Toon posts:

[NT] troubleshooter FAQ

Pagina: 1
Acties:
 • 7.655 views sinds 30-01-2008

 • Predator
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 31-01 10:22

Predator

Suffers from split brain

Topicstarter

Network Troubleshooter

Netwerk troubleshooter:
Waarom deze troubleshooter ?, nou dat is vrij simpel. Er verschijnen steeds meer topics in Network Troubleshooting waarin te weinig informatie wordt gegeven, of de antwoorden direct in de NT FAQ zijn op te zoeken. Deze troubleshooter heeft twee belangrijke functies; ten eerste het helpen oplossen van je probleem en ten tweede het verkrijgen van genoeg informatie om een duidelijke topicstart te maken. Indien je topicstart niet voldoet aan de eisen welke op GoT gelden dan riskeer je dat je topic op slot gaat.

Dus wees verstandig gebruik de troubleshooter en doe je er voordeel mee.


Werking:
Hoe werkt de troubleshooter; er zullen een aantal vragen worden gesteld waarmee je netwerk zal worden doorlopen. Het kan voorkomen dat een vraag niet diect van invloed is op jouw probleem, toch vragen we je alle vragen te beantwoorden. In het tweede deel van de troubleshooter zal specifiek ingegaan worden op zaken als shares, routers, internet delen, enz. Voor vragen en/of opmerkingen kan je contact opnemen met de NT moderators.
Verder heeft het weinig nut als je in je topicstart meldt dat je bij stap X of Y bent blijven hangen, maar maak een duidelijke topicstart met alle relevante informatie, zie hiervoor ook deze informatie en de NT FAQ.


Voor je begint:
Zorg ervoor dat je zaken als firewalls, virusscanners met firewall's, router progjes (ICS, Wingate, Winroute, Sygate enz) uit hebt staan. Deze kunnen de werking van je netwerk beinvloeden en zijn dus potentiële veroorzakers van je probleem. Aangezien we hier starten bij het begin is het verstandiger deze tijdelijk niet te gebruiken. Verder zorg er voor dat je internet verbinding werkt en dat je modem en eventuele router aan staan, let er ook op dat je internet verbinding online is. Veelal is dit te zien aan een statuslampje op je modem.


Start troubleshooting!


1.1. Pingen

Een van de eerste zaken die we zullen testen is kijken of er enig netwerk verkeer mogelijk is. Hiervoor gebruiken we het commando ping. Dit commando wordt standaard geinstaleerd tijdens de installatie van je netwerk. Ook op linux like systemen is dit commando terug te vinden. Voor de werking van ping kun je hier kijken. Probeer nu vanaf je pc een andere pc of router te pingen. Je doet dit door een dosbox te starten en het volgende commando te geven;
c:\>ping 192.168.1.1 waarbij 192.168.1.1 een pc of router is in je netwerk.Wat is het resultaat van ping ip?

1. Request timed out

2. Reply from=192.168.1.1 ...


1.2a. Hardware

Als je ping niet werkt dan kan dit een aantal oorzaken hebben. Dit kan zijn een niet functionerende NIC (Network Interface Card; Netwerkkaart), een slechte kabel, enz. Elke switch, nic en router beschikt meestal over een lampje welke een indicatie geeft of er een netwerk vebinding is. Als de kabel aan beide zijde verbonden is zal het lampje gaan branden. Dit geeft aan dat er een werkende hardwarematige verbinding is. Branden je indicatielampjes?

1. Ja

2. Nee


1.2b. Hardware problemen

Als je indicaties lampjes niet branden kan dit verschillende oorzaken hebben. Veel voor komende oorzaken zijn: • Slechte/brakke kabel;

 • Verkeerde soort kabel (cross ipv straight; zie NT FAQ);

 • Kapotte NIC;

 • Kapotte switchpoort;


Om het probleem te vinden is het handig als je beschikt over een correct functionerende netwerkkabel. Deze is voor een paar euro te koop bij elke computerwinkel. Probeer nu eens een andere netwerkkabel tussen je pc en switch (straight) of tussen de pc's (cross). Indien nu wel je indicatie lampjes werken, kijk dan of je wel kan pingen. Indien ook deze kabel niet werkt probeer dan eens een andere poort op je switch/hub/router. Het wil wel eens voorkomen dat een poort overleden is. Test dit per segment, dus router <-> switch, pc<-> switch enz.


1.3. IP config

Om te kunnen pingen is het noodzakelijk dat de computers in het zelfde subnet zitten. Bijvoorbeeld:

- netwerkadres: 192.168.1.0

- subnetmask: 255.255.255.0

Nu kunnen alle host met ipadres 192.168.1.1-254 communiceren met elkaar. Het is dus niet mogelijk om te communiceren tussen 10.0.1.10 en 192.168.1.5 als het subnetmask 255.255.255.0 is. Voor de meeste thuis netwerken wordt de volgende range gebruikt: 192.168.*.*
Hoe weten we of al onze netwerkapparatuur wel juist geconfigureerd is? De meeste SoHo en ADSL/Kabel routers beschikken over een webinterface, via deze interface kan je het ip adres veranderen. Zo staat het KPN ADSL modem standaard ingesteld op 10.0.0.138. Voor de exacte gegevens zal je in het manual van je router moeten kijken. In je pc kan je via een commando een compleet overzicht krijgen van je IP instellingen. In windows 2000 en XP doe je dit via het commando ipconfig /all in een dosbox, op windows 9x/windows Me systemen doe je dit via het commando winipcfg via start > uitvoeren, onder linux gebruik je het commando ipconfig. Zitten alle ipadressen nu in het zelfde subnet?

1. Ja, ik kan nu pingen.

2. Ja, maar kan nog steeds niet
pingen.


3 . Nee, pas deze aan en kijk of je kan pingen.


1.4. Drivers & TCP/IP stack

Aan gezien je netwerk instellingen nu geheel juist hadden moeten zijn en je nog steeds niet kan pingen kan dit enkele oorzaken hebben. Zo kan je TCP/IP stack corrupt zijn, de verkeerde drivers voor je nic worden gebruikt enz. Probeer je netwerk instellingen geheel te verwijderen, verwijder je netwerkkaart uit Apparaatbeher en installeer je netwerk opnieuw. Indien je nog steeds hetzelfde probleem blijft houden kan je een topic starten in NT. Vermeld er duidelijk bij wat je al gedaan hebt en waar je al gezocht hebt, succes met je probleem!


1.5. Probleem specifieke troubleshooter

Aan gezien het nu mogelijk in om intern te kunnen pingen gaan we verder kijken. Je zal nu een keuze moeten maken, welke het meeste aansluit bij jouw probleem.

1. Wel pingen geen internet;

2. Bestanden delen (shares);

3. Internet delen / routers;

4. Servers draaien achter een router.2.1. Wel pingen geen internet.

Je kan dus nu intern wel pingen, het is nu van belang om eerst vast te stellen of je nu ook naar buiten kan pingen. We voeren daarom nogmaals het programma ping uit maar nu pingen we naar een server op het internet. Hiervoor is het handig dat we een goede degelijke server gebruiken. Hieronder volgt een lijstje van goede servers voor dit doel: • 216.239.51.99 (Google)

 • 195.121.1.34 (Planet Internet)

 • 213.84.253.16 (XS4ALL)

 • 213.239.154.35 (Tweakers)


Doe nu een ping naar een van de boven genoemde ipadressen met het commando ping [ip]. Wat is het resultaat van ping ip?

1. Request timed out.

2. Reply from=195.121.1.34 ...


2.2. Request timed out.

Indien je achter een router zit kan het zijn dat je gateway niet juist staat ingesteld. Als je achter een router zit dan is de gateway het ip adres van je router. Bij modem en kabel verbindingen wordt de gateway automatische ingesteld. Het kan zijn dat deze op een of andere manier een verkeerde instelling mee krijgt. Als je gateway onjuist staat ingesteld, pas deze dan aan. Kun je nu wel pingen naar een ip op het internet?

1. Nee, kan nog steeds niet pingen.

2. Ja, kan nu wel pingen op ip.


2.3. DNS settings.

Aangezien het nu wel mogelijk is om te pingen naar een server op het internet, maar jij nog steeds niet kan internetten, heeft dit vaak zijn oorzaak in een onjuiste dns instelling. DNS wordt gebruikt voor het vertalen van ip adressen naar domeinnamen en omgekeerd. Het is gebruikelijk dat je twee of meer dns servers opgeeft voor je internet verbinding. Bij een modem en kabel verbinding worden deze doorgaans ingesteld door je provider. Bij een ADSL aasluiting ligt het een beetje aan de configuratie. Hoe weet ik nu of ik wel een DNS server heb ingesteld? Hiervoor gebruiken we weer het commando ipconfig /all (NT/W2k/XP) of winipcfg (W9x/Me). Als er nu bij DNS servers niets ingesteld staat dan moet je deze toevoegen via je netwerk instellingen. Als de DNS servers staan ingesteld, kan je nu wel pingen op hostname (ping www.xs4all.nl) en ip.

1. Ja, maar kan nog steeds niet
surfen.


2. Ja, alles werkt weer!

3. Nee


2.4. Browser.

Aangezien je netwerk nu zo functioneerd dat internet gewoon mogelijk is, zijn je browser instellingen verkeerd of draait er een firewall welke je internet verkeer blokkeert. In bijvoorbeeld zonealarm kan je per applicatie aangeven of deze wel of niet gebruik mag maken van je internet verbinding. Als je browser dus geblokkeerd wordt zal deze dus geen verbindig kunnen maken. Daarnaast kan je nog een foutieve instelling hebben in je browser. Hieronder zijn een aantal topics genoemd waarin enkele problemen voor komen.Als geen van deze topics een oplossing biedt kan
je een topic plaatsen in Network Troubleshooting" class="link">NT of Software Algemeen" class="link">SA. Browser en software specifieke zaken horen thuis in SA. Bij twijfel kan je contact opnemen met een van de mods van NT of SA, of je kunt je vraag posten in Schop een Modje" class="link">SM. Let er op dat je je topicstart voldoet aan de eisen die gesteld worden in respectievelijk SA en NT. Succes met het oplossen van
je probleem.

2.5. Gateway.
Indien je nog steeds niet naar buiten kan pingen kan het zijn dat je gateway niet goed staat ingesteld. Als je achter een router zit dan is de gateway het ip adres van je router. Bij modem- en kabelverbindingen wordt de gateway automatische ingesteld. Het kan zijn dat deze op een of andere manier een verkeerde instelling mee krijgt. Kijk bij je provider je instellingen na. In dien je nog steeds hetzelfde probleem blijft houden kan je een topic starten in NT. Vermeld er duidelijk bij wat je al gedaan hebt en waar je al gezocht hebt, succes met je probleem!


2.6. Verbinding.

Het heeft er alle schijn van dat je geen of verkeerde verbinding kan maken met je provider. Kijk je instellingen van je provider na. Als deze juist zijn kan er een storing zijn bij je provider. Heeft dit niet het gewenste resultaat, neem dan contract op met je provider. Sluit ook enige hardware problemen uit met je verbindings apparatuur (routers, modem, enz)3.1. Bestanden delen / shares.

Je hebt nu een leuk netwerkje maar je wil natuurlijk ook de MP3'tjes, flims en weet ik wat allemaal kunnen delen met je huisgenoten. Er zijn hier een aantal belangrijke valkuilen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het OS. In Windows NT/2k/XP wordt er anders omgegaan met rechten dan in Windows 9x/ME. Om files te sharen onder windows wordt er gebruik gemaakt van het NetBIOS-protocol, dit draait boven op het TCP/IP protocol.


Als eerste moeten we er voor zorgen dat we de andere computer kunnen zien in de "Netwerk omgeving" of "Network Neighborhood". Kan je de andere pc nu zien? Let er op dit kan enige tijd (> 1 minuut) duren en heeft te maken met het NetBIOS-protocol.

1. Ja, ik zie de andere computer;

2. Nee, ik zie alleen mijn eigen/geen
computer
.


3.2. Werkgroepen.


Je ziet op dit momnet dus geen andere computers.
Dit kan een heel belangrijke oorzaak hebben. Standaard plaatst windows je in de werkgroep "WERKGROEP" maar als je een Engelstalige versie hebt is dit "WORKGROUP". Je dient er dus voor te zorgen dat beide computers in dezelfde werkgroep zitten. Zitten beide pc nu in dezelfde werkgroep?

1. Ja, beide pc's zitten in dezelfde
werkgroep
;

2. Nee, pas dit aan start opnieuw.


3.3. Netbios via IP.


Je pc's zitten in dezelfde werkgroep maar je kan ze nog steeds niet zien. Kan je nu wel de andere pc benaderen door in je windows verkenner/explorer het volgende in de adresbalk invoeren: \\\[ip-adres]\ Wordt er nu om een wachtwoord gevraag of zie je de shares?

1. Ja, ik zie de shares/er wordt om een wachtwoord
gevraagd


2. Nee, de computer wordt niet gevonden


3.4. Netbios met Hostnames.


Als je wel je shares via het ip nummer maar niet via de hostname kan benaderen kan dit te maken hebben de volgende zaken. Je hosts file is niet goed, je maakt geen gebruik van WINS of deze staat verkeerd ingesteld. Daarnaast worden de namen worden o.a. via broadcast op het netwerk achterhaald. De meest eenvoudige oplossing is door het aanpassen van je HOSTS file. Meer info over je HOSTS file vind je hier: host files maken in netwerk, naam->ip adres, hosts bestand? en [rml][ xp] hosts file welke moet ik hebben+hoe bewerken?[/rml] Verder zou je een WINS server kunnen draaien. W2k en Samba ondersteunen dit oa. Over WINS en Samba is genoeg informatie te vinden.
Wat doet WINS dan; WINS vertaalt hostnames naar ip adressen en werkt op ongeveer dezelfde manier als DNS. Alleen is DNS gemaakt voor het internet en WINS voor lokale netwerken. Zie ook dit topic Het WINS (Windows Internet Name Server) Protocol.

Als je je HOSTS file hebt aangepast en/of je WINS server hebt geactiveerd, kan je nu wel connecten op hostname?

1. Ja, ik nu ook connecten naar een hostname

2. Nee, ik kan niet connecten naar
een hostname


3.5. Geen connectie naar IP.


Je kan nu dus geen connectie maken naar je host op basis van het ip adres. Probeer nu nogmaals te pingen. Als je hier wel een reactie op krijgt kijk dan of er een firewall je verbinding blokkeert. Verder kan je nog proberen om een share aan te maken die voilledg openstaat, ook voor de guest account, en zodoende kan inloggen. Heeft dit alles nog geen nut kan je een topic openen in NT, let er hierbij op dat je topicstart voldoet aan de eisen van het betreffede forum en dat je duidelijk aangeeft wat je allemaal al gedaan hebt!


3.6. Geen connectie naar Hostname.


Het probleem zit hier dus in het resolven van je hostnames naar ip-adressen. Loop voor de zekerheid nogmaals je WINS instellingen en je HOSTS file na. Je kan ook proberen je WINS te overrulen met een eigen HOSTS file, als dit het probleem oplost kijk dan nog eens je WINS instellingen van zowel je client als server na! Als al deze mogelijke oplossingen nog steeds niet geleid hebben tot een oplossingen kan je topic starten in NT, let er hierbij op dat je topicstart voldoet aan de eisen van het betreffende forum en dat je duidelijk aangeeft wat je allemaal al gedaan hebt!


3.7. Shares & rechten.


Je kan nu de andere pc zien in je netwerk omgeving.
Als je nu de computer benaderd via netwerk omgeving zal je een overzicht te zien krijgen van mogelijke shares. Dit kunnen er meerdere per pc zijn. Wanneer er om een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd moet deze gebruiker wel bestaan op de computer die je benadert. Lees onder andere het volgende stukje over de verschillen tussen Win9x/Winme en WinNT/2k/XP: FAQ Network Troubleshooting - sharing


Aangzien er behoorlijke zijn tussen Win9x en WinNT, zullen we elke situatie even apart behandelen. Verder zal er niet ingegaan worden op domain logins etc. aangzien dit buiten de strekking van deze Troubleshooter valt.


Van een 9x en NT naar een NT

Indien je shares op een NT achtig systeem wilt benaderen moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste vereist een NT systeem een username/wachtwoord om in te loggen. Hiervoor wordt de standard login van je 9x systeem gebruikt. Je dient er dus voor te zorgen dat deze gebruiker met hetzelfde wachtwoord ook toegevoegd is in de gebruikers van je NT systeem. Voor test doeleinde kan je de guest account/gebruiker activeren maar dit is niet aan te bevelen. Zie o.a. de volgende topic met een hoop relevante informatie over
het delen van bestanden/mappen op een NT systeem.Van een 9x en NT naar een 9x

Bij een Windows 9x systeem kan je maar een beperkt aantal opties meegeven voor de shares. Zie hiervoor ook het volgende plaatje.Je kan de map dus delen en restricties opleggen d.m.v. een wachtwoord. Er wordt dus niet gewerkt met gebruikers en alleen wanneer het aangegeven is zal er gevraagd worden om een wachtwoord. Hieronder nog een aantal intressante topics over problemen met 9x shares.
4.1. Internet delen / routers.

Om meerdere computers aan een internet verbinding te hangen zul je een methode moeten kiezen om dit te verwezenlijke.
Er zijn hiervoor twee opties: • Routers

  • Hardware matige routers

  • Software matige routers • Proxy


Er is een uitgebreide tutorial geschreven over het delen van internet. Deze kan je hier bewonderen. Indien je gebruik maakt van een router is het handig om te weten dat de pc's de volgende standaard instelling van belang zijn:


IP adresIP uit het subnet
GatewayIP adres router
DNSIP DNS servers provider

Ten eerste maken we onderscheid tussen software
routers (ICS, Wingate, Winroute & Sygate) hardware routers (Linksys,
Draytec enz) en proxy's.

1. Software;

2. Hardware;

3. Proxy.


4.2 Software routers.

Software matige routers vereisen een pc welke verbonden is met het internet in het interne netwerk. Meestal beschikt deze computer dan over twee netwerkkaarten. Er zijn veel verschillende varianten zoals Internet Connection Sharing (ICS) van Microsoft, Sygate, Wingate, Winroute, FreeSCO enz. Sommige routersoftware werkt met behulp van een client-server methode ander werken alleen serverside. Als je netwerk goed functioneert en het is mogelijk om te internetten vanaf de "server" pc dan moet het in weze geen probleem zijn. Veel storingen en problemen komen voort uit onjuiste instellingen. De meeste instellingen worden duidelijk uitgelegd in de betreffende handleidingen. Ook is er een bijzondere toets (F1) waar mee een wereld aan informatie wordt geopend. Hieronder staan een aantal intressante topics betreffende software routers.4.3 Hardware routers.

Deze standalone apparaten maken het mogelijk om je internet verbinding te verdel over meerdere computers. Een router heeft twee aansluitingen, een WAN en een LAN aansluiting. De WAN aansluiting verbind je met je modem en je LAN aansluiting met je interne netwerk. Deze apparaten doen over het algemeen aan NAT. Er zijn in wezen twee mogelijke manier van configureren. De meeste beschikken over een DHCP server en kunnen dus een vooraf ingestelde configuratie aanbieden aan alle pc's in het netwerk. De tweede optie is op alle pc's de configuratie handmatig in te stellen. Veel voorkomend probleem is dat er geen Internetverkeer mogelijk is. Zie hier voor het volgende deel; Geen internet wel ping. Een ander intressant topic is: [Routers] Verschillen/voordelen tussen merken + ervaringen4.4 Proxy's.

Proxy servers worden voor verschillende doeleinde ingezet. Ze kunnen werken als internet gateway zonder dat er een directe verbining is tussen het interne netwerk en het internet. De proxy kan veel opgevraagde website opslaan in een cache. Deze werkt ongeveer hetzelfde als je cache in IE of Mozilla alleen nu kunnen alle pc's in het netwerk er gebruik van maken. Er kunnen ristricies worden opgelegd voor bepaalde sites of ipadressen en er kan een login/password gebruikt worden om restricties per gebruiker op te leggen. Er zijn een aantal grote proxy servers. De belangrijkste zijn Squid en MS ISA of MS Proxy Server 1.0 of 2.0 (NT 4). Proxy's worden vaak door (grote) bedrijven gebruikt waar veel gebruikers van het internet gebruik maken. Een proxy wordt over het algemeen ingesteld in je browser dit in tegenstelling routers/gateway's welke via de netwerkinstelling worden ingesteld. Sommige proxy's hebben de mogelijkheid om de configuratie automatisch te laten plaatsvinden. Als het goed is werkt je netwerk en heb je problemen met de configuratie van je verdere verbinding. Als je zeker weet dat je een proxy server gebruikt probeer dan het probleem op te lossen door te zoeken op GoT en Google met de naam van je proxy server en enkele kenmerken van je probleem. Hieronder nog wat relevante topics over proxy's.
5. Servers draaien.

Om een eigen web/mail/ftp/game server te kunnen draaien achter een router met NAT zul je moeten portmappen. Hiervoor is er een uitgebreide tutorial geschreven waar in de meeste zaken aan bod komen. Let er op dat portmapping alleen werk van buiten naar binnen! Als mijn portmap niet werkt wat kan ik doen. Ten eerste heb je dit getest vanaf een andere PC buiten je eigen netwerk om, dus bijvoorbeeld vanuit je werk. Zorg er dan voor dat de software op de juiste manier geinstalleerd is en dus ook connecties accepteerd van buiten af. Draait er een firewall die inkomende connectie blokkeerd. Is je router wel goed geconfigureerd dus de juiste poort naar het juiste interne ip enz. Omdat elke router een andere manier van configureren heeft is het lastig om dit per router aan te geven. Voor de meest voorkomende routers kan je in het volgende topic kijken: [Routers] Verschillen/voordelen tussen merken + ervaringen

Er is van sommige providers bekend dat ze poorten onder 1024 blockeren om zo web/ftp/mail servers te mijden van hun netwerk. Services zoals HTTP en FTP kunnen wel op een andere poort draaien, in tegenstelling tot DNS en SMTP. Hou hier dus rekening mee.

Verder zal je er rekening mee moeten houden dat servers en applicaties bepaalde poorten nodig hebben. Daarnaast
dien je rekening te houden met het gebruikte protocol (TCP/UDP/ICMP).
Hier onder een kort overzichtje van de meest voorkomende poorten, de complete lijst staat in de tutorial:PoortTypeApp.
20TCPFTP
21TCPFTP
22TCPSSH
23TCPTelnet
25TCPSMTPPoortTypeApp.
53UDPDNS
80TCPHTTP
110TCPPOP3
143TCPIMAP
443TCPHTTPS

Als je portmap nog steeds niet werk en je bent van mening dat je alles al geprobeert hebt kan je topic openen in NT, let er wel op dat je duidelijk vermeld wat je al gedaan hebt en geef een duidelijk omschrijving van je probleem!6. Verklarende woordenlijst.


Wat is een dosbox?

Een dosbox start je via: start > programma's > bureau accessoires > opdrachtprompt. Hiermee wordt er een dos-sessie gestart en kan je dus via deze opdrachtprompt opdrachten uitvoeren. Een aantalvan de gebruikte hulpprogramma's zoals ping, ipconfig, route enz. kunnen het gemakkelijkste via deze manier aangesproken
worden.


Wat is ping?

Ping is een programma welke gebruik maakt vanhet tcp/ip protocol om te kijken of een host (pc, router enz) online is. Ping wordt vooral gebruik om te kijken of een pc, router, server aangesloten zit. Voor meer informatie over ping gebruikje het commando ping /? of onder linux man ping, hier vind je het verhaal achter ping.


Wat is DNS?

DNS, Domain Name System, wordt gebruikt voor het vertalen van domeinnamen zoals startpagina.nl en tweakers.net naar ip adressen en omgekeerd. Aangezien TCP/IP werkt met ip adressen en geen domeinnamen zal er een vertaalslag moeten plaats vinden, en dat doet een DNS server voor ons, elke provider heeft wel een of meer DNS servers.


Wat is NAT?

NAT, Network Adress Translation, wordt gebruikt om meerdere netwerk elemente (pc's, servers enz.) via een IP adres aan het internet te hangen. NAT zorgt er voor dat dit mogelijk is. Wat doet NAT: NAT vertaalt jouw internet ip adres naar het publieke ip adres. Als er nu een antwoord komt vanaf bijvoorbeeld een webserver zal NAT er voorzorgen dat de data nu naar jouw pc wordt gestuurd ipv die van je huisgenoot. Zie ook de NT FAQ voor meer info over NAT.

Wat is DHCP?
DHCP, Dynamic Host Configuration
Protocol, wordt gebruikt voor het automatisch instellen van de TCP/IP instellingen van een NIC. DHCP biedt de mogelijkheid om verschillende zaken automatisch in te stellen zoals: IP, Subnetmask, Gateway, DNS enz.


Credits.

Deze troubleshooter heeft u te danken aan ripexx.

Hebber verder ook nog steun verleend:
[list]
djluc
Anoniem: 35417
Koffie
Predator


Dit is versie 0.4.2 van NT Troubleshooter

last update: 10 oktober 2003 12:36

[Voor 255% gewijzigd door Koffie op 20-09-2004 10:09. Reden: Verouderde linkjes gefixt]

Everybody lies | BFD rocks ! | PC-specs


Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee