Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 23.685 views sinds 30-01-2008

Anoniem: 50944

Topicstarter
http://crew.tweakers.net/shittyoldman/got/homecinemaheader2.jpg
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Nummer 16 alweer, lekker doorposten zo! Het blijft maar sneller en sneller gaan! Zoals uit de titel wel moet blijken is dit topic dus bedoeld om eens fijn met je eigen thuisbioscoop zut te patsen.
Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Het is niet verstandig om hier een uitgebreide "wat-moet-ik-kopen" discussie te starten. Dit is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoek, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus eigenlijk ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijk boel.
 • Liever ook geen Bose discussies en zeker geen kabel discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteed. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet heb ik er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. En pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link


Anoniem: 100231

Andere nog te vroeg gesloten ook! Maar goed.. In dit deeltje zal ik mn setje posten zodra m'n upgrades binnen zijn :D

 • EsCo
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20:42
Fijn een nieuw topic. Morgen kan ik mijn H/K AVR-130 eindelijk ophalen. De eerste stap in een nieuwe (fatsoenlijke) set. Zal foto's posten zodra alles staat.

de Internet Jongens BV - Noeste webwerkers


Anoniem: 123304

Argghhhh ik baal ervan zeg snif... :(

Had maandag mijn Denon 1905 laten vast zetten bij abetterprice.nl zij zegt dat ze hem dan ervoor zorgt dat het woensdag bij is geleverd.
Ik gaf mijn gegevens met daarbij of ik een tracktrace code erbij kon krijgen en ook of ik er een terug bevestiging kon krijgen.!! echt waar ik heb helemaal niks meer gehoord 6 mail gestuurd ofzo en zooitje keren geprobeerd te bellen maar niemand neemt op! 8)7

Vandaag ook al geprobeerd er zat ook helemaal niks bij de post! kon wel janken :(
Alles stond in me kamer paraat miste alleen de receiver!

Zucht...gaat weer lekker :r

Ze reageert ook helemaal nergens op :?

 • Darth Malak
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 25-01 16:56

Darth Malak

Sith Lord

Gewoon een goede supplier nemen met goede prijzen... Kijk eens bij http://www.tqs.nl

Heb ik ook m'n 2105 met bijpassende DVD speler gekocht... Prima prijs en prima spul (maar dat is natuurlijk te danken aan Denon).
Anoniem: 123304 schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 11:47:
Argghhhh ik baal ervan zeg snif... :(

Had maandag mijn Denon 1905 laten vast zetten bij abetterprice.nl zij zegt dat ze hem dan ervoor zorgt dat het woensdag bij is geleverd.
Ik gaf mijn gegevens met daarbij of ik een tracktrace code erbij kon krijgen en ook of ik er een terug bevestiging kon krijgen.!! echt waar ik heb helemaal niks meer gehoord 6 mail gestuurd ofzo en zooitje keren geprobeerd te bellen maar niemand neemt op! 8)7

Vandaag ook al geprobeerd er zat ook helemaal niks bij de post! kon wel janken :(
Alles stond in me kamer paraat miste alleen de receiver!

Zucht...gaat weer lekker :r

Ze reageert ook helemaal nergens op :?

Anoniem: 123304

pulleke schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 11:52:
Gewoon een goede supplier nemen met goede prijzen... Kijk eens bij http://www.tqs.nl

Heb ik ook m'n 2105 met bijpassende DVD speler gekocht... Prima prijs en prima spul (maar dat is natuurlijk te danken aan Denon).


[...]
Ja maar men verwacht gewoon dat het goed verloopt! Ik bedoel bij gewoon vragen van of ze hem in voorraad hebben etc.. reageren ze sneller als de bliksem! Nu ik hem gereserveerd heb gewoon geen antwoord terug!

 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
maar je hebt gelukkig nog niet betaald?

Anoniem: 123304

Anoniem: 114270 schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 15:47:
maar je hebt gelukkig nog niet betaald?
Nee dat niet doe alles onder rembours :)

Maar ik heb hem afgemeld en bij etronics bestelt online :)

Ook meteen gevraagd of hun hem in voorraad hebben :)

Ik had nog een klein vraagje voor die het weten.

Ik zocht het namelijk al op google maar weinig kunnen vinden.

Een website waar ze online Spikes verkopen voor Speakers.
Je weet wel die punt dingen onder je luidsprekers om een strakkere klank eruit te krijgen.

 • MightyMauz
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-06 19:05

MightyMauz

Team Green

Anoniem: 123304 schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 15:59:
[...]
Ik had nog een klein vraagje voor die het weten.

Ik zocht het namelijk al op google maar weinig kunnen vinden.

Een website waar ze online Spikes verkopen voor Speakers.
Je weet wel die punt dingen onder je luidsprekers om een strakkere klank eruit te krijgen.
Ik heb ze zelf gemaakt. Ik heb een plankje met de afmetingen van de onderkant van de speaker genomen en daar 4 scherpe schroeven doorheen gedraaid. Daar staan nu mijn fronts op.
Kosten: Nihil
Audiofiel verantwoord: geen idee, maar het werkt wel

Thinkpad X220 Tablet | Canon 600D + Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM


 • twiekert
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 10-06 14:28
speakerland heeft ze:

http://www.speakerland.nl/diversen.htm

kost wat maar dan heb je ook wat :P

 • DopdeDouwer
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
K heb ze nu ook, ook zelf gemaakt, althans broertje heeft zich uitgeleefd met een staaf messing en een draaibank _/-\o_

 • Rappie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:55
Spikes zijn inderdaad heel goed zelf te maken ... Ik post over een weekje hopelijk mijn nieuwe subwoofertje :) Ding heeft een beetje vertraging opgelopen omdat de driver van iemand anders niet binnen was :'(

Anoniem: 123304

Hier een leuke website waar ze spikes verkopen 3,75 euro per paar!

In goude kleur! Nu hopen dat ze dit keer wel de bestelling ontvangt O-)

Ik heb er 3 paar bestelt! 3 per zuil :) kwam precies op 6 stuks uit :)

www.abetterprice.nl onder toebehoren staat het!

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Ok aftrapje met pics :*)

Hier de zijkant van mijn Sony tv, Ik heb ff geen zin om de specs vanachter op te schrijven maar de meeste weten wel welk model dit is :)
http://members.home.nl/lism.1/Audio/Zijkant_sony.jpg

De voorzijde van het hele zaakje, Het is geen 5.1 achtig gebeuren, Lekker standaard 2.1. Scheelt ook heel veel in ruimte. Je ziet er ook een gat in het linker speaker rooster van de tv zitten, Dit was ooit gebeurd toen ik nog ooit een hele crappe kamer had en me voeten op de tv zette, als ik op wou staan zette ik me hierop af ( 8)7 ) en zo ontstond de schade... :/ . sony Nederland vergoedt geen zelf aan gedane schade.
http://members.home.nl/lism.1/Audio/tvnogeenkeer.jpg

De videorecorder bovenop, eigenlijk best nutteloos, is ook nog niet aangesloten..:/
En daaronder de Akai set, ik heb 'm al langer dan 4 jaar en is me nog steeds trouw, 3cd wisselaar, 2x25continue + 2x10w voor de surround, Klinkt allemaal lekker laag, maar voor deze kamer voldoet het ;)

http://members.home.nl/lism.1/Audio/Akai_en_vcr.jpg

De achterzijde van de versterker :) , omdat er achter de meubel 2 verwarmingsbuizen lopen die nogal warm zijn, heb ik maar een koelertje erachter gedaan just in case, Hij draait op 7 volt en zowat ruisloos.
http://members.home.nl/lism.1/Audio/akaiamp.jpg

Altijd wel te vinden, Bedrading :P .. het loopt door de hele kamer en alles is op mekaar aangesloten (behalve de vcr.)
http://members.home.nl/lism.1/Audio/Bedrading.jpg

De Sub, Ik had 'm ooit gekregen en ik ben er wel erg blij mee, Het betreft een bose Passieve 2x100watt woofer(s), Ik kan totaal nix vinden over deze sub of met wat die hoorde samen te werken, Hij klinkt iig niet opgeblazen of krakerig, Er komt geluid uit zoals het moet :)

http://members.home.nl/lism.1/Audio/Bosesub03.jpg

http://members.home.nl/lism.1/Audio/bosesub02.jpg

http://members.home.nl/lism.1/Audio/bosesub01.jpg

We gaan verder, Met de pc kast. Het betreft een Cavalier van coolermaster die mijn toen 105€ koste in een winkeltje in Leiden.
http://members.home.nl/lism.1/Audio/cavalier1.jpg

Ik kreeg een dremel voor mijn verjaardag en kon het toen niet laten :*) :P

http://members.home.nl/lism.1/Audio/cavalier2.jpg


Voor de stille en late uurtjes... Een draadloos RF Koptelefoontje, werkt op 2aa's maar de qualiteit is minder als mijn pc aanstaat :/ .. Het stoort nogal op mekaar in.
http://members.home.nl/lism.1/Audio/headphones.jpg

De monitor waar ik nu naar kijk:
http://members.home.nl/lism.1/Audio/monitor.jpg

De bijbehorende Subwoofer van mijn pc setje, een creative Inspire 5300.
http://members.home.nl/lism.1/Audio/Subje.jpg

Het hele setje nog een keer :)
http://members.home.nl/lism.1/Audio/TVmetMeubel.jpg

Nog een keer het beeld van de tv, Spongebob :*)

http://members.home.nl/lism.1/Audio/tvbeeld.jpg

:Y)

Edit:

http://members.home.nl/lism.1/Audio/avi/subtest.avi

Klein filmpje waar mijn sub goed getest wordt :)

[Voor 22% gewijzigd door Jism op 01-03-2005 04:18]

M'n magische bol werken.


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 00:04
Die sub die komt van een bose acoustimass systeem vandaan....

Dus eigenlijk horen daar 2 kleine melkpakjes bij, maarja je kunt het natuurlijk ook creatief doen zoals jou :P

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Dark Master schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 20:15:
Die sub die komt van een bose acoustimass systeem vandaan....

Dus eigenlijk horen daar 2 kleine melkpakjes bij, maarja je kunt het natuurlijk ook creatief doen zoals jou :P
Maar welke set precies ?

Heb echt zowat niks kunnen vinden :/

Ik gebruik nu sony speakertjes, die ik ooit ergens vandaan had.

M'n magische bol werken.


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 00:04
lism schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 20:22:
[...]


Maar welke set precies ?

Heb echt zowat niks kunnen vinden :/

Ik gebruik nu sony speakertjes, die ik ooit ergens vandaan had.
Type eens acoustimass bij google en dan afbeeldingen dan weet je wat ik bedoel?

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
1520...

maar niet die sub + bijbehorende speakers :)

Ik ga ff spitten op mp of ik die er maybe nog bij kan vinden

Hoppa!

http://www.marktplaats.nl...k%2526av%253D%2526pv%253D

@hieronder :

Die dubbele bassgaten, geven allebei een heel andere klank, Douw je de 1ne dicht, Houdt je alleen die doffe gezoem over, doe je de andere, houdt je de *Pok bass over :P

Samen doet dit wel een aardig geluidje, mits je je EQ goed aanpast :)

Beide dicht hoor & voel je nix meer...

[Voor 86% gewijzigd door Jism op 23-02-2005 21:14]

M'n magische bol werken.


 • JKen
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:16
Ik heb hier zo excate zelfde ding alleen dan met een andere merk naampje op. Is een erg ruk ding, gaat niet echt laag (komt niet beneden de 40Hz). Als je hem te lang aan hebt staan dan krijg ik er zelfs koppijn van :( . Vandaar dat die nu maar onder me bed ligt.

Ik ben opt dit moment bezig met het tweaker van me phillips luidsprekers.
Van http://www.hsi-luidsprekers.nl/PHpreF1.jpg
naar
http://www.hsi-luidsprekers.nl/PHmodF1.jpg

http://www.members.lycos.nl/comok/filter.jpg
(Ik kon niet de luidspreker symbool vinden in Utilboard ;) .)
Het is niet echt pratig maar dan wat ik nu hebt. Strak heb ik 4 keer de gemodde Phillips 22RH426 3 voor front + center en is voor suround back. Voor de rears gebruik ik twee oude twee weg luidsprekers van phillips met de zelfde dome tweeter.

Tot dat ik genoeg geld heb om wat beters te kopen en dan gaat dit in één koop weg naar een liefhebber/verzamelaar.

[Voor 78% gewijzigd door JKen op 23-02-2005 21:19]


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
lism schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 21:11:
1520...

maar niet die sub + bijbehorende speakers :)

Ik ga ff spitten op mp of ik die er maybe nog bij kan vinden

Hoppa!

http://www.marktplaats.nl...k%2526av%253D%2526pv%253D

@hieronder :

Die dubbele bassgaten, geven allebei een heel andere klank, Douw je de 1ne dicht, Houdt je alleen die doffe gezoem over, doe je de andere, houdt je de *Pok bass over :P

Samen doet dit wel een aardig geluidje, mits je je EQ goed aanpast :)

Beide dicht hoor & voel je nix meer...
ja hoor, en 3 minuten erna:

klik hier

 • Jism
 • Registratie: Juni 2002
 • Niet online
Zou dat setje ook mooi compleet zijn toch

M'n magische bol werken.


 • Barry
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 23-06-2022
Opmerkelijk altijd, aan het begin van een nieuw deeltje worden de ''upgrade-plannen'' altijd besproken :)

Zelf beloof ik in dit deeltje ook weer een wat van mijn kant te laten zien. Volgens mij heb ik voor het laatst in deeltje 10 gepost, maar toen had ik écht serieuze troep :D Ik verwacht dat ik zondag mijn nieuwe luidsprekers kan ophalen, dan heb ik eindelijk tijd/geld voor mijn subwoofer :) .

“Nothing changed since the 70s. Nothing. Except people train not that hard”. - Tom Platz


 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

Barry schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 22:26:
Opmerkelijk altijd, aan het begin van een nieuw deeltje worden de ''upgrade-plannen'' altijd besproken :)

Zelf beloof ik in dit deeltje ook weer een wat van mijn kant te laten zien. Volgens mij heb ik voor het laatst in deeltje 10 gepost, maar toen had ik écht serieuze troep :D Ik verwacht dat ik zondag mijn nieuwe luidsprekers kan ophalen, dan heb ik eindelijk tijd/geld voor mijn subwoofer :) .
en wat voor nieuwe luidsprekers zat je aan te denken?

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


Anoniem: 123304

Helaas helaas pindakaas.
I kdach tdat ze de Denon wel hadden maar ze waren uitverkocht en duurde 3 a 4 weken voordat ze ze weer kregen.

Dus ben maar gegaan voor de Yamaha 550RDS lijkt mij een goede keus en qua output hetzelfde als de Denon bij 8Ohm speakers.
En heeft een goed cijfer bij www.kieskeurig.nl 9.1 :)

Morgen heb ik hem binnen, en vrijdag me commodes kopen! en me tapijt :)

Zodra het een beetje netjes eruit ziet maak ik er foto's van! :D

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Anoniem: 123304 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 00:38:
Helaas helaas pindakaas.
I kdach tdat ze de Denon wel hadden maar ze waren uitverkocht en duurde 3 a 4 weken voordat ze ze weer kregen.
G*ds k*l*r* ik lees niet anders bij jou als.... (in verschillende topics welliswaar)

- ze hebben het niet op voorraad
- ik ga nu toch maar weer voor dat
- mee toch maar die ander
- of zal ik toch maar voor die ene....... nah nee toch maar niet of wel?
- wat een boutwinkel, ze hebben hem niet op voorraad en ze regeren ook al niet binnen 5 minuten op mijn mailtjes.....

Ga je nu ook nog echt wat kopen of moeten we nog een week lang dit gedoe aan horen?
No offence verder hoor maar het begint nu wel een beetje annoying te worden die klaagzang.

iRacing profiel


 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22:16

sphere

Debian abuser

Gemineye schreef op woensdag 23 februari 2005 @ 23:57:
[...]


en wat voor nieuwe luidsprekers zat je aan te denken?
Iets met Titan S 150 ofzo, waar compleet niets over op Google te vinden is ;(

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


Anoniem: 123304

Reind schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 03:12:
[...]


G*ds k*l*r* ik lees niet anders bij jou als.... (in verschillende topics welliswaar)

- ze hebben het niet op voorraad
- ik ga nu toch maar weer voor dat
- mee toch maar die ander
- of zal ik toch maar voor die ene....... nah nee toch maar niet of wel?
- wat een boutwinkel, ze hebben hem niet op voorraad en ze regeren ook al niet binnen 5 minuten op mijn mailtjes.....

Ga je nu ook nog echt wat kopen of moeten we nog een week lang dit gedoe aan horen?
No offence verder hoor maar het begint nu wel een beetje annoying te worden die klaagzang.
Was geen klaagzang hoor. Was een vrolijke toon :)

En ja ik heb hem al gekocht en nee je hoeft mijn gedoe geen week meer aan te horen :P

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

jeeej hij heeft een goed cijfer bij kieskeurig.nl!


;)

daar laat ik me ook nog wel eens door beinvloeden hoor :)

[Voor 40% gewijzigd door Pixal op 24-02-2005 09:46]


Anoniem: 123304

Pixal schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 09:34:
jeeej hij heeft een goed cijfer bij kieskeurig.nl!


;)

daar laat ik me ook nog wel eens door beinvloeden hoor :)
hahaha ok :)

Wat een gedoe, door al mijn stommiteit raak ik helemaal door de war :P eigen schuld! |:(

Maar goed tijd voor pictures! vanaf morgen :)

Anoniem: 110233

Zucht...dit kan alleen mij overkomen. Mijn rears en center binnen uit duitsland....probeer ik de kap van de center af te nemen, blijven er drie van de zes pinnen, gebroken in de box zitten :'( Gelukkig bij een bedrijf met goede service gekocht, anders echt een totale ramp, nu maar eens zien hoe lang dit gaat duren.

Heb wel meteen twee mooie stands bij raf gekocht, dat duurde ook nog wel 10 dagen dus ik kon er toch nog niet echt van genieten, zal alles wel posten als het er eenmaal staat :)

 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22:16

sphere

Debian abuser

Anoniem: 110233 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 12:52:
Zucht...dit kan alleen mij overkomen. Mijn rears en center binnen uit duitsland....probeer ik de kap van de center af te nemen, blijven er drie van de zes pinnen, gebroken in de box zitten :'( Gelukkig bij een bedrijf met goede service gekocht, anders echt een totale ramp, nu maar eens zien hoe lang dit gaat duren.

Heb wel meteen twee mooie stands bij raf gekocht, dat duurde ook nog wel 10 dagen dus ik kon er toch nog niet echt van genieten, zal alles wel posten als het er eenmaal staat :)

:7

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


Anoniem: 110233

Sphere> uhm...begrijp niet helemaal wat je bedoelt of ben zie ik iets totaal over het hoofd? :)

p.s. wat is de beste plaats om audio 2de hands te verkopen?

 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22:16

sphere

Debian abuser

Anoniem: 110233 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 15:43:
Sphere> uhm...begrijp niet helemaal wat je bedoelt of ben zie ik iets totaal over het hoofd? :)

p.s. wat is de beste plaats om audio 2de hands te verkopen?
Je ging nog iets uitleggen in die draad.

Verkopen kan je op:
V&A
Marktplaats
HTForum
Ebay
2dehands.nl
vlooienmarkt
buurthuis
Koninginnedag
etc?

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


Anoniem: 100860

yes! :) ik heb mijn Marantz DV6400 binnen, het is een zwarte geworden omdat alles al in het zwart is, foto's volgen snel! :)

Anoniem: 86133

Jaaaaaaaaaa

Ik ga ook m'n 'set' upgraden.. Een paar hevige boxen voor niet al te veel geld, om m'n deeveedeetjes ultiem te beleven.. Nu ik erg n00b ben op geluid gebied zal het wel ff duren voordat ik weet wat het wordt .. :P


edit:
ik geef het op, internet zuigt

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 86133 op 24-02-2005 20:58]


 • Barry
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 23-06-2022
sphere schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 07:05:
[...]


Iets met Titan S 150 ofzo, waar compleet niets over op Google te vinden is ;(
Om precies te zijn, de T+A Triton S 150. Via Ebay.de heb ik wat foto's gevonden.

http://img154.exs.cx/img154/7678/bovenaanzicht9yt.th.jpg

http://img154.exs.cx/img154/7494/klemaanzicht0nw.th.jpg

http://img154.exs.cx/img154/1894/paartje5ay.th.jpg


Ik kan ze zondag ophalen :)

[Voor 24% gewijzigd door Barry op 24-02-2005 20:57]

“Nothing changed since the 70s. Nothing. Except people train not that hard”. - Tom Platz


Anoniem: 123304

Barry schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 20:55:
[...]


Om precies te zijn, de T+A Triton S 150. Via Ebay.de heb ik wat foto's gevonden.

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]


Ik kan ze zondag ophalen :)
Gaaf setje >:)

Ken je wat specs opgeven?

 • Barry
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 23-06-2022
Anoniem: 123304 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 22:33:
[...]


Gaaf setje >:)

Ken je wat specs opgeven?
Niet echt. Het zijn ook niet echt speakers waarvan de specs van groot bellang zijn :o Het enige dat ik weet is dat ze een karakterstiek van 28- tot 25.000 Hz zouden moeten hebben. Het is een 4 Ohm speaker en dat vind ik wel erg pretting aangezien ik (binnenkort) ook nog een passieve sub erbij heb :) .

Als ik ze zondag heb zal ik wel wat foto's posten (nadat ik mijn kamer opgeruimd heb :P ).

“Nothing changed since the 70s. Nothing. Except people train not that hard”. - Tom Platz


Anoniem: 123304

Barry schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 22:53:
[...]


Niet echt. Het zijn ook niet echt speakers waarvan de specs van groot bellang zijn :o Het enige dat ik weet is dat ze een karakterstiek van 28- tot 25.000 Hz zouden moeten hebben. Het is een 4 Ohm speaker en dat vind ik wel erg pretting aangezien ik (binnenkort) ook nog een passieve sub erbij heb :) .

Als ik ze zondag heb zal ik wel wat foto's posten (nadat ik mijn kamer opgeruimd heb :P ).
hahaha wel strak 28 tot 25.000Hz wel mooie freq lijn!

Mijn is 55 tot 22.000Hz mja ken niet alles hebben :)

 • voodooless
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19-03 10:57

voodooless

Sound is no voodoo!

Anoniem: 123304 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 23:05:

hahaha wel strak 28 tot 25.000Hz wel mooie freq lijn!

Mijn is 55 tot 22.000Hz mja ken niet alles hebben :)
Ach, is vast bij -12 dB. Zegt allemaal weinig zonder echte grafiekjes e.d... Belangrijkste is toch dat er goed geluid uit komt :)

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

luisteren doe ik met mn oren, niet met grafiekjes ;)

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


Anoniem: 123304

Nou als het goed is heb ik me receiver morgen binnen met me Spikes! Zal me benieuwen met die spikes :9

Ken ik voor het eerst lekker goed testen met je Jamo 350PDD set 5.1
Even zien met Lord of the rings etc..! :D

Nou mensen slaap lekker ene tot over heel veel uurtjes!

Morgen als het goed is nieuwe foto's :)

Anoniem: 50944

Topicstarter
Chronus, je hoeft ons niet continu mede te delen hoe het met je bestellingen staat.

Daarnaast zou ik je voorzichtig willen vragen ook even naar je taalgebruik te kijken, dat mag best wat netter hoor. :)

Ik ben trouwens reuze beniewd naar je spikes, zou je als je ze binnen hebt daar een mooie foto van kunnen maken?

Anoniem: 123304

Anoniem: 50944 schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 09:14:
Chronus, je hoeft ons niet continu mede te delen hoe het met je bestellingen staat.

Daarnaast zou ik je voorzichtig willen vragen ook even naar je taalgebruik te kijken, dat mag best wat netter hoor. :)

Ik ben trouwens reuze beniewd naar je spikes, zou je als je ze binnen hebt daar een mooie foto van kunnen maken?
Hey ja sorry! ik zal op me taal gebruik letten :)

Maar de spikes stellen niet erg veel voor denk ik! als je ze vergelijkt met andere :X

Ze zijn 3,75 euro per paar! nu hoop ik dat ze geen foute bedrag op de website hebben gezet want er stond ook een sony dvd speler voor bijna 7000 euro! 8)7 geloof dat dat een flinke fout is!

Maar als het goed komt het vandaag binnen, alleen ze zei dat ze me de tracktrace code zou mailen gisteren maar nog niks gehad. Hopelijk heeft ze het wel verstuurd.

Maar als het binnen is maak ik zekers foto's ervan!
Maar moet ook even naar de kwantum voor commodes, wil me kamer meteen een beetje verbouwen zodat het strak en netjes eruit ziet voor me HT :)

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

3,75 fout ? Waarom, spikes zijn gewoon een stukje gegoten staal ofzo.

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
JT schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 12:22:
3,75 fout ? Waarom, spikes zijn gewoon een stukje gegoten staal ofzo.
Mijn idee, echter zijn er zat mensen die denken daar ook nog eens verschil in te kunnen horen......... ;)

iRacing profiel


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

Ja, je moest is gaan kijken wat die dingen kosten bij een hifi zaak :o

Anoniem: 126846

Hmm die zijn heel makkelijk zelf te maken. Alleen heb ik geen draaibank :X

 • Desolation Angel
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09-06 12:10
24sound heeft anders ook van die abnormaal goedkope spikes, nog geen 20EUR voor 4 stuks :)

Anoniem: 123304

Jeuhhhhhhhhhhhhhh ik heb me Denon binnen de 1905 :) met me 4 paar spikes! heb er nu 8 stuks beetje veel voor 2 zuilen :P

Maar ik ga nu naar de Kwantum om me commodes te halen en dan gaan we de boel verbouwen hierzo in 1 avondje :D

Maar hopelijk krijg ik wat foto's online vanavond :)

Chiaooo tot laterz

 • The big J
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 08-03-2022
Anoniem: 123304 schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 14:28:
Jeuhhhhhhhhhhhhhh ik heb me Denon binnen de 1905 :) met me 4 paar spikes! heb er nu 8 stuks beetje veel voor 2 zuilen :P

Maar ik ga nu naar de Kwantum om me commodes te halen en dan gaan we de boel verbouwen hierzo in 1 avondje :D

Maar hopelijk krijg ik wat foto's online vanavond :)

Chiaooo tot laterz
4 per speaker is toch niet zo vreemd? :?

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Sja....drie kán ook, maar vier is toch wel standaard ja.....

 • Trasos
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
Ik denk dat ie bedoelde dat ie nu 8 paar heeft. En dus 8 spikes per speaker, en dat is weer een beetje overdreven en dan gaat het misschien wel averechts werken.

 • JKen
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:16
http://www.members.lycos.nl/comok/slachtoffer.jpg
De slachtoffer, ziet erg goed uit voor zijn leeftijd ( uit de jaren '70), niks verteerd of uitgezakt. Het is echt sterk spul.

Er van,
http://www.members.lycos.nl/comok/van.jpg

Naar
http://www.members.lycos.nl/comok/Naar.jpg
( 1 condensator verwijdert, twee vervangen voor een andere waarde, en verzaking voor de tweeter met 1/4 wat weerstanden :o (weet niet of dat wel goed gaat).
De laatse condesator moet ik eigelijk ook nog vervangen voor eeb folie. Die oude bipolair condensators zijn te goed geworden (8µF is nu 11µF geworden).
Volgende week worden de twee spoelen nog vervangen.

In welke klasse/prijs klasse val dat 25Hz tot 20Khz +/-6dB (Alleen van 85Hz 250Hz loop die op tot +9dB zie grafriek .
Ik vind ze nu erg goed/lekker klinken, ik merk dat het midde beeld stukke mooier is in het geluid, het is zeker te horen dat het geluid stukke beter wordt weergeven dan daarvoor.

Volgende week wordt de zelf bouw versie van de 426 met andere woofers onder handen genomen. (binne kort een foto van de opsteling ;) )

[Voor 11% gewijzigd door JKen op 25-02-2005 15:45]


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Anoniem: 123304 schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 14:28:
...Ik heb mijn Denon binnen, uiteindelijk is het de 1905 geworden. Vandaag kwamen ook mijn 4 paar spikes! Ik heb er nu 8 stuks, beetje veel voor 2 zuilen :P (begrijp ik sowieso niet)

Maar ik ga nu naar de Kwantum om mijn commodes te halen en dan gaan we de boel verbouwen hierzo in 1 avondje :D

Maar hopelijk krijg ik wat foto's online vanavond :)

...oid
Als ik het even mag zeggen, leuk dat je allemaal zoveel praat/koopt/niet koopt in dit topic, maar zols Play en ook iemand anders al zei: dat hoef je niet elke dag 3x te zeggen met zulk taalgebruik. Misschien komt het zeikerig over, maar ik begin me er wel aan te irriteren. En als je dan na 30x iets te vermelden eindelijk iets zegt, kan je dat meteen icm de foto's doen. Met jou komen we nog eens in Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 30

NOFI, maar let er een beetje op

 • JvS
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 22:02

JvS

Ik heb hem zelf ook

maar ik begin me er wel aan te irriteren. En als je dan na 30x iets
offtopic:
Je ergert je ergens aan en je vindt iets irritant.

4x APsystems DS3; 4x495Wp OZO/WNW 10° ; 4x460Wp OZO/WNW 10°; Totaal 3820Wp


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Mwah, lijkt me niet, JvS:

ir·ri·te·ren (ov.ww., ook abs.)
1 ergeren
2 sterk prikkelen

 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
Krijgen we dat gel*l nou weer......

Daar erger ik me namelijk een beetje dood aan, het feit dat als er een keer iemand wat over het taalgebruik van een ander zegt de rest van het forum die persoon weer zo nodig moet gaan corrigeren.

Kunnen we het niet weer gewoon over HT setjes hebben, dat gaat al 15 delen goed en in dit 16é deel heb ik nog niets anders gelezen als een beetje gewets.

Moet ik dan maar weer het goede voorbeeld gaan geven en de digicam op gaan zoeken en pics gaan maken van mijn nieuwe HK receiver of gaan er ook nog echt intressante dingen voorbij komen? :+

iRacing profiel


 • sphere
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 22:16

sphere

Debian abuser

Reind schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 23:18:
[...]


Krijgen we dat gel*l nou weer......

Daar erger ik me namelijk een beetje dood aan, het feit dat als er een keer iemand wat over het taalgebruik van een ander zegt de rest van het forum die persoon weer zo nodig moet gaan corrigeren.

Kunnen we het niet weer gewoon over HT setjes hebben, dat gaat al 15 delen goed en in dit 16é deel heb ik nog niets anders gelezen als een beetje gewets.

Moet ik dan maar weer het goede voorbeeld gaan geven en de digicam op gaan zoeken en pics gaan maken van mijn nieuwe HK receiver of gaan er ook nog echt intressante dingen voorbij komen? :+
Knul, doe vooral geen moeite om het topic te lezen hoor, anders zou je erachter komen hoe we hier verzeild zijn geraakt :7

Anoniem: 114270 in "Post hier foto's en specs van je home-ci..."

Play had het punt al gemaakt, en dan moet iemand anders er weer overheen.
Nogal overbodig, denk je ook niet? Daarnaast is Guido's stellingname fout. Dat ondersteun ik met een bron. En nou gauw die foto's!

[Voor 12% gewijzigd door sphere op 25-02-2005 23:31]

http://stackoverflow.com/questions/1732348/regex-match-open-tags-except-xhtml-self-contained-tags/1732454#1732454


 • R2D2
 • Registratie: Mei 2001
 • Niet online
sphere schreef op vrijdag 25 februari 2005 @ 23:29:
[...]
Play had het punt al gemaakt, en dan moet iemand anders er weer overheen.
Nogal overbodig, denk je ook niet? Daarnaast is Guido's stellingname fout. Dat ondersteun ik met een bron. En nou gauw die foto's!
En vervolgens gaat er weeeeeeer iemand over heen. Zo blijven we bezig is het niet ;)

Naja ik ga de digicam pakken en pics maken. Stelletje oude ...... :>

iRacing profiel


Anoniem: 138180

Een Linux home cinema :

http://members.home.nl/mp...inuxvideo/homecinema.html
zie gallery.

website is nog niet af. Commentaar/suggesties welkom.

Anoniem: 123304

Anoniem: 138180 schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 01:53:
Een Linux home cinema :

http://members.home.nl/mp...inuxvideo/homecinema.html
zie gallery.

website is nog niet af. Commentaar/suggesties welkom.
Heyz is precies dezelfde merk scherm die ik ook gebruik, alleen ik heb hem in 16:9
De kwaliteit is mooi, zoals ik je plaatjes zie! :) Ben ik wel blij mee want heb hem nog niet kunnen uit testen.

Nice setup in iedergeval ;)

Anoniem: 100231

Anoniem: 138180 schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 01:53:
Een Linux home cinema :

http://members.home.nl/mp...inuxvideo/homecinema.html
zie gallery.

website is nog niet af. Commentaar/suggesties welkom.
Geloof dat die maker hiervan heel topic erover heeft bij ht forum!

Anoniem: 28596

sinds kort ook begonnen in de wereld van HT :)

Belangrijkste zaken:

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/tdp-s20.jpg
Toshiba tdp-20 projector

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/hk130.jpg
haman/kardon avr130 receiver (maar dan zwart) + dvd22 dvdspeler (niet afgebeeld)

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/primus.jpg
infinity primus HTC set. (zwart en uiteraard inclusief sub)


zoals je ziet niet super high-end, maar zeker voldoende voor een begin :)

natuurlijk hoort er bij een ht-set ook een beetje een leuke omgeving, met een dedicated ruimte, wat verf, en een flink aantal klusuurtjes kom je een heel eind :)
wat overzichtshotjes, het kan er niet meer zo licht worden, dus excuus voor de brakke pics...

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/overzicht1.jpg
de bank + stoel

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/overzicht2.jpg
scherm

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/overzicht3.jpg
wederom bank

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/overzicht4.jpg
zijmuur

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/hk1.jpg
avr-130 en dvd22 in "actie" ...


http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/beamer.jpg
beamer in actie

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/scherm1.jpg
scherm

http://home.student.utwente.nl/h.b.meijer/scherm2.jpg
scherm2

 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

Dude ! Mooie HT hoor ! Echt heel sfeervol, super ! Wil je al verbetering qua apparatuur of ben je zo wel tevreden ?

Anoniem: 48198

Super gaaf gedaan! Zker met de klassiekers aan de muur.

:o :o _/-\o_ _/-\o_

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Dude! Je bent mijn held! Eindelijk iemand met de zwarte HK. Kan je daar ook nog wat meer mooie, duidelijke foto's van plaatsen a.u.b.?

[Voor 74% gewijzigd door zimbab op 26-02-2005 15:05]


 • [TazZ]
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 02-03 07:34
Anoniem: 86133 schreef op donderdag 24 februari 2005 @ 20:29:
Jaaaaaaaaaa

Ik ga ook m'n 'set' upgraden.. Een paar hevige boxen voor niet al te veel geld, om m'n deeveedeetjes ultiem te beleven.. Nu ik erg n00b ben op geluid gebied zal het wel ff duren voordat ik weet wat het wordt .. :P


edit:
ik geef het op, internet zuigt
No flame intended, maar volgens mij heb je een beetje de verkeerde instellingen ;)

Goede boxen kosten vaak redelijk wat geld, al kunnen relatief goedkope boxen ook leuk klinken. Of je nu n00b bent of niet, vaak weet je zelf wel wat prettig klinkt. Wat een ander super vindt klinken, kan jij niet om aan te horen vinden.

Daarom mijn advies om bij wat winkels waar ze dat soort luidsprekers verkopen te gaan luisteren. Als je aan zelfbouw wilt doen, kan dat bij bijv. Speakerland of Speaker & co afhankelijk van waar je precies woont. Deze zaken leveren de zelfde spullen en bouwpakketten, dus wat dat betreft maakt het niet veel uit.

Als je voor goedkope niet-zelfbouw speakers wilt gaan en luisteren wordt het vaak wat moeilijker. Aangezien winkels die een mooie luisterruimte hebben om speakers rustig te beluisteren vaak de wat duurdere varianten alleen verkopen. Een zaak die (bij mijn weten) wel wat goedkoper materiaal heeft staan in de luisterruimte is Ben van Dijk in Uden (andere filialen zouden het ook kunnen hebben, maar dat zou je na moeten vragen.

In veel winkels als Mediamarkt, BCC, IT's en noem maar op is het vaak wel mogelijk om naar speakers te luisteren, maar dan wel in een zeer slecht opgestelde stellage (voor geluid dan) wat totaal niet het resultaat geeft wat je normaal zou krijgen.

Kortom: Ga goed luisteren voordat je iets koopt!

Een andere optie is natuurlijk om voor 2de hands te gaan, maar aangezien je nog redelijk nieuw bent in deze wereld zou ik dit niet doen, omdat er nogal wat troep verkocht wordt.

Damn.. ik zou colums moeten gaan schrijven ;)

Tikt zijn reacties altijd in 2 delen...


 • @baddon
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-03 07:40
Mooie units Hugo vooral ook op die allerlaaste foto ;). Kamer ziet er heel netjus uit, lijkt me ook een heerlijke ruimte om wat lounge muziek te draaien en een paar cocktails te nuttigen :) .

EDIT
Zie ik nu schroeven in je scherm zitten? Ik zou daar een randje zwart plakvilt overheen doen. Ik vind het een mooier beeld geven als je een klein stukje op het zwart projecteerd, het lijkt alsof dat een strakker beeld geeft.

[Voor 38% gewijzigd door @baddon op 26-02-2005 18:19]


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
Anoniem: 28596 schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 13:59:
sinds kort ook begonnen in de wereld van HT :)

Belangrijkste zaken:

[afbeelding]
Toshiba tdp-20 projector

[afbeelding]
haman/kardon avr130 receiver (maar dan zwart) + dvd22 dvdspeler (niet afgebeeld)

[afbeelding]
infinity primus HTC set. (zwart en uiteraard inclusief sub)
zoals je ziet niet super high-end, maar zeker voldoende voor een begin :)

natuurlijk hoort er bij een ht-set ook een beetje een leuke omgeving, met een dedicated ruimte, wat verf, en een flink aantal klusuurtjes kom je een heel eind :)
wat overzichtshotjes, het kan er niet meer zo licht worden, dus excuus voor de brakke pics...

[afbeelding]
de bank + stoel

[afbeelding]
scherm

[afbeelding]
wederom bank

[afbeelding]
zijmuur

[afbeelding]
avr-130 en dvd22 in "actie" ...


[afbeelding]
beamer in actie

[afbeelding]
scherm

[afbeelding]
scherm2
Erg mooie ruimte; is dat de kelder van je huis ofzo? Ik vraag me altijd af wat voor ruimte mensen daarvoor gebruiken.

Overigens vind ik de discussie over taalgebruik niet nutteloos. Ik erger me ook aan mensen die het consequent hebben over 'me [voeg in zelfstandig naamwoord]'. Kleine moeite om in elk geval een poging te doen redelijk ABN neer te zetten hier.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • SietzeJBL
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 07-06 14:36
@ Hugo

Wat een prachtige ruimte en wat een mooie spullen!
Een ding vroeg ik me af, waarom heb je je receiver op je dvd speler gezet? en niet andersom?

Maar wat een prachtige ruimte.. en zeer sfeervol ingericht ook! :)

Anoniem: 28596

@JT: nu nog niet, het is allemaal een maand of 3 geleden aangeschaft en het voldoet allemaal best wel goed eigenlijk. Ook al weet ik wel dat er veel mooier spul te krijgen is, maar ja, kost natuurlijk ook weer veel meer :)

@zimbab: ik zal wat foto's maken

@abaddon1: ja die schroeven... ik weet nog niet wat ik er mee moet, laat staan of ik weet of ik dit scherm houd... het is eigenlijk gewoon een rechte, witte, plaat, nat gemaakt opgehangen en alstie droogt trektie strak, werkt op zich erg goed, maar of het net zo goed is als een doek weet ik niet.

wat betreft die zwarte plakvilt, ik wilde juist dat er geen rand omheen zit, dit is alleen handig als de achtermuur een andere kleur is dan zwart, dat is hier niet het geval. Omdat de plaat ook heel iets voor de muur hangt is dit effect beter dan een extra zwarte rand...

maar goed ik heb dus nog geen oplossing voor die schroeven, ja wit verven :) maar ik weet niet of dat wel zo mooi is...

@dr. strangelove: is idd een (deel van de) kelder, voordeel is natuurlijk dat er geen ramen in zitten en dat de buren nooit last hebben :) nadeel is nu nog dat het vrij tochtig is, maar met wat tactisch geplaatste luchtroostertjes moet dat op te lossen zijn.

@SietzeJBL: twee redenen: 1: er zit een rooster aan de bovenkant van de receiver, als ik de dvdspeler erbovenop zet kan de warmte minder weg. Nou valt het allemaal erg mee met warmte en ik weet vrijwel zeker dat het geen probleem zal zijn als de dvdspeler bovenop de receiver had gestaan. maar er is dus een tweede reden :)
2: als je een redelijk gewicht op de dvdspeler hebt staan dan istie geloof ik minder gevoelig voor trillingen en aangezien de sub er ongeveer een meter vanaf staat leek me deze setup dus verstandiger dan andersom.

allen bedankt voor de reacties :) ik zal meer posten als ik updates heb...

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
OK, tijdens mijn huizenzoektocht toch maar een kelder in de vereisten meenemen...

Vooral die vintage shots van filmsterren van weleer vind ik leuk; heel wat beter dan zo'n standaard Matrix poster, dit geeft echt veel sfeer :)

[Voor 21% gewijzigd door Dr. Strangelove op 26-02-2005 19:55]

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:32
Anoniem: 28596 schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 13:59:
sinds kort ook begonnen in de wereld van HT :)

Belangrijkste zaken:

[afbeelding]
Toshiba tdp-20 projector

[afbeelding]
haman/kardon avr130 receiver (maar dan zwart) + dvd22 dvdspeler (niet afgebeeld)

[afbeelding]
infinity primus HTC set. (zwart en uiteraard inclusief sub)


zoals je ziet niet super high-end, maar zeker voldoende voor een begin :)
Nice job! Die beamer geeft zo te zien ook een mooi en helder beeld weer.

[Voor 42% gewijzigd door rimave op 26-02-2005 20:35]

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Anoniem: 123304

@ Hugo

Echt een vette ruimte gewoon :9~
Wauw...jaloers ben ik zekers!!! _/-\o_

Mooie installatie heb je ook! nice done Hugo, mijn complimenten ;)

 • ZiegoM
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 06-06 13:56

ZiegoM

Yammie R1

Zeer koele set en vooral inrichting van je HT kamer :P

Mijn HT heeft vandaag ook een grote verandering ondergaan:
De oude set bestond uit een Yamaha rx-v540 met daaraan 2 Mission 733i's (front), een Chario Syntar dialogue (center), een Dali AW10 (sub) en ten slotte twee Aldi/ eltax speakers aan de achterkant.

Ik miste vooral het echte volle geluid wat ik toch wel erg lekker vindt klinken bij merken zoals Infinity en JBL. Bij de aanschaf van de Mission en de Dali heb ik niet goed geluisterd en heb dus (voor mij) slecht passende luidsprekers gekocht.

Nu ben ik dus overgestapt naar het wat vollere geluid (zonder boomig te worden) van de JBL Northridge serie. Deze serie heeft ook nog eens een hoge afwerkingskwaliteit (kersen kleur :9~ ) en een gunstig prijskaartje.

Nieuwe set:
Yamaha rx-v540
JBL Northridge e80 (fronts)
JBL Northridge e30 (rears)
JBL Northridge e250p (sub)
Chario Syntar Dialogue (center)
bijna alles bekabeld met Cat5 UTP en alle JBL's in Cherry kleur

Vandaag aangeschaft (rest had ik al):

JBL Northridge e80
http://members.chello.nl/w.bindels/jbl1.jpg

JBL Northridge e30
http://members.chello.nl/w.bindels/jbl2.jpg

:P

Heb ze helaas nog niet kunnen testen op mijn eigen versterker (alles staat nog bij mn ouders thuis), maar dat komt morgen wel :P
Maar het klinkt al een stuk beter dan de Mission is combinatie met de Dali enz., dit geluid past veel beter bij mij .

\_Specs_/


 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:04
ZiegoM schreef op zondag 27 februari 2005 @ 01:05:
Maar het klinkt al een stuk beter dan de Mission is combinatie met de Dali enz., dit geluid past veel beter bij mij .
Hm, bewijs: Geluid is persoonlijk :P

Ik heb de JBL Northridge e80 vergeleken met mijn Mission M35's en vond het geluid dus echt nergens op lijken, de JBL's waren kil en dof, de Missions veel warmer... maargoed, iedereen zijn eigen smaak dus :) Ze zien er overigens wel erg nice uit :9

@Hugo: Zeer mooie set, hoe klinkt die Infinity set? :) Ik vind Infinity speakers persoonlijk ook mooi, zeker de grote varianten als de beta 40 en de beta 50... maar bij de beta 20 krijg ik het gevoel dat die iets mist... als je de Infinity modelnummering zou volgen is de Primus HTC 'lager' dus, maar ik heb nooit iets uit de Primus reeks gehoord... hoe klinkt het ? :)

[Voor 33% gewijzigd door Xander op 27-02-2005 10:45]

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Dr. Strangelove schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 18:39:
[...]

Overigens vind ik de discussie over taalgebruik niet nutteloos. Ik erger me ook aan mensen die het consequent hebben over 'me [voeg in zelfstandig naamwoord]'. Kleine moeite om in elk geval een poging te doen redelijk ABN neer te zetten hier.
^^ with stupid

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
Vraagje aan de beamer gebruikers: tot nu toe heb ik beamers nooit serieus overwogen omdat ik vond en vind dat ze teveel lawaai maken. Laatst bij een dure zaak nog eens in hun mooie HT gezeten, en hoewel zowel beeld als geluid dik in orde waren, stoorde ik me in de zachtere passages mateloos aan het gezoem van de beamer. Zijn er nu al beamers die erin slagen om geruisloos te zijn? En dan niet op de laagste stand van de lamp of andere ideale omstandigheden, maar onder normaal gebruik?

Oh ja, meer dan €2000 mag hij ook niet kosten ;)

These are my principles. If you don't like them, I have others.


Anoniem: 30670

Ja je hebt dus nu beamers voor rond de 2000euro die niet meer dan 25 a 27db produceren op 1meter afstand in normale modus (best ver eigenlijk, dus plafond montage het best).

lijstje:
Epson emp-tw200 *28db voor +/-2100euro
Hitachi pj-tx1000 *25db voor 1900 euro
Panasonic pt-ae500 *27db voor 2200euro
Sony vpl-hs3 *28db voor 2000euro (Zelf ben ik hier zer overtespreken over de mooie kleurweergave)

Mwhaa en zo kan je nog wel ff door gaan. Maar ik denk dat je hier al aardig een eindje op weg bent!

Verder is de geruis van een beamer meestal ook leeftijd ... fannetje wat constant draait (denk aan showroom modellen 12uur op een dag draaien). En voor nooit eens schoongemaakt. Keertje in de maand ff alle stof er af/uit halen en evt lens (laten) schoonmaken (niet dat het helpt met geluid verminderen :P )

[Voor 25% gewijzigd door Anoniem: 30670 op 27-02-2005 10:45]


 • Nonkel pleuris
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 03-03-2018
Tsja, volledige stilte heb je nooit. Er zal altijd wel iets zijn dat lawaai maakt. In de cinema is da die loozer rechts van je met zijn chips. Thuis kan het de buurman zijn die zijn gras aan het maaien is of de wasmachine...

Na een tijdje let je niet meer op dat heel klein beetje lawaai van een beamer. Storend kan elk geluid worden, een beetje selectief luisteren is de enige oplossing.

 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Dr. Strangelove schreef op zaterdag 26 februari 2005 @ 19:54:
OK, tijdens mijn huizenzoektocht toch maar een kelder in de vereisten meenemen...

Vooral die vintage shots van filmsterren van weleer vind ik leuk; heel wat beter dan zo'n standaard Matrix poster, dit geeft echt veel sfeer :)
en je hebt al zo;n vet huis... met dat uitzicht toch? :o

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
Ja, maar dat uitzicht komt met onderburen die de hele dag zitten te luisteren of ze niks horen om over te komen zeuren :( Bovendien is mijn woonkamer onmogelijk donker genoeg te maken om een beamer tot zijn recht te laten komen.

Daarentegen is het heerlijk om een beetje muziek te luisteren, en een beetje zitten te mijmeren terwijl ik naar buiten staar :)

Maar het huisje is wat klein, dus ik ben voorzichtig op zoek naar wat anders. Jammer van het uitzicht, maar als ik dat kan ruilen voor een leuke geluidsdichte kelder dan kan ik daar misschien wel mee leven ;)

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • maarten_v
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 10-06 14:38
Anoniem: 30670 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 10:43:
...
Hitachi pj-tx1000 *25db voor 1900 euro
...
Voordat iemand er naar op zoek gaat, dat moet de Hitachi pj-tx100 zijn.

 • Road-runner83
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:38
Trasos schreef op dinsdag 15 februari 2005 @ 18:30:
Nou, ik heb dus na een maand wachten eindelijk m`n speakerstands binnen! :Y)
Een setje Alphason Aragon AG-60s :9~ O+
Ik er maar €125,- voor hoeven te betalen, verkoper kon de prijs niet vinden 8)7 , terwijl ze volgens mij toch echt €150,- zijn. Als ze goedkoper waren dan €125,- mocht ik terug komen, prima geregeld dus. _/-\o_

Maarre hier dus wat pics en specs van m`n, op dit moment nog, stereo-setje:
Enjoy!

(pics clickable)
De 11,4kg!!! zware doos:
[afbeelding]

De inhoud ervan:
[afbeelding]

Tadaa!!! O+ :9~
[afbeelding]

Ja ik weet dat ze niet bepaald in het midden en waterpas staan, maar dat ga ik morgen wel ff allemaal fijn stellen.
[afbeelding]

De apparatuur die er gebruik van gaat maken:
[afbeelding]

[afbeelding]

Specs:
Marantz SR5000-OSE
Marantz DV6200
Marantz CD38 AH! Tjoeb `99 :P _/-\o_
Mordaunt-Short 902s

Hier moet ik het mee doen.

Ik weet dat er een speciale buis in de speakerstands zit waar ik m`n speakerkabels kwijt kan, maar de kabels zijn net iets te kort. :X Binnenkort maar ff nieuwe halen dus...

Nadat ik m`n speakers op de stands had gezet, hoorde ik het verschil meteen. Ik dacht het wel mee ging vallen, maar jezus, de bass is een stuk strakker en gecontroleerder en het geluidsbeeld is een stuk verbreed. Nice! :7

En nee, ik heb geen last van Parkinson ik kan gewoon m`n handen niet stil houden. :/
Afgelopen zaterdag ben ik bij de Stemvork geweest. Ze hadden nog 2 stands van de ouwe serie staan van Alphason. Deze wilde ik in eerste instantie kopen alleen toen bleken ze toch iets te hoog te zijn.

Dus NU heb ik ook de Alphason Aragon AG50-S bestelt! Ze zouden maybe aankomende vrijdag binnenkomen. Ik las dat het bij jou een maand heeft geduurt. Wat is de reden hiervan als ik zo vrij mag zijn om dat te vragen!

En viel het in elkaar knutselen van de stands mee?

THX!

Voor degene die de stands nog niet kennen:
http://www.audiovisiononline.co.uk/erol.html#8278x8281

 • MasterMaceMichu
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 22:00
@Hugo: Wat zijn de maten van je HT-Ruimte? Ziet er zeer gelikt uit iig!!!

 • Trasos
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
Road-runner83 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 14:48:
[...]


Afgelopen zaterdag ben ik bij de Stemvork geweest. Ze hadden nog 2 stands van de ouwe serie staan van Alphason. Deze wilde ik in eerste instantie kopen alleen toen bleken ze toch iets te hoog te zijn.

Dus NU heb ik ook de Alphason Aragon AG50-S bestelt! Ze zouden maybe aankomende vrijdag binnenkomen. Ik las dat het bij jou een maand heeft geduurt. Wat is de reden hiervan als ik zo vrij mag zijn om dat te vragen!

En viel het in elkaar knutselen van de stands mee?

THX!

Voor degene die de stands nog niet kennen:
http://www.audiovisiononline.co.uk/erol.html#8278x8281
Bij mij zouden ze ook aan het eind van de week binnen komen, niet dus. Die dingen worden gewoon per post vanuit Manchester gestuurd rechtstreeks naar de Stemvork, dus niet vanuit de distributeur. Die zal wel zonder voorraad zitten, dus dan kan het wel ff gaan duren voordat de bestelling aan de beurt komt.

Het in elkaar zetten valt reuze mee, in 15 min. ben je klaar. Ligt eraan of je alle zakjes met vulmateriaal open gaat knippen of er zo in gooit. Als je ze open knipt komt ie ook maar 3/4 vol, maar de dichte zakjes vullen alles niet zo mooi af. Hij lekt niet iig, misschien dat ik `m nog een keer afvul met zilverzand.

 • Road-runner83
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:38
Trasos schreef op zondag 27 februari 2005 @ 18:52:
[...]

Bij mij zouden ze ook aan het eind van de week binnen komen, niet dus. Die dingen worden gewoon per post vanuit Manchester gestuurd rechtstreeks naar de Stemvork, dus niet vanuit de distributeur. Die zal wel zonder voorraad zitten, dus dan kan het wel ff gaan duren voordat de bestelling aan de beurt komt.

Het in elkaar zetten valt reuze mee, in 15 min. ben je klaar. Ligt eraan of je alle zakjes met vulmateriaal open gaat knippen of er zo in gooit. Als je ze open knipt komt ie ook maar 3/4 vol, maar de dichte zakjes vullen alles niet zo mooi af. Hij lekt niet iig, misschien dat ik `m nog een keer afvul met zilverzand.
Ow ok ik wist nog niet eens dat hij gevuld moet worden haha. Wat is normaal gesproken de bedoeling? Dat je die zakjes er zo in gooit of dat je die openmaakt en dat spul erin gooit? En wat voorn spul is dat? (als je dat weet natuurlijk).

Horen stands normaal helemaal vol te zitten of boeit dat niet zoveel? THX

Anoniem: 136243

Heheh, ik moet mij mischien een beetje schamen hier. Ik heb de Logitech Z5500, waar ik heel blij mee ben, maar dit setje van 300 euro, zal bij lange na niet zo klinken als jullie speakers of wel?

We hebben in de huiskamer een phillips plasma scherm hangen met dit setje: http://www.jvc.nl/product.php?id=QP-F90ALE&catid=85

Wat is jullie mening hierover? Ik vind zelf mijn logitech setje lekkerder klinken dan de JVC, maar mischien komt dat omdat de instellingen ook niet helemaal goed staat (heb me er nooit goed in verdiept).

 • Sv3n
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 10-06 09:42
Anoniem: 136243 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 20:59:
Heheh, ik moet mij mischien een beetje schamen hier. Ik heb de Logitech Z5500, waar ik heel blij mee ben, maar dit setje van 300 euro, zal bij lange na niet zo klinken als jullie speakers of wel?

We hebben in de huiskamer een phillips plasma scherm hangen met dit setje: http://www.jvc.nl/product.php?id=QP-F90ALE&catid=85

Wat is jullie mening hierover? Ik vind zelf mijn logitech setje lekkerder klinken dan de JVC, maar mischien komt dat omdat de instellingen ook niet helemaal goed staat (heb me er nooit goed in verdiept).
Stereo: 2 x 100 W, 6 ohm bij 1 kHz, bij 10% THD; surround: 6 x 100 W, 6 ohm bij 1 kHz, bij 0,8% THD
in surround evenveel vermogen als bij stereo en nog met minder vervorming ook _/-\o_ :D

hoe het klinkt kan ik niks over zeggen, nooit gehoord, maar.de specificaties zijn iig. lachwekkend

Last.fm
Films!


Anoniem: 123304

Anoniem: 136243 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 20:59:
Heheh, ik moet mij mischien een beetje schamen hier. Ik heb de Logitech Z5500, waar ik heel blij mee ben, maar dit setje van 300 euro, zal bij lange na niet zo klinken als jullie speakers of wel?

We hebben in de huiskamer een phillips plasma scherm hangen met dit setje: http://www.jvc.nl/product.php?id=QP-F90ALE&catid=85

Wat is jullie mening hierover? Ik vind zelf mijn logitech setje lekkerder klinken dan de JVC, maar mischien komt dat omdat de instellingen ook niet helemaal goed staat (heb me er nooit goed in verdiept).
Leuk setje, zoals ik zo zie maar ja klinkt in ieders oor anders.

Nou mijn set is gebouwd en al! alleen kwam net even wat draad te kort voor 1 speaker. Beetje verkeerd gemeten! maar goed morgen nieuwe halen.

Mijn digi cam begaf het helaas...:( dus heb maar 1 pic maar beloof dat er spoedig snel meerdere zullen volgen.
Hier is de eerste!

http://img44.exs.cx/img44/17/010100130vs.jpg

Het is een beetje slechte foto helaas :(

[Voor 19% gewijzigd door Anoniem: 50944 op 28-02-2005 10:00]


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Anoniem: 136243 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 20:59:
Heheh, ik moet mij mischien een beetje schamen hier. Ik heb de Logitech Z5500, waar ik heel blij mee ben, maar dit setje van 300 euro, zal bij lange na niet zo klinken als jullie speakers of wel?

We hebben in de huiskamer een phillips plasma scherm hangen met dit setje: http://www.jvc.nl/product.php?id=QP-F90ALE&catid=85

Wat is jullie mening hierover? Ik vind zelf mijn logitech setje lekkerder klinken dan de JVC, maar mischien komt dat omdat de instellingen ook niet helemaal goed staat (heb me er nooit goed in verdiept).
Persoonlijk denk ik dat je dat beter anders had kunnen aanpakken. Die logitech dingen zijn leuk voor bij je PC, maar de prijs is om te :r .... Als ik jou was had ik voor die 300 euro die je nu hebt uitgegeven aan je Logitech setje, een paar leuke speakers gekocht. Ik heb onlangs KEF Q90's gekocht voor 300 euro. Niet echt prijzig, en ook al begin je dan met stereo, later kan je dat uitbreiden. Persoonlijk luister ik liever naar 2 echte speakers, dan naar 7 computerspeakertjes. Maar dat is allemaal persoonlijk dus. :)

just my 2 pennies ;)

 • Sv3n
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 10-06 09:42
Anoniem: 114270 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:29:
[...]


Persoonlijk denk ik dat je dat beter anders had kunnen aanpakken. Die logitech dingen zijn leuk voor bij je PC, maar de prijs is om te :r .... Als ik jou was had ik voor die 300 euro die je nu hebt uitgegeven aan je Logitech setje, een paar leuke speakers gekocht. Ik heb onlangs KEF Q90's gekocht voor 300 euro. Niet echt prijzig, en ook al begin je dan met stereo, later kan je dat uitbreiden. Persoonlijk luister ik liever naar 2 echte speakers, dan naar 7 computerspeakertjes. Maar dat is allemaal persoonlijk dus. :)

just my 2 pennies ;)
en wat kun je met 2 speakers zonder versterker ? helemaal niks :z natuurlijk klinkt het beter, maar het kost je simpelweg ook gewoon meer

Last.fm
Films!


 • JKen
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:16
Anoniem: 114270 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:29:
Persoonlijk luister ik liever naar 2 echte speakers, dan naar 7 computerspeakertjes.
Zeker je moet eens weten hoeveel beter ik nu hoor waar het geluid vandaan kom met me omgebouwde Phillips 22RH426 :) .
Bij die 7 computer speakers hoor je minschien wel waar het ongeveer het geluid vandaan komt maar om de excate positie te horen lukt niet.

Hier de beloofde foto van me 426sers,
http://www.members.lycos.nl/comok/Phillips.jpg
Hopelijk heb ik aan de eind van de week me center af.

Anoniem: 48679

Anoniem: 123304 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 21:21:
Had een vraagje of jullie de klassieke nummer weten van de WAR song die ook gebruikt werdt bij de battle van 1442 met spanje. Was ook een film daarvan uitgebracht.
Het was een opera nummer die heeeel erg mooi klonk maar helaas niet meer weet hoe die heet!
Ik dacht zelf dat het van Robert Wagner was. Weten jullie misschien wie ik bedoel?
als het dezelfde song is als in apocalypse now (de aanval op het dorp) is het ride of the valkyrie of zoiets (maar dan in het duits). Als het een andere zou zijn interesseert het me ook wel :)

[edit]
hmm, aangezien ik geloof dat ride of the valkyrie geen operanummer is zal dit dus ferm geblaat zijn...

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 48679 op 27-02-2005 23:03]


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Sv3n schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:38:
[...]


en wat kun je met 2 speakers zonder versterker ? helemaal niks :z natuurlijk klinkt het beter, maar het kost je simpelweg ook gewoon meer
naja, haal een versterker bij de milieustraat :) Vaak zat gedaan en al vaak wat leuks bij gezeten (denk aan: sony TA-1010, Technics begin '90 app. sansui. Vaak wat ouder, mar nog erg goed klinkend

Anoniem: 132776

Anoniem: 48679 schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:58:
[...]


als het dezelfde song is als in apocalypse now (de aanval op het dorp) is het ride of the valkyrie of zoiets (maar dan in het duits). Als het een andere zou zijn interesseert het me ook wel :)

[edit]
hmm, aangezien ik geloof dat ride of the valkyrie geen operanummer is zal dit dus ferm geblaat zijn...
Lange leve de vaders die je film- en muziekkennis proberen bij te brengen ;)
http://www.classiccat.net/wagner_r/86b.htm

 • Barry
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 23-06-2022
JC Ken schreef op zondag 27 februari 2005 @ 22:58:
[...]

Zeker je moet eens weten hoeveel beter ik nu hoor waar het geluid vandaan kom met me omgebouwde Phillips 22RH426 :) .
Bij die 7 computer speakers hoor je minschien wel waar het ongeveer het geluid vandaan komt maar om de excate positie te horen lukt niet.

Hier de beloofde foto van me 426sers,
[afbeelding]
Hopelijk heb ik aan de eind van de week me center af.
Heb je wel een center nodig (als ik even naar de afstand tussen beiden luidsprekerboxen kijk...)?

“Nothing changed since the 70s. Nothing. Except people train not that hard”. - Tom Platz


Anoniem: 123304

Modbreak:Hou het nou eens een keertje ON-TOPIC!

[Voor 96% gewijzigd door Anoniem: 50944 op 28-02-2005 10:00]

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee