• WishmasterNL
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 21:30

WishmasterNL

XBOX: WishmasterNLD

Topicstarter
Mede-auteur:
 • PannenkoekenNL
 • Registratie: december 2009
 • Niet online

PannenkoekenNL

Pokémon Go
De augmented reality-game Pokémon GO werd in september van 2015 aangekondigd. Het is een samenwerking van het bedrijf achter Pokémon, Nintendo en Niantic. Die laatste was tot de herfst van vorig jaar nog onderdeel van Google en zit achter de populaire augmented reality-game Ingress. Om samenwerkingen zoals voor Pokémon GO aan te kunnen gaan, werd Niantic onafhankelijk van Google.

In Pokémon GO speel je een Pokémon-trainer en is het doel zoveel mogelijk van de fictieve beesten te vangen. In de manga/anime-serie, mainstream videogame en in het verzamelkaartenspel nemen trainers het een-op-een op tegen elkaar. Daarbij zetten ze hun gevangen Pokémon in. Bij Pokémon GO werkt het net wat anders, maar ook daar vang je Pokémon in het 'wild'. Door naar buiten te gaan, zul je virtuele Pokémon tegenkomen op de kaart van de GO-game. Deze kun je dan proberen te vangen met Pokéballen. Verschillende types Pokémon zul je ook tegenkomen in hun 'natuurlijke' omgeving, zoals water-Pokémon bij meertjes en rivieren.

Vorige delen


[iOS/Android] Pokémon Go - Deel 1

Trailer
Downloadhttps://i.imgur.com/a0gQKeZ.pnghttps://i.imgur.com/JHw0Aax.png


Petitie
Pokémon Go Plus
Te koop voor €39,99 bij de officiële Nintendo webwinkel.

De Pokémon GO Plus is een apparaatje waarmee je van Pokémon GO kunt genieten als je op pad bent en niet op je smartphone kijkt. Het apparaatje maakt via Bluetooth Smart verbinding met je smartphone en informeert je via een led en trillingen over gebeurtenissen in de game, zoals de verschijning van een Pokémon bij je in de buurt.

De Pokémon GO Plus begint te knipperen en te trillen zodra je in de buurt van een PokéStop bent. Druk op de Pokémon GO Plus-knop om naar voorwerpen bij de PokéStop te zoeken. Als je een voorwerp vindt, kun je het meteen aan je voorraad toevoegen.

Als er een Pokémon in de buurt is, begint het lampje op de Pokémon GO Plus te knipperen. Daarnaast knippert en trilt het apparaatje wanneer je een PokéStop passeert.

Wanneer er een Pokémon in de buurt is, druk je op de knop op de Pokémon GO Plus om een Poké Ball te gooien. Je kunt met de Pokémon GO Plus alleen Poké Balls gooien als je de Pokémon al eerder gevangen hebt. De Pokémon GO Plus knippert en trilt als je de Pokémon daadwerkelijk gevangen hebt.

Bron: http://www.pokemongo.com/nl-nl/pokemon-go-plus/

Teams in Pokémon Go


SLUIT JE AAN BIJ EEN TEAM!
Op een bepaald moment in de game wordt je gevraagd je bij een team aan te sluiten. Kies hetzelfde team als je vrienden als jullie samen willen werken, of kies verschillende teams als jullie als tegenstander tegenover elkaar willen staan. Zodra je lid bent van een team, kun je gevangen Pokémon toewijzen aan een lege Gym of aan een Gym waar een teamlid een van zijn Pokémon heeft geplaatst. Je kan kiezen tussen Team Valor (rood/Moltres), Team Mystic (blauw/Articuno) en Team Instinct (geel/Zapdos).

PokéStops


BEZOEK POKÉSTOPS
Kijk uit naar PokéStops. Deze bevinden zich bij bezienswaardigheden, zoals openbare kunstobjecten, gedenkplaten en monumenten. Bij PokéStops, die op je kaart als een blauw vierkantje weergegeven worden, kun je meer Poké Balls en andere voorwerpen verzamelen. Als je dicht genoeg bij een PokéStop bent om het te verkennen, gaat de doos boven op het blauwe vierkantje open. Dat is het moment om voorwerpen bij de PokéStop te verzamelen.

Draai aan de fotoschijf om voorwerpen bij de PokéStop te verzamelen.

Gym's


EEN GYM OPEISEN
Zodra je lid bent van een team, kun je gevangen Pokémon toewijzen aan een lege Gym of aan een Gym waar een teamlid een van zijn Pokémon heeft geplaatst. Net als PokéStops bevinden Gyms zich op locaties in de echte wereld. Elke speler kan één Pokémon in een bepaalde Gym plaatsen. Je wordt daarom gestimuleerd samen met andere leden van het team een sterke verdediging op te bouwen.

Wanneer een Pokémon aan een lege Gym is toegevoegd, neemt het team van deze Trainer de zeggenschap over de betreffende Gym op zich.

Vergeet niet je beloning op te eisen, via de shop en dan de knop rechtsboven. Je krijgt 500 Stardust en 10 PokéCoins voor elke Gym, tot 10 Gyms.

PRESTIGE
Elke Gym bezit een bepaald prestige. Dit bepaalt hoe moeilijk het is om de zeggenschap over deze Gym over te nemen. Door het trainen van Pokémon in je Gym neemt het prestige ervan toe. Als je echter gevechten tegen de Pokémon van andere teams verliest, neemt het prestige af.

Als er Pokémon aan je Gym toegevoegd worden en er voldoende getraind wordt, gaat de Gym een level omhoog.

IN DE GYM TRAINEN
Wanneer je een Gym bezoekt die al door je team wordt beheerd, kun je daar trainen en vechten met de Pokémon uit je eigen team. Als je ze allemaal verslaat, neemt het prestige van de Gym toe en kan een ander team het moeilijker verslaan.

Vecht tegen Pokémon in een Gym die je team al beheert.

EEN GYM AANVALLEN
Daag Gyms die opgeëist zijn door een ander team, uit met je eigen Pokémon. Met je gevangen Pokémon vecht je tegen de verdedigende Pokémon van de Gym waarover je de zeggenschap over wilt nemen.

Gevechten vormen een prachtige uitdaging. Gebruik tijdens een gevecht tegen de verdedigende Pokémon de twee aanvallen van je Pokémon. Ook kun je de aanvallen van de verdedigende Pokémon ontwijken door naar links en naar rechts te vegen.

Als het prestige van de Gym tot nul is gereduceerd, verliest het verdedigende team de zeggenschap over de Gym. Jij of een andere speler kan dan de zeggenschap overnemen door een Pokémon aan te wijzen die de verdediging op zich neemt.

Mogelijk moet je meerdere keren tegen dezelfde Gym vechten om hem definitief te verslaan.

EEN GYM VERDEDIGEN
Wijs een Pokémon toe aan een Gym die al door een lid van je team beheerd wordt, om de verdediging te versterken. Elke Pokémon die door een teamlid toegevoegd wordt, maakt het voor een aanvallende Trainer moeilijker om je Gym te verslaan. Vergeet niet dat je slechts een van je Pokémon in een Gym kunt plaatsen. Zoek dus hulp bij vrienden.

Je Pokémon blijft in de Gym en staat gereed om hem tegen uitdagers te verdedigen.

Items


Poké Balls

Poké Balls heb je nodig om de Pokémon die je tegenkomt te vangen.
Great Balls - beschikbaar vanaf level 12.
Ultra Balls - beschikbaar vanaf level 20.

Potion

Deze Potions gebruik je om gewonde pokémon te healen. Net zoals Poké Balls zijn er verschillende soorten.
Potion - beschikbaar vanaf level 1 en herstelt 20 HP.
Super Potion - beschikbaar vanaf level 10 en herstelt 50 HP.
Hyper Potion - beschikbaar vanaf level 12 en herstelt 200 HP.
Max Potion - beschikbaar vanaf level 25 en herstel de volledige HP.

Revive

Revive een Pokémon die het loodje heeft gelegd met de helft van de HP.

Max Revive - beschikbaar vanaf level 30 en herstelt een Pokémon naar zijn volledige HP.

Razz Berry

Verhoog de kans om je volgende Pokémon te vangen. Gebruik deze dus alleen bij Pokémon met een oranje of rode cirkel.

Incense

Dit item vergroot de kans dat je Pokémon tegenkomt voor 30 minuten. Het zorgt ervoor dat je elke 5 minuten iets spawnt als je stilstaat, en elke minuut als je loopt.

Lucky Eggs

Lucky Eggs zorgen ervoor dat je twee keer zoveel XP krijgt voor 30 minuten.

Lure Module

Dit item is iets ingewikkelder dan de rest. Als je deze gebruikt worden er voor 30 minuten meer pokémon aangetrokken naar een Pokéstop waar jij op dat moment bent. Dit werkt dus eigenlijk op dezelfde manier als een incense. Het fijne aan de Lure Module daarentegen is dat het niet alleen voor jou werkt, maar ook voor iedereen in de buurt! Je kunt dus in plaats van je eigen Incenses te kopen met je vrienden afspreken bij een Pokéstop te gaan chillen en dan een Lure Module te gebruiken. Dan kunnen jullie met z´n allen meer vangen dan normaal!

Egg Incubator

Om eieren uit te kunnen laten komen heb je een Egg Incubator nodig. Je krijgt als je met het spel begint 1 die je oneindig veel mag gebruiken, maar als je meerdere eieren tegelijkertijd uit wilt laten komen zul je er meerdere moeten hebben. De Egg Incubator die je koopt in de shop kun je 3x gebruiken.

Upgrades


Bag Upgrade

De Bag Upgrade vergroot de hoevelheid items dat je in je rugzak kunt dragen. Het limiet is standaard 350, en per upgrade die je koopt krijg je er 50 plaatsen bij. Deze upgrade kost 200 PokéCoins. De kosten van elke bag upgrade daarna blijft hetzelfde, 200 PokéCoins!

Pokémon Storage Upgrade

Deze upgrade geeft je de mogelijkheid om meer Pokémon bij je te mogen dragen. Wanneer je je account aanmaakt zal je beginnen met een maximum van 250. Bij het kopen van deze upgrade krijg je per keer 50 bij. Deze upgrade kost net als de Bag Upgrade 200 PokéCoins.

In-App Purchase


In het spel kan voor echt geld items gekocht worden. Hieronder een overzicht:

Experience?


Waar krijg ik XP voor?

Een Pokémon vangen 100
Een nieuwe Pokémon vangen 500
Een Pokémon evolueren 500
2km ei uitlaten komen 200
5km ei uitlaten komen 500
10km ei uitlaten komen 1000
Pokémon verslaan in gym die niet bij jouw team hoort 100
Pokémon verslaan in gym die bij jouw team hoort 500
Vang bonus: Curveball 10
Vang bonus: Nice Throw 10
Vang bonus: Great Throw 50
Vang bonus: Excellent Throw 100
PokéStop bezoeken (zelfs als de Bag vol is) 50

Hoeveel XP heb ik nodig voor een volgend level?


Klik voor groter plaatje


In-game beelden

Tweakers Community


Er is een handig overzicht geplaatst van alle Tweakers die Pokémon Go spelen.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Een map met PokéStops en gyms, ingevuld door Tweakers.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Telegram Pokémon Go groep voor Tweakers!
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Whatsapp Pokémon Go groep voor Tweakers!
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Discord Pokémon Go groep voor Tweakers!
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Q&A


Hoe plaats ik een Pokémon in een gym?
Je kan per gym-level één Pokémon plaatsen, één per trainer. Een lv1 gym heeft 1 monster, een lv3 kan er drie hebben.
Hoe kom ik aan Poké Balls?
Je kan deze op verschillende manieren krijgen:
- Kopen met PokéCoins
- Je kan ze ontvangen als je bij een PokéStop bent
- Je kan ze ontvangen als je lvl-up gaat
Hoe kom ik aan Eggs?
Je krijgt op 2 verschillende manieren een Egg:
-Je kan ze ontvangen bij een PokéStop
-Je kan ze ontvangen als je lvl-up gaat
Is er ergens een overzicht wat er uit een 2, 5 of 10 km ei komt?
Ja, dit is er. Een '2km Pokémon' kan uit een 10km ei komen maar niet andersom.

Klik voor groter plaatje
Is er een overzicht waar je kan zien welke type aanvallen het beste zijn tegen een bepaald type Pokémon?
Kan ik wat doen om het batterijverbruik wat te verminderen?
Nee, er zit een battery saver functie in de app maar die werkt nog niet goed waardoor de app kan vastlopen. Het is verstandig een power bank aan te schaffen, Xiaomi is een betrouwbaar en goedkoop merk.
Kan je tijdens een gym battle je Pokémon wisselen?
Als je een eigen gym 'aanvalt' is het een friendly battle en moet je alles met 1 pokemon doen. Val je een gym aan van een ander team, dan staat er onder het 'vlucht' icoontje een icoontje met 2 pijlen waarmee kan wisselen.
Hoe spoor je Pokémon op?
Hoe werkt de power boost?
Evolve geeft altijd 500xp. Evolve je tijdens het gebruik van een Lucky Egg is het x2 dus 1000 Xp.
Goeie tip:
- Transfer dus niet al die overbodige rattata's en pidgeys
- Wacht tot je een lucky egg hebt
- Activeer lucky egg
- Evolve wat overbodige Pidgey's/Rattata's.
Het beste is als je er voor zorgt om minimaal 50 evolves klaar te hebben staan voordat je de Lucky Egg activeerd.
Welke Pokémon kan ik niet krijgen?
Je kan elke generatie 1 Pokémon in het spel tot nu toe verkrijgen behalve Ditto en legendarische/mythische Pokémon (Articuno, Zapdos, Moltres, Mew en Mewtwo). Farfetch'd is alleen te vangen in Azië, Mr. Mime in Europa, Tauros in Noord-Amera en Kangaskhan in Australië. Andere generaties zullen later toegevoegd worden.
Zitten er voordelen aan een Pokémon Trainer Club account tegenover een Google account?
Nee.
Kan ik beïnvloeden welke Eeveelution ik krijg?
Dit kan. Hiervoor dien je Eevee een naam te geven volgens volgend lijst:
 • Rainer > Vaporeon
 • Sparky > Jolteon
 • Pyro > Flareon
Dit werkt echter maar 1x per type.
Nadat je de naam veranderd hebt dien je het spel af te sluiten en weer op te starten. Dan evolueren en daarna de naam weer aanpassen naar de normale benaming.
Hoe krijg ik PokéCoins?
Kopen met echt geld via een in-app aankoop of je beloning voor het hebben van een Pokémon in een Gym redeemen via de shop en dan de knop rechtsboven. Je krijgt 500 Stardust en 10 PokéCoins voor elke Gym, tot 10 Gyms.
Maakt het uit of ik eerst een Pokémon evolueer of eerst een Power-Up geef?
Dit maakt geen verschil. Echter kun je als je de Pokémon eerst evolueert zien welke aanvallen hij gekregen heeft. Mochten deze niet zo goed zijn kan je nog besluiten om de Pokémon te laten voor wat het is en geen Power-Up geven.

Handige linkjes


Officiële website
Formulier van Niantic om PokéStops aan te vragen etc.

Pokémon Go op Reddit
Pokémon Go Snap op Reddit
The Silph Road op Reddit
Pokémon Go subforum op FOK!

Veel informatie over Pokémon Go
Overzicht van alle evoluties, candy, attacks etc per Pokemon!
Informatie over Pokémon Go, gemaakt door een Tweaker!
Server status
Meld de locatie van je bijzondere vangst!
Pokémon Go Fans
Excel document om experience te berekenen met de Pokémons en candies die je momenteel bezit
Online IV Calculator

Nuttige apps


Google Opinion Rewards
Tegoed verdienen op de Google Play Store voor Android door enquêtes in te vullen die je vervolgens zou kunnen uitgeven aan in-app aankopen, app is van Google.
Android

Notifications for GO
Onofficiële app voor Android die nuttig zou kunnen zijn als je een Android smartwatch hebt, dan verstuurt hij een notificatie naar je smartwatch als er een Pokémon/PokéStop/Gym dichtbij is.
Android

Apps met een kaart waar Pokémon te vinden zijn
Waarschuwing: het is mogelijk om te trollen bij dit soort apps door fake locaties van Pokémon te posten
Poke Radar for Pokemon GO - iOS Android
Poke Radar find Pokémon nearby - Android
PokeSpotting for Pokemon GO - Android

Chat met spelers in de buurt
Chat for Pokemon Go - Pokechat - iOS
Messenger for Pokémon GO Android
Instant chat for Pokémon Go - PokeChat - iOS

Charities walking apps
Hiermee kan je bepalen naar welke charities het geld gaat op basis van hoeveel je loopt, het is NIET zo dat er meer geld gaat naar charities in het algemeen als je meer loopt. Ze geven dus elke maand dezelfde hoeveelheid geld uit aan charities.
Charity Miles - iOS Android

Polls


Poll: Wat is jouw leeftijd?
15-20
21-25
26-30
31-35
36-40
41-45
46-50
51+

Ook een poll maken? Klik hier
Poll: Welk team ben jij gejoined?

Klik op het plaatje van jouw team om te stemmen!


Ook een poll maken? Klik hier

BTO 17CL47 | i7-3610qm | Nvidia GTX680m 4GB gddr5 | 256GB Samsung 830serie SSD | 1080P scherm | 8GB 1600mhz ddr3 | win 10 Pro 64bit


 • Domino
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 20:23

Domino

30 Watts and overheating...

Pfft, anders vang je even een growlithe met een IV score van 20% :(
Maar hij staat al vast in de pokedex, dat dan weer wel.

An IPv6 packet walks into a bar. Nobody talks to him. pvoutput


 • jordyyyys
 • Registratie: november 2013
 • Laatst online: 29-11 08:02
Domino schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:30:
Pfft, anders vang je even een growlithe met een IV score van 20% :(
Maar hij staat al vast in de pokedex, dat dan weer wel.
Hoe bereken je de IV score?

iPhone 11 Pro Max 64 GB | Wie het laatst lacht, denkt het traagst.


 • nii3k
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 21:00

 • Domino
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 20:23

Domino

30 Watts and overheating...

An IPv6 packet walks into a bar. Nobody talks to him. pvoutput


 • Nostordici
 • Registratie: juli 2006
 • Nu online
Gisteren eindelijk goed kunnen splelen, ik heb de hond van de buurman geleend en ging wandelen langs een kanaal. Helaas maar één Pokemon gevangen, Polywhirl CP30, de overige pokemons heb ik gevangen met een Incence, niet echt iets bijzonders. Nu wel lvl 4 inmiddels. Oh, mijn eerste ei kwam ook uit, er zat een Bulbasaur in, Charmander had ik al, als gekozen Pokemon. Wel jammer dat hier in dit dorp zo weinig Pokemon zitten :(
Lol Exeggcute uit mn ei, beetje zoals die grote eieren die je wel eens ziet waar dan weer nog een ei in zit xD

Edit: en ik zat aan de pokemon limiet, toch maar eens iets weggooien dan

[Voor 25% gewijzigd door mark-k op 21-07-2016 12:36]


 • Denniz0229
 • Registratie: november 2011
 • Laatst online: 21:44
Dat ging snel met deel 1.
Hier trouwens een spot met 3 pokestops waar we elke avond met man of 20 zijn. Ken inmiddels iedereen daar.
Eergisteren spawnde er zowaar een snorlax, iedereen werd helemaal gek :+

 • Montaner
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 20:55
mark-k schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:35:
Lol Exeggcute uit mn ei, beetje zoals die grote eieren die je wel eens ziet waar dan weer nog een ei in zit xD

Edit: en ik zat aan de pokemon limiet, toch maar eens iets weggooien dan
Matryoshka poppen ;)

Van het weekend maar eens lucky eggs gaan gebruiken als ik genoeg candy heb verzameld. Daarna met een vriend wat lures plaatsen waar 2 pokestops bij elkaar zitten + incent.. kijken wat het oplevert.

 • shoombak
 • Registratie: september 2008
 • Niet online
Mooie OP!
GVD, ik zag op pokevision een Hypno met nog een paar minuten minuten, dus snel eropaf. Gelukkig gevangen (met nog 3 minuten over), dacht doe nog ff n keer in de buurt pokevision, zie ik een onix met nog 10 seconden en die heb ik helaas niet meer gehaald :'(
Die Pokevision, is dat via user input? Bij mij in de stad eigenlijk heel weinig..

Je kunt wel mooi op de map blijven klikken en dan komen er trosjes Pokies bij :)

 • midego
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 07-12 14:16
poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:49:
Die Pokevision, is dat via user input? Bij mij in de stad eigenlijk heel weinig..

Je kunt wel mooi op de map blijven klikken en dan komen er trosjes Pokies bij :)
Staat in de sidebar van de website

What is Pokevision?

Pokevision is a Pokemon tracker/locator for the mobile game Pokemon Go. It uses the Niantic API to grab the location of all Pokemon near your (or your selected location) and display them on the map in real-time; this means if it is displayed on the map, you can go out and catch them! Note: Rarer pokemons have a shorter appearance time so they might despawn; make sure to be quick and keep an eye on their timers!
Thnx, dat had ik ook gelezen, maar ik kon daar niet uit opmaken hoe ze precies de pokemons eraan gelinked hadden..

Maar betekent dit dus dat als er niets zit, er verder in de stad ook echt niets zit?

 • Gertjuhjan
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 10:53

Gertjuhjan

Software Engineer

Tijdens de pauze 45 minuten gelopen op de High Tech Campus. Dit is echt een mooie vangst:


Vooral die vaporeon. Ik zag allemaal mensen op 1 plaats met hun telefoon rondlopen. En ineens popte deze op mijn kaart.

Natuurlijk ook nog een paar weedles en ratata maar die gaan direct in de shredder van de professor voor pokecandies!

[Voor 13% gewijzigd door Gertjuhjan op 21-07-2016 12:54]

Xbox: Gulpener88


 • Angeloonie
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 21:46

Angeloonie

Cheeseburger Addict

Zit er eigenlijk een max op het aantal incense die je bij je kunt hebben, en kun je incense ook van Pokestops krijgen?

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • midego
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 07-12 14:16
De website werkt een beetje brak, wat de beste methode is om zo specifiek mogelijk je plaats, adres te zoeken. Want als ik door de map scroll en refresh laat hij geen Pokemons zien.

 • CT
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 20:55

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

Is er ergens een mooie lijst met welke pokemon in wat evolueert en in welk stadium sommige zitten?
Ik ben zelf denk te oud om al die pokemons (ken alleen pikachu) te kennen uit mijn hoofd (wat me verbaast bij veel van die youtube filmpjes dat iedereen al kan raden in welke 'naam' zoiets kan veranderen maar ok..)

Zelf heb ik bijv. veel Magikarp (40 ofzo) maar die kosten 400 om te evolueren.. terwijl ze naar mijn mening meer common zijn dan die rattata's en die zijn maar 15 ... dus ik vermoed dat magikarps al ergens van geevolueerd zijn?

 • Arunia
 • Registratie: februari 2003
 • Nu online
Vandaag eindelijk eens wat nieuws gevonden. Cubone en Ghastly.

 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

midego schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:54:
De website werkt een beetje brak, wat de beste methode is om zo specifiek mogelijk je plaats, adres te zoeken. Want als ik door de map scroll en refresh laat hij geen Pokemons zien.
Gewoon even dubbel klikken om de marker er neer te zetten, en dan scannen.
Je kan inderdaad niet grote gebieden scannen, dat zal hun servers wel te veel belasten :P

 • Helix
 • Registratie: september 2002
 • Nu online
Heb al wel gemerkt dat er niet alles op staat, zie in mijn app nu ook een Magmar silhouet, die zie ik niet op Pokevision verschijnen.

 • Gertjuhjan
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 10:53

Gertjuhjan

Software Engineer

Jammer, ik zie nu dat er een vulpix in de regio is, maar te ver om te lopen van mijn werkplek:( (Dat ga ik zoiezo niet halen binnen 1 minuut meer)

[Voor 21% gewijzigd door Gertjuhjan op 21-07-2016 12:56]

Xbox: Gulpener88


 • Arunia
 • Registratie: februari 2003
 • Nu online
Helix schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:55:
Heb al wel gemerkt dat er niet alles op staat, zie in mijn app nu ook een Magmar silhouet, die zie ik niet op Pokevision verschijnen.
Dan staat je marker niet helemaal goed.

 • Beltoni
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 19:11
CT schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:55:
Is er ergens een mooie lijst met welke pokemon in wat evolueert en in welk stadium sommige zitten?
Ik ben zelf denk te oud om al die pokemons (ken alleen pikachu) te kennen uit mijn hoofd (wat me verbaast bij veel van die youtube filmpjes dat iedereen al kan raden in welke 'naam' zoiets kan veranderen maar ok..)

Zelf heb ik bijv. veel Magikarp (40 ofzo) maar die kosten 400 om te evolueren.. terwijl ze naar mijn mening meer common zijn dan die rattata's en die zijn maar 15 ... dus ik vermoed dat magikarps al ergens van geevolueerd zijn?


Geduld is een schone zaak.

iRacing Profiel


 • President
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:46
Hoe kom ik aan pokevision? Staat niet in app Store?

 • midego
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 07-12 14:16
IdieEasy schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:55:
[...]


Gewoon even dubbel klikken om de marker er neer te zetten, en dan scannen.
Thanks voor de tip.

 • midego
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 07-12 14:16
tweakerdennis schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:56:
Hoe kom ik aan pokevision? Staat niet in app Store?
https://pokevision.com

 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

tweakerdennis schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:56:
Hoe kom ik aan pokevision? Staat niet in app Store?
https://pokevision.com En even zoeken op je adres waar je wil zoeken. Lees rechts ook even alle tekst door, scheelt veel vragen :D
CT schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:55:
Is er ergens een mooie lijst met welke pokemon in wat evolueert en in welk stadium sommige zitten?
Ik ben zelf denk te oud om al die pokemons (ken alleen pikachu) te kennen uit mijn hoofd (wat me verbaast bij veel van die youtube filmpjes dat iedereen al kan raden in welke 'naam' zoiets kan veranderen maar ok..)

Zelf heb ik bijv. veel Magikarp (40 ofzo) maar die kosten 400 om te evolueren.. terwijl ze naar mijn mening meer common zijn dan die rattata's en die zijn maar 15 ... dus ik vermoed dat magikarps al ergens van geevolueerd zijn?
Magikarp is speciaal :>

Slechtste uit t spel die met 400 candy kan evolueren to een van de sterkste :D (Gyrados)
je moet 101 Magikarps verzamelen in totaal, dan kun je t doen!

Gooi wel een aantal van je magikarps door de IV calculator om te zien welke je t beste kunt gebruiken om te upgraden :)

 • Gertjuhjan
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 10:53

Gertjuhjan

Software Engineer

Is het misschien een idee om mythes in de topicstart te zetten? Zodat iedereen kan lezen over dat namen geven aan evees voor de juiste evolutie niet werken, dat je pokeballen niet op kan pakken na het gooien en etc?

Xbox: Gulpener88


 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Gertjuhjan schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:59:
Is het misschien een idee om mythes in de topicstart te zetten? Zodat iedereen kan lezen over dat namen geven aan evees voor de juiste evolutie niet werken, dat je pokeballen niet op kan pakken na het gooien en etc?
Wat? Dat werkt toch juist wel? Wat heb ik gemist met die evees?

 • kleefding
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 07-12 20:36
Evee namen geven werkt wel

 • 038Zwolle
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 19:19
Namen geven aan je evees niet werken>? Ik juist gehoord dat het wel werkt? (zelf nog niet geprobeerd)

 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
Gertjuhjan schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:59:
Is het misschien een idee om mythes in de topicstart te zetten? Zodat iedereen kan lezen over dat namen geven aan evees voor de juiste evolutie niet werken, dat je pokeballen niet op kan pakken na het gooien en etc?
Bij mij is het evolueren met namen Rainer en Sparky anders wel goed gelukt.
Renamen -> app afsluiten, en opnieuw opstarten. Daarna evolueren en het lukt.

Kan ook puur toeval zijn, maar tot nu toe lijkt het voor mij wel 100% te werken.

 • DivineNL
 • Registratie: april 2011
 • Laatst online: 07-12 17:07
Mijn Pyro werd een Flareon en mijn Sparky werd een Jolteon, 2 op 2 gelukt. Binnenkort ga ik een Rainer (dacht ik?) in een Vaporeon laten veranderen aangezien ik wel vertrouwen heb... Mocht het niet werken dan heb ik wel heel veel geluk gehad?

 • Gertjuhjan
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 10:53

Gertjuhjan

Software Engineer

Oh, ik was er vanuit gegaan dat dat weer zown nutteloze mythe was.

Xbox: Gulpener88


 • CT
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 20:55

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:58:
[...]


Magikarp is speciaal :>

Slechtste uit t spel die met 400 candy kan evolueren to een van de sterkste :D (Gyrados)
je moet 101 Magikarps verzamelen in totaal, dan kun je t doen!

Gooi wel een aantal van je magikarps door de IV calculator om te zien welke je t beste kunt gebruiken om te upgraden :)
En als ik die op zeg level 10 evolve, is die dan ook direct een CP van meer dan 600? 8)

 • Arunia
 • Registratie: februari 2003
 • Nu online
Zet die Eevee evolve met de volledige uitleg ook meteen in de TS. Dat scheelt weer vragen en zoeken voor mensen. :P
Nee t lukt wel, maar je moet de namen van de geevolvde weer terug veranderen, app afsluiten, opstarten voor je t nog een keer doet.. anders pakt ie m niet :)

 • Helix
 • Registratie: september 2002
 • Nu online
Arunia schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 12:56:
[...]

Dan staat je marker niet helemaal goed.
Deze staat zeker wel goed. Alle andere pokemon in de buurt verschijnen wel. En ook geen incense of lure aanstaan o.i.d.

 • ErikT738
 • Registratie: oktober 2014
 • Nu online
poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:03:
Nee t lukt wel, maar je moet de namen van de geevolvde weer terug veranderen, app afsluiten, opstarten voor je t nog een keer doet.. anders pakt ie m niet :)
Ik heb de namen gewoon laten staan en tot nu toe een 3 uit 3 succes rate. Kan toeval zijn natuurlijk.
Helix schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:03:
[...]


Deze staat zeker wel goed. Alle andere pokemon in de buurt verschijnen wel. En ook geen incense of lure aanstaan o.i.d.
Ik heb volgens de radar ook van alles in de buurt, maar op Pokevision alleen een Paras.. -O-
ErikT738 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:04:
[...]

Ik heb de namen gewoon laten staan en tot nu toe een 3 uit 3 succes rate. Kan toeval zijn natuurlijk.
Volgens mij hoeft dat terugveranderen alleen ook als je bijv meerdere van 1 dezelfde kleur wil maken.. Hoe zit het bij jou?

[Voor 34% gewijzigd door poor Leno op 21-07-2016 13:07]


 • Cio
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 04-12 22:22
Ik zie zeker 8 lures op de TU Delft campus actief. The hype is very real...

Vette nieuwe game? Poepluiers zal je bedoelen!


 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
ErikT738 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:04:
[...]

Ik heb de namen gewoon laten staan en tot nu toe een 3 uit 3 succes rate. Kan toeval zijn natuurlijk.
Yep, same here.
Begin nu overigens een aardig lekkere collectie te krijgen. Wil nog graag een dragonite/snorlax/lapras :P

EDIT: ben level 19,5 overigens. :+

[Voor 4% gewijzigd door clockw1ze op 21-07-2016 13:09]


 • Montaner
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 20:55
clockw1ze schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:07:
[...]

Yep, same here.
Begin nu overigens een aardig lekkere collectie te krijgen. Wil nog graag een dragonite/snorlax/lapras :P

[afbeelding]
En welk level ben je? :9

 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
19,5 :9~

 • 038Zwolle
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 19:19
Ben ook 19.5 maar mijn pokemon zijn toch een stukje minder...

 • Richh
 • Registratie: augustus 2009
 • Nu online
Haha, lul niet. 1500cp op 19,5? Ik zit ook op 19,5 en ik heb net 3 Pokémon boven de 1000. Sowieso die Gyrados :P

[Voor 4% gewijzigd door Richh op 21-07-2016 13:10]


 • xeoMe
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 15:30
Cio schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:07:
Ik zie zeker 8 lures op de TU Delft campus actief. The hype is very real...
Vandaag of morgen maar eens gaan kijken daar :o

 • westergas
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 20:52

westergas

rikkie_pc

Wauw...

Hier op mijn werk, en op de route van mijn werk naar het station (15 minuten lopen) letterlijk 0.0 pokemans. In de avond kan ik nooit inloggen (login errors of ik kom er gewoon niet doorheen) dus met veel pijn en moeite gisteren lvl 9 kunnen halen. Schiet niet echt op zo en is ook niet erg motiverend...

rikkie de zwerver TweakersIII (TandjeBij!)


 • ErikT738
 • Registratie: oktober 2014
 • Nu online
poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:06:
Volgens mij hoeft dat terugveranderen alleen ook als je bijv meerdere van 1 dezelfde kleur wil maken.. Hoe zit het bij jou?
Ik heb drie verschillende ja, dus wellicht dat ik het wel terug zou moeten veranderen als ik nog een Jolteon wil.

 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
Richh schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:10:
[...]

Haha, lul niet. 1500cp op 19,5? Ik zit ook op 19,5 en ik heb net 3 Pokémon boven de 1000. Sowieso die Gyrados :P
Sorry, toch wel :P
Heb ook maar iets van 5 magikarps in m'n garydos gestopt om te upgraden.
westergas schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:12:
[...]


Wauw...

Hier op mijn werk, en op de route van mijn werk naar het station (15 minuten lopen) letterlijk 0.0 pokemans. In de avond kan ik nooit inloggen (login errors of ik kom er gewoon niet doorheen) dus met veel pijn en moeite gisteren lvl 9 kunnen halen. Schiet niet echt op zo en is ook niet erg motiverend...
Op de fiets van Amsterdam Centraal naar Leidseplein kom ik al zoveel tegen, moet echt slomo gaan fietsen wil ik alles kunnen vangen / pokestops pakken. haha _/-\o_

[Voor 44% gewijzigd door clockw1ze op 21-07-2016 13:15]


 • Denniz0229
 • Registratie: november 2011
 • Laatst online: 21:44
Richh schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:10:
[...]

Haha, lul niet. 1500cp op 19,5? Ik zit ook op 19,5 en ik heb net 3 Pokémon boven de 1000. Sowieso die Gyrados :P
Kan makkelijk, het is maar net wat je doet en of je beetje geluk hebt. Op 19 was mijn hoogste een slowbro van 1454.
Nu ben ik lvl 22 en hoogste is een garydos van 1661, maar heb nog 140k aan stardust, dus kan hem ook zo upgraden.

 • Soundless
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 24-11 23:01
clockw1ze schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:13:
[...]


Sorry, toch wel :P
Heb ook maar iets van 5 magikarps in m'n garydos gestopt om te upgraden.
[afbeelding]


[...]

Op de fiets van Amsterdam Centraal naar Leidseplein kom ik al zoveel tegen, moet echt slomo gaan fietsen wil ik alles kunnen vangen / pokestops pakken. haha _/-\o_
Level 22 hier 8) maar mijn pokemon zijn nog poep :P

Nog maar 91378xp voor lvl 23 :+
clockw1ze schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:13:
[...]


Sorry, toch wel :P
Heb ook maar iets van 5 magikarps in m'n garydos gestopt om te upgraden.
[afbeelding]


[...]

Op de fiets van Amsterdam Centraal naar Leidseplein kom ik al zoveel tegen, moet echt slomo gaan fietsen wil ik alles kunnen vangen / pokestops pakken. haha _/-\o_
Heb je vooral op eigen kracht gelevelled, of heel veel met lucky eggs en pidgey-cobo's?

 • psychoclown
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 23-11 12:35

psychoclown

Back in black

In het UMC ging het zojuist los, op 3 plekken 5 lure modules. Ik heb er toch nog even een Golduck van 1055 uit weten te slaan.. Gaat echt lekker ineens vandaag!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Montaner
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 20:55
poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:17:
[...]


Heb je vooral op eigen kracht gelevelled, of heel veel met lucky eggs en pidgey-cobo's?
Wat is het verschil? Als jij genoeg candy hebt om te evolven, doe je dat toch ook? Je hebt alsnog zelf alle pidgey's moeten vangen ;).

 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:17:
[...]


Heb je vooral op eigen kracht gelevelled, of heel veel met lucky eggs en pidgey-cobo's?
Nope, 1x in 't begin ergens een lucky egg gebruikt maar toen bestond die pidgeycalc enzo nog niet, dus nog niet eens optimaal gebruik van gemaakt.

 • Richh
 • Registratie: augustus 2009
 • Nu online
Denniz0229 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:17:
[...]

Kan makkelijk, het is maar net wat je doet en of je beetje geluk hebt. Op 19 was mijn hoogste een slowbro van 1454.
Nu ben ik lvl 22 en hoogste is een garydos van 1661, maar heb nog 140k aan stardust, dus kan hem ook zo upgraden.
Ik vond mezelf al extreem lucky dat ik vanochtend een Hypno van 1061 tegenkwam.... spul van 1400 kan ik me echt niet voorstellen. Het meeste wat ik vind zit ver onder de 300 en zijn totaal geen interessante Pokémon. De andere twee die ik boven de 1000 heb zijn dan ook een upgraded Golbat en een geevolueerde Eevee. Ik spaar mijn stardust verder ook nog.

 • Thalaron
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 21:12
Mijn 1e 10KM egg uitgekomen... Onix, ik dacht...!!!!!!

Cp480 en is al vrij hoog voor zijn doen (ik lvl21)

X-Box ID & PlayStation ID: Thalaron1985 / UnTapped: Thalaron (https://untp.beer/Q4OBy)


 • clockw1ze
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 07-12 21:05
Thalaron schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:20:
Mijn 1e 10KM egg uitgekomen... Onix, ik dacht...!!!!!!

Cp480 en is al vrij hoog voor zijn doen (ik lvl21)
Hier bij m'n werk om de hoek zit ook een Onix spawnpoint. Ik dacht dat die vrij 'rare' waren, maar krijg ze elke keer alleen maar rond de 300 CP. :-(
trix0r schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:18:
[...]

Wat is het verschil? Als jij genoeg candy hebt om te evolven, doe je dat toch ook? Je hebt alsnog zelf alle pidgey's moeten vangen ;).
Ja zoals ik in t vorige topic ook al zei, volgens mensen op Reddit maakt t verschil of je gewoon leveled, of powerleveled..
(Weet niet of t klopt)

 • xeoMe
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 15:30
Net een Areodactyl gekregen van 1209 uit een 10km ei ff power ups gedaan tot de max hij is nu 1361 CP
Op naar het volgende 10km ei

 • T-homas
 • Registratie: april 2013
 • Laatst online: 15:41
xeoMe schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:26:
Net een Areodactyl gekregen van 1209 uit een 10km ei ff power ups gedaan tot de max hij is nu 1361 CP
Op naar het volgende 10km ei
Wat is je eigen level?

 • xeoMe
 • Registratie: januari 2010
 • Laatst online: 15:30
Zojuist 21 geworden.

 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

poor Leno schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:26:
[...]


Ja zoals ik in t vorige topic ook al zei, volgens mensen op Reddit maakt t verschil of je gewoon leveled, of powerleveled..
(Weet niet of t klopt)
Ik denk niet dat het klopt, maar met power levelen ga je sneller naar een bepaald level. Zonder power levelen moet je meer pokemon vangen om op het zelfde level te komen. De kans dat je dan dus betere pokemon hebt lijkt mij groter.

Het kan ook zo zijn dat er echt iets voor is ingebouwd, maar dat lijkt me vrij nutteloos.
De level Cap ligt geloof ik op 40, en de laatste berekening die ik gehoord heb was dat dat 2 jaar actief spelen zou zijn (actief als in level 1-20 in 1 week).

Ik ben nog te nieuw om te weten of dat allemaal klopt, maar het klonk aannemelijk :+

 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
IdieEasy schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:29:
[...]
Ik denk niet dat het klopt, maar met power levelen ga je sneller naar een bepaald level. Zonder power levelen moet je meer pokemon vangen om op het zelfde level te komen. De kans dat je dan dus betere pokemon hebt lijkt mij groter.
Het lijkt mij ook stug. Wat is dan de definitie van powerlevelen? Het lijkt me logisch een lucky egg in te zetten voor dingen die de meeste xp opleveren. Waar zou je hem anders voor gebruiken?

PSN: Marselaar


 • 038Zwolle
 • Registratie: augustus 2015
 • Laatst online: 19:19
Als je meedoet met power levelen, ben je ook sneller op een hoger lvl. Dan vang je sowieso betere pokemon met hogere CP. Je vangt alleen minder Pokemon.

 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Marselaar schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:34:
[...]


Het lijkt mij ook stug. Wat is dan de definitie van powerlevelen? Het lijkt me logisch een lucky egg in te zetten voor dingen die de meeste xp opleveren. Waar zou je hem anders voor gebruiken?
Met power levelen wordt bedoeld dat je expres evoluties op spaart (tot wel 60 stuks, dat is ongeveer de max in 30 minuten) totdat je je lucky egg aanzet. Doordat je 500xp per evolutie krijgt, krijg je nu 1000xp. Hierdoor ga je ineens behoorlijk hard ;)

Meestal worden hier pidgy's en weedles voor gebruikt. Soms ook rattata's. Dit omdat deze makkelijk te krijgen zijn en een (extreem) laag candy requirement hebben.

 • John Rambo
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 07-12 10:15
psychoclown schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:18:
In het UMC ging het zojuist los, op 3 plekken 5 lure modules. Ik heb er toch nog even een Golduck van 1055 uit weten te slaan.. Gaat echt lekker ineens vandaag!
Kun je in het UMC ook de magnemites zien? Hier iets verderop wel, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden. Ik probeer er achter te komen waar ze zitten.

Xiaomi Redmi Note 4G / Xiaomi Redmi 2 / Xiaomi Mi Note / Xiaomi Redmi 3 / Mi Band 1S / Mi Scale / Xiaoyi dashcam / Xiaomi Mi WiFi Router 3 / Xiaomi Redmi 4X / Xiaomi Mi Note 2 / Xiaomi Mi Box S / Xiaomi Mi 8 Lite / Xiaomi Mi A3 / Xiaomi Redmi Note 8T


 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
IdieEasy schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:36:
[...]
Met power levelen wordt bedoeld dat je expres evoluties op spaart (tot wel 60 stuks, dat is ongeveer de max in 30 minuten) totdat je je lucky egg aanzet. Doordat je 500xp per evolutie krijgt, krijg je nu 1000xp. Hierdoor ga je ineens behoorlijk hard ;)
Dat snap ik, maar dat kan ook nog in gradaties. Je kan het berekenen met een pidgey calc of je spaart er "gewoon" heel veel. Moet je 1 minuut voor tijd klaar zijn of mag je op het eind nog wat pokemons tranferren naar onze professor?

Dus wanneer ben je dan echt aan het powerlevelen en wanneer niet of een beetje?

PSN: Marselaar


 • President
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:46
Goed, tijd om het even wat 'wetenschappelijker' aan te pakken. Mijn huidige situatie:
level 11 met 125/10 000 XP

In de inventory:
- 68 potions, 35 super potions, 89 revive
- 2x lucky egg
- 36x Poke Ball
- 2x Lure Module
- 36 Raz Berry
- Egg Incubater die nog 3x kan

Sterkste pokemon heeft slechts 303 CP
- 24175 Stardust
- 67 Staryu Candy (van de 50 - nog nooit geleveled)
- 35 Poliwag Candy (van de 25 - nog nooit geleveled)
- 44 Rattata candy (van de 25)
- 51 Spearow Candy (van de 50 - nog nooit geleveled)
- 42 Pidgey Candy (van de 12)
- 47 Zubat Candy (van de 50 - nog nooit geleveled)
- 35 Weedle Candy (van de 12)
- 37x Caterpie Candy (van de 12 - nog nooit geleveled)


Het 'probleem' is dat ik structureel Poke Balls tekort kom nu ik alle pokemon aan het vangen ben om het evolven op te sparen voor een lucky egg. Pas bij level 12 ga ik Great balls ofzo krijgen als ik de Topicstart lees. De gyms in de buurt zijn te sterk voor mijn zwakke pokemon, hier kan ik dus niks collecten of veroveren helaas.

Wat is nu het verstandigst om te doen? Blijven wandelen om Poke Balls te verzamelen bij de PokeStops en dan wachten tot ik 50x kan evolven? Ik zit nu op 13x zo bij elkaar. Daarnaast heb ik wel 2x 10km Eggs die ik ook kan proberen te timen met elkaar

Dat Pokevision is wel erg handig trouwens! Is een Excellent Throw makkelijk?

 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
John Rambo schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:38:
[...]
Kun je in het UMC ook de magnemites zien? Hier iets verderop wel, maar ik heb ze nog niet kunnen vinden. Ik probeer er achter te komen waar ze zitten.
Vandaag één gevonden in de buurt van de snackbar aan de Savannahweg.

PSN: Marselaar


 • shoombak
 • Registratie: september 2008
 • Niet online
Cio schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:07:
Ik zie zeker 8 lures op de TU Delft campus actief. The hype is very real...
volgens mij is de hype alweer op zn retour

[Voor 4% gewijzigd door shoombak op 21-07-2016 13:44]


 • mcbacon0
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 17:56
tweakerdennis schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:42:
In de inventory:
- 68 potions, 35 super potions, 89 revive
Als je aan gym battles doet:
gooi de helft van je potions weg en houd ~20 revives over.

Doe je niet aan gym battles:
gooi al die potions en revives weg
shoombak schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:43:
[...]

volgens mij is de hype alweer op zn retour
[afbeelding]
Niet heel gek, als je ziet wat voorn brakke app t kan zijn.. Daarnaast snap ik best dat de lol er snel af kan gaan als je al heel hoog bent, veel P's hebt gevonden..

 • Angeloonie
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 21:46

Angeloonie

Cheeseburger Addict

shoombak schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:43:
[...]

volgens mij is de hype alweer op zn retour
[afbeelding]
Tsja, gok dat dat komt omdat het 's avonds gewoon geen doen is en mensen daarop afketsen.. Gisterenavond kon ik er met geen mogelijkheid inkomen.. Als je dat 4 avonden op rij hebt is dat nogal irritant.

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • readytoflow
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online
Mijn zoontje heeft nu bijvoorbeeld 5 Raticates. De sterkste is 314CP en 46HP. De andere 5 zijn minder sterk.
Een Raticate kan niet meer evolven. Kunnen we nu die 4 minder sterke Raticates maar beter aan de professor geven?

Zo heeft hij ook 3 Pidgeots. 1 is de sterkste maar een minder sterke Pidgeot heeft de vermelding 'XL' (die is dus groter dan de anderen maar toch minder sterk). Heeft het nog zin om er daar meerdere van te bewaren (gewone en XL Pokemons).
Deel twee alweer, dat gaat snel!

Net een Arbok gevangen... En een stuk of twee Kabuto's.

¯\_(ツ)_/¯


 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 21:47

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Marselaar schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:41:
[...]


Dat snap ik, maar dat kan ook nog in gradaties. Je kan het berekenen met een pidgey calc of je spaart er "gewoon" heel veel. Moet je 1 minuut voor tijd klaar zijn of mag je op het eind nog wat pokemons tranferren naar onze professor?

Dus wanneer ben je dan echt aan het powerlevelen en wanneer niet of een beetje?
Er is geen vaste naam/ moment voor. Dit is echter hoe mensen het hier noemen ;)

Verder heb ik weinig ervaring met levelen, ik ben zelf pas level 6. (veel lezen op het werk, dus weet wel wat meer, maar daardoor kan ik niet spelen xD)

 • Angeloonie
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 21:46

Angeloonie

Cheeseburger Addict

uhm, hoe kan ik 371/350 items hebben? xD

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • T-homas
 • Registratie: april 2013
 • Laatst online: 15:41
Angeloonie schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:49:
uhm, hoe kan ik 371/350 items hebben? xD
Als je level up gaat kan je over het maximum heen gaan.

 • Arazogia
 • Registratie: juli 2016
 • Laatst online: 17:40
Angeloonie schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:49:
uhm, hoe kan ik 371/350 items hebben? xD
Net level up gegaan waarschijnlijk?
Angeloonie schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:49:
uhm, hoe kan ik 371/350 items hebben? xD
De level up gifts krijg je sowieso zelfs als je tas vol is.

¯\_(ツ)_/¯


 • Angeloonie
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 21:46

Angeloonie

Cheeseburger Addict

Aha, yep net level 11 :)

Zit er een cap op de incense? Heb het nog niet hoger dan 3 stuks gezien.

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: AngeloonieLijkt goed ja _O-

 • President
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:46
Mx. Alba schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:48:
Deel twee alweer, dat gaat snel!

Net een Arbok gevangen... En een stuk of twee Kabuto's.
Is het nou zo dat ik een te laag level heb dat ik deze beesten niet tegen kom, of heeft het echt te maken met het feit dat ik geografisch gezien dan echt kilometers moet gaan reizen om deze tegen te komen?

 • SAIN7
 • Registratie: juli 2015
 • Laatst online: 03-04-2018
readytoflow schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:48:
Mijn zoontje heeft nu bijvoorbeeld 5 Raticates. De sterkste is 314CP en 46HP. De andere 5 zijn minder sterk.
Een Raticate kan niet meer evolven. Kunnen we nu die 4 minder sterke Raticates maar beter aan de professor geven?

Zo heeft hij ook 3 Pidgeots. 1 is de sterkste maar een minder sterke Pidgeot heeft de vermelding 'XL' (die is dus groter dan de anderen maar toch minder sterk). Heeft het nog zin om er daar meerdere van te bewaren (gewone en XL Pokemons).
XS, normaal en XL is nog geen specifieke reden voor te geven. Er is nog geen duidelijkheid of dat voordelig of nadelig kan werken later.
Mijn plan is nu gewoon om alle dubbele te transferen, zo ook Raticates. Als je weinig gyms aanvalt heb je er niks aan om meerdere van dezelfde soort te hebben namelijk.
Het kan natuurlijk geen kwaad om je hele Pokémon folder vol te hebben met dezelfde Pokémon, maar het is overzichtelijker om dubbele weg te doen. Als je snel wilt levellen met een ei is het wel makkelijk om dubbele Ratata's te hebben.

 • dutchgio
 • Registratie: april 2012
 • Laatst online: 21:52

 • SAIN7
 • Registratie: juli 2015
 • Laatst online: 03-04-2018
Angeloonie schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:50:
Aha, yep net level 11 :)

Zit er een cap op de incense? Heb het nog niet hoger dan 3 stuks gezien.
Lijkt me van niet, omdat je er gewoon kan kopen.

 • JamesB009
 • Registratie: juni 2008
 • Laatst online: 23-11 19:46

JamesB009

Sjimmeh!!

Angeloonie schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:50:
Aha, yep net level 11 :)

Zit er een cap op de incense? Heb het nog niet hoger dan 3 stuks gezien.
Ik heb er 4.

Maar gezien je ze kan kopen denk ik niet dat er een limiet op zit.

1337 | RLVANT | Canon EOS 5D Mark II + 500D | 70-200 F4 L IS | 100mm L F2.8 IS macro | 17-40 F4 L | 50mm F1.8

tweakerdennis schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:51:
[...]

Is het nou zo dat ik een te laag level heb dat ik deze beesten niet tegen kom, of heeft het echt te maken met het feit dat ik geografisch gezien dan echt kilometers moet gaan reizen om deze tegen te komen?
Level en locatie. Als je een hoger Level hebt, heb je een hogere kans om geëvolueerde Pokémon tegen te komen, zoals een Arbok ipv een Ekans. En locatie. Ik zit nu aan het strand en daar vind je dus veel waterpokémon.

¯\_(ツ)_/¯


 • President
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:46
Mx. Alba schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:53:
[...]


Level en locatie. Als je een hoger Level hebt, heb je een hogere kans om geëvolueerde Pokémon tegen te komen, zoals een Arbok ipv een Ekans. En locatie. Ik zit nu aan het strand en daar vind je dus veel waterpokémon.
Hmm ok, dan moet ik dus echt 1 level per dag omhoog proberen te gaan.. Al valt dat niet mee aangezien een pokemon maar 100xp geeft en ik daar dus op level 11 al 100 pokemons voor moet vangen :P |:(

 • readytoflow
 • Registratie: januari 2003
 • Niet online
SAIN7 schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:51:
[...]


XS, normaal en XL is nog geen specifieke reden voor te geven. Er is nog geen duidelijkheid of dat voordelig of nadelig kan werken later.
Mijn plan is nu gewoon om alle dubbele te transferen, zo ook Raticates. Als je weinig gyms aanvalt heb je er niks aan om meerdere van dezelfde soort te hebben namelijk.
Het kan natuurlijk geen kwaad om je hele Pokémon folder vol te hebben met dezelfde Pokémon, maar het is overzichtelijker om dubbele weg te doen. Als je snel wilt levellen met een ei is het wel makkelijk om dubbele Ratata's te hebben.
Gyms aanvallen heeft weinig nut voor hem. Zijn (ok onze) sterkste Pokeomon is maar iets van een 450HP/CP Pidgeot/Fearow/Jolteon. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen.

Ik heb het trouwens zelf een keer geprobeerd, maar snap er sowieso weinig van en vaak liep de app dan nog vast of was zo traag dat er weinig te winnen viel.

Level 12 nu. Wij vangen nooit een Pokemon van >500HP zoals ik hier nog wel eens langs zie komen?

 • Raven
 • Registratie: november 2004
 • Niet online

Raven

Marion Raven fan

Mx. Alba schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:48:
Deel twee alweer, dat gaat snel!

Net een Arbok gevangen... En een stuk of twee Kabuto's.
Nog even en het gaat sneller dan GKMT :P

Net een gevangen die ik nog niet had: Raticate. Nog 1 pokémon en ik wordt level 7 :)

After the first glass you see things as you wish they were. After the second you see things as they are not. Finally you see things as they really are, and that is the most horrible thing in the world...

Oscar Wilde


 • MrBlueEyes
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 02-12 17:54
tweakerdennis schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:56:
[...]

Hmm ok, dan moet ik dus echt 1 level per dag omhoog proberen te gaan.. Al valt dat niet mee aangezien een pokemon maar 100xp geeft en ik daar dus op level 11 al 100 pokemons voor moet vangen :P |:(
Een nieuwe Pokémon is al 500xp, evolueren zonder egg is ook 500xp. Voor eggs uit late komen krijg je ook xp. Voor pokestops krijg je 50xp of bij 6+ items 100xp.

Gigabyte Aorus X570 ULTRA, Ryzen 9 3900X, 32GB, Gigabyte AORUS M RTX3080 10G, Samsung EVO 970 1TB, EVO 840 1TB, 2x LG 27UD68-P, LG 65C8, Panasonic TX-P50UT50E, Denon AVR-X2500H, Xbox Series X, PS4 Pro, Surface Pro 3, Galaxy S20 Ultra 256GB


 • SAIN7
 • Registratie: juli 2015
 • Laatst online: 03-04-2018
readytoflow schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:56:
[...]


Gyms aanvallen heeft weinig nut voor hem. Zijn (ok onze) sterkste Pokeomon is maar iets van een 450HP/CP Pidgeot/Fearow/Jolteon. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen.

Ik heb het trouwens zelf een keer geprobeerd, maar snap er sowieso weinig van en vaak liep de app dan nog vast of was zo traag dat er weinig te winnen viel.

Level 12 nu. Wij vangen nooit een Pokemon van >500HP zoals ik hier nog wel eens langs zie komen?
Klopt, zelfs met 900CP Pokémon win ik het hier niet haha.

 • Marselaar
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 04-12 09:13
IdieEasy schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:48:
[...]
Er is geen vaste naam/ moment voor. Dit is echter hoe mensen het hier noemen ;)
Dan heeft het waarschijnlijk ook geen effect op de rest van het spel. Dat effect moet namelijk programmeerbaar zijn. Of het is er wel maar weet niemand exact hoe, behalve het ontwikkelteam.

PSN: Marselaar


 • MrBlueEyes
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 02-12 17:54
Marselaar schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:58:
[...]


Dan heeft het waarschijnlijk ook geen effect op de rest van het spel. Dat effect moet namelijk programmeerbaar zijn. Of het is er wel maar weet niemand exact hoe, behalve het ontwikkelteam.
Enige effect is hierboven al genoemd, zonder "powerlevelen" moet je meer Pokémon vangen om een bepaald level te bereiken. Een ander kan ook weer heel veel Pokestops afgaan en daar veel xp van hebben. Maar verder maakt het echt niet uit.

Gigabyte Aorus X570 ULTRA, Ryzen 9 3900X, 32GB, Gigabyte AORUS M RTX3080 10G, Samsung EVO 970 1TB, EVO 840 1TB, 2x LG 27UD68-P, LG 65C8, Panasonic TX-P50UT50E, Denon AVR-X2500H, Xbox Series X, PS4 Pro, Surface Pro 3, Galaxy S20 Ultra 256GB


 • President
 • Registratie: februari 2015
 • Laatst online: 21:46
MrBlueEyes schreef op donderdag 21 juli 2016 @ 13:57:
[...]

Een nieuwe Pokémon is al 500xp, evolueren zonder egg is ook 500xp. Voor eggs uit late komen krijg je ook xp. Voor pokestops krijg je 50xp of bij 6+ items 100xp.
Nieuwe Pokémons zijn er niet echt hier in de stad. Eggs doe ik wel dagelijks, het evolueren moet ik opsparen voor de Lucky Egg werd mij geadviseerd (heb nu 13 evoluties klaar staan, dus nog 37 te gaan).

Heb 33 verschillende soorten Pokémons gevangen, 34 verschillende gezien (een Pikachu in het begin ooit niet kunnen vangen)
Pagina: 1 2 3 ... 98 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Het is niet de bedoeling dat hacks, cheats, GPS-spoofs of dataminers besproken worden op dit forum. Ook is het bespreken van 3rd party apps en sites niet toegestaan die gegevens gebruiken/zichtbaar maken die normaal gesproken niet zichtbaar zijn. Het druist in tegen de EULA van de game en dus is het niet gewenst op Tweakers.

Middels deze link kan je raadplegen waar er stops en gyms in de buurt te vinden zijn.

Online IV calculator


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee