Dat stuk in dat document gaat over terugleververgoedingen, dat is toch alleen van toepassing bij netto teruglevering?route99 schreef op zondag 8 mei 2022 @ 09:16:
[...]
Das maar de vraag, want ook bij een variable tarief dat voorbij het rekeningsjaar hoort, hoor je nadat het jaar afgelopen is binnen 6 weken volgens de ACM een volgens hun regels gespecificeerde rekening te krijgen. Vervolgens kan je variable tarief contract gewoon doorlopen maar dat komt dan op de afrekening van het komende jaar. Toch? Daar kun je voor de huidige rekening geen rechten aan ontlenen, behalve dat je contract doorloopt als je daarvoor getekend hebt. Die rekening na 1 jaar is een pure wettelijke plicht.
[...]
In dit stuk kun je iig dit vinden in sectie III in punt 13 :
[...]
[...]
Icm met wat er al eerder geschreven werd hoe de ANWB het doet en wat de ACM in de Robin case gerechtelijk afgedwongen is over hoe er in een rekening gespecificeerd moet worden, lijkt mij dat het salderen ook met de tarieven mee verrekend wordt en niet als een totaal aftrek som over het hele jaar.
Dus lijkt dit van hierboven voor salderen ook het meest logische obv wat er al bekend is:
[...]
De tegenprestatie van het energiebedrijf vind plaats over de tariefperiode die hoort bij de teruglevering.
Bij salderen gaat het over het wegstrepen van het verbruikte en opgewekte kWh verbruik, pas als daar een negatief saldo uit komt (meer opgewekt dan verbruikt) komt de terugleververgoeding ter sprake.