Eens, in een vaste opstelling wil je niet met kleine draagbare dingen die voor de camping bedoeld zijn prutsen. Ik zou echter niet een van die duurdere repeaters nemen, maar een 2e hands router die qua specs matcht met de AP die de al goede WiFi levert.
Je wilt verder ervoor zorgen dat je met jouw spullen niet in de weg zit van die goede WiFi, zowel voor de anderen als voor jou (zeer goed signaal = zeer sterke stoorbron als je het fout doet). Dat betekent dat je bovenal moet zorgen voor een eigen router die DFS ondersteunt. Lastige is dat fabrikanden dat zelden opgeven. De meeste TP-Link consumentenapparaten ondersteunen het alvast niet, veel - maar zeker niet alle! - Asus en Netgear spullen wel. Iets als een AC68U of R7000 (beide volop 2e hands te krijgen) doet dat zeker.
Eerst en vooral zou ik achterhalen welk apparaat nu de WiFi levert en wat de specificaties daarvan zijn. Je wilt vooral de MIMO configuratie, dus hoeveel onafhankelijke antennes het heeft, in de 5GHz achterhalen.
robbert.94 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 12:26:
Zó dan, bedankt voor het meedenken allemaal, top dit!
Als ik het goed begrijp: Er bestaan dus access point routers die ik
draadloos kan aansluiten op de bestaande router en in kan stellen op 'Client mode'. (De client mode maakt dan een
eigen netwerk aan?)
De technische term is "client bridge" ook vaan "wireless bridge" geheten.
Ik heb zelf nog wel een Airport Extreme liggen, dus het goedkoopst is denk ik om deze met de kabel aan de access point router te hangen. Aan mijn Airport Extreme hang ik vervolgens mijn Tradfri hub, NAS, etc. die ik ook weer draadloos kan benaderen door verbinding te maken met het netwerk van de client router. Snap ik 'm zo?
Dat is het idee inderdaad. Of je echt anno 2019 met een al lang niet meer ondersteund apparaat zoals de Airport Extreme wilt werken is een tweede (Apple is jaren geleden gestopt met WiFi routers/AP's te maken). Misschien is het beter om te kijken of juist deze als client bridge in te zetten (geen idee of dat kan, check wat mogelijk is) en een nieuwere als eigen router.
Welke Extreme is het trouwens? De nieuwste is misschien EOL, maar tenminste vrij actueel qua specs, de oudste zijn volkomen onbruikbaar.
Ik ga bij Coolblue ff checken wat de beste is. Mochten jullie aanraders hebben, let me know!
Ik zou hier geen repeater voor kopen, om een beetje performance/stabiliteit te krijgen wil je een betrekkelijk high-end apparaat nemen en dat is weggegooid geld. Een tweedehands Netgear R7000 kan het zeker en hoeft niet meer dan EUR 40 te kosten.
sypie schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 12:32:
[...]
Dan zou ik de huisbaas daar toch eens van op de hoogte stellen. Dit kan namelijk niet de bedoeling zijn. En zeg nou zelf, hoe makkelijk is die isolatie op te zetten? Afhankelijk van de apparatuur die gebruikt wordt is het gewoon een vinkje zetten in de instellingen.
Klopt, maaar keerzijde is dat twee verschillende apparaten van zelfde bewoner dan ook van elkaar gescheiden zijn. Natuurlijk kun je met een WPA2-Enterprise setup (of dirty hack: WPA2-PSK en verschillende SSID's per gebruiker) ervoor zorgen dat je alsnog eigen VLANnetje hebt, maar dat kost een stuk meer geld, kennis en moeite.
Misschien ben ik een wereldvreemde oude lul, maar ik heb de tijd meegemaakt dat de eerste internetverbindingen en interne netwerken opgezet werden in studentenhuizen en toen was het juist de *wel* bedoeling dat je verbinding kon maken met de buren, om bestanden te delen, om over de LAN spellen te spelen etc. Het was een sociaal gebeuren. Als je iets had waar de buren niet bij mochten komen, dan zorgde je zelf dat dat afgeschermd was. Hele idee van een studentenhuis was dat je dingen samen deed...
Enige waar ik in dit geval vraagtekens bij zet is ontbreken van bedrade aansluitingen, maar dat heeft geheid meer met kosten dan iets anders te maken, icm de constatering dat 90% van mensen tegenwoordig sowieso niets bedraad aansluit.
[
Voor 18% gewijzigd door
dion_b op 23-08-2019 12:41
]