Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Toon posts:

Geen post bij nieuwe 5700 XT

Pagina: 1
Acties:

Vraag


  • IndecentStapler
  • Registratie: maart 2016
  • Niet online
Hoi!

Bij de samenstelling van mijn PC heb ik vorig jaar een RTX 2070 laten inbouwen. Dat werkte prima. Omdat ik voor mijn gevoel te weinig gamede heb ik die destijds vrij snel doorverkocht. Sindsdien gebruik ik de integrated graphics van mijn i7-8700. Omdat het toch weer een beetje begon te kriebelen en vakanties er voorlopig niet in zitten heb ik recentelijk toch maar weer een 5700 XT aangeschaft. Vandaag is die bezorgd, en daar beginnen de problemen...

Zodra ik deze kaart namelijk in het moederbord plaats krijg ik geen post / bios meer. De lampjes van de 5700 XT gaan aan, de fans spinnen eventjes heel snel op en komen daarna tot rust, en dan houdt het op... Het VGA ledje van het moederbord (MSI Z390-A PRO) blijft branden. Verder gebeurt er niets. Zodra ik de videokaart uit het slot haal start het alles weer normaal op. Inmiddels ben ik ten einde raad. Hebben jullie nog ideeen?

Met een hoop googlen heb ik geprobeerd:
  • Extra power cable vanaf de psu (RM 750x) getrokken, in plaats van 1 dubbele gebruiken
  • CMOS reset
  • Ander PCIe slot
  • BIOS update
  • BIOS switch op de GPU omgezet
  • Max Link Speed op GEN3 gezet
EDIT: inmiddels is het me 1x (uit 40 pogingen) gelukt om de pc te booten met de GPU geïnstalleerd. Wel nog steeds alleen beeld via mijn moederbord. Na vijf minuten liep mijn pc vast, en sindsdien krijg ik weer geen post zo lang de radeon erin zit. Zo langzamerhand denk ik aan hardware?

[Voor 10% gewijzigd door IndecentStapler op 16-05-2020 01:12]

Beste antwoord (via IndecentStapler op 16-05-2020 15:09)


  • PEBKAC
  • Registratie: juli 2016
  • Laatst online: 14:18
IndecentStapler schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:59:
[...]


Yes! Batterij eruit gehaald, kwartiertje gewacht. Daarna zag ik wel dat alle instellingen gereset waren en dat ik de datum / tijd opnieuw moest instellen, maar helaas nog steeds hetzelfde probleem.
Je hebt eigenlijk alles goed gedaan ;) Je zou de kaart nog kunnen testen in een ander systeem.
Verder doet dit me sterk aan een hardware probleem denken (wat je zelf al aangaf).

Alle reacties


  • Stonehawk
  • Registratie: maart 2006
  • Laatst online: 19:56
Heb je misschien je monitor nog op je moederbord aangesloten ipv je grafische kaart?

  • IndecentStapler
  • Registratie: maart 2016
  • Niet online
Stonehawk schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 00:08:
Heb je misschien je monitor nog op je moederbord aangesloten ipv je grafische kaart?
Haha goed dat je die vraag stelt, maar nee. Inmiddels plug ik mijn monitor niet eens meer in als ik iets nieuws probeer. Aan het lampje op het moederbord en het niet aanspringen van numlock op mijn toetsenbord kan ik al zien dat het booten niet lukt.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • PEBKAC
  • Registratie: juli 2016
  • Laatst online: 14:18
Welke 5700XT heb je aangeschaft?

Heb je de Nvidia drivers met DDU in Safe Mode verwijderd?

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • no_way_today
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 28-11 22:50
De link:

https://www.wagnardsoft.com/content/ddu-guide-tutorial

Zou zelf de igpu geïnstalleerd laten. Via ddu de Nvidia driver deinstalleren. Dan opnieuw opstarten, wederom opnieuw opstarten, maar dan pas met je nieuwe videokaart. Gelijk de nieuwste drivers van AMD installeren.

Staat je bios wel goed, Igpu + gpu? Staat je gpu (5700xt) op primary?

Heb dit ook wel eens gehad. Bovenstaande werkte toen bij mij.

Oja: is je voeding niet stuk? Op welk pci staat de instelling op 3 of 4?

[Voor 7% gewijzigd door no_way_today op 16-05-2020 09:00]


  • grote_oever
  • Registratie: augustus 2002
  • Laatst online: 22:24
PEBKAC schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 08:52:
Welke 5700XT heb je aangeschaft?

Heb je de Nvidia drivers met DDU in Safe Mode verwijderd?
OP gelezen? Hij komt geeneens zover. Het is gelijk bij aanzetten pc.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • PEBKAC
  • Registratie: juli 2016
  • Laatst online: 14:18
grote_oever schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:02:
[...]

OP gelezen? Hij komt geeneens zover. Het is gelijk bij aanzetten pc.
Hij heeft toch beeld via het moederbord, dan kan die toch DDU draaien? ;)

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • no_way_today
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 28-11 22:50
grote_oever schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:02:
[...]

OP gelezen? Hij komt geeneens zover. Het is gelijk bij aanzetten pc.
De topic-starter heeft het inmiddels aangepast.

Met de igpu draait deze wel, vandaar mijn stappen/vragen.

[Voor 9% gewijzigd door no_way_today op 16-05-2020 10:44]


  • IndecentStapler
  • Registratie: maart 2016
  • Niet online
PEBKAC schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 08:52:
Welke 5700XT heb je aangeschaft?

Heb je de Nvidia drivers met DDU in Safe Mode verwijderd?
Bedankt voor het meedenken allen! Het gaat om de Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse. Voordat ik de kaart voor de eerste keer geïnstalleerd heb heb ik in safe mode DDU gedraaid. Ik kom nu niet eens in de bios, zijn drivers op dat moment al van belang? Ik was in de veronderstelling dat die pas belangrijk werden als je een os hebt.
no_way_today schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 08:58:
De link:

https://www.wagnardsoft.com/content/ddu-guide-tutorial

Zou zelf de igpu geïnstalleerd laten. Via ddu de Nvidia driver deinstalleren. Dan opnieuw opstarten, wederom opnieuw opstarten, maar dan pas met je nieuwe videokaart. Gelijk de nieuwste drivers van AMD installeren.

Staat je bios wel goed, Igpu + gpu? Staat je gpu (5700xt) op primary?

Heb dit ook wel eens gehad. Bovenstaande werkte toen bij mij.

Oja: is je voeding niet stuk? Op welk pci staat de instelling op 3 of 4?
Wat betreft drivers, zie hierboven. De dedicated gpu staat op primary. PCI heb ik van auto naar 3 gezet.

Acties:
  • +1Henk 'm!

  • PEBKAC
  • Registratie: juli 2016
  • Laatst online: 14:18
IndecentStapler schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:37:
[...]


Bedankt voor het meedenken allen! Het gaat om de Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse. Voordat ik de kaart voor de eerste keer geïnstalleerd heb heb ik in safe mode DDU gedraaid. Ik kom nu niet eens in de bios, zijn drivers op dat moment al van belang? Ik was in de veronderstelling dat die pas belangrijk werden als je een os hebt.


[...]


Wat betreft drivers, zie hierboven. De dedicated gpu staat op primary. PCI heb ik van auto naar 3 gezet.
Aah oké, dit was mij in je openingspost niet helemaal duidelijk. Als je niet eens in BIOS komt, dan heeft dit idd niet met drivers te maken.

verder staat de Sapphire Pulse bekend als één van de betere 5700XT's(alleen deze misschien niet), sommige modellen geven behoorlijk wat problemen.

Je hebt dus de CMOS gereset dmv de jumper op de mobo ? batterij ook eruit gehaald ?

@grote_oever Dit was (voor mij) niet duidelijk vanuit de OP

[Voor 12% gewijzigd door PEBKAC op 16-05-2020 09:59]


  • grote_oever
  • Registratie: augustus 2002
  • Laatst online: 22:24
no_way_today schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:22:
[...]


Goed lezen en anderen niet de les lezen.
Met de igpu draait deze wel, vandaar mijn stappen/vragen.
Ik lees helemaal geen les, maar staat toch duidelijk dat hij problemen heeft met POST. Ik snap zo niet wat dit te maken heeft met drivers. Zover is het systeem geeneens.

  • IndecentStapler
  • Registratie: maart 2016
  • Niet online
PEBKAC schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:50:
[...]


Aah oké, dit was mij in je openingspost niet duidelijk. Je hebt dus de CMOS gereset dmv de jumper op de mobo ? batterij ook eruit gehaald ?

@grote_oever Dit was (voor mij) niet duidelijk vanuit de OP
Yes! Batterij eruit gehaald, kwartiertje gewacht. Daarna zag ik wel dat alle instellingen gereset waren en dat ik de datum / tijd opnieuw moest instellen, maar helaas nog steeds hetzelfde probleem.

Acties:
  • Beste antwoord
  • +1Henk 'm!

  • PEBKAC
  • Registratie: juli 2016
  • Laatst online: 14:18
IndecentStapler schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:59:
[...]


Yes! Batterij eruit gehaald, kwartiertje gewacht. Daarna zag ik wel dat alle instellingen gereset waren en dat ik de datum / tijd opnieuw moest instellen, maar helaas nog steeds hetzelfde probleem.
Je hebt eigenlijk alles goed gedaan ;) Je zou de kaart nog kunnen testen in een ander systeem.
Verder doet dit me sterk aan een hardware probleem denken (wat je zelf al aangaf).

  • no_way_today
  • Registratie: december 2008
  • Laatst online: 28-11 22:50
IndecentStapler schreef op zaterdag 16 mei 2020 @ 09:37:
[...]


Bedankt voor het meedenken allen! Het gaat om de Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse. Voordat ik de kaart voor de eerste keer geïnstalleerd heb heb ik in safe mode DDU gedraaid. Ik kom nu niet eens in de bios, zijn drivers op dat moment al van belang? Ik was in de veronderstelling dat die pas belangrijk werden als je een os hebt.


[...]


Wat betreft drivers, zie hierboven. De dedicated gpu staat op primary. PCI heb ik van auto naar 3 gezet.
Ah helder, dan ligt het aan je bios of aan de kaart of een combinatie van.
Wat ik zelf zou doen, indien die mogelijkheid er is, even de videokaart in een ander systeem hangen. Kijken wat er gebeurd. Want het kan ook je mobo of nog steeds je voeding zijn. Zit de kaart echt goed in je pcie sleuf (niet een klein beetje scheef, heb ik ook wel eens gehad).

Acties:
  • +2Henk 'm!

  • IndecentStapler
  • Registratie: maart 2016
  • Niet online
Inmiddels ben ik hier in Alkmaar even met de kaart langs een pc winkel met supervriendelijke eigenaar gegaan. Die heeft hem in zijn testbordje geprikt, en daar gebeurt er ook niks. Toch hardware dus.

Bedankt voor de hulp!
Pagina: 1


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Black Friday 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True