• NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Mede-auteurs:
 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22

Roadrunner

 • Koenvh
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 22:36

Koenvh

 • MarcRvB
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 25-01 13:14

MarcRvB

 • pwillemske
 • Registratie: November 2014
 • Niet online

pwillemske

   
 
Euro Truck Simulator 2 geeft je de mogelijkheid om een echte vrachtwagen chauffeur te worden vanuit je luie stoel. Met gelicenseerde vrachtwagens met allerlei aanpassingsopties geeft het een complete rijervaring. De ontwikkelaar van het spel SCS Soft werkt nog steeds aan verbetering en vernieuwing. Met uitbreidingen en verbeteringen.
 
 


Proloog
Je wou het je hele leven doen. Vrachtwagenchaffeur worden. Na eindeloos studeren en inparkeren heb je hem eindelijk! Je diploma en je rijbewijs. Na wat gefeest ga je droom vervolgen. Namelijk de grootste en beste transportbedrijf oprichten van Europa. Je inverteerde je spaargeld in een kleine garage. Helaas heb je niet genoeg geld om een eigen vrachtwagen te kopen. Gelukkig hebben bedrijven inhuur chauffeurs nodig. Nu is aan jou de taak om jouw transport droom waar te maken.

Het begin
In het begin van het spel mocht je favoriete vrachtwagen kiezen, je logo, avatar en je hoofdgarage locatie. Nu moet je geld verdienen met behulp van snelle opdrachten. Dat betekend dat ingehuurd wordt door een bedrijf en zijn goederen van A naar B moet brengen.In het hoofdmenu staan nuttige informatie. Geld, bedrijfsinfo, schade etc.
In het routescherm kies je een opdracht voor zowel een snelle opdracht als een normale opdracht


De eerste rit die je gekozen hebt leer je al snel de basics zoals gas geven, remmen, je navigatie bedienen, knipperlicht/gevaren lichten aan/uit zetten en je vrachtwagen sturen. Tijdens je rit kan er van alles gebeuren zoals een rood stoplicht, een ongeluk, werkzaamheden en ritsen wat vaak een kleine file veroorzaakt. Tijdens je reis kan het ook donker zijn aangezien je op verschillende tijden reist. Hierdoor kan je minder goed zien wat er om je heen gebeurd. Gelukkig heeft je vrachtwagen lichten waardoor je nog een beetje ziet. Ook rijdt je vrachtwagen niet op lucht dus moet na een tijdje tanken. Ten slotte leef je niet van onbeperkte energie dus na een tijdje rijden moet je gaan rusten in een parkeerplek, hotel of je eigen garage. Na een ritje kom je aan op de plaats van bestemming. Om te parkeren kan je 2 dingen doen:
 • 1: Je drukt op enter en je parkeert automatisch OF:
 • 2: Je doet het lekker zelf waardoor je 45 extra XP krijgt.
Na het inparkeren krijg je het eindscherm. Je ziet in dit scherm je beloning en extra’s maar ook boetes voor bijvoorbeeld schade of het te laat komen van je aankomst.


Je resultatenscherm na het uitvoeren van je opdracht

Sparen voor je eerste truck en je eerste stappen in je carrière
Na 1 ritje heb je nog steeds niet genoeg geld voor je eerste truck. Om meer geld te krijgen moet je dus meerdere ritjes maken als inhuurchauffeur. Na een paar ritjes ben je ondertussen een paar keer een level omhoog gegaan waarbij je skills en nieuwe mogelijkheden unlockt. Mogelijkheden die je verspeelt zijn: Aparte ladingen vervoeren (ADR opleidingen), langere ritten, breekbare en snelle ladingen vervoeren en de mogelijkheid om zuiniger te rijden. De bank ziet na een tijd dat je hard werkt voor je geld wilt je helpen door een lening af te sluiten voor €100K . Je kan het geld lenen of je kan 100 andere ritten maken om je eerste truck te kopen.

Voor je truck met je een dealer bezoeken. Je kan alleen de basis vrachtwagen nemen met beperkte opties. Na veel keuzestress heb je eindelijk je eerste truck! Je kan nu zelf bepalen waar je wilt rijden en je kan nu ook veel meer geld verdienen per vracht. Na wat vrachten kan je ook langzamerhand meer onderdelen kopen voor je vrachtwagen zodat hij beter presteert en ook voor het oog er mooier uitziet.

Be the king of the road
Rit na Rit krijg wordt je spaarvarken dikker en dikker. Ook wil de bank je nog een lening geven. Hij geeft na de 100K al 400K extra leenlimiet om je bedrijf te laten groeien. Met het geld kan je hoofdkwartier upgraden naar 3 plaatsen of een nieuwe garage kopen in een andere stad. Nu je plek hebt voor extra vrachtwagens kan je deze kopen en chauffeurs aannemen die voor je werken om zo nog meer inkomsten te genereren. Meer inkomsten betekend je bedrijf uitbreiden waardoor je meer vrachtwagens kan kopen waar je nieuwe ingehuurde chauffeurs erin kunnen rijden en zo je nog geld over hebt om je eigen vrachtwagen te up te graden of een nieuwe vrachtwagen kan kopen waardoor je meer inkomsten hebt (en zo gaat het cirkeltje rond en rond)


Een cirkel hoe je bedrijf steeds groter en groter wordt

Het uiteindelijke doel is dat je bedrijf zo groot wordt dat iedereen je kent en je per week miljoenen verdient en je een mooi landhuis hebt even buiten Parijs :+ . Maar nadat je zoveel verdient blijf je van de map dingen ontdekken en geniet je van de omgeving in je prachtige droomvrachtwagen.

 
 
Euro Truck Simulator 2 staat uiteraard niet alleen bekend om de mooie map, maar ook om de zeer gedetailleerde vrachtwagens! Van de grootste Europese vrachtwagenmerken heeft het SCS team goed werk geleverd, er zijn vrachtwagens aanwezig van Scania, Volvo Trucks, Daf Trucks, Mercedes Benz Trucks, MAN, Iveco en als 7e merk Renault Trucks. Het SCS team heeft ervoor gekozen om de lange afstand modellen uit te werken. Van al die modellen zijn ook weer verschillende chassis aanwezig; 4x2, 6x2, 6x2/4, 6x2*4 en 6x4. Helaas nog geen 8x4, daarvoor moet je mods gebruiken, daarover meer onder het kopje Mods. Uiteraard zijn er ook nog honderden tuning opties, van verschillende banden tot een bullbar.

Scania
Het merk wat in het echte leventje door veel chauffeurs gewaardeerd wordt. Zo ook in Ets2. Er zijn 2 modellen aanwezig, de R serie en de Streamline. De Streamline is iets zuiniger en nieuwer. Het grootste verschil zit 'm in de grill, bij keuze van een v8 motor (vanaf 500pk) wordt de gril mat zwart. Bij de R serie blijft ie grijs. Er zijn euro 5 en euro 6 motoren verkrijgbaar, variërend van 360pk tot en met 730pk. Boven de motor zit uiteraard de cabine, deze zijn verkrijgbaar in 'Normal', 'Highline' en Topline. Bij de Streamline variant kun je bij de 'Normal' cabine tot en met 490pk, als je een v8 wil, moet je dus minimaal een Highline cabine kiezen, wat uiteraard meer kost bij aanschaf. In het echt is dit niet het geval, wat het raar maakt waarom SCS dit heeft gedaan. Wat je gratis bij een v8 motor krijgt, is het v8 geluidje, al vinden velen hem niet zo geslaagd.


Van het interieur zijn er 4 varianten verkrijgbaar; stuur links of rechts, en normaal interieur of luxe interieur. Bij de luxe variant is het wat "warmer" aangekleed en is er een onboard navigatiesysteem. Ook heb je bij de Streamline Highline en Topline de keus om een v8 interieur te kiezen, hetzelfde als de luxe variant, maar dan donkerder. Ook wordt je overal herdacht aan je v8 motor.

Volvo Trucks
Net als Scania is Volvo een Zweeds vrachtwagen merk. Het zijn echter totaal verschillende vrachtwagens, ondanks dat, gaan ze continu de strijd met elkaar aan. Er zijn 2 varianten in de game, de 2009 variant, en de 2012 variant. De 2012 variant is later -net als de Scania Streamline- met een update toegevoegd. Van beide varianten heb je ook nog een FH16 versie, dat zijn 16 liter motoren verkrijgbaar vanaf 540pk. Ook hier zijn Euro 5 en 6 motoren verkrijgbaar vanaf 460pk tot en met 750pk. Als je liever de 2009 variant wil, dan heb je de keuze uit 3 euro 5 motoren vanaf 540pk tot en met 750pk. De 2009 variant heeft in het begin van het spel al meteen de 540pk motor, waarbij de Scania op hetzelfde moment over een 360pk motor beschikt. Er zijn 3 cabines beschikbaar, de 2009 en de 2012 variant hebben dezelfde naam op het gebied van cabines; de Sleeper (laag dak); de Globetrotter (gemiddeld dak) en de Globetrotter XL (hoog dak). Bij de 2009 variant is het enige verschil tussen de laatste 2 dat de XL een dakspoiler heeft + zijfenders.


In tegenstelling tot de Scania heeft de Volvo bij de “minst luxe” interieurvariant wel een onboard navigatiesysteem. Dit voelt meteen luxer aan als je op een laag level een goede vrachtwagen wilt kopen. Het “luxe” interieur is niks anders dan een wat andere kleurstelling, waar je wel een pak meer voor betaald.


Daf Trucks
Echt Nederlands, Daf Trucks. Ook van Daf zijn 2 varianten aanwezig, de Daf XF 105 en de Daf XF 106. De 106 beschikt over de nieuwere cabine en de Euro 6 motoren, welke -net als de Euro 5 motoren- verkrijgbaar zijn vanaf 360pk tot en met 510pk. De Euro 6 motoren zijn vergeleken met Scania en Volvo zuinig, mede omdat de 510pk versie "maar" een 12,8 liter blok is. Er zijn 3 cabines beschikbaar, de SpaceCab, de SpaceCab+ (SpaceCab met dak spoiler en zijfenders) en de SuperSpaceCab, welke behoort tot een van de ruimste cabines van de 7 merken.

Daf heeft een wat minder “strak” interieur, wat tevens wel origineel is en er wel goed uit ziet. Ook hier heb je net als de Volvo meteen een navigatiesysteem aan boord en een nette kleurstelling. Neem je de luxe variant dan krijg je eiken houten tinten die te herkennen zijn in het stuur en het dashbord, samen met een andere kleur stof. Oftewel: je moet er van houden.

Mercedes Benz Trucks
Mercedes heeft net als Volvo naast personenwagens ook bedrijfswagens. Het design van de personenwagens probeerden ze te verwerken in hun nieuwe Actros. Er zijn dan ook 2 modellen in het spel, de oude Actros en de nieuwe. De grill van de nieuwe Actros, is afgeleid van de personenwagens. Ook is de zit van de nieuwe Actross een stuk hoger, wat fijner kan worden ervaren. De oude Actros is er in 3 varianten, de (laag dak), de (gemiddeld dak) en de (hoog dak). De nieuwe Actros is beschikbaar in de StreamSpace variant (“laag” dak), de BigSpace (even hoog als de StreamSpace, maar de voorkant van het dak is opgehoogt) en de GigaSpace, met zijn 3,90m is dit de hoogste cabine die in Europa beschikbaar is, aangezien de Daf SuperSpaceCab er 10cm onder zit.

Ook de nieuwe Actros heeft standaard een navigatiesysteem, en krijg je net als bij de Daf bij het luxe interieur alleen wat eiken tinten en een wat andere kleurstelling. De oude Actros heeft standaard geen navigatiesysteem, alleen maar bij de luxere variant.

MAN Trucks
MAN is in het spel wat verouderd, ondertussen is er al een Euro 6 versie die er van buiten vrijwel hetzelfde uitziet, maar van binnen flink is verbeterd. Deze zal nog wel met een update komen, net als de andere merken. De MAN heeft ook 3 cabines tot zijn beschikking, een LX (laag dak), een XLX (gemiddeld dak) en de XXL (hoog dak). Wat opvalt bij de XXL is de immense vooruit, die het record heeft als grootste oppervlak vooruit in een Europese vrachtwagen. Het voordeel ervan is dat je extra veel kan zien, maar bij een zonneschijn heb je daar al vrij snel last van, ondanks de grote zonneklep die beschikbaar is. De MAN heeft motoren van 320pk tot en met 680pk, waarvan de laatste een v8 motor is.

Zoals er al gezegd is, is het interieur wat verouderd. Maar ondanks dat is er toch een interieur met navigatiesysteem beschikbaar.

Iveco
Echt Italiaans, Iveco. In het spel zijn er 2 varianten beschikbaar, de Iveco Stralis en de Iveco Stralis Highway, in tegenstelling tot de Stralis, is er bij de Highway maar 1 cabine beschikbaar. Dit is overigens wel de maximale grootte cabine die Iveco heeft. De Stralis heeft de beschikking over de Active Space (laag dak), de Active Super (hoog dak, zonder dakspoiler en zijfenders) en de Active Super Space (hoog dak, met dakspoiler en zijfenders). Iveco heeft motoren in het spel beschikbaar va 310 tot en met 580pk.

De Stralis heeft een normaal interieur, zonder navigatiesysteem. Bij de duurdere variant krijg je er wel een navigatiesysteem bij. Bij de Highway is het interieuraanbod net als het cabineaanbod ook karig, er is 1 interieur type beschikbaar, naast stuur links of rechts. Dit is overigens wel meteen met een navigatiesysteem.

Renault Trucks
Een merk wat niet bij alle chauffeurs geliefd is, Renault Trucks. In Ets2 is het niet anders als in het echt, er zijn niet veel chauffeurs die Renault als favoriete merk hebben. In het spel zijn er 2 varianten, de Premium en de Magnum. De Premium is beschikbaar met een Nomal Roof (laag dak) en een High Roof (hoog dak). De Magnum is beschikbaar met 1 soort cabine, de Excellence. Dit is tevens op de Mercedes Benz Gigaspace en de Daf XF SSC na de grootste cabine beschikbaar (van binnen). Voor de Premium zijn motoren beschikbaar van 380pk tot en met 460pk, voor de Magnum zijn er motoren beschikbaar van 440pk tot en met 520pk.

Van binnen ziet de Renault er relatief simpel uit, er is ook maar 1 soort beschikbaar, voor beide cabines. Alleen bij de Magnum is er een navigatiesysteem beschikbaar.
 
 
Steden
De volgende steden/havens komen (met bijbehorend land) voor in het spel:

Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Groningen, IJmuiden en Europoort
België: Brussel en Luik
Duitsland: Berlijn, Keulen, Dresden, Düsseldorf, Rostock, Kiel, Dortmund, Osnabrück, Hannover, Stuttgart, Bremen, Neurenberg, München, Mannheim, Duisburg, Maagdenburg, Frankfurt , Leipzig, Erfurt, Kassel en Hamburg
Polen: Szczecin, Poznan en Wrocław
Tsjechië: Praag en Brno
Slowakije: Bratislava
Italië: Verona, Turijn, Milaan en Venetië
Oostenrijk: Wenen, Salzburg, Linz Innsbruck Graz en Klagenfurt Am Wörthersee
Frankrijk: Parijs, Calais, Lyon, Rijsel, Dijon, Straatsburg, Reims en Metz
Zwitserland: Bern, Genève en Zurich,
Luxemburg: Luxemburg
Groot-Brittannië: Londen, Dover, Southampton, Plymouth, Felixstowe, Cambridge, Cardiff, Swansea, Birmingham, Sheffield, Grimsby, Liverpool, Manchester, Newcastle upon Tyne, Carlisle, Edinburgh, Glasgow en Aberdeen

Extra steden
Het aanvullend downloadbaar pakket Going East! heeft de volgende steden toegevoegd:

Hongarije: Boedapest, Debrecen
Polen: Białystok, Krakau, Gdańsk, Katowice, Olsztyn, Łódź, Lublin, Warschau
Tsjechië: Ostrava
Slowakije: Banská Bystrica, Košice

Het aanvullend downloadbaar pakket Scandinavia heeft de volgende steden toegevoegd:

Denenmarken: Aalborg, Esbjerg, Frederikshaven, Gedser, Hirsthals, Kopenhagen, Odense
Noorwegen: Bergen (Noorwegen), Kristiansand, Stavanger, Oslo
Zweden: Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Linköping, Malmö, Nynäshamn, Örebro, Södertälje, Stockholm, Trelleborg, Uppsala, Västerás, Växjö

Bron: Wikipedia
 
 
Updates

Euro Truck Simulator 2 is inmiddels alweer 3 jaar op de markt. In tegenstelling tot veel games in het genre, wordt er niet ieder jaar een nieuw deel op de markt gezet met het bijbehorende jaartal erachter maar evolueert de game met diverse verbeteringen, uitbreidingen en nieuwe mogelijkheden. Veel hiervan komen gratis mee met updates zoals bijvoorbeeld compleet nieuwe trucks!
Het is simpelweg te veel om alles te beschrijven wat er allemaal is verbeterd en toegevoegd sinds de release. We zullen een aantal belangrijke dingen benoemen om een beeld te geven hoe actief de game nog steeds wordt ontwikkeld.

Update 1.4
In juli 2013 werd voor het eerst een nieuwe truck toegevoegd aan de game: de Iveco Stralis Highway.

Update 1.6
In oktober 2013 bracht deze update diverse uitbreidingen met zich mee. De belangrijkste waren de Fotostudio en World Of Trucks. Met de Fotostudio is het mogelijk om de meest uiteenlopende foto's te maken van je truck of de omgeving. Deze foto's kun je vervolgens vanuit de game uploaden naar je World Of Trucks account. Hoewel World Of Trucks geen ingame feature is maar een externe website, zijn deze twee wel nauw met elkaar verbonden. Het biedt de mogelijkheid om foto's te bekijken van andere spelers over de hele wereld, deze te raten en commentaar toe te voegen. Ook kun je hier de kentekenplaat voor je truck personaliseren en je ingame avatar aanpassen.

Update 1.7
Deze update volgde kort op 1.6, met als belangrijkse toevoeging de nieuwe Volvo FH.

Update 1.8
Een paar maandjes later werd met deze update de Scania Streamline toegevoegd aan de game.

Update 1.9
In Maart 2014 werd weer een grote update uitgebracht. Deze bracht een geheel vernieuwde AI code met zich mee. Hiermee werd het gedrag van de AI voertuigen verbeterd. Er waren ook verbeteringen op het gebied van physics en mapfixes. De Scania R en Streamline kregen verbeterde V8 motorgeluiden. Ook werd er experimentele Oculus Rift support toegevoegd.

In juli 2014 volgde wederom een grote update. Er werden o.a. drie nieuwe steden toegevoegd: Venetië, Graz en Klagenfurt. Een nieuwe feature om de stoel te kunnen verstellen werd ook toegevoegd. Verder wederom diverse verbeteringen op het gebied van physics, geluid en AI.

Update 1.12
Een maandje later volgde deze update alweer, die o.a. nieuwe mogelijkheden toevoegde aan de fotostudio en een trailer browser introduceerde. Deze biedt de mogelijkheid om door alle beschikbare trailers te 'bladeren', inclusief trailermods.

Update 1.13
Deze update, uitgebracht in september 2014, voegde o.a. achievements toe aan de Steam versie van de game.

Update 1.14
Wederom een grote update met veel tweaks en nieuwe features. Deze update ging vergezeld met een enorm changelog. Een aantal belangrijke onderdelen waren de toevoeging van een lang verwachte nieuwe truck... 'onze' eigen Hollandse glorie: de DAF XF Euro 6. Ook werden er nieuwe chassis typen en liftbare assen geïntroduceerd. Verder opnieuw diverse verbeteringen aan AI, geluid, de user interface en diverse mapfixes.

Update 1.15
In december 2014 werd er een 'Holiday Update' uitgebracht. Deze bevatte een geheel vernieuwde showroom voor de truck dealers, de toevoeging van een exclusief interieur voor de DAF XF Euro 6 en vernieuwde motorgeluiden voor de Scania 6-cilinders en beide Iveco's. Ook werden er speciale 'X-Mas Delivery' trailers toegevoegd, als onderdeel voor een World of Trucks evenement. Je moest een gecombineerde afstand afleggen, gelijk aan die van SCS' hoofdkantoor in Praag tot aan de Noordpool. Hier viel vervolgens een exclusieve Raven paintjobs DLC mee te verdienen. Later werden deze trailers weer verwijderd maar wie weet komen ze aan het einde van het jaar weer terug!

Update 1.16
In januari 2015 werd met deze update 64-bit ondersteuning toegevoegd. In dezelfde maand werd de game ook officieel beschikbaar voor Mac OS X, via Steam. Het is nog niet duidelijk of het in een later stadium ook beschikbaar zal komen via de App Store.

Update 1.17
Deze update werd gereleased in april 2015, met als belangrijkste feature een vernieuwde rendering engine, dat het grafische aspect naar een nog hoger niveau tilde. Ook zijn er optimalisaties doorgevoerd welke de prestaties ten goede kwamen. Ook werd ondersteuning voor multi-monitor configuraties verbeterd en werden er weer diverse verbeteringen doorgevoerd aan de interface en de AI.

Update 1.18
Deze update werd kort na de release van de Scandinavia DLC uitgebracht. Deze voegde de nieuwe Mercedes-Benz Actros toe, inclusief licentie! Eindelijk mocht er gebruik worden gemaakt van de merknaam en logo ipv het fictieve maar toch cool klinkende Majestic. Ook werden er nieuwe trailer skins toegevoegd en een groot aantal mapfixes door gevoerd.

Update 1.19
Deze update voegde o.a. de Mod Manager toe. Hiermee is het mogelijk om je verzameling mods overzichtelijk te houden én in de gewenste volgorde te plaatsen. Voorheen moest je de volgorde van inladen regelen door een verzameling 'zzz' in de bestandsnaam te zetten. Daarnaast werden er twee nieuwe steden toegevoegd aan de Going East DLC: Pécs en Szeged. Verder werden er in de cabine's wat audiovisuele verbeteringen doorgevoerd.

Update 1.20
De belangrijkse en zeer welkome nieuwe feature in 1.20 is de mogelijkheid om de gewenste route handmatig uit te stippelen voor je navigatiesysteem. Leuk voor als je van toeristische routes houdt of gewoon ergens heen wilt 'free roamen' :) Daarnaast zijn er talloze kleinere tweaks en fixes doorgevoerd. Teveel om op te noemen.

Update 1.21
Dit is de huidge gameversie. Dit is meer zoals SCS het noemt, een maintanance release. Het biedt compatibiliteit met de Cabin Accessiores DLC en bevat wederom talloze kleine tweaks.


DLC

Er zijn sinds release diverse DLC's uitgebracht.

Going East!

In september 2013 werd de eerste mapuitbreiding uitgebracht, genaamd Going East! Hierin werden Polen, Tsechië en Slowakije uitgebreid met in totaal 11 nieuwe steden. Daarnaast werd Hongarije geïntroduceerd met 2 steden. In een latere update werden, zoals eerder beschreven, nieuwe steden toegevoegd.

Scandinavia

In mei 2015 volgde de tweede map uitbreiding, genaamd Scandinavia. Hierin werden de drie Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden geïntroduceerd, met in totaal 27 nieuwe steden. Voor een overzicht van de steden per land, zie het kopje Map.
Deze DLC bracht echter meer met zich mee dan enkel een gebiedsuitbrieding. In tegenstelling tot Going East! zijn er in deze DLC veel nieuwe modellen en textures gebruikt waardoor de look & feel ingrijpend veranderd is ten opzichte van de rest van de map. De landschappen zijn prachtig gedetailleerd en afwisselend. Ook zijn er een groot aantal nieuwe bedrijven met nieuw ontworpen afleverpunten toegevoegd, plus bijbehorende trailers. Ook is het mogelijk om langs tolpoorten te rijden zonder te hoeven stoppen voor spoorbomen. Betalen gaat automatisch met behulp van AutoPass. Al met al bracht deze DLC een welkome afwisseling in de gamewereld.
High Power Cargo DLC

In augustus 2014 werd er een High Power Cargo DLC uitgebracht. Deze voegde in beginsel zeven trailers toe aan de game. Later werd er door SCS Software nog één extra trailer aan toegevoegd. Naast de trailers bevat deze DLC ook een Heavy Duty paintjobs pack.
Paintjobs DLC's

Er zijn ook een groot aantal paintjob DLC's beschikbaar. In tegenstelling tot de map uitbreidingen zijn deze zijn er echter enkel voor de Steam versie.

– Metallic Paint Jobs Pack (10 paintjobs)
– Flip Paint Designs (11 paintjobs)
– Fantasy Paintjobs Pack (6 paintjobs)
– Ice Cold Paint Jobs Pack (6 paintjobs)
– Christmas Paintjobs Pack (6 paintjobs)
– Halloween Paint Jobs Pack (6 paintjobs)
– Force Of Nature Paint Jobs Pack (6 paintjobs)
– Viking Legends (6 paintjobs)
– Daarnaast zijn er paintjob DLC's beschikbaar met een land als thema: USA, Canada, Brazilië, Rusland, Schotland, Ierland, Verenigd Konikrijk, Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Deze DLC's bevatten ieder vier paintjobs. Helaas nog geen Nederlandse paintjobs maar wat niet is kan nog komen.

Een aantal voorbeelden van paintjobs beschikbaar in de DLC's. (klik voor groter)Cabin Accessiores DLC

Een DLC'tje waarmee je allerlei accessoires kan toevoegen aan je cabine ter decoratie. Daarnaast is er een kompas en een navigatiesysteem die je op een wat comfortabelere plek kunt plaatsen dan dat ze vaak standaard zitten. In tegenstelling tot accessoires in de vorm van mods, welke statisch zijn, ondersteunen de accessoires uit deze DLC enige vorm van physics en bewegen dus mee naargelang je truck in beweging is.

Uiteraard zijn er talloze gratis alternatieven beschikbaar voor deze DLC's in de vorm van mods. Echter, het aanschaffen van deze sympathiek geprijsde DLC's is ook een manier om SCS Software te ondersteunen met de verdere ontwikkeling van de game én hun andere projecten, waaronder American Truck Simulator! :)
 
 
Een kenmerkend onderdeel van ETS2 zijn de mods. ETS2 is vrij goed modbaar, en voor alles is er ongeveer wel een mod.

Waar?
Mods zijn op vele modsites te vinden, de meeste mods staan op meerdere sites. De belangrijkste site is toch wel het forum van SCS Software zelf. Een klein overzicht:Hoe?
Mods zijn meestal .scs bestanden. Vaak worden ze gecomprimeerd aangeboden, en moeten ze eerst uitgepakt worden. Dit kan vaak gewoon met Windows Explorer, en anders werkt 7-zip of WinRAR (bijna) altijd. Hierin verschilt elke mod. De .scs bestanden moeten uiteindelijk in de map Mijn Documenten\Euro Truck Simulator 2\mods komen te staan. Als je ETS2 dan opstart, een profiel aanklikt en kiest voor "Mod Manager". Daar staan links de mods, en recht welke geactiveerd zijn. Als mods bestanden van elkaar overschrijven, worden de bestanden van de bovenste gebruikt. Sommige mods bestaan uit meerdere bestanden, deze moeten allemaal geactiveerd worden (maar dat staat vaak ook in de handleiding van de mod)
Wel twee belangrijke punten:
 • Niet alle mods werken met elkaar. Dit is vaak een kwestie van proberen. Mocht iets niet werken, probeer dan een voor een de boosdoener te vinden.
 • Mods updaten niet automatisch, dit zul je zelf moeten doen. De meeste modders zullen regelmatig updates uitbrengen. Vooral na updates van ETS2 zul je je mods moeten updaten, omdat sommige dingen niet meer zullen werken.
Een overzicht van populaire mods:
Trucks:
Scania T: http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=35&t=151394
Kenworth W900L: http://ets2.lt/en/kenworth-w900l/
Peterbilt 389: http://ets2.lt/en/peterbilt-389-v-4-0/

Trailers:
'Normaal' trailer pack, met meer varianten op de originele trailers: http://ets2.lt/en/trailer...ed_be-v5-v1-21-500-skins/
Roadhunter pack: http://ets2.lt/en/39-roadhunter-in-one-pack-v4/
Jazzycat pack: http://ets2.lt/en/trailer...-pack-by-jazzycat-v3-2-1/

Tuning:
Mega tuning mod v4: http://ets2mods.org/2014/01/mega-tuning-mod-v-4-by-tasos978/

Maps:
ProMods: http://promods.net/
Poland Rebuilding: http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=32&t=174935
RusMap: http://ets2mods.ru/topic/...-190515-obschee-obsuzhde/
Russian Open Spaces: http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=32&t=177294
The Dutch Map: http://www.thedutchmapets2.nl/
Hungary map: http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=32&t=24305

Overig:
AI traffic pack: http://ets2.lt/en/ai-traffic-pack-by-jazzycat-v2-6/
Truck traffic pack: http://ets2.lt/en/truck-traffic-pack-by-jazzycat-v1-8-1/
Improved Weather Reloaded: http://improved-weather.ets2mods.ru/
FOV mod: http://steamcommunity.com...filedetails/?id=181951533
Essentials mod: http://ets2.lt/en/essentials-mod-v4-3/
Drivers return with jobs: http://ets2.lt/en/drivers-return-with-jobs-v-9-0/
Hidden Artificial Roadblocks: http://ets2.lt/en/hidden-artificial-roadblocks/

Tweakers:
Ik, Koenvh, heb ook nog een trailer en skin gemaakt van/voor Tweakers. Mocht je meer Tweakers toe willen voegen: https://www.mediafire.com/folder/p80xjhg1a5rkf/ETS2_Mods


Naast mods is er ook nog de Telemetry SDK. Deze geeft externe programma's toegang tot waardes uit ETS2.

Een paar voorbeelden:
ETS2 Telemetry Server and Mobile Dashboard.
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=41&t=171000
Hiermee kun je het dashboard van je truck op je telefoon of ander apparaat weergeven.

Logitech wheels Force Feedback
http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=109&t=49772
Alternatieve Force Feedback voor Logitech sturen.

ETS2 Local Radio
https://github.com/Koenvh1/ets2-local-radio/
Radio voor waar je op dat moment bent in ETS2

GoT Trucking

Sinds kort is er ook een GoT Trucking steam groep. Hierin staan de laatste nieuws van evenementen zoals online convoy's. De groep is te vinden op http://steamcommunity.com...detail/853809163336357331 en iedereen is welkom :)

Aankomend event:

Geen

 

[Voor 255% gewijzigd door Koenvh op 04-04-2017 18:04]


 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Gereserveerd voor de TS

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Fipo! :+

Goede topicstart, een nieuw topic was ook wel nodig, na een paar honderd bladzijdes.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.

Het heeft even geduurd, maar met resultaat :)

Overigens zal er nog wel het een en ander aan de TS gesleuteld worden.

🠕 This side up


 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Ja het was zeker hard nodig, en aangezien we het allemaal druk hebben. nu maar een TS die nog in ontwikkeling online.

We proberen zo snel mogelijk alles up to date te maken.
RobinHood schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 20:26:
Fipo! :+

Goede topicstart, een nieuw topic was ook wel nodig, na een paar honderd bladzijdes.
Jij ook hier? :+

Had jou nooit verwacht hier :P.

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

AnonymousWP schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 20:50:
[...]


Jij ook hier? :+

Had jou nooit verwacht hier :P.
Ik speel het in vlagen. Dan een paar maanden niet, dan weer een maand of 2 behoorlijk no-lifen met ETS2, en daarna weer een tijdje niet.

Grote kans dat ik het weer oppak, en weer overnieuw kan beginnen, als ProMods 2 uitkomt. Die zou toch ergens in december uitkomen? Meende zoiets gelezen te hebben.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.

Jeey, nieuw topic, ziet er goed uit :)

Helaas had ik helemaal geen tijd meer om aan de nieuwe TS mee te werken. En als morgen de krabbel gezet is heb ik een huis gekocht, dus dat wordt de komende tijd ook niks... Ik geloof dat ik oorspronkelijk het verhaal over de map moest doen.

Vanavond weer flink wat km's gereden en mijn Scania nadert de 318.000km :) Nog steeds "maar" iets van 80% van de map ontdekt en ben nog niet in Uppsala (Zweden) geweest. Ik kom alleen in steden die ik nog ontdekken moet als ik daar moet afleveren, anders niet. Een van mijn achterlijke regels die ik verzonnen heb :X

[Voor 9% gewijzigd door FastFred op 03-11-2015 22:16]

FastFred schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 22:15:
Jeey, nieuw topic, ziet er goed uit :)

Helaas had ik helemaal geen tijd meer om aan de nieuwe TS mee te werken. En als morgen de krabbel gezet is heb ik een huis gekocht, dus dat wordt de komende tijd ook niks... Ik geloof dat ik oorspronkelijk het verhaal over de map moest doen.

Vanavond weer flink wat km's gereden en mijn Scania nadert de 318.000km :) Nog steeds "maar" iets van 80% van de map ontdekt en ben nog niet in Uppsala (Zweden) geweest. Ik kom alleen in steden die ik nog ontdekken moet als ik daar moet afleveren, anders niet. Een van mijn achterlijke regels die ik verzonnen heb :X
Je kunt sorteren op bestemming hè

🠕 This side up

Ja, nog zo'n regel van me, ik teleport niet (of snel reizen wordt dat genoemd geloof ik?). Dus het aanbod voor die vracht moet wel binnen bereik liggen voor deze verloopt...

 • cbr600f4i
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23:02
Vraagje:

Het viel mij op toen ik even de financien aan het bekijken was, dat mijn best lopende garages een mix hebben van merken. Herkennen jullie dit?
Nee, herken ik niet, want ik hou het per garage bij 1 merk. Behalve dan mijn hoofdgarage, want daar staan mijn eigen trucks en ben ik ook de enige chauffeur. Mijn 'persoonlijke' garage verdient dan ook het minst, nog steeds 37k per dag. Mijn beste garage brengt mij 66k per dag op :+

[Voor 28% gewijzigd door FastFred op 03-11-2015 22:34]


 • cornfed99111
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 01:05
Bij Humble Bundle kan je Eurotrucksim 2 krijgen voor $5,60 (average price). Dat is ongeveer €5,10.
Volgens mij een goede deal, buitenom de Steam sales.
https://www.humblebundle.com/

[Voor 11% gewijzigd door cornfed99111 op 03-11-2015 22:45]


 • Nice Guy Eddie
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 26-03 10:11
Mooi eindelijk een nieuw draadje. Dank aan de topicstarters. Misschien nog een idee om bij de trailers mod die van fred_be bij te voegen?
cbr600f4i schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 22:29:
Vraagje:

Het viel mij op toen ik even de financien aan het bekijken was, dat mijn best lopende garages een mix hebben van merken. Herkennen jullie dit?
Ik heb / had garages expres in steden geplaatst met het meeste aantal bedrijven en dan iig ook een chemiebedrijf. Dan heb je ook de meeste kans dat de chauffeurs ook een ritje terug hebben naar de standplaats (lijkt mij).

World of Trucks


 • Tackleberry
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 26-01 22:17
cornfed99111 schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 22:38:
Bij Humble Bundle kan je Eurotrucksim 2 krijgen voor $5,60 (average price). Dat is ongeveer €5,10.
Volgens mij een goede deal, buitenom de Steam sales.
https://www.humblebundle.com/
En je krijgt er nog acht andere spellen bij. Bij twee daarvan zelfs meerdere keys. :+

[Voor 5% gewijzigd door Tackleberry op 03-11-2015 23:38]


 • cornfed99111
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 01:05
Tackleberry schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 23:38:
[...]

En je krijgt er nog acht andere spellen bij. Bij twee daarvan zelfs meerdere keys. :+
Maar wat moet je daarmee als rechtgeaarde trucker?
Ik ken die andere spellen in ieder geval niet. Weggeven aan iemand anders? Bijna Sinterklaas... :*)
Prijs is nu $5,62. Blijkbaar stijgt het bedrag dat mensen willen geven. Logisch, nu ETS2 erbij zit... ;)

[Voor 19% gewijzigd door cornfed99111 op 03-11-2015 23:47]

Ik plaats even een post zodat het topic in m'n lijst komt :)

ProMods ETS2 uitbreiding - Mijn tijdszone is UTC+13


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 26-03 18:19

Frans92

VFR800

ScuL schreef op woensdag 04 november 2015 @ 06:53:
Ik plaats even een post zodat het topic in m'n lijst komt :)
Same for me :)

Ik ben net weer begonnen met spelen. Het had nog niet op mijn nieuwe laptopje geïnstalleerd en na bijna een jaar toch er weer op gezet. De eerste 4500 km zitten er alweer op!

XBL: DonFrans


 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-03 16:34
Is dit spel wel leuk te spelen zonder stuur, maar met een controller? Heb een Logitech F310 en ben een beetje huiverig. Wil de bundle aanschaffen vanwege dit spel.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy

Ik speel nu ook met alleen een controller. Zit er sterk over na te denken om een Logitech GT stuur te kopen.

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22
Het is opzich goed te doen met controller. Ik speelde de eerste weken met een 360 controller. Er is analog support en je kan de gevoeligheid van bijvoorbeeld het sturen finetunen en verder alle knoppen rebinden. Je andere thumstick kun je gebruiken om rond te kijken. Ik weet niet zeker of jouw controller op dezelfde wijze wordt ondersteund maar ga er eigenlijk wel van uit. Je hebt echter niet half de ervaring als je kan hebben met een stuurtje. Maar om te beginnen kun je prima uit de voeten met een controller. Kijken of het überhaupt iets voor je is. Dan kun je altijd nog een stuurtje overwegen.

[Voor 4% gewijzigd door Roadrunner op 04-11-2015 10:56]


 • Mathijs14
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 26-03 01:23
Vanavond eerst maar eens de Scandinavia DLC kopen om het weer te kunnen spelen. Had m'n promods wel geupdate maar lees nu pas dat je beiden DLC's ervoor moet hebben haha

 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 21:47

TommyGun

Stik er maar in!

Binnenkort heb ik eindelijk ruimte om m'n G27 uit te stallen, kan ik tenminste weer knallen met ETS2 :)

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • Carfanatic
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 22:20
360 controller voldoet voor mij prima. d:)b

nieuwe DLC


It's all about the Tyres/Tires
Today we would like to introduce one of the features that you can expect with the upcoming Euro Truck Simulator 2 update 1.22 - Tyre grades. We have already mentioned that we are looking into it in one of our earlier blogs. We are happy that it finally came to its fruition.Inspired by actual European regulations, we tried to adapt reality to fit our game. All tyres are now graded based on three parameters: fuel efficiency, wet grip, and noise levels. The game takes tyre properties into account, so real life tyre grades correspond with in-game behaviour. Off course by long wear or damage, tyre quality may degrade.


http://blog.scssoft.com/2...all-about-tyrestires.html

 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22
Ze blijven maar doorgaan die Tsjechen. Wat een bazen zijn het toch _/-\o_

 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23:48
iCy schreef op woensdag 04 november 2015 @ 10:46:
Is dit spel wel leuk te spelen zonder stuur, maar met een controller? Heb een Logitech F310 en ben een beetje huiverig. Wil de bundle aanschaffen vanwege dit spel.
Zou het niet meer willen spelen zonder mijn 360 controller. Stuurtje was mij net iets te gek, maar met toetsenbord is absoluut af te raden.

 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Ik zou niet meer zonder mijn G27 willen hoor!!

 • Jaap.
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 21:45
jip_86 schreef op woensdag 04 november 2015 @ 12:15:
[...]

Zou het niet meer willen spelen zonder mijn 360 controller. Stuurtje was mij net iets te gek, maar met toetsenbord is absoluut af te raden.
Ik ben toch benieuwd hoe je dat doet dan, ik heb dit namelijk ook geprobeerd maar kom gewoon knoppen tekort. Ik had voor ogen de laptop aan de tv te hangen en dan op m'n gemakje rond te touren, of zit jij met de controller voor je laptop/keyboard en gebruik je beide als het ware?

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-03 16:34
jip_86 schreef op woensdag 04 november 2015 @ 12:15:
[...]

Zou het niet meer willen spelen zonder mijn 360 controller. Stuurtje was mij net iets te gek, maar met toetsenbord is absoluut af te raden.
Mooi voldoende informatie, nu afwachten of ze paypal betalingen fixen bij de humble bundle. Anders maar niet hoor :9

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 00:40
Carfanatic schreef op woensdag 04 november 2015 @ 11:31:
360 controller voldoet voor mij prima. d:)b

nieuwe DLC


[...]
Wauw goed bezig bij scs. Nu maar hopen dat deze update de mods niet allemaal weer breekt. Ik heb sinds de 1.21 al nauwelijks tijd gehad om te spelen en heb weinig zin om mijn kostbare speeltijd te verknoeien aan het updaten van mods. Kan natuurlijk ook de update even links laten liggen maar dat stukje met die banden lijkt me wel tof.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • koelebobes
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 26-03 07:00

koelebobes

twitch.tv/koelebobes

Nieuwe tyres klinkt super cool kan niet wachten tot de update er is. Lekker touren met fuel saving tyres.

Volg mijn Twitch Kanaal www.twitch.tv/koelebobes <3


 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23:48
JapieTalent schreef op woensdag 04 november 2015 @ 13:09:
[...]


Ik ben toch benieuwd hoe je dat doet dan, ik heb dit namelijk ook geprobeerd maar kom gewoon knoppen tekort. Ik had voor ogen de laptop aan de tv te hangen en dan op m'n gemakje rond te touren, of zit jij met de controller voor je laptop/keyboard en gebruik je beide als het ware?
Heb de meest relevante knoppen gemapped. Dingen als richtingaanwijzer, ontkoppelen, ruitenwisser enz kan ik met de controller. Andere dingen als lichten doe ik wel met het toetsenbord die voor mij op het bureau ligt.

 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-03 12:35

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Ieder zijn voorkeur qua bediening. Ik kan ook niet meer zonder mijn t500rs met th8a shifter. Geeft gewoon zoveel meer realisme voor mij. Echter heb ik voor sommige dingen nog wel mijn keyboard nodig. Daar moet ik nog steeds een goede steun voor maken dat ik die wat makkelijker kan bedienen vanaf mijn playseat.

*empty*


 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23:48
Ik heb een bureau van 1.10 in de woonkamer. Ruimtetechnisch is het dus zeker een geschikt alternatief ;)

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 00:01

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn&#039;t care!

Nette TS mensen, puik werk :)
Mixed feelings over 1.22

Deels gratis update, maar de "Michelin" update is dan weer DLC.

Ach ja, die DLC's kosten vaak toch niks.

Ik heb de game, Scandinavië DLC en Going East DLC en dat heeft me minder dan de helft gekost dan bijvoorbeeld Call of Duty. En hier vermaak ik me aanzienlijk langer mee :)

Gewoon kopen dus, de High Power Cargo Pack DLC wil ik ook nog steeds, maar die is Steam-only :'(

 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Ik vind het wel weer een leuke toevoeging aan de game. Heb alleen zo weinig tijd om te spelen..
Dank je wel, het is in een team effort.

[Voor 50% gewijzigd door NoFearWizz op 04-11-2015 14:15]


 • PollieRacing
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 26-03 14:43
Eerst een tijd met keyboard gespeeld.

Nu met een Logitech G29. Wil echt niet meer zonder :)
Hier nog een G25, bevalt prima. Heb daarvoor ook een behoorlijke periode met toetsenbord gereden en dat is ook niet verkeerd hoor. Je moet wel heel precies kunnen sturen met het toetsenbord. Ik was een relatief goede Trackmania speler vroeger, stond in de top 50 van Nederland ooit :)

 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22
PollieRacing schreef op woensdag 04 november 2015 @ 15:36:
Eerst een tijd met keyboard gespeeld.

Nu met een Logitech G29. Wil echt niet meer zonder :)
Heb je toevallig ook ervaring met de G25 of G27? Ik gebruik nu een G27 en vraag mij af hoe deze zich verhoudt tot de G29, vooral qua force feedback. (Ook voor een groot deel afhankelijk van de game natuurlijk) Ik weet het... ben een beetje verwend >:)
Roadrunner schreef op woensdag 04 november 2015 @ 16:32:
[...]


Heb je toevallig ook ervaring met de G25 of G27? Ik gebruik nu een G27 en vraag mij af hoe deze zich verhoudt tot de G29, vooral qua force feedback. (Ook voor een groot deel afhankelijk van de game natuurlijk) Ik weet het... ben een beetje verwend >:)
Is er überhaupt iets aan de FFB veranderd? Volgens mij is die grotendeels nog hetzelfde (gear driven). Als je een upgrade wilt zou ik voor Fanatec of Thrustmaster gaan.
MR_VIPER schreef op woensdag 04 november 2015 @ 13:42:
Ieder zijn voorkeur qua bediening. Ik kan ook niet meer zonder mijn t500rs met th8a shifter. Geeft gewoon zoveel meer realisme voor mij. Echter heb ik voor sommige dingen nog wel mijn keyboard nodig. Daar moet ik nog steeds een goede steun voor maken dat ik die wat makkelijker kan bedienen vanaf mijn playseat.
Mooi ding, zou 'm graag willen. Is een buttonbox geen oplossing? Of anders http://www.roccat.org/en-...Software/Power-Grid/Home/

[Voor 34% gewijzigd door Koenvh op 04-11-2015 16:42]

🠕 This side up


 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22
Koenvh schreef op woensdag 04 november 2015 @ 16:39:
[...]
Is er überhaupt iets aan de FFB veranderd? Volgens mij is die grotendeels nog hetzelfde (gear driven). Als je een upgrade wilt zou ik voor Fanatec of Thrustmaster gaan.
Heb idd ook naar de Thrustmaster zitten kijken. De T300 TS lijkt mij ook erg mooi en is zelfs nog goedkoper. Die heeft alleen geen clutch. Voor ETS niet zo boeiend maar voor racegames weer veel. De T500 TS is helemaal grandioos maar ook grandioos duur. Keuzes, keuzes :P

 • jbbrans
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 22:10
Even 2 vraagjes.
Hoe kan ik ETS altijd in de 64 bit versie op laten starten?

En sinds kort heb ik MSI afterburner draaien (om m'n 2 videokaarten op dezelfde kloksnelheid te zetten) en daarbij viel het mij op dat ets nog een pagefile aanmaakt van 8GB ondanks het aanwezige geheugen van 16GB wat nog niet helemaal gebruikt wordt. Die sessie had ik een lagere framerate dan gisteren, met dippen tot aan 10fps. (Er zijn geen software of hardware wijzigingen geweest tussen gisteren en nu.) Weet iemand hoe ik ets van alleen van het ram geheugen gebruik kan laten maken, zonder pagefile? (Ik werk met windows 10 home 64bit.)

@Roadrunner hieronder
Roadrunner schreef op woensdag 04 november 2015 @ 17:27:
Gebruik je Steam? In dat geval in de properties, onder 'Launch options' -64bit toevoegen.
Ja ik gebruik steam en zal die regel toevoegen.

[Voor 17% gewijzigd door jbbrans op 04-11-2015 17:29]


 • Roadrunner
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 24-03 16:22
jbbrans schreef op woensdag 04 november 2015 @ 17:25:
Hoe kan ik ETS altijd in de 64 bit versie op laten starten?
Gebruik je Steam? In dat geval in de properties, onder 'Launch options' -64bit toevoegen.

[Voor 51% gewijzigd door Roadrunner op 04-11-2015 17:28]


 • Sn3gG3l
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 13-03 14:47
NoFearWizz schreef op woensdag 04 november 2015 @ 12:39:
Ik zou niet meer zonder mijn G27 willen hoor!!
Same here!

Steam: Sneggel


 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-03 12:35

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Koenvh schreef op woensdag 04 november 2015 @ 16:39:
[...]

Is er überhaupt iets aan de FFB veranderd? Volgens mij is die grotendeels nog hetzelfde (gear driven). Als je een upgrade wilt zou ik voor Fanatec of Thrustmaster gaan.
[...]

Mooi ding, zou 'm graag willen. Is een buttonbox geen oplossing? Of anders http://www.roccat.org/en-...Software/Power-Grid/Home/
Heb over button box zitten nadenken. Maar gok dat een TB steuntje net zo makkelijk is. Kan ik ook de trackball een plaats geven.

*empty*


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 00:40
FastFred schreef op woensdag 04 november 2015 @ 14:10:
Mixed feelings over 1.22

Deels gratis update, maar de "Michelin" update is dan weer DLC.

Ach ja, die DLC's kosten vaak toch niks.

Ik heb de game, Scandinavië DLC en Going East DLC en dat heeft me minder dan de helft gekost dan bijvoorbeeld Call of Duty. En hier vermaak ik me aanzienlijk langer mee :)

Gewoon kopen dus, de High Power Cargo Pack DLC wil ik ook nog steeds, maar die is Steam-only :'(
Maar 1.22 is nog niet live toch? Haal je dat uit die blogpost of ben je zelf beta tester bij SCS? Er staat inderdaad dat er een grote fabrikant bij komt als DLC maar dat betekent toch niet dat die niet gratis is?

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Tackleberry
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 26-01 22:17
cornfed99111 schreef op dinsdag 03 november 2015 @ 23:42:
[...]


Maar wat moet je daarmee als rechtgeaarde trucker?
Ik ken die andere spellen in ieder geval niet. Weggeven aan iemand anders? Bijna Sinterklaas... :*)
Prijs is nu $5,62. Blijkbaar stijgt het bedrag dat mensen willen geven. Logisch, nu ETS2 erbij zit... ;)
Voor het weggeven van keys hebben we een heel mooi topic op GoT. ;)

Geef hier je gamevouchers weg!
Iedereen hier met z'n dure stuurtjes. Kom ik aan, die van plan is om een Logitech GT te kopen..

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ


 • PollieRacing
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 26-03 14:43
Roadrunner schreef op woensdag 04 november 2015 @ 16:32:
[...]


Heb je toevallig ook ervaring met de G25 of G27? Ik gebruik nu een G27 en vraag mij af hoe deze zich verhoudt tot de G29, vooral qua force feedback. (Ook voor een groot deel afhankelijk van de game natuurlijk) Ik weet het... ben een beetje verwend >:)
Nee helaas, heb geen ervaring met de G25 of G27. Alleen nog maar met de G29.

Als ik de reviews op het internet zo lees zit daar niet echt een groot verschil in. Als je de G27 hebt is het niet de moeite waard op te upgraden naar de G29.

Vindt overigens wel dat de FFB overuren maakt. Maar dat zal wel liggen aan de instellingen daarvan. Nog gewoon op de standaard waarden laten staan. Iemand een idee hoe ik die het beste kan instellen?
PollieRacing schreef op woensdag 04 november 2015 @ 22:01:
[...]


Nee helaas, heb geen ervaring met de G25 of G27. Alleen nog maar met de G29.

Als ik de reviews op het internet zo lees zit daar niet echt een groot verschil in. Als je de G27 hebt is het niet de moeite waard op te upgraden naar de G29.

Vindt overigens wel dat de FFB overuren maakt. Maar dat zal wel liggen aan de instellingen daarvan. Nog gewoon op de standaard waarden laten staan. Iemand een idee hoe ik die het beste kan instellen?
Het beste kies je voor instellingen die je zelf het fijnste vindt :P

Die van mij staat rond de 70%, de rest moet je zelf afwegen :)

🠕 This side up

AtlAntA schreef op woensdag 04 november 2015 @ 21:23:
[...]


Maar 1.22 is nog niet live toch? Haal je dat uit die blogpost of ben je zelf beta tester bij SCS? Er staat inderdaad dat er een grote fabrikant bij komt als DLC maar dat betekent toch niet dat die niet gratis is?
Ik ben geen beta tester, maar als je goed leest staat het gewoon in de blogpost van SCS. Het nieuwe banden/velgen/wielen systeem komt met de update naar 1.22. Maar wil je ook de realworld merken op je banden hebben staan, is daar de DLC voor.

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 00:40
FastFred schreef op woensdag 04 november 2015 @ 22:16:
[...]


Ik ben geen beta tester, maar als je goed leest staat het gewoon in de blogpost van SCS. Het nieuwe banden/velgen/wielen systeem komt met de update naar 1.22. Maar wil je ook de realworld merken op je banden hebben staan, is daar de DLC voor.
Ja klopt dat staat er inderdaad. Maar dat hoeft (hopelijk) nog niet te betekenen dat dit betaalde DLC wordt. Alhoewel ik het wel verwacht na er nog even over hebben nagedacht. Ik koop het wel hoor want ik wil SCS graag steunen.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 00:01

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn&#039;t care!

AnonymousWP schreef op woensdag 04 november 2015 @ 21:37:
Iedereen hier met z'n dure stuurtjes. Kom ik aan, die van plan is om een Logitech GT te kopen..
Er is helemaal niks mis met het stuur vande Logitech GT, ding werkt perfect! Het enige slechtere aan een GT zijn de belabberde pedalen. Maar na wat gewenning gaat dat prima.

 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Koenvh schreef op woensdag 04 november 2015 @ 16:39:
Mooi ding, zou 'm graag willen. Is een buttonbox geen oplossing? Of anders http://www.roccat.org/en-...Software/Power-Grid/Home/
Wauw!! dit is een uitkomst, gebruik nu een Razer Tartarus als keypad. Maar dit is echt super voor ETS2, en je kan lekker veel knoppen kwijt en er ook gewoon een goed icoontje aan hangen!!

Ik ga het eens proberen.. Dank je wel Koen!!

 • MarcRvB
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 25-01 13:14

MarcRvB

A.k.a. Koning Malloot

Topicstarter
En ik ben weer terug :)

Tis echt een mooie TS geworden! :D . Veel mooier dan deel 1 maar dat kon niet zonder de mede auteurs van deze topic :) Top werk!

Ik heb hier pas ook een G27 overgekocht en dat ding is hemels :D . Maar mijn vorige stuurtje (de driving force GT) is ook een prima ding!

Ik ben nog bezig met het kopje gameplay en ik maak ook een google maps versie van de ETS 2 map (Ik heb Nederland bijna af) https://www.google.com/ma...0gmail.com&actionButton=1 Dit is de V0.1 so far

[Voor 13% gewijzigd door MarcRvB op 05-11-2015 12:35]

Fotoalbum van ETS2 en C:S: https://secure.tweakers.net/gallery/485171/fotoalbum


 • Sn3gG3l
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 13-03 14:47
Nette TS mannen! _/-\o_

Steam: Sneggel


 • La_FuAzz
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 31-12-2019
AnonymousWP schreef op woensdag 04 november 2015 @ 21:37:
Iedereen hier met z'n dure stuurtjes. Kom ik aan, die van plan is om een Logitech GT te kopen..
Ik heb nog een oude Momo _/-\o_

Perfect afgesteld zodat ie de eerste tientallen graden synchroon loopt met het stuur in de game.
Het verschil tussen de G27 en de G29 moet toch zijn meer knoppen en de G29 is als het goed is ook stiller. Mijn G27 maakt behoorlijk lawaai als ik naar rechts draai.
NoFearWizz schreef op donderdag 05 november 2015 @ 09:12:
[...]


Wauw!! dit is een uitkomst, gebruik nu een Razer Tartarus als keypad. Maar dit is echt super voor ETS2, en je kan lekker veel knoppen kwijt en er ook gewoon een goed icoontje aan hangen!!

Ik ga het eens proberen.. Dank je wel Koen!!
Succes! Mocht je het nog makkelijker willen:
http://www.racedepartment...-roccat-powergrid.107931/ of
http://www.roccat.org/en-...ids/Games/Simulation/205/
:)

🠕 This side up


 • NoFearWizz
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 16:30
Je bent een held! Hopelijk kan ik het vanavond ff proberen!

 • jin
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 06:55
@Koenvh bedankt voor de links. heb de eerste gepakt ...ideaal met een tablet werken ipv toetsenbord /knoppen aan stuur.

Twitch

NoFearWizz schreef op donderdag 05 november 2015 @ 15:37:
[...]


Je bent een held! Hopelijk kan ik het vanavond ff proberen!
Daar is een community toch voor? :)
jin schreef op donderdag 05 november 2015 @ 15:48:
@Koenvh bedankt voor de links. heb de eerste gepakt ...ideaal met een tablet werken ipv toetsenbord /knoppen aan stuur.
Klopt. Ik gebruik m'n knoppen aan het stuur en m'n toetsenbord, maar als ik een goede locatie had voor m'n tablet, zou ik 'm ook gebruiken.

🠕 This side up


 • Cranzai
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22:37
Verschillende types banden lijkt mij een erg gave toevoeging aan de game.
Zelf heb ik nog steeds de hoop op tandems, het schijnt dat er al "models" voor gevonden zijn in de game folders (gepost in vorige forum versie). Ook lijkt het mij gaaf als je je eigen trailers kan kopen en dan zelf inladen. :D
Cranzai schreef op donderdag 05 november 2015 @ 17:28:
Verschillende types banden lijkt mij een erg gave toevoeging aan de game.
Zelf heb ik nog steeds de hoop op tandems, het schijnt dat er al "models" voor gevonden zijn in de game folders (gepost in vorige forum versie). Ook lijkt het mij gaaf als je je eigen trailers kan kopen en dan zelf inladen. :D
Zou je je eigen distributiecentrum kunnen maken. Met de hoop je onderweg ook wel eens een keer een collega treft. Rij ik ergens in Duitsland ineens een vrachtwagen voor me met CyberCow distribution.

 • Cranzai
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22:37
CyberCow schreef op donderdag 05 november 2015 @ 17:30:
[...]

Zou je je eigen distributiecentrum kunnen maken. Met de hoop je onderweg ook wel eens een keer een collega treft. Rij ik ergens in Duitsland ineens een vrachtwagen voor me met CyberCow distribution.
Nog een stapje verder maar je snap hem inderdaad 100%
:9~

 • pwillemske
 • Registratie: November 2014
 • Niet online
CyberCow schreef op donderdag 05 november 2015 @ 17:30:
[...]

Zou je je eigen distributiecentrum kunnen maken. Met de hoop je onderweg ook wel eens een keer een collega treft. Rij ik ergens in Duitsland ineens een vrachtwagen voor me met CyberCow distribution.
Misschien in Ets3?? De engine mag ook wel weer is geupdate worden (ondersteuning voor meerdere cores zal wel fijn zijn...)

Lord-The-Gamer (L-T-G)

pwillemske schreef op donderdag 05 november 2015 @ 17:42:
[...]


Misschien in Ets3?? De engine mag ook wel weer is geupdate worden (ondersteuning voor meerdere cores zal wel fijn zijn...)
Zou van de andere kant wel zonde zijn van al het werk wat in ETS2 zit.

 • Cranzai
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22:37
CyberCow schreef op donderdag 05 november 2015 @ 17:54:
[...]

Zou van de andere kant wel zonde zijn van al het werk wat in ETS2 zit.
Hoezo zonde, vooruitgang is niet mogelijk als er niets is.
Ze kunnen vast wel het een en ander aan modellen van ETS2 hergebruiken, sommige stukken code zullen ook wel mee kunnen. Een ets3 met eigen distributiecentra en het zelf inladen lijkt mij erg gaaf.
Cranzai schreef op donderdag 05 november 2015 @ 18:04:
[...]

Hoezo zonde, vooruitgang is niet mogelijk als er niets is.
Ze kunnen vast wel het een en ander aan modellen van ETS2 hergebruiken, sommige stukken code zullen ook wel mee kunnen. Een ets3 met eigen distributiecentra en het zelf inladen lijkt mij erg gaaf.
Mooiste zou zijn als de wegen van ETS2 in ETS3 gebruikt zouden kunnen worden alleen dan andere plaatjes aanspreken in de code waardoor het allemaal een stukje mooier gaat worden. zeker dat je niet alleen chauffeur bent maar ook een soort van planner.

 • pwillemske
 • Registratie: November 2014
 • Niet online
Van de ene kant wel, maar van de andere kant bedacht ik me net dat dan het deel simulator niet helemaal meer over komt. Het spel gaat om het rijden zelf; ladingen vervoeren. Niet om een bedrijf te managen ;)

Lord-The-Gamer (L-T-G)


 • cbr600f4i
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23:02
Even weer Zweden en Noorwegen verkent, leuke scenery met mooie vergezichten, tunnels zoals ik ze nog niet eerder ben tegengekomen en veel stuurwerk. Nu een mooie combinatie met Krone oplegger, zometeen op de boot en richting Mannheim.

cbr600f4i schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 15:24:
Even weer Zweden en Noorwegen verkent, leuke scenery met mooie vergezichten, tunnels zoals ik ze nog niet eerder ben tegengekomen en veel stuurwerk. Nu een mooie combinatie met Krone oplegger, zometeen op de boot en richting Mannheim.

[afbeelding]
Noorwegen is inderdaad leuk om door te rijden. Moet ik ook weer 'ns doen.

🠕 This side up

Ik vind alleen al die talloze tunnels niet mooi. Ik zie liever de mooie natuur met heuvels en bergen.

Medewerker van Oxygen Updater: discord.gg/5TXdhKJ

Koenvh schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 18:00:
[...]

Als het "no texture found" rood is niet nee :P
Dan is er bij mij iets mis gebruik ETS2 1.19 en promods 1.91. Hoop met me verjaardag eind van het jaar de Scandinavië DLC te krijgen vandaar de oude versies.
CyberCow schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 18:06:
[...]

Dan is er bij mij iets mis gebruik ETS2 1.19 en promods 1.91. Hoop met me verjaardag eind van het jaar de Scandinavië DLC te krijgen vandaar de oude versies.
ProMods 1.91 werkt toch maar t/m 1.18?

🠕 This side up


 • MarcRvB
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 25-01 13:14

MarcRvB

A.k.a. Koning Malloot

Topicstarter
Was inderdaad een bug in promods 1.9.1 . Dat hebben ze gefixt met 1.9.2. maar daarbij heb je de going north dlc voor nodig

Fotoalbum van ETS2 en C:S: https://secure.tweakers.net/gallery/485171/fotoalbum


 • Fuelke
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:39

Fuelke

Forza Ferrari

Koenvh schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 15:27:
[...]

Noorwegen is inderdaad leuk om door te rijden. Moet ik ook weer 'ns doen.
Automatisch tol betalen in Noorwegen vind ik ook zeer handig, jammer dat ze het niet voorzien hebben in de originele map.

Ik zag dat de rest van Frabkrijk overigens als mod kan, weet iemand waarom Frankrijk in de oorspronkelijke game maar half werd voorzien? Er ontbreken redelijk wat steden.

La Ferrari più bella è quella che dobbiamo ancore fare: La Prossima

Fuelke schreef op vrijdag 06 november 2015 @ 19:27:
[...]

Automatisch tol betalen in Noorwegen vind ik ook zeer handig, jammer dat ze het niet voorzien hebben in de originele map.

Ik zag dat de rest van Frabkrijk overigens als mod kan, weet iemand waarom Frankrijk in de oorspronkelijke game maar half werd voorzien? Er ontbreken redelijk wat steden.
Waarschijnlijk om dezelfde reden dat Italië ook niet helemaal gevuld is: Ze moesten ergens stoppen. (Of de hele wereld maken, mag ook O-) ).

Met ProMods heb je wel heel Frankrijk :)

🠕 This side up


 • Jelte,89
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 26-03 12:40

Jelte,89

Woodworking

Ik krijg de promods maar niet draaiend, Heb de mod gedownload, in m'n folder gezet (/Program files/SCS Software/Euro truck simulator 2 - Going east) maar kan de mod niet activeren via mn profile

Revive the guild!

Jelte,89 schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 00:40:
Ik krijg de promods maar niet draaiend, Heb de mod gedownload, in m'n folder gezet (/Program files/SCS Software/Euro truck simulator 2 - Going east) maar kan de mod niet activeren via mn profile
Kan kloppen, want dat is niet de juiste locatie ;)
Kijk anders in het eerste bericht van dit topic voor de uitleg hoe mods te installeren
Mocht het dan nog niet lukken, kun je 't altijd vragen :)

🠕 This side up

Volgens mij heb je de woorden "rood" en "roze" verkeerd aangeleerd :p :>

Jouw vrachtwagen was roze, en de kleur van "no textures" is rood B)

🠕 This side up


 • Sn3gG3l
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 13-03 14:47
Koenvh schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 01:14:
[...]

Volgens mij heb je de woorden "rood" en "roze" verkeerd aangeleerd :p :>

Jouw vrachtwagen was roze, en de kleur van "no textures" is rood B)
En zo is het! :+

Steam: Sneggel


 • Odessa
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Ik zeg niets :+

[Voor 9% gewijzigd door Odessa op 07-11-2015 15:22]


 • jip_86
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23:48
Doe maar, begin zo onderhand wel benieuwd te worden hoe dat ding er uit ziet :+

 • Fuelke
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:39

Fuelke

Forza Ferrari

Over een brugje rijdende ergens in Noorwegen.

La Ferrari più bella è quella che dobbiamo ancore fare: La Prossima

jip_86 schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 17:49:
Doe maar, begin zo onderhand wel benieuwd te worden hoe dat ding er uit ziet :+
Nou, vooruit. De screenshot hieronder is van mijn allereerste eigen truck in ETS2 (het is zelfs de allereerste screenshot die ik ooit in ETS2 gemaakt heb). Screenshot is gemaakt op 31 oktober 2012. Op de foto is duidelijk te zien dat de truck ROOD is, maar daar was Odessa het op 4 november 2012 om 01:41 niet mee eens.

Dat sommige mensen daar hun lievelingskleur in zagen, kwam door de belichting.Trouwens heeft Odessa op 4 november om 20:54 gewoon toegegeven dat het rood is (pagina 11 van het vorige topic):
Odessa schreef op zondag 04 november 2012 @ 20:54:
[...]


Ah, niet heel ernstig hoor. Slaat telkens vast en/of start niet op.Ik denk iets te veel bezig geweest met mods en zelf ook nog wat aan het proberen gegaan. 8)7 Gewoon weer opnieuw installeren zal het wel verhelpen.

FastFred... lol, ja okay nu heb ik hem door. :)
Dus :P

Twee jaar geleden heb ik mijn pc opnieuw geinstalleerd en ben vergeten een backup te maken van die allereerste savegame. Ik heb dus opnieuw moeten beginnen, die zelfde savegame speel ik nu nog steeds het meest, wil de 1 miljoen km's halen, zit nu bijna op 700.000km's

[Voor 34% gewijzigd door FastFred op 08-11-2015 02:07]


 • Fuelke
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:39

Fuelke

Forza Ferrari

Haal de virtuele spiegel weg en je denkt inderdaad dat het een rood-roze truck is. Ik snap de verwarring :P

La Ferrari più bella è quella che dobbiamo ancore fare: La Prossima


 • Odessa
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Fuelke schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 19:31:
Over een brugje rijdende ergens in Noorwegen.

[afbeelding]
Mooi he. :) Zo zit heel de Scandinavie DLC vol mooie plekjes. 90% van mijn ritten zijn in dat gebied omdat de rest van Europa gewoon niet meer mooi en leuk is.( promods helpt wel een beetje maar toch ) Zo het er nu naar uit ziet zal ATS van dezelfde kwaliteit zijn als de Scandinavie DLC dus dat is wel iets waar ik erg naar uit kijk maar ik ben wel benieuwd wat de toekomst voor ETS zal zijn.

 • Sn3gG3l
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 13-03 14:47
Fuelke schreef op zaterdag 07 november 2015 @ 19:31:
Over een brugje rijdende ergens in Noorwegen.

[afbeelding]
Prachtige screenie!

Steam: Sneggel


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 00:40
Over mooie bruggen gesproken! Ik weet niet echt meer waar het was maar het was wel een mooi bruggetje! :p


Heb ook nog ff een klein filmpje gemaakt.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.

AtlAntA schreef op zondag 08 november 2015 @ 14:53:
Over mooie bruggen gesproken! Ik weet niet echt meer waar het was maar het was wel een mooi bruggetje! :p
[afbeelding]

Heb ook nog ff een klein filmpje gemaakt.

[video]
Denemarken, de tolbrug tussen Odense en København ;)

🠕 This side up


 • MR_VIPER
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 26-03 12:35

MR_VIPER

Ik ben niet te ondertitelen!

Koenvh schreef op zondag 08 november 2015 @ 15:25:
[...]

Denemarken, de tolbrug tussen Odense en København ;)
In het echt net zo imponerend.

*empty*


 • Remcom00
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 06-11-2022

Remcom00

hij is gek

Kan iemand met een Fanatec stuur zijn settings delen?
FFB is heel dood, alleen effecten zoals als je op gravel rijd maar verder bar weinig, heb met de settings in de opties gespeeld maar alleen de effecten (engine, collision etc) lijken wat te veranderen en stifness, centering etc niet.

En welke mods raden jullie verder aan?
Heb al aardig wat uurtjes gespeeld maar heb het een half jaar of langer op zij gezet, speel nu met Promods, Rusmap, Poland Rebuilding, aantal Jazzycat packs en 2 gemodde trucks.

hoidoei


 • FSXnoob
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-03 07:57
Eerste x in een Tatra, verdomd mooie truck :)

[Voor 33% gewijzigd door FSXnoob op 08-11-2015 21:48]

Pagina: 1 2 3 ... 145 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee