Toon posts:

[Ervaringen] Dual AMD systemen - Deel 2

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste
Acties:
 • 1.495 views sinds 30-01-2008

Anoniem: 2551

Topicstarter
Naar aanleiding van dit topic, is het tijd voor een nieuwe inventarisatie denk ik.

Hoe staat het met de dual AMD systemen, en vooral als serverplatform / high end werkstations

We zijn gegroeid van de AMD MP chip naar de MPX chip, en in veel gevallen blijkt dat een hele verbetering te zijn. Ik heb dat inmiddels zelf ook ervaren. De vergelijking die ik 'hands-on' kan maken is gebaseerd op een Tyan Thunder K7 op basis van de 760MP en een Asus A7M266-D op basis van de 760MPX. Maar dat vergelijk is niet helemaal eerlijk, omdat het eigenlijk 2 totaal verschillende boarden zijn. Tyan positioneert de borden heel duidelijk als Servers, Asus zelf rept daar niet over, hoewel een uurtje zoeken op Google leert dat steeds meer systeembouwers de A7M266-D als basis kiezen voor servers.

Tyan was de 1e speler, exclusief met de 760MP op de markt in de vorm van Thunder en Tiger. De Tiger bleek het al heel snel redelijk goed te doen, terwijl de Thunder van ontwerpfouten aan elkaar bleek te hangen. Rev. 1.2 was echter goed, alleen kwam Asus toen al met het 1e bord op basis van de 760MPX op de markt, en vrij vlot daarna kwam ook Tyan met 760MPX variaties van de Tiger en Thunder. Inmiddels hebben (voor zover ik kon vinden) slechts 2 fabrikanten (MSI en Iwill) zich aan het Dual AMD circuit toegevoegd, waarbij beiden zich direct baseren op de 760 MPX.

Mijn ervaringen
Performance
Zeer indrukwekkend! AMD heeft duidelijk gekozen voor een high performance ontwerp, en de fabrikanten die hiermee aan de slag zijn gegaan hebben dat duidelijk opgepikt. Mijn 760MP (Tyan) en 760MPX (Asus) systeem performen ver boven verwachting, en mijn verwachtingen waren al hoog gespannen na het bestuderen van de specs.

Stabiliteit
In beide gevallen had ik de 'eer' een motherboard geleverd te krijgen dat nog niet klaar was voor echte 24/7 belasting... Bij de Asus was dat geen enkel probleem, een snelle omruilactie (mede mogelijk gemaakt door de leverancier, en de inspanningen van Werty) werden MB en voeding in notime omgeruild. Volgende rev. bleek perfect te functioneren! En heel opvallend, proc en case temps lagen direct 5C lager!

Bij de Tyan was het echter een ander verhaal... Een gebed zonder einde, na heel veel heen en weer geschuif met board, voedingen en procs, is er een stabiel systeem ontstaan, maar dat heeft 13 maanden geduurd. Maar in beide gevallen is er nu spraken van een zeer stabiele omgeving, die onder Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000, en Linux/GNU geen krimp geven en iedere zware belasting probleemloos aankunnen.

Support
Asus levert prima support op het MB, en staat volledig achter het produkt. Support blijft wel beperkt tot Windows2000/XP en NetWare. Voor Linux/GNU hoef je echter geen inspanningen te leveren, vanaf kernel 2.2.x worden beide chipsets prima ondersteund. Tyan hobbelt wat achter de feiten aan, maar in dat geval kun je haast altijd met de AMD-drivers uit de fouten.

'Randvoorwaarden'
Een Dual AMD stelt hoge eisen aan de voeding! Niet alleen het aantal Watt, maar vooral de kwaliteit van de aangeleverde stroom. Bespaar daar in geen geval op, en zorg dat je de beste voeding krijgt die er op de markt is! Ook aan de koeling stelt een dual AMD erg hoge eisen, maar dat viel te verwachten. Wanneer je een server bouwt die ergens in een serverhok komt te staan is dat natuurlijk geen probleem, maar een PC die je naast je buro hebt staan kan erg veel kabaal gaan maken wil je de procs onder de 50C willen houden. Watercooling lijkt dan toch heel snel de enige oplossing, een ruime kast en pienter geplaatste (stille) fan's het enige andere alternatief.

Kosten
Een dual systeem kost altijd 'iets' meer, maar laten we eerlijk zijn, een goed dual Intel systeem is ook niet goedkoop. Wanneer je bereid bent de investering te doen, en die is voor een compleet systeem niet gering, dan krijg je daar wel wat voor terug. Wanneer je die performance ook daadwerkelijk gebruikt, bijvoorbeeld als zwaar belastte SQL server, of als rendering beest, dan blijf ik vinden dat de extra kosten zich lonen. Even snel een goedkoop Dual AMD systeem bouwen, waar je op alle hoeken bespaard kun je wmb. vergeten.

Conclusie
Is AMD dus op weg naar een vaste plaats in de SMP Server/High end workstation markt? Het lijkt er wel op! Helaas zijn nog weinig spelers op de markt die deze potentie ook daadwerkelijk omzetten naar een goed motherboard, maar ook daar zal hopelijk snel verandering in gaan komen! Wil je performance en ben je bereid aan de randvoorwaarden te voldoen, dan is een AMD SMP systeem zeker het overwegen waard.

Welke Dual AMD (SMP) borden zijn er:

760MPX
Tyan Thunder K7X Pro (S2469)
Tyan Thunder K7X (S2468)
Tyan Tiger MPX (S2466)
Asus A7M266-D
MSI K7T266 Pro2-U(MS-6501)
Iwill MPX2
Gigabyte GA-7DPXDW+
Gigabyte GA-7DPXDW-C
Gigabyte GA-7DPXDW
Epox M762A

760MP
Tyan Thunder K7 (S2462)
Tyan Tiger MP (S2460)
• Mocht je aanvullingen weten, graag!

PS: Graag alleen reageren wanneer je daadwerkelijk inhoudelijk iets over dit onderwerp te melden hebt!

edit:
1. Gigabyte boarden toegevoegd
2. Epox board toegevoegd
3. MSI link fixed (Senx Abbadon)

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 2551 op 10-01-2003 19:31]


 • tweakduke
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 12:25

tweakduke

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Duke rules the world...

Wat ik me altijd afvraag, degene die zo'n systeem thuis hebben waarvoor gebruiken ze die?
Als Games pc, Echt CAD pc of 3d studiomax etc, die ook wat meer aan dual systeem hebben. Of echt als highend server (lijkt me niet echt nuttig).

Verder ben ik het wel eens met je koel en voedings opmerkingen dat die hoge eisen nodig hebben :).

[Voor 19% gewijzigd door tweakduke op 10-01-2003 13:25]

Tweakers Discord


 • Andy
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 25-02-2021

Andy

rm -r

ik heb er drie die ik op dit moment alleen voor distributed computing gebruik

Young child with dreams, dream every dream on your own. When children play, seems like you end up alone. Papa says he'd love to be with you, If he had the time. So you turn on the only friend you can find, there in your mind.. (Neil Diamond -Shilo-)


 • BalusC
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

BalusC

Carpe diem

Andy schreef op 10 januari 2003 @ 13:34:
ik heb er drie die ik op dit moment alleen voor distributed computing gebruik
Heel mooi, maar waar zijn je ervaringen :?
Er worden op z'n minst wel constructieve en uitgebreide reacties verwacht..

Het is niet de bedoeling dat dit op een opsomtopic uitloopt met alleen maar reacties in de zin van "ja, ik heb ook een Dual AMD" :)

[Voor 18% gewijzigd door BalusC op 10-01-2003 13:36]


 • PowerFlower
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online

PowerFlower

être diable et jouer fleur

Hier op mijn werk zou ik eigenlijk een simpel, goedkoop dual proc systeem willen gebruiken. Als ik bijv. de Lotus Notes scripts test wordt 1 proc namelijk vrijwel volledig lam gelegd, en het zou prettig zijn als je dan nog op de 2e kunt werken (denk dat met een multiproc Notes nog steeds gewoon 1 proc maxed, en de ander met rust laat, zal niet heel erg goed multithreaded werken maar dat is juist wat ik wil).
Voorwaarde is dan 1) dat het betaalbaar is (geen Xeons dus maar Athlons), wil dat voor me betaald worden dan mag het echt niet veel duurder worden dan een single cpu pc maar ik stel dan ook geen enkele eis aan het aantal mhzen, 2) dat dit goed werkt en 3) dat ik niet gek wordt van het lawaai van mijn systeem. Iemand suggesties? Wat is het goedkoopste multiproc systeem en gaat dat werken?

Anoniem: 2551

Topicstarter
tweakduke schreef op 10 januari 2003 @ 13:24:
Wat ik me altijd afvraag, degene die zo'n systeem thuis hebben waarvoor gebruiken ze die?
Als Games pc, Echt CAD pc of 3d studiomax etc, die ook wat meer aan dual systeem hebben. Of echt als highend server (lijkt me niet echt nuttig).

Verder ben ik het wel eens met je koel en voedings opmerkingen dat die hoge eisen nodig hebben :).
Hoewel ik daar geen ervaring mee heb (ik game niet of nauwelijks op PC's), kan ik me niet echt voorstellen dat je met een game veel profijt hebt van een SMP systeem. Of je moet zeggen: leuk, ik ga nu gamen, maar wil ondertussen ook gewoon een CD branden en en en... In dat geval is een 2e pc'tje bouwen denk ik goedkoper en praktischer.

Ik gebruik SMP systemen vooral voor ontwikkeling, waarbij ik heel veel profijt heb van die 2e proc, en als 'dikke' servers, o.a. in Oracle en MS-SQL omgevingen. In die toepassingen zijn SMP machines gewoonweg niet te verslaan!

Huidige toepassing van mijn SMP machines:
Dual P3 1 GHz: 2x als development workstation
Dual 1200MP (Tyan) als SQL server
Dual 1800MP+ (Asus) als multimedia workstation

Je hebt dan 2 smaken, namelijk applicaties met SMP support (Oracle bijv.) of SMP support door je OS. Met name Windows2000 doet het dan in mijn ervaring erg goed. In dat laatste geval heb je dus ook profijt van SMP wanneer je applicaties dat eigenlijk niet ondersteunen, mits je maar voldoende cpu hongerige apps gelijktijdig draait.

 • Andy
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 25-02-2021

Andy

rm -r

Mijn ervaringen zijn o.a. dat het kunststof van de ATX connector van de tiger MP doorfikt als je er dual xp2000+ of sneller in doet. De MSI K7D master is mijn laatste dual, deze heeft tot voor kort thuis gedraaid en daar deed ik van alles mee. Games, browsen, Distributed computing etc.
Retestabiel en het enige mpx-bord waar ik 2 xp2400+ mee kon overklokken naar een fsb van 140.

Prestaties bleven (voornamelijk in games) helaas iets achter bij nieuwste chipsets van via en nvidia.

Mocht er een 333fsb chipset revisie komen, dan zal ik wel weer vooran staan

Young child with dreams, dream every dream on your own. When children play, seems like you end up alone. Papa says he'd love to be with you, If he had the time. So you turn on the only friend you can find, there in your mind.. (Neil Diamond -Shilo-)


Anoniem: 2551

Topicstarter
PowerFlower schreef op 10 januari 2003 @ 13:39:
Hier op mijn werk zou ik eigenlijk een simpel, goedkoop dual proc systeem willen gebruiken. Als ik bijv. de Lotus Notes scripts test wordt 1 proc namelijk vrijwel volledig lam gelegd, en het zou prettig zijn als je dan nog op de 2e kunt werken (denk dat met een multiproc Notes nog steeds gewoon 1 proc maxed, en de ander met rust laat, zal niet heel erg goed multithreaded werken maar dat is juist wat ik wil).
Voorwaarde is dan 1) dat het betaalbaar is (geen Xeons dus maar Athlons), wil dat voor me betaald worden dan mag het echt niet veel duurder worden dan een single cpu pc maar ik stel dan ook geen enkele eis aan het aantal mhzen, 2) dat dit goed werkt en 3) dat ik niet gek wordt van het lawaai van mijn systeem. Iemand suggesties? Wat is het goedkoopste multiproc systeem en gaat dat werken?
Eigenlijk ben je een prima SMP 'slachtoffer', wanneer je een OS gebruikt dat SMP support levert. Windows98 is dus geen goed idee ;)

Maar de denkfout de je volgens mij maakt ligt in goedkoop. Zoals ik in de openingspost al aangeef moet je bij een SMP machine niet voor een briefkaart op de 1e rang willen zitten. Zeer goede kwaliteit voeding, koeling voor proc's en kast, en goed geheugen heb je niet voor een paar stuivers. Ga je hier wel op bezuiningen, dan denk ik dat je SMP ervaringen erg snel op een teleurstelling zullen uitlopen.

Een alternatief ligt dan in de P3 SMP systemen, waar de AOpen DX34 een goed voorbeeld van is. Een goede 250 Watt voeding, normale koeling en 'standaard' geheugen voldoen dan al. Alleen worden die langzaam aan uitgerangeerd. En alsnog zit je met zo'n systeem minimaal 80% boven de kosten van een single proc machine.

 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
Ik draai nu al 2 jaar een Tiger MP (2 maal 1200Mp, 4 maal 256 mb voor rest specs zie beneden) En dat gaat heeel fijn. Behalve mijn uni werk, maak ik visualisaties voor een ontwerp bureautje met 3dsmax, autocad, rhino en photoshop, en dat loopt allemaal lekker. Nou is voor 3d nooit een processor snel genoeg, maar 1200 maal 2 gaat nog heel aardig mee, vooral met goeie multithreaded renderers. Jammer dat max alleen niet zo geoptimaliseerd voor 2 procs is. De MP is wel wat terughoudend afgesteld en de geheugen performance is niet denderend.

Probleempjes die ik had; een geforce 2 Ti wou bleef maar wat rare opstart piepjes genereren bij een restart, maar hij werkte wel. Nu heb ik hem laatst geruild tegen een quadro 2 pro en de piepjes zijn weg. Op zijn tijd heb ik wel eens een crashje, maar dat is vaak meer windows driver related dan hardware. Verder nooit problemen met mijn geheugen zoals sommigen. Wel ben ik soms een beetje bang voor een verbrande ATX stekker (maar zo veel trekt mijn machien ook niet) Soms denk ik dat een crash komt door een te lage 5+ volt (waar bij de MP de procs op zitten, bij de MPX is dit de 12 volt).

Tips. Koop goeie spullen, en in verhouding met elkaar. Dus een dual MP met maar 256 mb en 1 IDE schijfje is niet in balans, koop zeker 512 of meer mb, en 2 of meer sneller IDE of scsi.
Zoals al gezegd is de voeding heel belangrijk. Het Wattage wordt zwaar overdreven, je moet meer kijken naar een stabiel en hoog amperage op de 5+ en 12+ lijnen. Wees niet verwonderd als je het stroomgebruik van een volgeladen dual na-meet en dan minder dan 300 watt meet.
En voorkom gezeik koop registred ECC geheugen.

Ik ben iig erg tevreden.

Oja, er is bekend gemaakt dat er geen MPx en meer komen, maar het schijnt wel weer dat de MPX chipset intern al 166, dus 333 mhz ondersteunt.

"However, one can wait for the newer Tbred and Barton Cores. What many have failed to realize is, 166 fsb is supported inside the MPX, just not officially by AMD themselves. We are currently testing 333 fsb cpu's on MPX's as we speak. Add the Barton with 512K cache into the mix and the Athlon MPX systems get one hell of a refresh that will be on the heels of the fastest Xeons. Its hardly over for the Athlons and SMP"

[Voor 21% gewijzigd door maratropa op 10-01-2003 14:15]

specs


 • PowerFlower
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online

PowerFlower

être diable et jouer fleur

@ Sepans:

Maar zitten die kosten niet voor een goed deel in de goede voeding etc.? Die wilde ik toch al voor een nieuw systeem, want mijn werkstation wordt nogal zwaar belast en draait ook nog eens 24/7 allerlei testservers e.d. Mijn huidige no-name koeler trekt dat niet, de cpu fans heb ik ook al 2 keer moeten vervangen, de HD ging kapot etc. Dus daar wil ik alleen nog A+ componenten voor, ik heb het gehad met een week niet kunnen werken omdat een onderdeeltje het begeeft.
Voor zover ik dan zie zitten de voornaamste extra kosten in mobo en extra proc, maar dat is te overzien. En qua voor een dubbeltje op de 1e rang zitten: de standaard Compaqs die hier gebruikt worden kosten incl. servicecontract e.d. alsnog ongeveer €2300. In vergelijking wordt mijn systeem niet heel veel duurder dus... P3 dual is een goede suggestie, ik ga eens rondkijken, thx.

Ik dacht overigens dat alleen Athlons MP voor multiproc geschikt waren, maar dat kan ook met XP's?

Btw ik draai natuurlijk w2k-- toch het meest stabiele OS als je bijv. Photoshop naast Notes etc. draait :p dat w2k goed is met smp is mooi meegenomen!

[Voor 6% gewijzigd door PowerFlower op 10-01-2003 14:25]


Anoniem: 2551

Topicstarter
Femme rekent hier voor 1800+ € een dual systeemp voor. Ik weet natuurlijk niet of dit binnen je budget ligt, maar je kunt er zeker even naar kijken.

 • SimplyMe
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-06 08:50

SimplyMe

Geestelijk Prettig Labiel

ik draai ook dual amd 1900+MP
voor rest spec's zie onder

eigenlijk kocht ik deze alleen maar om voor een tijdje een goed systeem te hebben.
voor de rest deed ik het alleen maar voor de lol
wat doe ik op mijn systeem
spelletje (UT2003, WCIII, en meer van dat soort)
browsen
tekstverwerken
brand station
dus eigenlijk had ikmet een snelle single ook af gekund (maar ik wilde een dual)
heb ook niet bespaard op geheugen 2x512MN DDR. ECC. REG.
verder zit er een redelijke snelle schijf in (WD1200JB)

Heb er eigenlijk nooit problemen mee gehad
alleen dat mijn videokaart (ATI R8500) te warm werd en daar door spelletje vast liepen.
en ooit een keer een BSOD, driver probleem met mijn audigy.

verder werk hij dus heel fijn en ben ik op de toekomst voor bereid.
wat betrefd SMT-software

-= Dual to the max AMD3800+ =-


 • FragFrog
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-06 18:20
Mijn ervaringen met dual systemen zijn helaas gering. Ben momenteel bezig m'n derde PC te verslijten, een Tiger S2466n-4M :)

Wat betrefd de kosten: inderdaad een stuk hoger dan voor single CPU systemen, maar niet alleen voor profs. Het moederboard kostte me 350 euro, proc's elk 200 en de koelinstallatie nog eens 200. Aangezien PC2700 me toch wat te duur was (ik moet het ook maar hebben van m'n bijbaantje ;)) gebruik ik gewoon non-ecc geheugen, en dat gaat tot nu toe prima.
Het verschil met een single CPU systeem is dus 100 - 200 euro voor het mobo, 200 voor een extra proc en 150 voor de waterkoeling (stil op 40 graden!). Totaal was ik dus ongeveer 500 euro duurder uit :)

Prestaties: goed! Ik gebruik de machine voor vanalles, van Photoshop tot gamen en van flash-animaties tot AutoCAD renderen. Leuke videokaart erbij (Radeon9700pro) en ik haal rond de 13000 3D marks. Met sneller geheugen en wat overclocken waarschijnlijk 15000 tot 16000 haalbaar, dus ook voor gamers geen slecht bordje (ervan uitgaande dat de meeste sytemen die 15000 - 16000 halen gebasseerd zijn op 333MHz chipsets)

Problemen: standaart niet. Helaas zijn de windows XP IDE drivers niet optimaal, en werken de meegeleverde drivers niet (windows wil niet meer opstarten, behalve in save mode).
Verder een meer hardwarematig probleem: de geheugenbankjes zijn vrij ruim bemeten, ik ben wel eens een uurtje zoet geweest trouble-shooting (pc start op, zwart scherm en 4 piepjes) voor ik erachter kwam dat geheugenaanduwen de juiste oplossing was :)

[ Site ] [ twitch ] [ jijbuis ]


Anoniem: 2551

Topicstarter
Dat geheugen aanduwen (en dan bedoel ik letterlijk DUWEN) schijnt een Tyan fenomeen te zijn, ik had er ook al last van op 2 verschillende borden, en ik hoor er meer mensen over.

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Ik gebruik sinds september 2001 een dual Athlon systeem, eerst met twee Thunderbirds op een Tiger MP, daarna 2x Athlon XP 1700+ op een Tiger MP en tegenwoordig 2x 1700+ op een Asus A7M266-D. Het draait allemaal lekker stabiel en snel, maar ik heb wel wat problemen gehad:

- Stofophoping tussen de DIMMs en de DIMM sockets zorgde voor instabiliteit op de Tiger MP.

- Instabiliteit als gevolg van twee kapotte Crucial DIMMs. Dit schijnt vaker voor te komen. Het gebruik van Crucial geheugen wordt dan ook niet geadviseerd door Tyan.

- Instabiliteit door onderkoeling toen ik het toerental van de CPU fans wat te ver had teruggeschroefd en mijn kast teveel had geïsoleerd. Ik had de gaatjes in de zijkant van mijn Chieftec kast dichtgemaakt, maar dat had tot gevolg dat de DIMMs te heet werden. Ik heb nu vier 8cm fans (incl. PSU fan) op ca 7-9V draaien waardoor de geluidsproductie van m'n systeem erg meevalt. De CPU's hebben op dit moment een temp van respectievelijk 44C en 47C.

Mijn config: http://www.tweakers.net/gallery/sys/3

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Sepans, je hebt het verkeerde MSI bord er tussen staan (een nederig uniprocessor bordje :+ ). Dit is 'm: MSI K7D Master (MS-6501) :)

Mijn ervaring
Sinds november '01 heb ik hier naar alle tevredenheid een Tyan S2460 draaien met daarop twee XP's 1700+.
Performance
Voornaamste reden dat ik 'm gekocht heb en ik ben niet teleurgesteld :) Destijds was dit zo'n beetje het snelste wat er te krijgen was.
Waar ik met name dol op ben is de soepelheid van de doos. Maar ook de overall snelheid stelt me nog steeds tevreden. Wat ik ook prettig vind is de bredere PCI bus. Mijn stripe sets hebben er geen moeite mee een normale PCI bus volledig te belasten en aangezien ik flink wat PCI kaarten heb welke veel tegelijk worden gebruikt (VGA, Geluid, TV, NIC) hou ik hier ook genoeg bandbreedte voor over.

Stabiliteit
Ik heb 'm niet 24/7 aan staan maar de keren dát hij aanstaat doet hij het gewoon zoals het hoort (100% stabiel). De enige stabiliteitsproblemen die ik gekend heb zijn een PSU die nét te weinig prik leverde, Audigy drivers en een serie nVidia Detonators. Echter, dit was allemaal vrij snel en makkelijk te verhelpen waardoor ik nooit meer ergens last van heb gekregen :)

Kosten
Eigenlijk viel me dit reuze mee. Zeker, je bent het geld voor twee cpu's kwijt en het prijzige bord maar voor de overige onderdelen maakte het mij niks uit; ik neem altijd kwaliteitsspul voor m'n bakken wat doorgaans iets meer kost. Ter vergelijking: voor een P4 1.7GHz met evenveel ram was ik destijds net zoveel kwijt, dit door de dure cpu, het prijzige RDRAM en de niet goedkope i850 borden (P4 DDR-SDRAM chipsets bestonden nog niet). Ik heb geen seconde hoeven twijfelen :P

Overig
Waar ik in het begin wel problemen mee had was de geluidsproductie en het wegwerken v.d. warmte (hangt erg samen natuurlijk). Dit vergde wat proberen en testen maar ik ben erg tevreden met het resultaat; hij is vrij stil en er zitten geen irritante geluiden in :)

Mijn conclusie
Zoek je een relatief goedkope oplossing voor een snelle SMP bak dan ben je met deze chipset en een stel MP's (of zelfs XP's) erg goed bediend :) Stabiel, snel en geen gedoe.
Zou ik nu flink wat pegels gaan uitgeven aan een complete workstation en doen een paar honderd Euro's er niet toe op het totaal van een paar duizend dan zou ik toch verder kijken en voor de FSB533 Xeon's gaan; een 2.4GHz is slechts zo'n € 50~60 duurder dan een MP 2200+ maar wel sneller. Het bijbehorende bord is ca. tweemaal zo duur maar biedt dan ook twee maal zoveel geheugen- (en als het er toe doet, I/O-) bandbreedte (plus veelal andere opties als FireWire en GBit NIC); de concurrentie heeft duidelijk niet stil gezeten!

Wat de toekomst betreft zit dit platform op een dood spoor; het is nu aan de Opteron een serieuze aanval te wagen na deze opwarmronde van AMD. Ik geloof niet in een tot FSB333 'opgeclockte' MPX, het enige wat je wint is een 25% hogere bandbreedte terwijl alle overige aspecten hetzelfde blijven. Daarnaast is registered PC2700 is nou niet bepaald gemeengoed (ik zie het bijna nergens te koop staan, iig niet in de pricewatch). AMD zal alle resources waarschijnlijk al lang aan de Hammers hebben besteed i.p.v. een marginaal snellere chipset voor een doodspoor platform.

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • PowerFlower
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online

PowerFlower

être diable et jouer fleur

Anoniem: 2551 schreef op 10 January 2003 @ 14:34:
Femme rekent hier voor 1800+ € een dual systeemp voor. Ik weet natuurlijk niet of dit binnen je budget ligt, maar je kunt er zeker even naar kijken.
Qua budget is dat denk ik prima, probleem is meer dat ze me de standaard Compaq Evo door het strot proberen te duwen (heren, een webmaster/applicatiebeheerder/ontwikkelaar doet toch echt iets anders met z'n PC dan alleen Word zoals de typemiepen, omg).
Een Asus A266M-D lijkt me mooi, met 2 Athlon XP 2000+jes (kan dat?), Asus omdat ik daar zelf altijd goede ervaringen mee had en gezien de verhalen hierboven over Tyan ;) en dan daarin 2x256mb ddr (wat is het goedkoopste geheugen dat hier goed op draait?). Daar moet dan liefst mijn oude Geforce256 in voor de 17" (preview en af en toe na werktijd een potje UT), daarnaast een PCI kaart om de main 22" Iiyama aan te sturen, zelf dacht ik aan een Matrox vanwege het goede signaal. Werken die kaarten daar zonder problemen in?

Overigens: heb nog nooit met dual proc gewerkt, maar ik las ooit dat als je een (bijna) freeze hebt van een programma, je met de andere proc nog via de taskmanager die processen kunt killen in W2K-- is dat waar?

 • Underground75
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22-06 08:35
Andy schreef op 10 January 2003 @ 13:45:
Mijn ervaringen zijn o.a. dat het kunststof van de ATX connector van de tiger MP doorfikt als je er dual xp2000+ of sneller in doet. De MSI K7D master is mijn laatste dual, deze heeft tot voor kort thuis gedraaid en daar deed ik van alles mee. Games, browsen, Distributed computing etc.
Retestabiel en het enige mpx-bord waar ik 2 xp2400+ mee kon overklokken naar een fsb van 140.
Ik ga binnen kort ook de MSI k7D Master-L aanschaffen alleen las ik op een review op www.2cpu.com dat het moeilijk is om de tweede koeler te plaatsen ivm ruimte gebrek, welke heatsink kan ik dan het beste nemen? Passen de boxed koelers hier makkelijk op of kan ik beter voor iets anders gaan? Ik heb hier nog wel twee Papst 8412NGML 8cm fans liggen.

 • SG
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 25-06 17:02

SG

SG surft naar info hardewaren

Ik zelf heb alleen ervaring met iNtel 'n BP6 Dual Celleron.
Wilde eigenlijk 'n tijdje terug 'n A7M266D aanschaffen maar is er niet van gekomen.
Het zou dan maar voor 'n deeltje workstation gebruik zijn en daarnaast vooral ook 'n game systeem.
En zoals al iemand zij de DUAL athlonMP is een dood spoor.

De Opteron zal het overnemen, alleen wanneer die Retail leverbaar zijn, zal nog wel aardig wat duren en dan is het natuurlijk 'n stuk duurder dan de DUAL AthlonMP platform van nu.

Zover ik weet komt de ClawHammer Opteron er niet dus denk toch zeker dat het voor deze hobbyist allemaal te duur wordt.
Dat had 'n betaal bare vervanger van de huidige 760MP(X) platform kunnen worden.

Opteron op Sledgehammer basis zullen als ze retail uitkomen dit jaar te duur zijn, denk daarbij aan de Retail mobo en dan 'n Quarted PC2700 ECC Dimm's

Maar mocht het wel betaalbaar zijn dan zal ik ze niet laten liggen. Misschien leuk voor 'n Upgrade derde of laaste kwartaal 2003

X399 Taichi; ThreadRipper 1950X; 32GB; VEGA 56; BenQ 32" 1440P | Gigbyte; Phenom X4 965; 8GB; Samsung 120hz 3D 27" | W2012SER2; i5 quadcore | Mac mini 2014 | ATV 4g | ATV 4K


 • igg
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-10-2021

igg

waar een wil is ben ik weg

Sinds november 2001 draai ik een dual XP1600 op een s2460, in het begin aardig wat geheugenproblemen gehad. Sinds ik er Crucial ingepropt heb is dat verholpen.

Om m'n bakkie klaar te maken voor videobewerking waren er ook problemen met m'n pinnacle dv-plus. Veel spelen met combinaties van videokaarten hebben dat probleem eindelijk verholpen ( kreeg het alleen stabiel met een s3Virge pci als primary en xabre400 agp als secundary)

Koeling is nooit een probleem geweest (9 casefans@7V), herrie trek ik me weinig van aan.

Hij draait regelmatig een aantal dagen achter elkaar 24/7 zonder enige problemen (afgezien van m'n nuon-rekening)

NUON: sponsored by igg (xp2600+, xp1600+, dual duron1000, dual pI, pII, 3x celeron)


 • 80000
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12:28

80000

mrox

Ik heb sinds mei-2002 een Tiger MPX 4NM. Allemaal kwaliteitspul dat ik erin prop.
Echter, ik zal nooit meer een moederbord kopen met een MPX chipset (nou is dat gezien de toekomst sowieso niet raadzaam). Ik loop keihard tegen het latency en dus performance probleem dat deze chipset heeft. Heb dus alleen 32 bit PCI kaarten, gevolg zijn de 2 hops.

TIjdens het afspelen van mp3's, krijg ik hickups, of ik nou grote files copieer (verschillende scsi harddisks niet in raid), virusscan uitvoer, wifi sync met mijn PDA (full 11mb/s), het maakt niet uit. Dit probleem had ik nooit gehad met de BP6. Soundblaster crap is ook nog vervangen met een geluidskaart die minder resourcegevoelig en goede threadsafe drivers (turtle beach).

Voor derest, draait het als een tierelier en heb ik er geen problemen mee gehad.
De enige oplossing die ik zie is overstappen op 64 bit SCSI en netwerk kaarten, maar vind ik overkill voor mijn workstation.
Nee, volgende dual wordt XEON met intel chipset.

Voor details over het MPX latency probleem:
http://www.hardwaretech.info/guides/pci_bus_performance.php
http://forums.2cpu.com/sh...highlight=mpx+chipset+hop

Anoniem: 2551

Topicstarter
Eigenlijk is het zonde dat AMD besloten heeft een punt te zetten achter de ontwikkeling van dit platform, hoewel dat gezien de plannen wel begrijpelijk is. Met de 760MP had AMD volgens een vertrouwelijk e-mail van Tyan onder druk van de markt/marketing een voorzet gegeven die duidelijk nog niet uitontwikkeld was. Maar met de 760MPX is een alleskunner neergezet, die vooral in de ASUS boarden de verkoopverwachtingen behoorlijk heeft overschreden.

En toch heb ik wat kritische noten, hoewel ik behoorlijk tevreden ben. Wanneer AMD vaste voet in de servermarkt en high-end workstations probeert te krijgen, hoort ook een stabiel SMP platform daarbij. En als ik dan kijk naar het kleine aantal fabrikanten dat ruim 2 jaar na de introductie met een goed functionerend MB is gekomen, dan zegt dat denk ik ook wel het een en ander. En dat Tyan naar eigen zeggen met de MP niet goed uit de voeten kon, maar op grond van zakelijke verplichtingen (Development Partner) wel moest komen met een produkt, omdat anders het hele platform werd afgeblazen, is ook een duidelijk teken dat er toch nog wel wat misgaat in het ontwikkelproces van AMD.

AMD komt er wel, maar ze hebben toch nog het een en ander te verbeteren. Als zelfs de Development Partner voorstelt de verdere ontwikkeling van een platform af te blazen is er iets mis. En een ander aspect blijft de groep die uiteindelijk kiest voor de produkten van AMD. De 760MPX boarden hebben vooral verkoop gegenereerd door ASUS, en die blijken hoofdzakelijk bij veeleisende gebruikers als workstation in gebruik te zijn, terwijl AMD duidelijk de servermarkt wilde betreden met dit platform. Vandaar ook dat juist Tyan als Development Partner gekozen was (overigens ook onder druk van de financierende partners). Natuurlijk zijn er servers op basis van het MP(X) platform, alleen blijkt een behoorlijk deel hiervan uit promotietrajecten van AMD zelf te zijn ontstaan.

Van een markt die zelf kiest voor AMD als serverplatform is dus nog steeds niet echt sprake, hoewel natuurlijk de 1e stap gezet is. En met kleine stapjes worden grote vooruitgangen geboekt, dus ik geloof er wel in. Als AMD eerst eens leert dat in de professionele markt betrouwbaarheid en stabiliteit een 1e vereiste zijn. Maar ze komen er wel, stapje voor stapje.

PS: Hoewel ik met liefde de beide systemen als brute kracht machines inzet, heb ik in beide gevallen besloten ze NIET als server in te zetten in bedrijfskritische processen. De performance is geweldig, geweldadig zou ik haast zeggen, maar bij de betrouwbaarheid stel ik te veel vraagtekens en zijn er teveel problemen geweest om die vraagtekens weg te nemen. DX34's en DX37's bijvoorbeeld gooi ik zonder nadenken overal neer, minder bruut, maar 200% betrouwbaar. Na 2 jaar ervaring met AMD's SMP platform kan ik dat helaas niet zeggen. Helaas, want ik had er echt zin in!

* Anoniem: 2551 is 386DX40 fan, nog steeds >:)

 • Aike
 • Registratie: Juli 2000
 • Niet online
PowerFlower schreef op 10 januari 2003 @ 19:00:

Een Asus A266M-D lijkt me mooi, met 2 Athlon XP 2000+jes (kan dat?)
Iemand die hier ervaringen mee heeft ? Want dan ben je toch redelijk goedkoop uit dacht ik zo :)

(en dan hebben we gelijk alle XP op MP borden posts voor dit topic ook weer gehad :7 )

Mijn blog over het deployen van Ruby on Rails: RunRails.com


 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Toch nog een punt van kritiek op m'n bord en dat is de plaatsing van de 2e VRM:

http://crew.tweakers.net/~crew/Abbadon/pics/tiger_sysmon.jpg

Die zit pal naast het AGP slot en het is erg lastig daar een goede airflow te krijgen. De VRM kan behoorlijk warm worden en tel daar de warmte van een GF3 en de nabijliggende cpu en je hebt het recept voor een hotspot in je bak.

Dit is een screenshot van Tyan System Monitor en alle onderdelen waar op gecontrolleerd kan worden. Een heel leuk tooltje alleen vertrouw ik niet 100% op de waarde's. Als ik de cpu's laat bewaken wil het wel eens gebeuren dat m'n bak om geen enkele reden zomaar afsluit; het BIOS geeft blijkbaar af en toe een twee maal te hoge temperatuur weer (ook met andere tools, dus concludeer ik BIOS). Zolang dit soort zaken nog niet 100% okay zijn vind ik het ook geen serieuze server oplossing. De concurrent (Intel) heeft wat dat betreft de zaakjes beter voor elkaar (goede on-die thermal diode). AMD's nieuwsten hebben ook een on-die diode alleen bezuinigen mobomakers blijkbaar op een manier deze betrouwbaar uit te lezen (of ze zijn gewoonweg lastiger uit te lezen / minder betrouwbaar(?))
Een goede temperatuurbewaking vind ik zéér belangrijk, het wil wel eens gebeuren dat de airco in een server ruimte uitvalt en dan wordt het er erg snel heet en dan wil je dat machine's zichzelf fatsoenlijk uitschakelen, databases en disken syncen en noem maar op i.p.v. crashen en zo een verhoogde kans op datacorruptie te krijgen. Heb het wel eens meegemaakt en dan is het prettig dat een server zelf actie onderneemt (waren in dit geval Sun's en die kappen er dus mee bij zo'n 63&#176 C kwam ik achter).

Nog een punt van kritiek, waar ik vooralsnog zelf geen last van heb, hangt ook samen met de stroomvoorziening; wanneer er flink wat Ampere's door de 5V lijn worden getrokken kan het dus gebeuren dat de ATX connector doorfikt (althans, de 5V pin). Is al door iemand aangegeven en er zijn flink wat voorbeelden te vinden op het net van dit euvel. Het weerhoudt mij er iig van snellere cpu's op dit bord te plaatsen.

Grappig overigens dat m'n hier eerder gegeven opvatting over een doorontwikkeling van de MPX hier enigszins bevestigd wordt: nieuws: Waarschijnlijk geen nieuwe MPX-chipset van AMD :)

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Ik loop keihard tegen het latency en dus performance probleem dat deze chipset heeft.
Ik wist niet dat de 760MPX ook latency problemen had? Ik heb met m'n SBLive wel last gehad van krakend geluid, maar dat kwam door de brakke drivers van Creative. Met een oudere driver draait 't wel goed. Verder had ik een probleem waarbij ik niet kan booten met een LSI Logic SCSI controller in een 64-bit/66MHz slot als de jumperfree mode van m'n Asus bord is enabled. Een Advance 29161 kan echter wel booten in jumperfree mode. Ik heb een vermoeden dat het komt door een kleine variatie in de PCI kloksnelheid. Overklokken met de 29161 houdt namelijk ook al vlug op bij zo'n 139MHz FSB.
Wanneer AMD vaste voet in de servermarkt en high-end workstations probeert te krijgen, hoort ook een stabiel SMP platform daarbij. En als ik dan kijk naar het kleine aantal fabrikanten dat ruim 2 jaar na de introductie met een goed functionerend MB is gekomen, dan zegt dat denk ik ook wel het een en ander.
Alle belangrijke fabrikanten (met uitzondering van Intel en Supermicro, maar dat is logisch) hebben een 760MPX moederbord in het assortiment, en voor zover ik weet is alleen de plank van Epox bagger. Als je dat vergelijkt met het aantal fabrikanten dat een E7500 plank heeft, is er niet zoveel verschil te bespeuren.

We hebben zelf een paar dual Athlon servers draaien en dat prima zolang er geen Epox borden worden gebruikt en de koeling voldoende is. Sindsdien draait het erg stabiel. AnandTech heeft ook goede ervaringen met de stabiliteit, daar gebruiken ze zelfs 1U dual Athlon servers.
De 760MPX boarden hebben vooral verkoop gegenereerd door ASUS, en die blijken hoofdzakelijk bij veeleisende gebruikers als workstation in gebruik te zijn, terwijl AMD duidelijk de servermarkt wilde betreden met dit platform.
Asus is populair bij de zelfbouwers, maar de meeste fabrikanten van dual Athlon servers en workstations gebruiken Tyan borden? Dat Tyan de ontwikkeling van het 760MPX platform wil afblazen kan ik me wel voorstellen. De markt voor AMD servers en workstations is nog steeds erg klein terwijl het economisch niet meezit.
DX34's en DX37's bijvoorbeeld gooi ik zonder nadenken overal neer, minder bruut, maar 200% betrouwbaar.
De AOpen DX34 is een VIA Apollo Pro133A bord. Ik vind de 760MPX veel beter geschikt voor server/workstation-gebruik dan de Apollo Pro133A. Ik heb goede ervaringen met de stabiliteit van beide, maar de 760MP/760MPX heeft betere I/O prestaties en er kunnen (veel) snellere processors op.

 • 80000
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12:28

80000

mrox

Femme schreef op 11 januari 2003 @ 13:44:
[...]


Ik wist niet dat de 760MPX ook latency problemen had? Ik heb met m'n SBLive wel last gehad van krakend geluid, maar dat kwam door de brakke drivers van Creative. Met een oudere driver draait 't wel goed.
Tja, ik begrijp uit de fora dat met 1 32 bit card, je het nog wel redt. Maar meerdere 32 bit cards tegelijkertijd aanspreken, dan heb je pech (zoals bij mij). Vermoedelijk heb je er maar 1? Het artikel van hardwaretech.info is zeer verhelderend en gaat ook in op de RAID performance problemen die verschillende mensen hebben. Spelen met Latency timings hielp bij mij in ieder geval niet.

Aangezien dit topic toch over MPX gaat, hierbij uit hardware.info een overzicht van de architectuur van de MPX. 32 bit PCI kaarten maken 2 hops zie plaatje.


UIt de hardwaretech.info url:
The following diagram is an adaptation of Figure 1 on page 5 of AMD publication 24416C (AMD-762 System Controller Data Sheet) and Figure 1 on page 6 of AMD publication 24494A (AMD-760 MPX Chipset Overview), both dated December 2001. This diagram also incorporates information from those documents clearly stating that while the new Southbridge can utilize the 66MHz host bus speed, it is limited to 32 bit data paths. Finally, it also draws from Figure 7, System Clocking with 66-MHz PCI Primary Bus, from page 23 of document 24416C (AMD-762 System Controller Data Sheet).


http://www.hardwaretech.info/images/amd_762_chart_2.gif

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Tachtigduizend, ik heb wel eens over dat probleem gelezen idd maar heb je die kaarten al eens in de 64bit sloten gestoken of passen ze niet? Bus wordt dan automagisch naar 33MHz teruggeschakeld meen ik en ze hangen dan direct aan de system controller i.p.v. de southbridge.

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Tja, ik begrijp uit de fora dat met 1 32 bit card, je het nog wel redt. Maar meerdere 32 bit cards tegelijkertijd aanspreken, dan heb je pech (zoals bij mij). Vermoedelijk heb je er maar 1?
Ik heb drie kaarten op de 32-bit/33MHz bus (SBLive, WinTV en Pro/100S NIC) en twee 66MHz kaarten op de 64-bit/66MHz bus (SCSI en gigabit ethernet). Op de Tiger MP heb ik een tijdje alle zes slots vol gehad, dat ging ook zonder problemen.

 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
femme en abadon, jullie hebben nu geen problemen meer met de SB live?, want je leest veel dat creative en Dual's moeilijk samengaan. (ik heb trouwens laatst mijn sb128pci eruit gegooit en een phillips rhytmic edge gekocht, die werkt ook erg goed)

En dat van Die VRM2 op de MP vind ik ook niet slim inderdaad, terwijl de rest van mijn componenten op 40 graden zitten zit VRM2 op 50.

specs


 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Ik had idd last van m'n Audigy, heel af en toe een BSOD. Heb toen een driver van KX projects gebruikt en problemen waren compleet verdwenen :) Onlangs de nieuwste Creative driver geïnstalleerd omdat ik geen geluid kreeg van m'n TV kaart met die KX projects driver en dat gaat nu zowaar al een maand goed.

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • connected
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 26-11-2021

connected

tja daarnet deed ie nog :P

ik heb hier een msi k7d-master met 2 xp2200+ proc's en ik vind et werkelijk een geweldig platform :)
ik heb hier inderdaat problemen gehad met een sblive 1024 maar dat was al opgelost door em in een ander pci slot te doen.

 • BrZ
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:56
Ook ik heb een Dual AMD pc :)
Ik heb 2 Thunderbird 1333's op een Tyan Tiger MP... Die cpu's zijn achteraf gezien geen verstandige beslissing geweest, aangezien ze gewoon TE veel stroom trekken. Ik ben dan ook 1 van de mensen met een doorgefikte ATX stekker :)

Maar verder niets dan lof.. Het is gewoon echt snel en zeer stabiel, en verder eigenlijk nooit problemen gehad :)

En wat betreft creative kaarten, geen problemen mee hier ;)
Heb een tijd alle 6 de pci sloten in gebruik gehad, wat eigenlijk ook probleemloos ging :)

Binnenkort wil ik er alleen nog nieuwe cpu's opzetten, wat ik nu heb trekt dus gewoon te veel stroom en wordt dus ook redelijk heet...

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

Ik heb alleen problemen gehad met de SBLive toen ik een paar maanden geleden WinXP opnieuw had geïnstalleerd en toen de nieuwste drivers had gebruikt. Die bleken niet te werken omdat multi-threading onverwachte dingen deed op dual processor systemen (heb ik ervan begrepen).

BSOD's heb ik alleen gehad in de tijd dat er iets teveel stof tussen in het eerste DIMM slot terecht was gekomen :o . Toen kreeg ik de meeste vreemde vastlopers.

Ik ben nu erg tevreden over de stabiliteit. Het feit dat ik de processors al 14 maanden heb (voor mijn doen erg lang) zegt ook wel wat over de goede prestaties. Het oude verhaal dat twee processors nauwelijks extra prestaties opleveren geldt ook nog maar ten delen. De verdeling van de processorload is erg goed volgens de taskmanager. Dual CPU + 15K SCSI + dual monitor is voor mij echt een ideale combinatie.

 • 80000
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12:28

80000

mrox

Abbadon schreef op 11 January 2003 @ 14:19:
Tachtigduizend, ik heb wel eens over dat probleem gelezen idd maar heb je die kaarten al eens in de 64bit sloten gestoken of passen ze niet? Bus wordt dan automagisch naar 33MHz teruggeschakeld meen ik en ze hangen dan direct aan de system controller i.p.v. de southbridge.
Toendertijd heb ik dat overwogen, maar mijn SCSI card is een 19160, welke niet past. Onboard lan is moeilijk te verplaatsen. Geluidskaarten passen niet.
Echter nu je het zo zegt, ik heb nog 2 3c905c die wel passen, die in mijn router zitten, die nou toch vervangen is door een wireless ding, dus die zijn opeens beschikbaar.
Alleen de southbridge schakelt ook naar 33 Mhz, dus die doorvoer halveert zich en verlies ik dus. Hmm, ik moet hier even een nachtje over slapen wat de gevolgen voor me zijn. Thanks!

 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

De 3c905c is PCI 2.2 compliant. Het zou mogelijk kunnen zijn dat-ie op 66MHz kan draaien zodat de verbinding tussen de north- en southbridge niet onderuit gehaald wordt,

[Voor 3% gewijzigd door Femme op 12-01-2003 03:15]


 • 80000
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 12:28

80000

mrox

Femme schreef op 12 January 2003 @ 03:15:
De 3c905c is PCI 2.2 compliant. Het zou mogelijk kunnen zijn dat-ie op 66MHz kan draaien zodat de verbinding tussen de north- en southbridge niet onderuit gehaald wordt,
Iemand enig idee hoe ik kan controleren dat de southbridge op 66Mhz draait? PCI 2.2 voegt wat func. over booten toe, maar ik dacht niet dat dit specifiek 66Mhz vereist.
De 3com website zegt trouwens niets over 66 of 33 Mhz. en voltages

 • connected
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 26-11-2021

connected

tja daarnet deed ie nog :P

scheeld een snelle hdd nou zo veel in de reactie tijd van een systeem ?
want ik heb er maar een 20GB western digital in zitten :P
en de rest zit in me server.

 • afterburn
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 20-05 13:23

afterburn

No more...

Ik draai al sinds juni 2001 met een Thunder K7 (voor specs, zie sig), en naar volle tevredenheid. Stabieler dan dit komen ze gewoon niet. Ik heb wel een aantal issues gehad:
- SB Live! drivers waren (zijn?) prut. Onder 2000 ging het allemaal wel, maar ik wilde gelijk vanaf het begin naar XP en dat werkte niet. Aangezien Creative het niet nodig vond om vlotjes nieuwe drivers te releasen, is de Live! vervangen door een TurtleBeach Santa Cruz en sindsdien geen problemen met audio meer gehad.
- De NMB voeding benodigt met een Thunder vertoonde rare verschijnselen zoals niet aan willen schakelen. Dit was acuut opgelost door een stopcontact met randaarde te gebruiken. Sowieso wel aan te raden voor een PC, maar het huis waar ik toen in woonde had geen aarde. Verhuist inmiddels en door de randaarde dit probleempje niet meer tegen gekomen.
- Na ongeveer een jaar van 24/7 draaien overleden 2 van de 4 Crucial dimms. Deze zijn (inclusief versturen van en naar Crucial!) binnen 1 week vervangen onder garantie. Op mijn verzoek zijn alle 4 256mb dimms (zonder kosten) vervangen door 2 512 dimms, omdat ik inmiddels al 2x 512 had gekocht om door te kunnen werken. We zijn inmiddels alweer flink wat maandjes verder en alles is perfect. Service van Crucial is echt excellent.

Gebruik van mij is niet bepaald smp verantwoord, aangezien het meeste wat ik doe geen smp nodig heeft, maar ik vind de soepelheid en flexibiliteit van een SMP systeem gewoon heerlijk om mee te werken en de extra kosten leg ik er graag voor neer. Je moet er mee gewerkt hebben om het verschil te kunnen waarderen.

Fuji X-T1 | XF14mm F2.8 R | XF23mm F1.4 R | XF35mm F1.4 R
Nikon D800 | AF-S 24-120/f4 VR2 | AF-S 50/f1.8G
Computer specs


 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
connected schreef op 12 January 2003 @ 11:50:
scheeld een snelle hdd nou zo veel in de reactie tijd van een systeem ?


Jazeker! Naar mijn ervaring iig wel. Dingen worden waarneembaar sneller opgestart, sneller geladen, sneller gevonden, sneller verplaatst etc. Al met al geeft het een veel meer 'snappy' gevoel in vergelijking met tragere disken. (er bestaan niet voor niets snelle disken moet je maar denken ;) )

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


Anoniem: 75071

Enigste groote nadeel:
Geen hyperthreading. Mijn ervaringen hiermee met de Xeon 2,4 zijn zeer indrukwekkend. Jammer dat AMD dit nog niet heeft.

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Als ik de berichten en reviews allemaal zo mag geloven is het (vooralsnog) absoluut geen wondermiddel dat HTT, ik zou het niet het enige grote nadeel willen noemen iig; er zijn andere verschillen tussen de beide platforms die hun invloed meer doen laten gelden.

Overigens wel leerzamer als je er bij vermeldt met welke toepassingen en hoe je HTT als indrukwekkend ervaart t.o.v. AMD's non HTT, geeft wat meer inhoud aan je post; nu kunnen we er weinig tot niets mee.

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Femme
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 12:09

Femme

Hardwareconnaisseur

Official Jony Ive fan

HTT is vooral leuk in single proc systemen of in servers die heel veel lichte threadjes draaien. HTT zal in een dual processor workstation naar verhouding minder winst opleveren dan in een single proc machine.

(Niet zozeer een nadeel van HTT, maar wel irritant is dat je niet meer kunt zien wat de daadwerkelijke CPU-belasting is. Als één logisch CPU volledig wordt belast is de de fysieke CPU maar voor 50 procent belast, terwijl de belasting in werkelijkheid hoger zal liggen.)

De nadelen van dual Xeons voor thuisgebruik zijn vooral de hoge mobo-prijzen, de onmogelijkheid om goedkope desktop CPU's te gebruiken en de slechte tweakbaarheid.

 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
[quote]Abbadon schreef op 11 januari 2003 @ 13:29:
worden. Een heel leuk tooltje alleen vertrouw ik niet 100% op de waarde's. Als ik de cpu's laat bewaken wil het wel eens gebeuren dat m'n bak om geen enkele reden zomaar afsluit; het BIOS geeft blijkbaar af en toe een twee maal te hoge temperatuur [quote]

Met alle tooltjes? Dus ook met speedfan, MBM5 en tyantemp? Ik heb tyantemp altijd aanstaan met een shutdown temp van 60, en nog nooit is hij af gegaan om nix. Gebruik je de laatste bios? Das wel onhandig als het aan de bios licht, ik vind het een fijn idee dat mijn bak afsluit bij hitte problemen.

(voor iedereen:tyantemp en nog een handig tooltje die je al service start kun je vinden op www.techuser.org)

En nog wat grappigs, gister mijn pc aan een UPS gehangen, en hem van de "aarde" verwarming afgehaald, mijn 5 volt is nu VEEEEEEEL beter. Ik denk dat de sporadische crashes en freezes verleden tijd zijn.

specs


 • ronny
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 13:28

ronny

Trotse vader

Ik ben al bijna een jaar buitengewoon tevreden gebruiker van een MSI 6501.
Ik heb er een noname 300 Watt voeding aan hangen en 512 "gewoon" Mircon cl 2 geheugen inzitten. toen ik eindelijk alle drivers goed er op had staan heb ik geen instabieliteit meer gehad.
Alleen als ik echt veel open heb staan wordt het wel een wat trager. (wordt tijd voor een mooi raid opstelling)
Ik heb er eerst twee duron's in gehangen met het idee die te vervangen door twee t'breds maar het draaid eichenlijk best mooi zo dus heb die proc nog maar ff uit gesteld.
Koeling :
standaard Coolermaster
1* 12 in
1* 8 & voeding 8 cm uit.
Dit geeft totaal wel een straaljager effect. (maar blijft wel lekker koel)
temp's 38 idle cpu1 42 cpu2 44 stress
het loopt momenteel op 105 * 12,5 echt stabiel.

specs werkpaard Youngtimer Touring Car Campionship


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22-06 00:35
Ik ben ook gelukkig bezitter van een Dual Athlon systeem geweest, deze is nu verkocht aan mijn vorige werkgever en doet nu dienst als applicatie server, jah dat is nog eens cariere maken.

Gelukkig heb ik nu weer de mazzel gehad om twee pc-prive projecten te combineren en weer wat spullen te bestellen. Het wordt een dual Athlon MP2200+ op een Tyan Tiger MPX. Hiervoor had ik ook Tyan en dat beviel me erg goed, ook de service was perfect. Ik kies er ook voor om voor een echte MP te gaan, vanwege de garantiebepalingen en ik wil gewoon geen gepruts. Het board gaat daarna nog 4 dimmetjes huisvesten uitereraard registered ecc, om de stabiliteit nog verder omhoog te schoppen. Vandaag een CoolerMaster ATC S4000 19" rackmount case aangeschaft om alles te huisvesten.

Ik ben gewoon helemaal gek van dual systemen en servers en alles wat gewoon meer dan 1 is :) De performance van mijn vorige systeem was al geweldig en zelfs nu kies er weer voor om toch weer voor dual te gaan, hoewel ik weet dat er snellere oplossingen zijn voor minder geld.

Wat ik nogmaals wil benadrukken, zorg voor een goeie voeding en hou het allemaal stofvrij. Ik zelf had me vorige case volgeprutst met stoffilters, dat hielp echt goed. En ik voedde alles met een Enermax 431watt.

Welke voedingen gebruiken jullie ? En welke behuizingen ?

 • PowerFlower
 • Registratie: Juni 2001
 • Nu online

PowerFlower

être diable et jouer fleur

Lord of the Pentium schreef op 11 januari 2003 @ 12:39:
[...]


Iemand die hier ervaringen mee heeft ? Want dan ben je toch redelijk goedkoop uit dacht ik zo :)

(en dan hebben we gelijk alle XP op MP borden posts voor dit topic ook weer gehad :7 )
Googelen blijkt altijd weer makkelijker dan ik denk 8)

Het antwoord: het kan, maar je moet waarschijnlijk een verbinding maken op je proc, net zoals bij unlocken. Maar dat ga ik natuurlijk niet doen bij een PC die ik op mn werk bestel ivm garantie ;) Wel geestig btw dat het met 2 Duron 1200's iig geen enkel probleem was... had niet als eerste aan dual Duron systeem gedacht maar dat kan dus ook, is nog goedkoper *D

Beetje off-topic (omdat het hier gaat om ervaringen met systemen), maar als iemand toevallig tijd over heeft: heb deze configuratie bedacht na het lezen van de FP reviews, Femme's suggestie en dit topic: Pricewatch. Gaat dit werken? Iemand die ervaring met dual procs heeft nog op- of aanmerkingen voor me?

[Voor 8% gewijzigd door PowerFlower op 16-01-2003 12:54]


 • connected
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 26-11-2021

connected

tja daarnet deed ie nog :P

ik heb mijn xp's (2200+) ook omgebouwd naar mp dmv. het laatste l5 bruggetje te verbinden.

dit is trouwens niet eens nogdig op de msi k7d master want die kan de indentifier al in de bios uitschakelen:) dus gewoon xp's erop naar de bios ff setting veranderen en je kan vrolijk smp'en

 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
Ik heb trouwens van plastic een "bak" gemaakt, waar de processoren hun lucht in blazen (ze zuigen lucht weg van de heatsinks, mijn temp wordt daardoor lager dan blazen), en de 2 casefans achterin mijn chieftec zuigen die lucht weer naar buiten. Ik heb gemerkt dat zo mijn kast binnen in minder snel verwarmd, en ook sneller weer afkoeld na een tijdje flink renderen, wat weer goed is voor de andere componenten.

specs


 • SimplyMe
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 10-06 08:50

SimplyMe

Geestelijk Prettig Labiel

Abbadon schreef op 11 January 2003 @ 15:18:
Ik had idd last van m'n Audigy, heel af en toe een BSOD. Heb toen een driver van KX projects gebruikt en problemen waren compleet verdwenen :) Onlangs de nieuwste Creative driver geïnstalleerd omdat ik geen geluid kreeg van m'n TV kaart met die KX projects driver en dat gaat nu zowaar al een maand goed.
Ik heb ook problemen met mijn audigy 1.
als ik bijvoorbeeld een mp3tje afspeel met winamp
is het net of het geluid "overslaat".

Welke drivers gebruik jij dan op het ogenblik en welke versie van de Kx set heb jij.
Wil namelijk wel van die problemen af.
Maar wil niet overgaan over de onboard geluid ook al is deze wel aardig.
maar dan heb ik geen firewire netwerk meer. ;)

<systeem>
1 * R9700Pro
1 * niks @66mhz
1 * USB2 Kaartje @66 MHz
1 * Sitecom Nic
1 * Audigy 1
1 * Nog niks (komt IDE controllertje in voor nog een schijf of 2)

[Voor 12% gewijzigd door SimplyMe op 16-01-2003 13:19. Reden: systeem toevoeging]

-= Dual to the max AMD3800+ =-


 • voodooless
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21-06 09:12

voodooless

Sound is no voodoo!

Heb nog geen ervaringen met de MPX, maar die ga ik binnenkort opdoen. Systeem ga ik binnen enklele weken bestellen:

- Tyan Thunder K7Xpro
- 2 x XP 2000+ (L5 unlock)
- 1x 512 MB PC2100 CL2 Registered ECC DIMM (Infinion)
- 3 x Maxtor 10K4 36 GB
- 1 x 30 GB IDE
- Geforce 4200 128 MB
- Terratec Xfire 1024
- Firewire kaartje
- Hauppauge WinTV/radio (een van de eerste, maar werkt al jaren perfect)
- Lian-li 62 (extra diep zodat plankje goed past)
- Enermax 465 Watt silent voeding

D8 zelf dat het er wel :9~ :9~ :9~ :9~ uit ziet :)

Ik heb hier al vele goeie dingen gehoort en ben erg benieuwd naar de performance. Ik hoop alleen dat de Lian-li kast genoeg fans heeft om de zooi te koelen. Het is erg krap en een tower wil ik niet.

Ik las trouwens in de openingspost dat de service van Tyan niet zo goed is. Weet daar iemand meer over? Heb laatst namelijk nog een mailtje gestuurd naar ze om wat te vragen en kreeg binnen twee uur al een degelijk antwoord terug :).

[Voor 6% gewijzigd door voodooless op 17-01-2003 13:23. Reden: nieuwe specs, ben nog aan het orrienteren dus veranderd steeds ;)]

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22-06 00:35
Ik ben me systeem nu aan het opbouwen, ik moet zeggen dat ik echt dolblij ben met de me nieuwe systeemkast, alles past nu beter, makkelijker en de airflow is like perfect :)

Even een teasepicture erin gooien ;) • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Wow, wat voor fijne kast heb je daar wel niet? :P Lijkt wel een Coolermaster(?)

Zelf neig ik ook wel naar een grotere kast, ben toevallig vanmorgen nog bezig geweest het zaakje wat op te ruimen/fatsoeneren van binnen, maar het houdt niet over:

http://crew.tweakers.net/~crew/Abbadon/pics/binnenkant.jpg

Vooral de diepte van jouw kast spreekt me aan :) Ik mag graag overal bijkomen zonder van alles te moeten verwijderen, heb zelfs de bovenste diskcage helemaal naar beneden moeten verplaatsen zoals op de foto te zien is omdat de ruimte tussen de cpu fan en de bovenste disk en met name de kabels daaraan te klein was (dan is iets dieper wel fijner)

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


Anoniem: 1541

Ik heb in mn renderfarm een dual opstelling met 2 Athlon MP 2000+ procs op een tyan tiger mpx in een mooie 450Watt Antec kast :) en nog nooit problemen mee gehad en ik kan me ook niet herinneren dat ie ook maar 1 keer is vast gelopen.

Ik heb er 2 volcano7+ koelers op zitten met een temperatuur sensor, die maakte erg veel herrie, dus heb ik de sensoren vervangen door potmetertjes waarmee ik hem zo ingesteld heb dat ie op volle belasting de procs of zo'n 60 graden blijven en dan is ie nog best "stil".
Met een schakelaar aan de voorkant van mn kast kan ik de potmeters overbruggen waardoor de fans op volle snelheid gaan draaien voor op die nare warme zomerdagen :)

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22-06 00:35
De kast op die foto's is een Coolermaster ATC-S4000-SX1, een rackmountable 19" dus.
Kost wel een paar centen, like 400 euro, maar wel standaard 5 case fans en gewoon een supergoede airflow zoals je kan zien, aanzuiging en afzuiging langs je cpu's fans en dat is wel wat je wil met een dual mp :) En ik heb gewoon ruimt te over zeg maar, erg fijn want het sleutelt op deze manier ook allemaal perfect. Ik had zelf eerst een chieftec tower, behoorlijk groot zou je zeggen, maar vergeleken met dit is die chieftec krapjes.


[Voor 3% gewijzigd door ConZito op 20-01-2003 10:05. Reden: Minder layout verneuking :)]


 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
SimplyMe schreef op 16 januari 2003 @ 13:11:
[...]


Ik heb ook problemen met mijn audigy 1.
als ik bijvoorbeeld een mp3tje afspeel met winamp
is het net of het geluid "overslaat".

Welke drivers gebruik jij dan op het ogenblik en welke versie van de Kx set heb jij.
Wil namelijk wel van die problemen af.
Maar wil niet overgaan over de onboard geluid ook al is deze wel aardig.
maar dan heb ik geen firewire netwerk meer. ;)


Op het moment gebruik ik Creative's nieuwste, althans, degene die voor de Audigy2 werd uitgebracht (werkt ook met de Audigy1 :) ). Bij Apparaatbeheer staat dat het Stuurprogramma versie 5.12.1.283 is en Datum 20-9-2002. Nog geen gedoe mee gehad zoals met de vorige Creative driver. Van KX Project gebruikte ik de meest recente driver, geloof dat er nu een nieuwere is.

ConZito schreef op 20 January 2003 @ 10:03:
De kast op die foto's is een Coolermaster ATC-S4000-SX1, een rackmountable 19" dus.
Kost wel een paar centen, like 400 euro...


Au...
Da's idd niet iets wat je 'zomaar' even aan een kast uitgeeft (hoewel hij megamooi is imo :) )

[Voor 17% gewijzigd door Abbadon op 20-01-2003 10:15]

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22-06 00:35
Nou kleine update even tussendoor, me cpu's ben ik nu aan het koelen met 2 Coolermaster HHC L61's, heel erg lownoise dus. CPU1 doet het met 49 stressed en CPU2 doet het met 47 stressed. Idle temps liggen per proc ongeveer 7 tot 9 graden lager. Systeemtemps schommelen tussen de 25 en 30, afhankelijk van de stress die die CPU's hebben.

Verder is het systeem relatief stil, tuurlijk hoor ik wel 4 HDD's en 4, 92mm fans maar het is niet hinderlijk, iig niet net zo hinderlijk als me oude FOP38 ;)

Verder is de kast uiteraard wel prijzig, maar toch ergens wel het geld waard. Verder nu nog even wat benchmarks draaien en wat testen (13784 3dmarks), maar zo te zien ziet het er allemaal erg snel en stabiel uit :) Ben dolgelukkig dus :)

 • voodooless
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21-06 09:12

voodooless

Sound is no voodoo!

Ik heb gisteren en vandaag mijn spulletjes besteld :) : 2x Mator 10k4, 2x 512 ECC CL2 (kingston), 2x XP2000+, Tyan Thunder K7Xpro (zijn niet veel mensen die deze hebben :9 ), GF4200, Lian-li PC62 en nog wat zooi! :Y)

Hoop dat ik het spul snel krijg, dan zal ik hier wel wat foto's posten _/-\o_

[Voor 4% gewijzigd door voodooless op 21-01-2003 09:41]

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
ook es nog wat, eindelijk weet ik volgens mij waar al die gare lockups vandaan komen.

Eerst had ik een sound blaster pci 128, ik verdacht hem, en heb hem omgeruild met een philips rhytmic edge....OOK falen. Nu heb ik eindelijk maar een terratec aureon FUN gekocht, voor wat meer, en NU lijkt het eindelijk goed te gaan. Dus let op je geluidskaart met dual systemen..(is natuurlijk al tig keer verteld)

specs


 • ronny
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 13:28

ronny

Trotse vader

Nu de Barton toch al weer evven op de markt is ben ik eigenlijk wel benieuwd of er al mensen zijn die het op de plank hebben geduwd :)
er zijn namelijk nogal verschillende meldingen dat het bij de een wel en bij de ander niet werkt. Dus als er mensen zijn met goede /slechte ervaringen...
Vooral mensen met eerste (groene) MSI O-) (zou niet weten waarom)

specs werkpaard Youngtimer Touring Car Campionship


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
Ik ga binnenkort mijn 2 1200MP's op mijn tiger MP maar eens proberen te vervangen door 2 XP 1800 tbred's. En dan metteen nieuwe coolers erop, want ik heb nu 2 7000 rpm taisols erop :(

Heeft iemand nog tips wat betreft coolers, het liefst heb ik 8 cm coolers, ik zit te denken aan 2 spire falcon of whisperrock coolers, heb ik goeie ervaringen mee, en ze zijn cheap cheap. Alleen weet ik niet of ze passen.

Trouwens zijn hier mensen die hier met de affinity van processen hebben zitten kloten, en/of met de filter van microsoft om Interrupts een affinity voor een proc te geven, en zo ja met resultaat?

[Voor 21% gewijzigd door maratropa op 29-03-2003 10:30]

specs


 • VisionMaster
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 18-06 22:22

VisionMaster

Security!

Abbadon schreef op 11 januari 2003 @ 13:29:
Toch nog een punt van kritiek op m'n bord en dat is de plaatsing van de 2e VRM:

<img>

Die zit pal naast het AGP slot en het is erg lastig daar een goede airflow te krijgen. De VRM kan behoorlijk warm worden en tel daar de warmte van een GF3 en de nabijliggende cpu en je hebt het recept voor een hotspot in je bak.

lalala...
Op mijn werkplekje naast de AMS-IX staan 3 kasten naast elkaar met een cluster van 66 Dual Athlon ThunderMP 1u 19inch-ers. _/-\o_
Er kinky spul en verschrikkelijk snel, maar zoals Abbadon al aan gaf, de VRM's worden wel eens erg heet. Het bedrijf dat die dingen geleverd heeft gaat volgens mij er niet vanuit dat je 132 heethoofden vlaknaast elkaar hangt :(
De koeling het hele systeem is vaag.
CPU koelers die blazen omhoog (direct tegen de bovenplaat).
2 grote koelers blazen Direct tegen de schuin geplaatste mem-banks. Dus alle lucht wordt door de mem's als een spoilers omhoog gebracht.
Achter in de hoekrechts (andere kant dan de pci sloten), naast het bord staat een afzuiger naar buiten.
Die werkt leuk, maar er komt geen koude lucht over de VRM's.
We hebben een paar eenvoudige testjes gedraait. 1 ervan was een CPU-burn.
AU!
van de 66 waren er nog maar 6 over die het overleefden.
De VRM's zorgden ervoor dat met hun temp, van 75 tot enkelen even 90(!) graden Celsius, ervoor dat de node uitviel en een power off maakte.
Het heet TestBed, maar het koelingsprobleem kan niet echt lekker worden opgelost.
Tyan neemt zijn handen van de zaak en doet niets voor het bedrijf. (deze serie had goedkopere VRM onderdelen gebruikt (eerder K7 Thunder).
Nieuwere modellen hebben soms zelfs koelribbels op de VRM chips zitten.

Ik hoop dat ons clustertje weer snel beter wordt ;(

Stabieliteit van die dingen PERFECT, maar als ze te warm worden is het een kritiek punt en klapt het systeem er dus eerder uit op de VRM's dan dat de CPU's er mee aan onderdoorgaan.

PS: CPU's zijn allemaal 2000+ (waarschijnlijk met een palomino core ... don't really know)

I've visited the Mothership @ Cupertino


 • Laurent
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
gladiool schreef op 29 maart 2003 @ 10:27:
Heeft iemand nog tips wat betreft coolers, het liefst heb ik 8 cm coolers, ik zit te denken aan 2 spire falcon of whisperrock coolers, heb ik goeie ervaringen mee, en ze zijn cheap cheap. Alleen weet ik niet of ze passen.
Zo'n Whisperrock is erg leuk ja, en ik geloof wel dat ze passen. De heatsinks lopen zeg maar van ~ 60x60 naar 80x80, waardoor je waarschijnlijk niet zoveel last hebt van de kleine ruimtes rondom de sockets.
Ik gebruik zelf Cooler Master CP5-7JD1B-0L koelers om mijn twee Palomino 1800+ CPU's koel te houden, en dat lukt wel aardig. Die dingen zijn niet duur en ook nog eens stil.
Abbadon schreef op 20 januari 2003 @ 00:45:
Wow, wat voor fijne kast heb je daar wel niet? :P Lijkt wel een Coolermaster(?)

Zelf neig ik ook wel naar een grotere kast, ben toevallig vanmorgen nog bezig geweest het zaakje wat op te ruimen/fatsoeneren van binnen, maar het houdt niet over:

[afbeelding]

Vooral de diepte van jouw kast spreekt me aan :) Ik mag graag overal bijkomen zonder van alles te moeten verwijderen, heb zelfs de bovenste diskcage helemaal naar beneden moeten verplaatsen zoals op de foto te zien is omdat de ruimte tussen de cpu fan en de bovenste disk en met name de kabels daaraan te klein was (dan is iets dieper wel fijner)
Verkijk je niet op de grote kasten, ik heb altijd al gebruik gemaakt van bigtowers en mijn DA-01-W zit nu helemaal vol met kabels/hardware, waardoor het ook niet echt overzichtelijk blijft. Ik zou dus zeker niet op zo'n grote kast bezuinigen, en misschien doorsparen voor zo'n mooie CoolerMaster kast. :)

Ik heb hier trouwens niet zo veel last van die hitte rondom VRM2, iets daarnaast blaast namelijk een Zalman FB-165 rondom m'n videokaart. (zo'n 4x4 fan maakt best wel veel herrie) Hier wordt 'ie rond de 42 graden, en dan heb ik er ook een 8x8 fan boven hangen.

[Voor 4% gewijzigd door Laurent op 29-03-2003 12:57]


 • FragFrog
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-06 18:20
gladiool schreef op 29 March 2003 @ 10:27:
Heeft iemand nog tips wat betreft coolers, het liefst heb ik 8 cm coolers, ik zit te denken aan 2 spire falcon of whisperrock coolers, heb ik goeie ervaringen mee, en ze zijn cheap cheap. Alleen weet ik niet of ze passen.
Meten is weten 8)

M'n eigen Tyan Tiger MPX is helaas ook erg krap bemeten rond de procs. 'T is natuurlijk knap lastig alle noodzakelijke onderdelen op 1 bordje te zetten dat ook nog eens aan de (extended-)ATX norm voldoet, maar om dan maar een paar milimeter ruimte laten aan de zijkanten van de sockets is vrij onhandig. Zeker aangezien daar een hele rits kwetsbare condensators zit. Daarnaast heeft proc #1 heeft op maar 3cm afstand (net gemeten ;)) de vidkaart zitten, zodat m'n slangen een wel erg rare knik moeten maken :/

Die linkse VRM is hier trouwens met 57 graadjes ook het heetste onderdeel, alhoewel de passief gekoelde northbridge een dappere poging waagt met 52 graden...

[ Site ] [ twitch ] [ jijbuis ]


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
ja hier is de VRM2 ook het heetsts.

Wat ik gister trouwens had; Ik update mijn bios naar 1.05 (ik had 1.04) en toen wou mijn pc niet meer booten. Ik dacht CRAP!. Maar wat bleek nou, ik heb een OEM Quadro 2 PRo, en die deed het gewoon niet meer met de 1.05 bios. Ik heb er een geforce 2 mx in gezet, en toen die bios weer naar 1.04 geflashed, en nu doet de quadro het weer. HEEEL vreemd.

Weet iemand of de 1.04 bios ook met Thoroughbred CPU's kan werken?

specs


 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Aikeleer schreef op 29 March 2003 @ 12:47:

Verkijk je niet op de grote kasten, ik heb altijd al gebruik gemaakt van bigtowers en mijn DA-01-W zit nu helemaal vol met kabels/hardware, waardoor het ook niet echt overzichtelijk blijft. Ik zou dus zeker niet op zo'n grote kast bezuinigen, en misschien doorsparen voor zo'n mooie CoolerMaster kast. :)

Ik heb hier trouwens niet zo veel last van die hitte rondom VRM2, iets daarnaast blaast namelijk een Zalman FB-165 rondom m'n videokaart. (zo'n 4x4 fan maakt best wel veel herrie) Hier wordt 'ie rond de 42 graden, en dan heb ik er ook een 8x8 fan boven hangen.


Probleem is ook niet de hoogte (heb al eens een 60+cm hoge wolkenkrabber gehad) maar de diepte, zou er wel 5cm bij willen hebben :) Laatst eens een GF4 Ti4600 in m'n bak gehad, die reikte tot op één milimeter van m'n diskconnectoren :/

Wat de eerder aangehaalde Audigy, of Creative geluidskaarten in het algemeen, betreft, ik heb m'n Audigy vervangen. Hoewel ik niet vaak last had werd het me de laatste keer toch iets teveel van het goede; BSOD en alles waar ik mee bezig was verdween ins blaue Hinein :/ De Terratec die ik er nu enige tijd in heb (DMX 6Fire) doet het uitstekend met twee cpu's :)

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Laurent
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Mja, ik zie het op die foto die je hierboven had gepost. Je had ook al eerder problemen met je geheugenreepjes en je HD-rekken, iets meer diepte mag wel ja. :o

Ik heb trouwens bijna nooit last van BSOD's met mijn Live! 5.1 kaartje, zo nu en dan loopt alleen wel Windows vast tijdens het booten. Bij mij vallen de problemen dus wel mee, een paar keer in de maand op reset drukken als ik eens naar Windows boot.
Had je trouwens al eens die nieuwe Audigy (2) drivers geprobeerd? Het schijnt dat die wat beter kunnen omgaan met een SMP systeem en ook werken met een Audigy 1 kaartje.

Ik blijf nog altijd zweren bij Creative en wil misschien nog eens zo'n Audigy 2 kaartje kopen maar dan heb ik eigenlijk ook geen zin in een BSOD-circus. :o

[Voor 13% gewijzigd door Laurent op 30-03-2003 19:48]


 • BrZ
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:56
Ik heb sinds een maand ofzo echt last van zware instabiliteit...
Als ik 1 dimm gebruik (ipv 4...) dan is het nog wel te doen, maar dan moet ik nog na een paar uur rebooten omdat het gewoon niet meer loopt of zelfs progs gaan crashen en dergelijke :/

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Aikeleer schreef op 30 maart 2003 @ 19:47:
Had je trouwens al eens die nieuwe Audigy (2) drivers geprobeerd? Het schijnt dat die wat beter kunnen omgaan met een SMP systeem en ook werken met een Audigy 1 kaartje.


Had ik al geprobeerd, dat ging ook waarempel een hele poos goed, totdat... Wel, de kaart die ik nu heb is gewoon megaflex, ding geeft magnifiek geluid, kan er van alles mee, er zit ook nog eens zo'n überl33te breakoutbox bij en géén BSOD's of andere crap :P
BrZ schreef op 30 maart 2003 @ 19:53:
Ik heb sinds een maand ofzo echt last van zware instabiliteit...
Als ik 1 dimm gebruik (ipv 4...) dan is het nog wel te doen, maar dan moet ik nog na een paar uur rebooten omdat het gewoon niet meer loopt of zelfs progs gaan crashen en dergelijke :/
Misschien stof in/rondom de DIMM sockets? Kan me herinneren dat Femme daar ook eens last van had met z'n TigerMP. Hoe is het met de temps en de spanning?

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • BrZ
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:56
Abbadon schreef op 30 March 2003 @ 20:41:

[...]


Had ik al geprobeerd, dat ging ook waarempel een hele poos goed, totdat... Wel, de kaart die ik nu heb is gewoon megaflex, ding geeft magnifiek geluid, kan er van alles mee, er zit ook nog eens zo'n überl33te breakoutbox bij en géén BSOD's of andere crap :P


[...]


Misschien stof in/rondom de DIMM sockets? Kan me herinneren dat Femme daar ook eens last van had met z'n TigerMP. Hoe is het met de temps en de spanning?
Hmm... ziet er redelijk stoffig uit nu ik het goed bekijk... es proberen ;)
Temps waren normaal, beide procs rond de 50-55 graden, alleen VRM2 veel te heet (maar ja, mijn VRM's worden ook te zwaar belast ;))
Voltages zagen er ook goed uit, kleine afwijking maar...

Maar ik ga even kijken of het goed schoonmaken helpt :D

 • BrZ
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:56
hmm, m'n bak start in ieder geval weer normaal op met 4 dimms erin :D

 • wezep
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 06-06 20:14
gladiool schreef op 29 March 2003 @ 10:27:

Heeft iemand nog tips wat betreft coolers, het liefst heb ik 8 cm coolers, ik zit te denken aan 2 spire falcon of whisperrock coolers, heb ik goeie ervaringen mee, en ze zijn cheap cheap. Alleen weet ik niet of ze passen.
Heb zelf een A7M266-D met 2 x Spire FalconrockII: past prima: tussen beide koelers zit nog een mm of 3 :)
Op mijn server zitten 2 x Spire WhisperrockIII: gaat ook prima. Mobo is een CUV4X-DLS: PIII dus.
Zal eens een foto maken.

Asus PP-DLW - 2 x Intel Xeon 3,06 - 1Gb RAM - Coolermaster CM Stacker - 29160 - Seagate 18Gb 15k -=- 2 x LG L1910B 19" TFT


Anoniem: 2551

Topicstarter
Ik had 2 Tyan Thunder K7's waarbij bij de 1e de VRM temps aanzienlijk hoger lagen dan de 2e die duidelijk uit een andere produktiereeks komt. Opvallend is dat de 1e ook allerhande andere problemen had, tot we heel bot een extra ventilator (Delta FF ;) ) in de kast hebben ingebouwd due rechtstreeks de VRM's onder handen neemt. Systeem draait nu probleemvrij en wordt extreem zwaar belast, iets wat voor deze ingreep niet mogelijk was.

De 2e (prive) heeft dat probleem niet, en draait gewoon direct probleem vrij. Bij dit systeem heb ik gekozen voor Zallman's + 80 mm fan's, die niet alleen zorgen voor prima koeling van de cpu's, maar ook zorgen dat er voldoende koele lucht in de periferie komt. Datzelfde systeem hanteer ik bij m'n A7M266-D en ook daar werkt het goed.

 • BrZ
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:56
M'n bak lijkt zowaar weer stabiel :D

En ik denk dat ik eindelijk es ga upgraden als ik m'n geld van de belasting terug heb. Tbirdjes zijn gewoon niet goed voor m'n mobo ;) Ben nog aan het denken wat ik erin ga prikken. 2x XP2200+ ofzo :)

 • Abbadon
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online
Wat vaker stofzuigen BrZ :P

Het prijsverschil tussen de 2200+ en 2400+ is slechts een paar Euro, dus die kun je ook overwegen. Enig nadeel is dat de 2400+ wat meer stroom door de connector trekt, vergelijkbaar met jou huidige Tbird 1333. Dan is de Tbred B-stepping 2200+ weer wat veiliger :)

Just pick a dead end and chill out 'till you die.


 • Anoniem: 80939
 • Registratie: Maart 2003
 • Niet online
Bestaat er of komt er binnenkort een mobo'tje uit dat meer dan pc-2100 geheugen ondersteunt? Bijv. pc-3200.

 • BalusC
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

BalusC

Carpe diem

Euh, je kunt gewoon PC2100/2700/3200/whatever op een Dual AMD plankje prikken.. Geheugen is immers backwards compatible.

 • voodooless
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21-06 09:12

voodooless

Sound is no voodoo!

Nee, de Athlon MP kan maar 266 Mhz FSB, dus aan PC3200 heb je niet veel. Tevens komer er geen nieuwe mp chipsets uit.

Do diamonds shine on the dark side of the moon :?


 • miloman
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 22-01-2009
Sinds december 2001 een Tyan s2460 met 2 Mp 1500+ erop.
In het begin problemen gehad (systemfreeze na een succesvolle POST, waarna de cmos gecleared moest worden om er weer wat leven in te krijgen), maar sinds ik de 400w Antec heb vervangen door een 550w Enermax geen problemen meer.
Ook last van de Audigy drivers gehad, en gebruik nu gewoon de origineel meegeleverde drivers.

Gebruik m'n machine voor video-editen (ben nu Pinnacle Edition 5 aan beta-testen). Daarna MPEG's (DVD) aanmaken met tmpgenc (maakt mooi gebruik van beide procs).

Tyan S2460, 2 * AMD Athlon MP 1500+, 3 * 256Mb Corsair Reg. ECC, ATI 9000 pro, 2 * HD 7200 rpm IDE, Promise FT100 with 2 striped 7200 rpm IDE HD's, 5 case-fan's (3 in, 2 out), chipsetfan, SB Audigy 1394, 3com NIC, Philips DVD+RW228, CD-rom in an Antex SX840 & 550W Enermax EG651P-VE.
Running W2K SP3.

/Edit: oh ja, en die gekke VRM2 die zo warm wordt. Heb er een kleine fan boven gehangen, maar hij blijft erg warm worden. Haal wel de 55 graden als het buiten ook wat warmer is.....

[Voor 12% gewijzigd door miloman op 01-04-2003 10:45]


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
nou ik heb 2 TBred B XP1800 chips besteld, met 2 falconrocks II. Ik hoop dat het verbinden van de L5 bruggen goed gaat.(met achterruitverwarmingreparatiespul)

Is het beter om de laser geultjes op te vullen met iets? Met wat dan eigenlijk?

Dus ik hoop binnenkort meer snelheid en minder geluid te hebben. En minder warmte natuurlijk.

specs


 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
Gladiool.. dat L5 bruggen verbinden is echt piece of cake. Als ik het kan, kan jij het denk ik ook. ;) . gewoon eerst alles afplakken met plakband en waar ( L5 brug dichtst bij de core ) zilverlijm op moet, open laten. Ik heb die cut niet opgevuld.. gewoon een paar keer met die kwastje erover heen.. zodat je kan zien dat die bruggen echt opgevuld zijn. Na 5 uur drogen.. plakband eraf en klaar is kees. Je hebt dan 2 mp :) ( ik vind potje zilverlijm wel duur :( 17 euro.. en ik heb maar 2 of 3 druppels gebruikt )
Zo heb ik ook de L3 bruggen verbonden voor multipliers, maar jammer genoeg staat ie al op zijn max bij me 2200+ nl 13,5.. dus kan alleen fsb oc.. en hij loopt nu lekker op 13,5 x 144 = 1944 (2400+) :7 . Hij wordt alleen beetje te warm.. maar draait super stabiel 8) laat me weten hoe jouw el cheapo koelers van afbrengt, want mijn boxed versie doen dus niet echt goed.. of die krengen worden gewoon erg warm in dual opstelling ;( , lekker kneus bij elkaar :D

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
zijn dat tbred's of palomino's? Want je hoort verschillende dingen over het opvullen van de lasercuts.

specs


 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
het zijn tbred's.. jij gaat toch ook thbred's halen.. aangezien nog neit zeka is of barton's erop passen :?

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
yes, 2 XP 1800, die zijn er dacht ik niet eens als barton.

Het punt was dat onder de lasercut kan er een koperen laag zitten, en als je daar dan spul in stopt wordt de boel geaard. Maar jij hebt daar zo te zien geen problemen mee.

specs


 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
daar heb ik nooit aan gedacht.. misschien had ik mazzel. Ik zou ook niet weten hoe ik die piepkleine lasercuts zou moeten vullen.. het is echt zo microscopisch klein. Gewoon afplakken en verfen die handel. :) En bij mij werkt het tenminste. heb ook zo gedaan met andere Lbruggen.. geen probs. :Y)

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • procyon
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 10:12
deepspace schreef op 01 April 2003 @ 10:22:
Nee, de Athlon MP kan maar 266 Mhz FSB, dus aan PC3200 heb je niet veel. Tevens komer er geen nieuwe mp chipsets uit.
Wie weet.. ;)
Nforce2 MP chipset:
http://www.theinquirer.net/?article=7947
plaatje:
http://www.hardocp.com/im...mTWc4TlQzcnFfMV8xX2wuZ2lm

[Voor 22% gewijzigd door procyon op 01-04-2003 19:44]

Een lege verzameling is deelverzameling van elke verzameling


 • ronny
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 13:28

ronny

Trotse vader

weinig kans dat er nu nog voor de Athlon nog een nieuwe Dual borden worden uit gebracht (aan de andere kant lees je wel berichten dat de productie van de huidige borden wordt gestaakt. Maar het is een beetje te vroeg om volledig over te gaan op de ClawHammer.
Dus of de voorraden zijn groot genoeg of er komt wat nieuws :?
Ik ben erg benieuwd.
tak77 heb je de groene of de rode MSI? Ik heb dan toch nog een beetje hoop dat het bij mij gaat werken :7

specs werkpaard Youngtimer Touring Car Campionship


Anoniem: 2551

Topicstarter
ASUS zegt nog wel een poosje door te gaan met de A7M266-D maar geen plannen te hebben voor een opvolger. Gezien de plannen van AMD verwacht ik ook niet dat er nog veel geinvesteerd zal worden in de doorontwikkeling van dit platform.

 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
Ronny.. ik heb deze : MSI K7D-L rev 1.0... de rode. ik heb van de verkoper gehoord dat er nog een nieuwere revisie van is. Van dit bord zijn 3 versie uitgebracht: 1, groene; 2, rev 1.0 en 3... god mag weten welke rev die is. Ik heb mijn bordje 2 weken geleden bij alternate gekocht en de verkoper vond het heel raar dat ik 2 xp (th'bred B)bij bestelde inplaats van 2 mp :7 .. maar als een beginnende tweaker weet ik het natuurlijk wel beter >:) . Zonder bios update werden mijn beide proc ook gewoon herkend. Hij werd geleverd met bios versie 1.3 en ik heb hem geflashed naar 1.5 waardoor hij nu stabieler is gaan draaien met fsb 144 8)

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


Anoniem: 2551

Topicstarter
tak77: Klopt de temp in jouw sig: 62C :? Dat vind ik toch een behoorlijk hoge temperatuur hoor! Mijn 1500 MP+ doen het "braaf" op 45C

 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
helaas wel ;( .. ze worden nu allebei idle 56 en stressed. rond 65.. ik snap er geen kont van..ik heb er echt alles aan gedaan.
- een paar keer de cpu opnieuw opgezet.
- as III erop gesmeerd in verschillende diktes
- 4 casefans erin gezet... waaronder 2 dure van zalmans.. een van 9 cm.. net boven de cpu voor optimale luchtcirulaties, deze fan is eigenlijk bedoeld voor die waaiers( de temp nam gelijk 6 graden af) en een 12 cm fan om warme lucht af te voeren en voorin heb ik dan 2 x 8cm fans geinstalleeerd.. dus wat betreft airflow is het toch optimaal dacht ik :Y)
mijn dual bak draait superstabiel.. en het werkt superrap.. snelheidsverschil tussen een 1 ghz p3 en deze was echt wel te merken :9
Ik weet ook niet wat ik verder nog zou moeten doen om de temp lager te krijgen. ( wc misschien) ik vind zo wel best.. beetje extra warme lucht kan me kamer wel goed gebruiken en als ik zin in heb kan ik een worstebroodje in me kast plaatsen en die opwarmen ;) 2 vliegen in een klap

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


Anoniem: 2551

Topicstarter
Ik gebruik 2 Zalmann "Paddestoelen" met fan's en de nodige in- en outtake fans, en kom gemiddeld op +/- 45C uit.

 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
paddestoelen?? bedoel je die waaiers?? waar geen fan vast gemonterd zit maar via een ijzeren arm een fan erboven kan hangen?? .. zijn ze echt zo goed?? ik gebruik 2 boxed coolers van AMD..de heatsinks van beide worden gloeiend heet.. ik kan mijn handen geen 10 sec op houden :(.

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


Anoniem: 2551

Topicstarter
tak77 schreef op 02 april 2003 @ 14:49:
paddestoelen?? bedoel je die waaiers?? waar geen fan vast gemonterd zit maar via een ijzeren arm een fan erboven kan hangen?? .. zijn ze echt zo goed?? ik gebruik 2 boxed coolers van AMD..de heatsinks van beide worden gloeiend heet.. ik kan mijn handen geen 10 sec op houden :(.
Die bedoel ik ja, en tot nu toe ben ik erg tevreden over de cooling en vooral over het relatief weinig kabaal dat ze maken. Zo tevreden dat ze inmiddels in alle zelfbouw systemen zitten!

 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
dat zijn best wel wel dure coolers.. 30 euro per stuk :/ en dan 2 maal ;( .. is het echt zo schadelijk dat de cpu zo warm worden?? die kunnen toch wel 90 graden ofzo aan. zal dan echt zoveel verschil uitmaken.. want die boxed heatshinks van AMD zien er ook niet verkeerd uit hoor.. met die aparte metalen plaatjes enzo.
ik zie wel of ze in ehv bij de comp beurs te koop zijn voor een schappelijk prijs. Anders laat ik het gewoon zo. Ik heb al fortuinen uitgegeven aan die case fans. +-50 euro en dat voor een arme student :'(

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • ronny
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 13:28

ronny

Trotse vader

Marketing Name: K7D Master
Model Name: 6501
PCB Version 1.0.(Red PCB)

Maar als jij hem de laatste 2 week weken hebt gekocht is het waarschijnlijk de nieuwste.
zou graag eens kijken of het werkt op mijn bord

specs werkpaard Youngtimer Touring Car Campionship


 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
ik heb hem hier vandaan: www.alternate.nl Op de pricewatch staat die niet eens vermeld.
ik heb ook tevens de laatste. Want ze hebben hem al van de assortiment gehaald.
De verkoper wist me te vertellen dat ik niet de nieuwste rev heb. Er is nog een nieuwere, maar wat de verschil van was kon ie mij ook niet vertellen. Misschien een nieuwe bios? Maar ik ben harstikke blij met dit bordje. hij kan tenminste beetje easy overklokken via de bios. Hopen dat er later nog 2 bartons erop past.. kan ik hem nog een beetje upgraden :)

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • ronny
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 01-02 13:28

ronny

Trotse vader

Ik heb eelders begrepen dat als een T'bred werkt dat het ook een goede kans is dat de Barton gaat draaien. Maar er maar 1 manier om dat zeker te weten of dat bij jouw plank ook werkt >:)

Als de belasting langs is geweest toch een kijken of het werkt bij mij :7
(nou vind ik wel dat er verschil is tussen een revisie en een nieuwe bios dat wordt geleverd)
Maar het werkt en daar gaat het om.

Maar nu weet ik nog niet wat het verschil is tussen de groene en de rode (behalve de kleur natuurlijk) :'(

specs werkpaard Youngtimer Touring Car Campionship


 • tak77
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 13-06 10:53
ik heb ergens gelezen dat ze de geheugen doorvoer beetje geoptimaliseerd hebben en wat elco hebben verplaats in de rode versie... En bij de rode is de usb probleem geloof ik ook opgelost.. ik kan dat niet bevestigen.. heb ooit iets over gelezen toen ik me ging verdiepen in dat bordje. :Y)

DUAL AMD XP 2200+ -> MP 2600+ :) (16x133) MSI K7D-L rev 1.0 bios 1.83b Cpu1: 61 C, Cpu2:65 C


 • Remy
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 09:42

Remy

Moderator General Chat

I usually get 100% accuracy

Een beetje vooruitkijkend in de toekomst: Zal AMD een opvolger uitbrengen op lowbudget server/workstation niveau van de Athlon MPs? Dus gebaseerd op de Athlon64ers. Want ze zijn hard bezig met de Opteron, in 1,2,4 en 8-way configs. Maar die is dus voor de zakelijke markt bedoeld.

Aangezien ik van plan ben om mijn volgende sys (heb net paar maanden nieuwe, maarja, je bent een tweaker of niet he ;)) als dual te bouwen, en om nou Dual Xeons te nemen, da's een beetje overkill. In de laatste public roadmap staat alleen dat de core van de MP een Barton gaat worden, en daarna het bekende 'as market requires'. Geen info over dual Athlon64s of juist Opterons. Want de markt ervoor is toch nog steeds best interessant, aangezien Intel geen dual P4s levert? (behalve Xeons dus).

LinkedIn
Emailmarketingweb.com
Twitter


Anoniem: 2551

Topicstarter
Voor zover ik heb begrepen gaat AMD zich niet meer op de low-end SMP markt storten, maar puur op de zakelijke markt richten. De achterliggende redenen waren vooral de hoge ontwikkelkosten afgezet tegen de tegenvallende afzet.
Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee