Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Dit topic is bestemd voor discussies, vragen en andere opmerkingen met betrekking tot de Philips modellen die in 2011 uit zullen komen. Dit topic is dan tevens ook bedoeld om de topics van de 2010 modellen van Philips op te volgen.

Alle informatie is uiteraard zorgvuldig doorgenomen, echter kan iedereen foutjes maken en ik hoor dan ook graag jullie feedback! O-) Hulp en informatie is altijd welkom en wordt ook zeker gerespecteerd _/-\o_

Inhoudsopgave:

- Belangrijke vernieuwingen
- Line-up
- Link naar eerdere topics
- Informatiebronnen


Belangrijke vernieuwingen:

1. SmartTV
2. Philips & 3D
3. Perfect Motion Rate


SmartTV


Smart TV van Philips is gebaseerd op vier pijlers: SimplyShare, Control, Net TV en Program, en is voortaan beschikbaar op de nieuwe Philips televisies uit de series 6000, 7000, 8000, 9000, Cinema 21:9 Platinum en Gold. Smart TV biedt je een eenvoudige toegang tot een hele waaier van online applicaties. Ze brengen een verbinding tot stand met virtuele videotheken voor een geïmproviseerd filmavondje, geven je de kans je ervaringen te delen met familie en vrienden via Facebook of Twitter, je televisie te besturen vanaf je smartphone of tablet pc, en helpen je je content naar eigen wens te beheren.SimplyShare:
Connectiviteit is in de eerste plaats communicatie
Smart TV van Philips stelt je Philips televisie in staat om te communiceren met al je WiFi-compatibele systemen, zoals telefoon, laptop, tablet pc en thuiscomputer. Het kan elk bestand weergeven dat je pc kan afspelen dankzij SongBird en zijn complete reeks van up-to-date codecs voor een probleemloze weergave van alle bestandtypes.Je kunt foto's afbeelden en video's afspelen op je grote televisiescherm, met een prachtig diep contrast en in sublieme kleuren, of je tv zo instellen dat je muzikale afspeellijsten rechtstreeks vanaf je digitale collectie worden gestreamd. En omdat Smart TV ook WiFi ondersteunt, kun je audiovisuele content van het internet streamen.Multiview maakt het mogelijk om in alle comfort naar de content van verschillende bronnen tegelijk te kijken. Zo kan je simultaan naar een televisie-uitzending kijken én de sportuitslagen via Net TV volgen.

Vanaf 19-05-2011 is er voor iOs devices EN android devices een app uitgekomen die het mogelijk maakt om je smartphone of tablet als remote te gebruiken. Tevens kan de app ook foto's pushen naar je tv en kun je dus direct foto's van je tablet/smartphone op je tv kijken (of home cinema set met SmartTV)

Hier een paar screenshots van de app:
Control:
Connectiviteit onder controle
Een eenvoudig en intuïtief beheer van de content is één van de vier pijlers van het Smart TV-concept. Of je wilt surfen, dan wel lokaal opgeslagen bestanden wilt doorlopen of gewoon van zender wilt veranderen, je hebt steeds een waaier van opties ter beschikking voor je interactie met je Philips televisie. Je kunt uiteraard gebruik maken van de afstandsbediening, maar je kunt ook je smartphone (iOS of Android) of tablet pc gebruiken met de smartphone applicatie van Philips, of zelfs met een draadloos keyboard de verschillende menu's doorlopen of tekst invoeren. Dit zorgt voor reële flexibiliteit en connectiviteit, en betekent dat je Philips Smart TV zich naadloos integreert in je dagelijks leven.Net TV:
tv-uitzendingen, games en films wanneer het jou het beste uitkomt
Met de Smart TV's van Philips kies wat je wilt zien en wanneer. Alle Philips Smart TV's beschikken over Net TV, een interactief platform op het scherm om uitzendingen te selecteren en toegang te krijgen tot applicaties. Met Net TV krijg je ook toegang tot online videotheken; zo kun je vanaf je televisie films kiezen, betalen en bekijken. Net TV werkt met de videotheken van Videoland, VideoFutur, Film2Home, iConcerts en Cartoon Network.

Philips verwelkomt continue nieuwe partners op Net TV. Na de introductie van RTL Gemist vorig jaar in Nederland, vernieuwd RTL deze applicatie nu door de lancering van het nieuwe platform RTL XL op Net TV. Hiermee kan de consument een aantal van zijn favoriete tv-uitzendingen bekijken wanneer hem dat het beste uitkomt. RTL XL is de online videotheek van RTL en de consument kan op Net TV afleveringen van RTL XL raadplegen.

Heb je net je lievelingsuitzending op tv gemist? Gebruik dan Net TV om de terugkijkapplicatie van je favoriete zender te raadplegen, naar uitzendingen te zoeken en te kijken wanneer het jou het beste uitkomt. Net TV biedt applicaties voor de terugkijkdiensten van ARD, ZDF, Pro7, Sat1, RTL, UitzendingGemist, ARTE, France24, Antena3 en TV3. Met AppGallery van Philips is Net TV niet alleen je portaal naar tv-uitzendingen en films, maar ook naar bronnen van informatief amusement, games en meer online content en video's. En dankzij de geavanceerde 3D Super Resolution-technologie van Philips, die automatisch inkomende beelden verscherpt en vlekken en verkleurde plekken wegwerkt, kan je er van op aan dat al je favoriete content er op het grote scherm prachtig uitziet.Program:
Programmeren, pauzeren, opnemen
Weet je nog niet naar wat je vanavond gaat kijken? Op de Smart TV's van Philips is de lange lijst van zenders en programma's vervangen door de elektronische programmagids (EPG), een intuïtief overzicht van alle uitzendingen om makkelijker je keuze te maken. Dankzij de Picture-in-Picture-functie kan je blijven tv-kijken terwijl je door de programmagids bladert. En met de Smart USB-opnamefunctie kun je zelfs een live-uitzending pauzeren terwijl je een oproep beantwoordt of een hapje klaarmaakt. Smart TV neemt de digitale content van zenders op je externe harddisk op zodat je de weergave kunt hervatten precies daar waar je de tv in pauze had gezet. Ga je een avondje uit? Via de EPG kan je Smart TV zo programmeren dat je uitzending wordt opgenomen en je die achteraf kan bekijken.


3D technieken: Easy 3D vs 3D MAX


Consumenten beleven 3D op diverse manieren en juist daarom biedt Philips twee mogelijkheden om van 3D te genieten: de 3D Max en de Easy 3D.

3D Max is 'de max' onder de technologieën voor de 3D-beleving thuis en is beschikbaar op de Smart LED 8000- en 9000-series en de Cinema 21:9 Platinum Series. Easy 3D biedt de kijker een comfortabele 3D-ervaring, voor urenlang 3D-entertainment. Easy 3D is beschikbaar op de Smart LED 7000-serie en de nieuwe Smart LED Cinema 21:9 Gold Series.

Comfort met Easy 3D
Bij de ontwikkeling van Easy 3D ging Philips uit van de bioscoopervaring: de meest comfortabele en meeslepende 3D-beleving. Easy 3D is gebaseerd op passieve 3D-technologie en maakt gebruik van een lichte en elegante bril om jezelf en je gezin in de huiskamer mee te nemen in de film. Met scherpe 3D-beelden en weinig schijnbeelden biedt Easy 3D het hoogste kijkcomfort in 3D. Dankzij de vooruitstrevende 3D-polarisator, die ingebouwd is in het tv-scherm, biedt het direct dezelfde spanning als in de bioscoop. De beleving met Easy 3D wordt versterkt door Philips Ambilight, die op de muur achter de televisie een harmonieuze sfeerverlichting projecteert. Met Ambilight vergeet je al snel waar de film eindigt en de huiskamer begint. Easy 3D is beschikbaar op de Smart LED 7000-serie en de nieuwe Smart LED Cinema 21:9 Gold Series.3D Max legt de lat nog hoger
Prachtige Full HD-resolutie, kijkhoek van 180° en minimale cross-talk: 3D Max is letterlijk 'de max' op het vlak van 3D-technologie. 3D Max is beschikbaar op de Smart LED 8000- en 9000-series en de Cinema 21:9 Platinum Series van Philips en ligt geheel in de lijn met de eerste 3D-technologie die Philips vorig jaar uitbracht. Met 3D Max kunnen televisies hoogstaande 3D-films af spelen in HD 3D. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van actieve 3D-technologie en de meest recente weergavetechnologie in hoge snelheid. Met de levensechte diepte en het grote realisme biedt 3D Max een niet eerder vertoonde filmbeleving. In het frame van de televisie is een hoogvermogen 3D-zender ingebouwd, die communiceert met zoveel actieve 3D-brillen als beschikbaar. 3D Max verlegt de grenzen van actieve 3D-technologie en biedt nu een nog hogere beeldkwaliteit. Sinds vorig jaar is het verwerkingsvermogen van Perfect Natural Motion verdubbeld tot twee miljard pixels per seconde dat voor vlijmscherpe en vloeiende bewegingen zorgt. Dankzij nieuwe doorbraken in Super Resolution, zijn helderheid, contrast en detailniveau fors verbeterd. Door de regelingstoetsen kan het niveau van de 3D-beleving en de beelddiepte naar persoonlijke voorkeur aangepast worden. 3D Max biedt de ultieme 3D-beleving voor in de huiskamer.2D-naar 3D-conversie
Dit jaar brengt Philips op een selectie van 3D-tv's een real-time 2D-naar-3D-conversie uit. Hierdoor kan je een volledige filmcollectie (zelfs oude zwart-witklassiekers) in een levendige en onberispelijke 3D-kwaliteit op het scherm weergeven. Philips maakt gebruik van vooruitstrevende software om de hoogst mogelijke conversiekwaliteit te bieden. Het programma zorgt ervoor dat de ondertiteling aan een constante diepte wordt afgebeeld en dat er zich geen gebreken voordoen, zoals delen van de achtergrond die op de voorgrond verschijnen.

Gamen op het scherm met twee spelers tegelijk
Easy 3D en 3D Max ondersteunen ook de functie Two Player Full Screen Gaming. Bij 2D-games voor twee spelers ziet elke speler doorgaans zijn game op de helft van het scherm. Dankzij de 3D-technologie breidt Philips de functionaliteit van 3D-tv's uit en is het mogelijk om tegelijkertijd te spelen op volledig schermformaat. Omdat elke speler een 3D-bril draagt ziet hij alleen zijn game in volledig schermformaat, zodat de twee spelers naast elkaar kunnen zitten, op dezelfde tv kunnen spelen en optimaal kunnen genieten van alle spanning.

Keuzevrijheid
Nu 3D-content een steeds belangrijkere plaats inneemt in het entertainmentlandschap, is het essentieel dat er voor consumenten een reeks van hardwaremogelijkheden beschikbaar zijn. Samen bieden Easy 3D en 3D Max nu meer keuzevrijheid, meer innovatieve functies en de meest intense en meeslepende 3D-beleving op de markt.

Perfect Motion Rate
Tegenwoordig wordt men bijna platgegooid met allerlei hypermoderne termen, zo ook bij Philips.
De Perfect Motion Rate (PMR) zegt iets over de scherpte bij beweging (vergelijkbaar met Samsung's CMR)

In de praktijk werkt dit als volgt:


En in vergelijking met de D8000 reeks van Samsung ziet het er zo uit:
De Philips Line Up ziet er als volgt uit:


Ik zal beginnen met de meeste luxe televisies, ook wel de topmodellen en zal eindigen met de instap series.

Philips Cinema 21:9 Gold

Philips brent dit jaar een nieuw model uit in de 21:9 reeks met de naam Cinema 21:9 Gold.
Dit model is een toevoeging op de eerder uitgebrachte Cinema 21:9 Platinum.Krijgt typenummer: 50PFL7956

Specs:

• 21:9 format
• Easy 3D (passive 3D)
• Dual View mode with 3D glasses
• Ambilight Spectra 2
• Pixel Precise HD Engine
• 100 Hz Clear LCD
• Edge LED
• Smart TV with SimplyShare, Control, Net TV and Program Multiview
• USB Recording


Philips 9000 LED

De 9000 reeks van Philips is het vlaggenschip van Philips. Dit model is dan ook van de laatste nieuwe snufjes voorzien.Specs:

• 3D Max (active 3D)
• Dual View mode with 3D glasses
• Pixel Perfect HD Engine
• Ambilight Spectra XL
• 400 Hz Clear LCD
• LED Pro with local dimming
• Perfect Natural Motion
• Smart TV with SimplyShare, Control, Net TV and Program
• USB Recording
• Moth Eye filter (only 9706)

Philips 9606 (9706) zal beschikbaar zijn in 32, 37, 40, 46 en 52 inch met de volgende namen 32PFL9606, 37PFL9606, 40PFL9606, 46PFL9706 en 52PFL9606

Philips 8000 LED
De opvolger van de 8505/8605 reeks. Komt ook met 3D Max en SmartTV, maar heeft niet alle nieuwste snufjes qua hardware aan boord.specs:

• 3D Max (active 3D)
• Dual View mode with 3D glasses
• Pixel Perfect HD Engine
• Ambilight Spectra 2
• 200 Hz Clear LCD
• Edge LED
• Perfect Natural Motion
• Smart TV with SimplyShare, Control, Net TV and Program
• USB Recording

Philips 8606 zal beschikbaar zijn in 37, 40 en 46 inches, genaamd als: 37PFL8606, 40PFL8606 en 46PFL8606.


Philips 7000 LED

De mid-range lijn van Philips. Met als bijzondere kenmerken Easy 3D, de passieve techniek met gepolariseerde glazen.Specs:

• Easy 3D (passive 3D)
• Dual View mode with 3D glasses
• Ambilight Spectra 2
• Pixel Precise HD Engine
• 100 Hz Clear LCD
• HD Natural Motion
• Edge LED
• Smart TV with Net TV
• USB Recording

Philips 7606 zal beschikbaar zijn in 32, 37, 42, 47 en 55 inch, genaamd: 32PFL7606, 37PFL7606, 42PFL7606, 47PFL7606 and 55PFL7606.

Philips 6000 LED
Specs:

informatie volgt nog!

Philips 5000 seriesSpecs:

informatie volgt nog!

Philips 4000 seriesSpecs:

informatie volgt nog!

Philips 3000 seriesSpecs:

informatie volgt nog!


Alle 2011 modellen zijn Ziggo CI+ gecertificeerd, behalve de 4000-series

Link: https://www.ziggo.nl/#pro.../televisies/philips/2011/

Links naar eerdere topics:

[LCD TV] Philips de 9000 & Essence Serie 2009-2010
[LCD TV] Philips de 7000 & 8000 Serie 2009-2010


Informatiebronnen:

- www.philips.nl
- www.flatpanelshd.com
- www.hdtvnieuws.nl
- Directe relatie met Philips door werk
- www.google.nl

Mijn dank gaat uit naar allen die de informatie met de hele wereld willen delen! ;) O-)


Updates:

17-05-2011: Topic gestart
19-05-2011: SimplyShare informatie uitgebreid + Screenshot Program toegevoegd
25-08-2011: Ziggo CI+ certificering toegevoegd

[Voor 4% gewijzigd door Schizo007nl op 25-08-2011 20:08]

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
deze plek is gereserveerd voor extra wijzigingen of aanpassingen! :)

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kefding
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 28-01 13:27
Ziet er goed uit!

Ik ben benieuwd hoe de EPG er bij de nieuwe tv's uitziet.
Aangezien deze bij de huidige generatie erg slecht is...
Mocht deze erg verbeterd zijn lijkt de 7000 serie me wel wat :)

Last.FM | Trakt.TV


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Kefding schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 19:02:
Ziet er goed uit!

Ik ben benieuwd hoe de EPG er bij de nieuwe tv's uitziet.
Aangezien deze bij de huidige generatie erg slecht is...
Mocht deze erg verbeterd zijn lijkt de 7000 serie me wel wat :)
Ik heb vandaag met de nieuwe 7606 gespeeld en het menu ziet er duidelijker uit. Ook de images die ik van de recording schedules etc. heb gezien zijn veelbelovend. Helaas was opname nog niet mogelijk i.v.m. pre-productie model.

Opname wordt ondersteund vanaf de nieuwe 6000-series. Vereist daarvoor is een digitaal signaal DVB-T of C en is enkel geschikt voor directe ontvangst. De tv moet ook met internet verbonden zijn voor de Online EPG

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kefding
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 28-01 13:27
Ik wil deze inderdaad gebruiken voor de UPC CI+ module.
Maar de EPG wordt normaal toch mee gestuurd via de kabel?
Of kan je bij Philips kiezen of je de online versie pakt of die van de kabel?

Dat USB recording klinkt ook erg mooi, scheelt toch weer €5 per maand, omdat je nu geen DVR mediabox hoeft aan te schaffen :)

Last.FM | Trakt.TV


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Kefding schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 19:24:
Ik wil deze inderdaad gebruiken voor de UPC CI+ module.
Maar de EPG wordt normaal toch mee gestuurd via de kabel?
Of kan je bij Philips kiezen of je de online versie pakt of die van de kabel?

Dat USB recording klinkt ook erg mooi, scheelt toch weer €5 per maand, omdat je nu geen DVR mediabox hoeft aan te schaffen :)
Klopt, maar houd er wel rekening mee dat je niet tv kunt kijken en opnemen tegelijkertijd.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kefding
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 28-01 13:27
Schizo007nl schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 19:31:
[...]


Klopt, maar houd er wel rekening mee dat je niet tv kunt kijken en opnemen tegelijkertijd.
Dat is inderdaad een goede om rekening mee te houden...
Maar beneden staat toch al een DVR mediabox, dus dat moet wel lukken :)

Heb je misschien afbeeldingen beschikbaar van de EPG of van de recording?

Last.FM | Trakt.TV


 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Kefding schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 19:35:
[...]


Dat is inderdaad een goede om rekening mee te houden...
Maar beneden staat toch al een DVR mediabox, dus dat moet wel lukken :)

Heb je misschien afbeeldingen beschikbaar van de EPG of van de recording?
Ik heb tot op heden nog geen extra images gevonden of gekregen. Zodra ik nieuwe info heb volg ik die aan de TS toe!

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • s.spronkmans
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 16:08
De televisies zien er goed uit! Is reeds bekend wanneer de 2011 modellen van Philips in de winkel aan te treffen zijn?

Verder ben ik benieuwd welke videoformaten worden ondersteund via SimplyShare. Er wordt gemeld dat er een complete up-to-date reeks codecs aanwezig is, maar compleet kan in de ogen van Philips natuurlijk een andere compleet zijn dan in mijn ogen.

Anoniem: 354438

Op deze site staat ook veel info over de nieuwe Philips TV's :
http://58pfl9955.wordpress.com/

Ik zelf ben wel geintresseerd in de 76x6 modellen.
Met name in de 42pfl7696 en 42pfl7676.

 • aard01
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-02 17:10
Zit er in de 2011 modellen wel huidige en volgende programma informatie die tijdens het zappen wordt gepresenteerd? Het is nog steeds een gemis dat deze niet in de 2010 modellen zit.

Advies: Als huidige en volgende programma informatie er niet in zit, NIET KOPEN!!

Ik erger me er dagelijks aan....

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 256386
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
Weet iemand wanneer de 2011 modellen te koop zijn? Normaal werden deze altijd rond mei
in de winkels verwacht maar lijkt het wel of ze de lcd divisie al op een laag pitje hebben gezet.

[Voor 4% gewijzigd door Anoniem: 256386 op 22-05-2011 13:26]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Anoniem: 256386 schreef op zondag 22 mei 2011 @ 13:19:
Weet iemand wanneer de 2011 modellen te koop zijn? Normaal werden deze altijd rond mei
in de winkels verwacht maar lijkt het wel of ze de lcd divisie al op een laag pitje hebben gezet.
De nieuwe 5606 staat al in de winkels. De nieuwe 7606 serie zou halverwege juni op de markt moeten komen.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 256386
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
Schizo007nl schreef op zondag 22 mei 2011 @ 21:02:
[...]


De nieuwe 5606 staat al in de winkels. De nieuwe 7606 serie zou halverwege juni op de markt moeten komen.
Weet iemand wanneer de 52pfl5606 uitkomt?
De nieuwe 6000 serie staat al op de website van philips.

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 256386 op 23-05-2011 00:17]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 109441

Over twee weken wil ik graag een 55PFL6606 aanschaffen. Er zijn echter twee versies van; de 55PFL6606H/12 en de 55PFL6606K . In de pricewatch staat dat de K versie een stuk meer tuner types aan boord heeft. Klopt dit en is dit het enige verschil tussen de H/12 en de K versie?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mr.paaJ
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 08:40

mr.paaJ

generatie cmd+z

Dat was bij voorgaande series iig wel zo, alleen verschil in tuners.

liever de tong gebrand dan lauwe soep


 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Anoniem: 109441 schreef op dinsdag 24 mei 2011 @ 22:17:
Over twee weken wil ik graag een 55PFL6606 aanschaffen. Er zijn echter twee versies van; de 55PFL6606H/12 en de 55PFL6606K . In de pricewatch staat dat de K versie een stuk meer tuner types aan boord heeft. Klopt dit en is dit het enige verschil tussen de H/12 en de K versie?
De H/12 is geschikt voor de nederlandse markt terwijk de K gemaaktis voor de britse markt! Vandaar het verschil in tuners

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • Ge Someone
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10-01 17:24
Kefding schreef op dinsdag 17 mei 2011 @ 19:35:
Heb je misschien afbeeldingen beschikbaar van de EPG of van de recording?
USB record komt volgens Philips in juni 2011 beschikbaar
Als u uw TV vóór juni 2011 koopt, moet u een upgrade uitvoeren van de software van uw TV om Smart USB Record te kunnen gebruiken. Smart USB Record is beschikbaar vanaf juni 2011. Na deze datum kunt u zich met uw modelnummer aanmelden op www.philips.com/support en de TV-software downloaden naar uw USB-stick.

 • Stalensnuitje
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:28
Is die vraag-en-antwoord van Philips specifiek voor de 2011-range? Of wordt daarmee bedoeld dat je met een 2010-model na een update ook gebruik kunt maken van USB-recording?

Ik "moet" nog een nieuwe TV, maar die functie vind ik eerlijk gezegd wel een hele dikke pré :)

 • Z500
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 25-01 11:34
ik dacht dat ze gestopt waren met tv's maken? :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Stalensnuitje schreef op donderdag 26 mei 2011 @ 22:15:
Is die vraag-en-antwoord van Philips specifiek voor de 2011-range? Of wordt daarmee bedoeld dat je met een 2010-model na een update ook gebruik kunt maken van USB-recording?

Ik "moet" nog een nieuwe TV, maar die functie vind ik eerlijk gezegd wel een hele dikke pré :)
Nee het is niet mogelijk om met de 2010 lijn te kunnen opnemen, dit gaat pas werken vanaf de nieuwe 2011 lijn.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 375601
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
Ik ben vooral benieuwd naar het nieuwe mottenogenfilter in de 46 inch

 • Stalensnuitje
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:28
Schizo007nl schreef op vrijdag 27 mei 2011 @ 10:17:
[...]


Nee het is niet mogelijk om met de 2010 lijn te kunnen opnemen, dit gaat pas werken vanaf de nieuwe 2011 lijn.
Da's goed om te weten, wachten we nog even totdat die beschikbaar wordt :)

Wel vreemd trouwens dat de 7- en 9000 serie wel in 32 en 37 inch komen, maar de 8000-serie niet :?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 2frankie
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 19-01 19:23
Wat ik me zo eens afvraag is in hoeverre ik er op achteruit zou gaan, als ik mijn 42 PFL9803 in zou wisselen voor de nieuwe 7000 serie, bijvoorbeeld de 42 PFL7654.
Als ik het contrastratio vergelijk, is het op papier een dramatisch verschil.
Of dit in de praktijk dan ook zo is :?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mr.paaJ
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 08:40

mr.paaJ

generatie cmd+z

Je bedoelt de 7655? In 'grootschalig' contrast zul je er op achteruitgaan (geen local dimming meer) maar 'echt' contrast en kleurkwaliteit (want vooruitgang LCD techniek) en beeldverwerking zou best wat beter kunnen worden. (deed de 9803 al 'echt' 1080p? geloof het wel)

Daar ga je online geen vergelijkingen van vinden denk ik, dat wordt zaak de toestellen naast elkaar te krijgen. Online zeven dagen op proef, bij een winkel in overleg.

liever de tong gebrand dan lauwe soep


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 12019

2frankie schreef op zondag 29 mei 2011 @ 09:17:
Wat ik me zo eens afvraag is in hoeverre ik er op achteruit zou gaan, als ik mijn 42 PFL9803 in zou wisselen voor de nieuwe 7000 serie, bijvoorbeeld de 42 PFL7654.
Als ik het contrastratio vergelijk, is het op papier een dramatisch verschil.
Of dit in de praktijk dan ook zo is :?
Als je tevreden bent met de 42PFL9803 zou ik hem lekker houden.
Contrast van de 7000 serie is lager omdat die edge led heeft terwijl de 9803 local dimming heeft.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 2frankie
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 19-01 19:23
Op de site van Philps staat 7654 maar het is altijd wat met die nrs 8)7

By the way, local dimming gebruik ik niet, persoonlijke keuze ;)

Ik ben zeker tevreden over dit toestel maar nu UPC (ik zit in een hun gebied) eindelijk is overgstapt naar CI+
wil ik daar graag gebruik van maken.
Ik zou graag van m'n mediabox afwillen.
Dit zou dus een van de redenen zijn om uit te kijken naar een UPC gecertificeerd toestel.

Ook de LG 650s is een optie (geworden) maar ben daar ook nog niet uit in hoeverre dit toestel een verbetering/achteruitgang is, qua beeldweergave in 2D.

[Voor 88% gewijzigd door 2frankie op 29-05-2011 13:57]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mart-Apart
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 26-04-2019
De 2010 7000 lijn is nu in de winkels best voor een leuke prijs te kopen. Als straks de 2011 7000 lijn in de winkels komt, denken jullie dat de 2010 7000 lijn dan nog erg veel in prijs gaat zakken?

Ik zag de 37pfl7675 van 2010 voor 624 bij BCC te koop staan, leek me niet duur, maar als ie nog in prijs gaat zakken ivm 2011 lijn, wil ik best nog 2/3 weken wachten :) (die 7675 is ook bijna nergens te koop)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 12019

Mart-Apart schreef op maandag 30 mei 2011 @ 13:40:
De 2010 7000 lijn is nu in de winkels best voor een leuke prijs te kopen. Als straks de 2011 7000 lijn in de winkels komt, denken jullie dat de 2010 7000 lijn dan nog erg veel in prijs gaat zakken?
Ik denk niet dat het nog erg veel zal zakken en je hebt kans dat als straks de nieuwe modellen leverbaar worden de oude serie alleen nog bij de duurdere (web)shops te krijgen zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Anoniem: 12019 schreef op maandag 30 mei 2011 @ 14:38:
[...]


Ik denk niet dat het nog erg veel zal zakken en je hebt kans dat als straks de nieuwe modellen leverbaar worden de oude serie alleen nog bij de duurdere (web)shops te krijgen zijn.
2010 7000-serie is niet meer goedkoper beschikbaar lijkt me.. Ik krijg vanuit Philips melding dat modellen EOL zijn (End of Life)

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • R_Donselaar
 • Registratie: December 2006
 • Nu online
Weet iemand wanneer de 42PFL7486H/12 beschikbaar komt? Vanwege verhuizing zou ik het liefst komend weekend een nieuwe TV kopen, de extra features van deze (t.o.v. bijv. de nu erg goedkope 40PFL7605H/12
) laten mij echter wel twijfelen om toch nog even te wachten...

 • Anoniem: 375601
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
De nieuwe zeven serie komt nu los. De K serie is juist voor Duitsland. Omdat Engeland Freesat gebruikt zie je tot nu toe juist geen K toestellen in de UK.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

Aangezien ze hier bij ziggo BBC 2 van de analoge kabel gaan halen, denk ik er ook aan om een nieuwe tv te kopen.
(ook omdat F1 nu in HD te kijken is).

Nu lijkt mij de nieuwe 8000 serie erg interessant, maar ik zie zo snel niet, wanneer die verwacht wordt?

bbc 2 is al per 11 juli weg, maar deze kan ik boven kijken, op mijn 22PFL5604H .

Maar ook het usb recording deel, lijkt me wel interessant. Al is het wel jammer, dat je dan niet kanaal 1 op kunt nemen, en kanaal 2 kunt kijken. Dat kunnen sommige humax wel.

Maar meestal als ik wat opneem, ben ik er niet, en anders moet het maar met de analoge hdd recorder, hoop dat dat er een beetje uitziet....

[Voor 0% gewijzigd door jpm.lensen op 11-06-2011 16:53. Reden: 11 juli was het, niet juni]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ge Someone
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10-01 17:24
De beschrijvingen van de 7000 serie (2011) staan nu op de Philips site (klik).

Wat mij in eerste instantie tegen valt is dat voorheen gesuggereerd werd dat de nieuwe 7000 serie (vanaf 42 inch) allemaal Easy 3D zou hebben. Dat blijkt niet zo te zijn, er zijn 3 modellen van 42" in de 7000 serie. Eén zonder WiFi en Easy 3D, één met WiFi en één met Easy 3D en WiFi.
Maar even afwachten wat de winkel prijzen worden.

Ook jammer is dat volgens de bijgewerkte gegevens de 40/PFL6606H geen Smart USB Record meer gaat krijgen. Niet zo netjes dat alsnog aan te passen, zo blijft het wel lastig de juiste keuze te maken.

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Ge Someone schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 22:58:
De beschrijvingen van de 7000 serie (2011) staan nu op de Philips site (klik).

Wat mij in eerste instantie tegen valt is dat voorheen gesuggereerd werd dat de nieuwe 7000 serie (vanaf 42 inch) allemaal Easy 3D zou hebben. Dat blijkt niet zo te zijn, er zijn 3 modellen van 42" in de 7000 serie. Eén zonder WiFi en Easy 3D, één met WiFi en één met Easy 3D en WiFi.
Maar even afwachten wat de winkel prijzen worden.

Ook jammer is dat volgens de bijgewerkte gegevens de 40/PFL6606H geen Smart USB Record meer gaat krijgen. Niet zo netjes dat alsnog aan te passen, zo blijft het wel lastig de juiste keuze te maken.
Dankjewel voor je toevoegingen, zal de startpost wijzigen. Heb zelf ook nog wat specsheets die ik erin zal verwerken.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Ik wil binnenkort ook een nieuwe tv gaan kopen, en het word waarschijnlijk een philips vanwege ambilight, en dan het liefst 1 uit de 9000 serie.
Nu hoorde ik laatst dat philips gaat stoppen met tv productie, is het dan nog wel slim om nu nog een philips tv kopen? Zou het een beetje sneu vinden als er dan ineens geen support meer is.

En omdat ik geen gebruik ga maken van de CI module (heb glas met IPTV reciever), is het dan nog wel verstandig om zo'n dure tv te kopen?

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
RonnieB82 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:30:
Ik wil binnenkort ook een nieuwe tv gaan kopen, en het word waarschijnlijk een philips vanwege ambilight, en dan het liefst 1 uit de 9000 serie.
Nu hoorde ik laatst dat philips gaat stoppen met tv productie, is het dan nog wel slim om nu nog een philips tv kopen? Zou het een beetje sneu vinden als er dan ineens geen support meer is.

En omdat ik geen gebruik ga maken van de CI module (heb glas met IPTV reciever), is het dan nog wel verstandig om zo'n dure tv te kopen?
Zoals al vaker uitgelegd in het forum.. Philips gaat zelf geen tv's meer produceren, dit laten ze doen door een ander bedrijf. Ondersteuning zul je dus altijd blijven houden. Zelfs wanneer een merk stopt met een bepaalde goederengroep zijn ze verplicht daar minimaal nog 2-3 jaar ondersteuning te geven i.v.m. garanties.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • Ge Someone
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10-01 17:24
Ge Someone schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 22:58:
Ook jammer is dat volgens de bijgewerkte gegevens de 40/PFL6606H geen Smart USB Record meer zou krijgen.
Met de zoek functie op de Philips site waren wel de 40/PFL6626H en de 40/PFL6636H te vinden waar USB Record (nog) wel in de specs staat. Ik vrees voor een modellen chaos als dit allemaal klopt.

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Ge Someone schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 22:05:
[...]

Met de zoek functie op de Philips site waren wel de 40/PFL6626H en de 40/PFL6636H te vinden waar USB Record (nog) wel in de specs staat. Ik vrees voor een modellen chaos als dit allemaal klopt.
Ik verwacht dan ook dat het een ketenspecifiek model zal zijn..

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

De nieuwe 8000 serie staat nu ook op de philips site.

Ik ben wel benieuwd wanneer de 8000 en 9000 serie te bestellen is, al ben ik er nog niet helemaal over uit welke ik wil... Ook de prijzen ben ik erg benieuwd naar.

Vraag me af of de extra ambilight en local led dimming de meerprijs waar is.

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
Heb vandaag te horen gekregen dat de nieuwe 7000-serie medio Juli gaat worden.

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • Anoniem: 256386
 • Registratie: Maart 2008
 • Niet online
ongelooflijk dat philips zo laat is met de line up 2011.
Ze waren voor het WK2010 ook zo laat. Hebben ze flinke omzet gemist.

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Schizo007nl schreef op donderdag 09 juni 2011 @ 19:28:
Heb vandaag te horen gekregen dat de nieuwe 7000-serie medio Juli gaat worden.
Buh, als de andere series ook zo lang moeten duren... ik heb eigenlijk binnen nu en een maand een nieuwe tv nodig voor mijn nieuwe huis... Maar wil eigenlijk wel wachten op de 2011 serie natuurlijk!

 • Schizo007nl
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-02 22:07
RonnieB82 schreef op donderdag 09 juni 2011 @ 23:42:
[...]


Buh, als de andere series ook zo lang moeten duren... ik heb eigenlijk binnen nu en een maand een nieuwe tv nodig voor mijn nieuwe huis... Maar wil eigenlijk wel wachten op de 2011 serie natuurlijk!
Je kunt er dan hoogstwaarschijnlijk wel van uit gaan dat de nieuwe 8000 en 9000 series nog later zullen komen..

It’s supposed to be automatic, but actually you have to push this button.


 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

Even iets anders, wat ik niet helemaal snap.

Philips heeft nu de smart deals actie.
En dan kun je dus tot 300 euro retour krijgen.

Maar in de flyer erover, hebben ze het over program, maar de deelnemende producten, zijn nog van vorig jaar?
Dit klopt dan toch niet?
Ik kan de flyer zo snel niet vinden, maar hier bij de bcc . Is het ook te zien.

Maar ik begreep, ook mede uit dit topic, dat alleen de 2011 tv's op usb op kunnen nemen?

Ook staat hier, dat de nieuwe 8000 serie modellen, op de site staan.
Maar ik zie ze hier op de philips site niet

[Voor 18% gewijzigd door jpm.lensen op 11-06-2011 16:59. Reden: 8000 serie ?]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

jpm.lensen schreef op zaterdag 11 juni 2011 @ 16:52:


Ook staat hier, dat de nieuwe 8000 serie modellen, op de site staan.
Maar ik zie ze hier op de philips site niet
Hmm, mijn fout... bij http://www.philips.nl/c/t...-tv-46pfl8505h_12/prd/nl/ stond 'NIEUW', dus ik ging er vanuit dat dat de 2011 versie was.. maar dat is dus niet zo, de nieuwe 8000 staat dus nog niet op de site...

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

RonnieB82 schreef op zaterdag 11 juni 2011 @ 19:17:
[...]


Hmm, mijn fout... bij http://www.philips.nl/c/t...-tv-46pfl8505h_12/prd/nl/ stond 'NIEUW', dus ik ging er vanuit dat dat de 2011 versie was.. maar dat is dus niet zo, de nieuwe 8000 staat dus nog niet op de site...
No Problemo, was alleen gewoon even checken

Hierbij trouwens ook een link naar de flyer van de smart deals

[Voor 24% gewijzigd door jpm.lensen op 11-06-2011 22:38. Reden: url toegevoegd]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


 • bart8
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 20-03-2018
De prijzen en releasedates van de nieuwe 7000 serie en de 21:9 gold voor zwitserland zijn bekend.
deze zijn te vinden op: http://www.newscenter.phi...ips_SmartTV_Goldserie.wpd

de gold kwam in juli uit en zou omgerekend 2450,- euro kosten. De specificaties zijn hier ook te vinden.
Ik snap eigenlijk niet dat dit voor zwitserland al wel bekend is maar voor nederland nog niet maar goed deze informatie is in ieder geval een indicatie, en de specificaties zijn dan nu ook bekent

 • ElectroDonker
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 15-11-2022
Heb sinds 5 juni de Philips Econova 42PFL6805H in mijn bezit, maar na een lang weekendje weg (TV op standby) is 'ie dood. Na indrukken van de powerknop op de remote begon er een rood lampje te knipperen, twee keer kort achter elkaar, dan 10 seconden niks, dan weer 2x knipperen, etc. aan/uit, stroom eraf, alle kabels eraf, hebben allemaal geen effect. Iemand een idee? De Philips Servivemonteur komt binnenkort, maar wilde het toch even vragen. Overigens, had vanaf 60% brightness of meer ook erg veel last van backlights bleeding (onderaan, hoeken), dus een nieuwe tv is welkom :)

 • Thrillseeka
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 12-01 21:57

Thrillseeka

Let love rule

iemand al enig zicht op wanneer philips ze gaat leveren?

Lekker zijn is een gave :)


 • M3lvinG
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 10:47
Ik zit te twijfelen tussen de philips 42pfl7606h (3d) en de oude 9000 serie 40PFL9705 vanwege het betere beeld kwaliteit wat denken dat jullie beter is de nieuwe 7000 serie of de 2010 9000 serie
Alvast bedankt

 • Nano2009
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19:12
Ik ben nog aan het twijfelen tussen de 7606 en de 8606 aangezien ik een beetje huiverig ben voor de kwaliteits verlies en de geringe kijkhoek bij de passieve variant van 3d ... vooral omdat het nu in de kinderschoenen staat.

Heeft iemand enig idee wanneer de 8606 beschikbaar komt?

 • Ge Someone
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10-01 17:24
Ik zou willen weten of NET.tv op de nieuwe Philips modellen (2011) anders is (uitgebreider of beter) dan op de vorige modellen met NET.tv (2009-2010). De beschrijvingen van Philips zelf zijn niet erg duidelijk op dat punt.

 • R_Donselaar
 • Registratie: December 2006
 • Nu online
Een van de bekendere webwinkels heeft de 42PFL7406 en 42PFL7606 nu in het assortiment opgenomen. Het lijkt er dus op dat ze nu langzaamaan beschikbaar komen.

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

Kleintje pils schreef op vrijdag 24 juni 2011 @ 16:56:
Een van de bekendere webwinkels heeft de 42PFL7406 en 42PFL7606 nu in het assortiment opgenomen. Het lijkt er dus op dat ze nu langzaamaan beschikbaar komen.
ik zie het, staat zelfs in onze pricewatch:
pricewatch: Philips 42PFL7606K

zou wel mooi zijn, als iemand deze heeft, dan kan hij usb recording uitproberen....
alleen wel jammer dat hij maar 1 scart heeft, heb er eigenlijk 2 nodig....
M3lvinG schreef op dinsdag 21 juni 2011 @ 17:29:
Ik zit te twijfelen tussen de philips 42pfl7606h (3d) en de oude 9000 serie 40PFL9705 vanwege het betere beeld kwaliteit wat denken dat jullie beter is de nieuwe 7000 serie of de 2010 9000 serie
Alvast bedankt
Ik denk dat het afhankelijk is wat je wil. De 9k serie is de top lijn van 2010 en die zal nog meer opties hebben als de 7k van 2011. Ik weet niet of de 9k 3D heeft en hoeveel scarts je nodig hebt? En de 7606 begint nu op de markt te komen, dus misschien kun je ze ergens beide zien?

Mijn gevoel is dat de oude 9705 nog meer kan als de nieuwe 7606, gewoon omdat het hogere serie is

[Voor 37% gewijzigd door jpm.lensen op 26-06-2011 11:45]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

...

[Voor 99% gewijzigd door jpm.lensen op 26-06-2011 11:46. Reden: samengevoegd met vorige bericht]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


 • nonkel_ir
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15-11-2022
Weet iemand toevallig waarop de naamgeving van de Philips modellen gebaseerd is.
In "aaPFLbcde" zie ik alvast dat
- aa = diameter in inches (bv 37,40, ..)
- b = produkt serie (bv 6, 7, 8, 9)
- e = volgnummer, dat elk jaar verhoogt en dus een indicate geeft van het jaar waarin dat model gelanceerd werd (bv 5 = 2010, 6=2011)

Maar heeft iemand enig idee waarvoor de "c" en "d" staan?

Bv ik zie dat je 3 2011-modellen hebt die quasi gelijk zijn :
40PFL6606, 40PFL6626 en 40PFL6636

In de specs zie je quasi geen verschil; enkel misschien een verschil in geluidsvermogen ofzo

 • TeunVR
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 19:06
nonkel_ir schreef op maandag 27 juni 2011 @ 11:48:
Maar heeft iemand enig idee waarvoor de "c" en "d" staan?
Volgens mij (maar pin me er niet op vast) zijn die c en d voor specifieke retail-modellen.
Bv MediaMarkt de 7666, BCC de 7696 en de rest de 7606 (is niet echt zo, maar voorbeeld).
Stop iets meer MHz motionflow in de ene, iets betere speaker in de andere, zilver ipv zwart in weer een andere en voila: je hoeft geen laagste-prijs-garantie meer te doen :)

Zie je ook bij LG bv: LW570S bij de MM, LW5500 bij andere winkels. De 570S heeft een satelliettuner, voor de rest helemaal hetzelfde. Maar ondertussen mag je dus bij de MM de hoofdprijs betalen.

 • Ge Someone
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 10-01 17:24
Dan lijkt het erop dat "d" voor retailer (of partijen) specifieke modellen gebruikt wordt terwijl "c" voor modellen gebruikt wordt waar wel duidelijk(er) verschillen in de specs zijn.

bijv. 42PFL7406 en 42PFL7606 (de eerste heeft geen easy3d, de tweede wel).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 375601
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
In de nieuwe 6 serie zitten dus Sharp panelen en in de nieuwe 7 serie LG panelen?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mikey5times
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
Anoniem: 375601 schreef op zondag 03 juli 2011 @ 12:11:
In de nieuwe 6 serie zitten dus Sharp panelen en in de nieuwe 7 serie LG panelen?
Geen idee wat er in de 6 serie zit, maar in de nieuwe 7 serie zit inderdaad een LG paneel.

Zie hier de vijfde foto.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nonkel_ir
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 15-11-2022
Wat lijkt jullie de beste koop :
- de nieuwe 40PFL7606; prijs nog onbekend, maar waarschijnlijk rond de 900 EUR?
- de "oude" 40PFL8505 (met 200 EUR cash-back momenteel in België, waardoor de prijs ook rond de 900 EUR zal liggen)
(ik spreek uiteraard niet over de officiële prijzen maar over de goedkoopste prijzen)

Zaken zoals USB recording en 3D zijn handig maar niet doorslagggevend; het belangrijkste bij een TV vind ik nog steeds de beeldkwaliteit in 2D. Daarnaast zou de mogelijkheid tot afspelen van MKV bestanden ook mooi meegenomen zijn (maar afgaande op de specs zou dit geen probleem mogen vormen). Het probleem is dat je van de xxPFL8505 niet echt veel reviews vindt. Ik veronderstel echter dat ik ongeveer hetzelfde mag verwachten als van de xxPFL8605 op het vlak van beeldkwaliteit?

Wanneer ik de specs vergelijk, zie ik niet zóveel verschil; belangrijkste verschilpunten lijken het aantal Hz (100 versus 200) en de responstijd (2ms versus 1ms)

[Voor 26% gewijzigd door nonkel_ir op 05-07-2011 12:09]


 • OMD
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:26

OMD

Valar dohaeris

Wij hebben zojuist de 42pfl7676 binnen gekregen ( 7606 alleen 600hz en 2x14watt ipv 2x12 )

Dit toestel is ongekend scherp man. De kleuren voor een LED vind ik ook geweldig ( standaard waarden even vergeleken met de standaard waarden van andere merken )
Menu is een stuk sneller geworden ( al had ik dat al gezien bij de 32pfl6636 ) en een stuk overzichtelijker.
Geluid is poep maar dat is zo een beetje bij elk toestel behalve Loewe en B&O.

Zwart waarden op het oog is zeer redelijk tot goed te noemen en ik zie weinig processing fouten ( ja ik kan ze zoeken maar ik kijk naar het toestel zoals 90% van Nederland ernaar kijkt )

.net nog niet kunne testen.


Heb het toestel even vluchtig vergeleken met:

- Panasonic TX-P42GT30
- Samsung UE46D8000
- Philips 32PFL6636
- Loewe Connect 26/32
- Samsung UE32D6500
- Philips 32PFL9705


Heb nog geen tijd gehad om met de 32PFL9606 te vergelijken. Zal van de week wel ergens zijn.

Hopelijk heeft iemand hier wat aan.

R7 5800X3D // Dark Rock rock 4 // MSI B450 Tomahawk Max // 16Gb G.Skill Flare C14 // BeQuiet Pure Base 500FX // MSI RTX3080 Suprim X


 • Mikey5times
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
nonkel_ir schreef op dinsdag 05 juli 2011 @ 08:23:
Wat lijkt jullie de beste koop :
- de nieuwe 40PFL7606; prijs nog onbekend, maar waarschijnlijk rond de 900 EUR?
- de "oude" 40PFL8505 (met 200 EUR cash-back momenteel in België, waardoor de prijs ook rond de 900 EUR zal liggen)
(ik spreek uiteraard niet over de officiële prijzen maar over de goedkoopste prijzen)

Zaken zoals USB recording en 3D zijn handig maar niet doorslagggevend; het belangrijkste bij een TV vind ik nog steeds de beeldkwaliteit in 2D. Daarnaast zou de mogelijkheid tot afspelen van MKV bestanden ook mooi meegenomen zijn (maar afgaande op de specs zou dit geen probleem mogen vormen). Het probleem is dat je van de xxPFL8505 niet echt veel reviews vindt. Ik veronderstel echter dat ik ongeveer hetzelfde mag verwachten als van de xxPFL8605 op het vlak van beeldkwaliteit?

Wanneer ik de specs vergelijk, zie ik niet zóveel verschil; belangrijkste verschilpunten lijken het aantal Hz (100 versus 200) en de responstijd (2ms versus 1ms)
Die 8505 schijnt enorm te spiegelen, is niet voor iedereen belangrijk maar voor mij zou die daarom meteen afvallen. De 7606 heeft ook passieve 3d, de 8505 heeft actief. Dat is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ik zou voor passief gaan.

Fullhd.gr heeft na een teardown en een preview nu ook een volledige review van 42pfl7606 online staan.

Het is een beetje lastig lezen, maar als je de Nederlandse en de Engelse vertaling naast elkaar legt kom je een heel eind.

Ze zijn in ieder geval behoorlijk positief over de beeldkwaliteit. Alleen in donkere scenes schijnt ie wat te kort te komen, en de kleuren wijken een beetje af. De 3d functionaliteit is heel erg goed blijkbaar.

 • OMD
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:26

OMD

Valar dohaeris

de 8505 spiegelt niet... alleen de 8605 heeft een glasplaat, de 8505 is zilver zonder glasplaat.

R7 5800X3D // Dark Rock rock 4 // MSI B450 Tomahawk Max // 16Gb G.Skill Flare C14 // BeQuiet Pure Base 500FX // MSI RTX3080 Suprim X


 • Mikey5times
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
OMD schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 14:54:
Wij hebben zojuist de 42pfl7676 binnen gekregen ( 7606 alleen 600hz en 2x14watt ipv 2x12 )

Dit toestel is ongekend scherp man. De kleuren voor een LED vind ik ook geweldig ( standaard waarden even vergeleken met de standaard waarden van andere merken )
Menu is een stuk sneller geworden ( al had ik dat al gezien bij de 32pfl6636 ) en een stuk overzichtelijker.
Geluid is poep maar dat is zo een beetje bij elk toestel behalve Loewe en B&O.

Zwart waarden op het oog is zeer redelijk tot goed te noemen en ik zie weinig processing fouten ( ja ik kan ze zoeken maar ik kijk naar het toestel zoals 90% van Nederland ernaar kijkt )

.net nog niet kunne testen.


Heb het toestel even vluchtig vergeleken met:

- Panasonic TX-P42GT30
- Samsung UE46D8000
- Philips 32PFL6636
- Loewe Connect 26/32
- Samsung UE32D6500
- Philips 32PFL9705


Heb nog geen tijd gehad om met de 32PFL9606 te vergelijken. Zal van de week wel ergens zijn.

Hopelijk heeft iemand hier wat aan.
Mag ik hier uit concluderen dat je in een winkel werkt en de tv daar hebt binnengekregen?

Zo ja, mag ik vragen welke winkel en wat de prijs van de 42pfl7676 is?

Thanks :)
de 8505 spiegelt niet... alleen de 8605 heeft een glasplaat, de 8505 is zilver zonder glasplaat.
Pardon, verkeerd gelezen.

 • OMD
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 18:26

OMD

Valar dohaeris

Ik werk in een winkel inderdaad.

Prijs is niet belangrijk, wij zijn een speciaalzaak met B&O en Loewe en installatie aan huis.
Wij hanteren de adviesprijzen.

R7 5800X3D // Dark Rock rock 4 // MSI B450 Tomahawk Max // 16Gb G.Skill Flare C14 // BeQuiet Pure Base 500FX // MSI RTX3080 Suprim X


 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Ik heb gisteren de 42PFL7606 gehaald bij de BCC.
Het is een schitterend toestel. Ik zal wel even een leuke review plaatsen tzt.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • Mikey5times
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
rimave schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 15:52:
Ik heb gisteren de 42PFL7606 gehaald bij de BCC.
Het is een schitterend toestel. Ik zal wel even een leuke review plaatsen tzt.
Heel graag! :Y

 • Anoniem: 375601
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
Heb je geen last meer van leklicht onderin je beeld met het LG paneel ?

 • Slurf1
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:27
In de rentepunten winkel van ing is de 42PFL7676H/12 nu te koop voor 699,50 euro. Als ik het goed begrijp is dit toestel nagenoeg gelijk aan de 7606H/12? Van de eerst genoemde kan ik namelijk geen winkel prijzen vinden, maar als deze toestellen nagenoeg hetzelfde zijn is dit wel een scherpe prijs.

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Er zitten wel verschillen in de 7606 en de 7676 volgens mij.
Ik heb niet echt last van leklicht. Ik heb 1 keer lichtjes wat kleine lichte plekjes gezien onderin het scherm, maar nu niet meer. Gisteren heb ik nog wel even de 3d optie geprobeert met een game trailer uit de ps3 store. Dat werkt echt gaaf. Je moet alleen niet al te scheef voor het beeld zitten. Dan is het 3D effect weg.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • Slurf1
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:27
rimave schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 14:56:
Er zitten wel verschillen in de 7606 en de 7676 volgens mij.
Ik heb niet echt last van leklicht. Ik heb 1 keer lichtjes wat kleine lichte plekjes gezien onderin het scherm, maar nu niet meer. Gisteren heb ik nog wel even de 3d optie geprobeert met een game trailer uit de ps3 store. Dat werkt echt gaaf. Je moet alleen niet al te scheef voor het beeld zitten. Dan is het 3D effect weg.
Weet je toevallig ook welke? De enige verschillen die ik tot nu toe kan vinden zijn in het voordeel van de 7676 nl. Uitgangsvermogen (RMS): 28 W (2 x 14 W) ipv 24 W (2 x 12 W) en 600 Hz PMR ipv 400 Hz PMR.

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Ik heb de specs even naast elkaar gelegd. Ik zie alleen dat de verschillen die jij noemt inderdaad en de 7606 heeft HD Natural Motion terwijl de 7676 gewone Natural Motion heeft. Daarnaast heeft de 7676 een zilverkleurige remote en de 7606 een zwarte. That's all. Dan heb je voor 699,50 een goede deal (+ 6995 rentepunten?).

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • Slurf1
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 01:27
rimave schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 15:25:
Ik heb de specs even naast elkaar gelegd. Ik zie alleen dat de verschillen die jij noemt inderdaad en de 7606 heeft HD Natural Motion terwijl de 7676 gewone Natural Motion heeft. Daarnaast heeft de 7676 een zilverkleurige remote en de 7606 een zwarte. That's all. Dan heb je voor 699,50 een goede deal (+ 6995 rentepunten?).
Nee, plus 69.950 Rentepunten, maar die geef ik anders toch niet uit :) Om het verhaal compleet te maken gaat het om HD Natural Motion vs Perfect Natural Motion, waarbij volgens de Philips chat medewerker de laatste de 'betere' is. Volgens hem verklaart dit verschil ook het verschil in PMR. (Ik weet niet in hoeverre dit klopt, maar volgens mij lijken beide toestellen heel erg veel op elkaar.)

[Voor 22% gewijzigd door Slurf1 op 07-07-2011 15:52]


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

rimave schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 14:56:
Er zitten wel verschillen in de 7606 en de 7676 volgens mij.
Ik heb niet echt last van leklicht. Ik heb 1 keer lichtjes wat kleine lichte plekjes gezien onderin het scherm, maar nu niet meer. Gisteren heb ik nog wel even de 3d optie geprobeert met een game trailer uit de ps3 store. Dat werkt echt gaaf. Je moet alleen niet al te scheef voor het beeld zitten. Dan is het 3D effect weg.
Klinkt goed!
Wat bedoel je met scheef voor het beeld zitten? Als je je hoofd kantelt, of als je niet loodrecht voor het scherm zit?

 • erredobble
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-01 19:25
hmmm die rentepunten deal net ook gespot dus vandaar hier terecht gekomen omdat er nog geen reviews online te vinden zijn. Alleen wel jammer dat de 47 inch variant er niet bij staat. 42 inch heb ik nu en wil eigenlijk iets groter. Beste OMD....heb je een review voor ons van de 7676?

Waar ik naar benieuwd ben:
- speelt deze TV de meeste codecs en MKV's af (via netwerk)?
- wat kan er via android nu wel (en niet) bestuurd worden op de TV?
Thanx

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
RonnieB82 schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 15:32:
[...]


Klinkt goed!
Wat bedoel je met scheef voor het beeld zitten? Als je je hoofd kantelt, of als je niet loodrecht voor het scherm zit?
Ik bedoel wanneer je niet recht voor het scherm zit.
Je moet ook wel erg ver opzij zitten om er last van te krijgen.
Recht ervoor, dus 90 graden, is het beeld goed, maar 45 graden ook nog.
Pas bij een hoek van 25 graden dan heb geen goed 3d beeld meer.
Ben er nu ook achter dat ik de 3D optie bij gedownloade mkv's zelf aan moet zetten. :P
De tv ziet niet automatisch dat het een 3d film is.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
erredobble schreef op donderdag 07 juli 2011 @ 15:55:
hmmm die rentepunten deal net ook gespot dus vandaar hier terecht gekomen omdat er nog geen reviews online te vinden zijn. Alleen wel jammer dat de 47 inch variant er niet bij staat. 42 inch heb ik nu en wil eigenlijk iets groter. Beste OMD....heb je een review voor ons van de 7676?

Waar ik naar benieuwd ben:
- speelt deze TV de meeste codecs en MKV's af (via netwerk)?
- wat kan er via android nu wel (en niet) bestuurd worden op de TV?
Thanx
De meenste wel. Series in mkv formaat speelt ie bij mij prima af via DNLA.
De filmpjes staan op een Synology NAS.
Bij films is het willekeur wat hij wel of niet afspeelt. Ik ben er nog niet achter waar dat aan ligt. Misschien ligt het aan het feit dat de ene film 1080p is en de andere 720p.

Vraag 2 kan ik je geen antwoord op geven. Ik gebruik zelf de Apple app. Die werkt goed. Je zet de tv aan en de app vind hem via het netwerk. Je krijgt dan een volwaardige remote op je telefoon. En het handige voor de browser van de tv is dat je het toetsenbord van de telefoon kunt gebruiken. Dat typt toch even beter dan het sms-typen met de standaard remote.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mikey5times
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
@rimave: Weet je of je de voet van de tv ook als muurbeugel kan gebruiken? Zoals ze hier demonstreren bij de 42pfl6805.

Ik heb al gezien dat er niks over staat in de specs en handleiding, maar als ik de onderkant van de voet zie op pagina 5 van de quickstart guide, dan lijkt het toch te kunnen (er zijn uitsparingen voor de zgn klosjes).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Mikey5times schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 12:29:
@rimave: Weet je of je de voet van de tv ook als muurbeugel kan gebruiken? Zoals ze hier demonstreren bij de 42pfl6805.

Ik heb al gezien dat er niks over staat in de specs en handleiding, maar als ik de onderkant van de voet zie op pagina 5 van de quickstart guide, dan lijkt het toch te kunnen (er zijn uitsparingen voor de zgn klosjes).
Nee, je kunt de voet niet als muurbeugel gebruiken.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Stalensnuitje
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:28
Interessante tip over die rentepunten, daar moet ik er ook nog wel een paar van hebben!

Voor de mensen die 42" te groot vinden (ja, die zijn er ook ;)) hebben ze daar ook de 32PFl7476H/12 (zonder 3D dus) en de voor mij eigenlijk wel heel interessante 37PFL7676H/12.

Van't weekend eens kijken hoe veel punten ik heb :9

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Ik ben over, ik ga niet wachten op de 8000 serie, heb de 42PFL7606 maar besteld :)

Als redcoon meewerkt komt ie morgen binnen, ben benieuwd!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wiert.tweakers
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 31-01 23:47

wiert.tweakers

Makes software work correctly

Weet iemand hoe het met WiFi en de 42PFL7676H uit de rentepuntenwinkel of de reguliere 42PFL7606H zit?

Het is mij uit de specs niet helemaal duidelijk of dat nu ingebouwd is, of dat je daar nog een aparte USB dongle voor nodig hebt.

En als je zo'n USB dongle nodig hebt: welke after-market dongles werken dan?

--jeroen

http://wiert.wordpress.com


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Je hebt een aparte usb wifi dongle nodig. Je kreeg deze tot 3 juli gratis van Philips.
Ik kan er eens een belkin wifi dongle indrukken die ik nog heb liggen.
Eens zien wat ie dan doet. :)

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • erredobble
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-01 19:25
@rimave Thanx

Het blijft dus nog een beetje gokken of deze als volwaardige mediaspeler (eigenlijk dus niet uit jouw opmerking te halen) gebruikt kan worden icm een NAS. Wellicht ps3mediaserver als backup via de pc....maar eens uitzoeken of deze de nieuwe philips smart tv schermen ondersteund (of weet iemand dit toevallig al?). Ik zie wel een Philips.conf geladen worden bij opstart psm.

Weet iemand of facebook als widget erbij zit?

Tja....de spanning is zo hoog opgelopen.....ik heb em maar besteld (42PFl7676H/12). Het besturen van de TV met je android telefoon en passief 3D is wat ik wil. Smart TV zal vast zo zijn mankementen hebben maar dat zal dan vast voor elk merk gelden. Nu maar wachten hoe snel de rentepuntenwinkel levert.

[Voor 39% gewijzigd door erredobble op 08-07-2011 18:17. Reden: toch maar besteld]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Vanmiddag nog even bij de BCC (Amersfoort) geweest. Daar hadden ze de 42PFL7665 in dozen staan, voor 899,-.

Helaas niet opgesteld, dus heb ze niet kunnen zien.

nevermind, oud model...

Wel heb ik een LG getest met passief 3d (zoals de 7000 serie van philips), en dat ziet er zeker niet verkeerd uit!

Je moet wel op goede (oog)hoogte gaan zitten. Eerst stond ik voor de tv, en doordat je er van bovenaf opkijkt, word het beeld heel onrustig.

[Voor 5% gewijzigd door GeleFles op 08-07-2011 18:49]


 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

Raar, nog steeds geen 8606, maar nu wel een 9606 op de philips site en in de pricewatch.....?

32pfl9606

en ook al in de pricewatch.....
pricewatch: Philips 32PFL9606H

welliswaar niet zo groot, als ik in gedachten had, maar wel al leverbaar..... (32 inch, terwijl ik aan 40inch zat te denken). Maar dan weer wel ambi spectra 3......

zucht, maar helaas maar 1 scart poort... moet denk dus of nog verder zoeken, of even kijken, of ik het anders aan kan sluiten..... jammer.

degene, die ik op het oog heb, al wel vermeld bij bcc .
leverbaarheid, binnenkort...... :(

[Voor 48% gewijzigd door jpm.lensen op 09-07-2011 23:16. Reden: url aanpassing]

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • conara
 • Registratie: Februari 2010
 • Nu online
Bij de 32 inch versie en dan de 9606h heeft die geen full led meer? In de vorige versie van vorig jaar wel en die is momenteel een stuk goedkoper. Wat vinden jullie de serie van dit jaar kopen of van vorig jaar? de meeste specs zijn bij de vorige versie stukken beter...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

rimave schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 15:52:
Ik heb gisteren de 42PFL7606 gehaald bij de BCC.
Het is een schitterend toestel. Ik zal wel even een leuke review plaatsen tzt.
Ik was benieuwd, of je me kunt vertellen of en hoe de usb opnemen functie werkt:
1. werkt het een beetje lekker
2. kun je het ook een paar dagen later nog kijken
3. neemt hij in full hd op?
4. kun je het opnemen evt onderbreken, als je toch tv wilt kijken?
5. hij moet een internet verbinding hebben lees ik, maar waarom?

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


 • wiert.tweakers
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 31-01 23:47

wiert.tweakers

Makes software work correctly

rimave schreef op vrijdag 08 juli 2011 @ 15:33:
Je hebt een aparte usb wifi dongle nodig. Je kreeg deze tot 3 juli gratis van Philips.
Ik kan er eens een belkin wifi dongle indrukken die ik nog heb liggen. Eens zien wat ie dan doet. :)
En: gelukt?
--jeroen (die serieus de 42PFL7676h overweegt)

http://wiert.wordpress.com


 • inorde
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 25-01 07:20
Het wordt voor mij de LG 42LW650s of de Philips 7606.

Waar ik benieuwd naar ben is wat de ANSI contrastwaarden van dit toestel zijn, én of Philips ook zit met 540 beeldlijnen in 3D. Of hebben ze hier wat voor bedacht?

Er wordt wat vaag gemeld dat LG het 540p verhaal aan het fixen is met een firmware update, maar ik ben niet overtuigd. Verder heeft Ambilight natuurlijk als voordeel dat eventuele matige zwartwaarden minder opvallen.

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
jpm.lensen schreef op zondag 10 juli 2011 @ 17:35:
[...]


Ik was benieuwd, of je me kunt vertellen of en hoe de usb opnemen functie werkt:
1. werkt het een beetje lekker
2. kun je het ook een paar dagen later nog kijken
3. neemt hij in full hd op?
4. kun je het opnemen evt onderbreken, als je toch tv wilt kijken?
5. hij moet een internet verbinding hebben lees ik, maar waarom?
Ik heb de opname functie zaterdag gebruikt. Probleem is dat je niet kan opnemen en naar een ander programma kijken kan. Dit omdat er maar 1 tuner in zit. Ik heb opnemen in HD nog niet getest. Ik had een programma van Discovery Channel opgenomen. Je kunt het inderdaad een paar dagen later alsnog bekijken. Het opnemen is te onderbreken inderdaad. Hij heeft de internetverbinding vermoedelijk nodig om de interne tv-gids bij te werken. En wanneer je opneemt moet de tv in standby staan, dus niet helemaal uit met de schakelaar, dan neemt hij niet meer op.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:56
Gisteren trouwens de eerste film in 3D bekeken: Drive Angry.
Er zit een hele goede 3D scene in waarbij Nicolas Cage een geweer op je richt. In 3D is het bijna alsof hij het ding tegen je neus aandrukt. Ik had na het kijken van de film ook geen last van hoofdpijn. Het werkt echt goed!

Ik was eerst wat sceptisch over 3D en zag de toegevoegde waarde niet zo. Ook heb ik deze tv niet voor zijn 3D functie gekocht. Toch wordt ik er wel meer en meer enthousiast over. Ik denk dat ik binnenkort maar eens een 3D game uit de PS3 store ga proberen.

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


 • Apache
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 29-01 17:24

Apache

amateur software devver

Hoe zit het nu met de 9000 serie en grotere beelddiagonalen? Ik zou graag een 50"+ 9000 serie kopen maar ik vind eigenlijk maar weinig referenties naar modellen groter dan 46" bij philips.

If it ain't broken it doesn't have enough features


 • Anoniem: 375601
 • Registratie: September 2010
 • Niet online
Er komt een 52 inch in de nieuwe 9000 serie.

 • jpm.lensen
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 01-02 21:49

jpm.lensen

2900Wp solar @roof

rimave schreef op maandag 11 juli 2011 @ 09:49:
[...]


Ik heb de opname functie zaterdag gebruikt. Probleem is dat je niet kan opnemen en naar een ander programma kijken kan. Dit omdat er maar 1 tuner in zit. Ik heb opnemen in HD nog niet getest. Ik had een programma van Discovery Channel opgenomen. Je kunt het inderdaad een paar dagen later alsnog bekijken. Het opnemen is te onderbreken inderdaad. Hij heeft de internetverbinding vermoedelijk nodig om de interne tv-gids bij te werken. En wanneer je opneemt moet de tv in standby staan, dus niet helemaal uit met de schakelaar, dan neemt hij niet meer op.
Bedankt voor de duidelijke antwoorden, dat hij maar 1 tuner had wist ik, maar is niet zo'n probleem.
ik ben van plan ook mijn dvd/ hdd recorder aan te houden...

Nu alleen nog wachten op de 8606 zucht :'(

Bedankt!

Phenom 9650 @ msi k9n sli-f v2/ 4096mb ddr2 ram/ SSD/ Club 3d ATi 5770/ AOC U2879VF/MacBook Pro Retina 13 i7/ pixel 6/ LG OLED55C8PLA/ pioneer dv 77 home cinema/ surface pro en laptop


 • inorde
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 25-01 07:20
Ik ben overigens ook benieuwd of je Youtube 3D filmpjes kan afspelen?

Ik ben nog aan het afwegen wat de meerwaarde van de LG is aangezien deze 150 Euro duurder is.

Ik heb de 7606 nog niet kunnen vinden in de winkels, dus niet kunnen zien wat het ding allemaal kan en hoe het 3d eruitziet.

Daarnaast is LG bezig met een firmware update en ik heb twijfels of Philips hier nog wat aan doet. Ik heb zelf de indruk dat Philips wat dat betreft na aankoop weinig moeite meer doet voor de klant.

EDIT - Oh en kan iemand bevestigen dat de RealD brilletjes uit de bios ook werken?

[Voor 7% gewijzigd door inorde op 12-07-2011 10:32. Reden: Toevoeging.]


 • Nano2009
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 19:12
inorde schreef op dinsdag 12 juli 2011 @ 08:15:
Ik ben overigens ook benieuwd of je Youtube 3D filmpjes kan afspelen?

Ik ben nog aan het afwegen wat de meerwaarde van de LG is aangezien deze 150 Euro duurder is.

Ik heb de 7606 nog niet kunnen vinden in de winkels, dus niet kunnen zien wat het ding allemaal kan en hoe het 3d eruitziet.

Daarnaast is LG bezig met een firmware update en ik heb twijfels of Philips hier nog wat aan doet. Ik heb zelf de indruk dat Philips wat dat betreft na aankoop weinig moeite meer doet voor de klant.

EDIT - Oh en kan iemand bevestigen dat de RealD brilletjes uit de bios ook werken?
De RealD brillen uit de bios gebruiken infrarood en aangezien tot nu toe elke fabricant zijn 2011 lijn tv's heeft uitgerust met bluetooth 3d brillen verwacht ik niet dat dit gaat werken.

 • inorde
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 25-01 07:20
Daar moet ik je toch even corrigeren:

De RealD brillen zijn circulair gepolariseerd en de 7606 lijn van Philips zijn ook gepolariseerd. De vraag is nu of de systemen compatible zijn. Ik weet welke brilletjes je bedoeld, maar dat zijn echt andere. Google maar eens op RealD, je gaat me niet vertellen dat ze in zo'n montuur ook een batterij en infraroodsensor kunnen proppen, zonder dat hier aan de buitenkant ook maar iets van te zien is, bovendien heb ik er thuis enkele liggen en als je ermee in de spiegel kijkt... nou dan weet je dat het polaroids zijn :-)

Philips en LG zijn dit jaar begonnen met passief 3D, met polaroid. Volgens een opmerking in een topic van LG, die dezelfde schermen gebruiken, zouden RealD brillen gewoon werken.

[Voor 4% gewijzigd door inorde op 12-07-2011 13:55. Reden: Tiepvauten]

Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee