Huh, wat? Een WO-opleiding is een universitaire, daarvoor heb je toch echt VWO nodig of havo met een schakeljaar (en eventueel HBO of een propedeuse daarvan). Zonder dat mag je eerst met een studieadviseur overleggen, en die gaat zeker niet zomaar "ja" zeggen omdat niemand er wat aan heeft als je een studie niet doorkomt vanwege bijvoorbeeld een gebrek aan wiskunde-voorkennis.
Ik weet niet wat voor certificaten je precies gehaald hebt, maar als er geclaimd wordt dat dat WO-niveau zouden zijn zonder dat je een vooropleiding nodig hebt zou ik daar kritisch op zijn. Het niveau kan ik natuurlijk niet beoordelen, maar een potentiële werkgever zal zeker vraagtekens bij zetten bij een WO-certificaat die je met VMBO-voorkennis 'eventjes' haalt.
Niet echt handig verwoordt, VWO is de eerste stap in een WO-traject en daardoor kan je het "WO-niveau" noemen maar zolang je dat WO-traject niet hebt afgemaakt zou ik het niet zo noemen. "Opleidingsniveau WO" betekent doorgaans een afgemaakte universitaire opleiding. Zou je HBO eventueel onder kunnen scharen aangezien dat bachelor-niveau is.
Niet afgemaakte opleidingen noemen is leuk maar als je werk zoekt natuurlijk niet per se positief. Ja, het toont aan dat je misschien wel slim bent maar als je dat meetelt mag je toch ook zeker meetellen dat je afgehaakt bent en het dus schijnbaar op andere vlakken juist laat liggen. Ik weet niet of een werkgever nou enthousiaster wordt van een afgehaakte VWO'er dan van een gemotiveerde VMBO'er die nog veel vooruitgang lijkt te kunnen boeken.
[
Voor 34% gewijzigd door
bwerg op 18-10-2023 13:19
]
Heeft geen speciale krachten en is daar erg boos over.