Behalve dan toch dat het juist die ambtenaar is die dat stel in het echt gaat verbinden, die representatief is voor de gemeente waarin hij of zij dat doet.Iblies schreef op dinsdag 12 juni 2007 @ 12:12:
[...]
Hier moet ik je even onderbreken,
de keus is niet aan het trouwend stel, maar aan de gemeente,
het is de plicht van de gemeente om ervoor te zorgen dat er een ambtenaar beschikbaar is die alles en iedereen in het echt verbind.
Het stel zelf heeft weinig te makken met de ambtenaar.
Tja, die werkgever is echt niet verplicht om gehoor te geven aan de mening van zijn werknemer hoor. Dat wil de CU wel, maar dat is op dit moment dus niet zo.Iblies schreef op dinsdag 12 juni 2007 @ 12:12:
[...]
Je vergeet de aard van de wet,
het huwelijk is opengesteld, er is de mogelijkheid ontstaan dat hetzelfde geslacht kunnen trouwen, maar het is niet strafbaar om van mening te zijn dat dat eigenlijk niet hoort. Ook is het niet zo dat weigeren betekent dat het staatsbelang en/of samenleving in gevaar komt, verre van dat.
Wat hou je dan over,
een ambtenaar die gerechtigd is om zijn mening te uiten,
de werkgever die er naar moet luisteren.
Juist. Het is aan de werkgever, en dat moet zo blijven. En als die werkgever zegt: 'tja, tis jammer maar we moeten wat ballast kwijt, en die anderen doen wel voor de volle 100% hun werk, aju paraplu', dan moet dat kunnen. En de CU wil graag dat dit niet meer kan, en daar staan we met zijn allen voor op onze achterpoten.Iblies schreef op dinsdag 12 juni 2007 @ 12:12:
Vervolgens maakt die een afweging wat hij van plan is met een ambtenaar die altijd normaal heeft gefunctioneerd en na de wetswijziging nog steeds voor 95% functioneerd.
Is die 5 procent reden voor ontslag?
Zelf ben ik van mening van niet en de huidige oplossing lijkt me wat dat betreft fair,
homo's kunnen overal trouwen, zittende weigerambtenaren mogen blijven, nieuwe ambtenaren spreken af dat ze elk paar in het echt zullen verbinden.
[...]
Het is je fundamenteel recht om te mogen weigeren en daar hoef echt geen god aan te pas te komen,
het is aan je werkgever om te kijken hoe hij daar mee omgaat.
Ervan afgezien of gemeentes zich inderdaad zo strict aan de regels moeten houden (en mijns inziens moeten ze dat gewoon, want als de overheid zich niet eens aan de regels houdt, wie dan nog wel?), zijn er regels ingevoerd waar het volk het wel of niet mee eens is (slechts bij referenda heeft het volk direct invloed op het wel of niet aangenomen worden van een wetsvoorstel).Iblies schreef op dinsdag 12 juni 2007 @ 12:12:
Een recent voorbeeld zijn vb de asielzoekers die het land uit moesten maar waarbij gemeentes weigerde mee te werken aangezien er politieke verschuivingen waren geweest en het er naar uitzag dat er een generaal pardon aankwam.
De vraag die ik (nogmaals) stel over dit wetsvoorstel: hoe draagt het bij aan de bevordering van de maatschappij?
Phenom II X4 945 \\ 8GB DDR3 \\ Crosshair IV Formula \\ R9 290