Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 18.745 views sinds 30-01-2008

 • JvS
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 22:02

JvS

Ik heb hem zelf ook

Topicstarter
http://crew.tweakers.net/shittyoldman/got/homecinemaheader.jpg
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Nummer 11 alweer, het schiet lekker op :). Zoals uit de titel wel moet blijken is dit topic dus bedoeld om eens fijn met je eigen thuisbioscoop zut te patsen.
Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Het is niet verstandig om hier een uitgebreide "wat-moet-ik-kopen" discussie te starten. Dit is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoek, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus eigenlijk ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
 • Liever ook geen Bose discussies en zeker geen kabel discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteed. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet heb ik er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/

De benodigde 'tags'
Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img=512]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img][/url]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jp (de kleine versie).

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. En pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio

4x APsystems DS3; 4x495Wp OZO/WNW 10° ; 4x460Wp OZO/WNW 10°; Totaal 3820Wp


 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:04
JvS schreef op 28 augustus 2004 @ 23:31:
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Zo kan ik het ook... letterlijk copy pasten :P
En bij de link naar oude topics moet deel 10 er ook nog bij dus...

[Voor 15% gewijzigd door Xander op 28-08-2004 23:34]

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Instatic
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 18-01 21:55

Instatic

To Be Or Not To Be

nou hier dan mijn low low ultra low budget Home Cinema

TV: LG RL-28FZ10X
Receiver: Yamaha RX-V440RDS
Speakers: Eltax Summit 5.0
rear center is de front van de cat LEB-2050 set
Subwoofer: Eltax Atomic A-8.2
Dvd/Divx Speler:LENCO DVD-37


Rear R:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/rearr.jpg

Rear C:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/rearc.jpg

Rear L:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/rearl.jpg

Front R+Sub:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/frontsub.jpg

Tv+Center:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/tvcen.jpg

Front L:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/frontl.jpg

Receiver+Dvd+Snes:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/recdvd.jpg

VCR:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/vcr.jpg

Remotes:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/remotes.jpg

Kabels 1:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/kabel1.jpg

Kabels 2:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/kabel2.jpg

Onder het fleurige matje :p :http://members.chello.nl/~r.hart/ht/matje.jpg

Stoelen: http://members.chello.nl/~r.hart/ht/stoelen.jpg

Vanuit de stoel:http://members.chello.nl/~r.hart/ht/vanstoel.jpg

Foto genomen vanaf de center: http://members.chello.nl/~r.hart/ht/vancent.jpg

[Voor 9% gewijzigd door Instatic op 29-08-2004 00:09]

That Is The Question


Anoniem: 91434

Ik wil ff doorgaan waarmee we in deel 10 zijn geeindigd. De discussie over de spikes. Ik had voor dat ik die B&W speakers had een stel jbl's die stonden op van die rubberen pootjes, die je onder de speaker kon plakken.

Ik vond dit wel prettig klinken toen ik ze vervolgens op een tegel zette vond ik dit weer minder klinken. Ik vraag me af of ik deze pootjes ook los kan kopen want dan plak ik ze meteen onder mijn B&W's

@Aswin ziet er toch nog best leuk uit, alleen die rear c :D echt uber 8). Wat heeft dit alles bij elkaar gekost als ik zo'n lompe vraag mag stellen

[Voor 17% gewijzigd door Anoniem: 91434 op 28-08-2004 23:46]


 • Anthrax|IA
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Anthrax|IA

electronica op mijn site

Anoniem: 91434 schreef op 28 augustus 2004 @ 23:45:
Ik wil ff doorgaan waarmee we in deel 10 zijn geeindigd. De discussie over de spikes. Ik had voor dat ik die B&W speakers had een stel jbl's die stonden op van die rubberen pootjes, die je onder de speaker kon plakken.

Ik vond dit wel prettig klinken toen ik ze vervolgens op een tegel zette vond ik dit weer minder klinken. Ik vraag me af of ik deze pootjes ook los kan kopen want dan plak ik ze meteen onder mijn B&W's

@Aswin ziet er toch nog best leuk uit, alleen die rear c :D echt uber 8). Wat heeft dit alles bij elkaar gekost als ik zo'n lompe vraag mag stellen
rubber pootjes kan je los kopen . (vibrapods)
http://www.crusade-audio.nl/010.htm
spikes kan je ook los kopen

Mijn HT- site !


 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 17:11
Kwilde weleens beter geluid bij mijn PC, want die PC speakers zijn maar brak, dus dan ga je zoeken. Beetje Mission, B&W en KEF geluisterd. Dacht dat de KEF buiten mijn budget lag maar kennelijk dus niet. Design van die dingen past goed bij de rest van mijn setup. Binnenkort komen er ook rears KEF Q1. En maak dan ook wel betere pics met de G3 van me zus ofzo.

Ik gebruik trouwens ook van die rubberen plakdingen, werken perfect. Maar dat kan ook komen doordat ik enkel lage volumes draai.

http://www.xs4all.nl/~roetje/GoT/laatste/DSCF0046.JPG

http://www.xs4all.nl/~roetje/GoT/DSCF0037.JPG

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:04
Roet schreef op 28 augustus 2004 @ 23:56:
Kwilde weleens beter geluid bij mijn PC, want die PC speakers zijn maar brak, dus dan ga je zoeken. Beetje Mission, B&W en KEF geluisterd. Dacht dat de KEF buiten mijn budget lag maar kennelijk dus niet. Design van die dingen past goed bij de rest van mijn setup. Binnenkort komen er ook rears KEF Q1. En maak dan ook wel betere pics met de G3 van me zus ofzo.

Ik gebruik trouwens ook van die rubberen plakdingen, werken perfect. Maar dat kan ook komen doordat ik enkel lage volumes draai.

[afbeelding]

[afbeelding]
Nice setup :)
Anthrax schreef op 28 augustus 2004 @ 23:54:
[...]


rubber pootjes kan je los kopen . (vibrapods)
http://www.crusade-audio.nl/010.htm
spikes kan je ook los kopen
Hmm, hoe duur zijn die dingen ongeveer? Ik zat net naar http://www.soundcare.no/ te kijken, maar 49 euro per 4 voor wat metaal met rubber vind ik toch wel veel eigenlijk...

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
XanderH schreef op 29 augustus 2004 @ 00:01:

Hmm, hoe duur zijn die dingen ongeveer? Ik zat net naar http://www.soundcare.no/ te kijken, maar 49 euro per 4 voor wat metaal met rubber vind ik toch wel veel eigenlijk...
Ik heb spikes/schoteltjes wel goedkoper gezien, een 5 euro per stuk (spike + schotel).

Maar zoals je zegt er resoneerd vanalles mee, dus wenselijk is het wel. :)


 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 17:11
http://www.highfidelitydi...oduct.php?productid=17544 vind ik prachtige dempers.

Voor diegene die toch nooit meer lezen:
http://www.highfidelitydiscs.nl/product_image.php?imageid=13
http://www.highfidelitydiscs.nl/skin1/images/products/17544.jpg

 • Instatic
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 18-01 21:55

Instatic

To Be Or Not To Be

Anoniem: 91434 schreef op 28 augustus 2004 @ 23:45:
@Aswin ziet er toch nog best leuk uit, alleen die rear c :D echt uber 8). Wat heeft dit alles bij elkaar gekost als ik zo'n lompe vraag mag stellen
+/- €1300 :)

That Is The Question


 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
Roet schreef op 28 augustus 2004 @ 23:56:
Kwilde weleens beter geluid bij mijn PC, want die PC speakers zijn maar brak, dus dan ga je zoeken. Beetje Mission, B&W en KEF geluisterd. Dacht dat de KEF buiten mijn budget lag maar kennelijk dus niet. Design van die dingen past goed bij de rest van mijn setup. Binnenkort komen er ook rears KEF Q1. En maak dan ook wel betere pics met de G3 van me zus ofzo.

Ik gebruik trouwens ook van die rubberen plakdingen, werken perfect. Maar dat kan ook komen doordat ik enkel lage volumes draai.

[afbeelding]

[afbeelding]
Nice speakers dude. :)
Idd... die dempertjes heb ik dus :+


 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:04
PsychoRealm schreef op 29 augustus 2004 @ 00:04:
Maar zoals je zegt er resoneerd vanalles mee, dus wenselijk is het wel. :)
Nouja, eigenlijk alleen op hogere volumes...

En hogere volumes gebruik ik eigenlijk alleen als er weereens zo'n kneus komt vragen "hoe hard mijn speakers dan kunnen." En opzich zijn die wel onder de indruk van alles wat meetrilt geloof ik :X :X

maargoed, een mooie oplossing is natuurlijk beter ;)

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


 • Anthrax|IA
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Anthrax|IA

electronica op mijn site

zouden 4 kurken van wijn ook lukken?

lijkt dezelfde struktuur ,en het zal goedkoper zijn
(tenzij ge weer zeer oude wijnflessen koopt)

Mijn HT- site !


 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 17:11
Anthrax schreef op 29 augustus 2004 @ 00:29:
[...]


zouden 4 kurken van wijn ook lukken?

lijkt dezelfde struktuur ,en het zal goedkoper zijn
(tenzij ge weer zeer oude wijnflessen koopt)
Denk dat het ietwat te stug is, weet et niet zeker. Dat wat je op de pics ziet is gummy.

Anoniem: 111211

Aswin schreef op 28 augustus 2004 @ 23:36:
nou hier dan mijn low low ultra low budget Home Cinema

TV: LG RL-28FZ10X
Receiver: Yamaha RX-V440RDS
Speakers: Eltax Summit 5.0
rear center is de front van de cat LEB-2050 set
Subwoofer: Eltax Atomic A-8.2
Dvd/Divx Speler:LENCO DVD-37


Rear R:[afbeelding]

Rear C:[afbeelding]

Rear L:[afbeelding]

Front R+Sub:[afbeelding]

Tv+Center:[afbeelding]

Front L:[afbeelding]

Receiver+Dvd+Snes:[afbeelding]

VCR:[afbeelding]

Remotes:[afbeelding]

Kabels 1:[afbeelding]

Kabels 2:[afbeelding]

Onder het fleurige matje :p :[afbeelding]

Stoelen: [afbeelding]

Vanuit de stoel:[afbeelding]

Foto genomen vanaf de center: [afbeelding]
Budget of niet; ik vind dat echt een hele leuke set :)
Klinkt zeker ook wel lekker ;)
(alleen vind ik de setup een beetje rommelig.. :X )

 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
Anoniem: 111211 schreef op 29 augustus 2004 @ 00:42:
[...]

Budget of niet; ik vind dat echt een hele leuke set :)
Klinkt zeker ook wel lekker ;)
(alleen vind ik de setup een beetje rommelig.. :X )
Zeker een leuke set voor dat budget. Alleen voor zover mogelijk zou ik de frontspeaker iets van de muur af zetten.

Edit: Dat laatste is dus voor Aswin

[Voor 5% gewijzigd door DBA907 op 29-08-2004 02:44]


 • neographikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Roet schreef op 28 augustus 2004 @ 23:56:
Kwilde weleens beter geluid bij mijn PC, want die PC speakers zijn maar brak, dus dan ga je zoeken. Beetje Mission, B&W en KEF geluisterd. Dacht dat de KEF buiten mijn budget lag maar kennelijk dus niet. Design van die dingen past goed bij de rest van mijn setup. Binnenkort komen er ook rears KEF Q1. En maak dan ook wel betere pics met de G3 van me zus ofzo.

Ik gebruik trouwens ook van die rubberen plakdingen, werken perfect. Maar dat kan ook komen doordat ik enkel lage volumes draai.

[afbeelding]

[afbeelding]
Hoe bevallen ze je? Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt, maar een stelletje Q5's aan de voorkant neerzetten en de Q1's naar de achterkant doen heeft ook een erg mooi effect. (Ouders hebben het zo opgesteld)

Zelf draai ik ook op alleen maar Q1's, bevalt me meer dan prima. Hier een pic van de voorkant van mijn setup, het is alleen nog niet helemaal af. De center moet ik nog ophangen nl. :)

http://www.student.kun.nl/svandegeijn/speakers.jpg

Wat trouwens leuk blijft, is als je weer is zo'n iemand hebt die alleen maar denkt groter = beter en die vervolgens die stomme kleine Q1'tjes laat luisteren :) Prettig geluid en indien nodig ook nog eens kanonhard :)

[Voor 4% gewijzigd door neographikal op 29-08-2004 11:33]

Op zoek naar software/integratie-architect?


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Van jou wil ik wel wat meer pics zien :P
5 keer de kef Q1, dus dan gebruik je ook een Q1 als center?
En hoe heb je dat opgelost, dacht dat de Q1 altijd per paar verkocht werd?
En leuk dat je ze in kleur dark maple hebt, zo zijn ze imho het mooist :)

[Voor 31% gewijzigd door Dupje op 29-08-2004 11:35]


 • neographikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Dupje schreef op 29 augustus 2004 @ 11:34:
[...]


Van jou wil ik wel wat meer pics zien :P
5 keer de kef Q1, dus dan gebruik je ook een Q1 als center?
En hoe heb je dat opgelost, dacht dat de Q1 altijd per paar verkocht werd?
En leuk dat je ze in kleur dark maple hebt, zo zijn ze imho het mooist :)
Je koopt samen met een vriend een set:

Meneer de verkoper: doet mij eens: 2x Onkyo amp, zut bekabeling, bananenpluggen, en 10 KEF Q1's

1 setje opsplitsen en voila, je hebt een set van 5 :)

Mijn kamer is atm een beetje een zooi, en ik moet dus nog die center + rears ophangen maar ik zal eens kijken wat ik kan doen :)

[Voor 11% gewijzigd door neographikal op 29-08-2004 11:37]

Op zoek naar software/integratie-architect?


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
neographikal schreef op 29 augustus 2004 @ 11:36:
[...]


Je koopt samen met een vriend een set:

Meneer de verkoper: doet mij eens: 2x Onkyo amp, zut bekabeling, bananenpluggen, en 10 KEF Q1's

1 setje opsplitsen en voila, je hebt een set van 5 :)

Mijn kamer is atm een beetje een zooi, en ik moet dus nog die center + rears ophangen maar ik zal eens kijken wat ik kan doen :)
Haha, het gezicht van die verkoper moet onbetaalbaar geweest zijn :)

 • Verbal Kint
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09-06 16:10

Verbal Kint

The man with the plan

neographikal schreef op 29 augustus 2004 @ 11:32:
(...)
Wat trouwens leuk blijft, is als je weer is zo'n iemand hebt die alleen maar denkt groter = beter en die vervolgens die stomme kleine Q1'tjes laat luisteren :) Prettig geluid en indien nodig ook nog eens kanonhard :)
Inderdaad, veel mensen denken dat alleen uit enorme luidsprekers met talloze drivers een fatsoenlijk geluidsniveau kan komen, dat is natuurlijk niet waar.

Ik was gister bij een vriend van me, we hebben de Bourne Identity 2 (zoiets..) gekeken. Hij heeft ook monitors (Linn Katan, actief aangestuurd), maar over het geluidsniveau niets te klagen (de buren wel misschien, maar dat is het voordeel van een studentenflat). Zeker als je er een fatsoenlijke sub bij hebt, in zijn geval een Strata II.

Wat me overigens weer opviel is hoe goed DPL II werkt. Het was een "simpele" SVCD/Divx maar de receiver (SR4300) wist uit het (stereo)signaal toch echt een "surround beleving" te halen.

Great minds think alike!


Anoniem: 91434

The bourne supremacy.
Wat ik me afvraag is afgezien van het vermogen wat is het verschil tussen de q1 en de q-compact van kef?

 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 17:11
Kleinere kast, kleinere driver, vandaar het vermogenverschil. :)

[Voor 33% gewijzigd door Roet op 29-08-2004 12:26]


 • ZiegoM
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 06-06 13:56

ZiegoM

Yammie R1

@ Aswin (Hier een stuk boven met zijn Eltax set) ^^^^

Kan je ook een keer foto's maken zonder de stofkappen op je speakers? Die summit set is dan een stuk mooier dacht ik.

Zou je trouwens niet een keer proberen je speakers een stukje verder van de muur te zetten (of een kleine slag ingedraaid). Lijkt me een beetje lastig in jouw opstelling, maar ik zou het toch een keer proberen.
Leuke set trouwens!

Binnenkort komt mijn set hier ook nog een keer te staan.. Eerst even alles naar mn studentenkamer(tje: 5 bij 11 :+) brengen, goed opstellen en foto's maken..

\_Specs_/


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Anoniem: 91434 schreef op 29 augustus 2004 @ 12:17:
The bourne supremacy.
Wat ik me afvraag is afgezien van het vermogen wat is het verschil tussen de q1 en de q-compact van kef?
Eigenlijk loopt de Kef Q-serie een beetje door elkaar.
Je hebt volgende speakers met de grotere driver (165mm):
Q1, Q3, Q5, Q7, Q9c, Q2ds, Q8s en Q11 (:p)

En met de kleinere driver (130mm):

Qcompact, Q4, Q6c, Q10c

Naast de grootte en geluidsvolume verschilt de prijs natuurlijk ook :)

Ik dacht voor een paar Q1 richtprijs van 400€, voor Qcompact 300€, maar hier kunnen grote verschillen opzitten ;)

 • neographikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Verbal Kint schreef op 29 augustus 2004 @ 12:11:
[...]
Inderdaad, veel mensen denken dat alleen uit enorme luidsprekers met talloze drivers een fatsoenlijk geluidsniveau kan komen, dat is natuurlijk niet waar.

Ik was gister bij een vriend van me, we hebben de Bourne Identity 2 (zoiets..) gekeken. Hij heeft ook monitors (Linn Katan, actief aangestuurd), maar over het geluidsniveau niets te klagen (de buren wel misschien, maar dat is het voordeel van een studentenflat). Zeker als je er een fatsoenlijke sub bij hebt, in zijn geval een Strata II.

Wat me overigens weer opviel is hoe goed DPL II werkt. Het was een "simpele" SVCD/Divx maar de receiver (SR4300) wist uit het (stereo)signaal toch echt een "surround beleving" te halen.
Klopt, ik heb er zelf een Strata III onder staan, en met name met die sub heb je in films écht veel vermogen. Maar ook bij muziek heb ik er veel plezier van moet ik zeggen, nét wat meer power in het laag. Maar die Q1'tjes gaan ook van zichzelf al echt loeihard zonder te vervormen. Ik heb er een hoop plezier van, zeker voor dat geld. De enige kleine tekortkoming van de Q1 vind ik dat er ietsje meer bass uit had mogen komen (valt te compenseren met de bass-instelling op je receiver dan wel een mooie sub :) ), maar voor de rest zijn het mijn favo luidsprekers :)

DPL II werkt trouwens inderdaad lekker, met name met een goede kwaliteit divx heb je dan bij het dvd gevoel :) Enige wat dan af en toe een beetje mist vind ik het subkanaal en de scheiding achter. Met name bij U571 of Star Wars hoor je dan toch wel het verschil :)

[Voor 10% gewijzigd door neographikal op 29-08-2004 13:15]

Op zoek naar software/integratie-architect?


Anoniem: 91434

neographikal schreef op 29 augustus 2004 @ 13:14:
[...]
Met name bij U571 of Star Wars hoor je dan toch wel het verschil :)
Binnenkort hoeven we starwars niet meer met dpl af te spelen :D 21 september deel 4,5,6 op dvd :D :9

Anoniem: 61805

Zo, deze jongen heeft z'n tikkeltje eigenwijze maar uiterst low-budget HT opstelling maar eens van wat updates voorzien 8)

even zodat we weten waar we het over hebben, de voorkant:
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-1.thumb.jpg

...en achterkant:
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-2.thumb.jpg

update 1... een nieuwe (ik denk 5 jaar oud, maar nieuw(of kun je beter spreken van ongebruikt) in een winkel gevonden voor 175 euro(en nog garantie ook!) surroundprocessor! Dit is een Sony EP70, zover ik na kan gaan identiek aan de EP90ES(die zie je iets vaker) en ik vind het een wereldding! Ik had een Yamaha DDP-2 die ik aanstuurde met m'n HTPC, maar nu ik deze heb gaat er een wereld open haha. Hij decodeert Dolby Digital en Pro Logic(zolang het maar digitaal aangeleverd wordt). In combinatie met m'n HTPC met nVIDIA soundstorm met real-time dolby digital encoding (zover ik na kan gaan nog steeds de enige gelicenseerde *hardware*oplossing voor encoderen van Dolby Digital) heb ik dus settings in overvloed, zowel binnen de nVIDIA-toestand als wel op de processor :-) Maar best of all is de volumeregeling, die had ik niet op de Yamaha en nu wel (vinden de buren ook leuk).

De processor staat aangesloten op m'n NAD 916, 6x30 watt, maar ik heb 2x2 kanalen gebridged, zodat ie 2x90 watt voor m'n fronts levert en 2x30 watt voor m'n rears, het geheel gelijk getrokken door potmeters op de achterkant van m'n NAD 916 voor de fronts flink naar beneden te draaien (kleine wijzigingen kan ik keurig op de halve dB nauwkeurig in m'n Sony doen)

De NAD 910 hou ik als 'analog backup', aangesloten via de 6 kanaals-bypass van de Sony, zodat ik m'n HTPC niet aan *hoef* te hebben als ik TV wil kijken in Pro Logic ;)
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-3.thumb.jpg

M'n HTPC (in Chieftec 19"case :7 ) en daar bovenop tijdelijk een oude VCR om het composiet TV-out-signaal om te zetten naar antennesignaal... voor m'n volgende update...
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-4.thumb.jpg

Update 2, een heus Sony 'Video Projection System' of te wel een CRT-beamer! van pak 'em beet 20 jaar oud (dat kun je toch niet laten staan voor 50 euro, toch?)
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-5.thumb.jpg

Dit is m'n eerste CRT-beamer, maar ik kan er weinig fouts aan ontdekken, ben wel aardig lang aan het inregelen geweest(40 potmeters! fotolinkje) en het scherm (zat erbij voor die 50 euro LOL) heeft een paar kleine beschadigingen (niet storend, maar toch). Anway, ik vind het een wereldding, lekker retro en hij doet het prima, nog een voordeel, hij heeft geen actieve lucht- en/of vloeistofkoeling en dus maakt ie ook helemaal geen geluid! niks/nada :-) Zou het kunnen dat doordat die buizen niet actief gekoeld worden en waarschijnlijk ook niet 'overclocked' zijn (zeg maar) gewoon nog in redelijk goeie staat zijn? Ik kan er niks aan ontdekken i.i.g. Wel een groot nadeel is dat er alleen maar een antenneingang op zit, geen Scart o.i.d. Ik heb 'm open gehad maar kan in ieder geval geen 'makkelijke' manier ontdekken om er RGB op aan te sluiten. Kwaliteit met een videorecorder ertussen voor het omzetten valt me nog 100% mee (zelfs met de huidige meuk-antennekabel die ik gebruik). Ik moest even draaien achterop de VCR om een 'interferentieloos' kanaal te vinden, that's all. En oh ja, al die computerspullen op m'n projector? die gebruik ik om games te spelen, dat doe ik minstens zo vaak als een filmpje kijken.

http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-6.thumb.jpg

Dit is overdag genomen en met de TV als referentie(TV is 55cm, dat scherm is 125cm diagonaal) geeft het een goeie indruk hoe er overdag naar te kijken is (heb vanmiddag genoten van de GP van België bijvoorbeeld), maar 's avonds is het helemaal feest.
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-7.thumb.jpg

Poging om het geheel op 1 foto te krijgen...
http://pooh.selwerd.nl:81/projects/img/got/markiesHT-8.thumb.jpg

TODO:
2e NAD-versterker, nog een NAD 916 of een 216THX zijn het meest waarschijnlijk.
Centerspeaker (wordt zelfbouw, als test of ik daarna ook de fronts en rears zelf willen bouwen)

 • rimave
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:32
@Mistermark

Heb je die beamer momenteel te koop staan, want ik vond een advertentie van precies zo'n beamer met scherm op marktplaats: http://www.marktplaats.nl...pv%3Dall%26s%3D50%26m%3D0

The only thing better than a cow, is a human. Unless you need milk. Then you really need a cow.


Anoniem: 61805

Nee, dat is een soortgelijke... gewoon toeval, want ik kon bijna niks over dit ding online vinden en er hebben dus 2 tegelijk te koop gestaan... Op de foto's van deze verkoper (van jouw link) zie ik zo geen glasplaat erop trouwens (en de foto's zijn wel superbrak, maar dat waren ze ook van de advertentie waar ik op gereageerd heb...)

 • blue eyes
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 31-05 21:18
Probeer eens Soundcare Superspikes anders, die heb ik ook en dat is een heel nette oplossing.
Is eigenlijk een spike met een schoteltje eronder, in 1 behuizing, dus valt niet uit elkaar als je de speaker eens wil verzetten
Kost iets van een €45 voor 4 stuks, dus valt nog mee.
Er zijn overigens 2 maten in schroefdraad, M6 en M8.
M6 is het meest courant, maar M8 komt ook voor, dus ff checken wat je nodig hebt.
Grappig! Deze zitten standaard onder de JBL Ti-K10! Ik wist niet dat ze los te koop waren, zal ze eens opzoeken, kunnen ze mooi onder de stands van mijn rear speakers.

Weet je toevallig een adres?

 • Xander
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 00:04
Blue Eyes schreef op 29 augustus 2004 @ 20:06:
[...]


Grappig! Deze zitten standaard onder de JBL Ti-K10! Ik wist niet dat ze los te koop waren, zal ze eens opzoeken, kunnen ze mooi onder de stands van mijn rear speakers.

Weet je toevallig een adres?
Je kunt ze iig online bestellen bij soundcare zelf op https://secureweb.activei...soundcare_eng/default.asp :)

PC specs!---Pulse mee voor GoT!
[22:49:37] <@Remy> ik wil een opblaasbare dSLR :+


Anoniem: 2111

Blue Eyes schreef op 29 augustus 2004 @ 20:06:
[...]


Grappig! Deze zitten standaard onder de JBL Ti-K10! Ik wist niet dat ze los te koop waren, zal ze eens opzoeken, kunnen ze mooi onder de stands van mijn rear speakers.

Weet je toevallig een adres?
Volgens mij zitten ze in het Intertechnik assortiment, dus dat kan je bij Speaker&Co, SpeakerLand, Remo, Soundline wel halen.

 • HenkyDoodle
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 17-01 13:19
gister eindelijk mijn permscreen gemaakt samen met een vriend.

http://members.home.nl/morshuis/28-8-2004%2018-05-29%20.JPG

HT-addict in spe


 • Dupje
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 26-03 18:59
Ziet er goed uit, maar zou je aub wat willen resizen? ;) Hoe dat moet staat vast wel in de startpost...

Verder wel leuke set, wat zijn de specs?
Ik zie een nieuwe Harman Kardon receiver? :)

 • blue eyes
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 31-05 21:18
Bedankt guys!

De door jullie genoemde adressen reeds zelf ook gevonden. Nu nog even de maat opzoeken, heb er 6 stuks nodig, dus 2 setjes van 4.

 • HenkyDoodle
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 17-01 13:19
Dupje schreef op 29 augustus 2004 @ 22:20:
Ziet er goed uit, maar zou je aub wat willen resizen? ;) Hoe dat moet staat vast wel in de startpost...

Verder wel leuke set, wat zijn de specs?
Ik zie een nieuwe Harman Kardon receiver? :)
ja sorry :D

Heb een sanyo Z2, een HK AVR-430, een set Infinity beta 50 fronts, infinity beta 20 rears en een Infinity Beta c360 center.

Het scherm is gemaakt van Thommy doek, zwart velours en een paar platen mdf.

HT-addict in spe


 • Verbal Kint
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 09-06 16:10

Verbal Kint

The man with the plan

Anoniem: 61805 schreef op 29 augustus 2004 @ 19:07:
Zo, deze jongen heeft z'n tikkeltje eigenwijze maar uiterst low-budget HT opstelling maar eens van wat updates voorzien 8)

(..)
Wat een onwijs leuke set! Hier win je wel de originaliteitsprijs mee denk ik.

Great minds think alike!


Anoniem: 61805

Verbal Kint schreef op 30 augustus 2004 @ 00:18:
[...]
Wat een onwijs leuke set! Hier win je wel de originaliteitsprijs mee denk ik.
Haha, dank je, you're too kind :)

Ik ben nu met deze setup ook aardig in mijn nopjes (die CRT is wel een voorlopig hoogtepuntje). Sommige mensen zullen het oude troep vinden, maar nieuwe componenten daar waar het het meest nodig is en tada! zo'n low-budget HT kan nog aardig meekomen imho (en ik heb er de grootste lol aan om alles een beetje bij elkaar te matchen e.d., ook dat is home-entertainment :) )

(verschillende details van bepaalde componenten heb ik op m'n projects-page staan trouwens, mocht iemand geinteresseerd zijn)

 • Boekster
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-03-2018

Boekster

Naimoholic

Verbal Kint schreef op 30 augustus 2004 @ 00:18:
[...]
Wat een onwijs leuke set! Hier win je wel de originaliteitsprijs mee denk ik.
Zeker mee eens :D .

Oude meuk of niet, het is een schitterende oplossing (vooral met de videorecorder is erg leuk gedaan!) om toch van een flimpje te kunnen genieten met een projector :) . Je bent voorlopig voorzien en je kunt langzaam groeien in onderdelen. Je hebt immers alles al. Het is en blijft een complete HT.

Music Addicted


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
inderdaad een erg mooie set, je hebt er weer een nieuw bijzettafeltje bij :)


offtopic:
waarom kan ik bij de onderste donkerblauwe balk niet meer de pagina selecteren die ik wil kijken??

 • whocarez
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 16-05 19:31
OKay, het volgende, na deze topics al een tijdje gevolgt te hebben wil ik nu ook me 30cm tv'tje eens gaan vervangen door iets fatsoenlijk.


Echter heb ik het volgende, de ruimte is vrij beperkt, dus zo'n bakbeest van een tv is voor mijn geen optie. het zou wel kunnen maar vind het ook nog eens lelijk om een ding van 50cm diep in me kamer te hebben staan.


Dan kom ik eingelijk op 2 opties uit, een beamer of een lcd tft.


Voor een lcd tv kom ik voor een 76 cm op 1799 euro uit en dan heb je er 1 van sharp. Echter waren hier de reviews erg wisselend over.


Voor een 1000 euro kun je al een beamer aanschaffen die zou voldoen aan de gewenste eisen.


Dan kom ik bij het geluid, omdat ik het niet zo zie zitten om een 2 tal van die joekels als front speakers te plaatsen ga ik toch richting de satelite speakers.


Echter ben ik totaal niet op de hoogte van wat nou kwalitatief gezien goede satelite speakers zijn, ik ben al blij met mijn soundworks 510d setje.


Al met al een stukje advies zou welkom zijn. het gaat om een ruimte van 3 bij3

 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

whocarez schreef op 30 augustus 2004 @ 11:48:Dan kom ik bij het geluid, omdat ik het niet zo zie zitten om een 2 tal van die joekels als front speakers te plaatsen ga ik toch richting de satelite speakers.


Echter ben ik totaal niet op de hoogte van wat nou kwalitatief gezien goede satelite speakers zijn, ik ben al blij met mijn soundworks 510d setje.


Al met al een stukje advies zou welkom zijn. het gaat om een ruimte van 3 bij3
Ik vind de sattelietjes van KEF erg goed.. Dan moet je er nog wel een receiver bij kopen!

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


 • neographikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Gemineye schreef op 30 augustus 2004 @ 12:21:
[...]


Ik vind de sattelietjes van KEF erg goed.. Dan moet je er nog wel een receiver bij kopen!
Qua sat / sub systemen vind ik persoonlijk Kef ook één van de beste, iig 20x beter dan Bose en mening systeem van Sony, Philips, etc.


Fullrange speakers blijven mooier, maar ze presteren _zeker_ niet slecht :)

Op zoek naar software/integratie-architect?


 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

Ik dacht; een nieuw topic, dus wat nieuwe foto's.. Nog niks weer aan geupdate sinds de vorige fotoserie, maar updates zijn onderweg! Mijn vincent eindversterkers komen waarschijnlijk morgen, en dan is de volgende update een nieuwe receiver of een stereo voorversterker, ik ben er nog niet helemaal uit. Waarschijnlijk wordt het een stereo voorversterker. Ik heb mijn oog laten vallen op een ROTEL RC-1090 die ik geweldig vind.. Maar goed dan moet ik nog ff sparen! Voor nu; pics!


http://picserver.org/view_image.php/YPEA1E12T851/p.jpeg
overzichtsfoto


http://picserver.org/view_image.php/7ZSM3ZD5IL96/p.jpeg
voorspeaker; de veelal ondergewaardeerde KEF Q5


http://picserver.org/view_image.php/R99840NYBWT8/p.jpeg
KEF


http://picserver.org/view_image.php/N7484R971Y4E/p.jpeg
De receiver; een Onkyo TX-SR501E. Deze gaat dus de deur uit zodra er een geschikte receiver of voorversterker is gevonden.


http://picserver.org/view_image.php/IS03R61B61HH/p.jpeg
de sub; een REL Strata III


http://picserver.org/view_image.php/I49NT89XEOIY/p.jpeg
een closeup van de sub (dat rijmt.. :7)


http://picserver.org/view_image.php/8QCOKIP1J1UN/p.jpeg
wat kabelzooi. Alle kabels zijn van Van den Hul.


http://picserver.org/view_image.php/QP35152V3H6X/p.jpeg
De aansluitterminals van de Q5..


Nou dat was het weer voor nu, mochten er vragen zijn dan hoor ik het wel :Y)

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


 • X-t-r-e-m-e
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 08-06 13:40
Die dempers zijn van Hepta, gemaakt van autobandenrubber. Ik heb ze al een jaar of 8. Inmiddels gaan de rubberen schijven wel los van de messing ringen. Je kunt ze ook zonder de messing ringen nemen, je hebt dan enkel zo'n rubberen schijf. Ik heb ze onder al m'n boxen zitten. Op www.hifi.nl een review gelezen dat ze ook erg goed zijn om onder je apparatuur te bevestigen. Schijnt goed te werken volgens de reviewer.

 • Fostar82
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 25-03 10:13
Heb ook net een paar KEF Q1's aangeschaft. (Richtprijs voor een paar is 450 euro trouwens) Hierbij heb ik een 2e hands Harman Kardon versterker gekocht. Eentje van voordat Harman Kardon failliet ging. Want nu maken ze spul kwalitatief gelijk aan JVC.
Nou nog ff sparen voor een tweede paar KEF's :P

if it smells its chemistry, if it moves its biology, if it does not work its computer science


 • neographikal
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Fostar82 schreef op 30 augustus 2004 @ 13:02:
Heb ook net een paar KEF Q1's aangeschaft. (Richtprijs voor een paar is 450 euro trouwens) Hierbij heb ik een 2e hands Harman Kardon versterker gekocht. Eentje van voordat Harman Kardon failliet ging. Want nu maken ze spul kwalitatief gelijk aan JVC.
Nou nog ff sparen voor een tweede paar KEF's :P
Ik weet niet hoeveel je daadwerkelijk hebt betaald, maar kijk ook even op www.pick2pay.nl . Daar hebben mn ouders ze ook vandaan gehaald, en dat scheelde 250 euro op 2 speakers tov de Hobo (KEF Q5)

Op zoek naar software/integratie-architect?


 • KunDun
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 28-05 11:24
Gemineye schreef op 30 augustus 2004 @ 12:32:
Ik dacht; een nieuw topic, dus wat nieuwe foto's.. Nog niks weer aan geupdate sinds de vorige fotoserie, maar updates zijn onderweg! Mijn vincent eindversterkers komen waarschijnlijk morgen, en dan is de volgende update een nieuwe receiver of een stereo voorversterker, ik ben er nog niet helemaal uit. Waarschijnlijk wordt het een stereo voorversterker. Ik heb mijn oog laten vallen op een ROTEL RC-1090 die ik geweldig vind.. Maar goed dan moet ik nog ff sparen! Voor nu; pics!


[afbeelding]
overzichtsfoto


[afbeelding]
voorspeaker; de veelal ondergewaardeerde KEF Q5


[afbeelding]
KEF


[afbeelding]
De receiver; een Onkyo TX-SR501E. Deze gaat dus de deur uit zodra er een geschikte receiver of voorversterker is gevonden.


[afbeelding]
de sub; een REL Strata III


[afbeelding]
een closeup van de sub (dat rijmt.. :7)


[afbeelding]
wat kabelzooi. Alle kabels zijn van Van den Hul.


[afbeelding]
De aansluitterminals van de Q5..


Nou dat was het weer voor nu, mochten er vragen zijn dan hoor ik het wel :Y)
ik heb inderdaad een paar vragen , Ik ben ook van plan om die Kef Q5 als
Front speakers te kopen , maar klinken ze een beetje goed ?


Ook zit ik er aan te denken om die Kef Q5 , ook als rears te kopen (dus 4 Q5's in totaal) dit omdat ik niet weet hoe die Q1 presteren .


Ook vroeg ik me af waar je die crosswire cables voor je fronts heb gekocht,
en hoe je die aansluit op je receiver .


En nog een algemene vraag , die iemand anders misschien kan beantwoorden,
Mijn receiver kan 6 kanalen aansturen , maar ik heb nu nog 5 speakers aangesloten.
Zijn er mensen die ook echt 6 speakers hebben aangesloten?
En wat heb je dan gebruikt als 6de speaker, een center speaker,
of een rear of front ?

 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

KunDun schreef op 30 augustus 2004 @ 14:59:
[...]


ik heb inderdaad een paar vragen , Ik ben ook van plan om die Kef Q5 als
Front speakers te kopen , maar klinken ze een beetje goed ?
ik vind van wel, anders had ik ze niet gekocht! Maar je moet ze zelf horen natuurlijk!
Ook zit ik er aan te denken om die Kef Q5 , ook als rears te kopen (dus 4 Q5's in totaal) dit omdat ik niet weet hoe die Q1 presteren .
Ga dan de Q1 beluisteren, want die klinkt best heel goed. En in mijn ogen is de toegevoegde waarde van een Q5 als achterspeaker het geld niet waard. Dat kan je dan beter ergens anders in steken vind ik..
Ook vroeg ik me af waar je die crosswire cables voor je fronts heb gekocht,
en hoe je die aansluit op je receiver .
Van den Hul The Teatrack Hybrid; gekocht bij Soundgallery in Groningen. Je legt in principe gewoon 2 pluskabels en 2 minkabels. Je doet 2 kabels in de plus en 2 kabels in de min, en aansluiting bij de speakers spreekt dan vast voor zich..
En nog een algemene vraag , die iemand anders misschien kan beantwoorden,
Mijn receiver kan 6 kanalen aansturen , maar ik heb nu nog 5 speakers aangesloten.
Zijn er mensen die ook echt 6 speakers hebben aangesloten?
En wat heb je dan gebruikt als 6de speaker, een center speaker,
of een rear of front ?
Volgens mij is het gebruikelijk om een zelfde speakers als je gewone rears te gebruiken, maar ik zie die eerlijk gezegd bijna nooit. Volgens mij is de toegevoegde waarde van de middelste achterspeaker nihil, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit gehoord heb.

[Voor 6% gewijzigd door Gemineye op 30-08-2004 15:16]

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


 • KunDun
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 28-05 11:24
Gemineye schreef op 30 augustus 2004 @ 15:12:
[...]


ik vind van wel, anders had ik ze niet gekocht! Maar je moet ze zelf horen natuurlijk!


[...]


Ga dan de Q1 beluisteren, want die klinkt best heel goed. En in mijn ogen is de toegevoegde waarde van een Q5 als achterspeaker het geld niet waard. Dat kan je dan beter ergens anders in steken vind ik..


[...]


Van den Hul The Teatrack Hybrid; gekocht bij Soundgallery in Groningen.


[...]


Volgens mij is het gebruikelijk om een zelfde speakers als je gewone rears te gebruiken, maar ik zie die eerlijk gezegd bijna nooit. Volgens mij is de toegevoegde waarde van de middelste achterspeaker nihil, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog nooit gehoord heb.
Thnx, je liet nog een vraag onbeantwoord , hoe sluit je die crosscables
aan op je receiver ;)

 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

KunDun schreef op 30 augustus 2004 @ 15:15:
[...]


Thnx, je liet nog een vraag onbeantwoord , hoe sluit je die crosscables
aan op je receiver ;)
done ;)

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


Anoniem: 66668

KunDun schreef op 30 augustus 2004 @ 14:59:


En nog een algemene vraag , die iemand anders misschien kan beantwoorden,
Mijn receiver kan 6 kanalen aansturen , maar ik heb nu nog 5 speakers aangesloten.
Zijn er mensen die ook echt 6 speakers hebben aangesloten?
En wat heb je dan gebruikt als 6de speaker, een center speaker,
of een rear of front ?
ik heb een centre rear speaker, maar eerlijk gezegd niet echt veel extra plezier van ofzo. hij doet namelijk pas echt iets als er ook een film is met DTS EX of ES (weet ik even niet meer) en dan is het wel zeer cool. maar wat ook een beetje een nadeel is, is dat het opstellen ook wat moeilijker gaat van de zitplaatsen. er is tijdens een film met extra kanaal bij mij maar één plaats voor iemand die er van kan genieten (want dát is het wel weer) maar voor zover ik weet zijn er echt belachelijk weinig films met dat extra kanaal dr op, want ik heb alleen nog maar The Lord of the Rings met extra kanaal afgespeeld. maar als iemand andere films weet die ook DTS met 6.1 weten mogen die dat hier even posten, want opzich smaakt het wel naar meer :)


http://picserver.mirror.twistspace.com/img.php?/U8QZ0WY7H8H2/I33KF8R24T1B/JPEG/1091971868//176g

 • Boekster
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-03-2018

Boekster

Naimoholic

Anoniem: 66668 schreef op 30 augustus 2004 @ 16:12:
[...]


ik heb een centre rear speaker, maar eerlijk gezegd niet echt veel extra plezier van ofzo. hij doet namelijk pas echt iets als er ook een film is met DTS EX of ES (weet ik even niet meer) en dan is het wel zeer cool. maar wat ook een beetje een nadeel is, is dat het opstellen ook wat moeilijker gaat van de zitplaatsen. er is tijdens een film met extra kanaal bij mij maar één plaats voor iemand die er van kan genieten (want dát is het wel weer) maar voor zover ik weet zijn er echt belachelijk weinig films met dat extra kanaal dr op, want ik heb alleen nog maar The Lord of the Rings met extra kanaal afgespeeld. maar als iemand andere films weet die ook DTS met 6.1 weten mogen die dat hier even posten, want opzich smaakt het wel naar meer :)


[afbeelding]
Met je IKEA Lilberg schommelstoel en Frosta krukje ;) .

Music Addicted


Anoniem: 66668

Boekster schreef op 30 augustus 2004 @ 16:15:
[...]


Met je IKEA Lilberg schommelstoel en Frosta krukje ;) .
die stoel is echt zooooooo chill... verstelbare rugleuning, schommelfunctie... dat allemaal voor maar 80 euro :) echt een aanrader voor nog meer home cinema erlebnis :P overigens is zo'n beetje heel mijn kamer IKEA :)

 • StarTAC
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12-05-2022
Boekster schreef op 30 augustus 2004 @ 16:15:
[...]


Met je IKEA Lilberg schommelstoel en Frosta krukje ;) .
offtopic:
Werk jij bij de IKEA ofzo? Vorige keer wist je ook al dat ik een Corras nachtkastje als hifi-meubel gebruik :P

iRacing Profiel


 • Boekster
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-03-2018

Boekster

Naimoholic

StarTAC schreef op 30 augustus 2004 @ 16:36:
[...]


offtopic:
Werk jij bij de IKEA ofzo? Vorige keer wist je ook al dat ik een Corras nachtkastje als hifi-meubel gebruik :P
Verdorie, ontdekt ;) . En vraag me niet waar ze liggen in Delft, dat kan ik je ook nog vertellen :X .

[Voor 13% gewijzigd door Boekster op 30-08-2004 17:07]

Music Addicted


 • Jarlian
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 04-06 20:57
Zoow.. na 10 topics hier mijn relatief nieuwe home cinema. De woonkamer is nog niet helemaal af... maar ik heb t meeste al klaar.. Dus!:


http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/1.jpg
Totaalshotje
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/2.jpg
Sfeerverlichting achter het scherm (Oude foto)
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/3.jpg
Beamer: Mitsubishi SE1
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/4.jpg
Idem.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/5.jpg
Eltax Millenium Center.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/6.jpg
Idem zonder front.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/7.jpg
Linksvoor: Eltax Millenium 300 MKII.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/8.jpg
Idem zonder front.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/9.jpg
Rechtsvoor: Eltax Millenium 300 MKII.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/10.jpg
Idem zonder front.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/11.jpg
Rechtsachter: Millenium Challenger MKII.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/12.jpg
Idem zonder front.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/13.jpg
Linksachter: Millenium Challenger MKII.
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/14.jpg
Idem zonder front. (Alle speakers gekocht bij Conrad)
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/15.jpg
DVD: JVC XV-N33
Amp: JVC RX6042
VHS: SLV-E730
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/16.jpg
Lounge bank: Graucho XL (WoonExpress Piet Klerkx)
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/17.jpg
Aantal "gebackup-te" DVD's


Wat aankleding:
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/18.jpg
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/19.jpg
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/20.jpg
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/21.jpg
http://195.169.212.216/webcam/jarlnl/images/tweakers/bios/22.jpg


Scherm is zelfgebouwd + opgehangen. Plaat MDF gehaald bij Praxis. 10 lagen ultrasupermegawitte verf (Praxis huismerk). zwarte rand is Tesa montagetape. Beamerbeugel zelf gefabriceerd (zie andere post)

"Never argue with a fool. He will only drag you down to his level and beat you on experience."


 • Rappie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:55
Anoniem: 66668 schreef op 30 augustus 2004 @ 16:12:
[...]
maar als iemand andere films weet die ook DTS met 6.1 weten mogen die dat hier even posten, want opzich smaakt het wel naar meer :)
Pirates of the carribean is de enige DTS ES film die ik heb. Heb daarom ook nooit een rear center aangeschaft .... Zo even mooi nieuwe fotos maken van mijn bioscoopje. Eerst nog mijn nieuwste aanschaf wegwerken (vga kabel op de beamer)

Anoniem: 24317

Rappie schreef op 30 augustus 2004 @ 18:33:
[...]


Pirates of the carribean is de enige DTS ES film die ik heb. Heb daarom ook nooit een rear center aangeschaft .... Zo even mooi nieuwe fotos maken van mijn bioscoopje. Eerst nog mijn nieuwste aanschaf wegwerken (vga kabel op de beamer)
Naar mijn weten hebben alle LOTR EE's ook DTS-ES

Anoniem: 32558

HenkyDoodle schreef op 29 augustus 2004 @ 22:16:
gister eindelijk mijn permscreen gemaakt samen met een vriend.


[afbeelding]
Zou je eens een close-up van je HK-receiver kunnen maken pls?

 • Rappie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:55
Begin bij left rear en filmpostertje
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0013.JPG


Rechts rear en filmpostertje, ook mijn sweet spot :)
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0014.JPG


Beamer op plankje, met spotjes ....
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0016.JPG


Sfeerverlichting .....
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0017.JPG


Scherm met sfeerverlichting....
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0018.JPG


Vanaf kijkpositie ....
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0019.JPG


En we hebben een filmpje ! (met sfeerverlichting)
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0021.JPG


Lichten uit, film aan .... (natuurlijk langzaam dimbare lampen bioscoop style)
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0023.JPG


Zo check ik me films tegenwoordig ....
http://members.home.nl/the.raptor/ht/tn_DSCF0025.JPG


To Do lijst : leeg


Alleen nog genieten van films :)

 • Da_man
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 18-04-2019

Da_man

Times like these...

Rappie schreef op 30 augustus 2004 @ 19:24:
Begin bij left rear en filmpostertje
[afbeelding]


Rechts rear en filmpostertje, ook mijn sweet spot :)
[afbeelding]


Beamer op plankje, met spotjes ....
[afbeelding]


Sfeerverlichting .....
[afbeelding]


Scherm met sfeerverlichting....
[afbeelding]


Vanaf kijkpositie ....
[afbeelding]


En we hebben een filmpje ! (met sfeerverlichting)
[afbeelding]


Lichten uit, film aan .... (natuurlijk langzaam dimbare lampen bioscoop style)
[afbeelding]


Zo check ik me films tegenwoordig ....
[afbeelding]


To Do lijst : leeg


Alleen nog genieten van films :)
Nice, en dat genieten van films moet natuurlijk ook.
Daar heb je dat spul natuurlijk voor, niet constant kijken of er nog iets beter kan.
Alhoewel ik me daar af en toe schuldig aan maak :P

...call for a Big Lebowski


Anoniem: 111211

Rappie schreef op 30 augustus 2004 @ 19:24:
Begin bij left rear en filmpostertje
[afbeelding]


Rechts rear en filmpostertje, ook mijn sweet spot :)
[afbeelding]


Beamer op plankje, met spotjes ....
[afbeelding]


Sfeerverlichting .....
[afbeelding]


Scherm met sfeerverlichting....
[afbeelding]


Vanaf kijkpositie ....
[afbeelding]


En we hebben een filmpje ! (met sfeerverlichting)
[afbeelding]


Lichten uit, film aan .... (natuurlijk langzaam dimbare lampen bioscoop style)
[afbeelding]


Zo check ik me films tegenwoordig ....
[afbeelding]


To Do lijst : leeg


Alleen nog genieten van films :)
Mooi man :)
echt top :9~


Zou je nog ff een keer de rest van je app willen opsommen? (evt een fotootje O-) )

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Echt een fantastisch mooi kamertje inderdaad.

 • baldbelow
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 09-06 07:31
Specs?

 • Bent
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 29-05 19:49
HenkyDoodle schreef op 29 augustus 2004 @ 22:16:
gister eindelijk mijn permscreen gemaakt samen met een vriend.


[afbeelding]
ik heb even een paar vraagjes over je HT. Op welke afstand van je scherm heb je je beamer hangen, en hoe vindt je de lenshift werken. En Hoe vindt je hem over het algemeen presteren, ik ben namelijk ook van plan deze beamer te kopen.
Heb je trouwens enig vergelijkings materiaal wat betreft schermen bekeken, ivm verschil tussen een DIY scherm en een standaard scherm?


Verder prachtige HT

Anoniem: 101517

Ik post haast nooit iets op het GOT, omdat ik actief ben op www.audiofreaks.nl en was op hifi.nl.(A.K.A. distortion) Maar het leek me is tijd om mijn stuff hier te showen :


Marantz pm-17 MKI
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_eb87f77ed64f61b1cf403747506571ec.jpg


Mijn trots en reeds aangeschaft; Dynaudio contour S1.4
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_400228f16c3595518ae737a71f954e43.jpg
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_54663a646ec2d588dd71fe1b5543a406.jpg
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_9f15daf40bd4e075e8d21a4760880186.jpg
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_b42cff17e9e8988b1bd8f72d20e0c13b.jpg


Marantz CD-17 MKI en pm-17 MKI
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_e664b9571cfe13d51f24edc90facc2fe.jpg


opstelling
http://my.hifi.nl/userimages/uid67_dfd7fb48467219d3fc8a18bbda3977d3.jpg


De monster cable reference Z2 die je ziet op de foto's had ik te leen. Ik heb nu de Van Den Hull cs-122 hybrid.


http://my.hifi.nl/index.php?user=67

 • Rappie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:55
Anoniem: 111211 schreef op 30 augustus 2004 @ 19:56:
[...]

Zou je nog ff een keer de rest van je app willen opsommen? (evt een fotootje O-) )
Tuurlijk, me app is niet zo spectaculair helaas. Heb maar een studenten budget ... Maar aangezien ik eigenlijk alleen films kijk voldoet het voorlopig prima.

Reciever : Marantz SR 5300
Beamer : Sanyo Z1
Fronts : Jamo studio 180
Center : B&W CC3
Rear : Philips 60w van midiset
DVD : Sony, geen idee welk type
HTPC : 3e monitor van mijn normale pc.

Heb alleen nog een upgrade in gedachten van de fronts, deze moeten nog vervangen worden door mooie zwarte B&W speakertjes. En dan kunnen de Jamo's naar de rear.

Anoniem: 107284

Anoniem: 101517 schreef op 31 augustus 2004 @ 01:17:
...
De monster cable reference Z2 die je ziet op de foto's had ik te leen. Ik heb nu de Van Den Hull cs-122 hybrid.


http://my.hifi.nl/index.php?user=67
En hoe beviel je die Monster Cable Z2 kabels? Is die VdH niet donkerder van klank?

 • Robert
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 00:08

Robert

You have your answer..

Rappie schreef op 31 augustus 2004 @ 09:26:
[...]


Tuurlijk, me app is niet zo spectaculair helaas. Heb maar een studenten budget ... Maar aangezien ik eigenlijk alleen films kijk voldoet het voorlopig prima.

Reciever : Marantz SR 5300
Beamer : Sanyo Z1
Fronts : Jamo studio 180
Center : B&W CC3
Rear : Philips 60w van midiset
DVD : Sony, geen idee welk type
HTPC : 3e monitor van mijn normale pc.

Heb alleen nog een upgrade in gedachten van de fronts, deze moeten nog vervangen worden door mooie zwarte B&W speakertjes. En dan kunnen de Jamo's naar de rear.
Vraagje over je scherm, het ligt misschien ook aan de foto maar ik vindt het beeld echt heel mooi verzadigd. Welk soort scherm heb je hier voor gebruikt? Zelfbouw of kant-en-klaar?

Just 'cause I'm paranoid doesn't mean they're not after me | The only operating system that does what you want: LFS


 • TomSwinnen
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 14-01 19:51

TomSwinnen

Is er ook helemaal klaar voor!

Hevige muziek ;) Klinkt dat nou goed op die installatie? :)

Feiten in de audio zijn zoals feiten in de liefde, redelijk onbestaand of op z'n minst zeer persoonlijk.


 • JT
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 25-05 17:25

JT

VETAK y0

Weet iemand wat de Rotel RB1080 levert op 4 ohm ? Staat nergens op de site :/

 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

TomSwinnen schreef op 31 augustus 2004 @ 12:41:
[...]

Hevige muziek ;) Klinkt dat nou goed op die installatie? :)
dat was mij ook al opgevallen (8>

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Ik zit te twijfelen tussen wat verschillende scart-kabels... Maar kom er niet helemaal uit... moet dus mijn H/K dvd 30 gaan verbinden met mijn Loewe Aventos... Zit ongeveer 4 meter tussen...
Nu heeft Monster Cable de thx lijn en de MV2 en MV3 lijn...
Van de THX lijn is een dedicated video-scart-kabel bechikbaar, en die kost voor 4 meter €219,95
De MV3 is een A/V scartkabel, en die kost €144,95, maar heeft dus ook de audiokabeltjes erdoorheen lopen, die ik toch niet van plan was te gebruiken.
Dan is er nog de MV2, die ook in 6 meter beschikbaar is (misschien red ik het niet met 4 meter... Zal erom hangen...), zelfde idee als de MV2, alleen mindere kwaliteit (€89,95/4m)

Dan is er nog oehlbach, maar daar kan ik nergens de prijzen van vinden... Iemand tips of ideeen hierover... Of misschien andere goede kabelfabrikanten...?

 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
Anoniem: 101517 schreef op 31 augustus 2004 @ 01:17:
Ik post haast nooit iets op het GOT, omdat ik actief ben op www.audiofreaks.nl en was op hifi.nl.(A.K.A. distortion) Maar het leek me is tijd om mijn stuff hier te showen :


Marantz pm-17 MKI
[afbeelding]


Mijn trots en reeds aangeschaft; Dynaudio contour S1.4
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]


Marantz CD-17 MKI en pm-17 MKI
[afbeelding]


opstelling
[afbeelding]


De monster cable reference Z2 die je ziet op de foto's had ik te leen. Ik heb nu de Van Den Hull cs-122 hybrid.


http://my.hifi.nl/index.php?user=67
Helemaal top die set!!! _/-\o_


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:43
Maar is het een HT? ;)

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
MikeyMan schreef op 31 augustus 2004 @ 13:08:
Ik zit te twijfelen tussen wat verschillende scart-kabels... Maar kom er niet helemaal uit... moet dus mijn H/K dvd 30 gaan verbinden met mijn Loewe Aventos... Zit ongeveer 4 meter tussen...
Nu heeft Monster Cable de thx lijn en de MV2 en MV3 lijn...
Van de THX lijn is een dedicated video-scart-kabel bechikbaar, en die kost voor 4 meter €219,95
De MV3 is een A/V scartkabel, en die kost €144,95, maar heeft dus ook de audiokabeltjes erdoorheen lopen, die ik toch niet van plan was te gebruiken.
Dan is er nog de MV2, die ook in 6 meter beschikbaar is (misschien red ik het niet met 4 meter... Zal erom hangen...), zelfde idee als de MV2, alleen mindere kwaliteit (€89,95/4m)

Dan is er nog oehlbach, maar daar kan ik nergens de prijzen van vinden... Iemand tips of ideeen hierover... Of misschien andere goede kabelfabrikanten...?
QED maakt ook mooie scarts, maar wat prijzen betreft kan ik je ook niet op weg helpen.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:40

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Thanks, ziet er goed uit... alleen kan ik geen leverancier voor qed in nederland vinden?

 • DBA907
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 23-02 19:08
MikeyMan schreef op 31 augustus 2004 @ 13:20:
Thanks, ziet er goed uit... alleen kan ik geen leverancier voor qed in nederland vinden?
http://www.hifi.nl/merken_details.php?id=299

;)


 • Boekster
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-03-2018

Boekster

Naimoholic

Ach, er staat een TV op z'n Robin TV-meubel :P .

Music Addicted


 • Gemineye
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-10-2020

Gemineye

KEFalicious..

Boekster schreef op 31 augustus 2004 @ 13:28:
[...]


Ach, er staat een TV op z'n Robin TV-meubel :P .
ikea freak :P

Bovendien is dit inmiddels toch wel zo'n beetje een show-je-apparatuur-topic geworden :9

[Voor 3% gewijzigd door Gemineye op 31-08-2004 13:51. Reden: typo!]

KEF; if it's not what you're made of, you're not what I'm looking for. You are willing but unable to give me any more..


 • Anoniem: 114270
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Bovendien is dit inmiddels toch wel zo'n beetje een show-je-apparatuur-topic geworden
dat was toch ook de bedoeling? :+ 8)


offtopic:
ben je wel goed in je paasei? 219 euro voor een scartkabel... zijn daar diamanten aan gebonden? :P

[Voor 52% gewijzigd door Anoniem: 114270 op 31-08-2004 14:52]


 • Roet
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09-06 17:11
Anoniem: 114270 schreef op 31 augustus 2004 @ 14:49:
ben je wel goed in je paasei? 219 euro voor een scartkabel... zijn daar diamanten aan gebonden? :P
Gelieve niet over kabels beginnen :p
quote: Startpost
Liever ook geen Bose discussies en zeker geen kabel discussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteed. En andersom gaat hetzelfde op.

 • Rappie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 15:55
Robert schreef op 31 augustus 2004 @ 10:33:
[...]
Vraagje over je scherm, het ligt misschien ook aan de foto maar ik vindt het beeld echt heel mooi verzadigd. Welk soort scherm heb je hier voor gebruikt? Zelfbouw of kant-en-klaar?
Zelfbouw met wit verduisteringsgordijn van de kwantum (tip van andere GoTter)

 • SolidD
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 08:21
Niet echt home-theater, maar er zijn al zoveel stereo sets voorbij gekomen. Persoonlijk besteed ik ook liever geld aan een góede stereo set, dan een beetje middelmatig HT setje te kopen.
Deze spullen heb ik een jaar geleden gekocht en alles bevalt nog steeds geweldig.
Er staat:

Amp: NAD C320BEE
CD: NAD C521i
Speakers: 2x Dali Blue 6006
Interconnect: QED Qunex 2
En hele stapels cd's.

Vanwege de redelijk kleine kamer en mijn genetische afwijking in het uitkiezen van goede standpunten is een compleet overzicht niet echt gelukt, ter vervanging:
http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/Overzicht1.jpg

Speakers
http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/Dali1.jpg

http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/Dali2.jpg

Amp & Cd speler
http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/NAD1.jpg

Nog een overzichtje, wat gedraaid en bewerkt met clone-brush.
http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/Overzicht2.jpg

 • Jag
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 08-06 13:10
SolidD schreef op 31 augustus 2004 @ 16:02:Vanwege de redelijk kleine kamer en mijn genetische afwijking in het uitkiezen van goede standpunten
Hehehe, leuke grap :).

Is het trouwens voor jou geen idee om een (dik) vloerkleed en gordijnen of iets dergelijks op te hangen/neer te leggen? De akoestiek lijkt me erg aan de kille kant als ik de foto's zo zie.

 • Da_man
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 18-04-2019

Da_man

Times like these...

SolidD schreef op 31 augustus 2004 @ 16:02:
Niet echt home-theater, maar er zijn al zoveel stereo sets voorbij gekomen. Persoonlijk besteed ik ook liever geld aan een góede stereo set, dan een beetje middelmatig HT setje te kopen.
Deze spullen heb ik een jaar geleden gekocht en alles bevalt nog steeds geweldig.
Er staat:

Amp: NAD C320BEE
CD: NAD C521i
Speakers: 2x Dali Blue 6006
Interconnect: QED Qunex 2
En hele stapels cd's.

Vanwege de redelijk kleine kamer en mijn genetische afwijking in het uitkiezen van goede standpunten is een compleet overzicht niet echt gelukt, ter vervanging:
[afbeelding]

Speakers
[afbeelding]

[afbeelding]

Amp & Cd speler
[afbeelding]

Nog een overzichtje, wat gedraaid en bewerkt met clone-brush.
[afbeelding]
Ziet er netjes uit :)
Mooi de kabels weggewerkt :7

Het ziet er wel erg koud uit. Misschien een idee om (zoals Jag ook al zei) een kleed neer te leggen.
Laat ook is de andere kant van je kamer zien.

...call for a Big Lebowski


 • StarTAC
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12-05-2022
SolidD, leuke set! Ik zelf heb ook de accent gelegt op goed stereo geluid. Ben toen ook gegaan voor NAD :)

iRacing Profiel


 • SolidD
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 08:21
Is het trouwens voor jou geen idee om een (dik) vloerkleed en gordijnen of iets dergelijks op te hangen/neer te leggen? De akoestiek lijkt me erg aan de kille kant als ik de foto's zo zie.
Dit was wel een punt toen ik de speakers net had, toen heb ik me ook wat verdiept in het fenomeen akoustiek en zo'n 3 verschillende setups geprobeerd, maar hoofdzakelijk luisterposities en plaatsing van de speakers.
Ik moet er wel bij zeggen, normaal is het een stuk minder opgeruimd in me kamer, ik heb even wat kledingstukken van de grond af gehaald en een stoel verplaatst, waar normaal ook wel wat shirts overheen hangen. Wat je niet ziet op de foto's is een bed met dik matras, dekbed en heel wat kussens. Bij elkaar scheelt dat al wel, ikzelf (en anderen die niét aan deze set gewend zijn) heb er geen hele kille indruk bij. Het is eigenlijk wel neutraal zo, klein beetje richting kil. Wat me wel vaak opvalt, is dat het minder klinkt als m'n kamer net helemaal gestofzuigd en opgeruimd is, het heeft echt duidelijk effect.
Maar wel grappig dat het je echt opvalt. Wat zou een (wand)kleed eigenlijk schelen? Lagere tonen die beter tot hun recht komen neem ik aan.

 • Cougar
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19-04 20:25
Bij deze zal ik ook een keer mijn zooi showen :)


Daewoo 72cm, 100hz.

http://img.photobucket.com/albums/v310/cougar21/IMG_0652.jpg

Kenwood installatie met 3x 150 watt speakers + zelfbouw subje

http://img.photobucket.com/albums/v310/cougar21/IMG_0653.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v310/cougar21/IMG_0654.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v310/cougar21/IMG_0655.jpg

Aux Splitter voor tv en pc geluid.

http://img.photobucket.com/albums/v310/cougar21/IMG_0656.jpg


De opstelling is niet helemaal optimaal, maar daar gaat binnenkort wel verandering in komen waneer ik verhuis naar een flatje :)

 • SolidD
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 08:21
Deze foto is dus genomen vanaf de andere kant van m'n kamer. In principe luister ik ook altijd vanaf m'n bed, daar klinkt het zoiezo goed. Als je midden in de kamer staat wil er wel eens verschil zitten in de sterkte van de lage tonen, maar dat komt naar mijn weten door de kleine ruimte en reflecties van het geluid via de muren.

http://home.hccnet.nl/d.zwan/nad/Andere_kant.jpg

Anoniem: 101517

Anoniem: 107284 schreef op 31 augustus 2004 @ 09:35:
[...]

En hoe beviel je die Monster Cable Z2 kabels? Is die VdH niet donkerder van klank?
Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik had op het moment dat ik de foto's nam de dyns op proef van hobo hifi Amsterdam samen met die Z2. Ik heb ze nooit kunnen vergelijken omdat ik pas de VDH kreeg bij levering van mijn luidsprekers. Ik kan zelfs niet sugereren over verandering door de kabel, omdat dynaudio zo ruk klinkt als ze uit de doos komen, en daarom het geluid niet kan vergelijken. Ze zijn nu pas een beetje ingespeeld, vandaar.

Eerlijk gezegd ben ik best skeptisch over kabels, maar ga toch om te proberen ooit die z2 weer lenen om te vergelijken met de 2x goedkoperen VDH.


Betreft de muziek smaak;
Waarom zou black metal niet goed klinken op mijn set? Je moet eens weten hoe veel details je meer hoord in vergelijking met goedkope troep dingen. Een leuk voorbeeld is de nieuwe cd van Therion. Daar zit zo veel diepte en detail in door al die koren en het orkest.

 • Speedy_J
 • Registratie: November 2000
 • Niet online

Speedy_J

...........

Tijd voor een nieuwe post over mijn ht, heb namelijk een aantal updates doorgevoerd. Mijn vorige opstelling is hier te vinden: deel 7

De veranderingen:

Ten eerste al een tijdje terug mijn kamer verbouwd en de budget center oplossing gedumpt, verder gegaan met een 4.0 opstelling, zonder center klinkt het beter. In ieder geval tot ik geld over heb om een fatsoenlijke center te kopen. Daarnaast een kleed gekocht en dat had voor het geluid een zeer positief effect.
Heb net zo'n vloer geloof ik als SolidD, en al is jou kamer wat kleiner geloof ik, zou ik het zeker proberen om een kleed neer te leggen. Haal er anders een bij de Ikea ofzo. Zijn niet zo duur en bevalt het niet kan je het zo terugbrengen.

Toen kwamen de nieuwe frontspeakers: de Kef Q1.

http://www.jordis.nl/ht/kefq1.jpg

zonder kap:
http://www.jordis.nl/ht/kefq1-zonderkap.jpg

De speakers zijn op de versterker aangesloten met vd Hul CS122 speakerkabels, aan de versterkerkant aangesloten met VLS banaanpluggen, beide 2ehands voor een koopje gekregen.

http://www.jordis.nl/ht/kefq1-cs122.jpg
http://www.jordis.nl/ht/kabels.jpg

Heb nu voorlopig een Nad C521BEE op proef als cd speler, had niet verwacht dat een cd-speler van dezelfde prijsklasse als mijn dvd-speler toch mijn dvd-speler helemaal zoek zou spelen. Er komt dus in ieder geval een nieuwe cd-speler bij, of het deze wordt is nog even afwachten.

De cd-speler met daaronder de Marantz DV-4200 dvd speler:
http://www.jordis.nl/ht/nadcd+marantzdvd.jpg

De receiver: Marantz SR4300
http://www.jordis.nl/ht/marantzsr4300.jpg

Dan nog wat overzichtfoto's.

De opstelling vanaf de sweetspot:
http://www.jordis.nl/ht/sweetspot.jpg

De bank met een van de oude sony rears op een stapel oude speakers.
http://www.jordis.nl/ht/bank.jpg

En nog een totaalshot:
http://www.jordis.nl/ht/totaalshot.jpg

De interlinks zijn overigens van Oehlbach evenals de scartkabel en de coaxiale kabel. TV is een Sony KV-X2541D en de rears zijn Sony SS-H1200 speakers.

De toekomstplannen:
Eerst een definitieve cd-speler,
dan een stereo versterker of 2 mono versterkers voor de fronts,
vervolgens een sub,
een projector,
nieuwe rears,
een fatsoenlijk audiorack,
en dan nog is een center...

Oftewel ben er nog wel ff zoet mee :)

Anoniem: 24317

Wat zijn die Kef Q1's toch mooie speakers. Jammer dat ik net een Klipsch setje heb gekocht (waar ik overigens ook blij mee ben!) anders had ik het wel geweten. Mocht ik ze ooit nog is tweedehands tegenkomen...

Anoniem: 64631

Vrijdag a.s. ga ik mijn "nieuwe" cassettedeck ophalen.
Een jaar geleden had ik mijn midi setje ingeruild voor een Marantz SR4400 en een DV4400 kon ik toch niet zonder cassette.

Het is een Nakamichi 480, 2 koppen, 3 motoren deck uit 1982

http://home.planet.nl/~jantz007/foto/tape.jpg

Ik ben benieuwd hoe die klinkt volgens reviews kan je als de koppen goed zijn met een nieuwe chrome cassette amper het verschil horen met cd.

[Voor 17% gewijzigd door Anoniem: 64631 op 31-08-2004 19:31]


 • ZiegoM
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 06-06 13:56

ZiegoM

Yammie R1

Ik vind die Q1's toch iedere keer weer schitterend als ik ze zie :9
Binnenkort maar eens een keer gaan luisteren hoe zoiets schattigs kwa geluid zich verhoudt met een zuilspeaker (Mission).

[Voor 7% gewijzigd door ZiegoM op 31-08-2004 19:51]

\_Specs_/


Anoniem: 100231

mooie speakers evenals jou zet, alleen begrijp ik het bi-wiring proces niet echt bij de q1. kzie namelijk maar 1 woofer achtig ding geen tweeter oid

 • -Sander-
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:42

-Sander-

///M Powerrrrrr

Vandaag heeft mijn moeder de tijd gevonden om mijn gordijnen te zoomen (dat schrijf ik vast fout :P)

Dus bij deze gelijk maar weer een paar pics als "update" :)

http://www.computerhulpje.nl/Alfa_33/bios/bios01.jpg

http://www.computerhulpje.nl/Alfa_33/bios/bios02.jpg

http://www.computerhulpje.nl/Alfa_33/bios/bios03.jpg

 • Speedy_J
 • Registratie: November 2000
 • Niet online

Speedy_J

...........

Anoniem: 100231 schreef op 31 augustus 2004 @ 20:21:
[...]


mooie speakers evenals jou zet, alleen begrijp ik het bi-wiring proces niet echt bij de q1. kzie namelijk maar 1 woofer achtig ding geen tweeter oid
De tweeter zit verwerkt in de woofer, het technische verhaal is hier te vinden: Original UNI-Q White Paper
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee