Toon posts:

Kozijn vervangen, hangt nu door

Pagina: 1
Acties:

 • Roland_EM25
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:18

Roland_EM25

Steek 'r een infuus in!

Topicstarter
Goedenavond,

We zitten met een kwestie na het vervangen van een (houten) kozijn waarbij twee partijen naar elkaar wijzen nu er een probleem is ontstaan.

Het verhaal:

Zo'n 3 jaar geleden hebben wij deze woning gekocht. Aan de voorzijde zat een houten schuifpui waarvan de onderdorpel totaal verrot was. We wilden dit kozijn laten vervangen door een hardhouten kozijn met openslaande deuren, voorzien van een DTS onderdorpel.

De bestaande sparing is nogal breed, zo'n 4,5m. Op het oude kozijn is bij de bouw een rollaag gemetseld, waarop zich nog 4 lagen bakstenen bevinden. Verder heeft de buitenmuur geen dragende functie, de verdiepingsvloer draagt op een stalen balk verder naar binnen toe.

Omdat we ons al afvroegen of dit kozijn "zomaar" vervangen kon worden, hebben we hier specifiek naar gevraagd of er geen aanpassingen in de gevel nodig waren. Bij het inmeten en inspectie werd ons verteld dat er bij het monteren van het kozijn wel stempels geplaatst zouden worden, maar dat het nieuwe kozijn zonder problemen en dus zonder aanpassingen in de huidige sparing geplaatst zou kunnen worden.

Prima dachten we.
Vorig jaar augustus is dan ook het kozijn netjes vervangen. Zelfs het beschadigde stucwerk aan de binnenkant werd netjes hersteld en na wat sauzen van de omliggende wanden en verven van het houtwerk aan de binnenkant zag het er prima uit.
Aan de buitenkant had het metselwerk wel wat schade opgelopen, maar we waren toch van plan opnieuw te voegen en te impregneren.

De voegwerkzaamheden lieten even op zich wachten door drukte bij alle bedrijven, maar ca 2 maanden later (half oktober 2020) werd er dan gevoegd en zag ook de buitengevel er weer prima uit.
Helaas ontstond er toen een probleem...

Diezelfde avond na het voegen viel op dat beide deuren zo erg klemden aan de bovenzijde dat we ze met geen mogelijkheid open kregen. Contact met de voeger, reactie pas na een paar dagen: deuren klemmen waarschijnlijk door vocht, geef het wat tijd.

Na een week contact opgenomen met het bedrijf wat het kozijn geplaatst heeft, deze stuurden binnen een dag een servicemonteur om te kijken. Top! Deze heeft de deuren als het ware iets schuin afgehangen waardoor de deuren weer prima open gingen.

Een maand later... de deuren beginnen toch weer iets te klemmen, totdat uiteindelijk de loopdeur enkel met mild geweld open te krijgen is. Opnieuw komt er binnen enkele dagen iemand van het kozijnen bedrijf langs en dit was toevallig dezelfde persoon die het kozijn heeft ingemeten en de situatie heeft beoordeeld bij het eerste bezoek.

Hij keek is wat moeilijk naar het metselwerk en vroeg toen of er een stalen balk in de gevel zat, want waarschijnlijk werd het kozijn door het metselwerk te zwaar van boven belast. :X Pardon? Dit is exact wat we enkele maanden geleden vroegen en toen was er geen probleem... |:(

Hierop vroeg hij of het voegbedrijf de oude voegen er heeft uitgehakt. Euh, ja? Hoe kan er anders opnieuw gevoegd worden?
Dit was het probleem dan, door het uithakken zou het metselwerk beschadigd zijn en de draagconstructie van de rollaag aangetast.
Het enige wat hij nog kon doen was iets van de deuren afschaven en hopen dat het "werken" nu klaar was.
Na vertrek waren beide deuren inderdaad weer te openen.

Tot slot nog maar een keer contact met de voeger, maar deze is helaas zeer slecht te bereiken en na iets meer dan een week kwam de reactie dat ze er dan wel een stalen balk voor ons in konden zetten. Op een prijs aanvraag voor deze werkzaamheden hebben we niks meer gehoord. En door het gebrek aan communicatie hebben we dan ook besloten daar niet meer energie in te steken.

Terug naar het kozijnenbedrijf; het is inmiddels januari 2021.
Aangegeven dat we het erg vervelend vinden dat we nu met dit probleem zitten ondanks meerdere malen navragen of er nog bouwkundige aanpassingen nodig waren. Ook aangegeven dat dezelfde persoon die met inmeten zei dat er geen aanvullende werkzaamheden nodig waren, nu begon over een stalen balk.

Hierop volgde wel erg snel een reactie dat ze het ook vervelend voor ons vonden, maar een kleine verwijzing naar de algemene voorwaarden: "wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor fouten in reeds bestaande constructies...".
Oké, zucht |:(
We hebben nog gevraagd of zij ons eventueel in contact konden brengen met een metselaar die de gevelaanpassing voor ons kon doen, maar alle 3 de bij hun aangesloten bedrijven hadden het volgens hun veels te druk om deze klus aan te nemen. ;w

Flash forward naar eind januari.
Inmiddels hebben we zelf een bouwbedrijf gevraagd te komen kijken en een oplossing te bieden. Bij het eerste contact een foto van de gevel gestuurd en een tekening met de maten van het geplaatste kozijn.
Hierop werd eigenlijk direct gereageerd:
- De overspanning is te breed om zonder stalen balk het metselwerk te dragen.
- Een nieuw kozijn zou dit eventueel wel kunnen dragen (maar een kozijn mag niet dragend zijn uitgevoerd) Maar daarvoor is de bovenste balk van het kozijn te dun en zal geheid doorbuigen, en ja, dat is nu dus het probleem.

Na wat overleg de werkzaamheden ingepland en komende week wordt al het metselwerk boven het kozijn verwijderd, er wordt een hoeklijn geplaatst die het metselwerk kan dragen en vervolgens wordt alles weer opgemetseld en gevoegd. Kosten ca € 2000.
Prima, we willen graag dat het probleem wordt opgelost. Inmiddels klemmen de deuren weer zo dat ze met veel geweld open geduwd moeten worden....

Excuses voor de lap tekst, maar hopelijk is alles een beetje duidelijk zo.

Dan nu de vraag; kunnen we hier (juridisch) nog wat mee?
Het kozijnenbedrijf beroept zich op hun algemene voorwaarden én wijst naar de voeger als verantwoordelijke.
De voeger laat niks meer van zich horen, maar heeft in onze ogen (behalve belabberde communicatie) niks fout gedaan.

Onder aan de streep was het plaatsen van de stalen balk sowieso nodig geweest. Prima, hadden we dit van te voren geweten, hadden we het zeker gelijk laten doen, dus deze kosten hadden we sowieso gehad.

Nu moet de pas gevoegde gevel deels afgebroken worden en zijn de kosten voor het voeg- en impregneer werk (ca 600 euro) weggegooid geld.

Ik ben me nu aan het beraden hoe ik een volgend bericht naar het kozijnenbedrijf moet formuleren.
Is het reëel om te stellen dat we de gemaakte kosten voor de eerste keer voegen terug willen?
Hebben jullie andere tips?

Tot slot, het gaat uiteraard om niet bijster veel geld op een verbouwing. Maar het is voor ons met name ook een principe kwestie. We hebben het idee dat we verkeerd zijn voorgelicht, dat er vervolgens eerst naar het voegbedrijf word gewezen en daarna wordt er verscholen achter de algemene voorwaarden.
Het contact met het kozijnenbedrijf loopt dat weer wel heel soepel en er wordt altijd vlot en vriendelijk gereageerd, maar ik weet even niet goed welke weg nu te bewandelen.

Hoe dan ook, vanaf volgende week kunnen onze deuren weer gewoon open! :*)

Desktop: Intel I7 6700k, Corsair AX760, Gigabyte Designare Z170, 16gb DDR4


 • Angeloonie
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 21-03 16:03

Angeloonie

Cheeseburger Addict

Wat heb je op papier staan van het kozijnenbedrijf?
Als het enkel mondeling bevestigd is kun je het wel vergeten lijkt mij.

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • Roland_EM25
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:18

Roland_EM25

Steek 'r een infuus in!

Topicstarter
In een mailwisseling heb ik oa het volgende staan:

Vraag van mij in reactie op een stukje uit te offerte:

Ik lees in de offerte ook "exclusief constructieve werkzaamheden tbv gevel". We zouden het uiteraard wel fijn vinden als hier meer duidelijkheid over is, en als er extra
kosten te verwachten zijn, wat de hoogte hier dan ongeveer van zou zijn.


Als reactie hierop in de mail:

We komen natuurlijk eerst nog technisch inmeten, mocht dan blijken dat de constructie niet goed is dan zullen we dit dan melden en een eventuele meerprijs voor op geven.

Vervolgens is er telefonisch nog contact geweest, maar verder niks zwart op wit. Ook alle servicebezoeken zijn telefonisch gepland en besproken.

Desktop: Intel I7 6700k, Corsair AX760, Gigabyte Designare Z170, 16gb DDR4


 • BBTM
 • Registratie: December 2014
 • Laatst online: 21-03 19:08
Als de rest telefonisch gebeurd is kun je het inderdaad vergeten. Het blijft jouw woord tegen het van hen.

 • EU_RAZER
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 19-03 16:28
Ik vind dat de aannemer jouw als leek hier op had moeten wijzen, je mag er vanuit gaan dat zij weten wat wel en niet kan en mag. Zeggen dat er in de voorwaarde staat dat fouten uit het verleden niet voor hun rekening zijn lijkt me juist, maar dan moeten ze je wel wijzen op deze fouten zodat ze deze tegen meerkosten kunnen oplossen (soort onvoorziene kosten).

Verwijzen naar de voeger is in deze nogal makkelijk, je hebt een overeenkomst met de aannemer en de voeger is zijn onderaannemer, dit maakt de aannemer hoofdaannemer en altijd verantwoordelijk (tenzij je zelf de voeger apart opdracht hebt gegeven voor het werk).

Een kozijn mag inderdaad nooit dragend worden uitgevoerd.

 • rdfeij
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 19-03 16:28
Je kunt dit (via rechtsbijstand) opdrijven naar een technisch expert. Je staat redelijk sterk indien meerdere partijen aangeven dat er versteviging gemaakt had moeten worden. Alle kosten (ook van Expert) zijn bij winst door de kozijnenpartij te betalen.
Helaas hier al 2x ervaring me gehad bij onze eigen (kunststof) kozijnen.

 • Malandro
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 13-01 14:27
Misschien dat ze nog schappelijk willen doen door na deze werkzaamheden de deuren te vervangen? Na dat schaven zullen ze te klein zijn lijkt mij.
Je moet eigenlijk gewoon met die mannen rond de tafel gaan zitten, geen telefoontje of mail. Gewoon ouderwets real-life met een bak koffie, dan krijg je misschien nog wat voor elkaar.
Zeker omdat je eigenlijk niets op papier hebt.

 • warhamstr
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 15:27
Dit gaat de kozijnenman nooit (zomaar) betalen. Daar moet een stalen latei ingebracht worden en dat is een klus op zich.
Ik zou wel snel gaan handelen, als er nu door het zakken al niet meer schade is ontstaan.

P50/Xeon E3-1505M/64GB/2Tb/Q M2000M 4GB/4K


 • coyote1980
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 08:14
Misschien een middenweg zoeken met ze: jij betaalt de latei en zij regelen dat ie er komt en geplaatst wordt? Uit de berichtwisseling lijkt te volgen dat ze een misser gemaakt hebben.

Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.


 • mgizmo
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 21-03 18:13
warhamstr schreef op woensdag 17 februari 2021 @ 08:41:
Dit gaat de kozijnenman nooit (zomaar) betalen. Daar moet een stalen latei ingebracht worden en dat is een klus op zich.
Ik zou wel snel gaan handelen, als er nu door het zakken al niet meer schade is ontstaan.
TS wilt de kosten van het eerste keer voegen terugvragen, niet het plaatsen van de balk.
Roland_EM25 schreef op woensdag 17 februari 2021 @ 00:47:

Het enige wat hij nog kon doen was iets van de deuren afschaven en hopen dat het "werken" nu klaar was.
Na vertrek waren beide deuren inderdaad weer te openen.
Wat ik mij afvraag, omdat het kozijn geschaafd is e.a. acties aan het kozijn, heb je dadelijk na het herstel niet teveel ruimte tussen het kozijn en deur? m.a.w. voldoen het kozijn nog wel?

 • Part
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

Part

Helemaal niets.....

Even los van de schuldvraag of wie er aansprakelijk is.
Ik zou daar nu gevel klemmen aanbrengen zodat het stabiel is. Daarna verder uitzoeken wat de beste oplossing is.
Het aanbrengen van deze klemmen is een uur werk en ze kosten ongeveer 30 euro per stuk.
Je hebt er 6 nodig.


 • Roland_EM25
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:18

Roland_EM25

Steek 'r een infuus in!

Topicstarter
Hartelijk dank voor alle reacties en tips!

Morgen wordt de stalen latei geplaatst en zou de druk op het kozijn dusdanig af moeten nemen dat de aannemer verwacht dat het kozijn vanzelf omhoog veert.

De deuren zijn in totaal 2x opnieuw afgesteld en van enkel de loopdeur is een miniem stukje geschaafd.
Ik verwacht dan ook geen problemen, hoogstens dat de deuren opnieuw gesteld moeten worden naar "normaal".

De latei door het kozijnbedrijf laten betalen is nooit de insteek geweest en is zeker ook niet onze bedoeling. De latei is hoe dan ook nodig en zullen we uiteraard zelf betalen. De extra gemaakte kosten van het voegen zouden we wel graag (een deel) terug willen zien.

Eerst maar is even kijken hoe het kozijn na morgen functioneert. Mocht er toch schade zijn ontstaan, dan is het een heel ander verhaal natuurlijk.

Ik houd jullie op de hoogte!

Desktop: Intel I7 6700k, Corsair AX760, Gigabyte Designare Z170, 16gb DDR4


 • superfunki
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 06:51
Roland_EM25 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 00:04:
Hartelijk dank voor alle reacties en tips!

Morgen wordt de stalen latei geplaatst en zou de druk op het kozijn dusdanig af moeten nemen dat de aannemer verwacht dat het kozijn vanzelf omhoog veert.

De deuren zijn in totaal 2x opnieuw afgesteld en van enkel de loopdeur is een miniem stukje geschaafd.
Ik verwacht dan ook geen problemen, hoogstens dat de deuren opnieuw gesteld moeten worden naar "normaal".

De latei door het kozijnbedrijf laten betalen is nooit de insteek geweest en is zeker ook niet onze bedoeling. De latei is hoe dan ook nodig en zullen we uiteraard zelf betalen. De extra gemaakte kosten van het voegen zouden we wel graag (een deel) terug willen zien.

Eerst maar is even kijken hoe het kozijn na morgen functioneert. Mocht er toch schade zijn ontstaan, dan is het een heel ander verhaal natuurlijk.

Ik houd jullie op de hoogte!
Dat is mooi. Zo voorkom je veel ellende en kun je lekker van je openslaande deuren genieten met het mooie weer wat is voorspeld.

Wees wel ferm naar het kozijn bedrijf. Ze hebben jullie gewoon niet juist geadviseerd (aantoonbaar) en alle meerkosten en de kosten van het voegen die je nu een beetje nodeloos hebt gemaakt zou ik verhalen. Hadden ze maar beter hun werk moeten doen. Even naar de rechtsbijstand

 • BastaRhymez
 • Registratie: Januari 2014
 • Niet online
@Roland_EM25 Als je al wat vergoed gaat krijgen, dan is het puur uit coulance en om te voorkomen dat jij je in je omgeving negatief gaat uitlaten over de kozijnenboer.

Zoals ik jouw verhaal lees, lijkt het erop dat je twee afzonderlijke klussen (vervangen kozijn en voegen) zelf op de markt hebt gezet en niet op de hoogte was tussen het grote raakvlak van deze twee klussen.
Wellicht dat mijn aanname onjuist is hoor, maar zoals ik het lees heb je eerst een kozijnenboer gevraagd om het kozijn te vervangen (en daar gevraagd of de bestaande overspanning niet te groot was). Maar heb je de kozijnenboer ook aangegeven dat je de voegen gaat vervangen? Het lijkt wellicht een losstaand iets, maar de voegen zitten er natuurlijk niet voor niks... Door deze weg te halen (al dan niet tijdelijk) kan er toch een andere drukverdeling ontstaan, waardoor inderdaad het kozijn dus wat gaat doorzakken.
Wellicht zijn de nieuwe voegen ook wel wat "zwaarder" dan de oude voegen, waardoor er dus ook een extra belasting op het kozijn is gekomen, waarvan de kozijnenboer niet op de hoogte was (en kon zijn). Heb je de kozijnenboer wel van te voren ingelicht over het vervangen van de voegen, dan is het natuurlijk een iets ander verhaal.

De kozijnenboer is al zeer coulant geweest, dat er twee keer iemand is langs gestuurd en jullie heeft geholpen. Zeker als ze hier geen (extra) kosten voor in rekening hebben gebracht. De beste man moet natuurlijk betaald worden (plus alles wat ie mee heeft en dat ie geen andere -betaalde- klus kan doen).

De problemen zijn ook pas ontstaan na het voegen. Daarvoor gingen de deuren wel "normaal" open.
Ik zou dus niet te hard zijn richting de kozijnenboer, want als die op z'n strepen gaat staan zou je ook zomaar naast het net kunnen gaan vissen...

 • delpit
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-03 22:35
Je kunt zeker proberen om een deel van de extra kosten terug te halen. Zelfs al heb je twee losse klussen uitgezet, dan nog mag je van een kozijnenboer verwachten dat ze vragen stellen over de constructie en dat die niet afhankelijk is van het opnieuw voegen. Het is ook gewoon gelul dat voegen de constructie aangetast heeft. Zo'n overspanning heeft een latei nodig, altijd.

Kortom, broddelwerk van de kozijnenboer. Niet meer, niet minder.

Overigens moet je je dan niet teveel voorstellen van dat vergoeden. Het lijkt de nieuwe standaard te zijn dat het inhuren van specialisten niet leidt tot hogere kwaliteit of echt kunnen meedenken. Bijna alle klussen die ik laat uitvoeren kennen wel een "hoe kun je dat nou doen" moment? Meestal laat ik het maar rusten en zorg ik dat ik zoveel mogelijk aanwezig ben wanneer zo'n blinde vink zomaar in een muur of vloer gaat lopen zagen. "Kan daar geen leiding lopen?" en zo. En dan heb ik het niet over oostblokkers of beun, maar gewoon over normale bedrijven.

 • BastaRhymez
 • Registratie: Januari 2014
 • Niet online
delpit schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 09:48:
Je kunt zeker proberen om een deel van de extra kosten terug te halen. Zelfs al heb je twee losse klussen uitgezet, dan nog mag je van een kozijnenboer verwachten dat ze vragen stellen over de constructie en dat die niet afhankelijk is van het opnieuw voegen. Het is ook gewoon gelul dat voegen de constructie aangetast heeft. Zo'n overspanning heeft een latei nodig, altijd.

Kortom, broddelwerk van de kozijnenboer. Niet meer, niet minder.
En waarom broddelwerk van de kozijnenboer?
Augustus '20 kozijn vervangen en geen problemen
Half oktober '20 worden de voegen vervangen. Direct na het voegen ontstaan de problemen. Leg mij maar uit, hoe het komt dat de kozijnenboer broddelwerk heeft geleverd? Tot half oktober was er niks aan de hand (zo lees ik het uit de topic start), maar pas na het voegen zijn er problemen ontstaan.

Nogal makkelijk om dat vervolgens op de kozijnenboer af te schuiven! Die had rekening moeten houden met werkzaamheden waar hij 1) mogelijk niet van de op hoogte was en 2) nog niet waren uitgevoerd.

 • GioStyle
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 16:27
delpit schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 09:48:

Overigens moet je je dan niet teveel voorstellen van dat vergoeden. Het lijkt de nieuwe standaard te zijn dat het inhuren van specialisten niet leidt tot hogere kwaliteit of echt kunnen meedenken. Bijna alle klussen die ik laat uitvoeren kennen wel een "hoe kun je dat nou doen" moment? Meestal laat ik het maar rusten en zorg ik dat ik zoveel mogelijk aanwezig ben wanneer zo'n blinde vink zomaar in een muur of vloer gaat lopen zagen. "Kan daar geen leiding lopen?" en zo. En dan heb ik het niet over oostblokkers of beun, maar gewoon over normale bedrijven.
Dat is de weg van de minste weerstand kiezen van de “specialisten”. Het is hun huis/project toch niet. Maar, waarom doe je die klussen niet zelf? Doe ik ook.

Te koop aangeboden: Seagate Backup Plus 5TB - Aantal stuks beschikbaar: 6 5 4 3


 • delpit
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-03 22:35
BastaRhymez schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 10:53:
[...]


En waarom broddelwerk van de kozijnenboer?
Augustus '20 kozijn vervangen en geen problemen
Half oktober '20 worden de voegen vervangen. Direct na het voegen ontstaan de problemen. Leg mij maar uit, hoe het komt dat de kozijnenboer broddelwerk heeft geleverd? Tot half oktober was er niks aan de hand (zo lees ik het uit de topic start), maar pas na het voegen zijn er problemen ontstaan.

Nogal makkelijk om dat vervolgens op de kozijnenboer af te schuiven! Die had rekening moeten houden met werkzaamheden waar hij 1) mogelijk niet van de op hoogte was en 2) nog niet waren uitgevoerd.
Broddelwerk gezien het openingstopic.
- Er is gevraagd of dit "zomaar kon".
- Het gaat om een overspanning van 4.5 meter breed.
- Op zijn minst bij de installatie had het ontbreken van een latei moeten opvallen.
- Voorafgaand aan offerte had gekeken moeten worden naar constructie

Een kozijnenboer heeft verstand van de materie, de klant niet. De voeger vervolgens de schuld geven is bullshit. Het zou nogal wat zijn dat de constructie in elkaar dondert omdat een voeg wordt vervangen.

 • Pizza_Boom
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 21-03 14:52
BastaRhymez schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 10:53:
[...]


En waarom broddelwerk van de kozijnenboer?
Augustus '20 kozijn vervangen en geen problemen
Half oktober '20 worden de voegen vervangen. Direct na het voegen ontstaan de problemen. Leg mij maar uit, hoe het komt dat de kozijnenboer broddelwerk heeft geleverd? Tot half oktober was er niks aan de hand (zo lees ik het uit de topic start), maar pas na het voegen zijn er problemen ontstaan.

Nogal makkelijk om dat vervolgens op de kozijnenboer af te schuiven! Die had rekening moeten houden met werkzaamheden waar hij 1) mogelijk niet van de op hoogte was en 2) nog niet waren uitgevoerd.
Voegwerk is aan slijtage onderhevig en moet na een lange tijd echt een keer vervangen worden, al doen maar weinigen dat op tijd. Vroeger was het gebruikelijker om metselwerk op het kozijn te steunen, tegenwoordig niet meer. Aangezien er vervangen wordt, moet je dit gewoon meteen meenemen.

Het vervangen van voegen kan je tot het regulier onderhoud van je huis rekenen, net als het schilderwerk van de kozijnen. Het vervangen van kozijnen in de basis niet.

 • Part
 • Registratie: September 2000
 • Nu online

Part

Helemaal niets.....

Roland_EM25 schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 00:04:
Hartelijk dank voor alle reacties en tips!

Morgen wordt de stalen latei geplaatst en zou de druk op het kozijn dusdanig af moeten nemen dat de aannemer verwacht dat het kozijn vanzelf omhoog veert.

De deuren zijn in totaal 2x opnieuw afgesteld en van enkel de loopdeur is een miniem stukje geschaafd.
Ik verwacht dan ook geen problemen, hoogstens dat de deuren opnieuw gesteld moeten worden naar "normaal".

De latei door het kozijnbedrijf laten betalen is nooit de insteek geweest en is zeker ook niet onze bedoeling. De latei is hoe dan ook nodig en zullen we uiteraard zelf betalen. De extra gemaakte kosten van het voegen zouden we wel graag (een deel) terug willen zien.

Eerst maar is even kijken hoe het kozijn na morgen functioneert. Mocht er toch schade zijn ontstaan, dan is het een heel ander verhaal natuurlijk.

Ik houd jullie op de hoogte!
Let maar eens op wat voor bewapening (beton ijzer) er uit het metselwerk komt.
Vooral in jaren 70 en 80 woningen zie je dat de bewapening net boven de rollaag gaat roesten. Dit roesten zorgt er dan voor dat de rollaag naar beneden word gedrukt. Het voegwerk springt dan meestal ook los.

Later is men gegalvaniseerde bewapening gaan toepassen en komt dat probleem niet zo snel meer voor.

 • Roland_EM25
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 00:18

Roland_EM25

Steek 'r een infuus in!

Topicstarter
BastaRhymez schreef op vrijdag 19 februari 2021 @ 10:53:
[...]


En waarom broddelwerk van de kozijnenboer?
Augustus '20 kozijn vervangen en geen problemen
Half oktober '20 worden de voegen vervangen. Direct na het voegen ontstaan de problemen. Leg mij maar uit, hoe het komt dat de kozijnenboer broddelwerk heeft geleverd? Tot half oktober was er niks aan de hand (zo lees ik het uit de topic start), maar pas na het voegen zijn er problemen ontstaan.

Nogal makkelijk om dat vervolgens op de kozijnenboer af te schuiven! Die had rekening moeten houden met werkzaamheden waar hij 1) mogelijk niet van de op hoogte was en 2) nog niet waren uitgevoerd.
De voeger is door het kozijnenbedrijf aangedragen. Ja, dit was een separate opdracht aangezien de schade aan het voegwerk is ontstaan na het plaatsen van het kozijn.
Maar het zou inderdaad nogal raar zijn als er na montage was gezegd, u moet wel weten dat u nooit de voegen kunt vervangen! Sterker nog, na de montage is gelijk besproken/aangeraden dit zo snel mogelijk te laten doen.

Gisteren schoot me ook nog te binnen; de monteurs gaven na montage wel aan dat er eigenlijk een latei had moeten zitten, maar dat het kozijn nu deze dragende functie had overgenomen.
Achteraf hadden hier dus al belletjes moeten gaan rinkelen, maar op dat moment had ik me nog niet zo ver verdiept in de materie om te weten dat een kozijn nooit dragend uitgevoerd mag worden. Zeker niet met deze overspanning.

Zoals gezegd, de stalen balk ligt er sinds vrijdag op en momenteel is de metselaar bezig de gevel weer te herstellen. Ik zal straks even wat foto's plaatsen, maar het feit dat de deuren weer open kunnen is natuurlijk al erg fijn.

Desktop: Intel I7 6700k, Corsair AX760, Gigabyte Designare Z170, 16gb DDR4


 • delpit
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 21-03 22:35
Roland_EM25 schreef op maandag 22 februari 2021 @ 10:41:
[...]


De voeger is door het kozijnenbedrijf aangedragen. Ja, dit was een separate opdracht aangezien de schade aan het voegwerk is ontstaan na het plaatsen van het kozijn.
Maar het zou inderdaad nogal raar zijn als er na montage was gezegd, u moet wel weten dat u nooit de voegen kunt vervangen! Sterker nog, na de montage is gelijk besproken/aangeraden dit zo snel mogelijk te laten doen.

Gisteren schoot me ook nog te binnen; de monteurs gaven na montage wel aan dat er eigenlijk een latei had moeten zitten, maar dat het kozijn nu deze dragende functie had overgenomen.
Achteraf hadden hier dus al belletjes moeten gaan rinkelen, maar op dat moment had ik me nog niet zo ver verdiept in de materie om te weten dat een kozijn nooit dragend uitgevoerd mag worden. Zeker niet met deze overspanning.

Zoals gezegd, de stalen balk ligt er sinds vrijdag op en momenteel is de metselaar bezig de gevel weer te herstellen. Ik zal straks even wat foto's plaatsen, maar het feit dat de deuren weer open kunnen is natuurlijk al erg fijn.
Kortom, als de kozijnenboer is aangesloten bij een branchevereniging, alle reden om daar eens contact mee op te nemen. Dit is niet gewoon prutswerk, dit is gevaarlijk prutswerk. Is de kozijnenboer niet aangesloten bij een branchevereniging dan is in ieder geval duidelijk waarom. (Waarbij ik geen idee heb of er brancheverenigingen zijn voor dit soort bedrijven).
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee