Toon posts:

DVD's backuppen; de beste manier [Deel 3]

Pagina: 1 2 3 ... 8 Laatste
Acties:
 • 30.544 views sinds 30-01-2008
 • Reageer

Onderwerpen


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
DVD's backuppen; de beste manier [Deel 3]
Met de komst van de DVD-Rom drive is er een nieuw fenomeen bij gekomen op computergebied: het kopiëren van DVD's. Om van het illegale karakter af te komen, wordt het de laatste tijd vaak het backuppen van DVD's genoemd.
Dit ging in eerste instantie met als doel een VCD of een SVCD. Erg populair was het nog niet. Hier kwam snel verandering in toen de Franse hacker Jerome “Gej” Rota Microsoft's MPEG-4 v3 codec kraakte. DivX was geboren. Hiermee konden DVD's in uitmuntende kwaliteit op een CD gezet worden.
Maar wilde men de backup op een standalone speler afspelen, dan zat men nog altijd vast aan (S)VCD. Zonder het aantal CD's per film binnen de perken te houden, kon dus nog niet genoten worden van een backup in DVD kwaliteit om maar te zwijgen over het ontbreken van surround sound
De komst van de DVD brander heeft hier de afgelopen jaren verandering in gebracht. Er konden backups gemaakt worden naar het zelfde medium. Er kwam echter één probleem bij: Hoe krijg je een DVD van 8,5 GB op een schijfje waar 4,7 GB op past? Bij geperste (originele) DVD's kon namelijk gebruik gemaakt worden van 2 layers (lagen met data) terwijl op de beschrijfbare schijfjes maar 1 layer voor handen was.
Dat is waar deze topic over gaat: hoe bespaar ik ruimte zodat het wel past? In de loop van de tijd zijn er namelijk ontzettend veel mogelijkheden ontstaan, maar welke is nou de beste?

Sinds kort zijn de Dual-layer branders echter aan hun opmars begonnen. Met zo'n brander kunnen wél twee layers gebrand worden en kan dus een echte backup gemaakt worden. Hiervoor zijn echter speciale, dual layer, schijfjes nodig, en deze zijn nog erg duur. Dat is de reden dat dit topic nog wel bestaat. En uiteindelijk heeft het maken van een single layer backup ook wel zijn charmes…
Vooraf
Het moet meteen maar duidelijk zijn: er is geen “beste manier” om een backup te maken. Het hangt namelijk helemaal van jou af wat je goed vind. Snelheid of kwaliteit. Deze gaan namelijk (ook op dit gebied) niet samen. Dit is de belangrijkste reden waarom hier niet een paar guides opgesomd staan. Ten tweede zou dat geen doen zijn, omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn die ook nog eens continu aan veranderingen onderhevig zijn.
Kortom, het onderstaande verhaal zal je alleen maar op weg helpen in je zoektocht naar “de beste manier”. In het draadje kan je de vragen die je daarbij tegenkomt stellen.
De DVD
Voordat je een DVD onder handen neemt, is het verstandig om te weten hoe zo'n ding (op software niveau) is opgebouwd:
In de root van het schijfje staan in ieder geval de mappen VIDEO_TS en AUDIO_TS. De eerste daarvan bevat de bestanden die de Video-DVD vormen. De tweede is, over het algemeen, leeg. Deze wordt enkel gebruikt voor Audio-DVD's, maar is nou eenmaal noodzakelijk om het schijfje te laten werken.
In deze VIDEO_TS map staan drie type bestanden; *.IFO, *.BUP en *.VOB. De *.IFO bestanden bevatten alle informatie, over bijvoorbeeld de speelduur en het beeldformaat, maar ook waar de menuknoppen naar verwijzen en de kleur van de ondertiteling. De *.BUP bestanden zijn hier als het ware een backup van. Het is, op de extensie na, het zelfde als de *.IFO.
En tot slotte bevatten de *.VOB bestanden de beeld-, geluid- en overlayinformatie. Deze overlay's worden gebruikt voor de ondertitels en de verkleurende delen van de menuknoppen. De locatie van die knoppen staat overigens ook in deze *.VOB bestanden.
Deze bestanden kunnen dus enkel samen een werkende DVD vormen. Dit maakt het maken van aanpassingen in de structuur er niet makkelijker op en er moet dus altijd bij stil gestaan worden om een goede DVD over te houden.
Voorbereiding
Het overgrote deel van de DVD's is beveiligd met een CSS codering. Vaak wordt dit ook nog eens ondersteund met Macrovision. Deze zorgen er onder andere voor dat je de bestanden niet via een explorer naar je harde schijf kan kopiëren. Omdat die bestanden uiteindelijk wél op je harde schijf terecht moeten komen, zal je de DVD moeten rippen.
De afgelopen tijd heeft DVDDecrypter (DVDDec) zich gemanifesteerd als dé DVD ripper. Het kan namelijk op verschillende manieren rippen, waaronder naar *.ISO images. Deze kunnen met het zelfde programma weer op een DVD gebrand worden. Het kan tevens de regio beveiliging en PUO's (Prohibited User Operations; verboden acties zoals inactieve knoppen tijdens introfilpjes) verwijderen. En naast de mogelijkheid het met commandlines aan te sturen wordt er nog altijd actief aan het programma gewerkt.
Natuurlijk zijn er nog andere opties zoals AnyDVD en SmartRipper. De eerste haalt, on-the-fly, de beveiligingen van de DVD zodat je handmatig kan kopiëren. Het programma is alleen niet gratis. SmartRipper was voor versie 3 van DVDDec één van de betere opties voor het ripwerk. Hoewel er al tijden geen updates meer voor verschenen zijn, weet het nog aardig mee te komen met nieuwere software.

http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-dvddec.jpg http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-pgcedit.jpg
DVDDecrypter - PgcEdit


Na het rippen is het enige moment waarop je handmatig ruimte kan besparen. Audiosporen en ondertitels kunnen vaak weg gehaald worden door het programma dat de grootte gaat reduceren, maar volledige titels moet je, nog altijd, zelf doen. Ook menu's kunnen in dit stadium naar de hand gezet worden door pagina's, of zelfs talen, weg te gooien.
Zoals eerder aangegeven moeten de verwijzingen in en naar de bestanden hierbij wel correct blijven. Ze zullen dus met gespecialiseerde programma's, zoals IfoEdit en/of PgcEdit, gedaan moeten worden. Dit vereist (vaak) wel dat je wat dieper in de stof duikt.
Het programma NuMenu4U begint ook populairder te worden. Hiermee kan het beeld uit de menu's naar een lagere bitrate weggeschreven worden om ook hier ruimte te besparen.


Voordat je met rippen begint, moet je wel weten wat je daarna wilt gaan doen. Om handmatig aanpassingen te kunnen doen, heb je over het algemeen de lossen bestanden nodig. Als je direct je compressie pakket erop los wilt laten, dan wordt meestal een drive als bron verwacht. Dit kan je doen door naar een *.ISO image te rippen en deze, met Alcohol 120% of Deamon Tools, te mounten op een virtuele drive.
Compressie
Dan zijn we nu aangekomen bij het punt waarop je kan kiezen wat de beste manier is. De kans is namelijk erg groot dat, ook na het verwijderen van extra's, de omvang van de bestanden nog steeds te groot is om op een DVD te passen. Er zal dus nog wat gedaan moeten worden om ruimte te besparen, namelijk het kleiner maken van het video spoor. Hier zijn twee manieren voor. Deze zal ik hieronder apart bespreken.

Recoden
De oudste van de twee. Deze methode staat bekend om de hoge kwaliteit van het resultaat maar is berucht om het wachten.
Bij deze methode wordt de MPEG2 codering van het beeld over gedaan naar een lager aantal bits per seconde (bitrate). Dit is dus het zelfde als wat gebeurd is toen de DVD gemaakt werd. Nu wordt alleen geen ruw, ongecomprimeerd, materiaal als bron gebruikt, maar gecomprimeerd beeldmateriaal. Ieder bitje wordt opnieuw verdeeld en de structuur wordt geoptimaliseerd voor de beschikbare ruimte. Zo krijg je een uitstekend afgewogen resultaat. Het duurt vaak alleen erg lang. Een tweede nadeel is dat de nieuwe structuur ervoor zorgt dat de informatie in de *.IFO bestanden niet meer klopt. Deze moeten dus ook opnieuw gemaakt worden.

Recoden is het encoden van gecodeerd materiaal met de zelfde code; in dit geval van MPEG2 naar MPEG2. Er is dus een MPEG2 encoder voor nodig. Hier zijn een aantal belangrijke van, om te beginnen met CCE-SP. Hoewel deze encoder erg duur is ($1950,-), is het wel de populairste. Hij is namelijk relatief snel, maar, desondanks, erg goed. Voor de minder rijken onder ons, is er onlangs ook een 33 maal goedkopere Basic versie uitgebracht. Deze heeft een limiet van 2 passes en er is geen bitallocating optie, maar de resultaten ervan blijven verbluffend. Verder hebben we TMPGEnc. Dit programma is veel eenvoudiger in gebruik dan CCE door een betere interface. Het is echter wel erg langzaam en (veel) minder goed in MPEG2 encoding dan CCE (MPEG1 encoding kan het overigens beter). Nog zo'n traag programma is ProCoder van Canopus. Deze kan alleen wél het zelfde als CCE. Daarnaast kan het ook nog eens de framerate veranderen door interpolatie.
Het nadeel aan al deze programma's is dat ze wat kosten. Maar gelukkig is er ook de gratis encoder QuEnc. Deze weet zelfs de kwaliteit van CCE te evenaren. Tevens is de ontwikkeling van HCEnc gestart. Dit project lijkt veelbelovend.

http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-dif4u.jpg http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-dvdrb.jpg
DoItFast4U! - DVD-Rebuilder


Deze programma's kunnen vaak niet meer dan encoden. Je zult de DVD dus zelf uit elkaar moeten halen, om de video naar een lagere bitrate weg te kunnen schrijven om hem vervolgens, ook zelf, weer in elkaar te zetten. Gelukkig zijn er een groot aantal programma's verschenen dat dit voor je kunnen doen. Deze sturen over het algemeen ook de encoder aan en rekenen het maximale aantal bit per seconde voor je uit.
Het krachtigste in deze categorie is de Big3 methode (hier beter bekend als tuts4u). Dit is een drietal programma's dat op hun beurt weer een drietal programma's aanstuurt. Eén voor het uit elkaar halen, één voor het encoden en één om het weer in elkaar te zetten (authoren). Zo heb je, naar wens, volle controle over de stappen. Het enige nadeel is dat je ook nog het dure author pakket Scenarist nodig hebt.
De eenvoudigste mogelijkheid is DVD-Rebuilder. Dit is een programma dat een legio aan encoders aan kan sturen en de rest zelf kan. Er hoeven dus geen dure pakketten aangeschaft te worden. Het programma werkt erg eenvoudig en kan zelf zo ingesteld worden dat het met één muisklik zijn werk al doet. Hierdoor heb jij alleen weinig tot geen inbreng in het proces.
Tenslotte zijn er nog DVD2SVCD (laat je niet misleiden door de naam) en DVD2DVD-R. Deze programma's zijn nagenoeg identiek aan elkaar en hebben beide het gemak in hun voordeel. Het nadeel is dat ze enkel de hoofdfilm kunnen backuppen. Alle extra's en menu's raak je dus kwijt.

Transcoden
Deze relatief nieuwe benadering heet voluit eigenlijk compressed domain transcoding. Het benadert het beeld in domeinen en brengt deze terug in kwaliteit zonder de structuur aan te passen. Op deze manier kan een film erg snel verwerkt worden maar is het minder precies. Het staat daarom ook bekend om zijn lage kwaliteit.
Door hun snelheid en gemak zijn de programma's die dit doen enorm populair. Het transcoden neemt hooguit 2 uur in beslag, en vaak ben je zelfs al na een half uur klaar.

Weer zijn er drie belangrijke spelers. Ten eerste Pinnacle InstantCopy. Deze alleskunner staat bekend om zijn kwaliteit. Door een volledige analyse pass te gebruiken is het resultaat namelijk beter dan die van vele andere transcoders. Dit heeft wel consequenties voor de duur van het proces. Met twee uur is het namelijk niet de snelste.
Dan hebben we DVDShrink. Dit programma is gratis, maar bied meer mogelijkheden dan de meeste concurenten. Zo kan het van twee DVD's één maken en kan ruimte bespaard worden door bijvoorbeeld bewegende menu's om te zetten naar statische. Door de indeling van de interface is het gebruik wel even wennen.
Als laatste is CloneDVD een goede optie. Dit programma is van de bedenkers van CloneCD en heeft het zelfde gemak. Door het gebruik van wizards heb je er namelijk binnen no-time een DVD mee gebackupped. Hoewel er continu aan gewerkt word, is de kwaliteit van de transcoder nog wel voor verbetering vatbaar.
Er zijn nog veel meer programma's dan deze drie, maar die hebben allemaal één of meer nadelen ten opzichte van de bovenstaande. Maar als je, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over de drie genoemde pakketten, dan zijn de zeker de moeite van het proberen waard.

http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-dvdshrink.jpg http://crew.tweakers.net/DeeD2k2/dvd3/tn-clonedvd.jpg
DVDShrink - CloneDVD

Branden
De meeste hedendaagse brand software, zoals Nero, kan ook DVD's branden met de losse bestanden als uitgangspunt. Wil je dit niet, of wil je de DVD eerst testen met behulp van mounten, dan kan je ook ImgTool gebruiken om eerste een *.ISO te maken. Deze kan je dan ook branden met DVDDecrypter.
Links
Een groot deel van de bovengenoemde software kan je helaas niet intuïtief bedienen. Wat hulp is daarom niet verkeerd:

Doom9.org - Dé DVD backup site. Bevat veel goed uitgewerkte guides. Tevens het thuishonk van veel schrijvers van gebruikte software.
VideoHelp - Een database met DVD gerelateerde guides en software. Enkel links
DVDR Digest - De tweede DVD backup site. Diverse goede en minder goede guides.
mrbass.org - De site van een Doom9 mod met een aantal zeer gedetailleerde guides.
Tuts4u - Een Nederlandse site met tutorials waaronder een aantal voor DVD backuppen.
2COOL's Cheat Sheets & Guides List - Stap voor stap uitleg voor ingewikkelde veranderingen aan een DVD, waaronder het verwijderen van titels.
Jazco2nd's Easy DVD-Rebuilder - Een installatiepakket voor DVD-ReBuilder dat automatisch juist is ingesteld. Snel en simpel aan de slag met DVD-RB.
Voorgaande delen
[rml]DVD's backuppen; de beste manier [ Deel 2][/rml]
DVD's kopieren; de beste manier
Nog even duidelijk wat regels
Het is niet de bedoeling dat dit een uitwisselplek voor DVD's wordt. Je hoeft niet te gaan patsen met hoeveel DVD's je al hebt. Je hoeft geen verhalen of hele guides te schrijven hoe je DVD's kunt uploaden naar of downloaden uit bjiv. nieuwsgroepen. Daarnaast is dat het onderwerp niet van dit topic. Je mag wel gerust wilde verhalen en guides schrijven over het backuppen van DVD's. Houd de boel netjes en beschaafd. Als je twijfelt of iets niet mag, vraag het aan een AV mod.
Heb je offtopic vragen of opmerkingen over deze openingspost? Stuur ze naar mij (zie profiel). Ook (links naar) guides zijn van harte welkom. Met speciale dank aan ShittyOldMan voor de lay-out en de header in het bijzonder.

[Voor 120% gewijzigd door DeeD2k2 op 31-03-2006 10:01]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
POSTZE!

Shitty bedankt... :>

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Dr.Göbb.753
 • Registratie: mei 2003
 • Laatst online: 16-09-2006

Dr.Göbb.753

Scantraxx

mooie startpost! d:)b

U N D E R C O N S T R U C T I O N


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
offtopic:
Die heb je in 2 min niet gelezen... ;)

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Hey, ik heb nu al een paar keer een dvd gehad die ik wilde rippen, waarbij zowel dvd decrypter als dvd shrink blijven hangen op 23 %. Het lijkt op een nieuwe beveiliging, maar ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden. Ik ga nog een keer anydvd proberen, of die er wellicht wel mee om kan gaan. Iemand van jullie hier ervaring mee. Ik heb geprobeerd in drie verschillende dvd spelers te rippen, bij allemaal stopt ie op 23 %. Dit zijn geen krassen of whatever. Des te meer omdat het iedere keer op 23 % is. Verschillende dvd's die op het zelfde moment stoppen/blijven hangen. Ik heb ook nog geprobeerd om decrypter op ignore read errors te zetten, maar dan blijft ie nog steeds hangen. Een voorbeeld van zo'n dvd is "The Forgotten". Iemand een oplossing hiervoor?! k had laatst ook een dvd van Al di Meola waarbij ik in dvd shrink de eerste minuten weg moest knippen, omdat de dvd speler anders ging trippen. (gewoon loze bestanden leek het wel, want ik miste verder niks van het concert)

 • MredZ
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 30-07-2007
Ik heb een paar vraagjes,
Ik heb net dvd shrink geinstalled en ik vroeg mij af tot hoeveel % compressie je kan gaan zonder al te duidelijk beeldkwaliteitsverlies te krijgen. (breedbeeldtv).

En kun je met dvd shrink ook een dvd splitten, dus bijv 7 gig film over 2 single layer schijfjes? Of heb je daar weer een ander programma voor nodig.

bedankt :)

 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
tot 25-30% compressie is het nog goed te doen in Dvdshrink.
als je meer dan 10-15% compressie moet toepassen, is dvdrebuilder aan te raden....

 • didaaf
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 28-02-2011
Jazco2nd schreef op zondag 27 februari 2005 @ 12:35:
tot 25-30% compressie is het nog goed te doen in Dvdshrink.
als je meer dan 10-15% compressie moet toepassen, is dvdrebuilder aan te raden....
Zullen we die getallen maar omdraaien 8)7 Of nog beter;

Tot 10-15% compressie is het nog goed te doen in Dvdshrink.
Als je meer dan 15% compressie moet toepassen, is dvdrebuilder aan te raden (8>

[Voor 26% gewijzigd door didaaf op 28-02-2005 12:09]


 • mowa
 • Registratie: juli 2002
 • Niet online

mowa

u are what u is

Mooie startpost..!!

Ok..iedereen heeft natuurlijk zijn eigen methode of volgt een bepaalde methode maar wat ik wel een beetje mis is misschien het beschrijven van een paar methodes. Voor een beginnende backupper kan het makkelijk zijn om een bepaalde methode te kiezen, daar wat ervaring mee op te doen en dan eventueel verder kijken. Veel verschillende methodes kunnen natuurlijk best verwarring scheppen maar het kiezen tussen de verschillende progjes ook.

Mijn methode;
1:Rippen met dvddecrypter.
2: -Vaak bekijk ik dan met dvdshrink even wat er zoal op staat aan extra meuk en zo. Deze stap is eigenlijk onnodig maar is een beetje voor het gemak er ingeslopen. Maar zo kan ik ook bepalen hoe groot die hoofdfilm eigenlijk is en wat er voor extras er op staan. Als die extras niet interesant zijn en de hoofdfilm+menu passen op een schijfje ben ik natuurlijk gauw klaar. Kan ook zijn dat er slechts bepaalde extras leuk zijn en dat er taalversies in het menu staan die je niet wilt hebben. Die kan je vervangen door een still image, oftewel een plaatje/foto/whatever.
-Met je verkenner dan verschillende vobs openen om te kijken wat er op staat om te kunnen bepalen wat bijvoorbeeld irritante waarschuwingen zijn zoals het feit dat kopieren niet legaal is en beelden van de filmmaatschappij maar vooral extras zoals trailers. Niets is irritanter dan dat je eerst 2 minuten naar allerlei bagger zit te kijken voordat je bij het menu bent. Troep zit met name in je menu. Bovendien bestaat het menu vaak uit verschillende taalversies.
Het bekijken na het openen doe ik met Powerdvd.
3:Met VobBlanker sloop ik die hele meuk er uit. In de startpost wordt Pgcedit genoemd, die doet 't zelfde maar ik vind VobBlanker eenvoudiger en doet meer dan voldoende wat ik wil.
4:De boel comprimeren met DVDRebuilder + cce. single pass methode met Q. Ga ik niet beschrijven, daar moet je het .ini bestand etc voor bewerken. Moet je op 't doom9 forum nalezen. Je kunt natuurlijk ook meerdere passes doen maar geeft geen enkele meerwaarde en is tijdrovend, heb ik wel 's eerder gezegd. Wie de materie er op naleest en experimenteert weet 't. Rebuilder gebruik ik ook voor hd opnamen van tv. Als ik 2 of 3 films op een schijfje wil hebben met perfecto kwaliteit maar dat is weer een ander verhaal maar is ter illustratie van de veelzijdigheid van het prog.
-soms gebruik ik ook (nog) dvd2svcd wat tegenwoordig dvd2dvd heet, in tegenstelling tot wat er in de startpost staat, althans de makers noemen het tegenwoordig zo maar er valt nog wel degelijk vcd/svcd van te maken of van vcd/svcd/divx een dvd etc. Dit was destijds een zeer sophisticated prog toen ik nog klooide met allerlei losse meuk.
Er zijn films met een volstrekt oninteressant menu of er staat verder vrijwel niets op de dvd. Films voor de nederlandse markt (koopfilms met name) zijn vaak ontdaan van verschillende (audio)taalversies dan heeft een menu mijns inziens geen zin. Die dvd's comprimeer ik met dvd2dvd met de roba (Q) methode=singe pass. Maar ook voor tv opnamen die ik wil bewaren en nogal groot zijn uitgevallen.
Ook gebruik ik dvd2dvd voor films koopfilms die 4:3 zijn gemaakt om ze weer 16:9 te maken.
5: De boel controleren met Powerdvd. Kijken of compressie een mooi resultaat heeft gegeven en al je audiokanalen goed zijn, subs,extras,etc.
6: Branden met dvddecrypter. Een iso maak ik gewoon met dvdshrink, ook puur voor het gemak. Dat komt ook voort uit het samenvoegen van tv opnamen.

Dit werkt voor mij het best. Voor Rebuilder er was deed ik de Big3 met (later) Numenu methode (=eigenlijk Big4) In tegenstelling tot wat er in de startpost wordt genoemd geeft 't echt niet zoveel meer controle maar is vooral omslachtiger.
Ok..je kunt het menu eventueel wat meer compressie geven wat met Rebuilder niet kan maar dat is zo'n beetje alles. Ik bedoel maar dat een menu door Big3 met als resultaat 15 mb en het uitslopen van meuk met mijn methode 20mb. Dat zie je echt niet en geeft ook niet meer ruimte voor de hoofdfilm. Voordeel is dat het voor beginners wel meer inzicht verschaft als die dat wil. De meesten die ik ken willen dat niet eens weten.

iRacing Profiel


 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
Ikzelf ben erg content van DVDshrink, vaak kun je volledige dvd`s op 100% copieren, soms moet je de extra`s weglaten.

Bij de film Dances with wolves haal ik maar 60% als ik menu`s en alle vreemde audio weglaat haal ik nog maar 70% en dit is echt te weinig,

Is er geen eenvoudige programma/manier om deze toch te backuppen, het mag lang duuren(ik heb tijd).
Zou leuk zijn als het 1 enkel programma zou zijn, en ik heb ook geen zin om in die inf bestanden te rommelen, of zal het toch zo moeten ?

Ik ga nu DVD2DVD-R uitproberen, hopelijk voldoet dit aan mijn eisen, of kan ik dat beter laten vallen en een andere proberen ?
/edit
DVD2DVD-R heb ik gestaakt, heb laatste build gedownd, en daar is geen guide rond te vinden.
Welk programma kan ik best gebruiken ?

[Voor 32% gewijzigd door C00P op 27-02-2005 14:42]

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • the-body
 • Registratie: december 2000
 • Niet online

the-body

Ja, zo heet ik nou eenmaal

Yalhambra schreef op zondag 27 februari 2005 @ 10:23:
Hey, ik heb nu al een paar keer een dvd gehad die ik wilde rippen, waarbij zowel dvd decrypter als dvd shrink blijven hangen op 23 %. Het lijkt op een nieuwe beveiliging, maar ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden. Ik ga nog een keer anydvd proberen, of die er wellicht wel mee om kan gaan. Iemand van jullie hier ervaring mee. Ik heb geprobeerd in drie verschillende dvd spelers te rippen, bij allemaal stopt ie op 23 %. Dit zijn geen krassen of whatever. Des te meer omdat het iedere keer op 23 % is. Verschillende dvd's die op het zelfde moment stoppen/blijven hangen. Ik heb ook nog geprobeerd om decrypter op ignore read errors te zetten, maar dan blijft ie nog steeds hangen. Een voorbeeld van zo'n dvd is "The Forgotten". Iemand een oplossing hiervoor?! k had laatst ook een dvd van Al di Meola waarbij ik in dvd shrink de eerste minuten weg moest knippen, omdat de dvd speler anders ging trippen. (gewoon loze bestanden leek het wel, want ik miste verder niks van het concert)
23% van een DVD5 is ongeveer 1 GB, dus precies de grootte die een FAT-geformatteerde schijf aan kan. Ik heb zo'n vermoeden dat je enkele partities nog om moet zetten naar NTFS.

Ach joh, werken is ook niet alles


 • Chevy454
 • Registratie: augustus 2001
 • Niet online
Yalhambra schreef op zondag 27 februari 2005 @ 10:23:
Een voorbeeld van zo'n dvd is "The Forgotten". Iemand een oplossing hiervoor?!
Dat is toch een klote DVD-beveiliging. Het orgineel kan ik niet bekijken, de DVD-speler gaat dan over zijn nek :( Ik ben nu de hele namiddag bezig met DVD decryptor op brute force, ignore read errors, detect master errors etc etc etc..

AnyDVD stond erbij en keek ernaar :(

Ik hoop echt dat het niet zoals die oude Safedisc beveiliging is met onleesbare sectoren want dan duurt dat rippen UREN :|

[Voor 14% gewijzigd door Chevy454 op 27-02-2005 17:21]

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
the-body schreef op zondag 27 februari 2005 @ 17:11:
[...]


23% van een DVD5 is ongeveer 1 GB, dus precies de grootte die een FAT-geformatteerde schijf aan kan. Ik heb zo'n vermoeden dat je enkele partities nog om moet zetten naar NTFS.
Not really, al mn HD's zijn NTFS, het is echt de beveiliging, zie de andere reactie ;)
Chevy454 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 17:19:
[...]


Dat is toch een klote DVD-beveiliging. Het orgineel kan ik niet bekijken, de DVD-speler gaat dan over zijn nek :( Ik ben nu de hele namiddag bezig met DVD decryptor op brute force, ignore read errors, detect master errors etc etc etc..

AnyDVD stond erbij en keek ernaar :(

Ik hoop echt dat het niet zoals die oude Safedisc beveiliging is met onleesbare sectoren want dan duurt dat rippen UREN :|
Jij zegt dus dat het eem kwestie van geduld is?! Heb ik niet echt, maar ik zal de volgende keer wat langer wachten :P

[Voor 47% gewijzigd door Yalhambra op 27-02-2005 18:07]


 • Chevy454
 • Registratie: augustus 2001
 • Niet online
Ik ben nu the forgotten aan het transcoderen met DVD shrink. Ben benieuwd of het lukt...
Maar zoveel programma;s heb ik nog nooit nodig gehad :o

* Chevy454 gaat met een biertje op de bank kijken of het gelukt is

[Voor 18% gewijzigd door Chevy454 op 27-02-2005 20:09]

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • rjw
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 16-04-2014
Als ik een dvd backup neem ik alleen de hoofdfilm en de nederlandse ondertitel want ik vind al die menu's en extra's irritant,gewoon dvd erin en spelen.
Ik gebruik meestal Shrink als ik niet teveel compressie hoef toe te passen(tot zo'n 10%) maar als het meer is gebruik ik sinds kort DVD2DVD-R met ECC en dat bevalt prima alleen duurt het wel veel langer maar dat geeft niet als de kwaliteit maar goed is.

Antec SLK3700AMB,Intel i3 2100,MSI H67MA-ED55,Crucial DDR3 Cas7 2x2GB,OCZ Onyx 32GB,WD EARS 1,5GB GP,Seasonic S12II 330W,Samsung 206BW


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Chevy454 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 19:05:
Ik ben nu the forgotten aan het transcoderen met DVD shrink. Ben benieuwd of het lukt...
Maar zoveel programma;s heb ik nog nooit nodig gehad :o

* Chevy454 gaat met een biertje op de bank kijken of het gelukt is
Kun je vertellen hoe je het gedaan hebt?! Wel zo handig als ik weer eens zon dvd tegenkom.

 • Chevy454
 • Registratie: augustus 2001
 • Niet online
Yalhambra schreef op zondag 27 februari 2005 @ 21:33:
Kun je vertellen hoe je het gedaan hebt?! Wel zo handig als ik weer eens zon dvd tegenkom.
Ik was het reeds van plan om te posten mits het goed werkte.
Kwaliteit is goed voor mij dus.

AnyDVD in de achtergrond draaien
VobBlanker voor de files te rippen*
IfoEdit voor de ifo files te editten indien nodig
En dan met CloneDVD of met DVD shrink het aanpassen
Nero branden, klaar.

*ik weet niet of VobBlanker nu de files kleiner maar of niet. Volgens mij is het gewoon rippen.

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • vteuniss
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 21-02-2009

vteuniss

Global IT Gypsy

Yalhambra schreef op zondag 27 februari 2005 @ 10:23:
Hey, ik heb nu al een paar keer een dvd gehad die ik wilde rippen, waarbij zowel dvd decrypter als dvd shrink blijven hangen op 23 %. Het lijkt op een nieuwe beveiliging, maar ik heb hier nog geen oplossing voor gevonden. Ik ga nog een keer anydvd proberen, of die er wellicht wel mee om kan gaan. Iemand van jullie hier ervaring mee. Ik heb geprobeerd in drie verschillende dvd spelers te rippen, bij allemaal stopt ie op 23 %. Dit zijn geen krassen of whatever. Des te meer omdat het iedere keer op 23 % is.
Heb ik ook bij 2 films gehad. Met dvd2one (wat een klote interface) lukte het toen wel. Is meestal gewoon een kwestie van verschillende progjes proberen. Met dvdshrink (zonder compressie) is het ook een keer gelukt. De schijf in een andere lezer hielp in ieder geval niet, dus het was inderdaad iets op de dvd zelf.

 • tweakernick
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Prachtige startpost :)

specs


 • skank
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:05
ik heb al massa's progammas geprobeerd zoals all in one als dvdclone enzo niks lukt zoals ik het wil
transcrypter lukken maar heb ik niet genoeg controle over

ik wil dus werken met dvdrebuilder
alles gaat hier echter wil ik bepaalde menus weglaten....
zoals boven vermeld gebruik je best pgcedit of vobblanker
echter dit vind ik een beetje te ingewikkeld

bestaan er nog andere programmas om je menutjes aant passen en extras weg te laten?

dus eerst rip ik via dvddecrypter
dan het programmake dak nog nie heb
dan dvdrebuilder en dan burnen

ipv vobblanker heb ik nu wel dvdremake pro gevonden
is dat hetzelfde of is dvdremake pro een all in one?
daar lukt het mij wel nog niet om bv geluidstracken te verwijderen...
mùaar kan ik wel de menuutjes aanpassen


graag hulp van een expert

 • Camiel23
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Allereerst de complimenten voor de startpost: schitterend!

Ik wilde graag een aantal extra's behouden en een aantal weggooien zonder de menu fanctionaliteit aan te passen. Ifoedit moet ik me nog in verdiepen, maar was erg ingewikkeld om dat even te doen. Daarom heb ik vobblanker gebruikt. Bij een paar extra's 'Skip' gebruikt, en alle opties op default laten staan. Helaas pakte hij na het saven de iso (mbv imgtools gemaakt) niet meer. Op een een of andere manier werkte VIDEO_TS.IFO niet meer. Ook bij het los laden van dit bestand in mpc of vcl gebeurde er niets. De losse .VOB files werkte wel.

Daarna heb ik geprobeerd om 'Change post into precomm' aan te zetten door m aan te vinken --> geen verschil. Evenals 'Fix elapsed time replaced cells' aan vinken maakte niets uit.

Herkent iemand dit probleem?

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
skank schreef op dinsdag 01 maart 2005 @ 15:07:
ipv vobblanker heb ik nu wel dvdremake pro gevonden
is dat hetzelfde of is dvdremake pro een all in one?
daar lukt het mij wel nog niet om bv geluidstracken te verwijderen...
mùaar kan ik wel de menuutjes aanpassen
DVDRemake is de opvolger van MenuEdit. Zoals de naam van de laatste al doet vermoeden, is het gespecialiseerd voor menu's. Dit vind je terug is alle mogelijkheden met knoppen (positie, links enz.) Met DVDRemake is het specialiteit wat breder gemaakt. Ook de rest van de *.VOB's vallen binnen de mogelijkheden. Alleen maar heel summier.
Veel meer dan het dom wissen of vervangen van VOB en Cell ID's kan het dus niet. Met de *.IFO's wordt niet of geen rekening gehouden.

VobBlanker doet dat wel. Maar is er nog alles behalve goed in.
Camiel23 schreef op dinsdag 01 maart 2005 @ 15:30:
Ik wilde graag een aantal extra's behouden en een aantal weggooien zonder de menu fanctionaliteit aan te passen. Ifoedit moet ik me nog in verdiepen, maar was erg ingewikkeld om dat even te doen. Daarom heb ik vobblanker gebruikt. Bij een paar extra's 'Skip' gebruikt, en alle opties op default laten staan. Helaas pakte hij na het saven de iso (mbv imgtools gemaakt) niet meer. Op een een of andere manier werkte VIDEO_TS.IFO niet meer. Ook bij het los laden van dit bestand in mpc of vcl gebeurde er niets. De losse .VOB files werkte wel.

Daarna heb ik geprobeerd om 'Change post into precomm' aan te zetten door m aan te vinken --> geen verschil. Evenals 'Fix elapsed time replaced cells' aan vinken maakte niets uit.

Herkent iemand dit probleem?
Dit is dus niet vreemd.

Om zoiets toch te doen, kan je het beste PgcEdit gebruiken. Dir kan je zien al een uitgebreide variant van IfoEdit met interface. (Die van IfoEdit is alles behalve gebruiksvriendelijk...)
Je gaat als volgt te werk: Open je DVD files en klik met de rechter muisknop op de te verwijderen TTN van de juiste VTS. Kijk eventueel met Preview PGC of het de goede is. Als dat zo is, kan je deze verwijderen door op Blank out all VTST Titles te klikken en de instellingen in de onderstaande screenshot te gebruiken.

http://www.deed2k2.nl.tt/blank1.jpg http://www.deed2k2.nl.tt/blank2.jpg

Eventuele audiosporen zou ik met programma's als DVDShrink of DVD-RB verwijderen. PgcEdit laat de grote ven het resultaat namelijk niet zien en verwijderd alleen alle verwijzingen ernaar, maar laat ze wel in de *.VOB files staan. (Wat opgelost kan worden met een mock-strip in IfoEdit...)

[Voor 3% gewijzigd door DeeD2k2 op 01-03-2005 16:45]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Chevy454 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:07:
[...]


Ik was het reeds van plan om te posten mits het goed werkte.
Kwaliteit is goed voor mij dus.

AnyDVD in de achtergrond draaien
VobBlanker voor de files te rippen*
IfoEdit voor de ifo files te editten indien nodig
En dan met CloneDVD of met DVD shrink het aanpassen
Nero branden, klaar.

*ik weet niet of VobBlanker nu de files kleiner maar of niet. Volgens mij is het gewoon rippen.
Hey bedankt, dit ga ik de volgende keer maar eens proberen

 • skank
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:05
[quote]DeeD2k2 schreef op dinsdag 01 maart 2005 @ 16:44:
[...]
DVDRemake is de opvolger van MenuEdit. Zoals de naam van de laatste al doet vermoeden, is het gespecialiseerd voor menu's. Dit vind je terug is alle mogelijkheden met knoppen (positie, links enz.) Met DVDRemake is het specialiteit wat breder gemaakt. Ook de rest van de *.VOB's vallen binnen de mogelijkheden. Alleen maar heel summier.
Veel meer dan het dom wissen of vervangen van VOB en Cell ID's kan het dus niet. Met de *.IFO's wordt niet of geen rekening gehouden.

kan ik ergens een tutorial vinden voor dvdremake? in het nederlands?

ik zou dus als volgt mn dvds kopieren

(dvdrebuilder werkt nu, maar duurt veeeeeeeeeeeeel te lang)

daarom

1. dvddecrypter --> rippen nr harde schijf
2. dvdremake ---> menus aanpassen (kan dit wel nog niet zo goed) en extras verwijderen (indien mogelijk)
3. dvdclone om de dvd aan te maken
4. nero om te branden

goeie methode?

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Het was misschien niet helemaal duidelijk, maar mijn volledige vorige post was ook voor jou bedoeld. Het komt erop neer, dat je DVDRemake (of Menu Edit, waar ik nog altijd de voorkeur aan geef) alleen gebruikt om knoppen in de menu's te verwijderen. De rest kan het namelijk niet (goed). Daarvoor kan je het beste PgcEdit gebruiken. (Zie die vorige post voor wat hulp).
Wil je ook nog eens ruimte besparen door menupagina's weg te gooien, dan kan je ook VobBlanker gebruiken. PgcEdit kan dit echter ook. Dan kan je het dus bij één programma houden.
CloneDVD of DVDShrink zijn dan handig om audio weg te gooien en gelijk een image te maken of te branden.

Menu's echt aanpassen is een heel ander verhaal. Het is namelijk alles behalve makkelijk. Je moet al heel wat handelingen doen als je alleen maar de achtergrond wilt veranderen. Wil je zelf knoppen toevoegen of veranderen, dan zal de het menu van begin af aan zelf op moeten bouwen. Deze zitten namelijk vast in het beeld.
Als je dit wilt doen, moet je waarschijnlijk nog wel even in de materie verdiepen en in ieder geval goed doorhebben hoe een DVD is opgebouwd. En niet alleen Scenarist, maar ook Photo Shop moet vertrouwd terrein voor zijn...
Dit is wel wat ík het leuke aan DVD’s vind, zulke uitdagingen.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • skank
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 19:05
DeeD2k2 schreef op dinsdag 01 maart 2005 @ 20:09:
Het was misschien niet helemaal duidelijk, maar mijn volledige vorige post was ook voor jou bedoeld. Het komt erop neer, dat je DVDRemake (of Menu Edit, waar ik nog altijd de voorkeur aan geef) alleen gebruikt om knoppen in de menu's te verwijderen. De rest kan het namelijk niet (goed). Daarvoor kan je het beste PgcEdit gebruiken. (Zie die vorige post voor wat hulp).
Wil je ook nog eens ruimte besparen door menupagina's weg te gooien, dan kan je ook VobBlanker gebruiken. PgcEdit kan dit echter ook. Dan kan je het dus bij één programma houden.
CloneDVD of DVDShrink zijn dan handig om audio weg te gooien en gelijk een image te maken of te branden.

Menu's echt aanpassen is een heel ander verhaal. Het is namelijk alles behalve makkelijk. Je moet al heel wat handelingen doen als je alleen maar de achtergrond wilt veranderen. Wil je zelf knoppen toevoegen of veranderen, dan zal de het menu van begin af aan zelf op moeten bouwen. Deze zitten namelijk vast in het beeld.
Als je dit wilt doen, moet je waarschijnlijk nog wel even in de materie verdiepen en in ieder geval goed doorhebben hoe een DVD is opgebouwd. En niet alleen Scenarist, maar ook Photo Shop moet vertrouwd terrein voor zijn...
Dit is wel wat ík het leuke aan DVD’s vind, zulke uitdagingen.
Waar vind ik MenuEdit? Ik heb eens met dvdremake knoppen verwijdert, echter wanneer ik de dvd brand... zie ik die knoppen nog altijd staan op mijn menu bv ik heb ondertitels "spaans" verwijdert uit de pagina maar op de dvd zelf zie ik nog altijd spaans staan, ik kan er wel niet meer overgaan met mijn cursor... is dat zo of kun je het helemaal wegkrijgen? met dvdremake of menu edit?
zelf knoppen toevoegen wil ik niet

ik wil enkel volledige menupaginas (waarvan ik de extras weglaat) kunnen weglaten
dus dit moet ik doen met PgcEdit?

is voor de rest mijn methode juist?

[Voor 7% gewijzigd door skank op 01-03-2005 20:29]


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
MenuEdit is van de maker van DvdReMake, DimadSoft. Je kan het dus op de zelfde site vinden.
De afbeelding van de knoppen staan op het zelfde plaatje als de achtergrond van het menu. Deze kán je dus niet zo eenvoudig weghalen. Dat is waar de laatste alinea uit mijn post op slaat... Het enige wat DvdReMake en MenuEdit doen, is de knoppen het commando geven dat er, als ze geselecteerd worden, doorgegaan wordt naar de volgende knop. Zo lijkt het dus dat je ze niet kan selecteren. Dit is dus enkel handig als je wilt voorkomen dat iemand een knop gebruikt die verwijst naar iets onbestaands.

Een menupagina kan je niet volledig weghalen. Als je dat zou doen, verander je de structuur en kloppen de verwijzingen niet meer. Daar zou dus veel werk in gaan zitten. Je kunt ze wel vervangen door, vaak iets kleinere, blank cells. Dit zijn lege, zwarte, frames.
Met PgcEdit doe je dat als volgt:
Open de DVD.

http://www.deed2k2.nl.tt/blank3.jpg


De lijst die je links ziet, zijn delen van de DVD. De VTSM x , LU x zijn onderdelen van de menu *.VOB's. Dubbelkik op één om hem te openen.

http://www.deed2k2.nl.tt/blank4.jpg


Door op zo'n zwart pijltje te klikken, krijg je een preview van de betreffende pagina. Mag deze weg, klik dan op de knop ervoor, onder VOB/Cell ID.
Selecteer in het schermpje dat verschijnt Create new blank VOB Cell en Copy origional VOB to Backup folder.
Bevestig alles, en je bent de pagina kwijt, in ruil voor een zwarte.

Met de rest van je methode is niets mis...

[Voor 3% gewijzigd door DeeD2k2 op 01-03-2005 20:47]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • TafkaP
 • Registratie: mei 2003
 • Laatst online: 19-09 14:16
Hey Deed, vette startpost _/-\o_ , kon em nu pas bezichtigen, m'n Philips 190S is gejat :'( .

King of Cod


 • hemiparo
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 21-09 09:49
Hoe kan ik controleren of een DVD defect is of dat er nieuwe beveiliging ontwikkeld is? Krijg het niet voor elkaar om een backup van The Forgotten te maken... stopt na een procent of 10 met het analyseren in DVD Shrink en ook DVD Decrypter kan er niet mee overweg. Het stoppen begint op het moment dat het gedeelte van de hoofdfilm aan de beurt is (preview venster).

iPad 4 mini 16GB | iPhone SE 32GB | MacBook Pro | Nikon D90 | PlayStation 3 Fat 500GB | WD TV Live


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
hemiparo schreef op donderdag 03 maart 2005 @ 21:26:
Hoe kan ik controleren of een DVD defect is of dat er nieuwe beveiliging ontwikkeld is? Krijg het niet voor elkaar om een backup van The Forgotten te maken... stopt na een procent of 10 met het analyseren in DVD Shrink en ook DVD Decrypter kan er niet mee overweg. Het stoppen begint op het moment dat het gedeelte van de hoofdfilm aan de beurt is (preview venster).
lees het topic nog eens goed door of: ctrl + f ;)

 • hemiparo
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 21-09 09:49
en ik ben weer wakker :) dank je... toch vreemd... niks lukt, met AnyDVD geen enkel probleem meer - weg illusie dat DVDShrink alles aankan...

iPad 4 mini 16GB | iPhone SE 32GB | MacBook Pro | Nikon D90 | PlayStation 3 Fat 500GB | WD TV Live


 • Chillz
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 17:13
Zijn er meer mensen met ervaringen met Dvd-Santa

beetje vage naam,
maar ik heb het tot nu toe gebruikt om film-bestanden om te zetten naar dvd-formaat
en dat werkt zeer aardig :)

Leeg - Sinds 20180907


 • leuk_he
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 21-09 12:08

leuk_he

1. Controleer de kabel!

hemiparo schreef op donderdag 03 maart 2005 @ 21:26:
Hoe kan ik controleren of een DVD defect is of dat er nieuwe beveiliging ontwikkeld is? Krijg het niet voor elkaar om een backup van The Forgotten te maken...
kwam dit tegen in meuktracker:

meuktracker: DVD Region+CSS Free & DVDIdle 5.81
# New: Option "Remove Structure Protection" now supports a new version of "Sony ARccOS protection" as found on "The Forgotten" (UK), "Little Black Book" (UK) and "She hate me" (UK).

Need more data. We want your specs. Ik ben ook maar dom. anders: forum, ff reggen, ff topic maken
En als je een oplossing hebt gevonden laat het ook ujb ff in dit topic horen.


 • Valandil
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 15:00
!!BINGO!!

Download DVD Region + CSS FREE via http://www.dvdidle.com/download.htm

Dit programma draait op de achtergrond en schakelt de beveiliging en eventuele region-codes uit. Vervolgens kan je gewoon met DVD-shrink (en bovenstaand programma in achtergrond) een backup maken van oa the forgotten.

Proggie is overigens een trailversion, maar het doet 30 dagen zn werk.

wijze woorden


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Zosas schreef op zaterdag 05 maart 2005 @ 01:25:
!!BINGO!!

Download DVD Region + CSS FREE via http://www.dvdidle.com/download.htm

Dit programma draait op de achtergrond en schakelt de beveiliging en eventuele region-codes uit. Vervolgens kan je gewoon met DVD-shrink (en bovenstaand programma in achtergrond) een backup maken van oa the forgotten.

Proggie is overigens een trailversion, maar het doet 30 dagen zn werk.
doet ie dan niet zon beetje hetzelfde als anydvd?

 • Wolfjemidas
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 03-04-2017
Gebruik gewoon DVD shrink. Perfect programma, eenvoudig en toch goede controle...
voorbeeld: DVD is 6 Gb. Dan doe ik meestal de menus en exrtra's op lage kwaliteit, haal overbodige talen weg en de hoofdfilm is dan op 90%. Dan heb je de volledige DVD met menu toch op 4,7 Gb.
Helemaal mooi is dat dit programma zich nooit iets aantrekt van beveiligingen. Hij neemt ze gewoon mee, dus branden lukt altijd en je hoeft niks te omzeilen.

 • tweakernick
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Wolfjemidas schreef op zaterdag 05 maart 2005 @ 12:14:
Gebruik gewoon DVD shrink. Perfect programma, eenvoudig en toch goede controle...
voorbeeld: DVD is 6 Gb. Dan doe ik meestal de menus en exrtra's op lage kwaliteit, haal overbodige talen weg en de hoofdfilm is dan op 90%. Dan heb je de volledige DVD met menu toch op 4,7 Gb.
Helemaal mooi is dat dit programma zich nooit iets aantrekt van beveiligingen. Hij neemt ze gewoon mee, dus branden lukt altijd en je hoeft niks te omzeilen.
Nee hoor, hij verwijderd wel degelijk de beveiliging.

specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DizzyWeb
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 11-09 10:14

DizzyWeb

Ondertiteld

Okay, ik heb al een aantal DVD succesvol gebackupt aan de hand van wat hier staat:

[rml]Hanje in "DVD's backuppen; de beste manier [ Deel 2..."[/rml]

Maar tegenwoordig als ik DVDRebuilder gebruik, krijg ik werkende menu's maar de hoofdlim(s) zijn zwart beeld met een vage rode streep onderin. Dit had ik zowel bij een backup van Equilibrium als 24 seizoen 2, eerste DVD. Iemand enig idee wat er mis is en wat ik moet veranderen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 100kb
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 14-09 16:14
Chillz, ik heb DVDSanta nu een paar maanden in gebruik en het werkt alleraardigst. Naast het DVD's maken van de .VOB's is het programma ook erg handig voor het maken van DVD's van xvid's en divx-en. Je kunt er alleen jammergenoeg géén menu's mee maken, er worden wel automatisch scenemarkeringen aangelegd (een stuk of 18 in een TV show van 45 minuten).

Verder moet je er wel voor zorgen dat het programma niet gestoord wordt door automatische updates van windows of virusscanners e.d. als je hem een nachtje aan het rekenen zet want dat leidt wel tot freezes e.d. En altijd controleren of het einde van de laatste show er wel helemaal opstaat, het is me al een paar maal gebeurt dat de laatste 3 minuten verdwenen waren.

Al met al een aardig produkt als je geen zin hebt om je erg in de materie te verdiepen. Ben wel benieuwd of ik voor die 5 dollar extra voor levenslang gratis updates ooit nog iets ga terugzien want de versie en de site zijn al een maand of 4 niet gewijzigd.

Just because you're a certified paranoid does not mean there is no one after you


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • kippekop
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 05-02-2012
Ik heb vandaag lotr één proberen te backuppen, alles werkte perfect met decrypter/shrink, alles gecopieerd, dvdtje wordt eruit geschoten. Komt er vervolgens een berichtje van shrink dat het branden niet goed is gelukt? Dvdtje werkt inderdaad niet in mijn speler, enig idee hoe dit kan komen, alles dat ik tot nu toe heb gecopieerd werkte prima?

Tweede puntje, misschien een enorm domme vraag, maar kun je gebrande cd's/dvd's niet opnieuw gebruiken? Ben net pas bezig hiermee, maar ik vind het toch wel zonde om zo'n dvdtje zomaar weg te gooien, kan namelijk niet meer op de dvd, krijg telkens een foutmelding, en ik kon niks van een gebrande cd deleten. Alvast bedankt voor enige reply :)

jorg


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
kippekop schreef op zondag 06 maart 2005 @ 21:16:
Ik heb vandaag lotr één proberen te backuppen, alles werkte perfect met decrypter/shrink, alles gecopieerd, dvdtje wordt eruit geschoten. Komt er vervolgens een berichtje van shrink dat het branden niet goed is gelukt? Dvdtje werkt inderdaad niet in mijn speler, enig idee hoe dit kan komen, alles dat ik tot nu toe heb gecopieerd werkte prima?
Wat was de exacte foutmelding?
Tweede puntje, misschien een enorm domme vraag, maar kun je gebrande cd's/dvd's niet opnieuw gebruiken? Ben net pas bezig hiermee, maar ik vind het toch wel zonde om zo'n dvdtje zomaar weg te gooien, kan namelijk niet meer op de dvd, krijg telkens een foutmelding, en ik kon niks van een gebrande cd deleten. Alvast bedankt voor enige reply :)
Ja, als onderzetter... ;) Net als bij CD's kan een normale DVD maar één keer beschreven worden. Alleen DVD-RW's kan je wissen. Laat dit dus een lesje zijn; computers zijn ook maar domme dingen, daar moet je niet te veel aan overlaten. Volgende keer dus op een DVD-RW branden of eerst op je PC testen of het wel werkt.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Camiel23
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Ik heb een dvd naar mijn harddisk ge-backupped mbv dvd decrypter. Ik heb voor main movie gekozen in de file mode. Nu staan er een aantal VTS_01_* bestanden op de harde schijf. Totaal 6 gig, dus aan de slag met DVD Rebuilder. Echter deze klaagt dat ie iets niet kan vinden. Ook DVD-Shrink zegt dat ie geen VIDEO_TS.ifo kan vinden. Mijn vraag is of ik hier nog iets van kan maken zonder de film opnieuw hoeven te backuppen.

 • kippekop
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 05-02-2012
DeeD2k2 schreef op zondag 06 maart 2005 @ 22:55:
[...]
Wat was de exacte foutmelding?

[...]
Ja, als onderzetter... ;) Net als bij CD's kan een normale DVD maar één keer beschreven worden. Alleen DVD-RW's kan je wissen. Laat dit dus een lesje zijn; computers zijn ook maar domme dingen, daar moet je niet te veel aan overlaten. Volgende keer dus op een DVD-RW branden of eerst op je PC testen of het wel werkt.
Bedankt voor de reply, was hier niet goed van op de hoogte, terwijl ik meestal toch alles redelijk goed volg/lees op het gebied van electronica. De precies foutmelding weet ik niet meer, maar er stond alleen iets van: there was an error while burning this dvd, it may not work properly

jorg


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Camiel23 schreef op maandag 07 maart 2005 @ 08:20:
Ik heb een dvd naar mijn harddisk ge-backupped mbv dvd decrypter. Ik heb voor main movie gekozen in de file mode. Nu staan er een aantal VTS_01_* bestanden op de harde schijf. Totaal 6 gig, dus aan de slag met DVD Rebuilder. Echter deze klaagt dat ie iets niet kan vinden. Ook DVD-Shrink zegt dat ie geen VIDEO_TS.ifo kan vinden. Mijn vraag is of ik hier nog iets van kan maken zonder de film opnieuw hoeven te backuppen.
Als je niet gebruik gemaakt hebt van Stream Processing dan de je de overige bestanden van de DVD rippen en gewoon bij de reeds geripte in de map zetten. Zoals ik de TS al aangaf, vormen alleen alle bestanden samen een DVD. Wil je de extra’s weg hebben, dan kan je bijvoorbeeld de bovenstaande guides gebruiken. In dat geval blijven de menu's behouden. Mogen die ook weg, dan kan je een van de Main movie only guides of DVD authoring using IfoEdit van Doom9 gebruiken.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Camiel23
 • Registratie: oktober 2003
 • Niet online
Ok, ik ben dus gewoon stom geweest, en heb niet opgelet. Voortaan weer eerst de gehele DVD naar harde schijf kopieren voordat ik aan de slag kan met een van de programma's uit de TS of van Doom9.org. Andere optie is natuurlijk om me te verdiepen voordat ik iets doe |:(

 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
ik gebruik nu voor het eerst rebuilder met cce sp trial... heb net lotr 2 towers gedaan en ik zie dat hij wel 30 stukjes in totaal moet encoden... grootte verschilt... soms slechts 15 mb soms meer dan 100... waarom doetie dat? waarom wordt de film in zoveel stukjes verdeeld? Zou toch veel sneller gaan als hij 1 bestand door dat 5 gangen diner kan laten gaan ipv dat met 30 bestanden doen...
ik gebruik 4 passes (dus staat ingesteld op 5 want 1e telt niet mee)

[Voor 18% gewijzigd door Jazco2nd op 11-03-2005 01:51]


 • DizzyWeb
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 11-09 10:14

DizzyWeb

Ondertiteld

DizzyWeb schreef op zondag 06 maart 2005 @ 15:46:
Okay, ik heb al een aantal DVD succesvol gebackupt aan de hand van wat hier staat:

[rml]Hanje in "DVD's backuppen; de beste manier [ Deel 2..."[/rml]

Maar tegenwoordig als ik DVDRebuilder gebruik, krijg ik werkende menu's maar de hoofdlim(s) zijn zwart beeld met een vage rode streep onderin. Dit had ik zowel bij een backup van Equilibrium als 24 seizoen 2, eerste DVD. Iemand enig idee wat er mis is en wat ik moet veranderen?
*subtiel schopje*
Iemand enig idee?

 • ThaHandy
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 14:49

ThaHandy

Discovery Channel

ik heb de TS gelezen enzow. maar voeg me af of er ook re(en)code programma's (ipv transcoden) zijn die hetzelfde doen als DVDshrink? (dvd5 passend maken)

ik wil graag hoge kwaliteit!

[Voor 12% gewijzigd door ThaHandy op 12-03-2005 01:28]


 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
@ThaHandy: heb je echt de TS gelezen?
wat vraag je dan?
in de TS worden duidelijk de 2 verschillende technieken uitgelegd.... met bijbehorende programma's! De programma's voor recoden worden daar ook gewoon genoemd!
Dit hele topic draait om het passend maken van DVDfilms op een DVD-5. Alle genoemde programma's doen dat dus!
ih kort: als je de beste kwaliteit wil heb je 3 keuzes:
1. CCE (met DvdRebuilder voor complete DVD en Dvd2Dvd-r voor movie-only); (=recoden)
2. DVDShrink, met de nieuwe dae techniek zou DVDshrink de kwaliteit van Instantcopy evenaren;
3. InstantCopy.

~ in principe als je bij DVDshrink 15% of minder hoeft te doen om het passend te krijgen, is er geen verschil in kwaliteit met CCE. ~
Scheelt wel een hoop tijd.

[Voor 22% gewijzigd door Jazco2nd op 12-03-2005 13:33]


 • electrozone
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-10-2007
ik heb even dvd rebuilder 1.72 gebruikt, en het leek me echt erg handig.. maar ik was op 78% en ik kreeg een error

cce encoding failed.

MPVA VBV ovf frame# 0 (00:00:00:00) | 9188(18,4) max 8192,00(16,4) rel 996,0 1,12 qsv 112,00->112,00

hoe kan dat nou?!
ik gebruikte 7 passes (standaard), maar de eerste pass telt dus niet mee => 6 passes...

[Voor 16% gewijzigd door electrozone op 12-03-2005 18:07]


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Jazco2nd schreef op vrijdag 11 maart 2005 @ 01:48:
ik gebruik nu voor het eerst rebuilder met cce sp trial... heb net lotr 2 towers gedaan en ik zie dat hij wel 30 stukjes in totaal moet encoden... grootte verschilt... soms slechts 15 mb soms meer dan 100... waarom doetie dat? waarom wordt de film in zoveel stukjes verdeeld? Zou toch veel sneller gaan als hij 1 bestand door dat 5 gangen diner kan laten gaan ipv dat met 30 bestanden doen...
ik gebruik 4 passes (dus staat ingesteld op 5 want 1e telt niet mee)
Omdat een DVD nou eenmaal niet zo in elkaar zit. Buiten de bestandstructuur (waar in het in de TS over heb gehad) om, is er in die bestanden ook nog een structuur. Een videospoor is namelijk o.a. in kleine stukjes (VOB id's). Deze zijn vaak net zo groot als een hoofdstuk, maar maken ook angles mogelijk. Dan staan er, op één plak, namelijk twee naast elkaar. Hier ak je dan tussen wisselen zonder dat de hele film twee keer op de DVD hoeft te staan.
Door als deze VOB id's afzonderlijk te recoden, voorkom je problemen met deze angles. Ook hier komt namelijk de "structuur" weer om de hoek kijken, in de angles moet namelijk bijna alles het zelfde zijn (GOP's en degelijke).
En, ja, ergens doet DVD-RB vaak niet het beste. CCE(-SP) is al niet de beste met korte stukjes film, dus zo wordt het hem erg moeilijk gemaakt. Dat brengt ons meteen bij het volgende probleem:
electrozone schreef op zaterdag 12 maart 2005 @ 18:07:
ik heb even dvd rebuilder 1.72 gebruikt, en het leek me echt erg handig.. maar ik was op 78% en ik kreeg een error

cce encoding failed.

MPVA VBV ovf frame# 0 (00:00:00:00) | 9188(18,4) max 8192,00(16,4) rel 996,0 1,12 qsv 112,00->112,00

hoe kan dat nou?!
ik gebruikte 7 passes (standaard), maar de eerste pass telt dus niet mee => 6 passes...
Dit komt doordat het stukje beeld erg ingewikkeld is en dus een hoge bitrate nodig heeft. Daardoor is de uitslag van een verificatie negatief. Het risico hierop wordt groter als de beschikbare bitrate lager is en als er weinig frames zijn (het filmpje kort is).
Wat je kan proberen is dit stukje met een constante bitrate te coderen. Hiertoe zoek je op bij wel bestand (Vxxxxxxxxxxxxxx.avs) het fout gaat. Dan verander je in alle *.ecl bestenden die DVD-RB voor dit project gemaakt heeft, onder het zelfde nummer (title=Vxxxxxxxxxxxxxx) video_type=4 voor video_type=1. Deze vind je ergens onderaan de lijst van dat item. Verder zorg je ervoor dat bij dat zelfde item, ergens bovenaan (boven vbr_brate_avg=), cbr_brate=6000 staat. Dit is de bitrate die gebruikt wordt. Kiest iets tussen de 4000 en de 6000.

N.B.: Dit zijn de instellingen als je CCE-SP gebruikt... Als je de basic variant hebt, kan je het project ook openen in CCE en deze met behulp van de UI aanpassen. Vergeet hem dan niet opnieuw op te slaan.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Echt verschrikkelijk irritant. Ik heb een dvd gekocht Crossroads van Eric Clapton en die kan ik niet afspelen op mn dvd speler. Mn speler staat op regio 2 en de dvd heeft regio 2/3/4/5/6 en toch geeft mn dvd speler (stand alone, pioneer xv dv55) een foutmelding over de regiocode en speelt hij hem niet af :( Leuk al die kopieer beveiligingen, maar nu koop ik legaal voor 35 € een DVD en die kan ik geeneens normaal afspelen, alleen in mn computer doet ie het, en daar heb ik de regio beveiliging er ook uit moeten slopen. Ik zie op de dvd hoes staan DVD9 X2.... Beetje jammer dit. Sorry, moest even mn frustratie kwijt.

 • electrozone
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-10-2007
DeeD2k2 schreef op zaterdag 12 maart 2005 @ 22:56:
Dit komt doordat het stukje beeld erg ingewikkeld is en dus een hoge bitrate nodig heeft. Daardoor is de uitslag van een verificatie negatief. Het risico hierop wordt groter als de beschikbare bitrate lager is en als er weinig frames zijn (het filmpje kort is).
Wat je kan proberen is dit stukje met een constante bitrate te coderen. Hiertoe zoek je op bij wel bestand (Vxxxxxxxxxxxxxx.avs) het fout gaat. Dan verander je in alle *.ecl bestenden die DVD-RB voor dit project gemaakt heeft, onder het zelfde nummer (title=Vxxxxxxxxxxxxxx) video_type=4 voor video_type=1. Deze vind je ergens onderaan de lijst van dat item. Verder zorg je ervoor dat bij dat zelfde item, ergens bovenaan (boven vbr_brate_avg=), cbr_brate=6000 staat. Dit is de bitrate die gebruikt wordt. Kiest iets tussen de 4000 en de 6000.

N.B.: Dit zijn de instellingen als je CCE-SP gebruikt... Als je de basic variant hebt, kan je het project ook openen in CCE en deze met behulp van de UI aanpassen. Vergeet hem dan niet opnieuw op te slaan.
Ik gebruik inderdaad CCE-SP, maar wat jij dus bedoelt... Eerst ff coderen (10 uur in totaal, 80%=> 8 uur ff coderen dus) en tot ik de error krijg, gewoon doorgaan? Als het coderen dan klaar is, dan de bitrate veranderen in de .ecl bestanden, die je met DVD-RB opent? Btw dit gebeurt niet bij de eerste VTS bestand, er zijn er 6.. Dit gebeurt bij allemaal bij de laatste segment... Ik snap het niet echt helemaal :)!

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Wat het geval is, is dat CCE niet kan reproduceren wat het even daarvoor zelf gemaakt heeft. Volgens het programma klopt het dan niet. Dit komt dus doordat het té ingewikkeld is voor die lengte en/of bitrate. Dit kan je waarschijnlijk voorkomen door een hogere bitrate te gebruiken.
Om dat te doen moet je dat voordat CCE begint instellen. Dit kan je dus doen door de *.ecl bestanden aan te passen zoals ik dat beschreven had. Ik weet alleen niet precies hoe DVD-RB werkt, dus ik kan je niet vertellen wanneer je daar gelegenheid voor hebt. Ik gebruik DVD-RB namelijk niet, maar heb de error wel eens op een andere manier gekregen...

Let er wel op dat je dit niet voor een hele VTS kan doen. Als je een daarvan namelijk met een bitrate van 4000 à 6000 kbps codeerd, is de kans erg groot dat het resultaat niet meer op de DVD-5 past. Kijk dus even goed of de VST waar het om gaat niet (erg) lang is.

Wat ik je overigens ook aanraad, is niet meer dan 4 passes te gebruiken. Wil je tussen encodes meet meer passes namelijk nog verschil zien, dan heb je zowel heel goede ogen als apparatuur nodig. Dat scheelt je dus ongeveer de helft in de tijd... Het kan zelfs zo zijn dat CCE dan geen foutmelding meer geeft. Het probeert dan namelijk niet koste wat het kost dingen te tweaken.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
Ik heb gisteren een DVD gebackupt met DVD Shrink, allemaal prima, het is gelukt zowel Nederlandse als Engelse taal en ondertiteling mee te geven op de DVD en het gehele menu eruit te slopen zodat de film meteen begint.
Alleen, één vraagje: kan ik ergens in een .IFO file instellen dat ik standaard de ondertiteling aan wil hebben en wel op Nederlands? Want nu begint 'ie te spelen zonder ondertitels, ik moet handmatig de ondertiteling aanzetten op m'n DVD-speler. Dat werkt overigens prima, maar het is toch leuker als 'ie t zelf al doet :)

Ik heb Standaard goede ondertiteling op gebrande dvd? al gevonden, maar daar heeft helaas niemand geantwoord.

Dus m'n laatste hoop is op jullie gevestigd :)

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Dit kan je doen door de DVD te openen met IfoEdit. Onthoud de ID van de ondertitel die je als default wilt hebben (0xXX). Deze kan je in het onderste scherm vinden. Ga nu naar /VTS_PGCITI/VTS_PGC_1/PGC Command Table in het bovenste deel van het venster. Hier voeg je een pre-command toe: klik met rechts op een willekeurig Pre-Comand en kies Add PreCommand. Verander hiervan de HEX (dubbelklik). De eerste twee cijfers moeren 51 vormen. In de 5e twee kies je de ondertitels. Voor 0x20 gebruik je c0, voor 0x21 c1 enz.
Wil je dus standaard de eerste ondertitel, dan krijg je:
51 00 00 00 c0 00 00 00

Sla je *.IFO op en klik eventueel nog op Get VTS Sector.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • electrozone
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-10-2007
DeeD2k2 schreef op zondag 13 maart 2005 @ 17:58:
Dit kan je dus doen door de *.ecl bestanden aan te passen zoals ik dat beschreven had. Ik weet alleen niet precies hoe DVD-RB werkt, dus ik kan je niet vertellen wanneer je daar gelegenheid voor hebt. Ik gebruik DVD-RB namelijk niet, maar heb de error wel eens op een andere manier gekregen...
Ik snap t, ik zal nu 4 passes gebruiken en kijken of t doet.. Trouwens, DVD-RB maakt volgens mij geen .ecl bestanden aan, want ik zie ze niet.. Wel maakt hij een .d2v bestand aan .. Maargoed, mag ik dan weten welke programma's je gebruikt? Kan ik net zo goed deze gebruiken, namen zijn voldoende... Ik zoek de tuts dan wel op, of experimenteer ff :)! Iig heel erg bedankt voor je info :)!

 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
@DeeD2k2: Super bedankt! Ik ga het morgen eens proberen.
:)

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
electrozone schreef op zondag 13 maart 2005 @ 21:09:
[...]

Ik snap t, ik zal nu 4 passes gebruiken en kijken of t doet.. Trouwens, DVD-RB maakt volgens mij geen .ecl bestanden aan, want ik zie ze niet.. Wel maakt hij een .d2v bestand aan .. Maargoed, mag ik dan weten welke programma's je gebruikt? Kan ik net zo goed deze gebruiken, namen zijn voldoende... Ik zoek de tuts dan wel op, of experimenteer ff :)! Iig heel erg bedankt voor je info :)!
Deze wordt gemaakt als je op prepare klikt. Zorg er dus wel voor dat je niet in de One Click Mode zit.

Ik gebruik de nieuwe Big 3 methode (hoef je ook niet meer te zoeken ;) ). In deze guide wordt ook uitgelegd hoe je met NuMenu4U om moet gaan, die gebruik ik echter niet. Ik zorg er wel, handmatig, voor dat er alleen een Engels menu overblijft.

@wilko2
Als je trouwens een "Break" tegenkomt tussen de pre-commands, dan is de aanpak net even iets anders. De kans is klein dat je het doet, dus roep maar als je er wél één tegenkomt...

[Voor 11% gewijzigd door DeeD2k2 op 13-03-2005 21:50]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • electrozone
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10-10-2007
DeeD2k2 schreef op zondag 13 maart 2005 @ 21:47:
Deze wordt gemaakt als je op prepare klikt. Zorg er dus wel voor dat je niet in de One Click Mode zit.

Ik gebruik de nieuwe Big 3 methode (hoef je ook niet meer te zoeken ;) ). In deze guide wordt ook uitgelegd hoe je met NuMenu4U om moet gaan, die gebruik ik echter niet. Ik zorg er wel, handmatig, voor dat er alleen een Engels menu overblijft.
Oké, hardstikke bedankt! Ik ga het proberen! Ik zat trouwens inderdaad in de One Click Mode... Nu niet meer :)!

[Voor 7% gewijzigd door electrozone op 13-03-2005 22:15]


 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
DeeD2k2 schreef op zondag 13 maart 2005 @ 21:47:
@wilko2
Als je trouwens een "Break" tegenkomt tussen de pre-commands, dan is de aanpak net even iets anders. De kans is klein dat je het doet, dus roep maar als je er wél één tegenkomt...
Echt iets voor mij om dan inderdaad een Break tegen te komen :/
In m'n eigenwijsheid heb ik toch de door jou beschreven methode geprobeerd, maar het werkt idd niet B)

Ik heb nu dit: Screenshot
De subtitle ID is in dit geval dus 0x23.

* wilko2 kijkt heel lief naar DeeD2k2 O-)

 • vteuniss
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 21-02-2009

vteuniss

Global IT Gypsy

DeeD2k2 schreef op zondag 13 maart 2005 @ 19:21:
Dit kan je doen door de DVD te openen met IfoEdit. Onthoud de ID van de ondertitel die je als default wilt hebben (0xXX). Deze kan je in het onderste scherm vinden. Ga nu naar /VTS_PGCITI/VTS_PGC_1/PGC Command Table in het bovenste deel van het venster. Hier voeg je een pre-command toe: klik met rechts op een willekeurig Pre-Comand en kies Add PreCommand. Verander hiervan de HEX (dubbelklik). De eerste twee cijfers moeren 51 vormen. In de 5e twee kies je de ondertitels. Voor 0x20 gebruik je c0, voor 0x21 c1 enz.
Wil je dus standaard de eerste ondertitel, dan krijg je:
51 00 00 00 c0 00 00 00

Sla je *.IFO op en klik eventueel nog op Get VTS Sector.
Kan toch ook meteen in dvdshrink. In het re-author venster (aan de linkerkant) ) met de rechtermuis klikken op de movie en de default taal en ondertitel instellen. Zonder compressie duurt dit 1-2 minuten.

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

DVDRemake is echt een super programma, ik verstop er knoppen mee en de dingen die je niet meer kan bereiken daardoor vervang ik met zwart.
Op een Stargate DVD (S3D1) scheelt me dat ruim 400MB op het menu!

Mijn probleempje is dat dit alles 100% werkt op mijn laptop, maar op mijn hoofdPC start DVDRemake niet eens op.... scherm flitst voorbij en sluit.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
vteuniss schreef op maandag 14 maart 2005 @ 18:29:
[...]


Kan toch ook meteen in dvdshrink. In het re-author venster (aan de linkerkant) ) met de rechtermuis klikken op de movie en de default taal en ondertitel instellen. Zonder compressie duurt dit 1-2 minuten.
Hmm.. dat krijg ik niet voor elkaar hoor.. de rechtermuisknop doet helemaal niks in DVD Shrink..

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
wilko2 schreef op maandag 14 maart 2005 @ 16:43:
Echt iets voor mij om dan inderdaad een Break tegen te komen :/
In m'n eigenwijsheid heb ik toch de door jou beschreven methode geprobeerd, maar het werkt idd niet B)

Ik heb nu dit: Screenshot
De subtitle ID is in dit geval dus 0x23.
Je hebt mazzel, er staat geen "Goto" commando boven...
Wat je nu doet is, recht klikken op dat "Break" command en kiezen voor Insert PreCommand. Nu komt het nieuwe pre-command erboven te staan. De rest gaat het zelfde.

Waar ik na wat spelen net ook achter kom, is dat het met PgcEdit ook goed te doen is. Het toevoegen van een commando gaat nu nagenoeg het zelfde. Allen, als je hier nu op dubbelklikt, krijg je een mooi venster. Hier kies je. via het menu bovenaan, als type SetSTN. Nu kan je, met de sliders de default ondertitel en audio instellen.
* wilko2 kijkt heel lief naar DeeD2k2 O-)
Wat kijkt ie liev... ahhh :>

[Voor 10% gewijzigd door DeeD2k2 op 14-03-2005 19:12]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
Jaaaaaaa :D
Het werkt als een tiet!

Bedankt!! _/-\o_

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ok, ik heb nu mijn 'beste manier' bijna perfect.

1. DVD rippen met DVD Decrypter.
2. Menu's kortwieken en knoppen/VTS'en wissen met DVDRemake Pro.
3. Ongewenste audio streams en subs strippen en CCE'en op 9 pass met DVD Rebuilder easy.

Er mist nog 1 cruciale stap -> Menu CCE'en.
Voorbeeld:
Ik ben nu bezig Stargate te CCE'en en vanaf seizoen 3 heeft dat een menu van ruim over de 600MB!
Met DVDRemake Pro kan ik het merendeel van het menu wissen wat het reduceert tot 240MB (flinke besparing!).
Dat laat nog best veel data over voor slechts een menu terwijl voor een DVD met 3 uur aan video elke bit telt.
Die 240MB zijn nog puur, ongecomprimeerd, en daar wil ik wat aan doen.
Als ik het menu in DVDShrink laat comprimeren dan haalt dat er nog eens 130MB van af, wat allemaal ten goede komt aan de kwaliteit.
Maar helaas, DVDShrink -> blocky blocky blocky! Sterk minderwaardig als ik al zo veel moeite doe.

Dus... ik wil het menu CCE'en, weet iemand hoe ik dat kan doen?

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Dit kan je doen met NuMenu4U. In deze guide staat het tussen de procedure van de Big3 methode, maar het geeft wel aan hoe je het gebruikt. Het op zichzelf gebruiken zal dan niet zo'n probleem meer zijn. Zoals je ziet, heb je Scenarist er wel voor nodig...

Waarom 9 passes? Het wil er blijkbaar, bij de meesten nog steeds niet uit, dat meer net altijd beter is. in dit geval ik het alleen maar een grotere kans op fouten. Ik geef het je (jullie) eens te doen, kijken of je verschil zoeken tussen een full length encode in 4 en één in 9 passes. (Cpu)Tijd hebben jullie zo te zien toch genoeg. ;) Ik zie geen verschil...

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • vteuniss
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 21-02-2009

vteuniss

Global IT Gypsy

wilko2 schreef op maandag 14 maart 2005 @ 19:02:
[...]


Hmm.. dat krijg ik niet voor elkaar hoor.. de rechtermuisknop doet helemaal niks in DVD Shrink..
http://vteuniss.toson.net/DVD-Shrink%20default%20streams.jpg
Zoals ik al zei, links in het re-author scherm op de film klikken met de rechter muis toets.
Kies dan voor "Set default streams....".

http://vteuniss.toson.net/DVD-Shrink%20Set%20default%20streams.jpg

[Voor 7% gewijzigd door vteuniss op 16-03-2005 11:53]


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Mijn PC doet toch niks anders dan stampen.... dus een pasje meer of minder maakt me niks uit. Zit er toch niet voor niks in ;-)

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Het zit er vooral in voor de korte stukjes. Daar is CCE namelijk niet zo goed in. Maar verder, puur omdat men erom vraagt, wat mijns inziens naïef is. Tenslotte is het goedkoper om je pc idle te laten draaien of uit te zetten. Helaas heeft niet iedereen een pilotenloon... :p

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Hehe, een pilotenloon is niet zo veel mee tegenwoordig hoor.
Maare, NuMenu4U heb ik eindelijk werkende, ik kreeg er eerst runtime errors mee maar na wat settings wijzigingen loopt het als een zonnetje.

Het menu is alsnog een ietsie blokkig geworden met 3 passes en 2000 als bitrate, maar minder dan met DVDShrink en toch flink kleiner! 74MB t.o.v. 101MB. Allemaal bitjes voor de afleveringen :)

Al met al is een reductie van 605MB naar 74MB niet gek! :Y)

(nu weer lekker alles met 9 passes doen, ik schijn toch te veel geld te hebben) :P

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Daarom heb ik het over "full length" en "Het zit er vooral in voor de korte stukjes". Hier zou ik ook minimaal 6 passes gebruiken. Die filmpjes duren alles behalve lang. Als een te encoden stuk echter langer wordt dan één chapter, is het goed te doen met 4 passes en als je de RoBa methode (wat o.a. door de Big3 gebruikt wordt) toepast, kan je zelf met nog minder af.

Maar, iedereen is natuurlijk vrij in zijn keuzes. Als je weinig tijd of geld hebt, hoef je alleen niet bang te zijn dat je nooit optimale kwaliteit kan halen (met CCE)...

edit:
En als je je menu echt kleiner wilt hebben, kan je er ook stills van maken. Hiervoor kan je tegewoordig naast DVDShrink ook MenuShrink gebruiken. Het werkt erg lekker...

[Voor 20% gewijzigd door DeeD2k2 op 15-03-2005 20:03]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Wortelsoep
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
Wat maf, de rechtermuisknop doet bij mij in DVD Shrink echt helemaal niks. Ook niet waar jij staat.

:?

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ik wil alles wel zo klein mogelijk hebben, maar wel het menu zo veel mogelijk intact laten qua functionaliteit. Best of both worlds.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • vteuniss
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 21-02-2009

vteuniss

Global IT Gypsy

wilko2 schreef op dinsdag 15 maart 2005 @ 19:25:
Wat maf, de rechtermuisknop doet bij mij in DVD Shrink echt helemaal niks. Ook niet waar jij staat.

:?
Heb je mischien een andere versie van DVD-shrink ? Zoals je op het plaatje kan zien gebruik ik 3.2

 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
LET OP: ik heb een Website
gemaakt! Zal deze post niet meer bijwerken!


een DVD-film is (bijna) altijd een Dual-Layer DVD.
Dit maakt het onmogelijk om een DVD-film simpelweg te kopieren op een normale DVD+-R.
DVD-Rebuilder zal de film opnieuw encoden zodat het op een DVD+-R past.
Dit duurt langer dan bijv. DVD-Shrink, Nero Recode of CloneDVD, maar levert wel de best mogelijke kwaliteit.

Dit Easy Installer pakket installeert wat je nodig hebt om een DVDfilm te kopieren!


DVD-Rebuilder Easy Installer 3/2006 (silent installer!)


 • Zeer simpele installer
 • makkelijkste manier om een DVD-film te backuppen
 • DVD-Rebuilder, ingestelt en klaar voor gebruik
 • Gebruikt de HC Encoder
 • DVDfab Decrypter
Enige wat je dus hoeft te doen is op "Backup DVD" te klikken :D
Veel DVDbackup plezier!


Het pakt de lijst hieronder uit naar %systemdrive%, dit is de partitie waarop de map Windows staat.(De programma's worden uitgepakt naar program files).
 • DVDfab Decrypter, om de DVD-film te kopieren naar de harddrive, en de beveiling te wissen
 • DVD-ReBuilder, om de DVD-film geschikt te maken zodat het op een DVD+/-R past.
  overig (noodzakelijk voor dvdrebuilder):
 • HC Encoder
 • AviSynth
 • De plugin voor Avisynth
Instellingen DVD-Rebuilder:
 • One-Click Mode
 • Audio & Subtitles to remove: Alle talen behalve English en Dutch (de rest is standaard uitgevinkt).
 • Er zal uiteindelijk een map VIDEO_TS verschijnen, deze kan op een DVD+/-R gezet worden door in Nero "DVD-VIDEO" te selecteren.


ChangeLog
LET OP: ik heb een Website!
gemaakt! Zal deze post niet meer bijwerken!

release maart 2006: HC 0.17, DVDfab nieuwste versie en DVD-ReBuilder Free 0.97
release januari 2006: nieuwe downloadlink, HC updated naar 0.16
release november 2005: Klaar! DVD ReBuilder 0.96 + betere manier shortcuts maken, uninstaller
release oktober 2005: DVD-ReBuilder 0.95, uninstaller
release september 2005: DVD-ReBuilder 0.94, HC Encoder
release mei 2005: DVD-ReBuilder 0.91, CCE Options probleem fixed
release mei 2005: DVD-ReBuilder 0.86a, CCE SP Trial versie 2.70.01.05
release 30/03/05: DVD-ReBuilder 0.79, Decrypter 3.5.4.0 (& foutmelding fixed), handleiding, kleiner! :)
release 18/03/05: Quality Prec. op 24 en DVD-Decrypter 3.5.3.0.

[Voor 255% gewijzigd door Jazco2nd op 03-04-2006 23:17]


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Je blijft lekker editen hè? Als je eerst de link even goed maakt, kan ik het ook proberen... ;)

Of heb je nog geen webspace? Hoe groot is het? Misschien heb ik namelijk nog wel wat vrij...

[Voor 35% gewijzigd door DeeD2k2 op 17-03-2005 20:08]

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Het ziet er leuk uit. Mooi pakketje, zo bij elkaar. Er zijn alleen twee dingen die me op zijn gevallen:
De snelkoppeling naar DVD Shrink, zonder dat het programma meegeleverd wordt. Als je het zelf niet installeert, kan je er niet vanuit gaan dat het op een PC staat. Laat staan dat je de locatie van het programma kan gokken.
Het ontbreken van EclCCE.ini. Daarin staat namelijk waar CCE geïnstalleerd is. Nu zal het programma, de eerste keer dat je het start, vragen waar CCE staat. Dat is niet nodig, aangezien jou installeer CCE en EclCCE in één map zet. De volgende inhoud is dan al voldoende voor het *.ini bestand:
code:
1
2
[EclCCE]
CCE=cctspt.exe


Tenslotte is er nog een klein puntje. De Quality Prec. (Quality_prec in de *.ini) mag bets op 20 à 24. Deze optie komt overeen met de Quantizer characteristics in CCE (Image Quality Priority in CCE-SP 2.50) en geeft aan wat prioriteit heeft: de details of de groite vlakken. Een lagere waarde zorgt voor meer aandacht voor de details. Hoewel dit aantrekkelijk lijkt, is de bitrate die bij DVD's gebruikt wordt vaak hoog genoeg, om wat meer aandacht te schenken aan de grote vlakken. Als je dat niet doet, zullen deze namelijk (erg) blokkerig worden. Zet je hem weer te hoog, dan blijven de randen in het beeld niet scherp.
Natuurlijk verschilt dit per DVD, maar om het ieder keer experimenteel te bepalen gaat ook wat ver. Een goede vuistregel heb ik er (helaas) ook niet voor, dus lijkt 20-24 (of 24-32 als je extra's weggooit) een goede middenweg.

Verder is het, zoals ik al aangaf een goed pakket. Het moet alleen nog een klein beetje bijgeschaafd worden...

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
Het is allemaal bijgewerkt (ook Quality Prec. heb het op 20 gezet)
Over die Quality Prec. ik dacht zet het lekker op 22... maar dat kon dus niet...
Je schrijft dat het op 24-32 mag als je extra's weglaat... dus als er veel ruimte is voor de film zelf.. kan je grote vlakken een nog hogere prioriteit geven?? ik zie de link niet echt... maar ikweet ook niet pcies hoe het werkt... als er veel ruimte is, hoeft de bitrate niet zo laag te zijn, dus is de bitrate voldoende voor details <-- ruw gezegd, zoiets?

twijfel om het toch op 24 te zetten... als er meer meningen zijn graag!
EDIT: zal het op 24 zetten, als de wijziging online staat meld ik het.

[Voor 51% gewijzigd door Jazco2nd op 18-03-2005 11:28]


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Als er meer ruimte beschikbaar is en er wordt meer aandacht geschonken aan de grote vlakken, blijft de aandacht voor de kleine vlakken gelijk. Het wordt alleen relatief minder. Tijdens het kijken van een DVD valt de kwaliteit van een groot vlak nou eenmaal het meest op. Als dat goed is, zal de algehele dus kwaliteit hoger ingeschat worden. Als je 25 beeldjes per seconde ziet en je let op wat er gebeurd, zie je namelijk geen/nauwelijks details.
Sla maar eens een frame op en zie hoe beroerd dat is. Dit zal je helemaal zien bij MPEG-4 (XviD, WMV9 enz) compressie, die op het beeld nog redelijk op het origineel lijken.

Wat je dus moet doen bij het kiezen van dit getal, is zorgen dat het zo hoog mogelijk is zonder dat je slechte raden ziet tijdens de film.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
@ DeeD2K2: nu het af is kun je het misschien in de TopicStart zetten :)

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Staat genoteerd. Als jij in die post een eventuele log bijhoud en de download link plaats, hoef ik de start post niet iedere keer aan te passen. Dát er een nieuwe versie is, kan je dan met een losse post (met een link) aangeven. Zodar je op de link klikt, snap je wel wat ik bedoel...

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Zijn er hier al mensen die ervaring hebben met RBfarm?

Super programma!

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Jazco2nd
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 21-09 21:46
prima, log op bovenstaande post... en als er een vernieuwde versie uitkomt meld ik dat, met een link in losse post.

 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
Hoe is de kwaliteit als ik een film van pakweg 8 gig op een schijf van 4.5 gig zet met DVD2DVD-R ?
Ga ik het verschil merken ? d

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Je gaat hoe dan ook verschil merken. Of je merkt verschil doordat je (veel) extra's weg hebt moeten gooien, of je merkt verschil in de beeldkwaliteit.
Je voelt waarschijnlijk wel aan dat het resultaat, met half zo veel gegevens, nooit op het origineel kan lijken. Dit moet uit de hoogte of uit de breedte komen. Je kunt (nagenoeg) de zelfde beeldkwaliteit houden, door extra's en talen niet op je backup te zetten. Zo bespaar je dus ruimte. Natuurlijk kan je ook alles erop laten, maar omdat de ruimte beperkter is, zal de kwaliteit ook omlaag gaan.
Ik raad je aan deze twee mogelijkheden te combineren. Gooi bijvoorbeeld alleen (overbodige) talen weg...

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

... en strip het menu van onnodige delen en CCE dat ook.

Kost wat meer moeite, maar bij leverde het een besparing van ruim 500MB op (op sommige DVD's) en dat is meer als 10% extra bits voor de film.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
Ik rip meestal eerst de dvd met DVD-shrink zonder compressie, en laat alle menu`s en overbodige audio en ondertitels eruit.
Maar dan nog zijn sommige filmen 7 gig.
Als die dan op mijn HD staat als een ISO ga ik die rippen met DVD2DVD-R.

Van 7 gig naar 4.5 gaat mij hoedanook kwaliteits verlies opleveren, maar in ieder geval zal het beter uitkomen dan ik het met dvd shrink zou comprimeren.

Het probleem is echter dat het rippen met dvd2dvd-r telkens mijn pc ophangt, voor de rest hangt mijn systeem nooit en is het zeer stabiel.

Ik denk dat ik DVD-Rebuilder Silent installer eens ga proberen, Jazco2nd heeft er kennelijk veel werk in gestoken, is het even goed als dvd2dvd-r ?

[Voor 20% gewijzigd door C00P op 28-03-2005 14:33]

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ik vind een DVD zonder menu gewoon kaal en bijna DVD onwaardig. Ik wil zelf minimaal een scene selection en een titelscherm hebben, meestal ook een subs selectiescherm ,dat staat gewoon mooi.
Als je dat netjes ript kost dat amper een paar MB's.
DVDShrink gebruik ik idd wel om de beveiliging en UPO eruit te halen. Tevens de ongewenste talen en subs eruit strippen.

DVDRebuilder is superieur aan DVDShrink in alle opzichten.
CCE ruleert grote tijd! :)

CCE versie 2.70.02.00 is ook nog eens snelelr dan alle andere waardoor je met 9 pass toch niet een hele dag bezig bent.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
CCE versie 2.70.02.00 is ook nog eens snelelr dan alle andere waardoor je met 9 pass toch niet een hele dag bezig bent.
Hoe hoger de pass des te beter de kwaliteit ?

[Voor 94% gewijzigd door C00P op 28-03-2005 18:45]

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
Krijg deze foutmelding als ik DVD Decrypter van Jazco2nd installeer :

An Instance of DVD Decrypter is still running.
You will not be able to install over the top of that version untill you close it.
If you are installing to a different folder, you can ignore this warning, sorry to have troubled you.

Ik kan negeren en dan installeert hij alles wel denk ik, is dat oke zo ?

Als ik dan een DVD ISO wil rippen van 7 gig doet hijdat wel (en heel erg snel) maar het resultaat is 6.91GB ? dit krijg ik nooit op een single layer dvd, doe ik iets fout, of moet ik bij instellingen iets veranderen ?

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Het schijnt dat na 5 of 6 passes de kwaliteit niet zichtbaar beter wordt.
Maar... de bitverdeling wordt met meer passes wel nauwkeuriger waardoor je dichter bij je grootte doel zit als je gaat encoderen. Je wilt ten slotte je DVD zo veel mogelijk gebruiken.

Je kan daarvoor het aantal te gebruiken sectoren aangeven in DVDRebuilder. Standaard staat dat nogal consevatief ingesteld, maar ik vindt 30 of 40 MB vrij een pure verspilling... dussss.... beetje settings aanpassen en presto. (CCETargetsectors=2260000 bijvoorbeeld)

Ik ken de Jazco2nd install niet. Welke decoder.dll gebruik je? Sommigen adviseren om DGDecode.dll te gebruiken, maar ik kirjg daar ook geen goede resultaten mee, wel met MPEG2Dec3dg.dll.

Welke CCE gebruik je?
Het is ERG belangrijk om DVDRebuilder correct in te stellen. Als je een Trial gebruikt, stel dan ook trial is, gebruik je SP, stel dan SP in.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • C00P
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 28-08 15:21
Het was toch de bedoeling dat je bij het pakket van Jazco2nd geen instellingen moest veranderen ?

\edit
Heb het al door denk ik, decrypter dient voor de film op je hd te zetten(kan dvd shrink toch ook ?) en rebuilder voor het te comprimeren :)

[Voor 45% gewijzigd door C00P op 28-03-2005 20:51]

AMD XP2200+ ASUS A7V8X 2X256 RAM@333MHz Geforce4ti600


 • Anoniem: 87541
 • Registratie: juni 2003
 • Niet online
Ik heb een vraag mbt tot DVDshrink.. Ik wil namelijk uit een dvd-9 iso, de menu en de extras strippen. Maar ik kan ze gewoon niet verwijderen? Delete is namelijk grijs, en ik heb alleen de optie copy..
Kan iemand mij uitleggen hoe ik de menus en extra kan verwijderen :?

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 00:12

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ik weet het ook niet hoe dat met DVDShrink moet. Je kan het alleen vervangen door still images maar dan blijven de extra's alsnog erg groot.

Ik adviseer DVDRemake om het menu te verkleinen (hoe je iets kleins maar functioneels over) en de extra's eruit te slopen. Dan NuMenu4U om het menu nog verder te verkleinen door het te CCE'en.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Oscar Mopperkont
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 05-08 21:17
Tijgert schreef op maandag 28 maart 2005 @ 19:38:
Het schijnt dat na 5 of 6 passes de kwaliteit niet zichtbaar beter wordt.
Maar... de bitverdeling wordt met meer passes wel nauwkeuriger waardoor je dichter bij je grootte doel zit als je gaat encoderen. Je wilt ten slotte je DVD zo veel mogelijk gebruiken.
Kun je dat nader uitleggen? Grootte doel? Overigens Heeft meer dan 3 a 4 passes al geen zin meer volgens de C'T. Dus ik gebruik altijd 3 passes en dat werkt prima. De grootte van de DVD klopt ook gewoon perfect, fikken lukt altijd, dus ik snap je verhaal niet helemaal.

 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
Daar heb je gelijk in. Waar Tijgert van uit gaat, is het zelfde idee als bij het leren van iets: hoe vaker je het doorleest, hoe dichter je kennis bij de stof in de buurt komt. Nou gebruikt CCE een erg slim systeem, waardoor het niet zo vaak hoeft te "lezen". Helemaal als je het een paar handjes helpt door de RoBa of Robshot methode te gebruiken. Meer passes zorgen er dus alleen maar voor dat er meer fout kan gaan. Bij korte stukjes, zoals menu's, is het echter wel handig om meer passes te gebruiken, omdat het daar minder goed in is.
Om het bij de zelfde vergelijking te houden, komt het erop neer dat je, als je veel stof vaker leest, je informatie door elkaar kan gaan halen, maar als je weinig stof hoeft te leren, je het uiteindelijk (nagenoeg) perfect zult kennen als je het vaker doet.
C00P schreef op maandag 28 maart 2005 @ 19:47:
Het was toch de bedoeling dat je bij het pakket van Jazco2nd geen instellingen moest veranderen ?
Dat is het ook niet. Ook ik vind zijn instellingen bijvoorbeeld de veiligste. Net als de maker van DVD-RB aangezien het niet heel veel van het default afwijkt. Het grote voordeel is dat je alles wat nodig is in een keer binnen haalt en installeert. In de instellingen is dus ook al rekening gehouden met de versie van CCE.
Tijgert schreef op maandag 28 maart 2005 @ 22:52:
Ik adviseer DVDRemake om het menu te verkleinen (hoe je iets kleins maar functioneels over) en de extra's eruit te slopen. Dan NuMenu4U om het menu nog verder te verkleinen door het te CCE'en.
Aangezien de vragen van beginners komen, stel ik voor ze eerst eens te laten spelen met een onveranderde backup. Er zitten namelijk nogal wat mogelijke struikelpunten in dergelijke veranderingen.
Wil je het toch proberen, dan kan je elders in dit topic ook een paar micro-guides van mijn hand vinden...
Anoniem: 87541 schreef op maandag 28 maart 2005 @ 21:01:
Ik heb een vraag mbt tot DVDshrink.. Ik wil namelijk uit een dvd-9 iso, de menu en de extras strippen. Maar ik kan ze gewoon niet verwijderen? Delete is namelijk grijs, en ik heb alleen de optie copy..
Kan iemand mij uitleggen hoe ik de menus en extra kan verwijderen :?
UIt je post maak ik op dat je alleen de film over wilt houden. In dat geval moet je de Re-author functie van DVDShrink gebruiken. Ook hierover heeft Doom9 een handig stukje geschreven.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine


 • JanPedaal
 • Registratie: november 2003
 • Niet online

JanPedaal

Coureur extraordinaire

(jarig!)
Oscar Mopperkont schreef op maandag 28 maart 2005 @ 23:03:
De grootte van de DVD klopt ook gewoon perfect, fikken lukt altijd, dus ik snap je verhaal niet helemaal.
Mijn uiteindelijke image na backuppen is 2 MB te groot om op een DVD te branden... kan dit aan mijn instellingen liggen van DVD-RB? Of van CCE? Ik heb eigenlijk niets veranderd aan het pakket van jazco2nd, alleen een pass minder bij CCE (4 ipv 5). Is er ook een manier om de doelgrootte waar een paar posts hierboven over gesproken werd handmatig in te stellen? Als ik die 3 mb kleiner zet moet het namelijk gewoon goed gaan lijkt me... :?

Release your inner hooligan - With great power comes great responsibility, with horsepower comes no responsibility


 • DeeD2k2
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-08 16:46
De doelgrootte kan je aanpassen door CCETargetsectors= gevolgd door het aantal sectoren toe te voegen aan rebuilder.ini. Hier wil ik echter het volgende aan toe voegen:
pg55555 schreef op Doom9's forum:
Size control is not an exact science, so some oscilation is expected.

The default setting for RB (around 2236000 sectors)results in an output of around 4.32 GB, but can go up to 4.34, still below the DVD5 limit.

But if you have set the TargetSectors closer to the limit, there is a risk of small oversizing (I use 2260000 wich results in 4.35 GB, but sometimes goes above 4700000 bytes, which plus burning overheads results in a bad burns)

For your case, I would recommend to use Shrink to compress the RB output: Set the movie to No Compression and compress just the menus (which were not compressed) and, if necessary, the extras
Welke versie van CCE gebruik je trouwens? Versie 2.70 wordt namelijk door geen enkel programma echt goed ondersteund, ook door DVD-RB niet. Misschien wil een oudere versie uitkomst bieden.

Only Irish coffee provides in a single glass all four essential food groups: alcohol, caffeine, sugar, and fat. - Alex Levine

Pagina: 1 2 3 ... 8 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee