smuurmans schreef op vrijdag 06 februari 2015 @ 11:53:
Men vergeet dat het minimumloon een werkgever meer kost dat datgene wat een werknemer ontvangt. Bovendien heeft een werkgever met nog andere kosten en werkzaamheden te maken die komen kijken bij het aannemen van een nieuwe werknemer.
Een werknemer heeft ook meerdere kosten waar hij te maken krijgt als hij onbetaald gaat werken.
Bovendien is het vraag en aanbod, ben jij niet gemotiveerd genoeg om deze kans aan te grijpen dan zoekt hij iemand die dat wel is. Is totaal geen sprake van misbruik.
Zullen we dan maar zo ongeveer alles aan de markt overlaten? Geen huurbescherming, geen voedsel- en warenwet meer, geen maximale ziektekosten. En je kan nog wel meer verzinnen. Want dat is ook allemaal een verstoring van vraag en aanbod.
Als het een grote organisatie is vind ik het helemaal niet gek. Met een dergelijke werkwijze heb je niet alleen een grotere kans op gemotiveerd personeel maar kun je bij grotere organisaties al snel tienduizenden euro's besparen op je werving en selectie.
Nee. Je krijgt dan alleen óf mensen die idd wanhopig genoeg zijn, óf mensen die het zich kunnen én willen veroorloven om 2 maanden zonder inkomen te zitten. Ik kan je verzekeren dat 80% van Nederland daar niet onder valt. Is die 80% dan ook niet gemotiveerd? Denk 't niet.
En ja, als je aangenomen wordt zou de werkgever kunnen beslissen om 1 of 2 maanden met terugwerkende kracht alsnog te betalen. Dit is dan een leuke bonus, maar moet afhankelijk zijn van hoe jij in deze periode gepresteerd hebt. Bewijs jezelf dus eerst voordat je eisen gaat stellen.
Oftewel, je bent overgeleverd aan de willekeur van de werkgever. Gezellig.
We hebben zelf een bedrijf en merken ook dat werknemers helaas te vaak het belang van een werkgever vergeten en alleen maar denken uit eigen belang. Prima hoor, vooral doen, maar dan nemen je kansen op een goede functie drastisch af.
ah, duidelijk. Onderliggend motief en onderliggende frustraties. Wellicht is jullie aanname beleid niet goed of zijn jullie verwachtingen niet realistisch, heb je daar al eens aan gedacht?
@TS: nu er een contract is, is het simpel. Even met het contract langs het Juridisch loket of Sociaal Raadslieden, en je bent klaar
De contractonderhandelingen kun je simpelweg heel netjes en zonder je werkgever tegen de haren in te strijken openen met "ik ging ervan uit dat alles juridisch in orde zou zijn, maar het blijkt dat dat niet zo is, zowel jij als werkgever, als ik als werknemer lopen allerlei risico's. Zullen we samen eens kijken hoe we deze uit kunnen sluiten?".