Het is wat het is.... een no-go is aan de TS om te bepalen. Zonder de details te weten is er niet zomaar wat te zeggen over de voor of nadelen. Klinkt prijzig en onzeker maar een W/W pomp is eigenlijk nooit een kosteneffectieve oplossing.
En verder zijn het hier vooral leuke theoretische verhaaltjes waar de TS natuurlijk helemaal niets mee opschiet.
De situatie is gewoon dat het contract over de warmtepomp en bron een onlosmakelijk deel is van de koopovereenkomst. Daar kan je van vinden wat je wilt, maar relevant is het niet.... de situatie is duidelijk.
Het is ook een redelijk gebruikelijke constuctie die honderden zoniet duizenden keren al is gebruikt dus al die onzin over koppelverkoop en rechtsbijstand is ook dat, onzin. Het mag gewoon en gemeenten kiezen vaak bewust voor dingen als een gezamenlijke W/W bron.
Dus TS je kan kiezen om wel niet te kopen en daar is het mee klaar. Is het een goede deal, nee waarschijnlijk niet maar dat kan je pas zeggen als je aangeeft wat er allemaal voor dat geld gedaan en onderhouden wordt. Wie weet was dit wel nodig om onder de door de gemeente gewenste verkoopprijzen te blijven. Alles is mogelijk in de wondere wereld van de woningbouw, zelfs dat de projectontwikkelaar je een poot uitdraait :-).
Natuurlijk kan je proberen met de makelaar/projectontwikkelaar te onderhandelen. Succes, voor jou tien anderen die wel gewoon tekenen. En als je tekent kan je natuurlijk achteraf altijd nog proberen een toetst af te dwingen over de prijs vs prestatie, maar ook daar succes ermee.... redelijk kansloos als de opgeleverde pomp/bron en warm water voorziening gewoon binnen de gebruikelijke marges werkt.
Als je er echt wilt wonen reken dan de totale kosten over je verwachte woontijd gewoon mee als aankoopbedrag en bepaal dan wat je doet. Al het andere gaat je weinig brengen verwacht ik.
Joris748 schreef op donderdag 3 december 2020 @ 12:04:
[...]
Dat is inderdaad een optie. Maar als VvE heb je zelf de touwtjes in handen. Maakt die commerciële partij er een zooitje van, dan stap je over naar een andere partij of neemt het beheer geheel in eigen hand.
Het zou zelfs een goede optie zijn om het als VvE in eigen beheer te doen. Je hoeft alleen een meerjaren begroting op te stellen en contact te onderhouden met een installateur. Het is niet zo complex als de VvE van een compleet appartementencomplex, waarbij je met veel meer partijen te maken hebt.
We weten helemaal niet hoe de situatie is. Het zal vast niet om 1 woning gaan dus de kans dat er bijvoorbeeld ook appartementen in het project gebouwd worden is aanwezig, en of er verder een VVE waar de TS inzit is ook maar de vraag. En als je met meer dan 5 bent dan besteed je de VVE gewoon uit, in de praktijk heeft niemand zin in al het (administratieve) gedoe.
Verder weet ik uit de situatie met mijn appartement dat het helemaal niet zo makkelijk is om voor deze situatie een partij te vinden die de bron gaat beheren als ze deze zelf niet hebben aangelegd. En ook dan heb je vaak te maken met een langjarig contract en forse prijzen.
[
Voor 27% gewijzigd door
Yowzawood op 03-12-2020 12:28
]