Toon posts:

Photoshop tips 'n tricks voor digitale fotografie

Pagina: 1 2 Laatste
Acties:
 • 15.193 views sinds 30-01-2008
 • Reageer

 • Blizard
 • Registratie: september 2001
 • Niet online

[ Photoshop : tips voor digitale fotografie ]

http://www.adobe.com/digitalimag/images/di_indexmain.jpg

[ Doel van dit topic ]

Photoshop heeft een waaier aan mogelijkheden, en vaak zijn er dingen die je ziet op foto's die je zelf ook wil kunnen met Photoshop, maar je weet niet hoe je aan zoiets moet beginnen. Het kan gaan van een simpel iets (zwart/witfoto maken) tot meer complexe dingen. Er zijn op GoT al vaak topics voorbij gekomen met kleine photoshoptips in, daarom is het misschien handig dat al deze tips in één groot topic komen.
• Tips uitwisselen over wat jij zoal
doet met je digitale fototjes
• Voorbeelden tonen
• Vragen stellen over de mogelijkheden van Photoshop
• ...

[ Software ]

• Adobe® Photoshop® CS
• Photoshop 7.0, en voorgaande
http://www.adobe.com

[ Wat kan je zoal met Photoshop ]

• Photoshop kan 1001 dingen, en vaak is het lastig om al deze mogelijkheden zelf aan te leren/te zoeken etc.
• De mogelijkheden gaan van kleur-aanpassingen, knippen/plakken van foto's, blur, .. enzovoorts.
• Voorbeeldje (color correction) :
http://www.adobe.com/products/photoshop/images_gen/colormatch_gen.jpg

[ Tutorial sites ]
http://www.adobe.com/products/tips/photoshop.html
http://www.teamphotoshop.com/
http://seurat.art.udel.ed...ocs/GIFToot/PhotoTut.html
http://www.designsbymark.com/
http://www.stab.se/aq/ny/index.htm
http://www.good-tutorials.com
http://user.fundy.net/morris/redirect.html
http://www.adobeevangelists.com/photoshop/
http://www4.hccnet.nl/404...eCursussen&id=30&pagina=0

[ Tip-sites van users ]
Rode ogen weghalen
Veel photoshop-tips
Zwart-wit omzetten in kleurtjes met behulp van layers
Kadertje maken rond foto


Misschien handig voor sommige mensen :
Shortcuts van Photoshop (in xls-formaat)

Hoop dat dit topic hier mag blijven staan en dat er wat intresse voor is ?! Als er nog dingen in de startpost moeten komen laar je het maar weten. (ik pas de startpost regelmatig ff aan met leuke links die voorbij komen !?)

[Voor 116% gewijzigd door Blizard op 24-05-2004 18:31]


 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
[b][message=20786634,noline]Blizard schreef op 20 mei 2004 @ 12:58:

Hoop dat dit topic hier mag blijven staan
Ik had Remy (mod) een weekje terug een email gestuurd met hetzelfde verzoek, maar helaas tot op heden nog geen reactie. Ben benieuwd... Ik ben in ieder geval een voorstander van zo'n topic! :)

 • Remy
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 01-12 19:32

Remy

Moderator Devschuur® / General Chat

I usually get 100% accuracy

Yes, ik had er nog niet op gereageerd omdat ik vrij druk was: maar deze is prima hoor, wat mij betreft best, zolang er wel op gelet wordt dat het topic echt ontopic en 'schoon' blijft, dan heeft iedereen er wat aan ;)

Happy Photoshopping :Y)

LinkedIn
Emailmarketingweb.com
Twitter


 • FFrenzy
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-06-2013
Een paar kleine tips :

- Met de TAB-toets kun je de toolwindows verbergen ( en weer zichtbaar maken )
- Als je veel werk aan een foto hebt, sla tussentijdse kopieen in een non-lossy formaat ( png, bmp ) op.
- Voor het origineel geld, hoe groter hoe beter. Het is makkelijker om dingen weg te werken in een groot plaatje en dat dan te verkleinen.

En misschien wel de beste tip : Experimenteer ! Je leert het meeste van gewoon spelen met de verschillende opties in het programma.

Go retro with SLAY Radio


 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
Handige tip voor het maken van een border/kader om je foto heen:

Maak een action aan! Zeker voor foto's voor hier op het forum is dat makkelijk. De breedte mag 500 of 600 pix zijn. Breder, en het forum wordt uit zijn verband getrokken.

Dus:

- Open je foto.
- Maak een action aan (in het scherm onder ALT-F9). (stel een sneltoets in op bijv Shift-F2).
- Verklein je foto waarbij je breedte op 500 pix komt.
- Druk op CTRL-A om alles te selecteren.
- Maak in je Layers menu (F7) een nieuwe layer aan (een kopie van je orginele) door je foto naar New Layer te slepen.
- Sleep je nieuwe copy naar "Add vector mask" in hetzelfde Layer menu.
- Vergroot de Canvas Size (image canvas size) met bijvoorbeeld 100 pixels in zowel de lengte als de breedte (smaken verschillen, dus experimenteer).
- Klik met de rechtermuisknop (voor rechtshandigen ;b) op je copy (op de foto) en kies "Blending Options".
- Kies nu het leuke effectje wat je wilt hebben, zoals bijvoorbeeld "Drop Shadow" en pruts een beetje met de instellingen daar. (smaken verschillen wederom).
- Stop je action (vierkantje in het action menu, ALT-F9).

Alles wat je nu gedaan hebt tussen het starten en stoppen van je action is opgenomen. Open nu maar eens een nieuwe foto en druk je sneltoets in (in dit voorbeeld was dat Shift-F2). Je zult zien dat alles wat jij net uitgevoerd hebt op die foto ook voor de nieuwe foto uitgevoerd wordt.

Maak bijvoorbeeld een sneltoets voor het 'tweakers-formaat' en voor je normale (fullsize) formaat. Je kunt aardig wat sneltoetsen aanmaken. Evt kun je de acties ook handmatig starten (zonder sneltoets).

Uiteraard kun je nog vele dingen toevoegen binnen de actie, zoals namen, plaatjes, noem maar op. Dat is allemaal eigen smaak :)

Dit is een voorbeeldje dat ik zelf hiermee gemaakt heb : http://serv.crew-nexus.net/~wokkel/tweakers/8s.jpg (De witte border valt helaas weg op de witte achtergrond in iexplore, maarja, het idee is er :) En wie zegt dat het wit hoeft te zijn) Maak je border naar je eigen smaak! Niet iedereen zal het mooi vinden, maar ook niet iedereen zal het lelijk vinden. Ga dus niet altijd uit van kritiek van 1 persoon, maar luister naar meerdere meningen, en vooral naar die van jezelf :)

[Voor 16% gewijzigd door -W0kk3L- op 20-05-2004 14:34]


 • Jasper
 • Registratie: juni 1999
 • Laatst online: 07:15

📷 Insta


 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
Nog een tipje voor een leuk effect:

Ooit wel eens die foto's gezien waarbij alles zwartwit is, met uitzondering van 1 object? Zo doe je het (dit is een van de mogelijke manieren. Als iemand nog een betere manier weet, dan hoor ik em heel graag):

- Open je foto
- Kies Image>Adjustments>Desaturate (CTRL-SHIFT-U). Je foto zal nu zwart-wit worden)
- Kies nu je History Brush Tool in je Tools menu.
- Kies het gewenste formaat voor je brush (afhankelijk van de grootte van je foto)
- Begin met 'kleuren' :) Alles waar je nu overheen gaat, wordt ingekleurd naar de orginele kleur.

Voorbeeldje: http://serv.crew-nexus.net/~wokkel/tweakers/9.jpg

 • Hexyl
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 15-09 14:30
veel tutorials:

www.good-tutorials.com

 • Yoozer
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 17-11 16:42

Yoozer

minimoog

Zwart-wit foto's interessanter maken:

Er zit natuurlijk een Greyscale modus in Photoshop (Image > Adjustments > Desaturate), maar die werkt compleet anders dan als je gewoon met een analoge camera in zwart-wit schiet. Dit heeft met het omrekenen te maken. Om dus wat meer pit in je foto te krijgen als je 'm toch wil omzetten: ga naar Window > Channels. Je ziet nu de R, G en B kanalen, en standaard staan die allemaal aan. Als je er hier slechts 1tje van aanvinkt krijg je te zien wat de helderheid van de kleurcomponent is. Je ziet ook dat het contrast heel anders is dan als je gewoon Greyscale doet.

Als je er op rechtsklikt en "Duplicate Channel" > Document "New" doet krijg je een nieuwe file met de greyscale afbeelding. Met Image > Mode > Greyscale (hij staat nu op multichannel) en Image > Mode > RGB Color kun je 'm weer bewerkbaar maken voor de gewone filters.

Soft-focus effect simuleren
Dupliceer de layer van je foto en leg 'm boven het origineel. Zet de Blending mode op Screen, varieer de Opacity tussen 20 en 50%, en voer er een Filter > Blur > Gaussian Blur van relatief grote sterkte over uit. Lichte voorwerpen krijgen dan opeens een soort lichtkrans eromheen.

Kleuraanpassingen
De meeste standaardmanieren zijn om met de Curves (Image > Adjustments > Curves) te spelen. Dit is eigenlijk ook de 'juiste' manier, het Auto Colors en Auto Contrast is niet intelligent (al heeft 't vaak wel een okee resultaat), om over het aanpassen van Contrast en Brightness al maar helemaal te zwijgen - da's al helemaal 3 keer niks.

Maar, Photoshop heeft ook Variations. Heel handig en snel, en goed voor gauw even (wel destructief) een tintje in de foto aan te brengen. Beter is eigenlijk het maken van een Adjustment Layer - je kunt daardoor kleureffecten makkelijker dupliceren.

Als laatste kun je ook weer met de R, G en B kanalen gaan spelen. Als je hier nou bijvoorbeeld apart een Auto Contrast op uitvoert krijg je ook verassende resultaten.

Simulatie van polarisatiefilter
Je kent het wel - strakblauwe luchten die donkerder worden als je hoger in de foto kijkt. Dit effect kun je een klein beetje nabootsen met een kleur-vullaag op een Blending mode zoals Multiply of Color Burn (even experimenteren, lage opacity pakken om mee te beginnen) en een Gradient masker. Als je het echt goed wil doen hou je rekening met de kromming/bolling van de lens en voer je een spherical distort uit over het masker. Je kunt door op het ketting-symbooltje te klikken tussen de image en de mask layer beiden van elkaar scheiden - een bewerking op de een wordt dus niet automatisch op de andere uitgevoerd.

Simulatie van macro-stand
Vereist : Kai's Power Tools 5 (met de Blurrrr-preset). De Photoshop Gaussian Blur werkt ook wel, maar daar krijg je niet dat mooie cat-eye effect mee (het verschijnsel dat lichtbronnen of weerkaatsende oppervlakken waar licht op valt bij het uit-focus raken in een rondje verandert - zie ook hier : http://www.vanwalree.com/optics/vignetting.html), iets dat KPT5 er wel in heeft zitten. Dupliceer je origineel, jaag er een blur overheen en gebruik een cirkelvormige gradient (of in andere gevallen, een dubbele gradient - dit hangt er van af onder welke hoek je de foto hebt genomen.) om het over te laten gaan van scherp naar geblurd. Als je zelf wat talent hebt kun je je een custom brush maken die het cat-eye effect simuleert - gewoon een slimmigheidje, en verdomd veel werk, maar goed te doen.

teveel zooi, te weinig tijd


 • RUMOCOOL
 • Registratie: december 2003
 • Laatst online: 24-08-2007
Das pas een mooie Topic se ;)

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Tip: leer met lagen werken. Ook voor je levels, curves, tint en verzadiging etc. Hierdoor verander je niks aan de originele foto en kan je altijd weer dingen aanpassen. Wil je de bewerkingen opslaan, sla dan de PSD op, zodat je altijd de dingen weer kunt aanpassen.

Wil je een foto op het internet zetten, gebruik dan 'save for web'. Hiermee wordt allerlei onnodige info niet opgeslagen (zoals bijv nog een thumbnail in het bestand zelf).

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
FFrenzy schreef op 20 mei 2004 @ 14:09:
- Als je veel werk aan een foto hebt, sla tussentijdse kopieen in een non-lossy formaat ( png, bmp ) op.
En weg zijn al je layers :'(

Zullen we de tussentijdse kopietjes maar gewoon als psd opslaan? ;)

 • FFrenzy
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-06-2013
sdomburg schreef op 20 mei 2004 @ 18:19:
[...]

En weg zijn al je layers :'(

Zullen we de tussentijdse kopietjes maar gewoon als psd opslaan? ;)
Nog beter.....Zelf werk ik niet vaak met lagen, dus kom ik dat niet zo snel tegen. Maar ik hoop dat de strekking goed over kwam, veel mensen slaan tussentijde resultaten nogal eens in JPG op, en vinden het dan gek dat de kwaliteit achteruit gaat.

Go retro with SLAY Radio


 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
FFrenzy schreef op 20 mei 2004 @ 18:28:
[...]

Nog beter.....Zelf werk ik niet vaak met lagen, dus kom ik dat niet zo snel tegen. Maar ik hoop dat de strekking goed over kwam, veel mensen slaan tussentijde resultaten nogal eens in JPG op, en vinden het dan gek dat de kwaliteit achteruit gaat.
Het is sowieso het best altijd in *.psd formaat op te slaan, andere formaten moet je zien als exporteer functies om te gebruiken met andere programma's. Desalniettemin is je punt om een aantal backups gedurende je Photoshop-sessie natuurlijk correct.

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
FFrenzy schreef op 20 mei 2004 @ 18:28:
[...]

Nog beter.....Zelf werk ik niet vaak met lagen, dus kom ik dat niet zo snel tegen.
Lees mijn tip nog maar eens.. Leer met die lagen werken, je krijgt er geen spijt van ;)

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Marco
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 01-12 23:46
-W0kk3L- schreef op 20 mei 2004 @ 14:43:
Nog een tipje voor een leuk effect:

Ooit wel eens die foto's gezien waarbij alles zwartwit is, met uitzondering van 1 object? Zo doe je het (dit is een van de mogelijke manieren. Als iemand nog een betere manier weet, dan hoor ik em heel graag):

- Open je foto
- Kies Image>Adjustments>Desaturate (CTRL-SHIFT-U). Je foto zal nu zwart-wit worden)
- Kies nu je History Brush Tool in je Tools menu.
- Kies het gewenste formaat voor je brush (afhankelijk van de grootte van je foto)
- Begin met 'kleuren' :) Alles waar je nu overheen gaat, wordt ingekleurd naar de orginele kleur.

Voorbeeldje: http://serv.crew-nexus.net/~wokkel/tweakers/9.jpg
Ik maak altijd met de de lasso-tool een selectie van het object wat gekleurd moet blijven, dan inverse selection, en dan desaturate. :)

 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
delict schreef op 20 mei 2004 @ 19:00:
[...]

Ik maak altijd met de de lasso-tool een selectie van het object wat gekleurd moet blijven, dan inverse selection, en dan desaturate. :)
Dat is inderdaad een manier, maar vind dat wat lastig met haren.

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
-W0kk3L- schreef op 20 mei 2004 @ 19:03:
[...]


Dat is inderdaad een manier, maar vind dat wat lastig met haren.
Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, er is niet persé 1 goede manier. Wat je zegt over haren gaat overigens voor alle manieren op die ik ken. Als iemand daar nog een goede tip voor heeft behalve veel inzoomen, een fles cola en veel geduld moet 'ie maar roepen :)

Nog een hele belangrijke tip trouwens: blijf met je vieze poten van de filters af, tenzij je zeker weet wat je doet. Zeker op de lens flare staat de doodstraf. ;)

[Voor 17% gewijzigd door sdomburg op 20-05-2004 19:23]


 • Labster
 • Registratie: februari 2003
 • Laatst online: 14-02-2006
Je kunt ook in tiff-formaat opslaan, dan blijven de lagen ook bewaard. Ook is het handig om - als dat mogelijk is - in 16-bit mode te werken (bijvoorbeeld bij ingescande foto's, dia's en negatieven). Dat wordt sinds photoshop cs goed ondersteund.

 • 1972
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 17-03 00:38
Gladde huidjes ?

Tip: probeer hetvolgende filter eens:

http://www.autofx.com/freeplugins/dreamyphoto.asp?id=1

 • real_FireFly
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 11-01-2020
Magnetic lasso om dingen te selecteren is ook handig mits je ermee kan werken :)

 • Mercarra
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 01-12 22:30
real_FireFly schreef op 20 mei 2004 @ 20:44:
Magnetic lasso om dingen te selecteren is ook handig mits je ermee kan werken :)
En een strakke hand en dure muis hebt. Gebruik dan de path tool. Wat lastiger aan te leren, maar dan kan je er later nog wat mee.

[Voor 43% gewijzigd door Mercarra op 20-05-2004 22:05]

Canon EOS 6D / Samyang 14mm f/2.8 / 17-40mm f/4.0 / 35mm f/1.4 / 50mm f/1.4 / 85mm f/1.8 / 70-200mm f/4 IS mercarra.nl


 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Mercarra.. valt wel mee.. beetje inzoomen werkt prima. Magnetic lasso is anders dan de gewone lasso tool.

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Oceanus
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 30-01-2006
Dit effect kun je toch ook bereiken met Soft-focus effect in PS?

 • dominic
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 01-12 17:47

dominic

will code for food

Clyde schreef op 20 mei 2004 @ 22:55:
[...]


Dit effect kun je toch ook bereiken met Soft-focus effect in PS?
In Photoshop 7 ook simpel:

Duplicate layer van foto, onderste layer een gaussian blur van 6px en contrast + 40%, de top layer vervolgens op opacity 80% zetten et voila.

voor:
http://www.xs4all.nl/~boutd/got/ps/puk%20org.jpg

na:
http://www.xs4all.nl/~boutd/got/ps/puk%20dreamy.jpg

Download my music on SoundCloud


 • Oceanus
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 30-01-2006
-W0kk3L- schreef op 20 mei 2004 @ 14:29:
Handige tip voor het maken van een border/kader om je foto heen:

- Druk op CTRL-A om alles te selecteren.
- Maak in je Layers menu (F7) een nieuwe layer aan (een kopie van je orginele) door je foto naar New Layer te slepen.
Hmm... dit lukt hier niet.

kan me foto nergens heen slepen om dus die nieuwe layer aan te maken. ik heb me view ingesteld zodat ik 't layer-gedeelte zie rechtsonder; maar er valt niks naar toe te slepen? Ik zie verder ook niet hoe 't anders kan.

zal wel verkeerd of te moeilijk kijken.. :o

[Voor 3% gewijzigd door Oceanus op 20-05-2004 23:17]


 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Clyde schreef op 20 mei 2004 @ 23:16:
[...]


Hmm... dit lukt hier niet.

kan me foto nergens heen slepen om dus die nieuwe layer aan te maken. ik heb me view ingesteld zodat ik 't layer-gedeelte zie rechtsonder; maar er valt niks naar toe te slepen? Ik zie verder ook niet hoe 't anders kan.

zal wel verkeerd of te moeilijk kijken.. :o
Het staat een beetje vaag beschreven en bovendien kan het ook gewoon via het layers menu, maar hier moet je 'm op slepen:
http://www.xs4all.nl/~idomburg/photoshop.jpg

 • Oceanus
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 30-01-2006
sdomburg schreef op 20 mei 2004 @ 23:21:
[...]

Het staat een beetje vaag beschreven en bovendien kan het ook gewoon via het layers menu, maar hier moet je 'm op slepen:
[afbeelding]
dat had ik gezien dat 't ook via die weg kon; maar het probleem is dat ik 'em niet erin gesleept krijg.

Als ik de foto selecteer en hem wil 'moven' geeft 'ie zo'n "cirkeltje met streep" erdoor aan met de bedoeling van... dat het niet kan ofzo...

[Voor 6% gewijzigd door Oceanus op 20-05-2004 23:51]


 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Je moet de foto ook niet slepen, maar de laag :) (even voor de duidelijkheid)

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Oceanus
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 30-01-2006
i know ;) maar dan nog doet 'ie het niet.

ik kijk morgen nog wel ff erna (waarschijnlijk nu teveel drank op :P)... ik zal wel wat vreselijk verkeerd doen ;)

[Voor 66% gewijzigd door Oceanus op 20-05-2004 23:54]


 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Nog even wat algemene nettiquete aan de hand van het voorbeeld van W0kk3l:
http://serv.crew-nexus.net/~wokkel/tweakers/8s.jpg
Copyright onder een foto zetten is absoluut overbodig, op je foto zit automatisch copyright als jij hem gemaakt hebt en geen schriftelijke toestemming geeft om de foto vrij te verspreiden. Laat dus de meestal lelijke © en (c)-tekens weg. Natuurlijk wil je wel laten zien dat het jouw foto is en zet je daarom je naam erop. Zorg echter dat dit niet overheerst en afleidt van de foto! Nog subtieler is enkel in paraafje of je initialen oid. plaatsen.

Zoals W0kk3l deze plaatst doet het me overkomen als een titel. Met een titel is niets mis, maar ook hier geldt, zorg dat het niet te erg overheerst. Het beste wat je kan doen is kiezen voor een font en grootte dat mooi aansluit bij de rest. Comic Sans zal nooit mijn keus zijn, maar vind ik in dit geval ook veel te speels voor de foto, waardoor het een beetje vloekt en nog meer afleidt.

Het drop shadow effect is ook niet aan te raden om te gebruiken in combinatie met een kader, dit laat de foto boven het kader zweven en dat lijkt me niet de bedoeling. Het kader zelf is wel mooi gelijk aan de beide randen; je kan er voor kiezen om het niet te doen onder bepaalde omstandigheden; het kan je foto speelser maken. Zorg ook dat het kader niet te groot wordt; centimeter dikke kaders leiden weer af van waar het eigenlijk om gaat; de foto.

Ik fotografeer zelf niet zo veel meer ben wel een fanatiek Photoshopper en zal daarom even bovenstaand verhaal illustreren met een stockfoto:
http://www.xs4all.nl/~idomburg/boom.jpg

Bovenstaande is grotendeels berust op smaak en is in het algemeen en niet specifiek voor W0kk3l bedoeld.

[Voor 6% gewijzigd door sdomburg op 21-05-2004 00:05]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
Kijk, en dat vind ik nou jammer ... "Nog even wat algemene nettiquete aan de hand van het voorbeeld van W0kk3l" ... Ik geef liever wat eigen input aan mijn foto's, ipv me aan allerlei nettiquettes te houden. Een copyright teken.... ala.... maar zoals ik in een ander topic al aangaf (om precies te zijn mijn showcase) heb ik deze border/kader in korte tijd gemaakt en was het mijn eerste poging om een kadertje om mijn foto te maken. Zie ook topic [rml][ showcase] Middagje Veluwemeer[/rml] . Bovendien is mijn posting enkel een demonstratie hoe je een kadertje om je foto kunt maken. hoe je die wilt maken, en wat je eronder wilt zetten laat ik geheel aan de persoon zelf over.
Het drop shadow effect is ook niet aan te raden om te gebruiken in combinatie met een kader, dit laat de foto boven het kader zweven en dat lijkt me niet de bedoeling.
Dat was juist wel mijn bedoeling. Dat jij het niet mooi vind is een 2e.... :) Ik vind een smal randje boven en aan de zijkant, en een brede rand beneden niet mooi. Doet me denken aan een polariod, en die vind ik lelijk ;)
Bovenstaande is grotendeels berust op smaak en is in het algemeen en niet specifiek voor W0kk3l bedoeld.
Gelukkig maar... zo kwam het namelijk in eerste instantie wel over. :)
Laten we het lekker over photoshop tips houden. Mocht je mijn border verder willen bekritiseren, dan verwijs ik je door naar mijn showcase >:)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • -W0kk3L-
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 04-11 11:02
Clyde schreef op 20 mei 2004 @ 23:52:
i know ;) maar dan nog doet 'ie het niet.

ik kijk morgen nog wel ff erna (waarschijnlijk nu teveel drank op :P)... ik zal wel wat vreselijk verkeerd doen ;)
Hehhee, als het je straks lukt, sla je jezelf voor je kop ;D Op het moment dat je de layer selecteert en iets beweegt (met de muisknop nog steeds ingedrukt), moet het 'wijsvingertje' een 'vuistje' worden. Op dat moment kun je em nog maar naar 1 pictogram slepen, en dat is New Layer.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Misschien was het nog niet duidelijk genoeg, maar mijn voorbeeld is maar _een_ invulling van wat ik erboven heb gezegd. Zoals ik ook reeds aangaf is het grotendeels een kwestie van smaak. Toch is het belangrijkste van mijn boodschap hopelijk wel overgekomen, zorg dat wat je in Photoshop toevoegt ook echt een een toevoeging is en dat wat je toevoegt in dezelfde stijl als je foto moet proberen te houden. Hoe je dat doet is aan jezelf.

Het probleem is alleen dat als ik het op deze wijze neerzet het niet duidelijk is. Met hou foto als voorbeeld probeerde ik dit te verduidelijken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
sdomburg: Wat jij mooi vind hoeft een ander niet mooi te vinden. Hetzelfde geld oor "het moet wat toevoegen". Voor de een voegt het wat toe, voor de ander niet. Je kan hooguit zeggen dat je het niet mooi vind :)
offtopic:
-W0kk3L-: je icoon doet het niet

[Voor 71% gewijzigd door Acid_Burn op 21-05-2004 00:32]

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hugdepop
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 25-06-2012
sdomburg schreef op 20 mei 2004 @ 23:57:
Nog even wat algemene nettiquete aan de hand van het voorbeeld van W0kk3l:

---snip---

Bovenstaande is grotendeels berust op smaak en is in het algemeen en niet specifiek voor W0kk3l bedoeld.
Toevallig ben ik vandaag bezig geweest met die kadertjes. Onder andere aan de hand van de beschrijving eerder in dit topic. Ik vind het initiatief voor dit topic dan ook geweldig.

Mijn vraag n.a.v. deze post van sdomburg:

Welke lettertype heb jij gebruikt in je kader? Om een of andere manier komen de fonts in PS mij niet echt mooi over.

Verder een algemene vraag... welke lettertype is het Canon-logo in geschreven?

Voor diegene die misschien nog iets meer willen weten over kadertjes, heb ik nog een pagina met misschien een net iets andere benadering:

http://users.pandora.be/perrush/foto/kader/my-template.html

Deze is site is niet van mij (voor de duidelijkheid).

Verder, ga vooral door met handige tips en tricks.....

-Whenever you set out to do something, something else must be done first -


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Floor-is
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 09:19
Ik heb zo snel niks gezien over een paar van de mooiste tools in Photoshop:

Healing brush
Met name bij portretten een tool die je echt niet missen kunt. Fantastisch om net die kleine oneffenheden weg te halen, om een puistje uit de weg te ruimen, een haar die niet goed valt weg te halen etc. etc. Erg prettig mee te werken, zeker als je clone-stamping al onder de knie had.

Clone-stamp
Soms zijn er erg vervelende dingen op je foto te vinden, bijvoorbeeld een halve vleugel van een vogel in je verder perfecte zonderondergang. Met clonestamp kan je deze verwijderen, zeker als je lekker geoefend hebt met deze tool kan je erg leuke dingen uithalen.

Unsharpen mask
Hoewel ik persoonlijk geen fan ben van USM, kan het heel nuttig zijn een USM toe te passen. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren voor de 'ideale instelling'. Mijn persoonlijke ervaring is dat USM per foto anders is en bovenal heel voorzichtig moet worden toegepast, sommige mensen zien al heel snel dat een foto is voorzien van USM en dat kan heel storend zijn.

Batch
Batches voor het bewerken van foto's zijn in mijn ogen vrij vies, behalve voor een zeer beperkt aantal dingen: Resize, kader/watermerk, raw/tiff naar jpg omzetten. (Waar irfanview ook zeer geschikt voor is en vaak sneller!). Door 1 keer een action aan te maken kan je vervolgens door middel van een batch een hele serie dingen uitvoeren. In mijn geval is er een resize&save action; ik werk niet met een kader, hoewel dat er wel aan zit te komen. Een watermerkje moet je een of ander proggie voor kopen van PS, dus daar zijn andere manieren voor (of je koopt het; warez are a no-go).

Laatste en niet erg in-deze-thread-passende tip:
Als je met .CRW/RAW/TIFF/NEF gaat werken is er een heel prettig programma dat CaptureOne heet, ook wel C1. Hiermee is het ontzettend prettig werken, maar het is niet goedkoop als je de meest uitgebreide versie opteert. (De LE versie is ook top!). Overigens is dit prog nagenoeg alleen aan te raden als je een DSLR hebt, daar is het namelijk voor ontwikkeld. (En het is dermate duur dat je je afvragen kunt hoeveel prosumercam-eigenaren dit programma zullen kopen ;))

Nog een klein dingetje, moet namelijk even de moraalridder uithangen: Als je programmatuur gebruikt en die programmatuur bevalt je en gebruik je vaak... Koop het dan ook. Photoshop is inderdaad hardstikke duur, maar gezien je het vaak gebruikt zal het wel de moeite zijn niet? ;)

If comedy is tragedy plus time, I need more time. But I'd really settle for less f*cking tragedy to be honest with you. (c) Jon Stewart, 2014 | Nog niet genoeg van me gehad? -> Check Met Nerds om Tafel Podcast


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Als je letters niet mooi overkomen moet je een spelen met de anti-aliasing setting van de tekst. Dat kan een hoop schelen.

Belangrijke tip: "Less is more". Oftwel, beheers je met het toepassen van filters e.d. (zoals USM wat Floris zegt). Het is als snel teveel. Tenzij je natuurlijk een bepaald effect nastreeft, maar over het algemeen, pas dingen aan in kleine stapjes.

[Voor 51% gewijzigd door Acid_Burn op 21-05-2004 02:18]

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Hugdepop schreef op 21 mei 2004 @ 01:45:
[...]
Mijn vraag n.a.v. deze post van sdomburg:

Welke lettertype heb jij gebruikt in je kader?
Gewoon Arial Narrow met groooooooote spatiëring; tekst selecteren, alt inhouden en pijltjes toets naar rechts indrukken.
Om een of andere manier komen de fonts in PS mij niet echt mooi over.
Zet bovenaan de anti-aliasing op "smooth" of "sharp" (sharp is eigenlijk voor kleine puntgrootte, maar doet nauwelijks onder voor smooth op de wat grotere puntgroottes). De tekst wordt dan veel minder blokkerig.
Verder een algemene vraag... welke lettertype is het Canon-logo in geschreven?
[rml]Post hier je "ik zoek dit en dit font" vragen [ part 4][/rml]
Verder, ga vooral door met handige tips en tricks.....
Het meeste hier is gewoon standaard Photoshop dingetjes. Als je iets specifieks zoekt, moet je ff Googlen :)

[Voor 3% gewijzigd door sdomburg op 21-05-2004 02:50]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blizard
 • Registratie: september 2001
 • Niet online
sdomburg schreef op 20 mei 2004 @ 23:57:
Ik fotografeer zelf niet zo veel meer ben wel een fanatiek Photoshopper en zal daarom even bovenstaand verhaal illustreren met een stockfoto:
[afbeelding]

Bovenstaande is grotendeels berust op smaak en is in het algemeen en niet specifiek voor W0kk3l bedoeld.
Weet niet of er nog mensen zijn die willen weten wat het origineel is + welke dingetjes je er allemaal mee gedaan hebt, maar ik wil het zeker en vast weten :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jigal
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 31-10-2005
Floris schreef op 21 mei 2004 @ 02:12:
Unsharpen mask
Hoewel ik persoonlijk geen fan ben van USM, kan het heel nuttig zijn een USM toe te passen. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren voor de 'ideale instelling'. Mijn persoonlijke ervaring is dat USM per foto anders is en bovenal heel voorzichtig moet worden toegepast, sommige mensen zien al heel snel dat een foto is voorzien van USM en dat kan heel storend zijn.
Op m'n werk (met zo'n keurig betaalde Photoshop O-) ) moet ik regelmatig foto's verkleinen. Door het resamplen wordt het beeld ook iets vager.
Bij bijvoorbeeld 1600x1200 -> 640x480 werkt een USM met amount 100%, radius 0.4 en threshold 0 heel verhelderend. Het verschil is vrij subtiel, maar de onscherpte is weer aardig gecorrigeerd.

Life is a figment of its own imagination.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Yoozer
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 17-11 16:42

Yoozer

minimoog

Hugdepop schreef op 21 mei 2004 @ 01:45:
Welke lettertype heb jij gebruikt in je kader? Om een of andere manier komen de fonts in PS mij niet echt mooi over.
Ik hoop dat ik dat niet lees als "ik heb geen andere fonts behalve de standaard Windows-fonts in PS, en die zijn niet mooi" ;).
Verder, ga vooral door met handige tips en tricks.....
Snel kaders bouwen
Foto gemaakt? Zorg er dan voor dat 'ie niet meer op Background staat in Photoshop. Laag dupliceren, en dan de vorige met de Background-naam wegkiepen. De Background is namelijk een bijzondere laag - deze kan niet doorzichtig gemaakt worden, alle wegveeg-acties laten de Background Color (zie ook de Tools-balk) zien. Ook de Layer-effects werken dan niet meer, en die heb je nou juist nodig. In plaats van het gezeur met selecties en borders : gebruik Stroke! Size en Color naar wens, en je zet 'm gewoon op Position: Inside. Het mooie eraan is dat je dit dus kunt toepassen op alles wat je maar wilt omkaderen (Copy Layer Style) terwijl je bij selecties e.d. altijd resolutiegebonden bent. Wel kun je, als je er toch zeker van bent dat je toch alles op dezelfde resolutie krijgt, een template maken die je er elke keer overheen sleept. Zo geplaatst (met Snap aan, tenminste), en 't scheelt weer een paar klikken. Het gaat -nog- sneller als je 't gewoon automatiseert en er een batch-job van draait.

Kleurgebruik / Goede lettertypes
Zwart en wit zijn de meestgebruikte kaderkleuren, maar je zou ook een duplicaat van je foto kunnen bewerken met Filter > Pixelate > Mosaic (32 px). Zo krijg je snel een selectie van kleuren die wel een als kaderkleur bij de foto zouden passen. Ook kun je dan wat meer atmosfeer geven aan de foto zelf, zonder al te veel af te leiden. Denk aan kreten als "koud", "warm", "mechanisch", "fris", en "vrolijk".

Wat zijn goede fonts om eronder te zetten? Ook dit is smaakgebonden, maar wat niet moet kan je meestal wel zeggen: de aandacht moet liggen bij de foto, niet bij het onderscrift. Houd het formaat en het font dus bescheiden. Teveel dropshadows en outlines zijn voor mensen die niet verder kijken dan Word-art. Het centreren van de tekst hoeft ook niet altijd; in een klein hoekje de info neerzetten is ook goed. Ook draagt een font, zij het drastisch minder dan een gekleurd kader, bij aan de atmosfeer van de foto. Kijk hier ook naar de kleur van het font; zwart of wit afhankelijk van het totale kleurbeeld van de foto is al meestal genoeg bij gekleurde kaders

Geo Sans Light (Futura Light kloon), Manana (Futura kloon), Eurasia (Eurostyle kloon), Karat Medium (Kabel kloon), Lane (Helvetica light kloon), Tradition Sans XLight (Franklin light kloon) voor de schreeflozen zijn goede keuzes (en wat anders dan dat eeuwige Arial of Verdana). OptimusPrinceps en Athena Unicode zijn voor schreeffonts een goede keuze (en wat anders dan dat eeuwige Times New Roman of Garamond). Allemaal gratis op http://www.dafont.com/en/ te vinden.

[Voor 8% gewijzigd door Yoozer op 21-05-2004 18:15]

teveel zooi, te weinig tijd


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ygma!l
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 01-12 10:43
* Ik weet niet, maar is het misschien een idee om hier Adobe Photoshop Elements 2.0 bij toe te voegen (kopje software)?? Wordt namelijk bij sommige camera's standaard meegeleverd ;)

 • Dessie
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 23-03-2020
Ik heb bijna altijd dat als ik een foto kleiner maak voor gebruik met msn (96x96), dat ze vaak zo wazig worden. En als ik dan die sharpen filters er op gebruik vind ik ze vaak er niet mooier op worden. Ik save ze altijd als bmp of jpg.

Kan dit ook anders? B)

 • real_FireFly
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 11-01-2020
DeSSie! schreef op 22 mei 2004 @ 19:26:
Ik heb bijna altijd dat als ik een foto kleiner maak voor gebruik met msn (96x96), dat ze vaak zo wazig worden. En als ik dan die sharpen filters er op gebruik vind ik ze vaak er niet mooier op worden. Ik save ze altijd als bmp of jpg.

Kan dit ook anders? B)
probeer een andere resample manier, bicubic sharper bijv. Er is niet echt een regel voor naar mijn weten. Voor avatars enzo gebruik ik bicubic sharper, voor gewone foto's bicubic.

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
Silent Thunder in "Het Canon A60/A70 ervaringen topic - Dee..."

In mijn post (link hierboven) heb ik een kader gemaakt en leuk randje eromheen. Dat heb ik dus gedaan bij Blending options -> Bevel and Embos

Alleen maakt 'ie maar bij 2 kanten het zwarte randje. Hoe kan ik het over de hele rechthoek doen?

 • real_FireFly
 • Registratie: april 2003
 • Laatst online: 11-01-2020
Silent Thunder schreef op 22 mei 2004 @ 20:14:
Silent Thunder in "Het Canon A60/A70 ervaringen topic - Dee..."

In mijn post (link hierboven) heb ik een kader gemaakt en leuk randje eromheen. Dat heb ik dus gedaan bij Blending options -> Bevel and Embos

Alleen maakt 'ie maar bij 2 kanten het zwarte randje. Hoe kan ik het over de hele rechthoek doen?
in het vak shading (bij bevel & emboss) angle op 0 zetten

 • Recoil
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
Hugdepop schreef op 21 mei 2004 @ 01:45:
[...]


Toevallig ben ik vandaag bezig geweest met die kadertjes. Onder andere aan de hand van de beschrijving eerder in dit topic. Ik vind het initiatief voor dit topic dan ook geweldig.

Mijn vraag n.a.v. deze post van sdomburg:

Welke lettertype heb jij gebruikt in je kader? Om een of andere manier komen de fonts in PS mij niet echt mooi over.

Verder een algemene vraag... welke lettertype is het Canon-logo in geschreven?

Voor diegene die misschien nog iets meer willen weten over kadertjes, heb ik nog een pagina met misschien een net iets andere benadering:

http://users.pandora.be/perrush/foto/kader/my-template.html

Deze is site is niet van mij (voor de duidelijkheid).

Verder, ga vooral door met handige tips en tricks.....
Daar heb ik ook naar gezocht, het echte Canon logo heeft geen font en het font dat Perrush gebruikt daarbij komt Adobe Janson Text(dat uit mijn legale Adobe Fontfolio komt evenals alle andere creatieve software) het meest bij in de buurt.

 • Jasper
 • Registratie: juni 1999
 • Laatst online: 07:15
Het canon logo is ook te vinden op http://web.brandsofthewor...387&page=1&brand_id=50446 in EPS :)

📷 Insta


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Recoil
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
Weet er iemand trouwens nog leuke Adobe Photoshop filters op foto-gebied?
Ik kan bijvoorbeeld nergens de paketten van Auto FX software vinden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Focalblade is wel aardig.. veel veelzijdiger dan USM.

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jigal
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 31-10-2005
Yoozer schreef op 21 mei 2004 @ 18:14:
Zorg er dan voor dat 'ie niet meer op Background staat in Photoshop. Laag dupliceren, en dan de vorige met de Background-naam wegkiepen. De Background is namelijk een bijzondere laag - deze kan niet doorzichtig gemaakt worden, alle wegveeg-acties laten de Background Color (zie ook de Tools-balk)
Je kunt ook dubbelklikken op de background layer, nog even naam, etc. bevestigen en het is een gewome laag geworden...

Life is a figment of its own imagination.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blizard
 • Registratie: september 2001
 • Niet online
Deze foto kwam ik tegen op internet :
http://home.planet.nl/%7Ewal00552/images/356GTB_Daytona_original.jpg
Ze hebben daar een paar dingetjes verandert en kwamen tot dit resultaat :
http://home.planet.nl/%7Ewal00552/images/365GTB_Daytona_green.jpg

Ben dan zelf ook even gaan spelen met de eerste foto en ben tot dit resultaat gekomen :
http://users.belgacom.net/bartweb/356GTB_Daytona_green.jpg
1. Layertje aangemaakt en op 'Color' gezet.
2. Leuk groen kleurtje gekozen en met de brush-tool over het gras gegaan .. Eventueel weggomen als je over de auto komt.
3. Mensen en andere dingen weghalen dmv de clone-tool.

Redelijk eenvoudig, maar zouden jullie dingen op een andere manier doen ?

Wat ik me nog afvroeg was hoe je twee verschillende foto's op een eenvoudige manier ongeveer dezelfde kleuren kan geven (in de CS versie is er een optie : color match, maar vorige versies hadden deze optie niet). Om bv een gezicht op een ander gezicht te plaatsen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • abrakadaver
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 06-01 19:13
(photoshop CS engelstalig)
huid glad maken
filters-blur-Gaussian blur, kies hier een lage waarde waardoor de oneffenheden nét niet meer te zien zijn. Vervolgens klik je in het History venster de vorige stap aan, nu is de foto weer zoals je hem geopend hebt. Dan klik je (ook in het History venster) op het vierkantje voor 'gaussian blur'. hier komt nu een penseeltje met een pijltje in te staan.
Nu selecteer je in je toolbox de history brush en zet je in de options balk de blend mode op lighten en je kiest een zachte brush. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is met de history brush over de plekken in het gezicht die je glad wil maken tekenen.

Healing brush op gezichten gebruiken
De healing brush is ideaal om rimpeltjes of bobbeltjes in de huid weg te halen, maar soms krijg je toch nog die herhalende patronen (zoals bij cloning brush).
Om dit te voorkomen kan je hetvolgende doen:
Klik op de healing brush in de toolbox, dan ga je naar de options balk en klik je op het pijltje naast de brush picker. Nu stel je de hardness op 100% in, spacing op een kwart ofzo, de angle op -45 en de roundness op 15%. je krijgt nu een veel gevarieerderde healing, zodat de huid realistischer geretoucheerd kan worden.

Foto's van kleur naar zw/w
Behalve desaturate kun je bijvoorbeeld ook de volgende truc gebruiken:
Maak een nieuwe adjustment layer voor een Channel Mixer. Vink nu het monochrome vakje aan. dan sleep je de rode kleur naar 160% de groene naar 190% en de blauwe helemaal naar links -200%. als de foto nu te donker is kun je dit nog corrigeren door Constant een paar % hoger te zetten.
Nu krijg je een veel dramatischere zwartwit foto dan met desaturate.

Foto's van kleur naar zw/w (subtieler dan bovenstaande)
Een andere manier om foto's zwartwit te maken is de volgende (imo een mooiere oplossing dan bovenstaande, maar deze werkt niet op alle foto's even mooi).
Je kiest in het menu Image - Calculations. In het volgende venster kies je bij source 1 het huidige bestand en de layer zet je op background of merged(bij meerdere layers), bij Channel kies je Red.
Bij source 2 selecteer je ook het huidige bestand en ook hier de layer op background of merged. Hier zet je de Channel op Green.
Bij blending selecteer je multiply, of overlay dit is soms mooier.
Vervolgens pas je opacity aan (tussen 25 en 100% meestal) en selecteer je bij Result 'New Document'.
Voor wat variatie kan je andere channels kiezen, je ziet vrij snel welke het mooiste bij een bepaalde foto passen.

Kunstlicht simuleren:
Met levels kun je best goed kunstlicht simuleren, door bijvoorbeeld red en blue weinig intensiteit te geven en green veel.
voorbeeldje hieronder, is wel wat meer aan gebeurd maar had ff geen ander voorbeeld bij de hand. (jammer van de microfoonstandaard).
voor:
http://members.home.nl/k.rutten/voor-na/voor.jpg

na:
http://members.home.nl/k.rutten/voor-na/na.JPG

en dan zie je dus ook meteen het nut van m'n laatste tip.
CROPPEN!!!


handig topic _/-\o_

[Voor 32% gewijzigd door abrakadaver op 23-05-2004 18:56. Reden: eentje toegevoegd]

Fujifilm X100F, Olympus OM, Rolleiflex, Canon EOS


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
Blizard schreef op 23 mei 2004 @ 12:24:
Deze foto kwam ik tegen op internet :
[afbeelding]
Ze hebben daar een paar dingetjes verandert en kwamen tot dit resultaat :
[afbeelding]

Ben dan zelf ook even gaan spelen met de eerste foto en ben tot dit resultaat gekomen :
[afbeelding]
1. Layertje aangemaakt en op 'Color' gezet.
2. Leuk groen kleurtje gekozen en met de brush-tool over het gras gegaan .. Eventueel weggomen als je over de auto komt.
3. Mensen en andere dingen weghalen dmv de clone-tool.

Redelijk eenvoudig, maar zouden jullie dingen op een andere manier doen ?

Wat ik me nog afvroeg was hoe je twee verschillende foto's op een eenvoudige manier ongeveer dezelfde kleuren kan geven (in de CS versie is er een optie : color match, maar vorige versies hadden deze optie niet). Om bv een gezicht op een ander gezicht te plaatsen.
Ik vind die 3e foto niet echt subtiel gesoept, aangezien de kleur van de bomen gewoon onbewerkt dof groen is zeg maar... en dan in combinatie met dat fel groene opgepoetse gras. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The_Scratcher
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 21-10 03:36

The_Scratcher

Commodore 64 wanker

Deze ben ik nog niet tegengekomen hier: Online Photoshop cursus
Erg interessante mini cursus.

Leuke en handige topic trouwens. _/-\o_

Intel Core i7-7700K @stock | MSI Z270 Gaming M7 | MSI GTX1080 Gaming X 8G | Corsair DDR4 Vengeance LED 2x8GB 3200 Blue | Samsung 850 Evo 250GB SSD | Crucial MX300 525GB SSD | Corsair RMx Series RM750x | Cooler Master MasterLiquid Pro 280


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blizard
 • Registratie: september 2001
 • Niet online
Silent Thunder schreef op 23 mei 2004 @ 15:43:
Ik vind die 3e foto niet echt subtiel gesoept, aangezien de kleur van de bomen gewoon onbewerkt dof groen is zeg maar... en dan in combinatie met dat fel groene opgepoetse gras. :)
Inderdaad, zag het ook net, maar is eenvoudig aan te passen uiteraard :) Was even om te zien hoe moeilijk het was om die dingetjes te realiseren. Lijken me namelijk dingen die je op heel wat foto's kan doen !?

Vroeg me ook af of jullie altijd objecten weghalen dmv de clone-tool ? Of gebruiken jullie nog andere technieken ook ?!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Blizard schreef op 24 mei 2004 @ 18:30:
[...]

Inderdaad, zag het ook net, maar is eenvoudig aan te passen uiteraard :) Was even om te zien hoe moeilijk het was om die dingetjes te realiseren. Lijken me namelijk dingen die je op heel wat foto's kan doen !?

Vroeg me ook af of jullie altijd objecten weghalen dmv de clone-tool ? Of gebruiken jullie nog andere technieken ook ?!
Ja, clone tool is erg handig als je tenminste een goed referentiepunt hebt. De foto waarop dat nummerbord weggesoept is hier boven heeft dat niet echt; je ziet dat ook terug in het resultaat; er ontstaat een soort "vlek" waar het nummerbord heeft gezeten (als je het niet goed ziet, inzoomen en brightness van je monitor omhoog zetten). In dit specifieke geval zou ik persoonlijk eerst een selectie maken van het vlak waarin het nummerbord ligt, zodat de lijnen iig. strak lopen. Vervolgens zie je dat er enigszins kleurverschillen zijn tussen de het gedeelte bij de linkerachterlichten en het gedeelte rechts. Aangezien het een recht vlak is, is de oplossing simpel: ipv. de clone tool de eye dropper gebruiken om het linkerzwart en het rechterzwart als respectievelijk voor en achtergrond kleur in te stellen en vervolgens binnen de eerder genoemde selectie en gradient te maken.

Let wel; dit is de methode die ik in deze situatie zou toepassen, voor elke situatie moet je van te voren bedenken welke methode het best zal werken. Veelal is het wél de clone stamp tool, in dit geval denk ik niet.

Op dezelfde foto is wel te zien hoe de witte feesttenten zijn weggesloopt, dit is zoals ook het resultaat laat zien uitstekend met de clone stamp tool te doen. De overgang gras-lucht links van de auto is dan weer een voorbeeld waarbij de clone stamp tool wel te gebruiken is, maar dan wel in combinatie met een selectie, om de overgang zoals rechts op de foto te zien is lekker scherp te houden itt. wat er links gemanipuleerd is.

Overigens is het resultaat van jouw boom clonewerk minder dan degene die je van het web geplukt hebt; er zit een te regelmatig patroon in; je hebt dus teveel gebruik gemaakt van hezelfde referentiepunt. Ook heb je twee bomen "aan elkaar geweven".

Als ik m'n post nu teruglees kom ik (weer) erg betweterig over merk ik al wel. Ik probeer de puntjes eruit te halen die voor verbetering vatbaar zouden kunnen zijn. Daar leer je namelijk van. Dat ik dus enkel een paar kleine puntjes noemt kan je dus in dit geval als positief opvatten ;)

[Voor 28% gewijzigd door sdomburg op 24-05-2004 20:06]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • M-Jay
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 29-11-2007

Canon EOS-350D - Canon Speedlite 430EX - Canon EFS 18-55mkII - Canon EF 50mm F1.8 - Sigma 70-300 APO


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Blizard
 • Registratie: september 2001
 • Niet online
Blizard schreef op 23 mei 2004 @ 12:24:
Wat ik me nog afvroeg was hoe je twee verschillende foto's op een eenvoudige manier ongeveer dezelfde kleuren kan geven (in de CS versie is er een optie : color match, maar vorige versies hadden deze optie niet). Om bv een gezicht op een ander gezicht te plaatsen.
Schopje .. iemand hier een goeie manier voor ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • abrakadaver
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 06-01 19:13
Blizard schreef op 04 juni 2004 @ 18:51:
[...]

Schopje .. iemand hier een goeie manier voor ?
met levels kun je channel r, g of b kiezen hier kun je vrij subtiel kleuren corrigeren.
Met color balance ook redelijk.
Schaduwen/ highlights kun je enigszins namaken met dodge/burn (zit in de toolbox).
Voor zo'n dingen is niet echt één manier, dit is afhankelijk van de foto's die je wil combineren

Fujifilm X100F, Olympus OM, Rolleiflex, Canon EOS


 • thesiem1972
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 20-08-2006
Ik mis een goede tutorial om een kleurenfoto in sepia om te zetten. Ik heb er op het internet wel een gevonden, maar die voldeed niet.

Hoe doen jullie dit?

The Siem (NL)


 • Alieunited
 • Registratie: november 2002
 • Laatst online: 01-12 23:33
thesiem1972 schreef op 09 juni 2004 @ 10:17:
Ik mis een goede tutorial om een kleurenfoto in sepia om te zetten. Ik heb er op het internet wel een gevonden, maar die voldeed niet.

Hoe doen jullie dit?
Hier staat het op twee manieren uitgelegd.

Als je de kleuren niet mooi vind dan staan er in het duo tone menu onder 'load' een aantal standaard kleuren-codes, zoals verschillende soorten sepia kleuren.

[Voor 19% gewijzigd door Alieunited op 09-06-2004 12:31]


 • markus502
 • Registratie: mei 2004
 • Laatst online: 17-10-2004

markus502

een dag is de andere nog niet

ik zou eens gaan kijken op www.good-tutorials.com daar heb ik altijd veel baat bij :)

Markus, Mark en Dineke's Fotolog


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • the stig
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 05-04-2005
ik wil een foto in 5 stukjes knippen met photoshop, zodat ik het later weer in elkaar kan zetten, ik weet dat het kan met photshop maar weet niet hoe
wie weet wel hoe het moet?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Yoozer
 • Registratie: februari 2001
 • Laatst online: 17-11 16:42

Yoozer

minimoog

the stig schreef op 05 juli 2004 @ 15:00:
ik wil een foto in 5 stukjes knippen met photoshop, zodat ik het later weer in elkaar kan zetten, ik weet dat het kan met photshop maar weet niet hoe
wie weet wel hoe het moet?
F1? Handleiding? Google? Dat al geprobeerd?

Wat heb je zelf al met Photoshop gedaan? Niks?

Wat je nu beschrijft is hardstikke basic. Je opent de foto in PS, je gebruikt de selectietool en kopieert het stuk wat je wilt naar een nieuw bestand. Eventueel crop gebruiken als je de transparante achtergrond weg wil hebben. Sla dit op, klaar. Maar wat is er de zin van als je het weer in elkaar wilt zetten?

*edit* je zit hier al wat langer op GoT. Misschien kun je je probleem even beter beschrijven dan wat je nu hebt, want dit lijkt niet echt ergens op.

[Voor 21% gewijzigd door Yoozer op 05-07-2004 15:12]

teveel zooi, te weinig tijd


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • the stig
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 05-04-2005
ik weet wel hoe ik iets moet selecteren enzo
maar ik heb een keer ergens gezien dat je een foto in tabellen kan verdelen zodat alles precies op elkaar aansluit

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
the stig schreef op 05 juli 2004 @ 15:20:
ik weet wel hoe ik iets moet selecteren enzo
maar ik heb een keer ergens gezien dat je een foto in tabellen kan verdelen zodat alles precies op elkaar aansluit
Gebruik de slice tool. Als je niet snapt hoe even op F1 drukken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sjink
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 11-10 09:36
the stig schreef op 05 juli 2004 @ 15:20:
ik weet wel hoe ik iets moet selecteren enzo
maar ik heb een keer ergens gezien dat je een foto in tabellen kan verdelen zodat alles precies op elkaar aansluit
slicetool kan hier heel handig voor zijn

*blup*


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • the stig
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 05-04-2005
thnx voor de tips,
dit heb ik met de slice tool gemaakt voor mn site:
http://members.chello.nl/r.donker9/a70/fotos3.htm

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
the stig schreef op 06 juli 2004 @ 22:06:
thnx voor de tips,
dit heb ik met de slice tool gemaakt voor mn site:
http://members.chello.nl/r.donker9/a70/fotos3.htm
Zit een foutje in en kan worden opgevat als spam.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • El Reino
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 13-11 17:28
zwart-wit foto MET een kleurtje:

-> Kleurenfoto zwart-wit maken (dmv van een van de verschillende methodes, ik vind desaturate altijd wel lekker snel :) ).
-> Met de history-brush het gedeelte wat je in kleur wilt, weer terughalen (spelen met brush grote/type en brush-opacity om een mooie overgang te krijgen)

tada:
http://home.tiscali.nl/ijmker/rein/test.jpg

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • the stig
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 05-04-2005
waar zit een foutje in en waarom kan dit worden opgevat als spam? :?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
the stig schreef op 06 juli 2004 @ 22:35:
waar zit een foutje in en waarom kan dit worden opgevat als spam? :?
Omdat het linkje niets toevoegt aan dit topic is het spam en het foutje zag ik binnen 2 seoonde, kijk dus wat langer naar je eigen creatie :P

hint: wit lijntje 1 pixel dik

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sjolmers
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 30-11 12:13

sjolmers

het leven is té kort, geniet!

abrakadaver schreef op 23 mei 2004 @ 15:21:
(photoshop CS engelstalig)
veel tekst
handig topic _/-\o_
Bedankt voor deze uitleg heb je techniek eens ff gebruikt en de resultaten zijn zeer mooi! :-)

adr opleidingen en meer adr opleidingen


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RobIII
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 11:40

RobIII

Admin Devschuur®

^ Romeinse Ⅲ ja!

(jarig!)
Ik zie hier veel tips over het Z/W maken van foto's. Ik doe dat altijd als volgt: Image -> Mode -> Grayscale... et voila :?

Is dit niet goed? Verlies ik zo iets? Want ik vind het prima werken??

Wil je naderhand weer wat gaan inkleuren ofzo, dan doe je dus Image -> Mode -> RGB en dan met een nieuw layertje ofzo gewoon kleuren....

There are only two hard problems in distributed systems: 2. Exactly-once delivery 1. Guaranteed order of messages 2. Exactly-once delivery.

Roses are red Violets are blue, Unexpected ‘{‘ on line 32.

Over mij


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
RobIII schreef op 06 juli 2004 @ 23:05:
Ik zie hier veel tips over het Z/W maken van foto's. Ik doe dat altijd als volgt: Image -> Mode -> Grayscale... et voila :?

Is dit niet goed? Verlies ik zo iets? Want ik vind het prima werken??

Wil je naderhand weer wat gaan inkleuren ofzo, dan doe je dus Image -> Mode -> RGB en dan met een nieuw layertje ofzo gewoon kleuren....
Niet echt verkeerd ofzo, het is alleen beetje omslachtig en onnodig :)

 • kamstra
 • Registratie: april 2001
 • Niet online

kamstra

ipso iure

pff, ik zit al een uur te stoeien met fotosoep, maar ik merk dat ik er echt 0 van snap ;(

ik moet echt de meest basic cursus van allemaal maar eens gaan opzoeken en dan stapje voor stapje aan de slag

zelfs dat mooie toverstokje krijg ik nog niet fatsoenlijk aan de praat, dat ding doet nooit wat ik wil...

Wat dan weer wel lukt is die CTRL-SHIFT U sessie en dan met de history brush tool er overheen, geeft idd grappige effecten :)

[Voor 38% gewijzigd door kamstra op 07-07-2004 15:22]

Huh..?? Neuh...bedankt | Qui habet aures audiendi audiat


 • beau_forster
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 23-04-2005
Hier hele mooie dingen.. Hoe je bijvoorbeeld sneeuw moet toevoegen enz..

http://www.davrodigital.co.uk/tutorials/howtoo.htm

Heel vet!

 • thesiem1972
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 20-08-2006
beau_forster schreef op 07 juli 2004 @ 17:39:
Hier hele mooie dingen.. Hoe je bijvoorbeeld sneeuw moet toevoegen enz..

http://www.davrodigital.co.uk/tutorials/howtoo.htm

Heel vet!
Bedankt voor de link, coole site. Ik heb hem toegevoegd aan mijn Photoshop favorieten. _/-\o_

[Voor 17% gewijzigd door thesiem1972 op 07-07-2004 18:11]

The Siem (NL)


 • unSOUND
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 19-09 12:45
thesiem1972 schreef op 09 juni 2004 @ 10:17:
Ik mis een goede tutorial om een kleurenfoto in sepia om te zetten.
De allermakkelijkste manier:

kies als voorgrondkleur een tint bruin... maar wel behoorlijk donker.
kies als achtergrondkleur wit
ga nu naar image > adjust > gradient map

Nu zet hij de foto om in een kleurenschema met de door jou genoemde kleuren.
Mocht het resultaat niet helemaal naar je wens zijn, speel met de kleur bruin.

 • unSOUND
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 19-09 12:45
Deze vraag werd eens gesteld, maar het topic was gesloten:

"hoe zet ik het makkelijkst een foto waterpas ?"

- Pak de lineaal ( deze zit onder het pipet icoon bij je tools )
- trek een lijn langs het deel dat horizontaal moet komen te staan.
- ga naar image > rotate canvas > arbitrary
- nu worden de metingen van de lineaal ingevuld en hoef je niet
te zoeken naar de juiste hoek

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
ik heb een paar foto's genomen maar die zijn een beetje bewogen waardoor ze er dus een beetje 'wazig' uitzien.

hoe kan ik dat met photoshop enigszins rechtbreien?

 • sdomburg
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 06-08 13:10
Silent Thunder schreef op 03 november 2004 @ 20:58:
ik heb een paar foto's genomen maar die zijn een beetje bewogen waardoor ze er dus een beetje 'wazig' uitzien.

hoe kan ik dat met photoshop enigszins rechtbreien?
Informatie die niet aanwezig is kun je ook niet tevoorschijn toveren.

 • Plekuz
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 05-11 14:33

Plekuz

available in strong mint

Silent Thunder schreef op 03 november 2004 @ 20:58:
ik heb een paar foto's genomen maar die zijn een beetje bewogen waardoor ze er dus een beetje 'wazig' uitzien.

hoe kan ik dat met photoshop enigszins rechtbreien?
Er zijn specifieke plugins voor die het iets minder wazig kunnen maken, maar daarvan weet ik zo snel de naam niet. Maar ook via PS eigen opties is het mogelijk het wazige iets te compenseren. Ik doe dat als volgt:

- De background layer dupliceren
- Op deze nieuwe layer Filter --> Other --> High Pass met een radius rond de 10
- Deze layer veranderen van Normal naar Hard Light in het layer palette
- Opacity van de layer een stukje terugschroeven totdat je een mooi resultaat hebt

Zoals eerder gezegd zul je nooit de details kunnen terugkrijgen die niet op de foto staan, maar het geeft wel de indruk dat ie scherper is.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • Frusty
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 06-11-2005
Let ook toch ook effe op het volgende:
Als je een foto gaat gebruiken om af te drukken zou ik heel voorzichtig zijn met wijzigingen. Dikwijls kunnen je bewerkingen er op scherm heel mooi uitzien, maar als je dan een afdruk maakt zie je heel duidelijk dat een en ander fake is of scheef zit.

Tis al een paar keer gezegd: Overdrijf dus niet.

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
Weakling schreef op donderdag 04 november 2004 @ 13:07:
[...]


Er zijn specifieke plugins voor die het iets minder wazig kunnen maken, maar daarvan weet ik zo snel de naam niet. Maar ook via PS eigen opties is het mogelijk het wazige iets te compenseren. Ik doe dat als volgt:

- De background layer dupliceren
- Op deze nieuwe layer Filter --> Other --> High Pass met een radius rond de 10
- Deze layer veranderen van Normal naar Hard Light in het layer palette
- Opacity van de layer een stukje terugschroeven totdat je een mooi resultaat hebt

Zoals eerder gezegd zul je nooit de details kunnen terugkrijgen die niet op de foto staan, maar het geeft wel de indruk dat ie scherper is.
thnx, het werkte prima :)

 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Ik heb laatst voor een tutorial geschreven voor een engels fotografieforum over contrast masking. Mischien vinden meer mensen dat handig:
Contrast Masking

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Danielson
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 11:39
El Reino schreef op dinsdag 06 juli 2004 @ 22:34:
zwart-wit foto MET een kleurtje:

-> Kleurenfoto zwart-wit maken (dmv van een van de verschillende methodes, ik vind desaturate altijd wel lekker snel :) ).
-> Met de history-brush het gedeelte wat je in kleur wilt, weer terughalen (spelen met brush grote/type en brush-opacity om een mooie overgang te krijgen)

tada:
[afbeelding]
Heb je die foto zelf gemaakt? Toevallig een aantal jaren geleden in Monaco? Heb dat schip daar toen ook zien liggen :D

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
Ik heb een foto gemaakt en ben er gedeeltelijk tevreden over. De gezichtuitdrukking is oké; en de scherpte rond het object ook. Maarrrr... kennelijk heeft hij niet helemaal stil gezeten, want rond het oor rechts is het een beetje bewogen.

Ik heb het geprobeerd te fixen met duplicate -> filter -> other -> high pass-> hard light; maar het ziet er minder uit.

Ik wou ook de ruimte achterin donkerder maken en de foto meer op het dier laten concentreren, dus ik deed wat burnen; maar kennelijk een beetje te lomp (niet echt mooie overgang).

Originele foto: http://img146.exs.cx/img146/1926/origineel4545450lp.jpg
Totaal resultaat: http://img146.exs.cx/img146/8848/edit43545434kv.jpg

Wie kan mijn originele foto helpen?

- rechtergezichtshelft fixen van bewogenheid
- achterin donker maken

[Voor 6% gewijzigd door Silent Thunder op 18-12-2004 17:30]


 • Morrar
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 01-12 18:01
@SilentThunder

Je hebt met burnen een stuk van de oortjes weggepoetst ;)

Verder is het probleem met het oor niet eens zozeer dat het onscherp is, maar eerder dat er een enorme blauwe "cast" overheen zit door het tegenlicht.

Je kan deze foto wel verbeteren, maar ik denk niet dat ie echt mooi gaat worden. De belichting is erg tricky met die enorme reflectie / tegenlicht. En ook de pose van de hond kan imho ook nog wel beter. Meer lichaam / poten er helemaal op.

Beesten fotograferen is enorm lastig (ze willen altijd te dichtbij of niet stilzitten) maar ik zou toch nog wat meer kiekjes maken (tis digitaal tenslotte). Buiten lijkt me ook een makkelijkere omgeving dan binnen.

P.S> Behalve kritiek geven heb ik ook PS opgestart om es te klungelen met de foto. Als ik wat toonbaars heb post ik het hier...

[Voor 10% gewijzigd door Morrar op 20-12-2004 17:23]


 • Acid_Burn
 • Registratie: augustus 2001
 • Laatst online: 11:25
Er zit geen cast overheen.. Wat je hier ziet is een typisch "lange belichting i.c.m. flits". Oftwel, hij heeft geflitst en toen de lens nog open stond bewoog hondje zijn oor waardoor de achtergrond zichtbaar is.

Glass Eye Photography | Zelfbouw wireless fightstick | Mijn puzzel site


 • Morrar
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 01-12 18:01
Tsja ik noem zo'n blauwe waas door tegenlicht in de lens "Cast" en ik weet idd wat de oorzaak is...

Belangrijker is: hoe kom je er vanaf. Ik heb wat zitten pielen in Lab-mode op de vloer. Daarnaast heb ik de hond bewerkt met het penseel in Color-modus en daarna burnen voor de juiste lichtheid. Beetje clonen nog en dan kom je hierop:

http://www.lukaskoning.nl/hond.jpg

Zeker niet optimaal dus, maar dit is een snel probeerseltje. Ik denk alleen nog steeds dat je de plaat beter overnieuw kunt schieten...

 • Silent Thunder
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 11:32
Jah idd, opnieuw schieten is misschien een beter idee. Maar het ging ook meer om mijn photoshopskillz te verbeteren, dan dat ik per se die foto moest hebben.

Ik heb er maar een klein beetje soft focus effect over heen gegooid en in archief gezet; in ieder geval thnx voor de moeite

Silent Thunder in "Het Canon A60/A70/A75 ervaringen topic -..."

[Voor 18% gewijzigd door Silent Thunder op 20-12-2004 18:41]


 • wiebje12345
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 07-08-2006

wiebje12345

!!!!!!!!!!!

Wie wil voor mij ongeveer 12 foto's bewerken want ik moet het morgen af hebben en het programma doet niet meer... Mail me maar even op mijn hotmail als je dat wilt doen, ben je dan dankbaar. Alvast bedankt
Modbreak:Dergelijke requests zijn niet de bedoeling op GoT, en zeker niet van dit topic. Graag geen dergelijke requests dus meer.

[Voor 32% gewijzigd door Remy op 31-01-2005 08:26]


 • Katsunami
 • Registratie: november 2004
 • Niet online
Mail verstuurd; ik ga wel een poging doen, maar ik kan je niks beloven.

Je moet ze wel zippen en ergens online gooien, want 12 foto's kan ik niet in mijn mail ontvangen.

Eignelijk is deze thread hiervoor niet bedoeld, dus open volgende keer een nieuwe voor dergelijke verzoeken, indien nodig in overleg met een van de mods.
Modbreak:Voor dergelijke verzoeken moet juist niet een topic geopend worden: dergelijke zaken horen niet op GoT thuis.

[Voor 50% gewijzigd door Remy op 31-01-2005 08:30]


 • veryip
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 28-11 20:49

veryip

Nikon D7000 + Glas

is dit geslaagde fotobewerking??

Heb eens lopen proberen met de gradient map...

http://www.davidboerman.com/temp/gulpen1.jpg

http://www.davidboerman.com/temp/gulpen2.jpg

vondt de foto onbewerkt wel leuk maar qua kleur weinig uitstraling hebben... de bewerkte foto heeft dat mijns inziens meer; o.a. door verhoogd contrast??

Nikon D7000


 • Katsunami
 • Registratie: november 2004
 • Niet online
Probeer eens echt zwart/wit, of sepia.

Wat betreft foto's en hun bewerking: vind jij het na de bewerking mooi (beter)? Ja? Dan is het goed. :)
wiebje12345 schreef op zondag 30 januari 2005 @ 16:02:
Wie wil voor mij ongeveer 12 foto's bewerken want ik moet het morgen af hebben en het programma doet niet meer... Mail me maar even op mijn hotmail als je dat wilt doen, ben je dan dankbaar. Alvast bedankt
Bewerkte pics zijn teruggezonden. Veel plezier ermee. :)

[Voor 58% gewijzigd door Katsunami op 31-01-2005 01:19]


 • Marcel
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 10:39
@veryip: naar mijn idee ben je wat te ver doorgeschoten met het contrast: de lucht is nu een grote, witte vlek geworden en veel details zijn uitgebeten.
Als ik zo vrij mag zijn, ik ben net even aan het pielen geweest in photoshop en ben op het volgende uitgekomen:
http://www.zolar.nl/temp/gulpen1-edit.jpg

Ik had graag nog wat meer met het contrast willen doen, maar omdat de oorspronkelijke foto al aardig wat jpeg compressie heeft werd het een groot blokken-feest.
Pagina: 1 2 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee