• Leira
  • Registratie: September 2018
  • Laatst online: 21-09-2018
Hoi iedereen!


Ik ben driekwart jaar geleden gestopt met mijn promotie-onderzoek in de chemie omdat ik erachter kwam dat werken in de wetenschap écht niet is wat ik wilde en mijn begeleiders mijn onderzoek nog jaren zouden uitrekken. Ik vond de IT en het werken met data en software al heel lang erg leuk en had ook al eens wat met Java gedaan op Codecademy, dus een overstap naar de IT was voor mij snel gemaakt.

Ik heb een paar maanden een traineeship gevolgd waar ik IT vaardigheden heb kunnen opdoen en heb inmiddels certificaten (van externe organisaties Exin en GoodSense) in Foundation SQL, Scrum, Cloud Computing en Foundation ITIL, en een certificering voor Junior Outsystems Developer.

Ik bleef alleen tegen cultuurverschillen aanlopen in dat traineeship (bijna alle mensen die zij annemen komen uit de financiele wereld en ik niet, waardoor ik vanaf het begin af aan al een beetje een vreemde eend was vergeleken bij de rest van mijn groep), en uiteindelijk zijn we niet met elkaar verder gegaan.

Miin vraag is nu: wat is nu een goede stap? Ik ben halverwege met de cursus Data Science van Codecademy Pro (de betaalde versie); ik heb ook ervaring met werken in Scrumteams in verschillende rollen, ik heb gewerkt met Java, Visual Basic, Powershell, en Python (maar heb er geen certificaten voor), en ik heb als hobbyproject een drietal apps gebouwd in OutSystems (een low-code platform waar ik dus wel een certificaat in heb).

Wat kan ik het beste doen als ik alsnog de IT in wil op eigen kracht? Hoe waardevol zijn die Codecademy dingen bijvoorbeeld, en hoe waardevol zijn die certificaten? Kennen jullie verhalen van mensen uit een heel andef vakgebied die via omscholing in de IT zijn gekomen?


Bedankt en sorry voor de mega-lange post :) ,
Leira

  • JeroenFM
  • Registratie: September 2005
  • Laatst online: 16:31
Wat betreft Codecademy en certificaten kan ik je niet adviseren, maar er zijn redelijk wat bedrijven die mensen met andere achtergrond op willen leiden tot developer.

Dat je al training gehad hebt werkt dan alleen maar mee.

In welke regio zoek je?

[Voor 13% gewijzigd door JeroenFM op 19-09-2018 19:36. Reden: Bestaande training ook benoemen]


  • DHH
  • Registratie: Augustus 2014
  • Laatst online: 11-03 23:29
Volgens mij is het belangrijkste om eerst (globaal) duidelijk te krijgen welke richting je op wilt (in de IT).

Je bent halverwege een data science cursus, je hebt ervaring met verschillende rollen in scrumteams, gewerkt met verschillende programmeertalen en een aantal apps gebouwd in OutSystems.

Naar mijn idee zijn dat redelijk uiteenlopende werkzaamheden binnen de IT, waarbij uiteraard altijd wel enige overlap is (je Python ervaring is waarschijnlijk erg nuttig als je in data science verder wilt). Als hobbyproject kies je voor apps bouwen, als cursus kies je voor data science: spreekt één van beide je meer aan dan de ander? Of is het beide niet (helemaal) wat je zoekt?

Misschien dat het helpt om wat vacatureteksten te lezen en te zien wat de verschillende rollen inhouden en aan de hand daarvan te kiezen wat het beste bij je past.

Voor wat betreft je achtergrond: in de vacatureteksten zal misschien gevraagd worden om een andere achtergrond dan die van jou, maar houd in het achterhoofd dat het verschrikkelijk moeilijk is om IT-ers te vinden momenteel. Daar komt bij dat volgens mij relatief veel data scientists een achtergrond in scheikunde hebben (iets met analytisch denken) en dit absoluut geen belemmering hoeft te zijn om te sollicteren, zeker niet als je het aan hebt gevuld met relevante cursussen. Voordat je naar de data science hoek rent, zou ik toch eerst gaan nadenken over wat je exact wilt en daarna gaat kijken op welke manier je er het beste kan komen.

  • Hooglander1
  • Registratie: September 2003
  • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

Ga eens kijken bij de IT consultancy bedrijven zoals CapGemini, Cognizant etc.

Vaak zien ze je passie voor problemen oplossen met IT in de breedte en kunnen ze je helpen een richting te vinden.

Belangrijkste is wel dat je goed kan omschrijven waarom je dit leuk vind en wat je zoekt in een baan. En wat je dan verlangt van een werkgever.

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


  • Leira
  • Registratie: September 2018
  • Laatst online: 21-09-2018
Hey bedankt voor de reacties! Ik wil zelf het liefst inderdaad de development kant op (in tegenstelling to bijvoorbeeld systeembeheer), maar vind het werken met data als in Data Science eigenlijk het leukst. Ik ben inderdaad nogal de breedte ingegaan juist om te vinden wat ik nou echt leuk vind om te doen. Ik zie mezelf bijvoorbeeld wel ergens beginnen als applicatie developer en dan doorgroeien naar data scientist, of in een functie werken waar je iets van beide kunt doen.
Helpt dat een beetje?

En inderdaad, IT-consultancy lijkt mij ook leuk om eens te gaan kijken! Ik had alleen het idee dat je daarvoor al een IT achtergrond moest hebben, maar natuurlijk heb ik ook inmiddels we iets opgebouwd ;)


Bedankt!
Leira

  • iamcj
  • Registratie: April 2012
  • Laatst online: 27-02 23:33
Ik had een duidelijk doel voor ogen, functionaliteit ontwerpen en niet het programmeren zelf. 6 IT cursussen gedaan aan de open universiteit en eerste sollicitatie was gelijjk raak. Nu inimddels al overstap gemaakt naar ander bedrijf.

Ik zou zeggen: ga vacatures browsen. De vijf die je het meeste aanspreken stuur je een brief naar toe. Hopelijk kom je bij 3 door de selectie en kun je kiezen. Op die positie kom je er pas achter of je het echt leuk vind en kun je weer overstappen met ervaring.

Of kies 5 bedrijven die je leuk lijken en stuur een open sollicitatie.

Mijn advies, ga naar een wat groter bedrijf, dan kun je intern wellicht is meelopen op wat andere afdelingen.

Tweede advies, zoek iets gerelateerd aan de chemie (daar lag je oorspronkelijke interesse), dan kun je veel sneller groeien en willen ze je nog meer hebben waarschijnlijk.

  • defiant
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 20:21

defiant

Moderator General Chat
iamcj schreef op woensdag 19 september 2018 @ 23:29:
Tweede advies, zoek iets gerelateerd aan de chemie (daar lag je oorspronkelijke interesse), dan kun je veel sneller groeien en willen ze je nog meer hebben waarschijnlijk.
Inderdaad, IT wordt vaak ten onrechte gezien als een generieke skillset, terwijl domein kennis vaak een cruciale specialisatie is voor veel specialistische vakgebieden waarin IT kennis wordt gevraagd. Iemand met een opleiding software engineering/computer science weet niets van chemie behalve misschien middelbare school kennis. Ik zou dus op zoek gaan naar vacatures in de chemische industrie waarin programmeer of data science vaardigheden worden gevraagd. Je bent starter, dus de het kunnen laten zien dat je de vaardigheden hebt en de wil om verder te leren zou voldoende moeten zijn gezien de achtergrond kennis in chemie.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


  • GekkePrutser
  • Registratie: Juli 2004
  • Niet online
Hooglander1 schreef op woensdag 19 september 2018 @ 19:39:
Ga eens kijken bij de IT consultancy bedrijven zoals CapGemini, Cognizant etc.

Vaak zien ze je passie voor problemen oplossen met IT in de breedte en kunnen ze je helpen een richting te vinden.

Belangrijkste is wel dat je goed kan omschrijven waarom je dit leuk vind en wat je zoekt in een baan. En wat je dan verlangt van een werkgever.
Ik heb een tijd als consultant gewerkt maar ik moet zeggen: Nooit meer.

Dit was bij ook een van 'de groten' (niet een van de bovenstaande) maar man, wat een puinhoop. En wat een uitmelkers.

Bij dit bedrijf hadden ze altijd veel te weinig mensen om het werk te doen, waardoor alle projecten achter liepen en voor de klant die die dag het hardste schreeuwde moest de hele planning worden omgegooid. Dus 's avonds om 9 uur nog een telefoontje of je morgenochtend even om 8 uur aan de andere kant van het land wil zijn om 'even ergens naar te kijken'.

Kortom: Geen vaste werkkring. Elke week een ander half afgemaakt project van iemand anders op moeten pakken bij weer een andere klant met weer een andere bedrijfcultuur. Uren in de auto want ze verwachten dat je voor elke mogelijke klant in heel Nederland werkt; vinden het geen bezwaar om je naar Heerlen te sturen als je in Noord-Holland woont :(

En dan ben je eindelijk een beetje bezig een goede band met de klant op te bouwen, dan zit er weer een andere klant te krijsen bij de baas op zijn kantoor en dan moet je weer alles laten vallen om die te helpen. En ondertussen met de telefoon aan je oor van de collega's die minder ervaring hebben en het van je over moeten nemen, terwijl er uiteraard geen tijd was voor een goede handover zodat je praktisch gezien twee projecten tegelijk loopt te doen.

Ondertussen zit je met een telefoon aan je andere oor te proberen een afspraak te krijgen voor winterbanden omdat de leasemaatschappij daarover blijft janken zodra het maar November is. Persoonlijk kunnen me die banden (en die hele auto) geen ene fuck schelen maar dat moet dan weer. Krasjes van deuren die tegen je auto worden gesmeten mag je 160 euro betalen per keer trouwens, en de belastingdienst is ook blij met je terwijl je helemaal geen tijd hebt voor serieus privegebruik.

En als klap op de vuurpijl krijg je dan een boze blik van de klant omdat ze jouw lunch betalen terwijl ze al 160 euro per uur (+ lunchgeld!!!) voor je betalen terwijl je er zelf hooguit 15 aan overhoudt en dat 'lunchgeld' ook onderweg ergens aan de strijkstok is blijven hangen. En als je een keer een weekje geen project toegewezen krijgt en op kantoor wat zelfstudie/labwerk zit te doen, wordt je weer verweten dat je geen verrekenbare uren schrijft en word je met de nek aangekeken.

Helpen met je carriere??? Echt.. Als je al een keer een training 'krijgt' dan mag je een papiertje tekenen dat je die volledig terugbetaalt als je binnen de 3 jaar vertrekt. Wat ik destijds geweigerd heb, dus bleef het bij training on the job (wat voor een doorgewinterde IT'er trouwens veel prettiger en sneller werkt dan zo'n traag classroom verhaaltje).

Ik werk nu ergens in-house en wat een verademing. Al het meerwerk dat je doet wordt gewaardeerd (geen overuren maar wel enorme waardering als je 's avonds even een probleempje oppakt), gezellige collega's die elke dag hetzelfde zijn, weinig werkdruk en gewoon normale planning waar niet op elk willekeurig moment van wordt afgeweken.

Maargoed, in het kort: Pak geen consultancy wat mij betreft. Zelfs als je nog moet leren. Je bent alleen maar een werkpaard voor ze, een stuk gereedschap. Zo voelde ik het in elk geval.

Ik zou eerder beginnen met een instapbaan zoals callcenterwerk. Zo ben ik zelf na een sabbatical backpacken ook opnieuw begonnen. Als je je goed inzet en veel verstand van zaken hebt, zal dat snel gemerkt worden. Let ook heel goed op de bedrijfscultuur. Sommigen geven puur om de bottom line, anderen geven om de werknemers. Ja, die zijn er echt nog. Heeft vooral ook met je 'directe manager' te maken, maar ik heb in mijn consultancy veel bedrijven gezien waar echt met angst geregeerd wordt, en mensen blij waren als je een fout maakte zodat zij tenminste die keer niet het zwarte schaap zouden zijn.
Edit: Alhoewel, als promovendus is een callcenterbaan wel erg ver onder je capaciteiten.

Ik heb ook veel verschillende culturen gezien. Ik vond zelf de financiele bedrijven het minste. Mensen zijn daar erg vormelijk (overal pakken terwijl ik gewoon in een T-shirt wil lopen), en er wordt hard op resultaten afgerekend. IT is altijd een kostenpost voor ze, dus als je goed werk doet ben je alleen maar een 'vervelende kostenpost' en als er wat mis gaat ben je de nagel in hun doodskist. Je doet het nooit goed dus.

In de fabrikagewereld zit je wat mij betreft veel beter, wordt ook veel IT gedaan (en veel leuke interessante nieuwe technieken als industriele automatisering, Augmented Reality, IoT enz) en iedereen loopt er toch in ouwe spijkerbroeken en gele hesjes. Retail bedrijven (winkelconcerns enzo) zijn soms ook heel erg resultaatgericht en vormelijk trouwens. Maar wel wat persoonlijker, en de merkuitstraling komt ook erg terug in de bedrijfscultuur. En er is altijd te weinig geld want retailmarges zijn laag.

Overheden zijn een beetje een mix, de meeste instellingen zijn echte papierwinkels met ingewikkelde processen, maar vaak zijn ze ook niet vies van een beetje tussen de regels door werken omdat ze het zelf anders ook niet meer aankunnen. En het zijn vaak mensen die niet al te veel druk hebben maar wel weer heel geinstitutionaliseerd zijn. Ook niet echt mijn ding :)

Startups/kleine IT achtige bedrijven kunnen ook heel interessant zijn. Vaak kan je daar binnenkomen als een stage ofzo met weinig betaling maar kan je jezelf wel goed bewijzen en zijn er veel mogelijkheden omdat niet al het werk al is ingedeeld. Sowieso is het geld bij dit soort bedrijven niet zo goed maar meestal is de cultuur wel supergezellig.

Dus echt, kijk heel goed naar bedrijfscultuur want dat moet je echt liggen en anders zit je jezelf 8 of meer uur per dag op te vreten van de irritatie.

PS: Wat een verhaal is het geworden :) Het zit me duidelijk nog hoger dan ik dacht :) Maar ik dacht dat dit misschien voor jou ook wel een zinnige ervaring is, met name omdat je de cultuurverschillen noemt en hier al tegenaan gelopen bent.

En zoals anderen al zeiden: Probeer jezelf te onderscheiden. IT is veel te groot om alles van te weten, vind een ding dat echt 'jouw ding' is, en zorg dat je daar alles van weet, of als je het niet weet dat je weet waar je het antwoord kan vinden. Zoek discussiegroepen over dit onderwerp, lees die dag en nacht bij.. Zo word je goed en dat wordt altijd gewaardeerd in IT werk. Dat zorgt dat je collega's je gaan waarderen. Iedereen heeft een hekel aan die gast die om de haverklap komt vragen wat je hem daarvoor ook al 2x uitgelegd hebt. Als iemand je wat uitlegt, sla het dan op in OneNote ofzoiets zodat je het niet nog een keer hoeft te vragen. En probeer voor je het vraagt op zijn minst te googlen en een beetje te prutsen want zo leer je. En help andere mensen zoveel mogelijk. Mensen dingen uitleggen is de beste manier om het zelf echt te doorgronden.

[Voor 26% gewijzigd door GekkePrutser op 20-09-2018 13:01]


  • sig69
  • Registratie: Mei 2002
  • Nu online
Leira schreef op woensdag 19 september 2018 @ 19:52:
Ik wil zelf het liefst inderdaad de development kant op (in tegenstelling to bijvoorbeeld systeembeheer), maar vind het werken met data als in Data Science eigenlijk het leukst.
Dat zijn echt twee compleet aparte dingen. Daar zal je echt een keuze moeten maken.

Roomba E5 te koop


  • Kalief
  • Registratie: Maart 2005
  • Laatst online: 12:19
Wil je zelf dingen gaan maken of zorgen dat anderen kunnen werken met al gemaakte dingen: developer of beheer? Als je beide een beetje wilt kun je ook denken aan technisch applicatiebeheer.

Niemand wordt Kalief in plaats van de Kalief!


  • BadpunK
  • Registratie: Maart 2004
  • Laatst online: 13:15

BadpunK

Wijsheden van een dwaas

Mijn advies zou zijn stap bij een groter bedrijf naar binnen. (Geen consultancy toko). Begin als developer en kies gaanderweg je pad. Als je toch wilt gaan beheren, dan heb je de andere kant ook gezien en meegemaakt. Maakt het leven een stuk makkelijker.

Ik zou niet zo zijn geworden als ik niet al die ouderwetse waarden had om tegen te rebelleren.


  • Skywalker27
  • Registratie: Maart 2012
  • Laatst online: 16:01
Yep, solliciteer bij ons ze zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen. Ten minste als je een baan met internationale doorgroei mogelijkheden ambieert.

  • Lethalis
  • Registratie: April 2002
  • Niet online
iamcj schreef op woensdag 19 september 2018 @ 23:29:
Mijn advies, ga naar een wat groter bedrijf, dan kun je intern wellicht is meelopen op wat andere afdelingen.

Tweede advies, zoek iets gerelateerd aan de chemie (daar lag je oorspronkelijke interesse), dan kun je veel sneller groeien en willen ze je nog meer hebben waarschijnlijk.
Helemaal mee eens. Zeker ook het tweede advies.

Ask yourself if you are happy and then you cease to be.


  • djidee
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 11-03 22:04

djidee

Mr. Slungel

En datascience gebruiken om software / processen te verbeteren en daarover te adviseren? Lees: Inzetten ten behoeve van 'Testen'.

Testen bevind zich op het snijvlak tussen IT en Business, en vanuit data kun je heel veel inzicht verkrijgen over de kwaliteit. En data is een steeds belangrijk wordende factor bij het opzetten en onderhouden van testen. We hebben ook best veel collega's die vanuit hun opleiding een voorliefde voor datagedreven werken hebben opgebouwd, en dat nu vaak toepassen in hun opdrachten.
En of je dan later meer de techniek in duikt (automatisering, ai, ontwikkelaar) of meer de business/management kant op, ontdek je vaak gedurende het opdoen van ervaringen in het veld.

Cultuur kan een ding zijn, bij ons heel veel verschillende achtergronden, maar wel een paar gedeelde waarden: Samen beter worden en de klant helpen. En dan merk je dat de verschillen elkaar juist versterken.

"Mekker, blaat"


  • Hydra
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 08:33
Data scientists hebben meestal op z'n minst een bachelor (maar meestal een master) in een wiskunde of statistiek richting. Daar zonder enige vorm van opleiding tussen komen gaat erg lastig zijn. Je zult ook echt keuzes moeten gaan maken in wat je precies wil en dan hard in die richting gaan werken. Je hebt geen relevante opleiding (certificaten zijn vrij waardeloos in de development wereld) dus je zult eventuele werkgevers vooral moeten kunnen overtuigen van je potentie.

Ik ken een club die vooral gericht is op juniors en veel aan opleidingen doet. Als je je LinkedIn ff DMt kan ik wel even kijken of het een beetje een fit is en je naar de manager daarvan doorsturen. Dit is vooral Java software engineering consultancy.

https://niels.nu


Anoniem: 616620

.

[Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 616620 op 22-01-2020 23:24]


  • Hydra
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 08:33
Anoniem: 616620 schreef op donderdag 20 september 2018 @ 10:15:
Ik vind het frappant dat niemand een studie suggereert terwijl dat in mijn mening toch wel handig is als je uit een compleet ander vakgebied komt. IT lijkt soms wel het enige vakgebied waarbij mensen zonder enige vorm van studie bij in willen stromen.
Eens. Ik ben er ook niet blij mee. Maar ik vermoed dat als dat een optie was geweest de TS het wel genoemd had.

https://niels.nu


  • GekkePrutser
  • Registratie: Juli 2004
  • Niet online
Hydra schreef op donderdag 20 september 2018 @ 10:03:
Data scientists hebben meestal op z'n minst een bachelor (maar meestal een master) in een wiskunde of statistiek richting. Daar zonder enige vorm van opleiding tussen komen gaat erg lastig zijn. Je zult ook echt keuzes moeten gaan maken in wat je precies wil en dan hard in die richting gaan werken. Je hebt geen relevante opleiding (certificaten zijn vrij waardeloos in de development wereld) dus je zult eventuele werkgevers vooral moeten kunnen overtuigen van je potentie.
Maar @Leira is promovendus in schneikunde. Dan heb je ook wel een hele bak wiskunde te pakken natuurlijk. Ik ken ook zat natuurkundigen die helemaal niet in de natuurkunde werken (ik heb dat ook een tijdje gestudeerd maar ben juist afgevallen vanwege de theoretische en wiskundige insteek).

Juist in Nederland is het hebben van 'een' universitair diploma belangrijker dan wat voor certificaten dan ook. Zeker voor de hogere functies. Omdat universitaire studies zo toegankelijk zijn (of helaas: waren) waardoor bijna iedereen er wel een heeft. Welke studie het is, maakt dan weer niet zo heel veel uit (zelfs zie ik steeds meer mensen met typische 'alfa' studies in de IT werken, en sommigen zijn ook best goed).

In het buitenland zie je dat een stuk minder: Ik werk nu in een team van IT specialisten en ik ben de enige die zelfs maar een Bachelor heeft. Maar in Nederland kom je er niet zonder papiertje (ik ken enkele mensen die keigoed zijn in hun werk maar om deze reden altijd ondergewaardeerd zijn)

Maargoed, daar gaat Leira dus geen last van hebben in elk geval.

[Voor 6% gewijzigd door GekkePrutser op 20-09-2018 13:10]


  • Leira
  • Registratie: September 2018
  • Laatst online: 21-09-2018
Heel erg bedankt iedereen voor al deze nuttige reacties! Inderdaad lijkt mij in ieder geval de industrie/manufacturing (waar ik met mijn opleiding en veel stages ook een achtergrond in heb) vooral een goede plek om te starten!

  • Hydra
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 08:33
Geen interesse dus?

https://niels.nu


  • djidee
  • Registratie: November 2003
  • Laatst online: 11-03 22:04

djidee

Mr. Slungel

Anoniem: 616620 schreef op donderdag 20 september 2018 @ 10:15:
[...]

Ik vind het frappant dat niemand een studie suggereert terwijl dat in mijn mening toch wel handig is als je uit een compleet ander vakgebied komt. IT lijkt soms wel het enige vakgebied waarbij mensen zonder enige vorm van studie bij in willen stromen.
Mwah, iemand met de juiste competenties en potencieel kan het prima 'on the job' leren. Zeker als sommige opleidingen bijzonder achter de feiten aan lopen.

Ik heb zelf (terwijl ik in de IT werkte) deeltijd HBO Bedrijfskundige Informatica gedaan. Juist omdat ik geen hbo papier had (wel op een plek in de organisatie werkte waar dat normaliter vereist is, en ook als zodanig beoordeeld en gezien wordt) en ik weet hoeveel bedrijven de deur op voorhand al sluiten, omdat je geen HBO papieren hebt. Ondanks dat je werkervaring aantoont dat je dat niveau wel hebt.

Als je, terwijl je in de IT werkt, en tegelijkertijd een studie doet die gewoon zwaar achter de feiten aan loopt, zowel inhoudelijk (gebruikte technologie, kennis leerkrachten) als de manier waarop het toegepast wordt (1 blokje Agile werken, weinig softskills etc) dan zet je wel erg de vraagtekens bij de toegevoegde waarde. Ja, voor sommigen waardevol, maar puur het hebben van een papiertje zegt niets. En ook het ontbreken van een papiertje zegt niets. Gelukkig is de markt nu zodanig dat de meeste bedrijven verder kijken dan puur het CV en de papiertjes die er op staan. Het gaat weer meer over de inhoud en de impact die iemand kan maken. O+

"Mekker, blaat"


  • Navajo
  • Registratie: Juli 2017
  • Laatst online: 14-02-2022
Zoals voorgaande schrijvers al aangeven: met jouw achtergrond moet zij-instromen zeker lukken. Ik werk zelf met een veel minder passende achtergrond in de data-wereld.

Traineeships bij grote detacheerders, chemie-bedrijven, kleinere gespecialiseerdere clubjes, ik denk dat er veel mogelijk is in jouw geval. Het beste kun je met mensen uit meerdere hoeken gaan praten om te oriënteren op wat de verschillende vakgebieden inhouden en om advies te krijgen hoe je je kennis en ervaring kunt uitbreiden. Mocht je eens willen praten met iemand van ons kleine data science/business intelligence-bedrijfje, dan staat mijn DM voor je open.

In elk geval veel succes gewenst met de keuze en het vervolg.

Anoniem: 1068071

Anoniem: 616620 schreef op donderdag 20 september 2018 @ 10:15:
[...]

Ik vind het frappant dat niemand een studie suggereert terwijl dat in mijn mening toch wel handig is als je uit een compleet ander vakgebied komt. IT lijkt soms wel het enige vakgebied waarbij mensen zonder enige vorm van studie bij in willen stromen.
In de praktijk heb ik amper wat gehad aan mijn studie informatica (behalve misschien aan het papiertje, dat is moeilijk te zegggen).

  • SmurfLink
  • Registratie: Juni 2016
  • Niet online
Anoniem: 616620 schreef op donderdag 20 september 2018 @ 10:15:
[...]

Ik vind het frappant dat niemand een studie suggereert terwijl dat in mijn mening toch wel handig is als je uit een compleet ander vakgebied komt. IT lijkt soms wel het enige vakgebied waarbij mensen zonder enige vorm van studie bij in willen stromen.
Tja omdat het wellicht ook gewoon niet nodig is met een béta achtergrond. Ik kom zelf ook uit de Chemie, heb ooit 1 programmeervak van een maand in C++ gehad en ben nu zelf developer bij een IT detacheerder. Intern opgeleid en veel on the job leren is zoveel meer waard dan dat ik nog een paar jaar een opleiding had gedaan.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee