Fraggert schreef op donderdag 18 juli 2019 @ 13:31:
[...]
Hoi,
waar jij geen rekening mee houdt is het effect dat het gedrag van de collega op @
Toppe kan hebben.
Ik lees in je post ook steeds dat jij het niet vervelend zou vinden als een collega voor je raam gaat staan koekeloeren, sterker nog, jij vind het een beetje lachwekkend. Een ander kan dat als zeer bedreigend vinden.
Het staat je niet zo netjes dat jij hier zo bagatelliserend op reageert. @
Toppe bepaalt toch zeker zelf wel in hoeverre hij hier last van heeft.
In mijn werk ervaren mijn collega's (en ja, ook ikzelf) ook alle mogelijke vormen van agressie, mijn drempel ligt ook vrij hoog terwijl anderen zich vrij snel bedreigt voelen. Dat is echt zeer persoonlijk.
Hallo.. om iets héél duidelijk te maken..
de enige maal dat ik aangaf dat ik me niet bedreigd voel, was omdat iemand direkt vroeg naar 'hoe ik dat zelf zou vinden'..
Ik probeer nergens de Topicstarter zijn gevoelens te bagatelliseren... maar ik 'huil ook niet mee met de wolven in het bos' en ben elf absoluu nie van mening dat het erg nutig is je angst als ee sort van leidraad in je reactie op het gedrag van die collega te nemen:
juist dat is vaak een doel van provocatie, wat die collega aan het doen is.
Wat ik bv weergeef is hoe de feiten staan wat betreft strafbaar gedrag...
Kun je heel hard roepen hoe erg je iets vind, maar feit is gewoon dat iemand die langs iemand huis loopt en ook in iemands woning kijkt niet strafbaar is.
Op dat punt is het erg beperkt wat de politie verder kan doen, al bieden ze iig wel een ondersteunend oor aan (maar om duidelijk e ijn de OvJ kan hier helemaal niks verder mee, hoe aardig he ook is als de poliie eg 'da die da verder moe beslissen' weten zij dat ook wel)
ik sluit verder niet uit dat er een risico is dat deze situatie zou escaleren door het gedrag van die collega en ik geef ook aan dat ik vind dat die collega erg fout bezig is en de indruk wekt erg instabiel te zijn.
Maar 'angst' is dan een erg slechte raadgever om te nemen als leidraad in je reactie op hem;
Nogmaals... ik doe juist mn best een hoop emotie die iemand mogelijk kan voelen eruit te halen, aangezien het juist vaak die emotie is en het gevoel dat iemand kan hebben "
dat hij er iets aan moet doen" die juist tot verdere escalatie kan leiden, en contra-productief is.
De straf die gegeven word voor het doen van 'valse aangifte' hangen sterk af van de uiteindelijke gevolgen voor de persoon tegen wie aangifte gedaan is..
bv als iemand (de persoon tegen wie aangifte gedaan is) in hechtenis genomen is door een valse aangifte of als dit een financieel nadeel gehad heeft voor de valselijk beschuldigde of geleid heeft tot een onterechte uitkering van bv een verzekeringssom...
Is daarvan in dit geval sprake?
Als dit namelijk niet het geval is, is er eerder weinig kans dat het tot een rechtzaak komt of een veroordeling.
(nog los ervan dat een valse aangifte bewezen moet worden, enkel als er geen getuigen gevonden kunen worden die een bepaalde claim kunnen onderschrijven voldoet niet als bewijs dat de aangife vals is)
[
Voor 16% gewijzigd door
RM-rf op 18-07-2019 15:51
]
Intelligente mensen zoeken in tijden van crisis naar oplossingen, Idioten zoeken dan schuldigen