Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheZeroorez
 • Registratie: September 2005
 • Niet online


In Januari kondigde het Amerikaanse gamemagazine PC Gamer aan dat hun februari nummer de eerste informatie en screenshots van Call of Duty 2 zou hebben. Daarmee was Call of Duty 2 een feit! en de eerste sneaky berichten druppelden binnen. Zoals het oorspronkelijke spel, zal het vervolg spelen tijdens de tweede wereldoorlog. Je hebt de mogelijkheid om in de single player Amerikanen, Britten en Russen te spelen.
In de multiplayer kan je naast de Amerikanen, Britten en Russen ook de Duitsers besturen.
Vorige delen
Call of Duty 2
[rml][ Pc] Call of Duty 2- Deel II[/rml]
[rml][ Pc] Call of Duty 2 - Deel III[/rml]

Voor wie eerst de demo wil spelen kan deze hier gedownload worden.

Inleiding

Singleplayer

In Singleplayer heb je de keuze om de 2 volgende manieren te spelen:
1: Chronologisch, dit gaat als volgt. Je bent bijvoorbeeld een Amerikaan, met deze campaign speel je eerst level 1, daarna ga je level 1 spelen van de Britten enzovoort dit heet "vignette".

2: Missies per land, dit is precies het tegenovergestelde als punt 1, je speelt nu de missies van bijvoorbeeld de Amerikanen uit en dan Britten enzovoort.

CoD 2 zou volgens de makers een heel hoog herspeelbaarheid niveau hebben, want het level is zo groot dat je verschillende paden en legertactieken kan nemen en gebruiken. Je blijft natuurlijk gebonden aan je objectives maar die hoef je niet per se op volgorde te doen zoals in CoD. Door dit te doen kun je zo min mogelijk man verliezen, en zoveel mogelijk As doden.

Onderhand weet iedereen dat de herspeelbaarheid van het spel enorm goed is, maar aangezien de singleplayer vrij klein is zal hij niet zo vaak gespeeld worden, daarom nu verder met het multiplayer gedeelte..

Multiplayer


De multiplayer is net als in CoD en CoD:UO gewoon vet. Standaard is er geen healthbar aanwezig, en krijg je er na een aantal seconden weer health bij.
Mensen die graag in voertuigen de blitz willen zijn worden teleur gesteld door Activision. In de Multiplayer zijn deze namelijk niet aanwezig.

De characters


In CoD 2 zul je zoals de vorige CoD weer in 3 legers spelen, de Amerikanen, Britten en de Russen. (In de multiPlayer is dit in 4 legers, namelijk als extra de Duiters)
Voor het grote deel zullen er allemaal nieuwe gezichten komen, maar Captain Price ( De Britse officier met de rode snor) zal wel terug komen.

Soldaat Vassili Ivanovich Koslov:
Het spel begint met de Russische campaign, je speelt Soldaat Vassili Ivanovich Koslov, een gewone soldaat uit het Russische leger. Je vecht op 20 mijl afstand van Moskou tegen de Duitse Blitzkrieg. Ook zal je (weer) strijd leveren bij Stalingrad.


Sergeant Davis en tankcommandant Welsh:
In de Britse campaign telt twee personen; Sergeant Davis van Generaal Montgomery’s 8th Leger. En Tankcommandant Welsh van de 7th Tank Divisie (de beroemde ‘Desert Rats’).


Korporaal Bill Taylor:
Voor de Amerikanen speel je Korporaal Bill Tayor, een soldaat van het legendarische 2nd Ranger Battalion. Je zal vechten bij Pointe du Hoc, op de stranden van Normandië!

Je kunt ook tijdens het spelen als sniper je adem inhouden voor een bepaalde tijd.. zodat je in een soort "trance" komt waarbij je volledige concentratie heb. Je Sniperrifle beweegt niet, en het geluid word zachter...

De locaties


Ook nu zal COD2 zich tijdens de tweede wereld oorlog afspelen. Dit zowel aan de zijde van de Russen, de britten en de Amerikanen. Alle locaties in CoD 2 zullen nieuwe zijn behalve Stalingrad, omdat deze zo aangrijpend is. Maar in tegenstelling tot CoD zullen we nu weer tegen het Afrika korps van Maarschalk Erwin Rommel knokken.

In MoHaa konden we de kust kannonen onklaar maken, maar nu zullen we naast gevechten in Tunesie en Libie de slag bij El Alamein herbeleven. Hier vond het keerpunt plaats van de oorlog in Afrika. De oprukkende troepen van Rommel werden tot staan gebracht, vlak voor Cairo en door Montgommery's troepen uiteindelijk verslagen. Met behulp van nep olie leidingen, en allerlij andere listen wisten de Britten de Duitsers te misleiden. In CoD2 kun je dan ook dummy tanks tegenkomen, en zijn de locaties groter dan in voorgaande delen.

Een missie die al veelbesproken is is Point Du Hoc. Deze missie was gedoemd te mislukken, want bovenop de hoge rotsen stonden Duitsers naar beneden te schieten, granaten te gooien en mortieren te schieten, maar omdat dit plan zo gek was is het uiteindelijk gelukt. De Duitsers hadden gewoon niet verwacht dat iemand daar zou aanvallen. In deze missie moet bovenop de
rotsen zien te komen zonder dood te gaan, wat heel erg moeilijk is. Een quote van de briefing "Who even gets close to those cliffs ought to get a medal."
Het level begint net zoals de D-Day missie in MoHaa, met z'n allen in een bootje, en mortieren vliegen in het rond. Op de boten zelf zaten stukken touw met haken, die ze op de "rotsmuur" afschoten om zonder teveel inspanning naar boven te kunnen klimmen.

spoiler:
Eenmaal op het strand aangekomen. Ontploft de boot achter je en word je geshellshocked. Als je rond kijkt dan zul je mensen zien neergemaaid worden en verbrand, a-la Saving Private Ryan. Als je eenmaal de top hebt bereikt dan zie je iets vreselijks, de kanonnen zijn nep! De echte kanonnen zijn verplaatst. Ookal komt er nog meer versterking aan van de Duitsers en zitten er nog steeds Duitsers achter de machine geweren gaan de mensen die de top hebben bereikt door, tot ver achter de Duitse linies om de echte kanonnen te vinden.
Dit level is precies nagebouwd van de Tweede Wereldoorlog, overal waar dus een opening is, liggen bergen met dode lichamen. Ook de toengebruikte legertactieken zijn gebruikt voor dit level is!

De voertuigen

In de CoD2 multiplayer komen géén voertuigen voor, zoals al gezegd. Echter, in de singleplayer zijn er een hoop tanks/jeeps die je mag besturen. Er is zelfs een level waar je alléén maar in een tank zit om Panzers op te blazen.


De AI

De AI is ook véél beter dan eerst, nu weten de privates wat er gebeurt. Voorbeeld: Een Duitser schuilt achter een muurtje, dan roepen je squadmates: "German behind the wall!"..om het zo realistisch mogelijk te maken zijn er ongeveer 20.000 zinnen opgenomen! De AI kan nu ook flanken en suppresing fire geven, zodat de Duitsers gebukt blijven en niet terugschieten. Het kan natuurlijk ook andersom, maar ook als er bijvoorbeeld een zware sneeuwstorm is dan zullen de Duitsers in hun bunker blijven en niet naar buiten gaan.
De AI is echter wel erg scripted en dat maakt het natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk om de singleplayer meerdere keren te spelen.

De Wapens

Alle wapens van CoD zullen weer terug komen, maar al deze wapens zijn grafisch sterk verbeterd waardoor zelfs het Serienummer van het geweer te zien is.
Hier enkele wapens uit het spel:
1. Gewehr 43
http://img364.imageshack.us/img364/5277/g43237fu.jpg
2 de Tokarev SVT40
http://img364.imageshack.us/img364/3208/svt40729kq.jpg
3. een herlaadbare Panzerschreck

Graphics

Zoals elke screenshot al zegt zijn de graphics verbluffend, met weerseffecten zoals zandstormen en regenbuien. Ze gaan zelfs in tot de kleinste details, zoals het serienummer van een geweer _/-\o_ Maar wat wat er met kop en schouders bovenuit steekt is de rook. In CoD 2 zit ook het glow effect maar dat zul je niet altijd zien. Wel als iemand een regenjas
aan heeft en het heeft regent, zoals op het plaatje hieronder duidelijk te zien is.

Ook is het uiterlijk van de personages drastisch verbetert.
Enkele features:
- Normal mapping (bekend van Doom 3), verzorgt knappe reliëf structuren
(vergelijk het maar met bump mapping, maar dan beter)
- volumetrische smoke (waarbij dus ook rookgranaten worden geïntroduceerd)
- weerseffecten (zandstorm, regen, mist)
- dynamische realtime lichtbronnen
- en iets waar veel van wordt verwacht: specular maps. Specular maps zorgt
ervoor dat lichtbronnen reflecteren op een oppervlak.
- fel verbeterde gezichtsanimaties
- meer soldaten op het scherm dan in het origineel
- kogels ketsen af op metaal

Geluid


Bij het ontwikkelen van het spel hebben ze om advies gevraagd bij 2 oud militairen... Een oud-soldaat zei dat het geluid veel te zacht was in CoD 1... dus hebben ze bijvoorbeeld de explosies harder gemaakt.. maar dat is niet alles, ze hebben iets heel speciaals gemaakt voor CoD 2, het 'Battle Chatter System'. Met dit systeem zijn 20.000 zinnen. Elke soldaat op het
slagveld heeft een unieke stem, en een vocabulaire van tussen de 500 en 700 woorden. Het Battle Chatter System zorgt er bovendien voor dat je squadleden informatie zullen verschaffen over de variërende combat situaties. En dit wordt allemaal realtime berekend, dus niet gescript. Zo krijg je informatie als: "He's on the second floor, right side of the window.", of "Cover me while I'm reloading!"
Het geluid is opgenomen van authentieke wapens, dus dat zit ook snor. Bovendien is het omgevingsgeluid beter dan in het origineel, zo zul je het verschillend horen wanneer het door een steegje waait, of dat je midden in een zandstorm zit.


PatchesSysteemeisen, trailers, screenshots en tweaks


Minimale systeemeiseneisen:
1,4 GHz Processor (Celeron / Duron)
512 MB RAM
ATi Radeon 9200 / GeForce 4 series

Optimale benodigdheden:
2,5 GHz Processor (Athlon XP / Pentium 4)
1 GB RAM
ATi Radeon 9800XT / GeForce FX 5900

Call of Duty 2 MTV Mini Movie for XBox 360 - 862,25 Kb
Call of Duty 2 PC E3 2005 Movie - 282,9 Mb
Call of Duty 2 Xbox 360 E3 2005 Movie - 5,51Mb
Call of Duty 2: Big Red One E3 2005 Hi-Res Movie - 196.23 Mb
Call of Duty 2: Big Red One E3 2005 Low-Res Movie - 3.91Mb
Call of Duty 2: Xbox360 (newest) 250MB !!Ingame Screenshots:
Hier wat Ingame screenshots met dank aan AtleX:

Call of Duty 2 Demo (DX7)
http://tweakers.net/ext/f/d3d20c871d837953e71fccbd6cc680a2/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/65cae258316b33b63439d24061daa823/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/bf112aff4c9b0a587f8923b2af033e3a/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/76b65b0f371f7e9a5a5c1099bd7efa0a/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/6b00bcc445efd0b6d58259d1c7c654b1/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/6fab97341fd908a987fa68739aa7911e/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/cd01697a64c769101bb967beea06b954/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/bf390472008672c2c25f5b5545bcf2dd/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/56faffed476952a1f4670956fd318cbf/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/4f69f3b76782ac3dffa401837114813c/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/67b2c42d2fc7b60cd0fb2dc3b19de5ac/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/6eb9f2369881e57c125dee639a434a47/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/ce9ad6413641aead480314897f60fdbb/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/ca124df5e60bef337432a09f85ae8578/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/04a37c5a94e880b66da96677624d36b4/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/1918fb0c00558a64668a44dc7b2e46ed/thumb.jpg


Call of Duty 2 1.3 (DX9)
http://tweakers.net/ext/f/41b0c8954f6e6903b925dbeb7b86d4a6/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/91fdb12812a2db375692e905ba307ae7/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/2a39dd20db8bec3e53ed68fe7b38b092/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/c6e5cad9c1370f0dfc565a43c830c42f/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/d6c993594f3a66828750b97a57c94008/thumb.jpg http://tweakers.net/ext/f/8737b32cf51e3dd1e5cf25b12f2fb7c6/thumb.jpg


Tweaks:
CD-Key Dieven: (met dank aan Vuurvoske)
Sharkynl
Onderwerp: CD Key Dieven
Op dit moment zijn er mensen actief die cd-keys van Call Of Duty 2 proberen te stelen. Dit doen ze door via MSN een programma te sturen genaamd CoD2 Optimizer, en ze vertellen erbij dat ze een beta-tester zoeken en ze vragen of je dat wilt worden. Als je dit programma opent geeft ie aan dat er een fout is ontstaan en dat je op exit moet drukken, op het moment dat je op exit drukt wordt je cd-key als MSN-naam ingesteld. Het emailadres van de persoon waarvan ik het programma heb gekregen is djien_mohaa@hotmail.com
rAz3
Onderwerp: Reageer met quote
iK ben net toegevoegd door: cod_optimizer@hotmail.com

met zelfde vraag!
Ik zei dat ik het had gelezen op fora, en heb geen site gegeven toen ie erna vroeg!

Dus kijk ervoor uit!
Toen ik zei dat ik em doorhad heeft ie me meteen geblokt!!
Let hier dus op, en als je er 1 heb gesignaleerd meld het email adres hier dan even.
De tot nu toe gesignaleerde email adressen:
• djien_mohaa@hotmail.com
• cod_optimizer@hotmail.comGepubliceerd door: Activision
Ontwikkeld door: Infinity Ward
Officiele site: Call of Duty 2


Dit topic is gemaakt door The_Zeroorez, met dank aan het vorige topic van: greatgonzo, jimbojansen90, Karel_V, Sjaakhaar en Griffin.

[Voor 152% gewijzigd door TheZeroorez op 18-11-2006 13:24]


 • AtleX
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online

AtleX

Tyrannosaurus Lex 🦖

TheZeroorez schreef op dinsdag 14 november 2006 @ 15:53:
Zo beter? Ik heb alle screenshots weggehaald (waren dood, of stond zo'n imageshack-melding..)

Als iemand (die het spel nog speelt) een stuk of 3/5 mooie screenshots zou kunnen maken wil ik die er wel ingooien.. (uploaden @ xs.to bitte)
Niet op xs.to, maar wel op de T.net servers in m'n fotoalbum: :)

Call of Duty 2 (demo, DX7)
http://tweakers.net/ext/f/d3d20c871d837953e71fccbd6cc680a2/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/65cae258316b33b63439d24061daa823/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/bf112aff4c9b0a587f8923b2af033e3a/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/76b65b0f371f7e9a5a5c1099bd7efa0a/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/6b00bcc445efd0b6d58259d1c7c654b1/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/6fab97341fd908a987fa68739aa7911e/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/cd01697a64c769101bb967beea06b954/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/bf390472008672c2c25f5b5545bcf2dd/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/56faffed476952a1f4670956fd318cbf/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/4f69f3b76782ac3dffa401837114813c/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/67b2c42d2fc7b60cd0fb2dc3b19de5ac/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/6eb9f2369881e57c125dee639a434a47/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/ce9ad6413641aead480314897f60fdbb/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/ca124df5e60bef337432a09f85ae8578/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/04a37c5a94e880b66da96677624d36b4/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/1918fb0c00558a64668a44dc7b2e46ed/thumb.jpg


CoD 2 1.3 (Final, DX9)
http://tweakers.net/ext/f/41b0c8954f6e6903b925dbeb7b86d4a6/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/91fdb12812a2db375692e905ba307ae7/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/2a39dd20db8bec3e53ed68fe7b38b092/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/c6e5cad9c1370f0dfc565a43c830c42f/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/d6c993594f3a66828750b97a57c94008/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/8737b32cf51e3dd1e5cf25b12f2fb7c6/thumb.jpg

[Voor 4% gewijzigd door AtleX op 18-11-2006 12:20]

12x360Wp = 4320 Wp @ Growatt 4200TL-XL. Zuid met helling 13° op plat dak.


 • Saturnus
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
http://members.home.nl/djsebas/GoT/CoD2_SS_001.jpg

Ik zit hier nu vast zeg maar...die 2 op het dak (nr. 1 was waar het kruisje nu staat) hebben een bazooka en die schieten je in 1 keer KO, voor die 2 beneden en de tank geld het zelfde...dit lijkt wel onmogelijk :S
Ik kom hier niet uit...als ik die 2 boven uitgeschakeld heb schiet de tank of die andere 2 en als ik die lui boven laat staan kom je sowieso niet verder...iemand een tip?

[Voor 12% gewijzigd door Saturnus op 09-12-2006 13:54]


 • hotdog92
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ik heb net me server opgezet en die draait nu verder prima (connecten wil) :) Het probleem is dat als ik zelf wil spelen en dus het scherm krijg van de description van de server dat ik niet op continue kan klikken. :|

In me Console komt dit te staan:

http://img181.imageshack.us/img181/9602/cod2serverdc5.th.jpg

Nu heb ik al lopen googlen, maar ik kom er zelf niet uit |:(
Iemand anders die er wel uit komt?
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee