Welke salarisverhoging had je dan verwacht / gehoopt te krijgen toen je van junior naar medior ging?
Je hebt toen +/- 8% meer (basis)salaris gekregen. Geen idee of je benefit budget en waakdienstvergoeding een percentage zijn van het bruto salaris, maar die zijn wellicht dus ook meegestegen, waardoor je totale stijging dus wellicht meer is dan 240 euro. Als het je benefit budget en waakdienstvergoeding een percentage zijn van het bruto salaris (resp. 15,14% benefit budget en resp. 12,86% waakdienstvergoeding) is je totale salarisverhoging geen 240 euro, maar 305 euro (25% meer dan dat je initieel aangaf).
Daarnaast hoor ik ook van collega's op een vergelijkbaar niveau dat ze aanzienlijk meer geld verdienen. Dat schuurt bij mij een beetje.
Ook niet onbelangrijk is dat ik online functies zie die op mij aansluiten met hogere salarissen.
En wat zijn collega's op een vergelijkbaar niveau? Zijn die, net als jij: 27 jaar, 5 jaar werkervaring en (mede)verantwoordelijke waar jij dat ook van bent? Of zijn het ook collega's die wellicht al wat langer mee draaien, meer ervaring hebben, andere projecten hebben getrokken, etc. etc.?
Het "gevaar" van jezelf vergelijken met een collega in dezelfde functie, betekend niet dat je alleen naar de functie en salaris moet kijken, maar ook wat ze daarvoor allemaal wel (of wellicht) niet doen. Appels met appels vergelijken is een stuk moeilijker dan je wellicht zou denken. Vaak heeft Klaasje bijv. wat meer werkervaring, heeft Pietje een HBO opleiding gedaan en heeft Suzanne de baas gep****

(owh wacht, dat mag niet meer in televisie land).
Daarnaast is het ook nog eens dat binnen een functie vaak een range van salaris mogelijk is. In goede jaren (van het bedrijf) ga je er vaak wat makkelijker en meer op vooruit dan in wat mindere jaren (van het bedrijf). Dus als iemand er wellicht al wat langer zit en goede jaren van het bedrijf heeft meegemaakt. heb je zomaar kans dat ie daardoor al wat hoger zit.
Tweaker7334 schreef op woensdag 9 februari 2022 @ 18:38:
[...]
Ik zit in een schaal waarin doorgroei nog voldoende mogelijk is. Ik zie mezelf eerder op het niveau van 3800 - 4200 euro. Ik heb recent zelfs een aanbod gehad van 4500 maar zag het bedrijf niet echt zitten. Vermoedelijk komt het op wisselen neer ja, maar ik heb het prima naar mijn zin dus onderhandelen heeft de voorkeur.
Aangezien er nog voldoende doorgroei mogelijkheden zijn, weet je wat je moet doen om die groei te maken?
Waarom zie jezelf eerder op het niveau van 3.800 tot 4.200 euro? Wat heb je gedaan dat je denkt daar te zitten?
Dat je een aanbod hebt gehad, is aan de ene kant natuurlijk fijn. Dan zien mensen buiten het bedrijf kennelijk wat je waard bent, maar is die 4.500 euro het (basis) salaris? Of is dat inclusief het benefit budget en de waakdienstvergoeding? Als het inclusief is, dan is het namelijk niet eens een bijzonder goed aanbod
In je volgende post geef je aan dat het "niet terecht" is het benefit budget en de waakdienstvergoeding onder bruto salaris te scharen. Zeker weten doe je het kennelijk dus niet. Vergelijk dus wel appels met appels en ga dus na of het aanbod met of zonder die extra's is. Dan weet je pas of het een goed bod is geweest, of dat je getracht hebben jou te "verleiden" met een goed bod wat uiteindelijk toch tegen valt!
Wellicht hebben ze bij het andere bedrijf wel een hoger basissalaris, maar hebben ze geen benefit budget en/of waakdienstvergoeding.
Tweaker7334 schreef op woensdag 9 februari 2022 @ 19:50:
[...]
Ik denk niet dat ik mezelf tegenspreek. Het gaat om een groot project waar veel negatieve financiële gevolgen aan zitten wanneer het project ook maar enigszins gaat achterlopen. Ik ben de persoon die dit vanuit de TV afdeling draagt. Lijkt mij dat dit aantoont dat er vertrouwen is in mijn functioneren en dat ik van belang ben.
Dat het om een groot project gaat, heb je al een paar keer benoemd. Maar staat of valt de productie met jou (als persoon)? Eerlijk gezegd: Ik denk van niet. Ik denk dat de productie ook zonder jou "gewoon" door zal gaan. Iedereen is tenslotte vervangbaar. Ben je dat niet, dan zou je iemand zijn die zo'n specifieke kennis heeft dat je jezelf moet afvragen of je niet voor jezelf moet beginnen...
Natuurlijk zal de productie er wat last van krijgen als er iemand weggaat, dat is altijd zo. Als dat niet zo zijn, dan doe je overbodig werk. Maar zie het als een kassière bij een winkel. Zonder kassière kan de klant niet afrekenen, dus de kassière denkt dat ze "onmisbaar" is. Zonder hem/haar kan de winkel geen omzet draaien. Maar, ook al zijn er geen andere kassières in dienst, denk je echt dat de winkel dan zou moeten sluiten? Echt wel dat een winkel dat "gat" weet op te vullen! Vervang kassière door vakkenvullen / manager / leverancier / etc. Het zijn allemaal zaken die "vervangbaar" zijn. Ja natuurlijk zal de winkel er last van hebben, maar het valt of staat echt niet met een specifieke functie / rol. Ja, als ze allemaal tegelijkertijd gaan stoppen, dan zal er een probleem ontstaan, maar voordat het zover is... Overschat, maar onderschat, jezelf dus niet te veel. Ja, je zal ongetwijfeld bepaalde capaciteiten hebben die jouw collega's (nog) niet hebben, maar collega's van jou zullen ook bepaalde capaciteiten hebben die jij (nog) niet hebt.
Maar weer even terug naar jou:
Stel dat wij hier "jouw baas / leidinggevende / manager" zouden zijn. Wat is dan jouw argumentatie om meer salaris te krijgen? Overtuig mij (ons Tweakers) waarom jij vindt dat je een salarisverhoging zou verdienen tussen de 14% en 26% (ofwel een salaris tussen de 3.800 en 4.200 euro).