Toon posts:

Oordoppen op maat (otoplastieken) - advies

Pagina: 1
Acties:

Vraag


 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Graag zou ik oordoppen op maat willen laten maken. Dit om mijn gehoor goed te beschermen wanneer wij weer losgelaten worden om te feesten.

Na enig onderzoek heb ik een aantal mogelijkheden geselecteerd. Echter heb ik er moeite mee om de opties goed te vergelijken - en uiteindelijk de beste keuze te maken.

Daarom zou ik het zeer waarderen indien jullie mij van advies kunnen voorzien.


De volgende opties staan op mijn shortlist:

ProActiv Music Customized Professional - Schoonenberg
https://www.schoonenberg....-customized-professional/

PartyPlug Custom 4D - Alpine
https://www.alpine.nl/gehoorbescherming/partyplug-custom/

MusicSafe Custom 4D - Alpine
https://www.alpine.nl/gehoorbescherming/musicsafe-custom/

Custom-Fit Music DM
https://shop.pluggerz.com...ml?id=89947343&quantity=1


Mijn enige echte eis is dat de oordoppen transparant zijn. Geld speelt geen rol.

De oordoppen voor muzikanten hebben volgens mij voornamelijk het voordeel dat de filters uitwisselbaar zijn, en dat het geluid niet vervormd wordt. Ze zijn iets duurder dan de 'concert' oordoppen.

De oordoppen van Pluggerz zijn in Acrylaat of Silliconen verkrijgbaar. Ik kan weinig informatie vinden over de verschillen - behalve hard materiaal vs zacht materiaal. Zelf geven ze aan dat acrylaat op alle fronten net ietsje beter is.

Enige inzage en verrijking zou ik enorm waarderen. Tevens mijn welgemeende excuses als dit topic in het verkeerde segment staat - daar waar ik erg twijfelde.

There is no real life, there is just AFK.

Beste antwoord (via Mastermind-- op 19-03-2021 11:24)


 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Mastermind-- schreef op maandag 1 maart 2021 @ 16:34:
Dank voor je info @paQ . Ik ben al heel wat wijzer. Als ik het goed begrijp zijn het verschillende technieken om hetzelfde te bereiken. Daar waar je met Schoonenberg nog wat pech kan hebben dat de filter toch net niet helemaal goed bij je gehoorgang past.

Nog wat moeite met de knoop doorhakken, gezien Hoogvliet voor mij 2 uur enkele reis is. Had je om de hoek gezeten, had ik het wel geweten ;)

Hierboven werden de vele '1001' opties genoemd. Kun je iets van toegevoegde waarde betekenen voor iemand die reeds last heeft van tinnitus/oorsuizen?
Ik zou dan voor die van Pluggerz gaan denk ik. Heb je iig een methode waarvan ik van mening ben dat ie de betere oplossing biedt.
Verjaardagen, bars enz 15 dB
Urenlang festival 20 dB
Hardcore, harde house enz, 25.

Die partyplug niet voor gaan. Dat is niet echt een filter, maar meer een buisje met een klein gaatje. Hoe kleiner het gaatje hoe minder geluid.

Alle reacties


 • sypie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Muzikanten hebben er geen filters in maar speakers, zodat ze zichzelf goed kunnen horen.

Ik rijd op mijn motor altijd met pluggerz voor motorgeluid. Die dingen voldoen uitstekend. Daarnaast ook een set besteld voor tijdens het klussen. Ook die doen het perfect.

Wat je moet vergelijken zijn de filters die er in passen en hoeveel die dempen. Uit ervaring weet ik dat je die dingen niet iedere week gaat verwisselen omdat je naar een concert gaat waar je toch voor- of achteraan gaat staan.

 • Yucon
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 09:50

Yucon

*broem*

sypie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 12:42:
Wat je moet vergelijken zijn de filters die er in passen en hoeveel die dempen. Uit ervaring weet ik dat je die dingen niet iedere week gaat verwisselen omdat je naar een concert gaat waar je toch voor- of achteraan gaat staan.
Dat is idd wel belangrijk. Van alpine heb ik een tijdje die voor motorrijden gebruikt. Dat is (toen iig) level 2 van 4 maar naar mijn smaak dempt dat veel te weinig. Ik heb nu vrijwel gesloten filters en dat werkt prima. Geluid wordt goed gedempt en geluiden zoals een ambulance of claxon hoor je toch wel. De trillingen komen namelijk niet alleen via je gehoorgang bij je trommelvlies.

 • Snowmiss
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 00:55
Ooit in een ver verleden zachte oordoppen met 'windruisfilters' aangeschaft van Alpine. Dit was vanwege het comfortabeler zitten onder een motorhelm. Ik kreeg er toen ook een paar concertfilters bij.

Tegenwoordig stop ik ze nog weleens in mijn oren bij veel zagen/boren. Toentertijd werd gezegd dat je naarmate je ouder wordt, de binnenkant van je oor nog wel wilt veranderen en je dus op zeker moment nieuwe nodig zou hebben. Maar vooralsnog merk ik daar nog weinig van.

 • TMDC
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
sypie schreef op woensdag 24 februari 2021 @ 12:42:
Muzikanten hebben er geen filters in maar speakers, zodat ze zichzelf goed kunnen horen.
Nee, er zijn er ook speciaal voor muzikanten. Die kunnen transparant zijn, maar voor drummers zijn er ook die bijvoorbeeld het hoog meer dempen (overheads, etc). Niet iedereen speelt met IEMs.

 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Het lijkt mij ook een beetje marketingpraat te zijn. De wat goedkopere modellen zijn 'Party' en de wat duurdere 'Musician'. Uiteraard gebruiken de echte muzikanten veelal IEM's of echt professioneel spul. Dank voor de reacties tot dusver. Nog steeds lastig om de afweging te maken. Wellicht dat we iets kunnen wegstrepen? Dat model in Acrylraat bijvoorbeeld - zelf denk ik dat dat niet het meest comfortabel is?

There is no real life, there is just AFK.


 • Giel1
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 09:40
Ik heb zelf al een jaar of 12 op maat gemaakte siliconen oordoppen voor concerten en uitgaan e.d. Qua materiaal zijn die siliconen super comfortabel, totaal geen klachten. Waar je ook even bij na moet denken is de mate van demping. Mijn eerste setje was qua demping iets minder, maar daarmee kon ik in een café nog wel makkelijk groepsgesprekken volgen. Bij mijn tweede setje (eerste helaas een keertje kwijtgeraakt) was die demping net wat sterker waardoor ze bij concerten e.d. prima voldoen, maar voor een avondje stappen soms net teveel db's eraf halen om gesprekken comfortabel te kunnen volgen.

Overigens heb ik ze van het merk Filterz, maar dat bestaat nu niet meer. Dat waren ook een soort 'party plugs'.

 • bullitkatcher
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 15-03 20:42
Ik heb na meerdere verschillende universele oordoppen een paar jaar geleden de ProActiv Music Customized Professional van Schoonenberg gehaald, wat eigenlijk oordoppen zijn van Elacin. Dit omdat ze het meest vlakke filter van 25db hedden, waardoor ook het laag goed gefilterd wordt, zonder de gigantische piek richting hoge tonen die bij veel andere oordoppen wel voor komen.
Mastermind-- schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 11:14:
Het lijkt mij ook een beetje marketingpraat te zijn. De wat goedkopere modellen zijn 'Party' en de wat duurdere 'Musician'. Uiteraard gebruiken de echte muzikanten veelal IEM's of echt professioneel spul.
Ja en nee, er zit idd veel marketing in, maar het verschil tussen de meeste 'Party' en 'Musician' doppen is dat de filters vlakker filteren. Dat is dan ook precies waarom ik voor de (toevallig) duurste exemplaren ben gegaan; de filters zijn beter. Dit heb ik zelf vergeleken door alle dempings tabellen naast elkaar te leggen van de verschillende aanbieders.

Verder zou ik nooit voor harde type doppen gaan, omdat dit minder comfortabel is en de sluiting snel minder wordt als je de hele avond staat te schreeuwen of met mensen wilt praten. Zachte doppen bewegen mee en zitten dan beter. Dit komt doordat je gehoorgang (lichtelijk) mee beweegt als jij je kaak beweegt en natuurlijk van al het zweet. Zelfs met zachte doppen kan het aan het einde van de avond zijn dat je ze soms opnieuw naar binnen moet drukken.

 • PatrickPR
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 09:47
Ik heb vroeger mijn otoplastieken ook bij Schoonenberg gehaald, toen heette dit nog Exinore. Als ik op de link klik en het plaatje zie, zien ze er nog steeds exact hetzelfde uit. Ik heb er in ieder geval nooit spijt van gehad.

Ik zou altijd voor zachte oordoppen gaan omdat die, zoals eerder gezegd, wat flexibel zijn en meebewegen. Als je praat, veranderd jouw oorkanaal namelijk. Ook zachte oordoppen kunnen een beetje lekken, afhankelijk van hoe je je kaak beweegt. Harde oordoppen kunnen gedurende het langer dragen ook meer gaan irriteren.

Qua filters heb je een aantal keuzes, van weinig demping tot veel demping. Hier zul je zelf een keuze in moeten maken. Het voordeel van o.a. de ProActiv is dat je zelf de filters kunt verwisselen mocht je dat na een tijdje gebruiken toch willen. Daarnaast hebben verschillende filters ook verschillende frequentieresponses. Ik zou altijd kijken naar een zo vlak mogelijke.

Wel een praktisch dingetje, ik heb gemerkt dat als je eenmaal met die otoplastieken op festivals en concerten loopt, je nooit meer vooraan bij het podium wil staan. Omdat daar echt heel veel bas is die je voelt, en het geluid in je oren heel zacht is, is het daar met otoplastieken echt niet lang uit te houden. Ik vind dat daar echt niet fijn. Verder naar achter is het veel beter uit te houden met oordoppen in.

 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Super! Ik waardeer jullie antwoorden enorm. Is er uit de tabellen iets op te maken uit de voorgestelde opties @bullitkatcher ? Of ze het juiste dus 'schoon' genoeg dampen bijvoorbeeld?

There is no real life, there is just AFK.


 • TBTL
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
bullitkatcher schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 15:34:
Ja en nee, er zit idd veel marketing in, maar het verschil tussen de meeste 'Party' en 'Musician' doppen is dat de filters vlakker filteren. Dat is dan ook precies waarom ik voor de (toevallig) duurste exemplaren ben gegaan; de filters zijn beter. Dit heb ik zelf vergeleken door alle dempings tabellen naast elkaar te leggen van de verschillende aanbieders.
Voor muzikanten is het nodig dat de demping vlak is, maar voor feestgangers hoeft dat niet per se. Ik denk dat het voor feestgangers een kwestie van smaak is. Ik vind het zelf juist fijn als de hoge middentonen wat sterker gedempt worden, omdat het menselijk gehoor op die tonen gevoeliger is.

[Voor 4% gewijzigd door TBTL op 25-02-2021 22:18]


 • TBTL
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
Mastermind-- schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 17:41:
Is er uit de tabellen iets op te maken uit de voorgestelde opties @bullitkatcher ? Of ze het juiste dus 'schoon' genoeg dampen bijvoorbeeld?
Ja. Leg ze naast elkaar en je ziet het verschil. Je eerste twee opties dempen alles ongeveer even hard, de derde optie dempt de hoge tonen sterker en de vierde optie geeft geen informatie.

[Voor 20% gewijzigd door TBTL op 25-02-2021 22:23]


 • _Quadro
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 08:01
Ik ben sinds mijn 10e Drummer en draag sinds jong af aan al gehoorbescherming hiervoor.

Lang verhaal kort:

ik raadt Cinepaq aan.
https://cinepaq.nl/

Luc heet die vent. Aardige dude, laatste keer hebben we de hele band custom doppen aan laten meten en de vriendin van onze gitarist oordoppen tegen het gesnurk van - ja - diezelfde gitarist.

Heeft 1001 opties en mogelijkheden. Hij kan vast helpen met wat je wilt.

(Ik heb zelf Otoplastieken van hem met een custom vorm waar een muzikanten filter in past evenals een 'stop' en mijn Sennheiser oordopjes. Ik heb de oordoppen zelf opgemeten en in CAD getekend en de files naar hem gestuurd. Super cool)

 • The Eagle
 • Registratie: Januari 2002
 • Nu online

The Eagle

I wear my sunglasses at night

Ik wilde net zeggen, er is een tweaker die hier in gespecialiseerd is. Dat is @paQ en cinepaq.nl is idd zijn bedrijfje. Gok dat ie zich hier wel zal melden, en anders DM je hem even :)

Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)


 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
:+

Ik pas zelf ook de DM filters toe. Worden gemaakt in Delft en mits de afmeting, massa en kanaal in het otoplastiek in verhouding zijn, dan dempt het zeer vlak en recht :)

De filters die Schoonenberg toepast zijn van Etymotic Research. Op papier superieur, maaaar ze steken uit, en je bent compleet overgelaten aan de vorm en afmeting van je gehoorgang hoe goed ze werken. Daarmee bedoel ik dat sec het filter goed presteert, maar, dat filter moet natuurlijk ergens in. Dat is waar de DM filters dan zo in uitblinken. (Mits goed gemaakt)

Groot keten > groot lab op de stapel. Zo moet j het een beetje benaderen, in theorie moeten we allemaal een even goed otoplastiek maken ;)

Verschilletjes zijn er bijv in de afwerking. Ik zet standaard de naam erin, en gebruik een gladde matte coating ipv een glanzende stroeve. Dat glimmende wordt vanzelf dof, maar blijft stroef. Daar blijft ook weer vanalles aan kleven.

[Voor 14% gewijzigd door paQ op 27-02-2021 15:32]


 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Begrijp ik goed dat de 'houder' (oordop) bij de grote ketens dus wel op maat is, maar de filter niet - en dat dit daarom minder goed kan werken? Soort van halfbakken oplossing dus waar jij wel alles 100% custom maakt?
@paQ

There is no real life, there is just AFK.


 • TMDC
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Mastermind-- schreef op maandag 1 maart 2021 @ 15:20:
Begrijp ik goed dat de 'houder' (oordop) bij de grote ketens dus wel op maat is, maar de filter niet - en dat dit daarom minder goed kan werken? Soort van halfbakken oplossing dus waar jij wel alles 100% custom maakt?
@paQ
Ik ben zelf toe aan een nieuw paar en vraag me dit ook af. Heb bijzonder nauwe gehoorgangen.

 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Mastermind-- schreef op maandag 1 maart 2021 @ 15:20:
Begrijp ik goed dat de 'houder' (oordop) bij de grote ketens dus wel op maat is, maar de filter niet - en dat dit daarom minder goed kan werken? Soort van halfbakken oplossing dus waar jij wel alles 100% custom maakt?
@paQ
Nee zo moet je het niet zien.
Zonder al te technisch te worden, de exinores van schoonenberg varen compleet op de werking van het filter. Daar zit een resonantiekamertje in. Het otoplastiek zelf wordt zo groot mogelijk uitgeboord om het filter het werk te laten doen.

Bij de otoplastieken met DM filter werkt het anders. Althans de vlakke variant. DM filtor.
Daar is het de verhouding tussen massa, lengte en diameter. Mijn software geeft aan wat dr geluidsdruk en massa is tijdens het modelleren, en op basis daarvan kies ik bijbehorende kanaal diameter en verbreding. Die combinatie maakt hoe vlak het geluid gedempt wordt. Niet sec het filter dus.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Dank voor je info @paQ . Ik ben al heel wat wijzer. Als ik het goed begrijp zijn het verschillende technieken om hetzelfde te bereiken. Daar waar je met Schoonenberg nog wat pech kan hebben dat de filter toch net niet helemaal goed bij je gehoorgang past.

Nog wat moeite met de knoop doorhakken, gezien Hoogvliet voor mij 2 uur enkele reis is. Had je om de hoek gezeten, had ik het wel geweten ;)

Hierboven werden de vele '1001' opties genoemd. Kun je iets van toegevoegde waarde betekenen voor iemand die reeds last heeft van tinnitus/oorsuizen?

There is no real life, there is just AFK.


Acties:
 • Beste antwoord
 • +2Henk 'm!

 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Mastermind-- schreef op maandag 1 maart 2021 @ 16:34:
Dank voor je info @paQ . Ik ben al heel wat wijzer. Als ik het goed begrijp zijn het verschillende technieken om hetzelfde te bereiken. Daar waar je met Schoonenberg nog wat pech kan hebben dat de filter toch net niet helemaal goed bij je gehoorgang past.

Nog wat moeite met de knoop doorhakken, gezien Hoogvliet voor mij 2 uur enkele reis is. Had je om de hoek gezeten, had ik het wel geweten ;)

Hierboven werden de vele '1001' opties genoemd. Kun je iets van toegevoegde waarde betekenen voor iemand die reeds last heeft van tinnitus/oorsuizen?
Ik zou dan voor die van Pluggerz gaan denk ik. Heb je iig een methode waarvan ik van mening ben dat ie de betere oplossing biedt.
Verjaardagen, bars enz 15 dB
Urenlang festival 20 dB
Hardcore, harde house enz, 25.

Die partyplug niet voor gaan. Dat is niet echt een filter, maar meer een buisje met een klein gaatje. Hoe kleiner het gaatje hoe minder geluid.

 • Solid Seal
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 18-03 22:37

Solid Seal

3D Printer N00b

@paQ

Zijn jou oordopjes voor muziekanten/discogangers of ook in de bouw te gebruiken ? en ik neem aan dat ik voor dat ik naar jou toe komt ff mijn oren uit moet laten spuiten ?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • paQ
 • Registratie: Augustus 2001
 • Nu online
Solid Seal schreef op zaterdag 6 maart 2021 @ 16:45:
@paQ

Zijn jou oordopjes voor muziekanten/discogangers of ook in de bouw te gebruiken ? en ik neem aan dat ik voor dat ik naar jou toe komt ff mijn oren uit moet laten spuiten ?
kan prima in de bouw hoor, alhoewel ze daar wellicht net iets 'overkill' zijn kwa het netjes dempen (van muziek)

 • Dirk0s
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 06:47
Mastermind-- schreef op maandag 1 maart 2021 @ 16:34:
Dank voor je info @paQ . Ik ben al heel wat wijzer. Als ik het goed begrijp zijn het verschillende technieken om hetzelfde te bereiken. Daar waar je met Schoonenberg nog wat pech kan hebben dat de filter toch net niet helemaal goed bij je gehoorgang past.

Nog wat moeite met de knoop doorhakken, gezien Hoogvliet voor mij 2 uur enkele reis is. Had je om de hoek gezeten, had ik het wel geweten ;)

Hierboven werden de vele '1001' opties genoemd. Kun je iets van toegevoegde waarde betekenen voor iemand die reeds last heeft van tinnitus/oorsuizen?
Ben heel benieuwd welke je uiteindelijk gekozen hebt?
Ik wil er zelf graag ook gaan bestellen ergens maar ben er ook nog niet uit welke het gaan worden.

 • Mastermind--
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-03 16:08
Dirk0s schreef op vrijdag 24 december 2021 @ 17:38:
[...]

Ben heel benieuwd welke je uiteindelijk gekozen hebt?
Ik wil er zelf graag ook gaan bestellen ergens maar ben er ook nog niet uit welke het gaan worden.
Het zijn de Custom-Fit Music DM van siliconen geworden. Erg blij mee. Heel onopvallend en comfortabel. Het verbaasde me ontzettend hoe 'schoon' en helder het geluid klinkt. Eigenlijk wordt alleen de harde scherpe rand er vanaf gehaald.

Dat gezegd hebbende, als ik dichterbij had gewoond was ik waarschijnlijk naar Cinepaq gegaan :)

Hoop dat je er wat aan hebt!

There is no real life, there is just AFK.


 • Mastakilla
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20-03 17:51
Interessant topic! Ben er zelf namelijk ook naar op zoek...

Heb nog wel een extra vraagje:
Is het niet zo dat een groot deel van de kost / last van op maat gemaakte oortjes zit in het opmeten van de oorvorm? Krijg je na het op maat maken van oortjes achteraf dan ook een 3D scan hiervan, waarmee je later, bij dezelfde of een andere winkel, voor een eventueel lagere prijs, extra oortjes (of in-ear monitors) op maat kan laten maken, zonder dat je er nogmaals voor langs moet komen (en het dus ook niet meer uitmaakt of die winkel erg ver weg is)?

 • JAHRASTAFARI
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 21-03 14:15
Ook nog een vraag: met normale plugs hoor ik mijn eigen stem raar en hard, dit is hinderlijk en reden om zelden plugs in te doen. Is dat met op maat gemaakte plugs anders, of is een ander soort plug nodig?

 • Daam
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 19-03 17:59
JAHRASTAFARI schreef op dinsdag 25 januari 2022 @ 18:55:
Ook nog een vraag: met normale plugs hoor ik mijn eigen stem raar en hard, dit is hinderlijk en reden om zelden plugs in te doen. Is dat met op maat gemaakte plugs anders, of is een ander soort plug nodig?
Ik heb zelf custom doppen van Noizezz (aan laten meten via Hans Anders) voor mijn werk als cameraman op festivals.
Ik merk inderdaad wel degelijk een verschil tussen dit soort doppen en goedkopere one-size-fits-all doppen van bijvoorbeeld Plugerz. Met de custom doppen hoor je jezelf enigszins terug maar lang niet zo erg als met goedkope doppen.

|  MacBook Pro | PC Acer Aspire M5810 | Foto Canon 60D, 50mm f/1.8, 18-135mm f/3.5, 28-200mm f/3.5, Rig |


 • pinkwin
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 06-10-2022
Hi, ik heb ook nog een vraag voor in deze topic. Zijn er of kennen jullie mensen die echt niet tevreden zijn met de ''goedkopere'' otoplastieken van 110€, zoals de ProActiv Customized bij Schoonenberg? Of juist wel erg tevreden?
(https://www.schoonenberg....roactiv-music-customized/)

En dit in vergelijking met bijvoorbeeld de ProActiv Customized Professional van 160€ zoals eerder genoemd in deze topic?
(https://www.schoonenberg....-customized-professional/)

Achtergrond:
Mijn vriendin wilt graag otoplastieken voor bij concerten en feesten en festivals, en twijfelt of zij echt baat zal hebben bij een vlakke demping en vraagt mij om advies. Het gaat haar vooral om de bescherming, maar ik wil haar ook niet iets adviseren waardoor ze minder zal genieten van een concert.
En ik heb zelf de wat duurdere ACS Pro 17 gehoorbescherming op maat omdat ik kwaliteit van muziek erg belangrijk vindt (nog niet echt kunnen uitproberen helaas vanwege de maatregelen).

Alvast bedankt :)

 • Daam
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 19-03 17:59
Bij custom doppen is vaak wel zo dat duurder beter is. Goedkopere doppen hebben minder goede filters die enkel het geluidslevel verminderen. Geluidskwaliteit is daar dan ondergeschikt aan. Het geluid van zulke doppen klinkt dof en mist veel geluid in het hoog. Dat is jammer want bij een concert kom je vaak ook voor de muziek, en van die beleving blijft dan niks meer over. Daarnaast hebben duurdere doppen vaak een dusdanig filter waardoor stemfrequenties minder gefilterd worden en je mensen nog prima kunt verstaan met de doppen in.

|  MacBook Pro | PC Acer Aspire M5810 | Foto Canon 60D, 50mm f/1.8, 18-135mm f/3.5, 28-200mm f/3.5, Rig |

Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee