Anoniem: 70162 schreef op 26 July 2003 @ 02:24:
[...]
ik ga ff brainstormen:
-uw laptop heeft echt wel een gewone utp aansluiting hoor
-wij ondersteunen geen wifi
-wifi? firewire zult u bedoelen. maar dat ondersteunen wij niet hoor.
-u kunt bij ons een speciaal accespoint bestellen voor €veel,= dat gelockt is op 1 mac-adres
-in onze algemene voorwaarden staat dat uw laptop dient te beschikken over een geinstalleerde, werkende netwerkkaart. die van u werkt blijkbaar niet.
-wifi is ten strengste verboden. u zou de laptop naar een andere kamer kunnen verplaatsen. daarmee creert u meerdere internetlocaties, en dat verstaan wij onder zakelijk gebruik
en natuurlijk het eeuwige: het ligt aan uw router/kazaa/besturingssysteem
LOL

Vooral de laatste regel
Maaruh ... over dat port scannen boven de 1024.... @ My Work hebben we 4 grote subnetten.
2 ervan gebruik ik. Guestnet en het linux domein netwerk.
Op het guest net is het onmogelijk om services te draaien onder port 1024. Alles is geblokt. Op het linux net zijn alleen secure lijnen van buiten naar binnen toegestaan en de rest niet. Allemaal geblokkeerd zelfs boven de 1024
Ik draai nog wel eens ftp op port 15000+ voor het gemak wissel ik geregeld.
Ik heb geprobeerd op mijn workstation ftp aan de gang te krijgen, maar wilde niet lukken. Met sftp kan ik het weer wel. Om een bedrijfsmatig oplossing maar even aan te geven. (er is een fatsoenlijke bandbreedte beschikbaar) gelukkig.
Over ICS en NAT ben ik er nog niet helemaal uit. Volgens mij is ICS een NAT kinda thing, dus een vorm van routeren van packetten. Op mijn win2k server is het opzetten van ICS en NAT anders, maar lijkt verdacht veel opelkaar. Zowel in eigenschappen als in werking en beheer. Alleen kan ik bij NAT weer makkelijker port mappingen maken ... maar dat terzijde Ik vraag me af of je technisch (op pakket niveau) ooit het verschil zou kunnen ontdekken. Alleen de inhoud van de pakketten kunnen anders zijn, maar die zullen hetzelfde stuk data ontvangen die verzonden is en ontvangen wordt.
Hier thuis hebben we Tiscali en die zijn zo te merken meer in op FUP. Ik heb nu mijn pc, mijn ouders hun pc, mijn laptop, linux back, win2k server en momenteel een repare machine op het net staan. Ik leech ook af en toe erg veel en soms ook niet.
Tja ik heb een FTP aan staan soms WWW, staat nu uit, VNC om het een beetje in toom te houden op afstand en tja ... ik heb nog geen warning of iets gehoord gelezen van tiscali.
Ik doe erg nuttige dingen met mijn FTP. Ik leech er niets mee. Ik heb wat programmatuur er staan voor de handigheid, maar ik heb ervoornamelijk mijn school documenten naar toe gepushed. Want mijn home-dir op school is EviL klein en de docs worden me soms iets te groot.
Ook als backup van mijn laptop (3,2 GB HDD) gebruik ik de ftp. Puur als backup gooi en smijt ik er soms veel naartoe. Ik hoop dat mensen de services minder illegaal van aard zullen zijn, want van al die gekke regeltjes hoor en zie ik nog meer nette mensen in dit topic die gewoon eenvoudige normale en leuke dingen willen doen met hun internet verbinding, maar worden tegengehouden door regeltjes inplaats van fysieke beperkingen.
Brengt me tot het idee dat de netwerken bij Chello intern niet zo goed van dien aard zijn dat het vlekkeloos loopt (ik woon niet in chello gebied, is het net als casema toendertijd)?