Toon posts:

[PC] Star Wars: The Old Republic - Deel 1 OverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste
Acties:
 • 79.882 views

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
Mede-auteur:

Anoniem: 82860Navigatie

Ontwikkelaar Bioware gaat voor Lucasarts een MMORPG rond Star Wars maken. In het spel staat de strijd tussen het Sith Empire en de Old Republic centraal. De strijd tussen beide partijen speelt zich duizenden jaren voor de filmserie af.

De MMORPG gaat voluit Star Wars: The Old Republic heten en speelt 300 jaar na de gebeurtenissen uit Star Wars: Knights of the Old Republic II, het rollenspel van Bioware. Daarmee speelt de MMORPG ruim 3500 jaar voor de opkomst van Anakin Skywalker in de eerste Star Wars-film. In de MMORPG strijdt het herstelde Sith Empire tegen de Old Republic, dat in Kotor al centraal stond. Spelers kunnen in de MMORPG kiezen voor welk van de twee partijen ze willen vechten. Wanneer de MMORPG uit gaat komen, is niet bekend. Wel is ondertussen de closed beta reeds begonnen.

SW:TOR gaat een klassieke MMORPG zijn in de stijl van World of Warcraft en andere klassieke MMORPG's. Bioware probeert zich met SW:TOR van de andere MMORPG's te onderscheiden door een vierde zuil aan de gameplay van de MMORPG's toe te voegen, namelijk story. Volgens Bioware steunt de gameplay van iedere MMORPG zich op drie zuilen: karakter ontwikkeling, exploratie en combat. Bioware wil daar een vierde zuil aan toe voegen namelijk die van een achtergrondverhaal. Ieder ras zal in combinatie met zijn klasse een uniek verhaal doorlopen in de MMORPG. Daarom worden ook alle teksten in de MMORPG ingesproken om de speler beter bij het verhaal te betrekken. Ook krijgt ieder karakter verschillende metgezellen mee op zijn avonturen in de MMORPG, elk met hun eigen karakter en achtergrondverhaal om de interactie tussen de speler met zijn karakter in het spel te verbeteren.

SW:TOR gaat alle klassieke elementen van een MMORPG aanbieden, zoals group quests, instanced dungeons (die heel verhaalgedreven zullen zijn), guilds, PvP (denk aan battlegrounds uit WoW), player housing,... Ook krijgt ieder karakter zijn eigen ruimteschip waar ook aan space combat mee gedaan kan worden. Deze space combat zal wel geen diepgaande simulatie à la X-Wing Vs. Tie-Fighter zijn, maar eerder een actiegeörienteerde shooter in de stijl van Rogue Squadron (Nintendo64), point and shoot gameplay op rails.
Galactic Republic

In SW:TOR kiezen spelers ofwel de zijde van de Galactic Republic ofwel de zijde van het Sith Empire.
De Galactic Republic heeft de klasses Trooper, Smuggler, Jedi Knight en Jedi Consular tot zijn beschikking, terwijl het Sith Empire kan beschikken over de Bounty Hunter, de Imperial Agent, de Sith Warrior en de Sith Inquisitor.

Sith Empire

Niet alle speelbare rassen zijn reeds bekend gemaakt. Deze lijst is dan ook onderhevig aan wijzigingen. Deze lijst bevat ook enkel officieel bevestigde speelbare rassen (dus geen geruchten en/of speculaties).Speelbaar voor: Human
Startplaneet: Ord Mantell

Advanced classes:
Commando
Rol: Ranged DPS
Wapens: Heavy Blaster Cannon
Skills: Grenades
Vanguard
Rol: Tank
Wapens: Blaster Rifle
Skills: Energy Shields en DefenseSpeelbaar voor: Human en Twi'lek
Startplaneet: Ord Mantell

Advanced classes:
Scoundrel
Rol: Burst Ranged DPS of Healing
Wapens: Blaster 'Shot Gun'
Skills: Stealth en Medicine
Gunslinger
Rol: Ranged DPS
Wapens: Dual Pistols
Skills: Quickdraw en Fast AttacksSpeelbaar voor: Human en Miraluka
Startplaneet: Tython

Advanced classes:
Jedi Sentinel
Rol: Melee DPS
Wapens: Dual Wield Lightsaber
Skills: Saber Fighting Specialist
Jedi Guardian
Rol: Tank
Wapens: Single Lightsaber
Skills: Heavy Armor, Leadership en Party BuffsSpeelbaar voor: Human en Mirialan
Startplaneet: Tython

Advanced classes:
Jedi Shadow
Rol: Burst Melee DPS
Wapens: Double Bladed Lightsaber
Skills: Stealth
Jedi Sage
Rol: Crowd Control, Ranged DPS of Healing
Wapens: Single Lightsaber
Skills: Telekinesis en Healing

Speelbaar voor: Human en Rattataki
Startplaneet: Hutta

Advanced classes:
Powertech
Rol: Tank
Wapens: Flamethrower
Skills: Defense en Energy Shields
Mercenary
Rol: Ranged DPS
Wapens: Dual Wield Guns
Skills: MissilesSpeelbaar voor: Human en Chiss
Startplaneet: Hutta

Advanced classes:
Operative
Rol: Burst Ranged DPS
Wapens: Blaster Rifle en Energy Blade
Skills: Stealth
Sniper
Rol: Ranged DPS
Wapens: Sniper Rifle
Skills: Cover, Ambush en Orbital StrikesSpeelbaar voor: Human en Sith Pureblood
Startplaneet: Korriban

Advanced classes:
Sith Juggernaut
Rol: Tank
Wapens: Single Lightsaber
Skills: Heavy Armor, Fear en Darkside Auras
Sith Marauder
Rol: Melee DPS
Wapens: Dual Wield Lightsaber
Skills: Saber Fighting SpecialistSpeelbaar voor: Human en Zabrak
Startplaneet: Korriban

Advanced classes:
Sith Sorcerer
Rol: Ranged DPS of Healing
Wapens: Single Lightsaber
Skills: Force Lightning en Force Drain
Sith Assassin
Rol: Burst Melee DPS
Wapens: Dual Bladed Lightsaber
Skills: Stealth
http://darthdavy.dommel.be/swtor/Alderaan.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Balmorra.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Belsavis.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Coruscant.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Dromund-Kaas.jpg
AlderaanBalmorraBelsavisCoruscantDromund Kaas
http://darthdavy.dommel.be/swtor/Hoth.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Hutta.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Korriban.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Ord-Mantell.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Taris.jpg
HothHuttaKorribanOrd MantellTaris
http://darthdavy.dommel.be/swtor/Tatooine.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Tython.jpghttp://darthdavy.dommel.be/swtor/Voss.jpg
TatooineTythonVoss
Deceived Trailer

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=bVyJP92TiVg]

Hope TrailerSpace CombatTrailer

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Eab0Ys7znH4]


Suggesties, toevoegingen en tips zijn altijd welkom. Op- of aanmerkingen kunnen subtiel in dit topic worden gemaakt of liever door middel van een DM.Poll: Wat wordt je eerste class?
Jedi Sage
Jedi Shadow
Jedi Sentinel
Jedi Guardian
Smuggler Gunslinger
Smuggler Scoundrel
Trooper Commando
Trooper Vanguard
Sith Assassin
Sith Sorcerer
Sith Juggernaut
Sith Marauder
Imperial Agent Operative
Imperial Agent Sniper
Bounty Hunter Powertech
Bounty Hunter Mercenary
[]
Ook een poll maken? Klik hier

[Voor 242% gewijzigd door DarthDavy op 09-08-2011 08:04. Reden: Update]

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 07-02 19:51
Waaw, de titel is bekend. De eerste screens zien er erg goed uit. Reuzebenieuwd hoe Bioware met het MMO-genre zal omgaan. Zijn al bij al heel creatieve en speciale jongens, daar in Canada.
Storytelling, blijvend effect op spelwereld, charactercustomizing en -ontwikkeling, RP-mogelijkheid in deze MMO... :9~

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
Heh, ik heb problemen om mijn titels in het wit te plaatsen. Color tag wil om één of andere reden nie pakken. :(

Voor de rest ben ik ook reuzebenieuwd naar het spel. Ik heb lang Star Wars Galaxies gespeeld, gestopt om de bekende redenen (New Game Enhancements :( ).

Ben benieuwd hoe Bioware het zal uitpakken in een MMO. Er is echt nog niet veel bekend, buiten heel veel speculatie natuurlijk (zoals altijd en dat wil ik bewust buiten de TS houden, dus vandaar enkel voorlopig het officiële press release). Het enige dat ze laten lossen is dat ze zich willen onderscheiden in het genre door een MMO story driven te maken. Bioware games zijn altijd heel sterk story driven en dat willen ze ook in deze game doen. Ben benieuwd hoe ze dit gaan doen met duizenden spelers tegelijk op één spelwereld. Naar wat ik begrijp van de officiële website is dat een bepaalde klasse eigenlijk in de MMO wereld een verhaal zal doorlopen en dat je NPC's rond je zal kunnen verzamelen (of andere spelers?) omdat verhaal te beleven. Nu ja, heel veel om naar uit te kijken en om informatie over te verzamelen.

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


Anoniem: 82860

Topicstarter
alle e-vrienden die ik ken van oudsher van SWG zijn nu al weer razend enthousiast over deze MMO. Ik hoop dat ze veel van de positieve puntjes van SWG toch laten terug komen in deze game. En dat waren er ondanks de combat mechanices ONTZETTEND veel!

Anoniem: 251423

Ik ben vooral benieuwd hoe ze de andere classes naast "the obvious" Sith en Jedi interessant gaan maken. Dat is toch echt de elite van het Star Wars universum, hoe kunnen ze bijv een engineer zo "awesome" maken als een Jedi :P Of ze moeten de Jedi flink "nerfen", en denk ik dat de Force powers niet téveel voor kunnen stellen. Dat zou het, denk ik, wel redelijk overpowered maken in een MMO. Tuurlijk hoort het eigenlijk wel overpowered te zijn (het zijn toch Jedi's niet waar ;)), maar da's niet zo leuk voor de andere classes. Jammer genoeg denk ik wel dat ze de Jedi's zo niet erg veel eer aan doen. Maar goed, we wachten af.

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
Op IGN.com is deze week elke dag een nieuwe feature met gesprekken met BioWare en Lucasarts. Gisteren is daar de eerste feature 'First Details' gepubliceerd en daarin valt ook een en ander nieuws te lezen. O.a. het een en ander over je companions in-game en character progression.

Klik hier!

Ik ben zéér benieuwd wat dit gaat worden, ga het zeker in de gaten houden maar ik heb veel vertrouwen in BioWare. Kan een hele grote worden denk ik zo!

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux


 • Japser
 • Registratie: Januari 2001
 • Nu online

Japser

Jeej!

Ah daar issie dan! Ben benieuwd wat dit gaat worden, maar ziet er gelikt en interessant uit. BioWare weet wel een goed verhaal te maken, ben benieuwd hoe ze dit gaan toepassen op een MMO.

Anoniem: 130680

Ik ben ook erg benieuwd wat Bioware hier van gaat bakken :) In theorie zou het een MMO kunnen worden wat een grote community op de been kan brengen ala Blizzard (WoW). Bioware heeft immers toch wel aardig wat toppertjes afgeleverd in de afgelopen 10 jaar. En wat idd een sterk punt is van Bioware games is inderdaad hun verhaallijn. Ook ik ben in Baldur's Gate, Baldur's Gate II: Shadows of Amn, Kotor gezogen.

Dus ik hoop dat het hun ook in deze MMO gaat lukken. :) Dus ik zal zeker dit topic met belangstelling blijven volgen en daar waar nodig is wat quote's neerleggen ;)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 130680 op 22-10-2008 21:01]


 • SCIxX
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08:30
Ziet er wat cartoony uit jammer genoeg, doet de starwars sfeer geen goed.

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
Hmm.. WoW werd in 2001 aangekondigd zie ik net. Kwam drie jaar later uit in de VS en bijna drieëneenhalf jaar later in Europa... ik hoop niet dat we tot begin 2012 moeten wachten voor deze game. Ook al is er nog niet veel over bekend, als fervent Star Wars fan gaat mijn hart al sneller kloppen bij de gedachte aan een geslaagde Star Wars MMORPG. En kom op mensen, we hebben het hier over BioWare! Jaden Empire, Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Mass Effect, Star Wars: Knights of the Old Republic!
SCIxX schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 21:13:
Ziet er wat cartoony uit jammer genoeg, doet de starwars sfeer geen goed.
Klopt, viel mij ook wat tegen. Game bevindt zich nog in de pre-alpha fase though. Die lightsaber hilts zijn ook veel te groot.. :X

Ik kijk uit naar de artikelen op IGN deze week en hoop dat er een bèta-test wordt aangekondigd. Star Wars is een fantastische en enorme franchise die zeker een geslaagde en goed uitgewerkte MMORPG verdíent imo.

[Voor 18% gewijzigd door WickedWizard op 22-10-2008 21:15]

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux


Anoniem: 130680

SCIxX schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 21:13:
Ziet er wat cartoony uit jammer genoeg, doet de starwars sfeer geen goed.
Tja, het is natuurlijk early in-game footage, dus het kan zijn dat er in een later stadium nog het een en ander bij geschaafd word. En je kan natuurlijk ook niet al te zware graphics gaan neer zetten, want dat kost je op langer termijn gewoon potentiele klanten. Tenslotte wil je als developer van MMORPG's zowiezo zoveel mogelijk klanten hebben en daar helpen graphics waar je een dijk van een PC voor nodig niet echt bij. :)

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
CaptainCharisma schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 20:23:
Op IGN.com is deze week elke dag een nieuwe feature met gesprekken met BioWare en Lucasarts. Gisteren is daar de eerste feature 'First Details' gepubliceerd en daarin valt ook een en ander nieuws te lezen. O.a. het een en ander over je companions in-game en character progression.

Klik hier!

Ik ben zéér benieuwd wat dit gaat worden, ga het zeker in de gaten houden maar ik heb veel vertrouwen in BioWare. Kan een hele grote worden denk ik zo!
Thx, dit zijn links die zeker mee in de startpost mogen.

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


 • Jazzle
 • Registratie: November 2004
 • Niet online
Ziet er heel veelbelovend uit! Persoonlijk vind ik de tijd waarin het zich afspeelt ook de 'mooiste' tijd in het hele Stwar Wars verhaal, en ook het best voor een MMO. Ben er blij om dat ze zich gaan focussen op storyline, de meeste mmo's vind ik net iets té vrij, terwijl ik bij rpg's het online element toch wel mis, dit zou dus best wel eens een mooie tussenweg kunnen worden.

Anoniem: 82860

Topicstarter
Anoniem: 251423 schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 15:32:
Ik ben vooral benieuwd hoe ze de andere classes naast "the obvious" Sith en Jedi interessant gaan maken. Dat is toch echt de elite van het Star Wars universum, hoe kunnen ze bijv een engineer zo "awesome" maken als een Jedi :P Of ze moeten de Jedi flink "nerfen", en denk ik dat de Force powers niet téveel voor kunnen stellen. Dat zou het, denk ik, wel redelijk overpowered maken in een MMO. Tuurlijk hoort het eigenlijk wel overpowered te zijn (het zijn toch Jedi's niet waar ;)), maar da's niet zo leuk voor de andere classes. Jammer genoeg denk ik wel dat ze de Jedi's zo niet erg veel eer aan doen. Maar goed, we wachten af.
Heb je SWG ooit gespeeld? Daar konden ze toch een goede balans vinden tussen de interesse voor verschillende professions. (de balance van de professions in combat was dan weer wel ver te zoeken!) Je had pistoleers, riflemen, smugglers, commando's, bounty hunters, enz. die toch ook wel ontzettend veel gespeeld werden. Het is denk ik een kwestie van de normale mensch ook wat overpowered wapens geven voor de balance. Cortosis pikes of zo! :D

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 82860 op 23-10-2008 09:40]


Anoniem: 143011

Maar als ik het goed lees zijn er dus 2 facties en 2 sub-facties?

Sith Empire - Sith Lords
Republic - Jedi Order

Anoniem: 82860

Topicstarter
Kun je denk ik gewoon zien als 2 facties. En dan de Sith en Jedi orde binnen die facties als speelbare class.

 • Tr!gger
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08-02 22:31
Nou mijn zegen hebben ze. Kotor is gewoon geweldig en ik hoop dat ze er iets moois van maken. Ik heb echt behoefte aan die ene goede Sci-fi MMO en misschien wordt deze het. O-)

"The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing" -- Edmund Burke


 • SCIxX
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08:30
Anoniem: 130680 schreef op woensdag 22 oktober 2008 @ 23:10:
[...]


Tja, het is natuurlijk early in-game footage, dus het kan zijn dat er in een later stadium nog het een en ander bij geschaafd word. En je kan natuurlijk ook niet al te zware graphics gaan neer zetten, want dat kost je op langer termijn gewoon potentiele klanten. Tenslotte wil je als developer van MMORPG's zowiezo zoveel mogelijk klanten hebben en daar helpen graphics waar je een dijk van een PC voor nodig niet echt bij. :)
Alsnog, met zulke screenshots aan komen zetten voor een game die net is aangekondigd is onder de maat. Het is dat het Star Wars is maar anders had iedereen deze game allang afgewezen.

 • Duroth
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 27-04-2016

Duroth

No rest for the tweaked

SCIxX schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 13:36:
[...]

Alsnog, met zulke screenshots aan komen zetten voor een game die net is aangekondigd is onder de maat. Het is dat het Star Wars is maar anders had iedereen deze game allang afgewezen.
Kwestie van smaak, volgens mij. Als je WoW als huidige standaard aanhoudt (verouderd, maar wel momenteel het meest gespeeld), vind ik de screens er prima uitzien (wanneer bekeken vanaf de officiële site op ware grootte).

Wel mogen ze de Player models/textures nog wat verfijnen, maar de omgevingen zien er geweldig uit.

 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
jammer dat je meteen als jedi kan starten. Was juist vroeger in swg zo leuk dat je dat pas na veel gekloot kon unlocken, en sommige mensen zelfs helemaal niet. Nu gaan alle fanboys meteen jedi. Hopelijk komt er ook geen level systeem zoals in wow. We zullen zien. Tis nog te vroeg om d'r wat van te zeggen.

Ik kijk er naar uit iig

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
Anoniem: 82860 schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 13:15:
Kun je denk ik gewoon zien als 2 facties. En dan de Sith en Jedi orde binnen die facties als speelbare class.
Op ING kan je veel meer lezen over SWTOR (kan wel niet linken, blocked :( ) en het is niet zo simpel. Daarin werd in een interview gezegd dat het mogelijk is om als Sith door het leven te gaan binnen de Republic, maar ook als Jedi in het Sith Empire. Het zal ook mogelijk zijn om tijdens de loopbaan van je carrière te switchen tussen Jedi en Sith en je kan ook overlopen van het ene kamp naar het andere (Sith Empire - Old Republic).

Dus hele duidelijke afgelijnde klasses en fracites zoals in WoW zullen niet in het spel zitten.

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


Anoniem: 82860

Topicstarter
DarthDavy schreef op vrijdag 24 oktober 2008 @ 09:10:
[...]


Op ING kan je veel meer lezen over SWTOR (kan wel niet linken, blocked :( ) en het is niet zo simpel. Daarin werd in een interview gezegd dat het mogelijk is om als Sith door het leven te gaan binnen de Republic, maar ook als Jedi in het Sith Empire. Het zal ook mogelijk zijn om tijdens de loopbaan van je carrière te switchen tussen Jedi en Sith en je kan ook overlopen van het ene kamp naar het andere (Sith Empire - Old Republic).

Dus hele duidelijke afgelijnde klasses en fracites zoals in WoW zullen niet in het spel zitten.
Nou dat is al 1 positief punt dat ze van SWG hebben overgenomen dan!

Ik vind het eigenlijk wel iets hebben dat je al meteen als Jedi of Force Sensitive kunt beginnen. Ik hoop dat ze het hele pad mooi uitwerken en je dus ook zware Jedi Knight en Master trials te verduren krijgt.

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
Misschien nog een linkje voor de startpost: The Ultimate Guide to SW:TOR. Deze pagina wordt geüpdate als er nieuwe informatie vrij wordt gegeven en is makkelijk voor mensen die weinig van de game afweten om eventjes te lezen wat er zoal reeds bekend is gemaakt. :)

Iemand hier die trouwens ook actief is op de community boards op swtor.com?

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux


 • Shammah
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 07-01 12:51
CaptainCharisma schreef op zaterdag 01 november 2008 @ 20:51:
Misschien nog een linkje voor de startpost: The Ultimate Guide to SW:TOR. Deze pagina wordt geüpdate als er nieuwe informatie vrij wordt gegeven en is makkelijk voor mensen die weinig van de game afweten om eventjes te lezen wat er zoal reeds bekend is gemaakt. :)

Iemand hier die trouwens ook actief is op de community boards op swtor.com?
Zeker wel, sinds eind November de officiele website gevonden ben al helemaal klaargehyped! Tot zover dat woord bestaat ... Op de fora ga ik onder de naam Shabba, Shammah was al bezet... :|

 • Xaraz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 24-01 13:45
Ik ben met name heel benieuwd naar wat ze met het crafting system van plan zijn voor deze MMO. Dat is altijd iets waar mij graag mee bezig houd. Hopelijk wordt het zoiets als in Star Wars Galaxies. Daar had (heb?) je een ongelovelijk uitgebreid systeem met harvesters, verschillende kwaliteit ingrediënten, factories, skills, voedsel die allemaal bijdroegen aan het uiteindelijke resultaat van de items die je maakte. Dan kon je de item ook nog zelf een naam geven waardoor je soms mensen met jouw 'scatter pistol' (bijvoorbeeld) zag lopen. Erg cool was dat.

Watch a lot of Twitch, Hitbox or YouTube Gaming on a Windows 10 device? Try SupaStreams. https://www.microsoft.com/store/apps/9nblggh557v2


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik ben zeer benieuwd hoe ze de (dark-)jedi hierin gaan verwerken. Ik kan me zo voor stellen dat het haast onmogelijk is om dat uit te balanceren.

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
Anoniem: 181786 schreef op maandag 22 december 2008 @ 22:09:
Ik ben zeer benieuwd hoe ze de (dark-)jedi hierin gaan verwerken. Ik kan me zo voor stellen dat het haast onmogelijk is om dat uit te balanceren.
Hoezo? Niet iedere Jedi/Sith is van het kaliber als Luke Skywalker/Darth Vader/Darth Sidious/Yoda/Obi-wan Kenobi,... En zelfs dan nog. Vergeet niet dat Obi-wan Kenobi ongelooflijk op zijn donder krijgt van de bounty hunter Jango Fett in de films.

Er zijn voldoende manieren op Jedi/Sith uit te balanceren tov andere klasses. Een welbekende manier is om de Jedi/Sith klasses te verbieden om armor te dragen en dan komt het op zich op hetzelfde neer als mage-klasses in fantasy-mmo's die het met cloth armor moeten doen.

Moeilijk om te balancer? Dat is voor ieder spel het geval. Onmogelijk? Zeker niet. Ik hoop dat Bioware met een paar leuke ideeën komt om iedere klasse in het spel leuk om te spelen maakt en niet enkel de Jedi/Sith.

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
Wordt dit wel echt de uber (mmo)rpg waar wij allemaal op zitten te wachten? Kan Bioware dit wel waarmaken onder EA? Ik ben nogal sceptisch. Waarom?

Alle Uber rpg's van vroeger die Bioware heeft gemaakt zijn in samenwerking met Black Isle Studio/interplay gemaakt. Fallout1/2 BG1/2 IWD1/2 planescape. Inmiddels is Black Isle studio all een tijdje opgedoekt en is naar mijn mening ook het niveau van de games van Bioware naar beneden gegaan. NWN1 was nog te doen, maar meer omdat ik de homemade dungeons e.d. cool vond. Het orginele spel zelf vond ik niet eens zo heel goed. NWN2 + expansions was echt gewoon bagger. Ook Mass Effect bracht niet echt dat oude vertrouwde Bioware gevoel van vroeger en was een beetje repetitief. Jade Empire weet ik niet veel van, want die heb ik nooit gespeeld. Maar volgens mij was die wel aardig.

Maar al met al denk ik dus dat Black Isle studio een flink aandeel had in de games die bioware zo bekend hebben gemaakt. Overigens blijf ik hopen dat het een soort swg2 gaat worden, maar dat zit er niet in denk ik. Aangezien de verhaallijn zo belangrijk wordt zal het geen sandbox mmo gaan worden.
Maar goed er is nog zo weinig bekend, ik wacht gespannen af.

 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12:39

Phydomir

Dennis

Deel één van de developer diary is gepost:

http://www.gametrailers.com/player/44985.html

Het ziet er goed uit. Qua gfx heeft het nogal wat weg van WoW maar dat is wele en stijltje wat mij bevalt eerlijk gezegt. Ben benieuwd hoe het zal gaan spelen en vooral hoe ze de verschillende classes willen gaan maken.

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


 • Frank!in
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 08-02 22:06
Mijn gevoel zegt dat deze game het zeer ver gaat schoppen. Volg het nu al een tijdje en ben van plan het zeker te weten te gaan spelen.

Developer diary ziet er ook goed uit! gfx zien er goed uit zo ver ik het kan opmaken uit het filmpje, volgens mij beter dan WoW.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Ik denk dat de combinatie van Lucasarts/EA/Bioware een hele mooie is. Super licentie, bakken met geld en een van de beste RPG ontwikkelaars die er is.

Over het balanceren van de karakters maak ik me derhalve ook niet zo druk. The Force is op zoveel manieren te gebruiken (de lightsaber is echt geen verplichting, dat zou behouden kunnen blijven voor melee-classes). Zonder wapens kun je The Force gebruiken als mage- of healer-achtige-classes.

Daarnaast natuurlijk nog de scheiding tussen light en dark sides. Geeft genoeg mogelijkheden voor classes en richtingen imho en Bioware zal daar zeker wel wat moois van maken.

Ook qua content denk ik dat Bioware geen teleurstelling zal bieden. Dit is toch juist een van hun sterkere kanten.

Het enige waar ik nog op hoop is dat ze het product wel goed 'af' maken, want dit was met andere mmorpg's recent niet altijd het geval (Warhammer Online, Age of Conan). Die voelden ook na release nog aan als een vroege beta.

Al met al ben ik ZEER benieuwd naar wat ze ervan gaan maken.

 • Loadichus
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-06-2021
Ik heb met veel plezier Starwars Galaxies (Pre CU) gespeeld, en hoop dat deze titel een goed alternatief kan zijn.

Ik ben vooral benieuwd naar de overige classes binnen deze mmorpg, want in de huidige staat zie ik het vooral als een soort Jedi Wars mmorpg.

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
SWG vond ik nogal een wanproduct moet ik eerlijk zeggen :P

Anoniem: 82860

Topicstarter
SWG is in mijn ogen nog steeds de beste MMO ooit gemaakt. Slecht uitgewerkt uiteindelijk, maar de scope van mogelijkheden, de community, combat, vrije PvP, vrijheid, was ongekend.

Na de Combat Upgrade veranderde alles helaas...

Ik hoop weer op bounty hunter terminals en dan de hele avond mooi met een groepje op jedi jagen!

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Anoniem: 82860 schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 16:19:
SWG is in mijn ogen nog steeds de beste MMO ooit gemaakt.
Ik vrees dat je een van de weinigen bent met deze mening :P Heb zelden zo'n karige en saaie (dynamisch gegenereerde) wereld gezien als die van SWG.

[Voor 15% gewijzigd door Bosmonster op 04-02-2009 16:38]

NWN2 + expansions was echt gewoon bagger.
NWN2 is van Obsidian, niet BioWare :).

[Voor 13% gewijzigd door psychodude op 04-02-2009 18:37]


 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
Bosmonster schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 16:37:
[...]


Ik vrees dat je een van de weinigen bent met deze mening :P Heb zelden zo'n karige en saaie (dynamisch gegenereerde) wereld gezien als die van SWG.
Ik deel zijn mening wel samen met een paar duizend man die met smart op de swgemu zitten te wachten :D

 • GrumpyGamerDad
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 25-01 11:15
Ik denk dat Bioware wel degelijk een mooie en goed speelbare MMO kan neer zetten samen met Lucasarts.
Ik zit dan ook zeer te wachten op deze MMO.
Ik heb ook SWG gespeeld tot de grote Update. Daarna is het snel achteruit gegaan.

http://youtube.com/c/Mikesgameworld | Blizzard addict | Gamer pur sang


 • Seth_Chaos
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
SCIxX schreef op donderdag 23 oktober 2008 @ 13:36:
[...]

Alsnog, met zulke screenshots aan komen zetten voor een game die net is aangekondigd is onder de maat. Het is dat het Star Wars is maar anders had iedereen deze game allang afgewezen.
Wat een onzin, grafisch ziet het er top uit. Je zal een knappe pc moeten hebben om dat in Full-HD op je scherm te laten toveren. MMO's vragen nu eenmaal een flinke hap performance, en dan kun je geen farcry2 achtige graphics verwachten.

 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:19
Het grootste probleem voor deze game is EA, dat bedrijf is veelste veel van het snelle geld. Door EA zijn er bijvoorbeeld nu ook bij Mythic (warhammer online) een aantal mensen de laan uit gestuurd terwijl Mythic dat zelf niet zou atm.

Anoniem: 104748

Damnit hoopvolle game, moet weer die EA er tussen staan...bah
EA geeft mij gewoon een te vieze smaak, will see...

 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Seth_Chaos schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 09:19:
[...]

Wat een onzin, grafisch ziet het er top uit. Je zal een knappe pc moeten hebben om dat in Full-HD op je scherm te laten toveren. MMO's vragen nu eenmaal een flinke hap performance, en dan kun je geen farcry2 achtige graphics verwachten.
Idd de graphics zien er echt top uit. Het is niet realistisch, maar als die de dev diaries had gelezen had ie geweten dat dat ook niet het doel was. Ze willen juist een eigen stijl neerzetten (een beetje zoals WoW dus).

 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12:39

Phydomir

Dennis

Mythrill schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 11:20:
Het grootste probleem voor deze game is EA, dat bedrijf is veelste veel van het snelle geld.
Dat idee had ik ook de laatste 5 jaar. Maar sinds de afgelopen kerst periode is EA toch weer op de goede weg. Een hoop goede titels en ook zeker een aantal games die je niet zo snel zou verwachten van EA. Ik denk dat juist EA de mogelijkheden heeft om van deze MMO een echte grote jongen te maken. Met de licentie zit het in ieder geval goed want de Star Wars fanbase is natuurlijk enorm.

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09:19
Phydomir schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 18:37:
[...]


Dat idee had ik ook de laatste 5 jaar. Maar sinds de afgelopen kerst periode is EA toch weer op de goede weg. Een hoop goede titels en ook zeker een aantal games die je niet zo snel zou verwachten van EA. Ik denk dat juist EA de mogelijkheden heeft om van deze MMO een echte grote jongen te maken. Met de licentie zit het in ieder geval goed want de Star Wars fanbase is natuurlijk enorm.
Dat is mijn ogen juist een beetje het probleem met EA, ze halen fantastische licenties binnen maar hebben vaak niet helemaal door dat ze puur goud in hun handen hebben en het moet dan allemaal weer snel snel snel uitgewerkt worden tot het eindproduct waardoor er een groot deel van de echte potentie van het product verloren gaat.

 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 12:39

Phydomir

Dennis

Mythrill schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 20:09:
[...]

Dat is mijn ogen juist een beetje het probleem met EA, ze halen fantastische licenties binnen maar hebben vaak niet helemaal door dat ze puur goud in hun handen hebben en het moet dan allemaal weer snel snel snel uitgewerkt worden tot het eindproduct waardoor er een groot deel van de echte potentie van het product verloren gaat.
Maar de rol van EA bij SWTOR is anders dan bij hun eigen games. Ik zie SWTOR toch echt als een Bioware game en niet als een EA game. Ik denk ook dat EA zich niet veel met de ontwikkeling zelf zal bezig houden.

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


Anoniem: 82860

Topicstarter
Bosmonster schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 16:37:
[...]


Ik vrees dat je een van de weinigen bent met deze mening :P Heb zelden zo'n karige en saaie (dynamisch gegenereerde) wereld gezien als die van SWG.
Oh ik ben mij ook zeer bewust van het feit dat SWG nu echt niet meer met andere MMO's mee kan! ;) Je moet er denk ik 'bij geweest zijn'. ;)

Ik probeer even uit te leggen waarom SWG nog steeds heerscht in onze ex-SWG spelers gedachten! ;)

In de tijd dat SWG uit kwam was er nog geen EQ2 of WoW en was er sowieso weinig te doen op MMO gebied. (ultima, Earth and Beyond (later geflopt) EQ1, planetside, SOE vierde haar hoogtij dagen) EVE kwam geloof ik net om de hoek kijken. MMO's toen waren ook voor de echte online speler met creditcard. Gemiddelde leeftijd lag best hoog, er waren wel eikels in SWG maar ze hadden achteraf gezien wel stijl! Ook weinig kiddies en dus een leuke community en spelervaring. (open community zoals ik verder nooit meer in een MMO heb gezien)

Voor vele mensen was het de eerste MMO die ze speelden en ik denk dat voor een dikke 50% van de spelers de IP ook heel belangrijk was. Het was sowieso de eerste MMO gebaseerd op een reeds bestaande IP met een mega achtergrond. Graphics waren de tijd ver vooruit en ik kon pas na 2 jaar spelen de hoogste graphics settings gebruiken en toen zag het er beter uit dan de meeste MMO's vandaag de dag. (we hebben het over een MMO van 2003!)

Toch is tot op de dag van vandaag de scope van mogelijkheden in SWG nog onovertroffen. Daarmee hebben ze zichzelf ook wel in de vingers gesneden omdat die scope in de praktijk niet geheel haalbaar bleek, maar je voelde echt 100% vrijheid. Daar stond dan weer tegenover dat er vrijwel geen echte 'content' was zoals quests. Dat kwam later eigenlijk pas. Toch verveelde je je nooit vanwege het feit dat je gewoon je eigen lol creeerde, zij het in PvP, Death Watch Bunker (dungeon) of met het grinden van een nieuwe profession of holocrons voor je jedi unlock.

Daarnaast heb ik nog nooit crafting professions zo geweldig uitgewerkt gezien als in SWG. Dat was een game op zich en benaderde echt de werkelijkheid. Wat je ook maakte, of dat nu speederbikes, melee wapens, rifles, pistols, missile launchers, vlammenwerpers, droids, huizen, decoratie, eten, drinken of genetisch gemanipuleerde voritor babies waren, alles was geheel custom en de kwaliteit afhankelijk van je grondstoffen en de moeite die je in craften stopte.
Het bouwen van je eigen stad op de plek die jij wilde met je eigen winkels en het daarnaast kunnen ontrekken van de omgeving van resources was echt een dagtaak en ontzettend leuk!

De opbouw van SWG was ook vanaf het begin geweldig. In tegenstelling tot de meeste MMO's tegenwoordig was je waar je ook was altijd wel een fragiel kwetsbaar figuur. Toen er nog geen speederbikes waren moest je echt heel Tatooine overlopen met je vrienden en nesten van grote joekels van beesten of banthas vermijden omdat je gewoon nog niet sterk genoeg was die aan te vallen. Je had echt het idee dat je zo'n planeet aan het trotseren was als je ook locaties ontdekte. In tegenstelling tot de hedendaagse mmo waar je weet dat je bij 3 of 4 mobs van hetzelfde level weg moet rennen, was je situatie altijd onzeker. Daarnaast was dood gaan ook een stuk minder aangenaam! Daarnaast had je leuke world mobs zoals Krayt Dragons die je kon killen om vette armour suits of wapens te maken. De Giant Krayt Dragon schijnt nog steeds de grootste mob in een MMO te zijn!

Als je dan nog in acht neemt dat je een groot aantal compleet verschillende professions (32?) had, kon iedereen zich wel in deze game vinden. (Droid Engineer, Artisan, Creature Handler, Bio Engineer, Teras Kasi Artist, Swordsman, Fencer, Brawler, Commando, Bounty Hunter, Jedi, Pikeman, Smuggler, Doctor, Medic, Combat Medic, Scout, Marksman, Rifleman, Pistoleer, Ranger, Entertainer, Dancer, Architect, Chef, Carabineer, Image Designer, Merchant, Musician, Squad Leader, Politician)

SWG had helaas ook negatieve punten.
- de UI knoppen waren afhankelijk van objecten in de wereld. Dat betekende dat de latency die je normaal niet hebt bij een UI (omdat dat allemaal clientside is) hier wel aanwezig was als er sprake was van interactie met een huis/terminal/je speeder etc. Er zat dus altijd een vertraging in en je moest vaak klikken. Je wende eraan, maar daar zou je nu na de smooth UI's van huidige MMO's niet meer naar terug kunnen.
- Door de custom wapens en armour met elk zo'n 20 stats, moesten er zoveel berekeningen heen en weer in PvP, dat het een echte 'slideshow' werd. Als er een gevecht van 50 man was, betekende dat dat je al 5 minuten dood kon zijn terwijl je jezelf nog op je scherm zag staan.
- Balans problemen. Veel professions betekent moeilijk balanceren. Aan de andere kant was dit ook een sterke kant want er konden imba wapens gecraft worden en sommige mensen werden dus echt gevreesd!
- Jedi overvloed. Na een content patch genaamd The Village was ineens iedereen jedi of force sensitive. Vanaf dit moment ging de game bergafwaarts. (JTL en daarna de CU deden de game de das om.)

Ik stop nu, want ik merk dat ik doordraaf. Ik ben er nog zo vol van! :D Ik word bijna emotioneel...
Mythrill schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 20:09:
[...]

Dat is mijn ogen juist een beetje het probleem met EA, ze halen fantastische licenties binnen maar hebben vaak niet helemaal door dat ze puur goud in hun handen hebben en het moet dan allemaal weer snel snel snel uitgewerkt worden tot het eindproduct waardoor er een groot deel van de echte potentie van het product verloren gaat.
En dat zag je ook wel weer bij WAR. Ik denk dat ze SW:TOR dus zien als poging twee. Ik hoop dat Sjors Luukes ook wat centjes investeert zodat het dus ook true to Star Wars blijft zoals SWG was.

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 82860 op 06-02-2009 10:53]


 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
SWG was een sandbox game met een hele hoge instapdrempel. Het spel kwam heel langzaam op gang en zelfs al speelde je het spel al maanden dagelijks dan nog zaten er zaken in het spel waar je niet van wist hoe of wat.

Een grote groep spelers werden dan ook afgeschrikt door SWG en SoE wou die mensen tegemoet komen met de CU en de NGE (compleet mislukt met daarbij nog de hardcore SWG'ers hard tegen de schenen te schoppen).

Het is niet zo evident om een IP zoals Star Wars te laten rijmen met een niet-toegankelijk spel. Star Wars is populair en het moet speelbaar en leuk voor iedereen zijn (wat SWG niet was). De rol die SWG had 6 jaar geleden is nu overgenomen door Eve Online.

Ik verwacht niet dat SW:TOR een nieuwe open sandbox game zoals SWG zal zijn. De IP leent zich daar gewoon niet voor. Misschien dat een paar duizend mensen dat wel vinden (ik hoor daar ook bij hoor): het probleem zit er hem in dat een IP als Star Wars geen paar duizend mensen moet aanspreken, maar een paar honderdduizend. En nog liefst een paar miljoen zoals WoW (maar dat durft geen enkele ontwikkelaar meer op dit moment openlijk zeggen).

Dat betekent natuurlijk niet dat SW:TOR een slecht spel wordt. Integendeel: ik hoop dat Bioware hele leuke dingen met die IP gaan doen en gezien hun reputatie boezemt dat wel vertrouwen in. Hoewel het natuurlijk 2 kanten opkan, want de laatste jaren maakt Bioware enkel nog lightweight RPG's zoals Mass Effect en Jade Empire en hoewel het geen slechte spellen zijn, is dat toch niet wat ik onmiddellijk van hen verwacht. Nu ja, het schijnt dat Dragon Age opnieuw een echte hardcore RPG wordt en voor SW:TOR is er gewoon nog te weinig informatie om ofwel een spontaan orgasme te krijgen ofwel moord en brand te gaan schreeuwen.

Die dev diary heeft me wel positief gestemd, maar het enigste wat ik daarvan overhou, is dat het waarschijnlijk met de graphics en de sfeer wel snor zal zitten in SW:TOR (ik had ook niets minder verwacht eigenlijk).

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


Anoniem: 82860

Topicstarter
Ik kan wel zeggen 'als het EEN IP is dat net zo succesvol kan worden als WoW, dan is het Star Wars', maar dat dacht ik bij WAR ook. Nu moet ik zeggen dat SW mij wel echt aan het hart ligt, dus ik zal het sowieso gaan checken. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten qua inhoud, maar ik hoop wel dat ze elementen van SW Galaxies gaan meenemen. Het zal mijn tijd wel duren. Ik wacht wel mooi tot de beta inschrijvingen komen. Continu nieuwe MMO's in de gaten houden is bij mij de afgelopen tijd alleen maar geeindigd in teleurstelling.

 • Loadichus
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-06-2021
Anoniem: 82860 schreef op vrijdag 06 februari 2009 @ 10:49:
[...]
Oh ik ben mij ook zeer bewust van het feit dat SWG nu echt niet meer met andere MMO's mee kan! ;) Je moet er denk ik 'bij geweest zijn'. ;)

Ik probeer even uit te leggen waarom SWG nog steeds heerscht in onze ex-SWG spelers gedachten! ;)

... meer tekst ...
Amen,

SWG scoorde pre cu echt op alle vlakken voor mij.
+ crafting system
+ player cities
+ player vendors (een reputatie als een uitzonderlijke crafter moet je opbouwen)
+ grinden naar speciale loot
+ beinvloedbare economie
+ factie wars
+ vrijheid

Screen gevonden :+
http://members.home.nl/morris.h/swg/jedi/screenShot0517.JPG

Anoniem: 82860

Topicstarter
Ik heb echt zo'n goede herinneringen aan het shoppen op Naboo elke zaterdag middag. Met m'n speederbike een beetje al m'n vaste voordelige en exlusieve vendors af en nieuwe bookmarken natuurlijk!

De economie was natuurlijk wel naar z'n grootje. Krayt Dragon Pearls kostte ineens 4 tot 8 miljoen credits. Maar dat kwam denk ik ook omdat crafter over het algemeen een dikke 100 miljoen de man in bezit hadden. En de combat professions maar missions grinden van 16.000 credits per stuk haha!

 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
ik deed altijd samen met een vriend van me missies op dantooine ergens helemaal in het noorden waar alleen onze guild zat. 200k per missie. We hadden bakken met geld.

Wat ik ook leuk vond aan swg was dat je je eigen huisje helemaal kon inrichten. Sommige mensen hadden echt super sfeervolle huisjes.

 • Loadichus
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-06-2021
Ik kan nog wel uren vertellen over SWG, met mijn alt die combat medic / pikeman spec was en die bijna elke Jedi op vlucht liet slaan..... Of van die vervelende TK defense stackers.

Maar goed terug op het onderwerp: De mmorpg legt in de advertenties wel zwaar de nadruk op Jedi's in plaats van andere mogelijke classes. Welke classes zouden de Tweakers graag willen terug zien?

Anoniem: 82860

Topicstarter
Area knockdowns, disease en fire pikes allemaal leuk ja! Ik was zelf Master Brawler/TKM/Fencer (defense line) een hele tijd. Was best leuk om met wat stimmetjes Krayt Dragons te soloen!

Ik zou Bounty Hunter/Commando/Pistoleer wel terug willen zien en ik wil wel eens een break van combat. Ik zou heel graag dedicated crafting professions zien waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Weer lekker FWG5's craften :D

 • DarthDavy
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 10-09-2022
Het is wel grappig dat ze vroeg in de ontwikkeling van SW:TOR enkel de SWG-veteranen hier hun zegje komen doen.

Bier zonder alcohol is zoals een BH aan de wasdraad: het beste is eruit


 • Stealth2000
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08-02 16:12
Even dit topic weer onder de aandacht brengen! Bioware heeft namelijk de eerste echte class bekend gemaakt, de bountyhunter!

http://www.swtor.com/info/classes/bounty-hunter

Dit ziet er al stukken beter en serieuzer uit dan die screenshots in de OP. Gaat de goede kant op dus. Alleen is het wel jammer dat informatie nu nog heel langzaam naar buiten komt, dat belooft niet veel goeds voor een releasedate. * Stealth2000 kan niet wachten!

 • odan
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20-11-2022

odan

The dark side is within all!

je moet natuurlijk niet te veel meteen vrij geven. ik denk ook niet dat dit spel voor 2010 in de winkels zal liggen.

Pulse mee voor GoT!


 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
wow kijk net die video documentary #2. Ik vind het er wel sfeervol uitzien hoor. Zie het alleen nog niet zitten met al die jedi's. Gast zegt op een gegeven moment ook iets van: "alot of kids dream about having their own lightsaber and use the force" :S
Hoop ook niet dat het saai button bashen wordt net als wow. Dat heb ik wel gezien nou. Verder ben ik benieuwd naar hoe ze dat gaan doen met die verhaallijn en endgame. Dat kan niet oneindig door blijven lijkt me. Op een gegeven moment ben je klaar.

Maarja d'r is nog veelste weinig bekend. Om d'r iets zinnigs over te zeggen eigenlijk

 • Ypho
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12:41
Ben zelf erg benieuwd naar de game. Sinds de geruchten gaan zit ik al met smart te wachten :)

Anoniem: 82860

Topicstarter
Rpol schreef op woensdag 25 maart 2009 @ 09:12:
wow kijk net die video documentary #2. Ik vind het er wel sfeervol uitzien hoor. Zie het alleen nog niet zitten met al die jedi's. Gast zegt op een gegeven moment ook iets van: "alot of kids dream about having their own lightsaber and use the force" :S
Hoop ook niet dat het saai button bashen wordt net als wow. Dat heb ik wel gezien nou. Verder ben ik benieuwd naar hoe ze dat gaan doen met die verhaallijn en endgame. Dat kan niet oneindig door blijven lijkt me. Op een gegeven moment ben je klaar.

Maarja d'r is nog veelste weinig bekend. Om d'r iets zinnigs over te zeggen eigenlijk
Tja zo is SWG tzt ten gronde gegaan. Ik hoop dat ze alle classes dus op de een of andere manier even interessant kunnen maken. Ik denk dat de Bounty Hunter dat in ieder geval wel gaat zijn. Niks leuker dan PvP als je eerst iemand door het hele universum moet gaan zoeken imo!

 • FunkyTrip
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 14:04

FunkyTrip

Funky vidi vici!

Rpol schreef op woensdag 25 maart 2009 @ 09:12:
Hoop ook niet dat het saai button bashen wordt net als wow. Dat heb ik wel gezien nou. Verder ben ik benieuwd naar hoe ze dat gaan doen met die verhaallijn en endgame. Dat kan niet oneindig door blijven lijkt me. Op een gegeven moment ben je klaar.
Lol, zo werken games nu eenmaal: button bashen. Hoop absoluut niet dat het twitchy wordt zoals een FPS. Ik vind WoW eigenlijk al te twitchy. Je hebt 100 knoppen en dps is zo hoog geworden dat je amper tijd hebt om eens over tactiek na te denken.

Dit dus.


 • Bosmonster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13-01 10:59
Anoniem: 82860 schreef op woensdag 25 maart 2009 @ 12:18:
[...]

Tja zo is SWG tzt ten gronde gegaan. Ik hoop dat ze alle classes dus op de een of andere manier even interessant kunnen maken. Ik denk dat de Bounty Hunter dat in ieder geval wel gaat zijn. Niks leuker dan PvP als je eerst iemand door het hele universum moet gaan zoeken imo!
Haha ja.. Echte Bounty hunter missies lijken me wel briljant! Hints verzamelen waar iemand is, hem na reizen en dan nog bedenken hoe je hem dood krijgt en er mee weg te komen. Dat mogen van mij best missies zijn waar je een paar uur mee bezig bent, zolang de reward maar goed is :)

[Voor 8% gewijzigd door Bosmonster op 26-03-2009 11:27]


 • Ypho
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 12:41
Bosmonster schreef op donderdag 26 maart 2009 @ 11:26:
[...]


Haha ja.. Echte Bounty hunter missies lijken me wel briljant! Hints verzamelen waar iemand is, hem na reizen en dan nog bedenken hoe je hem dood krijgt en er mee weg te komen. Dat mogen van mij best missies zijn waar je een paar uur mee bezig bent, zolang de reward maar goed is :)
Een beetje het idee van SWFU erin verwerken. Lijkt me super :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 64080

E3 Cinematic trailer

Ongeloofelijk absurd mooi gedaan! Hopelijk wordt deze MMOG echt een juweeltje, kan niet wachten!

 • Stealth2000
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 08-02 16:12
Alhoewel een cinematic natuurlijk helemaal niks zegt is dit inderdaad wel een enorm lekkermakend stukje film!

 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
zeker gaaf filmpje. Maar ik denk dat ik gewoon niet van het kotor-tijdperk hou. Te veel jedi.

 • odan
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20-11-2022

odan

The dark side is within all!

dit is tenminste een tijdperk waar je wel veel sith en jedi kan verwachten.

bij galaxies paste het gewoon niet.

filmpje is prachtig maar het zegt erg weinig over de gameplay, ik blijf de mmo zeker volgen en ook zeker de eerste maand ga ik het spelen. zal mij alleen benieuwen of het net zo interesant gaat worden als de makers zeggen.

Pulse mee voor GoT!


 • Vads
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08-02 10:36
De drie speelbare classes die tot nu toe bekend zijn (trooper, smuggler en bounty hunter), doen mij in ieder geval veel denken aan SWG. Maar we moeten denk ik de goede herinneringen aan SWG bewaren en deze niet continu gaan vergelijken met SWTOR.

Met Bioware aan boord zijn we eigenlijk al gegarandeerd van een top-productie.

En het is al super dat dit spel het spel gaat worden waarin de meeste voice-overs ooit in zijn gestopt. Supergaaf!

[Voor 17% gewijzigd door Vads op 03-06-2009 13:36]


Anoniem: 82860

Topicstarter
ben ik de enige die vindt dat die nieuwe trailer eigenlijk beter is dan Episode 1 t/m 3 bij elkaar? ;)

 • Ves
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 05-02 12:20

Ves

A gadget addicted Bounty

Anoniem: 82860 schreef op donderdag 04 juni 2009 @ 12:13:
ben ik de enige die vindt dat die nieuwe trailer eigenlijk beter is dan Episode 1 t/m 3 bij elkaar? ;)
Nee, die mening word veel mensen gedeeld op het internet.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Spunker
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06-09-2018

Spunker

Banned

*Knip*

[Voor 99% gewijzigd door Spunker op 09-06-2009 10:06]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
Spunker schreef op vrijdag 05 juni 2009 @ 12:30:
Ik hoop echt dat dit me nieuwe wow word...

Alleen ben ik skeptisch over de levensduur van deze mmo. Wil er minimaal 3 jaar actief in kunnen rondbanjeren. Met uitbreidingen ala wow.

Alleen twijfel ik nog hard over

-levensduur: ik wil minimaal 3 jaar actief kunnen rondbanjeren in een mmo
- aantal spelers: ik ben bang dat er maar een handjevol spelers dit spel zullen gaan spelen. waardoor je over 2 jaar in bijna lege servers rondloopt met zuur behaalde achievements/gears etc en je er geen eer mee kan behalen
- 3 classes vind ik te weinig. minimaal 5 verschillende classes zou mooi zijn. en dan moeten die classes wel over behoorlijk wat skills etc beschikkel ala wow.


Maargoed ik zal hem ongetwijfeld pre-orderen en eens kijken of het mij ligt of niet. Maar ik ben bang dat ik hem teveel met wow ga vergelijken en daarna weer terug krabbel naar wow.
Er is geen reden om aan te nemen dat de servers na 2 jaar leeg zullen zijn, toch? :? BioWare is een van de beste developers ter wereld en de Star Wars fanbase is immens groot, groter dan die van Warcraft.
Verder is het al een poosje bekend dat er 8 classes zullen zijn. ;)

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 104748

Spunker schreef op vrijdag 05 juni 2009 @ 12:30:
,, ,, ,,
- aantal spelers: ik ben bang dat er maar een handjevol spelers dit spel zullen gaan spelen. waardoor je over 2 jaar in bijna lege servers rondloopt met zuur behaalde achievements/gears etc en je er geen eer mee kan behalen
,, ,, ,,
Of je gaat een keer in zien dat eer onzin is, en je gaat echt genieten van een game.
Ik heb veel tijd in WoW gestopt en het kan me geen ***** schelen als alles opeens weg zou zijn, want de fun die heb ik iig gehad.

Ik hou deze game iig goed in de gaten, lijkt me heerlijk een keer geen elfjes en dat soort dingen. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!
CaptainCharisma schreef op vrijdag 05 juni 2009 @ 12:56:
[...]


Er is geen reden om aan te nemen dat de servers na 2 jaar leeg zullen zijn, toch? :? BioWare is een van de beste developers ter wereld en de Star Wars fanbase is immens groot, groter dan die van Warcraft.
Verder is het al een poosje bekend dat er 8 classes zullen zijn. ;)
Die immens grote star wars fanbase zegt echt helemaal niks, het heeft SWG ook niet veel goeds gedaan after all. Het feit dat BioWare deze MMO maakt geeft het spel wel hogere kansen, maar echt nog lang niet alles is zeker.

Qua story zal het waarschijnlijk wel goed zitten, zeker full voice over welk aangekondigd is is zeer zeker niet verkeerd daarbij. Maar MMO's zijn meer dan story, zeker indien je er maandelijks voor moet dokken. De vraag is en blijft of TOR in die aspecten de kwaliteit kan leveren welk van een MMO verwacht wordt, lukt dat niet dan zal de rest ook weinig waarde krijgen van meeste spelers.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
psychodude schreef op vrijdag 05 juni 2009 @ 19:55:
[...]

Die immens grote star wars fanbase zegt echt helemaal niks, het heeft SWG ook niet veel goeds gedaan after all. Het feit dat BioWare deze MMO maakt geeft het spel wel hogere kansen, maar echt nog lang niet alles is zeker.
Nee, de fanbase op zich zegt niet zoveel, maar toont wel aan dat bij voorbaat het aantal spelers dat dit spel zal willen gaan uitproberen waarschijnlijk groot is. En trouwens is SWG nog een vrij succesvolle game geweest (niet te meten met het succes van WoW, though), die een beetje leegstroomde na het invoeren van de CU update. :)

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 230357

Ik verwacht niet dat dit een wow killer zal worden simpelweg om de reden dat de doelgroep niet hetzelfde is.

Ik hoop meer op wat oude spelers vanuit eq2 en swg, aangezien deze community mij veel meer aanspreekt dan "die andere". Ik hoop op een wat oudere doelgroep :).

Zelf ben ik niet een die-hard SW fan, maar ik kijk wel uit naar dit spel. Ik zie namelijk niet veel andere mmorps's in ontwikkeling die mij aanspreken. Jammer dat het nog wel even gaat duren :(.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rudolf
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07-02 17:28
Nee ik hoop ook zeker dat het geen wow killer wordt want dan komen al die l33tk1dzz111!!!1one1! mijn spelervaring verzieken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Loadichus
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-06-2021
Inmiddels is ook de officiele data op de site gerealeased van de "Trooper" Class

http://www.swtor.com/info/holonet/classes/trooper

Maar waarom deze in een rood / blauw overzicht staan is mij onduidelijk. Het komt nu over dat de trooper alleen speelbaar is door de Republic (logisch) en dat de Bountyhunters alleen speelbaar zijn voor de Sith Empire?

Stiekem toch wel de hoop dat Bounty Hunters niet factie gebonden waren en ieder geval de Jedi het leven goed zuur kunnen maken.

[Voor 17% gewijzigd door Loadichus op 08-06-2009 14:32]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrVegeta
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:10
Rpol schreef op maandag 08 juni 2009 @ 12:37:
Nee ik hoop ook zeker dat het geen wow killer wordt want dan komen al die l33tk1dzz111!!!1one1! mijn spelervaring verzieken.
:D :D :D :D :D :D

Geeft steekhoudelijke argumenten terwijl hij niet weet waar het over gaat. BlizzBoys, HD casts van StarCraft II gemaakt door Tweakers! Het begint, Zombiepocalyps


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RMB
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08-02 19:05

RMB

Nee, geen right mouse button!

Damn, die trailer, alleen al daarom ga ik dit spelen. Ik ben Star Wars fan en heb helaas SWG niet kunnen spelen (was toen nog vrij jong en wilde geen geld per maand dokken aangezien dat precies mijn zakgeld was :+ )

[Voor 60% gewijzigd door RMB op 08-06-2009 16:49]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 230357

Loadichus schreef op maandag 08 juni 2009 @ 14:30:
Maar waarom deze in een rood / blauw overzicht staan is mij onduidelijk. Het komt nu over dat de trooper alleen speelbaar is door de Republic (logisch) en dat de Bountyhunters alleen speelbaar zijn voor de Sith Empire?

Stiekem toch wel de hoop dat Bounty Hunters niet factie gebonden waren en ieder geval de Jedi het leven goed zuur kunnen maken.
Volgens mij is de Bounty Hunter Sith en de tegenhanger van de Smuggler die Republic is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Valkyre
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 07-02 19:50

Valkyre

Kitesurf FTW!

wow wel gaaf die 2de screenshot is dat niet waar je in een latere star wars game ook bent geweest?(was volgens mij KOTOR 1 of 2) waar de oude Sith Goden liggen begraven....

iRacing Profiel


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Spunker
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 06-09-2018

Spunker

Banned

Hey aangezien er hier nog geen policy is op recruiting. Wil ik het aandacht voor het volgende vragen.

Ik wil een 23+ leeftijd guild opzetten. Dit ivm veel onvolwassenheid in veel wow guilds. Bij veel guilds ligt de nadruk op gear/ stats/ achievements en in welke raid groep je zit. En dit verpest het hele sociale idee van een guild nogal.


Daarom wil ik samen met andere geintresseerde een leuke sociale casual guild opzetten waar iedereen gelijke kansen krijgt voor instances/raids etc. De nadruk zal meer leunen op de sociale aspecten die een groep met zich meebrengen. Een groep die elkaar bij hun echte namen kent, en na een dag hardwerken even gezellig kan ontspannen in het starwars universum en niet zozeer dat je thuis komt en dan aan je 2ebaan begint ala wow met de druk en gezeur die de meeste guilds met zich meebrengen. Zijn hier gegadige voor?
(Elke zondag avond vaste prik raiden/instances, en de rest van de week op eigen iniatief lekker raiden/instances etc) We dont have to be number 1 of the server , we just like to beat the crap out of some alliance/ empire scum >:)

Verder ben ik erg benieuwd naar de andere classes. Want zelf zou ik voor een bounty hunter willen gaan. Mits men nog met leuke alliance classes komen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrVegeta
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:10
Ach leeftijd gebonden is zo een onzin. Ken spelers van 27 die irritanter zijn dan kiddo's van 16. Ik ben redelijk fan van de hele SW universum en vind kotor 1 nog altijd een erg goede game die ik met veel plezier heb gespeeld. Ook voor Bioware heb ik groot respect dus ik wil de game zeker wel een kans geven en ga me dan ook zeker inschrijven voor de beta's etc. Opzich wil ik best een "tweaker" guild joinen alleen weet ik nog lang niet welke side ik kies.

Geeft steekhoudelijke argumenten terwijl hij niet weet waar het over gaat. BlizzBoys, HD casts van StarCraft II gemaakt door Tweakers! Het begint, Zombiepocalyps


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tweakjur
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 06-02 20:27

Tweakjur

Redacteur
Er is inmiddels ook een vierde klasse bekend. Althans, ik heb op de E3 een live demo gehad waarin met een Sith Lord werd gespeeld, inclusief Force Powers en lightsabers. (preview is net af, komt ergens deze week op de frontpage).

Paar dingen die mij opvielen in de game:

*Dual-wielding lightsabers. Nadat de Sith een Jedi had verslagen, zat zn lightsaber in de loot en kon ie dus twee sabers tegelijk gebruiken. Persoonlijk favorietje :)

*Group voting bij keuzes voor het verhaal. Specifiek voorbeeld: wil je de kapitein van het schip laten leven of (volgens opdracht) vermoorden? Partymembers voten hun voorkeur (dood maken/in leven houden), en meeste stemmen gelden. Gevolgen die de keuze heeft voor het verdere verhaal gelden voor alle partymembers.

*Cover system in combat. Kan de Smuggler iig gebruik van maken, wss een aantal andere klassen ook.

*Klasse is in principe niet gebonden aan een partij. Je kunt een bad guy aan de kant van de goeien zijn en andersom. Hoe het precies in elkaar zit snap ik nog niet helemaal, maar ik ga er vooralsnog van uit dat beide facties over dezelfde klassen beschikken.

*Cinematic Trailer gaat over de Sacking of Coruscant, wat zich eigenlijk een paar jaar voor de game zelf afspeelt. De tussenliggende periode wordt (qua verhaal) overbrugd door de comic serie die LucasArts uitbrengt.

Verder zal de mmo alle basiselementen van een mmorpg bevatten, dus: guilds, raids, crafting, trading, auction house, PvP, etc...

(was voorheen JJJur, nickchange 4-8-2014)


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 230357

MrVegeta schreef op dinsdag 09 juni 2009 @ 10:09:
Ach leeftijd gebonden is zo een onzin. Ken spelers van 27 die irritanter zijn dan kiddo's van 16. Ik ben redelijk fan van de hele SW universum en vind kotor 1 nog altijd een erg goede game die ik met veel plezier heb gespeeld. Ook voor Bioware heb ik groot respect dus ik wil de game zeker wel een kans geven en ga me dan ook zeker inschrijven voor de beta's etc. Opzich wil ik best een "tweaker" guild joinen alleen weet ik nog lang niet welke side ik kies.
offtopic/
Inderdaad. De enige manier om een volwassen guild te maken is door juiste recruting. Hiermee bedoel ik niet mensen zo maar uitnodigen, maar eerst een gesprek voeren met iemand inc een aantal vragen. Hierdoor zie je snel genoeg wat je in de kuip hebt en leeftijd speelt hier bijna geen rol in.
offtopic/

Bounty hunter klinkt mij wel leuk in de oren, maar er is nog helemaal geen zekerheid of er ook player bounties aanwezig zullen zijn. Op het TOR forum zijn hier veel topics over aanwezig, en het meerendeel van zowel de bounty hunters als de smugglers zien graag player bounties ingame verschijnen.

Ik weet niet of het voldoening genoeg geeft om alleen maar achter npc te gaan, meestal te makkelijk.

Hoe dan ook, ik ben niet weggelegd voor de "light side" :9

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RMB
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08-02 19:05

RMB

Nee, geen right mouse button!

Ik ga 100% zeker the Dark Side op :P

Daarbij vind ik een leeftijd voor het recruiten zinloos, omdat het via een chat vrij lastig te checken valt ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tweakjur
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 06-02 20:27

Tweakjur

Redacteur

(was voorheen JJJur, nickchange 4-8-2014)


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 104748

"As the devs told us, the majority of the game can be done without a single bit of help from another player. They said that the main appeal of MMOs is the experience single player with the option of being with other players. They confirmed that names, chat, and so on could all be turned off or ignored if you really, really wanted absolutely nothing to do with other people."

http://www.starwarsmmo.net


Dat vindt ik dan weer goed klinken, eindelijk een keus of je solo of in een groep wil spelen.
Tevens klinkt het verhaal over, iedere class z'n eigen questen, ook goed. :)

Anoniem: 64080

MMOGamer interview

Redelijk informatief.
The thing is, I don’t think we’re revolutionizing combat. We’re just trying to take… we want to appeal to MMO fans who like the strategy and tactics involved in MMO combat, where you have the different character types, the guy who’s a tank that jumps into battle and everyone focuses on him while you have your ranged DPS guys.

We still want to have that.

 • Loadichus
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-06-2021
Anoniem: 230357 schreef op dinsdag 09 juni 2009 @ 08:16:
Volgens mij is de Bounty Hunter Sith en de tegenhanger van de Smuggler die Republic is.
Dat zou voor mij een teleurstelling zijn. Bountyhunters zie ik echt als niet gebonden factie spelers die kill contracts aannemen. Smugglers idem alleen dan meer gericht op transport van goederen voor cash.

 • cheiron
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 08-02 18:41
Ik ben erg benieuwd hoe dit uit gaan pakken.. De trailer is in ieder geval heerlijk.

Flickr PSN ID= cheironnl


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 82860

Topicstarter
Er staat weer een nieuw stukje in de timeline op de website, voor degenen die zich interesseren in de storyline!

En meteen een kickje! ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 64080

Opnieuw een preview, deze keer van Gamesradar.

Die flashpoint in space begint me zo langzamerhand wel een beetje de strot uit te komen. Ondertussen wel in 10 verschillende previews gelezen :P

Anoniem: 82860

Topicstarter
interessante maar gevaarlijke uitspraak om SWTOR al als WOW-killer te benoemen. Wel goed om te horen dat de UI en dergelijk al 'smooth' is.

Ik weet niet of ik huiverig moet zijn of in m'n handjes moet knijpen dat er ook SOE aan het project meewerken!

Over het algemeen heb ik wel goede verwachtingen. De aanpak van Bioware is gewoon altijd goed, en ze beseffen heel goed hun positie in de MMO-markt en welke ogen op ze gericht zijn.

[Voor 26% gewijzigd door Anoniem: 82860 op 08-07-2009 15:56]


 • MrVegeta
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11:10
Ziet er nog steeds goed uit, in de pc-gameplay zomer special stond er ook een mooi stuk over. Lijkt me gaaf om in de beta's te komen en zien hoe het is!

Geeft steekhoudelijke argumenten terwijl hij niet weet waar het over gaat. BlizzBoys, HD casts van StarCraft II gemaakt door Tweakers! Het begint, Zombiepocalyps


 • Calvin&Hobbes
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 16-04-2021
Anoniem: 82860 schreef op woensdag 08 juli 2009 @ 13:43:
..De aanpak van Bioware is gewoon altijd goed..
Eensch, vandaar dat ik hoge verwachtingen heb van dit spel!
Eerste demo in augustus Gamescom in Keulen !! zou er bijna naartoe gaan :D

http://www.swtor.com/news/article/20090724_001

Anoniem: 82860

Topicstarter
speelbare demo? :D

Wie weet! Als er een tweaker naar toe gaat moet hij/zij eigenlijk verplicht verslag uit brengen! ;)

Anoniem: 82860

Topicstarter
Even terug komend op de dissection van de 3e video doc:
Cover in Sith Flashpoint means Sith cover-user class?

With the latest video documentary release the forums are buzzing with people trying their best to find out every bit of information there is to garner from the video. It has created a veritable Easter egg hunt. One of these “possible finds” intrigued us more than others that was noticed by Sedit on the forum, one which could spoil a class reveal entirely. The question Sedit and we raised is if there are no classes on the Sith side that can use cover why design for it in a Sith flashpoint (instance)? The question obviously has an answer with only one of two possibilities -

A Sith cover-user class that has yet to be revealed will make use of the cover seen in the flashpoint.
The Republic will be able to play Sith flashpoints possibly for extra replayability or roles reversed.
Both outcomes are big reveals. On the one hand you have the possibility of a new cover-user class and on the other more replayability or interaction in Sith flashpoints for Republic faction players. It is a good question to ask and one that I inevitably missed while doing the dissection.
De kans is dus aanwezig dat 1 van de klassen van de Sith kant, een assassin oid wordt. Die kans lijkt mij groter dan dat de republic faction de sith flashpoints kan spelen, aangezien ze dan dubbele content voor iedere flashpoint moeten maken, bovendien zou de republic anders de enige class hebben die het cover systeem gebruikt. Lijkt me sterk!

 • WickedWizard
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 26-08-2022
Anoniem: 82860 schreef op maandag 27 juli 2009 @ 09:20:
speelbare demo? :D

Wie weet! Als er een tweaker naar toe gaat moet hij/zij eigenlijk verplicht verslag uit brengen! ;)
Nee, BioWare zal alleen de gameplay demo die tijdens de E3 exclusief aan de pers werd getoond (en deels in de laatste video documentary) in zijn geheel aan het grote publiek laten zien. :)

StarWarsAwakens.nl | De Star Wars Community van de Benelux

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Posts met "ik heb mijn preorder bij winkel X staan" of "bij winkel Y kost de preorder Z euro" aub achterwege laten.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee