Dit inderdaad, het lijkt mij beter om constructief iets met de medewerkers te regelen dan te gaan “straffen”.JT schreef op zondag 21 juni 2020 @ 22:36:
Ik vind sommige mensen er hier wel erg hard in gaanInhoudelijk ben ik het met de meesten eens, juridisch heeft de TS niks om op te staan, je kunt je vraagtekens zetten bij een dergelijke managementstijl en wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Ook ethisch gezien vind ik het niet ok.
De TS heeft echter een eigen bedrijf in een zeer uitzonderlijke situatie. Dat de TS manieren probeert te bedenken om risico's te minimaliseren, daar kan ik wel begrip voor opbrengen, ook al vind ik het echt een heel verkeerde richting. Maar een klein beetje begrip voor de situatie, zonder het inhoudelijk ermee eens te zijn, zou wel zo menselijk zijn vind ik.
Volgens mij moet de conclusie uit dit topic zijn: aan dergelijke methodes wil je je vingers niet branden, controle en straf op basis van de invulling van het privéleven, zoiets simpels als vakantiebestemming. Het is beter om een beroep te doen op je werknemers en hun loyaliteit om in hun keuzes in hun privéleven niet het belang van het bedrijf 100% links te laten liggen, mede om wat @jadjong zegt. En dit zou je kunnen combineren met beloning (in plaats van straf) door zoals sommigen geopperd, een financiele beloning voor vakantie in eigen land ofzo.
Als mijn baas zich op een harde manier met mijn vrije tijd (straffen, loon inhouden of wat dan ook) gaat bemoeien ben ik weg. Echter heeft mijn baas aangegeven dat geplande vrije dagen geannuleerd mogen worden en eventueel uitbetaald worden of onbeperkt meegenomen mogen worden naar volgend jaar. Daarnaast heeft hij iedereen een extraatje toegezegd op het moment dat we weer veilig op vakantie kunnen. Vanaf de eerste werkdag zorgt hij ook op een gezonde manier voor betrokkenheid / verantwoordelijkheidsgevoel voor het bedrijf. Gevolg is dat iedereen dit jaar in Nederland blijft en niet naar het buitenland gaat.