×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Wireless LAN en duidelijkheid

Pagina: 1
Acties:
  • 618 views sinds 30-01-2008

  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
OK OK,
Topictitel dekt de lading weer 's niet, maar het past niet goed erop ;)
Mijn voorstel, om eens een goed en duidelijk topic neer te planten over Wireless LAN.
Het word steeds intereassanter om W-LAN aan te leggen thuis.
Probleem is efchter, dat er weinig ifo te vinden is dmv de search.
Weliswaar bulkt het van de topics, maar alle info is zeer verspreid en je zoekt je echt de pl#uris voordat je pas info hebt.
OK let's start:

- Hoe snel is W-LAN nu eigenlijk ?

Het standaard W-LAN is dus 11 MBit. Sommige zeggen dat het onder ideale omstandigheden is, andere zeggen dat het met gemak constant rond de 10/11 blijft. Laten we het dus in het midden houden en op 8/9 gaan zitten.
Zeker voor inet verkeer in en om het huis is dit zeer zeker een geschikte snelheid. Verder kun je hier natuurlijk ook uitsteken Word of PowerPoint mee doen.

- Wat heb ik allemaal nodig ?

Om te beginnen heb je dus een NIC nodig. Deze zijn er in 3 verschillende vormen:
- Een PCMCIA versie voor je laptop
- Een PCI versie voor je desktop
- Een ISA/PCI adpater om een PCMCIA versie in te stoppen
Let hierop bij prijslijsten! Soms word de PCI/ISA converter los verkocht, en dien je dus nog de PCMCIA kaart erbij te kopen.

Verder heb je nog een Access Point (AP) nodig. Deze verbind de diverse NIC met elkaar en routert het hele zooitje. Vaak bevat het ook een DHCP gedeelte.
Deze AP's zijn er in 2 vormen. Namelijk Hardware matig en software matig.
De verschillen tussen een HAP en een SAP moge duidelijk zijn, de HAP zal o.a. het signaal boosten (vergelijkbaar met een extra station met DECT telefoons), vaak dus ook tevens DHCP server. Verder kan een HAP vaak ook meerdere clients aan.
Een SAP is dus een PC waar een W-NIC inzit met wat extra software geinstalleerd (hoeft niet altijd, ik meen dat je bij 3Com bijvoorbeeld niet verplicht software nodig hebt).
Deze PC kun je dan wel DHCP laten spelen, maar dat zal vanuit je OS moeten komen.

- Waar is W-LAN te verkrijgen ?

Wel, de meeste dozen schuivers verkopen het wel, echter is de vraag meer, welke merken zijn er allemaal ?

Buffalo Redelijk goedkoop, ook niet echt slechte berichten over gehoord.
Voor zover te achterhalen alleen HAP

Compaq Naar verhouding redelijk goedkoop. Betrouwbaar merk. Geen slechte berichten over gehoord.
Zowel HAP als SAP

3Com Niet al te duur, veel goede berichten over gehoord. Zowel HAP als SAP ( ad-hoc methode ).

Intel Ook niet al te duur. Geenervaringen gehoord. Voor zover te achterhalen alleen HAP.


Dit leek me wel een goed begin.
Misschien dat mede tweakers (met ervaring) mee kunnen helpen hier een duidelijke W-LAN FAQ van te maken?
Graag alleen serieuze reacties.
Dus posts met ' het is veels te duur ontzettend langzaam en een hub met een paar meter URP i goedkoper' zijn niet echt gewenst.

Verder nog de volgende tip:
Bij DDS hebben ze een actie met W-LAN. HEt ziet er niet al te duus uit, echter is er alleen een PCMCIA uitvoering en geen adapter. 't Is dus een beetje een gok om uit te vinden welke adapter je er voor nodig hebt.
Zie voor meer info hier

  • Roelant
  • Registratie: januari 2001
  • Niet online
Dit is een goed begin, alleen de eerste post bevat al informatie die erg FAQ-geschikt is. Naar aanleding van de hoeveelheid informatie zal de info al dan niet in een apparte FAQ komen.

[ Blog | Tweakblog | Twitter | LinkedIn ]


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
http://tweakers.net/g/dpc/up.gif Is er dan niemand met meer ervaring, vragen of andere tips ?

Standaard vragen zijn ook welkom, kunnen we een mooie FAQ bouwen.

  • GBits
  • Registratie: augustus 1999
  • Laatst online: 13-10 16:39
Kunnen we gelijk een stukje over security en wireless-breedband routers hierin opnemen?

  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
Post maar info zou'k zeggen.
Wel had ik al een stukje security in gedachten. Maar dit was meer iets van... let op, het is niet helemaal veilig want ... bladiebla.
Persoonlijk zie ik er geen gevaar in voor een thuio mgeving.
Je hoeft maar een UTP in de hub te douwen en je kunt ook snifferen.

Maar als je er info over hebt ... post maar zou ik zeggen.
Alvast bednkt!

  • bakkerl
  • Registratie: augustus 2001
  • Laatst online: 17-10 10:05

bakkerl

Let there be light.

quote:
Op dinsdag 02 oktober 2001 08:57 schreef Koffie het volgende:
Persoonlijk zie ik er geen gevaar in voor een thuio mgeving.
Je hoeft maar een UTP in de hub te douwen en je kunt ook snifferen.
Als of de buren bij jou een kabel in de hub komen steken om te kijken wat voor porno je zit te leechen... Met wireless is dat wat makkelijker voor de buren..

bakkerl

  • nilski
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 18-03-2016
ff een opmerking over de Compaq WL210 (PCI kaart waarin een bijgeleverde PCMCIAkaart gaat)
Bij sommige mobo-chipset combinaties werkt soms niet helemaal met shared IRQ's. Dit is bekend bij Compaq en ze zijn er mee bezig. (Ik heb een case lopen) Het grappige is dat deze combinaties in Compaq Deskpro's voorkomt.
Waarschijnlijk zal het neerkomen op een BIOS patch. (denk ik)
Verder werkt het lekker, erg makkelijk in te stellen en ook veilig.

WAZUUUUUUUP!!!!!


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
quote:
Op dinsdag 02 oktober 2001 09:30 schreef bakkerl het volgende:
Als of de buren bij jou een kabel in de hub komen steken om te kijken wat voor porno je zit te leechen... Met wireless is dat wat makkelijker voor de buren..

bakkerl
Alsof jou buurman een NIC van een paar mijer koopt, om zo vervolgens via geavanceerde technologien bij ou gaat lopen snifferen om er idd achter te komen dat je porno aan het leechen bent.
Neuh .... daar zie ik nou niet echt zo'n gevaar in.

  • Medah
  • Registratie: oktober 2001
  • Niet online
Ik heb voordat ik dit las geinformeerd bij verschillende winkels over Wireless lan, helaas word er vaak geen goeie informatie verschaft. (zelfs bij RAFF amsterdam, wat toch een dure zaak is waar je service verwacht. ze zeiden zelfs dat Peer-to-peer niet kon en smeerde mij een dure access point aan)
Eenmaal dit hier te hebben gelezen ben ik bij Dunnet gaan informeren. ik heb daar 1 Orinoco adapter en PC Card gekocht, helaas was dit de laatste.
Omdat ik nou eenmaal ongeduldig ben heb ik er maar een Toshiba PC Card bijgenomen voor in mn laptop.
Dit werkt perfect!
Kaartjes werden prima automatisch geinstaleerd in Windows XP, en verdere software is niet nodig (paar kleine instellingen die heel eenvoudig zijn)
Overigens is het Toshiba kaartje bijna 100 piek goedkoper, en wat zie ik.... het is hetzelfde kaartje!!!
Er zit alleen een Toshiba sticker opgeplakt, verder de instalatie cd , kaart en boekje zijn hetzelfde (Toshiba zelfs meer software en dikker boekje)

Anyway, dit zijn tot nu toe mijn ervaring met Wireless Lan.
Ik hoop dat iemand er wat aan heeft, en niet zo om informatie hoeft te zoeken zoals ik.
Deze opzet was ik dan ook erg blij mee.

Het Toshiba kaarte in de Orinoco adapter heb ik nog niet geprobeert, maar volgens de verkoper moest dat ook werken, enja waarom ook niet :)

  • Medah
  • Registratie: oktober 2001
  • Niet online
Voor de Linux liefhebbers onder ons, Orinoco levert Linux drivers bij de kaart :)

  • 10us
  • Registratie: juli 2000
  • Laatst online: 24-07 23:35

10us

Quila

http://www.orinocowireless.com/

deze fabrikant miste ik nog in je stukje.

http://www.wirelesscentral.net/

Will work for food.


  • Roelant
  • Registratie: januari 2001
  • Niet online
quote:
Op zondag 07 oktober 2001 00:44 schreef 10us het volgende:
http://www.orinocowireless.com/

deze fabrikant miste ik nog in je stukje.
Hmm, dat ik dat niet heb opgemerkt, heb ik notabene zelf een kaartje van liggen, en is erg goed spul :9

Ook mis ik dit nog:
http://www.wirelessethernet.org/

Da's zeg maar dé homepage van WiFi, waar Wireless in babbelt :)

[ Blog | Tweakblog | Twitter | LinkedIn ]


  • 10us
  • Registratie: juli 2000
  • Laatst online: 24-07 23:35

10us

Quila

ik ben blij dat er een wireless faq komt, want ik wil dus een orinoco acces point gaan kopen, maar kan je die gewoon in een switch pluggen?

Er zijn er 2:
http://shop2.outpost.com/product/D034504/
en
http://shop2.outpost.com/product/30220/

iemand ervaring met een van deze twee en het aansluiten op een switch?


even uitleg wat ik wil doen:

adslmodem
|
|
switch--------------verschillende pcs
|
|
orinoco accesspoint


laptop en ipaq wireless

Will work for food.


  • l.d._
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 26-09 16:45
mrendeel van de thuisgebruikers heeft geen accespoint nodig .. 2 kaartje gaan ook prima peer topeer .. tot 4 stuks meestal ..!!

als je niks te doen hebt doe het dan niet hier


  • 10us
  • Registratie: juli 2000
  • Laatst online: 24-07 23:35

10us

Quila

quote:
Op zondag 07 oktober 2001 17:34 schreef l.d._ het volgende:
mrendeel van de thuisgebruikers heeft geen accespoint nodig .. 2 kaartje gaan ook prima peer topeer .. tot 4 stuks meestal ..!!
weet ik, maar met vrienden in de buurt is het wel erg makkelijk zo'n accespoint

Will work for food.


  • Roelant
  • Registratie: januari 2001
  • Niet online
quote:
Op zondag 07 oktober 2001 17:38 schreef 10us het volgende:
weet ik, maar met vrienden in de buurt is het wel erg makkelijk zo'n accespoint
Hangt er vanaf met hoeveel jullie zijn, maar in princiepe maakt het qua gebruiksgemak heel weinig uit hoor.

[ Blog | Tweakblog | Twitter | LinkedIn ]


  • l.d._
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 26-09 16:45
alleen wel een hoop in de centen afdeling net zo als bestellen in de states van dat spul ..
ook een punt voor de faq scheelt bijna de helft als de belasting (lees duane) meewerkt .. ;)

als je niks te doen hebt doe het dan niet hier


  • RvV
  • Registratie: juli 2000
  • Nu online
quote:
Op zondag 07 oktober 2001 17:53 schreef l.d._ het volgende:
alleen wel een hoop in de centen afdeling net zo als bestellen in de states van dat spul ..
ook een punt voor de faq scheelt bijna de helft als de belasting (lees duane) meewerkt .. ;)
Mijn wireless spullen komen dinsdag. De 2 AP's en wireless kaartjes met PCI adapters kostten nu 1500 gulden. Als ik deze spullen gewoon in nederland had besteld was ik 3000 kwijt geweest.

  • 10us
  • Registratie: juli 2000
  • Laatst online: 24-07 23:35

10us

Quila

quote:
Op zondag 07 oktober 2001 17:59 schreef RvV het volgende:

[..]

Mijn wireless spullen komen dinsdag. De 2 AP's en wireless kaartjes met PCI adapters kostten nu 1500 gulden. Als ik deze spullen gewoon in nederland had besteld was ik 3000 kwijt geweest.
welke heb je gekocht?

Will work for food.


  • RvV
  • Registratie: juli 2000
  • Nu online
quote:
Op zondag 07 oktober 2001 19:21 schreef 10us het volgende:

[..]

welke heb je gekocht?
Linksys dingen.

http://www.linksys.com/products/product.asp?prid=157&grid=19
http://www.linksys.com/products/product.asp?prid=156&grid=19

  • Medah
  • Registratie: oktober 2001
  • Niet online
en als er iets mis is met je AP of PC Card moet je ff teruglopen naar de winkel met je bonnetje?

  • l.d._
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 26-09 16:45
quote:
Op zondag 07 oktober 2001 19:21 schreef 10us het volgende:
welke heb je gekocht?
deze is al beantwoord maar ook belangrijk waar en hoe
waar states neem ik aan maar welke shop's is de states versturen naar de eu
hoe .. neem aan dat ze niet aan rembours doen dus vooruitbetaling of de creditcard ??

is namelijk erg handig om t eweten.

als je niks te doen hebt doe het dan niet hier


  • RvV
  • Registratie: juli 2000
  • Nu online
quote:
Op maandag 08 oktober 2001 19:48 schreef l.d._ het volgende:

[..]

deze is al beantwoord maar ook belangrijk waar en hoe
waar states neem ik aan maar welke shop's is de states versturen naar de eu
hoe .. neem aan dat ze niet aan rembours doen dus vooruitbetaling of de creditcard ??

is namelijk erg handig om t eweten.
http://shop1.outpost.com/template/boutiques/linksys_new/product_navigation/

Levertijd 3 dagen.
Verzendkosten 40$ dacht ik ongeveer.
Betaling per creditcard.

  • rrainman
  • Registratie: mei 2000
  • Laatst online: 02-10 10:23
er is binnenkort een Wireless LAN Seminar van o.a. Compaq, misschien kan je daar wat info opdoen ;)

  • l.d._
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 26-09 16:45
die linksys AP's zijn wel :9~ erg handig voor point to poit of point to multipoint verbindingen.

ook heeft hij een extra beveiliging op het mac adres.
toch ben ik nog opzoek naar een handleiding om een ipsec tunnel op te zetten maar 1 ding is zeker * l.d._ is binnekort wireless aan het testen.

als je niks te doen hebt doe het dan niet hier


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
Heb net een NL leverancier van Orinoco om prijzen gevraagd.
Iemand enig idee of je ook zonder een HAP kan ??

  • 10us
  • Registratie: juli 2000
  • Laatst online: 24-07 23:35

10us

Quila

quote:
Op dinsdag 09 oktober 2001 12:32 schreef Koffie het volgende:
Heb net een NL leverancier van Orinoco om prijzen gevraagd.
Iemand enig idee of je ook zonder een HAP kan ??
HAP?? :?

Wil je die prijzen hier posten als je ze hebt. thanx

Will work for food.


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
HAP -->zie mijn eerste post in dit draadje ;) (misschien toch een FAQ voor wifi nodig? Maarja, moeten we dnek ik iets meer input hebben)

  • mig_01
  • Registratie: januari 2001
  • Laatst online: 05-03-2009

mig_01

CNE5

Kunnen we geen gezamenlijke inkoopactie starten.???
Ben zelf ook opzoek naar iets soort gelijks.
Btw heeft een van jullie wat info over software matige accespoints???

  • paulhekje
  • Registratie: maart 2001
  • Laatst online: 13:48
spul van Netgear is goedkoop. iemand ervaring mee?

|=|=|=||=|=|=||=|=|=| http://www.vanwijck.com |=|=|=||=|=|=||=|=|=||=|=|=||=|=|=||=|=|=||=|=|=|


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
Toevallig een urrel van een nederlands reseller.

  • Terrestrial
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 15-10 21:13
Okee, Ik heb al een jr een internet connectie via W-LAN met m'n provider IXS.nl De afstand is 2 KM. Het werkt opzich goed! De PCMCIA kaart is van Teletronics (2Mbit) en ik heb een kleine vierkante richtant op m'n dak staan. Er zit echt een schofterig dikke kabel tussen (12mm) Helaas de internet connectie is afgeknepen naar 256 Kbit (proxy) en 64 Kbit direct en hierbovenop een 1 GB limit dataverkeer dus echt ervan genieten kun je niet.

Ik heb ook een klein netwerk bestaande uit nu nog 2 pc's, de W-LAN komt nu op m'n pc (ook file-server) binnen. Gaat via NAT (winroute) door een 100mbit switch naar de laptop beneden. Nu wil een paar dingen veranderen.

Stap 1, Ik wil van die kabel naar beneden af. Dus de verbinding naar de labtop moet wireless worden. Evt ga ik nog een labtop kopen, die moet ik ook kunnen aansluiten

Stap 2 is dat ik met een maat van me een Wlan verbinding wil maken, hij woont ongeveer 700-900 mtr (2 straten)verderop. Hij moet dus aangesloten worden op mijn server (mijn pc) En kom nou niet aan dat dit niet kan he'

Stap 3, omdat ik dan waarschijnlijk toch al 1 AP nodig heb wil ik het eigenlijk zo doen dat mijn pc ook uit kan s'nachts. (slaap ik beter) Dus eigenlijk zoek ik een AP die ook kan routeren. Kortom mijn Internet WLAN PCMCIA moet dus in dat ding passen en hij moet ook connectie kunnen maken met de latop beneden en r een richtantenne voor de verbindind van die maat van me op kunnen aansluiten. Begrijpuh we het allemaal nog?

Oh en natuurlijk cheap as possible he' :)

  • RvV
  • Registratie: juli 2000
  • Nu online
quote:
Op woensdag 10 oktober 2001 17:43 schreef Terrestrial het volgende:
Okee, Ik heb al een jr een internet connectie via W-LAN met m'n provider IXS.nl De afstand is 2 KM. Het werkt opzich goed! De PCMCIA kaart is van Teletronics (2Mbit) en ik heb een kleine vierkante richtant op m'n dak staan. Er zit echt een schofterig dikke kabel tussen (12mm) Helaas de internet connectie is afgeknepen naar 256 Kbit (proxy) en 64 Kbit direct en hierbovenop een 1 GB limit dataverkeer dus echt ervan genieten kun je niet.

Ik heb ook een klein netwerk bestaande uit nu nog 2 pc's, de W-LAN komt nu op m'n pc (ook file-server) binnen. Gaat via NAT (winroute) door een 100mbit switch naar de laptop beneden. Nu wil een paar dingen veranderen.

Stap 1, Ik wil van die kabel naar beneden af. Dus de verbinding naar de labtop moet wireless worden. Evt ga ik nog een labtop kopen, die moet ik ook kunnen aansluiten

Stap 2 is dat ik met een maat van me een Wlan verbinding wil maken, hij woont ongeveer 700-900 mtr (2 straten)verderop. Hij moet dus aangesloten worden op mijn server (mijn pc) En kom nou niet aan dat dit niet kan he'

Stap 3, omdat ik dan waarschijnlijk toch al 1 AP nodig heb wil ik het eigenlijk zo doen dat mijn pc ook uit kan s'nachts. (slaap ik beter) Dus eigenlijk zoek ik een AP die ook kan routeren. Kortom mijn Internet WLAN PCMCIA moet dus in dat ding passen en hij moet ook connectie kunnen maken met de latop beneden en r een richtantenne voor de verbindind van die maat van me op kunnen aansluiten. Begrijpuh we het allemaal nog?

Oh en natuurlijk cheap as possible he' :)
Waar zit jij in Geldermalsen? Ik zat vanaf maart op de rijnvallei en na een tijdje ben ik overgestapt op de wipop van IXS centrum. De afstand is voor mij ruim 1,5Km (zit namelijk in Buurmalsen).
Mijn Linksys wireless routers zijn binnen en misschien kunnen we eens een linkje leggen. :)

  • l.d._
  • Registratie: januari 2000
  • Laatst online: 26-09 16:45
kwam wat itresants tegen in de newsgroepen en met wat zoekwerk deze link
http://www.iss.net/wireless/WLAN_FAQ.php

is erg intresant

als je niks te doen hebt doe het dan niet hier


  • Terrestrial
  • Registratie: oktober 2001
  • Laatst online: 15-10 21:13
Roy

Ik zit op de v. Utenhoveweg. Ik vind het wel goed idee van die link, ik heb je ff een mailtje gestuurd!

  • drepa
  • Registratie: februari 2001
  • Laatst online: 24-03-2016
Wie kan mij helpen aan Software Matige Access Point Software?

Bijv.
www.neesus.com
www.zoom.com

heb hier een netwerkje draaien met een access point boven op het dak, wil voor het bereik in huis een PCMCIA kaart in me server doen en dan met dat software een 2de access point maken.
maar ik kan nergens die software vinden, om zo te downloaden!?
je mag me ook mailen
andre@mailnet.nu


PS. zoek ook nog iemand in ermelo die misschien een draadloze Linkje wil maken over een wat grotere afstand binnen ermelo.

  • witchdoc
  • Registratie: juni 2000
  • Laatst online: 02-10 18:28

witchdoc

Dé Belg

quote:
Op maandag 01 oktober 2001 15:35 schreef Koffie het volgende:
Om te beginnen heb je dus een NIC nodig. Deze zijn er in 3 verschillende vormen:
- Een PCMCIA versie voor je laptop
- Een PCI versie voor je desktop
- Een ISA/PCI adpater om een PCMCIA versie in te stoppen
Let hierop bij prijslijsten! Soms word de PCI/ISA converter los verkocht, en dien je dus nog de PCMCIA kaart erbij te kopen.
USB kan ook nog :)
quote:
Verder heb je nog een Access Point (AP) nodig.
Niet altijd, kan ook ad hoc of peer to peer
quote:
Waar is W-LAN te verkrijgen ?
Vergeet dlink niet, ook een wereldwijde 'speler' met goeie kwaliteit product en support en tenminste veel goedkoper dan de 'bekende' merken.

  • Solarsparc
  • Registratie: juli 2001
  • Laatst online: 21:17
Hmm RvV, heb je dat spul ook daadwerkelijk gekregen, en ben je niet geFuX0r3d door de douane?

  • NiGeLaToR
  • Registratie: maart 2000
  • Laatst online: 21:36

NiGeLaToR

Projectsucces.nl

Wij leveren ook al die bende, maar er is essentieel verschil tussen een aantal componenten en merken.

3Com is slecht. Veel slechte dan bijvoorbeeld Intel. Ook zijn de Intel utils veeel beter dan 3com. Komt uit de praktijk, Intel straalt verder en geeft stabieler signaal. Er zijn vaak ook home acces points te krijgen.
Voordeel:
- Direct aan te sluiten op ADSL/Kabel
- DHCP
- Soms firewalletje
- NAT routing e.d.
- Niet zo duur
Nadeel:
- Weinig users
- kleiner straalbereik
- Niet roaming
- Minder advanced mogelijkheden

Verder werkt Intel en 3Com qua access points en clients goed door elkaar heen, Intel kan zelfs als geforwarde DHCP werken (inteligent, neemt ip's aan van eigen DHCP en geeft deze aan de wireless clients, werkt automatisch).

MERK OP: 11Mbit is de theoretische interne snelheid. In de praktijk als je data snelheid gaat meten is 4 mbit MAXIMAAL haalbaar! Dus hou er rekening mee als je veel users met veel data hebt. Ook moet je best veel accespoints neerzetten om goed bereik te garanderen. Zo is een in het zicht locatie van 10m, onder een deurpost soms niet te halen, door een stalen constructie in de muur, en kan je in een ander geval 30m verder door 5 muren nog prima alles doen. Intel levert hier allerlei site survey spul voor wat prima werkt, ga eerst dus testen voor je het neerzet, het valt namelijk in 90% van de gevallen gewoon tegen.

Binnenkort kunnen we de eerst 54Mbit spullen verwchten, deze werken vermoedelijk effectief op een mbit of 20-30 wat heel acceptabel genoemt kan worden.

Verder is er op outdoor gebied ook veeeel mogelijk, zelfs met een standaard station, met richtantenne. Maar dat zal ik jullie besparen :)

Without data you are just another person with an opinion.


  • JackBol
  • Registratie: maart 2000
  • Niet online

JackBol

Security is not an option!

Weet iemand het verschil tussen 802.11b en 802.11a?

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.


  • Koffie
  • Registratie: augustus 2000
  • Nu online

Koffie

Moderator Internet & Netwerken

Brouwt bier

Topicstarter
Dezse gaat dicht.
Het is niet de bedoeling om het hele verhaal elke keer op te rakelen.
Deze info komt binnenkort in de FAQ.
Tot die tijd wil ik dit draadje enigzins overzichtelijk/schoon houden.
Pagina: 1

Dit topic is gesloten.



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*