dezelfde configuratie.

 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

Skillz schreef op dinsdag 13 januari 2009 @ 20:21:
WoW...klein spelletje... net even gekeken, 1GB aan geheugen in gebruik en met mijn Nvidia 9800m GTS 512MB haal ik 30fps in Dalaran... Denk niet dat WoW nog zo "klein" is sinds dynamic shadows in gebruik zijn genomen :P
=shadow effects op low? Lijkt me een makkelijke oplossing. Maar terug naar XXODD, is 2,6kg zwaar voor een notebook?

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Aan te nemen dat je over een de 14"-notebook van XXODD praat? Dat is een normaal gewicht voor een 14"-notebook.

 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Heb je hem al binnen?

 • Gorion3
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 22:28

Gorion3

ABC++

Jep heb hem vandaag opgehaald bij cdromland breda. Maar xxodd heeft er blijkbaar een gewoon 1280*800 scherm ingestopt ipv de bestelde 1440 * 900.. Ook hebben ze de nvidia 9300m GS eruit gelaten, maar dit weet ik niet 100% zeker omdat je waarschijnlijk de onboard kaart moet uitschakelen, heb ik niet heel goed echt naar gezocht.

Maar hij is dus weer terug bij cdromland en morgen krijg ik een berichtje met wat ze er mee gaan doen.

Ik heb dus windows XP 32bit geinstalleerd (eerste cd die ik kon pakken.. wil dus vista 64bit uiteindelijk installeren), dit ging vlekkeloos (zolang je de bios optie maar veranderd zodat hij in legacy mode draait, voor vista heeft hij een geadvanceerdere mode). Daarna Intel wifi drivers gedownload op een andere computer en geinstalleerd, ging ook perfect, zelfde geld voor de drivers van de grafische kaart (G4500M HD ofzo, iig niet de juiste die ik zou moeten hebben, maar die van intel dus).

Over de laptop zelf was ik wel tevreden, zag er erg netjes uit, goed gebouwd, geen dode pixels. De touch pad is iets van het midden aan linkerkant zodat je minder snel per ongeluk op de touchpad terecht komt met een vinger of pols. Scherm zelf was redelijk (geen geweldige horizontal view, maar zolang jij hem alleen voor jezelf "gebruikt"(kijkt) dan is het scherm prima.)

Als ik hem weer terug heb, en met de juiste specificaties zal ik wat foto's maken.

Awesomenauts! Swords & Soldiers


 • Icyzer
 • Registratie: januari 2009
 • Laatst online: 12-06 21:07

Icyzer

Goudvis

Bedankt :P

Ik hoop dat alles voor je lukt met het scherm en de videokaart, nog op/aanmerking over de stevigheid/grootte?
Dan ga ik dit weekend ook maar eens langs cdromland breda :P

 • Oo-blackgirl-oO
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 04-12-2019
zzzimon schreef op dinsdag 13 januari 2009 @ 20:53:
Zojuist een 860tu besteld!

Maar ligt het aan mij, of heeft XXODD vandaag of gisteren de prijzen iets verlaagd? Want ik kwam op een lagere prijs uit dan ik in mijn gedachte had, bij exact dezelfde configuratie.
Prijzen zijn inderdaad gewijzigd, ongeveer een maand geleden al. Kan zijn dat ze inmiddels nog meer gedaald zijn

 • Insinion
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 06-06-2009
Ik ben ook van plan om een laptop voor mijn opleiding te halen. Een vriend van mij heeft een jaar geleden bij xxodd gekocht en de laptop bevalt hem zeer goed. Nu zoek ik een 14" laptop tussen de 600-700 euro, nu kwam ik uit bij de XNi740TU2 14" met deze specs
XXODD XNi740tu2 14”

* Intel Core 2 Duo T6400 (2,00GHz, 800Mhz, 2Mb)
* 2GB DDR2 800MHz geheugen (2x 1GB)
* 250GB SATA harde schijf 5400RPM (8Mb cache)
* nVIDIA GeForce 9300m GS
* DVD-CD +/- brander
Ik wil hier voornamelijk Software pakketten op gaan draaien zoals MS Office, Adobe Creative Suite, 3D Studio max (Dit is meer bijzaak) en als hij wow kan draaien op medium details zou dat ook wel leuk zijn. Wat kan ik verwachten van de accuduur bij normaal gebruik (surfen en office)? En zou ik er 1080p films op kunnen afspelen?

 • vdevos
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 10-11-2019
Beste mede tweakers,

ben zelf aan het overwegen de XNi860tu te gaan bestellen maar ik zit nog met één vraagteken. En ik hoop dat iemand mij hier wat meer feedback op kan geven.

Hoe zit het met de behuizing van de 860tu serie van

Hoop dat iemand mij hiervoor wat feedback zou willen geven ;)

Vincent

Let me hit you with some knowledge


 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste Vincent,

Vraagt u maar raak, wat wilt u precies weten? (Ze staan hier)
Indien u wilt kan ik eventueel zelfs hier foto's van de XNi860 in het echt plaatsen.

Maar als uw vraag is, is het model stevig? Dan direct het antwoord; ja.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
Hallo Vincent,

aangezien ik zelf de M860tu heb kan ik je misschien ook wel helpen.
De behuizing is idd zeer solide.

Vanwege het grafische hardware geweld wat in de laptop zit en
de daarbij horende warmteontwikkelingen, heeft deze laptop een flink koelsysteem ingebouwd en is
de laptop hierdoor wat minder plat (lees: staat vrij hoog op zijn poten ;)) Houdt er ook rekening mee dat
er aardig wat lucht verplaatst moet worden om dit allemaal te koelen en komt er ook wat ventilatie-geluid bij te pas. Sommige mensen storen zich hier absoluut niet aan, maar ik moest er wel even aan wennen.

Verder vind ik persoonlijk de laptop mooi om te zien en krijg ik veel positieve feedback over het design.
De naam XXODD op de klep is meestal ook wel een reden voor een conversatie. (huh, XXODD??? ;))

Dit is trouwens mijn config:

# Intel Core 2 Duo P9500 (2,53GHz, 1066Mhz, 6Mb) PO
# nVidia GeForce 9800m GTS 512MB GDDR3
# 4GB DDR3 1066MHz geheugen (2x 2GB)
# 160GB SATA harde schijf 5400RPM (8Mb cache)
# DVD-CD +/- brander
# 4GB Intel Turbo Memory module
# Intel 5300AGN 450Mbps WLAN (3 antennes)

Wat wil je er eigenlijk mee gaan doen?

Edit:

Bij mij ging het uiteindelijk tussen de Apple Macbook Pro en de M860tu.
Hier even mijn lijstje met redenen waarom ik voor de XXODD ben gegaan:

Apple MacBook Pro:
+ Looks
- Te kleine resolutie (1440x900)
- Scherm reflectie
- Nvidia 9600m GT (5000-6000 3DMark06 punten)
- Muis werkt (nog) niet goed onder Windows XP/Vista
- Duur!

XXODD M860tu:
+ Minder scherm reflectie als de Apple
+ Perfecte 15inch resolutie (1680x1050)
+ Nvidia 9800m GTS (9000-10000!) 3DMark06 punten)
+ Goedkoper als de Apple (maar niet goedkoop)
+ Solide
- Ziet er minder goed uit als de Apple
- De powerbrick is GROOT!
- Fan maakt (veel) lawaai

Dit is uiteraard allemaal mijn mening ;)

[Voor 24% gewijzigd door bitpixl op 20-01-2009 12:32]


 • vdevos
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 10-11-2019
bedankt voor jullie beide reacties ;)

Ik ga de laptop halen om mijn vaste computer thuis te vervangen en verder heb ik een nieuwe nodig voor school in februari. Heb op dit moment een HP dv6336 maar ben wel toe aan wat "beters".

Het is een van-alles-wat laptop waarop VM's gaan draaien en wat Development pakketten en het zou fijn zijn af en toe te kunnen gamen. Ik ben ook overtuigd dat dit systeem in beide RUIM zal voldoen en zat dus met vraagtekens bij de behuizing (aangezien een vriend van +/- 1 jaar geleden ook een XXODD heeft gehaald waarvan de behuizing wat... plastic was).

Ik ben van plan te gaan voor de volgende configuratie:
Intel Core 2 Duo P8700 (2,54Ghz, 1066FSB, 3MB)
GeForce 9600m 512 GDDR3
4GB DDR3 1066Mhz (2x2GB)
320GB S-ATA @ 7200RPM

verder had ik nog 2 vragen aan Notebook Totaal en Skillz, hoe zit het met de stevigheid van de scharnieren? hij zal namelijk flink wat open en dicht gaan ;) en hoe is het toetsenbord? hij zal namelijk 2 jaar lang erg intensief gebruikt worden (12 uur per dag minimaal, voor school, opdrachten, vrijetijd).

[Voor 7% gewijzigd door vdevos op 20-01-2009 21:13]

Let me hit you with some knowledge


 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

Maar hoe gaat het precies met bestellen? Je bestelt hem en dan kan je hem als hij klaar is bij een leverancier naar keuze ophalen?

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • vdevos
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 10-11-2019
//EDIT

Volgens mij moet je inderdaad een afspraak maken met één van hun dealers, of je daar vervolgens mee kan afspreken om die te laten opsturen weet ik niet

[Voor 61% gewijzigd door vdevos op 20-01-2009 21:17. Reden: of toch niet]

Let me hit you with some knowledge


 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

vdevos schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:14:
//EDIT

Volgens mij moet je inderdaad een afspraak maken met één van hun dealers, of je daar vervolgens mee kan afspreken om die te laten opsturen weet ik niet
Ik haal zoiets liever op, je hebt kans dat ze het dan met TNT laten bezorgen, en zelfs die flikken het nog om verzekerde bestellingen (waarde >150 euro) in de verkeerde straat af te leveren... Gelukkig kan je hier op de goedheid van de mens vertrouwen.

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • vdevos
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 10-11-2019
Bartske schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:21:
[...]


Ik haal zoiets liever op, je hebt kans dat ze het dan met TNT laten bezorgen, en zelfs die flikken het nog om verzekerde bestellingen (waarde >150 euro) in de verkeerde straat af te leveren... Gelukkig kan je hier op de goedheid van de mens vertrouwen.
Ben zelf ook liever niet afhankelijk van het een of het ander mja 90% van de dingen die je tegenwoordig online besteld krijg je thuisbezorgd en ik moet zeggen dat ik hier tot nu toe nog geen slechte ervaringen mee heb ;)

Wat ga je trouwens bij XXODD bestellen als ik vragen mag O-) ?

Let me hit you with some knowledge


 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

vdevos schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:48:
[...]


Ben zelf ook liever niet afhankelijk van het een of het ander mja 90% van de dingen die je tegenwoordig online besteld krijg je thuisbezorgd en ik moet zeggen dat ik hier tot nu toe nog geen slechte ervaringen mee heb ;)

Wat ga je trouwens bij XXODD bestellen als ik vragen mag O-) ?
Ik ben nog niet zover, moet even de financiën nog rond krijgen (wil van de zomer ook nog op vakantie ;)), maar ik wilde voor een XNi740tu gaan, daar is nu ook een actie bij met 320 gb harde schijf en 3 gb ram voor 575 euro, niet gek toch?

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • Wekkie
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 27-11 10:39

Wekkie

Yeah

Gezien die aanbieding ben ik ook benieuwd naar ervaringen met de XNi740tu(2) :)

I've got a feeling...


 • vdevos
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 10-11-2019
Bartske schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 21:52:
[...]


Ik ben nog niet zover, moet even de financiën nog rond krijgen (wil van de zomer ook nog op vakantie ;)), maar ik wilde voor een XNi740tu gaan, daar is nu ook een actie bij met 320 gb harde schijf en 3 gb ram voor 575 euro, niet gek toch?
Voor die prijs mag je zeker niet klagen ;) maar het is natuurlijk altijd verstandig eens wat reviews door te lezen , verder ziet die er goed uit!

[Voor 8% gewijzigd door vdevos op 20-01-2009 23:05]

Let me hit you with some knowledge


 • bartbh
 • Registratie: maart 2004
 • Niet online
Ik ben op zoek naar een nieuw, klein laptopje voor erbij.
Op dit moment heb ik een 3.5jaar oude 15.4'' en ik wil graag een iets kleinere laptop en zodoende mijn oog laten vallen op de XXODD XNi730t met 13.3'' scherm.

Heeft iemand ervaringen met deze laptop? Met name hoe lang de accu het waarschijnlijk vol gaat houden bij normaal gebruik, zoals beetje internetten en wat Word/Excel werk etc.

Er zit een Li-Ion 4 cells 2400mAH accu in.

 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
vdevos schreef op dinsdag 20 januari 2009 @ 20:58:
Ik ben van plan te gaan voor de volgende configuratie:
Intel Core 2 Duo P8700 (2,54Ghz, 1066FSB, 3MB)
GeForce 9600m 512 GDDR3
4GB DDR3 1066Mhz (2x2GB)
320GB S-ATA @ 7200RPM

verder had ik nog 2 vragen aan Notebook Totaal en Skillz, hoe zit het met de stevigheid van de scharnieren? hij zal namelijk flink wat open en dicht gaan ;) en hoe is het toetsenbord? hij zal namelijk 2 jaar lang erg intensief gebruikt worden (12 uur per dag minimaal, voor school, opdrachten, vrijetijd).
Als je voor een GeForce 9600m 512 GDDR3 gaat, weet ik eerlijk gezegd niet of de 860tu de beste keuze is. Ik heb andere merken laptops gezien met een Nvidia 9600 die naar mijn mening mooier zijn. Ook omdat je zegt dat je de laptop vaak gaat meenemen raad ik je aan om ook eens wat andere laptops op een rijtje te zetten.

Ik heb ook altijd (de duurdere) zakelijke HP's hiervoor gehad en ik moet eerlijk zeggen dat de HP's toch wel de fijnste toetsenborden hebben. Ik heb ook een Dell gehad en dat toetsenbord was weer absolute crap. De XXODD gaat aardig richting de HP, maar voelt wat meer "plastic" aan.

De schanieren zijn stevig, maar het scherm zit verder niet vast of zo als het scherm dichtgeklapt is, geen haakjes en ook geen magneetjes. Het scherm voelt verder wel solide aan.

 • jb70
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 17-03-2009
Ik heb trouwens nog een vraag aan degene die hier names notebook-totaal post (niet off-topic, aangezien de vraag verband houdt met het bestellen van een xxodd laptop: menu Xxodd->Upgrades):
Goede site, alleen wordt nergens duidelijk of je nu de 32-bits of 64-bits versies van Vista bestelt. Ook na doorklikken is het niet te zien. Kan je daarover duidelijkheid verschaffen ?

[Voor 3% gewijzigd door jb70 op 23-01-2009 16:01]


 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Beste JB70,

Aangezien 64Bits of 32Bits geen meerpprijs heeft op de Notebook Totaal webwinkel kunt u zelf kiezen voor welke versie u wilt gaan. U besteld bij de upgrades dus “Windows” en geeft bij opmerkingen (tijdens het afronden van het bestelproces) aan welke versie u geïnstalleerd wilt zien.

Uiteraard is het wel handig om eerst te kijken (welk model spreekt u over?) of het model in kwestie ondersteund is met 64Bits drivers.
Indien dit niet het geval is krijgt u hem niet voorgeïnstalleerd geleverd (hebben wij namelijk standaard images voor), maar uiteraard wel de bestelde Windows als installatie DVD geleverd waarbij u zelf dan eventueel drivers bij kunt zoeken. (hoewel op twee modellen na er voor alle systemen wel 64Bits drivers te vinden zijn.)
bartbh schreef op woensdag 21 januari 2009 @ 09:09:
Ik ben op zoek naar een nieuw, klein laptopje voor erbij.
Op dit moment heb ik een 3.5jaar oude 15.4'' en ik wil graag een iets kleinere laptop en zodoende mijn oog laten vallen op de XXODD XNi730t met 13.3'' scherm.

Heeft iemand ervaringen met deze laptop? Met name hoe lang de accu het waarschijnlijk vol gaat houden bij normaal gebruik, zoals beetje internetten en wat Word/Excel werk etc.

Er zit een Li-Ion 4 cells 2400mAH accu in.
De accu gaat onder Vista bij gemiddeld gebruik tussen de 1.5 en 2.5 uur mee. Dit uiteraard niet op de helderste stand, maar wel werkbaar. Onder XP is er meer tussen de 2 en 2.5 uur.
(Gemeten met P8400 processor, 160gb 5400rpm hdd, en bluetooth uit)
Skillz schreef op donderdag 22 januari 2009 @ 10:08:
[...]

Ik heb ook altijd (de duurdere) zakelijke HP's hiervoor gehad en ik moet eerlijk zeggen dat de HP's toch wel de fijnste toetsenborden hebben. Ik heb ook een Dell gehad en dat toetsenbord was weer absolute crap. De XXODD gaat aardig richting de HP, maar voelt wat meer "plastic" aan.

De schanieren zijn stevig, maar het scherm zit verder niet vast of zo als het scherm dichtgeklapt is, geen haakjes en ook geen magneetjes. Het scherm voelt verder wel solide aan.
XXODD gebruikt in de meeste high-end modellen toetsenborden van de fabrikant Chinoy, deze fabrikant is ook één van de drie leveranciers aan Lenovo (ThinkPads staan bekend om hun goede toetsenborden) de toetsenborden van XXODD zijn dus (naar onze mening) bovengemiddeld goed te noemen. Uiteraard hangt het nog wel af van uw persoonlijke voorkeur, maar het kan veel minder goed.

Het scherm klapt inderdaad alsware dicht, let bij vervoer erop dat de deksel dan ook niet kan opengaan.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • KoenCows
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 21:52
Ik ben erover aan het denken om een XXODD te kopen. Heb een beetje door de voorwaarden zitten lezen, maar wordt er niet duidelijker van. Je besteld de laptop online. Dan wordt de laptop gemaakt en naar de dealer gestuurd. Je kan hem dan bij de dealer ophalen. Je kan er (zo lees ik hier) ook voor kiezen om hem op te laten sturen door TNT post. Komen hier extra kosten bij kijken? De garantie is ook een beetje onduidelijk. Als je 2 jaar carry-in garantie hebt, moet je hem naar de winkel brengen (de dealer dus). Als je pick up and return hebt komt compufix hem halen en later weer brengen? Zeg ik het zo goed? Daarnaast vroeg ik me af hoe lang het gemiddeld duurt voordat je je systeem in bezit hebt? Zitten er ook driver cd's bij, of moet je alles zelf downloaden bij Nvidia c.s.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

Ik zit te kijken naar het volgende xxodd notebook:

XXODD XNi570tu 17”

Intel Core 2 Duo P9600 (2,66GHz, 1066Mhz, 6Mb) PO Inclusief Far Cry 2
nVidia GeForce 9800m GTX 1GB GDDR3
4GB DDR3 1066MHz geheugen (2x 2GB)
320GB SATA harde schijf 7200RPM (16Mb cache)
DVD-CD +/- brander
2GB Intel Turbo Memory module
Intel 5300AGN 450Mbps WLAN (3 antennes)
Geen TV-tuner
geen Flash Drive
Windows Vista Home Premium (64 bit) ??
Geen Office 2007 applicatiesoftware
Geen Windows Live OneCare 2.0
3 jaar pick up & return garantie
Uitgebreide pixelcontrole (8 dagen pixelgarantie)
QWERTY (US, internationaal)

Als ik nog wat wil bezuinigen op de prijs (2344,-), waar zouden jullie dan op bezuinigen en waarom?
De laptop moet een paar jaar meegaan als desktop vervanger, waar ook af en toe een game opgespeeld gaat worden. Is de meer prijs van 325,- voor de GTX tov de GS het waard ?
En verder, Vista 32bit of 64bit? Draait 64bit alle 32bit applicaties?
Tot slot, bij mijn weten zit er een glanzend scherm op de XXODD. Geeft dit storende refelecties ?

[Voor 4% gewijzigd door -SaveMe- op 24-01-2009 11:36]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Insinion
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 06-06-2009
KoenCows schreef op zaterdag 24 januari 2009 @ 11:00:
Ik ben erover aan het denken om een XXODD te kopen. Heb een beetje door de voorwaarden zitten lezen, maar wordt er niet duidelijker van. Je besteld de laptop online. Dan wordt de laptop gemaakt en naar de dealer gestuurd. Je kan hem dan bij de dealer ophalen. Je kan er (zo lees ik hier) ook voor kiezen om hem op te laten sturen door TNT post. Komen hier extra kosten bij kijken? De garantie is ook een beetje onduidelijk. Als je 2 jaar carry-in garantie hebt, moet je hem naar de winkel brengen (de dealer dus). Als je pick up and return hebt komt compufix hem halen en later weer brengen? Zeg ik het zo goed? Daarnaast vroeg ik me af hoe lang het gemiddeld duurt voordat je je systeem in bezit hebt? Zitten er ook driver cd's bij, of moet je alles zelf downloaden bij Nvidia c.s.
Ik zou hier ook graag een antwoord op willen hebben?

 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Bij carry-in dien je de notebook zelf op te sturen naar de fabrikant. Kies je voor pick-up-and-return, dan is de leverancier van jouw notebook verantwoordelijk voor een koerier die je notebook ophaalt.

Mijn ervaring is dat de tijd tussen bestellen en ontvangen hooguit 2 weken in beslag neemt. Een driver-cd krijg je trouwens meegeleverd.

 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
-SaveMe- schreef op zaterdag 24 januari 2009 @ 11:16:
Als ik nog wat wil bezuinigen op de prijs (2344,-), waar zouden jullie dan op bezuinigen en waarom?
Op de processor, aangezien 'n P9600 echt ultra highend is en je die extra power tov en P9500 niet eens merkt..
Tevens zou ik kijk naar de GPU en MXM-upgrademogelijkheden..
Je kan beter nu 'n leuke GPU kopen en (veel) geld besparen wat je later in 'n nieuwe GPU kan proppen!
Is de meer prijs van 325,- voor de GTX tov de GS het waard ?
Kun alleen jij bepalen.. Bijvoorbeeld aan de hand van:
http://www.notebookcheck....Benchmark-List.844.0.html
En verder, Vista 32bit of 64bit? Draait 64bit alle 32bit applicaties?
Dat is ook een grote opzoekvraag, wat overal te vinden is en eigenlijk niet in dit topic thuishoort..
Als je met zo'n systeem een 32 bit editie gaat draaien van 'n OS ben je imho wel erg stom bezig :)
Tot slot, bij mijn weten zit er een glanzend scherm op de XXODD. Geeft dit storende refelecties ?
Dit is ook erg persoonlijk.. Waar werk je? Wat voor lichten heb je daar?
Ga is naar de plaatselijke notebookdealer en bekijk hoe jij glossy scherm vind en kies dan zelf.. Succes!

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op zondag 25 januari 2009 @ 21:12:
[...]

Op de processor, aangezien 'n P9600 echt ultra highend is en je die extra power tov en P9500 niet eens merkt..

Een P8600 PO zou dan volstaan dus ?

Tevens zou ik kijk naar de GPU en MXM-upgrademogelijkheden..
Je kan beter nu 'n leuke GPU kopen en (veel) geld besparen wat je later in 'n nieuwe GPU kan proppen!

Ik ben niet van te upgraden, maar met de notebook configuratie zo'n 3 jaar te doen. Mijn huidige notebook heeft het 4 jaar volgehouden :)
[...]

Kun alleen jij bepalen.. Bijvoorbeeld aan de hand van:
http://www.notebookcheck....Benchmark-List.844.0.html

Bedankt voor de link. Die kende ik nog niet!
[...]

Dat is ook een grote opzoekvraag, wat overal te vinden is en eigenlijk niet in dit topic thuishoort..
Als je met zo'n systeem een 32 bit editie gaat draaien van 'n OS ben je imho wel erg stom bezig :)

Waar ik zo gauw geen antwoord op kon vinden is of Vista 64bit zo nodig overweg kan met a) 32bit programma's (ik neem aan van wel) en b) met 32bit drivers ???
[...]

Dit is ook erg persoonlijk.. Waar werk je? Wat voor lichten heb je daar?
Ga is naar de plaatselijke notebookdealer en bekijk hoe jij glossy scherm vind en kies dan zelf.. Succes!

Ik werk meestal in de huiskamer of een werkkamer. Ik hoopte van een XXODD gebruiker te horeen hie hij/zij het scherm ervaren....
Tot slot, ik zit ook te twijfelen over de Turbo Memory Module. De kosten ervan zijn niet zo hoog, maar scheelt het qua performance?

Ter aanvulling, ik gebruik het notebook vooral voor Internetten, Photoshoppen, Painter, Visual Studio 2005/2008 en van tijd tot tijd een game, die ik dan wel in redelijk hoog detail wil kunnen spelen (met name Rpg's). Mijn mainstream gaming doe ik op de xbox360 :*)

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Hier een artikel over de prestatieverschillen.

Als je mainstream gaming op zich op de 360 bevindt, zou een P8600 / P8700 ook prima volstaan. Aan de andere kant: 6MB cache is prettig i.c.m. Photoshop en Visual Studio.

Uitgaande van dat de meerprijs 100,- is en je notebook 4 jaar meegaat komt dit neer op een meerprijs van 25,- per jaar. IMO zou ik het er dan voor over hebben.

Wat betreft Turbo Memory: ik weet niet of de fabrikanten de 1GB en 2GB modules als Turbo Memory 2.0 verkopen, de 4GB module is in ieder geval wel Turbo Memory 2.0. Deze versie zorgt voor merkbare vooruitgaande prestaties.

 • Moejo
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 02:37
-SaveMe- schreef op zondag 25 januari 2009 @ 21:31:
[...]

Ik zit te kijken naar het volgende xxodd notebook:

XXODD XNi570tu 17”

Intel Core 2 Duo P9600 (2,66GHz, 1066Mhz, 6Mb) PO Inclusief Far Cry 2
Ik ben overigens wel benieuwd waarom je voor de P9600 zou gaan en niet voor de Q9000. Er is verder geen prijsverschil, dus dan lijkt het me toch logischer om voor de QC te gaan? :)

[Voor 19% gewijzigd door Moejo op 26-01-2009 03:29]


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Zal er aan liggen waar het keerpunt ligt dat we beter gebruik gaan maken van de quadcore. De meeste programma's zijn singlethreaded en met geluk multithreaded waarbij ze niet meer dan 2 cores gebruiken.

Dan heb je nog 2 cores over, maar je HDD gaat ook een bottleneck vormen. Wat dat betreft zou ik voor een T9600 gaan en de Q9000 laten liggen.

 • Chilly_Willy
 • Registratie: april 2000
 • Laatst online: 24-11 16:51
Op 1dayfly is de 14.1 inch WXGA+ XXODD XNi740tu2 te koop: http://1dayfly.nl/

Xodd heeft ook zelf een aanbieding, 25 duurder, maar met 320 gb HD ipv 160 gb.
http://www.xxodd.nl/index.php?p=bestel&ID=417&a=1

Aan het typenummer te zien is het hetzelfde als deze: http://frieslandcomputers...p_detail.php?id=2809&c=49 Die is nog veel goedkoper.

[Voor 25% gewijzigd door Chilly_Willy op 26-01-2009 13:20]

Coïtus ergo sum


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Leuke aanbieding, alleen zou ik voor 25,- extra 160GB erbij nemen.

Trouwens: bestelling voor XNi860tu-GT gaat deze week de deur uit :)

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

DaMarcus schreef op zondag 25 januari 2009 @ 21:51:
Hier een artikel over de prestatieverschillen.
Bedankt voor de link! Interessant artikel :)

Uit het artikel concludeer ik dat ik voorlopig 64bit nog beter kan skippen, vooral vanwege codec problemen en driver problemen....

Nog een vraag. Het systeem heeft DDR3 geheugen. Moet dat niet altijd in paren van 3 worden geplaats ipv 2 x 2 GB ? Gaat de DDR3 ram in dit geval over naar single channel ?
Wat betreft Turbo Memory: ik weet niet of de fabrikanten de 1GB en 2GB modules als Turbo Memory 2.0 verkopen, de 4GB module is in ieder geval wel Turbo Memory 2.0. Deze versie zorgt voor merkbare vooruitgaande prestaties
Ik heb wat rondgesurfed en vond niet echt recente artikelen over TM. Maar van wat ik gelezen heb is het niet echt de moeite waard. Het bespaart wat battery life, maar ik gebruik de laptop bijna altijd met de stekker in het stopcontact...

[Voor 62% gewijzigd door -SaveMe- op 26-01-2009 14:18]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Het artikel is al 5 maanden oud heh, in die tijd is er veel veranderd. Zodoende zou ik als ik jou was nog even verder zoeken! 32 bit icm zo'n systeem is imho nog steeds de slechtere keuze. Ook kunnen er geen 3 RAM-latjes in laptops geplaatst worden en ben je dus aangewezen op 2 slots.

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 14:06:
Het artikel is al 5 maanden oud heh, in die tijd is er veel veranderd. Zodoende zou ik als ik jou was nog even verder zoeken! 32 bit icm zo'n systeem is imho nog steeds de slechtere keuze. Ook kunnen er geen 3 RAM-latjes in laptops geplaatst worden en ben je dus aangewezen op 2 slots.
Maar heeft dit performance issues. Is DDR3 dan trager dan 2x2 DDR2 ?
DDR3 is ook dual channel geloof ik.... ?

[Voor 4% gewijzigd door -SaveMe- op 26-01-2009 14:35]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • bitpixl
 • Registratie: mei 2000
 • Niet online
[b][message=31408660,noline]
Trouwens: bestelling voor XNi860tu-GT gaat deze week de deur uit :)
Ben benieuwd naar je ervaringen, welke specs zijn het geworden?

 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
-SaveMe- schreef op maandag 26 januari 2009 @ 14:18:
[...]


Maar heeft dit performance issues. Is DDR3 dan trager dan 2x2 DDR2 ?
Het grote verschil moet hem in de bandbreedte zitten: DDR=2 bits, DDR2= 4 bits en DDR3 is 8 bits.
In theorie moet het dus steeds 2 keer zo snel zijn. Maar in de praktijk is dat meestal niet zo. Omdat het ook hogere latencies met zich meedraagt.

En over Intel TM: behalve dat het energiebesparend is, brengt het wel betere prestaties met zich mee.
Skillz schreef op maandag 26 januari 2009 @ 14:22:
[...]

Ben benieuwd naar je ervaringen, welke specs zijn het geworden?
 • Intel Core 2 Duo P9600
 • 4GB DDR3 1066MHz
 • 320GB HDD 7200RPM
 • nVidia 9800M GS 1GB DDR3
En een grote kans dat er ook 4GB TM inkomt, maar ik vind 70,- wel een bak geld voor zo'n module :+

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

DaMarcus schreef op maandag 26 januari 2009 @ 14:35:
[...]
En over Intel TM: behalve dat het energiebesparend is, brengt het wel betere prestaties met zich mee.
Waar baseer je dat op dan? Alle artikelen die ik heb gelezen geven aan dat meer memory een betere oplossing is en dat de werking van TM nihil is.

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Op de 2.0 modules, die daadwerkelijk prestaties met zich meebrengen.
De eerste generatie TM-modules deed dit niet en 1GB of 2GB daarvan is gewoon 'n marketingstunt geweest.

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 14:55:
Op de 2.0 modules, die daadwerkelijk prestaties met zich meebrengen.
De eerste generatie TM-modules deed dit niet en 1GB of 2GB daarvan is gewoon 'n marketingstunt geweest.
Ik vind geen artikelen online waaruit dat blijkt ?

Op basis van de feedback in deze thread ga ik nu hoogstwaarschijnlijk voor het volgende systeem

XXODD XNi570tu 17”

Intel Core 2 Duo P8600 (2,40GHz, 1066Mhz, 3Mb) PO Inclusief Far Cry 2
nVidia GeForce 9800m GTX 1GB GDDR3
4GB DDR3 1066MHz geheugen (2x 2GB)
320GB SATA harde schijf 7200RPM (16Mb cache)
DVD-CD +/- brander
Geen Intel Turbo Memory module
Intel 5300AGN 450Mbps WLAN (3 antennes)
Geen TV-tuner
geen Flash Drive
Windows Vista Ultimate (64 bit)
Geen Office 2007 applicatiesoftware
Geen Windows Live OneCare 2.0
3 jaar pick up & return garantie
Uitgebreide pixelcontrole (8 dagen pixelgarantie)
QWERTY (US, internationaal)

Dus geen TM, wel 64bit (vista ultimate) :9

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
-SaveMe- schreef op maandag 26 januari 2009 @ 15:00:
Intel Core 2 Duo P8600 (2,40GHz, 1066Mhz, 3Mb) PO Inclusief Far Cry 2
Waarom die processor en geen mooie High End?
EDIT: Hmm P9500's zijn al niet meer leverbaar, is alweer te oud, die zou erg mooi zijn icm dit systeem!

En Vista Ultimate... Waarom heb je dat in godsnaam nodig?

[Voor 27% gewijzigd door CLB op 26-01-2009 15:08]

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 15:05:
[...]

Waarom die processor en geen mooie High End?
EDIT: Hmm P9500's zijn al niet meer leverbaar, is alweer te oud, die zou erg mooi zijn icm dit systeem!

En Vista Ultimate... Waarom heb je dat in godsnaam nodig?
Ik zat/zit te twijfelen tussen P8600 PO en de T9600 Meerprijs is 145,-
De Intel Core 2 Duo T9600 (2,80GHz, 1066Mhz, 6Mb) gebruikt volgens mij meer power maar is daardoor
ook sneller. de PO varianten van de Core2Duo's zijn extra zuinig voor zover ik begrijp.
De T9600 is zo'n 20% sneller, dus dat is best behoorlijk...

En Ultimate? Tsja, met name omdat ik veel werk met Remote desktop connections (RDC)

[Voor 22% gewijzigd door -SaveMe- op 26-01-2009 16:01]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Ja idd, een P9500 had echt heel heel mooi geweest:
Energiezuinig, minder geld gekost dan 'n T9600 en meer power geleverd dan 'n P8600, maarja..

Een T9600 zou ik dan inderdaad ook niet kiezen, vreet energie en kost 'n stuk meer dus P8600 is goede keus!

En de keuze van Ultimate is dan ook een goede inderdaad, dacht dat je 't alleen deed, voor de 'specs' ;)

[Voor 17% gewijzigd door CLB op 26-01-2009 16:07]

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 16:05:
Een T9600 zou ik dan inderdaad ook niet kiezen, vreet energie en kost 'n stuk meer dus P8600 is goede keus!
Toch heb je me weer aan het twijfelen gebracht. 20% meer performance is toch heel wat en aangezien voor mij battery life niet zo belangrijk is, maakt de energie consumptie van de T9600 niet zoveel uit...
Keuzes, keuzes :)

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Met meer energie hangt natuurlijk ook weer meer stroomkosten aan zich... En 't systeem is al uuberduur!

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 16:27:
Met meer energie hangt natuurlijk ook weer meer stroomkosten aan zich... En 't systeem is al uuberduur!
Hehe, de stroomkosten reken ik niet mee :)

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Ja als je:
De extra power denkt nodig te hebben
De kosten niet te hoog vind worden (van de proc)
De kosten voor de extra stroom en dergelijk niet meerekent

Wat laat je dan om hem niet te bestellen, het is wel echt 'n ubergeile config! :D :9~

(Zelf zou ik een laptop van 1500,- kopen om er over 2 jaar weer een van 1500,- te kopen, maar dat daargelaten)

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • postbank
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 10-08-2010
Beste Mensen,

Ik ga de XXODD XNi730t bestellen, is het de moeite waard om voor 45 euro een duurdere processor te nemen?

Waarschijnlijk ben ik niet van plan te gaan gamen. Wel om films te kijken, muziek, tekstverwerken, internetten.

Mvg

 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Dat is wel erg beknopte informatie...
Over welke processors hebben we het, denk je het nodig te hebben, vind je de 45,- veel of niet?

De dingen die je beschrijft waarvoor je de laptop gaat gebruiken hebben niet echt de beste processors nodig...

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Wat betreft TM 2.0:

Helaas heb ik van TM 2.0 ook geen benchmarks kunnen vinden, maar hebben CLB en ik wel van direct MSI en indirect van Zepto vernomen dat TM 2.0 verbeteringen met zich meebrengt.

Dat was trouwens niet tijdens een verkooppraatje van de fabrikanten.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 16:49:
Wat laat je dan om hem niet te bestellen, het is wel echt 'n ubergeile config! :D :9~
Nuja, het enige wat met let is de prijs. Die is idd wat aan de hoge kant. Ben nog even aan het rondkijken of ik een vergelijkbare config kan vinden voor minder.

En verder ben ik nog erg aan het twijfelen over de GPU. Als ik voor de 9800m GS ga dan scheelt dat 365,- en zo'n 2000 3Dmarks06. Daar ligt mijn grootste twijfel... :X

[Voor 7% gewijzigd door -SaveMe- op 26-01-2009 18:04]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
MSI GT725 / GT727 zou enig tegengas kunnen bieden, maar voordat die leverbaar is zitten we in maart.

Ga je veel op de notebook gamen? Is het je hoofd-PC? Dan zou ik de 9800M GTX nemen.

Anders zou ik 365,- besparen en de 9800M GS nemen.

 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

http://www.1dayfly.nl/

Heb hem gekocht de XNi740tu2, deze aanbieding (al is er niet zo super veel van de prijs af) deed mij toch beslissen om tot aankoop over te gaan. Hoop hem over 5 werkdagen in ontvangst te nemen.

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • postbank
 • Registratie: februari 2007
 • Laatst online: 10-08-2010
CLB schreef op maandag 26 januari 2009 @ 17:38:
Dat is wel erg beknopte informatie...
Over welke processors hebben we het, denk je het nodig te hebben, vind je de 45,- veel of niet?

De dingen die je beschrijft waarvoor je de laptop gaat gebruiken hebben niet echt de beste processors nodig...
Je gaat dan van een T3400 2,16ghz 1mb -----> T6400 2ghz 2mb

Is het dus de moeite waard die 45 euro?

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

DaMarcus schreef op maandag 26 januari 2009 @ 18:20:
MSI GT725 / GT727 zou enig tegengas kunnen bieden, maar voordat die leverbaar is zitten we in maart.

Ga je veel op de notebook gamen? Is het je hoofd-PC? Dan zou ik de 9800M GTX nemen.

Anders zou ik 365,- besparen en de 9800M GS nemen.
Het is mijn hoofd-PC (desktopvervanger), maar gamen doe ik voornamelijk op de xbox360. Aangezien ik een cRPG fanaat ben en deze veelal nog op de PC alleen verschijnen wil ik deze dus op de laptop kunnen spelen. Bijvoorbeeld zodra die uitkomt Diablo3. Ik hoef de spellen niet op super high in de native resolutie van 1900x1200 te kunnen spelen. Eerder 1366x768 op high ofzo.

Dus mja, daar zit dus nog een grote twijfel. De laptop moet zonder uitbreidingen zo'n 3 tot 4 jaar mee kunnen...

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
postbank schreef op maandag 26 januari 2009 @ 18:29:
[...]


Je gaat dan van een T3400 2,16ghz 1mb -----> T6400 2ghz 2mb

Is het dus de moeite waard die 45 euro?
Dat had je ook zelf kunnen opzoeken: klik ;)
-SaveMe- schreef op maandag 26 januari 2009 @ 18:36:
[...]


Het is mijn hoofd-PC (desktopvervanger), maar gamen doe ik voornamelijk op de xbox360. Aangezien ik een cRPG fanaat ben en deze veelal nog op de PC alleen verschijnen wil ik deze dus op de laptop kunnen spelen. Bijvoorbeeld zodra die uitkomt Diablo3. Ik hoef de spellen niet op super high in de native resolutie van 1900x1200 te kunnen spelen. Eerder 1366x768 op high ofzo.

Dus mja, daar zit dus nog een grote twijfel. De laptop moet zonder uitbreidingen zo'n 3 tot 4 jaar mee kunnen...
Ikzelf zou een 9800M GTX nemen.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

Mja, ik ook denk ik :9

Na het lezen van het oude XXODD topic ben ik wat terughoudener geworden mbt het merk. Notebooks die binnen een week terug moeten klinkt niet goed. Is XXODD wel een goed merk? Ik ben bereid een hoop voor een goede laptop te betalen, maar dan moet het natuurlijk wel en een goed systeem zijn en een goede service...

Ik zit nu ook even te kijken bij BTO notebooks (edit: die zijn duurder dan xxodd zie ik)

[Voor 4% gewijzigd door -SaveMe- op 26-01-2009 19:10]

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
BTO.. dude: Videokaart defect echter geen garantie

Ga dan voor de Zepto Hydra:


Maar XXODD levert gewoon goede services hoor...

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Zelf hebben we hier 2 XXODD's in de familie die allebei naar behoren werken. Een keer maakte de fan van een van de XXODD's (zie signature) een takkeherrie. Gezien ik de notebook nodig had - dus geen tijd om hem op te sturen - stelden ze voor om een GPU-fan mijn kant op te sturen dat ik zelf zou inbouwen. Uiteraard nam ik daar genoegen mee :)

Deze keer bestel ik hem ergens anders, maar over diegene kan ik tot nu - buiten de shopreviews om die ik heb gelezen - tevreden zijn.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

Ik had op de shopsurvey van tweakers zitten kijken naar xxodd, maar die staat er niet tussen. En zegt notebooktotaal.nl jullie iets ?

@DaMarcus: waar ga je nu een notebook bestellen dan ?

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
XXODD staat er niet tussen idd, helemaal ruk: Custom made laptops

Notebooktotaal.nl is 'n user hier op GoT, die oa XXODD's verkoopt ;) (met uiteraard bijbehorende winkel)

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Via notebooktotaal.nl :)

Roberto reageert netjes en accuraat op de mailtjes en komt op mij over als iemand die weet waar hij over praat. Verder heeft hij nette prijzen, dus reden genoeg om de notebook bij hem te bestellen.

Het gaat trouwens de versie met Robson 2.0 4GB worden.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

DaMarcus schreef op maandag 26 januari 2009 @ 19:29:
Via notebooktotaal.nl :)

Roberto reageert netjes en accuraat op de mailtjes en komt op mij over als iemand die weet waar hij over praat. Verder heeft hij nette prijzen, dus reden genoeg om de notebook bij hem te bestellen.

Het gaat trouwens de versie met Robson 2.0 4GB worden.
Wel een betrouwbare shop dus ??! Volgens mij zijn zij iets goedkoper tov bestellen op de XXODD site.

Het is mij niet helemaal duidelijk welke laptop jij nu gaat bestellen :P

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
DaMarcus schreef op maandag 26 januari 2009 @ 13:13:
Trouwens: bestelling voor XNi860tu-GT gaat deze week de deur uit :)

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Insinion
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 06-06-2009
Als ik via notebooktotaal de XNi740tu2 bestel kan ik hem dan sneller verwachten dan 2 weken? Ik heb hem volgende week maandag nodig voor mijn opleiding.. :x En volgens mij zijn de prijzen ook weer omhoog gegaan bij xxodd was eerst voor hetzelfde systeem met upgrades 25 euro goedkoper uit.

 • -SaveMe-
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 19:14

-SaveMe-

-klik-

Ik heb de komende paar dagen niet zoveel tijd, maar dan heb ik wel alle gelegenheid alles even te laten bezinken. Tegen het einde van de week hoop ik de knoop door te hakken....

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Insinion schreef op maandag 26 januari 2009 @ 20:05:
Ik heb hem volgende week maandag nodig voor mijn opleiding.. :x
Uhm tsjaa dat kunnen ze ten eerste niet garanderen, en op 'n bepaalde dag gelijk 'n laptop nodig.. hmm

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • Notebook Totaal
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 08-11-2015

Notebook Totaal

Bedrijfsaccount Notebook Totaal

@notebooktotaal

Insinion schreef op maandag 26 januari 2009 @ 20:05:
Als ik via notebooktotaal de XNi740tu2 bestel kan ik hem dan sneller verwachten dan 2 weken? Ik heb hem volgende week maandag nodig voor mijn opleiding.. :x En volgens mij zijn de prijzen ook weer omhoog gegaan bij xxodd was eerst voor hetzelfde systeem met upgrades 25 euro goedkoper uit.
Beste Insinion,

Goed nieuws, de XNi740tu2 is op dit moment op voorraad.
Afhankelijk van de door u gekozen processor en harddisk kan er vandaag / morgen nog verzonden worden.
(Het merendeel van de processoren zijn op voorraad zoals bijv. de T3400)

Met een beetje geluk heeft u hem dus uiterlijk vrijdag.


Met vriendelijke groet,

Notebook Totaal

[Voor 5% gewijzigd door Notebook Totaal op 27-01-2009 09:06]

Notebooktotaal.nl
Volg ons op ook Twitter


 • Dennisonline
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 03-12 11:47
Beste allemaal,

Ik heb sinds net een nieuwe XXODD laptop, de XXODD XNi740t. Hij werk prima echter zit het toetsenbord vrij los vind ik. Als ik bij de pijltjes op het toetsenbord druk dan gaat het mss wel een milimeter naar beneden... Lijkt me niet dat dit hoort?

Wat kan ik beste doen? De winkel waar ik hem vandaan heb even opbellen?

Groeten.

 • Gorion3
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 22:28

Gorion3

ABC++

Ik heb mijn bestelde laptop binnen, ben er erg tevreden over :).

In het begin ging er wat fout en hadden ze me de verkeerde geleverd, heb een mail naar xxodd gestuurd en ze hebben de nieuwe (juiste) gemaakt, deze heb ik 2 dagen geleden opgehaald / omgeruild met degene die ik eerder heb gekregen.

Persoonlijk vind ik de laptop erg mooi, maar ben bang de mooie zwarte glans snel verdwijnt. De laptop heeft dus een zwarte glans aan de buitenzijde en is "wittig" aan de binnenkant (niet helemaal puur wit, maar wel wit).

Toetsenbord ligt best fijn en zelfde geld voor de touchpad. Het beeldscherm is redelijk (niet slecht, niet goed), en heeft 1 "actieve" subpixel probleem (subpixel rood is altijd actief), dit merk ik totaal niet, behalve als ik de pc opstart en helemaal zwart (of wit, groen of blauw) is, maar aangezien dit bijna nooit het geval is :) heb ik dus nergens last van. De speakers zijn van matige kwaliteit, maar dit is redelijk normaal (enige speakers die me bevallen zijn, zijn de dingen die in de laptops van toshiba zitten). Er zitten 2 USB aansluitingen op (relatief weinig, op mijn desktop heb ik er 12, en gebruik er daar ongeveer 7 van), 1 E-SATA aansluiting (eerste keer dat ik dat zie op een laptop), firewire, 1 LAN poort, 1 VGA aansluiting, 1 HDMI aansluiting, modem aansluiting en nog wat andere dingen (weet het niet meer uit mijn hoofd).
De webcam die erbij zit (zit in het beeldscherm) is van goede kwaliteit vind ik, maarja ik heb dan ook nog nooit een webcam gehad..

Laptop word niet warm en gelukkig heb je 2 modes waaruit je kan kiezen (via de FN toetsen), silent en normal, silent hoor je de ventilator echt niet en word hij langzaam aan warm, maar niet echt heet, in normal mode hoor je hem zachtjes en word de laptop ook niet warm.

Ik heb er nu Windows Vista x64 erop staan en werkt erg goed(nog geen crash gehad). De driver cd die is meegeleverd werkt aardig, staan drivers op voor de touchpad, webcam, en eigenlijk alles, maar sommige delen deden het niet bij mij (cd zei dat hij de hardware niet had gevonden). Heb iig zelf nvidia drivers geinstalleerd van http://www.laptopvideo2go.com, deze werkte goed nadat ik de .inf file had vervangen met de modded versie. Ik heb de wifi drivers geinstalleerd vanaf de cd die was meegeleverd, deze werkt ook erg goed.

Heb nog geen benchmarks gedaan, maar het voelt allemaal erg snel aan :), ik zal straks ff 3dmark06 draaien en superPI en andere benchmarks als mensen dat willen.

SuperPI: 22 seconden
3d mark06: 1804

Specs:
XNi740tu2, 14.1" 1440*900
Intel P8400, 2.26ghz
4GB DDR2, 800mhz
SATA 160GB HDD, 5400RPM
Nvidia 9300M GS, 256MB

Awesomenauts! Swords & Soldiers


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
3DMark zal niet denderend zijn, maar ben ik wel benieuwd wat de 9300M GS aan puntjes scoort :)

Overigens gaat er deze week een 2e bestelling de deur uit. Voor hardwarespecgeilers, de configuratie ziet er als volgt uit:
 • Intel Core 2 Duo P9600
 • 4GB DDR2 800MHz
 • Intel X4500 256MB DDR2
 • 13.3" 1280x800
 • 320GB HDD 7200RPM
 • 3.5G UMTS / HSDPA-module
 • Windows XP Professional-licentie
 • 3 jaar pickup and return

[Voor 5% gewijzigd door DaMarcus op 28-01-2009 19:53]


 • CLB
 • Registratie: oktober 2004
 • Niet online
Dude je vergeet de GPU :+ En 'n 9300GS'je... Hmm 3x zo weinig als 'n 9600M GT'tje schat ik :)

[Voor 58% gewijzigd door CLB op 28-01-2009 19:52]

Asus ZenBook BX410UA-GV182R: 14,0" 1920x1080 mat IPS/ Intel HD 620 / Intel Core i5-7200U 3,1GHz/ 8192MB 2133MHz RAM
512GB SSD + 2TB HDD/ Backlight keyboard, BlueTooth, Wi-Fi AC, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB C, Cardreader / Windows 10 Pro 64 bit


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
De GPU is een Intel X4500, vond ik niet iets om mee te patsen.

Ik zal lief zijn en m'n post editen :+

 • Gorion3
 • Registratie: februari 2005
 • Laatst online: 22:28

Gorion3

ABC++

Hehhe, mijn laptop is dan ook niet om voornamelijk games te spelen :P maar om op te ontwikkelen, en aangezien ik zeker weet dat ik nog niet zover ben om het aantal triangles per frame van crysis te benaderen (ongeveer 1 miljoen), komt dat wel goed, daarin tegen heb ik dus wel goede shader support nodig, jammer dat ik geen DX10.1 heb :( Maarja je kunt niet alles hebben.

SuperPI: 22 seconden

Awesomenauts! Swords & Soldiers


 • Bartske
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 00:44

Bartske

Valar Morghulis

Gorion3 schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 15:54:
Ik heb mijn bestelde laptop binnen, ben er erg tevreden over :).

In het begin ging er wat fout en hadden ze me de verkeerde geleverd, heb een mail naar xxodd gestuurd en ze hebben de nieuwe (juiste) gemaakt, deze heb ik 2 dagen geleden opgehaald / omgeruild met degene die ik eerder heb gekregen.

Persoonlijk vind ik de laptop erg mooi, maar ben bang de mooie zwarte glans snel verdwijnt. De laptop heeft dus een zwarte glans aan de buitenzijde en is "wittig" aan de binnenkant (niet helemaal puur wit, maar wel wit).

Toetsenbord ligt best fijn en zelfde geld voor de touchpad. Het beeldscherm is redelijk (niet slecht, niet goed), en heeft 1 "actieve" subpixel probleem (subpixel rood is altijd actief), dit merk ik totaal niet, behalve als ik de pc opstart en helemaal zwart (of wit, groen of blauw) is, maar aangezien dit bijna nooit het geval is :) heb ik dus nergens last van. De speakers zijn van matige kwaliteit, maar dit is redelijk normaal (enige speakers die me bevallen zijn, zijn de dingen die in de laptops van toshiba zitten). Er zitten 2 USB aansluitingen op (relatief weinig, op mijn desktop heb ik er 12, en gebruik er daar ongeveer 7 van), 1 E-SATA aansluiting (eerste keer dat ik dat zie op een laptop), firewire, 1 LAN poort, 1 VGA aansluiting, 1 HDMI aansluiting, modem aansluiting en nog wat andere dingen (weet het niet meer uit mijn hoofd).
De webcam die erbij zit (zit in het beeldscherm) is van goede kwaliteit vind ik, maarja ik heb dan ook nog nooit een webcam gehad..

Laptop word niet warm en gelukkig heb je 2 modes waaruit je kan kiezen (via de FN toetsen), silent en normal, silent hoor je de ventilator echt niet en word hij langzaam aan warm, maar niet echt heet, in normal mode hoor je hem zachtjes en word de laptop ook niet warm.

Ik heb er nu Windows Vista x64 erop staan en werkt erg goed(nog geen crash gehad). De driver cd die is meegeleverd werkt aardig, staan drivers op voor de touchpad, webcam, en eigenlijk alles, maar sommige delen deden het niet bij mij (cd zei dat hij de hardware niet had gevonden). Heb iig zelf nvidia drivers geinstalleerd van http://www.laptopvideo2go.com, deze werkte goed nadat ik de .inf file had vervangen met de modded versie. Ik heb de wifi drivers geinstalleerd vanaf de cd die was meegeleverd, deze werkt ook erg goed.

Heb nog geen benchmarks gedaan, maar het voelt allemaal erg snel aan :), ik zal straks ff 3dmark06 draaien en superPI en andere benchmarks als mensen dat willen.

SuperPI: 22 seconden
3d mark06: 1804

Specs:
XNi740tu2, 14.1" 1440*900
Intel P8400, 2.26ghz
4GB DDR2, 800mhz
SATA 160GB HDD, 5400RPM
Nvidia 9300M GS, 256MB
Ik verwacht mijn Ni740tu2 ook over een aantal dagen, ben erg benieuwd. Gelukkig bevalt ie bij jou goed (voor zover je dat kan beoordelen). De specs zijn wel iets minder (T3400, 3GB DDR2) maar voor het echte werk heb ik m'n pc al ;)

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • ReZ1987
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 20:21
Heb al even gegoogled en gezocht op GoT, maar hoe lang is de verwachtte levertijd? Ik heb maandag een XNi860tu 15" besteld maar kan echt nergens terugvinden hoelang het ongeveer duurt voordat ik hem op kan halen :P * ReZ1987 popelt O-)

Death Knight Zaebor(80), Warlock Thortur (80) en Druid Galithor (80). Retired.


 • DaMarcus
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 21:42

DaMarcus

Admin Harde Waren / Consumentenelektronica

Powered by

Topicstarter
Bij wie / waar heb je hem dan besteld?

Ik geloof dat de levertijd bij notebooktotaal.nl ongeveer 5 werkdagen is.
Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee