Na het Battlefield 3 console topic, is er ook voor Battlefield 4 een console topic. Hierin kunnen gamers met een Playstation 3 of Xbox 360 praten over de nieuwe generatie Battlefield. Straks komen daar ook nog de Playstation 4 en Xbox One eigenaren bij.
Eerst even een mededeling: We begrijpen dat het mogelijk lastig is om een console-war te voorkomen, maar willen iedereen oproepen om het toch vooral over de game te hebben. Na al dat gezeur over benchmarks zitten we niet te wachten op meer hardware-discussies.
Goed, nu dat uit de weg is, laten we ons focussen op wat Battlefield 4 nou eigenlijk voor game is. Lees dus snel verder!

 • Intro
 • Inhoudsopgave
 • Spelinfo
 • Nieuwe features
 • Singleplayer
 • Multiplayer
 • Current gen
 • Next gen
 • Beta
 • Achievements
 • Tweakers platoons
 • Media
 • FAQ
 • Overig


Ontwikkelaar: Digital Illusions CE
Uitgever: EA Games
Platformen: (pc) Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One
Releasedatum: 31 oktober (pc, PS3, X360) en 29 november (PS4). X1 versie volgt later in Nederland (maar komt 19 november in US en 22 november in EU)
Genre: First Person Shooter, Modern Multiplayer Warfare
Spelmodi: Singleplayer, Multiplayer
Website: http://www.battlefield.com/battlefield-4

Op 21 maart 2013 verscheen de eerste teaservideo van het vervolg op het welbekende Battlefield 3, namelijk Battlefield 4. Dit werd 22 en 25 maart gevolgd door nog twee teaservideo’s waarna op 26 maart de eerste 17 minuten durende gameplay werd getoond. Deze singleplayer video toonde de eerste nieuwe elementen voor de franchise en liet veel gamers kennis maken met de schitterende graphics van deze indrukwekkende titel. Battlefield is een langlopende gameserie van EA Games en DICE. DICE is de ontwikkelaar van de serie die al menig gamerhart gestolen heeft sinds ze de serie in 2002 lanceerden met de bekende Battlefield 1942. Na Battlefield Vietnam in 2004, Battlefield 2 in 2005, Battlefield 2142 in 2006, de Bad Company uitstapjes in 2008 en 2010, de arcade game Battlefield 1943 uit 2009, Battlefield Play4Free (F2P PC game) uit 2011 en voorloper Battlefield 3 uit 2011 is dit de 10e grote game uit de franchise (enkele DLC pakketten buiten beschouwing gelaten).

Battlefield is bekend geworden door de grootschalige oorlogsvoering met niet alleen veel soldaten, maar ook voertuigen, boten en vliegtuigen. Diverse oorlogen zijn de revue gepasseerd, maar met Battlefield 4 wordt voortgezet met de moderne, op hedendaagse techniek gebaseerde strijd. Dit keer gaan de VS, Rusland en China met elkaar knokken in grote mappen waar meer interactie te vinden is, meer voertuigen, meer aanpassingsmogelijkheden en meer vernietiging te vinden is dan in welke Battlefield game dan ook.Levolution
Grote vernieuwing in deze telg die direct in het oog springt, is Levolution. DICE heeft deze term verzonnen voor de grote evenementen die gebeuren in de game. Bij de demonstratie op de E3 gaf Battlefield een heftige indruk door een heel groot flatgebouw in te laten storten. Dit flatgebouw had bovenop een vlag (in de Conquest modus) en na instorting, verscheen een nieuwe vlag op het puin wat de crash had achtergelaten. Ook werd de map voorzien van een stofwolk en bracht de crash een enorme golf teweeg die boten wegduwde. Elke multiplayermap wordt voorzien van grootschalig evenement waardoor de gameplay wordt veranderd. Enkele andere voorbeelden zijn het laten scheuren van een dam waardoor een stad onder water wordt gezet (en de mogelijkheid bied om met boten door de stad te varen) en een schip welke vast zat achter een windmolen los te breken waardoor deze op een eiland zal crashen. Hiernaast zullen er nog 7 maps zijn met elk hun eigen spraakmakende evenement.De Levolution is een evenement welke getriggerd wordt door de spelers zelf. Dit houdt in dat je dus zelf bepaald wanneer het gebouw instort, door simpelweg c4 op 4 belangrijke pilaren te laten ontploffen. Het evenement zelf is wel scripted waardoor je geen invloed hebt op welke richting het gebouw op valt of hoe lang het duurt, maar staat garant voor wat “oh shit oh shit oh shit”-momenten.

Commander Mode

Een andere grote toevoeging is de Commandermode. Deze keert terug uit Battlefield 2 en biedt 2 spelers (1 per team) de mogelijkheid om tactische ondersteuning te bieden aan het team. Deze speler is niet aanwezig op het speelveld (itt. BF2), maar kan wel invloed uitoefenen door voertuigen of supplies te droppen, een gunship of UAV drone te lanceren en een Tomahawk raket af te schieten op een plek naar keuze. Verder kun je squad(leader)s voorzien van objectives en High Value Targets instellen die extra punten opleveren zodra deze worden doodgeschoten. Dat moet ervoor zorgen dat mensen die een grote dreiging vormen, sneller onder vuur worden genomen.
De laatste toevoeging (of eigenlijk verandering) zijn de toevoeging van patrouille boten. Deze boten zijn de tanks van het water met meer bepantsering, een stevige gun voor de chauffeur, 2 extra LMG’s voor de bemanning en 2 jetski’s om snel eruit te vertrekken. Vooral op mappen met veel water zijn deze essentieel voor het behouden van de objectives en het plegen van aanvallen op het verkrijgen van nieuwe.
Squads zijn aangepast. Dit maal kunnen er 5 man in een squad. Verder kies je niet meer voor een enkele perk om een bonus te verkrijgen (zoals in BF3), maar kies je dit keer voor een combinatie perks. Zodra je squad veel punten haalt, behaal je het volgende niveau en unlock je een nieuwe bonus. Dit gaat door tot 4 perks zijn unlocked. Gaat je hele squad echter dood, dan zak je een niveau omlaag waarna je weer meer punten moet halen om op het oude niveau te komen.

Battlelog

Battlelog is op de schop genomen, waardoor deze niet alleen meer informatie moet bieden, maar ook als Second Screen kan fungeren. Hierop kun je een kaart van de map weergeven, als Commander je ding doen of je uitrusting on-the-fly aanpassen. Op de pc zal je hiermee ook nieuwe servers kunnen joinen, maar voor consoles is het toch vooral een extensie van de game. Ingame kan je battlelog ook oproepen en daarmee statistieken opvragen, missies instellen (bv haal x aantal headshots) en spelers joinen. Met de beta is dit nog niet allemaal functioneel, maar in de volledige game moet dit de spelervaring naar een hoger niveau tillen. Vooral de ingame map op een extra scherm lijkt ons een hele grote en belangrijke toevoeging.
Voor Battlelog zijn ook weer Apps beschikbaar voor mobiele platformen. Niet alleen iOS en Android worden dit maal ondersteund, maar ook Windows Phone. Verder kun je met elke webbrowser op de desktop verbinding maken (dus ook Windows 8). Zolang je in hetzelfde netwerk zit met console en app/pc, zul je ook gebruik kunnen maken van de Second Screen functionaliteit.

Engine: Frostbyte 3

De game draait wederom op de Frostbyte engine, die dit keer op versie 3 zit en daarmee meer detail kan tonen. Hoewel de game er op de huidige generatie consoles er mogelijk wat mager uitziet, wordt op de nieuwe generatie alles uit de kast gehaald om een pc-ervaring op de consoles te kunnen aanbieden.

En verder?
Naast deze vernieuwingen biedt de game vooral meer van hetzelfde. Meer wapens (de Chinese fractie komt er tenslotte bij), meer aanpassingsmogelijkheden van je wapen, de mogelijkheid om je sidearm van accessoires te voorzien, meer gadgets, verschillende granaten, messen en camouflages, een andere opzet van de (squad) perks, meer aanpassingsmogelijkheden voor de voertuigen en meer interactie in de levels. Dat laatste houdt in dat je op sommige plekken gebruik kunt maken van liften, de luifels van een gebouw dicht kunt doen, deuren (van containers) kunt openen en sluiten, de lampen uitdoen, paaltjes bij de weg omhoog kunt doen om voertuigen te blokkeren en meer van dat soort zaken. Dit moet de ervaring rijker maken en je nog verder meeslepen in de wereld die Battlefield heet.
Niet elke Battlefieldgame staat bekend om zijn singleplayer ervaring. De eerste Battlefieldgames hadden zelfs geen echte multiplayercomponent, maar waren simpelweg multiplayer-maps met bots (computergestuurde tegenstanders) erin. Sinds Bad Company 1 is men echter een volwaardige singleplayer toe gaan voegen om de groep gamers aan te spreken die het leuk vinden om spelenderwijs bekend te worden met de controls en een filmachtige ervaring te bieden. Hoewel deze niet altijd gewaardeerd werd, wordt er met Battlefield 4 groter dan groots uitgepakt. Niet alleen moet de ervaring beter zijn, ook kun je de Battlefield-gameplay beter terugvinden. Niet langer loop je alleen een vast pad, maar krijg je nu ook de mogelijkheid om in bepaalde sandbox-stukken, je eigen route en aanvalstactiek te kiezen. Ga je met de auto, of blijf je op de voet. Ga je buitenom of recht door het midden. Gebruik je een silencer of de luide PKP. Dit moet de game een betere afwisseling bieden, al zitten er nog steeds filmische scripted elementen in, die niet iedereen kan waarderen (de TS overigens wel ;) )
Dit keer ga je niet met random teammates op stap waarvan je een handvol kent en switch je niet naar diverse personages. Je volgt 1 squad en bent hierbij 1 speler. Het verhaal vindt plaats in 2020, 6 jaar na de singleplayer uit Battlefield 3. Je neemt de besturing over van Sgt. Daniel Recker, lid van de speciale unit genaamd Tombstone (nee, niet die unit uit The Borne Identity). Samen met squad leader SSgt Dunn, SSgt Kimble “Irish” Graves en MCL Clayton “Pac” Pakowski (en later ook CIA agent Laszlo W. Kovic en vrouwelijke soldaat Huang “Hanna” Shuyi) ga je proberen de toekomstig Chinese leider Jin Jié te beschermen tegen een mogelijk moordplot om een derde wereldoorlog te voorkomen. Dit zal je onder andere meenemen naar diverse Chinese steden, alsmede Russische locaties.
De multiplayer bevat 10 afwisselende mappen met 7 verschillende modussen, waarvan 2 nieuwe. Nieuw zijn bijvoorbeeld Obbliteration. In deze modus is 1 bom aanwezig en 6 targets. Elk team heeft 3 targets en moet de targets van de tegenstander vernietigen, terwijl het diens eigen targets behoudt. De pot is over zodra 3 targets van een team zijn vernietigd of het tijdslimiet is bereikt. De actie zal zich dus concentreren op de bomlocatie en zal vooral voor de huidige generatie consoles interessant zijn (gezien het lagere spelersaantal).
Ook nieuw is Defuse. Deze modus doet het meest denken aan Search & Destroy uit de welbekende Counter-Strike games. Er zijn geen respawns en met een bom moeten 2 targets worden uitgeschakeld.De volgende modussen zijn aanwezig:

Conquest (speelbaar in de beta)
24 spelers (X360, PS3) / 64 spelers (Xbox One, PS4, PC)
De map bevat 3 tot 5 vlaggen en het is de bedoeling deze over te nemen, waarna je de overhand krijgt. De gamemode maakt gebruik van tickets (beschikbare respawns) om de winnaar te bepalen. Schiet je iemand af, dan gaat er een ticket bij de tegenstander vanaf. Heb je meer dan de helft van de vlaggen, dan gaat er ook een ticket bij de tegenstander vanaf. Zijn er geen tickets meer, dan is de game afgelopen, of als het tijdslimiet is bereikt. De commandermodus is actief. De ticketcount varieert van 200 (currentgen) tot 400 (pc en nextgen) maar kan worden verhoogd in de server-instellingen.

Domination (speelbaar in de beta)
20 spelers (alle platformen)
In essentie is dit de infantry-only variant van conquest. Je werkt met 3 vlaggen en moet zorgen dat je de ticketcount van de tegenstander naar 0 brengt. Grote verschil is dat er geen voertuigen of commanders aanwezig zijn en het innemen van vlaggen veel sneller gaat.

Obliteration
24 spelers (X360, PS3) 32 spelers (Xbox One, PS4, PC)
1 bom, 6 targets, 2 teams (3 targets per team). Bemachtig de bom en schakel de targets van de tegenstander uit. Na ontploffing spawned de bom op een random locatie op de map en begint het weer opnieuw tot 3 targets stuk zijn. Er zijn voertuigen aanwezig, maar door de positionering van de targets, zul je hier toch vooral met infantry bezig zijn (gezien je niet de bom kunt oppakken of laten ontploffen vanuit voertuigen). Commandermodus is aanwezig.

Defuse
10 spelers (alle platformen)
Deze nieuwe competitieve modus bevat geen respawns en is het best te vergelijken met Search & Destroy van Counter-Strike of Call of Duty. Het ene team valt aan en de ander verdedigd de doelwitten. Na doodgaan kun je niet opnieuw het slagveld betreden, dus ben opgepast. Ook is er geen commandermodus aanwezig.

Team Deathmatch
20 spelers (alle platformen)
De bekende en populaire modus keert terug. Hier zijn geen objectives, alleen tegenstanders om uit te schakelen. Ook zijn er geen voertuigen of commanders aanwezig. Je moet ervoor zorgen dat je de ticketcount van de tegenstander naar 0 brengt. Van de multiplayer is deze modus het simpelst te leren. Gewoon spawnen met een wapen en daarmee de tegenstander neerschieten. Overigens is dit ook de modus waarbij je vaak het snelst aan punten komt (naast domination).

Rush
24 spelers (X360, PS3) 32 spelers (Xbox One, PS4, PC)
De modus die bekend is geworden na introductie bij Battlefield Bad Company 1 is ook weer van de partij. Je hebt een verdedigend en aanvallend team. De aanvallers proberen 2 targets uit te schakelen (iedereen heeft een bom bij zich om dat te doen) en zodra die stuk zijn, ga je naar de volgende set (MCOMs). Na 3 of 4 sets MCOMS is de game afgelopen voor de aanvallers of na het opmaken van de ticketcount van de aanvallers is de overwinning voor de verdedigers. De ticketcount varieert per map tussen 75 (minimum op currentgen) tot 150 (maximum op pc en nextgen). Ook kunnen servers worden ingesteld op een hogere ticketcount om de map langer te laten duren.

Squad Deathmatch
20 spelers (alle platformen)
Deze variant op Team Deathmatch biedt 4 teams de mogelijkheid om elkaar af te schieten (itt 2 bij normale TDM). Je bent met een enkel squad van 5 personen (itt 4 bij BF3) en hebt dus 15 tegenstanders om uit te schakelen. Het eerste team bij de 50 tickets (of hoger, afhankelijk van de serverinstellingen) wint de pot.

Customization
Sinds de eerste Battlefield kun je al je eigen loadout kiezen (wapen en klasse) om hiermee een eigen rol aan te nemen. Ook dit keer is de keuze weer uit 4 klassen met elk hun eigen wapens en gadgets. Toch zijn er wel enkele aanpassingen gemaakt (waarover later meer, zodra de full game uit is). Je kunt kiezen uit de volgende klassen: Assault, Engineer, Support en Recon.

De Assault klasse is bedoelt om medische ondersteuning te verlenen. Je kunt de health van jezelf en teammates verhogen middels Health pack (eenmalige healing voor een enkele speler) of Health bag (permanent item, healed meerdere spelers). Ook kun je teammates reviven met je shock paddles om weer een respawnticket terug te krijgen. Hiernaast heb je nog de mogelijkheid over een M320 of M26, waarmee je granaten of shotgunshells kunt afschieten. Als wapens beschik je over de sterke Assault Rifles. Voor beginnende spelers is de Assault klasse een veilige en makkelijke keuze.

De Engineerklasse is vrij gelijk aan die in Battlefield 3. Je hebt een carbine (iets zwakker dan assault rifles) om infantry mee neer te schieten en beschikt verder over keuzes voor Rocket Launchers (zowel ongeleid als geleid), mijnen en een repair tool om voertuigen (zolang ze nog niet ontploft zijn) te repareren. Deze klasse is vooral bedoelt voor mensen die actief tegen voertuigen willen vechten, maar toch ook met de squad mee willen lopen. Een pittige klasse, maar erg belangrijk om een pot te winnen.

De supportklasse biedt spelers de mogelijkheid om andere spelers vooral te ondersteunen. De belangrijkste manier is om medespelers van nieuwe kogels te voorzien middels Ammo pack (enkel magazijn) en Ammo bag (permanent voor meerdere spelers). Verder heb je de mogelijkheid om een XM25 mee te nemen, waarmee tegenstanders achter cover (bv snipers) kunnen worden geraakt (mik via de linker-trigger op je target, mik na de lock erboven en schiet waarna de granaat 3 meter achter je gelockte target ontploft). Uiteindelijk moet ook C4 en Mortars beschikbaar zijn (die zitten niet in de beta). Nieuw is de mobiele mortar. Deze mortar zet je ergens neer waarna je middels PDA op een andere locatie kunt schieten. Erg handig voor de mobiele support-speler!
Zoals altijd heeft de support weer de Light Machineguns bij, waar hij dit keer als enige de tegenstander kan suppressen (en dus ook als enige het suppression-effect op zijn tegenstander kan brengen itt BF3 waar iedereen dat kon). Gezien je ook meer ammo hebt in je wapens, zul je hierdoor vaak je medespelers helpen een tegenstander te omsingelen.

De reconklasse (vaak verward met sniperklasse) biedt je de mogelijkheid om je team te ondersteunen door spelers te spotten of op lange afstand af te schieten. Hoewel veel recons zich vaak als lone-wolfs gedragen en op lange afstand alleen met hun sniper (en niet het team) bezig zijn, heb je ook nog de beschikking over laser designators (zowel mobiel als vaste targetter) om voertuigen mee te locken zodat een engineer er een geleide raket op af kan schieten. Verder kun je kiezen voor motion sensors (zowel vast als mobiel) en spawn beacons (om teammates op te laten spawnen om zo dichter bij de objective te kunnen terugkeren) om je rol goed te kunnen vervullen. Nieuw voor de recon is ook de mogelijkheid om (ala BF2) C4 mee te nemen, iets wat doorgaans alleen voor de support was weggelegd.

Wapens
Bij de wapens zijn de Chinese wapens nieuw, maar ook kan elke klasse, naast shotguns en PDWs, kiezen voor semi-automatische rifles. Dit biedt meer afwisseling en een eigen insteek om je klasse verder te personaliseren. Elk wapen heeft ook nog eens meer accessoires gekregen, waardoor je nu niet alleen kunt kiezen voor een foregrip of bipod, maar ook Angled Grip, Stubby grip en meer. Er zijn ook weer meer scopes toegevoegd, maar dit keer kun je er ook 2 op zetten waardoor je wat beter inzetbaar bent voor zowel close range, als mid/long range. Hiernaast zijn ook weer de vele barrel, attachments en andere items toegevoegd om je wapen helemaal van jou te maken.
Naast attachments kun je er ook een camouflage op doen (bij elke gun dus) en je embleem. Dat embleem kun je vervolgens ook op je voertuigen of personage zetten zodat je altijd herkenbaar bent.

Voertuigen
Voertuigen hebben ook veel meer mogelijkheden gekregen. Niet alleen heb je er een extra slot bij om accessoires voor te kiezen, dit zijn er ook meer geworden waardoor je elke pot precies naar wens uitgerust kunt zijn. Een ander punt met betrekking tot de voertuigen, is dat je niet meer altijd je voortstuwing kwijt zult raken. Bij BF3 had je na 50% health verliezen van je tank, dat je niet meer goed kon rijden. Bij Battlefield 4 hebben ze dit (realistisch) aangepast. Je kunt nu maar op een aantal plekken (voornamelijk de zijkant) ervoor zorgen dat de tank inmobile wordt. Rockets van voren of boven doen dat nu dus niet meer.

Punten
De puntentelling is ook aangepast. Bij elk schot op een voertuig of elke seconde dat je een vlag overneemt krijg je nu punten. Ook krijg je punten voor het behouden van een vlag (mocht je in de buurt staan). Schiet je iemand bijna dood maar komt de laatste kogel niet van jou, dan krijg je (vanaf 80% geleverde damage) de kill toegekend.

Premium

Premium komt ook weer terug naar Battlefield 4. Hiermee is het mogelijk om 2 weken eerder te genieten van de DLC pakketten die men uit gaat brengen. Alle DLC valt te downloaden met dit pakket en ook biedt dit verder nog meer mogelijkheden. Hoe of wat kun je lezen op de website. Voor de Playstation 3 en Xbox 360 is het inmiddels al wel aan te schaffen in de Playstation Network Store en Xbox Live Marketplace.

En verder?
Het spawnscherm, de (ingame) menu’s en besturing is ook aangepast. Hierdoor moeten Battlefield veteranen sterk wennen aan de nieuwigheden. Er is wel een kleine mate van aanpassing mogelijk, maar een aantal knoppen zijn veranderd. Zo is spotten niet meer met select, dat opent nu Battlelog. Spotten doe je met de rechter button (R1 of RB). Knifen zit niet meer op de rechter button, maar onder de rechter stick (indrukken dus). Bukken is niet meer rechterstick maar rondje of B. Houdt je de rechter button in, dan krijg je de Commorose te zien. Dit commando-menu (bekend van PC) biedt je de mogelijkheid om om ammo te vragen of iemand te bedanken (al werkt dit waarschijnlijk op de PC wat handiger). Het is in ieder geval wel een paar uur wennen, maar speelt desondanks lekker weg. Toch is het gemis om niet meer terug te kunnen keren naar de besturing van BF3 wel zorgelijk. De Veteran-instelling zorgt maar voor een kleine aanpassing (die van knifen en bukken omdraaien). Ook bij voertuigen zullen veteranen willen switchen naar de oude besturing omdat het besturen van de tank voortstuwing nu onder de linkerstick valt en niet onder de triggers.De huidige generatie consoles (PS3/X360) zijn voor Battlefield 3 het ondergeschoven kindje geweest en dat is nu eigenlijk niet anders. Niet alleen mis je de grote hoeveelheid spelers bij een level, maar ook ziet de game er vele malen minder mooi uit en is het goed te merken dat deze generatie op hun achterste benen lopen. De focus ligt volledig op PC (en ook next-gens) waardoor spelers aardig wat zullen missen van de originele Battlefield ervaring.
Gelukkig bevat de game wel voldoende content om je even mee bezig te houden, waardoor het nog goed te doen is en ook de mogelijkheid om over te stappen naar de nieuwe generatie zijn erg handig. Zo kun je de PS3 of 360 versie kopen en voor een kleine prijs de next-gen versie aanschaffen (van PS3 naar PS4 en van X360 naar X1). Wees dus niet bang om de game al wel bij lancering aan te schaffen, gezien je daar toch wel veel lol mee zult hebben en voor een kleine prijs later van de next-gen versie zult kunnen gebruikmaken.
De huidige generatie bevat niet dezelfde hoeveelheid spelers bij elke modus, niet hetzelfde niveau van detail (minder objecten en oogt veel kaler), niet dezelfde texturekwaliteit (textures zijn erg low-res), niet dezelfde line of sight (spelers en objecten zijn veel later te zien) en niet dezelfde afwerking als de PC en next-gens bevatten.
Wel zul je beschikken over de welbekende features zoals Battlelog, Levolution, commander mode, gameplay vernieuwingen en vernietigbare omgevingen.De next-gen versie van BF4 wordt ontwikkeld samen met de PC versie. Deze bevatten dus een gelijkwaardige battlefield-ervaring met dito pc-graphics (zij het wat bijgesteld voor consoles) en online-mogelijkheden. Grafisch doet deze zeker niet onder en vooral het grote aantal spelers en de console-besturing zal voor velen hier (die ook al de huidige console versie spelen) overhalen om toch een next-gen console in huis te halen.
Hoewel ik hier niet verder in wil gaan op de consoles an sich, zul je als battlefield veteraan met deze versie het best uit de voeten kunnen. Een mooie resolutie, stabiele FPS (60 ipv 30 met veel dips op current gen), prima geluid (geen wegvallende voetstappen e.d.), gamertags en online functies van de consoles, samen met het gemak van de console (simpele updates en het werkt altijd!).
Of er meer verschillen zijn, is op dit moment nog niet duidelijk, maar voor de beste ervaring zul je echt voor de next-gen versie moeten kiezen. Of deze binnen je budget past, moet je zelf uit zien te zoeken.
De Closed beta is op dit moment aan de gang en wordt morgen vergezeld door de open beta. Dat betekend dat iedereen de beta van de Plastation Network Store of Xbox Live Marketplace kan halen (en er dus weer veel slachtvoer bij komt >) ). In de beta kun je genieten van de bekende Siege of Shanghai map met als bekende Levolution evenement het instorten van het grote flatgebouw in de Conquest modus. Verder is ook Domination beschikbaar. Of we later ook met Obbliteration en de Parcel Storm aan de slag kunnen is nog niet bekend. Bij de Battlefield 3 beta was het namelijk na enkele dagen mogelijk om ook met een andere map aan de slag te kunnen, maar hier is nu nog weinig over bekend.De achievements worden op een later moment bekend gemaakt.Op dit moment is het nog niet mogelijk om een Battlefield 4 platoon aan te maken, maar zodra dit kan zullen ook de Tweakers Platoons worden aangemaakt voor zowel de Xbox als de Playstation versies. Mij lijkt het het handigst als elk platform zijn eigen platoon krijgt om iedereen het best van nieuwe sterke teammates te voorzien.
Verder komt er voor de Xbox-gamers ook weer een GoTLive platoon beschikbaar.Hier een voorlopige lijst van media (wordt binnenkort aangevuld met screenshots en betere layout):
Hoe doe ik mee aan de Beta?
Ben je premium member? Dan kun je nu bij de Playstation Network Store of Xbox Live Marketplace naar de games-sectie gaan om daar de Battlefield 4 beta te kunnen downloaden. Heb je geen premium, dan moet je nog tot vrijdag 4 oktober wachten voor je hem kunt downloaden (ook weer via de Store/Marketplace).

Wat zit er in de Beta?
1 map, 2 modussen (conquest en domination), 5 levels om je personage in te laten stijgen, een handvol accessoires per gun (niet alles) ook niet alle gadgets en een handvol wapens om gebruik van te maken. Ook commander mode en second screen zijn nog niet functioneel.

Help! De controls zijn veranderd!
Dat klopt, er zijn aardig wat functionaliteiten verplaatst. Niet iedereen vind dat fijn. Een kleine aanpassing kun je maken door in het instellingen-menu op zoek te gaan naar Controls en daar enkele opties op Veteran te zetten, maar dit zal niet alles oplossen. Een aantal knoppen zijn namelijk niet te wijzigen. We hopen erop dat dit bij de volledige game wel mogelijk is, maar ga hier dus niet vanuit. Het is wennen, maar het is goed te doen. (Als iemand een afbeelding van de nieuwe indeling heeft, stuur die dan even door!)

Welke versie is beter?
Het is niet echt duidelijk welke versie van Battlefield voor welk platform beter werken. Het verschil tussen Playstation 3 en Xbox 360 of tussen Playstation 4 en Xbox One lijkt verwaarloosbaar, maar we zullen pas bij lancering weten hoe het uit gaat pakken. Gezien het een multi-platform titel is, zal deze nooit de mate van optimalisatie halen als een 1st party titel. Specs bieden ook geen garantie tot een dergelijke keuze dus de keuze voor een console kun je beter van andere elementen af laten hangen (welke games nog meer beschikbaar, online platform, waar je vrienden rondhangen, etc).

Heb je nou weinig ammo of ligt dat aan mij?
Dat ligt niet aan jou. Je behoudt de kogels uit het oude magazijn niet meer. Dus doe je er een nieuwe in, terwijl je er nog 20 kogels in had zitten, dan ben je die dus kwijt. Ben je gewend om na elke kill te reloaden, dan raak je dus veel sneller door je kogels heen. En gezien ammo packs maar 1 magazijn bevatten en het lang duurt eer je een ammo bag vrijspeelt, zul je wat beter met je ammo om moeten gaan. Het is dus geen bug maar een feature :>

Meer vragen? Stel ze gerust, dan worden ze binnenkort toegevoegdDeze Topicstart is gemaakt door Martinspire. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ze dan gerust via PM.
Om de zoveel tijd post ik ook een update op mijn tweakersblog, met betrekking tot de diverse topicstarts van mij. Daar kun je dus ook reageren.

Verder nog de waarschuwing om dit topic niet te laten veranderen in een console-war topic, daar zijn er al genoeg van.

Voor meer informatie over de consoles zelf kun je terecht in het Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One topic. Voor een discussie over de Next-gen consoles kun je hier terecht. Voor het PC topic van Battlefield 4 kun je hier terecht en voor het Battlefield 3 console topic kun je hier terecht.

Laatste wijzigingen
3 oktober: eerste opzet.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • nodig
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 11-01 02:13
Beta is leuk maar freezed te vaak op mijn ps3.
Er zijn nog wel wat issues ja, voor beide platformen:
Battlefield 4 beta known issues

The beta is an early, test version of Battlefield 4. Players should expect to run into in-game bugs, connection problems, and other common beta issues.

The following are some obvious issues you may run in to in the Battlefield 4 Beta.
Note, if you're unable to find or get into the beta, please understand that our advisors are unable to grant access to accounts. Players having access issues with the exclusive beta shouldn't have any trouble jumping into the open beta on October 4th. Thank you for your understanding.

If you run into any further problems while playing the Beta head to the Battlelog Battlefield 4 Beta Forums to let us know so we can work it out.

Head to our Battlefield 4 Beta Known Issues Answer HQ thread to continue following issues as they emerge.

Emerging and Ongoing Issues:
 • Some Xbox 360 BF3 Premium members and MOHW Limited Edition owners unable to access beta download. Players have reported success after changing their locale.
 • Xbox 360 servers are going through rolling restarts. You may be dropped from a game, but should be able to join a game again immediately after.
 • Beta may not yet be available for your platform. Check here for release timing details. If you do not see the Beta available in your console's store, be sure to try restarting your console and looking again.
 • Stats may take up to an hour or longer to update in-game and on Battlelog. Unlocks earned will not be available for play until your stats have updated past this delay.
 • Some players unable to complete Battlefield 4 pre-order purchases through the Origin Store. Try checking "Save my account and billing information" to continue with your purchase. If you've already saved your details before, edit a field, select Proceed to Review Order, then go back and correct the changed field, check "Save my account and billing information" once more, and try to proceed.
Gameplay-Affecting Issues:
 • PS3 players may not see a hit-indicator upon a successful shot
 • Throwing ammo packs at trees may destroy the tree.
 • Cruise Missles may not destroy vehicles dropped by Vehicle Drop
 • Requirements for your unlock-progression may not be visible
 • Low-Impact or Visual Issues: Rocket launchers may appear to visibly have a projectile loaded even when you're clearly out of ammo
Ofwel: typische beta problemen.
Pc issues even weggelaten ivm nvt

Martinspire - PC, PS4, X1


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Mooi, een topic zonder hardware gezeik!

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • nodig
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 11-01 02:13
Daar staat het freezen niet bij :P
Nu zojuist alweer een freeze, ik heb er nu weer 2 in een half uur ofzo. Hij freezed altijd bij het spawnscherm.

 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Heeft iemand ook gehad dat de iron sight dicht zit en dat na ff wachten dat hij pas open gaat? lijkt wel alsof de playstation het spel niet op tijd kan renderen :(

 • nodig
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 11-01 02:13
ABundy88 schreef op donderdag 03 oktober 2013 @ 16:56:
Heeft iemand ook gehad dat de iron sight dicht zit en dat na ff wachten dat hij pas open gaat? lijkt wel alsof de playstation het spel niet op tijd kan renderen :(
Merk het renderen bij domination en dan als je daar met de lift naar boven gaat laat maar zeggen. Mensen in de verte op het dak verdwijnen dan gewoon, net als objecten.

 • nodig
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 11-01 02:13
Ik heb ook al iemand liggend door de map zien rennen :P

 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
Prima BETA, jammer dat het gas/rem gebeuren is veranderd, het wilt nog niet echt wennen!

ACW-R is wel weer een lekker wapen! zometeen maar weer knallen.

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl

Henkie schreef op donderdag 03 oktober 2013 @ 18:21:
Prima BETA, jammer dat het gas/rem gebeuren is veranderd, het wilt nog niet echt wennen!

ACW-R is wel weer een lekker wapen! zometeen maar weer knallen.
Gas/Rem kun je veranderen door hem weer op Veteran te zetten (zoals ook in de TS staat vermeld :> )
Kan er zelf ook niet aan wennen. Dit zijn een beetje de Halo-controls en dat werkt daar voor mij ook al niet lekker (te onprecies). Idem voor Heli trouwens.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • KennyPlox
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 00:11

KennyPlox

feest vierende banaan

Vindt het vooral jammer dat de flares knop veranderd is, veel minder efficiënt zo :l
Voor de rest wel erg leuke bèta, mis alleen de Viper/Havoc. Ook valt het mij op de de Littlebird(enige atm) heel ander vliegt dan bij BF3, lijkt wel een speelgoed-helikopter zo.

denk ik dan...

Ik heb niet lang genoeg in choppers gezeten om dat te ontdekken :+
Welke knop is dat nu dan?

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
Martinspire schreef op donderdag 03 oktober 2013 @ 18:42:
[...]
Gas/Rem kun je veranderen door hem weer op Veteran te zetten (zoals ook in de TS staat vermeld :> )
Kan er zelf ook niet aan wennen. Dit zijn een beetje de Halo-controls en dat werkt daar voor mij ook al niet lekker (te onprecies). Idem voor Heli trouwens.
Ja Martin, ik ben niet achterlijk. Maar als je dat dus doet veranderd hij ze naar R1/L1. de R2/L2 kon je nog lekker doseren, dit is echt volgas of helemaal niets..

verder draai ik leuke potjes, 33/9 net weer.. acw-r is mn duidelijke favoriet in de beta! wel een hoop vastlopers en connection lost gedoe.

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl

Mja hoe dat op de PS3 zit weet ik niet, maar bij de 360 krijg je dan de triggers weer gewoon als gas/rem. Maar misschien is er nog een andere setting?

Sowieso wil ik voor de TS nog een aantal afbeeldingen toevoegen van de controls, dus als iemand een paar PS3 screens/foto's kan maken en even doorstuurt, dan kan ik daar ook wel wat mee :)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Modbreak:Naamswijziging, van: "[Multi] Battlefield 4 Console Topic" naar "[PS3/X360] Battlefield 4"
Ehm, komt hier straks ook niet gewoon X1 en PS4 bij? Want dat was de reden dat ik er Multi van gemaakt had (of je moet ze erbij zetten). Het is namelijk (zoals je aan de TS kunt zien) niet alleen voor current-gen.

[Voor 22% gewijzigd door Martinspire op 03-10-2013 22:40]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • pa4jv
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 18:28
Gauw die eerste pagina vullen, hijgend voorbij de OP gescrolld! :+

p.s. Jeroen, sorry voor die noobtube in je mond vanaf een metertje of 50.

[Voor 36% gewijzigd door pa4jv op 03-10-2013 23:47]


 • Anoniem: 93248
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Net de beta gespeeld, eerste indruk 'wel grappig'. Eigenlijk niet heel bijzonder, mis de WTF! die ik bij de BF3 beta wel had. Game voelt wel lekker soliede aan, dat is een grote plus!
Morgen nog maar een paar potjes om een goed oordeel te kunnen vellen, tot nu toe.... meh..
BF4 gaat uiteraard wel aangeschaft worden :) (of dat nou voor de ps3 of ps4 wordt)

Anoniem: 482362

Beste,

Ik ben geen Premium-member maar het is intussen 4 Oktober maar bij mij staat de Battlefield 4 Beta als 'Niet beschikbaar' in de PSN Store. En dit terwijl op 4 Oktober de Open-Beta zou ingaan?

Vanaf wanneer valt hij te downloaden? Of zoek ik hem misschien verkeerd?

 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
ja maar 4 oktober is toch nog niet voorbij? kijk vanmiddag rond een uurtje of 4 nog maar eens :).

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Hoe lang duurt de beta eigenlijk? Ik heb op zijn vroegst medio volgende week een uurtje tijd om te spelen... Hoop dat ik daarvoor nog in de gelegenheid ben om m op z'n minst even te downloaden...

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Ik heb nog steeds geen attack boat gezien (ook niet na de toren is ingestort)

PSN: Von_Smallhausn

De open beta komt vandaag beschikbaar. Afgaande op de release van de closed beta wordt dat waarschijnlijk tussen 12.00 en 15.00 dat je hem op de dashboard kunt vinden. Mocht je hem niet zien dan moet je er even op letten dat je waarschijnlijk je regio/land/taal even op Nederlands moet zetten.

Verder duurt ie tot 15 oktober (zoals ook in de TS staat vermeld). :)

Pas trouwens even op:
@battlefield: We will be taking down the Battlefield 4 Exclusive Beta servers at 08:00 UTC in order to begin preparations for the Open Beta.

[Voor 19% gewijzigd door Martinspire op 04-10-2013 09:43]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

De TS is lang en heeft veel plaatjes. Dat leest niet fijn :+

[Voor 3% gewijzigd door AllSeeyinEye op 04-10-2013 09:43]

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


Anoniem: 288452

8)7 He, al die lettertjes ook.

 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Ik heb het wat ongelukkig verwoord. Wat ik bedoel is dat het door de grote hoeveeheid grote plaatjes en banners simpelweg niet prettig leest (en al helemaal niet mobiel), want daardoor wordt hij erg lang. Ook kunnen er tzt wat mij betreft best gelinkte hoofdstukken worden gemaakt.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Hoe kom je eigenlijk op BF4 battelog?

Als ik naar http://battlelog.battlefield.com/bf4 ga dan kom ik steeds bij de pre-order pagina uit 8)7

PSN: Von_Smallhausn


 • pa4jv
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 18:28
Gewoon de normale battlelog en dan bovenin op het pijltje klikken.

[Voor 25% gewijzigd door pa4jv op 04-10-2013 12:13]


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Erg vreemd... Krijg alleen dit te zien als ik naar BF4 battelog ga 8)7
Cookies ook al verwijderd.. helpt ook niet

[Voor 30% gewijzigd door Mon0lith op 04-10-2013 12:23]

PSN: Von_Smallhausn


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Werkelijk iedereen die ik spreek gaat over zijn nek van die controls (PS3). Is dat op de Xbox ook zo'n ramp? Ik kan er maar niet aan wennen... Vooral als ik nog BF3 zou willen spelen. Ik ben niet alleen toch? Hoe ga ik dit onder de knie krijgen? R3 is de knife-knop nu... Dat is best onhandig als je je mes probeert te richten. En ik ben al behoorlijk wat keren te laat uitgestapt omdat ik op het rondje aan het drukken was in plaats van vierkantje inhouden...

Ik twijfel nu echt over een pre-order, terwijl deze map echt ontzettend mooi is. Heel jammer dat ze die controls zo hebben veranderd, want ik hoor nu niemand over hoe mooi en complex die map is. Een gemiste kans.

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Martinspire schreef op donderdag 03 oktober 2013 @ 22:19:
Ehm, komt hier straks ook niet gewoon X1 en PS4 bij? Want dat was de reden dat ik er Multi van gemaakt had (of je moet ze erbij zetten). Het is namelijk (zoals je aan de TS kunt zien) niet alleen voor current-gen.
De specifieke aanduiding is meer om duidelijk te maken dat het hier om consoles gaat, want [Multi] houdt eigenlijk net zo goed PCs in. Xbox One en PS4 heb ik voorlopig weggelaten omdat die versies pas eind november uitkomen.

 • Razenko
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 20:05
wat is het spotten irritant op de ps3, dit werkt pas als je echt goed op de tegenstander richt ...
ook het feit dat dat select niet meer werkt zoals het hoort te werken, deze hebben ze ook volledig veranderd :(

was al half uur bezig met uitzoeken van controls voor besturen van voertuigen, dit is echt irritant geworden, zodra bf4 uitkomt gelijk alle controls maar aanpassen.

PSN: Europhea


 • walletje-w
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 20:55
Meer mensen geen geluid in de beta op de PS3?
Zelf al opnieuw opgestart maar dat heeft niet mogen baten. Bij alle andere games wel geluid.

 • Tweakarim
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 28-01 11:58

Tweakarim

PSN: Karimineel3

Om de één of andere reden krijg ik er een beetje een Call of Duty gevoel bij..

 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
Wel eersteklas GAY dat de commandermode het niet doet!

en leuk Destruction 35.7 en Levelution 1.0 maar als je er een gevel uitschiet valt er geen rubble.. !

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl


 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Verstekbakker schreef op vrijdag 04 oktober 2013 @ 17:37:
Werkelijk iedereen die ik spreek gaat over zijn nek van die controls (PS3). Is dat op de Xbox ook zo'n ramp? Ik kan er maar niet aan wennen... Vooral als ik nog BF3 zou willen spelen. Ik ben niet alleen toch? Hoe ga ik dit onder de knie krijgen? R3 is de knife-knop nu...
Ik deel je mening. Ik heb het "opgelost" door de veteran indeling in te stellen voor infantry movement. R3 is dan weer crouch/prone. Nu nog afleren continu op select te drukken (spotten) , wat best lastig is na jaren van BFBC2 en BF3.

 • cheiron
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 22:50
OP ziet er netjes uit Martin!

Flickr PSN ID= cheironnl


 • walletje-w
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 20:55
Rogierh schreef op zaterdag 05 oktober 2013 @ 02:23:
[...]

Ik deel je mening. Ik heb het "opgelost" door de veteran indeling in te stellen voor infantry movement. R3 is dan weer crouch/prone. Nu nog afleren continu op select te drukken (spotten) , wat best lastig is na jaren van BFBC2 en BF3.
Inderdaad, waarom ze battle log onder de select hebben gezet. Zeer vervelend. Ik had at least een instelling verwacht die dat terug brengt naar die knop.
En ik ben nog steeds aan het uitzoeken waarom ik geen geluid heb. Op internet zijn er verdacht weinig hits die me kunnen helpen.

 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Tweakarim schreef op vrijdag 04 oktober 2013 @ 23:49:
Om de één of andere reden krijg ik er een beetje een Call of Duty gevoel bij..
Dit heb ik alleen bij Domination... wat een COD gehalte, niet normaal 8)7
Spawnen en binnen 5 seconden alweer dood zijn

PSN: Von_Smallhausn


 • dangerpaki
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 28-01 14:09
Het anders gebruiken van de select knop zal misschien wel een en ander te maken hebben met het feit dat de PS4 geen select knop meer heeft, maar een option (lees dezelfde knop alleen een andere label). Waarschijnlijk mogen de de option knop dus alleen maar voor dit soort dingen gebruiken? Zou namelijk raar zijn dat je met de opties knop geen opties kreeg, waarschijnlijk vandaar de Battlelog die opkomt als je ook select druk op de PS3.

Geen idee of dit klopt, verzin het nu ter plekke.
Lijkt me dat ze de controls gewoon aanpassen aan het platform, dus juist werken met de knoppen die je hebt. Of ze proberen het makkelijker te maken voor iedereen om alvast te wennen aan de next-gen controls. Dat kan natuurlijk ook.

Maar goed, beta is niet onaardig. Begin elke pot wel met een hele mooie streak, maar kan die helaas niet vasthouden.

Hier nog een voorspelbare crash gehad. Ik had weer een mooie streak (8 man oid) en zag dat er een aantal enemies achter de muur aan het schieten waren. Dus ik 2 c4 erop geplakt (ben mn recon aan het levellen) en bij de boem hing ie dus:

* Martinspire zucht

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Handig!


De kleine med- en ammokit locken op de speler naar wie je wilt gooien en je kan ze nog best ver gooien.

En een mooi overzicht van alle knife animations:

[Voor 68% gewijzigd door Rogierh op 06-10-2013 21:51]


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Nu het een aantal dagen gespeeld te hebben ben ik wel gewend aan de nieuwe controls enzo.
Enige minpuntje vind is dat je de loadout van je soldaat niet kan aanpassen in het BF4 begin menu, waardoor je in-game moet zijn om het aan te passen

PSN: Von_Smallhausn


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Ik heb het een half uurtje gespeeld (had niet meer tijd). Viel me op dat ik bizar vaak dood ging door tegenstanders die nog 'in' een animatie zaten. Ik zie ze dus nog over een muur klimmen, beentjes vooruit, en nog voor ze landen ben ik al plat.

Ik merk wel dat ik (ik speelde Domination) absoluut nog een 'battlefield' gevoel heb. Het lijkt of het speltempo x1.5 gegaan is. Ik vond juist het iets tragere, tactische aspect van battlefield geweldig. Dit was met BF3 al flink verminderd (ten opzichte van BF2 en BFBC2), maar nu is het extreem. Er zit totaal (nog?) geen gevoel van realisme in. Het voelt niet of je 'echt' rent/loopt, je lijkt te zweven over de grond. Het is bijzonder chaotisch, waar werkelijk van iedere hoek iemand vandaan kan komen, waar voorheen iedereen van een semi-fixed punt vandaan kwam en je nog een redelijke inschatting kon maken waar de vijand zat. Veel beter voor het tactische aspect.

Ik hoop dat er nog flink wat verandert in de final versie van het spel, terug richting BF2 en BFBC2...

edit:
En ik mis mn select to spot!

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Domination is ook gewoon hectisch. Je kunt deze map het best vergelijken met de close quarters mappen uit BF3. Daar lag de snelheid ook veel hoger en voelde de game ook anders aan.

Ik heb een aantal uren nu domination gespeeld om een beetje te wennen aan de controls en nieuwe handling maar ik moet zeggen dat het me wel ligt. Na een tijdje weet je wel waar je mensen moet gaan zoeken, waardoor de game ook wat interessanter wordt. Er zit wel degelijk een logica in de spawns en ook de guns voelen na een tijdje ook prima aan. Niet alle guns die je aan het begin krijgt vind ik fijn. Die van engineer en support bv, maar de unlocks daarna vind ik prima. De snipers vind ik zelf wat lastig, bij mij zit er aardig wat vertraging in bij het schieten van de kogel tot de impact. Weet niet of meer mensen dat hebben, maar ik vond het snipen daardoor veel lastiger (zie ook bij andere filmpjes die hele vertraging ook nergens).

Martinspire - PC, PS4, X1


Anoniem: 498856

momenteel klopt er van alles niet :) kijk maar naar de tank.
dat ding heeft een enorme afwijking, helemaal met die zoom erbij. je moet gewoon iets verder naar links richten omdat ie erg afwijkt naar rechts.
af en toe besluit de tank zelf te beslissen welke kant hij op wilt draaien, je draait naar recht maar hij doet links.
of de hitbox op die brug, ook al mik je ver boven het beton van die brug, is er een grote kans dat je gewoon de brug raakt.. dan wil ik het niet eens hebben over die kut choppers die niet meer stuk gaan met 1 tank schot, ja oke als je recht tegen de voorkant van die kabine knalt kan het wel in 1 schot stuk zijn, maar soms heb je ook alleen maar een hitmarker..

en dan moet dit spel al over een maand uit zijn? ben erg benieuwd hoor..

 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
http://battlelog.battlefi...91454562270720/364016030/


leuk potje net! littlebird begint al wel weer een beetje te wennen!


edit:

laatste potje van de avond..

http://battlelog.battlefi...03836390948352/364016030/

[Voor 29% gewijzigd door Henkie op 07-10-2013 22:16]

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl


 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 23:45
Net even de Battlefield 4 Open Beta op de PS3 gespeeld. Wie heeft bedacht de controls te vervanderen? Er poppen maar zo details van het gebouw waar ik naast sta op. Eerste conclusie: Niet best.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
Jumpman schreef op maandag 07 oktober 2013 @ 22:32:
Net even de Battlefield 4 Open Beta op de PS3 gespeeld. Wie heeft bedacht de controls te vervanderen? Er poppen maar zo details van het gebouw waar ik naast sta op. Eerste conclusie: Niet best.
1 woord: Beta.

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl


Anoniem: 288452

Ok, jij denkt dus dat in de eindversie van BF4 de knopindeling weer gewoon is? ;) Vind de knopindeling irritant, ben er nog steeds niet achter wat spotten is. Vind het ook raar dat je je eigen ammopack niet meer kan gebruiken.
Spotten: RB/R1, in/uit voertuig stappen: X/vierkantje inhouden, knifen: rechter stick indrukken, bukken: b/rondje, Commorose: RB/R1 inhouden, Scoreboard bekijken: Start->Scoreboard.

Switchen naar de Veteran layout draait het knifen/bukken om. Terug naar oude controls kan niet!
Bij de tank, chopper en jets kun je wel terug naar een gedeelte van de oude layout door hem op Veteran te zetten. Zo zul je dan weer gas/rem onder de triggers (LT/RT,L2/R2) hebben in plaats van de linker stick naar boven/beneden te duwen.

Ik zal proberen in de TS een overzicht op te nemen zodat iedereen dat even kan bekijken. Ben zelf ook niet helemaal tevreden. Vind het vooral debiel dat die battlelog erbij is gekomen, wat de hele indeling heeft verziekt (wie heeft dat ding ingame nodig, handen omhoog graag).

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Jumpman
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 23:45
Gezien de populariteit van dit topic in vergelijking ten tijde van de Battlefield 3 Beta, denk ik dat de meeste geïnteresseerde gamers overgestapt zijn naar de PC, of gaan overstappen naar de Playstation 4 of XBOX One en daardoor de PS3/XBOX 360 Beta niet meer proberen (Wellicht helpt GTA V ook niet meer. ;))

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik haat(te) de knoppen ook. Maar na een week spelen is dat al geen issue meer, gewoon wennen.

Al het gezeik over graphics vind ik een beetje onzin ook. Daar zeurden wij bij Leisure suit Larry (of bij Sonic, om het bij de console te houden) ook niet over. BF4 zit vol met toffe dingetjes! Met de lift, instortende gebouwen, stof die het zicht verkloot voor noob snipers, winkelinterieurs, paaltjes die omhoog komen... En dan heb ik nog maar 1 map gezien!

De hele beleving is gewoon echt supervet, gewoon een paar weken spelen en dan komen de knoppen/loadouts vanzelf.

 • Tags NL
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 19:51

Tags NL

Harmful or Harmless?

Martinspire schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 10:07:
Vind het vooral debiel dat die battlelog erbij is gekomen, wat de hele indeling heeft verziekt (wie heeft dat ding ingame nodig, handen omhoog graag).
Je kan het in de options/gameplay uitzetten, Bamboo zei dat gisteravond en blij mee :)

-signature here-

-={Fred_Perry}=- schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 10:38:
[...]


Je kan het in de options/gameplay uitzetten, Bamboo zei dat gisteravond en blij mee :)
Ah ok, wat krijg je er voor terug dan?

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Anoniem: 93248
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Jumpman schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 10:23:
Gezien de populariteit van dit topic in vergelijking ten tijde van de Battlefield 3 Beta, denk ik dat de meeste geïnteresseerde gamers overgestapt zijn naar de PC, of gaan overstappen naar de Playstation 4 of XBOX One en daardoor de PS3/XBOX 360 Beta niet meer proberen (Wellicht helpt GTA V ook niet meer. ;))
De beta van BF3 was dan ook een aantal keer indrukwekkender :)
Ik krijg bij de BF4 beta toch een soort van BF3.1 gevoel, tis wel tof allemaal maar het is lang niet de beleving die ik had bij BF3.
Daarnaast zit GTAV inderdaad gruwelijk in de weg ;) (lang geleden dat ik bij een game speelsessies heb gehad van 6+ uur!)

 • beuker19
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 20:35
Voor iedereen (die 4 of 5 :-( ) die de xbox in Duitsland halen.
http://ie.ign.com/article...=5252de44d9264c7743000009
Dat is nog weer eens een steek onderwater voor ons Nederlanders

[Voor 28% gewijzigd door beuker19 op 08-10-2013 11:59]

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

Hmm, ligt het aan mij of volgt die DLC dan snel? Bij launch dus China Rising en een maand later al Second Assault. Nouja, de maps kennen we al dus wat dat betreft is het weinig verrassend imo. Alleen de 64 player conquest is dan een echte toevoeging, waarbij ik denk dat je die ook wel even kunt missen, maar het lijkt me sterk dat die timed exclusiviteit lang duurt.

Hier wat (saaie) beelden van de Zavod 311 map op X1:

[Voor 13% gewijzigd door Martinspire op 08-10-2013 12:30]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Dus Microsoft heeft de early releases overgenomen van Sony met BF4?
beuker19 schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 11:59:
Voor iedereen (die 4 of 5 :-( ) die de xbox in Duitsland halen.
http://ie.ign.com/article...=5252de44d9264c7743000009
Dat is nog weer eens een steek onderwater voor ons Nederlanders
ABundy88 schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 12:47:
Dus Microsoft heeft de early releases overgenomen van Sony met BF4?

[...]
Klopt

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Tags NL
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 19:51

Tags NL

Harmful or Harmless?

Martinspire schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 10:48:
[...]

Ah ok, wat krijg je er voor terug dan?
Geen idee, je ziet in je controller overview wel dat hij weg is... Dat was voor mij al win, als je er perongeluk op drukte duurde het best lang om weer terug in de game te komen

-signature here-


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
De beta doet het hier al de hele avond niet... Could not find a server to join...

 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Spam that parachute button!!!!!!


 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Bug met de shotgun. Als support zijnde reload de gun niet zijn volledige ammo maar 1 per ammopack als je door je eerste ammo bent en vervolgens jezelf ammo geeft. Heel irritant
ABundy88 schreef op dinsdag 08 oktober 2013 @ 21:43:
Bug met de shotgun. Als support zijnde reload de gun niet zijn volledige ammo maar 1 per ammopack als je door je eerste ammo bent en vervolgens jezelf ammo geeft. Heel irritant
Mja heb ik ook al gemerkt, magazijn van 8 kogels die je 1 voor 1 erin doet. Doe je reload met nog 6 kogels erin, raak je er 6 kwijt :')
Op de PC is dat trouwens niet, dus dit is echt weer zo'n lekkere fail :X

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Daar is het toch een beta voor?

Anyway, ik ben om, die pre-order gaat er komen, net als premium. Nu ben ik nog aan het bedenken wanneer ik de PS4 ga scoren, want die jeukt me ook behoorlijk!
Obliteration is unlocked in de bf4 beta!

Vind hem niet onaardig, maar mij valt op dat er weinig spawns zijn (vooral rond de objectives is het verdedigen nu vrij waardeloos) en ook merk je dat het vrij onmogelijk is (door de directe weergave waar de bom is, dus zonder delay) om langer dan 100 meter de bom te vervoeren.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik zie de BF4 premium al in de Playstation store staan (€50). Iemand die al gekocht naast zijn pre order?

Uiteindelijk is het daar toch niet zo duur.

Pre-order BF4: €70
Premium BF4: €50
€120

Maar je maakt €100 over met Ideal, dus krijg je 20 euro gratis (komen een paar dagen later in je inbox op de ps3). Uiteindelijk heb je voor €100 de hele bundel vanuit je luie stoel. En je hoeft die stoel niet meer uit om je schijf te wisselen!

Ik zeg: een koopje.

 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Dat is met BF3 ook zo met capture the flag. Bij deze game modes is team play belangrijk. Ik vind het wel geinig en ook mooi zijn die paradrops waardoor je als dak camper nooit 100% veilig zit op je stekkie. En die Airburst is ook ideaal. Doordat dat ding echt traag is met reloaden is het geen over powered ding vind ik
Martinspire schreef op woensdag 09 oktober 2013 @ 18:05:
Obliteration is unlocked in de bf4 beta!

Vind hem niet onaardig, maar mij valt op dat er weinig spawns zijn (vooral rond de objectives is het verdedigen nu vrij waardeloos) en ook merk je dat het vrij onmogelijk is (door de directe weergave waar de bom is, dus zonder delay) om langer dan 100 meter de bom te vervoeren.

 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Martinspire schreef op woensdag 09 oktober 2013 @ 18:05:
Obliteration is unlocked in de bf4 beta!

Vind hem niet onaardig, maar mij valt op dat er weinig spawns zijn (vooral rond de objectives is het verdedigen nu vrij waardeloos) en ook merk je dat het vrij onmogelijk is (door de directe weergave waar de bom is, dus zonder delay) om langer dan 100 meter de bom te vervoeren.
Huh... ik heb alleen nog maar CQ en DOM zien staan in BF4.. Valt zeker niet onder Quick game?

PSN: Von_Smallhausn


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Mon0lith schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 08:33:
[...]


Huh... ik heb alleen nog maar CQ en DOM zien staan in BF4.. Valt zeker niet onder Quick game?
In de server browser inderdaad. Probeer eens met de app een server te kiezen, dat gaat een stuk makkelijker.

Je kunt in de app ook je locatie ingeven en dan leaderboards van je stad/dorp zien! Op de kaart zie je dan ook waar de andere spelers zitten.
Is het een optie om een lijst met PS4 (en een lijst met Xbox One) spelers te maken in de OP?
Met forumnaam en game id bijvoorbeeld.

*edit*
Ik snap dat hele "maar wij hebben DLC een week eerder dan jullie, na na nana na" gedoe nooit,
en dan vooral niet van Sony of Microsoft.
Laten mensen echt de keuze van een console afhangen van een week eerdere DLC?
Als het komt dan komt het toch?

[Voor 46% gewijzigd door Superkiwi op 10-10-2013 09:26]

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

dvdkiwi schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 09:21:
Is het een optie om een lijst met PS4 (en een lijst met Xbox One) spelers te maken in de OP?
Met forumnaam en game id bijvoorbeeld.
Wat voegt dat toe? Je ziet het toch vaak al in iemand z'n signature?!
*edit*
Ik snap dat hele "maar wij hebben DLC een week eerder dan jullie, na na nana na" gedoe nooit,
en dan vooral niet van Sony of Microsoft.
Laten mensen echt de keuze van een console afhangen van een week eerdere DLC?
Als het komt dan komt het toch?
Eens.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

AllSeeyinEye schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 09:52:
[...]
Wat voegt dat toe? Je ziet het toch vaak al in iemand z'n signature?!
[...]
Klopt, maar niet iedereen heeft zijn ID in zijn signature staan.
Je ziet het vaker bij multiplatform topics.
Ook handig voor nieuwkomers bijvoorbeeld, die kunnen mensen uit die lijst makkelijk toevoegen.

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"

dvdkiwi schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 09:21:
Is het een optie om een lijst met PS4 (en een lijst met Xbox One) spelers te maken in de OP?
Met forumnaam en game id bijvoorbeeld.

*edit*
Ik snap dat hele "maar wij hebben DLC een week eerder dan jullie, na na nana na" gedoe nooit,
en dan vooral niet van Sony of Microsoft.
Laten mensen echt de keuze van een console afhangen van een week eerdere DLC?
Als het komt dan komt het toch?
Hmm, kan, maar dan wordt het weer zo'n irritante opsomming dat iedereen even zijn gegevens in het topic dumpt en dat vind ik altijd toch wat irritant. Verder zegt een lijst zelf ook niets, dan kunnen we beter gewoon de platoons in de TS verwerken waar iedereen dan lid van kan worden.
Nog afgezien van dat een lijst best lang is en verder vrij oninteressant is.

Zodra we platoons aan kunnen maken, kunnen we ons daar dus bij aanmelden ;)

Martinspire - PC, PS4, X1

Het hoeft niet per se in het topic he, het kan ook via een pb naar de TS ;)
Maar inderdaad, een platoonlinkje is handig(er) :)

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"

dvdkiwi schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 10:40:
Het hoeft niet per se in het topic he, het kan ook via een pb naar de TS ;)
Maar inderdaad, een platoonlinkje is handig(er) :)
Ik weet dat het dan via PM of document gaat, maar ik zie in al die topics waar dat wordt gedaan dat er dan toch nog een kwart is die gewoon zijn info in het topic plempt en daar zit ik niet echt op te wachten.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Tags NL
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 19:51

Tags NL

Harmful or Harmless?

Gisteren in een potje Obliteration het voor het eerst gezien dat je eigen plaatjes bij je player kan doen, zie je in de killcam bijvoorbeeld.. Dus.. En dan heb je iemand met een Swastika erin.. Damn.. Zielig.. *Gast gereport heeft op battlelog en xbox360*

-signature here-

Ik kan me daar eigenlijk niet zo druk om maken. Het is triest, daar niet van, maar ik krijg dan eerder de drang om hem vaker af te schieten en als er een groepje loopt hem eerder op de korrel te nemen :+

Het is gewoon kinderachtig gedrag. Als het niet een swastika was, dan komt er wel een jodenster of ander ding voor in de plaats.

[Voor 24% gewijzigd door Martinspire op 10-10-2013 12:31]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Martinspire schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 12:31:
Ik kan me daar eigenlijk niet zo druk om maken. Het is triest, daar niet van, maar ik krijg dan eerder de drang om hem vaker af te schieten en als er een groepje loopt hem eerder op de korrel te nemen :+

Het is gewoon kinderachtig gedrag. Als het niet een swastika was, dan komt er wel een jodenster of ander ding voor in de plaats.
Je moet het gewoon zelf kinderachtig maken zoals die van mij :o :+

PSN: Von_Smallhausn

Martinspire schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 12:31:
Het is gewoon kinderachtig gedrag. Als het niet een swastika was, dan komt er wel een jodenster of ander ding voor in de plaats.
Een Jodenster is niet fout. Een hakenkruis wel.
Er is een verschil.

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-01 14:13

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

dvdkiwi schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 09:58:
[...]

Ook handig voor nieuwkomers bijvoorbeeld, die kunnen mensen uit die lijst makkelijk toevoegen.
Of dit voor anderen geldt weet ik niet, maar ik voeg alleen real life bekenden toe en mensen waar ik al langer contact mee heb (via GoT, bijvoorbeeld). Ik zit er dus niet op te wachten om door random people uitgenodigd te worden.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+


 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Weet iemand hoe je de javelin kan unlocken? Ik was erdoor geraakt in mijn tank gisteren, maar ik zie helemaal geen javelin bij mijn engineer kit. Of is het zo'n opraapwapen?

 • Jackal131
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 12-01 10:44
AllSeeyinEye schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 16:46:
[...]
Of dit voor anderen geldt weet ik niet, maar ik voeg alleen real life bekenden toe en mensen waar ik al langer contact mee heb (via GoT, bijvoorbeeld). Ik zit er dus niet op te wachten om door random people uitgenodigd te worden.
;)

Als je een dergelijk lijst maakt (en je wilt in de lijst), laat dan ook even aangeven of men current- of next gen gaat spelen.

psn: jackal131 | "When you jump from a plane and your parachute is broken, you've still got the rest of your life to fix it"


 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Tweaker emblem gemaakt in battlelog:


Code (pastebin text file)

En nog eentje


Het aantal beschikbare shapes is wel erg laag.

Geen inspiratie?

Emblems exporteren/importeren? Zo doe je dat

[Voor 100% gewijzigd door Rogierh op 10-10-2013 23:12]


 • Tags NL
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 19:51

Tags NL

Harmful or Harmless?

ABundy88 schreef op donderdag 10 oktober 2013 @ 16:51:
Weet iemand hoe je de javelin kan unlocken? Ik was erdoor geraakt in mijn tank gisteren, maar ik zie helemaal geen javelin bij mijn engineer kit. Of is het zo'n opraapwapen?
Het is een opraapwapen die op het gebouw bij de vlag ligt naast de lift (Middelste flag)

-signature here-


 • Jackal131
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 12-01 10:44
Gisteren even Obliteration gespeeld. Wat mij betreft een nieuwe modus met potentie.
12 vs 12 is imo net te weinig. Als de bom zich aan 1 kant van de map bevindt en de tegenstander weet de bom met de heli te verplaatsen naar de andere kant, dan kun je vrijwel niets meer doen om jou Mcom te beschermen.

Ik heb me prima vermaakt. 2x meegemaakt dat we vanuit een 3-1 achterstand hebben weten te winnen.

psn: jackal131 | "When you jump from a plane and your parachute is broken, you've still got the rest of your life to fix it"


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Hebben jullie ook dat je embleem niet meer in game verschijnt?

 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Wist niet dat er een BF4 NL PTFO Youtube channel was? :)


 • vinom
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:28
Nieuwe video van mijn kant :)

 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Er zit toch wel een vrij ernstige bug in de BF4 beta, waarvan ik het raar vind dat het niet meer Tweakers is opgevallen. Situatie: enemy komt haaks langs je lopen, of frontaal maar niet op jou gericht (ofwel: jij hebt 1e line of sight). Je vuurt, krijgt een stuk of 4-5 hitmarkers. Vervolgens ben je met 1 kogel dood, omdat betreffende enemy uit het niets een kogel op je heeft weten te krijgen.

Ga er eens goed op letten en je zal zien dat dit ongeveer een kwart van je deaths is.

 • Rogierh
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 10-01 11:03
Verstekbakker schreef op vrijdag 11 oktober 2013 @ 18:17:
Hebben jullie ook dat je embleem niet meer in game verschijnt?
Klopt ja

 • pa4jv
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 18:28
Rogierh schreef op zondag 13 oktober 2013 @ 02:01:
Er zit toch wel een vrij ernstige bug in de BF4 beta, waarvan ik het raar vind dat het niet meer Tweakers is opgevallen. Situatie: enemy komt haaks langs je lopen, of frontaal maar niet op jou gericht (ofwel: jij hebt 1e line of sight). Je vuurt, krijgt een stuk of 4-5 hitmarkers. Vervolgens ben je met 1 kogel dood, omdat betreffende enemy uit het niets een kogel op je heeft weten te krijgen.

Ga er eens goed op letten en je zal zien dat dit ongeveer een kwart van je deaths is.
Zei ik al toen ik nog speelde ja, steeds 1 kogel dood. Dacht dat het lag was. :+

 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 24-01 14:07

Mon0lith

Yes Herr Flick

Woow! Heel tof gemaakt d:)b

PSN: Von_Smallhausn


 • vinom
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 23:28
Thanks :)

 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Tot wanneer is de beta open?

 • Henkie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23:51
t/m 15 oktober..

http://blogs.battlefield.com/2013/09/this-is-the-bf4-beta/


gisteren lvl 10 gehaald.. aardige stats, 24102938 xp boosts in mn golden pack.

beta was baas, kan niet wachten op de full release!

PSN ID: Henkiepenkie56 - tickets zijn te boeken via Henkiepenkie-airlines.nl


 • Jackal131
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 12-01 10:44
Nog 2 weekjes wachten ;-)

psn: jackal131 | "When you jump from a plane and your parachute is broken, you've still got the rest of your life to fix it"


 • Verstekbakker
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
150 knifekills gehaald! In de app sta ik op #1 in NL. Hopelijk is hij vandaag ook nog een beetje te spelen, twee weken is lang...

 • ABundy88
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 29-01 12:46
Als je nu weer BF3 gaat spelen merk je pas hoe relaxed die knoppen settings van BF4 zijn behalve die voertuigen dan.
Pagina: 1 2 3 ... 85 Laatste

Let op:
~[html]Op de man spelen doen we nergens op tweakers, dus ook niet hier

Er zijn voor de Xbox One en de PS4 platoons beschikbaar, die kun je joinen via de volgende links:
<a href='http://battlelog.battlefield.com/bf4/platoons/view/3571873308087887416/'>Xbox One</a> - <a href='http://battlelog.battlefield.com/bf4/platoons/view/9144291971211376657/'>PS4</a>
Melden dat je gejoined bent is niet nodig.~[/html]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee