bones schreef op zaterdag 14 maart 2020 @ 07:33:
Nou jongens, degenen die zeiden dat de schappen wel weer aangevuld zouden worden hebben het mis. Kom net bij de AH XL vandaan, en bijna alle schappen leeg.
De houdbare melk was wel aangevuld dus heb bijna alle (24) pakken maar meegenomen. Heb er 2 achtergelaten anders was ik weer niet sociaal volgens sommigen hier.
Brood lag er gelukkig wel maar zag al dat meerdere mensen hun kar vol gooiden met brood dus zal ook wel zo op zijn.
We hebben hier te maken met een virus, niet met de WO3. Door mensen als jij zijn er steeds meer mensen die in blinde paniek alle schappen leegtrekken. Dat gaat als volgt:
Men is bang dat ze om wat voor reden dan ook geen spul meer kunnen kopen bij de supermarkt. Supermarkten zeggen op hun beurt dat ze daar niet bang voor hoeven zijn en dat hamsteren niet nodig is. Sommigen (zoals jij) trekken dat in twijfel en gaan tóch hamsteren. Vervolgens zien anderen lege of bijna lege schappen en denken 'shit, supermarkt heeft gelogen' dus die gaan ook hamsteren. Zo gaat dat steeds verder tot er steeds vaker lege schappen zijn. Die worden wel bijgevuld, maar die vrachtwagens rijden niet af en aan.
Daarom vinden mensen je egoïstisch. Dat je een voorraadje aan wilt leggen just in case zal echt niemand moeilijk over doen, maar het gaat om de manier waarop. Als een halve zo snel als je kunt álles opkopen van bepaalde producten is gewoon egoïstisch. Rutte zei er van de week wat over. Overdag heb je mensen die werken in de zorg, bij de overheid, als agent en noem maar op. Die draaien nu overuren, komen 's avonds in de winkel en kunnen een hoop dingen niet meer kopen. Niet omdat het 'op' is want er ligt nog genoeg in de magazijnen, maar omdat personen als jij menen dat je alles voor jezelf moet hebben. Denk daar 's over na.
Een voorraad hebben om twee weken tot een maand mee te kunnen overleven is niks mis mee. Genoeg mensen die dat standaard in huis hebben in de vorm van langer houdbare producten. Gaan ze bijna over de datum dan worden ze gebruikt en weer aangevuld. Wat je mensen nu ziet doen is gewoon ordinair en in blinde paniek heel selectief bepaalde producten opkopen. Nergens voor nodig. Bevoorrading van supermarkten en de supermarkten zelf zijn een kritiek proces in onze samenleving en een van de laatste zaken die platgelegd worden.