Toon posts:

Tweakers.net-overhaul: inventarisatieronde

Pagina: 1 2 Laatste
Acties:
 • 6.536 views

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
In de afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet om de vele informatie op Tweakers.net beter te integreren. Er worden tegenwoordig consequent koppelingen gemaakt tussen producten, redactionele artikelen en forumtopics. Inhoudelijk heeft Tweakers.net na de lancering van NG, drie jaar geleden, ingrijpende veranderingen ondergaan. Technologie maakt een steeds belangrijker onderdeel uit van ons leven, waardoor de aandacht van onze bezoekers uitgaat naar veel meer onderwerpen dan enkel de pc. Er is een nieuwe klasse van mobiele internetdevices ontstaan die totaal andere eisen stelt aan navigatie en presentatie van content dan een desktop of laptop.

We staan op dit moment opnieuw op het punt om een grote overhaul van de site te doen. We hebben zelf heldere ideeën over wat we willen gaan doen, maar om tunnelvisie te voorkomen en zeker te weten dat we op het goede pad zitten, willen we de mening van de bezoekers peilen. De overhaul zal aan de gebruikerskant gericht zijn op het verbeteren van de taxonomie, de navigatie en de presentatie van de content. We gaan in principe alleen bestaande functionaliteit verbouwen, dus als jij nu eindelijk die datingsectie voor vrouwelijke tweakers wilt zien, is dit niet het goede moment om je wens te uiten.

Taxonomie

Taxonomie is de classificatie van onze content met behulp van onder andere categorieën, tags, merken en productseries. We willen op dit gebied veel vooruitgang boeken. Veel onderdelen van de site hebben een eigen, veelal overlappende indeling. Categorieën van de redactionele artikelen kunnen bijvoorbeeld dezelfde naam hebben als die in de Pricewatch, zonder dat er een relatie tussen beide bestaat. Ook zijn er tags die betrekking hebben op merken, productseries en producten zonder dat er daadwerkelijke koppelingen met die merken, productseries en producten bestaan. We willen hier eenheid in aanbrengen, zodat er een heldere opzet van de site ontstaat die eenvoud uitstraalt en tegelijkertijd flexibel is.
Productomgeving en gerelateerde content

We zijn benieuwd of je tevreden bent over de wijze waarop artikelen, producten en forumtopics zijn ingedeeld. Weet jij de weg te vinden op de site als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp of een product? Ben je te spreken over de wijze waarop je gerelateerde content bij een product kunt raadplegen? Werkt de site efficiënt of heb je het gevoel van hot naar her gestuurd te worden? Maak je überhaupt gebruik van gerelateerde content? Zou het prettiger werken als gerelateerde informatie zoals forumtopics in de productomgeving wordt weergegeven, zodat je bijvoorbeeld bij een product direct reviews en forumtopics kunt bekijken, in een topic kunt reageren of een nieuw topic kunt openen?

Navigatie

Onze navigatie is momenteel gericht op de functionaliteit die we bieden. Bij populaire bestemmingen is dat terecht, maar andere bestemmingen in de navigatie zijn minder populair en de bijbehorende functionaliteit wordt juist meer op onderwerp benaderd. Nieuws en reviews in het tabblad 'Archieven' zijn hiervan voorbeelden. We zouden de huidige navigatie kunnen beperken tot de belangrijkste bestemmingen - zoals Pricewatch, Vraag & Aanbod en het forum - en daarnaast de onderwerpen beter toegankelijk kunnen maken, maar wel anders dan met de huidige rubriekspagina's, waarvan gebleken is dat ze niet in een behoefte voorzien.

Frontpage

De wijze waarop we updates presenteren op de frontpage is in de basis al ruim een decennium ongewijzigd. De frontpage is ingedeeld in blokken met de laatste updates of populaire items van een bepaald type, zoals nieuwsberichten, reviews, .plans en producten. We merken dat deze werkwijze niet erg flexibel is en we vragen ons dan ook af of je tevreden bent met deze indeling - of dat bijvoorbeeld een gemengde sortering op chronologie en relevantie zou kunnen voldoen, zodat je makkelijker kunt zien wat nieuw is en zodat de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt kan worden.

Tracking

Ook zijn we geïnteresseerd in de behoefte aan manieren om de website beter af te stemmen op je persoonlijke interesses. Het is dus duidelijk dat niemand zit te wachten op de huidige rubriekspagina's, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je belangstelling hebt om bepaalde onderwerpen of producten te volgen. Veel content wordt immers al getagd of aan producten gekoppeld.

Een kenmerkend onderdeel van Tweakers.net is de tracker. De inhoud hiervan is echter tamelijk generiek en we merken dat lang niet alle bezoekers er gebruik van maken. We zijn benieuwd of jij iets doet met de tracker. Mogen we 'm lozen of heb je juist behoefte aan een geavanceerde, meer persoonlijke vorm van tracking à la Twitter of Facebook? Je kan daarbij denken aan de mogelijkheid om tags en producten, desgewenst gespecificeerd naar contentsoort, te volgen in of juist uit te sluiten van jouw persoonlijke frontpage of tracker.

Kortom: we zouden graag jouw review zien van onze taxonomie, onze navigatie en onze presentatie. Hoe gebruik je de site en wat is jouw visie over hoe het beter kan? We hebben nu de kans om de dingen ingrijpend aan te pakken. Denk jij graag buiten het doosje, dan is dit het moment om je ideeën kenbaar te maken. Maar ook als er succesvolle ideeën zijn van andere sites of diensten die je op Tweakers.net geïmplementeerd zou willen zien worden, zijn we daarin geïnteresseerd. We zijn benieuwd!

Meer reacties vind je op deze .plan.

 • Milly
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
Bepaalde aspecten van social-networking sites zouden hier denk ik niet misstaan. Niet per se zoals op algemene sites als Facebook, maar meer zoals gespecialiseerde sites als Last.fm of LinkedIn.

Bijvoorbeeld: een mogelijkheid om je t.net neigbours te zien, waarbij het percentage verwantschap wordt bepaald aan de hand van je profiel en tweaker CV, en/of je inventarislijst. Waarbij je dus makkelijk bij leden van de community kan komen die óók aan 3D modelling doen, of die net als jij een racestuur hebben. Je zou hiertoe het 'CV' kunnen uitbreiden met zaken als favoriete spellen (vind makkelijk de tweakers die ook Live for Speed spelen met een Logitech G27, bijvoorbeeld). Dit zou het ook makkelijker maken om te zien wat voor merk RAM diegenen gebruiken die hetzelfde mobo hebben als jij net hebt gekocht (of wil gaan kopen).

Nog een voorbeeld: het maken van groepen. Je zou dan een groep voor Midi-fanaten kunnen oprichten of joinen, of een groep van Utrechtse LAN-party-liefhebbers. Of een groep voor low-budget overklokkers. Ik noem maar wat. Zo'n groep zou dan een eigen homescreen kunnen krijgen met daarin info over de laatste opgestarte of actiefste discussies binnen de groep, links naar relevante topics op GoT, nieuwe leden, etc.

Ik denk zeker niet dat t.net ineens op de social-networking trein moet springen, maar bepaalde aspecten van dat soort sites hebben wel hun charme vind ik....

Ben in elk geval erg benieuwd naar de toekomst van tweakers :)

This is what happens when you find a stranger in the Alps!


 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

Niet helemaal in de lijn van wat je wilt horen, maar als je het over integratie, tracking en taxonomie hebt, ga ik even een heel veelgehoorde klacht, en misschien wel de grootste omissie op tweakers noemen:

Een integrale1, semantische2, liefst zelflerende3, contextuele4 searchfunctie!

Het is ontzettend moeilijk om te implementeren enzo, dat weet ik, maar ik kan niet beginnen met opnoemen hoeveel beter tweakers.net zou worden met zoiets.

1) Pricewatch, V&A, GoT, FP, meuk, alles!
2) begrijpen wat ik bedoel in plaats van klassieke LIKE database searches
3) he, niemand klikt op dit soort resultaten. Laat ik ze eens helemaal op het einde gooien. He, niemand gaat 100 zoekpaginas doorspitten, maar dit soort resultaten blijken best populair te zijn. Laat ik ook dit soort resultaten op pagina 80 eens wat naar voren zetten, en andere dingen helemaal weglaten.
4) Hm, vlakbij de zoekterm staat een andere zoekterm. Dat is vast beter dan als de zoektermen ver uit elkaar staan

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • Tukk
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 29-09 10:22

Tukk

De α-man met het ẞ-brein

ssj3gohan schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 15:51:
Niet helemaal in de lijn van wat je wilt horen, maar als je het over integratie, tracking en taxonomie hebt, ga ik even een heel veelgehoorde klacht, en misschien wel de grootste omissie op tweakers noemen:

Een integrale1, semantische2, liefst zelflerende3, contextuele4 searchfunctie!

Het is ontzettend moeilijk om te implementeren enzo, dat weet ik, maar ik kan niet beginnen met opnoemen hoeveel beter tweakers.net zou worden met zoiets.

1) Pricewatch, V&A, GoT, FP, meuk, alles!
2) begrijpen wat ik bedoel in plaats van klassieke LIKE database searches
3) he, niemand klikt op dit soort resultaten. Laat ik ze eens helemaal op het einde gooien. He, niemand gaat 100 zoekpaginas doorspitten, maar dit soort resultaten blijken best populair te zijn. Laat ik ook dit soort resultaten op pagina 80 eens wat naar voren zetten, en andere dingen helemaal weglaten.
4) Hm, vlakbij de zoekterm staat een andere zoekterm. Dat is vast beter dan als de zoektermen ver uit elkaar staan
Ondanks je grote wenslijst aangaande de search zou ik ook nog een optie willen toevoegen, namelijk de manier waarop de resultaten worden getoond. Ik zoek vaak net die ene reactie die ik eerder heb gezien, maar het resultaat is altijd de titel van een thread. Binnen 1 post zoeken, of posts, reacties o.i.d. krijgen als resultaat zijn ook niet mogelijk. Er staat zoveel op t.net, maar zelfs als techneut heb ik moeite om de data er uit te krijgen, soms wil ik gewoon zelf de query kunnen bouwen, omdat ik dan wel mijn resultaat zou kunnen krijgen.

Betere zoekfuncties zijn IMHO meer van belang dan tags (IMHO). Een linked-in voor t.net lijkt me inderdaad een goede toevoeging.
Tracking

Ook zijn we geïnteresseerd in de behoefte aan manieren om de website beter af te stemmen op je persoonlijke interesses. Het is dus duidelijk dat niemand zit te wachten op de huidige rubriekspagina's, maar we kunnen ons wel voorstellen dat je belangstelling hebt om bepaalde onderwerpen of producten te volgen. Veel content wordt immers al getagd of aan producten gekoppeld.

Een kenmerkend onderdeel van Tweakers.net is de tracker. De inhoud hiervan is echter tamelijk generiek en we merken dat lang niet alle bezoekers er gebruik van maken. We zijn benieuwd of jij iets doet met de tracker. Mogen we 'm lozen of heb je juist behoefte aan een geavanceerde, meer persoonlijke vorm van tracking à la Twitter of Facebook? Je kan daarbij denken aan de mogelijkheid om tags en producten, desgewenst gespecificeerd naar contentsoort, te volgen in of juist uit te sluiten van jouw persoonlijke frontpage of tracker.
Tags en filtering hoeven van mij niet, ik filter vrij vlot over de data van het FP. De filtering configureren kost me gewoonweg teveel tijd, daarbij mis ik ook wel data die ik dan heb weggefilterd.

Wat wil je bereiken voor de gebruiker om deze filtering toe te voegen? Heb je het idee dat de tweaker hier behoefte aan heeft? Over deze functie twijfel ik zelf, mogelijk doordat ik 30+ ben en dit gewoonweg nergens gewend ben/gebruik.

[Voor 32% gewijzigd door Tukk op 25-08-2010 16:04]

Q: How many geeks does it take to ruin a joke? A: You mean nerd, not geek. And not joke, but riddle. Proceed.


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Weet jij de weg te vinden op de site als je op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp of een product?
Nee, maar dat komt omdat de search hier nog niet bepaald optimaal werkt. Als je wat truukjes weet kom je een redelijk eind, maar dat kunnen we niet verwachten van nieuwe bezoekers.
Koppelingen zijn leuk, maar als ik iets zoek wil ik toch als eerste gewoon een zoekterm intikken.

Ik denk dat hier veel te halen valt.

Gerelateerde content gebruik ik eigenlijk amper. Het enige dat ik nog wel eens gebruik zijn productkoppelingen, maar dat is ook nog vrij zelden eigenlijk. Ik weet waar dingen te vinden zijn, dan hoeft het van mij niet zo nodig allemaal aan elkaar te hangen eigenlijk.
Een kenmerkend onderdeel van Tweakers.net is de tracker. De inhoud hiervan is echter tamelijk generiek en we merken dat lang niet alle bezoekers er gebruik van maken. We zijn benieuwd of jij iets doet met de tracker. Mogen we 'm lozen
NEE. Die tracker is juist ideaal om een snel overzicht te geven.

Verder zou ik die channels wel willen zien verdwijnen. Ze voegen namelijk 0,0 toe. Als ik nieuws wil lezen wat voor mij interessant is moet ik alsnog core EN pro minimaal in de gaten houden. Liever zie ik persoonlijke filters. Dat als iets een tag 'iPhone, Android, Playstation of Electronic Arts' heeft, ik het gewoon kan uitzetten in m'n overzicht. Op die manier denk ik dat je een veel persoonlijker aanbod krijgt, waardoor je minder snel het overzicht zult kwitjraken tussen dingen die je werkelijk geen klap interesseren.
De channels zijn erg onduidelijk, ik zou je echt niet kunnen vertellen wat nu onder core hoort en wat onder pro, of dat het bij beide past of juist weer onder electronics. Zeker nu tags ook op het forum zitten lijkt het me net zo makkelijk om daar ook de rest van de functionaliteit aan op te hangen. Hetzelfde zoals je nu bijvoorbeeld al de activetopiclist en forumoverzicht kan zien. Grote delen staan hier gewoon uit, omdat ik ze toch niet gebruik. En mocht ik er iets willen zoeken, dan kan dat altijd nog wel, maar dat komt echt heel zelden voor.

En een laastste verzoekje... zou het niet een strak plan zijn om een geel/paarse template voor het forum aan te bieden?

 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

Mja, er is zo ontzettend veel aan de searchfunctie te doen... De pricewatch is momenteel echt een van de beste in de vergelijkingswereld, maar de search stamt nog uit een tijdperk dat het internet een grote soep was waarop je zelf iets moest vinden als je het zocht.

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
ssj3gohan schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 15:51:
Niet helemaal in de lijn van wat je wilt horen, maar als je het over integratie, tracking en taxonomie hebt, ga ik even een heel veelgehoorde klacht, en misschien wel de grootste omissie op tweakers noemen:
We staan open voor alles hoor ;) .

We hebben deze inventarisatieronde ook al gedaan bij de crew en daaruit kwam de wens voor een betere site-overkoepelende search ook sterk naar voren. Dat de zoekmogelijkheden niet best zijn (behalve specifiek in onderdelen zoals de PW) kunnen we moeilijk ontkennen.

[Voor 3% gewijzigd door Femme op 25-08-2010 16:16]


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Terw_Dan schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:03:
[...]

Nee, maar dat komt omdat de search hier nog niet bepaald optimaal werkt. Als je wat truukjes weet kom je een redelijk eind, maar dat kunnen we niet verwachten van nieuwe bezoekers.
Koppelingen zijn leuk, maar als ik iets zoek wil ik toch als eerste gewoon een zoekterm intikken.
Koppelingen zijn helemaal niet leuk. Ik heb een tijd gezocht naar een nieuwe videokaart, gefilterd op ATI HD5xxx, oplopend gesorteerd op prijs. De koppelingen daarbij waren nooit relevant (vaak Nvidia-kaarten van twee tientjes goedkoper). Vervolgens krijg ik elke keer als ik de pricewatch open drie videokaarten aanbevolen die totáál niet vallen binnen wat ik zoek. Dit kan beter, maar ik weet niet hoe.
Verder zou ik die channels wel willen zien verdwijnen. Ze voegen namelijk 0,0 toe. Als ik nieuws wil lezen wat voor mij interessant is moet ik alsnog core EN pro minimaal in de gaten houden. Liever zie ik persoonlijke filters. Dat als iets een tag 'iPhone, Android, Playstation of Electronic Arts' heeft, ik het gewoon kan uitzetten in m'n overzicht. Op die manier denk ik dat je een veel persoonlijker aanbod krijgt, waardoor je minder snel het overzicht zult kwitjraken tussen dingen die je werkelijk geen klap interesseren.
Amen. Ik meld me bij dezen alvast aan als bètatester.

En dan wat mij het hoogst zit: ik gebruik de tracker voor de frontpage, blogs en pricewatch (en dus ook .Plans, reviews en etc), en navigeer over het forum met toetscombinaties. De tracker is voor mij het belangrijkste om elders op de site terecht te komen. De laatste tijd, vooral dankzij de nieuwstiteldeceptie die een hele tijd gaande was, lees ik nu amper nieuws meer omdat de titels gewoon niet dekkend zijn. Zie deze titels bijvoorbeeld:
* 16:12 MyCom en Vobis gaan ook Dell-pr...
* 15:50 'Warner Bros. dumpt miljoenenproj...
* 15:23 Samsung geeft eerste details van ...
* 15:08 Hackers omzeilden beveiliging Am...
* 14:46 IBM: Power-chips krijgen verbeter...
Er staat hé-le-máál, maar dan ook nul komma nul informatie in de titels. Niet één afgekorte titel laat zien waar het bericht over gaat. Zien de auteurs dat zelf nou niet? Nou moet ik weer over iedere titel hoveren om te kijken of het bericht interessant is, en daar bedank ik voor. Dit zijn de titels:
* MyCom en Vobis gaan ook Dell-producten verkopen
* 'Warner Bros. dumpt miljoenenproject This is Vegas'
* Samsung geeft eerste details van Android-tablet vrij
* Hackers omzeilden beveiliging Amerikaanse leger met usb-stick
* IBM: Power-chips krijgen verbeterd energiebeheer
Dit zou ik ervan maken, de Telegraaftitelhetze en het ellipsisgedrag in het achterhoofd houdend:
* Dell-producten nu ook bij MyCom en Vobis
* 'This is Vegas gedumpt door Warner Bros.'
* Eerste details Android-tablet van Samsung vrijgegeven
* Beveiliging Amerikaanse leger omzeild met usb-stick
* Energiebeheer Power-chips IBM verbeterd
Mijn twee centen.

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • Barleone
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 28-09 17:23
Taxonomie:
 • tags / gerelateerde content moet wat mij betreft niet verder gaan dan linking. Ik gebruik voor gerelateerde content geen 'seriele linking' maar 'parellel linking' in het nederlands: ik open extra tabs, geen link-spoor van pagina naar pagina.
 • Alsjeblieft geen geïntegreerde stukken forum bij een product, geen gekoppelde content meteen tonen bij een nieuwsbericht o.i.d.
Navigatie:
 • Menu mag stukken eenvoudiger. Gebruikt bv. ooit iemand het menu FP>rubriek>Pricewatch?
  Ik gebruik het frontpage menu alleen voor 'Over Tweakers.net'
 • Ik gebruik het forummenu altijd om naar myReact te gaan. Forum en myreact staan te ver uit elkaar.
  Dus vanaf de frontpage hover ik over Forum en daarna moet ik terugmuizen naar myReact. Dat is te ver uit elkaar.
Frontpage:
 • Van mij mogen de blokken content sleepbaar worden. Zodat je het blokje .plans bv. bovenaan kunt zetten. (ohja ff vergeten, dat is een karma-feature)
 • Verder ben ik al jaren tevreden over de nieuwsberichten indeling op de FP. Niets aan doen!
Tracker:
 • Prima tevreden over! (Mja, ben wel eens met de titelopmerking. Mag wat duidelijker in de tracker.)
Overige:
 • MY TNET#tab:activiteit geeft een mooi last5 reactie-lijstje inclusief score. De volledige lijst userreacties is echter nog dik ouderwets. Mag van mij hetzelfde sausje overheen als nu in MY TNET#tab:activiteit.
 • Zie je hier het verschil tussen Reacties en Reviews? De woordjes score en waardering zijn niet consistent.

[Voor 23% gewijzigd door Barleone op 25-08-2010 20:21]

Tweakers.net 6 nostalgie! - Wayback Machine
Have you tried turning it off and on again?


 • aex351
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 28-09 20:54

aex351

I am the one

Ik maak vaak gebruik van de zoekbalk rechtsboven en ik vind deze te klein. Een ander probleem ontstaat wanneer je met je muis perongeluk over een ander tabblad heen gaat, dan wordt de zoekfunctie veranderd. Het bemoedigt het gebruik ervan te iedere geval niet aan.

Het gebruik van tags etc. vind ik nutteloos. Het is een subjectieve manier om inhoud te categoriseren. Vooral wanneer het schijnbaar nodig is om een thread te starten met als doel een standaard te bedenken voor tags. Alsof de gebruikers dan ineens een (te automatiseren) zoekfunctionaliteit moeten overnemen. En als gebruikers dan op tags willen zoeken, dan is het nog maar de vraag of alle threads met die onderwerp wel precies die tag hebben.

Verder bestaat er zoiets als een gebruikers gallery en een gebruikersprofiel. Beide zijn profielpagina's.

Op de voorpagina mag de tekstgrootte van het nieuws (en de zoekbalk) ook groter.

< dit stukje webruimte is te huur >


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

CodeCaster schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:30:
[...]

Koppelingen zijn helemaal niet leuk. Ik heb een tijd gezocht naar een nieuwe videokaart, gefilterd op ATI HD5xxx, oplopend gesorteerd op prijs. De koppelingen daarbij waren nooit relevant (vaak Nvidia-kaarten van twee tientjes goedkoper). Vervolgens krijg ik elke keer als ik de pricewatch open drie videokaarten aanbevolen die totáál niet vallen binnen wat ik zoek. Dit kan beter, maar ik weet niet hoe.
Ik bedoelde ook de productkoppelingen binnen een topic. Als daarboven de producten staan waar het over gaat vind ik dat soms nog wel makkelijk.
Zitten er dan ook koppelingen in de PW op die manier?

 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Terw_Dan schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:35:
[...]

Ik bedoelde ook de productkoppelingen binnen een topic. Als daarboven de producten staan waar het over gaat vind ik dat soms nog wel makkelijk.
Zitten er dan ook koppelingen in de PW op die manier?
Nee, sorry, ik bedoelde gerelateerde producten. :)

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • TERW_DAN
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

TERW_DAN

Met een hamer past alles.

Barleone schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:32:
 • Van mij mogen de blokken content sleepbaar worden. Zodat je het blokje .plans bv. bovenaan kunt zetten. Verder ben ik al jaren tevreden over de nieuwsberichten indeling op de FP. Niets aan doen!
Dat is al mogelijk door middel van de custom layout, en is te koop in de karmastore.
Helemaal sleepbaar zoals de tracker is nog niet mogelijk, maar je kunt het wel aanpassen in elk geval.

[Voor 4% gewijzigd door TERW_DAN op 25-08-2010 16:39]


 • hollandismad
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 06-08-2011
Taxonomie & Frontpage

Naast de nieuwsberichten op de frontpage staan gekleurde blokjes die aangeven tot welke categorie deze behoren. Hier zie ik twee problemen mee:

1) Een bericht kan tot meerdere categorieën behoren.

2) De categorieën in het menu links bovenaan zijn niet kleur gecodeerd. Men moet dus uit hun hoofd weten welke kleur bij welke categorie hoort om er effectief gebruik van te kunnen maken. In één oogopslag die informatie vinden is immers niet mogelijk.

Navigatie

Onder de tab "archieven" in het hoofdmenu staat een categorie "reviews" die enkel "best buy guides" bevat. Ten eerste is het nutteloos om één ding in een categorie te plaatsen en ten tweede is een "best buy guide" niet echt een review, maar een advies.

Onder diezelfde tab staat ook een categorie "archieven". Dit is een hele vreemde benaming gezien de inhoud en het feit dat de tab zelf ook "archieven" heet.

Persoonlijk vind ik "myReact" een onbegrijpelijke naam en erg vreemd in gebruik. Het lijkt me voor veel mensen niet meteen duidelijk dat hier "reactions" wordt afgekort en er "my" voor wordt geplakt. De myReact pagina bevat ook het profiel en andere dingen, dus de beschrijving klopt ook niet helemaal. Daarbij bevat de categorie "myReact" onder "Forum" én zichzelf(een myReact optie) én allerlei opties die niets met reacties te maken hebben. Persoonlijk zou ik het "Mijn forum" noemen, net als "Mijn profiel" onder "My tnet".

"My Tnet" klinkt nogal raar aangezien bijna iedereen het hier en op andere plekken op het Internet heeft over Tweakers en niet Tnet.

Ik begrijp trouwens niet helemaal waarom er overal Engels en Nederlands door elkaar heen wordt gebruikt in de menu's. Het hoofdmenu bevat bijvoorbeeld "archieven" terwijl de rest Engels is. De tab "My Tnet"(Engels) bevat juist weer allemaal Nederlandse opties op de "Karmastore" na. Dit maakt zoeken en herkennen in sommige gevallen erg lastig lijkt me.

Tracking

Ik mis persoonlijk twee dingen:

1) Een manier om snel en gemakkelijk mijn posts onder nieuwsberichten terug te vinden.

2) Een manier om te zien dat er een reactie is op een van mijn posts onder een nieuwsbericht.

Het zou fijn zijn als op de frontpage en in de archieven deze twee dingen worden aangegeven(met twee kleurtjes bijvoorbeeld). Op die manier kan je gemakkelijk in één oogopslag zien waar je hebt gepost en welke reacties je nog niet hebt gelezen.

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
hollandismad schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:57:

Persoonlijk vind ik "myReact" een onbegrijpelijke naam en erg vreemd in gebruik. Het lijkt me voor veel mensen niet meteen duidelijk dat hier "reactions" wordt afgekort en er "my" voor wordt geplakt. De myReact pagina bevat ook het profiel en andere dingen, dus de beschrijving klopt ook niet helemaal. Daarbij bevat de categorie "myReact" onder "Forum" én zichzelf(een myReact optie) én allerlei opties die niets met reacties te maken hebben. Persoonlijk zou ik het "Mijn forum" noemen, net als "Mijn profiel" onder "My tnet".
MyReact is afgeleid van React, de naam van de software waarop het forum lange tijd was gebaseerd. Inmiddels ontwikkelen wij die software verder maar het profielengebeuren is nog steeds niet goed geïntegreerd met de Tweakers.net-profielen onder My Tnet. Ouwe legacy dus die eens overboord gegooid moet worden.

 • benoni
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
Dat is wat het eerst in me op kwam: de Myreact pagina zou eigenlijk veel meer een 'commandocentrum' kunnen zijn die echt alles wat je op tweakers.net graag uitvreet / net uitgevreten hebt in één overzichtelijk geheel samenbrengt, met alle items openklapbaar voor een preview.
 • Een (deels) customizable topmenu (sleepbare elementen à la de tracker). Datzelfde menu zou ook standaard kunnen worden ingebed in andere paginaviews, in plaats van het standaard topmenu, op het moment dat je bent ingelogd.
 • De sidebar tracker is prima, dezelfde interfacing en scripting voor verplaatsen en instellen van lijst-blokken kan worden overgenomen voor andere delen van de pagina. Misschien moeten de blokken van de tracker helemaal uitwisselbaar worden met het middengedeelte van de Myreact, zodat je een blok naar het brede gedeelte kunt verslepen of dupliceren. Daarbij past de vorm en functie van het blok zich aan de uitgebreidere mogelijkheden van het witte Myreact gedeelte aan, de regels worden breder en wordt meer functionaliteit toegevoegd, in de vorm van iconen voor tags, selectors voor paginanummers, en uitklapbare samenvattingen.
 • Het is vreemd dat de laatste reacties die je op de frontpage geeft niet terugkomen in de Myreact pagina. Het is vooral makkelijk als je snel kunt zien of er op je reactie gereageerd is. Wellicht is het voor ruimtebesparing en gebruiksgemak het best om al je recente posts (frontpage, GoT, V&A enz.) in één lijst te tonen, met van de reacties van anderen daarop een samenvatting uitklapbaar / overmuisbaar.

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
CodeCaster schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:30:

Er staat hé-le-máál, maar dan ook nul komma nul informatie in de titels. Niet één afgekorte titel laat zien waar het bericht over gaat. Zien de auteurs dat zelf nou niet? Nou moet ik weer over iedere titel hoveren om te kijken of het bericht interessant is, en daar bedank ik voor. Dit zijn de titels:
Ik denk dat ze er nooit zo bij stilgestaan hebben, maar het is wel een interessante observatie. Ik zal 't doorgeven aan Wilbert.

 • funk-e
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 29-09 13:00
MyReact zou inderdaad een grote restyling kunnen gebruiken.

Een dashboard waarvanuit je alles snel en overzichtelijk kunt lezen en aanpassen. (DM's, tweakblogs, foto-albums, forumpostings, nieuwscommentaren)

...less is more


 • benoni
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
En of het nu myreact blijft heten of een betere naam krijgt, het zou handig zijn als die pagina een kortere URL of een ander subdomein krijgt, zodat het de eerste keuze is die uit je browser history bovenkomt als je de beginletters in de adresbalk tikt. Bijvoorbeeld in Safari staan bladerhistorielinks dichterbij dan bladwijzerlinks, en krijgen kortere links van hetzelfde domein voorrang, waardoor je gathering.tweakers.net/forum/myreact wordt begraven onder de topiclinks.

 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Femme schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 17:25:
[...]


Ik denk dat ze er nooit zo bij stilgestaan hebben, maar het is wel een interessante observatie. Ik zal 't doorgeven aan Wilbert.
Nu ik het teruglees staat het er wel heel chagrijnig, maar het was inderdaad als observatie bedoeld. :P

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • Fish
 • Registratie: Juli 2002
 • Niet online

Fish

How much is the fish

Een groot probleem met de search vind ik is dat je 50.000 resultaten krijgt maar niet weet of het topic uberhaubt een oplossing biedt.
een soort standaard, "dit loste mij probleem wel / niet op" radiobutton bij de reacties zou wel eens kunnen helpen
eventueel beschikbaar voor alle leden zodat je er een soort succesrate op kan bouwen

Iperf


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

fish schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 17:51:
Een groot probleem met de search vind ik is dat je 50.000 resultaten krijgt maar niet weet of het topic uberhaubt een oplossing biedt.
een soort standaard, "dit loste mij probleem wel / niet op" radiobutton bij de reacties zou wel eens kunnen helpen
eventueel beschikbaar voor alle leden zodat je er een soort succesrate op kan bouwen
Dat was al eens vaker geopperd, in de vorm van een rating-systeem :) Gerelateerde topics kon ik niet echt vinden, want de search is niet je-van-het ( :+ ), maar uiteindelijk komt het hierop neer:

[feat] Rating om betere zoekresultaten te krijgen
chem schreef op woensdag 11 augustus 2004 @ 11:53:
Ook deze vraag is al menigmaal langsgekomen, en het antwoord is: nee, want het kost teveel tijd om de ratings bij te houden.
Maar misschien hebben de devvers nu, zes jaar later, meer tijd?

* CodeCaster rent :P

[Voor 4% gewijzigd door CodeCaster op 25-08-2010 19:17]

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • APClll
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 23:05

APClll

FP ProMod

[DPC] Team Grazzie

Ik vind 't zo vervelend dat m'n alt+m sneltoets niet werkt op de frontpage :'(
...dat is zo ongeveer mijn forum-startpagina


Ik denk dat er altijd een groep mensen blijft die niet weten dat bepaalde zaken instelbaar zijn. (de icoontjes onderaan de tracker) Ik heb de tracker naar m'n eigen smaak aangepast en vind het reuze handig om overal dezelfde "snelkoppelingen" bij de hand te hebben.

Ook op het forum kom je wel eens de uitroep "ik wist niet dat die feature bestond" tegen. Of het nu gaat over DM, het TS-icoontje/kleurtje of de "dit topic is zoveel keer gelezen-tooltip". Er zijn veel dingen al beschikbaar, maar een hoop mensen weten het niet. En natuurlijk het verschil tussen My Tnet -> voorkeuren, en My React --> voorkeuren wat hiervoor al genoemd is.

Ik heb geen idee hoe je dat zou kunnen verbeteren, maar het is wel iets om over na te denken bij het ontwerp.

Kunnen jullie trouwens bekijken welke aanpassingen er in de karmastore gekocht worden en welke (lay-out)aanpassingen daarmee het meeste gedaan worden? Als zo goed als iedereen dezelfde aanpassing maakt, is het standaaard ontwerp blijkbaar niet goed. Echter, niemand zal dat hier melden, omdat ze het zelf al aangepast hebben ;)

[Voor 5% gewijzigd door APClll op 25-08-2010 19:41. Reden: kleine toevoeging]

Ouwe troep? Wat is dat?.......Alles is leuk, zelfs modelracing..........BOINC ook mee met DPC!
......Team Grazzie~Power....!! Mooooooeeeee......


 • Ruud v A
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 20-12-2021
De tracker: qua nieuws / pricewatch items kijk ik er eigenlijk nooit naar, maar de meuktracker vind ik juist wel interessant. Het overkomt me vrij vaak dat ik op die manier zie dat er een update is voor een programma, en het is ook handig om meteen de veranderingen te kunnen zien door erop te klikken. De wenslijst in de tracker vind ik zelf ook ideaal.

Wat gerelateerde content betreft, ik zie nogal eens dingen die op zich wel gerelateerd zijn, maar al verouderd. Zoals hierboven ook al genoemd is zou het ook wel handig zijn om te kunnen zien of een topic een oplossing biedt.

Dan hoorde ik nog iets over een tagging-systeem. Daar ben ik groot fan van. Alles indelen in 'Core', 'Pro', etc. heeft niet veel nut; soms zijn de categorieën te breed, soms overlapt er iets. Wat dit betreft zouden jullie eens moeten kijken naar Stack Overflow. Ik neem aan dat ten minste iemand hier wel eens van gehoord heeft? Het is een soort van forum, maar meer gericht op antwoorden. Je ziet meteen of er een oplossing is, de hoogstgewaardeerde oplossing staat bovenaan, etc. Iets dergelijks zou voor de forums misschien wel handig zijn. Maar wat ik vooral bedoelde is het tagging-systeem op Stack Overflow. De meest populaire tags worden automatisch getoond als categorie, en je kunt zelf kiezen "Deze tag vind ik interessant, deze boeit me totaal niet." Een handige manier om dingen simpel te personaliseren. Ook denk ik dat je met tags betere links tussen artikelen kunt maken, en de gerelateerde content beter kunt bijhouden. Ook bij het zoeken zouden tags een rol kunnen spelen. Een tag cloud vind ik trouwens wel nutteloos. Het is leuk om je tags zo neer te zetten naast een artikel, maar de tag cloud bij archieven is gewoon nutteloos: je ziet de inhoud van iedere tag niet.

En dan nog de indeling van de voorpagina: ideaal zo, verander er alsjeblieft niets aan. De verdeling van het nieuws in categorieën en een deel van de tracker mag op zich weg. Van de navigatie bovenaan gebruik ik alleen de Pricewatch, Forum en My T.net. Ik ben gewend om op het logo te klikken voor de voorpagina. Op het forum ga je dan standaard naar de voorpagina van het forum, dit zou misschien ook een verbeterpuntje zijn, maar er zijn natuurlijk ook mensen dit dit juist gewend zijn. Maar andere categorieën (Archieven, Jobs) kunnen wat mij betreft weg. Ik weet niet of jullie hier statistieken van hebben, maar ik zou zeggen ga eens na hoeveel ze ook werkelijk gebruikt worden. De indeling van de voorpagina, afgezien van deze navigatiedingen, zou ik niet veranderen.

De archieven zijn soms wel handig, maar ik betwijfel of ze een plek in de navigatie bovenaan verdienen. Ik denk ook dat de archieven er baat bij hebben door niet alles standaard op categorie of plek (nieuws, redactieblogs) te sorteren, maar meer op tags. En dan bedoel ik weer een soort systeem waarbij categorieën automatisch gemaakt worden aan de hand van tags. Je zou eventueel ook nog tags die met elkaar te maken hebben samen kunnen pakken.

 • CherandarGuard
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-05 11:04
Wat betreft de productomgeving zou ik wel iets zien in een soort overzichtspagina voor een product. Zoals het nu is, is het zeker niet slecht, maar er zou iets voor te zeggen kunnen zijn om een tab voor te voegen (dus vóór het prijzen-tab) waar een simpel overzicht op staat.

Ik denk dan aan de laagste prijs, of de X laagste prijzen, één of meer afbeeldingen, links naar of headers van reviews en topic over het product. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om de belangrijkste specificaties te bepalen per product, maar zo mogelijk zouden die ook handig zijn op zo'n pagina.
Het hoeft allemaal niet uitgebreid, maar gewoon van alles wat, zodat je snel een goed beeld hebt van het product. Dat maakt bladeren door en snel vergelijken van producten naar mijn idee makkelijker.

 • RedHat
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 16:38
Wat ik kwa navigatie irritant vind is dat die "tabjes" verspringen bij een onmouseover. Ik zit dikwijls op een laptop te werken en dan hover je iets over een ander 'tabje' en krijg je een ander menu.

Ik zou graag een optie willen om het ipv onMouseOver een onClick op de buttons willen.

 • ieperlingetje
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 25-09 21:31
Ik had deze opmerking al eens geplaatst op de mantis site: devtrack: Toon suggesties in meuktracker. Hierbij nog maar eens het idee voor de meuktracker: Koppel er ook tags aan, dan kun je meteen ook gelijkaardige software weergeven of freeware alternatieven geven voor shareware. Verder zou ik, in tegenstelling wat sommigen beweren onderaan de reacties op .plan, de site niet verbreden. Dan krijg je iets zoals wikipedia doet (zij hebben 100% width), en dat is absoluut niet overzichtelijk. Ik zet namelijk mijn browser venster volledig open, maar dat wil niet zeggen dat ik dan ook de website zo wil zien. De breedte van de huidige website vind ik zelfs een beetje te. Nog een opmerking: de tracker moet blijven. ;)

Wat de zoekfunctie van het forum betreft, het zou leuk zijn als ik mij in een topic bevindt, dat dan meteen gezocht wordt voor het ganse forum ipv enkel dat topic.

[Voor 10% gewijzigd door ieperlingetje op 26-08-2010 18:21]


 • drZymo
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 02-09 22:19
Het eerste wat bij mij opkwam is een betere feedback mogelijkheid op artikelen. Op dit moment moet je naar het forum, het juiste topic openen en daar een melding plaatsen dat er een typefoutje is gemaakt. Misschien is het handiger om een soort popup veld te maken waarin je kort kan opgeven wat er volgens jouw fout is aan het artikel, dat kunnen alle fouten zijn, niet alleen typefouten. Deze melding komt dan binnen bij de redactie, die kan het dan direct verwerken of indien nodig via een DM een berichtje naar de gebruiker terug sturen voor meer informatie. Die knop zou dan ook duidelijker bij een artikel zichtbaar moeten zijn, want nu komt het nog regelmatig voor dat mensen in een reactie de fout melden.


Verder zou ik het zelf handig vinden om een tracker te kunnen maken voor één of meer tags. Als je bijvoorbeeld al het nieuws, reviews, en forum posts over de SSD's van intel zou willen zien, dan zou je een tracker kunnen maken voor de tags "ssd+intel". Dit is dan zichtbaar aan de zijkant van de site. Als er dan een nieuw topic geopend wordt met jouw specifieke tags dan kan je daar gelijk naar toe. Ideaal om bepaalde topics in te gaten te houden.

[Voor 35% gewijzigd door drZymo op 26-08-2010 10:14]

"There are three stages in scientific discovery: first, people deny that it is true; then they deny that it is important; finally they credit the wrong person."


 • MuddyMagical
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 17:18
De verschillende kanalen zoals Pro en Games vind ik alleen maar lastig. Ik kan niet in 1 overzicht al het nieuws zien van de verschillende kanalen.

Ik ben niet overmatig geinteresseerd in game nieuws, maar wil wel alles weten van GTA of wat er betrekking op heeft. Maar nu moet ik twee verschillende kanalen in de gaten houden.

Aiwos zoekt configuratie kanon met PHP én Surviv.io skills! Solliciteer!


 • F.West98
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 01:27

F.West98

Alweer 13 jaar hier

Ik heb verder geen klachten hier...
behalve dat de zoekfunctie vele malen beter kan.
Verder mag die tracker daar links iig niet weg, die is erg handig.
Alleen mogen sommige looks wel wat anders, moderner...
En ik meld me aan als betatester ;)

2x Dell UP2716D | i7 6700K | 64GB RAM | Samsung 850 1TB | ASUS ROG Maximus VIII Formula | GTX960
.oisyn: Windows is net zo slecht in commandline als Linux in GUI


 • RedHat
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 16:38
F.West98 schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 15:02:
Ik heb verder geen klachten hier...
behalve dat de zoekfunctie vele malen beter kan.
Verder mag die tracker daar links iig niet weg, die is erg handig.
Alleen mogen sommige looks wel wat anders, moderner...
En ik meld me aan als betatester ;)
Op de frontpage krijg je toch samengesteld nieuws? Alhoewel ik niet alles terug kan vinden als ik op "Pro" of "Electronics" klik.

 • m-m
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Ik wil graag een soort wall op T.net met dingen die voor mij relevant zijn: reacties op topics waar ik in gereageerd heb óf ik volg (geen TVPs meer ;) ), reacties op mij bij comments op FP-artikelen, nieuws/meuk/etc over producten/bedrijven waar ik aangeef in geinteresseerd te zijn, etc. Kortom: iets waar alle notificaties voor mij centraal binnenkomen. Ik heb zo m'n twijfels bij de haalbaarheid, maar het lijkt me echt ultiem handig :P

 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

Je eigen reacties op nieuwsposts makkelijk terugvinden.

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • Stefan|IA2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 29-06-2021
ssj3gohan schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 16:44:
Je eigen reacties op nieuwsposts makkelijk terugvinden.
Kijk eens in je gallery... gallery: ssj3gohan

 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Noem je dat makkelijk? :)

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

Een beetje wat CodeCaster zegt: ik moet in mijn profiel terugvinden waar ik heb gepost. Dat is zoiets als mijn foruminstellingen in morse in een quickreply gooien :+

Ik zou verwachten dat ik het volgende heb:
- Profielpagina met mijn verhaaltje, mijn instellingen en mijn waarderingen (aparte tabs voor van alles)
- Reactietracker voor forum, FP, meuk, etc.

Nu zijn er:
- Meerdere instellingenpagina's, redelijk verspreid
- Twee reactietrackers

Dus wat ik eigenlijk zeg is: smijt myreact bij de reactietrackers in je profiel, en geef het een ander naampje. Nu ik er zo naar kijk is dit redelijk superlogisch.

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Dat dus ja. En laat de reacties dan onder elkaar zien met de nieuwstitels erboven, iets à la de Post History van het forum. :)

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • jopie
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 23:38
Ik heb zo 2 punten die wat mij betreft zouden mogen veranderen:
1) In de pricewatch, lees ik de lijst van boven naar beneden. Als ik regel 1 toevoeg aan productvergelijk kan ik regel 2 en 3 niet lezen. Die moet ik dan weer wegklikken, en dan zie ik ze weer. Als nu dat popupje naar links zou popuppen, ipv naar rechts is het probleem over.
2) Het vinden van de best buy guides, ik zou ze onder pricewatch verwachten, het heeft mijn inziens meer te maken met een advies, net zoals een shopsurvey. Nu staan ze onder archieven, en daar verwacht ik oud nieuws te vinden, maar niet de meest recente BBG, iig niet alleen daar.

 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Een touchvriendelijke site, en dan praat ik niet over Tweakers.mobi, zou erg welkom zijn. Ik merk op mijn Xperia X10 ook dagelijks dat het navigeren op tweakers.net (de desktop-versie dus) af-en-toe een stuk langzamer gaat dan nodig is, omdat als ik naar een ander 'tabblad', om het zo maar te noemen, wil gaan, ik dan eerst de nieuwe pagina moet laden omdat het praktisch niet mogelijk is om snel op de roll-over te klikken. Met nadruk op snel, want na heel veel gepiel lukt het uiteindelijk wel, maar het is gewoon niet praktisch. Ook op het forum is het niet echt mogelijk om snel te navigeren met een smartphone, ik klik te vaak de verkeerde links aan, en heb ook moeite met het aanklikken van links in het algemeen, alhoewel dit misschien meer een probleem is van smartphones in het algemeen.

Veel sites hebben hun UI al aangepast aan mobiele apparaten als de iPhone en andere smartphones, en het zou erg welkom zijn als Tweakers.net dat ook zou doen, en dan in een andere vorm dan tweakers.mobi en een tweakers.net met een lagere resolutie/javascript uitschakelen.
Dit klinkt misschien alsof ik tweakers.net totaal niet bruikbaar vind op mijn telefoon, integendeel, ik zit vaker op mijn telefoon op Tweakers.net dan op mijn computer :)
Dit puntje moet toch vrij makkelijk te implementeren zijn op basis van je UA lijkt me. Wat ik bedoel is zoiets als dit:

Nou is dit slechts een voorbeeld van hoe het zou kunnen, ik zou liever niet zien dat het ook daadwerkelijk zo zou worden, dit is gewoon om een voorbeeldje in de ring te gooien natuurlijk. De site is van zichzelf gewoon niet zo touch-vriendelijk gemaakt, maar afgezien van het af-en-toe wat lastig navigeren prima hanteerbaar. De meeste browsers renderen de pagina toch wel zo dat de tekst op het beeldscherm past.

Maar, als ik toch bezig ben, ik heb wel wat meer goede dingen en verbeterpuntjes:
Verbeterpuntjes:
 • Ik gebruik de trackers af-en-toe, maar ik klik niet dagelijks op een bepaalde tracker. Wat ik nou echt fijn zo vinden is het kunnen uitschakelen van bepaalde trackers, zodat je bijv. de tracker 'Games', om maar wat te noemen, niet meer ziet op de FP, mogelijk iets voor de Custom-frontpage feature?
 • Een custom-rss feed maken met bovenstaande features is ook een erg goed idee imo, zo kan je instellen dat je bijv. alleen de RSS wil ophalen voor 'Core' en 'Mobile', in mijn ogen is dat echt ideaal, in plaats van dat je alles uitgepoept krijgt op een grote hoop.
Goede puntjes:
Ik vind op mijn computer nagenoeg alles semi-perfect werken op Tweakers.net, er zijn echt weinig dingen waar ik me aan stoor, en ondanks dat ik op een oud, brak pentium IV'tje zit, is de site altijd gewoon snel, wat ook wel eens anders is op sites als Engadget.com
Ook de taxonomie (cool woord, wie heeft dat verzonnen ;) ) eigenlijk al prima. Met de inluiding van de tags werkt het allemaal wel prima eigenlijk.
De wat ruime indeling, dat merk ik niet, maar ik heb ook geen breedbeeld monitor. Desondanks kan ik me best voorstellen dat dit voor sommige mensen lastig is.

[Voor 9% gewijzigd door thijsje66 op 26-08-2010 17:55]

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 24-09 16:33

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Femme schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 17:07:
[...]

MyReact is afgeleid van React, de naam van de software waarop het forum lange tijd was gebaseerd. Inmiddels ontwikkelen wij die software verder maar het profielengebeuren is nog steeds niet goed geïntegreerd met de Tweakers.net-profielen onder My Tnet. Ouwe legacy dus die eens overboord gegooid moet worden.
Ho, MyReact is natuurlijk wel even wat meer dan een veredeld profiel. Gooi dat vooral niet overboord. ;) Die pagina is van onschatbare waarde voor het gebruik van het forum en als daar iets mee gebeurt moet dat IMO niet verder gaan dan hooguit een paginatitelwijziging of natuurlijk het toevoegen van features (zoals Twitter, LinkedIn, etc. waar al een tijd om gevraagd wordt).

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Ik vind de myReact mooi zoals hij is, daar hoeft wat mij betreft niets aan veranderd te worden, toegevoegd, prima, maar er moet in ieder geval niets van de bestaande functionaliteit en indeling af.
Just my two cents natuurlijk.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • orf
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23:43
Is het voor de search niet verreweg het eenvoudigst om een Google Search appliance aan te schaffen?
 • Geeft resultaten zoals bezoekers deze gewend zijn van Google.
 • Heeft directe toegang tot de database voor indexatie
 • Kan omgaan met verschillende rechtensets (toegang SG / HK / etc)
 • Weinig tot geen developmenttijd, alleen goede configuratie
 • Schaalbaar
 • etc.

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 24-09 16:33

NMe

Quia Ego Sic Dico.

orf schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:19:
Is het voor de search niet verreweg het eenvoudigst om een Google Search appliance aan te schaffen?
 • Geeft resultaten zoals bezoekers deze gewend zijn van Google.
 • Heeft directe toegang tot de database voor indexatie
 • Kan omgaan met verschillende rechtensets (toegang SG / HK / etc)
 • Weinig tot geen developmenttijd, alleen goede configuratie
 • Schaalbaar
 • etc.
Ziet 'ie ook het verschil tussen producten, shops, forumtopics en -posts, nieuwsberichten, reviews, enz? Een standaardoplossing van Google zal al snel niet specifiek genoeg zijn voor een complexe set aan plekken waar data vandaan kan komen. :)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • orf
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23:43
NMe schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:22:
[...]

Ziet 'ie ook het verschil tussen producten, shops, forumtopics en -posts, nieuwsberichten, reviews, enz? Een standaardoplossing van Google zal al snel niet specifiek genoeg zijn voor een complexe set aan plekken waar data vandaan kan komen. :)
Ja, dat kan prima. Je kunt content opdelen in categorieën. Je kunt dus zoeken binnen alleen het forum, of alles tonen wat relevant is. Het is echt een heel krachtig systeem, waarbij je zelf SQL queries op kunt geven hoe er geïndexeerd moet worden.

 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Mock-up van hoe ik de mobiele site ongeveer graag zou zien. De knoppen werken wel, maar daarna spring je meteen naar de gewone site, dus het is alleen de mock-up van de FP. Met wat CSS gejat van Tweakers.mobi, maar da's meteen duidelijk.
Even snel gemaakt, dus verwacht er geen wonderen van.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • RedHat
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 16:38
Een standaardoplossing van Google zal al snel niet specifiek genoeg zijn
Gutgutgut, wat een vooroordelen :+ Toevallig is dat het wel. (Of iig niet zo erg als jij het doet lijken :D ).

^^ Kun je hem niet normaal hosten?

[Voor 8% gewijzigd door RedHat op 26-08-2010 18:51]


 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 24-09 16:33

NMe

Quia Ego Sic Dico.

RedHat schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:50:
[...]

Gutgutgut, wat een vooroordelen :+ Toevallig is dat het wel. (Of iig niet zo erg als jij het doet lijken :D ).
Inclusief relevantie bepalen van producten die niet dezelfde zoekwoorden hebben maar wel gerelateerd zijn?

Sowieso zeg ik niet dát het zo is, ik zeg alleen dat de complexiteit van de vraag niet onderschat moet worden. :)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
RedHat schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:50:
[...]


Gutgutgut, wat een vooroordelen :+ Toevallig is dat het wel. (Of iig niet zo erg als jij het doet lijken :D ).

^^ Kun je hem niet normaal hosten?
Nee. Maar, inhoudelijk, is het wat, anders klus ik nog ff door.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • ajakkes
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 12-07 09:19
Het heeft voor mij best een tijd geduurd voor ik een aantal handige opties ging gebruiken op tweakers.net
Zoals al aangegeven staat het nog al eens verborgen.

De tracker gebruikte ik eerst niet maar is als je er aan went best prettig.
myReact is er ook zo een. Om het forum in de gaten te houden volstaat hij prima maar ik wist niet wat het deed en gebruikte hem dus niet.

Wat ik echt waardeloos vind is kijken of er iemand reageert op je reactie bij een FP artikel.
Muis naar links MY TNET muis naar rechts Mijn profiel. Nog maar eens omdat je weer eens over JOBS bewogen hebt. Onder Mijn profiel naar Activiteit. Klikken op een van je reacties. Klikken op Terug naar hoofdtread. Vorige pagina, vorige pagina. Volgende reactie. Oh geen reacties.

Misschien een idee om de reacties bij Op de frontpage/meuktracker ook in de myReact mee te nemen. En dan het aantal reacties na jou laatste reactie weer te geven. Of een vinkje tot hier heb ik het al gelezen. Maar niet een notificatie in mijn mailbox voor iedere reactie in ieder topic waar ik eens in gepost heb zoals sommige socialsites willen doen.

Op de Nieuws Page zou ik wel willen kunnen kiezen voor meer uitgelichte artikelen (waarbij niet alleen de titel maar ook de eerste alinea wordt weergegeven. Maar misschien moet ik dan eens kijken op archieven nieuws ipv de FP (kom ik net achter).

Ga niet voor mij bepalen of een artikel voor mij interessant is, dat doe ik zelf wel. Zo heb ik bij het forum nu alle Apple items uitgeklikt, maar toch kijk ik er af en toe naar.

Het zou misschien wel een idee zijn om bepaalde tags te verbergen in plaats van alleen bepaalde tags zichtbaar te maken. Ik wordt wel eens een beetje Apple moe. Dat ligt niet aan jullie maar aan het feit dat ik niet heel erg geïnteresseerd ben in hun producten. Lees liever over de nieuwste Android Tablet.

Het submenu van FP mag wat mij betreft weg en het submenu van archieven mag onder frontpage.
Mochten er mensen echt niet geïnteresseerd zijn in games zou je ze de optie kunnen geven makkelijk alle nieuwsitems getagged met games te verbergen. En weer even aan te zetten als ze er wel even naar willen kijken.

Een minder duidelijke scheiding tussen Tweakers en GoT mag wat mij betreft wel. Iets wat op veel sites te merken is maar niet meer van deze tijd.

Bij de wenslijst de mogelijkheid geven een product te selecteren op basis van wensen in plaats van het specifieke product. Ik wil geen melding als de harde schijf van x van merk y onder de 50 euro komt maar als een schijf met grootte x aansluiting y en rpm z onder de 50 euro komt.

Maar volgens mij wordt dit al weer een veel te lang verhaal om lekker te lezen.

👑


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 00:07

crisp

Devver

Pixelated

thijsje66 schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:50:
Mock-up van hoe ik de mobiele site ongeveer graag zou zien. De knoppen werken wel, maar daarna spring je meteen naar de gewone site, dus het is alleen de mock-up van de FP. Met wat CSS gejat van Tweakers.mobi, maar da's meteen duidelijk.
Even snel gemaakt, dus verwacht er geen wonderen van.
Screenshot:


Je hebt hier feitelijk dus de navigatiebuttons van .mobi gepakt en je laat de 2 kolommen van het content-deel onder elkaar vallen bij een smallere resolutie. Of dat nou zaligmakend is weet ik niet...

Ik denk wel dat onze normale site nog beter aangepast zou kunnen worden voor smallere resoluties en er betere rekening gehouden zou kunnen worden met touch-based devices. Binnen een complete overhaul zou dat een overweging kunnen zijn.

Intentionally left blank


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-09 23:38
De frontpage kun je zelf al door de war gooien via de karmastorefeatures die voorhanden zijn, je menu's kun je echter nog niet naar eigen smaak aanpassen. Zou zou je de bovenste rij menu's customizable kunnen maken door zelf menu's met je eigen shortcuts samen te mogen stellen. Jobs staat er bij mij nu al zo'n 3 jaar compleet loos bij.

Ook Tweakblogs bungelt er wat bij qua aandacht en integratie, de url-parser werkt daar niet 100%, reacties zijn (nog) niet doorzoekbaar of in een lijst weer te geven, op het forum is bij geen enkele user aangegeven of deze een blog heeft tenzij hier zelf moeite in wordt gestopt. Op de frontpage moet je toevallig in de tracker staan om überhaupt gelezen te worden door users die je niet via een andere manier weet te bereiken. Deze wat prominenter profileren zou geen kwaad kunnen.

De tracker is alleen op het forum volledig uit te schakelen en alleen op de frontpage compleet "uit te schakelen" door em naar rechts te verplaatsen en met custom CSS te hiden, inconsistent. Ik gebruik em veel, maar in een witte versie om em toch die aandacht er meer op te vestigen waar deze met NGv2 juist grijs is gemaakt om minder aanwezig te laten zijn.

Productseries van producten, ik mag het eigenlijk niet zeggen maar EIN-DE-LIJK. Ook productreviews mogen over een product met dezelfde kleur gelijkgetrokken worden, het is niet dat een zwarte versie ineens beter is dan de groene variant.

Het liefst zou ik bovenin 5 knoppen zien: Nieuws / Forum / Pricewatch / Blogs / My Tnet
• Onder nieuws staat _al_ het nieuws, dus ook de simpele berichten met een video en 3 regels tekst uit /games/, hier kan je dan driftig op los filteren qua tags etc. wat je _niet_ wilt zien. by default dus overal een vinkje. Submenu's zijn het archief, channels, de 'over t.net'/contact pagina.
• Onder forum moet je eigenlijk direct naar je myReact gaan als je ingelogd bent (net als in de tweakers-layout) submenu's zijn dan de faq's, bookmarks, actieve topics, zoeken, prefs met subsubmenu waarvoor
• PW, spreekt voor zich
• Blogs, je reacties, je favoriete bloggers, populaire blogs, populaire bloggers, suggesties om te lezen
• My Tnet, al je instellingen makkelijk bij de hand, mogelijheid tot custom indeling/shortcuts/samenstelling welke links jij daar in wilt hebben.

Custom Stylesheet settings die nu veel gebruikt worden - deze worden driftig gedeeld via blogs, DM en het forum - als voorkeuren aan kunnen geven, zo weet je dat ze vanuit t.net zelf komen. Je had/hebt in de tweakers layout op het forum nog steeds de mogelijkheid tot verschillende stylesheets, in de _ng-layout moet je zelf maar raak knutselen en hopen dat je frontpage er hetzelfde uit blijft zien (is redelijk simpel 'op te lossen').

Uitgebreidere, en makkelijkere (klik=>klaar) customizability is volgens mij de key.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 00:07

crisp

Devver

Pixelated

Wiethoofd schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 00:47:
[...] Jobs staat er bij mij nu al zo'n 3 jaar compleet loos bij.
Jobs (recruitment) is echter voor VNU een belangrijke peiler die aansluit bij onze doelgroep; we ontkomen er dus niet aan om daar exposure aan te geven. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw platform dat hopelijk betere integratiemogelijkheden zal kennen.
Ook Tweakblogs bungelt er wat bij qua aandacht en integratie, de url-parser werkt daar niet 100%, reacties zijn (nog) niet doorzoekbaar of in een lijst weer te geven, op het forum is bij geen enkele user aangegeven of deze een blog heeft tenzij hier zelf moeite in wordt gestopt. Op de frontpage moet je toevallig in de tracker staan om überhaupt gelezen te worden door users die je niet via een andere manier weet te bereiken. Deze wat prominenter profileren zou geen kwaad kunnen.
Ook al is een Tweakblog een karmastore feature, toch willen we dit zo zelfstandig mogelijk presenteren (en het is zelfs advertentie-vrij!). Integratie is daarvoor geen doel. Dat de url-parser niet alles kan wat op het forum kan is dus feitelijk ook deels intentioneel; het forum is een compleet andere omgeving dan een Tweakblog (of een reactie op de frontpage for that matter) - bepaalde links hoeven daar wmb ook niet per-sé 'geparsed' te worden.

Ook de wens om je reacties op Tweakblogs makkelijk terug te kunnen vinden is niet geheel conform de keuze om de individuele Tweakblogs ook echt als individuele blogs te zien. Zelfs de exposure via de tracker is alleen maar extra-gratis maar geen recht op zich.
De tracker is alleen op het forum volledig uit te schakelen en alleen op de frontpage compleet "uit te schakelen" door em naar rechts te verplaatsen en met custom CSS te hiden, inconsistent.
True, hoewel technisch de mogelijkheid er wel is (en via de devicegrades is hij wel uit te schakelen) dus dat is inderdaad een punt voor verbetering waar bij het samentrekken van de forum-voorkeuren met de frontpage-voorkeuren waarschijnlijk naar gekeken zal moeten worden (wat dat voor effect zal hebben op de oude GoT templates is dan nog een vraag).

Intentionally left blank


 • JivZ
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 20-09 11:17
Het zou ideaal zijn voor de breedbeelders onder ons als je optioneel een tweede balk kunt aanzetten zoals die links ook staat (met koppelingen naar Nieuws, Reviews, etc...). Voor mij zou die balk rechts mogen of naast de huidige balk. Daarmee hoef je minder naar beneden te scrollen.

 • aex351
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 28-09 20:54

aex351

I am the one

Er is al een optie waarmee je de grijze linkerbalk naar uiterst rechts kan verplaatsen. Ik heb dat ook. Het is vooral handig wanneer je 2 pagina's naast elkaar hebt staan, dan valt (afhankelijk van je resolutie) de main content niet weg. En daarnaast heeft dit nog meer voordelen, maar dat mag je zelf uitvinden.

< dit stukje webruimte is te huur >


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-09 23:38
crisp schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 01:31:
Jobs (recruitment) is echter voor VNU een belangrijke peiler die aansluit bij onze doelgroep; we ontkomen er dus niet aan om daar exposure aan te geven.
Mocht het ooit mogelijk zijn om het menu zelf samen te kunnen stellen/aanpassen dan gaat die er bij mij er als eerste uit :P
Ook al is een Tweakblog een karmastore feature, toch willen we dit zo zelfstandig mogelijk presenteren (en het is zelfs advertentie-vrij!). Integratie is daarvoor geen doel. Dat de url-parser niet alles kan wat op het forum kan is dus feitelijk ook deels intentioneel; het forum is een compleet andere omgeving dan een Tweakblog (of een reactie op de frontpage for that matter) - bepaalde links hoeven daar wmb ook niet per-sé 'geparsed' te worden.

Ook de wens om je reacties op Tweakblogs makkelijk terug te kunnen vinden is niet geheel conform de keuze om de individuele Tweakblogs ook echt als individuele blogs te zien. Zelfs de exposure via de tracker is alleen maar extra-gratis maar geen recht op zich.
Tweakblogs worden toch veel bekeken, dus waarom daar compleet geen advertenties getoond worden snap ik nog niet, al is er natuurlijk wel een mouw aan te passen. De parser pakt alleen openbare forum url's, dit is alleen af en toe hinderlijk, maar scheelt wel weer een edit om de titel er zelf neer te zetten.

Als je Tweakblogs echt als individuele blogs gaat bekijken moet je dus per blog een zoekfunctie krijgen waarop je kunt filteren op jou reacties. Mocht je meer Tweakblogs als 'leesvoer' zien dan is een algemene lijst met blogs waarop jij gereageerd hebt zoals het overzicht van je reacties per tweakblog en niet per tweakblogpost. (in het aangehaalde voorbeeld is niet te zoeken op UserID afaik.
JivZ schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 07:02:
Het zou ideaal zijn voor de breedbeelders onder ons als je optioneel een tweede balk kunt aanzetten zoals die links ook staat (met koppelingen naar Nieuws, Reviews, etc...). Voor mij zou die balk rechts mogen of naast de huidige balk. Daarmee hoef je minder naar beneden te scrollen.
Een extra sidebar aan de rechterkant, houdt er dan wel rekening mee dat je bovenin hele grote menuknoppen krijgt als je van 1208 naar bijna 1600px in de breedte gaat :P

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Punkie
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-02 11:13
ssj3gohan schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 17:30:
Een beetje wat CodeCaster zegt: ik moet in mijn profiel terugvinden waar ik heb gepost. Dat is zoiets als mijn foruminstellingen in morse in een quickreply gooien :+

Ik zou verwachten dat ik het volgende heb:
- Profielpagina met mijn verhaaltje, mijn instellingen en mijn waarderingen (aparte tabs voor van alles)
- Reactietracker voor forum, FP, meuk, etc.

Nu zijn er:
- Meerdere instellingenpagina's, redelijk verspreid
- Twee reactietrackers

Dus wat ik eigenlijk zeg is: smijt myreact bij de reactietrackers in je profiel, en geef het een ander naampje. Nu ik er zo naar kijk is dit redelijk superlogisch.
+1

 • Punkie
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-02 11:13
Search:
-Ik zou graag in het nieuws zoeken naar alles wat de tags apple en software heeft maar geen tag osx draagt.
-Ik zou graag in het nieuws,forums,v&a zoeken naar "S40" maar geen tag mobile heeft en (A OR (B AND NOT C)) tag heeft.
-Ik zou graag deze searches willen opslagen (de search instructies) zodat ik ze later snel terug kan uitvoeren
-Ik zou graag de unie en de doorsnede van bovenstaande searches willen bepalen.

 • curry684
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 13-09 13:22

curry684

left part of the evil twins

thijsje66 schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 17:52:
Een touchvriendelijke site, en dan praat ik niet over Tweakers.mobi, zou erg welkom zijn. Ik merk op mijn Xperia X10 ook dagelijks dat het navigeren op tweakers.net (de desktop-versie dus) af-en-toe een stuk langzamer gaat dan nodig is, omdat als ik naar een ander 'tabblad', om het zo maar te noemen, wil gaan, ik dan eerst de nieuwe pagina moet laden omdat het praktisch niet mogelijk is om snel op de roll-over te klikken.
Het blijft natuurlijk moeilijk om in te spelen op alle mogelijke classes van mobiele apparaten. Een echt goede touchvriendelijke site is geen sinecure, zeker niet voor een site met zo enorm veel content in zo enorm veel secties als Tweakers.net. Dan moet je ongeveer speciale dedicated subsites met andere templates en CSS gaan bouwen voor non-touch QVGA, touch QVGA, touch WVGA etc. etc. etc. Dat is nu net de reden dat er voor de iPhone al een app is die touchvriendelijk volgens de native GUI paradigms de content organiseert en toont.

Zie bijv. Nu.nl voor een site die veel minder en veel simpeler content heeft en die best goed werkt op een 800x480 touchbrowser, maar nog steeds dubbel zo snel bladert en leest met de diverse native apps.

[Voor 5% gewijzigd door curry684 op 27-08-2010 12:47]

Professionele website nodig?


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
thijsje66 schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 17:52:
Een touchvriendelijke site, en dan praat ik niet over Tweakers.mobi, zou erg welkom zijn. Ik merk op mijn Xperia X10 ook dagelijks dat het navigeren op tweakers.net (de desktop-versie dus) af-en-toe een stuk langzamer gaat dan nodig is, omdat als ik naar een ander 'tabblad', om het zo maar te noemen, wil gaan, ik dan eerst de nieuwe pagina moet laden omdat het praktisch niet mogelijk is om snel op de roll-over te klikken. Met nadruk op snel, want na heel veel gepiel lukt het uiteindelijk wel, maar het is gewoon niet praktisch. Ook op het forum is het niet echt mogelijk om snel te navigeren met een smartphone, ik klik te vaak de verkeerde links aan, en heb ook moeite met het aanklikken van links in het algemeen, alhoewel dit misschien meer een probleem is van smartphones in het algemeen.
Het huidige navigatiemenu is ontwikkeld voor groot formaat hoge resolutie beeldschermen en muisbediening. Voor de komst van de iPhone in 2007 bestonden er nog geen smartphones waarmee je fatsoenlijk kon browsen via touchbediening en waren er nog geen netbooks en iPads met een relatief lage resolutie. We gingen er toen nog van uit dat beeldschermen alleen maar groter zouden worden.

Bij een navigatie met veel elementen heb je de keuze om de breedte/hoogte in te gaan in de ruimte of de diepte in de tijd. Het eerste kan goed werken op een groot beeldscherm, het laatste werkt beter op een klein scherm (zeker met lagere accuratesse van touchbediening) mits de te volgen stappen snel worden gepresenteerd.

Bij een nieuw te ontwerpen menu gaan we zeker rekening houden met touch en kleine beeldschermen.

 • Danfoss
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 17:55

Danfoss

Deze ruimte is te koop..

Femme schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:20:
[...]
Het huidige navigatiemenu is ontwikkeld voor groot formaat hoge resolutie beeldschermen en muisbediening. Voor de komst van de iPhone in 2007 bestonden er nog geen smartphones waarmee je fatsoenlijk kon browsen via touchbediening en waren er nog geen netbooks en iPads met een relatief lage resolutie. We gingen er toen nog van uit dat beeldschermen alleen maar groter zouden worden.

Bij een navigatie met veel elementen heb je de keuze om de breedte/hoogte in te gaan in de ruimte of de diepte in de tijd. Het eerste kan goed werken op een groot beeldscherm, het laatste werkt beter op een klein scherm (zeker met lagere accuratesse van touchbediening) mits de te volgen stappen snel worden gepresenteerd.

Bij een nieuw te ontwerpen menu gaan we zeker rekening houden met touch en kleine beeldschermen.
Ik vind de huidige site een ramp op mijn android telefoon.. Ik browse nogal graag van artikel naar artikel en de vorige en volgende linkjes onder een artikel zijn niet echt touchvriendelijk. Je vinger niet loepzuiver plaatsen resulteert erin dat je naar het verkeerde artikel gaat. En aangezien je pas verder kan navigeren als de complete pagina geladen is zit je seconden te wachten en je te ergeren.

Ik ben dan ook groot voorstander van apps voor verschillende mobiele platformen. Een app als nu.nl en engadget zijn perfecte voorbeelden die heerlijk zijn in gebruik op je mobiel. Waar blijft de al maanden terug beloofde Android applicatie?

Sys Specs


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
Wiethoofd schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 10:47:
[...]

Tweakblogs worden toch veel bekeken, dus waarom daar compleet geen advertenties getoond worden snap ik nog niet, al is er natuurlijk wel een mouw aan te passen. De parser pakt alleen openbare forum url's, dit is alleen af en toe hinderlijk, maar scheelt wel weer een edit om de titel er zelf neer te zetten.
Het is lief aangeboden, maar het is niet zo dat we een gebrek hebben aan pageviews en die extra 0,8 procent van de Tweakblogs nodig hebben om advertenties weg te kunnen zetten. De inhoud van veel Tweakblogs is vaak niet interessant om erbij te gaan adverteren.

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 24-09 16:33

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Danfoss schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:29:
[...]

Waar blijft de al maanden terug beloofde Android applicatie?
Was er niet al een door een Tweaker ontwikkelde app die ook prima werkt? Of was dat voor Windows Mobile?

Los daarvan is het maken van een app niet goedkoop als je dat zelf niet in-house kan. Voor iets dat niet direct al je gebruikers in één keer raakt is dat niet snel de eerste keus. Het komt er ongetwijfeld aan, maar Tweakers kan ook niet alles tegelijk natuurlijk. :)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • curry684
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 13-09 13:22

curry684

left part of the evil twins

Danfoss schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:29:
[...]

Ik ben dan ook groot voorstander van apps voor verschillende mobiele platformen. Een app als nu.nl en engadget zijn perfecte voorbeelden die heerlijk zijn in gebruik op je mobiel. Waar blijft de al maanden terug beloofde Android applicatie?
Daar Android in januari nog 1.6% marktaandeel had lijkt het me sterk dat ie rond die tijd al beloofd is. Pas sinds deze zomer zit het boven de 10% en daarmee realistisch commercieel haalbaar om in te investeren.

Professionele website nodig?


 • HyperBart
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 23:54

HyperBart

Huge Ego, Sorry

Ik mis bv een functie om meerdere tags op de FP te kunnen selecteren en dan alle artikelen die die tag dragen in een lijst te zien krijgen.

Ik wil bv dat ik "Nokia", "Symbian", "Social", "3G" kan selecteren en dat ik dan alle artikelen krijg die met die tag zijn uitgerust. Lijkt me ook leuk dat gebruikers artikelen kunnen taggen en informatie kunnen toevoegen, zoals bij de fora, dat ze ook extra producten kunenn koppelen en zelf meer inhoud voor artikels kunnen generen dan dat wat alleen de redactie normaal doet.

Vandaag even niets


 • Haan
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 20:34

Haan

dotnetter

Wat mij fijn zou lijken, is de optie om per sessie je instellingen te kunnen doen. Zo zit ik thuis achter een 1920x1200 scherm, op kantoor op 1280x1024 en dan ook nog mobiel. Voor al die situaties zou ik graag afzonderlijk kunnen configureren hoe alles er uit ziet en wat er wel / niet getoond hoeft te worden.
Zo kan ik op m'n scherm thuis wel meer items van alles willen op de frontpage, terwijl ik op kantoor bijvoorbeeld geen behoefte heb aan de Fok! headlines.

De suggestie van 'neighbours' zoals op bijv. Last.Fm vind ik ook wel leuk, al zou het daarvoor misschien wenselijk zijn om de Tweakers CV nog specifieker in te kunnen vullen. Bijvoorbeeld door ook begin- en einddatum mee kunnen geven bij de 'ervaring met X' opties, dan krijg je bijv. 'Ervaring met DOS 1990-1996', 'Ervaring met .NET 2007-heden' etc.
Anders krijg je al snel een hele klont gebruikers die ongeveer dezelfde CV hebben.

[Voor 31% gewijzigd door Haan op 30-08-2010 15:15]

Kater? Eerst water, de rest komt later


 • ACM
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

ACM

Software Architect

Werkt hier

ssj3gohan schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 15:51:
Niet helemaal in de lijn van wat je wilt horen, maar als je het over integratie, tracking en taxonomie hebt, ga ik even een heel veelgehoorde klacht, en misschien wel de grootste omissie op tweakers noemen:

Een integrale1, semantische2, liefst zelflerende3, contextuele4 searchfunctie!

Het is ontzettend moeilijk om te implementeren enzo, dat weet ik, maar ik kan niet beginnen met opnoemen hoeveel beter tweakers.net zou worden met zoiets.
Ik ben helemaal met je eens dat het heel mooi zou zijn als we zoiets hebben... Maar ik kan je wel alvast verklappen dat we niet de expertise in huis hebben om een dergelijke uitgebreide analyze van de teksten te combineren met een fatsoenlijke manier van het leren van feedback. Dat betekent dat we dergelijke kennis moeten inkopen aldaniet in de vorm van een "off-the-shelve" product.
Helaas gelden voor dat soort toepassingen vaak dat ze hun licentie laten afhangen van hoeveel documenten beschikbaar zijn. En dat zijn er in de huidige situatie al zo'n 1.5-2 miljoen als we enkel de berichten en forum-topics als granulariteit gebruiken. Als we ook nog eens de individuele reacties los willen hebben... dan komen we op dik 30 miljoen documenten.
orf schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 18:19:
Is het voor de search niet verreweg het eenvoudigst om een Google Search appliance aan te schaffen?
Als ik de diverse zoekresultaten mag geloven, heeft de GSA GB-7007 met een licentie tot 2 miljoen documenten een $100.000 list price. Voor een GB-9009 met 30m documenten zit je zelfs richting de $1 miljoen. En hoewel iedereen denkt dat we/vnu enorm veel geld hebben, is dat toch wel even heel hard slikken. En iets waar we heel hard voor zullen moeten lobbyen om enderzijds een lagere prijs en anderzijds de directie te overtuigen waarom dat beter is dan Solr... en dan is de kans dat dat lukt alsnog niet zo heel groot.
Ik hoor het natuurlijk graag als ik de licentiekosten zwaar overschat en/of een leuke samenwerkingsdeal over het hoofd zie. Maar tot die tijd denk ik dat ons management niet zo snel voor een GSA zal tekenen.
 • Geeft resultaten zoals bezoekers deze gewend zijn van Google.
 • Heeft directe toegang tot de database voor indexatie
 • Kan omgaan met verschillende rechtensets (toegang SG / HK / etc)
 • Weinig tot geen developmenttijd, alleen goede configuratie
 • Schaalbaar
 • etc.
De ervaring leert dat 'weinig tot geen developmenttijd' een zeer grove onderschatting is van de benodigde moeite :P Vergeet niet dat we al 'off-the-shelve' zoekbibliotheken gebruiken (en het plan hebben Solr te gaan gebruiken), waardoor dus al een belangrijk deel van de inspanning verschoven was naar configuratie daarvan en interfacing ermee.
We zitten sowieso bijvoorbeeld met het feit dat forumtopics nog een rechtencheck moeten ondergaan die niet helemaal triviaal is om uit te voeren.

We staan open voor allerlei tips en ideeen. Maar hebben dus helaas zelf niet de kennis in huis om het heel complex te maken en waarschijnlijk niet het soort budget dat nodig is om het te laten doen :)

 • NMe
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 24-09 16:33

NMe

Quia Ego Sic Dico.

Haan schreef op maandag 30 augustus 2010 @ 15:08:
Wat mij fijn zou lijken, is de optie om per sessie je instellingen te kunnen doen. Zo zit ik thuis achter een 1920x1200 scherm, op kantoor op 1280x1024 en dan ook nog mobiel. Voor al die situaties zou ik graag afzonderlijk kunnen configureren hoe alles er uit ziet en wat er wel / niet getoond hoeft te worden.
Zo kan ik op m'n scherm thuis wel meer items van alles willen op de frontpage, terwijl ik op kantoor bijvoorbeeld geen behoefte heb aan de Fok! headlines.
Die onderschrijf ik graag. Het mobiel browsen zou veel minder vervelend zijn als ik daar wat lichtere setting zou kunnen instellen. Daarnaast mis ik de custom CSS voor mobiel browsen, want een aantal van de aanpassingen in mijn custom CSS heb ik juist gemaakt om mobiel browsen makkelijker te maken. :)

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Femme schreef op vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:20:
[...]


Het huidige navigatiemenu is ontwikkeld voor groot formaat hoge resolutie beeldschermen en muisbediening. Voor de komst van de iPhone in 2007 bestonden er nog geen smartphones waarmee je fatsoenlijk kon browsen via touchbediening en waren er nog geen netbooks en iPads met een relatief lage resolutie. We gingen er toen nog van uit dat beeldschermen alleen maar groter zouden worden.

Bij een navigatie met veel elementen heb je de keuze om de breedte/hoogte in te gaan in de ruimte of de diepte in de tijd. Het eerste kan goed werken op een groot beeldscherm, het laatste werkt beter op een klein scherm (zeker met lagere accuratesse van touchbediening) mits de te volgen stappen snel worden gepresenteerd.

Bij een nieuw te ontwerpen menu gaan we zeker rekening houden met touch en kleine beeldschermen.
Dit kon ook haast niet anders lijkt me.
Van alle punten die hier genoemd worden, is deze, zeker in de extreem bloeiende en groeiende markt van high-end smartphones en zeker de tablets is het totaal niet slim, haast niet marketingtechnisch, om er maar eens een ingewikkelde term in te gooien, om daar niet rekening mee te houden.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Pendaco
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 17:13

Pendaco

Vogon Poetry FTW!

aex351 schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 16:34:
Ik maak vaak gebruik van de zoekbalk rechtsboven en ik vind deze te klein.
Mee eens. Alhoewel er in sommige gevallen (sub-menu's) eigenlijk geen ruimte voor is. In het sub-menu van 'My Tnet' bijv. valt de afscheiding aan de rechterkant van de 'Uitloggen' button in het zoekveld ;)

Wellicht kan er nog een klein icoontje in de vorm van een vergrootglas aan de achtergrond van het zoekveld worden toegevoegd om de functie te benadrukken?

Tracker gebruik ik niet. Was iig blij toen de mobile device check er kwam en ik grade B kon forceren die de tracker op de frontpage verwijderde :P

Ook eens met de plaatsing van 'MyRyact', kan dat niet gewoon op de plek waar 'FAQs' nu staat?

Misschien ook i.p.v. de filter suggesties juist een highlight functie (daadwerkelijke highlight of iets als Gmail's met Ster markering). Op die manier is wel al het nieuws zichtbaar maar springen de voor jou interessante artikelen er tussenuit.

"All that the xHTML validation shows is that you can lowercase and close your tags."


 • HyperBart
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 23:54

HyperBart

Huge Ego, Sorry

Ik heb er ens over nagedacht, en ik dacht nu zo dat het wel leuk zou zijn om idd de topics een status te geven, als volgt

TS kan zijn of haar topic markeren als:
 • Opgelost
 • Niet opgelost
Andere gebruikers kunnen topic aanvinken als
 • Opgelost
 • Niet opgelost
 • Ts heeft niet meer geantwoord
Als de derde optie wordt geselecteerd krijgt de TS in een apart menu een lijst met alle topics waar hij of zij nog niet in geantwoord heeft of de status nog niet goed gezet heeft. Of het werkt met terugwerkende kracht laat ik over aan jullie.

Door het taggingsysteem en het combineren van tags denk ik dat Tweakers.net een mooie aanvullende KB kan zijn...

Grote topics of topics die niet echt een vraag zijn, maar eerder een discussie zijn kunnen evt door moderatoren of door gebruikers (laat ik even in het midden) op een andere status gezet worden...

Vandaag even niets


 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

ACM schreef op maandag 30 augustus 2010 @ 15:22:
[...]

Ik ben helemaal met je eens dat het heel mooi zou zijn als we zoiets hebben... Maar ik kan je wel alvast verklappen dat we niet de expertise in huis hebben om een dergelijke uitgebreide analyze van de teksten te combineren met een fatsoenlijke manier van het leren van feedback. Dat betekent dat we dergelijke kennis moeten inkopen aldaniet in de vorm van een "off-the-shelve" product.
Helaas gelden voor dat soort toepassingen vaak dat ze hun licentie laten afhangen van hoeveel documenten beschikbaar zijn. En dat zijn er in de huidige situatie al zo'n 1.5-2 miljoen als we enkel de berichten en forum-topics als granulariteit gebruiken. Als we ook nog eens de individuele reacties los willen hebben... dan komen we op dik 30 miljoen documenten.
(leuk dat je nog reageert op zo'n oude post)

Het principe valt wel mee, je kunt op weinig code een zelflerende zoekmachine maken... Maar je hebt gelijk dat zo'n soort searchfunctie daadwerkelijk implementeren evenveel tijd kost als alle ad- en foruminspanningen van het afgelopen jaar. Het is meer een ultieme wens, ofzo.

Nog even inhakend op tweakblogs: ik ben juist zo blij dat dit een afgezonderd hoekje is waar ik totale onzin kan blaten over dingen die bijna niemand interesseren. Lekker laten zoals het is. Nouja, er mag misschien wel een directer linkje op de FP (3 lagen menu's doorwerken is wel heel extreem), maar zelfs dat heeft IMO een lage prio.

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • HyperBart
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 23:54

HyperBart

Huge Ego, Sorry

Ik vind de tweakblogs perfect zoals ze zijn, en voor mij mag het op de frontpage blijven staan. Zo krijg je tenminste nog wat gratis aandacht en het zorgt er voor dat ik mijn blogposts een beetje interessant houd...

[Voor 11% gewijzigd door HyperBart op 03-09-2010 10:05]

Vandaag even niets


 • ACM
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

ACM

Software Architect

Werkt hier

ssj3gohan schreef op vrijdag 03 september 2010 @ 10:01:
Het principe valt wel mee, je kunt op weinig code een zelflerende zoekmachine maken... Maar je hebt gelijk dat zo'n soort searchfunctie daadwerkelijk implementeren evenveel tijd kost als alle ad- en foruminspanningen van het afgelopen jaar. Het is meer een ultieme wens, ofzo.
Helaas geef je het zelf al aan. Dat soort code is vaak relatief eenvoudig, maar het daadwerkelijk toepassen in een omgeving... dat is wat lastiger. Zeker als het ook nog eens op redelijk grote schaal moet (2M documenten, duizenden resultaten per zoekopdracht en duizenden zoekopdrachten per dag). Mocht je je een keer vervelen en het willen maken, dan houden we ons natuurlijk aanbevolen :+
Lekker laten zoals het is. Nouja, er mag misschien wel een directer linkje op de FP (3 lagen menu's doorwerken is wel heel extreem), maar zelfs dat heeft IMO een lage prio.
De meeste mensen komen er waarschijnlijk via de tracker ;) Die is niet zo verstopt. Dat zien we trouwens ook voor V&A, de kop van dat blokje is de populairste link van de tracker.

 • mux
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 26-09 14:38

mux

99% efficient!

Dat zegt ook iets over de logica van jullie menu hè... Niet als aanval bedoeld, maar hij is echt redelijk onlogisch voor de af-en-toe-langskomende halve tweaker.

Youtube: PowerElectronicsBlog - Plank2 (4W computer)


 • ACM
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

ACM

Software Architect

Werkt hier

ssj3gohan schreef op zaterdag 04 september 2010 @ 20:17:
Dat zegt ook iets over de logica van jullie menu hè... Niet als aanval bedoeld, maar hij is echt redelijk onlogisch voor de af-en-toe-langskomende halve tweaker.
Logica zal nog wel meevallen. Maar het menu de structuur van de site en de navigatie via het menu hangen niet helemaal meer juist samen. Maar dat is dan ook een van de aanleidingen tot dit topic :P

 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-09 23:38
Gaat met de menu overhaul ook meteen de spuit met antibiotica in de Engelse ziekte?
Het hele 'beheergedeelte' onder MyTnet heeft <spatie>Beheer, waar dit volgens mij gewoon aan elkaar hoort. Ook Jobs Beheer onder Jobs valt daar onder lijkt me :P

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • harrald
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 22-09 15:48
Wiethoofd schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 21:12:
Gaat met de menu overhaul ook meteen de spuit met antibiotica in de Engelse ziekte?
Het hele 'beheergedeelte' onder MyTnet heeft <spatie>Beheer, waar dit volgens mij gewoon aan elkaar hoort. Ook Jobs Beheer onder Jobs valt daar onder lijkt me :P
Ja maar dat maakt tweakers in mijn ogen ook juist weer tweakers :P moet allemaal ook niet te serieus worden imo. Dat informele heeft juist wel zijn charme vind ik :)

 • Anoniem: 366966
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
1. zet de reactiescore links en de replyknop rechts (je leest van links naar rechts; handig gelijk eerst de score van de reactie te zien ipv nadat je hem al gelezen hebt - en op het forum zit reply ook rechts).

2. voor extra funds, laat users via iDeal (of automatische incasso oid) ook karma kopen. Daarmee geef je (nieuwe) users de mogelijkheid ofwel via bijdragen op de site de kans om een tweakblogs te openen (of foto-album) of wel via geld gelijk te kopen ipv daarvoor te moeten sparen (en op te wachten).

3. Geef abbo's een special icon/kleurtje op het forum/fp (ipv enkel op de profielpage).

4. Ivm tweakblogs-spam; geef niet-abbo's 2 blogposts per week; abbo = unlimited. Of abbo's wel zichtbaar in de tracker; niet abbo's niet zichtbaar in de tracker.

[Voor 22% gewijzigd door Anoniem: 366966 op 07-09-2010 21:58]


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-09 23:38
Anoniem: 366966 schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 21:54:
2. voor extra funds, laat users via iDeal (of automatische incasso oid) ook karma kopen. Daarmee geef je (nieuwe) users de mogelijkheid ofwel via bijdragen op de site de kans om een tweakblogs te openen (of foto-album) of wel via geld gelijk te kopen ipv daarvoor te moeten sparen (en op te wachten).
voorheen zaten dus het fotoalbum, custom css, private storage, tweakblog etc. in een 'full abo' nu heb je als abonnee als enige voordeel dat je advertentieloos op t.net kunt browsen en af en toe een beta test van nieuwe features meekrijgt.
3. Geef abbo's een special icon/tag op het forum/fp (ipv enkel op de profielpage).
Cascading Stylesheet:
1
.abonnee { text-decoration: underline; }
Geeft op het forum alle nicknames van abonnees een netjes lijntje in de berichtkoppen.
* Wiethoofd zou wel een gouden randje om z'n avatar willen :+

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Anoniem: 366966
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Mja of geef mensen die abbo worden gelijk een stoot karma - zodat ze gelijk veel kunnen unlocken.

[Voor 25% gewijzigd door Anoniem: 366966 op 07-09-2010 22:00]


 • Carpento
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23:18
Waar ik onlangs eens aan dacht is dat er in de loop der tijd op Tweakers een veelheid aan meldpunten en feedbackmogelijkheden ontstaan is. Een meldpunt voor foute V&A-ads, topicreports, een meldpunt voor spelfouten in frontpage-berichten, eentje voor verkeerd gemodereerde zaken, een topic voor onterechte V&A-feedback, in elk subforum zowat een feedbacktopic over het aldaar geldende beleid, en ga zo nog maar even door.

Is het niet intuïtiever om al dat soort zaken in een soort 'feedback-centrum' te doen ofzo ? Dat je een melding aanmaakt, kiest waar het op slaat, etc. Dan hoef je als user in elk geval niet meer uit te dokteren waar je met welke soort van respons terecht kunt :p

 • Anoniem: 366966
 • Registratie: Juli 2010
 • Niet online
Carpento schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 22:18:. Dan hoef je als user in elk geval niet meer uit te dokteren waar je met welke soort van respons terecht kunt :p
Hoe bedoel je? Je zit meestal in V&A als je een foute adv tegenkomt. Je zit meestal op het forum als je een verkeerde topic tegenkomt. Direct vanuit daar je melding maken lijkt me handiger dan eerst naar een centraal meldpunt. En die heb je al: "Tweakers Feedback" met subdivisies. Ben bang ook dat als je het te makkelijk maakt (one click) dat je ook te snel triviale klachten krijgt.

[Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 366966 op 07-09-2010 22:24]


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Anoniem: 366966 schreef op dinsdag 07 september 2010 @ 22:00:
Mja of geef mensen die abbo worden gelijk een stoot karma - zodat ze gelijk veel kunnen unlocken.
Mwah. Mensen die een abo nemen, al spreek ik dan voornamelijk voor mezelf en degene die ik tegenkom, zijn van zichzelf al erg actief op de site - het is ook een beetje zinloos om een abonnement te nemen op een site die je nooit bezoekt. De personen met een abo zitten dus, nogmaals, in mijn opinie, niet om extra karma verlegen, want met een beetje actief meedoen verdien je al bakken karma.

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


 • Maverick
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 18:44
Ik geloof dat de discussie over de snelheid van nieuwsposten in de avonduren al voorbij gekomen is, maar het moet me toch even van het hart dat ik het in en in triest vind dat als ik heet-van-de-pers-nieuws over internet/technologie gerelateerde zaken wil, ik dan beter nu.nl in de gaten kan houden dan tweakers.net. Volgens mij is de primaire functie van de frontpage (en de eerste lokker voor nieuwe gebruikers) het nieuws. Lijkt me dat je daar toch echt de focus op moet leggen. Je kunt het allemaal wel in leuke kanalen indelen en makker doorzoekbaar maken. Als het standaard een dag later verschijnt dan op alle andere websites, dan vraag ik me af wat uberhaupt het nut van een nieuwssectie is.

Laat ik gewoon eens de dag van vandaag als voorbeeld nemen:

Europarlement dreigt anti-piraterijverdrag op te blazen
Uitgegeven: 8 september 2010 13:50
Europees Parlement eist directe openheid over ACTA
Door Olaf van Miltenburg, woensdag 8 september 2010 16:09

HP klaagt voormalig topman Hurd aan
Uitgegeven: 7 september 2010 21:48
HP klaagt ex-ceo aan voor overstap naar Oracle
Door Bauke Schievink, woensdag 8 september 2010 10:39

Google Instant biedt sneller zoekresultaten
Uitgegeven: 8 september 2010 19:15
Nog niet verschenen op tweakers, zal wel morgenochtend worden.

Hier moet je je als nr 1 technologiesite en "website van het jaar" toch voor doodschamen...

PSN: DutchTrickle PVoutput


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
Je hebt het over verschillen van een paar uur (het Google-nieuws hadden we om 20:53) terwijl we in de tussentijd veel nieuws brengen dat niet op Nu.nl verschijnt. Ik ben het met je eens dat actualiteit belangrijk is, maar je kunt onmogelijk overal het eerste in zijn en kwaliteit bieden.

 • crisp
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 00:07

crisp

Devver

Pixelated

Sterker nog: nu.nl publiceert vaak in eerste instantie enkel direct van de anp feed en vult het artikel vervolgens in de loop van de tijd aan. Tweakers.net gaat meer voor de volledigheid en kwaliteit.

Intentionally left blank


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
En toch ben ik het wel met Maverick eens.
Ik lees vaak nieuws op Engadget dat over het algemeen pas veel later op Tweakers.net staat, dat is imho erg zonde, het zou denk ik, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat gaat bij jullie, wel wat sneller kunnen.
Desondanks staat er ook wel eens nieuws van andere bronnen op de FP, die ik dat wel erg leuk vind om te lezen, mede dankzij de vaak wel inhoudende en informatieve reacties eronder.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • ACM
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

ACM

Software Architect

Werkt hier

Even los daarvan, tijdstippen/snelheid van publiceren van nieuws is - vziw - puur organisatorisch. Dat is dus geen onderdeel van dit 'overhaul'-project, ongeacht of het een punt is dat verbeterd kan of moet worden :)

Als blijkt dat de frontpage niet geschikt zou zijn om meer nieuws, of het nieuws sneller te tonen, dan zou dat uiteraard wel onder de scope hiervan vallen.

 • Maverick
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 18:44
Femme schreef op donderdag 09 september 2010 @ 00:53:
Je hebt het over verschillen van een paar uur (het Google-nieuws hadden we om 20:53) terwijl we in de tussentijd veel nieuws brengen dat niet op Nu.nl verschijnt. Ik ben het met je eens dat actualiteit belangrijk is, maar je kunt onmogelijk overal het eerste in zijn en kwaliteit bieden.
Verschillen van een paar uur ja. Dat vind je niet veel? Naar mijn mening kun je dat vergelijken met een krant die consequent het nieuws 1 a 2 dagen later brengt. We hebben het hier wel over internet, een snel bewegend medium nietwaar?
het Google-nieuws is een mooi voorbeeld. Iedere respectabele technologiesite had het nieuws ergens rond 5 uur op zijn site staan. De meeste mensen wisten eergisteren al dat het event van Google plaats zou vinden om 4 uur en hadden daar dus op ingespeeld. Dat is uren voordat het bij nu.nl op de site verscheen. Heeft dus weinig te maken met het gemis van een anp-feed zoals crisp aandraagt.
Dat je ook nieuws brengt dat niet op nu.nl verschijnt lijkt me niet meer dan normaal. Maar dat je er "in de tussentijd" van maakt klopt niet. Want tussentijds is er op t.net niets verschenen.
Wat me gewoon een beetje steekt is dat toen de site nog een hobbyproject was, het wel kon. Waarom nu dan niet meer? Er wordt om 5 uur toch ook niet gestopt met modereren op het forum? De vrijwilligers die dat doen zijn goed genoeg om de troep op het forum op te ruimen, maar mogen geen bijdrage aan nieuwsartikelen leveren? Jammer.

PSN: DutchTrickle PVoutput


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Ik weet dat hierover al is overlegd, maar om het toch nog een keer te vragen:
Komt er nou een app voor Android, want daar kijk ik, en talloze anderen met mij, smachtend naar uit :9

Hier zie ik ook, in de review over de G1, een Tweakers.net app in staan, is dit gewoon een dummy, of zijn er al serieuze pogingen geweest?

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-09 23:38
Ik kan het mis hebben, maar is dat in het screenshot wat je aanhaalt niet gewoon een shortcut naar een webpage? Aan het icoontje te zien wel, maar als niet-android gebruiker durf ik dat niet met zekerheid te zeggen.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Is ook zo, las ik later in dezelfde review. Foutje, maar het stukje voor de foto meende ik wel.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • ACM
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

ACM

Software Architect

Werkt hier

Er bestaan wel plannen voor een Android-app, maar ik heb geen idee wat daar nu de status van is; we hebben de benodigde kennis om het goed te doen in ieder geval niet zelf in huis, nog afgezien van de beperkte capaciteit die we overhouden zodra we de rest van de site op de schop moeten nemen ivm dit project :)

Maar ook dat valt ruimschoots buiten de scope van dit specifieke project :)

 • WoBaDijk
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 21-09 10:31
Na zeer diep beraad met mezelf over verbeteringen voor de front-page ben ik tot de conclusie gekomen dat het mij wel handig lijkt als er bij een frontpage artikel een back/forward knop zou zijn naar het vorige respectievelijk volgende artikel van de frontpage. Zo kun je sneller en makkelijker de artikelen afgaan.

Apple MacBook Pro 13" 2,53Ghz | 4Gb | GeForce 9400M | 250Gb HDD |


 • P_de_B
 • Registratie: Juli 2003
 • Niet online
Het beraad is volgens mij niet diep genoeg geweest? Dat zit er toch in? Onder ieder artikel staan links naar de vorige en volgende.

Oops! Google Chrome could not find www.rijks%20museum.nl


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
ACM schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 08:54:
Er bestaan wel plannen voor een Android-app, maar ik heb geen idee wat daar nu de status van is; we hebben de benodigde kennis om het goed te doen in ieder geval niet zelf in huis, nog afgezien van de beperkte capaciteit die we overhouden zodra we de rest van de site op de schop moeten nemen ivm dit project :)

Maar ook dat valt ruimschoots buiten de scope van dit specifieke project :)
Jep, zeker waar, het ging ook slightly offtopic ;)
Maar het punt van de capaciteit kan ik heel goed begrijpen, dit project krijgt natuurlijk voorrang. De kennis is niet zo'n geweldig punt, er vanuitgaand dat een paar van jullie devvers wel Java-ervaring hebben, het is vrij makkelijk om op Android over te stappen, zo geweldig lastig is het nou ook weer niet. Kijk maar naar de apps van Engadget en Nu.nl, die zijn niet zo geweldig ingewikkeld, maar werken wel heerlijk. Heel veel meer werk dan RSS-feeds fetchen is het eigenlijk niet, je moet er alleen nog wat leuke frutseltjes omheen bouwen, maar mochten er ooit nog concrete plannen volgen, neem dan graag een voorbeeld, of leer in ieder geval iets van de hierboven genoemde applicaties.

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • _AvA_
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 14-08 08:21

_AvA_

en dat ben zo.

Ik heb een reactie gepost in het FP topic, maar daar lijkt al enige tijd geen activiteit meer te zijn.

Droogkloot.


 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
_AvA_ schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 16:03:
Ik heb een reactie gepost in het FP topic, maar daar lijkt al enige tijd geen activiteit meer te zijn.
Nee, dat was meer de aankondiging volgens mij, de diepere discussie was volgens mij bedoeld voor dit topic. Just my €0,02 natuurlijk

Ik heb geen leuke ondertitel.


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 00:13

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Topicstarter
thijsje66 schreef op vrijdag 10 september 2010 @ 19:08:
[...]

Nee, dat was meer de aankondiging volgens mij, de diepere discussie was volgens mij bedoeld voor dit topic. Just my €0,02 natuurlijk
Je mag je feedback zowel in de .plan als in dit forumtopic plaatsen. We hebben zowel een .plan als forumtopic geplaatst om zoveel mogelijk gebruikers te bereiken.

 • thijsje66
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 11-09 11:42
Of course, maar ik vind het lekkerder om in een topic te discussieren, maar dat is (alweer :P ) slechts mijn mening.

Ik heb geen leuke ondertitel.

Pagina: 1 2 Laatste

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee