• me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Dit is het 21ste deel van het PlayStation Portable topic op GoT. De topicstart is overgenomen van Stronkie en die heeft weer dingen overgenomen van vorige topicstarters, hulde aan hen dus. Mocht je hier iets toe te voegen hebben, dan kun je het in het topic melden, of stuur mij een PM.
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
PSP Slim & Lite

Sony heeft de vernieuwde PSP / PSP-2000 een officiële marktnaam gegeven: de PSP Slim & Lite. De PSP-2000 (officiële naam) is vanaf 5 oktober op de markt voor €169,- in een Base Pack.

Vernieuwde PSP
Sony heeft tijdens de E3 een vernieuwde PSP gepresenteerd. De nieuwe PSP is 19% dunner en 33% lichter. De batterijduur is verlengd en de laadtijdens zijn verkort. Belangrijk is de video out functie. De speakers zijn verplaatst en zitten nu naast het scherm. De IR-poort is verdwenen en in plaats daarvan zit nu de WLAN-knop. Waar eerst de WLAN-knop zat, zit nu de Hold-knop. De vernieuwde PSP moet in september op de markt komen voor de prijs van $199.99 (omgerekend €135,-). Er zullen diverse kleuren komen (zwart, grijs en wit). Ook zal er een Entertaiment Pack komen met een 1GB Memory Stick Pro Duo, Daxter en een Family Guy UMD.

RMA
Op verzoek van veel mensen, hier een link naar Sony's RMA website (klik. De URL is ook toegevoegd aan de sectie links. :)

God of War op 333MHz
God of War: Chains of Olympus draait op 333MHz, een verhoogde kloksnelheid van de PSP die beschikbaar is vanaf firmware 3.50. Met de verhoogde kloksnelheid moet de game soepeler lopen en sneller laden. De game liep tot nu toe op 222MHz.


http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
News
PSP | UMD Specifications
PSP Packages
Memory Stick Duo | Pricewatch Links
Video Converting Tutorial
Homebrew
Tutorials | Links
PSP Update Explanation
Reviews | Hands-on
UMD-Movie Releases
Upcoming UMD-Movie Releases
Frequently Asked Questions
Old Topics
Polls
General Post Warnings
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
PSP Specs
Afmetingen: Approx. 170 mm (L) x 74 mm (W) x 23 mm (D)
Gewicht: Approx. 260 g (including battery)
CPU: PSP CPU (System clock frequency 1~333MHz)
Main Memory: 32MB
Embedded DRAM: 4MB
Beeldscherm: 4.3 inch, 16:9 widescreen TFT LCD ; 480 x 272 pixel (16.77 million colors) ; Max. 200 cd/m2
Speakers: Built-in stereo speakers
Main Input/Output: IEEE 802.11b (Wi-Fi) ; USB 2.0 (Target)
Memory StickTM PRO Duo
IrDA
IR Remote (SIRCS)

-----------------------

UMD Specs
Afmetingen: Approx. 65 mm (W) x 64 mm (D) x 4.2 mm (H)
Gewicht: Approx. 10g
Diamter Schijf: 60 mm
Maximum Capaciteit: 1.8GB (Single-sided, dual layer)
Golflengte Laser: 660nm (Red laser)
Encryptie: AES 128bit
Profiel: PSP Game (full function)
UMD Audio (codec ATRAC3plus, PCM, (MPEG4 AVC)
UMD Video (codec MPEG4 AVC, ATRAC3plus, Caption PNG)
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Value Pack:
* Zwarte, witte, blauwe of roze PSP
* Accu
* Lader (110 ~ 240 Volt)
* Memory Stick Pro Duo 32MB
* Hoesje
* Oortjes met bediening
* Polsband
* Demo UMD

-----------------------

Base Pack:
* Zwarte PSP
* Accu
* Lader (110 ~ 240 Volt)
* Demo UMD

Met een Game Pack is het Base Pack ook te koop in de kleur wit.
-----------------------

Giga Pack:
* Zwarte PSP
* Accu
* Lader (110 ~ 240 Volt)
* Memory Stick Pro Duo 1GB
* Hoesje
* Oortjes met bediening
* Polsband
* Demo UMD
* USB Mini -> USB kabel
* Standaard

-----------------------

Game Packs:
Naast de bovenstaande Packs zijn er ook diverse Game Packs te vinden in de winkels.
* White Value Pack + Daxter
* White Value Pack + LocoRoco
* White Value Pack + Ratchet & Clank: Size Matters
* Black Value Pack + Tekken: Dark Ressurection
* Black Base Pack + Killzone: Liberation
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
PlayStation Portable Packs
PSP in PriceWatch

Memory Stick Pro Duo
Memory Stick Pro Duo PriceWatch

Games
Games in PriceWatch (beperkt)
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Noot!Er zijn inmiddels diverse programma's opgedoken zoals Xvid4PSP. Een tutorial daarvan volgt later, tot die tijd blijft onderstaande tutorial staan./Noot!

Voordat we beginnen moeten we een aantal dingen doornemen.

1. MP4
De PSP is door Sony niet ontwikkeld als PMP (Portable Media Player). Al kan de PSP deze functie uitstekend vervullen. Sony heeft de PSP daarom maar één ondersteund formaat ingebouwt. Namelijk, MP4. MP4/Mpeg4 is een videocompressie techniek die bijna standaard word toegepast in de mobiele sector. 3gp bestanden zijn ook met mpeg4 gecodeerd. Alleen is het aangepast voor preformance en uniformiteit onder mobiele telefoons. Ook om performance redenen heeft Sony dus gekozen voor MP4. Het is namelijk helemaal (nog) niet bekend of de PSP wel voldoende rekenkracht heeft om Divx e.d. op het beeldscherm te toveren.
Goed, kort samenvattend: De PSP kan alleen MP4 gecodeerde bestanden af spelen.

2. SP of AVC?
Het verschil tussen SP en AVC is simpel. Kwaliteit! AVC trapt de kont van SP zwaar. Dus AVC, punt. De technische kant zal ik niet op ingaan. Met SP zie je meer blokjes. Daar komt het op neer.

3. Bitrate
De definitie van bitrate is mooi: "De bitrate geeft aan hoeveel bits informatie er per seconde gebruikt zijn op de DVD en geeft daarmeee de mate van compressie weer."
Dit houd dus in, bij de compressie van video bestanden, dvd of niet. De bitrate indicator in PSPVideo 9 geeft dus aan hoeveel BITS er per seconde worden weggeschreven. Bij het afspelen geeft het aan hoeveel bits er worden gelezen per seconde.
Je moet dus aangeven wat de bitrate van de compressie moet zijn. Dat kan voor de PSP varieëren van 128Kbps tot 1500Kbps. 256Kbps is al een hele gangbare kwaliteit. 900Kbps is top. Hoe meer Kbps des te groter het bestand.

4. Resoluties!
Resoluties zijn van essentieel belang voor het voorkomen van veel irritatie. Altijd weer hetzelfde gedonder, het ".. JA HOOR! Het is allemaal uit zijn aspect ratio getrokken." femomeen. Hiervoor hebben we een tooltje, ARCT. Met ARCT kan je de resolutie omzetten naar een acpect ratio. Maar das voor de experts. Wij houden het simpel. 480x160 of 368x208. Verderop meer.

5. Audio
Er zijn eigenlijk twee keuses in audio kwaliteit. 92Kbps/48000Hz en 128Kbs/48000Hz. Op een film van 1:45 uur scheelt het ongeveer 25mb. Je begrijpt, deze bitrate staat los van de Video bitrate.
Het volume is wel ff van belang bij het omzetten. De PSP heeft namelijk "oor vriendelijke output". Ja, en dan ook nog de oorvriendelijke oordopje, en je houd helemaal geen volume meer over. Daarom, zet het volume wat omhoog. 150% voldoet wel. Kijk wel uit voor clipping.

6. FPS
Frames Per Seconde. Lijkt me duidelijk. In de meeste gevallen is dat 29.97Fps.

Goed, dit allemaal in onze kop te hebben geramd, gaan we werken met PSPVideo9.

http://www.kcbone.nl/img/pspvideo9.jpg
PSPVideo9 is gewoon de beste optie voor het omzetten van videobestanden naar PSP formaat. Het ondersteund vrjiwel alle compressie methodes. Divx, Xvid, Avi, Mov, Mpeg, Vob, noem het maar op.

Introductie
Het programma spreekt voorzich eigenlijk. Het enigste wat belangrijk is, is dat je een goede configuratie hebt voor het 'transcoden' van bestanden.
Na heel veel instellen heb ik volgens mij een goede verhouding gevonden tussen kwaliteit en bestandsgrootte.

Kwaliteit of bestandsgrootte?
Ten eerste we hebben het altijd over AVC als we het over kwaliteit hebben. Dus goed opletten bij het converteren!

Ik vroeg me laatst af, wat is nou eigenlijk de definitie van "goede kwaliteit". In het geval van de psp, kwaliteit tegenover bestandsgrootte, lijkt me.
Als je de resolutie op 368x208 ze en de bitrate op 256kbps zet, merkte ik dat je al redelijke blur krijgt. Maar dit is alleen hinderlijk als je gedetaileerde beelden hebt. Natuurfilms, actiefilms, enz.

Op "afstand" welleswaar. Hoe verder weg objecten in de film zijn, hoe blurriger het word. Zeg, op "3 meter" kan je emotie al niet meer van gezichten af lezen.
Bij teken/animatie films geld wat anders. Daar voldoet 368x208 wel mee.
However, met deze instellingen is de bestandsgrootte, van een 716MB grootte xvid film, wel teruggebracht naar 181MB. Dus als je een beetje kwaliteit wil inleveren voor 5 films op je 1GB Mem stick, de keus is aan jou.


*Met dank aan KC-Bone*
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Homebrew voor de PSP

Wat is homebrew?

Homebrew zijn, in het geval van de PSP, zelfgemaakte programma's en spelletjes. Hobbyisten hebben diverse manieren gevonden om zelfgemaakte programma's te laten draaien op de PSP. Veel enthousiaste programmeurs zijn dus hard aan het werk geslagen en hebben in een zeer korte tijd een grote diversiteit aan applicaties en spellen geproduceerd, varierend van internetradio, emulatoren, tot videospelers en hele spellen.

Is het legaal?
Het draaien van zelfgemaakte software, is legaal. Sony wil dit echter niet, onder andere omdat ze dan geen controle hebben over de kwaliteit, misschien inkomsten mislopen, en bang zijn voor piraterij. Het is met PSP's met oudere softwareversies (1.00 en 1.5) namelijk mogelijk om gekopieerde UMD-games te spelen, en dat wil Sony natuurlijk niet hebben. Zij doen er dan ook veel aan om te voorkomen dat mensen zelf programma's kunnen maken voor de PSP.

Hoe is het dan toch mogelijk?
Iedereen maakt fouten :) Zo ook Sony. Men heeft namelijk de mogelijkheid ingebouwd om officiele demo's te kunnen starten van Memory Stick. Vooralsnog hebben ze zelf nog geen spellen of demo's gemaakt die daar ook daadwerkelijk gebruik van maken, maar anderen dus wel. In versie 1.00 was het mogelijk om alle programma's, ook zelfgemaakte, gewoon te starten via het menu. In versie 1.50 heeft Sony deze fout herstelt, en starten alleen nog applicaties die door Sony zelf beveilgd zijn.

Slimme geesten hebben echter om de beveiliging in versie 1.50 heen weten te werken. Samengevat komt het er op neer dat de PSP denkt een officieel spel te starten, maar door een bug van Sony wordt toch de onofficiele toepassing gestart. Hierdoor is het dus ook mogelijk om op versie 1.50 zelfgemaakte programma's te draaien.

Als reactie hierop bracht Sony weer nieuwe versies van de software uit, versies 1.51 en 1.52. Deze bevatten geen noemenswaardige nieuwe features, behalve het onmogelijk maken van homebrew. Aangezien alle in Europa uitgebrachte PSP standaard geleverd werden met versie 1.52, ontstond er een run op de Amerikaanse en Japanse PSP's, die wel versie 1.50 hadden.

Versie 2.0 bracht wel veel nieuwe foefjes waar gebruikers wat aan hadden. Zo was er een webbrowser en de mogelijkheid om meer type foto's te tonen. In de implementatie van die foto's zat echter wederom een foutje. Een nog vernuftiger hack en veel hard werk maakt het mogelijk om dit foutje dusdanig uit te buiten, dat ook op versie 2.00 eigen gemaakte programma's te draaien zijn. Helaas zijn door de aard van deze hack niet alle eigenschappen van de PSP volledig te gebruiken. Hierdoor werken niet alle zelfgemaakte programma's op een PSP met 2.00. Het is echter wel mogelijk (maar niet geheel zonder risico) om van versie 2 terug te gaan naar versie 1.5.

Niet gecharmeerd van deze hack bracht Sony in rap tempo versies 2.01 (helemaal niets nieuws), 2.5 (wel nieuws, maar niet voor Europa interessant) en 2.6 (wederom weinig interessant nieuws) uit - en sloot daarmee de weg voor homebrew weer af.

Er gloort echter weer hoop aan de horizon - ditmaal door een fout in GTA. Door een savegame van het spel te manipuleren, kunnen er ook op versies 2.01, 2.50 en 2.60 eigen gemaakte programma's gedraait worden. Op dit moment is het echter niet mogelijk om spellen complexer dan Tetris op deze manier te starten, maar de onwikkelingen staan niet stil.

[b]Leuk verhaal, maar wat heb ik nou eigenlijk nodig?[b/]
Het liefst een PSP met versie 1.00, 1.50, of 2.00. Niet alle applicaties doen het op dit moment op versie 2.00, maar je kan wel van versie 2.00 terug naar 1.50. Zie daarvoor bijvoorbeeld Planet PSP Downgrade - GEHEEL OP EIGEN RISICO!

Ok, en waar haal ik spellen vandaan?
Een uitstekende site is PSPUpdates.com - het laatste nieuws, roddels en tips komen hier uitvoerig voorbij. Een paar tips: zoek maar es naar wat emulatoren (snes, nes, gb(c/a), Neo Geo, Atari Lynx), probeer ScummVM voor oude klassiekers als Monkey Island, Indiana Jones, Broken Sword en Beneath a Steel Sky. Ook zijn er veel zelfgemaakte spellen te vinden. Overigens: op Fanjita.org vind je de loader die nodig is voor versie 2.0. Kijk uit met andere bronnen - er bestaat ook software die je psp onherstelbaar beschadigd, maar met deze 2 sites zit je redelijk veilig.

En als ik zelf aan de slag wil?
Als je nog niet veel programmeerervaring hebt, kan je het beste kijken naar LuaPlayer.org - dit is een omgeving die eenvoudig voor beginners te leren is.

Ben je uitgebreid geschoold in C, dan kan je het echte werk leren op PS2Dev.org - hier zitten de ontwikkelaars van de gratis en open source compilers en SDK die je nodig hebt. Deze is volop in ontwikkeling, dus je zult nog wel het een en ander moeten doen om de compilers op je pc aan de gang te krijgen, maar goed lezen in de documentatie en op het forum zou voldoende moeten zijn om aan de slag te kunnen.


*Met dank aan Blaurens*

http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
RMA
RMA formulier van Sony

Video Converting
Hoe video's op PSP krijgen
PSP Video 9 - Converter (Gratis)

Tunneling
Team XLink
Topic op teamxlink forum over tunneling guide staat in de 7de post
Compatible WiFi kaarten
Dure accesspoint aanschaffen? Waarom, zo kan het ook!

Handige Links
PSP Magazines
Wardrivemap Nederland/België
Shizzles.nl

PSP Webbrowser Portals
www.pspjunk.nl

PSP Community Sites
Project 11 - PSP Meeting site
PSP-Media.nl
PSPupdates QJ.net

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
En dan hier deel 2 van deze startpost...
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Dit stukje wil ik gebruiken om uit te leggen wat het updaten van de PSP nu inhoud, wat de voor en nadelen zijn en hoe alles in zijn werk gaat.

Updaten van de PSP
Je kan de PSP op drie manieren updaten:
- Via een Wireless internetaansluiting, zoals een Wireless router of Access point. Je stelt dan alle gegevens in om verbinding te maken met het access point, en via de netwerk-update optie in het PSP-menu kun je dan heel makkelijk je PC updaten. Je PSP maakt dan verbinding met Sony, en download automatisch de update naar je memorystick. Hiervoor heb je wel 14 MB ruimte nodig op je Memorystick, anders past de update er niet op. Als hij eenmaal gedownload is, dan krijg je de optie om hem meteen te installeren of dat later te doen. Doe je het meteen, dan moet je zorgen dat je de stroomadapter aangesloten hebt, anders kun je je PSP niet updaten. De rest wijst zich vanzelf.
- De Update downloaden via internet en dan op je PSP zetten. Deze optie is eigenlijk bijna hetzelfde als de eerste, met als enigste verschil dat je de update via je PC download ipv. met je PSP. Er zijn een hoop websites die de PSP-updates op internet zetten, waarvan jij ze dan weer kunt downloaden. Nadat je ze gedownload hebt, zet je ze via een USB-kabel van je PC naar je PSP. Je PSP update staat dan op de memorystick, en in het PSP-menu kun je nu naar Game  Memory Stick gaan, waar de update staat. Vanaf daar kun je de update starten. En ook hier wijst de rest zich vanzelf weer.
- Via game-UMD’s Sony wil graag dat iedereen zijn PSP update, zodat er geen zogenaamde Homebrew programma’s op gedraaid kunnen worden. Sony wil namelijk graag zelf bepalen wat er op een PSP gedraaid kan worden. Daarom heeft Sony een nieuwe strategie bedacht, en dat is het verspreiden van de updates via de game-UMD’s. Als je bepaalde games koopt (bijv. Midnight Club 3) dan staat er op de UMD een update. Het spel zal niet starten voordat je je PSP geupdate hebt, en zo kan Sony ervoor zorgen dat je je PSP wel moet updaten. En ook het updaten via een game-UMD wijst zich vanzelf.

Nu dat is besproken, zal ik nu in het kort vertellen wat de updates inhouden.
v1.50: Er komen een hoop talen extra bij. Waren het er bij v1.0 nog maar 3, nu zijn het er ineens 9, waaronder ook Nederlands. Verder zijn er wat kleine fixjes gemaakt aan het systeem, waar niet veel van te merken zal zijn.
v1.51: Deze update is een pure beveiligingsupdate waardoor je geen Homebrew programma’s meer kunt draaien. Echter zal dit met de tijd veranderen, en zullen ook hier weer homebrew programma’s voor uitkomen.
v.1.52: Ook deze update is een pure beveiliginsupdate, en zorgt voor precies hetzelfde als v1.51. Echter zijn hier de beveiligingen nog hoger, waardoor het lastiger wordt om ook hier nog homebrew voor te ontwikkelen. Dit is eveneens ook meteen de laatste update die Sony uitgegeven heeft.
v. 2.0: Deze update is een behoorlijke update waarbij ineens de mogelijk tot een webbrowser op de PSP hoort. De webbrowser zal dan verschijnen achter get 'game'-icoontje en gebruikt de Wi-Fi functie om te verbinden met internet. Verder zijn er nog een aantal beveiligingsupdates en een Thema-functie bijgekomen. De themafunctie kan gebruikt worden om een van de 12 kleuren als achtergrond in te stellen (ipv. het door de maand laten veranderen) en het gebruiken van een eigen foto als achtergrond voor de PSP.
v. 2.01: Het is slechts een kleine update die een patch bevat die iets aan de beveiliging doet.
v. 2.50: Wederom een grote update, die onder andere een aantal opslagopties biedt voor de Internet browser, een Location Free Player toevoegt, video's met een copyright beveiliging zijn nu ook af te spelen en de WPA-PSK (AES) internet beveiliging toegevoegd. Bij de Internet browser wordt info uit een formulier opgeslagen. De Location Free Player is niets meer dan een stream player die TV-beelden uitzendt via de een Location Free Station. Deze kost inmiddels rond de $180.-.
v. 2.60: Slechts een kleine update, die een tweetal nieuwe opties toevoegd. Je hebt nu de mogelijkheid om RSS-kanalen toe te voegen en deze vanuit de XMB te bekijken. Ook kun je nu WMA-audio beluisteren. Dit moet echter wel eerst geactiveerd worden vanuit het Settings-menu.
v. 2.70: Er is Flash toegevoegd aan de browser, waardoor het nu mogelijk is om Flash-content te bekijken is. Ook kun je nu audio-content toevoegen aan je RSS-kanalen. De .aac is wat verder uitgebreid en diverse problemen met 2GB Memory Sticks Pro Duo zijn opgelost.
v. 2.71: Belangrijk voor gamers is dat met 2.71 het mogelijk is om gamedemo's te downloaden en te bespelen. En er wordt nog meer support gegeven aan Location Free.
v. 2.80: Inmiddels kun je ook afbeeldingen en videobestanden toevoegen aan het RSS-kanaal. Een afstandsbediening wordt vanaf dit moment ook gesupport voor de Location Free Player. Ook is er een nieuw bestandsformaat toegevoegd, .3gp.Ook kun je content bekijken, ongeacht waar het is geplaatst op de Memory Stick. Dit geldt vooralsnog enkel voor Muziek, Video en Afbeeldingen.
v. 2.81: Feitelijk dezelfde update als 2.01, want ook hier is een beveiligingspatch toegevoegd.
v. 2.82: Een kleine patch voor de beveiliging en met 2.82 is het mogelijk om één nieuwe demo te proberen.
v. 3.00: De 3.0 firmware is een grote. Het voegt onder andere Remote Play toe, in combinatie met een PlayStation3. Ook de camera wordt nu ondersteund door de PSP. Het videoformaat M-JPEG wordt vanaf 3.0 ook ondersteund en je kunt kiezen of de PSP automatisch moet doorstarten als er een UMD is gevonden. Groter is de toevoeging van PlayStation1-games. Games moeten gedownload worden via de PlayStation3 en daarna overgezet worden naar de PlayStation Portable.
v. 3.01: Kleine update die een paar fouten gladstrijkt.
v. 3.02: Haalt er ook weer een paar bugs uit.
v. 3.03: Sony valt in de herhaling en voegt wederom niets toe.
v. 3.30: Versie 3.30 laat meer PlayStation1-games uit de PlayStation Store toe op de PlayStation Portable. Ook kun je nu videos van het formaat MPEG-4 AVC afspelen.
v. 3.40: Met deze update kun je eindelijk gegevens over PlayStation1-games uitwisselen met je PlayStation3. Ook zijn er meer PlayStation1-games aan de catalogus toegevoegd.
v. 3.50: Met 3.50 kun je nu internetten over je PlayStation3 op je PlayStation Portable. Ook zijn er kleinere updates aan de Communication Settings en de RSS.
v. 3.60: Dit is de firmware die standaard op de PSP Slim & Lite staat. Deze firmware heeft ondersteuning voor de TV-out, het laden via USB en de verbeterde specificaties.
v. 3.70: De eerste firmware die zowel voor de PSP-1000 als de PSP Slim & Lite werkt. Met deze firmware kun je nu ook muziek luisteren tijdens het foto's bekijken, zoeken in een film, custom themes en het toewijzen van knoppen in Remote Play (L2 en R2 toetsen).

Let wel op, dat bij nieuwe PSP’s nu altijd versie v3.6 al geïnstalleerd staat!

Als je gelezen hebt wat de updates inhouden, dan is ook meteen duidelijk wat de voor- en nadelen zijn van de updates…
Voordelen: Meer talen beschikbaar en het systeem loopt stabieler. Loopt minder snel vast.
Nadelen: Je kunt geen homebrew programma’s meer draaien vanaf v1.51.

Het is sinds eind September wel mogelijk om versie 2.00 te downgraden naar versie 1.50. Dit betekent dat je dus weer homebrew op je PSP kunt spelen als je al geupdate had, of een nieuwe hebt gekocht met versie 1.52 erop. Het is echter niet de bedoeling om het in dit topic erover te hebben, en daarom kun je het beste op [url]pspupdates.com[/url], [url]shizzles.nl[/url] of natuurlijk [url]psp-media.nl[/url] kijken
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Game Reviews vind je op psp.ign.com of kijk voor directe links in de Het Playstation Portable Game Topic
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
- 7 Seconds
- Air Force One
- American Pie
- Anacondas Hunt For Blood Orchid
- Are We There Yet?
- Armageddon
- Bad Boys
- Black Hawk Down
- Boogeyman
- Bourne Identity
- Charlies Angels
- Coach Carter
- Coyote Ugly
- Cursed
- Daddy Day Care
- Dave Chapelle: For What It’s Worth
- Dawn Of The Dead: Unrated Director’s Cut
- Dodgeball: A True Underdog Story
- Final Fantasy: The Spirits Within
- Friday Night Lights
- From Dusk Till Dawn
- Ghostbusters
- Gone In 60 Seconds
- Guess Who
- Gungrave: Episode 1 & 2
- Hellboy (Director’s Cut)
- Hero
- Hitch
- Hollow Man
- Hostage
- House Of Flying Daggers
- House Of The Dead
- I, Robot
- Italian Job
- Kill Bill
- Labyrinth
- Man Of The House
- Napoleon Dynamite
- National Lampoon’s Van Wilder
- National Treasure
- Not Another Teen Movie: Special Edition
- Once Upon A Time In Mexico
- Open Water
- Predator
- Reign Of Fire
- Resident Evil
- Resident Evil: Apocalypse
- Sahara
- Saw
- Sin City
- Spider-Man: The New Animated Series
- Spider-Man 2
- Starship Troopers
- Steamboy: Director’s Cut
- Super Troopers
- Terminator 2: Judgement Day
- The Big Hit
- The Dark Crystal
- The Grudge
- The Punisher
- The Replacement Killers
- The Rock
- The Rundown
- Total Recall
- Tron
- Without A Paddle
- XXX
- You Got Served
- Young Guns
- Coach Carter (August 9)
- Without a Paddle (August 9)
- Sahara (August 30: DVD day-and-date)
- MTV's Viva La Bam: Vol. 1 (August 30)
- SpongeBob SquarePants The Movie (TBA 2005)
- Ren and Stimpy Volume 1 1/2 ish (TBA 2005)
- SpongeBob SquarePants: Volume 1 (TBA 2005)
- Chappelle's Show: Volume 1 Uncensored (TBA 2005)
- South Park: Volume 1 (TBA 2005)
- MGM Beauty Shop (September 13)
- Be Cool (September 13)
- Stargate: Atlantis (September 13) [ED NOTE - Episode inclusion not announced]
- Bulletproof Monk (September 13)
- Disney / BVHE Coyote Ugly: Unrated Extended Cut (August 16 - Not officially listed yet)
- Sin City (August 16 - Not officially listed yet)
- Shaolin Soccer (August 16 - Not officially listed yet)
- The Rock (August 16 - Not officially listed yet)
- Image Entertainment The Hillz [co-starring Paris Hilton] (June 28)
- Short Circuit (June 28)
- IMAX: The Magic of Flight (June 28)
- Jamie Foxx's I Might Need Security [live comedy concert] (June 28)
- Tupac Shakur: Thug Angel (June 28)
- Endless Summer (June 28)
- Godsmack Live (June 28)
- Universal Studios Dawn of the Dead: Unrated Director's Cut (July 26)
- The Chronicles of Riddick: Unrated Director's Cut (July 26)
- The Rundown (July 26)
- Van Helsing (July 26)
- The Fast and the Furious (July 26)
- Assault on Precinct 13 (July - Not officially listed yet)
- National Lampoon / Genius Products National Lampoon Presents The Best of The Romp
- National Lampoon's Tooned Up [animated sketch comedy] (June 14)
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Q : Hoe zit het met de online netwerk van de psp?
A : Helaas nog niet veel over bekend.

Q : Ik kan dus nog niet online gamen met mijn import PSP?
A : Ja en nee. Officieel kan het nog niet. Maar via tunneling kan je wel online gamen. Zie tutorial gedeelte voor meer info

Q : Ik heb me allang aangemeld op de website YourPSP.com, maar ik heb nog geen pakket ontvangen?
A : Niemand heeft dit pakket nog ontvangen. Het is bekend dat dit bij Sony ongeveer 6-8 weken duurt...

Q : Slikt de PSP alle soorten MP4 bestanden?
A : Nope, de PSP is kieskeurig. Zie tutorial gedeelte voor meer info

Q : Is de Japanse PSP regio vrij?
A : De japanse PSP is regiovrij voor games. Voor de UMD films is het wel regio gelocked.

Q : De PSP heeft WiFi aanboord. Kan ik dan ook internetten?
A : De WiFi is meer bedoel voor het draadloos tegen elkaar kunnen gamen. Maar d'r zit een update aan te komen waarbij je misschien wel kan internetten.

Q : Ik wil een Japanse PSP importeren maar moet ik dan ook een andere adaptor kopen?
A : Nee, De adaptor die er bij zit zit is goed voor 110 tot 240 volt. Alleen de stekkertje zelf is anders. Je kunt zo bij de elektroboer om de hoek een verloopstekkertje kopen.

Q : Ik heb een Jap PSP maar ben op zoek naar de Engelse handleiding.
A : Astu :) http://www.playstation.com/manual/pdf/PSP-1001K_1.pdf

Q : Is er een IRC kanaal voor de PSP?
A : Natuurlijk is die er ;) irc.tweakers.net #PSP

Q : Moet ik invoerbelasting betalen?
A : Ja, als je je PSP in het buitenland besteld kan het zijn dat je nog 19% belasting moet betalen.

Q : Kan ik multiplayeren als ik een buitenlandse PSP heb?
A : Dit maakt voor het multiplayeren niets uit, wel moet het spel uit hetzelfde land komen.

Q : Kan ik mijn PSP nederlandstalig maken?
A : Ja, met de nieuwe firmwareupdate (1.50) krijg je o.a. de Nederlandse taal op je PSP! Hoe je je PSP moet updaten staat in de handleiding.

Q : Er wordt wel gezegd dat er toetsen op de Japanse versie van de PSP stroef worden of blijven hangen. Wat is hiervan waar?
A : Toen de PSP in Japan gelaunched werd was het inderdaad zo dat de vierkantjes toets na een bepaalde tijd bleef hangen. Echter heeft Sony dit probleem meteen erkent, en heeft het productieproces aangepast. Op de Japanse en US PSP's die nu in de winkels liggen is dit probleem niet meer van toepassing. Dus je hoeft je daar niet druk over te maken bij een eventuele aanschag ;)

Q : Hoe zit het met de regiocodes voor de verschillende PSP's? Zijn de games en video's op alle PSP's te gebruiken?

http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/countryinfo8.jpg
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg

Het Playstation Portable topic Deel 17
Het Playstation Portable topic Deel 16
Het Playstation Portable topic Deel 15
Het Playstation Portable topic Deel 14
Het Playstation Portable topic Deel 13
Het Playstation Portable topic Deel 12
Het Playstation Portable topic Deel 11
Het Playstation Portable topic Deel 10
Het Playstation Portable topic Deel 9
Het Playstation Portable topic Deel 8
Het Playstation Portable topic Deel 7
Het Playstation Portable topic Deel 6
Het Playstation Portable topic Deel 5
Het Playstation Portable topic Deel 4
Het Playstation Portable topic Deel 3
Het Playstation Portable topic Deel 2
Het Playstation Portable topic Deel 1
http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg

Poll: Zou jij een redesign willen van de PSP?
Ja, graag.
Alleen voor dezelfde prijs.
Met 8GB, beter scherm en langere accuduur.
Nee, huidige is mooi zat.
Weet ik veel.
Tussenstand:
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=208600&layout=1&sort=prc

Poll: Welke firmware heb jij op je PSP?
v. 1.00
v. 1.50
v. 1.51
v. 1.52
v. 2.00
v. 2.01
v. 2.50
v. 2.60
v. 2.70
v. 2.71
v. 2.80
v. 2.81
Tussenstand:

http://members.home.nl/hwoltering/PSP-got/16a/empty.jpg
Het is niet de bedoeling om off-topic te gaan kletsen in dit topic! Dus geen dingen over ordertrackings, Game-scores of iets dergelijks. Voor Game-scores, vragen , etc. kun je terecht in het Playstation Portable Game Topic.

Discussies over downgraders die wel/niet/wel/niet werken heeft niemand behoefte aan. Laat deze dus achterwege! Posts waarin vermeld wordt dat iemand een onzinnige post heeft geplaatst zijn zelf ook net zo onzinnig en wil niemand lezen.

[Voor 100% gewijzigd door me_mrtn op 20-12-2007 20:32]


 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Zondag zal ik even het 'empty' bestandje repareren, zit momenteel in het buitenland. :)

 • DSK
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 10:19

DSK

boeiend...

Zoals beloofd in deel 20, hier een kleine review van de slim en de (moeilijk verkrijgbare) component kabel.

Dinsdag heb ik de kabel ontvangen (die ik een 3-tal weken ervoor had besteld op e-Bay voor €5,95). Het is geen originele kabel, maar de kabel en connectoren zien er degelijk uit.

De Component-kabel:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp5.jpg

Het gebruik valt wat meer tegen, afhankelijk van wat je ervan verwacht natuurlijk.

Thuis heb ik 2 TV's ter beschikking: een Toshiba 32WL56 (32" HD Ready TV) van mijn ouders en een Sony Bravia KDL32U2000 (32" HD Ready) van mij. Beiden hebben uiteraard een component-ingang.

Na het aansluiten, moet de uitgang van de PSP naar de TV gewisseld worden. Dit kan gewoon in het menu. Het beeld in het menu is goed. Ook voor het tonen van visualisaties is de uitgang goed. Alles is scherp en mooi beeldvullend.

Het menu op de Toshiba:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp1.jpg

Visualisaties en menu op de Sony:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp6.jpg

http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp7.jpg

Bij het starten van een game echter, viel me direct op dat het PSP logo niet volledig schermvullend was. Verder, bij het laden van het effectieve spel, is het gebruikte schermoppervlak nog kleiner (ongeveer 2/3 à 1/2 van het oppervlak standaard).
Afhankelijk van de TV, kan dit wat bijgesteld worden dmv. zoom.

Op de Toshiba TV kwam ik maximaal tot volgend resultaat:
Standaard:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp3.jpg

Beste modus:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp4.jpg

Het PSP-titelscherm:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp2.jpg

Op de Sony TV kwam ik iets verder.

Standaard:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp10.jpg

Beste modus:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp12.jpg

Titelscherm:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp9.jpg

Verder is het spelen van PSP games op de tv, ondanks dat ze niet schermvullend zijn, wel aangenaam. Zeker als je met meerdere spelers (om beurten of meerdere PSP's) speelt.

Nog enkele foto's:
Browser: net niet schermvullend:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp8.jpg

Ridge Racer 2 in actie:
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp13.jpg

Loco Roco :)
http://www.boeiend.be/tmp/psp/psp14.jpg

Blog (Linux-related)


 • nudie
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 08-12-2022
Cool man :)

Ja hij heeft gewoon zijn input door en afhankelijk van de televisie is dit of in het origineel te zien (zwarte balken) of in te zoomen. Ik heb een witte PSP maar ik mis deze functie wel, toch super vet een soort van mini ps2.

 • german8
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 19:51
me_mrtn schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 11:52:
Zondag zal ik even het 'empty' bestandje repareren, zit momenteel in het buitenland. :)
Zijn de startposts niet zwaar verouderd?

 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Wel èrg gaaf, je PSP op de TV.

Ik ga er binnenkort ook maar een aanschaffen denk ik :D
Vind de fat PSP sowieso al een beetje zwaar, ik krijg vaak last van slapende armen als ik hem lang vast heb. Hoop dat het met de PSP Slim & Lite is opgelost.


EDIT: Ik had mijn PSP + batterij + adapter opgestuurd naar Sony en nu heb ik een vervangende. Maar nu zit er geen batterij en adapter bij? 8)7 Wat kan ik nou doen??? Ik zie nergens geen optie op die RMA site om een vraag te stellen er over of zo?

[Voor 33% gewijzigd door Tanuki op 18-10-2007 19:23]


 • pvdlaan
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03-02 21:07
Anoniem: 153710 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 16:38:
De God Of War demo is geweldig, voelt net aan of je een ps2 game aan het spelen bent, zo soepel en fijn loopt ie.
Ik heb deze oon gedownload, maar krijg `m niet spelend op m`n psp slim & lite :'(

Het enigste wat ik heb al sik het bestand uitpak is een *.cso bestandje
Deze heb ik op de psp geplakt, onder games. Maar helaas ... :?

Wat doe ik verkeerd ?

Xbox One X | iPhone 12 | iPad Pro 11 | MacBook Air M1 | Sony HX50v | Sony HX400


 • nudie
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 08-12-2022
Heb ik iets gemist? Waar kan ik een GoW demo downloaden? :9~ :9~

 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 29-01 08:32

ijskonijn

Now MOVE!

pvdlaan schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 22:00:
[...]


Ik heb deze oon gedownload, maar krijg `m niet spelend op m`n psp slim & lite :'(

Het enigste wat ik heb al sik het bestand uitpak is een *.cso bestandje
Deze heb ik op de psp geplakt, onder games. Maar helaas ... :?

Wat doe ik verkeerd ?
CSO is een compressed ISO bestand, het is een image van de Demo UMD die in Amerika is uitgegeven. Deze demo is alleen te spelen op een custom firmware

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04-02 18:45
Heeft iemand een idee van Wipeout Pulse.
Deze zou vandaag gereleased worden. maar helaas ziet het er naar uit dat ie 7 dec. pas uit komt
En ik heb de beta al helemaal kapot gespeeld.
Erg jammer dat ie zover is uitgesteld....

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
KlaasHof schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 15:49:
[...]

Zijn de startposts niet zwaar verouderd?
Gedeeltelijk wel ja.
Dj Neo Ziggy schreef op vrijdag 19 oktober 2007 @ 08:41:
Heeft iemand een idee van Wipeout Pulse.
Deze zou vandaag gereleased worden. maar helaas ziet het er naar uit dat ie 7 dec. pas uit komt
En ik heb de beta al helemaal kapot gespeeld.
Erg jammer dat ie zover is uitgesteld....
WipEout Pulse is (helaas) verplaatst naar later dit jaar. Ik heb er in ieder geval reuze zin in. :)

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
Ik denk dat Pulse is uitgesteld vanwege:
- uitlekken 'beta'
- het maken van alle functionaliteit: graphicsdesigner voor ships (via Flash web page), downloadable content integratie.
- misschien nog iets van interactie met Wipeout HD?

Ik kijk er ook erg naar uit!!! :P :P :P

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Er is inderdaad interactie tussen Pulse en HD.

 • Seraphus-Y
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-01 11:08

Seraphus-Y

Scientific progress goes Boink

l0c4lh0st schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 18:50:

EDIT: Ik had mijn PSP + batterij + adapter opgestuurd naar Sony en nu heb ik een vervangende. Maar nu zit er geen batterij en adapter bij? 8)7 Wat kan ik nou doen??? Ik zie nergens geen optie op die RMA site om een vraag te stellen er over of zo?
Zijn ze lekker bezig daar.... :? Moet je even bellen met de RMA-afdeling.

Ik had dus ook mijn PSP met alles erbij opgestuurd, kreeg wel netjes alles terug, behalve een werkende batterij (zie vorig topic).
Heb dus de hele handel weer terug gestuurd na overleg met het RMA-centre, nu is het dan meer weer afwachten wanneer alles terug is.

Hier stond een lijstje met oude meuk... (toen was het nieuw en spannend).


 • beatle
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 20-09-2022
Duuvel schreef op vrijdag 19 oktober 2007 @ 08:15:
[...]

CSO is een compressed ISO bestand, het is een image van de Demo UMD die in Amerika is uitgegeven. Deze demo is alleen te spelen op een custom firmware
Welke Custom firmware kan ik op mijn 2.60 zetten? Ik heb de unpatched GTA trouwens... Zou graag de demo willen draaien... Enig idee waar ik de cutom vandaan kan trekken?

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Hier is nog geen Topic Warning, maar voor de duidelijkheid: er wordt hier niet gesproken over handelingen over hoe je illegale firmware installeert, waar je het vandaan haalt, of hulp ermee in wat voor een richting dan ook. :)

 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Seraphus-Y schreef op vrijdag 19 oktober 2007 @ 16:18:
[...]

Zijn ze lekker bezig daar.... :? Moet je even bellen met de RMA-afdeling.

Ik had dus ook mijn PSP met alles erbij opgestuurd, kreeg wel netjes alles terug, behalve een werkende batterij (zie vorig topic).
Heb dus de hele handel weer terug gestuurd na overleg met het RMA-centre, nu is het dan meer weer afwachten wanneer alles terug is.
Ben je lekker mee dan, kunnen ze niet gewoon zo een werkende batterij opsturen? lol

 • Vihaio
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-01 18:54
Dit is het 20ste deel van het PlayStation Portable topic op GoT
;)

 • oddish2211
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20:27
ik heb hier nog een psp liggen waar ik niets meer mee doe dus ik wil hem verkopen,
maar hoeveel kan ik er nu voor krijgen? er zit echt veel bij ;

een psp (hij is iets meer dan een jaar oud)
heel veel accesoirepakketten, van auto-opladers tot 4 casings,
een 4gb sony memory stick,
2 originele spellen (wipeout pure en burnout revenge)
memory card reader voor ms kaartjes (die doe ik er maar bij want zonder psp heb ik er niets aan)
erg veel homebrew (die kun je gratis op internet krijgen)
nog erg veel iso's (illegale spellen)

en hij draait 3.52 m33 (of zoiets)
hiermee kun je dus homebrew draaien.

 • SToRM666
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 28-01 01:05
Gof of War ziet er wel erg goed uit zeg :)

PSN id: NL_SToRM


Anoniem: 102937

ik ga morgen mijn psp met slapende/luie pixels opsturen naar het RMA-Centre.

Sony zegt dat het ongeveer tot 15 werkdagen kan duren voordat je een vervangende terug hebt.

Hoe lang hebben jullie moeten wachten, komt het vaak voor dat je de PSP lekker snel terughebt of moet er inderdaad weken gewacht worden, ik heb hem nog maar net en wil lekker spelen op mn werk ( bewaking, veel wachten dus )

groete :?

 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-12-2022
ik heb een slime ne lite gekocht, leuk ding, loco roco erbij. Wat me wel opvalt is dat het scherm ghosting is. Oranje rotsen blijven nog even nagloeien van geel naar de nieuwe waarde. Dacht dat ghosting iets was van hele goedkope lcd's, dat valt me een beetje tegen. Verder ok alleen nog een component kalbel zien te scoren.

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • EgoPro
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 19:44

EgoPro

Time is an illusion.

Ziet er goed uit die foto's relaxed! Hoe denkt men over de overstap van een PSP-Phat naar een PSP-s&l?

[Voor 47% gewijzigd door EgoPro op 21-10-2007 23:09]


 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 29-01 08:32

ijskonijn

Now MOVE!

beatle schreef op vrijdag 19 oktober 2007 @ 20:10:
[...]


Welke Custom firmware kan ik op mijn 2.60 zetten? Ik heb de unpatched GTA trouwens... Zou graag de demo willen draaien... Enig idee waar ik de cutom vandaan kan trekken?
Dat mogen we hier niet over hebben ;)
Maar met Googlen kom je een heel eind

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • MaDLiVe
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:17

MaDLiVe

.-Observer-.

Ben wel erg onder de indruk van de god of war demo zeg. Draait soepel en ziet er erg mooi uit, (relatief aan de psp natuurlijk :)). Betreffende de vraag over de overstap. Ik heb het momenteel even gehad met mijn psp. Ik doe hem dus in de verkoop maar mocht ik een nieuwe gaan kopen zou het zeker een slim worden. De battery heeft natuurlijk wel minder capiciteit maar hij is lichter! Hetlang vasthouden van de psp vond ik af en toe toch wat vermoeiend juist door het gewicht. Ook vind ik de tv out echt wel een leuke extra functie.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • oddish2211
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20:27
oddish2211 schreef op zondag 21 oktober 2007 @ 09:54:
ik heb hier nog een psp liggen waar ik niets meer mee doe dus ik wil hem verkopen,
maar hoeveel kan ik er nu voor krijgen? er zit echt veel bij ;

een psp (hij is iets meer dan een jaar oud)
heel veel accesoirepakketten, van auto-opladers tot 4 casings,
een 4gb sony memory stick,
2 originele spellen (wipeout pure en burnout revenge)
memory card reader voor ms kaartjes (die doe ik er maar bij want zonder psp heb ik er niets aan)
erg veel homebrew (die kun je gratis op internet krijgen)
nog erg veel iso's (illegale spellen)

en hij draait 3.52 m33 (of zoiets)
hiermee kun je dus homebrew draaien.
echt niet iemand die even kan zeggen wat hij hiervoor zou willen geven?
(het is alleen maar om te kijken hoeveel dit hier waard is)

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

oddish2211 schreef op maandag 22 oktober 2007 @ 12:26:
[...]

echt niet iemand die even kan zeggen wat hij hiervoor zou willen geven?
(het is alleen maar om te kijken hoeveel dit hier waard is)
Zoek even op marktplaats. Daar worden dit soort apparaten ook met bosjes aangeboden.
Neem dan ook gelijk mee dat je voor 170 een nieuwe hebt, dus meer dan dit krijg je er ook meestal niet voor.

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • nudie
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 08-12-2022
Dit is niet echt de plek om (illegale) dingen te verkopen.

Anyway, ik zou ZEKER aanraden om Jeanne D'arc te importen. Wat een spel!! Samen met Final Fantasy Tactics hebben we echt een paar pareltjes qua turn-based RPGs.

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

Vanavond maar eens de demo van GoW spelen.
Geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar volgens de berichten op internet is dit hét spel voor de psp.

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • Anoniem: 198824
 • Registratie: November 2006
 • Niet online
Sc0rPi0N schreef op dinsdag 23 oktober 2007 @ 11:52:
Vanavond maar eens de demo van GoW spelen.
Geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar volgens de berichten op internet is dit hét spel voor de psp.
Je zal niet teleurgesteld worden, grafisch ontzettend gedetailleerd. Als je GOW wel eens op de PS2 gespeeld hebt zul je verbaasd zijn wat er mogelijk is op de psp _/-\o_

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

PSP is mijn eerste Playstation dus :D

Oh nu ook het Star-Wars pack:

Witte PSP met Darth Vader er op:

http://www.us.playstation...tainmentpack/default.html
http://www.pspcrazy.com/files/imagespspcrazy_PSP_Star_Wars_Battlefront_Entertainment_Pack_Box.jpg
http://www.terralab.ru/upload/terralab/game_consoles/psp_new/psp_star_wars.jpg

[Voor 33% gewijzigd door Frostbite op 24-10-2007 08:54]

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • EgoPro
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 19:44

EgoPro

Time is an illusion.

nudie schreef op maandag 22 oktober 2007 @ 21:49:
Dit is niet echt de plek om (illegale) dingen te verkopen.

Anyway, ik zou ZEKER aanraden om Jeanne D'arc te importen. Wat een spel!! Samen met Final Fantasy Tactics hebben we echt een paar pareltjes qua turn-based RPGs.
Jeanne D'arc NIET importeren moeten ze strafbaar stellen. Dat is echt een fantastich spel, volgens mij een uitdagend spel voor beginners tot en met de pro's

 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Oké, net het een en ander getest: Kapotte batterij gekregen van Sony na RMA.
Wat een gasten daar zeg...

Hoe krijg ik nou een werkende batterij? Als ik op die RMA site rond browse dan krijg ik alleen de optie om de batterij + PSP + adapter op te sturen. Maar alleen met de batterij is iets mis...

 • DR161
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 03-02 09:13

DR161

is sarcasminist

l0c4lh0st schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:22:
Oké, net het een en ander getest: Kapotte batterij gekregen van Sony na RMA.
Wat een gasten daar zeg...

Hoe krijg ik nou een werkende batterij? Als ik op die RMA site rond browse dan krijg ik alleen de optie om de batterij + PSP + adapter op te sturen. Maar alleen met de batterij is iets mis...
Mischien kan je hem nog bij de winkel ruilen,of je belt naar sony :P.

pssst geld kopen?


 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 29-01 08:32

ijskonijn

Now MOVE!

l0c4lh0st schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:22:
Oké, net het een en ander getest: Kapotte batterij gekregen van Sony na RMA.
Wat een gasten daar zeg...

Hoe krijg ik nou een werkende batterij? Als ik op die RMA site rond browse dan krijg ik alleen de optie om de batterij + PSP + adapter op te sturen. Maar alleen met de batterij is iets mis...
Sony gebruikt voor het unbricken van PSP's speciale batterijen (Ook wel Pandora batterijen genoemd), misschien is het zo'n batterij die ze er per ongeluk in hebben laten zitten?

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Duuvel schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:36:
[...]

Sony gebruikt voor het unbricken van PSP's speciale batterijen (Ook wel Pandora batterijen genoemd), misschien is het zo'n batterij die ze er per ongeluk in hebben laten zitten?
Ho ho, Pandora's Battery is niet dezelfde batterij die ze bij Sony gebruiken.

Maar eh, tja, dat zou kunnen natuurlijk. Hij wil ook verder niet opladen of zo en ik kan de PSP, met die batterij er in, ook niet aanzetten tenzij ik de netstroomadapter er in heb zitten.

Blegh, even zoeken hoe ik dan die batterij opnieuw kan programmeren met een goede EEPROM. Want aan zo'n unbrick batterij heb ik natuurlijk niks (tenminste, niet als ik wil gaan gamen)...

[Voor 6% gewijzigd door Tanuki op 24-10-2007 11:39]


 • Seraphus-Y
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-01 11:08

Seraphus-Y

Scientific progress goes Boink

l0c4lh0st schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:22:
Oké, net het een en ander getest: Kapotte batterij gekregen van Sony na RMA.
Wat een gasten daar zeg...

Hoe krijg ik nou een werkende batterij? Als ik op die RMA site rond browse dan krijg ik alleen de optie om de batterij + PSP + adapter op te sturen. Maar alleen met de batterij is iets mis...
Ik had precies het zelfde.
Heb toen met de RMA-afdeling gebeld, moest alles weer terug sturen. Dat was vorige week maandag. Heb dus afgelopen maandag gebeld, om na te vragen hoe het er nu mee stond.
De batterij zou vervangen worden... (wooh, verrassing!!).
Maar kreeg ook meteen te horen dat het de laatste tijd veel vaker voor kwam...

Maar goed, uiteindelijk komt het er op neer dat je moet bellen met de Sony RMA-afdeling, dan krijg je een ander adres waar je je PSP naar toe moet sturen. En reken maar op een dikke week wachten... die van mij is in ieder geval nog niet terug.

Hier stond een lijstje met oude meuk... (toen was het nieuw en spannend).


 • Seraphus-Y
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-01 11:08

Seraphus-Y

Scientific progress goes Boink

l0c4lh0st schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:38:
[...]

Ho ho, Pandora's Battery is niet dezelfde batterij die ze bij Sony gebruiken.

Maar eh, tja, dat zou kunnen natuurlijk. Hij wil ook verder niet opladen of zo en ik kan de PSP, met die batterij er in, ook niet aanzetten tenzij ik de netstroomadapter er in heb zitten.

Blegh, even zoeken hoe ik dan die batterij opnieuw kan programmeren met een goede EEPROM. Want aan zo'n unbrick batterij heb ik natuurlijk niks (tenminste, niet als ik wil gaan gamen)...
Het is echt geen Pandorra batterij hoor. Het ding maakt gewoon geen contact.

Toen ik de batterij-klep er af haalde en wat druk uitoefende op de batterij, werd de batterij wel herkend. Alleen echt laden wilde die alsnog niet. Ook in de XMB zag je steeds het batterij-icoontje verdwijnen/verschijnen.

Ga nou niet lopen rommelen met EEPROMs flashen, je moet gewoon bellen en (helaas) geduldig zijn. 8)

Hier stond een lijstje met oude meuk... (toen was het nieuw en spannend).


 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Seraphus-Y schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:44:
[...]

Het is echt geen Pandorra batterij hoor. Het ding maakt gewoon geen contact.

Toen ik de batterij-klep er af haalde en wat druk uitoefende op de batterij, werd de batterij wel herkend. Alleen echt laden wilde die alsnog niet. Ook in de XMB zag je steeds het batterij-icoontje verdwijnen/verschijnen.

Ga nou niet lopen rommelen met EEPROMs flashen, je moet gewoon bellen en (helaas) geduldig zijn. 8)
Pfff, ik ga niet weer een maand wachten. Ik gebruik wel gewoon die andere batterij. Heb er gelukkig nog 2 over.

Die "kapotte" batterij toch maar even bewaren... Misschien komt er nog eens iets langs waarmee je die batterij naar een normale batterij kan terugzetten.


Net geprobeerd met die magic memory stick te booten en vervolgens de EEPROM van een normale batterij te schrijven, maar hij negeeert mijn magic memory stick. 8)7

[Voor 9% gewijzigd door Tanuki op 24-10-2007 12:46]


 • Sgimi
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 10-01 22:55
Ik ben op zoek naar een hardcase voor mijn psp-lite. Ik heb al het een en ander rond gegoogled maar kan nergens een case voor een psp-lite vinden. Is er hier iemand die een case heeft voor de Lite en zo ja welke?

 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 29-01 08:32

ijskonijn

Now MOVE!

l0c4lh0st schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 11:38:
[...]

Ho ho, Pandora's Battery is niet dezelfde batterij die ze bij Sony gebruiken.
Ik heb het inderdaad een beetje ongelukkig verwoord, het zijn gee pandora batterijen maar werken volgens het zelfde principe.
Zou dus een stomme fout van een sony medewerker kunnen zijn die zo'n batterij erin heeft laten zitten.

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • ErikRo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-12-2022
Zeg ik lees dat je ps1 games op je psp kan krijgen via je ps3 (die ik niet heb). Kan ik tegen iemand zeggen met een ps3 dload hem even en zet hem op mijn psp? Gaat dat werken en blijft hij ook bewaart na resets en legale firmware upates?

ZIjn het alleen de "nieuw" uitgekomen ps1 games speciaal voor de ps3 gemaakt, die voor de psp geschikt zijn?

Misschien nog andere manieren om deze games op mijn psp te krijgen bv via pc?

"I don't have any solution but I certainly admire the problem." -- Ashleigh Brilliant


 • MaDLiVe
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:17

MaDLiVe

.-Observer-.

Werken 8gb stickies eigelijk ook in je psp? Kon er zo snel niets over vinden.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


Anoniem: 236150

oddish2211 schreef op maandag 22 oktober 2007 @ 12:26:
[...]

echt niet iemand die even kan zeggen wat hij hiervoor zou willen geven?
(het is alleen maar om te kijken hoeveel dit hier waard is)
Zoals bij alles is het maar net wat de gek ervoor geeft natuurlijk, maar als het scherm krasvrij is zou je er 2dehands met alle accesoires eens 150-175 voor kunnen vragen. Of je het ook krijgt is een kwestie van geluk hebben. Het gaat natuurlijk om een ouder model.

De illegale games zijn natuurlijk niet iets waar een meerwaarde aan zit, iedereen die weet wat m33 is kan daar zelf ook wel aan komen. Een memorycard reader kost natuurlijk geen drol meer tegenwoordig maar de reden waarom ik toch nog hoog zit is om die 4gb memorystick.

Ik zou je er trouwens 100 voor geven.

Anoniem: 236150

ErikRo schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 17:57:
Zeg ik lees dat je ps1 games op je psp kan krijgen via je ps3 (die ik niet heb). Kan ik tegen iemand zeggen met een ps3 dload hem even en zet hem op mijn psp? Gaat dat werken en blijft hij ook bewaart na resets en legale firmware upates?

ZIjn het alleen de "nieuw" uitgekomen ps1 games speciaal voor de ps3 gemaakt, die voor de psp geschikt zijn?

Misschien nog andere manieren om deze games op mijn psp te krijgen bv via pc?
Hoe krijg ik PS1 spellen op een psp? Je vertaalt deze laatste zin in het Engels, stopt hem in google en tata!

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
MaDLiVe schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 20:18:
Werken 8gb stickies eigelijk ook in je psp? Kon er zo snel niets over vinden.
Jup.

 • DR161
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 03-02 09:13

DR161

is sarcasminist

MaDLiVe schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 20:18:
Werken 8gb stickies eigelijk ook in je psp? Kon er zo snel niets over vinden.
vanaf een bepaalde fw pas dacht ik(2.5 oid)

pssst geld kopen?


 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Voor eventuele geïnteresseerden, dit is de EEPROM van die batterij:
quote: batterij
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
:|

 • Seraphus-Y
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-01 11:08

Seraphus-Y

Scientific progress goes Boink

l0c4lh0st schreef op donderdag 25 oktober 2007 @ 16:01:
Voor eventuele geïnteresseerden, dit is de EEPROM van die batterij:

[...]

:|
Ga er nou maar gewoon vanuit dat die batterij stuk is ipv één of andere magische Sony batterij. ;)

Ik kan natuurlijk alleen maar oordelen over de batterij die bij mijn PSP zat, maar die maakte gewoon geen contact. Alsof de contactpunten in de batterij te diep zaten...
Kreeg ook te horen dat ze de laatste tijd vaak problemen ondervonden met PSP-batterijen, dus ik denk dat er gewoon een foutieve batch is geproduceerd.

Hier stond een lijstje met oude meuk... (toen was het nieuw en spannend).


 • Anoniem: 198824
 • Registratie: November 2006
 • Niet online
ErikRo schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 17:57:
Zeg ik lees dat je ps1 games op je psp kan krijgen via je ps3 (die ik niet heb). Kan ik tegen iemand zeggen met een ps3 dload hem even en zet hem op mijn psp? Gaat dat werken en blijft hij ook bewaart na resets en legale firmware upates?

ZIjn het alleen de "nieuw" uitgekomen ps1 games speciaal voor de ps3 gemaakt, die voor de psp geschikt zijn?

Misschien nog andere manieren om deze games op mijn psp te krijgen bv via pc?
Alle PS1 games (uit alle regio´s) zijn op de PSP te krijgen, dit zijn de originele games en zijn niet speciaal aangepast. Het gaat dus om duizenden games :P waarvan een klein aantal compatibiliteitsproblemen hebben. De PSP heeft namelijk een zeer goede PS1 emulator aan boord 8)
Hoe je nog niet door Sony gereleasde PS1 games op je PSP krijgt mag hier niet besproken worden,. moet je even voor googlen O-)

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

Anoniem: 198824 schreef op dinsdag 23 oktober 2007 @ 12:01:
[...]

Je zal niet teleurgesteld worden, grafisch ontzettend gedetailleerd. Als je GOW wel eens op de PS2 gespeeld hebt zul je verbaasd zijn wat er mogelijk is op de psp _/-\o_
Wow Echt wat een geweldig spel. Lijkt veel op PoP Two Thrones. _O_
Kan niet wachten op de complete versie.

Kwam tot die richel zeg maar (met dat monster op de achtergrond) toen ben ik gestopt. Vandaag weer even verder spelen :)

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Anoniem: 198824 schreef op donderdag 25 oktober 2007 @ 17:01:
[...]

Alle PS1 games (uit alle regio´s) zijn op de PSP te krijgen, dit zijn de originele games en zijn niet speciaal aangepast. Het gaat dus om duizenden games :P waarvan een klein aantal compatibiliteitsproblemen hebben. De PSP heeft namelijk een zeer goede PS1 emulator aan boord 8)
Hoe je nog niet door Sony gereleasde PS1 games op je PSP krijgt mag hier niet besproken worden,. moet je even voor googlen O-)
Ja, da's echt nice. _/-\o_ 'k Ga binnenkort maar eens GTA 2 aanschaffen om op m'n PSP te spelen, dat speelde ik vroeger altijd op de PC...

(Ik neem aan dat het niet mogelijk is een origineel PC spel om te zetten zodat je het kan spelen op de PSP? Ik vraag het maar even, want er is zoveel mogelijk tegenwoordig. :P)

[Voor 11% gewijzigd door Tanuki op 26-10-2007 10:13]


 • german8
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 19:51
Heb sinds een tijdje een PSP Slim&Lite en ben me nu een beetje aan het inlezen.
Kwam tot de ontdekking dat de PSP niet één 32-bits MIPS R4000 (1~333MHz) processor heeft maar 2 stuks! De verschillende taken worden over deze 2 processors verdeeld (CPU, GPU, media, etc.)
1 van de 2 processors heeft naast de 8MB 'gewone & gedeelde' RAM ook nog een 2MB 'eigen' geheugen. En alsof dat niet genoeg is heeft ie ook een separate 166MHz soundprocessor en een dedicated AVC(H.264) Video Decoder!

De PSP heeft 10x zoveel rekenkracht als de PSone en evenveel als de PS2!
En dat pas gewoon in je jaszak...

Zie ook de info in deze 2 links;
http://www.vgescape.com/features/85/psp-specs
en
http://www.megagames.com/...nyannouncespspspecs.shtml

 • Anoniem: 198824
 • Registratie: November 2006
 • Niet online
l0c4lh0st schreef op vrijdag 26 oktober 2007 @ 10:12:
[...]
(Ik neem aan dat het niet mogelijk is een origineel PC spel om te zetten zodat je het kan spelen op de PSP? Ik vraag het maar even, want er is zoveel mogelijk tegenwoordig. :P)
Ook dat is mogelijk google even op psp scummvm meer kan ik er niet over zeggen O-)

Anoniem: 86399

KlaasHof schreef op vrijdag 26 oktober 2007 @ 11:13:
Heb sinds een tijdje een PSP Slim&Lite en ben me nu een beetje aan het inlezen.
Kwam tot de ontdekking dat de PSP niet één 32-bits MIPS R4000 (1~333MHz) processor heeft maar 2 stuks! De verschillende taken worden over deze 2 processors verdeeld (CPU, GPU, media, etc.)
1 van de 2 processors heeft naast de 8MB 'gewone & gedeelde' RAM ook nog een 2MB 'eigen' geheugen. En alsof dat niet genoeg is heeft ie ook een separate 166MHz soundprocessor en een dedicated AVC(H.264) Video Decoder!

De PSP heeft 10x zoveel rekenkracht als de PSone en evenveel als de PS2!
En dat pas gewoon in je jaszak...

Zie ook de info in deze 2 links;
http://www.vgescape.com/features/85/psp-specs
en
http://www.megagames.com/...nyannouncespspspecs.shtml
En hij maakt het nog waar ook, speel als je de kans hebt de demo voor de nieuwe God of War eens. Dat evenaart gewoon de PS2 qua kwaliteit.
edit:
Oh, is ook al vaker genoemd hier zie ik nu. :P

 • german8
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 19:51
Anoniem: 86399 schreef op vrijdag 26 oktober 2007 @ 12:37:
[...]


En hij maakt het nog waar ook, speel als je de kans hebt de demo voor de nieuwe God of War eens. Dat evenaart gewoon de PS2 qua kwaliteit.
edit:
Oh, is ook al vaker genoemd hier zie ik nu. :P
Ik heb geen homebrew...
Maar vind GTA LCS al van bijna tè hoge kwaliteit, het scherm is bijna te klein voor alle details...
Kunnen ze niet beter aan meer/betere AA+AF/HDR gaan werken?
Ik vind veel textures nogal kartelig, pixels zijn vaak veel te goed zichtbaar

[Voor 16% gewijzigd door german8 op 26-10-2007 14:00]


 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Draw Distance is soms erg matig. In GTA is het nog enigzins begrijpelijk, maar ook in een 'simpele' game als Sega Rally valt het enorm op.

 • german8
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 19:51
De Draw Distance is bij alle GTA spellen een minpunt.

Ik zou liever zien dat alles er wat realisticher uit ziet, meer zoals op de PS3 en Xbox360 bijvoorbeeld.
Ik snap dat het nooit zo mooi zal worden als op die consoles maar iets meer realisme kan geen kwaad.

De resolutie op de PSP is laag (480x272), veel lager dan de max resolutie van de PS2 (480p = ong. 720x480). De PSP heeft echter netzoveel rekenkracht als de PS2.
Er moet dus genoeg kracht overblijven om een realistischer beeld te genereren?

p.s.
Hier nog een link naar een dismantled psp-1000 vergeleken met een dismantled psp-2000.
http://techon.nikkeibp.co.../NEWS_EN/20070918/139264/

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
me_mrtn schreef op vrijdag 26 oktober 2007 @ 15:48:
Draw Distance is soms erg matig. In GTA is het nog enigzins begrijpelijk, maar ook in een 'simpele' game als Sega Rally valt het enorm op.
In Sega Rally op de psp kun je toch bijna nergens verder kijken dan de volgende bocht. Ja sommige stukken zijn lang. Maar ik zie er nergens pop up.

Bij NFS carbon OwN the 3treet :'( daar had je pas last van pop up. Soms rijd je daar zo snel dat de omgevingne niet eens geladen zijn. Rij je zeg maar in de lucht. Hetzelfde bij de 1e Burnout op de psp. Gelukkig heeft Burnout Dominator daar geen last meer van.

Maar in Sega Rally kan ik weinig to geen popup herkennen. Wel beetje simpele gameplay na verloop van tijd.

*wacht op de nieuwe WipeOut Puls*

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Bij één van de Canyon tracks (waarbij je zo'n lang recht stuk had na een sprong), zie je de Track Deformation als het ware voor je uitrollen. Ook bij Snow 1, na de tunnels. Kan ik mij enorm aan weigeren. :)

@ KlaasHof

Het detailleren van een game op zo'n lage resolutie is juist het probleem. Dat is ook één van de redenen van High Definition (meer pixels = meer ruimte = meer details). Soms is het al één opgepropte bende op zo'n schermpje (GTA?), dat wil ik er echt niet bijhebben. Games als LocoRoco bijvoorbeeld zijn prima gedetailleerd (silhouetten) en brengen toch een leuke ervaring.

Anoniem: 232234

Ik merk nog niks van die rumble met die update van motorstorm, instellingen kloppen ingame (rumble aan/hoog) :S

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Ik denk dat je in het verkeerde topic zit (psst, dit is PSP ;)). Maar om niet geheel lullig te zijn. Je gebruikt een SixAxis, die bevat geen rumble. Enkel motion sensing. Je zult later een DualShock3 aan moeten schaffen om rumble te voelen.

 • Tanuki
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Amerikaanse PSP + Europese netstroom adapter

Werkend?

 • Anoniem: 231322
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
De PSP is erg leuk! Kijk er ook aardig wat filmpies op :9 Mooi schermpje met een fijne resolutie!
Verder speel ik graag:

Wipeout Pure
Burnout Legends
Burnout Dominator
Loco Roco
Killzone Liberation
Crush
Lumines I en II
Medievil Resurrection
Daxter
Ultimate Ghosts 'n Goblins

:D

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
Ik heb gisteravond nog Dominator gespeeld. Wat een baggerzooi is het toch ook. Ik krijg het gevoel alsof je helemaal niets aan het doen bent. Alleen x in houden en gaan.

Dan vind ik WipeOut en Ridge Racer toch wat uitdagender. Beide zijn grafisch ook vele beter dan BO Dominator.

Heb ook nog van het weekend Loco Roco en Tekken gehaald. Beide top titels imho voor de psp.

 • Anoniem: 231322
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
MarcoM schreef op dinsdag 30 oktober 2007 @ 10:17:
Ik heb gisteravond nog Dominator gespeeld. Wat een baggerzooi is het toch ook. Ik krijg het gevoel alsof je helemaal niets aan het doen bent. Alleen x in houden en gaan.
Jij haalt waarschijnlijk nog geen brons op welke track dan ook... :9

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
Anoniem: 231322 schreef op dinsdag 30 oktober 2007 @ 10:58:
[...]


Jij haalt waarschijnlijk nog geen brons op welke track dan ook... :9
Dat valt wel mee. Ook wel wat golds ertussen. Maar het is gewoon niet mijn game. Te veel form over function.

 • ScuL
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 03-02 01:16
Sgimi schreef op woensdag 24 oktober 2007 @ 13:20:
Ik ben op zoek naar een hardcase voor mijn psp-lite. Ik heb al het een en ander rond gegoogled maar kan nergens een case voor een psp-lite vinden. Is er hier iemand die een case heeft voor de Lite en zo ja welke?
Ik heb deze gekocht.. deze is voor de oude PSP maar de lite past er prima in!

http://www.consoleshop.nl...dcase-sony-psp-black.html
l0c4lh0st schreef op maandag 29 oktober 2007 @ 23:55:
Amerikaanse PSP + Europese netstroom adapter

Werkend?
Ja.


Ik heb een andere vraag; ik heb dus ook sinds een maandje een PSP slim maar geen enkele van mijn hoofdtelefoons past in de aansluiting. Ik heb gewoon 3,5mm jackplugjes.. standaard die ook in je PC passen.. zijn er verloopjes naar de PSP ofzo of moet ik per se een koptelefoon met kleinere plug halen?

ProMods ETS2 uitbreiding - Mijn tijdszone is UTC+13


 • german8
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 19:51
Doordrukken, mijn headphones gaan ook niet super makelijk maar even drukken/wrikken en het gaat.

 • AlterMann
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 04-02 22:51
Kan je in BO dominator ook "gewone" auto's rammen zonder te crashen? Daar erger ik me nogal aan in BO Legends.

Ohja, nu ik hier toch zit.. Driver '76 (geniaal spel btw) + PSP S&L. Ik heb in bepaalde missies last van vastlopers. Zit de hele PSP vast.. Oplossing: UMD cache uitzetten :9 Wellicht een handige tip voor mensen die er ook last van hebben :)

 • Anoniem: 231322
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
AlterMann schreef op vrijdag 02 november 2007 @ 04:30:
Kan je in BO dominator ook "gewone" auto's rammen zonder te crashen? Daar erger ik me nogal aan in BO Legends.
Helaas... zoveel power heeft de PSP niet om dat ook nog eens te kunnen laten zien ;)

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
Driver 76 is zeker wel leuk. Alleen ben je met de story zo klaar. En om dan nog al die geunlockte side missions te doen. .... ik had er geen zin meer in. Ook de framerate vond ik niet echt tof.

Het is mij ook opgevallen dat de minijack van de S&L wat stroever gaat. Is dus blijkbaar normaal.

 • Anoniem: 231322
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Wanneer komt 'God of War : Chains of Olympus' nou 'ns een keer uit :(

 • Dj Neo Ziggy
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 04-02 18:45
Het is nog steeds wachten op 7 dec.
Ik kan dat echt niet begrijpen dat ze z'n spel uitstellen na sinterklaas.
ik heb het nog steeds over Wipeout Pulse

Wat is hoop? Uitgestelde teleurstelling


 • ijskonijn
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 29-01 08:32

ijskonijn

Now MOVE!

Anoniem: 231322 schreef op vrijdag 02 november 2007 @ 13:25:
Wanneer komt 'God of War : Chains of Olympus' nou 'ns een keer uit :(
Maart 2008 :(

Dus dat duurt nog wel effe.

In de US is Manhunt 2 gereleased eergisteren, en er is nu al een manier ontdekt om de gecensureerde scenes te "on-censureren", gewoon een kwestie van wat .INI files aanpassen die een filter over het scherm gooien bij een zogenaamde "Execution" :D

Broken out of a window in Hell... | Xbox live / PSN: ijskonijn81


 • Icelus
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online

Developer Accused Of Unreadable Code Refuses To Comment


 • Brantje
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 29-01 14:27

Brantje

De post is daar >>

Is er al een GPS reciver uit voor de PSP?

 • BlackRageNL
 • Registratie: Januari 2007
 • Niet online
mmm, ziet er goed uit zo met die tekens, ken alleen het spel niet. is er al een prijs bekend ?

 • Gully
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 16-04-2022

Gully

Master Gully! (tm)

Ik heb zojuist 3.72 erop gezet en daarmee massive problemen met wireless. WPA-TKIP beveiliging die mn PSP ziet als WEP, WPA2 die gezien wordt als WPA-TKIP etc. Soms veranderd hij bij het scannen wel eens in de goede beveiliging, maar connecten lukt dan niet meer. Iemand meer met dit soort problems? (btw wireless op pc e.d werkt gewoon goed ;))

GullyTM is protected by copyright laws since 1978.


Anoniem: 178057

Ik had de connect problemen met de 3.71. Mijn PSP nog niet echt intensief kunnen testen hierop

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Gully schreef op zondag 04 november 2007 @ 03:08:
[...]

Ik heb zojuist 3.72 erop gezet en daarmee massive problemen met wireless. WPA-TKIP beveiliging die mn PSP ziet als WEP, WPA2 die gezien wordt als WPA-TKIP etc. Soms veranderd hij bij het scannen wel eens in de goede beveiliging, maar connecten lukt dan niet meer. Iemand meer met dit soort problems? (btw wireless op pc e.d werkt gewoon goed ;))
WEP Open met 3.72 en geen probleem.

 • diedazz
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
Hoe zet je nu zo'n nieuwe firmware erop? ik heb net de startpost netjes doorgenomen en kan 1. de update op de sony site nergens vinden (via psp browser). 2. ben ik naar de site op de pc gegaan, firmware gevonden (eboot.pbp) maar als ik die dan in welke map dan ook op mn stick zet vind ie em nergens of ziet hij em als corrupted data.
manuals op internet zijn ook niet echt geweldig (meer verhalen van downgraden en updaten naar 2.zoveel versies waar ik atm niet veel aan heb met mn 3.40 firmware)
Dus, iemand enige verheldering?

[Voor 18% gewijzigd door diedazz op 04-11-2007 21:10]

Get Airflow, save the world.


 • Gully
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 16-04-2022

Gully

Master Gully! (tm)

me_mrtn schreef op zondag 04 november 2007 @ 20:29:
[...]


WEP Open met 3.72 en geen probleem.
mja, dat lukt hier idd ook. maar wpa ofzo zou gewoon moeten kunnen werken vind ik ... :)

GullyTM is protected by copyright laws since 1978.


Anoniem: 86399

diedazz schreef op zondag 04 november 2007 @ 21:09:
Hoe zet je nu zo'n nieuwe firmware erop? ik heb net de startpost netjes doorgenomen en kan 1. de update op de sony site nergens vinden (via psp browser). 2. ben ik naar de site op de pc gegaan, firmware gevonden (eboot.pbp) maar als ik die dan in welke map dan ook op mn stick zet vind ie em nergens of ziet hij em als corrupted data.
manuals op internet zijn ook niet echt geweldig (meer verhalen van downgraden en updaten naar 2.zoveel versies waar ik atm niet veel aan heb met mn 3.40 firmware)
Dus, iemand enige verheldering?
Helemaal naar links in het PSP menu en dan de bovenste optie, dat is gewoon firmware updaten.

 • maarud
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 20:49
is er ook een mogelijkheid om een ASF-stream op de psp af te spelen?

Ik wil graag luisteren naar mijn favoriete i-netradio maar die heeft ASF ;(

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

maarud schreef op maandag 05 november 2007 @ 22:32:
is er ook een mogelijkheid om een ASF-stream op de psp af te spelen?

Ik wil graag luisteren naar mijn favoriete i-netradio maar die heeft ASF ;(
Dit kan wrs alleen met homebrew

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • Shaggy|IA
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16-11-2011
Is de volgende PSP een limited edition, een rode met game en umd-movie van Spiderman?

http://www.dixons.nl/De_o...rood.7097547/default.aspx

Twijfel..het is wel een mooi apparaatje en op voorraad (in tegenstelling tot de zwarte en zilvere)

 • AW_Bos
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 18:22

AW_Bos

Liefhebber van nostalgie... 🕰️

Whoei, die vertaalbug bij het RSS menu die ik heb gereport bij Sony is ook opgelost, woohooo :)
En hier ook geen problemen met WiFi. Alleen een interne error 00000001 als er geen netwerken zijn te vinden als ik ga scannen.

Jullie ook daar last van ?

[Voor 17% gewijzigd door AW_Bos op 06-11-2007 12:19]

☀️ Goedemorgen zonneschijn! ☀️
☀️Ja, je maakt me zo gelukkig, en door jou voel ik me fijn! ☀️


 • AlterMann
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 04-02 22:51
Heb ik ook ja :)

 • Frostbite
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 04-02 18:50

Frostbite

🤦🏻‍♂️

Shaggy schreef op dinsdag 06 november 2007 @ 11:28:
Is de volgende PSP een limited edition, een rode met game en umd-movie van Spiderman?

http://www.dixons.nl/De_o...rood.7097547/default.aspx

Twijfel..het is wel een mooi apparaatje en op voorraad (in tegenstelling tot de zwarte en zilvere)
Ja er is ook een gele simpsons met spel dacht ik. De rode bevat alleen de film en de psp lite.
voorkant rood, achterkant zwart.

🎮 Steam
💻 i5 6600k | 16Gb DDR4 | 500Gb + 120Gb SSD | 2Tb HD | Zotac AMP GTX1080 | Dell S2716DG | W10Pro
📱 Samsung Galaxy S22+


 • Shaggy|IA
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 16-11-2011
Sc0rPi0N schreef op dinsdag 06 november 2007 @ 14:30:
[...]


Ja er is ook een gele simpsons met spel dacht ik. De rode bevat alleen de film en de psp lite.
voorkant rood, achterkant zwart.
Er staat bij dat de game er ook bij zit..Spiderman game en Spiderman 3 op UMD.

 • maarud
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 20:49
Sc0rPi0N schreef op dinsdag 06 november 2007 @ 09:01:
[...]


Dit kan wrs alleen met homebrew
ja dat weet ik, daarom voreg ik of iemand daar iets voor weet of hoe ik dat zelf moet gaan maken

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 17:21

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Yeah PSP Slim 'n Lite gekocht *O*

Nu moet ik alleen nog een mooi hoesje hebben. Had al een pakket gezien bij de Dynabyte, 14 in 1 pakket ofzo, maar dat pakket heeft m'n broertje al (autolader en UMD case zit daar in enzo)

Iemand nog een idee waar ik een mooi hoesje voor m'n PSP kan kopen? (niet online graag)

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • Anoniem: 231322
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Ikzelf heb één van Logic3 :9 van leer nog wel :p top! Te koop in de betere gameshop ;)

 • me_mrtn
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:07
Waarschijnlijk ook geen Oblivion meer voor de PSP. GameStop heeft het uit zijn assortiment gehaald.

 • MarcoM
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12-01 17:50
Fat battery cover voor S&L PSP

http://psponly.nl/nieuwsitem.php?nid=4954

Lijkt mij wel handig :)

 • DCFreak
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 31-12-2022

DCFreak

If it aint broke, dont fix it.

Hoi allemaal, ik heb vandaag ook een PSP (lite) gekocht en nu zit er 1 dode pixel in het midden van het scherm. Is dit een reden om hem terug te brengen of is zoiets de normaalste zaak van de wereld?

Tijdens het bekijken van filmpjes of het spelen valt het niet echt op, maar in menu schermen of tijdens het surfen zie je het wel duidelijk :'(

 • AW_Bos
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 18:22

AW_Bos

Liefhebber van nostalgie... 🕰️

DCFreak schreef op zaterdag 10 november 2007 @ 19:02:
Hoi allemaal, ik heb vandaag ook een PSP (lite) gekocht en nu zit er 1 dode pixel in het midden van het scherm. Is dit een reden om hem terug te brengen of is zoiets de normaalste zaak van de wereld?

Tijdens het bekijken van filmpjes of het spelen valt het niet echt op, maar in menu schermen of tijdens het surfen zie je het wel duidelijk :'(
Een dode pixel hoort niet nee. Ik zou hem terug brengen en een nieuwe vragen.
Doen ze vast niet moeilijk over :)

☀️ Goedemorgen zonneschijn! ☀️
☀️Ja, je maakt me zo gelukkig, en door jou voel ik me fijn! ☀️

Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee