Toon posts:

Het Grote Babyfoon Topic

Pagina: 1
Acties:

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online


Het Grote BabyfoonTopic

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten babyfoons verkrijgbaar op de babyfoonmarkt.

Een babyfoon is een apparaatje waarmee het geluid van een baby in een ander vertrek te beluisteren is.
Babyfoons kunnen ook gebruikt worden voor oudere, bedlegerige personen, zodat deze contact kunnen maken als ze iets nodig hebben.

Een babyfoon bestaat uit twee delen, de zender met ingebouwde microfoon en de ontvanger met luidspreker.

Maar wat is de beste babyfoon voor jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de babyfoon hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Voor de één is de een babyfoon een babyfoon met camera en voor de ander een audio babyfoon met ver bereik. Laat je vooraf informeren eer je tot koop van de babyfoon overgaat. Zo voorkom je teleurstellingen. De ouderunit en babyunit van een babyfoon zijn ervoor gemaakt om met elkaar te communiceren. De manier waarop de units met elkaar communiceren, is afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt. Dect, PMR, wifi of klassiek analoog. De communicatietechnologie van een babyfoon verschilt per model.

Wifi
Deze babyfoons werken op het wifi netwerk via een app op je smartphone of tablet. Het wifi netwerk moet stabiel zijn. Valt de wifi weg, dan schakelt de babyfoon uit.

Dual mode
Hierbij wordt gebruik gemaakt van een digitale en een wifi verbinding. Je bekijkt je baby dus via de ouderunit en via een app op je smartphone.

Aanraders voor dit moment zijn:
Motorola MBP 950 (Ook wel VM65X)
Luvion Grand Elite 3

Digitaal
Dit is de meest gebruikte verbinding bij babyfoons met beeld. Bij de digitale verbinding worden de beelden verstuurd via een unieke code, zodat de verbinding altijd beveiligd is.

Dect
Dit is een digitale verbinding die vaak gebruikt wordt bij babyfoons zonder beeld. Deze verbinding heeft een bereik tot 350 meter.

PMR
Het geluidssignaal wordt via elektromagnetische golven naar de ouderunit gestuurd op PMR frequenties. Het is een stralingsarme verbinding met een bereik tot wel 3 kilometer.De vraag is net zo breed als het antwoord zelf. Niet elk merk heeft een specialisatie in 1 specifiek onderdeel of type. Hieronder is een korte opsomming van de hoofdkenmerken van de bekendere merken:

Alecto
Luvion
Motorola
Philips

Wat wil jij nog meer zien in deze openingspost? Laat het mij @freestyler2 weten middels een DM!

18/01/2022: Topic begonnen
Openingspost under construction

[Voor 34% gewijzigd door freestyler2 op 19-01-2022 10:13]

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Reserve

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 21:32

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Consumentenelektronica Aankoopadvies is voor als er twijfel is tussen Product X en Product Y, het is niet de plaats om algemene topic reeksen te openen. Kijkende naar wat er in Consumentenelektronica besproken wordt lijkt een babyfoon mij ook niet op zijn plek hier en past dit meer in Wonen en mobiliteit: CEA > Huishoudelijke waren

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • vinpower
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 21:56
Wat toevallig! Ik ben net op zoek naar een babyfoon zonder camera in de prijsklasse tot max 60 euro. Maar het is bedroevend. Degene die goed uit de testen komen hebben zeer negatieve gebruikservaringen op het internet. Verdwijnende verbindingen, batterijen die meermaals per week moeten worden vervangen of lampjes die ontzettend fel zijn.

Iemand nog nog een echte aanrader :'(
Of verwacht ik te veel voor 60euro?

 • MrStiffler
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 20:38
@vinpower Ik denk dat de meeste ontwikkelingen van babyfoons vaak toch die met beeld zijn. Mocht je een goede goedkope met beeld (weliswaar erg klein) babyfoon zoeken raad ik je de Alecto DVM-71 aan a 50euro.

Ik heb zelf een Luvion Essential en dus de Alecto DVM-71 waarbij de Alecto een vele malen betere batterijduur heeft. Wat ik wel een pluspunt van de Luvion is de lampjes naast het scherm die een soort van geluidssterkte meet. Handig om te zien of het gaat om een in slaap val huiltje of compleet overstuur huiltje zonder daadwerkelijk geluid te hebben.

Je zou ook deze nog kunnen proberen van IKEA: https://www.ikea.com/nl/n...BEgJEmvD_BwE&gclsrc=aw.ds

[Voor 15% gewijzigd door MrStiffler op 19-01-2022 08:44]


 • Reinier
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 21:42
Twee Avent-dingen. Allebei met muziek en sterrenprojector ( :') ). Eentje 7 jaar oud en eentje 3 jaar oud. Nul problemen gehad. Hooguit een keer nieuwe oplaadbare batterijen erin gestopt.

 • tiswat
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 18:02
Ik had een Alecto mét camera. Maar ben uiteindelijk gewoon overgestapt op een Nest camera + Google Hub. Handig, want nu kan ik overal de camera bereiken i.p.v. het gezeur met te weinig bereik, batterij steeds leeg (na anderhalf uur).

 • Ora et Labora
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 03-02 16:20
Ik gebruik een Google speaker als babyfoon.
Ik heb een cheap-ass IP-camera. Via Xpenology opgenomen en daarvandaan stream ik RTSP.
Op m'n Linux-server heb ik VLC draaien, deze zet de RTSP om naar MP3 en streamt deze over HTTP.
In Home Assistant een script gemaakt dat als ik op een knop druk, deze MP3 wordt afgespeeld op de Google Speaker.
Niet ideaal, wel goedkoop.

Who's general failure, and why is he reading my disk?


 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 02-02 20:21

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

Wij zijn overgestapt van een aliexpress-gesloten systeem (cam + handheld camera kastje) naar Eufy indoor camera('s).

Aangezien we toch al de deurbel , homebase etc. etc. hadden is dit veel handiger ivm nu 2 kinderen, snel overzichtelijk in 1 app, instelbaar met notificaties voor beweging en huilen etc. ipv altijd maar kijken op dat ding en je kan met gast-accounts werken, dus de oppas kan je toegang geven tot alleen de kids-cams bijv.

En als er echt hele oude (opas en omas) oppassen trekken we nog wel is de standalone handheld uit de kast, dan wordt er toch alleen naar de baby gekeken ;)

 • vinpower
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 21:56
Ik snap dat we op Tweakers zitten en iedereen volledig samenwerkende systemen heeft. Maar ik wil alleen weten wanneer me kind huilt! Zonder een hele server op te zetten.

Misschien is walkie talkie wel een oplossing :D

 • Smobbo
 • Registratie: December 2009
 • Nu online
Wij zijn destijds voor een Luvion essential gegaan. Top apparaat, alleen de batterijduur is na een aantal jaar niet best meer, maarja hij staat bij ons altijd ingeplugd op de kast.

De beste eigenschappen (wat mij betreft):
- Scherm alleen aan als er geluid is in de baby/kinderkamer
- Koppelen van 2e camera op basis station (bij komst 2e koter...), met automatische cycle tussen cameras
- Verbinding super stabiel
- Schermpje prima te zien (ook in nachtmodus)
- Gaat (blijkbaar) minstens 5 jaar mee ;)


(Overigens vraag ik me af of een 'groot babyfoon topic' nuttig is. De meeste opties zijn gewoon prima, kopen en klaar. Hoeveel wil je hier over uitzoeken?)

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Smobbo schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 09:50:

(Overigens vraag ik me af of een 'groot babyfoon topic' nuttig is. De meeste opties zijn gewoon prima, kopen en klaar. Hoeveel wil je hier over uitzoeken?)
Ja zo ken ik er nog een paar, haha dit is Tweakers. Wij zoeken net wat meer details uit dan de reguliere consument. Het stoorde mij dat er inderdaad weinig tot geen reviews/ervaringen zijn over babyfoons, dus wellicht heb je gelijk. Toch denk ik dat we zeker anno 2022 zeker moeten nadenken over technologieën die je bij je kindje gebruikt.

Er is veel meer mogelijk met babyfoons dan dat je op het eerste moment denkt. Kies je voor Wifi, Dual mode, Digitaal, DECT of PMR? En als je je keuze hebt gemaakt, wat is dan de prijsklasse en wat voor kwaliteit verwacht je ervoor terug te krijgen?

Voor de meeste niet Tweakers is een computer kopen ook: Gewoon kopen en klaar. Totdat ze opeens het spelletje wat ze willen spelen traag is, te weinig opslag, WIFI slecht is en de computer hiervan de schuld geven en ga zo maar door |:( Vervolgens wel bij het handige neefje aankloppen om te helpen. En zie daar de geboorte van de bbg.

Ditzelfde geld ook voor babyfoons, er wordt een babyfoon gekocht en vervolgens klagen als het wifi instabiel is en je babyfoon hierdoor niet goed reageert. Wat ik met name belangrijk vindt is dat het "hufterproof" moet zijn en dus gewoon vlekkeloos moet werken, met of zonder wifi. Als je kindje op zolder slaapt en jij zit in de woonkamer wil je ook beeld hebben, voor deze mensen is het bereik dus een pré. Een ander vindt camera kwaliteit weer belangrijk, de ander wil alleen geluid. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij kunnen als Tweakers hierbij de mensen een handje op weg helpen.

Nu zijn de meeste ouders net wat meer bereid om hun kindje het beste van het beste te geven (althans een babyfoon koop je meer voor jezelf en en eigen gemoedsrust en niet zozeer voor je kindje).

Ik heb de topicstart wat verder aangevuld met de diverse verbindinsmogelijkheden. Binnenkort zal ik nog wat gangbare modelen toevoegen van ieder soort. Ik heb het geluk gehad dat ik diverse modellen hiervan zelf heb kunnen testen.

[Voor 29% gewijzigd door freestyler2 op 19-01-2022 11:52]

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • Jassy
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 16:00
Ik ben ook in de markt voor een Babyfoon met camera.

Ik vind het belangrijk dat niet jan en alleman potentieel mee kan kijken, dus gevoelsmatig vallen alle Aliexpress camera's die via de cloud naar je telefoon streamen af. Bij iets dergelijks wat ik bij vrienden heb gezien moet je ook altijd een app actief hebben, je krijgt geen notificatie als er geluid is. Wat mij betreft valt dit dan af want dat is niet in de geest van een Babyfoon.

Ik heb een Synology NAS thuis en het liefst stream ik via de NAS (naar buiten). Volgens mij kan dat met Surveillance Station op de NAS. Maar heb ik daar dan genoeg aan en is dit wel "Babyfoon" genoeg? Hoe vaak ga je daadwerkelijk buiten de deur naar je kleine kijken (Behalve in het begin)?

Zijn er meer mensen die dit doen (Synology NAS) en hun ervaringen kunnen delen?

Bekijk op www.dabmonitor.nl informatie over diverse Nederlandse DAB Ensembles.


 • Jeroenneman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 18:43

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

vinpower schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 08:36:
Wat toevallig! Ik ben net op zoek naar een babyfoon zonder camera in de prijsklasse tot max 60 euro. Maar het is bedroevend. Degene die goed uit de testen komen hebben zeer negatieve gebruikservaringen op het internet. Verdwijnende verbindingen, batterijen die meermaals per week moeten worden vervangen of lampjes die ontzettend fel zijn.

Iemand nog nog een echte aanrader :'(
Of verwacht ik te veel voor 60euro?
Ouders laten zich gek maken. Vroeger kon je echt niet 24/7 naar je baby kijken, en dat was ook nergens voor nodig.

https://www.coolblue.nl/p...ecto-dbx-85-eco-dect.html

340 reviews, je kunt terugspreken en je kunt de geluidsgevoeligheid inregelen. Soms kan het gewoon simpel.
(Wist even niet of ik moest lachen of huilen toen ik als minpunt zag staan "kan geen slaapliedjes afspelen" :F .)

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Jeroenneman schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 10:08:
[...]


Ouders laten zich gek maken. Vroeger kon je echt niet 24/7 naar je baby kijken, en dat was ook nergens voor nodig.

https://www.coolblue.nl/p...ecto-dbx-85-eco-dect.html

340 reviews, je kunt terugspreken en je kunt de geluidsgevoeligheid inregelen. Soms kan het gewoon simpel.
(Wist even niet of ik moest lachen of huilen toen ik als minpunt zag staan "kan geen slaapliedjes afspelen" :F .)
Vroeger was alles beter O-)

Ken je die babyfoons nog met draad :9 Wel lekker een stabiele verbinding _/-\o_ nadeel was dan weer de afstand, en je draad eigenlijk te kort was en je je kindje ook zonder de babyfoon kon horen omdat je er vlak naast zat :*)

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • Ora et Labora
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 03-02 16:20
vinpower schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 09:43:
Ik snap dat we op Tweakers zitten en iedereen volledig samenwerkende systemen heeft. Maar ik wil alleen weten wanneer me kind huilt! Zonder een hele server op te zetten.

Misschien is walkie talkie wel een oplossing :D
Of een Google speaker plaatsen en je kind (niet me) aanleren aan dat het eerst "Hey Google, broadcast" en dan begint met huilen.

Who's general failure, and why is he reading my disk?


 • Jeroenneman
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 18:43

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

freestyler2 schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 10:10:
[...]


Vroeger was alles beter O-)

Ken je die babyfoons nog met draad :9 Wel lekker een stabiele verbinding _/-\o_ nadeel was dan weer de afstand, en je draad eigenlijk te kort was en je je kindje ook zonder de babyfoon kon horen omdat je er vlak naast zat :*)
Zeker niet alles, maar de babymarkt wordt sowieso overspoeld door fabrikanten die slim inspelen op het "voor mijn kindje alleen het beste" syndroom. En dan krijg je dus babyfoons van tig honderd euro, of karretjes met offroad banden en vering alsof je je baby dagelijks met de Land Rover door een modderrivier gaat rijden.

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Jassy schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 10:05:
Ik ben ook in de markt voor een Babyfoon met camera.

Ik vind het belangrijk dat niet jan en alleman potentieel mee kan kijken, dus gevoelsmatig vallen alle Aliexpress camera's die via de cloud naar je telefoon streamen af. Bij iets dergelijks wat ik bij vrienden heb gezien moet je ook altijd een app actief hebben, je krijgt geen notificatie als er geluid is. Wat mij betreft valt dit dan af want dat is niet in de geest van een Babyfoon.

Ik heb een Synology NAS thuis en het liefst stream ik via de NAS (naar buiten). Volgens mij kan dat met Surveillance Station op de NAS. Maar heb ik daar dan genoeg aan en is dit wel "Babyfoon" genoeg? Hoe vaak ga je daadwerkelijk buiten de deur naar je kleine kijken (Behalve in het begin)?

Zijn er meer mensen die dit doen (Synology NAS) en hun ervaringen kunnen delen?
Wat jij zoekt is een dual babyfoon, heb je al gekeken naar de vm65x van Motorola?

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
vinpower schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 09:43:
Ik snap dat we op Tweakers zitten en iedereen volledig samenwerkende systemen heeft. Maar ik wil alleen weten wanneer me kind huilt! Zonder een hele server op te zetten.

Misschien is walkie talkie wel een oplossing :D
Inderdaad een server opzetten voor de babyfoon lijkt me wel leuk overigens, koppeling met HA.

If baby volume is 80 decibel for 10 seconds then play lullaby and turn on flessenwarmer. :+

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • Pazo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20:32

Pazo

Mroaw?

Smobbo schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 09:50:
Wij zijn destijds voor een Luvion essential gegaan. Top apparaat, alleen de batterijduur is na een aantal jaar niet best meer, maarja hij staat bij ons altijd ingeplugd op de kast.

De beste eigenschappen (wat mij betreft):
- Scherm alleen aan als er geluid is in de baby/kinderkamer
- Koppelen van 2e camera op basis station (bij komst 2e koter...), met automatische cycle tussen cameras
- Verbinding super stabiel
- Schermpje prima te zien (ook in nachtmodus)
- Gaat (blijkbaar) minstens 5 jaar mee ;)
+1, wij ook. Inmiddels ruim 5 jaar oud, met 2 camera's en heeft ons nog nooit in de steek gelaten. De genoemde punten kan ik beamen. Batterij van het basisstation is inmiddels dood, zonder stekker valt ie na 5 seconden al uit. Maar goed, ook hier hangt ie altijd aan de stroom. En ik moet zeggen dat het bereik mij ook niet tegen valt. Basisstation beneden, en 1 van de camera's op zolder. Goede aankoop geweest!

8080Wp op oost / west (Barneveld) • PVOutput
Het grote Enphase topicHaal meer uit je Envoy!


 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Pazo schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 21:23:
[...]


+1, wij ook. Inmiddels ruim 5 jaar oud, met 2 camera's en heeft ons nog nooit in de steek gelaten. De genoemde punten kan ik beamen. Batterij van het basisstation is inmiddels dood, zonder stekker valt ie na 5 seconden al uit. Maar goed, ook hier hangt ie altijd aan de stroom. En ik moet zeggen dat het bereik mij ook niet tegen valt. Basisstation beneden, en 1 van de camera's op zolder. Goede aankoop geweest!
Waarom niet een nieuwe batterij erin doen? Luvion verkoopt ze zelf, maar je kan natuurlijk ook voor een goedkoper alternatief replacement gaan.

https://www.luvion.com/es...dition/extra-battery-ess/

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • Pazo
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 20:32

Pazo

Mroaw?

freestyler2 schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 21:26:
[...]


Waarom niet een nieuwe batterij erin doen? Luvion verkoopt ze zelf, maar je kan natuurlijk ook voor een goedkoper alternatief replacement gaan.

https://www.luvion.com/es...dition/extra-battery-ess/
Ja weet ik wel, maar in mijn geval geen user case. Ding heeft vanaf dag 1 aan de stroom gehangen, nooit gemist .Staat altijd op dezelfde plek. In de zomer zitten we wel eens in de tuin, maar daar hebben we ook een stopcontact indien dat nodig zou zijn :)

8080Wp op oost / west (Barneveld) • PVOutput
Het grote Enphase topicHaal meer uit je Envoy!


 • Solid11
 • Registratie: December 2021
 • Laatst online: 21:25
Babyfoon 3G app downloaden op een oude telefoon en verbinden met WiFi . App downloaden op je eigen telefoon. Met de app kan je meekijken en meeluisteren, muziekjes afspelen etcetera. En gaat trillen als er veel geluid is. Kosten 6 euro en werkt uitstekend

 • -En4Cer-
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 03-02 16:19
Solid11 schreef op donderdag 20 januari 2022 @ 14:11:
Babyfoon 3G app downloaden op een oude telefoon en verbinden met WiFi . App downloaden op je eigen telefoon. Met de app kan je meekijken en meeluisteren, muziekjes afspelen etcetera. En gaat trillen als er veel geluid is. Kosten 6 euro en werkt uitstekend
Dit inderdaad, werkt perfect.

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
-En4Cer- schreef op donderdag 20 januari 2022 @ 14:14:
[...]


Dit inderdaad, werkt perfect.
Heb je deze app gescreend op uitgaande en binnenkomende verbindingen? Wie kan er allemaal meekijken, behalve jijzelf?
Ik heb een snelle test gedaan maar ik zie veel ongebruikelijke verbindingsactiviteiten in mijn log, beveiliging heb ik zelf niet getest

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • laurens0619
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:28
Voor de luvion mensen:
Die standaard camera die de meeste hebben slikt 6v. Een usb naar dc kabeltje erop icm powerbank zorgt ervoor dat die uren (dagen?) op de accu kan en je blijft niet slepen met de adapter :)
Hij wil niet opladen op usb/5v maar werkt prima

CISSP! Drop your encryption keys!


 • ls470
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 03-02 13:55
Reinier schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 08:45:
Twee Avent-dingen. Allebei met muziek en sterrenprojector ( :') ). Eentje 7 jaar oud en eentje 3 jaar oud. Nul problemen gehad. Hooguit een keer nieuwe oplaadbare batterijen erin gestopt.
Hier soortgelijke ervaringen; de kabel van de netstroomadapter is wel al afgebroken na ~3 jaar, maar vervangen door een kabeltje van ali en een telefoonlader (wel 5V ipv 6V maar het werkt toch)

Als je een audio babyfoon zoekt zou ik sowieso voor DECT (beveiligde digitale verbinding, waarschuwt als er geen ontvangst is) gaan ipv PMR (veredelde analoge walkie-talkie: de buren kunnen meeluisteren; ik weet niet of de babyfoon laat weten als de ontvangst niet goed is)

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
laurens0619 schreef op zondag 23 januari 2022 @ 15:02:
Voor de luvion mensen:
Die standaard camera die de meeste hebben slikt 6v. Een usb naar dc kabeltje erop icm powerbank zorgt ervoor dat die uren (dagen?) op de accu kan en je blijft niet slepen met de adapter :)
Hij wil niet opladen op usb/5v maar werkt prima
Werkt toch ook voor niet luvion mensen. Zolang je een powerbank en een usb kabel die ook in de camera past?

Ome Ali heeft zo goed als alles :9

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • crimby
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 21:16
Werd net gewezen op dit topic, wist niet van het bestaan... maar dus hier dezelfde vraag:
Alvast aan het kijken naar de babyfoons (omdat ze toevallig bij Prenetal in de aanbieding zijn, maar ik ook marktplaats in de gaten wil houden)...

Ik houd enorm van gadgets, maar vind de Luvion Prestige touch 2 en Grand Elite 3 toch best wel duur. Zeker als de Alecto DVM-200 een stuk goedkoper is en ook "goed" uit de bus komt. Luvion Essentials is ook een optie, maar die lijkt dan weer minder goed te zijn als de Alecto...

Wat zou jullie keuze zijn van deze 3 en mis ik nog een essentiele optie?
Ik wil geen freeware of telefoon-telefoon optie (aangezien we ook geen telefoon over hebben). Het moet dus echt een goede dedicated babyfoon zijn.

Is zo'n wifi versie trouwens veilig? Las de nodige discussies hier over onveilige cloud/wifi oplossingen, maar dat babyfoons toch met een ander protocol werken of geldt dat niet voor de wifi versies? Wifi zou trouwens enkel een extraatje zijn!

Ik ben dan dus wel opzoek naar een babyfoon met beeld en vox.
tiswat schreef op woensdag 19 januari 2022 @ 09:23:
Ik had een Alecto mét camera. Maar ben uiteindelijk gewoon overgestapt op een Nest camera + Google Hub. Handig, want nu kan ik overal de camera bereiken i.p.v. het gezeur met te weinig bereik, batterij steeds leeg (na anderhalf uur).
Hierbij heb je geen vox functionaliteit toch?

[Voor 15% gewijzigd door crimby op 14-02-2022 15:22]

Skoda Enyaq iV80 Sportline | Easee Home | REC Alpha Pure 4400W


 • MagniArtistique
 • Registratie: Juni 2020
 • Laatst online: 18:52
Heb je een oude iphone over? Koop dan voor 5 ekkies de 3g baby monitor app en zet die erop. Heb je voor 5 euro een babyfoon met camera on demand met oneindig bereik.

 • Gitarist
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Mijn vrouw en ik zijn binnenkort ook 'in de markt' voor een babyfoon (vrouw is uitgerekend in augustus), dus kwam gelukkig dit topic naar boven in de search toen ik "babyfoon" intypte :)

Ik (dit is meer "mijn" afdeling dan die van m'n vrouw, dus vandaar hier weer de ik-vorm ;) ) heb me op dit punt nog niet heel goed ingelezen, maar ik heb het gevoel dat hetgeen wat ik nu wil een beetje tegenstrijdig en potentieel (te) duur is.

Ik zou het liefst een babyfoon met camera willen met 2-weg audio en die ook van buitenaf benaderbaar is (toch een beetje mee kunnen kijken als we bij de buren zijn, of als de oppas is er al begrijp ik ook het argument wat hierboven ergens gemaakt is over dat je dat misschien 1 of 2x in het begin doet en daarna niet meer). Het liefst ook met terugkijkmogelijkheid, maar dat de beelden (bij voorkeur) lokaal opgeslagen worden (vanwege privacy).

Vooral het van buitenaf benaderbaar zijn, terugkijken en daar tegenover de veiligheid/privacy zijn zaken die van nature op gespannen voet met elkaar staan.

Ik wil terug kunnen kijken en daarmee zal er soms ook audio opgeslagen worden waar mijn vrouw of ikzelf op te horen zijn (en natuurlijk de baby, maar die kan nog geen privacy-gevoelige informatie uitkramen), dus moet het wel "veilig" opgeslagen worden (whatever that may be...). Dus daarom het liefst lokaal.

Ik denk op dit moment aan een oplossing met mijn Synology NAS, bijvoorbeeld met Surveillance station en een goede camera... Ik moet nog even goed kijken welke...

Ik ben erg benieuwd naar of er Tweakers zijn die een dergelijke setup gebruik(t)en en hun ervaringen. En ook de pro's en cons ervan.

 • GarBaGe
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 19:14
De kleine is nu al 6 jaar oud.
Altijd de Alecto DBX gebruikt, zoals deze: https://www.coolblue.nl/p...ecto-dbx-85-eco-dect.html
Kreng doet het nog steeds. :)
Handig ook mee te nemen op vakantie (vakantiehuisje) en opa&oma bij overnachten

Ryzen9 5900X; 16GB DDR4-3200 ; RTX-2080 ; 1TB SSD


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • douwe.nl
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 01-02 20:37
Wij gebruiken de Luvion Platinum 3.

Voor het geld een prima toestel denk ik.

-Camera werkt in dag en nacht voldoende, beeld is scherp genoeg om te zien of hij z'n ogen open heeft bijvoorbeeld.
-Bereik is goed (imo) babykamer voorzijde huis, bereik in de tuin prima en in de schuur (20 meter van de kamer ongeveer) ook nog goed, valt heel soms weg maar vind wel snel weer terug.
-Op de batterij gaat hij lang genoeg mee om het lange slaapje (2+ uur) te overbruggen met beeld altijd aan. Wij nemen wel de adapter steeds mee naar beneden, de hele dag op de batterij gaat zeker niet.
- VOX werkt prima

Minpuntjes (misschien wel zeikpuntjes maar ik zet het toch neer)

- Aan led op de monitor geeft echt veel licht, die hebben we afgeplakt omdat de hele slaapkamer blauw verlicht was.
- Geluid kan van 1 tm 6 (en uit natuurlijk) op 4 scheuren je trommelvliezen bijna, erg scherp/ naar geluid.
Daar onder gewoon prima.
- Met elkaar communiceren over de babyfoon is wel lastig, spraak komt er niet heel lekker door. Beetje het zelfde als vorig punt, speakertje/microfoon lijkt wel erg goedkoop.
- Wanneer de camera naar voren/ beneden gericht wordt is de voet niet zwaar genoeg en valt hij voorover, wij gebruiken een boek om dit tegen te gaan. De camera staat op de kledingkast en kijkt dus van boven in het bedje, iets dat zo'n ding wat mij betreft prima zou moeten kunnen.

Edit: bovenstaande punt toegevoegd.

[Voor 12% gewijzigd door douwe.nl op 11-04-2022 22:04]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kurma
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 08:02
Gitarist schreef op dinsdag 5 april 2022 @ 09:58:
Mijn vrouw en ik zijn binnenkort ook 'in de markt' voor een babyfoon (vrouw is uitgerekend in augustus), dus kwam gelukkig dit topic naar boven in de search toen ik "babyfoon" intypte :)

Ik (dit is meer "mijn" afdeling dan die van m'n vrouw, dus vandaar hier weer de ik-vorm ;) ) heb me op dit punt nog niet heel goed ingelezen, maar ik heb het gevoel dat hetgeen wat ik nu wil een beetje tegenstrijdig en potentieel (te) duur is.

Ik zou het liefst een babyfoon met camera willen met 2-weg audio en die ook van buitenaf benaderbaar is (toch een beetje mee kunnen kijken als we bij de buren zijn, of als de oppas is er al begrijp ik ook het argument wat hierboven ergens gemaakt is over dat je dat misschien 1 of 2x in het begin doet en daarna niet meer). Het liefst ook met terugkijkmogelijkheid, maar dat de beelden (bij voorkeur) lokaal opgeslagen worden (vanwege privacy).

Vooral het van buitenaf benaderbaar zijn, terugkijken en daar tegenover de veiligheid/privacy zijn zaken die van nature op gespannen voet met elkaar staan.

Ik wil terug kunnen kijken en daarmee zal er soms ook audio opgeslagen worden waar mijn vrouw of ikzelf op te horen zijn (en natuurlijk de baby, maar die kan nog geen privacy-gevoelige informatie uitkramen), dus moet het wel "veilig" opgeslagen worden (whatever that may be...). Dus daarom het liefst lokaal.

Ik denk op dit moment aan een oplossing met mijn Synology NAS, bijvoorbeeld met Surveillance station en een goede camera... Ik moet nog even goed kijken welke...

Ik ben erg benieuwd naar of er Tweakers zijn die een dergelijke setup gebruik(t)en en hun ervaringen. En ook de pro's en cons ervan.
Nou hoeft voor mij een babyfoon met een camera al niet, maar waarom zou je die beelden plus het geluid terug willen kijken? Wat héb je daaraan?

 • Gitarist
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Kurma schreef op woensdag 6 april 2022 @ 11:07:
[...]

Nou hoeft voor mij een babyfoon met een camera al niet, maar waarom zou je die beelden plus het geluid terug willen kijken? Wat héb je daaraan?
Ja da's een goede vraag, dat was eerlijk gezegd het eerste wat in mij opkwam. Ik heb op dit moment nog geen kinderen (dus in die zin geen ervaring met de praktische kant van babyfoons) maar kan me voorstellen dat het soms handig kan zijn om terug te kijken (bijv. als het kindje er gek bij ligt of als je bepaalde geluidjes wilt kunnen terughoren), maar ik snap ook dat het daarmee een stuk ingewikkelder wordt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MOSHterd
 • Registratie: Februari 2022
 • Laatst online: 31-01 14:38
Ook wij zijn thuis verdwaald in het land der babyfoon mogelijkheden. Een met camera heeft de voorkeur en verder is een goed bereik belangrijk.

Bij de Consumentenbond komt de Motorola Comfort 75 goed uit de test. Maar de Luvion Platinum 3 zoals eerder door Douwe benoemd ziet er ook goed uit.

Maar hoe denken jullie erover om Eufy Indoor Cam 2K als babyfoon te gebruiken? Deze, indoor camera, komt goed uit de test bij de Consumentenbond. Maar twijfel nog hoe goed de ‘detectie’ functie is, of deze de baby wel goed detecteert. De camera heeft sowieso als voordeel dat er geen abonnement benodigd is. En het bereik zou prima moeten zijn zolang je WiFi maar goed functioneert. Tevens lijkt de camera ook beter als menig babyfoon.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Admiral Freebee
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
MOSHterd schreef op maandag 2 mei 2022 @ 11:11:
Ook wij zijn thuis verdwaald in het land der babyfoon mogelijkheden. Een met camera heeft de voorkeur en verder is een goed bereik belangrijk.

Bij de Consumentenbond komt de Motorola Comfort 75 goed uit de test. Maar de Luvion Platinum 3 zoals eerder door Douwe benoemd ziet er ook goed uit.

Maar hoe denken jullie erover om Eufy Indoor Cam 2K als babyfoon te gebruiken? Deze, indoor camera, komt goed uit de test bij de Consumentenbond. Maar twijfel nog hoe goed de ‘detectie’ functie is, of deze de baby wel goed detecteert. De camera heeft sowieso als voordeel dat er geen abonnement benodigd is. En het bereik zou prima moeten zijn zolang je WiFi maar goed functioneert. Tevens lijkt de camera ook beter als menig babyfoon.
Nadeel: je hebt wifi nodig als je in een vakantiehuisje zit.
Wij hebben altijd een eenvoudige Philips DECT babyfoon gecombineerd met een goedkope IP camera voor als we eens een keertje beeld erbij wilden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
MOSHterd schreef op maandag 2 mei 2022 @ 11:11:
Ook wij zijn thuis verdwaald in het land der babyfoon mogelijkheden. Een met camera heeft de voorkeur en verder is een goed bereik belangrijk.

Bij de Consumentenbond komt de Motorola Comfort 75 goed uit de test. Maar de Luvion Platinum 3 zoals eerder door Douwe benoemd ziet er ook goed uit.

Maar hoe denken jullie erover om Eufy Indoor Cam 2K als babyfoon te gebruiken? Deze, indoor camera, komt goed uit de test bij de Consumentenbond. Maar twijfel nog hoe goed de ‘detectie’ functie is, of deze de baby wel goed detecteert. De camera heeft sowieso als voordeel dat er geen abonnement benodigd is. En het bereik zou prima moeten zijn zolang je WiFi maar goed functioneert. Tevens lijkt de camera ook beter als menig babyfoon.
Kijk ook eens naar dit model: https://www.coolblue.nl/p...torola-vm65x-connect.html

Heel groot bereik, altijd verbinding met een los scherm. Wil je verder bereik kan je hem eenvoudig koppelen aan je wifi netwerk en kan je waar je ook bent via je mobiel je baby in de gaten houden.

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • skai21
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 11:49
freestyler2 schreef op maandag 2 mei 2022 @ 12:38:
[...]


Kijk ook eens naar dit model: https://www.coolblue.nl/p...torola-vm65x-connect.html

Heel groot bereik, altijd verbinding met een los scherm. Wil je verder bereik kan je hem eenvoudig koppelen aan je wifi netwerk en kan je waar je ook bent via je mobiel je baby in de gaten houden.
Ik heb zojuist bij Coolblue de Motorola VM85 Connect besteld, ik ben benieuwd O-)

10 x Jinko Solar 350Wp Full-Black | 3500Wp | GOODWE 3000D-NS | PVOutput


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • raze88
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 03-02 23:57
MOSHterd schreef op maandag 2 mei 2022 @ 11:11:
Ook wij zijn thuis verdwaald in het land der babyfoon mogelijkheden. Een met camera heeft de voorkeur en verder is een goed bereik belangrijk.

Bij de Consumentenbond komt de Motorola Comfort 75 goed uit de test. Maar de Luvion Platinum 3 zoals eerder door Douwe benoemd ziet er ook goed uit.

Maar hoe denken jullie erover om Eufy Indoor Cam 2K als babyfoon te gebruiken? Deze, indoor camera, komt goed uit de test bij de Consumentenbond. Maar twijfel nog hoe goed de ‘detectie’ functie is, of deze de baby wel goed detecteert. De camera heeft sowieso als voordeel dat er geen abonnement benodigd is. En het bereik zou prima moeten zijn zolang je WiFi maar goed functioneert. Tevens lijkt de camera ook beter als menig babyfoon.
Kijk eens naar de Alecto DVM-275. Fijne babyfoon met vox functie, helder scherm en behoorlijke accuduur. Hiervoor hebben we een Luvion Platinum 3 gehad welke enorm tegen viel (slecht beeld, wegvallende verbinding, scherm kon niet uit snachts). Deze is na een week gebruik in de kast beland..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Poekie McPurrr
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 03-02 19:58
Had via Ali een elcheapo IP cam gekocht om de kleine in de gaten te houden, werkte ansich prima zolang je maar niet ging spelen met de camera. Als je het ding liet draaien om de rest van de kamer te bekijken dan schoot ze in surveillance modus, ook prima, wel 1 nadeel. Blijkbaar had het ding heel goede AVR aan boord... zodra er een mens in beeld kwam dan draaide het beeld weg _O-

Toen maar een goedkope Alecto met beeld bij de babydump gehaald. Werkt prima voor wat het moet doen, seintje geven dat de kleine wakker en onze "vrije tijd" weer voorbij is -O-

Le Meow


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • m181087
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 18:55
Ik heb bij de geboorte van onze eerste een Alecto DBX-85 Eco cadeau gekregen zonder camera en die bevalt me goed. Simpeler kan een babyfoon eigenlijk niet:
- Hij geeft geluid (dat je harder of zachter kunt instellen)
- Hij geeft door middel van ledjes aan of en hoe hard de baby huilt (zodat je het geluid ook op 0 kunt zetten)
- Je kunt terugpraten als je dat wilt (al weet ik niet of dat voor een baby geruststellend of juist beangstigend werkt)
- Hij heeft een goede accuduur
- Het bereik is redelijk. Ik denk zo'n 150 meter, al adverteert Alecto met een grotere afstand

Tot op heden mis ik een camera niet. Met name om de reden dat het bij mij werkt als een mobiele telefoon; als hij aan staat ga je er toch naar kijken.
Na een paar weken kende ik de huiltjes van de baby al redelijk, dus weet ik vrijwel altijd waarom er gehuild wordt. Een camera biedt mij dan geen meerwaarde. Ook bewegen baby's nauwelijks tijdens het slapen, dus vaak tref ik ze aan zoals ik ze heb weggelegd. En als er toch een keer wordt bewogen kan ik er weinig aan veranderen, met of zonder camera.

Ik weet dat dit het Tweakers forum is, maar met mijn post wil ik aangeven dat een babyfoon zonder camera prima kan.
Als verse ouder heb je het elke dag al zo druk met de kleine; als je dan ook nog eens alle bewegingen in bed moet zien, geeft dat in mijn ogen minder rust.

Tip van Flip:
Kijk ook eens op tweedehands sites voor babyfoons. Vaak worden ze maar enkele jaren gebruikt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GrooV
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 03-02 22:15
Onze kleine van 6 maanden kan goed een half uur in bed liggen zonder geluid te maken, dan is een camera wel handig om te zien of de oogjes open zijn :)

Maar vroeger deden ze het ook zonder camera dus het is echt geen onoverkomelijkheid, wel makkelijk. En kwa range wint een zonder camera het bijna altijd van met camera.

Hier overigens in het bezit van een ELRO BC3000-2, dat was de enige op Luvion na die baby 2 units kon leveren. Meerdere Luvion's ook geprobeerd maar het bereik was erg slecht

[Voor 21% gewijzigd door GrooV op 04-05-2022 16:38]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ozzie
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17:37
Wij hebben gewoon een phillips avent babyfoon. Doet het nu al 2,5 jaar non stop. Ik hoef geen beeld en al helemaal geen chinees merk die alles de 'cloud' in streamt.

Tweede baby komt in juli en dan kan de babyfoon daar weer ingezet worden.

"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tym
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Hier ook een Avent babyfoon met sterrenprojectie. Werkt perfect, nog geen problemen mee gehad. Als extra heb ik nog een rtsp camera in de kamer hangen die ik via home assistant kan bekijken.
Nu ben ik al een tijdje aan het wachten totdat de babyfoon van de IKEA weer beschikbaar wordt (https://www.ikea.com/nl/n...yfoon-wit-grijs-80466740/), dat lijkt me de ideale babyfoon voor op reis.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chevy454
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
Het is al eens gemeld, maar de mensen hebben wel een oude telefoon of tablet in een donker hoekje liggen: neem de Babyfoon 3G app voor 5 euro .

Dan heb je via wifi en 4G de mogelijkheid om te monitoren.

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • willemvleeuwen
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 30-01 07:50
Hier ook aan het oriënteren op een connected babyfoon. Het valt me op dat de Consumentenbond de Philips Avent Connected SDC923/26 aanschrijft als beste (2022 nog getest), maar dat nog niemand van jullie die heeft genoemd?

Als ik naar de app store reviews kijk scoort Luvion dramatisch, Motorola OK en Philips buitengewoon sterk. Verder lees ik op verschillende fora dat Luvion eigenlijk Chinese doorverkoop is en dat data veiligheid erg in het geding is. Als Tweaker is dat toch wel een dingetje, dus Luvion valt voor mij helemaal af. Zie ook https://www.consumentenbo...e-babyfoons-luvion-alecto, dan kun je o.a. Alecto ook meteen schrappen...

Ik ben benieuwd naar wat jullie afwegingen verder zijn, zelf neig ik naar de Philips Avent Connected. Ze hebben een transparante changelog en beloven ook voor de komende jaren nog verschillende (veiligheid) updates.

[Voor 34% gewijzigd door willemvleeuwen op 27-06-2022 22:58]


 • Lollercopter
 • Registratie: December 2017
 • Laatst online: 21:44
Wij doen het dubbelop:

1. DBX-85 _/-\o_
Super betrouwbaar, mega lange batterij duur, heel goede geluidskwaliteit en gaat mee op vakantie. Geluid zit geen delay op, is heel prettig dat je een jankende baby niet dubbel op hoort.

2. Eufi indoorcam 2K voor beeld (is meer nice to have) Geluid loopt zeker 3-4 seconden achter, is dus zo goed als waardeloos wat mij betreft. Beeld kwaliteit is zeer goed. Inmiddels niet meer nodig en doet deze uitstekende camera dienst als algemene bewakingscamera. Heer fijn dat je gewoon op je telefoon effe snel kan spieken.

 • Viresh87
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 11-01 11:18
willemvleeuwen schreef op maandag 27 juni 2022 @ 22:46:
Hier ook aan het oriënteren op een connected babyfoon. Het valt me op dat de Consumentenbond de Philips Avent Connected SDC923/26 aanschrijft als beste (2022 nog getest), maar dat nog niemand van jullie die heeft genoemd?

Als ik naar de app store reviews kijk scoort Luvion dramatisch, Motorola OK en Philips buitengewoon sterk. Verder lees ik op verschillende fora dat Luvion eigenlijk Chinese doorverkoop is en dat data veiligheid erg in het geding is. Als Tweaker is dat toch wel een dingetje, dus Luvion valt voor mij helemaal af. Zie ook https://www.consumentenbo...e-babyfoons-luvion-alecto, dan kun je o.a. Alecto ook meteen schrappen...

Ik ben benieuwd naar wat jullie afwegingen verder zijn, zelf neig ik naar de Philips Avent Connected. Ze hebben een transparante changelog en beloven ook voor de komende jaren nog verschillende (veiligheid) updates.
En wat is het geworden?

 • Gitarist
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Niet in reactie op @Viresh87, maar omdat ik een notificatie heb aanstaan op dit topic wilde ik toch even reageren, omdat ik hier maanden geleden postte dat wij ook op zoek waren naar een goede oplossing.

Wij zijn tóch voor een soort dubbel systeem gegaan.

Voor thuis hebben we twee bedrade* Google Home cams opgehangen en voor logeren bij oma en opa hebben we een "oldskool" Luvion babyfoon met camera die geen gebruikmaakt van wifi. Dat laatste ivm gemak en het gegeven dat het anders moet uitleggen en de camera bv. aan de lokale wifi moet hangen bij mijn (schoon)ouders of tantes/ooms.

Ik ben erg te spreken over de kwaliteit van de Google Cams. Beeld en geluid is erg goed, ook 's nachts. Wel blijf ik m'n twijfels houden over privacy e.d., maar in dit specifieke geval heeft het gemak het toch gewonnen van de risico's. Voor wat het waard is (geen idee): cams "hangen" aan een google account dat ik verder niet gebruik.

*In dit geval wil bedraad zeggen: aan de stroom uit de muur. De cams werken verder wel gewoon met wifi.

[Voor 11% gewijzigd door Gitarist op 31-10-2022 13:59]


 • jbdeiman
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 15:38
m181087 schreef op woensdag 4 mei 2022 @ 16:17:
Ik heb bij de geboorte van onze eerste een Alecto DBX-85 Eco cadeau gekregen zonder camera en die bevalt me goed. Simpeler kan een babyfoon eigenlijk niet:
- Hij geeft geluid (dat je harder of zachter kunt instellen)
- Hij geeft door middel van ledjes aan of en hoe hard de baby huilt (zodat je het geluid ook op 0 kunt zetten)
- Je kunt terugpraten als je dat wilt (al weet ik niet of dat voor een baby geruststellend of juist beangstigend werkt)
- Hij heeft een goede accuduur
- Het bereik is redelijk. Ik denk zo'n 150 meter, al adverteert Alecto met een grotere afstand

Tot op heden mis ik een camera niet. Met name om de reden dat het bij mij werkt als een mobiele telefoon; als hij aan staat ga je er toch naar kijken.
Na een paar weken kende ik de huiltjes van de baby al redelijk, dus weet ik vrijwel altijd waarom er gehuild wordt. Een camera biedt mij dan geen meerwaarde. Ook bewegen baby's nauwelijks tijdens het slapen, dus vaak tref ik ze aan zoals ik ze heb weggelegd. En als er toch een keer wordt bewogen kan ik er weinig aan veranderen, met of zonder camera.

Ik weet dat dit het Tweakers forum is, maar met mijn post wil ik aangeven dat een babyfoon zonder camera prima kan.
Als verse ouder heb je het elke dag al zo druk met de kleine; als je dan ook nog eens alle bewegingen in bed moet zien, geeft dat in mijn ogen minder rust.

Tip van Flip:
Kijk ook eens op tweedehands sites voor babyfoons. Vaak worden ze maar enkele jaren gebruikt.
Deze hebben wij ook, heel soms wordt die nog gebruikt (past de buurvrouw 2 huizen verderop op met de Babyfoon als de kinderen in bed liggen. Wij hebben toen we de eerste kregen ook wel gekeken naar met Camera, maar we werden alleen van het idee al toch wel onrustig in die zin dat we er bang voor waren dat we toch steeds even gaan kijken (want het ziet er natuurlijk ook wel leuk uit zo'n slapend kindje) of het kindje er nog hetzelfde bij ligt enzo.
Uiteindelijk hebben we het gewoon zonder camera gedaan, dit hebben we geen moment gemist. Ook weten we vrij zeker (Al hebben we dus geen beeld daarvan) dat beiden de oudste en jongste) wel in bed hebben gestaan (gewoon stil) zonder dat we dit hebben geweten. Hadden we een camera gehad hadden we dit juist kunnen zien en (vermoedelijk) ook naar het kindje gegaan om die weer neer te leggen/ te vertellen dat ze moeten slapen.

Dus het heeft ons ook wel rust opgeleverd, in die zijn dat je soms wel een geluidje hoort maar als er wat is (heel hard geluid, of gehuil) ga je pas kijken.

Ik sluit me eigenlijk volledig aan bij wat @m181087 schrijft, het heeft een minder gadget gehalte maar doet zijn werk goed. :)

 • Anomynous123
 • Registratie: Oktober 2021
 • Laatst online: 09:07
-probleem al opgelost-

[Voor 96% gewijzigd door Anomynous123 op 10-11-2022 20:58. Reden: Al opgelost]


 • DCB87
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 19:44
laurens0619 schreef op zondag 23 januari 2022 @ 15:02:
Voor de luvion mensen:
Die standaard camera die de meeste hebben slikt 6v. Een usb naar dc kabeltje erop icm powerbank zorgt ervoor dat die uren (dagen?) op de accu kan en je blijft niet slepen met de adapter :)
Hij wil niet opladen op usb/5v maar werkt prima
Nice one! Ik heb de luvion besteld en ga er inderdaad een powerbank op vast maken :)

 • DCB87
 • Registratie: November 2016
 • Laatst online: 19:44
laurens0619 schreef op zondag 23 januari 2022 @ 15:02:
Voor de luvion mensen:
Die standaard camera die de meeste hebben slikt 6v. Een usb naar dc kabeltje erop icm powerbank zorgt ervoor dat die uren (dagen?) op de accu kan en je blijft niet slepen met de adapter :)
Hij wil niet opladen op usb/5v maar werkt prima
Heb je toevallig nog een aanbeveling voor de USB naar DC kabel?

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:14
Iemand ervaring met deze babyfoon?
https://www.amazon.nl/gp/..._arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8

150 euro, nu in de aanbieding bij Amazon.

Iets kleiner dan Luvion en betere beeldkwaliteit. Kan volgens mij ook aangesloten worden op de app.

[Voor 17% gewijzigd door MaStar op 15-01-2023 17:06]


 • Bruinbaard
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 30-01 23:39
MaStar schreef op zondag 15 januari 2023 @ 17:00:
Iemand ervaring met deze babyfoon?
https://www.amazon.nl/gp/..._arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8

150 euro, nu in de aanbieding bij Amazon.

Iets kleiner dan Luvion en betere beeldkwaliteit. Kan volgens mij ook aangesloten worden op de app.
Ik ben binnenkort ook in de markt voor een babyfoon en dacht in eerste instantie aan de Philips Avent Connected SCD923/26, want relatief nieuw model met alle opties die ik kon bedenken, mooi ontwerp en goede reviews op coolblue.
Nu lees ik op andere sites (waaronder Amazon) toch ook wat mindere reviews over het bereik.

Bovenstaande Eufy krijgt betere reviews op Amazon en is een stuk goedkoper. Hoe is Eufy met privacy/beveiliging? Het lijkt mij toch ook een beetje chinees merk..

Iemand ervaring met een van beide modellen? De luvions hoor ik van kennissen alleen maar klachten over mbt verbinding en bereik.

Onze use case is een afstand van 2 etages door houte vloeren verticaal en zo'n 12m horizontaal. Dus zeg totaal max 15m. Met matige wifi op de locatie waar de console/scherm komt maar daar is wat aan te doen.
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee