Je hebt 2 manieren om een website te verhuizen. Als de originele hoster gewoon directadmin is het een backup aanmaken, deze lokaal opslaan, dezelfde user bij versio aanmaken met als domein blaatnogwat.nl, een map in de / aanmaken met 'backups' > daar je backup van Directadmin planten, en naar backup manager gaan > je zou 'm zo moeten kunnen extracten. Let wel dat bij herstellen van backups, cronjobs niet worden meegenomen, altijd handmatig even nalopen. Email accounts, gehashte wachtwoorden enzo komen wel mee.
De reden dat je blaatnogwat.nl aanmaakt, en niet het te verhuizen domein, is dat je bij herstellen van backups problemen krijgt. Hij zegt dat het domein dan al bestaat en haakt herstel van backup herstellen af.
Vervolgens zet je A record of Nameserver om, de laatste kan 12 tot 24 uur duren. Ik ga altijd voor optie 2.
Na 6 a 12 uur kijk je met ping of de website over is (Zie je aan het antwoord IP adres) en voila. Test alles / loop alles na en your good to go.
Een handmatige verhuizing, als je bijv vanaf Cpanel afkomt enzo, vereist andere stappen. Je moet config files editten met de juiste paden, nieuwe database gegevens aanmaken, daar je database op importeren enz enz. Vergeet maprechten ook niet als je bestanden handmatig overzet.
Ik heb een website naar versio vaak in 5 minuten al verhuisd, waarop ik 6 uur wacht op de DNS die nog om moet zetten.
Ik denk dat het eerder aan jouw expertise ligt dan die van versio. Juist met directadmin is dat lekker makkelijk.
@ hierboven, VPS met 512MB is heel erg karig. Met 5 websites dan chrash je zo'n VPS al wegens geheugengebrek. Mijn ervaring is is dat een VPS met meer dan 8GB werkgeheugen pas lekker lopen gaat omdat je bijna alles cachen gaat. En dan heb ik het over ~ 3000 tot 12.000 bezoekers per dag over 15+ websites met verschillende IP adressen.
Caching met lekker veel geheugen kan de boel zoveel versnellen. Een keertje een aanval op je VPS met 512MB geheugen en het ligt eruit. Draait gewoon vol.
@ 2 posts hierboven; websites worden bij versio gehacked, meestal wegens achterstallige onderhoud bij gebruikers zelf. Wat er dan gebeurd is dat er bakken met spam verstuurd wordt. Hotmail kan de ellende gewoon niet meer aan en blokkeert de boel (logischerwijs). Elke hoster kan dat overkomen.
[
Voor 11% gewijzigd door
Anoniem: 58485 op 02-10-2014 00:36
]