Dank je jullie wel voor alle reactie, zoals ik al had verwacht loopt de discussie hier al heel snel in het morele. Waarom werk je niet een beetje mee met de werkgever, ach je vrouw heeft er geen zin in, waarom bel je niet het KDV/BSO waar de kinderen zitten? etc.
De vraag was of een werkgever mijn vrouw kan dwingen een andere dag ouderschapverlof op te nemen terwijl deze al goed is gekeurd tot een vaste eind datum?
Maar om nog even te reageren op een aantal reacties:
Er werkte een collega op die dag, deze is er met een vaststellingsovereenkomst uitgewerkt. Daarna is deze vervangen door een nieuwe collega die niet functioneert. Deze overeenkomst word dus ook beëindigd en nu komt er gat op de vaste ouderschapsverlofdag van mijn vrouw.
kleefei schreef op donderdag 15 juli 2021 @ 10:16:
[...]
Dus als ik het goed begrijp belt je vrouw eerst met "de bond" in plaats van het KDV en BSO om te kijken of er mee gedacht kan worden met de werkgever?
En dan:
[...]
Ze heeft er geen zin in..
Ik had een heel relaas over ondernemerschap en dergelijke getypt, maar die heb ik maar ingetrokken.
Ik kan alleen maar adviseren, voor de lange termijn relatie met werkgever, om in ieder geval te beginnen met een telefoongesprek naar de KDV en BSO voor "de bond".
Je doet net alsof de bond bellen het ergste is wat je kan doen, de mensen die daar zitten hebben net iets meer verstand van bedrijfsvoering en wat redelijk is vanuit de werkgever en nemer, dus ja als ze twijfels heeft over de legitimiteit van het verzoek dan belt ze eerst met bond.
Je lijkt ook de rol van de werkgever te vergeten hier. Als werkgever is het zaak om de planning op orde te hebben en houden. Zelf er persoonstechnisch een zootje van maken en verwachten dat het personeel wat er nog zit zich vormt naar de wensen van werkgever lijkt nog al uit de hoogte, en zelfs onredelijk. Plus we zijn helemaal niet opzoek maar excuses om achter verschuilen (het KDV kan niet wisselen dus doen het niet)
Omdat een werkgever zich aan de regels hoort te houden. Als ze dat niet doen is het aan jezelf om daar tegen op te treden. Als dat met normaal overleg niet lukt, ja dan komen de juristen, dat is niet zo vreemd toch?
Maar goed ik heb het als kind al zo'n 10 jaar van dichtbij meegemaakt dat gelijk hebben iets anders is dan gelijk krijgen. Als je er mano a mano niet uit kunt komen zoek ik daardoor nu naar alternatieven en ontzie ik mijzelf de stress die het eventueel kan opleveren. Werkgevers, overheden, mannetjes bij de stort, boa's alleen maar gelijk geven en vriendelijk zijn heeft grootste kans van slagen leert mijn ervaring.
Kleine zaken, ja. Grote zaken, nee.
Nu is het nog gemakkelijk je rechtvaardigheidsgevoel/trots opzij te zetten, als je er eenmaal in zit en je werkgever triggert je, dan word het alleen maar moeilijker om er weer uit te stappen. Alle energie die je daarin stopt kun je niet meer in andere dingen stoppen, zoals je gezin

Natuurlijk even redenerend vanuit worst case scenario.
True
Furion2000 schreef op donderdag 15 juli 2021 @ 14:36:
[...]
2. Deze conclusie had ik nog niet, maar als dat zo is ben ik het met je eens. Wanneer je dat pad kiest zou ik er aan toe willen voegen dat je ook een exit-strategie bepaald samen. Wanneer stoppen we....als de pesterijen beginnen, als het ons geld gaat kosten, als je je kind per ongeluk afsnauwt als je met je neus in de regeltjes
zit? Toch dat stukje kosten/baten in de gaten blijven houden.
Check.
3. Lering uit dat topic is denk ik ook dat je niet zomaar akkoord moet gaan met voorstellen van de werkgever. Daar heeft hij zichzelf in de nesten gewerkt dacht ik te lezen, hier zou je nog met minimale effort eieren voor je geld kunnen kiezen.
Dat is natuurlijk sowieso een goed idee, je kan mondeling van alles afspreken, staat het niet op papier is het niets waard.
Ben wel benieuwd of missus TS er ook zo over denkt, vaak als de partner op tweakers zit weet de missus nog niet wat de partner allemaal voornemens is. Misschien heeft die daar wel helemaal geen zin in.
Haha, ja mijn vrouw zit niet op tweakers. Maar ze leest wel dit gehele topic mee via mijn account
Het resultaat van het belletje met de bond is dat de werkgever dit verzoek eerst maar eens schriftelijk mag bevestigen. Daar wachten we nu op. Ondertussen hebben we zelf ook nog eens goed nagedacht over het wisselen van de dag, en zijn we tot de conclusie gekomen dat het misschien toch wel een optie is. Ook wel met nadelen voor ons, maar ook met voordelen die we eerst niet hadden bedacht.
edit: het schriftelijke verzoek (zodra we die hebben) word dus weer overlegt met de bond. Gewoon om zeker te weten wat de consequenties zijn.