Toon posts:

Het Grote Guild Wars Topic - Deel 4 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 5.356 views sinds 30-01-2008
http://www.t-spoon.com/gw/guildwars-logo.jpg
 
Welkom in Het Grote Guild Wars Topic, het topic waar je terecht kunt voor de laatste nieuwtjes, discussies en vragen over de game die volgens velen een revolutie op online gaming gebied is: Guild Wars. De first post van dit topic zal in de loop van de tijd worden aangevuld met meer informatie en plaatjes.

De vorige delen staan hier:
[rml][ MMORPG]Guild Wars[/rml]
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 2
Het Grote Guild Wars Topic - Deel 3

http://www.guildwars.com/images/jpeg/joinusnow-b.jpg


Navigatie


GUILD WARS - CORPG
Guild Wars wordt door de makers van ArenaNet geen MMORPG genoemd, maar een CORPG (Competitive Online RPG). De focus ligt hier dus nadrukkelijk op competitie. Guild Wars neemt de beste elementen uit de hedendaagse MMORPGs en combineert dit met een innovatief missie-systeem die alle vervelende dingen uit MMORPGs elimineert als camping, ganking, kill-stealing en loothogging. Dankzij het dynamic quest systeem heeft alles wat je doet invloed op jouw persoonlijke toekomst in de game.

Aan het begin van de game wordt de speler de keuze gesteld of hij/zij een RP (RolePlay) character of een PvP (Player vs Player) character wil aanmaken. De RP characters worden gebruikt voor de quests en missies en beginnen dan ook bij lvl 1. De PvP characters beginnen allemaal bij de levelcap van lvl 20. Deze zijn er puur om de competitie aan te gaan in de verschillende arenas.

Ondanks dat de focus van Guild Wars op competitie en het Player vs Player gedeelte ligt, zit er een zeer uitgebreide PvE (Player vs Environment) gedeelte in die zelfs de meest doorgewinterde RPGer een tijd lang zoet zal houden. Door quests en missies te doen krijgt de speler toegang tot steeds meer nieuwe skills, nieuwe armor en upgrades. Heb je eenmaal een nieuwe skill 'unlocked', dan blijft die skill dat altijd en hoef je er later niet weer naar op zoek te gaan. Skills die je unlocked in PvE worden voor de speler toegankelijk in PvP. Hoe meer quests je doet, des te groter wordt dus het arsenaal aan skills die je kan gebruiken in PvP.

Een niet onbelangrijk detail van Guild Wars is dat het zich onderscheid zich van MMORPGs door het feit dat het GEEN maandelijkse bijdrage vereist.
Wie is ArenaNet?

http://guildwars.phoenixclan.nl/images/banners/arenanet.jpg


ArenaNet is de developer van Guild Wars. ArenaNet is een onderdeel van NCsoft Corporation, de grootste publisher van MMORPGs ter wereld die titels als Lineage, Lineage 2, City of Heroes en Auto Assault onder haar hoede heeft. ArenaNet is opgericht door de mensen die verantwoordelijk waren voor het grote succes van Warcraft, Starcraft en Diablo, alsmede ook het Battle.Net game network. Een aantal jaren geleden verlieten deze mensen Blizzard om ArenaNet op te richten. Zo is de 3D engine van Guild Wars gemaakt door Mike O'Brien die ook de originele World of Warcraft 3D engine heeft gemaakt en Battle.Net heeft gemaakt. Verder is ook bv de teamlead en leadprogrammeur van World Of Warcraft, Jeff Strain, overgestapt naar ArenaNet. Deze mensen weten dus zeker wat ze doen.Professions - Dual Classing
In Guild Wars is het itt vele andere RPGs op dit moment alleen mogelijk om 1 ras te spelen, het menselijke ras. Dit ras is echter wel onderverdeeld in 6 verschillende beroepen:

http://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/ranger-icon-sample.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/warrior-icon-sample.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/monk-icon-sample.jpg
RangerWarriorMonk
http://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/elementalist-icon-sample.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/necromancer-icon-sample.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/icons/mesmer-icon-sample.jpg
ElementalistNecromancerMesmer


De speler wordt echter de mogelijkheid geboden om twee professions te kiezen, waardoor er in totaal 36 verschillende combinaties mogelijk zijn. Dit systeem heet Dual Classing. Je eerst gekozen profession heet de "Primary Profession", terwijl de tweede je "Secondary Profession" is. Het is overigens ook mogelijk om maar 1 profession te kiezen. Het kiezen van een single class heeft geen echte voor- of nadelen tov een dual class.

Elementalist
De Elementalist zet de natuurkrachten naar haar hand om haar voordeel te brengen in de strijd. Aarde, Water, Vuur en Lucht staan tot haar beschikking. Van alle professions kan de Elementalist het meeste schade toe brengen in een enkele klap door middel van haar Area Of Effect spels. De vier elementen kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Aarde wordt vaak gebruikt ter verdediging, maar ook om schade toe te brengen aan anderen door middel van aardbevingen en erupties. Water wordt gebruikt om de vijanden schade toe te brengen en tegelijkertijd te vertragen. Lucht gebruikt men vaak om in 1 vs 1 gevechten grote schade te doen dankzij het feit dat veel luchtaanvallen armor negeren. En tot slot is er vuur, wat vooral gebruikt wordt om op grote groepen veel schade toe te brengen. De elementalist heeft als primary attribute Energy Storage, waarmee de Elementalist een grotere energy-pool kan hebben dan de andere professions

Mesmer
De Mesmer is een meester in illusie en bedrog. Mesmers worden vaak ingezet om vijandige casters snel uit te schakelen. Daartoe heeft de mesmer verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om via Domination er voor te zorgen dat spreuken terugkaatsen of worden onderbroken. Een andere mogelijkheid is om via Inspiration er voor te zorgen dat de vijand geen energie meer heeft om te gebruiken. Deze energie die je hebt opgezogen kan je vaak zelf weer gebruiken als mesmer. Een andere mogelijkheid is om illusies te creeeren, waardoor de vijand denkt dat hij bv langzamer loopt of denkt dat z'n levensenergie langzaam minder wordt. De Mesmer heeft als primary attribute Fast Casting, waarmee spreuken sneller dan normaal kunnen worden uitgesproken. Dit heeft weinig voordelen voor de mesmerskills zelf aangezien die al een vrije korte casting-tijd hebben. Maar andere professions, waaronder voornamelijk de Elementalist spreuken hebben er veel baat bij. Elementalist spreuken hebben namelijk de langste castingtijden van alle professions.

Monk
De monk is de genezer van het stel. Dankzij de goddelijke machten is de Monk in staat om gewonde vrienden te genezen (Healing Prayers) en er voor te zorgen dat klappen minder hard aankomen en betoveringen verbroken worden (Protection Prayers). De andere kant van de Monk is echter het toebrengen van schade door middel van holy damage (Smiting Prayers). De monk heeft als primary attribute Divine Favor, wat er voor zorgt dat Monk spells nog effectiever zijn dan bij mensen die Monk als secondary beroep hebben. Met andere woorden: Monks genezen effectiever dan secondary monks.

Necromancer
De necromancer is de meester van de zwarte magie en beroept zich graag op geesten van overledenen. De necromancer vervloekt graag anderen via Curses of gebruikt de dode lichamen van vriend en vijand om ondode volgelingen (minions) op te roepen die hij onder z'n controle heeft. De necromancer gaat vaak zo ver dat hij z'n eigen bloed opoffert om schade toe te dienen aan anderen, maar ook om vrienden te genezen. De primary attribute van de Necromancer is soulreaping, wat er voor zorgt dat de necromancer energie krijgt van elke persoon die in zijn buurt overlijdt.

Ranger
De ranger is de natuurliefhebber van het stel. Naast het feit dat ze grote schade aan kunnen brengen met hun pijl en boog, staan er nog een aantal andere dingen tot de beschikking van de ranger. De ranger is in staat om rituelen uit te voeren waarmee de omgeving gemanipuleerd wordt. Zo is de ranger er bv in staat om een ritueel uit te voeren dieer voor te zorgt dat er geen enkeling tot leven gewekt kan worden... dit tot grote frustratie van mensen die hun gevallen teamleden tot leven willen wekken. Daarnaast is de ranger in staat vallen te zetten die de vijand dusdanig kunnen hinderen, zoals vuurvallen en vallen die je kreupel maken. En als laatste is de ranger in staat om een huisdier te houden die aan je zijde mee zal vechten. De primary attribute van de ranger is Expertise. Expertise zorgt er voor dat skills minder energie kosten wanneer je ze gebruikt.

Warrior
De warrior is de 'tank' die in elke RPG voor komt. De warrior doet veel schade van dichtbij en heeft daartoe verschillende wapens tot z'n beschikking, varierend van bijlen, hamers en zwaarden. Daarnaast kan de warrior via bepaalde kreten de omgeving beinvloeden, zoals er voor zorgen dat je teamgenoten een aantal seconden sneller lopen. De meest populaire combinatie in Guild Wars is de Warrior/Monk oftewel de Paladin, de tank die zichzelf kan genezen en gevallen teamgenoten weer tot leven kan wekken. De primary attribute van de Warrior is Strength. Hoe hoger je Strength attribute is, hoe meer armor penetration je hebt bij je aanvallen.Toekomstige Features - Updates
In de loop der tijd worden er nieuwe features geintroduceerd in Guild Wars. Zoals ArenaNet het altijd zegt: "Features zijn gratis, voor expansionpacks moet betaald worden". Welke features zijn binnenkort te verwachten?
 • Intra Guild PvP: denk aan privé-arena's die alleen via de guildhall te bereiken zijn
 • Guildstorage: een storage voor de hele guild. Gebruik je een item niet? Dump het in de guildstorage zodat een andere guildie er misschien wel wat aan heeft. Of denk aan een gemeenschappelijke bankrekening, waarmee eventueel in de toekomst 'upgrades' voor je guildhall kunnen worden gekocht
 • Spectatorview: Het zal straks mogelijk zijn om guildbattles van de top 10 guilds live te volgen. Ook zal het mogelijk zijn om spannende Tombs battles te volgen. En natuurlijk zullen ook de internationale tournooien via de Spectatorview te volgen zijn.
De meest recente update nieuws kan je op deze link vinden: http://www.guildwars.com/news/gameupdates.html


Weapon Stats
Elk wapen in Guild Wars heeft bepaalde specificaties. Zo heeft een bow een groter bereik dan de meeste andere wapens. Maar ook binnen de bow-groep zelf zitten er weer verschillen, zoals bv dat de ene bow er langer over doet om opnieuw gebruikt te kunnen worden dan een andere bow of dat de een er langer over doet om z'n doel te raken dan een andere bow. Hieronder kan je een korte tabel vinden met wat weapon-stats:


Missile Weapon Properties
BowRefire RateRangeFlight Time
Composite2.5 seconds80'0.5 seconds
Dead Bow2.5 seconds80'0.5 seconds
Flatbow2.0 seconds100'1.0 seconds
Half Moon2.0 seconds70'0.65 seconds
Horn Bow2.7 seconds80'0.75 seconds
Ivory Bow2.7 seconds80'0.75 seconds
Longbow2.5 seconds100'0.75 seconds
Recurve2.5 seconds80'0.5 seconds
Shortbow2.0 seconds70'0.65 seconds
Staff1.75 seconds80'1.0 seconds
Wand1.75 seconds80'1.0 seconds


Maximum Item Stats
ItemMax EffectRefire
Sword15-22 Damage1.33 seconds
Axe6-28 Damage1.33 seconds
Hammer19-35 Damage1.75 seconds
Bow15-28 Damagevaries
Wand11-22 Damage1.75 seconds
Staff11-22 Damage
+10 Energy
1.75 seconds
Shield16 ArmorN/A
Focus+12 EnergyN/A


Verf Hulpje
In Guild Wars is het mogelijk om je kleding een kleurtje te geven dmv "dye" oftewel verf. Het is zelfs mogelijk om verschillende soorten dye te combineren met elkaar en zo nieuwe kleuren te creeeren. Hieronder zie je een tabel met de meest voorkomende kleurcombinaties:

http://66.135.185.60/forums/uploads/post-49-1119697107.jpgScreenclips
Screenshots zijn leuk, maar screenclips zijn leuker! Bewegende beelden zeggen toch net even iets meer dan stilstaande. ArenaNet heeft een viertal korte clips online gezet. Klik op het plaatje om de clip te bekijken.

http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip004-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip003-thumbON.jpg
http://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip002-thumbON.jpghttp://www.guildwars.com/images/jpeg/screenclips/screenclip001-thumbON.jpg

Systeemeisen
Guild Wars is een game die geen hoge systeemeisen stelt. Het schaalt vrij goed mee op oudere systemen, mits je de details niet te hoog zet.

Minimum System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 800 Mhz or equivalent
 • 256 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 8500 or GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse
Recommended System Specs
 • Windows® XP/2000/ME/98
 • Intel Pentium® III 1GHz or equivalent
 • 512 MB RAM
 • CD-ROM Drive
 • 2 GB Available HDD Space
 • ATI Radeon 9000 or GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
 • 16-bit Sound Card
 • Internet connection
 • Keyboard and mouse


Guild Wars - Handige Links
Zoals bij elke populaire games zijn er tal van websites te vinden die informatie bieden over de game. De Guild Wars community leunt sterk op fansites en forums, aangezien ArenaNet medewerkers zelf ook op de forums posten en zo de fans op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Officiele sitesOfficial Fansites & InfositesGuild Wars GuildsOverige

[Voor 20% gewijzigd door CJ op 06-08-2005 20:49]

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

De speler wordt echter de mogelijkheid geboden om twee professions te kiezen, waardoor er in totaal 36 30 verschillende combinaties mogelijk zijn. Dit systeem heet Dual Classing. Je eerst gekozen profession heet de "Primary Profession", terwijl de tweede je "Secondary Profession" is. Het is overigens ook mogelijk om maar 1 profession te kiezen. Het kiezen van een single class heeft geen echte voor- of nadelen tov een dual class.
Er zijn natuurlijk maar 30 combi's mogelijk voor dual classing.

Ow en weer een nette TS, CJ!

-- == Alta Alatis Patent == --


 • Rene59
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14-05 12:37
De verf tabel bevat een tikfout (meerdere keren) "sliver". Of dit moet een kleur zijn die ik nog niet ken :+

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Ik zit nog steeds te wachten op een ingame auctionhouse :)

Frontpagemoderatie Forum


 • SythAdmin
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-10-2018

SythAdmin

Insanity by proxy

he ff vraagje he:

hoe lang blijven de meesten in old ascalon? ben nu halverwege lvl 8 en heb zo een beetje alle quests daar wel gehad (alleen nog niet alles ontdekt) ik wil nu naar het noorden van de stad maar dan moet ik door de poort waar niemand me doorheen wil helpen :( zijn er ook andere methoden?

 • Collaborator
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 18-05 09:57

Collaborator

You! Cake or Death?

SythAdmin schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 13:33:
he ff vraagje he:

hoe lang blijven de meesten in old ascalon? ben nu halverwege lvl 8 en heb zo een beetje alle quests daar wel gehad (alleen nog niet alles ontdekt) ik wil nu naar het noorden van de stad maar dan moet ik door de poort waar niemand me doorheen wil helpen :( zijn er ook andere methoden?
Je bedoeld pre-searing?
Er is altijd wel iemand, ik ben nu met mn 4e char bezig, en ik moet nu ook wel even door die poort dus als je nu even online bent Alyx Reznor toevoegen dan maken we die missie even af :)

[Voor 3% gewijzigd door Collaborator op 28-07-2005 14:21]

This space is occupied


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

:X Wat zijn die prijzen bij de Rune traider omhoog gegaan he, een week of wat gelden waren er maar 2 boven de 1K en nu zijn bijna alle Sup runes boven de 1K. Die prijzen zijn aardig omhoog gegaan :)
Voor degenen die het nog nooit gezien hebben... bezoek eens de Koreaanse site die stukken mooier is dan de Engelstalige site. Hij vraagt ook een stuk meer van je verbinding en dat is ook meteen de reden waarom de sites er anders uit zien. Koreanen hebben namelijk een 30x betere verbinding dan de Amerikanen en Europeanen. Het hele land zit daar zo'n beetje op het snelste van het snelste, waardoor je dus ook de content van de sites kan aanpassen aan de infrastructuur.

http://www.guildwars.co.kr/

Alles is dan wel in het Koreaans, maar het is zeker een bezoekje waard. ;) Wat ook de moeite waard is, is dit filmpje (copy & paste het adres in je WMP):

mms://vod.guildwars.co.kr...2005/050519_guildwars.wmv The Making Of Guild Wars.

Het commentaar is volledig in het Koreaans, maar er zitten veel interviews tussen met de devs die gewoon in het Engels zijn. Ook zie je dat Guild Wars er eerst heel erg Amerikaans uit zag, maar dat NcSoft er op aan drong om er ook een vleugje Aziatisch in te gooien om ook aan te kunnen slaan in bv Korea. Het resultaat is wat je nu inmiddels kent.

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


 • Sensei_D
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 23-05 14:51
Wat was de site van de GoT guild ook weer? ;)

sensei_d.fpv channel


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

CJ schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 14:36:
Voor degenen die het nog nooit gezien hebben... bezoek eens de Koreaanse site die stukken mooier is dan de Engelstalige site. Hij vraagt ook een stuk meer van je verbinding en dat is ook meteen de reden waarom de sites er anders uit zien. Koreanen hebben namelijk een 30x betere verbinding dan de Amerikanen en Europeanen. Het hele land zit daar zo'n beetje op het snelste van het snelste, waardoor je dus ook de content van de sites kan aanpassen aan de infrastructuur.

http://www.guildwars.co.kr/
Lol ik heb een 6Mbit lijntje en ik doe er bijna een 3 minuten over om het compleet op het scherm te toveren :P

Of ie mooi is dat is een 2e, ik vind het een erg lelijke site moet ik zeggen :r

[Voor 6% gewijzigd door Steffy op 28-07-2005 14:50]


 • Naluh!
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online
Steffy schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 14:16:
:X Wat zijn die prijzen bij de Rune traider omhoog gegaan he, een week of wat gelden waren er maar 2 boven de 1K en nu zijn bijna alle Sup runes boven de 1K. Die prijzen zijn aardig omhoog gegaan :)
Komt volgens mij omdat de prijs die je krijgt als je hem verkoopt aan de rune trader omlaag is gegooid, het verschil tussen kopen en verkopen bij de trader is echt debiel groot geworden. Dan hebben mensen eerder de neiging om hem zelf maar te gaan traden of er langer mee rond te zeulen. Daardoor wordt het aanbod dus kleiner en gaat de rune trader hogere prijzen vragen.

Specs


 • CookiePower
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:23

CookiePower

Heeft iemand mijn bal gezien?

Naluh! schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 17:22:
[...]

Komt volgens mij omdat de prijs die je krijgt als je hem verkoopt aan de rune trader omlaag is gegooid, het verschil tussen kopen en verkopen bij de trader is echt debiel groot geworden. Dan hebben mensen eerder de neiging om hem zelf maar te gaan traden of er langer mee rond te zeulen. Daardoor wordt het aanbod dus kleiner en gaat de rune trader hogere prijzen vragen.
Ik heb net nog even gecheckt met een Elementalist Rune of Superior Air Magic. De trader verkocht hem voor bijna 6P en ik kon hem bij hem kwijt voor bijna 4P. Ik heb juist het idee dat die twee dichter bij elkaar liggen dan een paar dagen geleden. :)

 • PacinoAllstars
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 26-05 16:17
Bor de Wollef schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 13:12:
Ik zit nog steeds te wachten op een ingame auctionhouse :)
Ja, laten we voor het gemak wow maar overnemen.

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

MariahCareyLover schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 14:39:
Wat was de site van de GoT guild ook weer? ;)
Check mijn sig :)
PacinoAllstars schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 18:13:
[...]


Ja, laten we voor het gemak wow maar overnemen.
Wat is er mis met het overnemen van sterke punten? Ik hoor veel mensen klagen over het ingame trading systeem, misschien kan het hierdoor wat beter gemaakt worden toch?
Het hele land zit daar zo'n beetje op het snelste van het snelste, waardoor je dus ook de content van de sites kan aanpassen aan de infrastructuur.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat dat niet zo is.

[Voor 18% gewijzigd door Bor op 28-07-2005 18:46]

Frontpagemoderatie Forum


 • harry64
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 26-05 12:29
Toch even kijken of ik dan een paar superior runes kan slijten bij de trader, moet nu wel aardig wat opleveren.

Mis ik bij de Bows de Shadow Bow niet ?

tevens terugvindpost :)

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

CookiePower schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 17:32:
[...]


Ik heb net nog even gecheckt met een Elementalist Rune of Superior Air Magic. De trader verkocht hem voor bijna 6P en ik kon hem bij hem kwijt voor bijna 4P. Ik heb juist het idee dat die twee dichter bij elkaar liggen dan een paar dagen geleden. :)
:( Bah ik kreeg maar 2,6 in plaats van 4 net

Wat ik trouwens wel begin te missen is het overzicht van wat ik wel en wat ik niet unlocked heb, het zou mooi zijn als je bij je character scherm ook een mogelijkheid zou hebben waar je kon zien welke modiviers, skills en runes je al gevonden hebt.

[Voor 24% gewijzigd door Steffy op 28-07-2005 19:47]


 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
harry64 schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 18:46:
Toch even kijken of ik dan een paar superior runes kan slijten bij de trader, moet nu wel aardig wat opleveren.

Mis ik bij de Bows de Shadow Bow niet ?

tevens terugvindpost :)
het gaat om het type bow, alleen die soorten in topic bestaan, ik weet zo niet welk type de shadow bow is.

 • harry64
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 26-05 12:29
unfor schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 20:13:
[...]


het gaat om het type bow, alleen die soorten in topic bestaan, ik weet zo niet welk type de shadow bow is.
Ik kan voor de rest niet vinden wat voor ander type het kan zijn.
Ik heb ook een shadow staff.

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
harry64 schreef op donderdag 28 juli 2005 @ 21:10:
[...]


Ik kan voor de rest niet vinden wat voor ander type het kan zijn.
Ik heb ook een shadow staff.
dat kun je ook niet vinden, dat zul je moeten uitvinden. een longbow is lange afstand, een shortbow short etc.. je hebt een wereld verschillende bows, (storm, eternal, shadow, ascalon etc etc) maar die zijn allemaal onderverdeeld in het lijstje boven in TS.
ik heb bijvoorbeeld als primary wapen een ascalon bow wat in feite een shortbow is. (niet alle ascalons zijn shortbow btw)

[Voor 12% gewijzigd door unfor op 28-07-2005 21:19]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Als monk zijnde heb je van die Simbols, anhks etc. Hebben die altijd energy regen van -1 of zijn er ook zonder dat :?

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Die zijn er wel, maar dan zonder +extra energy.

Als je een Healing Ankh of Protective Icon vindt met +energy (of koopt bij de collector) en er zit +10-15 energy op, dan heb je automatisch een -1 Energy Regen.

bron:
http://www.gwonline.net/page.php?p=125

-- == Alta Alatis Patent == --


Anoniem: 150120

Ok,ik heb eindelijk guild wars:)Ik heb een paar vragen:

1)Kan iedereen een pet beheren?Dus een pet waar je op kan rijden?
2)Als ik mijn computer wil formatteren,raken mijn savefiles dan allemaal verloren?Volgens mij wordt het niet op de computer,maar op de server opgeslagen.
3)Is er een nederlandse FAQ waar alles staat beschreven over het spel?Dus hoe je het speelt,alles over skills enz.


BVD

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Anoniem: 150120 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 13:03:
Ok,ik heb eindelijk guild wars:)Ik heb een paar vragen:

1)Kan iedereen een pet beheren?Dus een pet waar je op kan rijden?
2)Als ik mijn computer wil formatteren,raken mijn savefiles dan allemaal verloren?Volgens mij wordt het niet op de computer,maar op de server opgeslagen.
3)Is er een nederlandse FAQ waar alles staat beschreven over het spel?Dus hoe je het speelt,alles over skills enz.


BVD
1) Nee, alleen Rangers (primary of secondary) kunnen een 'pet' controleren.
2) Nee, alles wordt serversided opgeslagen
3) Ik geloof niet dat er zoiets is in het Nederlands. Ik ben het nog niet tegen gekomen. Eigenlijk is dit draadje een grote FAQ. ;)

-- == Alta Alatis Patent == --


Anoniem: 132873

klopt het dat je buiten de stad niemand meer tegenkomt ?

(...dat beweerde iemand...)

 • CookiePower
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:23

CookiePower

Heeft iemand mijn bal gezien?

Anoniem: 132873 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 13:15:
klopt het dat je buiten de stad niemand meer tegenkomt ?

(...dat beweerde iemand...)
Je komt geen andere spelers tegen, de wereld buiten de stad wordt alleen voor jou en je party (groep waar je quests en missions mee doet) gegenereerd. Natuurlijk lopen er wel gewoon NPC's rond en beesten die je moet afslachten.

Anoniem: 132873

Dat vind ik wel heel erg jammer :(

is het zo kaal.
of heb er je weinig tot gaan last van ?

en tot hoeveel mensen kunnen in 1 party

 • harry64
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 26-05 12:29
Anoniem: 132873 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 13:20:
Dat vind ik wel heel erg jammer :(

is het zo kaal.
of heb er je weinig tot gaan last van ?

en tot hoeveel mensen kunnen in 1 party
Valt wel mee hoe kaal het is, je hebt geen last van andere spelers als je zelf xp probeert te halen of probeerd te farmen.

De aantal mensen in de party hangt af van de stad of outpost waar je bent.
Ascalon city - 4
ventaris refuge - 6
temple of ages - 8

Meer als 8 kun je niet hebben.

Gister van een Engelse speler 2x dye gekocht voor 75g per stuk, eindelijk eens iemand die een normale prijs vraagt in plaats van 300g.
Heb hem daarom een max damage fire staff gegeven req. 8, en hebbn we samen nog wat quests gedaan.
Hij vond in een quest een black dye, en ik mocht deze van hem hebben. Dit is zeker iemand die in mijn friendslist gaat.

[Voor 25% gewijzigd door harry64 op 29-07-2005 13:31]


Anoniem: 82860

dag allemaal,

Ik ben nadat GW al een aantal maanden in de kast ligt ook weer eens beginnen met spelen. Ik ben inmiddels een r/e9 in Post Searing Ascalon (als het zo heet) Nu valt er weinig te soloen en heb ik soms zelfs moeite met 1 charr van lvl 4. Is dat normaal?

Ik heb een boog die zo'n 11-17 dmg doet + 20% van de customize. Daarnaast al mn armor vervangen door de leather armor die je in Ascalon City kunt kopen.

In ieder geval vind ik de arena's wel klasse. Hoeveel zijn er eigenlijk in totaal? Maar 3?

 • harry64
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 26-05 12:29
Anoniem: 82860 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 13:29:
dag allemaal,

Ik ben nadat GW al een aantal maanden in de kast ligt ook weer eens beginnen met spelen. Ik ben inmiddels een r/e9 in Post Searing Ascalon (als het zo heet) Nu valt er weinig te soloen en heb ik soms zelfs moeite met 1 charr van lvl 4. Is dat normaal?

Ik heb een boog die zo'n 11-17 dmg doet + 20% van de customize. Daarnaast al mn armor vervangen door de leather armor die je in Ascalon City kunt kopen.

In ieder geval vind ik de arena's wel klasse. Hoeveel zijn er eigenlijk in totaal? Maar 3?
Als het goed is moet je makkelijk een lvl.4 creature aankunnen, gebruik je troll unguent en flare?
(Ik heb zelf ook een r/e)

Anoniem: 82860

troll unguent gebruik ik inderdaad, flare niet. Maar ik vind het wel vreemd dat ik van 2 charr shamans van lvl 4 en 2 gewone charrs weg moet rennen en dan ook nog mijn melandru stalker moet opofferen (zijn er trouwens betere pets, of is dmg e.d. alleen afhankelijk van pet lvl?) . Ik heb overigens wel al mijn skills in marksmanship zitten. Ik gebruik namelijk vooral de preparation 'wind nogwat'. Daardoor doe ik dan wel zo'n 35 tot 50 damage. Misschien loopt mijn energy niet hard genoeg op?

Zijn W/Mo's trouwens niet iets TE krachtig? Zij blijven over het algemeen het langste staan in de arena's lijkt het wel. Ik krijg ze in ieder geval niet dood met mijn r/e

[Voor 32% gewijzigd door Anoniem: 82860 op 29-07-2005 13:44]


 • daves2hd
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 09-06-2021

daves2hd

\o\ EMOTION /o/

yup W/Mo is gewoon de machtigste zo een beetje :p teminste als tie de juiste skills bij zich heeft :p

zelf heb ik een E/R, voordeel is enegie storage waardoor ik redelijk wat mana krijg. nadeel is dat ranger armor meer def heeft.
op het begin redde ik me makkenlijk met puur elementalist dingen, voornamenlijk flare. misschien gebruik je te weinig skills? of heb je je skill points niet goed opgedeeld?

you should not attack your enemy before fully understanding his potentials


 • StarWolfer
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 24-05 14:35
Als je tegen een party met een Wa/Mo speelt kun je beter eerst de andere party zijn monk(s) en mesmers, necro's, eles afmaken. Zonder hulp (vooral healing hulp van een Monk) krijgt de Wa/Mo het al een stuk moeilijker.

Maar ja, ik moet zeggen, ik heb ook een Wa/Mo, en het mept lekker weg... en je kunt jezelf redelijk healen. Daarin tegen heb ik van de classes Mesmer/Necromancers echt last. Dat life drain / leech life (dat je health groen wordt en langzaam naar beneden loopt) is echt dodelijk.

[Voor 4% gewijzigd door StarWolfer op 29-07-2005 13:54]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Ik heb als Ranger in PvP totaal geen moeite met een Wa/Mo. Natuurlijk kom ik ook niet altijd de echte die-hards tegen maar de meeste Wa/Mo zijn slecht, ik heb al mijn skills afgestemt op het killen van Warriors en het werkt perfect, vaak zijn ze na 30 seconden al op het punten gekomen om allemaal mij te doden omdat ik alle warriors 1 voor 1 pak, in combinatie met een ele of andere warrior is het een kwestie van rustig 1 voor 1 elke party member pakken.

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

W/Mo zijn niet 'te sterk', met een (goed opgezette build voor) mesmer zal ik een W/Mo totaal uit kunnen schakelen. Of ik hem dood zal krijgen is de vraag, maar ik denk het wel.

Daarnaast weet ik ook dat een goede Necro een W/Mo zonder problemen uit zal kunnen schakelen.

Rangers hebben tal van mogelijkheden om ook warriors uit te schakelen. Denk maar aan poison conditie die je op ze kunt gooien, ism elementalist skills kun je ze ook nog in brand zetten, met traps kun je ze vertragen/damage doen/blinden (zodat ze niets meer zien).

-- == Alta Alatis Patent == --


Anoniem: 150120

CoRrRan schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 13:15:
[...]
1) Nee, alleen Rangers (primary of secondary) kunnen een 'pet' controleren.
2) Nee, alles wordt serversided opgeslagen
3) Ik geloof niet dat er zoiets is in het Nederlands. Ik ben het nog niet tegen gekomen. Eigenlijk is dit draadje een grote FAQ. ;)
Dus als ik voor primary een warrior kies,en voor secondary een ranger,kan ik dan een pet beheren?En is er wel een faq in het engels?

[Voor 6% gewijzigd door Anoniem: 150120 op 29-07-2005 14:34]


 • Rene59
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14-05 12:37
Ja dat kan.

Op http://www.guildwars.com staan 3 FAQ's (game, events, fansite)

Anoniem: 150120

Rene59 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 14:38:
Ja dat kan.

Op http://www.guildwars.com staan 3 FAQ's (game, events, fansite)
Ok,bedankt alle twee :)

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Anoniem: 150120 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 14:32:
[...]

Dus als ik voor primary een warrior kies,en voor secondary een ranger,kan ik dan een pet beheren?En is er wel een faq in het engels?
Het kan wel, echter: is het verstandig dit te doen? Dat vraag ik me af: als warrior moet je nl. (voornamelijk) close combat vechten. Een pet is voor een ranger MEESTAL de close combat afleiding om ervoor te zorgen dat de ranger op afstand kan blijven staan en op die manier de meeste damage kan uitoefenen.

Maar: als jij het leuk vindt om met een pet rond te lopen, dan moet je dat absoluut gewoon doen.

-- == Alta Alatis Patent == --


Anoniem: 90431

In ben een level 20 E/M maar nu gebruik alleen maar elementalist skills. Iemand die ook nog wat goede skills weet voor zo'n build?

En aan de meeste elite elementalist skills heb je ook niets hee, das wel een beetje jammer.

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

:( Waarom veranderd die interface steeds, elke keer als ik het spel opstart is die interface verneukt, die blijft gewoon niet op de plaats waar jij het zet, het gaat atlijd een paar mm naar link rechts boven of onder :X

 • Rene59
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 14-05 12:37
@CoRrRan: ik heb het een tijdje geprobeerd, maar ik vond het echt gruwelijk irritant. Dat beest loopt echt constant voor je voeten :X

Anoniem: 82860

CoRrRan schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 14:20:
W/Mo zijn niet 'te sterk', met een (goed opgezette build voor) mesmer zal ik een W/Mo totaal uit kunnen schakelen. Of ik hem dood zal krijgen is de vraag, maar ik denk het wel.

Daarnaast weet ik ook dat een goede Necro een W/Mo zonder problemen uit zal kunnen schakelen.

Rangers hebben tal van mogelijkheden om ook warriors uit te schakelen. Denk maar aan poison conditie die je op ze kunt gooien, ism elementalist skills kun je ze ook nog in brand zetten, met traps kun je ze vertragen/damage doen/blinden (zodat ze niets meer zien).
Ik heb wel zo'n ability interrupt skill, die probeerde ik later op de avond tegen de healers. Dat leek te werken, maar ik weet niet zeker of hij daadwerkelijk de heals interrupte. Vanavond eens wat nader testen.

Zijn de prijzen van materials trouwens belachelijk hoog of ligt dat aan mij? 10x linen cloth (geloof ik) kostte me 600 goud? Die had ik nodig voor de archer mask. Daarmee kon ik dan eindelijk mijn paarse bow gebruiken. Houdt dat trouwens hetzelfde in als purple texted in WoW?

Anoniem: 90431

Anoniem: 82860 schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 15:50:
[...]


Ik heb wel zo'n ability interrupt skill, die probeerde ik later op de avond tegen de healers. Dat leek te werken, maar ik weet niet zeker of hij daadwerkelijk de heals interrupte. Vanavond eens wat nader testen.

Zijn de prijzen van materials trouwens belachelijk hoog of ligt dat aan mij? 10x linen cloth (geloof ik) kostte me 600 goud? Die had ik nodig voor de archer mask. Daarmee kon ik dan eindelijk mijn paarse bow gebruiken. Houdt dat trouwens hetzelfde in als purple texted in WoW?
Ik weet niet precies hoe het in WoW zit, maar in guildwars geeft het aan hoeveel enchantments erop zitten. Het gaat van wit> blauw> paars> goud.
Maar goud hoeft lang niet altijd beter te zijn dan paars qua stats en enchantments.
Steffy schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 15:06:
:( Waarom veranderd die interface steeds, elke keer als ik het spel opstart is die interface verneukt, die blijft gewoon niet op de plaats waar jij het zet, het gaat atlijd een paar mm naar link rechts boven of onder :X
Daar heb ik dus echt geen problemen mee. Ben je er zeker van dat je - na het customizen - je nieuwe UI wel gesaved hebt?

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


 • Haay
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 18:44
Voornamelijk voor hellblade:

Er is wel een Nederlandstalige F.A.Q. voor GuildWars! Namelijk op de enige, officieel door ArenaNet erkende, Nederlandstalige GW-fansite GW-NL.net. :*)

[Voor 4% gewijzigd door Haay op 29-07-2005 18:55]


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Haay schreef op vrijdag 29 juli 2005 @ 18:52:
Voornamelijk voor hellblade:

Er is wel een Nederlandstalige F.A.Q. voor GuildWars! Namelijk op de enige, officieel door ArenaNet erkende, Nederlandstalige GW-fansite GW-NL.net. :*)
Goh, je hebt vast geen aandeel in deze site ;) Overigens een matige site imho. Er is eigenlijk niets te vinden wat al niet beter op de bekende GW sites staat :)

[Voor 14% gewijzigd door Bor op 29-07-2005 20:07]

Frontpagemoderatie Forum


Anoniem: 150597

Zo, net even de Shiverpeak Arena ingedoken met m'n lvl 15 mesmer, maar das toch wel errug leuk _als_ het goed loopt. Zeker wanneer een elementalist nonstop lekker flare's blijft spammen, terwijl ie net een backfire heeft gekregen. Ik weet de exacte timings niet, maar rond de 100 dmg/sec kom je wel uit. >:)

Shatter Enchantment is wel mooie opening op de aanstormende W/Mo die toch meestal, ik denk mending, casten voordat ze op je team afstormen. Als je team lekker meespiked kan je er nog meestal een imagined burden tegenaan gooien zodat z'n aftocht wat minder soepel verloopt.

wat een mooi spel is het toch :)

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

:P Prachtig die zomerupdate, jammer genoeg is de zomer al bijna afgelopen, eigenlijk qua weer nog niet eens begonnen en die update is er nog niet, straks ga ik op vakantie en moet ik nog langer wachten :/

 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Quote van de nieuwe 'Fansite Friday':
Square Pusher: “Why don't you have an Auction House? Or at least some kind of bazaar option? I find it hard to sell any of my stuff to other players. The only thing I can do is scream in the chat function what I'm selling and hope people see it. (This also creates spam for players that actually want to chat). I know there's already a trade chat function, but it's not good enough...”

You are correct – it’s not good enough. We need to implement more in support of player sales and trades. It’s on the to-do list, and we intend to investigate a lot of options in this area. We’re very aware that one of the things that keeps a game world lively, and that gives a game longevity, is the social opportunities offered by the game. And naturally, trading, selling, being the “village entrepreneur” or the “item speculator” would be part of that social setting.

Implementing an auction house, a bazaar or a other more-sophisticated means of trade is going to do a lot for Guild Wars. It will allow all of us to interact more meaningfully. If we want to trade, we’ll have a good way to do it. If we want to hang out in town and chat, we can do it without being interrupted by trade chatter, and without interrupting the reasonable business efforts of traders. And if we want to form a party, we can do so smoothly and easily. Right now we’re sort of “bumping into” one another – chatters and traders and party formers all mixing in a combination that can be exciting but is a little hectic, too!

The team is definitely going to find better means of making interaction more comfortable. I cannot give you a timeline on the implementation of an improved system, but I can say that such improvements are a definite objective for the not-too-distant future!
Bron:
http://www.gwnor.moo.no/fansite_friday_53.htm

Er zit dus iets aan te komen, maar nog geen idee wat dat nou precies gaat zijn...

-- == Alta Alatis Patent == --


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Als je het de afgelopen tijd gevolgd hebt dan zie je in elk interview meer en meer dingen aan de orde komen, ik heb het idee dat het spel maar half op de markt gekomen is. Volgens mij hadden ze het beter een half jaar uit kunnen stellen en het goed afgemaakt op de markt te zetten. Er mist nog zoveel en hoeveel extra dingen willen ze er nog wel niet in zetten, het spel is naar mijn idee echt maar half af. En al die extra dingen, je ziet er niks van. Zelfs de update voor de zomer komt pas in de herfst :/

 • weebl
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:17

weebl

YARR!

Steffy schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 12:47:
Als je het de afgelopen tijd gevolgd hebt dan zie je in elk interview meer en meer dingen aan de orde komen, ik heb het idee dat het spel maar half op de markt gekomen is. Volgens mij hadden ze het beter een half jaar uit kunnen stellen en het goed afgemaakt op de markt te zetten. Er mist nog zoveel en hoeveel extra dingen willen ze er nog wel niet in zetten, het spel is naar mijn idee echt maar half af. En al die extra dingen, je ziet er niks van. Zelfs de update voor de zomer komt pas in de herfst :/
Ik denk dat je het verkeerd begrijpt. Je moet het spel bekijken zoals het was toen je het kocht, niet zoals het nu is. Ik neem aan dat je er toen al lol aan had, anders post je ook niet meer in dit topic omdat je het dan ook niet meer speelt. Je moet het gewoon zo zien. ArenaNET heeft het spel uitgebracht op het moment waarvan ze dachten dat het stabiel en leuk genoeg was voor de grote massa. En omdat content en patches en updates makkelijk gestreamd kunnen worden hebben ze de mogelijkheid om het spel verder te ontwikkelen en uit te breiden. Hiermee verbeteren ze het spel en houden ze de spelers tevreden. Ik denk dat als ze helemaal niks veranderd hadden (kuch * EA * kuch), er juist veel minder mensen het spel gaan spelen. Dus of het spel half af is hangt helemaal af van welk standpunt je inneemt. Bekijk je het spel zoals het nu is, dan was het idd half af toen het uitkwam, maar als je het andersom bekijkt dan zie je dat het wel af was, en dat er juist veel meer bij komt.

Guildwars is nooit af, daar is het ook een MMORPG voor. WoW, Lineage2, SWG zijn ook nooit af, er komt telkens iets bij, zo hoort dat gewoon.

En dat sommige updates later komen dan belooft kan je ze niet echt heel erg kwalijk nemen imho, omdat het erg moeilijk is voor zulk soort dingen een goede schatting te maken. Er komen altijd weer dingen tussen zoals beveiliginspatches enzo.

[Voor 7% gewijzigd door weebl op 30-07-2005 15:03]


Anoniem: 91628

Ik heb deze middag eens even een leuke review geschreven over mijn ervaringen met deze game. Misschien dat jullie het als Guild Wars spelers zijnde het wel leuk vinden om te lezen :)

http://limburg.creativeho...viewtopic.php?p=4763#4763
Steffy schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 12:47:
Als je het de afgelopen tijd gevolgd hebt dan zie je in elk interview meer en meer dingen aan de orde komen, ik heb het idee dat het spel maar half op de markt gekomen is. Volgens mij hadden ze het beter een half jaar uit kunnen stellen en het goed afgemaakt op de markt te zetten. Er mist nog zoveel en hoeveel extra dingen willen ze er nog wel niet in zetten, het spel is naar mijn idee echt maar half af. En al die extra dingen, je ziet er niks van. Zelfs de update voor de zomer komt pas in de herfst :/
Ik denk ook dat je het verkeerd ziet. Als je al sinds Mei 2004 gespeeld hebt en je vergelijkt het spel toen en nu... dan herken je het spel bijna niet meer terug van hoe het was in de beta. Zelfs tussen de een na laatste en laatste beta was er veel veranderd aan het spel. En toen vond ik het al een heel leuk spel zoals het op dat moment was. De dingen die tijdens de beta getest zijn en toendertijd stroef verliepen lopen nu echt gladjes. Die kinks zijn uit de kabel gehaald. Maar tijdens de echte launch kom je er achter hoe het is om met miljoenen mensen tegelijk te spelen en dan duiken er andere problemen op. Nu kan je natuurlijk zeggen dat ArenaNet naar andere MMORPGs had moeten kijken die bv een Auction House hadden, maar je vergeet dat GW geen MMORPG is en dat het hoofdaspect op PvP ligt en niet op PvE - wat imo meer gericht is op zaken als Auction Houses.

Guild Wars is door het streaming systeem uitermate geschikt voor nieuwe updates en patches, en het feit dat er een team is die continue bezig is met het spel geeft mij meer een gevoel van zekerheid. Bij andere - "echte" MMORPGs - moet je vaak maar afwachten wanneer er een patch komt die verbetering brengt. Bij ArenaNet weet je gewoon dat die verbetering er komt. Als ze iets beloven dan komt het er ook... <--- iets wat je niet van veel devs kan zeggen. En ArenaNet luistert tenminste echt naar de gamers... <--- iets wat je ook niet van veel andere gamedevs kan zeggen.

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Ja maar goed, 90% speeld het voor Pve en de PVP spelers klagen steen en been. Check verschillende forums, iedereen heeft op en aanmerkingen. Het PvP is ook erg mager vind ik. Ik zal het zeker blijven spelen daar niet van maar het is nu na bijna 3 maanden wel magertjes aan het worden als je kijkt naar wat het te bieden heeft, een heel erg groot deel van de spelers verliest straks de interesse in de game omdat Pve gewoon niks meer te bieden heeft en PvP wordt beheerst door Die-hards :/

 • weebl
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:17

weebl

YARR!

Steffy schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 16:36:
Ja maar goed, 90% speeld het voor Pve en de PVP spelers klagen steen en been. Check verschillende forums, iedereen heeft op en aanmerkingen. Het PvP is ook erg mager vind ik. Ik zal het zeker blijven spelen daar niet van maar het is nu na bijna 3 maanden wel magertjes aan het worden als je kijkt naar wat het te bieden heeft, een heel erg groot deel van de spelers verliest straks de interesse in de game omdat Pve gewoon niks meer te bieden heeft en PvP wordt beheerst door Die-hards :/
Hoeveel devvers heb je nodig om al die problemen op te lossen denk je? Veel ja! Dat kost gewoon enorm veel geld. ik vind dat ze het prima doen, helemaal voor een mmorpg waarvoor je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Zo is WoW elke woensdag van 0900 tot 1300 ofzo offline voor updates. Dat soort dingen heb je dus niet met guildwars. Daar haal je het allemaal on the fly binnen. En dat mensen er mee ophouden omdat PVE minder leuk word valt wel mee denk ik. Binnenkort komt Sorrows Furnace, en aan het eind van het jaar komt de expansion, die net zo groot is als het origineel. De toekomst ziet er imho goed uit.

Anoniem: 91628

Ik vind het niet magertjes, maar een beetje ongebalanceerd dat PVP. PVE vind ik persoonlijk het leukst om te spelen, en het verveelt echt geen minuut. Misschien als je de hele game van top tot teen heb uitgespeeld, inclusief alle bonussen etc, dat je dan wel zoiets zal krijgen. Maar voorlopig amuseer ik me nog genoeg! Ik weet zeker dat als die uitbreiding er komt ik hem ook ga kopen.
weebl schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 16:51:
[...]


Hoeveel devvers heb je nodig om al die problemen op te lossen denk je? Veel ja! Dat kost gewoon enorm veel geld. ik vind dat ze het prima doen, helemaal voor een mmorpg waarvoor je geen maandelijkse kosten hoeft te betalen. Zo is WoW elke woensdag van 0900 tot 1300 ofzo offline voor updates. Dat soort dingen heb je dus niet met guildwars. Daar haal je het allemaal on the fly binnen. En dat mensen er mee ophouden omdat PVE minder leuk word valt wel mee denk ik. Binnenkort komt Sorrows Furnace, en aan het eind van het jaar komt de expansion, die net zo groot is als het origineel. De toekomst ziet er imho goed uit.
De uitbreiding word even groot als het origineel? Whahaha, dan word het pas een echte dikke game! _/-\o_ Waar heb je dat eigenlijk gelezen als ik vragen mag?

NC Soft is erg goed bezig vind ik! Ze luisteren naar de community, en zoeken een oplossing waar een probleem is. Dat is bij veel developers wel anders. :X

[Voor 27% gewijzigd door Anoniem: 91628 op 30-07-2005 17:06]


 • weebl
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 21:17

weebl

YARR!

Anoniem: 91628 schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 17:05:De uitbreiding word even groot als het origineel? Whahaha, dan word het pas een echte dikke game! _/-\o_ Waar heb je dat eigenlijk gelezen als ik vragen mag?

NC Soft is erg goed bezig vind ik! Ze luisteren naar de community, en zoeken een oplossing waar een probleem is. Dat is bij veel developers wel anders. :X
Waar ik het heb gelezen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat je een hele nieuwe wereld krijgt die even groot is als de originele al dan niet groter. Er komen nieuwe skills, pets, armor quests missies, noem maar op. Waarschijnlijk kan je ook het uiterlijk van je character aanpassen, dus nieuw haar, en dat soort dingen.

Hij word wel weer net zo duur als het origineel, maar dat is het imho wel waard

Anoniem: 91628

EDIT: Ik had hier wat geschreven wat ik beter niet had kunnen doen :) Een slechte vergelijking van expansion packs, en nog wat extra dingetjes.

[Voor 84% gewijzigd door Anoniem: 91628 op 30-07-2005 19:08]


 • FrostXL
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21-04 21:35

FrostXL

cool as ice

Heb vandaag GuildWars gekocht en ik moet zeggen het ziet er zwaar indrukwekkend uit met al die andere mensen en de uitgebreidheid van alle quests/skills/items.
Maar door dit alles ben ik de weg een beetje kwijtgeraakt. Zit er in het spel niet een soort van tutorial die wijst wat je waarmee kan doen?

Ik wil trouwens ook wel in GoT Guild, heb al een berichtje op het forum geplaatst, maar daar is nog niet op gereageerd.

Ik zit nu in Ascalon City en ben lvl4, ik heb zo'n idee dat ik iets te snel doorgerend ben in het begin...

[Voor 12% gewijzigd door FrostXL op 30-07-2005 19:40]

Weet jij al?


 • Collaborator
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 18-05 09:57

Collaborator

You! Cake or Death?

FrostXL schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 19:30:
Heb vandaag GuildWars gekocht en ik moet zeggen het ziet er zwaar indrukwekkend uit met al die andere mensen en de uitgebreidheid van alle quests/skills/items.
Maar door dit alles ben ik de weg een beetje kwijtgeraakt. Zit er in het spel niet een soort van tutorial die wijst wat je waarmee kan doen?

Ik wil trouwens ook wel in GoT Guild, heb al een berichtje op het forum geplaatst, maar daar is nog niet op gereageerd.
Het hele gebied waar je waarschijnlijk op dit moment in rondloops IS de tutorial, je leert door allerlei quests skills gebruiken, equippen en verdienen.
rond level 6/8 begint het echt spel pas (als je ong alle quests in deze wereld heb gedaan raad ik je pas aan om verder te gaan (in ascalon vragen ze je of je klaar bent om verder te gaan, ik zou hier mee wachten tot level 6 / 8 )

This space is occupied


 • FrostXL
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21-04 21:35

FrostXL

cool as ice

TheEvilCuber schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 19:40:
[...]

Het hele gebied waar je waarschijnlijk op dit moment in rondloops IS de tutorial, je leert door allerlei quests skills gebruiken, equippen en verdienen.
rond level 6/8 begint het echt spel pas (als je ong alle quests in deze wereld heb gedaan raad ik je pas aan om verder te gaan (in ascalon vragen ze je of je klaar bent om verder te gaan, ik zou hier mee wachten tot level 6 / 8)
Okee dan, hier kwam ik net te laat achter, ik zit al verder denk ik (ascalon city) en ben lvl4 dus dat is niet echt verstandig, is er nog een manier om terug te gaan?

offtopic:
heeft guildwars geen irc channel?

[Voor 5% gewijzigd door FrostXL op 30-07-2005 19:48]

Weet jij al?


 • Collaborator
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 18-05 09:57

Collaborator

You! Cake or Death?

FrostXL schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 19:48:
[...]

Okee dan, hier kwam ik net te laat achter, ik zit al verder denk ik (ascalon city) en ben lvl4 dus dat is niet echt verstandig, is er nog een manier om terug te gaan?

offtopic:
heeft guildwars geen irc channel?
Nee het is niet mogelijk om terug te gaan, dat staat er ook duidelijk bij..
misschien is het leuk om een 2e character te maken en het gebied nog een keer te doen met andere skills en classes :)

This space is occupied


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

De uitbreiding zou minstens zo groot worden als dit, misschien zelfs groter werd er gezegd. Daar twijfel ik dus ook niet aan.

Ik ben ook zeker niet bang dat ik me tot die tijd ga vervelen hoor maar ik heb zelf het idee dat een maandje of wat uitstellen achteraf geen slecht idee is geweest, toch nog wat extra's erin gooien. PvE is ook niet mager maar als je PvP ermee vergelijkt vind ik dat het daar behoorlijk tekort schiet, veel mensen willen al niet eens PvP meer spelen omdat het gewoon door een te kleine groep mensen wordt beheerst. Ik ben zelf niet slecht maar vergeleken met sommige lui uit de US en Korea maak je gewoon geen kans, HoH ik heb het minsten 100 keer geprobeerd maar ben er nog nooit geweest. Dan is voor mij de lol daar al af en aangezien ik van 5 profs eigenlijk alle skills al heb wordt het nu toch minder, vandaar dat ik ook zit te wachten op die 2 nieuwe gebieden want dat geeft weer een aantal weken verkennen, misschien wel farmen naar beter modifiers etc.

 • prism103
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 20-02 19:03
Ik begrijp niet hoe mensen kunnen zeggen dat PvP zo magertjes is. Er zijn zo ongelooflijk veel mogelijkheden om een team samen te stellen dat je volgens mij nog maanden zo niet jaren vooruit kan. En het mooie is dat er altijd een counter build waardoor je eigen build waardeloos kan worden. Vandaar dat je ook nooit een team (heel soms misschien) uren en uren achter elkaar in de HoH ziet staan. Er komt nl altijd wel een build voorbij waar jouw build niet tegen op kan. De kunst is dus om zo allround mogelijk te zijn maar wel zo gespecialiseerd dat je ergens voordeel kan halen met jouw build.

Dat je niet wint van de topteams is niet zo gek en dat zie je in elke game. Wil je top worden dan moet je veel uitproberen en veel ervaring op doen met je persoonlijk build en de teambuild. Is het 8v8 pvp gedeelte teveel voor je dan is team arena een goede manier om ook eens te winnen. Vaak zijn de teams daar net even wat minder sterk en het is een stuk overzichtelijker met maar 8 (4v4) spelers in het spel.

 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
weebl schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 17:55:
[...]


Waar ik het heb gelezen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat je een hele nieuwe wereld krijgt die even groot is als de originele al dan niet groter. Er komen nieuwe skills, pets, armor quests missies, noem maar op. Waarschijnlijk kan je ook het uiterlijk van je character aanpassen, dus nieuw haar, en dat soort dingen.

Hij word wel weer net zo duur als het origineel, maar dat is het imho wel waard
Yep je kan al een pre-order plaatsen bij Play.com hij kost weer 28.99 EURO.
Koopje dus ;)

http://www.play.com/play2...e=title&r=PC&title=677220

[Voor 6% gewijzigd door M55 op 30-07-2005 20:47]

iMac specs / PC specs


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Net mijn eerste crash in GW gehad.

Het spel ging toen meteen naar deze website toe:
http://www.guildwars.com/...phics-driver-failure.html

vaag...

iMac specs / PC specs

Steffy schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 20:23:
Ik ben ook zeker niet bang dat ik me tot die tijd ga vervelen hoor maar ik heb zelf het idee dat een maandje of wat uitstellen achteraf geen slecht idee is geweest, toch nog wat extra's erin gooien.
Het punt wat ik net probeerde te maken miste blijkbaar z'n doel. Zoals ik al had aangegeven verandert GW continue. Dat zag je heel goed in de beta. 1 maand verschil en de game kon én een nieuwe interface én een nieuw skillcapture systeem hebben. Nog een maand later en de 8 vs 8 Assault mode in PvP was verdwenen en vervangen door nieuwe game-modi in de Tombs - die op hun beurt ook nog eens verplaatst was van het noorden van de map naar de woestijn. Een maand later en storage was geintegreerd omdat de testers er om vroegen alsmede was de hele GUI customisable geworden - ook omdat de fans/testers er om vroegen. Weer een maand later waren er ineens 7 guildhalls ipv 1.

De gamers maken GW en de devs zijn bereid om te luisteren naar wat er anders kan. Ook al hadden ze het een paar maanden uitgesteld en bv pas in September gereleased, dan waren er na een maand of 3 spelen ook weer gebreken naar voren gekomen en gingen de devs daar mee bezig. Het maakt dus niet uit wanneer ze het gereleased hadden. Als ze dat in Oktober vorig jaar hadden gedaan, dan had ik 'm ook gekocht vanwege de PvP.

In andere games moet je maanden wachten op een update/patch en/of wachten op een expansion en hopen dat de devs naar je geluisterd hebben. In GW weet je tenminste dat de veranderingen er aan komen.

Wat komt er o.a. allemaal aan?
* Spectator mode - gevraagd door de players
* Guild storage - gevraagd door de players
* intra-guild pvp - gevraagd door de players
* Auction House achtig iets

En het leuke is dat in GW dit soort dingen gratis zijn, terwijl je in andere games op een expansion moet wachten waar je voor moet betalen om dit te krijgen. "You pay for new content, but new features are free for everyone".
PvE is ook niet mager maar als je PvP ermee vergelijkt vind ik dat het daar behoorlijk tekort schiet, veel mensen willen al niet eens PvP meer spelen omdat het gewoon door een te kleine groep mensen wordt beheerst. Ik ben zelf niet slecht maar vergeleken met sommige lui uit de US en Korea maak je gewoon geen kans, HoH ik heb het minsten 100 keer geprobeerd maar ben er nog nooit geweest. Dan is voor mij de lol daar al af en aangezien ik van 5 profs eigenlijk alle skills al heb wordt het nu toch minder, vandaar dat ik ook zit te wachten op die 2 nieuwe gebieden want dat geeft weer een aantal weken verkennen, misschien wel farmen naar beter modifiers etc.
Speel HoH eens niet in PUGs, maar in teamverband en werk aan je strategie. Daar draait Guild Wars om. Check de history van de game... Guilds domineerden Tyria. Guilds domineren de HoH. PUGs kunnen goed uit vallen, maar vaak redt je het daar niet mee tot aan de HoH wegens gebrek aan saamhorigheid en tactiek. Er zitten te veel followers in GW - "oh, spike groups zijn in, dus moeten we dit ook maar proberen", "oh, spirit-teams zijn moeilijk te verslaan, dus laten wij ook een spirit team maken" - en te weinig mensen die durven te experimenteren.

Overigens verwacht ik dat Assault-mode in PvP weer terug gaat komen.

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Apie!
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 26-05 16:04

Apie!

Newer, better & confusinger

Ik heb nou een Upgrade Component gesalvaged die +20 Health geeft. Als ik die nou apply op een staff en die staff later weer salvage, krijg ik die upgrade dan weer terug of is dat niet zeker?

My lungs taste the air of Time
Blown past falling sands


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 67691
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
niet altijd, soms wel

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Meestal wel, maar idd niet altijd.

Ik zit trouwens sinds gister op de US servers, ik heb het lang genoeg volgehouden maar als Europa sinds de release 5 keer favor heeft gehad dan houdt het wel op natuurlijk. Maar wat worden hier zieke prijzen gevraagd zeg 8)7 Gister had ik een Golden Aegis gevonden. Armor 16, Quick Recovery from Crippled en Dmg -2 while in stance. Ik het ding verkopen, geen idee wat ik er voor vragen moest dus verkocht voor 5K. Komt daarna nog iemand die er wel 12K voor over had, niet dat dat het mij wat uit maakt die 7K maar er zit wel verschil in, op europese servers was je het ding nooit kwijt geraakt vanwege de tactics die het nog had.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

CJ schreef op zaterdag 30 juli 2005 @ 22:34:
[...]

Wat komt er o.a. allemaal aan?
* Spectator mode - gevraagd door de players
* Guild storage - gevraagd door de players
* intra-guild pvp - gevraagd door de players
* Auction House achtig iets
Heb je een bron voor hiervan?

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 139259

Heb je een bron voor hiervan?
In verschillende Fansite fridays zijn die dingen aan de orde geweest... Action house bijvoordbeeld in de laaste... --> http://www.gwnor.moo.no/fansite_friday_53.htm

(voor de andere fansite fridays kan je gewoon even kijken op guildwars.com :P )

[Voor 36% gewijzigd door Anoniem: 139259 op 31-07-2005 12:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Anoniem: 139259 schreef op zondag 31 juli 2005 @ 12:08:
[...]


In verschillende Fansite fridays zijn die dingen aan de orde geweest... Action house bijvoordbeeld in de laaste...
Graag een linkje dan. Ik heb er nog niet echt iets officieel over gelezen. Een clan storage zou ik bv jammer vinden (als er iets anders in kan dan gold).

Poll: Speel jij GW actief door na het uitgespeeld te hebben?
Jazeker! Verveeld nooit.
Nee, begin me te vervelen.
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=82334&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier


Poll: Wat vond jij van het verhaal einde?
Gaaf einde!
Gaap - boring en voorspelbaar.
Zo ver ben ik nog niet.
Ik ben gestopt voor het einde.
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=82338&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

[Voor 64% gewijzigd door Bor op 31-07-2005 12:29]

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Count
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07-10-2013
De PvP van Guild Wars is dus echt wel enorm fatsoenlijk.

Competition Arena is echter een verschrikking. Er is zo'n 75% kans dat óf iemand dropt voordat het spel begint, óf iemand is lowlevel, óf mensen nemen geen Resurrection Signet mee etc. Wanneer je echter een goede groep hebt komt je gelijk ook wel heel ver. Ik heb honderden Comp Arena matches gespeeld en dit is zo'n beetje mijn ervaring in ieder geval.

Guild vs Guild en Tombs zijn absoluut de leukste varianten. Zoek dus een competente guild op die veel GvG speelt, dat maakt het spel de moeite waard. Ik speel nu totaal niet meer Comp Arena sinds ik in een fatsoenlijke guild zit. Het is enorm tactisch en vereist veel teamwork en geeft je bakken Faction (ik krijg gemiddeld ~500 faction per gevecht).

Great minds think in parallel gutters.


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 99820

Hee GW freaks :9

Ben nu 2 weken bezig en nu lvl15 met mn Mo/Me en ik ben helemaal verslaafd (8>

Echt een top spel ! Ik wil het hier nog ff over iets hebben het enige grote nadeel vind ik dat erzoveel mensen zijn die het voor de rest verpesten zo kinderachtig.....vooral met traden etc. mensen gunnen elkaar niks .Als ik iemand kan helpen met wat materials ofzo(gewoon niks bijzonders) doe ik dat graag en dan hoef ik er echt geen kruiwagen met goud voor te hebben ofzo. Vind juist wel cool als iedereen elkaar een beetje helpt!

Hier ff een triest voorbeeld van wat mij is overkomen:

Was in Yaks en daar vroeg ene Belgar Elem om een shell die had die echt nodig ik zeg hier heb je ereen voor niks ja toch maakt voor mij echt niet uit zeker als ik er iemand een plezier meedoe.
Wat gebeurt er (ja het is echt dom ik weet het) ik druk bij het traden op 1 shell en 1 platinum....echt suf!
Maar goed ik zie het meteen en zeg sorry ik heb een fout gemaakt en ja je voelt het al Belgar Elem reageert niet en zegt dan opeens ik heb je toch 50 silver-dye gegeven bla bla en zet me op ignore...
Nou als er mensen zijn die hier gelukkig van worden....echt triest ik denk dat jullie allemaal wel zoiets triests hebben meegemaakt(helaas)

Maar verder I love the game :9~

Mocht 1 van jullie Belgar Elem tegenkomen of kennen zeg ff van mij dat het een KNEUS is!!!

Doe hem maar de groetjes van :Drunk again (a.k.a DRUNKY :P )

[Voor 42% gewijzigd door Anoniem: 99820 op 31-07-2005 14:34]


Acties:
 • 0Henk 'm!
Bor de Wollef schreef op zondag 31 juli 2005 @ 11:18:
[...]


Heb je een bron voor hiervan?
www.guildwars.com en dan even de nieuwsgeschiedenis er bij na lopen om alle fansite fridays te lezen.

Tevens wordt nu ook mijn site http://www.guildwarsarena.net een officiele fansite. 8) Gisteren een mailtje gehad van Gaile, dus hopelijk binnenkort ook een fansite friday op de site. :Y)

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


Acties:
 • 0Henk 'm!
Bor de Wollef schreef op zondag 31 juli 2005 @ 12:09:
[...]


Graag een linkje dan. Ik heb er nog niet echt iets officieel over gelezen. Een clan storage zou ik bv jammer vinden (als er iets anders in kan dan gold).
Een clan storage zou imo juist een enorme toevoeging zijn voor de game en het hele guildgebeuren. Nu posten we vaak op forums wat we hebben en of iemand anders in de guild er misschien belangstelling bij heeft. Maar vaak vergeten mensen gewoon iets te posten of zijn ze er te lui voor, ook al hebben ze dingen waar anderen misschien wel baat bij hebben. Een guildstorage is dan ideaal om je spul in te dumpen die je toch niet gebruikt, zodat anderen uit je guild die het wel zouden kunnen gebruiken, het er uit kunnen halen.

Eventueel kan je dan de guildmaster/officers aanwijzen als storage-ambtenaar - die toestemming moeten geven aan members wanneer ze er iets uit willen halen - om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt (members die er iets uit halen om zelf weer verder te verkopen), of anders een "if you take something out, something must be put in of equal value"-regel.

Technical PR Officer @ MSI Europe. My thoughts and opinions may not reflect the ones of my employer.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Da's heel vervelend idd. Mij nog nooit overkomen, maar er zijn hier en daar wel sites die zich erop richten om scammers te ontmaskeren. Maar er zijn ook zat mensen die lopen te bedelen. Laatst zat ik ergens en er was iemand die continu bleef zeuren om goud "want hij had iets geïnstalleerd en was toen gehackt". Toen ik vroeg of hij wellicht, eventueel heel misschien die waarschuwing in het inlogscherm wel eens gelezen had bleff het een tijdje stil...en toen begon hij te zeuren dat GW maar een n00bspel was en dat er alleen maar vrekken rondliepen.
Toen heb ik maar gezegd dat hij dan maar fijn naar WoW terug moest en dat Nederlanders nu eenmaal op de centen zijn. Dat vonden de anderen in het chatkanaal ook wel geinig :Y)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Het idd jammer dat er mensen zijn die je proberen af te zetten. Ik zelf heb het 1 keer meegemaakt dat iemand al dacht dat ik op accept had geklikt en probeerde zo mijn wapen te jatten maar dat mistlukte.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 99820

tsja ik begrijp dat echt niet is het vooral een bepaalde leeftijd????

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 23:59
Nee, is volgens mij niet leeftijdsgebonden. Het is een vervelend fenomeen, net zoals mensen die anderen n00bs noemen. Alhoewel het af en toe wel lijkt alsof het gefrustreerde puberjongetjes zijn. Maar da's maar een gok ;)

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dekay
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 25-05 13:36
Nou komt wel aardig in de buurt hehe. Opzich is het in dat opzicht wel jammer dat er geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Nu kunnen alle "kiddo's" dit spel spelen..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Lol in de korte tijd dat ik Wow speelde ben ik anders genoeg irritante mensen tegen gekomen, veelal ook kinderen. Zegt niet zoveel hoor. Het is de US een schijntje om Wow te spelen en genoeg mensen van een jaar of 12/13/14 die het spelen. En dat oplichten is echt jammer, vooral in ascalon worden mensen opgelicht.

Ik verkoop wel eens Monk Collecter Items, die kosten 5 Griffon Wings, Energy +25 in totaal en 30 health. Die verkopen ze aan beginners voor 10K ofzo, ik doe ze voor 750, het is al moeilijk genoeg om er te komen dus wil er wel iets voor maar dat is oplichten. Jammer dat het zo moet :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

Steffy schreef op zondag 31 juli 2005 @ 20:01:
Lol in de korte tijd dat ik Wow speelde ben ik anders genoeg irritante mensen tegen gekomen, veelal ook kinderen. Zegt niet zoveel hoor. Het is de US een schijntje om Wow te spelen en genoeg mensen van een jaar of 12/13/14 die het spelen. En dat oplichten is echt jammer, vooral in ascalon worden mensen opgelicht.

Ik verkoop wel eens Monk Collecter Items, die kosten 5 Griffon Wings, Energy +25 in totaal en 30 health. Die verkopen ze aan beginners voor 10K ofzo, ik doe ze voor 750, het is al moeilijk genoeg om er te komen dus wil er wel iets voor maar dat is oplichten. Jammer dat het zo moet :(
Welk item is dat? En waar is die collector? Mijn monk heeft energy nodig!

Frontpagemoderatie Forum


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Als je via Augury Rock naar Dunes of Despair gaat kom je 2 keer een Portal tegen, bij de bovenste portal staat een collecter die Healing Ankhs ruilt voor die griffon wings. Ook andere trouwens, voor elke prof zit er wel 1 tussen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
Bor de Wollef schreef op zondag 31 juli 2005 @ 20:47:
[...]


Welk item is dat? En waar is die collector? Mijn monk heeft energy nodig!
hij vergeet erbij te melden dat het een -1 energy regen oplevert, niet echt een nuttig item dus.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

unfor schreef op zondag 31 juli 2005 @ 21:32:
[...]


hij vergeet erbij te melden dat het een -1 energy regen oplevert, niet echt een nuttig item dus.
lol elk monk item met meer dan 15 energy heeft dus -1 energy regen >:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22:20

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

unfor schreef op zondag 31 juli 2005 @ 21:32:
[...]


hij vergeet erbij te melden dat het een -1 energy regen oplevert, niet echt een nuttig item dus.
Max energy kan soms handiger zijn als een snelle regen, daarnaast hoef je het natuurlijk niet te equippen :)

Frontpagemoderatie Forum


 • Count
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 07-10-2013
"No good deed goes unpunished."

Great minds think in parallel gutters.


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Bor de Wollef schreef op zondag 31 juli 2005 @ 23:08:
[...]


Max energy kan soms handiger zijn als een snelle regen, daarnaast hoef je het natuurlijk niet te equippen :)
Tenzij je een monk bent die werkt met 'permanent' enchantments. Dan heb je al snel al je pipjes energy nodig die je kunt krijgen. Dan is 'energy regen' absoluut belangrijker dan meer energy.

-- == Alta Alatis Patent == --


 • Franck
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 14-05 18:20
Ik zie een hoop posts dat PVP zo moeilijk is en dat alleen die hards HoH winnen. Ik ben het hier toch echt niet mee eens. Ik moet overdag gewoon werken en win HoH soms 10x op een rij!. Ik speel veel guildwars maar vindt mezelf nou geen die hard ofzo.Gewoon een goede build bedenken en je kan heel ver komen (2w smiting is een van de builds die ik heb bedacht). Soms win ik als ik een pug leid en soms met mn guild.

Echter er is een probleem. Alle goede european spelers, zitten op de US servers. Dit komt oorspronkelijk omdat er geen echte europese beta was. Dus alle europeanen die meededen op de US servers zijn daar gebleven vanwege de contacten. Ik loop eraan te denken om weer euro server mn thuis te maken zodat europa weer meer favor heeft. Via de international districts kan je dan toch bij elkaar komen.

Overigens zijn alle goede spelers altijd in int. districts. Us pug's zuigen, Korean pug's zuigen. en European ook. Alleen specifieke mensen (Darth, luna, corpse etc). lijkt het te lukken goede pugs formen. Wat je nodig hebt is goede spelers en een niet te ingewikkelde build.
We starten echter allemaal in international. Er wordt tegenwoordig wel meestal rank6+ gevraagd door goede groups.

[Voor 19% gewijzigd door Franck op 01-08-2005 10:58]


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

Omdat er zo weinig armor is, en je jezelf misschien wat wilt laten opvallen vergeleken met de rest is vaak wat bijzonders nodig, hij is op het armor na niet van mezelf maar dit is volgens mij de perfect armor combo.

http://img215.imageshack.us/img215/3249/marqueeglad14wc.jpg

Anoniem: 82860

joepie, mijn ranger/elementalist is inmiddels lvl 13. Ik merk trouwens dat ik eigenlijk nog steeds geen elementalist skills gebruik. Ik heb nu een boog die 14-27 dmg doet en 11 punten in marksmanship. Daarmee kan ik eigenlijk zonder spells te gebruiken al behoorlijk wat damage doen. Dan gebruik ik daarnaast nog Read the Wind, Ignite Arrows en Power Shot en dat was het wel weer. Verder denk ik dus de pet maar eens upgraden of zo. Ik weet het anders ook niet.

Wat kan ik eigenlijk nog verwachten in de komende levels? Dan doel ik niet zozeer op spoilers, maar hoeveel arena's komen er nog, (ik las 3, maar dat is wel erg weinig niet?) en hoever ben ik uberhaupt in het Quests/PvE gedeelte? (net de eerste 3 missions vanuit Yak's Bend gedaan)

Ik heb nu overigens ook een Mo/Me5. Beetje raar want ik heb dus absoluut geen damage spells oid waarmee ik snel dingen doodkrijg. Dat zit volgens mij ook niet echt in het vooruitzicht, want ik zie met mijn Ranger ook nergens wands met behoorlijk wat damage. Ik hou het in ieder geval wel heeeeel lang uit, dat is een ding dat zeker is. Maar solo PvE zit er dus denk ik niet in en voor PvP wordt het dan echt een support char (wat op zich wel heel leuk is denk ik)

Maar je kunt in ieder geval respec'en als je lvl 20 bent toch? Misschien dat ik dan van mijn R/E een R/MO maak en van mijn Mo/Me een Mo/E of Mo/R

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 82860 op 01-08-2005 11:41]


 • CoRrRan
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 03-02 15:47

CoRrRan

Don't Panic!!!

Franck schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 10:23:
Ik zie een hoop posts dat PVP zo moeilijk is en dat alleen die hards HoH winnen. Ik ben het hier toch echt niet mee eens. Ik moet overdag gewoon werken en win HoH soms 10x op een rij!. Ik speel veel guildwars maar vindt mezelf nou geen die hard ofzo.Gewoon een goede build bedenken en je kan heel ver komen (2w smiting is een van de builds die ik heb bedacht). Soms win ik als ik een pug leid en soms met mn guild.

Echter er is een probleem. Alle goede european spelers, zitten op de US servers. Dit komt oorspronkelijk omdat er geen echte europese beta was. Dus alle europeanen die meededen op de US servers zijn daar gebleven vanwege de contacten. Ik loop eraan te denken om weer euro server mn thuis te maken zodat europa weer meer favor heeft. Via de international districts kan je dan toch bij elkaar komen.

Overigens zijn alle goede spelers altijd in int. districts. Us pug's zuigen, Korean pug's zuigen. en European ook. Alleen specifieke mensen (Darth, luna, corpse etc). lijkt het te lukken goede pugs formen. Wat je nodig hebt is goede spelers en een niet te ingewikkelde build.
We starten echter allemaal in international. Er wordt tegenwoordig wel meestal rank6+ gevraagd door goede groups.
Kun je wat meer vertellen over die 2w smiting build? Of een linkje naar die build? Ben wel geinteresseerd.

Met het GoT guild ook wel een aantal keer geprobeerd de Hall of Heroes te bereiken met een redelijk gebalanceerde groep/build van 8 mensen. Ook zijn alle 8 (in mijn ogen) goede spelers, maar toch worden we redelijk afgeslacht door (veelal) Koreaanse Teams.

En dan vind ik het wel grappig dat je stelt dat in jou opinie je niet direct een 'Die Hard' moet zijn om HoH te winnen, maar tevens zet je in je laatste alinea dat er voor 'goede' groepen tegenwoordig Rank 6+ gevraagd wordt. (Even aangenomen dat alleen de 'goede' groepen de HoH winnen.) Dat is echt niet voor iedereen weggelegd. Ik vind dit dan toch wel een redelijke tegenspraak.

Ik zou zelf graag ook wat meer ervaring opdoen met Tombs of Primeval Kings, maar als ik niet zeker weet dat ik in een goede groep kom, doe ik het niet.

Misschien toch maar wat vaker gaan doen...

Oh ja, en dan nog iets: als je in een internationaal district de Tombs of Primeval Kings ingaat en je wint de HoH, hoe wordt dan bepaald naar welke van de 3 'speelgebieden' de overwinning gaat? Je kunt natuurlijk in internationale districts Europeanen, Koreanen en Amerikanen in 1 groep krijgen (theoretisch). Wordt de overwinning dan bepaald door de locatie van de party leader?

-- == Alta Alatis Patent == --


 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
Steffy schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 11:12:
Omdat er zo weinig armor is, en je jezelf misschien wat wilt laten opvallen vergeleken met de rest is vaak wat bijzonders nodig, hij is op het armor na niet van mezelf maar dit is volgens mij de perfect armor combo.

[afbeelding]
ik gebruik de 15k gladiators met de 15k ascalon helm voor de absorbtion, heeft de fissure armor helm ook absorbtion?

dit zijn mijn warrior en ranger:
http://home.wanadoo.nl/unfor/warrior.JPG http://home.wanadoo.nl/unfor/ranger.JPG

[Voor 13% gewijzigd door unfor op 01-08-2005 12:23]


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
CoRrRan schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 11:37:
[...]
Kun je wat meer vertellen over die 2w smiting build? Of een linkje naar die build? Ben wel geinteresseerd.

Met het GoT guild ook wel een aantal keer geprobeerd de Hall of Heroes te bereiken met een redelijk gebalanceerde groep/build van 8 mensen. Ook zijn alle 8 (in mijn ogen) goede spelers, maar toch worden we redelijk afgeslacht door (veelal) Koreaanse Teams.

En dan vind ik het wel grappig dat je stelt dat in jou opinie je niet direct een 'Die Hard' moet zijn om HoH te winnen, maar tevens zet je in je laatste alinea dat er voor 'goede' groepen tegenwoordig Rank 6+ gevraagd wordt. (Even aangenomen dat alleen de 'goede' groepen de HoH winnen.) Dat is echt niet voor iedereen weggelegd. Ik vind dit dan toch wel een redelijke tegenspraak.

Ik zou zelf graag ook wat meer ervaring opdoen met Tombs of Primeval Kings, maar als ik niet zeker weet dat ik in een goede groep kom, doe ik het niet.

Misschien toch maar wat vaker gaan doen...

Oh ja, en dan nog iets: als je in een internationaal district de Tombs of Primeval Kings ingaat en je wint de HoH, hoe wordt dan bepaald naar welke van de 3 'speelgebieden' de overwinning gaat? Je kunt natuurlijk in internationale districts Europeanen, Koreanen en Amerikanen in 1 groep krijgen (theoretisch). Wordt de overwinning dan bepaald door de locatie van de party leader?
Yep, zo heb ik ooit voor korea speeld :X

iMac specs / PC specs


 • M55
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 82860 schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 11:34:
joepie, mijn ranger/elementalist is inmiddels lvl 13. Ik merk trouwens dat ik eigenlijk nog steeds geen elementalist skills gebruik. Ik heb nu een boog die 14-27 dmg doet en 11 punten in marksmanship. Daarmee kan ik eigenlijk zonder spells te gebruiken al behoorlijk wat damage doen. Dan gebruik ik daarnaast nog Read the Wind, Ignite Arrows en Power Shot en dat was het wel weer. Verder denk ik dus de pet maar eens upgraden of zo. Ik weet het anders ook niet.

Wat kan ik eigenlijk nog verwachten in de komende levels? Dan doel ik niet zozeer op spoilers, maar hoeveel arena's komen er nog, (ik las 3, maar dat is wel erg weinig niet?) en hoever ben ik uberhaupt in het Quests/PvE gedeelte? (net de eerste 3 missions vanuit Yak's Bend gedaan)
Je moet nog wel ff, denk dat je nog niet op 10% van het spel zit.

iMac specs / PC specs


 • Steffy
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 27-04 21:52

Steffy

Ayreonaut

unfor schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 12:13:
[...]

ik gebruik de 15k gladiators met de 15k ascalon helm voor de absorbtion, heeft de fissure armor helm ook absorbtion?

dit zijn mijn warrior en ranger:
[afbeelding] [afbeelding]
Vind de combinatie minder geslaagd, de Fow Helm maakt het net ff bijzonder, de andere helm lopen nog 20.000 andere spelers mee rond

 • unfor
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 25-05 15:43
Steffy schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 12:26:
[...]

Vind de combinatie minder geslaagd, de Fow Helm maakt het net ff bijzonder, de andere helm lopen nog 20.000 andere spelers mee rond
het gaat me ook niet zozeer om de looks, maar om de effectiviteit :) je kan wel met een helm zonder absorbtion gaan rondlopen, maar ik wil armor met beste stats.

Anoniem: 82860

M55 schreef op maandag 01 augustus 2005 @ 12:18:
[...]


Je moet nog wel ff, denk dat je nog niet op 10% van het spel zit.
Dat is goed om te horen. Aan de map te zien namelijk, lijkt het wel alsof 33% er al op zit.
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Hou er rekening mee dat werving voor clans en/of guilds niet toegestaan is op GoT


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee