Gisteren dus men LE37A557 gaan afhalen ter vervanging van men LE27S71B.
Ik kan ze helaas niet tegelijk naast elkaar zetten om echt eens kritisch over het verschil in beeldkwaliteit te gaan

Ik deed het trouwens vooral owv het formaat.
Wat ik wel merk is dat men kamer veel meer verlicht is, zelfs op "Verlichting: 7/10". En dat het testpatroon op de Casino Royal BR veel beter is. Het scherpte patroon heeft uiteraard geen last meer van scaling effecten (1280*720 => 1366*768 van de HDready).
Ook op het contrast patroon gaat het beeld veel geleidelijker over van zwart naar wit.
Ik ben wel geen kenner, dus ik weet niet zo zeker waar ik exact moet op letten voor een goede calibratie met die test patronen.
Toch een paar vragen.
1) Wat is in hemelsnaam het verschil tussen al die instellingen voor zwart niveau en contrast?
Je hebt HDMI-zwartniveau: Normaal, laag. Waarbij laag een donkerder beeld geeft.
Je hebt Zwartaanpassing: uit, laag, middel, hoog. Hoe hoger, hoe donkerder het beeld.
Je hebt Dynamisch contrast: uit, laag, middel, hoog. Hoe hoger hoe meer contrast uiteraard, maar dus ook hoe donkerder het beeld en verlies van detail in dat donker beeld (wat ook geld voor de 2 bovenstaande instellingen). Uit geeft een flets beeld. Laag lijkt ideaal. Waarom altijd maar opties om beeld donkerder te maken als je zo immens veel detail in de donkere regionen verliest?
En dan heb je nog de gewone contrast & helderheid settings, en daarnaast nog eens "verlichting" wat de sterkte van de backlight lijkt te besturen.
En tenslotte heb je dan nog de Energiebesparing, uit, laag, middel, hoog, auto. Bestuurt ook de backlight sterkte en auto heeft geen verschil met uit.
Ohja, DNIe+ aan, zorgt opnieuw voor meer contrast en donkerder beeld = verlies van detail in het zwart. DNIe+ is trouwens enkel selecteerbaar in Dynamische modus, en blokkeert een aantal andere settings.
xvyCC is ook enkel selecteerbaar in Film modus.
En zo zijn er nog een paar opties die enkel instelbaar zijn naargelang dynamische/standaard of film modus, en naargelang de input (TV, hdmi, component).
Daarnaast beschikt men PS3 via hdmi over de optie "Full range RGB" en "witverbetering". Die witverbetering doet niets, maar full range RGB aanzetten zorgt wederom voor meer contrast en donkerder beeld.
Jezus Christus, calibreer dat maar eens allemaal ... :s:s
Ik zat echt met men handen in men haar gisterenavond.
Suggesties zijn echt welkom, lol
2) Ik heb er nog niet op kunnen letten bij bluray of dvd materiaal, maar ik merk iets raars bij analoog TV beeld.
De ondertiteling (eigenlijk het volledige beeld, maar enkel bij ondertiteling valt het op, eventueel ook bij cartoons) is bij elke beeldovergang een fractie van een seconde geblurred, waarna hij zichzelf scherp stelt.
Als het beeld beweegt, blijft de ondertiteling scherp, maar als de camera in een gesprek bijvoorbeeld, constant tussen persoon 1 en persoon 2 knipt, dan heeft de ondertiteling bij elke overgang last van wat onscherpte. misschien 0.25 seconden.
Is dat het "Out of focus" probleem waar hier over gesproken werd?