zeef schreef op dinsdag 30 november 2010 @ 17:27:
De NRC heeft een (of meer met alle katernen) achterpagina om te verkopen. Om over alle ruimte op de redactionele pagina's of de advertorials in de weekend bijlage maar te zwijgen. Alleen omdat de krant meer ruimte heeft is het -op het eerste gezicht wat minder in your face.
Onze FP is voorpagina, redactionele spread en achterpagina in een. We zullen er dan ook niet aan ontkomen om deze vood reclame te gebruiken. Daarbij is de markt nu eenmaal alleen geinteresseerd in groot en niet te vermijden varianten. Ook dat is geen punt van discussie maar een vaststaand feit.
Er is een uitweg. In tegenstelling tot de NRC kun je bij ons een reclamevrij abonnement nemen. Met een abo staat de NRC nog steeds vol met reclame, maar dat terzijde. Voor minder dan de prijs van een biertje in de kroeg
per maand ben je van alle takeovers verlost. Dus er is een keuze. Gratis met reclame of voor 15e per jaar zonder.

Claim je nu werkelijk dat een krant meer 'plek' heeft dan een website? Vergeet niet dat een website dynamisch is en een krant statisch. Je kunt veel meer gericht doseren dan met een krant. Daarnaast heeft een krant ook meer advertentievolume cq. opbrengsten nodig om kostendekkend te zijn. Ik vind je vergelijking dus mank gaan. En het gaat mij veel meer om specifiek deze vorm van pluggen van een merk waarbij ik de vergelijking met de krant juist maak om aan te tonen dat je uit moet kijken de integriteit van je identiteit niet te ondermijnen. Nu lijkt het alsof je het argument wil gebruiken dat er anders niet genoeg inkomsten zijn? Dat lijkt mij geen verdedigbare stelling.
En je claimt ook het 'vaststaand feit' dat "de markt nu eenmaal alleen geinteresseerd (is) in groot en niet te vermijden varianten." Dat is een onhoudbare stelling van een advertentieverkoper. Veel scoren en weinig werk. Veruit de meeste sites gebruiken standaardmaten voor advertenties waarbij relatief weinig wordt geplugd op de magnitude die jullie nu met Netgear hebben gerealiseerd. Daarnaast, al zou het waar zijn, dan zeg je dus eigenlijk dat jullie je bestaansrecht alleen laten rusten op het belang van de adverteerder en hem zijn zin geven, volledig voorbijgaand aan het -feit- dat de meeste mensen reclame liever niet zien of met mate. Het gaat, zoals met veel dingen, om balans en die is nu zoek. Langzaam de grenzen verleggen is een veel gebruikte methode, de salamitactiek.
Tenslotte heb je het over het abonnement. Leuk en aardig, maar wees voorzichtig met dit 'argument' want nu lijkt het erop dat je de bezoeker bijkans wilt dwingen tot het aangaan van dit abonnement. En vanuit jullie gezien denk ik dat jullie niet kostendekkend kunnen opereren met het abonnement. Niet als je alle factoren gaat meenemen, zoals afhakende bezoekers.
Overigens plaatsten veel traditionele media boven een advertentie/advertorial die een geheel lijkt te vormen met de redactionele inhoud het woord "(advertentie)" of "(advertorial)" om de (belangrijke) scheiding te benadrukken. Bij wat jullie nu doen is die scheiding er helemaal niet meer en dat zouden jullie de bezoekers eigenlijk duidelijk moeten maken. Dat zou jullie in ieder geval sieren.
Ik verbaas me eigenlijk erover dat het juist de redacteur is die e.e.a. aan het verdedigen is. Dat mag, maar ik zou juist denken dat de redactie blij is met beargumenteerd verzet tegen overmatig advertentiegebruik zodat dit ook bij de heren marketeers onder de aandacht gebracht kan worden. Toch?
Look at it this way... in a million years, who's gonna care?