Toon posts:

[CM] PC in je Auto. Info en How-to's - Deel 4

Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste
Acties:
 • 234.660 views sinds 30-01-2008
 • Reageer

 • Extera
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 11:55
PC in je Auto. Info en How-to's - Deel 4


PC in m'n auto :??
In dit topic wordt discussie gevoerd over hoe je het beste een (en welke) PC in je auto kunt bouwen, om zo als je onderweg bent gebruik te kunnen maken van de multimedia luxe die je van een desktop PC gewend bent.

Voor geinterreseerde mensen: Een goed begin zijn de Epia mini-ITX moederbordjes. Deze omdat ze erg compact zijn, alles aanboord hebben, en niet al te stroomconsumerend zijn.

Heb jij al een dergelijk systeem in je auto zitten?
Laat het ons zien, met de nodige informatie en foto's!

Of plaats je vragen over hoe iets moet bij de inbouw.


Welke hardware :??
Moederbord
Zoals hierhoven als is aangegeven, kan je bij een nieuwe PC het beste kiezen voor een van de Epia mini-ITX moederbordjes. Deze bordjes hebben namelijk alles onboard, zijn erg klein en niet het minst belangrijke; ze gebruiken enorm weinig stroom.
In de pricewatch vind je de diverse modellen en prijzen.

Geheugen
Voor het goede geheugen kan je het beste kijken naar wat je moederbord aankan, bij de meeste VIA bordjes is dit trouwens PC2100 (266mhz). Er is echter ook dun geheugen, deze zijn minder hoog.
Bij Mini-ITX kan je dit geheugen kopen. Hier zie je een overzicht van het geheugen. Let er wel op, dit geheugen is een stuk duurder dan het normale geheugen.

Harde Schijf
De auto maakt schokken, wat slecht is voor de harde schijf. Deze kunnen slecht tegen schokken. Neem daarom 2,5" harde schijven die voornamelijk in laptops worden gebruikt. Deze zijn al een stuk beter bestand tegen schokken. Als je zo'n HD koopt, neem dan een 5400 rpm. Deze zijn een stuk (merkbaar) sneller als de 4800 rpm harde schijven. Toshiba heeft voor iets meer dan 100 euro een 2,5" HD te koop met 5400 rpm en 16MB cache. Dit is echt een aanrader.
Bij Informatique kan je deze kopen. Hier vind je een overzicht van 2,5" HD's. Vergeet niet dat je een converter moet kopen om de 2,5" HD op je moederbord aan te sluiten. Een normale IDE-kabel past namelijk niet.

DVD-speler
Een goede DVD-speler, die eveneens weinig stroom verbruikt, zijn de SlimLine DVD's die voor laptops bestemt zijn. Je kan ze los kopen bij bijvoorbeeld Stanet. Je kan natuurlijk ook een gewone DVD-speler aanschaffen. Zelf zou ik voor een SL kiezen, je kan deze dan in een zo'n klein mogelijke case bouwen.
Een andere optie is om een DVDspeler via USB2 te plaatsen: Je kan de DVDspeler dan los plaatsen t.o.v. je PC behuizing. Een IDE->USB2 kabel koop je voor 15 eur op Ebay.

(TFT-)Scherm
Je moet natuurlijk ook ergens op kunnen kijken :). Er zijn veel soorten TFT-schermpjes (7" vooral) te koop. Ieder heeft dan ook zijn eigen voorkeur. Hieronder staat een voorbeeld, dat schermpje is een fantastisch scherm: Touchscreen, 12V, VGA aansluiting èn TV-in. (het zgn Liliput scherm) Ook wordt er een resolutie van 1024x768 ondersteund, het aantal pixels van het scherm is (2400/3)x640.

De standaard resolutie van dit scherm (native) is 800x480, dmv Powerstrip kun je dit op de meeste videokaarten forceren om zo optimaal (breedbeeld) te krijgen. Het schermpje is te bestellen bij oa http://www.myelectronics.nl voor 209 eur excl btw.
Op komplett.nl is ie voor 289 eur INCL btw te krijgen: http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=306511&cks=PRL (21-05-2005)
Toetsenbord (optioneel)
Oke, je hebt niet gekozen voor een touchscreenschermpje. Toch wil je dat in kunnen voeren. Oplossing: Een toetsenbord (duh).
Er zijn kant en klare oplossingen, sommige zelfs met ingebouwde muis. Je kan ook een keyboard nemen met een verlichte achtergrond, zodat je ook in het donker fatsoenlijk kan tikken. Kwestie van zelf een keuze maken wat je wil...
Eventueel kun je je keyboard ook modden door er een aan- en uitschakelaar op te monteren, zodat het per ongeluk indrukken van je toetsen niet meteen resulteerd in een geflipte PC en/of leeglopende batterijen.

GPS-ontvanger (optioneel)
Om van je computer een navigatiesysteem te maken heb je een GPS-ontvanger nodig. Een van de meest gebruikte is de BU-303. Deze ontvanger koop je voor zo'n 65 eur incl verzendkosten.
Let wel op dat ze niet waterdicht zijn.
De voeding
Om je PC aan te sluiten, heb je een omvormer nodig. Dit kan op 2 manieren: 12volt direct omzetten naar een ATX connector, via een DC-DC convertor, of via een omvormer naar 220V en dan een normale voeding gebruiken. Let altijd op het vermogen wat je installatie gaat gebruiken! Sommige voedingen hebben een vrij hoge ingangsspanning nodig, daardoor werken sommige voedingen pas fatsoenlijk als je motor draait (De accuspanning is dan iets hoger door de dynamo in je auto)

Het geluid
Om geluid uit de boxen van je auto te krijgen, kan je een versterker gebruiken. Een alternatief is deze FM Modulator, die je plaatst tussen de antenne en de radio.

Deze zijn in diverse soorten en maten te koop. Sommige sluit je aan tussen je antennekabel, andere hebben een loshangend antennetje. (= iets gevoeliger voor storing).
Let wel op: Officieel zijn deze modulators niet legaal. Prijzen varieeren van een euro of 10 tot bijna 100 eur. Grootste verschil zit in de geluidskwaliteit, en de stabiliteit (verloop van frequentie). Een stabiele FM transmitter is PLL gestuurd.

Beste optie, beste kwaliteit en minst storinggevoelig, is om een line-in van je autoradio te gebruiken. Sommige radios hebben dit zelf al, andere kun je met een beetje handigheid alsnog hiervan voorzien.


Problemen :?
Q: Als de moter uitstaat klinkt het geluid gewoonweg fantastisch, maar zodra ik de moter start krijg ik een soort 'static' geluid over m'n speakers. Hoe krijg ik dit weg?
A: Je stroomkabels liggen waarschijnlijk in de buurt van je geluidskabels. Verder moet je je (Epia) kast aarden door een kabeltje te leggen van de kast naar een stuk carrosserie van je auto.


Software
Meeste mensen zullen gewoon een al-dan-niet gestripte versie van Windows gebruiken. Als "schil" hiervoor zijn er veel mogelijkheden., de de zgn Front-ends, welke bestaande programma's combineren tot een compleet geheel.

Op http://www.mp3car.com/vbulletin/showthread.php?t=34218 vind je een overzichtje.
Een aantal is freeware, een aantal is commercieel. Welke je neemt is een kwestie van mogelijkheden vergelijken en proberen.

Meest gebruikt zijn Frodoplayer ( www.frodoplayer.com ) en Mediaengine ( http://mediaengine.org/ )

Om je PC wat sneller te krijgen kun je windows ook nog een beetje tweaken: met nLite en XPLite kun je heel wat onnodige rommel uit je OS halen.

Navigatie
Een van de meest gebruikte doelen van je CarPC is (natuurlijk) navigatie. Hiervoor heb je software nodig. Een veel gebruikt programma voor navigatie is
Destinator 3. In basis bedoeld voor een pocketPC, maar er is ook een windows-versie voor ontwikkeld.
Op het forum van MP3car.com vind je de downloadlinks, ook naar een aantal kaarten hiervan.
http://www.mp3car.com/vbulletin/forumdisplay.php?f=56
Voordeel: Gratis, en mogelijkheid tot het importeren van flitspalen ;) Ander voordeel is dat Destinator geintegreerd kan worden in een groot aantal frontends.


Verder kun je natuurlijk de gangbare commerciele navigatiesoftware gebruiken zoals Route66, Alturion, Autoroute, Mappoint, NaviPC enz

Telefonie
Je ingebouwde PCtje kun je ook gebruiken als luxe carkit. Via IR of Bleutooth kun je een groot aantal telefoons koppelen. Je krijgt daarmee een OSD display met je adresboek, kan nummers kiezen, enzovoorts.

Een veelgebruikt programma hiervoor is Phonecontrol.net
http://zoran-horvat.de/private/CarPC/default.aspx

Radio
Als je besluit je bestaande radio in z'n geheel te laten vervallen en je wilt toch radio kunnen luisteren, dan kom je uit op een radiokaart, eventueel met TV. Ook hiervoor mogelijkheden genoeg. Kwaliteit varieert alleen wel,met name de ontvangst laat het soms afweten bij de eenvoudigere kaartjes. Als je een kaart moet kopen en je wilt 'm met een frontend gebruiken, kijk dan of de kaart ondersteunt wordt door Radiator. ( http://flesko.cz/ )
De meeste programma's gebruiken Radiator als basis voor hun radioontvangst.

Op de radiokaart kun je gewoon je bestaande autoantenne aansluiten. Als je een electrische antenne hebt zul je dus wel voor een extra voedingsspanning moeten zorgen zodat je antenne uitschuift.

Internet
Internetten in je auto kan uiteraard ook. Je kan dit via IR of Bluetooth doen, via je mobiele telefoon. Snellere optie is om gebruik te maken van UTMS of GPRS. Uiteraard kun je ook een wlan ontvanger inbouwen: Je kan op veel plekken gebruik maken van een aanwezig accespoint, je kan meteen wardriven als je wil, en je kan makkelijk je carPC volstoppen met MP3tjes vanuit je thuisPC zonder meteen een UTPkabel richting parkeerplaats te hoeven uitrollen.

Diefstal
Uiteraard wil je niet dat je dure zooitje gejat wordt door iemand die niet van andersmans spullen af kan blijven. Zo'n mooi schermpje lokt natuurlijk wel uit.
Mogelijkheden:
- In-dash bouwen van je scherm, zodat ie 1 geheel is met je autointerieur. Je kan zelf een (stuk van) je dashboard vervangen, of op een autosloperij een stuk dashboard halen en dat als basis gebruiken.
- Scherm afneembaar maken. Houd er alleen rekening mee dat je waarschijnlijk wel e.e.a. aan de connectoren zal moeten doen, het veelvoudig aansluiten en verwijderen is niet echt bevorderlijk voor je plugjes.
- Scherm inschuifbaar maken zoals bv bij de VDO navigatiesystemen. Dit is zelfs te automatiseren in een DINslot. Op www.digitalww.com staan een aantal opties.

Ook hier op GoT loopt een topic over het inbouwen:
[rml][ Inbouwen 7" Lilliput] Ervaringen, tips, voorbeelden......[/rml]


Resultaten
In de voorgaande topics kun je een hoop resultaten vinden. Ook op het forum van MP3Car.com is een rubriek voor de resultaten: http://www.mp3car.com/vbulletin/forumdisplay.php?f=25

Nuttige topics _/-\o_
Car multimedia begint een feit te worden.
[rml][ EL]Computer voeding voor 12 Volt![/rml]
[rml][ EL]Zelfbouw 12V input voeding is af - uber brakke [ PICS][/rml]
[rml][ CM] De basis voor mijn car-systeem[/rml]
[rml][ Knutsel] PC in de auto[/rml]
[rml]Computer in de auto [ bediening][/rml]
[rml][ carputer] install in een nissan 100 NX[/rml]
[rml][ carputer] Nette install in een Renault Megane[/rml]


Links
http://home.concepts-ict.nl/~cybersake/carmp3/
http://www.eio.com/sage2.htm
http://www.chaos.org.uk/~altman/mp3mobile/#Techie
http://www.littlepc.com/
http://www.mp3car.com
http://www.meedio.be
http://www.myelectronics.nl

Verder attandeer ik jullie op de post van The Undertaker in het vorige deel, waar nog heel wat [rml]handige[/rml] links staan.


Vorige delen :9
[rml][ CM] PC in je Auto. Info en How-to's Deel 3.[/rml]
[rml][ CM] PC in je Auto. Info en How-to's Deel 2.[/rml]
[rml][ CM] PC in je Auto. Info en How-to's.[/rml]

Brand maar los met je vragen, foto's en how-to's :Y).


Ik heb de startpost gekopieerd. Ik hoop dat DJSmiley dit goed vind.
Als er dingen moeten worden toegevoegd doe ik dit graag (mail mij dan)

[Voor 25% gewijzigd door Extera op 09-03-2006 09:46]

Mijn Serverrack - iRacing Profiel


 • Extera
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 11:55
Met alle respect voor de startpost van DJSmiley _/-\o_

[Voor 36% gewijzigd door Extera op 18-01-2006 00:35]

Mijn Serverrack - iRacing Profiel


 • Ghannes
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18-10 20:07
Extera schreef op woensdag 18 januari 2006 @ 00:34:
Met alle respect voor de startpost van DJSmiley _/-\o_
PC in je Auto. Info en How-to's - Deel 3

nog ff aanpassen ;)

 • Bjorker
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 18-10 19:11

Bjorker

Cadillacs rule!

Mooi, een nieuw topic 8) Zag zo ff snel een paar dingetjes die je misschien aan kunt passen in de startpost.
Op komplett.nl is ie voor 214 eur INCL btw te krijgen: http://www.komplett.nl/k/ki.asp?sku=306511&cks=PRL (21-05-2005)
Maak daar maar 289 eur van :'(
Een veel gebruikt programma voor navigatie is Destinator 3. In basis bedoeld voor een pocketPC, maar er is ook een windows-versie voor ontwikkeld. Op het forum van MP3car.com vind je de downloadlinks, ook naar een aantal kaarten hiervan.
http://www.mp3car.com/vbulletin/forumdisplay.php?f=56
Voordeel: Gratis, en mogelijkheid tot het importeren van flitspalen ;) Ander voordeel is dat Destinator geintegreerd kan worden in een groot aantal frontends.
Destinator 3 heet tegenwoordig MapMonkey maar de ontwikkeling ervan ligt helaas behoorlijk stil. Zet er nog even FreeDrive bij.

[Voor 3% gewijzigd door Bjorker op 18-01-2006 21:54]

Koreaans - Nederlands online woordenboek


 • Trabantist
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 03-07-2007
Zelf zit ik ook al enige tijd aan een PC in mijn auto te denken. Maar hoe pak je dat aan als je een oldtimer hebt met een 6volt boordnet? (een serieuze vraag)

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Volgens mij moet dat geen probleem zijn. Zoek even naar de M1-ATX of M2-ATX voeding.
deze is speciaal voor in de auto gemaakt.

Kijk even naar de specs , misschien dat deze wel te gebruiken is.

Kijk ff bij www.myelectronics.nl , daar kun je een PDF vinden over de M1-ATX, en ik lees daar dat de input tussen 6 en 24 Volt mag zijn.

[Voor 27% gewijzigd door seninha op 19-01-2006 09:52]

iRacing Profile Flickr


 • Ahkbar
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 10-12-2008
Ik heb de startpost gekopieerd. Ik hoop dat DJSmiley dit goed vind.
Als er dingen moeten werken toegevoegd doe ik dit graag (mail mij dan)
[Mierenneuker modes]
Dit moet volgens mij worden worden. Als er dingen moeten worden toegevoegd doe ik dit graag. :+

 • Extera
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 11:55
rond dat tijdstip na 13 uur werken ga je foutje's al die maken :)
ik ga met bovenstaand aan de slag.

// even alle afbeeldingen op mijn eigen account gezet.

[Voor 30% gewijzigd door Extera op 19-01-2006 11:29]

Mijn Serverrack - iRacing Profiel


 • ScrewisS
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 02-11-2008

ScrewisS

HTPC kenner

seninha schreef op donderdag 19 januari 2006 @ 09:40:
Volgens mij moet dat geen probleem zijn. Zoek even naar de M1-ATX of M2-ATX voeding.
deze is speciaal voor in de auto gemaakt.

Kijk even naar de specs , misschien dat deze wel te gebruiken is.

Kijk ff bij www.myelectronics.nl , daar kun je een PDF vinden over de M1-ATX, en ik lees daar dat de input tussen 6 en 24 Volt mag zijn.
Het zal toch nipt zijn volgens mij hoor

http://www.meedio.be


 • ScrewisS
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 02-11-2008

ScrewisS

HTPC kenner

ff bookmarken :)

http://www.meedio.be


 • PnD
 • Registratie: juli 2002
 • Laatst online: 18:06

PnD

like in Pinda ^_^

De auto maakt schokken, wat slecht is voor de harde schijf. Deze kunnen slecht tegen schokken. Neem daarom 2,5" harde schijven die voornamelijk in laptops worden gebruikt. Deze zijn al een stuk beter bestand tegen schokken. Als je zo'n HD koopt, neem dan een 5400 rpm. Deze zijn een stuk (merkbaar) sneller als de 4800 rpm harde schijven.
Je bedoeld waarschijnlijk 4200rpm schijven..howel 5400 ook sneller als 4800 is ;)

Al mijn oude & nieuwe systemen


 • Blackcrown
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 11-06-2013
Voor mensen die nog opzoek zijn naar een schermpje, op sk.net (en dacht ook ia.net) is er nu een sk / ia voor hami 8,4" schermpjes met vga input en werkende op 12V DC voor 140 euro'tjes.

Over een tijdje ga ik samen met een vriend ook een pc in zijn auto bouwen. Maar eerst moet ie even zijn rijbewijs halen. (Kan pas over 2 jaar :P )

Check: http://www.bouweenpc.nl V.2. Released!


 • whocarez
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 17-10 10:37
heeft er iemand al nagedacht over een volume knop?

ik zit maar te zoeken maar ben er nog niet helemaal uit hoe ik me volume ga regelen wil namelijk een mooie draaiknop hebben uiteraard.

 • nealzie
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 07-12-2017
Er is een hele mooie knop op de markt, soort bmw iDrive knop alleen kan die niet omhoog/opzij schuiven maar wel draaien en klikken, gewoon usb, met software om te programmeren... Ik zal ff een link zoeken maar op mp3car.com moet je hem zelf ook kunnen vinden

 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
Voor de mensen met navigatie-ervaring en een 7 inch scherm, is het belangrijk een scherm op ooghoogte te hebben? Want ter hoogte van mn versnellingspook is een scherm makkelijk in te bouwen, als ik dat hoger doe wordt het of op een steuntje of moet ik flink gaan verbouwen.

Mijn vraag is dus hoe belangrijk de plaatsingshoogte van het scherm is...

 • xvanwaart
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 15:36
nealzie schreef op maandag 23 januari 2006 @ 15:18:
Er is een hele mooie knop op de markt, soort bmw iDrive knop alleen kan die niet omhoog/opzij schuiven maar wel draaien en klikken, gewoon usb, met software om te programmeren... Ik zal ff een link zoeken maar op mp3car.com moet je hem zelf ook kunnen vinden
Volgens mij bedoel je de Griffin Powermate, die hier goed betaalbaar is: http://www.chipmunk.nl/Invoer/video-controller.html.
Erg mooi knopje, zelfs als je geen pc in je auto wil... ik heb echter in mijn Golf IV nergens een mooie/geschikte plek voor dit ding aangezien hij vrij groot is, bovendien zal je hem moeten lijmen of los neerleggen (sub-optimaal).

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

xvanwaart schreef op maandag 23 januari 2006 @ 19:06:
[...]


Volgens mij bedoel je de Griffin Powermate, die hier goed betaalbaar is: http://www.chipmunk.nl/Invoer/video-controller.html.
Erg mooi knopje, zelfs als je geen pc in je auto wil... ik heb echter in mijn Golf IV nergens een mooie/geschikte plek voor dit ding aangezien hij vrij groot is, bovendien zal je hem moeten lijmen of los neerleggen (sub-optimaal).
Zelf was ik ook op zoek nar een mooi manier van volume regeling.
Overal wordt er over de Griffin knop gepraat. Voornamelijk dat het eigenlijk geen goed software heeft waardoor deze nog al tegenvalt.
Verder kreeg ik te horen dat ik maar een joystick uit elkaar moest halen en zelf software voor moest maken 8)7

uiteindelijk toch iets gevonden wat echt :9~

Wat jij nodig heb (en ik binnenkort dus ga bestellen :) ) is een Phidgets USB encoder


http://www.active-robots.com/products/phidgets/phidgets/1052.jpg

Hiermee kun je je volume regelen en als je op het knopje drukt dan gaat deze op mute _/-\o_
Volgens mij is dat het meest ideaal wat je kan hebben.

Hij is trouwens ook voor verschillende functies te gebruiken, het is maar wat je wilt.

Kijk ff bij een site in USA waar ze deze aanbieden.

http://www.robotshop.ca/h...s-usb-rotary-encoder.html

iRacing Profile Flickr


 • Ahkbar
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 10-12-2008
Is een rotary encoder geen goeie optie voor de volume-control?
Aangezien sommige ook nog een druk functie hebben kan je bijv. ook de Play/Pause daarop aansluiten. Of natuurlijk de algehele Mute. Is een heel stuk goedkoper als die kant en klaar dingen.

 • paulvogels922
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 17-06-2011

paulvogels922

paul vogels ©

Ik ben ook bezig met een oude laptop te verbouwen naar een carpc.
Wat ik nog heb aan vragen:

* ik krijg de kaarten van mapmonkey niet gevonden op tinternet
* iemand ervaring met zoiets: http://www.discountcarstereo.com/detail.aspx?ID=612
ik heb namelijk een radio van sony (blackpanel) met cdwisselaar die ik wil behouden maar toch ook het sound van de laptop in laten putten (nl??) op mijn radio.

Groetjes,


 • Ghannes
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18-10 20:07
paulvogels schreef op dinsdag 24 januari 2006 @ 12:08:
Ik ben ook bezig met een oude laptop te verbouwen naar een carpc.
Wat ik nog heb aan vragen:

* ik krijg de kaarten van mapmonkey niet gevonden op tinternet
* iemand ervaring met zoiets: http://www.discountcarstereo.com/detail.aspx?ID=612
ik heb namelijk een radio van sony (blackpanel) met cdwisselaar die ik wil behouden maar toch ook het sound van de laptop in laten putten (nl??) op mijn radio.
fm transmitter is een goede optie, heb je daar al aan gedacht?

 • thor666
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 11-10 07:11
weet ook iemand of het mogelijk is om het scherm van een oude laptop om te bouwen zodat deze aan te sluiten is op een normale pc (ivm gebruik in de auto)

zijn hiervoor mischien connectors of is de platte aansluiting van zo'n scherm aan draden te solderen?
zo ja wat is dan de volgorde van de aansluiting.

 • Ghannes
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18-10 20:07
je bent niet de eerste met dit idee ;) Maar dit is niet mogenlijk (tenzij je erg veel kennis van zaken heb)

 • thor666
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 11-10 07:11
Ghannes schreef op dinsdag 24 januari 2006 @ 13:25:
je bent niet de eerste met dit idee ;) Maar dit is niet mogenlijk (tenzij je erg veel kennis van zaken heb)
dit heb ik niet maar wat niet is kan nog komen en ik hoop dat hier toch wel een paar mensen kijken die wel verstand van zaken hebben. ;)

 • Ghannes
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18-10 20:07
de Elektronica FAQ lijkt mij echt iets voor jou

zie ook hier: Laptop LCD aan VGA-kaart

 • thor666
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 11-10 07:11
tanks, niet helemaal wat ik zocht maar ik probeer wel wat

 • paulvogels922
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 17-06-2011

paulvogels922

paul vogels ©

Ghannes schreef op dinsdag 24 januari 2006 @ 12:25:
[...]

fm transmitter is een goede optie, heb je daar al aan gedacht?
A is illegaal
B ik haat draadloos want het werkt altijd minder dan met een kabel

Groetjes,


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Aangezien mn auto voor de deur staan en ik een Wifi kaart ga gebruiken wil ik dus data gaan overzenden.

Probleem is dat de PC dan eerst aan moet. Zelf zat ik te denken om de 12V kabel die naar de slot gaat te gebruiken, zodat ik met mn alarma remote de boel aan de praat krijg.
Nadeel is natuurlijk dat dan de auto open staat.

Weet iemand een goedkoop alarm setje die ik erbij kan plaatsen en alleen gebruik om dus de PC aan te doen.
Is natuurlijk makkelijk voor normaal gebruik. Dan is de PC al aan op het moment dat ik echt wil wegrijden :)

iRacing Profile Flickr


 • Meelobee
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 16:57

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

paulvogels schreef op woensdag 25 januari 2006 @ 15:42:
[...]


A is illegaal
B ik haat draadloos want het werkt altijd minder dan met een kabel
Neem een FM Modulator, is niet draadloos, wel illegaal geloof ik, maar echt geen agent of instantie die jou daarvoor een boete gaat geven. Bij bv Halfords heb je ze al vanaf 2 tientjes :)

(ik heb er zelf ook een en het werkt prima, zo goed als geen storing.)

The Outsider


 • nealzie
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 07-12-2017
zo'n modulator kan niet illegaal zijn (zoals vele hier beweren) want hij zend simpelweg geen signaal uit! het gaat gewoon via draadjes dus jij bent de enige die dat ontvangt op z'n radio...

Ik heb er eentje die is vrij oud en die wil nog wel eens storen of dan kan mn radio de hele zender niet meer vinden :? maar wanneer die het doet werkt het super :P

 • Ice T
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 11-10 13:39
Meelobee schreef op donderdag 26 januari 2006 @ 10:50:
[...]


Neem een FM Modulator, is niet draadloos, wel illegaal geloof ik...
Die zijn niet illegaal, want je zendt niets de ether in. ;)

 • mkanon
 • Registratie: september 2002
 • Niet online

mkanon

www.kanonweb.nl

Wie heeft er nog belang bij een RoyalDigital GS-1100 GPS usb muis? want een laptop in m'n auto is toch niet werkzaam ? helaas.. 1x gebruikt

mkanon at gmail.com

I reject your reality and substitute my own!


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
mkanon schreef op donderdag 26 januari 2006 @ 16:36:
Wie heeft er nog belang bij een RoyalDigital GS-1100 GPS usb muis? want een laptop in m'n auto is toch niet werkzaam ? helaas.. 1x gebruikt

mkanon at gmail.com
Ik ben net aan het overwegen om het eens met mn laptop te proberen, maar dit is niet praktisch? En wat koste deze GPS nieuw? Bon er nog bij?

 • mkanon
 • Registratie: september 2002
 • Niet online

mkanon

www.kanonweb.nl

pinominie schreef op donderdag 26 januari 2006 @ 16:54:
[...]

Ik ben net aan het overwegen om het eens met mn laptop te proberen, maar dit is niet praktisch? En wat koste deze GPS nieuw? Bon er nog bij?
jah volgens mij wel? iig de doos.. nieuw 65 mag hem voor 55 hebben!

I reject your reality and substitute my own!


 • WiLLoW_TieN
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 17:28
Waar haal ik een goede voordelige omzetter van 12 Volt DC naar 220 Volt AC van +/- 300 Watt ?

W204 '13 ✅


 • DJSmiley
 • Registratie: mei 2000
 • Nu online

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Extera schreef op woensdag 18 januari 2006 @ 00:28:
......

Ik heb de startpost gekopieerd. Ik hoop dat DJSmiley dit goed vind.
Als er dingen moeten worden toegevoegd doe ik dit graag (mail mij dan)
Prima hoor, ik ben momenteel een stuk minder op GoT. Ben verhuisd, dus druk geweest met een hoop klussen. Sinds een paar dagen ben ik weer online @ nieuwe huis (open AP @ buren :X ) maar ik las wel mee vanaf mn werk.

Mijn ervaringen:
- Kaarten: Q2 2004 heb ik nu erop. Destinator PN mappen werken helaas niet met Mapmonkey...
- TFT scherm heeft een responsetijd van 4sec voor mn gevoel in de vrieskou van -8 ofzo ;)
- Touchscreen werkt niet bij temperaturen >50 graden (hittegolf in Hongarije in een gesloten zwarte astra)
- Harddisk deed het bij alle temperaturen, en doet t nu nog steeds (IBM Travelstar)
- GPS is raar, soms vrijwel direct fix, soms duurt t 2min, soms kwartier, geen touw aan vast te knopen
- Radio (FM tuner) heb ik er een jaar in, te zwak antennesignaal, maar nooit gemist dus die antenneversterker komt er nooit meer.....
- 20 Gb is te weinig als je ook je kaarten/mp3 en m in de vakantie als imagetank gebruikt
- 4x CDRW is traaag, op vakantie zitten ergeren aan t branden van een cd.
- Asus WL160g USB ontvanger met 8db antennetje op hoedenplank van Astra = genoeg bereik overal.
- P3 750 / 256Mb is RUIM zat kwa performance, geen enkele beperking gemerkt.
- Trackball is ideaal, sommige vensters van Mapmonkey zijn te klein, en tijdens rijden touchscreen bedienen is kut. Als backup bij weigerend scherm ook ideaal, en uit 1 hand te bedienen, dus je hoeft je ogen niet tever vd weg af te leiden.

[Voor 56% gewijzigd door DJSmiley op 27-01-2006 23:03]


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
Ik kan goedkoop aan een 7 inch scherm komen, met aan/uit functie en op 12V maar niet veel meer dan dat, maar gelukkig helpt de verkoper er een VGA aansluiting aan te zetten. (ik kan eventueel aan meer schermen komen...) Ik vroeg me af wie er ervaring heeft met een carputer zonder touchscreen. Het lijkt mij wel te doen zolang ik een trackball in mn armsteun heb maar was benieuwd naar jullie ervaringen...

 • WiLLoW_TieN
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 17:28
pinominie schreef op zaterdag 28 januari 2006 @ 10:17:
Ik kan goedkoop aan een 7 inch scherm komen, met aan/uit functie en op 12V maar niet veel meer dan dat, maar gelukkig helpt de verkoper er een VGA aansluiting aan te zetten. (ik kan eventueel aan meer schermen komen...) Ik vroeg me af wie er ervaring heeft met een carputer zonder touchscreen. Het lijkt mij wel te doen zolang ik een trackball in mn armsteun heb maar was benieuwd naar jullie ervaringen...
Afbeelding maybe ? Resolutie ? Prijs ?

W204 '13 ✅


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
WiLLoW_TieN schreef op zaterdag 28 januari 2006 @ 17:46:
[...]

Afbeelding maybe ? Resolutie ? Prijs ?
euh antwoord op mijn vraag maybe? Eerst maar eens zien of dit scherm wel bevalt... En als dat zo is gaan er ook al 2 naar een vriend van me voor in z'n vliegtuig :) Maar daar horen jullie tegen die tijd wel meer over...

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

pinominie schreef op zaterdag 28 januari 2006 @ 10:17:
Ik kan goedkoop aan een 7 inch scherm komen, met aan/uit functie en op 12V maar niet veel meer dan dat, maar gelukkig helpt de verkoper er een VGA aansluiting aan te zetten. (ik kan eventueel aan meer schermen komen...) Ik vroeg me af wie er ervaring heeft met een carputer zonder touchscreen. Het lijkt mij wel te doen zolang ik een trackball in mn armsteun heb maar was benieuwd naar jullie ervaringen...
Ik had eerst ook de gedachte om een normale scherm te gebruiken. Maar na een Touchscreen geprobeerd te hebben , vind ik dat toch ff beter.
Gaat ook sneller.

Alleen nog een normale knop scoren voor volume en fader (zie mn reply hierboven) en dan ben ik klaar.

Ben vandaag bezig geweest met de behuizing van mn Car PC.
Moet zeggen dat het erg goed geslaagd is.

Hier een paar foto's":

1- XP install
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/63_348.ts1138565626777.jpg

2-Tijdelijke samenstelling:
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/60_348.ts1138565564695.jpg
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/61_348.ts1138565569735.jpg

3-Zo , eindelijk er op (gaat niet snel via USB 1.0 :) )
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/62_348.ts1138565623874.jpg

Zo , en nu de case. kijken of dat wat wordt ;)

Mobo plus M1-ATX voeding
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/56_348.ts1138565513717.jpg

12V bedrading (gaan uiteindelijk richting accu en remote ontvanger :*) )
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/59_348.ts1138565559538.jpg

HD bracket (van MDF)
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/54_348.ts1138565417365.jpg
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/55_348.ts1138565420085.jpg

2,5 naar 3,5 converter
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/27_348.ts1138563453809.jpg

achterkant case
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/22_348.ts1138563430526.jpg

bijna klaar
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/24_348.ts1138563442770.jpg
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/23_348.ts1138563435416.jpg

PCI riser er op met 4.1 sound (zodat ik fader mogelijkheid heb) en Wifi kaart
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/28_348.ts1138563458643.jpg

Zo dat was dus alles wat ik vandaag gedaan heb.

Volgende stap is monitor inbouwen in een aluminium raam die een maat van me (FooRacer) gaat maken.

De hele installatie komt in een Mercedes ML320 :*)

[Voor 49% gewijzigd door seninha op 29-01-2006 21:23]

iRacing Profile Flickr


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
Netjes! Waar haalde je de voeding van het scherm vandaan in de testopstelling?

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Gewoon 12V uit een ATX voeding

iRacing Profile Flickr


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

seninha schreef op zondag 29 januari 2006 @ 19:39:
Volgende stap is monitor inbouwen in een aluminium raam die een maat van me (FooRacer) gaat maken.
Ik weet van niks! :?

Maar goed, zodra ik wat heb post ik het wel met een foto. :+

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
Ik overweeg om een oude laptop als carPC te gaan gebruiken. Omdat deze dan in een vaste opstelling komt wil ik graag een vaste voeding hierop, dus niet via een adapter of accu (vanwege opstarten bij aanzetten auto e.d.) Als ik een gewoon moederbord zou gebruiken ligt de M1-ATX voeding voor de hand. Maar ik geloof niet dat deze op een laptop moederbord past. Welke voeding wel? Of is een standaard adapter op 12V de enige keuze?

 • bmwmaster
 • Registratie: maart 2005
 • Laatst online: 28-08-2008
seninha schreef op zondag 29 januari 2006 @ 19:39:
[...]


De hele installatie komt in een Mercedes ML320 :*)
enige nadeel ;) . voor de rest een hele mooie install/setup hoor! :*)

There is no place like 127.0.0.1


 • paulvogels922
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 17-06-2011

paulvogels922

paul vogels ©

Waar ik nog over dub.

Ik heb een octavia van 97 met een din slot.
Hierin zit een radio en die gaat er niet uit.

Waar werk ik dan het monitortje netjes weg zonder hakken breken en zagen.

Heeft iemand hier al een mooie oplossing voor.

op het dash vind ik ugly

Groetjes,


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Klaar ! :*)
http://tk.files.storage.msn.com/x1pNWjjkHJ3o_wwMjal57BmayBaP4I-hUC48IC-jMYBTqEwYIP27n_C5c-lZ0EflVgXNYJnVHlz0wOg7mTy7EtGfHcm02R7a4XeDDqBE9LV-G5cOUxnXkhourdYC2mVylIswk1GRqJr028

http://tk.files.storage.msn.com/x1pNWjjkHJ3o_wwMjal57Bma__XArzyMpoE96jxcTOO17l1s-JkU1KiVAX1pnTg3r4aw0hfnNqmDEk_eh1uWQjbDXofihkNx3zoDpKbn0H4E8q7d_HTtHMRb05UUHh8AgNGyyCcxZVvCyU

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
paulvogels schreef op maandag 30 januari 2006 @ 21:19:
Waar ik nog over dub.

Ik heb een octavia van 97 met een din slot.
Hierin zit een radio en die gaat er niet uit.

Waar werk ik dan het monitortje netjes weg zonder hakken breken en zagen.

Heeft iemand hier al een mooie oplossing voor.

op het dash vind ik ugly
heb je geen foto? dan kunnen we wat photoshoppen...

 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Sodeknetter, das pas strak!!! Mooi polijsten en je hebt een super-frontje! :9

Stel nu, in het onwaarschijnlijke geval dat een mede-tweaker ook zo'n alu-frontje wil, wat moet dat dan kosten? O-)

 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

454ss schreef op dinsdag 31 januari 2006 @ 08:41:
Stel nu, in het onwaarschijnlijke geval dat een mede-tweaker ook zo'n alu-frontje wil, wat moet dat dan kosten? O-)
Sorry, het is een vriendendienst. :7

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~

Gaaf

Ben voor enen bij je. Kan ik gelijk aan de gang.

_/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

iRacing Profile Flickr


 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Foo Racer schreef op dinsdag 31 januari 2006 @ 09:46:
[...]


Sorry, het is een vriendendienst. :7
vriendjes worden??? _/-\o_

 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Andere keer misschien. :X

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Als ik vanavond thuis kom verwacht ik wel foto's te zien hier ! >:)

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • Meelobee
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 16:57

Meelobee

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎¯\_(ツ)_/¯

Erg mooi dat zeker, maar damn wat ga je balen in de zomer als daar de zon op staat... :+
Ik zou het dof maken.

The Outsider


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Jongens, raamwerk wordt zwart gespoten , dus dat komt goed.

Hij staat nu in de primer, vanavond gaat de eerste laag zwart er op ;)

Zodra die droog is post ik een foto.

Raamwerk en Scherm wordt hier geplaatst:
http://seninha.photosite.com/~photos/tn/64_348.ts1138720348496.jpg

PC gaat huidige Radio\DVD speler vervangen.

iRacing Profile Flickr


 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
seninha schreef op dinsdag 31 januari 2006 @ 16:13:
Jongens, raamwerk wordt zwart gespoten , dus dat komt goed.

Hij staat nu in de primer, vanavond gaat de eerste laag zwart er op ;)

Zodra die droog is post ik een foto.

Raamwerk en Scherm wordt hier geplaatst:
[afbeelding]

PC gaat huidige Radio\DVD speler vervangen.
'tis zonde, dat mooie glimmende spul... ;)

Had je het dan niet van MDF kunnen maken? Laat trouwens maar, het zal dan wel te dun worden en dus instabiel. |:(

Super mooie oplossing, helaas niet voor iedereen weggelegd.

Foto's zien wij graag...

 • whocarez
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 17-10 10:37
Vorlijk aan de gang met modden, scherm lokatie gevonden vrij hoog in dashboard idiaal. dvd speler wil ik eigenlijk kijken of ik die ook netjes kan verwerken in me console ergens op de lokatie waar vroeger me uitschuifbare bekerhouder zat. Alleen hoe stuur ik deze aan?

Me pc ligt of in de kofferbak of onder me stoel, dashboard kastje te klein. Dus dan kom je op een externe uit, maar ik kom alleen maar externe tegen met een 230volt adapter.

wie weet hier wat slims op of weet een dvd unit die op 12 volt werkt liefst slimline

 • Extera
 • Registratie: augustus 2004
 • Laatst online: 11:55
zijn er geen IDE --> usb kabels?

dan bouw je een slimline in je console, en openen kan via deze computer --> rechtermuis op je dvd-drive --> uitwerpen :)

Mijn Serverrack - iRacing Profiel


 • Pete_Penquin
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 17-10-2006
Ik ben zo'n beetje de spullen aan het verzamelen om van de zomer er ook een in me opel combo te bouwen.

Als ik naar die tsjechie site ga over de radiokaarten kan ik er van die hele lijst geen een vinden bij een nederlandse/internet winkel.

Jullie mischien tips/hints welke radiokaart goed werkt met welke software.

Het gewoon hebben van radioontvangst is toch wel essentieel voor me project

alvast bedankt

 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
whocarez schreef op woensdag 01 februari 2006 @ 13:26:
Vorlijk aan de gang met modden, scherm lokatie gevonden vrij hoog in dashboard idiaal. dvd speler wil ik eigenlijk kijken of ik die ook netjes kan verwerken in me console ergens op de lokatie waar vroeger me uitschuifbare bekerhouder zat. Alleen hoe stuur ik deze aan?

Me pc ligt of in de kofferbak of onder me stoel, dashboard kastje te klein. Dus dan kom je op een externe uit, maar ik kom alleen maar externe tegen met een 230volt adapter.

wie weet hier wat slims op of weet een dvd unit die op 12 volt werkt liefst slimline
USB ofzo?
Er zijn verschillende merken die externe slimline DVD-spelers/recorders maken met een USB-aansluiting. Bijvoorbeeld Freecom, LaCie, Plextor, LiteOn, Philips. Deze zijn echter wel redelijk duur (150-plus). Een goedkoper alternatief is een interne drive (80-90 euries) te nemen en een los (harddisk-)kastje te kopen van 3 tientjes of zo en daar het IDE naar USB gedeelte uit te slopen. Dit is natuurlijk meer een tweaker-instelling... ;)

 • FXPKillaBee
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 11-11-2006

FXPKillaBee

a.k.a FXPKillaBee

Hallo, ik heb hier nog een AMD K6-2 500mhz + 512 mb Ram liggen die ik misschien wil gaan inbouwen tot carpc, maar heb nog een aantal vragen, voordat ik hier echt mee aan de slag ga.
 • Is dit voldoende voor GPS (destinator 6, kan geen eisen voor de pc vinden :?)
 • Een pcvoeding van opus-solutions, staat er : - Delayed shutdown timer. Betekent dit, dat de voeding een shutdown signaal geeft, zodat de pc zelf uitgaat. Of wacht deze gewoon een x aantal minuten de tijd, dat je handmatig de pc kan uitdoen?
 • Het Lillyput tft-tje, krijgt die de voeding van de USB poort?
als de pc `t trekt, ga ik ff een kostenplaatje maken :)

Asus A7V333|AMD Athlon XP 2400+|768MB DDR Dane-Elec| FX5200| Hitachi 200 gig 16mb cache|Microsoft Wireless Multimedia Desktop|Iiyama HM703UT 17"|Logitech Quickcam|Microsoft Sidewinder Gamepad|NEC4550


 • Spoooky
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 18-10 12:54

Spoooky

Core temp 37°C

Hoe kan je eigenlijk een stel mooie knoppen toevoegen beetje ala auto radio style. want dat zou toch wel ultiem zijn toch?

[Voor 81% gewijzigd door Spoooky op 01-02-2006 15:13]

Ik ben spuit 1011, aangenaam!


 • Spoooky
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 18-10 12:54

Spoooky

Core temp 37°C

dubbelpost sorry

[Voor 95% gewijzigd door Spoooky op 01-02-2006 15:15]

Ik ben spuit 1011, aangenaam!


 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Spoooky schreef op woensdag 01 februari 2006 @ 14:54:
Jah okay de data verbinding weet ik wel te fixen maar ik zit met me stroom verbinding, in een externe behuizing zit er een adapter aan die naar 230 loopt.
Spoooky=Whocarez???

Kastjes zijn meestal niet USB-powered inderdaad, maar bijv. de Sitecom MD-204 werkt met een externe adapter. Daar kun je eenvoudig een voedingkje voor maken, is waarschijnlijk DC naar DC.

Effe gegoogled:
http://www.sitecom.com/product.php?productname=USB+2.0+Hard+Drive+Case+2.5%22&productcode=MD-204&productid=346&subgroupid=2#
Kun je die gast ook meteen bellen wat voor voedingsspanning je nodig zou hebben voor dat ding.

En anders gewoon een externe USB-powered nemen. Zijn er ook in slimline en kun je kopen vanaf zo'n 150 euries. (zie ook eerdere post)

 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Spoooky schreef op woensdag 01 februari 2006 @ 14:54:
Hoe kan je eigenlijk een stel mooie knoppen toevoegen beetje ala auto radio style. want dat zou toch wel ultiem zijn toch?
Zie de 1e pagina van dit topic:
Zelf was ik ook op zoek nar een mooi manier van volume regeling.
Overal wordt er over de Griffin knop gepraat. Voornamelijk dat het eigenlijk geen goed software heeft waardoor deze nog al tegenvalt.
Verder kreeg ik te horen dat ik maar een joystick uit elkaar moest halen en zelf software voor moest maken 8)7

uiteindelijk toch iets gevonden wat echt :9~

Wat jij nodig heb (en ik binnenkort dus ga bestellen :) ) is een Phidgets USB encoder


http://www.active-robots....hidgets/phidgets/1052.jpg

Hiermee kun je je volume regelen en als je op het knopje drukt dan gaat deze op mute _/-\o_
Volgens mij is dat het meest ideaal wat je kan hebben.

Hij is trouwens ook voor verschillende functies te gebruiken, het is maar wat je wilt.

Kijk ff bij een site in USA waar ze deze aanbieden.

http://www.robotshop.ca/h...s-usb-rotary-encoder.html
Ander (alu?) knopje d'rop en presto!! :*)

Graag eerst even GOED lezen voor je roept svp! :|

 • Spoooky
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 18-10 12:54

Spoooky

Core temp 37°C

454ss schreef op woensdag 01 februari 2006 @ 15:24:
[...]


Spoooky=Whocarez???

Kastjes zijn meestal niet USB-powered inderdaad, maar bijv. de Sitecom MD-204 werkt met een externe adapter. Daar kun je eenvoudig een voedingkje voor maken, is waarschijnlijk DC naar DC.

Effe gegoogled:
http://www.sitecom.com/product.php?productname=USB+2.0+Hard+Drive+Case+2.5%22&productcode=MD-204&productid=346&subgroupid=2#
Kun je die gast ook meteen bellen wat voor voedingsspanning je nodig zou hebben voor dat ding.

En anders gewoon een externe USB-powered nemen. Zijn er ook in slimline en kun je kopen vanaf zo'n 150 euries. (zie ook eerdere post)
Spoooky is neit whocarez, alleen me collega zit nog wel eens op me pc, en dan krijg je dit soort praktijken als je niet op zit te letten, maar dat wisten de modjes al want ze hebben ons beide al eens een keer gebanned omdat ze dachten dat we cloons van elkaar waren

Ik ben spuit 1011, aangenaam!


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
fxpmaster schreef op woensdag 01 februari 2006 @ 14:41:
Hallo, ik heb hier nog een AMD K6-2 500mhz + 512 mb Ram liggen die ik misschien wil gaan inbouwen tot carpc, maar heb nog een aantal vragen, voordat ik hier echt mee aan de slag ga.
 • Is dit voldoende voor GPS (destinator 6, kan geen eisen voor de pc vinden :?)
 • Een pcvoeding van opus-solutions, staat er : - Delayed shutdown timer. Betekent dit, dat de voeding een shutdown signaal geeft, zodat de pc zelf uitgaat. Of wacht deze gewoon een x aantal minuten de tijd, dat je handmatig de pc kan uitdoen?
 • Het Lillyput tft-tje, krijgt die de voeding van de USB poort?
als de pc `t trekt, ga ik ff een kostenplaatje maken :)
Van Destinator weet ik het niet maar op de website van route66 staan als systeemeisen:

- Windows NT 4.0, 98 SE, ME, 2000 of XP
- Pentium 400 MHz processor
- 128 MB RAM
- 222 MB vrije ruimte op de harde schijf
- CD-ROM speler (8x)
- 256 kleuren, 800x600 pixels

Dus dan zou je zeggen dat het met Destinator ook moet kunnen toch?

 • paulvogels922
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 17-06-2011

paulvogels922

paul vogels ©

zijn er geen IDE --> usb kabels?
Je bedoelt een cdrom op usb of een hdd op usb aan te sluiten.
Ja hoor kijk even op internet en anders mail me, ik kan ze bestellen bij de groothandel. (hope this is not spam)

@degene die mij een foto vroeg voor te shoppen.
http://www.autoweek.nl/images/480/2019.jpg

gevonden

[Voor 11% gewijzigd door paulvogels922 op 01-02-2006 20:46]

Groetjes,


 • WiLLoW_TieN
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 17:28
Ben ook net begonnen aan een CarPC-project gebaseerd op een Syntax S635MP VIA® C3 800MHz (1200+) CPU micro-ATX bordje. Hier wordt 2 x 256 MB DDR en een 40 GB HD aan toegevoegd. Verder nog een DVD-ROM speler en een WiFi USB sticky. Alles gaat in een mooie kleine kast die ik heb gekocht voor maar € 23,31 deze heeft reeds een 100 Watt voeding.
Wil hem uiteindelijk gaan gebruiken als Navigatiesysteem, DVD, DivX, MP3 en voor Internet daar waar HotSpots zijn. Zit alleen nog te twijfelen tussen een 7" of een 8" touchscreen TFT scherm...

[Voor 21% gewijzigd door WiLLoW_TieN op 01-02-2006 21:19]

W204 '13 ✅


 • FXPKillaBee
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 11-11-2006

FXPKillaBee

a.k.a FXPKillaBee

En als cd-spelertje een slimdrive te gebruiken, hoe sluit je die dan aan op de computer? Is daar een verloopje voor? Een externe slimdrive kan ik trouwens niet vinden in de pricewatch? Ben benieuwd hoe jullie dat opgelost hebben.

Sorry voor de vele vragen misschien, maar wil alles zo`n beetje uitgedacht hebben voordat ik ermee aan de slag ga. Zo`n 700 euri voor een student is niet nix ;-)

Ohja, om minder inbraak gevoelig te worden, wil ik eigenlijk het schermpje er makkelijk uithalen. Iemand bekend met een schermp-eruitklik-systeem? :+

Asus A7V333|AMD Athlon XP 2400+|768MB DDR Dane-Elec| FX5200| Hitachi 200 gig 16mb cache|Microsoft Wireless Multimedia Desktop|Iiyama HM703UT 17"|Logitech Quickcam|Microsoft Sidewinder Gamepad|NEC4550


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

700 euro voor een Car PC :? Zeker als je alles nieuw neemt.

Ik heb mijn voornamelijk uit 2de hands spul in elkaar gezet. Het enige wat ik nieuw gekocht heb is de voeding (M1-ATX voeding) , PCI-riser, 4.1 soundkaart en een USB Hub.

Monitor (touchscreen €190), mobo (VIA EPIA 800mhz €75 ),geheugen (512mb €35), HD (2,5"40gb €40). converter van 2,5 naar 3.5"( €10), IDE naar USB (om mn laptop DVD speler aan te sluiten €25) en 54Mbit Wifi kaart (€30) is allemaal via Marktplaats gekocht.
DVD speler had ik nog van een oude laptop. Die gaat trouwens binnen kort ook in de verkoop , samen met de IDE naar USB converter. Ik ga toch geen gebruik van maken want heb alle films overgezet naar AVI.Hoef ik geen schijfjes meer mee te nemen.

In totaal aan hardware ben ik op de cent nauwkeurig €504.20

Kom alleen nog wat kabels bij en verf (voor mn monitor raam werk). Hout voor mn behuizing heb ik gratis gehad bij de BigBoss (rest stukjes :) )

Zou als ik jouw was ook even deze optie bekijken. Het neem wat tijd in beslag maar voor €200 winst zou ik het zeker overwegen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MONTOR RAAM IS KLAAR: (ff erbij doen voor FooRacer, kan die gelijk zijn eigen werk bewonderen :) )
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/532349/RYU0py.jpg.jpg
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/532350/fsf9aq.jpg.jpg

en als laatste de achterkant
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/532461/lgyOHG.jpg.jpg

Morgen zal ik de monitor even inbouwen om te kijken hoe het er uit ziet, zal daar ook even wat foto's van maken.

[Voor 45% gewijzigd door seninha op 01-02-2006 22:24]

iRacing Profile Flickr


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Dat hebben we netjes gedaan met z'n twee'en! :7

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • MarZ_E
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 12:23
:9~ ben heel benieuwd naar het eindresultaat...

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Ik ook :)

iRacing Profile Flickr


 • I NANdO
 • Registratie: februari 2006
 • Laatst online: 05-02-2006
Zeker mooi gedaan ben benieuwd als het er allemaal inzit. _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_


Ben alleen mijn decoupeerzaag plotseling al dagen kwijt ;) ;)

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Ja, en ik wacht al dagen op een voeding ;) ;) ;)

Zal gelijk even wat pics updaten.

Eerst heb ik het framewerk aan het deel van het dashboard vastgemaakt.(deze zit zo strak , echt millimeter werk :*) )
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/535620/j2OCk1.jpg.jpg

Frame steekt niet uit , maar ligt mooi vlak met de rest
http://album.zoom.nl/user/8580/images/332/535621/k96POS.jpg.jpg

Achterkant dashboard
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/535622/dvqFra.jpg.jpg

Toen gelijk even naar de auto gelopen om in te bouwen (tijdelijk)
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/535623/qSkC5w.jpg.jpg

Dat ziet er toch strak uit of niet :9~ :9~
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/535625/CrVYki.jpg.jpg
http://album.zoom.nl/user/8580/images/332/535626/aDrJR2.jpg.jpg
en de laatste
http://album.zoom.nl/user/8580/images/500/535628/ySY0Cv.jpg.jpg

Zo dat was het wat fotos betreft. Nu ga ik verder met de software en uit zoeken hoe ik alles aangesloten wil hebben.

[Voor 92% gewijzigd door seninha op 02-02-2006 14:28]

iRacing Profile Flickr


 • paulvogels922
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 17-06-2011

paulvogels922

paul vogels ©

ziet er strak uit.
ik neem aan dat die tv op je dash weggaat??

heb je ook een pic hoe het er eerst uitzag.

Groetjes,


 • pinominie
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 09-09 16:01
Netjes! alsof het nooit anders geweest is zelfs, daar hou ik wel van.

 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Holy shit dat ziet er goed uit! _/-\o_

Wat is trouwens dat 2e kleine schermpje op je dash? Ik mag toch hopen dat dat een tijdelijke oplossing is tegen het verdwalen... })

edit:
Tip: als je het (kunstof) zwart van het paneeltje binnen de noten hout-look lijst in het zelfde zwart spuit als je alu-framepje ziet het er waarschijnlijk nog echter uit.

Maar dan nog zie ik mezelf je dit niet nadoen. RESPECT!

[Voor 41% gewijzigd door 454ss op 02-02-2006 14:59]


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

paulvolgels:

Dashbord zit er nou nog zo uit:
http://album.zoom.nl/user/8580/images/800/535722/wwIack.jpg.jpg

http://album.zoom.nl/user/8580/images/800/535723/H6291l.jpg.jpg

Ik heb nu een Radio, DVD, TV in een apparaat. Zit er op zich wel leuk uit maar is wat kwaliteit betreft niet je van het.
Aangezien nu ik de DVD's er niet meer uit krijg, gaat deze terug. Gelukkig kan ik een refund krijgen van de verkoper (in Canada)

Dit was voor mij de reden om toch eindelijk te beginnen aan wat ik eigenlijk altijd al wou.

Wat dat tweede scherm betreft , dat is een Blaupunkt routeplanner.
Omdat de scherm op het dashboard vast geschroeft zit gaat deze niet weg (ivm gaatjes)
Ben wel van plan om ook een routeplanner te gebruiken via de PC maar gewoon voor de gein.
Verder is eigenlijk zo een aparte planner makkelijker als de kleine achterin zit. Kan die toch zn films blijven ijken terwijl ik de routeplanner gebruik.

454SS
Ik zelf had al die idee ook, om de zwarte gedeelte ook mee te spuiten. Denk dat ik dat ook maar ga doen.

iRacing Profile Flickr


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

seninha schreef op donderdag 02 februari 2006 @ 15:09:
454SS
Ik zelf had al die idee ook, om de zwarte gedeelte ook mee te spuiten. Denk dat ik dat ook maar ga doen.
Ik zou het niet doen, wordt wel een erg groot zwart glimmend geheel. Nu springt het scherm er mooi uit, kijk eerst maar eens hoe het er uit ziet als het scherm aan staat! B)

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Misschien heb je daar gelijk mee. Ben nu bezig met installeren van alle software.

Daarna ga ik nadenken over de bedrading, dus het zal wel ff duren voor alles draait in de auto.

Maar hij zit er wel :9~ :9~ :9~ of niet Foo :)

iRacing Profile Flickr


 • whocarez
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 17-10 10:37
Waar trekken jullie eigenlijk je stroom vandaan voorin de auto.

Ik heb een 160watt voeding zo'n ma2 unit (speciaal voor in auto).

Maar waar kan ik me lilliput en me dvd-rom vandaan voeden? Dit is eigenlijk nog het gene waar ik tegen aan loop.

Daarnaast wat is de minimale dikte voor je bekabeling van voeding? 10 kwadraats ofzo?

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Uit mijn voeding (M1-ATX) komen 3 draden (rood-wit en zwart)
Een ervan (12V continu) ga ik trekken uit mn ISO blok die normaal naar mn radio ging.
Geschakeld 12V ga ik trekken uit mn deur, zo kan de PC alvast starten zodra ik met mn afstandbediening de deur open. Weet nog niet waar ik precies dit ga doen maar dat is de idee.
En zwart (massa) ja ik heb vaak gelezen dat je dan een aparte massa punt moet maken waar alleen de PC op staat.
Wat de DVD betreft , de 5V (als het een slimline is) of de 12V (als het een normale DVD speler is) doe kun je toch gewoon uit je molex halen die van je voeding naar je mobo gaat :?

Zelfde ga ik ook doen met de monitor, op die manier gaat deze aan zodra de PC ook aan gaat.
Zit alleen nog te kijken om een knop er tussen te maken, want als de auto voor de deur staat en ik data aan het overbrengen ben (wifi) wil ik natuurlijk de monitor niet aan ;)
Ook als ik even de auto parkeer om bv te tankeof even wat halen in een winkel blijft de PC aan en dan is het makkelijk om de monitor ff uit te zetten.

Er lopen nog al veel mensen met nare ideeen rond ;(

iRacing Profile Flickr


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Ziet er uit alsof het €290,- heeft gekost. :9~

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Foo Racer schreef op donderdag 02 februari 2006 @ 21:55:
[...]


Ik zou het niet doen, wordt wel een erg groot zwart glimmend geheel. Nu springt het scherm er mooi uit, kijk eerst maar eens hoe het er uit ziet als het scherm aan staat! B)
Mee eens: glimmend zwart is niet zo mooi als het een groter vlak wordt.
Voor een factory-look kan seninha het geheel beter (zijdeglans) matzwart spuiten.
Wil je het er ECHT uit laten springen, dan moet je het framepje polijsten... O-)

[Voor 29% gewijzigd door 454ss op 03-02-2006 10:58]


 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Het is zijdeglans! B)

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Ik wil het juist niet laten uitspringen. Het moet er uit zien alsof het er gewoon standaard op hoort.

De zwarte lak is zijdeglangs, maar ik heb voor de zekerheid maar een blanke lak er overheen gespoten. Zit er ff wat meer afgewerkt uit.

Foo, je homephone is steeds in gesprek :? Werkt ie wel?

iRacing Profile Flickr


 • I NANdO
 • Registratie: februari 2006
 • Laatst online: 05-02-2006
Voeding heb ik klaar staan voor je zullen we eelijk oversteken :9
Als ik jou was zo ik niet meer zwart spuiten alleen het frame ziet er strak uit zo _/-\o_ _/-\o_

 • Duimbrace
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 21-01-2009
Ik ben van plan zo'n stanaard Blue Aluminium Capr PC icm uitklapscherm (1 DIN) aan te schaffen. Ik zag in de startpost een heleboel voorbeelden met software: welke gebruiken jullie?

 • Foo Racer
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 06-10-2015

Foo Racer

Now, ain't that grand!

Seninha,

Als je wilt dat het een geheel wordt, moet je het frame in de kleur van de rest van het raamwerk spuiten. En niet andersom. }:O

PS. homephone doet het gewoon, probeer anders mobiel, :?

Asus M2N-SLi Deluxe - AMD X2 6000 - 2X 2Gig - 2X MSI 9600GT - 500Gig Maxtor Diamond MAX - Theatron Agrippa 7.1 DTS // Samsung LE37M68B Full HD // PS3 // XBOX360 // Wii // Dreambox 7020Si // Denon AVR2808 // 2X Denon POA 4400A // 5X Vifa Carat


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Software die ik ga gebruiken is Frodoplayer. Deze kun je helemaal aan je wensen maken door middel van skins (als er een tussen zit die je bevalt natuurlijk ;) )

Ik zelf ga de volgende gebruiken:

http://album.zoom.nl/user/8580/images/388/543728/hNUX7w.jpg

iRacing Profile Flickr


 • ScrewisS
 • Registratie: januari 2004
 • Laatst online: 02-11-2008

ScrewisS

HTPC kenner

http://www.meedio.be


 • roborobbie
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 16:19
Misschien voor degenen leuk die hun 0db2 willen uitlezen: kiliiken

http://www.thinkythings.org/obdii/scantool1.jpg

Op de site staan ook nog links voor dashboard software..

just because i rock, it doesn't mean i'm made of stone


 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Is dit nou een site waar je deze tool kan kopen ,of is het gewoon als info bestemd??

Ben namelijk ook even aan het orienteren om een OBD2 in te bouwen, maar weet nog niet welke kabel te kopen.

iRacing Profile Flickr


 • whocarez
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 17-10 10:37
seninha schreef op donderdag 02 februari 2006 @ 23:10:
Uit mijn voeding (M1-ATX) komen 3 draden (rood-wit en zwart)
Een ervan (12V continu) ga ik trekken uit mn ISO blok die normaal naar mn radio ging.
Geschakeld 12V ga ik trekken uit mn deur, zo kan de PC alvast starten zodra ik met mn afstandbediening de deur open. Weet nog niet waar ik precies dit ga doen maar dat is de idee.
En zwart (massa) ja ik heb vaak gelezen dat je dan een aparte massa punt moet maken waar alleen de PC op staat.
Wat de DVD betreft , de 5V (als het een slimline is) of de 12V (als het een normale DVD speler is) doe kun je toch gewoon uit je molex halen die van je voeding naar je mobo gaat :?

Zelfde ga ik ook doen met de monitor, op die manier gaat deze aan zodra de PC ook aan gaat.
Zit alleen nog te kijken om een knop er tussen te maken, want als de auto voor de deur staat en ik data aan het overbrengen ben (wifi) wil ik natuurlijk de monitor niet aan ;)
Ook als ik even de auto parkeer om bv te tankeof even wat halen in een winkel blijft de PC aan en dan is het makkelijk om de monitor ff uit te zetten.

Er lopen nog al veel mensen met nare ideeen rond ;(
Je zou hem net als je radio aan je half contact kunnen hangen nadeel, wanneer je je wagen start reboot hij weer

 • seninha
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 15-10 10:33

seninha

god's right foot

Whocarez:

Als het goed is gebeurt dat niet als je deM1-ATX gebruikt.
Weet het niet zeker want dat heb iik nog niet geprobeerd.

Maar zover ik weet ik de witte draad van deze voeding juist bestemd om aan de contactsleutel aangesloten te worden.
Voeding heeft namelijk een vertraging en gaat niet gelijk uit bij lage of helemaal spanning weg.
Pas als er meer dan 5 sec geen spanning is dan gaat deze afsluiten.

Aangezien starten geen 5 sec in beslag neemt (en je ook geen spanningsuitval heb) zal de PC misschien wel een signaal krijgen , maar dan ziet de voeding dat de spanning er nog is en zal de PC niet uitgaan.

iRacing Profile Flickr


 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Voor mijn carpc heb ik een 15" monitor op 't oog. (http://accessories.euro.d...&page=productlisting.aspx) Kost (maar) 225 euries, maar heeft een helderheid van 250 cd/m2. Dat lijkt mij wat magertjes voor in de auto. Contrast ratio is dan weer wel 1:450. Heeft iemand ervaring met een scherm met een dergelijke beperkte helderheid? Andere 15" schermen met een hogere helderheid zijn sowieso moeilijk te krijgen en dan ook nog eens best wel prijzig.

De reden waarom ik een 15" scherm op het oog heb is omdat ik:
a.) een 7" zo klein vind en een 10" of 12" zo verrekte duur is :(
b.) ik ook de ruimte heb voor een 15" (althans dat denk ik... :+ )

Gaarne wat ervaringen/opinies...

 • whocarez
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 17-10 10:37
Wat is de functionaliteit van dat ding, eigenlijk voorin niks nakkes nada, ik heb een 10,4 inch gehad touchscreen en die was me al te groot. (toyota avensis verso). Daarnaast als hij mogelijk het zich belemmert dan krijg je der al een prent voor van ome agent.

DE meeste front end software is meer dan goed te zien op een 7" met touch functie.
TomTom werkt toch ook goed op een 2,5" schermpie.

Enige voordeel wat ik er eigenlijk uithaal is de bling factor, verder zie ik eigenlijk alleen nadelen.

 • 454ss
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 06-02-2013
Daar heb je natuurlijk een punt ja. :|
Behalve navigeren wil ik er ook mee internetten, video - foto - DVD kijken, dus dan mag het scherm wat mij betreft groter zijn.

Ik heb een Chevrolet C1500 pickup. Dat betekent dat mijn dashboard niet tot aan de vloer komt, daar is een gapend gat wat smeekt om een monitor van fatsoenlijk formaat. Jan met de pet kan dus nooit zeggen dat het mijn zicht belemmerd. :9
De bedoeling is het scherm (al dan niet electrisch opklapbaar) te integreren in een nog te bouwen middenconsole. Die middenconsole wordt ook het thuis voor de carpc, trackball, keyboard, etc. en loopt straks van het dashboard tot tussen de stoelen.

De bling-factor speelt natuurlijk ook wel mee ja O-)
Pagina: 1 2 3 ... 16 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee