Toon posts:

Het grote Wielerpodcasts-topic

Pagina: 1
Acties:

Acties:
 • +7Henk 'm!

 • Ypuh
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 11:26
Fietsen, wielrennen, mountainbiken, gravellen, de koers en alles daarom heen. Ik kan er eindeloos over doorpraten en ben gelukkig niet de enige. De (wieler)podcasts verschijnen anno 2021 sneller dan je ze kan beluisteren en dat is misschien maar goed ook. Sommige podcasts zijn inmiddels zo groot, leuk, interessant of invloedrijk dat er genoeg over valt na te praten.

Waar presentatoren veelal beter langs de lijn kunnen staan, verslaggevers niet op de TV verschijnen omdat ze een radiohoofd hebben en podcasters het doorgaans moeten hebben van structuur en ingestudeerde grappen, is mijn plek dan ook vooral veilig nabeschouwen vanachter een PC en op Tweakers. Feit is dat een goede podcast met een continue stroom aan interessante onderwerpen en dat op een leuke wijze gepresenteerd, behoorlijk lastig kan zijn. Dat blijkt wel uit de talloos verschillende wielerpodcasts die er zijn. De één is in staat zijn eigen content te produceren met georganiseerde trips en gravel evenementen (LSRF), de ander kan op ludieke wijze eindeloos verslag doen van de laatste wedstrijden (De Rode Lantaarn). Weer een ander raakt niet uitgepraat over als waar je als amateur tegenaan loopt of kunt ontdekken in Utrecht en omstreken (Mapmeisters) of het interviewen profrenners in de studio van Sporza (Extra Time koers).

Een overzicht van wieler gerelateerde podcasts per categorie.

Algemeen fietsen/wielrennen:

Live Slow, Ride Fast
De podcast van Laurens ten Dam en Stefan -ik onderbreek je ff voor een nutteloze anekdote, quote of simpelweg comment wat niet zo veel toevoegt. Oh ja, ik ging van de week ook fietsen naar de AH... maar sorry, vertel verder- Bolt over de fiets, koers, gravel, bikepacking, training en alles op maar ook naast de fiets.

Tweewielers
Van die vent van De Avondetappe
Mapmeisters Podcast
Sinds 2017. 🎧🎙 Podcast over wielrennen in Utrecht en wijde omgeving. 🚴🏻‍♀️🚴🏻🚴🏼‍♂️ Prachtige routes. 🗺 Mooie avonturen. 🌍 #mapmeisters
Arriere de la Course
Moet vaak even wennen aan de sprekers, maar dit is toch wel een van de leukere Nederlandstalige podcasts op het gebied van wielrennen met een gevarieerd scala aan onderwerpen

Cycloworld de Podcast
Herman, Frank en nog een Herman zijn groot liefhebber van de fiets. De sportieve uitdaging aangaan, grenzen verleggen, ontdekken van fietsgebieden. Het maken van verhalen, vaak aangedikt, met je fietsvrienden. En daar gaat deze podcast over. Liefde voor cyclo’s/granfondo’s, toertochten, rittenkoersen etc. We zijn er voor alle sportieve fietsers en hebben het over events van de AGR tot aan de Marmotte, hoe trainen, voeding, materiaal en waarom de Dolomieten mooier zijn dan de Alpen. Kortom er valt genoeg te praten.

Fiets.nl Podcast
Bekend van het magazine en leuke fiets.nl/forum. Een goed georganiseerde redactie waarbij iedere podcast een uitgesproken thema heeft.


Pro teams / actualiteiten:
De Rode Lantaarn
By far mijn favoriete podcast waar Tim de Gier, Willem Dudok en Jonne Seriese ten faveure van grote namen als Jung Bubbels, Gino -het voorprogramma- Mäder en Flugeltje de show stelen met hun leuke analyses van de koers.
Kop over Kop
Aansluiten op iedere koers sluiten de verslaggevers en commentatoren nog even aan om de etappe te analyseren, vaak met behulp van een gast die die dag meereed in het profpeloton. Ideaal voor als je die dag de koers gemist hebt en toch net even iets meer wilt weten dan de samenvatting van 3 minuten.
Sporza Podcast / Extra time koers
Belgen en wielrennen. Need I say more. Goed voor je dagelijkse Evenepoel update, heeft hij lekker geslapen, zit het labeltje wel bij zijn shirt in, matchende sokken (en hoogte) etc. Ook andere renners passeren plichtmachtig de revu.
Everydayriding (Team Jumbo-Visma)
Tonen aan dat iedereen in deze wereld z'n plek heeft. Die van TJV is vooral hard fietsen en niet het maken van podcasts, maar net als fietsen; je leert met vallen en opstaan.
Wieler Revue Podcast
Van de mannen achter het magazine Wieler Revue. Ook hier; radio mensen zijn doorgaans niet geschikt voor de TV, zijn schrijvers dan wel geschikt voor het maken van Podcasts? Slecht is de Podcast niet, maar het ontbreekt naar m.i. nog een beetje aan de toegevoegde waarde t.o.v. bijvoorbeeld Kop over Kop
WielerFlits Podcast
Voor velen een bekende naam. Staan bij mij bekend dat ze vaak wel net een stapje dieper gaan in hun analyses. Besteden daarnaast ook meer aandacht aan de minder bekende koersen en het veldrijden. Tot slot zijn hun Scorito-toto tips altijd leuke/interessante afleveringen, al doen ze tegenwoordig meer op YouTube.
In het wiel
How-to van een mug een olifant maken. Thijs Zonneveld, sensatie-journalist in hart en nieren, maar toch zeker ook een liefhebber, wielerkenner en insider. Weet vaak net even iets meer dan de gemiddelde luisteraar, waaronder het uitbuiten van die informatie. Ik kan er wel naar luisteren tot mijn Thijs-tax bereikt is of hij z'n slijm begint op te zuigen als een soort slissende ratelslang (meestal ergens rond de 20 minuten). Met name rondom de Tour een aanrader!


Wielerverhalen/anekdotes/romantiek rondom de koers:
- De Grote Plaat
- De Muur
- Crotcast

Onbekend:
- Radio Stelvio
- De Koers
- De Bezemwagen
- La Cycliste
- De Koers is van ons


De komende weken zal de startpost geupdate worden met een beschrijvende tekst van de grotere/bekendere podcasts zoals de Rode Lantaarn, LSRF en Kop over Kop. Ook lijkt het me leuk om recente afleveringen te reviewen. Heb je een leuke aflevering geluisterd, plaats dan de naam, aflevering, globale inhoud van de podcast en jouw rating/recensie. Hopelijk kunnen we tot een lijst met luistertips komen voor onderwerpen zoals fietsonderhoud, routeplannen of voorbereiden op een cyclo waarmee we een bruikbaar overzicht hebben voor zowel nieuwe als ervaren fietsers.

[Voor 59% gewijzigd door Ypuh op 15-06-2021 10:47]


Acties:
 • +5Henk 'm!

 • Stufferdt
 • Registratie: december 2014
 • Laatst online: 10:51

Stufferdt

En zo is het maar net.

Leuk topic!

Podcast: Live Slow Ride Fast. Aflevering Unbound 2021
Hosts: Laurens ten Dam, Steven Bolt (aka Stevie Thunderbolt) en vaak ook Thomas Dekker.
Globale inhoud: Ze bespreken Unbound, het vroegere Dirty Kanza. 200 mile (320KM) aan gravelwedstrijd in 'Murica. TtD en TD hebben deze gereden en bespreken het materiaal, de wedstrijd zelf, de roadtrip en alle gave dingen die ze meemaken.
Review: hij luistert vlot weg, vermakelijke info en gaaf wedstrijdverslag. Altijd +1 als Thomas erbij is, betekent automatisch dat Bolt minder kan praten.
Eindoordeel: 4 sterren.

En ik heb de tip van de eeuw voor LSRF: als je 'm luistert op snelheid 1.2, is Stevie Thunderbolt ineens veel beter te pruimen :) Hij praat gewoon door en het geslijm valt minder op ofzo. En het gaat sneller dus per saldo heb je minder tijd van je leven ernaar moeten luisterren.

@Fisico deze tip is speciaal voor jou :)

edit: linkje toegevoegd naar de exacte podcast.
En @Ypuh kudos voor de perfecte omschrijving van Thunderbolt. Ik vind helemaal mooi. _/-\o_

Wellicht mooi om de podcast van TrainerRoad hier ook op te nemen? Inhoud hele sterke podcast en ik weet zeker dat TR-fanboys @Prulleman en @Michaelg 'm erin willen hebben :*)

[Voor 19% gewijzigd door Stufferdt op 14-06-2021 20:49]


 • Reynouts
 • Registratie: maart 2014
 • Niet online
Leuke topic om te volgen!

Er zijn inderdaad ook podcasts meer gericht op het trainen, zoals Trainerroad. Ook vond ik het eerste seizoen van de slimmer presteren podcast wel geinig. Gaat vooral over wat voeding, training, allerlei gadgets, technieken en marginal gains nou zin hebben voor de normale stervelingen:
De Slimmer Presteren Podcast is een initiatief van Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen. Vanaf begin 2020 bespreken zij wekelijks een onderwerp op het gebied van sport, onderzoek en innovatie.

Het eerste seizoen en het tweede seizoen zijn compleet en daarmee staan onze eerste 42 afleveringen online! Die gaan o.a. over het nut van gadgets als een vermogensmeter, optimaal herstellen na het sporten, afwisseling bij het trainen en de potentie van verschillende sportvoeding.

We trappen seizoen 3 af met een bijzondere serie “Doping Specials” waarin we op zoek gaan naar wat er gebeurt als je het slimmer presteren net iets te ver over de grens doorvoert.

[Voor 6% gewijzigd door Reynouts op 15-06-2021 08:49]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Ypuh
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 11:26
TrainerRoad, hoe kon ik die vergeten :+. Heb vooral gefocust op de Nederlandstalige podcasts. Engelstalige shows als The Move van Lance of actieve renners als Geraint Thomas hebben ook wel een eigen podcast, maar daar wordt in Nederland niet zoveel naar geluisterd heb ik het idee. Waarschijnlijk verdiend training/beter worden wel een eigen categorie.

@Stufferdt Heb de laatste 5~ podcasts van LSRF wel weer met plezier geluisterd, zo ook die van Unbound. Het blijft toch wel een leuk kanaal. De reis van Lau met overnachtigen bij wat autocourers, dat hij die gravel races gewoon ook ff #1 en #2 wordt, een paar leuke anekdotes van Sockeloen (met die Canadees die hem eerst ff paait en vervolgens er doodleuk af sprint _O- ) etc. Ze maken gewoon hun eigen content en nemen de community daar in mee met Dirty Kanzelled en eigen Gravel Ride weekend.

Inderdaad een geinige kijk op dat hangaround Stevie veel minder aan het woord komt als TD erbij zit, die ik op vage wijze wel weer prima kan hebben. De dynamiek van die 3 met een leuk onderwerp en paar gasten zorgt in ieder geval voor een leukere show dan wanneer Steven de show leidt en Laurens af en een vraag stelt zonder uit te laten praten.

[Voor 3% gewijzigd door Ypuh op 14-06-2021 21:13]


 • Rayne_
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 11:02
The creative cyclist podcast van Jeroen Van Schelven (Le Coffee Ride). Leuke podcast met bekende gasten zoals George Hincapie, Mitch Docker, Simon Mottham (Rapha)...

CyclingTips Nerd Alert podcast over al het laatste fietsgerelateerde tech-nieuws.

Arrivee, podcast van fietsmagazine Grinta.

 • Il Maravilla
 • Registratie: juli 2005
 • Niet online
Geraint Thomas heeft sinds een paar maanden ook een eigen podcast, de Geraint Thomas Cycling Podcast. Per podcast een onderwerp waar ze iets dieper op ingaan. Crashes, kasseien, materiaal. Ze hebben het over van alles. En met ze bedoel ik Geraint, de presentator en elke aflevering nog een gast. Erg vermakelijk, ook wel in de trant van de 3 boeken die hij uitgebracht heeft. Leuke anekdotes en een dosis humor.

Voor wie bekend is met de voetbalpodcast van Peter Crouch: hij is vergelijkbaar!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • AequitasII
 • Registratie: februari 2014
 • Laatst online: 10:45
Ik heb tijdens de Giro de Rode Lantaarn podcast ontdekt. Wat was dat genieten zeg! Ik heb normaliter een gruwelijke hekel om een uur naar mensen te luisteren zonder beeld, maar ik ben helemaal om.
Kan niet wachten op de Tour versie.

 • Jimmy-time1
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 11:32
De Kopgroep zag ik nog niet vermeld staan. Podcast met Mart Smeets, Martijn Hendriks, Michael Boogerd en Marijn Lansbergen.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
Het schijnt dat de fluisteraar (Hugh Carty, even een referentie naar de rode lantaarn) ook een podcast heeft.

Komoot


 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Jimmy-time1 schreef op maandag 14 juni 2021 @ 22:11:
De Kopgroep zag ik nog niet vermeld staan. Podcast met Mart Smeets, Martijn Hendriks, Michael Boogerd en Marijn Lansbergen.
De Kopgroep inderdaad met Martijntje de andere van tweewielers, liefhebber van De Rosa-fietsen en ook de bedenker van zowel de rebus van de avondetappe als het (Rapha)shirt. Marijn is van de productie en doet de Tour nooit mee want dan is Vullings er weer. Mike is een soort van semi-vaste sidekick. Wat valt er verder te zeggen? het routeboek, de natte vinger waarbij de heren een winnaar voorspellen, Monsieur 69 met info over de renner die 69e staat of werd en natuurlijk Mart demarreert terug in de tijd met de Neel-achtige verhalen.

Dat ik het gewonnen roze mondkapje nooit heb ontvangen met mijn voorspelling dat Sagan zou winnen, soit... ;)

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • BreadFan
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online
Niet direct een wielerpodcast, maar als je meer wilt weten over trainingsleer kan ik ook van harte Icecast van schaatstrainer Jac Orie aanbevelen. Heel interessant, zoals bijvoorbeeld de aflevering over Intervaltraining. Zeker die aflevering kan ik elke wielrenner aanraden te luisteren.

 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Keurig overzicht Ypuh!

 • Smotske
 • Registratie: februari 2020
 • Laatst online: 11:05
Fijne topic! meeste kende ik wel, maar toch wel wat lekkere tippetjes.

Binnenkort toch maar aan de afterchocks voor de duurritjes :p
BreadFan schreef op dinsdag 15 juni 2021 @ 08:36:
Niet direct een wielerpodcast, maar als je meer wilt weten over trainingsleer kan ik ook van harte Icecast van schaatstrainer Jac Orie aanbevelen. Heel interessant, zoals bijvoorbeeld de aflevering over Intervaltraining. Zeker die aflevering kan ik elke wielrenner aanraden te luisteren.
Alleen op spotify te vinden overigens :F

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Ypuh schreef op maandag 14 juni 2021 @ 21:10:
TrainerRoad, hoe kon ik die vergeten :+. Heb vooral gefocust op de Nederlandstalige podcasts. Engelstalige shows als The Move van Lance of actieve renners als Geraint Thomas hebben ook wel een eigen podcast, maar daar wordt in Nederland niet zoveel naar geluisterd heb ik het idee. Waarschijnlijk verdiend training/beter worden wel een eigen categorie.
Met THEMOVE is het voor mij allemaal begonnen, misschien wel de eerste podcast die ik luisterde. Johan volgen is sowieso goed voor je dark hordes in de tourpoule. Maar het is teveel reclame en bitchen van Lance tegen van alles en Johan heeft nog wel heel veel moeite met het verleden. Wat ik wel snap want die is baan, vrouw en kinderen kwijtgeraakt door de schorsing en ziet pas sinds kort zijn kinderen weer.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Amras
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 10:42
Ik luister In Het Wiel, LSRF en af en toe De Rode Lantaarn. Lekker gevarieerd: over actualiteit van de pro's, cycling lifestyle en de nodige onzin.

Ik merk wel dat ik De Rode Lantaarn toch langzaam zat begin te worden. Het eindeloze slappe geouwehoer en terugkerende flauwe grappen hebben voor mij een houdbaarheidsdatum. Pas had ik de eerste 30 minuten van een aflevering geluisterd en was het nog geen enkele keer over fietsen gegaan. Blijkbaar is de non-discussie hamka's vs. hamkas interessanter. Toen heb ik maar wat anders opgezet.

In LSRF hoort Stevie zichzelf inderdaad graag praten, maar doorgaans vind ik het niet storend genoeg om hem af te zetten. Met Thomas Dekker erbij is het altijd lachen en er komen ook af en toe leuke gasten voorbij.

Thijs en Hidde kan ik goed hebben, ik vind de blik van Thijs op de koers altijd wel mooi. Je kunt wel horen dat hij zelf ook gefietst heeft. Persoonlijk moet ik altijd lachen om het zoeken naar superlatieven voor MVDP, zeker als hij de dag erna weer iets flikt en ze het helemaal niet meer weten.

Verder mooi overzicht, zal eens wat suggesties proberen! Grappig dat er zoveel zijn en blijkbaar ook luisteraars hebben, leeft wel dat fietsen!

Strava


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • luuk66
 • Registratie: januari 2020
 • Nu online
Een net nieuwe gelanceerde van de tour de tietema boys: Kan wel janken de podcast

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • BreadFan
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online
luuk66 schreef op woensdag 16 juni 2021 @ 07:56:
Een net nieuwe gelanceerde van de tour de tietema boys: Kan wel janken de podcast
1e aflevering vind ik persoonlijk wat aan de korte kant, wat wel weer prettig is als je maar weinig tijd hebt :+

 • Smotske
 • Registratie: februari 2020
 • Laatst online: 11:05
Misschien wel handig bij de podcasts te vermelden op welk platform ze beschikbaar zijn? Veel zijn ondertussen ook Spotify-only

De jongens van Mapmeisters, poeh, dat geluid valt tegen zeg. Soms niet te doen in de auto. Constant aan de volume knop draaien. Ene stem goed te verstaan, andere super zacht. :?

[Voor 41% gewijzigd door Smotske op 16-06-2021 16:50]


 • McMiGHtY
 • Registratie: december 1999
 • Laatst online: 11:30
Mapmeisters heeft toch al heel lang niks uitgebracht?

18 September, zet het in je agenda! Tweakers Social Ride


 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
BreadFan schreef op woensdag 16 juni 2021 @ 08:33:
[...]

1e aflevering vind ik persoonlijk wat aan de korte kant, wat wel weer prettig is als je maar weinig tijd hebt :+
Inmiddels staat de echte 1e aflevering online. Gisteravond geluisterd, weet nog niet wat ik er van moet vinden. Op zich wel leuk dat ze een kijkje achter de schermen geven.

Edit: En aangezien ik weer eens naar een klant kon en ook tijd genoeg had voor twee podcasts tijdens mijn avondrit gisteren, ook de nieuwste Grote Plaat geluisterd. Gast is Aart Vierhout en is grotendeels een voorbeschouwing op de Tour. Vond het een prima aflevering, al is den Braber af en toe wel een zuurpruim van de oude stempel (ondanks dat ie nu ook gravelt :P)

[Voor 30% gewijzigd door MaSw85 op 17-06-2021 11:17]

Komoot


 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Ik vind die slome slaperige stem van Johannes van Blaudzun dus een drama @MaSw85 , man man man. Ondanks dat ze soms leuke gasten hebben vind ik het zware kost die de Grote plaat.

 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
pier87 schreef op maandag 21 juni 2021 @ 09:25:
Ik vind die slome slaperige stem van Johannes van Blaudzun dus een drama @MaSw85 , man man man. Ondanks dat ze soms leuke gasten hebben vind ik het zware kost die de Grote plaat.
Zo vind ik de stem van Herman bij Tweewielers dus iets waar ik niet tegen kan. Heel anders dan wanneer hij op TV iets presenteert.

Moet wel toegeven dat als ik te weinig tijd heb voor podcasts en dus soms een aflevering over moet slaan (ook omdat de actualiteit tijdens bijvoorbeeld een ronde dan weg is), dat dan eigenlijk altijd Grote Plaat afvalt en ik liever luister naar Rode Lantaarn en LSRF.

Komoot


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Smotske
 • Registratie: februari 2020
 • Laatst online: 11:05
pier87 schreef op maandag 21 juni 2021 @ 09:25:
Ik vind die slome slaperige stem van Johannes van Blaudzun dus een drama @MaSw85 , man man man. Ondanks dat ze soms leuke gasten hebben vind ik het zware kost die de Grote plaat.
De afspeelsnelheid op 1,25x maakt een heel verschil! Doe ik ondertussen bij meerdere podcasts :*)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Reclamespot dat LSRF, wanneer ik die voorbeschouwing vergelijk met de Grote Plaat of In het Wiel dan heeft het echt het niveau van een schoolkrantje. Jammer want de heren hebben er best kijk op. Maar ja doosjes wijn, ritjes in Kenia, beetje onlineshoppen, oneindig veel blauwe fietswielen, turbo cotton en andere ongein pluggen is belangrijker dan praten over de koers.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
Fisico schreef op woensdag 23 juni 2021 @ 13:14:
Reclamespot dat LSRF, wanneer ik die voorbeschouwing vergelijk met de Grote Plaat of In het Wiel dan heeft het echt het niveau van een schoolkrantje. Jammer want de heren hebben er best kijk op. Maar ja doosjes wijn, ritjes in Kenia, beetje onlineshoppen, oneindig veel blauwe fietswielen, turbo cotton en andere ongein pluggen is belangrijker dan praten over de koers.
Het was in de laatste aflevering wel heel extreem inderdaad.

Komoot


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Heb de laatste LSRF ook even terug geluisterd, begint erg leuk met die intro van Stevie, maar zakt daarna hopeloos weg.

Lijkt soms op een moetje, weinig voorbereiding. de podcast heet de Tour de France voorbeschouwing, maar er wordt amper gerept over kanshebbers etappes of leuke tour anekdotes. Gemiste kans, beetje diepgang zou je wel mogen verwachten van deze heren.

Hetzelfde was ook wat ik mistte in de youtube aflevering over dat rondje Friesland, wat hap snap werk zonder wat diepgang. Ze kunnen wat dat betreft nog een hoop leren van Tour de Tietema.

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • TheekAzzaBreek
 • Registratie: november 2003
 • Niet online
Ik vind In het Wiel op het moment met afstand de leukste, nu Theo Bos er elke keer bij zit.

Het is allemaal nogal losjes, een paar maten die over de koers oh'en maar er ondertussen wel een hoop vanaf weten.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Smotske
 • Registratie: februari 2020
 • Laatst online: 11:05
Thijs is wel van het makkelijk scoren hoor. Vanochtend de nabeschouwing van de etappe van gisteren geluisterd, maar wel open goaltjes hoor. Al hebben ze best wel een punt hoor, begrijp mij niet verkeerd. Maar ik merkte een trend op van: wanneer het kalf verdronken is... O-)

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Ja ik ben een tijdje geleden dus wat afgehaakt met in het Wiel. Zal weer een poging wagen.

De kopgroep vind ik momenteel weer erg sterk, leuke tour anekdotes van de Mart, normaal heb ik wel eens wat moeite met Mart. Maar is momenteel prima te nassen ;)

 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Iemand die beter worden podcast van Lau en Stevie al gehoord en belangrijker is het wat?

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
Fisico schreef op donderdag 29 juli 2021 @ 11:26:
Iemand die beter worden podcast van Lau en Stevie al gehoord en belangrijker is het wat?
Ja geluisterd, maar kan je nog niet echt volledig beoordelen. Hij is ook maar kort (33 minuten dacht ik). Als je trainingsleer etc. interessant vindt, is het wel een meerwaarde denk ik. Deze eerste gaat vooral over consistentie en trainingsintensiteit. Persoonlijk vond ik deze wel interessant.

Komoot


 • McMiGHtY
 • Registratie: december 1999
 • Laatst online: 11:30
Fisico schreef op donderdag 29 juli 2021 @ 11:26:
Iemand die beter worden podcast van Lau en Stevie al gehoord en belangrijker is het wat?
Ben d'r een paar minuten aan begonnen...maar toen stevie voor de zoveelste keer..

18 September, zet het in je agenda! Tweakers Social Ride


 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

@McMiGHtY tja Mister Short Cut op turbo cottons. Daar ben ik dus bang voor. Maar 33 minuten is wel te doen, denk ik...

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • Smotske
 • Registratie: februari 2020
 • Laatst online: 11:05
De YT versie is een stuk beter uit te houden. Leuke opname locatie.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • McMiGHtY
 • Registratie: december 1999
 • Laatst online: 11:30
Fisico schreef op donderdag 29 juli 2021 @ 13:21:
@McMiGHtY tja Mister Short Cut op turbo cottons. Daar ben ik dus bang voor. Maar 33 minuten is wel te doen, denk ik...
Ja..en een dikke gesponsorde fiets.. En hij zal wellicht best een beetje kunnen fietsen, maar zijn manier van interview/gespreksleiding van een podcast ben ik niet zo heel erg fan van.

18 September, zet het in je agenda! Tweakers Social Ride


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Ach ik kan mij niet zo storen aan Stevie, vind dat die lui het in het algemeen hartstikke leuk doen. Zijn uiteraard genoeg momenten dat ik denk, komt ie weer. Maar zijn ook momenten dat ik geniet tijdens het fietsen en luisterend naar de LSRF podcast.

Zoveel mensen, zoveel wensen.... Denk dat je een andere podcast host er voor had gezet, dan waren er ook wel weer mensen kritisch over allerlei zaken. Denk dat je het niet snel goed doet en tegenwoordig leven we in een samenleving waar iedereen zijn mening wil/moet geven.

Moet zeggen dat ik de laatste podcast over trainingsleer nog moet horen...

[Voor 7% gewijzigd door pier87 op 31-07-2021 13:50]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • EdwinW
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 09:06
@Ypuh Ex-wielrenster Marijn de Vries is nu ook net begonnen met podcasts onder de naam "Stap Op!" voor beginnende fietsers,.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Solkram
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 06:12
TheekAzzaBreek schreef op maandag 28 juni 2021 @ 14:59:
Ik vind In het Wiel op het moment met afstand de leukste, nu Theo Bos er elke keer bij zit.

Het is allemaal nogal losjes, een paar maten die over de koers oh'en maar er ondertussen wel een hoop vanaf weten.
Ik vind Theo Bos aka Dikke Sprinter een leuke toevoeging. Het samenspel tussen de drie heren vind ik erg vermakelijk. Daarnaast moet ik toegeven dat ik Thijs prima kan hebben. De Tokio variant vind ik ook tof.

+1 voor De Rode Lantaarn. Een van mijn eerste vaste podcasts samen met Neutrale Kijkers. (RIP). Omdat ze niet elke dag een podcast uitbrengen vind ik het geouwehoer prima te handelen. Vooral goed om te luisteren als je iets anders aan het doen bent zoals de hond uitlaten of in de auto.

Ik ben gestopt met luisteren naar Lance. In den beginne was het een toffe podcast maar het werd te veel een commercial en ik merkte dat ik steeds minder aandachtig luisterde maar meer aanzette om het af te tikken en van mijn playlist te krijgen. 8)7

 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
Het tweede deel van de LSRF Beter worden podcast is ook live sinds zondag/maandag, en heb deze gisteren even geluisterd. Stevie was al wat rustiger, vond het wel een interessante sessie (over herstellen).

Komoot


 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

MaSw85 schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 09:29:
Het tweede deel van de LSRF Beter worden podcast is ook live sinds zondag/maandag, en heb deze gisteren even geluisterd. Stevie was al wat rustiger, vond het wel een interessante sessie (over herstellen).
Het geluid is echt heel slecht en dat is best logisch als je de beelden ziet want ze praten tegen elkaar ipv in de microfoon. Ik heb de eerste helft van de tweede geluisterd en vond het nogal van de hak op de tak gaan. Wel wat aardige inzichten maar ook een heel verhaal van Lau ls prof vanuit de oude doos en Stevie zijn rittenkoers. Het trekt mij niet over de drempel om Join te gebruiken. Vooral niet omdat die eerste podcast wel heel algemeen was met stel je fietst drie keer een uur in de week etc.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • mhr-zip
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 09:34
MaSw85 schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 09:29:
Het tweede deel van de LSRF Beter worden podcast is ook live sinds zondag/maandag, en heb deze gisteren even geluisterd. Stevie was al wat rustiger, vond het wel een interessante sessie (over herstellen).
Waarom zie ik hem wel in spotify maar nog niet in apple podcast?

18 september, zet het in je agenda! Watertappunten: zoek en vul aan op Drinkwaterkaart.nl


 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
mhr-zip schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 14:19:
[...]


Waarom zie ik hem wel in spotify maar nog niet in apple podcast?
Hier staat ie.

Komoot


 • mhr-zip
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 09:34
Thx.

In de app zie ik hem nog steeds niet :X

18 september, zet het in je agenda! Watertappunten: zoek en vul aan op Drinkwaterkaart.nl


 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
mhr-zip schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 15:16:
[...]


Thx.

In de app zie ik hem nog steeds niet :X
Vreemd. Ik heb 'm gisteravond vanuit de Apple Podcasts app geluisterd op de fiets.

Komoot


 • Ypuh
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 11:26
Zal van de week de startpost eens bijwerken met de nieuwe tips.

Heeft iemand de nabeschouwing van de Tour nog geluisterd van De Rode Lantaarn? Ik ben helemaal stuk gegaan op het item (rond 47:40m) waarbij ze vertelden over de moderne vijfkamp. Helemaal waar ieder z'n eigen paard meebrengt en deze d.m.v. een loting toegewezen worden aan de deelnemers _O-.

 • Stufferdt
 • Registratie: december 2014
 • Laatst online: 10:51

Stufferdt

En zo is het maar net.

Ypuh schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 15:48:
Zal van de week de startpost eens bijwerken met de nieuwe tips.

Heeft iemand de nabeschouwing van de Tour nog geluisterd van De Rode Lantaarn? Ik ben helemaal stuk gegaan op het stuk (rond 47:40m) waarbij ze vertelden over de moderne vijfkamp. Helemaal waar ieder z'n eigen paard meebrengt en deze d.m.v. een loting toegewezen worden aan de deelnemers _O-.
Echt een fantastisch stuk. Ik wil niet te veel verklappen, maar ze gaan helemaal los met suggesties om het nóg wat spectaculairder te maken. Genieten weer (as always).

Om m’n vrienden te quoten over de Rode Lantaarn (na een half uur in de auto luisteren):
Gaan ze het nog over wielrennen hebben? Veel geleerd, maar niet over wielrennen.🤓

 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

mhr-zip schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 15:16:
[...]


Thx.

In de app zie ik hem nog steeds niet :X
Is ie niet verschoven? Ze zouden hem tijdelijk in de LSRF-lijst zetten en daarna ergens apart onderbrengen.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Die podcast van de Rode Lantaarn is echt altijd heerlijk @Stufferdt en @Ypuh zit regelmatig met een glimlach op de fiets, ook met de moderne vijfkamp had, prachtig die spontane humor en de chemie van de heren.

Ga volgend jaar ook ook vriend worden van de heren, vind dat ze die 5 schammele euro's meer dan verdienen.

 • MaSw85
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 10:20
Fisico schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 17:02:
[...]


Is ie niet verschoven? Ze zouden hem tijdelijk in de LSRF-lijst zetten en daarna ergens apart onderbrengen.
De eerste drie staan ook in de LSRF lijst, vanaf dan in de eigen 'Beter worden' dacht ik.

Komoot


 • mhr-zip
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 09:34
Fisico schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 17:02:
[...]


Is ie niet verschoven? Ze zouden hem tijdelijk in de LSRF-lijst zetten en daarna ergens apart onderbrengen.
De app verwijderen en opnieuw installeren deed het hem. Ik had bij allerlei podcasts problemen dat ik ze pas veel later zag. Nu is het oplost.

18 september, zet het in je agenda! Watertappunten: zoek en vul aan op Drinkwaterkaart.nl


 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Echt jammer dat het geluid in de beter worden-reeks van LSRF dramatisch is. Zowel Jim als Stevie praten de helft van de tijd niet in de microfoon en Lau is nog luier in zijn uitspraak dan anders. Voorlopige conclusie best aardig, maar ik hoor geen schokkende nieuwe dingen. Behalve dat een hartslagmeter zinloos is voor training.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • MiAnVaSa
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 05:58
De fietsmedia GRINTA! en CYCLING sloegen de handen in elkaar en creëerden ARRIVEE

 • Cormo
 • Registratie: januari 2013
 • Laatst online: 19-09 12:17
Hoe bevallen de nieuwe afleveringen van Beter worden bij LSRF?

Ik heb de eerste geluisterd en stoorde me vooral aan dat het eigenlijk 1 grote advertising is voor het platform Join.

 • mhr-zip
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 09:34
Cormo schreef op zondag 15 augustus 2021 @ 08:36:
Hoe bevallen de nieuwe afleveringen van Beter worden bij LSRF?

Ik heb de eerste geluisterd en stoorde me vooral aan dat het eigenlijk 1 grote advertising is voor het platform Join.
1. Iemand die moet die podcast betalen
2. Ik vind het echt wel mee vallen hoe vaak Join genoemd is in de afgelopen 3 afleveringen
3. Alles waar ze het over hebben kan ook gewoon zonder Join

18 september, zet het in je agenda! Watertappunten: zoek en vul aan op Drinkwaterkaart.nl


 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

Cormo schreef op zondag 15 augustus 2021 @ 08:36:
Hoe bevallen de nieuwe afleveringen van Beter worden bij LSRF?

Ik heb de eerste geluisterd en stoorde me vooral aan dat het eigenlijk 1 grote advertising is voor het platform Join.
Het idee van de Coronatapes met showolie van Boogie, tips over materiaal en allemaal trainers en dergelijke was veel leuker dan beter worden met Join. Ik vind de podcast technisch echt dramatisch omdat het volume alle kanten op schiet. Inhoudelijk zijn het tot op heden erg veel open deuren en de voorbeelden nogal matig en raar gekozen, aan de ene kant de prof en aan de andere kant de amateur die vier uur per week heeft. De laatste aflevering was een soort THEMOVE met het geneuzel over de ring en my sleep is beter etc.

Het maakt mij niet enthousiast voor Join, maar ik ben ook niet de doelgroep want ik heb geen power meter en ben ook nog eens hardloper. Ik vind Join niet overmatig aanwezig, dus dat stoort mij dan weer niet. Uit mijn groepje van de club van gisteren hebben er drie nu wel Join dus het werkt wel.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • Cormo
 • Registratie: januari 2013
 • Laatst online: 19-09 12:17
mhr-zip schreef op zondag 15 augustus 2021 @ 09:15:
[...]


1. Iemand die moet die podcast betalen
2. Ik vind het echt wel mee vallen hoe vaak Join genoemd is in de afgelopen 3 afleveringen
3. Alles waar ze het over hebben kan ook gewoon zonder Join

[YouTube: Doe Maar - Doris Day (1982)]
Natuurlijk snap ik dat de schoorsteen moet roken, maar vond het er wel dik bovenop liggen. Zeker met de uitleg van Join hoe het algoritme werkt met ringen en elkaar vergelijken etc.
Misschien had ik er meer van verwacht en echte tips waar ik direct wat mee zou kunnen.

Maar eens, zal de komende afleveringen luisteren met een andere instelling en misschien wat opsteken.

 • Fisico
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09:29

Fisico

by Fabian

In de laatste was het wat minder Join voor en Join na, dus @Cormo je kan gerust luisteren. Ik word nog wel gillend gek van het geluid dat steeds harder en zachter gaat.

De vierde over gepolariseerd trainen is best interessant, maar ze komen niet echt met lekkere voorbeelden. Er wordt uitgegaan van 3 uur trainen per week als voorbeeld. Terwijl ik zou denken mensen hebben een a twee keer een avondje voor een korte tocht of Zwift en kunnen in het weekend 3 uur aan een stuk rijden. Wat zou dan het advies zijn. Ook werd niet helemaal duidelijk hoe je de trainingen dan moet indelen. 2 keer D1 en 1 keer gepolariseerd leek het advies. Ik snap dat je niet alles van Join wil weggeven, maar iets meer handvatten zou het wellicht voor de leek beter maken. Die leek krijgt dan vervolgens de smaak te pakken en neemt voor die paar euro per maand dan Join.

Ik blijf voorlopig maar lekker fietsen en dat nog steeds zonder podcast op.

... het voorwiel omhoog en dan oei oei :)


 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Tsja het is maar net hoe je het bekijkt, vind het best een leuke podcast serie en Inderdaad ze noemen Join een aantal keren, maar mag het? Ze delen toch best veel nuttige informatie, die gratis en voor iedereen toegankelijk is.

Soms zijn het de kleine dingen van Join dat ik denk, verrek, dat kan ik voortaan ook beter zo aanpakken... veel is gesneden koek maar even opfrissen is niets mis mee.

Beetje makkelijk om te gaan azijn zeiken op een gratis programma.

 • Tarkin
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 07:11
Ypuh schreef op woensdag 4 augustus 2021 @ 15:48:
Zal van de week de startpost eens bijwerken met de nieuwe tips.

Heeft iemand de nabeschouwing van de Tour nog geluisterd van De Rode Lantaarn? Ik ben helemaal stuk gegaan op het item (rond 47:40m) waarbij ze vertelden over de moderne vijfkamp. Helemaal waar ieder z'n eigen paard meebrengt en deze d.m.v. een loting toegewezen worden aan de deelnemers _O-.
De grap is dat hun 'voorspelling' zowat uitgekomen is :+

 • Willie Warempel
 • Registratie: april 2017
 • Laatst online: 22-09 10:30
pier87 schreef op zaterdag 21 augustus 2021 @ 20:46:
Tsja het is maar net hoe je het bekijkt, vind het best een leuke podcast serie en Inderdaad ze noemen Join een aantal keren, maar mag het? Ze delen toch best veel nuttige informatie, die gratis en voor iedereen toegankelijk is.

Soms zijn het de kleine dingen van Join dat ik denk, verrek, dat kan ik voortaan ook beter zo aanpakken... veel is gesneden koek maar even opfrissen is niets mis mee.

Beetje makkelijk om te gaan azijn zeiken op een gratis programma.
Uiteraard, reclame hoort erbij. Deze reeks is een verademingg qua reclame. Hebben sommige fanatieke volgers ook al heimwee naar Spike? Die ene, met z'n whine. Sowieso al het gelul over 'Barola' heb ik inmiddels wel gehoord. De heer Ten Dam heeft het zeer verdienstelijk gedaan met het plan na z'n carriere, zorgvuldig de sponsoren uitgezocht, Gravel op de kaart gezet in Nederland. Kan op deze manier lekker doorgaan met z'n hobby.

Als ze nou eens de wijn verwisselen voor bier is het weer een ander verhaal :+

 • Tarkin
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 07:11
Willie Warempel schreef op zaterdag 21 augustus 2021 @ 21:31:
[...]

Uiteraard, reclame hoort erbij. Deze reeks is een verademingg qua reclame. Hebben sommige fanatieke volgers ook al heimwee naar Spike? Die ene, met z'n whine. Sowieso al het gelul over 'Barola' heb ik inmiddels wel gehoord. De heer Ten Dam heeft het zeer verdienstelijk gedaan met het plan na z'n carriere, zorgvuldig de sponsoren uitgezocht, Gravel op de kaart gezet in Nederland. Kan op deze manier lekker doorgaan met z'n hobby.

Als ze nou eens de wijn verwisselen voor bier is het weer een ander verhaal :+
Voor mij mag dat prominent alcoholstuk in veel podcasts wel eens verminderen. In normale maanden kan ik me er al aan ergeren, in de alcoholvrije maanden al helemaal. Het heeft wat weg van sigarettenreclame van weleer

 • McMiGHtY
 • Registratie: december 1999
 • Laatst online: 11:30
Als je iets over training wil leren kun je beter de podcasts van trainerroad luisteren...

18 September, zet het in je agenda! Tweakers Social Ride


 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
Je hoeft geen podcasts te luisteren, je moet gewoon

- regelmatig trainen
- variatie in training
- op tijd rust tussen trainingen

 • McMiGHtY
 • Registratie: december 1999
 • Laatst online: 11:30
Da's in 3 zinnen idd de basis.

18 September, zet het in je agenda! Tweakers Social Ride


 • pier87
 • Registratie: januari 2014
 • Laatst online: 22-09 15:25
De laatste beter worden podcast van LTD is trouwens wel interessant voor mensen die wat willen leren over intervallen. Geeft best interessante inzichten.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee