Toon posts:

Het Games Import topic

Pagina: 1 2 3 ... 33 Laatste
Acties:

Onderwerpen


 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Mede-auteur:
 • IStealYourGun
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 27-01 21:26

IStealYourGun

Het Games Import Topic


Algemeen

Dit topic is gaat over het importeren van games, hier kun je informatie vinden over het importeren. Er kan gediscussieerd worden over levertijden, verzending, douane kosten etc. Je kunt hier verschillende webshops bespreken met zowel de voor als nadelen. Ook kun je elkaar hier wijzen op aanbiedingen en andere handige tips.


Importeren

Het importeren van games is tegenwoordig een stuk gemakkelijker dan vroeger, iemand die nooit eerder wat heeft geïmporteerd zal zien dat het allemaal eenvoudiger is dan het lijkt. Echter zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Een van deze punten is dat importeren niet geheel zonder risico's is. Er kunnen altijd shops te vinden zijn welke uiteindelijk oplichters blijken te zijn. Probeer daarom altijd eerst informatie te vinden over de shop en wat de meningen er over zijn. Verder is het mogelijk dat je pakketje uiteindelijk bij de douane beland en dat je een heffing en mogelijke administratiekosten moet betalen. Helaas is hier weinig tegen te doen.

• Regio
Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het importeren van games is de regio. De regio bepaalt namelijk voor welk deel van de wereld het spel bedoelt is en waar het spel dus mogelijk wel en niet werkt. Helaas zijn veel games standaard voorzien van een regio-lock, hierdoor is enkel mogelijk om het spel binnen de aangeven regio te spelen. Hieronder staan 3 regio's waar onderscheid in wordt gemaakt.

PAL (Europa, Australie & Overige)
NTSC-J (Japan, Korea & Overig Azie)
NTSC-U/C (Verenigde Staten, Canada)

Zoals je hierboven kunt zien geld voor Europa de PAL regio. Is je systeem dus in Europa aangeschaft zul je moeten zoeken naar spellen met de PAL regio. Echter zijn er tegenwoordig ook veel regiovrije spellen te vinden. Deze spellen zijn niet voorzien van een regio-lock en daardoor in elke regio te gebruiken.

Het is dus erg belangrijk op alvorens het aanschaffen van een game eerst de regio te controleren, of te kijken of de game mogelijk regio vrij is. De meeste webshops vermelden bij elke game voor welke regio het is. Is dit niet zo, neem geen risico en neem gewoon even contact op met het bedrijf.

Een ander mogelijk probleem dat kan optreden is de "gratis" DLC die je bij de game krijgt. Sommige codes hiervan zullen enkel in bepaalde regio's werken. Het is best dat je hier op voorrand eens naar googled of dit topic in het oog houdt ;)

• Betrouwbaarheid
Een ander belangrijk onderdeel van het importeren is de betrouwbaarheid. Het is slim om niet bij zomaar een willekeurige site wat te kopen zonder dat je weet of deze betrouwbaar is. Vooral bij aanschaffen in het buitenland is het bijzonder lastig om je geld terug te krijgen. In dit topic vind je een aantal sites terug welke door veel als betrouwbaar worden gezien. Kom je een nieuwe site tegen, kijk hoe deze wordt beoordeeld door andere mensen.

• Betaalmethode
Omdat de spellen in het buitenland worden besteld is het vaak niet mogelijk om met de vertrouwde betaalmethodes als in het binnenland te betalen zoals d.m.v. overschrijving of IDeal.
De meest gebruikte betaalmethode zijn met PayPal of CreditCard voor elke site heb je vrijwel altijd één van deze methodes nodig om te betalen. Gebruik geen onbetrouwbare methodes zoals WesternUnion of andere methodes die niet bekend zijn zonder er eerst naar te informeren.

• Verzending
Een ander onderdeel waar op gelet moet worden is de verzending. Verzendingen vanuit het buitenland kunnen zomaar een stuk hoger uitvallen dan je verwacht let hier goed op. Ook doe je er slim aan om te kiezen voor verzekerd zenden indien dit mogelijk is. Bij betaling met PayPal of CreditCard ben je meestal tot een bepaald bedrag gedekt op je aankoop.


Taksen

Als je iets importeert kan het voorkomen dat taksen moet betalen aan vadertje staat. De voorwaarden hiervoor is sinds enkele jaren in heel de EU gelijk.

Als je iets besteld binnen de EU voor eigen gebruik dan ben je vrijgesteld van import taksen. Enkel het BTW-tarief van het land van herkomst moet worden betaald bij de aanschaf. Onder de EU vallen: België, Bulgarije, Cyprus (het Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Uitzonderingen op deze landen zijn: de Åland eilanden (Finland), de Canarische eilanden (Spanje), de Kanaaleilanden (Verenigd Koninkrijk), de Franse overzeese departementen Guadeloupe, Frans Guinea, Martinique en Reunion, Berg Athos (Griekenland)

Voor pakketten die onder de uitzonderingen vallen of buiten de EU gelden de volgende regels:
 • Minder dan €22 = verwaarlozen waarde = geen taksen
 • Tussen de €22 en de €150 = omzetbelasting (BTW)
 • Meer dan €150 = omzetbelasting (BTW) + invoerrechten
Het bedrag wordt berekend op basis van de aankoop waarde van het product. Met eventuele verzendkosten en/of verzekeringen wordt hier geen rekening gehouden.

Voorbeeld: een game van €21 + €10 verzending is verwaarloosbare waarde omdat de game maar €21 kost.

• Omzetbelasting:
In Nederland bedraagt deze voor games en elektronica 19%, in België 21%. Voor boeken bedraagt deze 6%. Dit bedrag wordt berekend op basis van het totaal bedrag inclusief eventuele verzending en/of verzekering.
Voorbeeld: je koopt een Game van €25 + €10 verzendkosten. Dan betaal je 19% BTW op €35 = €6,65

• Invoerrechten:
Deze zijn in alle 18 landen van de EU gelijk en kan tot in detail worden opgezocht op deze website: http://mkaccdb.eu.int/

Gelukkig is de Nederlandse overheid zo lief geweest om enkele voorbeelden te plaatsen op hun website en daaruit kan je afleiden dat dit voor Muziek cd's en film dvd’s de invoerrechten 3,5% bedraagt. Voor boeken bedraagt deze 0%.

Dit bedrag wordt berekend op de totale prijs inclusief BTW. Zie dit voorbeeld.

• De praktijk:
Wanneer de waarde onder €150 bedraagt dan dien je geen import documenten op te maken en de praktijk leert ons dat veel bedrijven die dan gewoon opsturen. Heb je dan de pech dat je pakketje wordt gecontroleerd dan moet je gewoon het BTW tarief betalen bij ontvangst. De pakkans is echter zeer klein.

Voor bedragen boven de €150 zal het koerierbedrijf normaal wel de nodige stappen ondernemen en een douane aangifte doen, hiervoor zullen de meeste koerierbedrijven wel een vergoeding vragen die je later zal moeten betalen. Je kunt natuurlijk deze aangifte ook zelf regelen, maar deze is vrij complex en dus op eigen risico.

De meeste bedrijven waar je besteld zijn gelukkig wel slim genoeg om je pakketten te verdelen zodat je niet boven de €22 of de €150 uitkomt. Andere bedrijven vermelden de waarde van het pakket niet waardoor het koerier bedrijf ook geen import documenten kan opmaken als het bedrag boven de €150 is, in het laatste geval kunnen de bijdragen wel serieus oplopen omdat jij dan verantwoordelijk bent voor een douane aangifte. Je hebt natuurlijk ook altijd de optie om afstand te doen en dan zal de douane de goederen in beslag nemen.

Bron:
http://fiscus.fgov.be/int...zens/aankoop_internet.htm
http://www.douane.nl/particulier/internetaankopen.htmlShops

Hieronder vind je een overzicht van een aantal bekende en betrouwbare shops welke door veel mensen wordt gebruikt. De lijst bestaat uit zowel uit een aantal bedrijven als een aantal particulieren via bijvoorbeeld E-Bay.

Amazon
Blahdvd
CD Wow
DVD Crave
Gamehubs
Play
Play-Asia
[url="http://videogamesplus.ca./"]VideoGamesPlus[/url]
Dvd.co.uk

Biz.com2 (Ebay)
EliteVideoGames3 (Ebay)
Offerhouse (Ebay)
Pro_Gamer_Shop88 (Ebay)Leveringstijden


Hieronder vind je tabellen met daarin verschillende levertijden van de meeste shops, de levertijden zijn per persoon aangemaakt. Tabel is gemaakt door reuzekind.

Biz-com2
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
ReVisionzaterdag 26 aprilzaterdag 26 aprilwoensdag 7 meiverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
the-spawnzondag 22 junizondag 22 junimaandag 30 juniverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Fredd-Edonderdag 20 novemberdonderdag 20 novemberdonderdag 27 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


Gamehubs
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
ReVisionwoensdag 29 april of donderdag 30 aprilwoensdag 29 april of donderdag 30 aprilvrijdag 15 meiverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Tictactoedinsdag 3 junidinsdag 3 junidonderdag 5 juniverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Kimo---UPS 3 werkdagen
slasher---binnen een week
Nico111zaterdag 25 oktoberzaterdag 25 oktoberdonderdag 06 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
outcast within donderdag 7 novemberdonderdag 7 novemberdonderdag 14 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
M a r c ozaterdag 6 decemberzaterdag 6 decemberdinsdag 16 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Mazzl---10-15 dagen binnen
Skire---6/7 dagen na betaling binnenPlay.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Smoonshine---1e bestelling 1 maand, daarna 3 tot 5 werkdagen
Abeker---gemiddeld 2/3 weken
Joosie200---gemiddeld 3 weken
Wildfire---gemiddeld 3/4 weken
Klippy---binnen een week, meestal precies 4 werkdagen na hun verzendbericht
Slasher---1,5 week
l00pzvrijdag 28 novembervrijdag 28 novemberdonderdag 4 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Frank2006woensdag 10 decemberzaterdag 13 decemberdinsdag 23 december-
Hoedjemaandag 15 decembermaandag 15 decemberwoensdag 24 december-
ev1ltje---binnen de week binnen
M a r c omaandag 15 decemberwoensdag 17 decemberdinsdag 30 december-
Thefxr---3 weken
Kimo---2 weken
party42woensdag 17 decemberwoensdag 17 decemberwoensdag 31 december-
ev1ltjedonderdag 25 decemberdonderdag 25 decembervrijdag 2 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Fredd-Evrijdag 19 decembervrijdag 19 decembermaandag 29 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Chesterdonderdag 23 aprildonderdag 7 meiwoensdag 20 mei-
Chesterzaterdag 18 aprildinsdag 21 aprilwoensdag 20 mei-
Chestermaandag 7 aprildinsdag 8 aprilwoensdag 22 april-


pro_gamer_shop88
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
turismowoensdag 12 novemberwoensdag 12 novemberdonderdag 20 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


play-asia.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
vapotodonderdag 13 novemberdonderdag 13 novembervrijdag 21 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Mazzl---in 10 dagen binnen
Thefxr---in 8 dagen binnen


Blahdvd.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Shiver23vrijdag 14 novembervrijdag 14 novembervrijdag 21 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Hi-Sintarwoensdag 17 decemberdonderdag 18 decemberzaterdag 20 december-
Noax‘even voor de kerst besteld’‘even voor de kerst besteld’vrijdag 02 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


Amazon.co.uk
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Chestervrijdag 5 decembermaandag 8 decemberwoensdag 10 december-
Chestervrijdag 19 decembermaandag 22 decemberwoensdag 24 december-
Chesterzaterdag 20 decemberdinsdag 23 decemberzaterdag 27 december-
Chesterdinsdag 23 decemberdinsdag 23 decemberwoensdag 31 december-
reuzekinddonderdag 25 decembermaandag 29 decemberwoensdag 31 december-
Sandyman538maandag 29 decembermaandag 29 decemberzaterdag 3 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Alpha-spheredonderdag 25 decemberdinsdag 30 decemberzaterdag 3 januari-
Alpha-spheredonderdag 25 december, niet alles op voorraadvrijdag 2 januari UPSdinsdag 6 januari-
Rogierh---binnen een week binnen
Maciekzondag 28 decembervrijdag 2 januaridinsdag 6 januari-
ev1ltjezaterdag 27 decemberzaterdag 27 decemberdinsdag 6 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerdSimplygames.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
-RazieL----2 wekenVideoGamesPlus .com/.ca
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
M a r c odinsdag 9 decemberdinsdag 9 decembermaandag 15 december-
Chaosswoensdag 31 decemberwoensdag 31 decemberdinsdag 6 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Fredd-Ewoensdag 11 novemberwoensdag 11 novemberzaterdag 21 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Fredd-Emaandag 23 novembermaandag 23 novemberwoensdag 3 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Fredd-Ewoensdag 17 decemberwoensdag 17 decemberwoensdag 31 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Chesterwoensdag 29 oktoberwoensdag 29 oktobermaandag 3 november-
Chesterwoensdag 22 oktoberwoensdag 22 oktobermaandag 27 oktober-
Chestermaandag 25 augustusmaandag 25 augustuszaterdag 30 augustus-
Chestermaandag 29 maartwoensdag 31 maartdonderdag 3 april-
-RazieL-woensdag 5 novemberwoensdag 5 novemberdinsdag 11 novemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
-RazieL-vrijdag 24 oktobervrijdag 24 oktoberwoensdag 29 oktoberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Djurbusmaandag 24 novembermaandag 24 novembervrijdag 28 november-


Shopto.net
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Botechzondag 14 decemberzondag 14 decemberwoensdag 17 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
SmartDoDozondag 14 decemberzondag 14 decemberdonderdag 18 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Lukinwoensdag 17 decemberdonderdag 18 decembermaandag 22 december-
Lukinwoensdag 17 decemberdonderdag 18 decemberwoensdag 24 december-
Donshuunouodinsdag 23 decemberdinsdag 23 decembervrijdag 26 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Crazyx ---binnen 3 dagen andere keer 10 dagen


dvd.co.uk
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Donshuunouodinsdag 16 decemberdinsdag 16 decembervrijdag 19 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
WiLLoW_TieNdinsdag 16 decemberdinsdag 16 decembervrijdag 19 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd
Besuzaterdag 20 decemberzaterdag 20 decemberdinsdag 23 december-
ReVisiondinsdag 23 december op Ebay paginadinsdag 23 decemberzaterdag 3 januari binnenverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerdgame.co.uk
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
M a r c odinsdag 9 decemberdinsdag 9 decembervrijdag 19 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


Gamestation.co.uk
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
l00pzdinsdag 9 decemberdinsdag 9 decemberdinsdag 23 decemberverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


CDWOW
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Rogierhvrijdag 5 decembervrijdag 12 december?NNB of het binnen is


hmv.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Fredd-E [België]donderdag 25 decemberdonderdag 25 decembermaandag 5 januariverzend/bestel datum niet duidelijk gespecificeerd


yesasia.com
UserBesteldVerzondenOntvangenOpmerkingen
Chesterwoensdag 17 junidonderdag 18 junidonderdag 25 juni-

[Voor 255% gewijzigd door IStealYourGun op 10-06-2010 16:15]

| Discogs | Flickr |


 • CaDje
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:57

CaDje

Framedrops for life

Play-asia heeft als nadeel dat veel games niet naar Europa verscheept worden (dan bedoel ik de USA versies).

 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Mbt Play.com:
SH4D3H schreef op maandag 07 april 2008 @ 22:50:
Play.com is een winkel in Jersey.
Het is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, noch van de Europese Unie.
Dat verhaaltje over vrij verkeer van goederen gaat dus vziw niet op.
Met een enkele bestelling zal de kans op extra kosten desalniettemin nihil zijn.

Een van de redenen dat de prijzen zo gunstig zijn is omdat ze er geen BTW kennen :)
Ik heb verder goede ervaringen met play-asia, bestellingen binnen in ongeveer 10 dagen.
Helaas zetten ze wel de echte waarde etc. op het pakket, maar gelukkig nog geen aanslag gehad ofzo :)

Heb je trouwens al antwoord op die verzendkostenvraag van Biz-com2?

 • McFlipp
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 12-01 20:32

McFlipp

24...

Ook ik ben erg benieuwd naar het antwoord van Biz-Com2 :)

Mijn Airliners.net foto's
A bird in the hand is worth two in the bush - Aesop


 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
SH4D3H schreef op woensdag 23 april 2008 @ 11:03:
Mbt Play.com:

Ik heb verder goede ervaringen met play-asia, bestellingen binnen in ongeveer 10 dagen.
Helaas zetten ze wel de echte waarde etc. op het pakket, maar gelukkig nog geen aanslag gehad ofzo :)

Heb je trouwens al antwoord op die verzendkostenvraag van Biz-com2?
Ik zal de gegevens beetje aanpassen voor play.com
Verder over Biz-com2, zojuist een half uur geleden een mailtje terug gekregen met de volgende reply;
Dear Sir/Madam,
Hello, how are you? Thank you for your enquiry.

the postage is GBP7.98 each.If you buy more than 1 item, you can enjoy GBP2/AU3 for the combine postage discount each start at the second item.That means if you buy 2 at the same time,the postage should be GBP13.96. Welcome to check out our big collection of items to buy. Have a nice day.
Best regards,
Miiko
Biz-com / Biz-com2 Game

| Discogs | Flickr |


 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19:59

Notna

Where are you?®

Aardig wat besteld bij Play-Asia, maar laatst dus een belasting aanslag gehad van 15 euro extra op Halo 3 :P. Kostte mij dus uiteindelijk 55 euro. Had het net zo goed in NL kunnen kopen, maar het is het risico waard. Overigens weet je meteen wanneer het raak is. Als je pakketje er langer dan 2 weken over doet, kan je er donder op zeggen dat het tegen gehouden wordt door de douane.

Verder geen klachten tov Play-Asia. Shipping is duidelijk en snel en ook e-mail verkeer gaat rap. Let wel op welke versies de game ondersteunt (mbt. PAL/NTSC verhaal)

Xbox Live ID:Notna8310


 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
ReVision schreef op woensdag 23 april 2008 @ 11:07:
Dear Sir/Madam,
Hello, how are you? Thank you for your enquiry.

the postage is GBP7.98 each.If you buy more than 1 item, you can enjoy GBP2/AU3 for the combine postage discount each start at the second item.That means if you buy 2 at the same time,the postage should be GBP13.96. Welcome to check out our big collection of items to buy. Have a nice day.
Best regards,
Miiko
Biz-com / Biz-com2 Game
Ligt het aan mij of lijkt het erop dat de verkoper bedoelt dat je bij afname van 2 dezelfde pas de korting krijgt? Wat toch al bekend was :+

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
SH4D3H schreef op woensdag 23 april 2008 @ 11:35:
Ligt het aan mij of lijkt het erop dat de verkoper bedoelt dat je bij afname van 2 dezelfde pas de korting krijgt? Wat toch al bekend was :+
Ja het was mij ook niet helemaal 100% duidelijk, heb hem weer een mailtje gestuurd over het aankopen van verschillende games en aantalen, kreeg ik vervolgens dit op terug.
Dear Sir/Madam,
Hello, how are you? Thank you for your enquiry.

Do you mind do the private deal with us? since you seems to buy such more game from us, we can offer you the big discount, if you interested in it, please let me know first, and also the game title, quantity, i will quote you the best price,
the method is ,just deposit the payment to our account, do not press'buy it now' throug ebay,
please let me know your position again.Welcome to check out our big collection of items to buy. Have a nice day.
Best regards,
Miiko
Biz-com / Biz-com2 Game
Volgens mij begrijpt het niet helemaal wat ik bedoel, al klinkt die 'Big Discount' natuurlijk wel goed :D. Heb hem uitendelijk maar weer een mailtje gestuurd met welke games ik precies wilde, de aantallen en de vraag wat het mij inclusief verzendkosten zou kosten.

| Discogs | Flickr |


 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Biz-com2 is een zeer correcte verkoper. Ik kan hem iedereen aanraden!

Wat ik raar vind is dat er regio vrije spellen bestaan. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van Microsoft? Of is er een deel van de wereld waar zulk spul geen restricties mag hebben ofzo?

Twitter


 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Dennahz schreef op woensdag 23 april 2008 @ 11:44:
Wat ik raar vind is dat er regio vrije spellen bestaan. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest van Microsoft? Of is er een deel van de wereld waar zulk spul geen restricties mag hebben ofzo?
Waarom niet?
Het is aan de maker om te bepalen welke versie waar werkt.
Vaak heeft dat te maken met de ondersteunde talen of de multi-playerlocaties zodat er minder lag is.

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

SH4D3H schreef op woensdag 23 april 2008 @ 11:56:
[...]

Waarom niet?
Het is aan de maker om te bepalen welke versie waar werkt.
Vaak heeft dat te maken met de ondersteunde talen of de multi-playerlocaties zodat er minder lag is.
Ah, op die manier. :) Ik vind het wel jammer dat er überhaupt een regio check op de consoles zit, want een maker kan anders sowieso wel verschillende versies uitgeven die alleen in bepaalde landen te koop zijn. (talen, voorkeuren voor multiplayer servers etc).

Nuja het zal ook wel iets te maken hebben met het importeren denk ik... doet er verder ook niet toe, vroeg het me gewoon af :)Ik heb iig vrijwel al m'n spellen geïmporteerd en het bevalt me zeer goed om nieuwe spellen voor de helft van de prijs legaal te kunnen spelen. Zonder import had ik misschien mijn 360, hoe fout dan ook, omgebouwd. Nu heb ik bijvoorbeeld Assasins Creed, WWE vs RAW 2008 voor € 30,- kunnen kopen via eBay. Bioshock heb ik via play-asia gedaan en daar mocht ik gelijk € 10,- voor bijbetalen.

Twitter


 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Ga waarschijnlijk een enkel spel bestellen bij Biz-com2, kan ik gelijk zien hoe goed het werkt. Misschien bestel ik er dan in de toekomst meer en aantal te gelijk.

Overigens heb ik nooit wat gekocht via ebay, hoe werkt het precies?
Klik ik gewoon op 'Koop Nu' en moet ik vervolgens gewoon het geld overmaken (incl verzendkosten)
Of moet ik ook nog mailen met de verkoper of iets dergelijk?

edit:
Zojuist nog even met Miiko van Biz.com2 gemailt, hij bied mij nu een redelijk goede deal aan.
(ga er nog even niet op in totdat het rond is) echter wilt hij het via een private deal doen buiten Ebay om. Nu kan ik wel aardig wat korting krijgen, alleen heb ik dan geen kopersbescherming meer.

Weet dus niet zeker of ik dit kan doen, heb ik ook kopersbescherming via paypal alleen?
Als dat zo is dan kan het nog wel eens een mooie deal worden.

[Voor 36% gewijzigd door ReVision op 24-04-2008 11:28]

| Discogs | Flickr |


 • nijntje82
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ik heb er een bestelling lopen en al eens in het verleden besteld bij gamehubs.com met goede ervaring, maar nu is de site niet meer te benaderen? Wat kan dat inhouden?

Als ik nu gamehubs.com benader krijg ik,

www.gamehubs.com
This page is parked free, courtesy of GoDaddy.com

 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Jah, daarnet (een uurtje terug ofzo) werkte het nog prima.
Ik hoop dat het snel geregeld wordt, dat geleuter met die .com domeinen ook altijd.
Het is toch belachelijk dat je domeinen zo simpel kan kapen...

 • Nitai
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 27-01 22:38

Nitai

Feels good man

Ze waren bezig met een nieuwe layout, misschien is er iets misgegaan :)

Vinnu#2173 | Thats all folks!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • brambest
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 19-01-2021
Ik weet nog een ebay winkel:

OfferHouse

Ik heb er 1x iets besteld, en het is een prima winkel.

Hij zit in Hong Kong, ze verzenden het als gift. Heb tot nu toch nog geen import rechten hoeven te betalen.. Ik weet , van een vriend, dat als het spel op de een of andere manier niet aankomt, hij het opnieuw verstuurd.. Dat had hij namelijk!

Overigens, bij play-asia had ik wel import rechten, had daar toen SSBB gekocht, en heb er 12 euro voor moeten betalen!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ABD
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 27-01 22:38
Of je wel of niet BTW plus eventuele invoerrechten moet betalen, ligt aan waar een bedrijf je pakketje vandaar stuurt. Als koper ben je verplicht BTW en eventuele invoerrechten te betalen indien een pakketje buiten de EU verzonden wordt. Bedrijven als TNT Post, UPS en Fedex heffen die vaak automatisch, maar wanneer dat niet gebeurt, dien je het gekochte zelf aan te geven bij de douane.

Een bedrijf als Play.com helpt je deze heffingen te omzeilen, door de pakketjes via het Verenigd Koninkrijk te versturen.

Het lijkt mij dan ook handig in de OP te vermelden waar vandaan de bovengenoemde bedrijven precies versturen.


edit: Gamehubs verzendt vanuit Singapore. Bovenop hun prijs komt dus 19% BTW

[Voor 6% gewijzigd door ABD op 18-05-2008 17:05]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kaasplank
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Ik heb al een paar keer xbox360 spellen op www.dvdcrave.com gekocht. Zo af en toe staan d'r echt goede aanbiedingen op en ze markeren het pakje als gift. Ik heb nog nooit problemen gehad met de douane.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Play.com doet al tijden niet meer aan gratis verzenden. Zodra het buiten Jersey/UK verzonden moet worden, moet je in Euro betalen. En die prijs in Euro is de prijs in GBP omgerekend naar Euro + verzendkosten.

En ik raad bij deze iedereen play.com af. Ik krijg pakketten uit de andere kant van de wereld sneller binnen dan pakketten van play.com :( Ik wacht de laatste tijd regelmatig een maand voor mijn play.com bestellingen, en zal er in het vervolg ook niet meer bestellen. Ook reageren ze regelmatig erg laat op mails. Voor UK imports ga ik voortaan naar amazon.co.uk, hmv.co.uk en blahdvd.com.
Ik importeer zelf aardig wat, en ik vind zelf videogamesplus.com (Canadese webshop) het beste van allemaal; lage prijzen, goede service, lage verzendkosten en binnen een paar werkdagen je bestelling binnen :Y)

[Voor 66% gewijzigd door Chester op 19-05-2008 11:04]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Slowmotion
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:16
Chester schreef op maandag 19 mei 2008 @ 10:54:


En ik raad bij deze iedereen play.com af. Ik krijg pakketten uit de andere kant van de wereld sneller binnen dan pakketten van play.com :( Ik wacht de laatste tijd regelmatig een maand voor mijn play.com bestellingen, en zal er in het vervolg ook niet meer bestellen..
Dit kan ik beamen, ik wacht nu bijna 21 dagen op een 360 spel wat ik bij play.com heb besteld.
je kan pas na 21 dagen aangeven dat je je zending nog niet binnen hebt... anders doen ze er nog niets aan.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Exar
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online
Slowmotion schreef op maandag 19 mei 2008 @ 11:43:
[...]


Dit kan ik beamen, ik wacht nu bijna 21 dagen op een 360 spel wat ik bij play.com heb besteld.
je kan pas na 21 dagen aangeven dat je je zending nog niet binnen hebt... anders doen ze er nog niets aan.
Hmmm, ik ben dus niet de enige die dit probleem ineens heeft met Play.com.
Ik ben al jaren klant bij Play, maar nu ineens komen meerdere bestellingen helemaal niet aan? :?
Nou doen ze na 21 dagen wel een refund op je creditcard als je wil, maar ik moet nog maar hopen dat dat helemaal goed gaat en vraag me bovendien af wat ze doen als ik meerdere artikelen achter elkaar laat refunden...
Echt wel jammer dit! Ik was altijd zo blij met Play! Ook na het verhogen van hun prijzen (toen je ineens in Euros moest bestellen) bleef ik trouw klant.
Nu moet ik dan toch maar op zoek naar een alternatief ben ik bang... ;(

Signature


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Slowmotion
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:16
Klopt, ik heb inmiddels al via de site opnieuw voor een exemplaar verzocht.
hopend heb ik deze wel normaal binnen,, even de voordeel van de twijfel geven.

en anders wordt het toch echt een refund.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Kan zijn dat de games bij de douane liggen ook he, dan kan het inderdaad wel langer duren.

Twitter


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Dennahz schreef op dinsdag 20 mei 2008 @ 09:02:
Kan zijn dat de games bij de douane liggen ook he, dan kan het inderdaad wel langer duren.
Ik heb 122 pakketten van play.com mogen ontvangen, waarvan 0 pakketten bij de douane hebben gelegen.

[Voor 38% gewijzigd door Chester op 20-05-2008 11:36]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Heb via Biz.com2 en via Gamehubs een game besteld. Beide waren verzonden als een gift en waren niet bij de douane beland.

Biz-com2 heeft op 26april Gears of War verzonden, deze was op 7mei binnen (1,5weken)
Gamehubs heeft 29/30april GTA IV verzonden, deze was 15mei binnen (2weken)

Al met al ben ik redelijk tevreden over de levertijden (vanuit Hongkong en Maleisië)
Prijzen zijn ook erg goed te noemen, Gamehubs geen verzendkosten, Biz-com2 vaste verzendkosten van ong. 10,- soms zijn de verzendkosten meer dan het spel zelf (zoals in mijn geval)

| Discogs | Flickr |


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 20:30

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

ReVision schreef op dinsdag 20 mei 2008 @ 12:16:
Heb via Biz.com2 en via Gamehubs een game besteld. Beide waren verzonden als een gift en waren niet bij de douane beland.

Biz-com2 heeft op 26april Gears of War verzonden, deze was op 7mei binnen (1,5weken)
Gamehubs heeft 29/30april GTA IV verzonden, deze was 15mei binnen (2weken)

Al met al ben ik redelijk tevreden over de levertijden (vanuit Hongkong en Maleisië)
Prijzen zijn ook erg goed te noemen, Gamehubs geen verzendkosten, Biz-com2 vaste verzendkosten van ong. 10,- soms zijn de verzendkosten meer dan het spel zelf (zoals in mijn geval)
Ik vind de verzendkosten wel belachelijk hoog en wat je ook aangeeft soms zijn de verzendkosten meer dan het spel :/

Vind het raar dat het via play-asia, gamehubs of dvdcrave wel heel goedkoop tot gratis kan zijn.

https://card.exophase.com/1/1116015.png


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Op eBay houden ze vaak de echte prijs laag zodat ze minder hoeven af te dragen aan eBay bij een succesvolle verkoop. Daarom zijn de verzendkosten vaak hoger dan het daadwerkelijk kost.

Twitter


 • Uhmmie
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-01 18:37
ik heb een aantal dagen terug Age of Conan via de website van play.com besteld. Maar het lijkt echt allemaal heel vreemd te verlopen..

Op 19e besteld.. Kreeg toen een mailtje van ze dan mijn aanvraag verwerkt ging worden..
Op 20e veranderde de status naar 'processing'.
En vandaag (21ste) is mijn bestelling in eens van mijn "outstanding order" versprongen naar 'order history' met een verstuur datum van de 19e.
Vreemde is dat er bij mijn cc nooit iets afgehaald is.

Daarnaast heb ik nooit mijn pre-order key via mijn email ontvangen (voor de rhino).

Ik heb dus het idee dat er iets compleet mis is gegaan met mijn bestelling, maar ik kan niks vinden waar ik heen kan email over de stand van zaken etc.. Alleen dat telnr van de frontpage.. Iemand een tip wat ik nu het beste kan doen?

Currently playing: MTG Arena (PC)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Uhmmie
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-01 18:37
Update:

Op de 22ste weer een mail van play.com ontvangen dat mijn pakketje verstuurd was. Dit is dus ondertussen de 3e datum dat het verstuurd zou zijn.

Het geld is ondertussen ook van mijn rekening afgeschreven.

Maar ik heb nog steeds geen pre-order codes ontvangen. Uit eindelijk maar een mailtje naar customercare@play.com gestuurd, waarop ik eenmalig een reactie van play.com gehad heb dat ik maar in mijn spam filter moest kijken (slaat nergens op want ik heb het hele @play.com domein toegevoegd als veilig). Op iedere andere mail die ik ze nu stuur dat ik echt geen pre-order codes heb ontvangen krijg ik totaal geen reactie.

Iemand nog tips wat ik hiermee moet doen? De reden dat ik de game bij hun had ge-preorderd was vanwege die Killer Rhino keys..

Ondertussen heb ik en mijn retail box ook nog niet (terwijl iedereen al lekker aan het spelen is :S) en geen pre-order Killer Rhino. Best zuur dus.. Had ik de game uit eindelijk maar beter gewoon bij de lokale gameboer kunnen halen, want dan had ik nu al lekker zitten spelen..

Kan play dit eigenlijk wel maken? Iets beloven en dan uit eindelijk maar de helft leveren?

[Voor 32% gewijzigd door Uhmmie op 26-05-2008 15:24]

Currently playing: MTG Arena (PC)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jvalks
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 26-01 15:26
Slowmotion schreef op maandag 19 mei 2008 @ 11:43:
[...]


Dit kan ik beamen, ik wacht nu bijna 21 dagen op een 360 spel wat ik bij play.com heb besteld.
je kan pas na 21 dagen aangeven dat je je zending nog niet binnen hebt... anders doen ze er nog niets aan.
Dezelfde problemen hier, 3 weken moeten wachten op een PSP game. Ik koop er nooit meer...Ligt volgens mij niet aan de douane want ik heb in dezelfde week een bestelling gedaan in de UK en die was er binnen 1 week...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Het voordeel van betalen met een creditcard is het feit dat je een betaling kunt terughalen indien er niet geleverd wordt. Ik zou nog 1x een mail sturen waarin je zegt dat je wilt ontvangen waarvoor je betaald hebt en mochten ze alsnog moeilijk doen gewoon de betaling terug vorderen.

Twitter


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Uhmmie
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 27-01 18:37
Dennahz schreef op maandag 26 mei 2008 @ 15:28:
Het voordeel van betalen met een creditcard is het feit dat je een betaling kunt terughalen indien er niet geleverd wordt. Ik zou nog 1x een mail sturen waarin je zegt dat je wilt ontvangen waarvoor je betaald hebt en mochten ze alsnog moeilijk doen gewoon de betaling terug vorderen.
Dan moet het inderdaad maar op die manier.
I still did not recieve any reply to this email as we speak. I was promised a Rhino Key for each box i ordered before 20th of may, but instead i recieved non at all. Even in my Order confirmation you are speaking about the fact that i ordered it including the free Rhino pet.

Item : Age Of Conan: Hyborian Adventures (with FREE Play.com Exclusive In-Game War Rhino Mount)

There for I did not get was I was promised and advertised. Instead im just getting completely ignored, besides some auto-generated email that you guys problably send to everyone who complained (and yes I already read alot of posts on the forums of people not getting there keys from you).

I really hoped this order was going to be a good experience so I would order more stuff from you in the future, but so far its beeing a nightmare.

Im asking you to come up a solution about this in the upcoming days otherwise im forced to ask my bank to freeze or even rollback the payment i made, since you did not deliver what was promised.
Nu maar zien hoe en of ze hierop reageren.

[Voor 4% gewijzigd door Uhmmie op 26-05-2008 15:58]

Currently playing: MTG Arena (PC)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19:39
Het is weliswaar geen game, maar toch:

Twee jaar geleden heb ik bij Play-Asia de Ultimate Edition van de film Silent Hill besteld. Het was rond de kerst en ik wilde het zo snel mogelij in huis hebben, dus via de UPS service. Dat was extra duur maar ach.
Pakje snel ontvangen (anderhalve week) maar ik moest nog wel douanekosten betalen. Alles bij elkaar waren de verzend+douanekosten bijna net zo duur als het product zelf :X

Misschien had ik net pecht dat de douane het had onderschept vanwege de UPS zending?

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
TroonStaal schreef op dinsdag 27 mei 2008 @ 16:16:
Het is weliswaar geen game, maar toch:

Twee jaar geleden heb ik bij Play-Asia de Ultimate Edition van de film Silent Hill besteld. Het was rond de kerst en ik wilde het zo snel mogelij in huis hebben, dus via de UPS service. Dat was extra duur maar ach.
Pakje snel ontvangen (anderhalve week) maar ik moest nog wel douanekosten betalen. Alles bij elkaar waren de verzend+douanekosten bijna net zo duur als het product zelf :X

Misschien had ik net pecht dat de douane het had onderschept vanwege de UPS zending?
Niks net pech, bij die snelle koeriersdiensten (FedEx, DHL, UPS etc.) moet je gewoon douane kosten betalen :P Die doen namelijk alles volgens de regeltjes, en gaan gewoon met je pakket langs de douane.

Ohja, nog een tip: als je er toch gebruik van wilt maken en je kunt kiezen tussen FedEx en DHL, kies nooit DHL :P Ze sturen de accept-giro voor de douane kosten een paar maanden te laat, en vragen erg veel administratie kosten. Het kwam bij mij wel eens voor dat ik na 7 maanden van ontvangst een accept-giro'tje kreeg :+

[Voor 22% gewijzigd door Chester op 27-05-2008 16:45]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19:39
Ohw, da's balen dan. Naja, ik had het wel snel in huis, dat was me ook wel wat waard. En het is natuurlijk een special edition van Silent Hill, dus alleen al daarom wilde ik wel meer betalen.

Soms word ik wel eens moe (en arm :+) van die hobbies van me :')

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Chester schreef op dinsdag 27 mei 2008 @ 16:41:
[...]
Niks net pech, bij die snelle koeriersdiensten (FedEx, DHL, UPS etc.) moet je gewoon douane kosten betalen :P Die doen namelijk alles volgens de regeltjes, en gaan gewoon met je pakket langs de douane.
Iemand hier ervaring met Gamehubs UPS shipment & de douane?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tictactoe
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-12-2022
Ik heb vorige week Ninja Gaiden II besteld bij Gamehubs. Ik heb wel voor de express bezorging gekozen, zodat de levertijd 3-4 dagen is. Is dat UPS? Hopelijk gaat dat niet verkeerd bij de douane.

De release date is zelfs eerder dan in NL. Als het goed is wordt het op 3 juni verstuurd. Dan zou ik hem aankomend weekend al kunnen spelen! Yeah!! :-)

Ninja Gaiden II (360 natuurlijk): http://www.gamehubs.com/XBOX360/ninja-gaiden-2.html

ps. Waarom zijn er nu weer 2 import topics aangemaakt? *zucht* :/

[Voor 11% gewijzigd door tictactoe op 02-06-2008 12:41]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MochiGohan
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 10:29
tictactoe schreef op maandag 02 juni 2008 @ 12:39:
Ik heb vorige week Ninja Gaiden II besteld bij Gamehubs. Ik heb wel voor de express bezorging gekozen, zodat de levertijd 3-4 dagen is. Is dat UPS? Hopelijk gaat dat niet verkeerd bij de douane.
Ik heb 4x GTA laten komen met express, en het was er binnen een week (waren wat feestdagen en stakingen in die week). Had overigens geen problemen met de douane.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tictactoe
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-12-2022
ooo ooo....Hij is wel in Rdam...maar die status he...oo..ooooo.

PAKKETGEGEVENS VERWERKT DOOR IN-/UITKLARINGSINSTANTIE. WACHTEN OP VRIJGAVE

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jvalks
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 26-01 15:26
tictactoe schreef op dinsdag 03 juni 2008 @ 14:44:
ooo ooo....Hij is wel in Rdam...maar die status he...oo..ooooo.

PAKKETGEGEVENS VERWERKT DOOR IN-/UITKLARINGSINSTANTIE. WACHTEN OP VRIJGAVE
Ai! Dat wordt dokken!!!!!!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
jvalks schreef op dinsdag 03 juni 2008 @ 14:47:
[...]
Ai! Dat wordt dokken!!!!!!
Vziw is dat een standaard melding.
Ze moeten immers met alle pakketten door de douane ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tictactoe
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-12-2022
Ik heb verschillende verhalen gehoord. Het is om het even. Soms dokken, soms niet. 8) We'll see.... :P

 • Slowmotion
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 00:16
Slowmotion schreef op dinsdag 20 mei 2008 @ 09:00:
Klopt, ik heb inmiddels al via de site opnieuw voor een exemplaar verzocht.
hopend heb ik deze wel normaal binnen,, even de voordeel van de twijfel geven.

en anders wordt het toch echt een refund.
Ik heb eindelijk mijn exemplaar binnen. het is jammer dat het zo lang geduurd heeft.
maar ben wel blij dat dit wel gelukt is, niet helemaal binnen de 5 dagen die ze aangeven
maar daar kan play geen invloed op uitoefenen.

 • Smoonshine
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 26-01 14:47

Smoonshine

Feyenoord!!

Slowmotion schreef op woensdag 04 juni 2008 @ 07:54:
[...]


Ik heb eindelijk mijn exemplaar binnen. het is jammer dat het zo lang geduurd heeft.
maar ben wel blij dat dit wel gelukt is, niet helemaal binnen de 5 dagen die ze aangeven
maar daar kan play geen invloed op uitoefenen.
Mijn eerste bestelling bij Play heeft er ook bijna een maand over gedaan om mij te bereiken. Daarna heb ik eigenlijk alleen maar leveringen binnen 3 tot 5 werkdagen gehad. Ik ben zelf erg tevreden over Play en je kunt daar regelmatig nieuwe games kopen voor bijna de helft van de NL prijs.

Ik heb gisteren Grid bestelt via Gamehubs. Eens kijken hoe dat gaat.

uhm...


 • abeker
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 11:50
Met play.com heb ik wel goede ervaringen, op de lange levertijden na dan. Over het algemeen duurt het wel 2 weken voordat een pakketje binnen is. Soms krijg ik meerdere pakketjes binnen op een dag, waarbij er wel een week tussen de verzenddatums van de pakketjes zit, dus ik vermoed dat pakketjes soms ergens (een week?) blijven liggen. De prijzen zijn over het algemeen redelijk tot goed.

Als je een pakketje niet ontvangt, kun je simpelweg een nieuwe levering aanvragen (2x gedaan). Eén keer een verkeerde levering gehad (op meer dan 120 bestellingen), je kunt dat ook via de site aangeven en dan krijg je ook het juiste pakketje toegestuurd (en je moet de verkeerde zending terugsturen). Ik heb ook één keer gehad dat ze m'n creditcard niet meer accepteerden nadat ik een groot aantal dvd's tegelijk besteld had, om mogelijke fraude tegen te gaan. Even bellen naar play.com, wat gegevens door de bank laten opsturen en het was weer opgelost.

Met play-asia.com heb ik nooit problemen gehad (~10 bestellingen), ook nog nooit douanerechten hoeven te betalen maar ik heb daar ook alleen maar CD's besteld.

Met yesasia.com ook nog nooit problemen gehad, daar heb ik ook voornamelijk CD's besteld en een keer Super Paper Mario, maar daar heb ik ook geen douanerechten over hoeven te betalen.

the less one forgets, the less one remembers


 • Punkie
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 28-10-2022
play-asia.com -> 1x besteld, 1x douane (belgische)

 • tictactoe
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-12-2022
Zo, vandaag Ninja Gaiden II ontvangen. Release was op 3 juni en was door Gamehubs toen ook op de post gedaan. En vandaag, 2 dagen tijd, in huis! Helemaal geweldig. O en zonder extra kosten!

Dit weekend ben ik een ninja! hehe

 • Anoniem: 125292
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
Chester schreef op dinsdag 27 mei 2008 @ 16:41:
[...]


Niks net pech, bij die snelle koeriersdiensten (FedEx, DHL, UPS etc.) moet je gewoon douane kosten betalen :P Die doen namelijk alles volgens de regeltjes, en gaan gewoon met je pakket langs de douane.

Ohja, nog een tip: als je er toch gebruik van wilt maken en je kunt kiezen tussen FedEx en DHL, kies nooit DHL :P Ze sturen de accept-giro voor de douane kosten een paar maanden te laat, en vragen erg veel administratie kosten. Het kwam bij mij wel eens voor dat ik na 7 maanden van ontvangst een accept-giro'tje kreeg :+
Ik ben nogal een horloge liefhebber en bestel wel eens hier en daar iets, vaak als het met FedEx verstuurd word, krijg ik +/- 5 weken later een acceptgiro'tje. Vaak laat ik ze wel onderwaarderen, maar nog wel realistisch. De douane kosten calculeer ik gewoon in, en vaak valt het dan nog mee!
tictactoe schreef op donderdag 05 juni 2008 @ 17:51:
Zo, vandaag Ninja Gaiden II ontvangen. Release was op 3 juni en was door Gamehubs toen ook op de post gedaan. En vandaag, 2 dagen tijd, in huis! Helemaal geweldig. O en zonder extra kosten!

Dit weekend ben ik een ninja! hehe
Ik heb vandaag 2 exemplaren van Ninja Gaiden II besteld en betaald via PayPal (Of is dat standaard?) bij Gamehubs.

Ik ben benieuwd of ik net zo tevreden ben als jou ;). Vind het altijd toch maar weer een beetje duimen als het van de andere kant van de wereld komt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tictactoe
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 02-12-2022
Ik heb het ook via PayPal gedaan. Of het standaard is weet ik niet.

Dit was mijn eerste import bestelling (naast play.com dan, maar die vind ik te duur worden en komt soms gewoon helemaal niet aan). Wel bewust gekozen voor de express bezorging. Ik vind 8-15 dagen te lang en sort of meer onzeker. Er kunnen meer dingen verkeerd gaan in meer dagen. ;-)

Succes! Betreft het spel, krijg je zeker geen spijt van! :-)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Kan DBZ: Burst Limit nergens voor de normale prijs van € 30,- tot € 35,- incl verzendkosten vinden. :{ Normaliter kosten spellen mij rond die prijs inclusief verzendkosten. Iemand een tip?

Twitter


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Dennahz schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:42:
Kan DBZ: Burst Limit nergens voor de normale prijs van € 30,- tot € 35,- incl verzendkosten vinden. :{ Normaliter kosten spellen mij rond die prijs inclusief verzendkosten. Iemand een tip?
Ik kan hem ook niet vinden, Gamehubs heeft hem 2x heel kort gehad maar nu hebben ze hem niet meer. Biz-com2 en Offerhouse hebben hem ook niet.

Play heeft hem voor 55euro daarvoor kun je hem ook gewoon in NL kopen

| Discogs | Flickr |


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online
Dennahz schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:42:
Kan DBZ: Burst Limit nergens voor de normale prijs van € 30,- tot € 35,- incl verzendkosten vinden. :{ Normaliter kosten spellen mij rond die prijs inclusief verzendkosten. Iemand een tip?
Daar gaat dit topic niet over. Dit gaat over ervaringen met imports en goede import zaken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

ReVision schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:46:
[...]


Ik kan hem ook niet vinden, Gamehubs heeft hem 2x heel kort gehad maar nu hebben ze hem niet meer. Biz-com2 en Offerhouse hebben hem ook niet.

Play heeft hem voor 55euro daarvoor kun je hem ook gewoon in NL kopen
Inderdaad man. Zonde, want het goedkoop kunnen krijgen van spellen is de grootste reden dat ik mijn 360 gewoon origineel heb gelaten. Niet dat ik hem nu voor 1 spel ga ombouwen, maar het is toch jammer.
maartend schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:49:
[...]
Daar gaat dit topic niet over. Dit gaat over ervaringen met imports en goede import zaken.
Min of meer was het ook een vraag over een goedkope import zaak, omdat de standaard winkels hem blijkbaar niet goedkoop kunnen leveren.

Nuja, ik ga nog op zoek en anders haal ik hem wel bij de Mediamarkt voor een schandalige prijs. :(

Twitter


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 125292
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
Dennahz schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:52:
[...]


Inderdaad man. Zonde, want het goedkoop kunnen krijgen van spellen is de grootste reden dat ik mijn 360 gewoon origineel heb gelaten. Niet dat ik hem nu voor 1 spel ga ombouwen, maar het is toch jammer.


[...]


Min of meer was het ook een vraag over een goedkope import zaak, omdat de standaard winkels hem blijkbaar niet goedkoop kunnen leveren.

Nuja, ik ga nog op zoek en anders haal ik hem wel bij de Mediamarkt voor een schandalige prijs. :(
Ik heb mijn XBox niet omgebouwd omdat ik toch de gameindustrie een beetje wil blijven steunen en op XBox Live wil kunnen blijven. Persoonlijk heb ik best €50,- over voor een game waar je na 50 uur met plezier op terug kijkt.

MediaMarkt is trouwens een game vaak €50,- en op Gamehubs met express verzending €40,-. Om dat tientje hoeft het ook niet over te gaan toch?
tictactoe schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 12:26:
Ik heb het ook via PayPal gedaan. Of het standaard is weet ik niet.

Dit was mijn eerste import bestelling (naast play.com dan, maar die vind ik te duur worden en komt soms gewoon helemaal niet aan). Wel bewust gekozen voor de express bezorging. Ik vind 8-15 dagen te lang en sort of meer onzeker. Er kunnen meer dingen verkeerd gaan in meer dagen. ;-)

Succes! Betreft het spel, krijg je zeker geen spijt van! :-)
Ik heb Ninja Gaiden Black ook via de marktplaats gedownload, die bevalt me prima! Eén van de weinige games met een uitdaging, goede graphics, SUPER vechtsysteem en een kudt camera. :P

[Voor 27% gewijzigd door Anoniem: 125292 op 06-06-2008 21:25]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Anoniem: 125292 schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 21:24:
[...]
MediaMarkt is trouwens een game vaak €50,- en op Gamehubs met express verzending €40,-. Om dat tientje hoeft het ook niet over te gaan toch?
Als je geen express verzending neemt scheelt het bijna 2 tientjes.
En een spel is echt niet minder leuk als je 1 à 2 weken na de release 'pas' kunt spelen.
Ik bestel regelmatig spul (oa games) uit de VS & Azië en geduld is echt een schone zaak (vooral voor je bankrekening :+).

 • Anoniem: 125292
 • Registratie: Oktober 2004
 • Niet online
SH4D3H schreef op vrijdag 06 juni 2008 @ 21:32:
[...]

Als je geen express verzending neemt scheelt het bijna 2 tientjes.
En een spel is echt niet minder leuk als je 1 à 2 weken na de release 'pas' kunt spelen.
Ik bestel regelmatig spul (oa games) uit de VS & Azië en geduld is echt een schone zaak (vooral voor je bankrekening :+).
€33,- klinkt en is idd een behoorlijk eind korting vergeleken met de normale prijzen €60,- tot €68,-. Ik heb nu 2 exemplaren van Ninja Gaiden besteld en we delen de verzendkosten. De geschatte reistijd van het pakket is 5 dagen :).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • the-spawn
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 27-01 14:41

the-spawn

.: Dark Storm :.

Ik heb mijn eerste spel (GRID) ook via import besteld.
Heb hem besteld bij eBay - Biz-com2.

Tot nu toe is alles goed gedaan, snel en gemakkelijk betaald.
Goede status updates.

22 juni is hij verzonden
Meteen Track&Trace code ontvangen: RA*********HK
Wanneer ik op de HongKong Mail track kijk, zie ik dat hij naar The Netherlands is verzonden.

Weet iemand waar ik meer informatie kan vinden?
Ik ben namelijk benieuwd waar het pakket zich bevindt.

-=Alcohol is mijn vijand, maar in de bijbel staat dat je je vijand lief moet hebben=-


 • SH4D3H
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 09-01 17:36
Niet.
TNT plakt er een nieuw trackingID op.

 • the-spawn
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 27-01 14:41

the-spawn

.: Dark Storm :.

SH4D3H schreef op maandag 30 juni 2008 @ 20:19:
Niet.
TNT plakt er een nieuw trackingID op.
thnx, dan blijf ik geduldig wachten bij de voordeur ;)

Edit:
Vandaag bezorgt, perfedt dus eigenlijk.
Dit gaan we vaker doen. Goede service, goede prijs.

[Voor 19% gewijzigd door the-spawn op 01-07-2008 22:26]

-=Alcohol is mijn vijand, maar in de bijbel staat dat je je vijand lief moet hebben=-


 • AJN
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 11-01 14:36
Ik zie dat dit topic gaat over het importeren van games, maar ik heb op GoT nog niks kunnen vinden over het importeren van de console zelf dus vraag ik het hier.

Ik ben al een tijdje opzoek naar een winkel waar je een Amerikaanse XBox 360 kan importeren. Voor zover ik kan zien is dat niet mogelijk bij de winkels die genoemd worden (Gamehubs, Play en Play-asia).

De enige twee winkels die ik heb kunnen vinden die dat wel doen zijn NSCX en Video Games Plus.

Nu vroeg ik mij af of er hier nog mensen zijn die nog een paar andere winkels weten? Ik zou het liefst bestellen bij een winkel de gevestigd is in Nederland of in ieder geval een distributie centrum in Europa heeft (/me denkt terug aan de goede oude lik-sang.com).

Ik zoek deze console vanwege een aantal US releases die misschien niet (of maanden later) in de EU uitkomen. Dus mocht de prijs iets hoger uitvallen dan is dit geen probleem.

[Voor 4% gewijzigd door AJN op 17-07-2008 13:33]


 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 16:32
Andere (goede) verkoper op ebay is 3busymen met zijn winkel EliteVideoGames3

Prijzen liggen wat hoger dan bij biz-com, maar spel wordt vanuit USA verstuurd. Heb al een aantal games bij hem besteld en was altijd perfect!

PSN: Sluuz


 • Kimo
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 24-01 20:38
Laatst een game bij gamehubs besteld via ups verzonden binnen 3 werkdagen ontvangen werkt prima!

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

jammer dat het assortiment van gamehubs niet erg groot is

 • Copycat
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 27-01 16:42

Copycat

Stamgast @ HGGCT

Iemand hier een idee hoelang je gemiddeld op een pakketje van offerhuose moet wachtten.

P4 2,53 512MB PC3200, GF4 Ti4200


 • console
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08:59
Wat een verschil in prijzen zeg, bijna 2 spellen voor de prijs van 1 hier. Binnenkort ook maar een aantal spellen bestellen :).

 • CaDje
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 12:57

CaDje

Framedrops for life

Eergisteren Soul Calibur 4 besteld bij Games Hub. Blijkbaar vanuit KUALA LUMPUR.

Ik snap alleen die hele trace van UPS niet...

Wat zal de volgende bestemming zijn van SC4 :P

CHEK LAP KOK,
HK 14/08/2008 9:31 VERTREKSCAN
PAMPANGA,
PH 14/08/2008 3:43 VERTREKSCAN
14/08/2008 0:24 LAAT VLIEGTUIG
ROTTERDAM,
NL 13/08/2008 14:18 PAKKETGEGEVENS VERWERKT DOOR IN-/UITKLARINGSINSTANTIE. WACHTEN OP VRIJGAVE
KUALA LUMPUR,
MY 13/08/2008 18:08 HERKOMSTSCAN
13/08/2008 16:51 AFHAALSCAN
MY 13/08/2008 1:44 FACTURERINGSGEGEVENS ONTVANGEN

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online
Het lijkt erop alsof je de pineut bent en moet bijbetalen.

 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 16:32
maartend schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 00:00:
Het lijkt erop alsof je de pineut bent en moet bijbetalen.
Bijbetalen voor wat? Als hij alleen Soul Calibur heeft besteld, zit hij ruim onder de limiet van de vrij in te voeren goederen. Bijbetalen is dan dus niet aan de orde. Wel is het mogelijk dat het pakketje wordt onderzocht en dat het daardoor vertraging oploopt.

PSN: Sluuz


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online
Sluuz schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 09:47:
[...]


Bijbetalen voor wat? Als hij alleen Soul Calibur heeft besteld, zit hij ruim onder de limiet van de vrij in te voeren goederen. Bijbetalen is dan dus niet aan de orde. Wel is het mogelijk dat het pakketje wordt onderzocht en dat het daardoor vertraging oploopt.
Eigenlijk vanwege die herkomstscan en factuurgegevens opvragen.
Maar ik weet niet wat het kost.

Ik zeg ook ; lijk.

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Sluuz schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 09:47:
[...]


Bijbetalen voor wat? Als hij alleen Soul Calibur heeft besteld, zit hij ruim onder de limiet van de vrij in te voeren goederen. Bijbetalen is dan dus niet aan de orde. Wel is het mogelijk dat het pakketje wordt onderzocht en dat het daardoor vertraging oploopt.
Onder het limiet? Het limiet is €22,- :P

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • Sluuz
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 16:32
Chester schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 10:38:
[...]


Onder het limiet? Het limiet is €22,- :P
Ten eerste is het "de limiet".

Van de site douane.nl:

In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting (BTW) en rechten bij invoer. Zo hoeft u geen omzetbelasting en rechten bij invoer te betalen als de waarde van de zending, exclusief verzekerings- en vervoerskosten, niet meer is dan € 22.

Daarnaast zijn onder meer kleine zendingen vrijgesteld die een particulier buiten de EU gratis aan een particulier binnen de EU stuurt. Als dit incidenteel gebeurt en de zending alleen goederen bevat die bestemd zijn voor persoonlijk gebruik door u of uw gezin, dan kunt u een vrijstelling aanvragen. Daarbij gelden onder andere de volgende voorwaarden:

* De totale waarde van de zending mag niet meer bedragen dan € 45 (exclusief verzekerings- en vervoerskosten). Als de waarde van de zending hoger is dan € 45, dan moet u belasting betalen over het totale bedrag.
* U mag maar een beperkte hoeveel accijnsgoederen met vrijstelling invoeren.

Denk dat 45 euro hier DE limiet is.

PSN: Sluuz


 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Sluuz schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 11:19:
[...]


Ten eerste is het "de limiet".

Van de site douane.nl:

In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting (BTW) en rechten bij invoer. Zo hoeft u geen omzetbelasting en rechten bij invoer te betalen als de waarde van de zending, exclusief verzekerings- en vervoerskosten, niet meer is dan € 22.

Daarnaast zijn onder meer kleine zendingen vrijgesteld die een particulier buiten de EU gratis aan een particulier binnen de EU stuurt. Als dit incidenteel gebeurt en de zending alleen goederen bevat die bestemd zijn voor persoonlijk gebruik door u of uw gezin, dan kunt u een vrijstelling aanvragen. Daarbij gelden onder andere de volgende voorwaarden:

* De totale waarde van de zending mag niet meer bedragen dan € 45 (exclusief verzekerings- en vervoerskosten). Als de waarde van de zending hoger is dan € 45, dan moet u belasting betalen over het totale bedrag.
* U mag maar een beperkte hoeveel accijnsgoederen met vrijstelling invoeren.

Denk dat 45 euro hier DE limiet is.
Ligt er maar net aan hoe gameshub hun paketten stuurt. Als ze het als winkel sturen, dan valt het dus niet onder particulier.

edit:
En je hoeft niet zo bijdehand te doen met je caps. 1x zeggen was meer dan voldoende.

[Voor 3% gewijzigd door Chester op 15-08-2008 11:51]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

Net een pakketje van gamehubs binnen gekregen, binnen een week erg netjes

 • artacis
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 12-12-2022
Heb misschien een beetje een n00b vraagje (ok heb dat ding net 1 dag :)) over het afspelen van mp3's, maar ik kon het zo snel niet terugvinden in een van de andere 32 topics, waarschijnlijk omdat mijn zoekterm zo 'algemeen' is. :|

Vraag:
Het afspelen van een mp3tje gaat prima (gebrande DVD), maar als ik bijvoorbeeld een ander nummer wil opzoeken in de playlist/mappenlijst stopt hij met het afspelen van het zojuist geselecteerde nummer. Ik vind het juist altijd lekker om alvast een volgende nummer te zoeken, als het ene nummer nog aan het draaien is. Kan je hier wat aan doen?

 • Slasher
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

Slasher

Right part of the Evil twins

artacis schreef op zaterdag 23 augustus 2008 @ 13:52:
Heb misschien een beetje een n00b vraagje (ok heb dat ding net 1 dag :)) over het afspelen van mp3's, maar ik kon het zo snel niet terugvinden in een van de andere 32 topics, waarschijnlijk omdat mijn zoekterm zo 'algemeen' is. :|

Vraag:
Het afspelen van een mp3tje gaat prima (gebrande DVD), maar als ik bijvoorbeeld een ander nummer wil opzoeken in de playlist/mappenlijst stopt hij met het afspelen van het zojuist geselecteerde nummer. Ik vind het juist altijd lekker om alvast een volgende nummer te zoeken, als het ene nummer nog aan het draaien is. Kan je hier wat aan doen?
zit je niet in het verkeerde topic?

 • huibert_d
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 25-01 10:26
Sluuz schreef op vrijdag 15 augustus 2008 @ 11:19:
[...]


Ten eerste is het "de limiet".

Van de site douane.nl:

In bepaalde gevallen is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een vrijstelling van omzetbelasting (BTW) en rechten bij invoer. Zo hoeft u geen omzetbelasting en rechten bij invoer te betalen als de waarde van de zending, exclusief verzekerings- en vervoerskosten, niet meer is dan € 22.

Daarnaast zijn onder meer kleine zendingen vrijgesteld die een particulier buiten de EU gratis aan een particulier binnen de EU stuurt. Als dit incidenteel gebeurt en de zending alleen goederen bevat die bestemd zijn voor persoonlijk gebruik door u of uw gezin, dan kunt u een vrijstelling aanvragen. Daarbij gelden onder andere de volgende voorwaarden:

* De totale waarde van de zending mag niet meer bedragen dan € 45 (exclusief verzekerings- en vervoerskosten). Als de waarde van de zending hoger is dan € 45, dan moet u belasting betalen over het totale bedrag.
* U mag maar een beperkte hoeveel accijnsgoederen met vrijstelling invoeren.

Denk dat 45 euro hier DE limiet is.
Dit wordt per 1 december aangepast naar iets van 250euro kan het alleen niet vinden op de douane site.


ok, hiero een artikel in de grootste krant van Nederland:

http://www.telegraaf.nl/o..._stukken_goedkoper__.html

[Voor 5% gewijzigd door huibert_d op 28-08-2008 11:45]


 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
huibert_d schreef op donderdag 28 augustus 2008 @ 11:43:
[...]


Dit wordt per 1 december aangepast naar iets van 250euro kan het alleen niet vinden op de douane site.


ok, hiero een artikel in de grootste krant van Nederland:

http://www.telegraaf.nl/o..._stukken_goedkoper__.html
Van de importforums:
Too bad it's not that easy. Just was at my local customs on monday and they told me that in germany up to a value of 150€ I won't have to pay the duty rate but I still have to pay the VAT from 22€ - so it's really worthless at them moment.
Maar dat is in Duitsland, weet niet hoe het hier in NL allemaal is geregeld.

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


Anoniem: 238860

Hee mede gamers,

Ik ben van plan om het volgende spel op de PS3 te bestellen bij gamehubs:

http://www.gamehubs.com/P...guns-of-the-patriots.html

Ik ben een enorme noob in het bestellen van spellen in het buitenland, van regio codes etc. weet ik helemaal niets. Ik weet dat de PS3 regio vrij is, maar stel dat ik een Pal spel in handen krijg, dan kan ik alleen online tegen Europeanen spelen, het zelfde geldt voor ntsc alleen dan kan ik alleen tegen Amerikanen spelen. Toch?

Welke "obstakels" ga ik tegenkomen met het bestellen van het betreffende spel?

Alvast bedankt :)

 • PearlPumpkin
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 02-01 10:46
Weet iemand ook hoe biz2com de spellen verzend?
Kan het pakje door de brievenbus, of moet je er voor thuis zijn?

Ik heb namelijk op 27 augustus Top Spin 3 voor de ps3 gekocht (34 euro :)). Het pakje is op 31 augustus uit Hong Kong vertrokken. Helaas heb ik het nog niet, en gezien de berichten aan het begin van dit topic zou het ongeveer 1,5 weken duren vanaf verzending. Nu is het bijna 2 weken, dus het valt nog wel mee, maar ik vraag mij dus af of ik thuis moet zijn om te tekenen oid.

 • Dennahz
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-01 20:48

Dennahz

Life feels like hell should.

Ja, het is een aangetekende zending. Er ligt nu ook een spel voor mij in het postkantoor, maar kan hem dit weekend niet afhalen omdat ik weg ben. :(

Duurt langer dan vroeger blijkbaar, maar dat ligt aan de post.

[Voor 18% gewijzigd door Dennahz op 12-09-2008 17:12]

Twitter


 • scorelord
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 08-01 10:13
Hoi,

Kan iemand ook iets verklappen/linken over het kopen van games in het buitenland mbt regions?

Ik zie battlefield voor weinig staan maar da's PAL (AU, NZ en VK) region 2(?). Doet ie et ook op een Nederlandse? Zo zullen er in de toekomst wel meerdere bestellingen plaats vinden. Misschien iets voor in de topicstart?

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 19:39
Europa is ook regio 2 ;)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


 • M a r c o
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

M a r c o

are you looking at me?

PearlPumpkin schreef op vrijdag 12 september 2008 @ 17:10:
Weet iemand ook hoe biz2com de spellen verzend?
Kan het pakje door de brievenbus, of moet je er voor thuis zijn?

Ik heb namelijk op 27 augustus Top Spin 3 voor de ps3 gekocht (34 euro :)). Het pakje is op 31 augustus uit Hong Kong vertrokken. Helaas heb ik het nog niet, en gezien de berichten aan het begin van dit topic zou het ongeveer 1,5 weken duren vanaf verzending. Nu is het bijna 2 weken, dus het valt nog wel mee, maar ik vraag mij dus af of ik thuis moet zijn om te tekenen oid.
1 tot 1,5 week is het gemiddelde bij de Hong Kong post (in mijn ervaring) , maar ik heb pas ook een keer 3 weken moeten wachten op een pakje uit Hong Kong.

 • PearlPumpkin
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 02-01 10:46
Bedankt voor de reacties :)

Ik wacht het nog wel af. Een weekje meer wachten is ook niet erg.

edit:

Morgen kan ik het pakje ophalen van het postkantoor :)

al met al heeft het dus 3 weken geduurd vanaf bestelling. En 2,5 week vanaf verzending. Dus valt mee. Ik denk dus wel dat ik vaker via biz2com wat zal bestellen!

[Voor 55% gewijzigd door PearlPumpkin op 16-09-2008 18:02]


 • ReVision
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 25-08-2018
Gisteren via Gamehubs maar vast een aantal pre-orders gedaan Fable II, Farcry II, End War en COD5 voor de totaal prijs van 131,96 Incl verzendkosten. Daar kun je in NL slechts 2 van deze spellen voor halen :)

| Discogs | Flickr |


 • Darkred
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 12-11-2019
Ik haal altijd via play-asia met $10 kortingscoupons. Scheelt weer leuk en je krijgt bij elke bestelling een coupon van $5. Zijn toch weer de verzendkosten die je zo terugkrijgt.

Had Brothers in Arms vorige week donderdag besteld en hij was precies 1 week later binnen :)

 • Jay-K
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online

Jay-K

1337 Bhagwag

Hoelang duurt het normaal gesproken bij Play.com, ik heb 11-09 iets besteld, dit is 12-09 posted, alleen het is nog steeds niet gearriveerd.
Duurt het altijd zo lang? Of is er iets anders aan de hand?

@Elbarto: Tsja, zouden ze dat bij 10 euro doen? Ach, ik wacht nog wel 2 weken...de vorige keren duurde het ook ong. 2 maanden voordat de pakketjes binnen waren. Op de 1 of andere manier komen pakketjes uit het buitenland bij mij pas na 2 maanden aan, of het nu Play.com is of E-bay oid... :(

[Voor 42% gewijzigd door Jay-K op 07-10-2008 14:17]

Before me there were many, after me there will be none


 • ElBarto
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-06-2016
Dan kun je er van uitgaan dat de douane je pakketje er tussenuit gevist heeft en je dus extra mag dokken...

Gamertag: Kapstokman (360, One); PSN ID: Kikuichimonji_87 (PS3)


Anoniem: 155599

Eternal sonata 14-16E
http://www.101cd.com/Game...x-360/OC03804/product.htm

ik ben van plan om GoW2 bij gamehubs te halen. Maar ik wacht de release date eerst af, ben niet zo'n fan van pre-orderen.

Als ik zou pre-orderen moet je dan ook meteen betalen?

[Voor 51% gewijzigd door Anoniem: 155599 op 13-10-2008 22:32]


 • abeker
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 11:50
Jay-K: Meestal duurt het iets van drie weken voordat je je bestelling bij play.com binnen hebt. Na drie weken kun je ook aangeven dat je je bestelling nog niet ontvangen hebt, je kunt je bestelling dan annuleren of nogmaals laten opsturen.

Het lijkt er wel op dat pakketjes ergens een tijdje blijven liggen; soms krijg ik meerdere pakketjes op één dag binnen, terwijl er soms wel meer dan een week verschil zit tussen de dagen waarop ze verzonden zijn.

the less one forgets, the less one remembers


 • Joosie200
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Ik kan het 3 weken verhaal met play.com ook beamen. Had vorig jaar daar Heavenly Sword gekocht, het duurde na de melding: shipped, 24 dagen voordat het bij mij op de mat plofte. Op de 22ste dag kun je bij play.com de bestelling annuleren en je bedrag terugkrijgen of een 2de exemplaar opgestuurd krijgen. Ik koos voor optie 1, 2 weken later stond het netjes vermeld op mijn rekening afschrift en 2 dagen nadien had ik dus als nog HS gekregen.

Een van de redenen waarom ik games die ik echt op dag 1 wil spelen sindsdien niet meer in het buitenland haal. Hoef je niet 2/3 weken te wachten tot je hem hebt, ookal loop je zo die 2/2,5 tientjes mis op het aankoopbedrag. Games die ik leuk vind om te spelen, maar niet meteen moet spelen/hebben bestel ik wel buiten NL. Want dan maakt het me weinig uit dat ie pas na 2/3 weken bezorgd wordt.

 • o0SmOkE0o
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Hoe zit het eigenlijk op dit moment met de 'ondersteuning' vanuit Gamehubs.com ?

Prepaid XBOX live besteld, code binnen gekregen. Maar deze werkt niet (heb ik weer :( :P)

Echter geen reaktie op mail via hotmail of gmail. Terwijl ik wel lees dat andere 'gebruikers' wel door de helpdesk zijn geholpen.

 • ElBarto
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-06-2016
o0SmOkE0o schreef op donderdag 16 oktober 2008 @ 23:34:
Hoe zit het eigenlijk op dit moment met de 'ondersteuning' vanuit Gamehubs.com ?

Prepaid XBOX live besteld, code binnen gekregen. Maar deze werkt niet (heb ik weer :( :P)

Echter geen reaktie op mail via hotmail of gmail. Terwijl ik wel lees dat andere 'gebruikers' wel door de helpdesk zijn geholpen.
Gamehubs had vakantie meen ik. Weet niet of die nog steeds aan de gang is. Ik heb het zelf ook gehad (2 keer met 1 code notabene), en ik werd prima geholpen. Zou me dus niet zoveel zorgen maken :)

Gamertag: Kapstokman (360, One); PSN ID: Kikuichimonji_87 (PS3)


 • Zapato
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 17:24
Op site Gamehubs staat (13 oktober):
We are back to serve today. And it seems that we have received about a thousand emails from all our customers. We will try to reply all our customers’ enquiry as soon as we can. If we are unable to reply your enquiry at this time, we are really sorry. Hope for your kindness and understanding. Once again, we are sorry for any inconvenience caused.

 • Nico111
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-12-2022
Chester schreef op maandag 19 mei 2008 @ 10:54:
Play.com doet al tijden niet meer aan gratis verzenden. Zodra het buiten Jersey/UK verzonden moet worden, moet je in Euro betalen. En die prijs in Euro is de prijs in GBP omgerekend naar Euro + verzendkosten.

En ik raad bij deze iedereen play.com af. Ik krijg pakketten uit de andere kant van de wereld sneller binnen dan pakketten van play.com :( Ik wacht de laatste tijd regelmatig een maand voor mijn play.com bestellingen, en zal er in het vervolg ook niet meer bestellen. Ook reageren ze regelmatig erg laat op mails. Voor UK imports ga ik voortaan naar amazon.co.uk, hmv.co.uk en blahdvd.com.
Ik importeer zelf aardig wat, en ik vind zelf videogamesplus.com (Canadese webshop) het beste van allemaal; lage prijzen, goede service, lage verzendkosten en binnen een paar werkdagen je bestelling binnen :Y)
Ik wil bestellen bij play.com maar ik krijg steeds een foutmelding met mijn creditcard. Bij Playstationstore werk hij prima.

Ik wil het dus gaan proberen bij amazone.co.uk. Maar ik heb nog wat vragen.
Wat zijn de verzendkosten ongeveer voor PS3 games of Blu Ray.

En weten jullie of het iets kost om het geld om te wisselen als je betaalt met je CC (mastercard)? Ga namelijk van ponden naar euro's.

 • M a r c o
 • Registratie: April 2006
 • Niet online

M a r c o

are you looking at me?

Nico111 schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 16:24:
[...]
Ik wil bestellen bij play.com maar ik krijg steeds een foutmelding met mijn creditcard. Bij Playstationstore werk hij prima.
Je moet bij play.com rechtsbovenin even op de europese vlag klikken waardoor alle prijzen omgezet worden in euro's.
Als je de prijzen in ponden laat staan, dan accepteerd hij je nederlandse CC niet.

 • Nico111
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 18-12-2022
M a r c o schreef op maandag 20 oktober 2008 @ 16:26:
[...]


Je moet bij play.com rechtsbovenin even op de europese vlag klikken waardoor alle prijzen omgezet worden in euro's.
Als je de prijzen in ponden laat staan, dan accepteerd hij je nederlandse CC niet.
Dat heb ik ook de prijs in de orderlijst staan in euro's

 • Of-Aaargh
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 27-01 16:31
Pure voor de Xbox 360 besteld bij Videogamesplus voor 42,38 incl. verzendkosten. Binnen een week ontvangen; en het mooie is dat, hoewel box art en boekje Engelstalig zijn, tekst en spraak van de game zelf gewoon Nederlands is (als je locale zo staat ingesteld).

Anoniem: 215448

Ik heb een paar dagen geleden Fable 2 besteld bij Gamehubs, en na een prettige verwachte aankomstdatum van maandag krijg ik nu dit.

Your package has experienced an exception.

ROTTERDAM,
NL 24/10/2008 9:07 PACKAGE DATA PROCESSED BY BROKERAGE. WAITING FOR CLEARANCE
CHEK LAP KOK,
HK 24/10/2008 10:17 DEPARTURE SCAN
PAMPANGA,
PH 24/10/2008 3:41 DEPARTURE SCAN
PENANG,
MY 23/10/2008 18:59 ORIGIN SCAN
MY 23/10/2008 4:56 BILLING INFORMATION RECEIVED

In het geval van bijbetalen, hoe gaat dat in zijn werk?

 • Wildfire
 • Registratie: Augustus 2000
 • Nu online

Wildfire

Joy to the world!

abeker schreef op dinsdag 14 oktober 2008 @ 11:12:
Jay-K: Meestal duurt het iets van drie weken voordat je je bestelling bij play.com binnen hebt. Na drie weken kun je ook aangeven dat je je bestelling nog niet ontvangen hebt, je kunt je bestelling dan annuleren of nogmaals laten opsturen.

Het lijkt er wel op dat pakketjes ergens een tijdje blijven liggen; soms krijg ik meerdere pakketjes op één dag binnen, terwijl er soms wel meer dan een week verschil zit tussen de dagen waarop ze verzonden zijn.
Verzending duurt bij Play idd erg lang. Meestal drie tot vier weken en dat is eigenlijk flink absurd. Ik kan ze net zo goed zelf gaan halen daar, per fiets (nou ja, dan wel met de boot het Kanaal over natuurlijk).

Bestel ik bijvoorbeeld echter bij Amazon.co.uk, dan heb ik het binnen een week. Da's heel wat redelijker :)

Systeemspecs | Mijn V&A spulletjes | Mijn RIPE Atlas probe

Pagina: 1 2 3 ... 33 Laatste

Let op:
Ivm het inzichtelijk maken van de levertijden van de webshops graag de volgende info vermelden:

-Waar besteld:
-Wanneer besteld:
-Wanneer verzonden:
-Wanneer gearriveerd:

Je kunt de resultaten hier vinden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee