Als jij ervoor kiest om je vrouw haar zin te geven, ben jij mi net zo verantwoordelijk als zij.PhilipsFan schreef op dinsdag 24 maart 2015 @ 17:32:
Het punt is juist dat deze beslissingen meestal niet samen worden genomen. De vrouw beslist dat ze minder wil werken (om voor de kids, huishouding of wat dan ook te zorgen). Of werkte vaak in eerste instantie al niet fulltime. Als man heb je je hiernaar te schikken. Het kan dan wel lijken alsof je de beslissing samen hebt genomen omdat je er op dat moment voor kiest om je vrouw haar zin te geven, maar dat werkt natuurlijk niet zo.
En je doet erg hard je best om de man af te schilderen als het zwakke geslacht, dat het slachtoffer is van uitgekookte vrouwen die er op uit zijn om hem in het huwelijksbootje te lokken, vervolgen uit hun neus te gaan zitten eten en hem een poot uitdraaien. Wake up call: daar zijn jullie zelf bij!
Jij staat ook bij het schoolplein en werkt kennelijk niet. Je trekt erg kortzichtige conclusies, die geef ik je rechtstreeks terug.Dat is gewoon een observatie. Ik ben een van die mannen die wel de verantwoordelijkheid voor z'n kinderen neemt en daardoor sta ik regelmatig op het schoolplein te wachten. En wat zie ik daar? Nagenoeg alleen moeders. Die dus niet aan het werk zijn.
Pure luiheid van mannen dat ze dit toestaan, omdat ze te slap zijn om hun vrouw aan het werk te schoppen.En dan niet omdat ze geen werk kunnen vinden, maar omdat ze niet willen werken. Pure luxe, die ze zich alleen maar kunnen veroorloven omdat hun man genoeg verdient voor beiden
Of, puur gemakzucht van mannen, dat ze zich liever bezig houden met hun werk, dan dat ze het huishouden willen doen en de kinderen verzorgen. Nee, daar zadelen ze liever hun vrouw mee op. En dan ook nog klagen dat ze geen partneralimentatie willen betalen terwijl zíj haar carrière voor hém en de kinderen heeft opgeofferd.
Zie je dat het echt niet zwart-wit is?
Nee, de kern van de zaak is dat je beiden een bepaald risico accepteert als je trouwt, en dat je beiden niet achteraf moet gaan lopen klagen dat de ander zo slecht is (uitzonderingen daargelaten).En na de relatie bedanken ze de man daarvoor door nog 12 jaar op zijn kosten te blijven leven. Ik weet dat ik chargeer, maar dit is de kern van de zaak.
Nogmaals, daar ben je als man zelf bij. En als jij niet sterk genoeg in je schoenen staat om dan voor jezelf op te komen, tsja, is het dan de vrouw die schuldig is?Natuurlijk moet dat. Maar veel vrouwen gooien het dan op emotie. "Huwelijkse voorwaarden, hoezo? Hou je dan niet echt van me?"
Voor jezelf zorgen betekent mi allereerst dat je kijkt welke verplichtingen je aan gaat en of je die wil aangaan, welke risico's je (redelijkerwijs) gaat lopen, en of je daar iets tegen wil doen.In dat specifieke geval is er wat te zeggen voor partneralimentatie, maar dat komt nauwelijks nog voor mag ik hopen? Ik bedoel alleen maar dat elke vrouw die in Nederland wordt geboren, nu in principe dezelfde kansen heeft om een eigen bestaan op te bouwen als een man. Dat is de winst die emancipatie gebracht heeft. Ze kunnen een opleiding volgen en werk zoeken en voor hun eigen inkomen zorgen. De keerzijde daarvan is dat er ook plichten bij horen. Als je de kans hebt om voor jezelf te zorgen, dan ben je eigenlijk verplicht om dat ook te doen. Het hoeft natuurlijk niet, als je een man vindt die je wil onderhouden en je voelt jezelf er niet door bezwaard dat je een ander voor je laat werken, dan is dat prima, maar als de relatie beeindigd wordt dan geldt weer dat je prima zelf een baan had kunnen hebben en er dus zelf voor gekozen hebt om die kans niet te benutten. Ofzo. Ik kan het niet echt beter onder woorden brengen.
It takes two to tango, it takes two to marry. Er is niemand die je dwingt te trouwen, en jij wordt net zoveel door die wet beschermd als zij.
(Je moet trouwens niet het deel onderschatten dat nog steeds, ook in Nederland, onder druk van de omgeving te vroeg in het huwelijk stapt en direct daarna stopt met werken.)
En ook in geval van TS krijg ik de indruk dat hij redelijk wist waaraan hij begon, dat z'n vrouw al een laag inkomen had of in overleg als ZZP'er is gaan werken. Oftewel, alle feiten en gegevens waren bekend, hij heeft er alleen voor gekozen deze tijdelijk te negeren omdat hij onder druk gezet werd/verliefd was/z'n penis achterna lief/er iets is gebeurd waardoor hij van mening is veranderd. Maar hij kan niet zeggen dat hij van te voren de risico's niet had kunnen weten. Het is niet alsof je in Nederland kunt opgroeien zonder minstens 1x een horror-verhaal over scheiding en/of alimentatie op z'n minst een keer genoemd te horen hebben.
Ik lees, ook hier op GoT overigens regelmatig verhalen waaruit blijft dat stellen het zich nauwelijks kunnen veroorloven dat vrouwlief gaat werken, of dat een evenwichtige verdeling van werk en huishouden en zorg leidt tot een significante vermindering van het huishoudinkomen. Dan gaan ze er toch vaak toe over dat vrouwlief maar thuis blijft. En dan achteraf gaan klagen? Nee, dat gaat er bij mij niet in.
[ Voor 13% gewijzigd door Ardana op 24-03-2015 18:18 ]
Investeer in een nieuwe vorm van anti-conceptie: Choice!