Ook dit ligt aan hoe je ermee omgaat. Ik heb nog nooit gebruik gemaakt van radiosity, skylights of andere renderers dan de standaard scanline. Misschien wel voor hobby, om gewoon eens mee te klooien, maar nog nooit voor een finalrender. Een invullampje is bij mij meestal gewoon een tactisch geplaatste en juist ingestelde omni.
Het duurt me persoonlijk al veel te lang en voor een productierender waar gemiddeld 150 frames per shot gerenderd moeten worden, wordt het gewoon te duur om al die extra zaken aan te wenden. Zeker als je je met compositing in bestaand video/filmmateriaal bezig houdt, valt het op dat de voordelen die die geavanceerde technieken bieden gewoon niet opvallen in het eindresultaat. Dan is de extra rendertijd en de tijd die je bezig was met het instellen en testen gewoon zonde.
Die opties zijn handig en nuttig voor het renderen van hoogwaardige stills. Dan maakt het minder uit dat een machine een nachtje bezig is voor een final. Maar bij film en video bijvoorbeeld maakt men vaak gebruik van allerlei trucjes om een zo overtuigend mogelijk resultaat te bereiken met een zo kort mogelijk rendertijd. En dat doen ze vaak goede voorbereiding van de shots, storyboards en handige belichting en cameraplaatsing. Of ze maskeren het een en ander door iets ergens voor te zetten (objecten, stof, explosies etc).
Toegegeven (1), sommige maatschappijen hebben er wel erg veel voor over om de lat te verleggen en halen er de nodige apparatuur voor in huis (Disney, Pixar, PDI etc). Maar dat is, zeker in Nederland, eerder uitzondering dan regel.
Toegegeven (2), we maken hier stills

maar ook hierbij is het een en andere te voorkomen of te maskeren.