Anoniem: 1245654

Topicstarter
Mijn langetermijndoelstelling is om een goede software developer (backend, frontend, fullstack) te worden. Vraag me af wat de beste aanpak is om dit doel te realiseren.


Opties:
1. bootcamp/traineeship past goed bij mij, omdat zo'n bootcamp of traineeship mij in mijn kracht zet. Moet me i.t.t. tot een regulier HBO-studie bij een bootcamp/traineeship focussen op een vastgesteld deelgebied. Wat vaak betekend; een programmeertaal, een database en frontend. Deze goed beheersen. Waardoor ik de indruk heb effectiever groei realiseer dan via een HBO-studie. Waar ik keer op keer tegenaan loop is dat ik nog niet beschik over een HBO- bachelor of propedeuse. Daarom is een effectief en realistisch plan dankzij jullie feedback behulpzaam.

De opties:

2. Een HBO-studie volgen;


Fontys
- HBO Bachelor
- Ad degree

Zuyd
- Zelfde studies enkel dagonderwijs, :( valt af omdat ik reguliere inkomsten moet genereren omdat ik geen studiefi kan aanvragen bij DUO.

Welke variant LOI of NCOI is de interessantste keuze en waarom?
https://www.loi.nl/n-3124-hbo-bachelor-informatica
https://www.ncoi.nl/opleiding/HBO-opleidingen-HBO-Bachelor-Informatica.html?tab=studieprogramma


HBO studie via detacheerder
- Wie heeft ervaring met R? Ik heb een vorm van dyscalculie ( Wikipedia: Dyscalculie ) waardoor ik betwijfel of een curriculum met R een goed idee is i.t.t. software develoment (frontend/backend, testen waarmee ik al ervaring heb opgedaan) ?
- Een optie is om wel te starten met een HBO studie en na het behalen van propesuse te stopppen. Zodat R geen issue is en ik toch mijn propedeuse overleg tijdens studie. Zie ik om een of andere redenen terug op LinkedIn mensen die na het behalen van de propesuse om ...... redenen zijn gaan werken i.p.v. de HBO-ICT studie te voltooien.

3. MBO studie; ik kan geen studiefianciering meer aanvragen. In Eindhoven en zuidelijker wordt er geen BBL-variant aangeboden van applicatie ontwikkelaar.

4. Zelfstudie en netwerken? De arbeidsmarktbehoefte in kaart brengen. (Lees: Welke techstack is het meest gevraagd. Hier mijn eigen curriculum op focussen.
Wie heeft de - zelfstudie route gevolgd? Hoe heb je dit aangepakt en wat is het resulaat?

  • Greyfox
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 22-04 15:53

Greyfox

MSX rulez

Welke studie(s) heb je al gehad, waar sta je op dit moment wat dat betreft?

MSX 2 rulez more


Anoniem: 1245654

Topicstarter
Ik heb Java, en SQL modules op HBO niveau gevolgd. Door persoonlijke omstandigheden geen certificaten behaald. Ben wel in het bezit van een niet relevant Mbo-niveau 4 diploma.

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Brandaris01
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 13-04 10:00
Ik heb de zelfstudie route gedaan, richting web development. Dat bleek veel complexer dan ik ooit had kunnen vermoeden. Heel vaak vast gezeten. Ik vraag me dan ook vaak af of ik zonder mijn developer vrienden ooit zover gekomen zou zijn. En dan heb ik geen dyscalculie.

Ook is het niet zo dat werkgevers meteen voor je in de rij staan. Een onervaren developer kost heel veel tijd om in te werken. Dus als je vanaf nul begint is het nog steeds knokken om ergens binnen te komen. Ik zelf ben daarom bezig ervaring op te doen via werkervaringsplekken. Behalve nu dan, nu heb ik even een betaalde klus. Maar straks begin ik weer :)

Lastig dus, maar niet onmogelijk! :)

Wel eens hier gekeken? Dat is een gratis opleiding
https://www.codam.nl/
En hier een topic met veel soortgelijke ervaringen
Omscholen naar ICT-er.

[ Voor 26% gewijzigd door Brandaris01 op 22-08-2019 16:58 ]


  • Falcon
  • Registratie: Februari 2000
  • Laatst online: 11:36

Falcon

DevOps/Q.A. Engineer

"We never grow up. We just learn how to act in public" - "Dyslexie is a bitch"


  • Paganstars
  • Registratie: Januari 2009
  • Laatst online: 16:25
R is interessant als je big data etc wil gaan analyseren. Maar wat ik zo lees wil je meer richting Full Stack, je zou ook eens kunnen aankloppen bij bijv Call2, PeakIT etc.

Smokey'Licious Low'n'Slow Barbecue www.smokeylicious.nl


Acties:
  • +7 Henk 'm!

  • CyberMania
  • Registratie: Februari 2015
  • Laatst online: 05-12-2021
Anoniem: 1245654 schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 15:31:
Mijn langetermijndoelstelling is om een goede software developer (backend, frontend, fullstack) te worden. Vraag me af wat de beste aanpak is om dit doel te realiseren.
Leuk! Ik zit hetzelfde bootje maar dan naast een fulltimebaan buiten de ICT.

1) R kan je uit je hoofdzetten: R wordt eigenlijk vooral ingezet voor wetenschappelijke onderzoeken (data-analyses bijv). Ook al ken je R goed, zonder wiskunde, natuurkunde of sociaalwetenschappelijke achtergrond word je er toch niet mee aangenomen met je kennis van R als je geen kaas hebt gegeten van echte statistieke analyses.

2) Python is dan een veel beter alternatief als je met data-analyse of ai wilt doen omdat ook als het je niet lukt zo'n baan te vinden, je je Pythonkennis veel breder gebruikt kan worden terwijl R een veel beperktere taal is voor beperktere doeleinden.

3) Als je snel een baan wilt: Javascript, Python of C(#).

4) Als je veel geld hebt: dan kun je een Apple computer en bijv. een iPad kopen om met Swift aan de slag te gaan. Dan maak je vooral mobiele apps. Of Java voor Android apps.

Welke aanpak?

Verder moet je nadenken hoe je /leert/. Ik vind bijv. programmeren leuk via robotics, dus bijv. een computerprogramma schrijven om een wagentje te laten rijden te autonoom. Dan is voor mij Javascript (Johnny-Five) of Python het meest geschikt omdat het goed samenwerkt met een Pi of Arduino (hoewel het ook met C/C# kan).

Ik leer het meest ook met visuele aspecten: dus ik wil direct resultaat zien. Javascript is daarom voor mij voorlopig de keuze geworden omdat je via html/css gemakkelijk user interfaces maakt die overal op werken.


Ik wil zo breed mogelijk: Javascript en de web zijn dan wel de way to go. Wil je back-end dan zou ik investeren in Python.

Verder zou ik geen opleiding doen zoals bijv LOI dat kan ook allemaal via CodeAcademy, Udemy etc.

Zonder technische studie denk ik dat je het meeste kans op een baan maakt met front-end webdevelopment. Voor echte backend-apps denk ik (maar dat weet ik niet zeker) dat het moeilijker wordt.

Ik kan het al aardig. Het meest geholpen heeft mij

1) het boek: HTML/CSS van John Duckett (iets verouderd maar erg visueel)
2) het boek: Javascript For Kids van Nick Morgan.

(Ik walg van die droge programmeerboeken van O'Reilly c.s. die vooral naslagwerken zijn. Voor mij werken boeken het beste met direct resultaat van iets ipv 30 pagina's lezen voor je iets zelf doet)

Lifetip pro: als je nieuw bent in het wereldje, ga dan zoveel mogelijk voor 'kids' boeken. Als je dat onder de knie hebt kun je daarna gemakkelijk door de meer 'serieuzere' programmeerboeken/sites gaan werken.

3) En vanaf stap 1 het curriculum volgen van: https://www.freecodecamp.org

4) Daarnaast op Youtube veel video's tegenwoordig te vinden, begin bijv eens bij: YouTube: Traversy Media



5) Voor Python is dit een prettig eerste goed boek: Python Crash Course (2nd Edition) van Eric Matthes of Python for Tweens and Teens.

Tot slot voor front-end, direct baan garantie is daarna ReactJS leren (ben ik half mee bezig).

Ik ga binnenkort ook blogs schrijven op T.net over bepaalde onderwerpen. Dat helpt je ook de stof goed te leren als je het aan anderen moet uitleggen: dan kom je tijdens het samenvatten en uitleggen er ook achter waar nog gaten in je kennis zitten. Na een jaar heb je ook een mooi portfolio opgebouwd door artikelen te schrijven over bepaalde onderwerpen: bijv. hoe style je een mooie button in css?

Als je echt serieus bent: www.beginnendwebdeveloperzoekteenbaan.nl of iets dergelijks registeren (dus een eigen website). Na 3-6 maanden ga je daar al showcasen terwijl je aan het leren bent. Of www.beginnendbigdataexpertzoekteenbaan.nl .

Een andere groeiende tak van sport is tech SEO.

[ Voor 53% gewijzigd door CyberMania op 22-08-2019 16:55 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Trapezoid
  • Registratie: Augustus 2016
  • Laatst online: 23-04 09:54
Ik ben de IT ingerold via een test functie. Toen besloten te switchen naar development door voornamelijk zelfstudie en wat certificaten te halen (voordeel dat ik in de detachering werk dus er wel ruimte is).

Het was allemaal wat makkelijker geweest als ik een relevante studie had gehad, maar helaas. Nou moet ik wel zeggen dat die studie steeds minder noodzaak begint te worden hoe langer je werkt en leert. Dit hangt misschien wel af van je niveau en hoe goed je zelf dingen kunt oppakken. Ik moet wel zeggen dat ik een ongerelateerde WO Master heb dus wel een papiertje.

Uit je post leidt ik af dat je niet de luxe hebt om overdag te studeren omdat je dan werkt? Als dat het geval is zou je ook kunnen overwegen een gerelateerde functie te doen waar je makkelijker inkomt zoals test of beheer oid.

Ik zie trouwens nu ook dat je helemaal geen diploma hebt? In dat geval is een (avond)studie dan misschien toch wel handig want dan heb je gewoon een papiertje en je leert er nog van ook.

Ik zou geen MBO doen als je ook HBO kan doen.


In jouw situatie lijkt me dus de meest logische een traineeship zoeken of in de avond een hbo studie te doen. Idealiter zou je die combineren door een studie te starten en dan een baan te zoeken in de IT.

[ Voor 3% gewijzigd door Trapezoid op 23-08-2019 09:36 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • ObsidianPrime
  • Registratie: Januari 2011
  • Laatst online: 16-04 23:15
Heb je weleens gekeken naar Make IT Work? Weet niet wat je achtergrond is, maar dat zou misschien een optie kunnen zijn?

Zo is mijn vrouw aan haar baan gekomen en dat beviel op zich goed.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
Wat is het (online leerplatform, boek, aanpak ) in je zelfstudie naast vrienden werkzaam in deze branche behulpzaam geweest in het leerproces? Waardoor heb je t.a.v. welk onderwerp vastgezeten in het developmentproces?

werkervaringsplekken... ? reguliere inkomsten hoe regel jij dit dan ? Werkervaringsplekken zijn toch onbetaald...?

Heb net gekeken op codecam. Er staat 'jongeren' vermeld de vraag of ik met 32 tot de jongeren behoor.
Topic ga ik eens doornemen nadat ik mijn sollicitatieactiviteiten heb afgerond.
Brandaris01 schreef op donderdag 22 augustus 2019 @ 15:45:
Ik heb de zelfstudie route gedaan, richting web development. Dat bleek veel complexer dan ik ooit had kunnen vermoeden. Heel vaak vast gezeten. Ik vraag me dan ook vaak af of ik zonder mijn developer vrienden ooit zover gekomen zou zijn. En dan heb ik geen dyscalculie.

Ook is het niet zo dat werkgevers meteen voor je in de rij staan. Een onervaren developer kost heel veel tijd om in te werken. Dus als je vanaf nul begint is het nog steeds knokken om ergens binnen te komen. Ik zelf ben daarom bezig ervaring op te doen via werkervaringsplekken. Behalve nu dan, nu heb ik even een betaalde klus. Maar straks begin ik weer :)

Lastig dus, maar niet onmogelijk! :)

Wel eens hier gekeken? Dat is een gratis opleiding
https://www.codam.nl/
En hier een topic met veel soortgelijke ervaringen
Omscholen naar ICT-er.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 01-05 12:25
Wat is je eigenlijke doel?

* goed worden in het vak ;
* of aantrekkelijk worden op de arbeidsmarkt (en goed in het vak)?


Als arbeidsmarkt een belangrijke factor is, dan is een HBO Bachelor zeer aan te raden. In de huidige overspannen arbeidsmarkt krijgen ook mensen zonder dit diploma een kans. Maar er zijn een paar kanttekeningen te maken:

1. het blijft niet altijd zo, je wil ook graag in mindere tijden banen kunnen krijgen
2. een flink aantal werkgevers, en vaak juist de interessante en goed betalende bedrijven, eist een HBO diploma

Naast die opleiding is het vooral een kwestie van het werk leuk vinden. Met plezier wat hobbyen, lezen over nieuwe ontwikkelingen, eens iets uitproberen, voor de lol dingetjes uit je priveleven automatiseren enzo. Geen enkele reden om 's avonds de rolluiken dicht te doen met de hand als het ook kan met een Raspberry ;)

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Brandaris01
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 13-04 10:00
Anoniem: 1245654 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:55:
Wat is het (online leerplatform, boek, aanpak ) in je zelfstudie naast vrienden werkzaam in deze branche behulpzaam geweest in het leerproces?
Er is niet echt een cursus/leerplatform/boek dat een grote rol heeft gespeeld in mijn leerproces. Voor mij waren cursussen en tutorials slechts een allereerste beginnetje. Ze hielpen me om wat bekendheid te krijgen met syntax van een bepaalde programmeertaal. Aan de hand van de instructies bouw je iets. Je ziet dat het werkt, je verandert iets, kijkt wat het doet, enzovoort. Zo kom je over je koudwatervrees heen.

Maar bij veel tutorials volg je vooral het voorbeeld van anderen. En ik leer zelf het meeste door zelf na te denken.

Toen ik klaar was met de tutorials wilde ik mijn eigen dingetje bouwen.Toen pas besefte ik dat ik er eigenlijk nog helemaal niks van snapte. Het echte leren begon bij mij na de tutorials. Leren door te doen, dus.

En niet alleen veel doen, maar ook nadenken over wat je doet. Hoe ga ik te werk? Is dat de beste aanpak die er is, of zou er iets beter kunnen?
Anoniem: 1245654 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:55:
Waardoor heb je t.a.v. welk onderwerp vastgezeten in het developmentproces?
Ik kan niet echt een specifiek onderwerp noemen waarop ik vast zat. Ik heb ontelbare keren vast gezeten op vanalles en nog wat.

Als ik vastliep lag het meestal niet aan de code zelf, maar op de samenwerking tussen mijn code en ‘de rest’. Je focust op de code van je website. Die website is echter maar een klein moertje in een enorme machinerie. Er is een browser, een server, een besturingssysteem, verschillende internetprotocollen, programmeertalen, enzovoort. Al die onderdelen moeten samenwerken om je website te kunnen laten draaien.

Meestal krijg je daar weinig van mee. Maar omdat die machinerie vrij complex is, wil er af en toe wel wat mis gaan. Om te begrijpen waar het dan spaak loopt moet je niet alleen je eigen code snappen. Je moet ook een beeld hebben van de rest. En als beginnende coder had ik dat begrip nog niet. Op dat soort momenten had ik hulp van buitenaf nodig.

Als het een foutje was in mijn eigen code loste ik het meestal zelf wel op. Dat is gewoon een kwestie van puzzelen. Al kon het ook daar soms een hele middag duren voordat ik eruit was. ;)
Anoniem: 1245654 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:55:

werkervaringsplekken... ? reguliere inkomsten hoe regel jij dit dan ? Werkervaringsplekken zijn toch onbetaald...?
Werkervaringsplekken zijn inderdaad onbetaald. Dat betekent dat niet iedereen in de gelegenheid is om zo’n traject te volgen. Toch vermeld ik het even. Want voor sommige mensen kan het namelijk wel een optie zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die met behoud van uitkering een soort re-integratietraject volgen via de gemeente of het UWV.

Daarnaast kun je natuurlijk ook in je vrije tijd ervaring opdoen. Ik ben nu, naast mijn betaalde werk een website aan het bouwen voor een vriend.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
Morgen, 24-8-2019 moet ik de definitieve keuze maken uit de vermelde opties:

Mijn hoofddoel is; aantrekkelijk worden op de arbeidsmarkt én goed in het vak.

Wat veranderd er aan mijn arbeidsmarktrelevantie als ik mijn propedeuse via het onderstaande curriculum behaal? Is een propedeuse (lees: de 1e en 2e jaar afgerond ) voldoende om te aangenomen te worden als software developer?

Voordelen:
- 1e twee jaar vergelijkbaar met Ad-degree. Alleen is

Nadelen:
- R, financieren.

Curriculum van detacheerder:
- Inleiding
Programmeren (Java)
- Object oriented
- Programming (Java)
- Web-ontwikkeling (javascript, css, html)
- Python
- React
- Basis
informatie-
systemen
- Information
- security
Basis
communicatie-
- vaardigheden
- Applicaties Ontwerpen met
UML
- Basis
infrastructuur

Leerjaar 2:
- Database-
- ontwikkeling
- Blockchain
- Project-
- management
- methoden
- Schriftelijke
- communicatie-
- vaardigheden
- Samenwerken
- en leidinggeven
- Logica
- Network &
- Cyber Security
- Project-
- management
- methoden
- Finance
- Schriftelijke
- communicatie-
- vaardigheden
- Mondelinge
- communicatie-
- vaardigheden
- Samenwerken
- en leidinggeven


Leerjaar 3:
- R.
- Planning
- Procurement
- Application &
- data security
- Governance
- vaardigheden
- Leervaardig-
- heden voor
- vervolgcarrière


regulier HBO valt af omdat ik alsnog niet inzie hoe ik naast dagstudies reguliere inkomsten realiseer. Zie ik mogelijkheden over het hoofd dan lees ik deze graag.

- Ad degree
- Bachelor


Ad degree via Fontys/Zuyd
Voordelen: focus ligt meer op de praktijk dan Bachelor hbo. Na 1,5 jaar oriëntatie specialiseren op een deelgebied: frontend, backend, testen, hacken.. Wat goed bij mij zou passen.

Nadelen:
Een Ad degree behalen valt - tenzij ik een goede oplossing over het hoofd zie - af omdat ik reguliere inkomsten moet generereren i.c.m. een voltijdse dagstudie.

Is een propedeuse voldoende om aangenomen te worden als een werkgever de keuze heeft uit sollicitanten met een afgerond HBO, Ad-degree?


Hiernaast is ook de LOI en NCOI nog. Zie links in openingspost.

[ Voor 1% gewijzigd door Anoniem: 1245654 op 24-08-2019 00:23 . Reden: loi en ncoi vermelding vergeten ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
Moet vanavond, de knoop doorhakken gezien een offerte termijn afloopt. Mijn plan is om via een deeltijdstudie via NOVI of NCOI/ mijn propedeuse te behalen voor software development. Voor in het 3e studiejaar met deze studie via NOVI te stoppen omdat statische programmeertaal R enz. mij niet ligt en ik geen intresse heb in data-analist te worden. Dan heb ik mijn propedeuse behaald.

Mijn mogelijkheden via zijn:

- Optie 1 NOVI, HBO software development. https://youngcapital-uplo...n/YCNext-studieschema.pdf
Stoppen na het 2e jaar na het behalen van het propesude omdat ik statische programmeertaal R mij niet ligt en mijn focus niet ligt op data-analyse.

- Optie 2: NCOI , software, https://www.ncoi.nl/oplei....html?tab=studieprogramma

- Optie 3: LOI zou ik naar Utrecht moeten per trein. https://www.loi.nl/n-3124-hbo-bachelor-informatica

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • t_captain
  • Registratie: Juli 2007
  • Laatst online: 01-05 12:25
Ik zou streven naar een volledig HBO diploma.

Mocht het qua financiering / tijdsbesteding niet haalbaar zijn, kijk dan naar opties waar je een propadeuse of kort HBO haalt en dan gaat werken, waarna je de opleiding in deeltijd afrondt.

Je gaat met een AD diploma werk kunnen vinden, maar de beste deuren gaan open als je je B.Sc. hebt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
bedoel; dat ik xx% procent moet betalen als ik de stiudie via NOVI volg en na het 2e jaar stop. Balen.

' bij tussentijdse beëindiging, moet ik zie https://www.nrto.nl/wp-co...-vanaf-1-januari-2019.pdf
100% van overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal moet voldoen.

https://snipboard.io/TZy3lq.jpg < uitleg

Een andere optie zoals NCOI c.q. een studie zonder 'R' de voorkeur heeft.
Welke opties blijven er over?

[ Voor 14% gewijzigd door Anoniem: 1245654 op 25-08-2019 19:10 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Tweaketweak
  • Registratie: April 2019
  • Laatst online: 05-05 02:31
ObsidianPrime schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 09:48:
Heb je weleens gekeken naar Make IT Work? Weet niet wat je achtergrond is, maar dat zou misschien een optie kunnen zijn?

Zo is mijn vrouw aan haar baan gekomen en dat beviel op zich goed.
Daarvoor is een afgeronde HBO- of WO-studie vereist.
Anoniem: 1245654 schreef op zaterdag 24 augustus 2019 @ 00:20:
Mijn hoofddoel is; aantrekkelijk worden op de arbeidsmarkt én goed in het vak.
'Goed in het vak' ben je pas met de nodige werkervaring, dus je focus zou vooral z.s.m. ergens instromen moeten zijn. Daarvoor is -- zeker in de huidige arbeidsmarkt -- geen afgeronde informaticastudie vereist. Een aantal maanden hard studeren -- dat toont dat je ambitie serieus is én dat je in staat bent om (zelf) te leren -- is voldoende om vervolgens te gaan solliciteren op traineeships of junior-functies. Het verschilt per bedrijf waar je geschikt voor wordt geacht, maar zeker nu zou het niet al te moeilijk moeten zijn om ergens binnen te stromen.

Een jarenlange studie volgen lijkt me echt weggegooide tijd, zeker als ik zie welke non-vakken er in het curriculum zitten dat je eerder in dit topic hebt gepost.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • jugger naut
  • Registratie: September 2010
  • Laatst online: 15:04
Anoniem: 1245654 schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 15:55:
Wat is het (online leerplatform, boek, aanpak ) in je zelfstudie naast vrienden werkzaam in deze branche behulpzaam geweest in het leerproces? Waardoor heb je t.a.v. welk onderwerp vastgezeten in het developmentproces?

werkervaringsplekken... ? reguliere inkomsten hoe regel jij dit dan ? Werkervaringsplekken zijn toch onbetaald...?

Heb net gekeken op codecam. Er staat 'jongeren' vermeld de vraag of ik met 32 tot de jongeren behoor.
Topic ga ik eens doornemen nadat ik mijn sollicitatieactiviteiten heb afgerond.


[...]
Ik studeer zelf op Codam, je bent met 32 niet de oudste. Een maand of 2 terug is het leeftijdslimiet verdwenen. Er is wel een selectieprocedure (1 maand lang 7 dagen per week > 10 uur per dag), maar je kan het altijd proberen! In die maand kom je er zeker achter of het iets voor jou is.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
Hoe financier je studie via codecam en regel je vaste inkomsten?
Ik ben 37 en heb niet de fin. middelen om 3 jaar fulltime te studeren :(.
jugger naut schreef op zondag 25 augustus 2019 @ 23:00:
[...]


Ik studeer zelf op Codam, je bent met 32 niet de oudste. Een maand of 2 terug is het leeftijdslimiet verdwenen. Er is wel een selectieprocedure (1 maand lang 7 dagen per week > 10 uur per dag), maar je kan het altijd proberen! In die maand kom je er zeker achter of het iets voor jou is.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • jugger naut
  • Registratie: September 2010
  • Laatst online: 15:04
Anoniem: 1245654 schreef op zondag 1 september 2019 @ 12:38:
Hoe financier je studie via codecam en regel je vaste inkomsten?
Ik ben 37 en heb niet de fin. middelen om 3 jaar fulltime te studeren :(.


[...]
Codam, niet codecam ;) Ik heb een flexibele bijbaan waarmee ik het openbaar vervoer kan betalen, en ik woon thuis. Dus niet veel vaste lasten. Voor jou zal het was lastiger worden dan inderdaad. Ik denk dat je misschien met een bootcamp wat beter aan de slag kan.. Maar of dat echt goed is kan ik niet zeggen :/

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Furion2000
  • Registratie: September 2017
  • Laatst online: 05-05 19:54
Weet dat er detacheerders zijn die fulltime opleidingen van 8 weken doen met UWV'ers die potentie hebben, ook MBO, en dan bij een bedrijf neerzetten. Veel mensen kloppen alleen aan bij de grote detacheerders en denken dan na een aantal afwijzingen 'ik moet echt een papiertje hebben!'. Dat is dus niet altijd het geval.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

Anoniem: 1245654

Topicstarter
Tweaketweak schreef op zondag 25 augustus 2019 @ 20:33:
[...]

Daarvoor is een afgeronde HBO- of WO-studie vereist.


[...]

'Goed in het vak' ben je pas met de nodige werkervaring, dus je focus zou vooral z.s.m. ergens instromen moeten zijn. Daarvoor is -- zeker in de huidige arbeidsmarkt -- geen afgeronde informaticastudie vereist. Een aantal maanden hard studeren -- dat toont dat je ambitie serieus is én dat je in staat bent om (zelf) te leren -- is voldoende om vervolgens te gaan solliciteren op traineeships of junior-functies. Het verschilt per bedrijf waar je geschikt voor wordt geacht, maar zeker nu zou het niet al te moeilijk moeten zijn om ergens binnen te stromen.

Een jarenlange studie volgen lijkt me echt weggegooide tijd, zeker als ik zie welke non-vakken er in het curriculum zitten dat je eerder in dit topic hebt gepost.
Welke functies binnen software development afgezien van extern- interne helpdesk, ( ik kom beter tot mijn recht als ik wat bedenk tijd heb ), zijn aanraders om wél in een startbaan in te stromen ?

Die non-vakken begrijp ik.
De realiteit is dat ik tussen schip en wal val, omdat ik nog niet beschik over een propedeuse wat behulpzaam is tijdens sollicitaties of deelname aan een traineeship. Enkel inschrijven voor studiejaar 2020-2021 is mogelijk. Zo'n traineeship test is vaak een vorm van rekenen in het assesment verwerkt waardoor ik dan vast loop door dyscalculie.

Ik wil mij focussen op een techstack. Switchen tijdens (zelf)studie van PHP naar C# omdat Unittesten in C# hierin goed is uitgelegd en naar Java voor design patterns is leertechnisch naar mijn mening ineffectief

Wat zijn effectieve manieren om inzichtelijk te maken welke op welke techstack ik mij op moet focussen?
Welke techstack is het effectiefste om aangenomen te worden voor een junior positie?

Heb het idee om de vacature-eisen van development functies in excel inzichtelijk te maken.
Vragen beantwoorden zoals welke; werk en denkniveau, welke functie; backend/frontend/testen/hacking welke programmeertaal en framework denk (Spring, ASP.net, Laravel, Vue/React ), welk type RBMS en Nosql database er bij welk type werkgever er vraag naar is. De uitslag van dit onderzoek is de basis om mijn curriculum op te stellen, doelgerichter studeren en nadat ik de basis beheers te netwerken.

Wat is de toegevoegde waarde van MOOCS, Microsoft, Oracle enz. certificaten voor C#/Java, PHP, TSQL, Scrum, UML tijdens sollicitaties/loopbaan?

Valt me op dat veel MBK bedrijven werken met PHP waarvan er een aantal PHP i.c.m. Java of C#. Gelijkertijd zie ik meer relevante zelfstudies op LinkedIn leren voor C#, Java, JavaScript, software en database design, dan PHP zelfstudies. Welke overige online leeromgevingen zijn aanraders die ik over het hoofd zie?

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Brandaris01
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 13-04 10:00
Anoniem: 1245654 schreef op dinsdag 3 september 2019 @ 13:24:
[...]


Wat zijn effectieve manieren om inzichtelijk te maken welke op welke techstack ik mij op moet focussen?
Welke techstack is het effectiefste om aangenomen te worden voor een junior positie?
Je lijkt heel erg gefocust op wat werkgevers willen. Maar wat vind je zelf leuk?

Wat voor software zou je willen ontwikkelen? Wil je klassieke computersoftware schrijven? Of mobiele apps bouwen? Websites misschien? Standaard sites voor de lokale ondernemer? Of meer complexe web-based applicaties?

Waar liggen je technische interesses? Databases? Buisness logic? UI's ontwikkelen?

Bij welk stuk techniek heb jij dat gevoel van: wow, het lijkt me echt cool om aan zoiets te werken? En waarom? Wat spreekt je daar in aan?

Wat voor thema's fascineren je? Wil je software voor consumenten maken? Klantenadministratiesystemen? Een app die ouderen helpt met medicijngebruik? Software die industriele pocessen optimaliseert/aanstuurt? Electronische leeromgevingen?

Ik denk dat je dat voor jezelf duidelijk moet krijgen. Dan heb je een aanknopingspunt om verder na te denken over een geschikte stack. En dat hoeft echt niet de meest gewilde stack van dat moment te zijn. Ook in de andere gebieden is er meer dan genoeg werk. Met uitzondering van gamedevelopment, misschien.

[ Voor 47% gewijzigd door Brandaris01 op 03-09-2019 16:42 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • strandpaal
  • Registratie: September 2019
  • Laatst online: 23-02-2021
TS: interessant topic.


Hoe:
- onderscheid ik mij als junior software developer als iedereen hetzelfde MBO- of HBO-diploma bemachtigd?
- relevant zijn MOOCS of certificaten zoals 70-483: Programming in C#, vergelijkbare TSQL, UML alternatieven?

Met welke harde en softskills overtuig ik zonder een geaccrediteerd diploma een werkgever van mijn toegevoegde waarde?

[ Voor 24% gewijzigd door strandpaal op 09-09-2019 18:13 . Reden: vragen toegevoegd ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Tweaketweak
  • Registratie: April 2019
  • Laatst online: 05-05 02:31
Anoniem: 1245654 schreef op dinsdag 3 september 2019 @ 13:24:
[...]
Welke functies binnen software development afgezien van extern- interne helpdesk, ( ik kom beter tot mijn recht als ik wat bedenk tijd heb ), zijn aanraders om wél in een startbaan in te stromen ?
Er is vooral een tekort aan developers, dat geldt ook voor junior developers. Ik ben zelf developer geworden zonder relevante vooropleiding en met mij nog vélen. Het UWV publiceerde deze week nog een lijstje met beroepen waar moeilijk voldoende mensen voor te vinden zijn en software developers stonden wederom hoog op de lijst.
Wat zijn effectieve manieren om inzichtelijk te maken welke op welke techstack ik mij op moet focussen?
Welke techstack is het effectiefste om aangenomen te worden voor een junior positie?
Voor een junior developer maakt de stack minder uit dan dat je lijkt te veronderstellen. Een bedrijf dat je aanneemt weet toch dat je nog veel moet bijleren. Een goede motivatie en aantoonbare leervaardigheden zijn stukken belangrijker.

Desalniettemin: Java, C# of PHP voor de back-end en HTML, CCS en JavaScript voor de front-end zijn veilige keuzes (d.w.z. overlapt aardig met de stack van de meeste bedrijven). Dito voor kennis van SQL, Git en Scrum.

Je lijkt, afgaande op de rest van je post, wat te veel hooi op de vork te nemen :Y) . In jouw positie zou ik 't OCA-certificaat van Java halen, wat JavaScript/HTML/CSS leren, net als de basics van Git en Scrum, eventueel ook nog wat SQL. Dat is in een paar maanden goed te doen en daarna kan je al solliciteren. Sterker nog, als je al een beetje hebt geprogrammeerd, dan kan je ook nu al solliciteren op traineeships e.d. Er is vraag genoeg, dus niet (over)denken, maar doen oOo .

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • merauder
  • Registratie: November 2005
  • Laatst online: 04-05 16:47
Ik sluit me aan bij @Tweaketweak

Zorgen dat je binnenkomt is relatief eenvoudig met het tekort, en in de tussentijd werken aan je skills.

Qua studiemateriaal adviseer ik zelf om te kijken naar design patterns en Clean Code. Veel software bestaat uit vergelijkbare oplossingen, en Clean Code leert hoe jouw junior code jouw toekomstige collega's weinig grijze haren bezorgd.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Brandaris01
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 13-04 10:00
Nog een tip, waar ik zelf altijd heel veel aan heb gehad:

Als je ergens niet uitkomt, schrijf dan een mailtje waarin je jouw docent of begeleider om hulp vraagt. Ook al heb je helemaal geen docent of begeleider.

Om een duidelijke mail te kunnen formuleren moet je jouw probleem goed kunnen omschrijven. Dat dwingt je om heel goed na te denken over wat het probleem precies is. Waar zit precies dat ene stukje dat je nog niet snapt?

Als je goed begrijpt wat het probleem is, ben je vaak al halverwege de oplossing.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Furion2000
  • Registratie: September 2017
  • Laatst online: 05-05 19:54
Brandaris01 schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 10:49:
Nog een tip, waar ik zelf altijd heel veel aan heb gehad:

Als je ergens niet uitkomt, schrijf dan een mailtje waarin je jouw docent of begeleider om hulp vraagt. Ook al heb je helemaal geen docent of begeleider.

Om een duidelijke mail te kunnen formuleren moet je jouw probleem goed kunnen omschrijven. Dat dwingt je om heel goed na te denken over wat het probleem precies is. Waar zit precies dat ene stukje dat je nog niet snapt?

Als je goed begrijpt wat het probleem is, ben je vaak al halverwege de oplossing.
Herkenbaar! Ik heb al zo vaak gehad dat ik een senior erbij roep en dan mijn verhaal vertel en dat ik door het vertellen op een nieuwe ingeving kom. Thuis denk ik er ook wel eens over na om de hond erbij te roepen, omdat het dan in essentie toch niet uitmaakt tegen wie of wat je het verteld. Toch toch? ;)

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Brandaris01
  • Registratie: Oktober 2017
  • Laatst online: 13-04 10:00
Furion2000 schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 11:39:
Thuis denk ik er ook wel eens over na om de hond erbij te roepen, omdat het dan in essentie toch niet uitmaakt tegen wie of wat je het verteld. Toch toch? ;)
Maakt niet echt uit, nee. Een collega bij mij op het werk heeft zelfs een badeendje op zijn bureau, om dingen aan uit te leggen. :)

Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • SmurfLink
  • Registratie: Juni 2016
  • Niet online
Brandaris01 schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 11:48:
[...]
Maakt niet echt uit, nee. Een collega bij mij op het werk heeft zelfs een badeendje op zijn bureau, om dingen aan uit te leggen. :)
Rubberducky debugging taken very serious :P

I have stability. The ability to stab.

Pagina: 1